Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 25 Ιουλίου  2016 :
~Τρία πράγματα έχουν μεγάλη αξία ενώπιον του Κυρίου: Όταν ο άνθρωπος ασθενεί και του 'ρχονται επί πλέον και άλλοι πειρασμοί και ευχαρίστως τους αποδέχεται, είναι το ένα. Το δεύτερο είναι να κάνη κανείς όλα του τα έργα καθαρά ενώπιον του Κυρίου, χωρίς τίποτε το ανθρώπινο. Και το τρίτο, να ζη ως υποτακτικός σε πνευματικό πατέρα και να απαρνείται κάθε δικό του θέλημα (Αββάς Ιωσήφ ο Θηβαίος).                Γεροντικόν

 
 
 
 
 
 
 ~ 24 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης (1) (†300). Μαρτύρων Ερμογένους, Καπίτωνος, Υμεναίου, Ρωμανού [Μπορίσου], Δαβίδ [Γλιέβου]. Νεομαρτύρων Θεοφίλου του Ζακυνθίου, του εν Χίω αθλήσαντος (†1635) και Αθανασίου του Κίου (†1670). Αθηναγόρου του ομολογητού και Σαλομπτίνου επισκόπου Ιεροσολύμων.
(1) Η αγία μεγαλομάρτυς Χριστίνα, καταγόταν από την Τύρο της Συρίας. Ήταν κόρη στρατηγού. Ο πατέρας της, της έχτισε έναν πύργο και την έβαλε μέσα σ` αυτόν. Μάλιστα κατασκεύασε αγάλματα των ειδώλων και την διέταξε να θυσιάσει σ` αυτά. Εκείνη όμως τα έκανε όλα κομμάτια. Για αυτές της τις πράξεις, η αγία υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τον ίδιο της τον πατέρα και μετά φυλακίστηκε. Στην φυλακή την άφησαν νηστική για να πεθάνει από την πείνα. Όμως, άγγελος Κυρίου της πήγαινε τροφή και της θεραπεύτηκαν όλες οι πληγές της. Μετά την έριξαν στην θάλασσα, όπου έλαβε το Άγιο Βάπτισμα από τον ίδιο τον Χριστό και άγγελος Κυρίου την έβγαλε στην στεριά. Μόλις έγινε γνωστό ότι είχε διασωθεί, ο πατέρας της πρόσταξε και την έκλεισαν πάλι στην φυλακή. Την νύχτα που ακολούθησε, ο πατέρας της πέθανε και την θέση του στο αξίωμα του στρατηγού την πήρε κάποιος ονόματι Δίων. Αυτός οδήγησε την μάρτυρα στο δικαστήριο. Και εκεί η αγία ομολόγησε την πίστη της. Αμέσως οργίστηκε και διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων πολλοί πίστευσαν στον Χριστό. Μετά το Δίωνα ανέλαβε κάποιος Ιουλιανός. Αυτός έριξε την Χριστίνα μέσα σε πυρακτωμένη κάμινο, σε ένα κλουβί με φίδια δηλητηριώδη, τα οποία αντί να την δαγκώσουν της έγλυφαν τα πόδια με ευσπλαχνία, μετά της έκοψαν τους μαστούς από όπου χύθηκε γάλα αντί για αίμα και της έκοψαν και την γλώσσα. Όλα αυτά τα μαρτύρια τα υπέμεινε με καρτερία και στο τέλος με κοντάρια που την χτύπησαν παρέδωσε το πνεύμα, λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου, και περνώντας στην αιώνια ζωή.

25 Ιουλίου
Κοίμησις της αγίας Άννης μητρός της Θεοτόκου. Των εν Βιέννη και Λουγδούνω (Λυών) της Γαλλίας μαρτυρησάντων Ποθεινού επισκόπου Λυώνος, Σάκτου διακόνου, Αλεξάνδρου ιατρού, Ατταλού, Βλανδίνας, Ματούρου [Μαύρου] και Ποντικού, του παιδός. Οσίων Ολυμπιάδος της διακόνου (†408-410)και Μαρίνας ηγουμένης και Ευπραξίας (†413).Οσίου Μακαρίου του θαυματουργού, του Ρώσου. Μνήμη της Ε΄Οικουμενικής Συνόδου εν Κων/πόλει (553).~
Σήμερα 25/07/2016 εορτάζουν:
Κοίμηση της Αγίας Άννας Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου, Οσία Ολυμπιάδα η Διακόνισσα, Οσία Ευπραξία

~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ζωὴν τὴν κυήσασαν, ἐκυοφόρησας, ἁγνὴν Θεομήτορα, θεόφρον Ἄννα, διὸ πρὸς λῆξιν οὐράνιον, ἔνθα εὐφραινομένων, κατοικία ἐν δόξῃ, χαίρουσα νῦν μετέστης, τοῖς τιμῶσί σε πόθῳ, πταισμάτων αἰτουμένη, ἱλασμὸν ἀειμακάριστε.
 ~  Απολυτίκιο Κοίμησις Αγ. Άννης - 25 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/R38TlORdbDE  .-

~
***  ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ    22  ,  23  και  24  Ιουλίου  2016  :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
1η  ΗΜΕΡΑ :   Ζαχάρω (καφές)Αντίρριο - (καφές)-Μεσολόγγι- Χάνι  Τέροβο (φαγητό) -Γιάννενα - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -  με το πλοίο  στην ΚΕΡΚΥΡΑ ( φαγητό ) ξενοδοχείο Royal Hotel Τηλ.  2661035342-3 , ξεκούραση απόγευμα και βράδυ περιήγηση στην Κέρκυρα .-
2η  ΗΜΕΡΑ :
Στην Κέρκυρα  περιήγηση - βόλτες διαδρομές .... ΑΧΙΛΕΙΟ ,  ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - Ιστορικό κέντρο , Μουσεία , Εκκλησίες , κ.λ.π  με ενημέρωση από ξεναγό ..
3η  ΗΜΕΡΑ :
Ημέρα  επιστροφής ...

*** Βίντεο από τριήμερη βόλτα-εκδρομή διαδρομές στην Κέρκυρα 22 , 23  και 24  Ιουλίου  2016
~

1~ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία del mar 21/07/2016: https://youtu.be/fp4r0OufXow  .-
~  ΧΑΝΙ ΤΕΡΟΒΟΥ φαγητό 22-07-2016:
 https://youtu.be/4zdbl8MRl3o .-
~Χάνι Τέροβου Αφοί Κίτσου  Φαγητό 22-07-2016 :
 https://youtu.be/llZ2bUvVRe0 .-
~Χάνι Τερόβου  Λούρος  διαδρομή 22-07-2016:
https://youtu.be/5FDVogcT0GI  .-
5~ Λούρο ποταμό Κοιλάδα Τερόβου 22-07-2016  διαδρομή  2:
 https://youtu.be/ObW2rnoCPHo .-
~ ΚΕΡΥΡΑ 3ήμερη εκδρομή22, 23  και 24-07-2016 με Δαβίλλα Τουρς:  
https://youtu.be/G7PHAWpMrQc  .-
~ ΚΕΡΚΥΡΑ μπαίνοντας στο λιμάνι  22-07-2016:
https://youtu.be/pNU-Skr6VjY .-
~ Κέρκυρα από το πλοίο  φτάνοντας από Ηγουμενίτσα 22-07-2016:
https://youtu.be/pAlFAyfr8s4 .-
~ Κέρκυρα από πλοίο φτάνοντας  22-07-2016:
 https://youtu.be/bDHFZC9RWVQ .-
10~ ΚΕΡΚΥΡΑ  φτάνοντας από πλοίο 22-07-2016:
https://youtu.be/0iqUEWp0gpE .-
~ Ηγουμενίτσα στο λιμάνι  22-07-2016  για Κέρκυρα:
 https://youtu.be/MHWfEhk9ct4 .-
~ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ από πλοίο για Κέρκυρα  22 07 2016:
https://youtu.be/2z53hPBBXsg  .-
~ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  μπαίνοντας από Γιάννενα  διαδρομή 22/07/2016 :
https://youtu.be/DsrCuOfETNs .-
~ Ηγουμενίτσα  από πλοίο  διαδρομή προς Κέρκυρα  22/07/2016 :
 https://youtu.be/uYgKIhNg92s .-
15~ Γέφυρα   Τρικούπη Ρίο Αντίρριο διαδρομή 22/07/2016:
https://youtu.be/5wpPWX8DMjg .-
~ Κέρκυρα  22/07/2016  απογείωση αεροπλάνου :
 https://youtu.be/ehtBNf8UG9c ,-
~ ΚΕΡΚΥΡΑ 22/ 07/2016   εκδηλώσεις  πλατεία :
https://youtu.be/VXrmvWSG7cU .-
~Κέρκυρα 22/07/2016 διαδρομή τροχαίο :
 https://youtu.be/e2e6XkdNauY .-
~Κέρκυρα προσγείωση στο αεροδρόμιο  22/07/2016:
 https://youtu.be/ak1dLbUivoM .-
20~Κέρκυρα στο λιμάνι  22/07/2016 :
 https://youtu.be/qSgLtZEQ5Mw .-
~Ανέκδοτα  24/07/2016  εκδρομή Κέρκυρας:
https://youtu.be/3WK66w_X9nc .-
~Ανέκδοτα  24/07/2016  εκδρομής:
https://youtu.be/w1rOh518uKk .-
~Εκδρομή 24/07/2016  ανέκδοτα από Κωνσταντίνα:
https://youtu.be/qAX-n1qjmdE .-

~ Εκδρομή τραγούδι  Κων  Ανδριανόπουλος  24/07/2016:
 https://youtu.be/h2IVAT-FV-o .-
25~ Κέρκυρα αεροδρόμιο απογείωση 23/07/2016 :
https://youtu.be/t8-DkhQSqAE  .-
~ Κέρκυρα αεροδρόμειο απογείωση αεροπλάνου 1 23-07-2026:
https://youtu.be/MHIyKeDVJaQ  .-

27  ~Κέρκυρα  PIPILAS εστιατόριο Γ. Ταιρης  23/07/2016:
 https://youtu.be/-klBp8wmGYw .-


Οι  αναρτήσεις των βίντεο συνεχίζονται(ε) ....!
***  Mr.Booze: Μια ξεχωριστή μπάντα από την Καλαμάτα
Τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα έχουν δημιουργηθεί πολλές μπάντες. Μια ιδιαίτερη περίπτωση, όμως, είναι αυτή των Mr.Booze, μια μπάντα από μια παρέα φίλων που αγαπούν το ροκ εν ρολ. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο CD, ενώ είναι κοντά στο τρίτο.
Θα έχουμε, δε, την ευκαιρία να τους ακούσουμε στις 30 Ιουλίου στο Πάρκο του ΟΣΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.
Μιλήσαμε μαζί τους και σας τους παρουσιάζουμε:
  -Mr.Booze… πώς δημιουργήθηκε αυτή η μπάντα;
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 από την ανάγκη τεσσάρων φίλων να μοιραστούν την αγάπη τους για το ροκ εν ρολ.
  -Ποιοι είστε και ποια η σχέση σας με την Καλαμάτα
Στα φωνητικά είναι ο Δημήτρης JD Διαμάντης, στο μπάσο ο Γιώργος Μουντανέας, στα ντραμς ο Στάθης Μπαρούτσος, ενώ κιθάρα παίζει ο Γιώργος Μπελογιάννης.
Η Καλαμάτα είναι η πόλη που κατοικούμε και εργαζόμαστε, ενώ η γεωγραφική της θέση σίγουρα θα έχει παίξει κάποιο ρόλο στο ύφος της μουσικής μας.
  -Πώς γίνεται μια μπάντα από μια επαρχιακή πόλη να καταφέρει να βγάλει CD και, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχετε μείνει στο ένα…
Πλέον δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις ή όσο ήταν παλαιότερα. Το δύσκολο είναι να έχεις διάρκεια και ποιότητα. Πρέπει να είσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις, να είναι ένα χόμπυ, που όμως γίνεται με επαγγελματικό τρόπο.
Από εκεί και πέρα, βάζεις το χέρι στην τσέπη ξέροντας πως δε θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου και πηγαίνεις σε ένα από τα πολλά εξαιρετικά στούντιο που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και ηχογραφείς το υλικό σου.
Το τελευταίο διάστημα λειτουργεί και στην Καλαμάτα ένα τέτοιο στούντιο, οπότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους μουσικούς της πόλης. Οι MrBooze έχουν κυκλοφορήσει δύο CD και πάμε ολοταχώς για το τρίτο.
  -Μουσική και στίχοι είναι δικοί σας;
Ακριβώς, ό,τι ακούς στους δίσκους μας έχει γραφτεί από εμάς.
  -Πόσο εύκολα γράφετε ένα κομμάτι;
Αναλόγως. Τζαμάρουμε αρκετά στο στούντιο και αν υπάρξει μια καλή ιδέα, την κρατάμε και τη δουλεύουμε μέχρι να βγει το κομμάτι όπως το θέλουμε. Συνήθως δεν παίρνει πολύ καιρό αυτό. Πάντα γράφουμε όλη τη μουσική πρώτα, ο JD τη φωνητική μελωδία και αφήνουμε τους στίχους, στους οποίους θέλω να σου πω πως δίνεται ιδιαίτερο βάρος.
  -Μέσα από τους στίχους σας θέλετε να περάσετε κάποιο μήνυμα;
Το ροκ εν ρολ είναι η μοναδική μουσική που στιχουργικά έχει καταπιαστεί με όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τον άνθρωπο, θίγοντας πολλές φορές ζητήματα που θεωρούνται από ταμπού έως και απαγορευμένα…
Δεν έχουμε σκοπό να το παίξουμε λέκτορες ή κάτι τέτοιο, θέλουμε ο κόσμος να διασκεδάζει, αλλά παράλληλα να σκεφτεί και μερικά πράγματα. Οι δικοί μας στίχοι είναι περισσότερο μια παρατήρηση της σύγχρονης κοινωνίας και όποιος ρίξει μια ματιά, ίσως βρει και δικές του ανησυχίες εκεί.
  -Μέχρι σήμερα πού έχετε εμφανιστεί;
Έχουμε εμφανιστεί σε γνωστά venues με γνωστές μπάντες, αλλά και σε αυλή σπιτιού με μπάντες σαν εμάς, δηλαδή όχι και τόσο γνωστές. Οι MrBooze πάνε όπου υπάρχει αγάπη, χαμόγελο και σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων. Τον Απρίλιο κάναμε και μια μικρή περιοδεία, που πέρασε από Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα, ενώ σύντομα θα εμφανιστούμε και σε δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ μαζί με πολύ καλές μπάντες.
  -Δεν παίζετε τα εύκολα, όπως π.χ. λαϊκά ή τα περίφημα έντεχνα, αλλά κάτι για κάποιους ξεπερασμένο ή σκληρό…
Καταλαβαίνω πως για κάποιους μπορεί να είναι «σκληρό» όπως το είπες, αλλά για το «ξεπερασμένο» κάνουν λάθος. Το ροκ εν ρολ είναι η μακροβιότερη μουσική που παραμένει συνεπής, με νέες κυκλοφορίες και νέες μπάντες να βγαίνουν συνεχώς και ασταμάτητα εδώ και 6 δεκαετίες.
Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται φεστιβάλ, όπου χιλιάδες κόσμος πηγαίνει για να ακούσει αυτή τη μουσική και να κάνει νέους φίλους, με τους οποίους θα μοιραστεί την αγάπη του για το ροκ εν ρολ.
  -Στην Ελλάδα πώς είναι αυτή την περίοδο;
Σε λίγες ημέρες στην πόλη μας θα γίνει το Φεστιβάλ Δρόμου, στο οποίο κατά τη ροκ ημέρα θα γεφυρώσουμε 3 γενιές ροκάδων, μιας και, εκτός από μερικές πολύ σπουδαίες νέες μπάντες, θα παίξουν και οι ιστορικοί The Last Drive, μία από τις πρώτες ροκ μπάντες της χώρας που ξεκίνησε στα ’80ς. Αυτό από μόνο του περνάει ένα μήνυμα πως και στη χώρα μας υπάρχει συνέπεια και διαχρονικότητα στη σκηνή αυτή.
Πλέον, με την ευκολία του να ηχογραφήσει και να μοιράσει κανείς τη δουλειά του, αλλά και με κάποιες «ασθένειες» του παρελθόντος να αποτελούν ανάμνηση, η ροκ σκηνή στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και τραβά συνεχώς τα βλέμματα όλου του κόσμου πάνω της, με αρκετές από τις μπάντες μας να έχουν fan base σε χώρες του εξωτερικού!
   -Στο εξωτερικό;
Ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια με μερικές μικρές μα πολύ σημαντικές διαφορές. Στο εξωτερικό ο κόσμος δεν γκρινιάζει τόσο πολύ, ενώ οι υποδομές, όσον αφορά π.χ. στα μέρη που μπορεί να παίξει live μια μπάντα, είναι πολύ καλύτερες. Επίσης το ίδιο το κράτος αντιμετωπίζει διαφορετικά τις ροκ μπάντες σε σχέση με εδώ που έρχεται η Αστυνομία και σου κλείνει τον ήχο από τις 22.30.
  -Το κοινό της Καλαμάτας που ακούει αυτή τη μουσική είναι μεγάλο;
Το κοινό της Καλαμάτας είναι μια χαρά από όλες τις απόψεις, στηρίζει τις μπάντες πηγαίνοντας στις συναυλίες και αγοράζοντας το δίσκο ή ένα μπλουζάκι. Πριν από λίγο καιρό μάς κάλεσαν οι φίλοι μας οι OYD να παίξουμε ένα live που μαζεύτηκαν περίπου 500 άτομα, κάτι που ήταν κάπως ανέλπιστο μα εξαιρετικά θετικό ως προς τη συνέχεια για όλους μας σε αυτή την πόλη, μπάντες και κοινό.
  -Δε θα ήταν πιο εύκολο από άποψη κόσμου να κάνετε μια στροφή στο έντεχνο; Το έχετε σκεφτεί αυτό;
Όχι, δεν το έχουμε σκεφτεί. Κοίταξε, δε μας ενδιαφέρουν αυτά. Τα 500 άτομα τα ανέφερα πριν επειδή αυτό θα λειτουργήσει θετικά για όλη τη σκηνή. Για εμάς είναι το ίδιο είτε παίξουμε σε 500 είτε σε 5 άτομα. Πίστεψέ με, το ίδιο πάθος θα αποδίδαμε.
  -Ποια τα σχέδιά σας;
Τρίτος δίσκος και μια μικρή περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία δεν έχουμε καταφέρει να επισκεφθούμε ακόμα!
  -Τα όνειρά σας;
 Να μπορούμε να γράφουμε και να παίζουμε τη μουσική μας για πολύ ακόμα. Είναι ο δικός μας τρόπος να ξεφεύγουμε από τη φυλακή που λέγεται "μοντέρνος τρόπος ζωής".
  -Υπάρχει ταβάνι για τους Mr.Booze;
Οι MrBooze είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μεταφρασμένα σε νότες και λέξεις και δεν πρέπει να υπάρχει ποτέ ταβάνι σε αυτά τα πράγματα.
  -Μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να ζήσει από αυτό;
Όχι, στην Ελλάδα παίζεις για τη φανέλα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό, ίσα ίσα διατηρείται ο ρομαντικός χαρακτήρας της όλης κατάστασης, αν και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να βγουν, έστω ,τα έξοδα των ηχογραφήσεων, του merch κ.λπ.
  -Μιλήστε μας για την εμφάνισή σας στο Φεστιβάλ Δρόμου.
Έχουμε παρακολουθήσει όλα τα Φεστιβάλ Δρόμου ως θεατές και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ήρθε η στιγμή να ανέβουμε και εμείς στη σκηνή του! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διοργανωτή που μας κάλεσε. Φέτος έχει στηθεί ένα φοβερό σκηνικό με τέλειες μπάντες και παράλληλες δράσεις που θα ζήλευαν πολλές διοργανώσεις! Εμείς θα παίξουμε υλικό τόσο από τους 2 δίσκους μας όσο και 2-3 κομμάτια από τον επερχόμενο, που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό. Το Πάρκο, οι μπάντες, ο κόσμος… όλα θα είναι πανέμορφα, οπότε δε βλέπω τι άλλο μπορεί να επιλέξει κάποιος φίλος της καλής μουσικής εκείνο το απόγευμα. Σας περιμένουμε όλους! Όσοι δεν έρθετε, μη μας στείλετε την Αστυνομία!  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
~
 ***  Με δύο βασικές εισόδους από τον Αγ. Δημήτριο, θα λειτουργήσει το νέο Δημαρχείο
Ανησυχία σε επαγγελματίες της Αθηνών, που καταβάλλουν υψηλά μισθώματα
Από την πλευρά του Αγίου Δημητρίου θα είναι η κεντρική είσοδος και έξοδος των οχημάτων για το νέο Δημαρχείο στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου. Μία λύση που επιλέχτηκε εξ αρχής ως καλύτερη και σωστότερη, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί άλλο η ήδη φορτωμένη οδός Αθηνών.
Ωστόσο, η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε επαγγελματίες στην οδό Αθηνών, καθώς εκτιμούσαν ότι από εκεί θα περνάει όλη η κίνηση, ενώ αρκετοί έχουν προχωρήσει σε ενοικίαση καταστημάτων στην περιοχή με υψηλό μίσθωμα.
  Δύο πύλες
Με την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου, τη μεταφορά και την έναρξη λειτουργίας του, θα λειτουργήσουν από την πίσω πλευρά, δύο πύλες.
Μια θα είναι δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, εκεί που ήταν η παλιά όταν λειτουργούσε ως Νοσοκομείο, η οποία θα αποτελεί την είσοδο στο χώρο και η δεύτερη θα είναι δυτικά του ναού και θα λειτουργεί ως έξοδος.
Εκεί, θα υπάρχει και πολύ μεγάλος χώρος για τη στάθμευση μεγάλου αριθμού οχημάτων.
Η οδός Αθηνών, δε θα μπορούσε να δεχτεί το σύνολο της κίνησης του Δημαρχείου και των υπηρεσιών του και ιδιαίτερα όσον αφορά τη στάθμευση.
  Ανησυχούν
Η πληροφορία αυτή, έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε επαγγελματίες της οδού Αθηνών, οι οποίο θεωρούσαν ότι η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου θα είναι επί της Αθηνών.
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι όσοι, με την έναρξη κατασκευής του νέου Δημαρχείου, έσπευσαν να νοικιάσουν καταστήματα, υπογράφοντας μάλιστα συμβόλαια με υψηλά μισθώματα, ευελπιστώντας ότι θα αποζημιωθούν με την κίνηση που θα υπάρχει με το νέο Δημαρχείο.  Της Βίκυς Βετουλάκη  

*** Σε Καλαμάτα και Μεσσήνη οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Βενέτικο (φωτογραφίες και βίντεο)
 
 
Στην Καλαμάτα  και τη Μεσσήνη μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί, με λεωφορείο του Δήμου Πύλου- Νέστορος οι 34 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες στο Βενέτικο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι μετανάστες αρχικά θα μείνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης όπου και αποβιβάστηκαν το πρωί της Κυριακής. Τέλος είναι άγνωστο ακόμα αν θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο.
 Video: Μετανάστες Καλαμάτα 24-7-2016   , https://youtu.be/j_7Azl1Q-eY .-

*** Ανοιχτά της Καλαμάτας ο ιδιοκτήτης των «Top Shop» Sir Philip Green (;)
Το ιδιωτικό υπερπολυτελές γιωτ “Lionheart” μήκους 90 μέτρων, έπλεε στο Μεσσηνιακό κόλπο, ανοικτά από το λιμάνι της Καλαμάτας, το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω σκάφος, ανήκει  στον Sir Philip Green, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «Τop Shop» στη Μεγάλη Βρετανία… Δεν γνωρίζουμε όμως, αν στο σκάφος που απολαύανε τις ακτές τις Μεσσηνίας, βρισκόταν ο ίδιο ή οικείοι του..  Κ. Γαζ. 

*** Μια ζωή ίδιοι…
«Φουλάρει» η κίνηση στην Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες, αλλά νοοτροπία ως Έλληνες δεν αλλάζουμε.
«Καβάλα πάμε στην εκκλησιά», και μετά βρίζουμε γιατί κάνουμε 5 ώρες να περάσουμε από την παραλιακή, λες και δεν μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο δύο δρομάκια πιο μακριά από εκεί που θέλουμε να πάμε, ή δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους δρόμους της πόλης! Β.Β.

*** Νεκρά ζωάκια στους δρόμους
Πολλά νεκρά ζώα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Καλαμάτας και, κυρίως, γατάκια. Ας δείχνουν περισσότερη προσοχή οι οδηγοί. Δε χρειάζεται να τρέχουν τόσο πολύ μέσα στην πόλη. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε στενάκι της Καλαμάτας, μήκους 100 μέτρων, να τρέχεις τόσο που να μην μπορείς να αποφύγεις/προφυλάξεις μια γάτα ή ένα σκύλο; Δηλαδή αν σου πεταχτεί στο στενάκι ξαφνικά ένα παιδάκι, τι θα κάνεις;
Δε διαφωνούμε, βέβαια, ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, παρά την προσοχή που δείχνουν. Αλλά δε μιλάμε για αυτές. Β.Β.

*** Πρόσφυγες στη Μεσσήνη…  
Τελικά, όπου υπάρχει «καπνός» υπάρχει και «φωτιά». Έτσι , τα όσα είχαν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, επαληθεύτηκαν με την επίσημη επιστολή του κ. Βίτσα στο Δήμο Μεσσήνης…
Μάθαμε μάλιστα ότι το ΥΠΕΘΑ αρχικά προσανατολιζόταν στην περιοχή της πρώην κατασκήνωσης της «Βελίκας» αλλά τελικά δέχθηκε την εισήγηση του Δημάρχου Μεσσήνης για το οικόπεδο στη «Μακαρία».
Φαίνεται ότι το δημοσίευμα του «Θάρρους» στα τέλη του Μαΐου, που τόσο κατηγόρησε ο δήμαρχος ότι κάνει πόλεμο στην περιοχή εν όψει τουριστικής περιόδου, όχι μόνο επαληθεύτηκε, αλλά βοήθησε και το Δήμο να προλάβει καταστάσεις που δεν επιθυμούσε…
Αυτός ήταν και ο σκοπός του άλλωστε, και ας αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο…  Κ. Γαζ.

*** Γλυτώνει το 1/3 των οφειλών του με ένταξη στα υπερχρεωμένα 43χρονος
Οφείλει πάνω από 97.000 ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές και με ένταξή του στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πληρώσει συνολικά μόνο τα 36.000 ευρώ.
Ο λόγος για έναν 43χρονο άνδρα, ο οποίος με το εισόδημά του, φροντίζει τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειάς του, αποτελούμενης από ηλικιωμένους γονείς και πέντε μακροχρόνια άνεργα αδέρφια.
  Απόφαση
Ο 43χρονος είναι άγαμος και υπάλληλος της ΔΕΗ από το 1993 με σύμβαση αορίστου χρόνου και ο μισθός του, ενώ ανερχόταν στα 1.620,25 ευρώ, σήμερα έχει μειωθεί στα 1.597,15 ευρώ. Δεν διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία αλλά διαμένει σε μισθωμένο διαμέρισμα, για το οποίο καταβάλει μηνιαίως το ποσό των 300 ευρώ. Ωστόσο, στην κατοχή του έχει ένα αυτοκίνητο με εκτιμώμενη εμπορική αξία στα 9.500 ευρώ. Οι οφειλές του προέρχονται από πολλά καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε 6 πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους 97.174,21 ευρώ. Καμία από αυτές τις οφειλές δεν είναι εξοπλισμένη με ειδικό προνόμιο ή εμπράγματο δικαίωμα.
  Ρύθμιση
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, κατά την εξέταση της αίτησής του, αναγνώρισε ότι το μοναδικό του εισόδημα, ο μισθός του, έχει υποστεί μείωση 40% σε ετήσια βάση και σε συνδυασμό με την οικονομική του συνεισφορά στην πολύτεκνη οικογένειά του, υπολόγισε τις δαπάνες διαβίωσής του στο ποσό των 1.100 ευρώ κάθε μήνα.
Αναγνώρισε επίσης ότι πλέον ο 43χρονος έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του, χωρίς δική του υπαιτιότητα και προχώρησε σε θετική ρύθμιση για μερική εξόφληση των οφειλών του.
Ορίστηκε, η καταβολή μηνιαίων δόσεων ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα κατανέμεται στις πιστώτριες τράπεζες αναλόγως του ύψους των απαιτήσεών τους από τις δανειακές συμβάσεις, για χρονικό διάστημα πέντε ετών.
Τέλος, μετά το πέρας της συγκεκριμένης ρύθμισης θα επέλθει η απαλλαγή του 43χρονου άνδρα από το υφιστάμενο υπόλοιπο των χρεών του έναντι στις πιστώτριες τράπεζες.  Β.Β.

***  «Στην πυρά» ο “Καλλικράτης”, Δήμος Τριφυλίας και Κωνσταντινέας για την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών

Πρώτη Δημοσίευση: 25/07/2016 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2016 09:34
«Στην πυρά» έριξαν τον “Καλλικράτη”, τον Δήμο Τριφυλίας, τοΝ βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας, προχθές το βράδυ στα Φιλιατρά, σε συνάντηση – σύσκεψη για το προωθούμενο «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Μετά την πυρά, τους αφορισμούς και τα αναθέματα, συναποφάσισαν, στη σύσκεψη από την οποία, ωστόσο, απουσίαζαν οι κάτοικοι της περιοχής – παρόντες ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι φορέων- να επισκεφθεί  Συντονιστική Επιτροπή τον αρμόδιο υπουργό, να διοργανώσουν συλλαλητήριο, να ανεβάσουν πανό, να πετάξουν φέιγ βολάν και να διαμαρτυρηθούν για να μην κλείσει το Α.Τ. Φιλιατρών.
Στη συνάντηση – σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η Συντονιστική την οποία απαρτίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών και το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών, αν και είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και οι πέντε βουλευτές Μεσσηνίας, παρών ήταν μόνο ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, σημείωσε πως, « η συνάντηση γίνεται  επειδή μετά από τόσες διαμαρτυρίες, δυστυχώς, δεν ακουστήκαμε πουθενά και εξακολουθούν να θέλουν να κλείσουν το Τμήμα στην πόλη…».
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως, «από την προηγούμενη φορά που είχαμε συναντηθεί εδώ και είχαμε δηλώσει, με όλη τη θέληση της ψυχής μας, τη βούλησή μας να μη βάλουνε χέρι στα τμήματα τα αστυνομικά που υπάρχουνε στον Δήμο Τριφυλίας, μιας και όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία ζωής που υπάρχουν μες στις κοινωνίες αυτές επιβάλλουν μια αυξημένη αστυνόμευση και ουσιαστικά είχαμε ταυτίσει την κάθοδο της σημαίας της αστυνομίας απ’ τα Α.Τ. των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη πόλη του Δήμου Τριφυλίας, σαν μια έκπτωση στο αίσθημα ασφάλειας που έχουν και που απαιτούν οι πολίτες, όπως και η αποχώρηση της αστυνομίας από τις πόλεις φέρνει ένα έλλειμμα ασφάλειας» και ανέφερε πως το Δ.Σ. Τριφυλίας έχει πάρει αποφάσεις,  έχει εκδώσει ψηφίσματα και έχει πάρει θέσεις τις οποίες έχει κάνει γνωστές.
«Στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, προκαλέσαμε το βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης να κάνει δήλωση για τα Α.Τ. και εκεί γνωρίζετε όλοι τι δήλωσε ο κ. Κωνσταντινέας…», σημείωσε ο κ. Κατσίβελας και τόνισε πως, «πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Οφείλουμε και πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία γιατί άλλος τρόπος δεν ακούγεται…». Επίσης, αναφέρθηκε στο έγγραφο που πήγε στον Δήμο Τριφυλίας για τον «Αστυνόμο της Πόλης», ο οποίος θα υπάρχει σε ένα χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα για κάποιες υπηρεσίες και καταληκτικά επανέλαβε ότι η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει περισσότερο.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, ενημέρωσε πως η ενίσχυση της Αστυν«Στην πυρά» ο “Καλλικράτης”, Δήμος Τριφυλίας και Κωνσταντινέας για την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών

Πρώτη Δημοσίευση: 25/07/2016 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2016 09:34
«Στην πυρά» έριξαν τον “Καλλικράτη”, τον Δήμο Τριφυλίας, το Ν βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας, προχθές το βράδυ στα Φιλιατρά, σε συνάντηση – σύσκεψη για το προωθούμενο «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Μετά την πυρά, τους αφορισμούς και τα αναθέματα, συναποφάσισαν, στη σύσκεψη από την οποία, ωστόσο, απουσίαζαν οι κάτοικοι της περιοχής – παρόντες ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι φορέων- να επισκεφθεί  Συντονιστική Επιτροπή τον αρμόδιο υπουργό, να διοργανώσουν συλλαλητήριο, να ανεβάσουν πανό, να πετάξουν φέιγ βολάν και να διαμαρτυρηθούν για να μην κλείσει το Α.Τ. Φιλιατρών.
Στη συνάντηση – σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η Συντονιστική την οποία απαρτίζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών και το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών, αν και είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και οι πέντε βουλευτές Μεσσηνίας, παρών ήταν μόνο ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, σημείωσε πως, « η συνάντηση γίνεται  επειδή μετά από τόσες διαμαρτυρίες, δυστυχώς, δεν ακουστήκαμε πουθενά και εξακολουθούν να θέλουν να κλείσουν το Τμήμα στην πόλη…».
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως, «από την προηγούμενη φορά που είχαμε συναντηθεί εδώ και είχαμε δηλώσει, με όλη τη θέληση της ψυχής μας, τη βούλησή μας να μη βάλουνε χέρι στα τμήματα τα αστυνομικά που υπάρχουνε στον Δήμο Τριφυλίας, μιας και όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία ζωής που υπάρχουν μες στις κοινωνίες αυτές επιβάλλουν μια αυξημένη αστυνόμευση και ουσιαστικά είχαμε ταυτίσει την κάθοδο της σημαίας της αστυνομίας απ’ τα Α.Τ. των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη πόλη του Δήμου Τριφυλίας, σαν μια έκπτωση στο αίσθημα ασφάλειας που έχουν και που απαιτούν οι πολίτες, όπως και η αποχώρηση της αστυνομίας από τις πόλεις φέρνει ένα έλλειμμα ασφάλειας» και ανέφερε πως το Δ.Σ. Τριφυλίας έχει πάρει αποφάσεις,  έχει εκδώσει ψηφίσματα και έχει πάρει θέσεις τις οποίες έχει κάνει γνωστές.
«Στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, προκαλέσαμε το βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης να κάνει δήλωση για τα Α.Τ. και εκεί γνωρίζετε όλοι τι δήλωσε ο κ. Κωνσταντινέας…», σημείωσε ο κ. Κατσίβελας και τόνισε πως, «πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Οφείλουμε και πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία γιατί άλλος τρόπος δεν ακούγεται…». Επίσης, αναφέρθηκε στο έγγραφο που πήγε στον Δήμο Τριφυλίας για τον «Αστυνόμο της Πόλης», ο οποίος θα υπάρχει σε ένα χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα για κάποιες υπηρεσίες και καταληκτικά επανέλαβε ότι η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει περισσότερο.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, ενημέρωσε πως η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με προσωπικό έγινε μόνο για τους θερινούς μήνες, όπως του έχει απαντήσει σε ερώτησή του στη Βουλή ο υπουργός. Ο ίδιος τόνισε την μηδαμινή παρουσία Φιλιατρινών στη συζήτηση κάτι που χαρακτήρισε «απογοητευτικό» και συμπλήρωσε πως «μιλούν όλοι για μεγάλο αριθμό αλλογενών οι οποίοι βρίσκονται στα Φιλιατρά. Αυτοί είναι εδώ γιατί έχουν μεροκάματο. Συγχωρέστε με! Βρίσκουν μεροκάματο και καλά κάνουν. Μιλώ πάντα για την ανθρώπινη ιδιότητα, αλλά από κει κι έπειτα, για να βρίσκουν μεροκάματο κάποιοι το δίνουν. Κι από τη στιγμή που το δίνουν, είναι αναμενόμενο ο πληθυσμός ν’ ανεβαίνει. Και ως εκ τούτου υπάρχουν και τα παρελκόμενα. Το ζήτημα είναι το εξής. Αστυνόμευση έτσι της υπαίθρου δε γίνεται. Πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως είναι τα Φιλιατρά. Από δω και πέρα ας μάθουμε να διεκδικούμε κάποια πράγματα που μας ανήκουν.
Και θα ήθελα, καλά το είπε ο κ. δήμαρχος, να βρεθούμε όλοι εδώ να διεκδικήσουμε το Α.Τ. Φιλιατρών χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς τίποτα. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε…». Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, μίλησε για οργή που υπάρχει στην πόλη και σημείωσε πως, «Κουράστηκε η κοινή γνώμη να κυνηγάει χίμαιρες. Είναι τέτοια η απογοήτευση του κόσμου που εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μια καλή είδηση θέλει ν’ ακούσει ο Φιλιατρινός και να ανασάνει. Γιατί μην ξεχνάτε, ο Φιλιατρινός παράγει και παράγει χρήμα και πληρώνει ΦΠΑ». Ο ίδιος αναφέρθηκε στους εργάτες που χρειάζονται για την παραγωγή και διερωτήθηκε «Ποια μυαλά, ποιοι φωστήρες σχεδίασαν την κατάργηση του Α.Τ.;», ενώ επεσήμανε ότι αυτό είναι αδικία και υπάρχει και παρασκήνιο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «Καλλικρατική παραφωνία», αναφέροντας πόσες υπηρεσίες διαχρονικά έχουν φύγει ή δεν έγιναν καθόλου στα Φιλιατρά και έγιναν ή πήγαν στην Κυπαρισσία!
Ο ίδιος, αρχικά, ανέφερε πως, οι βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, έστειλαν επιστολή σημειώνοντας πως δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν λόγω επείγοντος νομοθετικού έργου και στην οποία αναφέρονταν συνοπτικά στο θέμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη της Μεσσηνίας με προσωπικό. Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης, Δημήτρης Σαρμαντζής, αναφέρθηκε στην αντίδραση μετά την παρουσίαση του σχεδίου με τις συγχωνεύσεις Α.Τ. που έγινε στην Τρίπολη και έκανε λόγο για «έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στο νομό» τονίζοντας ότι, «Πρέπει να μείνουμε σταθεροί κι ανυποχώρητοι στο ότι θέλουμε το Α.Τ. Φιλιατρών ενεργό και στελεχωμένο», ενώ συνεχίζοντας άφησε μομφές για τον Καλλικράτη, μίλησε για τους αλλοδαπούς και έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει ήδη στα Φιλιατρά και έκανε λόγο για «αδηφάγο νοοτροπία, της μίας πόλης στη Δυτική Μεσσηνία. Την ξέρουμε την πόλη. Τα Φιλιατρά το υπέστησαν αυτό και οι Γαργαλιάνοι το υπέστησαν  το ίδιο». Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Γιώργος Ασημακόπουλος, τόνισε πως, «είναι υποχρέωσή μας να παραδώσουμε μία καλύτερη πόλη στα παιδιά μας» και αφού ανέφερε πως υπάρχουν αποσπασμένοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Φιλιατρών, σημείωσε ότι, η «Ενότητα Φιλιατρών συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη του Δήμου Τριφυλίας και έχει πάνω από 3.000 μετανάστες, νόμιμους ή παράνομους». Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του, λέγοντας ότι, «Έπρεπε να ήταν εδώ ο κ. Κωνσταντινέας, να μας έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις και μια μεγάλη απάντηση,  επειδή σε κύκλους του λέει ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας είχε συναινέσει στο κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών και ότι ήθελε να κρατήσει το δικό του τμήμα (σ.σ. Γαργαλιάνων).
Αυτά τα έλεγε ο κ. Κωνσταντινέας σε κύκλους του…». Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Κατσίβελας  λέγοντας πως, «Δηλαδή, ό,τι δηλώνει ο κ. Κωνσταντινέας είναι θέμα για να το κουβεντιάσουμε εδώ;» με τον κ. Ασημακόπουλο να απαντά πως «εγώ είπα τι είπε ο ίδιος» και τον κ. Κατσίβελα να ανταπαντά ότι, «όταν εγώ δηλώνω δημόσια ποια είναι η θέση της δημοτικής Αρχής, δεν είναι πράγμα αυτό» και τον κ. Ασημακόπουλο να του λέει, «είπα τι είπε ο ίδιος, δεν κάνουμε αντιπολίτευση…».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, σε παρέμβασή του, τόνισε πως, «αυτό το οποίο που πρέπει να δούμε είναι ότι η αντίληψη του “Καλλικράτη” δεν έχει εφαρμογή σ’ ένα Δήμο ο οποίος έχει δημιουργηθεί παρά φύση. Αντιλήψεις ότι για κάθε Καλλικρατικό δήμο, μία δομή, είναι κάτι που για καμία υπηρεσία του Δημοσίου αυτός ο Δήμος δε μπορεί να τη δεχτεί…». Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε ότι, «το παραμύθι των δύο άκρων ή της μιας δομής σε κάθε δήμο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ακριβώς σαν παραμύθι και με πραγματικά περιστατικά…
Τα επιχειρήματα υπάρχουν, καταγράφονται, εκείνο που μένει είναι ο τρόπος της αντίδρασης κι αν θεωρήσουμε ότι σήμερα εδώ είναι σύναξη εκπροσώπων, θα πρέπει άμεσα να πάψει να είναι σύναξη εκπροσώπων και να γίνει σύναξη λαού και όλη η οργή που εκδηλώνεται στα τραπεζάκια της πλατείας και στα καφενεία να μπορέσει να εκφραστεί…». Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, έδειξε το γνωστό αντικαλλικράτειο μένος του και αναφέρθηκε σε μόρφωμα που λέγεται Δήμος Τριφυλίας και τόνισε ότι δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ενώ μίλησε για εμπαιγμό που δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές και ιδίως ο κ. Κωνσταντινέας και ευχαρίστησε το βουλευτή της Χ.Α. που ήταν παρών. Ο ίδιος σημείωσε ότι «εάν κλείσει το Α.Τ. θα γίνει άντρο παραμονής παρανόμων» και ρώτησε τον κ. Κατσίβελα εάν έχει τη διαβεβαίωση ότι το Α.Τ. Γαργαλιάνων θα παραμείνει, τονίζοντας πως, «Πρέπει να είμαστε μια γροθιά όλοι! Να σηκώσουμε τα τηλέφωνά μας, τα στυλό μας, τα πληκτρολόγιά μας οι νεώτεροι και να τους ξεσκίσουμε. Να μην τολμάει να πατήσει άνθρωπος στα Φιλιατρά ο οποίος θα συναινεί, θα συμμετέχει και θα είναι υπεύθυνος για το οποιοδήποτε κλείσιμο είτε Α.Τ. είτε Υποθηκοφυλακείου είτε Κ.Υ. είτε οτιδήποτε. Θα πρέπει ν’ αρχίσουν κάποιοι να μας φοβούνται!».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στις επιστολές που έχουν στείλει στο υπουργείο και τα επιχειρήματά τους για να παραμείνει ανοιχτό το Α.Τ. και σημείωσε πως τα Φιλιατρά σε τζίρο αγροτικής παραγωγής ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Σαρματζής,  είπε ότι έπρεπε να ήταν παρόντες οι βουλευτές και τουλάχιστον ο κ. Κωνσταντινέας, ενώ σημείωσε πως δεν έγινε καμία διαβούλευση και αν γινόταν διαβούλευση θα μάθαιναν για τις ιδιαιτερότητες. Θύμισε ότι στην προηγούμενη συνάντηση ο ίδιος είχε αναφερθεί στην πολιτική της τσίχλας και των δύο άκρων και τόνισε ότι προσπαθούν να διορθώσουν κάτι χωρίς να κοιτάνε τη γενεσιουργό αιτία. «Δε γίνεται να τα διορθώσουμε, ρε παιδιά, άμα δεν κοιτάξουμε τη γενεσιουργό. Η γενεσιουργός είναι ότι υπάρχει έκτρωμα δήμου. Το οποίο γεννά τα προβλήματα και θα συνεχιστεί… Είναι προφανές ότι πρέπει να τεθεί το θέμα του Δήμου…
Πρέπει να τεθεί θέμα δήμου, δε γίνεται αν δεν τεθεί θέμα Δήμου. Είναι ευκαιρία. Ή θα μας αντιμετωπίζουν με ιδιαιτερότητα Δήμου – που δε νομίζω ότι θα γίνει – ή πρέπει να τεθεί θέμα δήμου». Αιχμηρός κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής Αρχής και των ίδιων των Φιλιατρινών, ήταν στην τοποθέτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης, Τάσος Πούλος ο οποίος τόνισε με έμφαση «Μήπως πρέπει να ψάξουμε κι αλλού; Δηλαδή, πρέπει να σκεφτούμε, πώς οφείλεται αυτό και σ’ εμάς; Θέλεις λέγεται αδράνεια, θέλεις λέγεται υπερηφάνεια, διότι εδώ έχουμε καταντήσει σε κάποια πράγματα που έχουμε αλλάξει και την αριθμητική…  Να κρύψουμε ότι τα Φιλιατρά δέχονται σκαμπίλια από παντού; Κι όχι μόνο από πάνω.
Έχω γίνει κακός, αλλά είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση των Φιλιατρών, όποια κι αν είναι τα Φιλιατρά, είναι υποδεέστερη δυστυχώς απ’ το δήμο Αυλώνος, για να μην πω από κάποια χωριά. Αυτό το λέω κατηγορηματικά, όπως κατηγορηματικά λέω ότι δεν είναι καλό να αποδίδουμε ευθύνες σ’ ένα βουλευτή! Που δεν τον ξέρω και δε μ’ ενδιαφέρει! Μήπως, όμως, έχουμε ευθύνες κι εμείς; Μήπως αυτός είναι ο κομπάρσος κι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές; Λέω!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου Nομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με προσωπικό έγινε μόνο για τους θερινούς μήνες, όπως του έχει απαντήσει σε ερώτησή του στη Βουλή ο υπουργός. Ο ίδιος τόνισε την μηδαμινή παρουσία Φιλιατρινών στη συζήτηση κάτι που χαρακτήρισε «απογοητευτικό» και συμπλήρωσε πως «μιλούν όλοι για μεγάλο αριθμό αλλογενών οι οποίοι βρίσκονται στα Φιλιατρά. Αυτοί είναι εδώ γιατί έχουν μεροκάματο. Συγχωρέστε με! Βρίσκουν μεροκάματο και καλά κάνουν. Μιλώ πάντα για την ανθρώπινη ιδιότητα, αλλά από κει κι έπειτα, για να βρίσκουν μεροκάματο κάποιοι το δίνουν. Κι από τη στιγμή που το δίνουν, είναι αναμενόμενο ο πληθυσμός ν’ ανεβαίνει. Και ως εκ τούτου υπάρχουν και τα παρελκόμενα. Το ζήτημα είναι το εξής. Αστυνόμευση έτσι της υπαίθρου δε γίνεται. Πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως είναι τα Φιλιατρά. Από δω και πέρα ας μάθουμε να διεκδικούμε κάποια πράγματα που μας ανήκουν.
Και θα ήθελα, καλά το είπε ο κ. δήμαρχος, να βρεθούμε όλοι εδώ να διεκδικήσουμε το Α.Τ. Φιλιατρών χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς τίποτα. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε…». Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, μίλησε για οργή που υπάρχει στην πόλη και σημείωσε πως, «Κουράστηκε η κοινή γνώμη να κυνηγάει χίμαιρες. Είναι τέτοια η απογοήτευση του κόσμου που εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μια καλή είδηση θέλει ν’ ακούσει ο Φιλιατρινός και να ανασάνει. Γιατί μην ξεχνάτε, ο Φιλιατρινός παράγει και παράγει χρήμα και πληρώνει ΦΠΑ». Ο ίδιος αναφέρθηκε στους εργάτες που χρειάζονται για την παραγωγή και διερωτήθηκε «Ποια μυαλά, ποιοι φωστήρες σχεδίασαν την κατάργηση του Α.Τ.;», ενώ επεσήμανε ότι αυτό είναι αδικία και υπάρχει και παρασκήνιο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «Καλλικρατική παραφωνία», αναφέροντας πόσες υπηρεσίες διαχρονικά έχουν φύγει ή δεν έγιναν καθόλου στα Φιλιατρά και έγιναν ή πήγαν στην Κυπαρισσία!
Ο ίδιος, αρχικά, ανέφερε πως, οι βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, έστειλαν επιστολή σημειώνοντας πως δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν λόγω επείγοντος νομοθετικού έργου και στην οποία αναφέρονταν συνοπτικά στο θέμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη της Μεσσηνίας με προσωπικό. Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης, Δημήτρης Σαρμαντζής, αναφέρθηκε στην αντίδραση μετά την παρουσίαση του σχεδίου με τις συγχωνεύσεις Α.Τ. που έγινε στην Τρίπολη και έκανε λόγο για «έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στο νομό» τονίζοντας ότι, «Πρέπει να μείνουμε σταθεροί κι ανυποχώρητοι στο ότι θέλουμε το Α.Τ. Φιλιατρών ενεργό και στελεχωμένο», ενώ συνεχίζοντας άφησε μομφές για τον Καλλικράτη, μίλησε για τους αλλοδαπούς και έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει ήδη στα Φιλιατρά και έκανε λόγο για «αδηφάγο νοοτροπία, της μίας πόλης στη Δυτική Μεσσηνία. Την ξέρουμε την πόλη. Τα Φιλιατρά το υπέστησαν αυτό και οι Γαργαλιάνοι το υπέστησαν  το ίδιο». Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Γιώργος Ασημακόπουλος, τόνισε πως, «είναι υποχρέωσή μας να παραδώσουμε μία καλύτερη πόλη στα παιδιά μας» και αφού ανέφερε πως υπάρχουν αποσπασμένοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Φιλιατρών, σημείωσε ότι, η «Ενότητα Φιλιατρών συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη του Δήμου Τριφυλίας και έχει πάνω από 3.000 μετανάστες, νόμιμους ή παράνομους». Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του, λέγοντας ότι, «Έπρεπε να ήταν εδώ ο κ. Κωνσταντινέας, να μας έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις και μια μεγάλη απάντηση,  επειδή σε κύκλους του λέει ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας είχε συναινέσει στο κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών και ότι ήθελε να κρατήσει το δικό του τμήμα (σ.σ. Γαργαλιάνων).
Αυτά τα έλεγε ο κ. Κωνσταντινέας σε κύκλους του…». Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Κατσίβελας  λέγοντας πως, «Δηλαδή, ό,τι δηλώνει ο κ. Κωνσταντινέας είναι θέμα για να το κουβεντιάσουμε εδώ;» με τον κ. Ασημακόπουλο να απαντά πως «εγώ είπα τι είπε ο ίδιος» και τον κ. Κατσίβελα να ανταπαντά ότι, «όταν εγώ δηλώνω δημόσια ποια είναι η θέση της δημοτικής Αρχής, δεν είναι πράγμα αυτό» και τον κ. Ασημακόπουλο να του λέει, «είπα τι είπε ο ίδιος, δεν κάνουμε αντιπολίτευση…».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, σε παρέμβασή του, τόνισε πως, «αυτό το οποίο που πρέπει να δούμε είναι ότι η αντίληψη του “Καλλικράτη” δεν έχει εφαρμογή σ’ ένα Δήμο ο οποίος έχει δημιουργηθεί παρά φύση. Αντιλήψεις ότι για κάθε Καλλικρατικό δήμο, μία δομή, είναι κάτι που για καμία υπηρεσία του Δημοσίου αυτός ο Δήμος δε μπορεί να τη δεχτεί…». Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε ότι, «το παραμύθι των δύο άκρων ή της μιας δομής σε κάθε δήμο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ακριβώς σαν παραμύθι και με πραγματικά περιστατικά…
Τα επιχειρήματα υπάρχουν, καταγράφονται, εκείνο που μένει είναι ο τρόπος της αντίδρασης κι αν θεωρήσουμε ότι σήμερα εδώ είναι σύναξη εκπροσώπων, θα πρέπει άμεσα να πάψει να είναι σύναξη εκπροσώπων και να γίνει σύναξη λαού και όλη η οργή που εκδηλώνεται στα τραπεζάκια της πλατείας και στα καφενεία να μπορέσει να εκφραστεί…». Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, έδειξε το γνωστό αντικαλλικράτειο μένος του και αναφέρθηκε σε μόρφωμα που λέγεται Δήμος Τριφυλίας και τόνισε ότι δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι, ενώ μίλησε για εμπαιγμό που δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές και ιδίως ο κ. Κωνσταντινέας και ευχαρίστησε το βουλευτή της Χ.Α. που ήταν παρών. Ο ίδιος σημείωσε ότι «εάν κλείσει το Α.Τ. θα γίνει άντρο παραμονής παρανόμων» και ρώτησε τον κ. Κατσίβελα εάν έχει τη διαβεβαίωση ότι το Α.Τ. Γαργαλιάνων θα παραμείνει, τονίζοντας πως, «Πρέπει να είμαστε μια γροθιά όλοι! Να σηκώσουμε τα τηλέφωνά μας, τα στυλό μας, τα πληκτρολόγιά μας οι νεώτεροι και να τους ξεσκίσουμε. Να μην τολμάει να πατήσει άνθρωπος στα Φιλιατρά ο οποίος θα συναινεί, θα συμμετέχει και θα είναι υπεύθυνος για το οποιοδήποτε κλείσιμο είτε Α.Τ. είτε Υποθηκοφυλακείου είτε Κ.Υ. είτε οτιδήποτε. Θα πρέπει ν’ αρχίσουν κάποιοι να μας φοβούνται!».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στις επιστολές που έχουν στείλει στο υπουργείο και τα επιχειρήματά τους για να παραμείνει ανοιχτό το Α.Τ. και σημείωσε πως τα Φιλιατρά σε τζίρο αγροτικής παραγωγής ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Σαρματζής,  είπε ότι έπρεπε να ήταν παρόντες οι βουλευτές και τουλάχιστον ο κ. Κωνσταντινέας, ενώ σημείωσε πως δεν έγινε καμία διαβούλευση και αν γινόταν διαβούλευση θα μάθαιναν για τις ιδιαιτερότητες. Θύμισε ότι στην προηγούμενη συνάντηση ο ίδιος είχε αναφερθεί στην πολιτική της τσίχλας και των δύο άκρων και τόνισε ότι προσπαθούν να διορθώσουν κάτι χωρίς να κοιτάνε τη γενεσιουργό αιτία. «Δε γίνεται να τα διορθώσουμε, ρε παιδιά, άμα δεν κοιτάξουμε τη γενεσιουργό. Η γενεσιουργός είναι ότι υπάρχει έκτρωμα δήμου. Το οποίο γεννά τα προβλήματα και θα συνεχιστεί… Είναι προφανές ότι πρέπει να τεθεί το θέμα του Δήμου…
Πρέπει να τεθεί θέμα δήμου, δε γίνεται αν δεν τεθεί θέμα Δήμου. Είναι ευκαιρία. Ή θα μας αντιμετωπίζουν με ιδιαιτερότητα Δήμου – που δε νομίζω ότι θα γίνει – ή πρέπει να τεθεί θέμα δήμου». Αιχμηρός κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής Αρχής και των ίδιων των Φιλιατρινών, ήταν στην τοποθέτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης, Τάσος Πούλος ο οποίος τόνισε με έμφαση «Μήπως πρέπει να ψάξουμε κι αλλού; Δηλαδή, πρέπει να σκεφτούμε, πώς οφείλεται αυτό και σ’ εμάς; Θέλεις λέγεται αδράνεια, θέλεις λέγεται υπερηφάνεια, διότι εδώ έχουμε καταντήσει σε κάποια πράγματα που έχουμε αλλάξει και την αριθμητική…  Να κρύψουμε ότι τα Φιλιατρά δέχονται σκαμπίλια από παντού; Κι όχι μόνο από πάνω.
Έχω γίνει κακός, αλλά είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση των Φιλιατρών, όποια κι αν είναι τα Φιλιατρά, είναι υποδεέστερη δυστυχώς απ’ το δήμο Αυλώνος, για να μην πω από κάποια χωριά. Αυτό το λέω κατηγορηματικά, όπως κατηγορηματικά λέω ότι δεν είναι καλό να αποδίδουμε ευθύνες σ’ ένα βουλευτή! Που δεν τον ξέρω και δε μ’ ενδιαφέρει! Μήπως, όμως, έχουμε ευθύνες κι εμείς; Μήπως αυτός είναι ο κομπάρσος κι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές; Λέω!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Μεγάλη φωτιά στη Χίο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί   Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο
Μεγάλη φωτιά στη Χίο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί
~  Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σε δασική έκταση στη Χίο, στην περιοχή Βέσσα, στην νότια πλευρά του νησιού. Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί.
Δεδομένα χάρτη
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Δεδομένα χάρτη©2016 Δεδομένα χάρτη Google
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
 Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσα και Λιθί και εξαπλώθηκε γρήγορα, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου, των Μεστών και του Αγίου Γεωργίου Συκούσης, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών, χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.
Κάηκαν, επίσης, καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

~ Στο νησί μετέβη με ελικόπτερο ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος για να εποπτεύσει το έργο της πυρόσβεσης, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από την Αθήνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα, εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Οι συνθήκες πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων, έντασης 7-8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Επί τόπου επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 40 εθελοντές, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι ελικόπτερα. Αντιθέτως, δεν μπορούν για την ώρα να επιχειρήσουν τα Καναντέρ, καθώς, λόγω του υψηλού κυματισμού στη θάλασσα, δε μπορούν να εφοδιαστούν με νερό.
Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων και Πυργίου.
Η φωτιά ξύπνησε μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2012 που είχε καταστρέψει 146.000 στρέμματα.
Υπό έλεγχο τα μέτωπα στο Ηράκλειο Τεσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε διάφορα σημεία της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οι οποίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου, δύο ώρες μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα. Η νέα πυρκαγιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 17 οχήματα και 40 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα αλλά και τους κατοίκους του χωριού. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Στις 2 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά στους Στόλους του δήμου Γόρτυνας που σβήστηκε αργότερα με την επέμβαση πέντε ανδρών της Πυροσβεστικής που έσπευσαν με δυο οχήματα.
Λίγο αργότερα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στο Σμάρι του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου έσπευσαν τρία οχήματα με έξι άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα που έθεσαν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο
 Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, μια ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε στο Ασήμι όπου επιχείρησαν δύο οχήματα με πέντε άνδρες και αργότερα κατάφεραν να τη σβήσουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Νίκησε την Κροατία και ανέβηκε στην Α' κατηγορία η Εθνική  Επικράτησαν στον μικρό τελικόΝίκησε την Κροατία και ανέβηκε στην Α' κατηγορία η Εθνική
Αν και βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο πρώτο 20λεπτο (26-41), η Εθνική Νέων/Ανδρών «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο μέρος και νίκησε με 73-67 την Κροατία στο «μικρό τελικό» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Χαλκίδα.
Μετά την επιτυχία αυτή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Μαυροβουνίου που νίκησε με 78-76 την Ισλανδία στον τελικό.
Σε ένα ακόμη ματς ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ο ηγέτης της «γαλανόλευκης» (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ επίσης βοήθησαν τα μέγιστα και οι Τολιόπουλος (17 πόντοι, 4 ασίστ), Σταμάτης που «μίλησε» στα δύσκολα (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Από τους Κροάτες αυτός που έπαιζε μόνος του ήταν ο Μαζάλιν με 30 πόντους σε 40 λεπτά.
Η φράση «από την κόλαση στον παράδεισο» ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που συνέβη σήμερα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας. Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ελληνική ομάδα βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ από τα πρώτα λεπτά (11-26) και στο τέλος του (26-41), στο δεύτερο απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ και χάρις στο «εκρηκτικό» τρίτο δεκάλεπτο που έκανε σε άμυνα κι επίθεση (32-8 το επιμέρους σκορ), όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά μπήκε και με σημαντικό προβάδισμα στην τελευταία περίοδο.
Εκεί, όπου παρά την προσπάθεια των Κροατών να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφεραν να «συντηρήσουν» μια διαφορά 5-7 πόντων και να πανηγυρίσουν στο τέλος τη μεγάλη νίκη (73-67).
Τα δεκάλεπτα: 11-15, 26-41, 58-49, 73-67
ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάπουστα 2, Φιλίποβιτς 4, Μαϊτσουνιτς 3 (1), Μπάτζιμ 12 (2), Κάρασιτς 7 (1), Πέρκοβιτς, Βουϊτσεβιτς 6, Μίκσιτς 3 (1), Μάτζαλιν 30 (1 τρίπ., 14 ριμπ.).
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 17 (5), Κώττας 5, Κόνιαρης 8 (2), Τσαλμπούρης 5, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 16 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Δίπλαρος 2, Μουράτος 6, Λούντζης 2.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~   ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  7ο  κεφάλαιο-μέρος Παρασκευή 21 Ιουλίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/21-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  23 και  24 Ιουλίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/23-24-2016.html .-
 Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 25 Ιουλίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-25-2016.html .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ