Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα 25  Μαρτίου  2013  :
Ο  Ευαγγελισός  της  Υπεραγίας Θεοτόκου  και  Η  Εθνική γιορτή της  Ελληνικής  επανάστασης αποτείναξης από  τον Οθωμανικό  ζυγό σκλαβιάς  400 χρόνων ,. !

Το ποντικάκι πάντα κοντά μας !!!


**    539     Δηλώσεις Κ.Παπούλια Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας , γιά  εθνικής επετείου 1821:   http://youtu.be/ovTkzAjVf5s   ,
 
*** 540   Υπ..   Εθν. Άμυνας Παναγιωτόπουλου γιά 1821  : http://youtu.be/Ho_JIF9e3W4  ,
 
 
*** 542  KALAMATA εορτασμός εθνικής γιορτής 1821 καί  Ευαγγελισμού Θεοτόκου με παρέλαση καί δηλώσεις  25-03 2013: http://youtu.be/pETf01Txqes  ,

~ 531 Παρελάσεις αναπαράσταση έναρξης  επανάστασης των Ελλήνων το  1821 στην Καλαμάτας 23/03/2013: http://youtu.be/UBv3MMvL_LM ,
~Στο  ARFARA ,  Κυριακή της Ορθοδοξίας  24/03/2013  : http://youtu.be/x_5mvrtkM3o  ,
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :
***  Οι εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  :

* Με την Καλαμάτα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, η Μεσσηνία θα τιμήσει σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, των 192 ετών από την εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων.
 Στις 7.00 το πρωί η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει εορταστικά εμβατήρια. Στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο λέκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Δημ. Πανομήτρος.
 Θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων της πλατείας 23ης Μαρτίου, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση από τον πεζόδρομο της Αριστομένους, που θα καταλήξει στη συμβολή της Αριστομένους με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου.
 Στη Μεσσήνη
Στο Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές εκδηλώσεις ανά Δημοτική Ενότητα. Επίκεντρο του εορτασμού είναι η Μεσσήνη, όπου στις 10.15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Ιωάννη και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από το διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Κων. Τσιγαρίδη.
Στο ηρώο της κεντρικής πλατείας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και θα κατατεθούν στεφάνια.
Στις 11.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών, μαθητριών και των συλλόγων της Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσουν εθνικοί χοροί στην πλατεία από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης» και το Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης.
 Στην Πύλο
Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος θα τελεστεί δοξολογία στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και με το πέρας της θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολουθούν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, καθώς και η παρέλαση των μαθητών και της Φιλαρμονικής Πύλου. -
***541  O εορτασμός επετίου της  25η Μαρτίου  1821  σήμερα  25/03/2013   : http://youtu.be/WmsEEozh0Sc  ,
 

*** 44% αυξήθηκαν τα εμφράγματα στη Μεσσηνία λόγω κρίσης   : 
 * ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ
 Της Μαρίας Νίκα
 Γυναίκες, ανασφάλιστοι, άνθρωποι άνω των 45 ετών και κάτοικοι των αστικών περιοχών της Μεσσηνίας είναι οι κατηγορίες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στα περιστατικά εμφραγμάτων του μυοκαρδίου, σύμφωνα με την έρευνα που υλοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Θέμα: Εάν και πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την καρδιά μας.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Μανώλης Μάκαρης στο μεγάλο Συνέδριο Καρδιολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου στο Σαν Φρανσίσκο, προκάλεσαν αίσθηση διεθνώς. Πέρα από τους επιστήμονες του Συνεδρίου, μεγάλα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα, ενώ Αγγλίδα δημοσιογράφος επικαλέστηκε τη συγκεκριμένη έρευνα, κάνοντας σχετική ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα, όταν πρόσφατα βρέθηκε στο London School of Economics.
 57% στις γυναίκες
Όλα ξεκίνησαν από τη διαπίστωση των καρδιολόγων ότι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είχαν αυξηθεί τα περιστατικά εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. «Αρκετά από τα περιστατικά αυτά είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την οικονομική κρίση» μας λέει ο Μανώλης Μάκαρης. «Δηλαδή, άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακά τους και πάθαιναν έμφραγμα, άλλοι που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της ανεργίας, άλλοι που αναγκάστηκαν να κλείσουν το κατάστημά τους… Όλα αυτά τα γεγονότα μάς οδήγησαν στο να αρχίσουμε μια ερευνητική εργασία, ώστε να τεκμηριώσουμε και επιστημονικά τις ενδείξεις. Χωρίσαμε την έρευνα σε δύο πενταετίες, πριν από την κρίση και μετά την κρίση. Δηλαδή 2003 - 2007 και 2008 - 2012.
Και η υπόθεσή μας βγήκε αληθινή. Είχαμε 44% αύξηση των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Η αύξηση αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη στις γυναίκες (57%) σε σχέση με τους άνδρες, στους ανθρώπους άνω των 45, ενώ πιο ευπαθείς ήταν οι άνθρωποι που ζούσαν στις αστικές περιοχές της Μεσσηνίας σε σχέση με τις αγροτικές. Από αυτό μπορούμε να εικάσουμε τι συμβαίνει ίσως στην Αθήνα. Επίσης, είχαμε αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων στους ανασφάλιστους».
Σχετικά με τη μεγάλη αύξηση των περιστατικών στις γυναίκες: «Σε απόλυτους αριθμούς είναι μπροστά οι άνδρες, αλλά υπάρχει ποσοστιαία αύξηση στις γυναίκες. Ίσως η γυναίκα είναι πιο ευάλωτη, γιατί εάν δουλεύει και έχει να ασχοληθεί παράλληλα με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών, όλα αυτά δημιουργούν αγχώδεις καταστάσεις. Αν είναι και άνεργος ο πατέρας, τότε η γυναίκα δυσκολεύεται διπλά και τριπλά».
Για την αύξηση στους άνω των 45 ετών: «Υποθέτουμε ότι εδώ η ανεργία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες απασχόλησης για ένα μεσήλικα. Με την πάροδο των ετών έχουμε, επίσης, μεγαλύτερη επιβάρυνση όσον αφορά στην αρτηριοσκλήρυνση» λέει ο κ. Μάκαρης.
 Η έρευνα συνεχίζεται
«Η έρευνα συνεχίζεται, αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα. Κοιτάζουμε, επίσης, στον κάθε ασθενή πόσο έχουν επηρεάσει και οι υπόλοιποι παράγοντες κινδύνου. Δηλαδή, κάπνισμα, κληρονομικό ιστορικό… Σκοπός να κάνουμε, πέρα από την ανακοίνωση στο συνέδριο, και μια δημοσίευση σε ένα μεγάλο επιστημονικό περιοδικό του εξωτερικού. Θα επιδιώξουμε και συνεργασία με άλλα νοσοκομεία, ώστε η έρευνα να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, για να έχουμε το συνολικό προφίλ του ελληνικού χώρου» παρατηρεί ο γιατρός.
 Μεσογειακή διατροφή και αλληλεγγύη
Στο ερώτημα τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, ο κ. Μάκαρης απαντά: «Σε ατομικό επίπεδο: να ελέγχουμε σάκχαρο, χοληστερίνη, πίεση. Αυτά πρέπει να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Όσοι καπνίζουν να το κόψουν. Να γυρίσουμε στη Μεσογειακή Διατροφή - ανακοινώθηκε και στο συνέδριο πόσο πολύ ωφελεί. Όχι στο πρόχειρο φαγητό.
Σε συλλογικό επίπεδο: η αλληλεγγύη σε δύσκολες ώρες είναι το Α και το Ω. Και μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους. Π.χ. τα Κοινωνικά Ιατρεία. Αλλά και στο νοσοκομείο ποτέ δεν έχουμε αρνηθεί να δούμε ανασφάλιστο άνθρωπο. Επίσης, αν στον οικογενειακό ή φιλικό περίγυρο κάποιος έχει προβλήματα, να προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Στις οικονομικές κρίσεις το πρώτο που παρακάμπτεται είναι η υγεία. Εκεί πρέπει να δοθεί βάρος και στην αύξηση των πόρων».
Κλείνοντας ο κ. Μάκαρης ευχαριστεί για την υποστήριξη της αποστολής του στην Αμερική το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, το μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, τη μεσσηνιακή ομογενειακή οργάνωση «Ναυαρίνο» και τους ομογενείς της ελληνικής παροικίας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Επίσης, το συνάδελφό του Γιώργο Μίχα, με τον οποίο σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τη μελέτη, το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σπύρο Ζόμπολο και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και το Τμήμα Πληροφορικής του νοσοκομείου για την αμέριστη υποστήριξη.
 *** Αναβίωσαν ξανά οι Λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας! :
  
    *  Αναβίωσαν ξανά, για μια ακόμη χρονιά, το βράδυ του Σαββάτου οι Λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας. Την αναβίωση του εθίμου διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου με το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών της Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας. Οι λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία του χωριού και κατέληξαν στην πλατεία όπου κάηκαν όλες οι δάδες μαζί! Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και το θέαμα από τις αναμμένες δάδες στο χωριό ήταν εντυπωσιακό! Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών και το γλέντι άναψε με τραγούδια και χορούς από τον κόσμο, ενώ δόθηκε σε όλους κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί!
Το έθιμο είναι αρκετά παλαιό και γινόταν κάθε 25η Μαρτίου μετά τη δύση του ηλίου στο Σιδηρόκαστρο. Οι κάτοικοι με αναμμένες δάδες (φτιάχνονταν από κονσερβοκούτια τα οποία γέμιζαν με στάχτη και στουπί και στη συνέχεια άναβαν τη φωτιά. Τα κουτάκια στηρίζονταν σε ξύλινες ράβδους) περιδιάβαιναν τα σοκάκια του χωριού (η μία πομπή ξεκινούσε από το δημοτικό σχολείο Σιδηροκάστρου) τραγουδώντας άσματα της 25ης και κατέληγαν στην εκκλησία. Από εκεί όλες οι ομάδες κατευθύνονταν προς την αγορά όπου συγκεντρώνονταν. Εκεί, ύστερα από ένα ολιγόλεπτο σκετς με θέμα τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821, όλοι οι συμμετέχοντες στο έθιμο σχημάτιζαν κύκλο, και αφού έριχναν τις αναμμένες δάδες στο κέντρο, χόρευαν γύρω από τη φωτιά κλέφτικα τραγούδια. Το έθιμο συμβόλιζε την ανάσταση του Γένους: η φωτιά στις δάδες παρομοιάζεται με το φως, την αναγέννηση και επομένως την απελευθέρωση της Ελλάδας.
 *Οι φωτογραφίες είναι του Μήτσου Γιαννόπουλου από το blog “Kopanakinews”
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 *** Οι συνομιλίες για τη διπλή δολοφονία στην επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου :
  *  ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 49ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με την ακρόαση των τηλεφωνικών συνομιλιών όσων το κατηγορητήριο σχετίζει με τη διπλή δολοφονία το Νοέμβριο του 2011 του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι αναμένεται να συνεχισθεί η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, στις 4 Απριλίου.
Ωστόσο, άλλη μια σημαντική δίκη, με κατηγορούμενο τον 49χρονο κατηγορούμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να γίνει την Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο 49χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, όπλων και πυρομαχικών και έχει καταδικασθεί ήδη σε 7 χρόνια κάθειρξης για τα ναρκωτικά, σε 20 μήνες για την κατοχή όπλων και πυρομαχικών, καθώς και με χρηματική ποινή 23.500 ευρώ.
* Σε άλλη υπόθεση
Ο 49χρονος είχε συλληφθεί στις 15 Οκτωβρίου του 2008 σε επιχείρηση που είχε γίνει στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, μαζί με τη σύντροφό του, η οποία όμως έχει αθωωθεί.
Όπως είχαν καταθέσει στο πρωτόδικο Δικαστήριο αστυνομικοί, τότε υπήρχαν πληροφορίες στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι ο 49χρονος μετά από αποφυλάκισή του έχει αρχίσει να διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Γνωρίζοντας ότι πάντα οπλοφορεί, αποφάσισαν με πρόφαση την παραλαβή κάποιου εγγράφου να τον καλέσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό είχαν κληθεί αστυνομικές δυνάμεις και από όμορους νομούς. Ο 49χρονος πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και η σύντροφός του, αλλά ανέβηκε μόνος του στην υπηρεσία που τον είχαν καλέσει. Εκεί τον συνέλαβαν και σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητό του βρήκαν σε ένα τσαντάκι μέσης ένα πιστόλι 9mm, με ένα φυσίγγι στη θαλάμη και 7 στη γεμιστήρα.
Σε έρευνες, σε δύο σπίτια του, βρήκαν: 354,9 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένη σε πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες, 42,3 γραμμ. κοκαΐνης σε τρεις συσκευασίες, 30 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης σε τρεις συσκευασίες, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 23 φυσίγγια των 9 mm, 2 φυσίγγια 0,45’’, 1 κυνηγετική καραμπίνα, 1 μονόκαννο κυνηγετικό όπλο αγνώστου διαμετρήματος και 4.000 ευρώ στο ένα σπίτι. Στο άλλο: 1 φυσίγγιο των 9 mm, 1 αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικροποσότητες ναρκωτικών και 150 δισκία μεθαδόνης.
Ο 49χρονος στην απολογία του είχε τονίσει πως είναι εδώ και πολλά χρόνια πολυτοξικομανής και καθημερινά χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, γι’ αυτό όσα βρέθηκαν ήταν για δική του χρήση. Επίσης, πως δεν έχει πουλήσει ποτέ ναρκωτικά, αφού έχει αρρωστήσει από αυτά.
* Παραλειπόμενα
Φυσικά, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διπλή δολοφονία, με αρκετό κόσμο να επιθυμεί να την παρακολουθήσει, κάτι που δεν είναι εφικτό, λόγω της χωρητικότητας της αίθουσας, αλλά και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ζητηθεί από το Δικαστήριο.
Καθημερινά, νωρίς το πρωί, πριν από την άφιξη των κρατουμένων στο Δικαστικό Μέγαρο, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος του κτηρίου, παρά το γεγονός ότι πλέον υπάρχει 24ωρη φύλαξή του.
Κανείς δεν μπαίνει στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου χωρίς να γίνει έλεγχος από τους αστυνομικούς, τόσο σε τσάντες όσο και σωματικός.
~ Μεγάλη είναι και η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εντός της αίθουσας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Η εμφάνιση και ο εξοπλισμός, μάλιστα, των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοπονήσσου , θυμίζει τους Άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Ομάδας των ΕΚΑΜ .-
Την Παρασκευή το μεσημέρι άρχισε η ακρόαση μόνο των επίμαχων συνομιλιών που έχουν απομαγνητοφωνηθεί από την Αστυνομία. Ωστόσο, συνολικά από την ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας στην Αθήνα έχουν καταγραφεί χιλιάδες συνομιλίες, που αντιστοιχούν σε 300 ώρες!
Ενδεικτικό είναι, όπως έχει αναφέρει και συνήγορος υπεράσπισης, πως για έναν και μόνο κατηγορούμενο έχουν καταγραφεί 1.991 συνομιλίες και έχει γίνει απομαγνητοφώνηση σε 51, καθώς κρίθηκε από την Αστυνομία πως οι υπόλοιπες είναι αδιάφορες και δεν εμπεριέχουν ποινικό ενδιαφέρον.- 
Η διαδικασία που ακολουθείται από το Δικαστήριο είναι εκτενής, καθώς συνεχώς τονίζεται από την Έδρα ότι με την ολοκλήρωση αυτής της δίκης κανείς δε θα φύγει από την αίθουσα με το παράπονο πως δεν ακούσθηκε η άποψη και η θέση του.
Μάλιστα, αρκετές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι και οι παρεμβάσεις των κατηγορουμένων, διευκρινίζοντας θέματα και παρουσιάζοντας τις θέσεις τους σε ζητήματα που εκείνη τη στιγμή συζητούνται.  -  Η ακρόαση των τηλεφωνικών συνομιλιών αναμένεται να απασχολήσει αρκετές ακόμα συνεδριάσεις, ενώ ακολούθως το δικαστήριο θα αποφασίσει για αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης, αν θα γίνει πραγματογνωμοσύνη μεταξύ ηχητικών συνομιλιών και απομαγνητοφωνημένων. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η εκδίκαση θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, πριν φτάσουμε στην κορυφαία στιγμή κάθε δίκης, την απολογία των κατηγορουμένων.-

 *** To Eurogroup ενέκρινε τη συμφωνία για την Κύπρο   :
  * Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Κύπρου, που επικαλείται ο Φιλελεύθερος, η συμφωνία προβλέπει κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τράπεζα Κύπρου διασώζεται οριστικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα υπάρξει κούρεμα στις άλλες τράπεζες.
Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, την μεταφορά των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από τη Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου.
«Εχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Ανστασιάδης αποχωρώντας από το Συμβούλιο. Σύμφωνα με μήνυμα τους στο Twitter ο κ. Ανστασιάδης συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον συνεχάρει για την κατάληξη των προσπαθείων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν απαιτείται να επικυρωθεί από τη Βουλή της Κύπρου.
Σε πολιτικό επίπεδο, η συμφωνία διαμορφώθηκε στο δείπνο στο οποίο παρακάθισε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με κοινοτικούς παράγοντες, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Στο δείπνο παρακάθισαν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι διαβουλέυσεις μάλιστα του κ. Ανστασιάδης με την τρόικα και τους υψηλόβαθμους κοινοτικούς αξιωματούχους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους υπουργούς Οικονομικών των άλλων χωρών που κλήθηκαν απλώς να επικυρώσουν τη συμφωνία.
Ο κ. Ομήρου είπε ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε από τις Βρυξέλλες για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την προκαταρκτική συμφωνία, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες για αυτό. Απλώς εκτίμησε πως με τη συμφωνία αυτή θα σωθεί η Τράπεζα Κύπρου.
 Σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης τόνισε πως «Κορυφώνονται οι προσπάθειες» για την επίτευξη συμφωνίας.
Νωρίτερα, παρέμενε ανοικτό εάν η ρευστότητα που έχει χορηγηθεί στη Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, ύψους 9 δισεκ. ευρώ, επρόκειτο να ανακατευθυνθεί στην Τράπεζα Κύπρου, όπως φερόταν να ζητεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, ο δανεισμός της Τράπεζας Κύπρου από την ΕΚΤ μέσω ELA θα ανέλθει σε 10 δισεκ. ευρώ. Σύμφωνα με άλλες πηγές, που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί, όπως και η δημιουργία μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, κάτι που σημαίνει ότι η Λαϊκή Τράπεζα ουσιαστικά θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.
Πηγές στην Λευκωσία που δεν θέλησαν να κατονομαστούν ανέφεραν ότι η συμφωνία προβλέπει ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα είναι από 29% ως 32% και ότι αυτό έμενε να καταληχθεί στις συζητήσεις τεχνοκρατικού επιπέδου. Οι καταθέσεις αυτές ενδέχεται να «παγώσουν» κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ανέφεραν πηγές του Reuters.
Η τρόικα αξίωνε «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ κατά 50%, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Eκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτη φορολογία στους καταθέτες άλλων τραπεζών αλλά το πακέτο προβλέπει «bail-in» των μη ασφαλισμένων καταθετών στην Λαϊκή -δηλαδή των κατόχων καταθετικών λογαριασμών ή άλλων τοποθετήσεων αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ***  Μάγεψε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας   :
 * Μια βραδιά αφιερωμένη στους Φιλέλληνες πραγματοποιήθηκε χθές στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με την συνοδεία των ήχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.
 Η εκδήλωση:
Δημοφιλείς φιλέλληνες μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες, που προέρχονται τόσο από την Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία) όσο και από την Αμερική, βόρεια και νότια (Μεξικό), συνθέτουν καντάτες, έργα για πιάνο, αλλά και ολόκληρες όπερες, εμπνεόμενοι από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων του 1821 και συνδέοντας το αίτημα της ελληνικής ανεξαρτησίας με αντίστοιχες διεργασίες των δικών τους χωρών.
Στην εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας παρουσιάζονται έργα σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, όπως οι τρείς πρώτες σκηνές απο την φαντασία για πιάνο του αυστριακού Hieronymus Payer (1830) με τίτλο «The Battle of Navarino» (Η ναυμαχία του Ναβαρίνου), το έργο για πιάνο και φωνή της γερμανίδας Johanna Kinkel (1843) «Hymne auf den Tod des Marco Botzaris» (Άσμα για τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη), η μονόπρακτη όπερα για ορχήστρα και φωνές του γάλλου συνθέτη Hector Berlioz (1828) «Scene heroique grecque» (Ελληνική ηρωική σκηνή) κ.ά.
Ακούγονται επίσης μεταφρασμένα αποσπάσματα από ποιητικά έργα των Βικτόρ Ουγκώ και Λόρδου Βύρωνα.
Την επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο εθνομουσικολόγος Γιάννης Πλεμμένος.
Τραγουδούν οι καλλιτέχνες: Έλλη Αρβανίτη, Ευτυχία Δημητρακοπουλου, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Μαριλένα Κυριακοπούλου και Δημήτρης Χαρλέπας.
Απαγγέλει η φιλόλογος Παναγιώτα Ηλιοπούλου.
Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Κώστας Νικολέας.

*** ΑΘΛΙΤΗΚΑ :  ΒΙΝΤΕΟ από ποδοσφαιρικό αγώνα Δ΄ εθνικής στο Δώριο ,
ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΣΑΓΕΪΚΑ  0-1 καί ο Εθνικός να  επιστρέφει  στο Α΄ Τοπικό της ΕΠΣΜεσσηνίας , μετά  από μιά  απαράδεκτη διαιτησία (σφαγιαστικης γιά ομάδα Μελιγαλά ) :
~*  ·         http://www.youtube.com/watch?v=ItImQ-EyklU&feature=player_embedded   , -=  ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ  0-1 .-
*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013:
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html, Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 καί 10 Μαρτίου 2013 .-
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 .-
~**http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html , Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~**~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα18 Μαρτίου.-
~**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 ,ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.- 
 ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013  .-
*** ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΙΣ  ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ...Μικρασιατικά  παράλια  και  στην Πόλη ..!:

~  537   ΕΦΕΣΣΟΣ  Τσεσμέ,  Μ. Ασία  :
~ 538  Κωνσταντινούπολη- ISTABUL-Πόλη   :
http://youtu.be/1FfCX3vL5P0  
 ***
 ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2401  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        802  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =            808  video.-
                                                         Σύνολο  :  4011    βίντεο ανηρτημένα .-
**  551 Stamatakos 25-03-2013   : http://youtu.be/8XPwzxjxYUI  ,


Σαν σήμερα ...στις 25 Μαρτίου                 

Γεγονότα
1807: Ο Γεώργιος Κάνινγκ, από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής ανεξαρτησίας, γίνεται υπουργός Εξωτερικών στην Αγγλία. Προς τιμήν του υπάρχει η πλατεία Κάνιγγος.
1884: Ο Βασιλεύς των Ελλήνων Γεώργιος Α', η Βασίλισσα Όλγα, με σύσσωμη τη Βουλή, τις Αρχές των Αθηνών και πλήθος κόσμου τελούν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου Θεραπευτηρίου των Βαλκανίων, του Ευαγγελισμού. Ο πρώτος ασθενής εισήχθη στις 13 Απριλίου.
1896: Αρχίζουν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.
1905: Μία ομάδα 18 νέων, κάτω από την καθοδήγηση του Δημητρίου Αναστασιάδη, γυμνασιάρχη του Βενετοκλείου Γυμνασίου, ιδρύει μυστικά τον Γυμναστικό Σύλλογο Διαγόρα της Ρόδου, που βρίσκεται υπό οθωμανική κατοχή.
1914: Ιδρύεται ο αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, από διαφωνούντα μέλη του Ηρακλή.
1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο, κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος, κάνουν το πρώτο Bed-In, δηλαδή μία ξαπλωτή διαμαρτυρία, όπου το ζεύγος παραμένει για μέρες σε ένα κρεβάτι στο ξενοδοχείο Χίλτον του Άμστερνταμ, ζητώντας με αυτό τον τρόπο ειρήνη στο Βιετνάμ.
Γεννήσεις
1771: Παλαιών Πατρών Γερμανός, κατά κόσμον Γεώργιος Κόζης, ο μητροπολίτης που ύψωσε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης. (Θαν. 30/5/1826)
1881: Μπέλα Μπάρτοκ, ούγγρος συνθέτης. (Κοντσέρτο για Ορχήστρα) (Θαν. 26/9/1945)
1914: Νόρμαν Μπόρλογκ, αμερικανός καθηγητής γεωπονίας, βραβευμένος με Νόμπελ το 1975 για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη ποικιλιών υψηλής απόδοσης και άλλες καινοτομίες που εισήχθησαν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η «πράσινη επανάσταση» εκτιμάται ότι έσωσε περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους από τη λιμοκτονία.(Θαν. 12/9/2009)
Θάνατοι
1833: Αδαμάντιος Κοραής, γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού. (Γεν. 15/4/1748)  [Αποφθέγματα]
1857: Γουίλιαμ Κολγκέιτ, αγγλος επιχειρηματίας, ιδρυτής της γνωστής εταιρίας ειδών ατομικής υγιεινής. (Γεν. 25/1/1783)
1917: Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς ή Σαμάρας, κερκυραίος μουσουργός, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά. (Γεν. 17/11/1861) Πηγή: www.sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου