Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 :
~

 Τιμιότης σημαίνει , Αλήθεια στη Σκέψη , στα Λόγια  και στα Έργα (Πράξεις) ,-
 Ευσέβεια σημαίνει , είναι , όταν υπάρχει Πίστης , Ελπίδα και Αγάπη .-
~30 Μαρτίου
Ζαχαρίου του νέου (1), ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου (†1684). Οσίων Ιωάννου του της «Κλίμακος» (2) (†615), Ιωάννου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ευβούλης, μητρός αγίου Παντελεήμονος.
(1)Ο άγιος Ζαχαρίας, ήταν επίσκοπος Κορίνθου, αλλά συκοφαντήθηκε από τούς Τούρκους ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη στην Ελλάδα. Γι` αυτό το λόγο, συνελήφθη και αφού βασανίστηκε σκληρά, οδηγήθηκε στο κριτή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί την πίστη του. Ο Ζαχαρίας αρνήθηκε πεισματικά γι` αυτό καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά. Οι χριστιανοί όμως της Κορίνθου κατόρθωσαν αφού προσέφεραν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό να μετατρέψουν τον φρικτό αυτό τρόπο της θανατικής καταδίκης. Έτσι αποκεφαλίστηκε στη Κόρινθο, στις 30 Μαρτίου 1684. Ήταν Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
(2) Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, έλαβε μεγάλη μόρφωση, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες και την άσκηση γι` αυτό πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί. Γι` αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει ηγούμενος για μερικά χρόνια. Αργότερα, επιθυμώντας την άσκηση και τις μελέτες του, αποσύρθηκε στην έρημο, όπου και έγραψε τα δύο περίφημα συγγράμματά του την «Κλίμακα» και τον «Λόγο προς τον ποιμένα». Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 650. ~

Σήμερα 30/03/2016 εορτάζουν:

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος, Άγιος Ζαχαρίας Μητροπολίτης Κορίνθου


Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος διορθώνει τον αδελφόν αυτού εν τω κρύπτω, θεραπεύει την ιδίαν αυτού κακίαν και όποιος κατηγορεί τίνα έμπροσθεν των ανθρώπων, ενδυναμοί τάς ιδίας αυτού πληγάς.
~
Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Β' Χαιρετισμοί

Β' Χαιρετισμοί
 
Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του

Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθη....
 
Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας

Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος

Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Α' Χαιρετισμοί

Α' Χαιρετισμοί
 
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
 
Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού

Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού
~   Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θεῖον κλίμακα, ὑποστηρίξας, τὴν τῶν λόγων σου, μέθοδον πάσι, Μοναστῶν ὑφηγητὴς ἀναδέδειξαι, ἐκ πρακτικῆς Ἰωάννη καθάρσεως, πρὸς θεωρίας ἀνάγων τὴν ἔλαμψιν. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος - 30 ΜΑΡΤΙΟΥ: https://youtu.be/aFn4666zBac .-
 

***  Έχουμε έτοιμα σχολεία (αρχαιολογικούς χώρους), αλλά δεν έχουμε δασκάλους (ξεναγούς)          
      
Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επιμόρφωσης ξεκίνησε χθες στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας. Ο λόγος που το κάνει τόσο σημαντικό, ειδικά σε επίπεδο Καλαμάτας αλλά και Μεσσηνίας, είναι ότι ενώ είμαστε μια περιοχή τουριστική, με πάρα πολλά αρχαιολογικά μνημεία, έχουμε έλλειψη ξεναγών.
Χθες, λοιπόν, άρχισαν ταχύρρυθμα μαθήματα  επιμόρφωσης ξεναγών, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Οι 20 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιστορίας όλης της χώρας και για να φτάσουν στην τελική επιλογή, έπρεπε να τηρούν υψηλά στάνταρ, όπως, για παράδειγμα, να γνωρίζουν δεύτερη ξένη γλώσσα. Η δε επιλογή έγινε από το υπουργείο Τουρισμού.
Για την υποδοχή των νέων υποψήφιων ξεναγών βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο η Ελένη Αλειφέρη και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα. Αφού τους καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο για αυτή την κίνηση, δήλωσαν χαρούμενοι που μετά το τέλος του προγράμματος θα αναδειχθούν νέοι ξεναγοί.
Έπειτα αναφέρθηκαν στην ανοδική πορεία της Μεσσηνίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα του τουρισμού και στην αλληλένδετη σχέση του τελευταίου με τους ξεναγούς.
Τέλος, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την έναρξη του προγράμματος, ένα πρόγραμμα που το Πανεπιστήμιο ήθελε καιρό να το ξεκινήσει, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις εμπόδιζαν.
Σχετικά με τους νέους ξεναγούς, τους είπε ότι θα αποτελέσουν οδηγούς και δασκάλους στους επισκέπτες, ενώ ως παράδειγμα ανέφερε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πολλά για την Αρχαία Μεσσήνη.
Τέλος, είπε στους εκπαιδευόμενους ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι δίπλα τους, αν χρειαστούν κάτι, ενώ τους κάλεσε να συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις του, όπως τα ανοιχτά σεμινάρια, τα συνέδρια κ.λπ.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Και με τη βούλα το κτήριο του ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας 

Εγκρίθηκε, χθες, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή σύμβασης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με την οποία εκμισθώνεται στο Δήμο Καλαμάτας ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και τα συνοδά του κτήρια. Ο όροφος του κεντρικού κτηρίου θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 και τα υπόλοιπα κτήρια, περί τα 10, για τις ανάγκες κυρίως του πολιτισμού, αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε δημοπράτηση της ενοικίασης ενός παραδοσιακού καφενείου που υπάρχει στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, πιθανώς και την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός είναι να λειτουργήσει ως καφενείο υποστήριξης του πολιτιστικού κέντρου, που θα είναι ο σταθμός για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ελπίζει πως με τη συγκεκριμένη κίνηση θα αναβαθμιστεί η εμπορική και επιχειρηματική κίνηση στην εν λόγω περιοχή, η οποία έχει σημαντικά μειωθεί από τότε που έπαψε να λειτουργεί ο σταθμός των τρένων. -

*** Γέμισαν τα ποτάμια της Μεσσηνίας με κολοβακτηρίδια!         
      
Κάποιοι ρίχνουν παράνομα λύματα
 Υψηλό αριθμό εντερόκκοκων και κολοβακτηριδίων εντοπίζουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα σε υδατορέματα και ποτάμια της Μεσσηνίας οι αρμόδιες υπηρεσίες. Στοιχείο που παραπέμπει άμεσα σε βοθρολύματα που καταλήγουν σε ποτάμια και ρέματα και επιβαρύνουν βάναυσα και επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες του «Θ», πρόσφατες μετρήσεις στον ποταμό Βελίκα, λίγο πριν από το σημείο εκβολής του στη θάλασσα, έδειξαν πρωτοφανή αύξηση κολοβακτηριδίων.
Κάποιοι ρίχνουν λύματα
Γνωρίζοντες αναφέρουν ότι στα περισσότερα ποτάμια και ρέματα της Μεσσηνίας οι αναλύσεις πλέον δείχνουν μεγάλη αύξηση σε εντερόκοκκο και κολοβακτηρίδια, κάτι που σημαίνει ότι εκεί καταλήγουν λύματα. Καμία σχέση φυσικά με λιόζουμα, παρουσία των οποίων δεν έχει εντοπισθεί τον τελευταίο καιρό σε ρέματα και χειμάρρους της Μεσσηνίας.
Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ρύπανσης με βοθρολύματα, όπως έχουν δείξει οι σχετικές αναλύσεις, είναι ο ποταμός Βελίκας, ο Μουρτιάς στην Ανάληψη και η Καρυά στο Βλαχόπουλο.
Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης
Η εμπειρία των υπηρεσιών λέει ότι οι αρνητικές αυτές ενδείξεις στα ποτάμια παραπέμπουν σε τρεις παράνομες πράξεις: Κάποιοι με τη χρήση μοτέρ αδειάζουν βόθρους σε ρέματα ή χωράφια, κάποιοι άλλοι έχουν συνδέσει βόθρους με αγωγούς ομβρίων, και ορισμένα βυτιοφόρα αδειάζουν το περιεχόμενό τους στην ύπαιθρο και σε ποτάμια.
Φυσικά, όλα με τη βροχή οδηγούνται στα ρέματα και πιθανότατα λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων να έχει παρουσιασθεί και αυτή η μεγάλη αύξηση στις τιμές. Τα δε μολυσμένα νερά των ρεμάτων και των ποταμών καταλήγουν στα χωράφια για πότισμα, στη βρύση μας μέσω του υδροφόρου ορίζοντα και στη θάλασσα.
Μεγάλο πρόβλημα στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας παραμένει ακόμα και η χρήση παλιών πηγαδιών, τα οποία έχουν μετατρέψει σε βόθρους. Εκεί τα αποτελέσματα είναι ακόμα «πιο οδυνηρά», καθώς τα λύματα αυτούσια και χωρίς καμία «φυσική επεξεργασία» καταλήγουν από το έδαφος απευθείας στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Το σύνολο του θέματος πρέπει να αντιμετωπισθεί πολύ σοβαρά, κυρίως από τον α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς υπάρχει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στις μικρο-κοινωνίες κάθε Δήμου, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Διακοπή ρεύματος στην Πύλο

Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, στις περιοχές του δ.δ. Πύλου. - 

***   Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 30/3/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Μαρία Μαραμπέα: Μια Μεσσήνια καλλιτέχνις μας παρουσιάζει τα έργα της (φωτογραφίες) 

 
 
Την πρώτη της προσωπική έκθεση παρουσιάζει από την περασμένη Κυριακή η Μεσσήνια Μαρία Μαραμπέα, η οποία σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια επιχείρησε μια καθολική προσέγγιση της Αρχιτεκτονικής που αφορά προβληματισμούς από την αστική κλίμακα μέχρι και το βιομηχανικό σχεδιασμό. Παράλληλα με τις σπουδές της, όμως, αναζήτησε εικαστικές εμπειρίες μέσα από ταξίδια και σεμινάρια. Η επαφή της με τη ζωγραφική, και συγκεκριμένα το σκίτσο, ήταν κάτι που τη χαρακτήριζε από την παιδική ηλικία και λειτουργούσε πότε ως μέσο χαλάρωσης και δημιουργικής έκφρασης και πότε ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας στο αντικείμενό της. Στην έκθεση της με τίτλο «Work in Progress» οι επισκέπτες θα δουν σχέδια, σκίτσα και θραύσματα εμπειριών και ταξιδιών της Μαρίας. Μικρές «ιστορίες» με μολύβι, κάρβουνο, μελάνι και χρώμα, που φανερώνουν την αγάπη της Μανιάτισσας Μαρίας για το σχέδιο. Πέρα από τα έργα της, όμως, όσοι βρεθούν στο φιλόξενο χώρο της Ευμάρειας (Ναυαρίνου 33) θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με την καλλιτέχνιδα, κάτι που και η ίδια επιθυμεί, αφού δηλώνει ότι «βιώνω στάδια προσωπικής αναζήτησης και πειραματισμού, που πλέον θα ήθελα να μοιραστώ». Διάρκεια έκθεσης: 27/3 - 3/4 Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 21.00  Π.Μπ. 

*** Ρεσιτάλ πιάνου από τον Άρη Αλέξανδρο Μπλέττενμπεργκ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ. Την προσεχή, λοιπόν, Κυριακή 3 Απριλίου, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, φιλοξενείται ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ, ένας νεαρός μα ήδη σημαντικός πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος. Έρχεται από τη Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο του J. S. Bach Goldberg-Variationen BWV 988, το Andante favori WoO 57 του L.v.Beethoven και ίσως το σημαντικότερο έργο στην μορφή των παραλλαγών που γράφτηκε μετά τον Beethoven, τις παραλλαγές Handel του J.Brahms Op. 24. Ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ γεννήθηκε το 1994 στο Μύλχαϊμ / Ρουρ (Γερμανία). Σπουδάζει πιάνο (καθ. Antti Siirala) και διεύθυνση ορχήστρας (καθ. Bruno Weil) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου. Ως σολίστ έκανε ντεμπούτο το 2011 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ. Βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, τελευταία με το 1° βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας από πιάνου Hans-von-Bulow. Εκτός αυτών πήρε υποτροφία από τη Γερμανική Εταιρεία Σπουδών. Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί και εκτελούνται ανά την Ευρώπη. -

***  Μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένων στην Καλαμάτα και πήραν χρήματα και κοσμήματα 

  Ληστρική κλοπή σε βάρος του κατήγγειλε χθες ένας 84χρονος στην Καλαμάτα από τρία άτομα που μπήκαν στο σπίτι του. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ξημερώματα στις 24 Μαρτίου, κι ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του στην κουζίνα, από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο σπίτι τους τρία άτομα. Τους αντιλήφθηκε όταν έφευγαν και προσπάθησε να τους συγκρατήσει, αλλά τον απώθησαν βίαια πριν τραπούν σε φυγή. Όπως κατήγγειλε ο 84χρονος, οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά και 3.000 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τον εντοπισμό των δραστών. -

***   Ορκωμοσία - εξπρές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
Το πτυχίο τους έλαβαν το βράδυ της Τρίτης 22 άτομα σε μια ορκωμοσία - εξπρές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξαιτίας του μικρού αριθμού ορκισθέντων.
Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Φιλολογίας πήραν πτυχίο δύο άτομα και από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών 11. Επίσης, δόθηκαν οι παρακάτω τίτλοι σπουδών από το Τμήμα Φιλολογίας: ένα διδακτορικό, τέσσερα μεταπτυχιακά στην «Ηθική Φιλοσοφία», καθώς και τέσσερα μεταπτυχιακά στην «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία».
Συνολικά το «παρών» έδωσαν 14 άτομα από τα 22 που ήταν προγραμματισμένο σύμφωνα με τις γραμματείες να ορκιστούν σήμερα.
Κατά την εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρύτανης κ. Μασσέλος, ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Σαββίδης και οι πρόεδροι των Τμημάτων, Φιλολογίας κ. Μαρκαντωνάτος και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, κ Ζαχαριάς.
  Τα ονόματα των πτυχιούχων
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Γεωργάκα Παναγιώτα  
Νικολάου Κωνσταντίνα
                      
ΔΙΔΑΚΤΩΡ           
Κοτσώρη Ιωάννα-Σουλτάνα
                     
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΗΘΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ                  
Δημητριάδης Γεώργιος
Δοντάκη Βασιλική
Ζαρογκίκα Ευφροσύνη  
Σορβανή Νίκη
                  
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Κουρτέση Ειρήνη  
Κουτσούγερας Δημήτριος
Ξανθάκου Ελένη
Σταθοπούλου Κυριακή
 ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
Γλυκού Ειρήνη                      
Ζάγουρη Ελένη                     
Καζάκου Νιόβη                    
Καμπλή Μαριάννα                         
Κατσίρη Γεωργία                          
Μπέκιος Ανδρέας                        
Μπισέλας Βασίλειος                     
Μπούζα Μαρία                     
Ποταμιάνου Κυριακή Μαρία                  
Σιώλη Φωτεινή
Τζουμή Κωνσταντίνα                            
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
  Βίντεο , Ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Καλαμάτα 29-3-2016  : https://youtu.be/Xnf3mTQ6Y64 .-
 
 ***

***  Αθλητική ενημέρωση :

***  Κυπελλούχος Γαλλίας ο Πετρέας!       

 Ο Γιώργος Πετρέας πανηγύρισε την Κυριακή μαζί με τους συμπαίκτες του στην Αζαξιό την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας, καθώς οι Κορσικανοί επικράτησαν με 3-2 (23-25, 25-15, 21-25, 25-19, 16-14) της Ρεν στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Κουμπερτέν» του Παρισιού. Η συμβολή του Καλαματιανού διεθνή ήταν καταλυτική, ενώ σε δηλώσεις του στο sportsfeed.gr και τον Δημήτρη Τυχάλα, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν μπορώ να σου περιγράφω τα συναισθήματα μου! Οι τελευταίοι μου τίτλοι ήταν το πρωτάθλημα και το σούπερ καπ την σεζόν 2007-2008 με τον Ηρακλή και όσο πλησίαζε η ώρα του τελικού σκεφτόμουν ότι ήρθε η ώρα να πάρω κάτι. Είναι η 4η μου χρονιά στο εξωτερικό, αλλά τόσο η Ναρμπόν που έπαιζα πριν όσο και η Αζαξιό δεν είναι τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν και διεκδικούν τίτλο κάθε χρόνο. Με την Ναρμπόν όμως φτάσαμε στην πρώτη χρονιά στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και τώρα ήρθε με την Αζαξιό η κατάκτηση του κυπέλλου», είπε στο Sportsfeed ο Καλαματιανός άσος ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες του από τη στιγμή που προκρίθηκαν στον τελικό ένιωθαν (και θα νιώθουν) ως οι βασιλιάδες της Κορσικής, λόγω της θερμής συμπαράστασης του κόσμου. Έχοντας παίξει σε Ηρακλή, Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, αλλά έχοντας βρει πλέον την Ιθάκη του στο σαμπιονά ο Γιώργος δεν ήθελε να μιλήσει για δικαίωση. «Το άθλημα μας είναι ομαδικό, όχι ατομικό, οπότε δεν τίθεται θέμα προσωπικής δικαίωσης. Όμως όσο κυνηγάς το όνειρο σου κάποια στιγμή θα δικαιωθείς», είπε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση μας αν αισθάνεται πλέον… Γάλλος η απάντηση ήταν… αποστομωτική: «Μετά το τέλος της χρονιάς θα είμαι Γάλλος, αφού μετά από τέσσερα χρόνια δεν καταλαμβάνεις πλέον θέση ξένου. Θέλοντας και μη λοιπόν αισθάνομαι Γάλλος (γέλια)». Στο Παρίσι βρέθηκαν ο Μάριος, ο κολλητός του από τα παιδικά τους χρόνια κι άλλοι δύο φίλοι του, ο Βαγγέλης Κουτουλέας ο πνευματικός του πατέρας ο οποίος ταξίδεψε από το Λονδίνο (όπου μένει μόνιμα) για να ζήσει αυτή τη στιγμή κι ο μάνατζερ του Θάνος Μιχαλόπουλος. -

***  Κρίσιμο ραντεβού Κοντονή με FIFA και UEFA
Σήμερα και ώρα ,  13:00
Κρίσιμη συνάντηση θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 13:00 ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA αλλά και εκπροσώπων της ΕΠΟ. Σε αυτή θα συζητηθεί η υπόθεση της μαιταίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας από τον υφυπουργό αθλητισμού, αλλά σίγουρα στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και άλλα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπινδίας που αναφέρει ότι πρέπει να οριστεί εκ νέου η έναρξη του Κυπέλλου έως την 1η Απριλίου, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την αποβολή της Ελλάδας από τις εκτός συνόρων διοργανώσεις.
Ωστόσο η παράταση της εκδίκασης της προσφυγής της ΕΠΟ λόγω της απεργίας των δικηγόρων περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Πολιτεία επιμένει ότι περιμένει την απόφαση του ΣτΕ, για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή.     Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Καυστικός ο Μόρας τάσσεται υπέρ του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων
«Ίσως έτσι βρεθεί λύση»
Ο Βαγγέλης Μόρας αφού δήλωσε ότι χρειάζεται υπομονή αναφορικά με τη νέα προσπάθεια της Εθνικής, μίλησε γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όντας ιδιαίτερα καυστικός, τάχθηκε υπέρ του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του προβλήματος δεν κάθονται σε ένα τραπέζι για να το λύσουν.
Ο Έλληνας διεθνής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 σημείωσε ότι «δεν βλέπουμε πλέον μπάλα» και ότι «πρωταγωνιστές έχουν γίνει οπαδοί, διαιτητές και πρόεδροι».
Αναλυτικά:
Για την Εθνική ομάδα: «Χτίζεται κάτι καινούργιο, με ένα νέο προπονητή και ένα σύστημα που δεν είναι άγνωστο, αλλά έχει πολλά νέα πρόσωπα. Είναι πολλές οι αλλαγές και χρειάζεται χρόνος. Ας κρατήσουμε τη διάθεση που φαίνεται να υπάρχει από όλους. Αυτό το σύστημα πιστεύει ο προπονητής ότι είναι το καλύτερο βάσει υλικού. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε τι θέλει, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν τα αποτελέσματα. Το θετικό είναι ότι διάθεση υπάρχει από όλους»Στα θετικά είναι ότι βάλαμε γκολ και ότι είχαμε αρκετές καλές στιγμές στα δυο ματς. Όταν ρισκάρεις περισσότερο μπροστά ίσως είναι φυσιολογικό να κινδυνεύεις περισσότερο πίσω. Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια ισορροπία, να βρεθεί μια χημεία. Ο προπονητής έκανε τις δοκιμές του σε αυτά τα δυο φιλικά και στα υπόλοιπα δυο που μένουν πιστεύω ότι θα καταλήξει στα συμπεράσματά του».
»Είμαι καθαρά υπέρ της άποψης Ρεχάγκελ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παράγουμε παίκτες όπως άλλες χώρες. Το πρωτάθλημά μας πάει κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο. Πρέπει να έρχονται παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για να μείνουν. Θυμάμαι κάποτε σε προκριματικά, που έπαιξα ένα ματς στην Κρήτη με το Ισραήλ και μου είπε ότι “αυτή είναι η ευκαιρία σου, δεν θα έχεις άλλη”. Απλά αυτά τα λόγια. Μου το είπε απλά και όμορφα και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν μπορεί κάποιος επειδή έκανε δυο καλές συμμετοχές να καλείται αμέσως στην Εθνική».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πιθανό Grexit «Μπορούν να σταματήσουν όλα; Εφόσον δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά, να δοθεί αλλιώς η λύση. Δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο πλέον. Έχουμε καταντήσει να βλέπουμε ένα ντέρμπι και να παρακαλάμε να μην διακοπεί. Αντί να κάνουμε βήματα μπροστά από το 2004, έχουμε πάει πολλά βήματα πίσω. Δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση, ίσως αυτό καταφέρει να πείσει όσους ευθύνονται για το πρόβλημα να βρουν μια λύση».
Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά στόχος μου δεν είναι αυτός. Αν έχω μιλήσει με κάποιον, είναι μόνο με τον κ. Κούγια, αλλά χωρίς κάτι παραπάνω. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα, αλλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι αποφεύγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο το κάνουν για το περιβάλλον. Να μπω στη διαδικασία να παίξω σε ένα πρωτάθλημα που τη μια Κυριακή παίζεις και την άλλη όχι, την άλλη αδικείσαι κατάφωρα. Έχω μάθει αλλιώς πλέον, έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου, γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο το ξέρουν όλοι μόνο και μόνο για τα επεισόδια. Δεν ξέρω πώς μπορεί να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που το έχει μετανιώσει που έφυγε στο εξωτερικό. Εδώ πρωταγωνιστής δεν είναι ποτέ ο ποδοσφαιριστής. Είναι οι διαιτητές, οι οπαδοί και οι πρόεδροι».   Newsroom ΔΟΛ

***   Αφήνει τον Παναθηναϊκό και πάει στην Ίντερ ο Λάμπρου
 Αρχικά στην ομάδα των νέων
 
Έτοιμος για το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό, φαίνεται ότι είναι ο Λάζαρος Λάμπρου, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «GoalNews» θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ. Αρχικά βέβαια στην ομάδα Νέων, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Πριμαβέρα.
Ο 18χρονος ταλαντούχος επιθετικός ήταν φανερό τους τελευταίους μήνες πως πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, καθώς τις συζητήσεις που είχαν γίνει για το συμβόλαιό του υπήρχε μεγάλη απόσταση και στο οικονομικό κομμάτι και στης... νοοτροπίας.
Αν τελικά υπογράψει στην ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός θα πάρει περίπου 350.000 ευρώ που δικαιούται για τα τροφεία του παίκτη.
Newsroom ΔΟΛ

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                             
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                                                                                                                     
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-           
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016
~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .-                                                                                                                     
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                                                                                                           
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-                                                                                         
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-                                                                                                                                       
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .-                                                                                                                           
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                                                                                                                                                                                              
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                 
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-                           
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-                                                                                                                                           
 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-                                                                                                                                             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-                                                                                                                                                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                   
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                      
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                       
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .-                                                                                                                               
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-                                                                                                                                              
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .-                                                                                                                        
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .-                                                                                                                                      
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .-                                                                                                                                   
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Πέμπτη  17  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html .-                                                         ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                          
 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  19  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-19-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  19 , 20 και 21 Μαρτίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/19-20-21-2016.html .-                                                                                                                                        
Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Μαρτίου  2016: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-20-2016.html .-            
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-21-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  22 Μαρτίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara  News Τρίτη  22 Μαρτίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 23 Μαρτίου  2016   :    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-23-2016.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  23 Μαρτίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/23-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                                
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  25  Μαρτίου 2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-25-2016.html .-     
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 26  και 27  Μαρτίου  2016
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-26-27-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 28  Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29  Μαρτίου  2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-29-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26 και 27  Μαρτίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/26-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-30-2016.html .-
~

***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4600    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2875 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.355 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

~**  Βίντεο από τριήμερη εκδρομή 25,26 και 27  Μαρτίου  2016 :
1.- X K  ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ  26/03/2016 : https://youtu.be/OBDemwRChVc .-     
2.- ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ  26/03/2016 6 : https://youtu.be/jo6O2cdUnOY .-             
3.- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/03/2016 :    https://youtu.be/i2LI5mD3DFM .-                                                                                    
4.- Γιάννενα λίμνη  25/03/2016 : 
   https://youtu.be/cJ1g-JKpxxU .-                                                                          
5.-Γιάννενα διαδρομή 25/03/2016 : https://youtu.be/I7ZL6OfIJ2Q .-                                                                                 
6.- Θεσσαλονίκη διαδρομή  26/03/2016 : https://youtu.be/mwNH_c2ls4g  .-                    
7.- ΕΔΕΣΣΑ  στούς καταρράκτες  26/03/2016 :  https://youtu.be/-ladkYRaB5g .-                                                                                  
8.- Διαδρομή για Χ. Κ.  Βόρα -Καϊμακτσαλάν και λουτρά Πόζαρ 26/03/2016:      https://youtu.be/9AbYZXt_gOM  .-                                                                                
9.- Διαδρομή ανεβαίνοντας στο Βόρας Χ Κ  Καϊμακτσαλάν 26/03/2016 :  https://youtu.be/G2ZCK98wFCs   .-                                                                                      
10.-Εκδρομές Βόλτες Ελλάδα : https://youtu.be/ZofaEvGT5Hc .-                                 
11.-Αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας 26/03/2016: https://youtu.be/pJ0Vg_Hw2KQ .-                12.-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΟ ΠΕΛΛΑΣ 26/03/2016: https://youtu.be/gCSNOskvpx8 .-                                                                                                                   
13.-Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας  26/03/2016 :    https://youtu.be/QCPC1nVteLw .-                                                                
14.-Καταρράκτες ΕΔΔΕΣΑΣ  26/03/2016 :  https://youtu.be/wOEjGcvhfxU .-                                                                     
 15.-Λουτράκι στα λουτρά Πόζαρ 26/03/2016 : https://youtu.be/K_sPFOP5mKg .-    
16.-Ανεβαίνοντας για το Βόρα Χ. Κ . Καϊμακσαλάν  26/03/2016 : https://youtu.be/WdgUsTrzcgg   .-                                                 
17.-Διαβαίνοντας τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  26/03/2016:  https://youtu.be/WDS5kbPUGxY .-                                                                        
18.-Διαδρομή  ενημέρωση ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 26/03/2016:   https://youtu.be/DMwKGm7_3Nc .  -
19.- Χ Κ  Καϊμακσαλάν Βόρα  26/03/2016:  https://youtu.be/Or6U6PC-0_g .-
 20.-Από Βεγορίτιδα λίμνη για Χ. Κ.  Βόρα - Καϊμακσαλάν διαδρομή  26/03/2016 :  https://youtu.be/FYPeqdUed5Y .-
21.- ~Στη  λίμνη Βεγορίτιδα 26/03/2016:   https://youtu.be/vYtsiZ3qeuo .-   
22.- Έδεσσα στους καταρράκτες  26/03/2016:    https://youtu.be/FWguUYut3Vo .- 
23.- Καταρράκτες ΕΔΕΣΣΑ  26/03/2016:  https://youtu.be/Uat2fM0WLyQ  .- 
24.-Διαδρομή σε Λουτράκι Πέλλας  26/03/2016 : 
https://youtu.be/Ybb-VSV2Z4Q .-
25.-Διαδρομή προς Λουτρά Πόζαρ  26/03/2016: https://youtu.be/Y3qxLm5O-xI .-
 26.- ΕΔΕΣΣΑ διαδρομή  26/03/2016 : https://youtu.be/Y7sOKklDCBs .- 
 27.-Καταρράκτης Έδεσσας 26/03/2016 :  https://youtu.be/MWoI9bL2xKg .- 
28.-Διαδρομή για Έδεσσα από Θεσσαλονίκη 26/03/2016 : https://youtu.be/qhl3RKuFU0A .-  
29.-Διαδρομή για Έδεσσα αφήγηση για καταρράκτες 26/03/2016 :  
https://youtu.be/G9blyl-Xqv0   .- 
 30.- Έδεσσα  Εδεσσαίος ποταμός  καταρράκτες 26/03/2016 :    https://youtu.be/GFhuVYc7FwU .-  
31.-  Έδεσσα  καταρράκτες 26/03/2016 :   https://youtu.be/jYFCNasKaC4 .-
32.- Στο  χιονοδρομικό Καϊμακσαλάν 26/03/2016:  https://youtu.be/SpJkkCCgqQE .-
33.- Χ. Κ.  Καϊμακσαλάν Βόρα 26/03/2016 : https://youtu.be/hJDSsCfL00s .-
34.-Κερασιά Αριδαίας 26-03-2016 : https://youtu.be/R0YmW4UOd3M .-                                          35.- Λουτρά Πόζαρ αφήγηση 26-03-2016 : https://youtu.be/yWwMyGb1xVY .-
36.- Σταματάκος νονοί και λαμπάδα  29/03/2016: https://youtu.be/4AOsxKkVsOw .-