Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 19Νοεμβρίου 2012

Το Δευτεριάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  19Νοεμβρίου  2012  :


ΛΑΓΚΑΡΝΤ - ΣΟΪΜΠΛΕΡ  !
Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους !
Το  ποντικάκι  κοντά μας 

*** 
  Η Μεσσηνία στο "Μένουμε Ελλάδα"  :

Η Μεσσηνία στο "Μένουμε Ελλάδα"
* Η Μεσσηνία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις στήλες της μεγαλύτερης εκπομπής προβολής τουριστικής προβολής ελληνικών προορισμών, το "Μένουμε Ελλάδα". Παρακολουθείστε πιο κάτω ένα 7λεπτο αφιέρωμα της εκπομπής στη Μεσσηνία.-

*** Ριφιφί στην Εθνική Τράπεζα της Σπάρτης :
Ριφιφί στην Εθνική Τράπεζα της Σπάρτης
* Ριφιφί στην Εθνική Τράπεζα της Σπάρτης έγινε σήμερα στις 3 τα ξημερώματα, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες το έσκασαν χωρίς να πάρουν τίποτα. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες φαίνεται ότι ήταν τουλάχιστον δύο, ενώ για να μπουν έκαναν τρύπα στην μεσοτοιχία της τράπεζας με διπλανή πολυκατοικία.

*** Τσιγγάνες παραβίαζαν στην Κυπαρισσία πόρτες με τραπουλόχαρτο :
Τσιγγάνες παραβίαζαν στην Κυπαρισσία πόρτες με τραπουλόχαρτο
* Με ένα τραπουλόχαρτο παραβίασαν την είσοδο πολυκατοικίας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν διαμέρισμα 3 τσιγγάνες που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κυπαρισσία. Πρόκειται για μια 14χρονη, μια 20χρονη και μια 28χρονη, οι οποίες μέρα μεσημέρι άνοιξαν με τραπουλόχαρτο την πόρτα της κεντρικής εισόδου, που δεν ήταν κλειδωμένη. Με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκαν να μπουν και στο διαμέρισμα, αλλά έγιναν αντιληπτές από ενοίκους άλλων διαμερισμάτων και γρήγορα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Κυπαρισσίας.  Κέλλυ Δημητρούλια

*** Εκδρομή με το τρένο στο δίκτυο του Μοριά :
Εκδρομή με το τρένο   στο δίκτυο του Μοριά
* Το τρένο ξανασφύριξε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, με τη διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Καλαμάτα - Πύργος, στην οποία συμμετείχαν φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το τρένο, προερχόμενο από τον Πύργο, έφτασε στο σταθμό της Καλαμάτας λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όπου το υποδέχτηκαν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία. Με το τρένο ήρθαν στην Καλαμάτα οι σύμβουλοι της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης και Αιμιλία Μαρκοπούλου. Οι εκδρομείς διανυκτέρευσαν στην Καλαμάτα, ενώ κάποιοι από αυτούς επισκέφτηκαν το μηχανοστάσιο. 
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της τρίτης εκδρομής με τρένο στο υπό αναστολή δίκτυο της Πελοποννήσου εξέφρασε ο σύμβουλος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης. «Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και αυτό μας ικανοποιεί, μας γεμίζει αισιοδοξία. Υπάρχει προοπτική για την ανάπτυξη εκδρομικού τουρισμού στο δίκτυο», σημείωσε. Και υπενθύμισε την επόμενη εκδρομή, την 1η Δεκεμβρίου στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι Αργολίδας. «Οσο περισσότερος κόσμος, τόσο το καλύτερο για το δίκτυο και την προσπάθειά μας», επεσήμανε ο κ. Μαρούσης.
Την ικανοποίησή του για τις εκδρομές και το ζωντάνεμα του δικτύου σημείωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.
Μεταξύ αυτών που υποδέχτηκαν το τρένο ήταν και ο Γιώργος Σταματίου, ανώτατος υπάλληλος της Κομισιόν, που έχει σχέση με τη Μεσσήνη. Ο κ. Σταματίου ήταν μάλιστα ιδιαίτερα συγκινημένος για την παρουσία του τρένου, καθώς οι παππούδες του και ο πατέρας του ήταν σιδηροδρομικοί.
Το τρένο αναχώρησε από την Καλαμάτα χθες στις 9 το πρωί και έκανε παράκαμψη πηγαίνοντας στους Χράνους Αρκαδίας, όπου το υποδέχθηκαν ντόπιοι και άλλοι φίλοι του σιδηροδρόμου. Κατά την επιστροφή το τρένο συνέχισε προς Πύργο και το μεσημέρι έκανε δίωρη στάση στο Καλό Νερό για φαγητό. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα στον Πύργο.
Με την αμαξοστοιχία ήρθε στην Καλαμάτα -όπου έμεινε στο μηχανοστάσιο- και το ΜΑΝ 1, το τρένο που θα πραγματοποιήσει την εκδρομή την 1η Δεκεμβρίου. Γιάννης  Σινάπης .-

*** Στρίβουν για Καλαμάτα ενώ πάνε για... Αθήνα :
Στρίβουν για Καλαμάτα ενώ πάνε για... Αθήνα
 ΛΟΓΩ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ - ΤΣΑΚΩΝΑ
Η ελλιπής σήμανση στέλνει πολλούς οδηγούς από Κυπαρισσία προς Καλαμάτα αντί για Αθήνα, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών.
Οπως πληροφορηθήκαμε, χθες μπερδεύτηκαν αρκετοί οδηγοί που κινούνταν στο καινούργιο οδικό τμήμα που συνδέει το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα με τον υφιστάμενο δρόμο Τσακώνα - Παραδείσια. Μας είπαν συγκεκριμένα ότι υπάρχει μόνο μία ταμπέλα για έξοδο, με συνέπεια οι οδηγοί να μην μπαίνουν στην παλιά εθνική με κατεύθυνση προς Αθήνα, αλλά στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
Ετσι, οι οδηγοί έφταναν αναγκαστικά ως τα πλευρικά διόδια των Αρφαρών στον Αγιο Κωνσταντίνο, όπου έπρεπε να πληρώσουν 70 λεπτά για να βγουν. Εάν ήθελαν δε να επιστρέψουν προς Τσακώνα χρησιμοποιώντας πάλι τον αυτοκινητόδρομο εντός Μεσσηνίας, και όχι το παλιό τμήμα, έπρεπε να πληρώσουν ακόμα 70 λεπτά.
Κάποιοι οδηγοί κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και εκπρόσωπος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας "Μορέας".

*** Διαμαρτυρίες για πολυνομοσχέδιο: Αφαιρείται μεταφορικό έργο από ταξιτζήδες :
Διαμαρτυρίες για πολυνομοσχέδιο: Αφαιρείται μεταφορικό έργο από ταξιτζήδες
* Ενα ουσιαστικό κομμάτι μεταφορικού έργου αφαιρεί από τα ταξί το δικαίωμα που δίνει το πολυνομοσχέδιο σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, να εκτελούν έργο μεταφοράς προσώπων με ΙΧ αυτοκίνητα: Αυτό υποστηρίζουν μιλώντας στην "Ε" συνδικαλιστές ταξιτζήδες στη Μεσσηνία, αναφέροντας ότι ο κλάδος τους οδηγείται στον αφανισμό αφού ήδη η δουλειά τους έχει μειωθεί κατά περίπου 70% ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και των "μνημονιακών" μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια. 
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Καλαμάτας Γιώργος Παπαδέας αναφέρει ότι «βάσει του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε -και είχε αρχίσει πολύ πριν να υλοποιείται- δρομολογήθηκε η απελευθέρωση για 7θέσια και 9θέσια βαν». Εντοπίζει δε το σοβαρότερο θέμα «στις δύο παραγράφους που δίνουν στα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και τα ξενοδοχεία το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών οδηγού». Τονίζει ότι αυτό αποτελεί για τους αυτοκινητιστές «σοβαρό πλήγμα, γιατί χάνουμε σημαντικό για εμάς μεταφορικό έργο» - ενώ προσθέτει ότι ήδη «στον κλάδο μας είναι μεγάλες οι απώλειες λόγω της κρίσης, και ο ημερήσιος τζίρος έχει κατέβει κάτω περίπου 60%. Από την άλλη έχουν ανέβει τα έξοδα συντήρησης, οι εισφορές ΟΑΕΕ και όλες οι υποχρεώσεις, ενώ ο κόσμος δεν παίρνει ταξί για λόγους οικονομίας».
Καταλήγοντας λέει ότι πριν οι αυτοκινητιστές προβούν σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, περιμένουν να δουν καθαρογραμμένα τα επίμαχα άρθρα, για να διαπιστώσουν «αν όντως τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για ασφαλιστικές δικλίδες που προστατεύουν το επάγγελμά μας».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Μεσσήνης Παναγιώτης Μπούρας περιγράφει μια καθόλου καλή κατάσταση για τους αυτοκινητιστές της πόλης. «Η Μεσσήνη από άποψη δουλειάς έχει πέσει 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε βάθος 3ετίας η δουλειά έχει μειωθεί κατά 70%». Και εξηγεί ότι ένα από τα τελευταία πλήγματα που δέχτηκαν ήταν το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να επισκέπτεται τη Μεσσήνη λιγότερος κόσμος. Επιπρόσθετα «ο κόσμος δεν έχει χρήματα να διαθέσει για ταξί και έχει μειώσει ακόμη και τις αναγκαίες μετακινήσεις του». Λέει μάλιστα ότι και οι συνταξιούχοι σταμάτησαν να παίρνουν ταξί για να πηγαίνουν να γράφουν τα φάρμακά τους. Επίσης καταγγέλλει ότι "πειρατές", Ελληνες και αλλοδαποί, μεταφέρουν κόσμο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα έναντι αντιτίμου. «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε για να σταματήσει η πειρατεία και να διασφαλιστεί το επιβατικό έργο που μας ανήκει», αναφέρει.
Σχετικά με τα νέα μέτρα λέει ότι «ένα μέρος του μεταφορικού μας έργου θα φύγει στα ΙΧ με οδηγό, που θα έχουν το δικαίωμα να τα βάζουν τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και καταλύματα. Ομως το να παίρνουμε τουρίστες από αεροδρόμια, λιμάνια και τουριστικά μέρη είναι το μόνο μεταφορικό έργο από το οποίο βγάζουμε μεροκάματο, κι αν εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία θα δεχτούμε πλήγμα, σε σημείο που το ταξί να μην είναι βιώσιμη επιχείρηση».
Πριν κλείσει τις δηλώσεις του ο κ. Μπούρας επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι απλήρωτοι από τις αρχές του τρέχοντος έτους για τη μεταφορά μαθητών - ενώ θίγει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Μεσσήνης.
Ο αντιπρόεδρος του Ραδιοταξί Καλαμάτας Βασίλης Πικιός λέει ότι «μετά το Γολγοθά πέρυσι με το νομοσχέδιο Ραγκούση ήρθε η νέα κυβέρνηση, μας έσωσε με νόμο και τώρα έρχεται και μας παίρνει το "φιλέτο" του μεταφορικού έργου που μας είχε απομείνει». Προσθέτει μάλιστα ότι «εφόσον χάθηκε αυτό το κομμάτι είναι και περιττό να υπάρχει πλέον ταξί όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Θα πρέπει, για να μείνουμε ανταγωνιστικοί, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες προς τον πελάτη υπηρεσίες». Σημειώνει ακόμη ότι «κάποιοι από τους συναδέλφους που έχουν δρομολογήσει τη μετατροπή της άδειας ταξί σε όχημα ειδικής μίσθωσης (βαν), σκέφτονται ότι δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις που θα μπουν στο χώρο».
Καταλήγοντας τονίζει ότι «η Πολιτεία δεν μας στηρίζει στην κρίση, αλλά μας δίνει την χαριστική βολή. Αλλωστε και στην Ευρώπη η ειδική μεταφορά ανήκει στο θεσμοθετημένο ταξί, ενώ εδώ δημιούργησαν ένα άλλο ταξί ΙΧ μέσα στο θεσμό του ταξί».  [Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη]

*** 55χρονος έκλεψε καλώδιο από τον ΟΣΕ στην Κόρινθο :
55χρονος έκλεψε καλώδιο από τον ΟΣΕ στην Κόρινθο
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας: "Συνελήφθη, χθες (18-11-2012) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορινθίας, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, για κλοπή καλωδίου του Ο.Σ.Ε. .Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, χθες (18-11-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή «Κανταρέ» στην Κόρινθο Κορινθίας, κατέλαβαν τον 55χρονο να είχε φορτώσει σε όχημα ιδιοκτησίας του, καλώδιο χαλκού μήκους -60- μέτρων.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 55χρονος είχε αφαιρέσει το καλώδιο, λίγο νωρίτερα, από το παλαιό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο ελέγχου. Τα καλώδιο κατασχέθηκαν και αποδόθηκε στο νόμιμο εκπρόσωπο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου"

***   
Aπό την αρχή του 2012 στη Μεσσηνία: 16 συλλήψεις για χρέη 12 εκατ. στο Δημόσιο :


* Συνολικά 12.014.086 ευρώ έχει διεκδικήσει το Δημόσιο στη Μεσσηνία από τις αρχές του χρόνου μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, από οφειλέτες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα αυτό έχουν συλληφθεί από την Ασφάλεια Καλαμάτας και το ΣΔΟΕ, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, 16 άτομα, επιχειρηματίες και μη, επειδή δεν είχαν αποδώσει τον ΦΠΑ ή είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Ο πρώτος που συνελήφθη στη Μεσσηνία ήταν ένας πρώην ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου από χωριό του Δήμου Μεσσήνης. Συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου για χρέη του ελαιοτριβείου -στο οποίο ο ίδιος ήταν ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής-, συνολικού ύψους 383.364 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου, συνελήφθη Καλαματιανός ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε εκπρόσωπος εξαγωγικής εταιρείας ελαιόλαδου, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το χρέος προερχόταν από μη απόδοση ΦΠΑ και από μη καταβολή προστίμων για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Ακολούθησε στις 8 Φεβρουαρίου η σύλληψη ενός συνταξιούχου, πρώην ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας και τυποποίησης ελαιόλαδου, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 6.049.027 ευρώ. Για τις ίδιες οφειλές συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου και ο γιος του, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ίδιας εταιρείας.  
Η επόμενη σύλληψη, μιας εμπόρου με δύο καταστήματα στην Καλαμάτα, έγινε στις 15 Μαρτίου, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 14.781 ευρώ.
Στις 4 Απριλίου ακολούθησε μία ακόμη σύλληψη, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 53.622 ευρώ, ενός επιχειρηματία με καταστήματα αθλητικών ειδών - ενώ στις 17 του ίδιου μήνα συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας καλλυντικών για μη απόδοση ΦΠΑ 268.127 ευρώ.
Η επόμενη σύλληψη έγινε στις 2 Οκτωβρίου, ενός υδραυλικού για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 66.376 ευρώ. Ακολούθησαν, την επόμενη μέρα 3 του μήνα η σύλληψη ενός βιβλιοπώλη, για χρέη 92.302 ευρώ προς το Δημόσιο, και στις 9 Οκτωβρίου ενός αγρότη με χρέη προς το Δημόσιο ύψους 73.077 ευρώ.
Στις 15 Οκτωβρίου συνελήφθη επιχειρηματίας με μεταφορική εταιρεία για χρέη 321.654 ευρώ, και την επομένη, 16 του μήνα, μια γυναίκα από την Αλβανία για χρέη από κληρονομιά ύψους 103.576 ευρώ. Στις 29 Οκτωβρίου συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 126.567 ευρώ ένας έμπορος κρεάτων, ο οποίος συνελήφθη εκ νέου στις 13 Νοεμβρίου για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 313.715 ευρώ.
Στις 12  Νοεμβρίου συνελήφθησαν ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας εργολάβος, για οφειλές προς το Δημόσιο, ο πρώτος ύψους 82.751 ευρώ  και ο δεύτερος 665.147 ευρώ.-

*** Ρουμάνος "ρούφηξε" 400 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγά στο Δήμο Οιχαλίας  :

* Πάνω από 400 λίτρα πετρέλαιο είχε... ρουφήξει από ρεζερβουάρ φορτηγών και μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Οιχαλίας ένας 32χρονος Ρουμάνος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Α.Τ. Μελιγαλά που εξιχνίασαν συνολικά 4 περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου.
Οι συγκεκριμένες κλοπές έγιναν από φορτηγά και μηχανήματα στην Ανδανία, τη Μερόπη, το Διαβολίτσι και την Οιχαλία, κατά το διάστημα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, 15 μπιτόνια χωρητικότητας 15 λίτρων, ένα κομμάτι λάστιχο για πότισμα καθώς και 50 λίτρα πετρέλαιο.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή του Ρουμάνου και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

*** Στο Πεδίο Βολής για εξουδετέρωση η χειροβομβίδα από την Παραλία της Καλαμάτας :
Στο Πεδίο Βολής για εξουδετέρωση η χειροβομβίδα από την Παραλία της Καλαμάτας
* Πυροτεχνουργός του στρατού πήρε σήμερα λίγο μετά τις 9.30 το πρωί τη χειροβομβίδα από την παραλία της Καλαμάτας. όπως ήταν μέσα στο μπουκάλι με νερό και την έσκασε στο πεδίο βολής της πόλης. Να υπενθυμίσουμε ότι η χειροβομβίδα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στη θάλασσα από λουόμενους, που την έβγαλαν μέσα σε μπουκάλι με νερό και την άφησαν στην παραλία, σε χώρο που οι λιμενικοί περιόρισαν με κορδέλες.

***  Η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μη καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 σε Λάκωνες αγρότες :
Η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μη καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 σε Λάκωνες αγρότες
*  Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας  Θανάση Δαβάκη για τη μη καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 σε Λάκωνες αγρότες έδωσε με ομιλία του στη βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα, καθώς και το πλήρες κείμενο της ομιλίας Τσαυτάρη:
 - Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δώσαμε σε περίπου 680.000 δικαιούχους αγρότες ενισχύσεις της τάξης του 1,1 δις ευρώ και θα δώσουμε άλλα τόσα μετά την 15η Δεκεμβρίου. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να αμαυρώνεται για λίγους αγρότες στον Έβρο, στη Θάσο και στη Λακωνία που στερήθηκαν τις επιδοτήσεις, καθώς οι εκτάσεις τους κάηκαν και κηρύχθηκαν αναδασωτέες.
 - Αυτή τη στιγμή επιλύουμε μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρόβλημα στη Λακωνία. Bήμα - βήμα και για κάθε ένα ξεχωριστά αγρότη, όπως το επιλύσαμε στις υπόλοιπες περιοχές.
 - Η περίπτωση του κάθε γεωργού είναι διαφορετική. Είναι εκεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι εκεί οι Δασάρχες, σας θυμίζω ότι δεν υπάγονται στο δικό μου Υπουργείο. Είναι υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή συνεργάζονται, όπως συνεργάστηκαν και στην Καβάλα και στον Έβρο, για να λύσουν τα θέματα, γι’ αυτό και δεν μπορώ να σας πω ότι το πρόβλημα και των τετρακοσίων θα λυθεί αύριο.
 - Χθες πήραμε μια πολύ σημαντική απόφαση, την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης της Ελιάς ΠΟΠ «Καλαμάτα», γεγονός που θα ενισχύσει τις εξαγωγές του προϊόντος. Με την επέκταση της ζώνης οι όμοροι νομοί που παράγουν αυτής της εξαιρετικής ποιότητας αγροτικό προϊόν, την «κορωνίδα» της εξαγωγικής μας προσπάθειας, θα μπορέσουν όλοι να απολαμβάνουν αυτό το κέρδος.
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη:
 «Ευχαριστώ πολύ κύριε Δαβάκη.
Θα ήθελα να σας πω ότι αν καθόσασταν στη θέση του Υπουργού θα σας έλεγα ακριβώς τις ίδιες κουβέντες για να δείξω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συνέβη αυτό το πρόβλημα και είναι λυπηρό που συνέβη γιατί κάναμε μια εξαιρετική και δύσκολη προσπάθεια.
Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και χωρίς την Αγροτική Τράπεζα που εκείνη την περίοδο γινόταν η μεταβίβασή της, να διασφαλίσουμε τους πόρους και να δώσουμε σε περίπου 680.000 δικαιούχους αγρότες χρήματα της τάξης του 1,1 δις ευρώ και θα δώσουμε άλλα τόσα μετά την 15η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει ο Κανονισμός. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να αμαυρώνεται γιατί λίγοι αγρότες στον Έβρο, για τον ίδιο λόγο, λίγοι αγρότες στη Θάσο, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, όπως και αυτό που περιγράψατε για το τι συνέβη στη Λακωνία, να στερούνται αυτών των επιδοτήσεων, την ώρα που ο διπλανός τους παίρνει ακριβώς για τους ίδιους λόγους χρήματα. Αυτό το θεωρώ μεγάλη αδικία. Δεν είναι μικρή η καθυστέρηση. Στις μέρες που περνάμε, ακόμα και η μια μέρα όταν δεν μπορείς να πάρεις τα χρήματα σου είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό βλέπετε και την αγωνία μου. Αυτό, κατ’ εμέ δεν έπρεπε να συμβεί. Ήταν πολύ απλό στο παρελθόν. Όταν καιγόταν μια μεγάλη δασική περιοχή, οι πυρκαγιές «δεν σέβονται» τις γραμμούλες των δασών, είναι πολύ εύκολο να περάσει δίπλα να κάψει και το αμπέλι του καλλιεργητή, το σταροχώραφο του, το βοσκοτόπι του, ή να κάψει τις ελιές του. Έπρεπε, λοιπόν, όταν κηρύσσεται μια περιοχή πυρόπληκτη ζώνη, άρα ακαριαία και βάση του Νόμου μετατρέπεται σε αναδασωτέα περιοχή, έπρεπε πριν γίνει αυτό να γίνεται σύγκριση των χαρτών με το χάρτη του ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι θα έλεγε άμεσα στη Δασική Υπηρεσία, «προσέξτε εδώ είναι το χωράφι του Τσαυτάρη κι αυτός -βάσει των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ- επί δέκα χρόνια καλλιεργεί εδώ αυτόν τον ελαιώνα ή τον αμπελώνα και μάλιστα εμείς του πληρώνουμε τα δικαιώματα του».
Αυτό είναι που «σκάει» τον άνθρωπο τώρα γιατί σου λέει ότι εγώ είχα έναν ελαιώνα ή έναν αμπελώνα εκεί 10 χρόνια, και φαίνεται και στα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και επειδή κάποιος το κήρυξε δασική περιοχή, εγώ δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου.
Όμως παρόλα αυτά εμείς από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα αρχίσαμε από τον Έβρο και το λύσαμε. Μπορεί να φώναζε ο Βουλευτής του Έβρου ότι δεν πάτησα ακόμα εκεί, αλλά να ξέρουν ότι τα προβλήματα τους λύθηκαν πρώτα, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Το λύσαμε και στην Καβάλα, για τα θέματα της Θάσου. Μπορεί να φώναζε τότε η συνάδελφος σας Βουλευτής, ότι το λύσαμε πρώτα στην «πράσινη Καβάλα» και δεν το λύσαμε στη Λακωνία. Μα καλά δεν ξέρει η κυρία Βουλευτής ότι στην Καβάλα εκλέχτηκαν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κανένας του ΠΑΣΟΚ; Πως έγινε «πράσινη η Καβάλα». Τι κουβέντες είναι αυτές να λέγονται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου;
Αυτή τη στιγμή επιλύουμε και το πρόβλημα στη Λακωνία. Βήμα- βήμα και έναν-έναν αγρότη, μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να ξεπεραστεί κι εκεί το πρόβλημα.
 Δευτερολογία
Δεν σας είπα ότι ΘΑ γίνει. Σας απαντώ ότι γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν θα γίνει για όλους μαζί. Γίνεται για έναν-έναν κατά περίπτωση. Γιατί η περίπτωση του κάθε γεωργού είναι διαφορετική. Είναι εκεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι εκεί οι Δασάρχες, σας θυμίζω ότι δεν υπάγονται στο δικό μου Υπουργείο. Είναι υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όμως αυτή τη στιγμή συνεργάζονται όπως συνεργάστηκαν και στην Καβάλα και στον Έβρο για να λύσουν τα θέματα κατά περίπτωση, γι αυτό και δεν μπορώ να σας πω ότι το πρόβλημα και των τετρακοσίων θα λυθεί αύριο. Μπορώ όμως να σας πω ότι κάθε ώρα που περνάει θα λύνεται και σε μια κατηγορία από αυτούς τους τετρακόσιους ανθρώπους που αναφέρατε. Να είστε σίγουρος ότι η βούληση είναι δεδομένη.
Θα ήθελα να πω κάτι που είναι για μένα πολύ σημαντικό για τον τόπο σας και να παινέσω τους ανθρώπους της Πελοποννήσου γιατί χθες πήραμε μια πολύ σημαντική απόφαση, κάτι που αφορά στις ελιές Καλαμών, κάτι που θα ενισχύσει τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος και πιστεύω ότι τους 10 χιλιάδες τόνους, θα τους ανεβάσει στους 70 χιλιάδες τόνους και είναι προς τιμήν των ανθρώπων του συνεργατισμού ότι ήρθαν όλες οι ΕΑΣ, δηλαδή η ΕΑΣ Μεσσηνίας που είχε μέχρι τώρα ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας ή η ΕΑΣ Λακωνίας, η δικιά σας η ελιά, όπως και η ΕΑΣ Αρκαδίας και συμφώνησαν όλοι αυτοί, μαζί με τον Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαίας και Ελαιολάδου από την Κρήτη, να διευρυνθεί η ζώνη παραγωγής ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλους τους όμορους Νομούς με αποτέλεσμα και οι όμοροι νομοί που παράγουν αυτής της εξαιρετικής ποιότητας αγροτικό προϊόν, θα έλεγα μια «κορωνίδα» της εξαγωγικής μας προσπάθειας, να μπορέσουν όλοι να απολαμβάνουν αυτό το κέρδος. Θέλω να συγχαρείτε τους ανθρώπους όλους της περιοχής και φυσικά τα συνδικαλιστικά τους όργανα, γιατί δείχνει ότι υπάρχουν και υγιείς συνεταιρισμοί και δεν θα πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, που έδειξαν ευθύνη και ξεπέρασαν το τοπικό όφελος, προς όφελος του εθνικού.   Σας ευχαριστώ πολύ».

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ : ~ Για  την Σούπερ Λίγκα  στην 11η αγωνιστική :

ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ   3-0  , (2-0) .- Διαιτητής : Αρετόπουλος .
Τα  γκόλ  : 14΄ Μπαρτολίνι , 25΄ καί 57΄ Ναβάρο ,
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Ουσέρο (Έγκον), Φραγκουλάκης (Κουρμπέλης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Γκάμπριελ (Χρ.  Καλατζής), Ναβάρο  .-
Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης (Νίκολα Μπέλιτς), Πίτου Γκαρσία (Σουμπίνιο), Καραμάνος, Κούτσι , (Μπρίτο)   .-


~* Για  την Α΄ τοπική  ΕΠΣ Μεσσηνίας : 8η  αγωνιστική ,:
Αίαντας Καλαμάτας - Α.Ο. Ομόνοια  0-2 .- ^
~* Για  τήν Β΄τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας 2ος Όμιλος , 7η  αγωνιστική :
Νίκη Πλάτης - Α.Ο. Κυπαρισσίας /Ηρακλής 2-1 .- ^

~** Για το Κυπριακό  πρωτάθλημα  1η κατηγορία στο ποδόσφαιρο :
19.11. 19:00 ΤελικόΑνόρθωση5 - 1Εθνικός Άχνας(3 - 1)
18.11. 18:00 ΤελικόΑΠΟΕΛ1 - 2A.E. Κίτιον
18.11. 18:00 ΤελικόΑπόλλων Λεμεσού2 - 1Ομόνοια 
18.11. 17:00 ΤελικόΔόξα Κατοκοπιάς1 - 0Nέα Σαλαμίνα
17.11. 19:00 Τελικό Πάφος1 - 3ΑΕ Λεμεσού
17.11. 18:00 Τελικό Αλκή0 - 0Ολυμπιακός Λευκωσίας
17.11. 18:00 ΤελικόΠαραλίμνι1 - 0Αγία Νάπα

Για    την Α 1  στο ελληνικό  Μπάσκετ    -   6η Αγωνιστική
18/11/2012ΠανιώνιοςΑΓΟΡ70 - 86
18/11/2012ΠανελευσινιακόςΗλυσιακός96 - 84
18/11/2012Ικαρος ΚαλλιθέαςΠεριστέρι66 - 55
18/11/2012ΚΑΟ ΔράμαςΠαναθηναϊκός60 - 63
19/11/2012ΟλυμπιακόςΚαβάλα113 - 62
19/11/2012Απόλλων ΠατρώνΑρης64 - 53
19/11/2012ΠΑΟΚΚολοσσός68 - 63~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ  στις  Η.Π.Α.  ..Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα  Βίντεο της  ημέρας   στο  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ,Σ/Κ  03 και 04  Νοεμβρίου   2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο  03 Νοεμβρίου  2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
 ~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις  Δευτέρα  05/11/2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012  .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012. 
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας  ιστοσελίδων  για το χωριό μας.   Παρασκευή   09  Νοεμβρίου  2012 
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά  καί  Άλλα . Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012
   ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,Κυριακή  11  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα  στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012 .
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/sila-buoran.html    , SILA - BUORAN   Σιλα  και Μποράν σειρά  επισοδείων  , Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης με  άρωμα  Ζωής  , Tετάρτη   14   Νοεμβρίου   2012.  
  ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html , Ιστορικές αναδρομές - θυμήσεις , Για να μην ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Πέμπτη  15 Νοεμβρίου  2012 , Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ  ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Πέμπτη , 15  Νοεμβρίου  2012 ,
 ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  16  Νοεμβρίου   2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα   .-
 ~ **  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/blog-post_17.html  , Σαββατιάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης , Σάββατο  17  Νοεμβρίου  2012 , Η  Επέτειος  εορτασμού  του Πολιτεχνείου !
 ~ ** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/18-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 18  Νοεμβρίου  2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/18-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 18 Νοεμβρίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/11/19-2012.html  , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  19 Νοεμβρίου  2012 .-

~**

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2167   video.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου