Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   19  Μαρτίου  2014  :
ΘΗΒΕΤ
Δημοτικός  κήπος  ΚΟΖΑΝΗΣ
 
 ***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
~*  «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.-       Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>    Général De Gaulle

***   Η Καλαμάτα ετοιμάζεται για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της στις 23ης Μαρτίου (όλο το πρόγραμμα)         
    
Την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στις 23 Μαρτίου θα τιμήσουν με πανηγυρικό τρόπο η Καλαμάτα και η περιοχή της. Στον εορτασμό για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού περιλαμβάνονται, πέραν της Αναπαράστασης και της Παρέλασης το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαρτίου, εορταστική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, τραγούδια από τους εθνικούς μας αγώνες στην πλατεία Όθωνος, καθώς και μια επετειακή θεατρική εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
~ Επίσης, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους επαναστάτες του 1821 από την περιοχή της Γιάννιτσας θα γίνει στο Ελαιοχώρι, ενώ ανάλογη εκδήλωση για την περιοχή της Αλαγονίας διοργανώθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Μαρδακίου Νέδουσας.
~ Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ώρα 20.30
- Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

-«Ρωµιοσύνη»
* Εορταστική συναυλία της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Καλαµάτας για την απελευθέρωση της πόλης της Καλαµάτας απο τον τουρκικό ζυγό, µε έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Λεοντή, Σπύρου Μαυρόπουλου, Σταύρου Κουγιουµτζή και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Μαριανίνας Κριεζή, Σώτιας Τσώτου
~  Τραγούδι: Μαρία Κρασοπούλου
- ∆ιδασκαλία παιδικής χορωδίας: Ευτυχία ∆ηµητρακοπούλου
~  Απαγγελία κειµένων: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
 Μουσική ∆ιεύθυνση: Κώστας Νικολέας

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ώρα 20.30
- Ιστορικό Κέντρο - Πλατεία Όθωνος
~ «Τραγούδια από τους αγώνες του λαού µας»
- Στο πλαίσιο του εορτασµού της 23ης Μαρτίου 1821
Συµµετέχουν:
- Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΤΑΞΙΜ», στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου
- Παραδοσιακοί Χορευτικοί Σύλλογοι της πόλης µας

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 15.00
- Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
~ Ώρα 15.00 Παράταξη των Σηµαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.
- * Ώρα 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήµων στο Ηρώο.
- Ώρα 15.20 Tερµατισµός του ∆ρόµου Θυσίας.
- Ώρα 15.30 - Άφιξη του σκυταλοδρόµου που µεταφέρει την Ιερή Φλόγα από την Ι. Μονή Βελανιδιάς.
                   - Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σηµαίας της Επανάστασης
                  - Αφή της Φλόγας στο βωµό και έπαρση της Σηµαίας της Επανάστασης.
~ Ώρα 15.40 ∆οξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου.
-   Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα.
- Πανηγυρικός της ηµέρας από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου
- Κατάθεση στεφάνων.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη µνήµη των Ηρώων του 1821.
- Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συµµετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαµάτα.
- Aνάκρουση του Eθνικού Ύµνου.
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας.
Συµµετέχουν:
 - Λύκειο Ελληνίδων Καλαµάτας
- Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας
- Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαµάτας
- Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία»
- Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαµάτας
- Χορευτικός Όµιλος «Λεύκιππος»
- Σύλλογος «Ελληνοµνήµονες»
- Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας «Αργώ»
- Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αµφιείς»
- Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή»
- Σώµα Ελληνικού Οδηγισµού
- Τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ηµοτικού Ωδείου Καλαµάτας
- Ιππικός Όµιλος Καλαµάτας
- Λαογραφικός Όµιλος Χώρας
Aφηγητής: ∆ηµήτρης Hλιόπουλος
Ώρα 17.00 Παρέλαση µαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών.
Ώρα 17.30 ∆ηµαρχείο Καλαµάτας
- Υποδοχή του Εκπροσώπου της Eλληνικής Kυβέρνησης και των Aρχών.
- Απονοµή των τιµητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο ∆ρόµο Θυσίας.
- Mικρή δεξίωση.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 20.00
- Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
~ « … Ήταν και τότε Άνοιξη …»
- Επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασµού της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό
 Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
 Οργάνωση Εκδήλωσης: Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ» - ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Καλαµάτας

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, ώρα 18.30
- Ελαιοχώρι, Πλατεία
~«Σάλπισµα Λευτεριάς»
- Εκδήλωση τιµής και µνήµης στους πεσόντες της Γιάννιτσας του 1821
Οργάνωση Εκδήλωσης: Σύλλογος Νέων «Η ∆ηµιοβίτισσα». -
 
***  Δεν έχουν ανταποκριθεί όλοι οι Δήμοι της Μεσσηνίας στα σχέδια αντιμετώπισης σεισμών και ορισμού καταφυγίων         
           
Η οργάνωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στην αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμούς και η σύνταξη των απαραίτητων μνημονίων αντιμετώπισης ήταν το θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Αλευρά.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της 120 ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, Δήμων και εθελοντές.
  Δεν έχουν ανταποκριθεί οι Δήμοι
Κατά την εισήγησή του ο κ. Αλευράς επισήμανε ότι από παλαιότερα έχει συνταχθεί το Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών, με βάση τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και σύμφωνα με το Σχέδιο «Ξενοκράτης», το οποίο επικαιροποιείται και αναμορφώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
«Επίσης, έχουμε συντάξει μνημόνιο ενεργειών υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει επικαιροποιημένο κατάλογο των επιχειρησιακά έτοιμων μέσων και υπεύθυνων χειριστών (μηχανήματα έργων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, κ.λπ.), καθώς και κατάλογο με τηλέφωνα επικοινωνίας των υπευθύνων για λόγους άμεσης κινητοποίησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.
Ο αντιπεριφερειάρχης παρατήρησε ότι έχει ζητηθεί από τους Δήμους να συντάξουν αντίστοιχο μνημόνιο ενεργειών, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν ανταποκριθεί όλοι.
Παράλληλα, παρουσιάσθηκαν απ’ όλους τους φορείς οι κινήσεις που γίνονται σε τέτοια έκτακτα φαινόμενα, ενώ επισημάνθηκε πως μετά την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου, σε περίπτωση που το Διοικητήριο καταστεί ακατάλληλο, έχει ορισθεί χώρος στην είσοδο του αμφιθεάτρου ως κέντρο επιχειρήσεων.
Επίσης, για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης έπειτα από μια καταστροφή, για το συντονισμό του έργου του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη, έχει ζητηθεί να διατεθεί το κτήριο του τεχνικού προσωπικού του ΟΤΕ στην Καλαμάτα.
  Σεισμογράφοι - επιταχυνσιογράφοι
Ο κ. Αλευράς υπενθύμισε ότι το 2005, με απόφαση του τότε νομάρχη, συγκροτήθηκε επιτροπή, η οποία επέλεξε τους χώρους καταφυγής-καταυλισμού του πληθυσμού σε έξι πόλεις του νομού: Καλαμάτα, Μεσσήνη, Πύλος, Γαργαλιάνοι, Κυπαρισσία και Φιλιατρά.
Στην Καλαμάτα έχει ολοκληρωθεί η σήμανση των εν λόγω χώρων και έχουν γίνει οι κατάλληλες υποδομές.
Μάλιστα, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, Μόρφω Κουκούλη, αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο και παρουσίασε χάρτη με τους χώρους αυτούς.
«Κατόπιν εντολής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τους Δήμους τον προσδιορισμό ή επανέλεγχο των χώρων καταυλισμού, ικανών για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων έπειτα από σεισμό. Σε αυτό μας το αίτημα, δυστυχώς, δεν έχουν ανταποκριθεί οι Δήμοι, εκτός από το Δήμο Καλαμάτας. Οι χώροι αυτοί πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μια φορά ανά έτος. Ακόμα, με επανειλημμένες αλληλογραφίες έχει ζητηθεί από τους Δήμους η σύσταση επιτροπών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτηρίων της αρμοδιότητάς τους, χωρίς να έχουν ανταποκριθεί, πλην του Δήμου Καλαμάτας. Ωστόσο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχει συντάξει επιτροπή πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτηρίων της αρμοδιότητάς της και έχει ολοκληρώσει τον παραπάνω έλεγχο.
Επίσης, ως Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διαθέτουμε αποθηκευτικούς χώρους με καταγεγραμμένο υλικό (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα, κρεβάτια) και αντίγραφο του καταλόγου έχει σταλεί στην Πολιτική Προστασία και στην Κοινωνική Μέριμνας της Περιφέρειας. Παράλληλα, με έγγραφο έχει ζητηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η αποστολή σκηνικού υλικού και υπνόσακων για την αντιμετώπιση καταστροφών», επισήμανε ο κ. Αλευράς.
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι για την καλύτερη παρακολούθηση της περιοχής η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ύστερα από σύμβαση με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του κ. Τσελέντη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει τοποθετήσει τρεις σεισμογράφους, στον Άγιο Νίκωνα, τον Αετό και τη Μεθώνη, καθώς και τρεις επιταχυνσιογράφους.
Μάλιστα, στο υπόγειο του Διοικητηρίου λειτουργεί επιταχυνσιογράφος, ενώ στο Μαυρομάτι Ιθώμης σεισμογράφος. Τα δύο ελέγχονται και συντηρούνται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Ο κ. Αλευράς κατέληξε λέγοντας πως, για την καλή διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται σωστή πληροφόρηση του κοινού. Τόνισε, δε, την προσφορά των εθελοντών, που πάντα βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Από 131 τον Ιανουάριο του 2013 έφτασαν στις 1.463 φέτος οι κατασχέσεις στη ΔΟΥ Καλαμάτας          
           
«Σοκ και δέος» προκαλούν τα στοιχεία από τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που εφαρμόζονται σε βάρος εκατοντάδων οφειλετών του Δημοσίου
Η δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά και στο νομό μας είναι καταγεγραμμένη σε συνεχή ρεπορτάζ της εφημερίδας. Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή κυβέρνηση γοητεύεται από έννοιες όπως «πρωτογενές πλεόνασμα», «αισιοδοξία», «ανάκαμψη» και άλλα συναφή.
Εντούτοις, τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα: Όταν το ποσοστό της ανεργίας στο δ' τρίμηνο του 2013 έφτασε στο 27,5%, πώς θα ανακάμψει η έρμη η οικονομία μας; Όταν σε ένα χρόνο μέσα μειώνεται κατά 3,5% ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Ακόμα και καταστήματα διατροφής, που ήταν κάπως σε καλύτερη μοίρα, και αυτά τον τελευταίο χρόνο πήραν την κάτω βόλτα και παρουσίασαν κάμψη 3,7%.
Ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο συμπληρώνει «το μαύρο παζλ» χιλιάδων νοικοκυριών στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Καλαμάτα η τοπική ΔΟΥ έκανε 1.463 κατασχέσεις χρηματικών ποσών σε βάρος οφειλετών. Τον Ιανουάριο πέρυσι είχε κάνει μόλις 131. Δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο οι κατασχέσεις δεκαπλασιάστηκαν!
Σε χθεσινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», αποτυπώνοντας τη γενικότερη κατάσταση, σημειώνεται ότι δικαστικοί επιμελητές που εκπροσωπούν το Δημόσιο τις ημέρες αυτές επισκέπτονται λογιστήρια επιχειρήσεων, επιδίδοντας ειδοποιητήρια για αναγκαστικές κατασχέσεις μισθών που πρόκειται να καταβληθούν σε εργαζόμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά, η εφορία έχει φτάσει να πραγματοποιεί 160 κατασχέσεις την ώρα (!) – «σηκώνοντας» από μόνη της τα λεφτά τα οποία βρίσκει σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ή βοηθήματα), προκειμένου να τα «ισοφαρίσει» με τα χρέη που της οφείλουν. Οι αυτόματες «αναλήψεις» της εφορίας γίνονται από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 13.30 μετά το μεσημέρι, δηλαδή μέσα σε 5,5 ώρες, σε ρυθμό καταιγιστικό.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι κατά μέσον όρο οι εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα προχωρούν σε περίπου 700 κατασχέσεις σε κάθε εργάσιμη ημέρα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ηλεκτρονικό «όπλο» που δημιούργησαν γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.  Του Αντώνη Πετρογιάννη  
 
 ***  Στα… κάγκελα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις εξελίξεις στο Δήμο Καλαμάτας          
          
Πράσινοι αυτοδιοικητικοί φλερτάρουν με το “Δίκτυο”
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Οι πρωταγωνιστές των εκλογών του Μαΐου για το Δήμο Καλαμάτας αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά τα πανιά τους. Ήδη η Δημοτική Αρχή και ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» παρουσίασαν τόσο τα πεπραγμένα της θητείας τους όσο και τα μελλούμενα, ενώ η υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη παρουσιάζεται και επίσημα τις επόμενες ημέρες.
Το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνει με το χώρο που καλύπτεται πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και κάποιους πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες που έχουν εμπλακεί στην προεκλογική κίνηση. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι προσώπων το οποίο, όπως γράφαμε και προχθές, ανήκει στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να προκρίνει τη συνεργασία με το «Δίκτυο» και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μάκαρη.
Όπως υποστηρίζουν, για να υπάρξει αλλαγή της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, η σημερινή περίπλοκη κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες που να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία και να μπορούν να προτείνουν ένα συνεκτικό και ελκυστικό πρόγραμμα που να απαντά στα μεγάλα και κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή των πολιτών. Απαιτεί συνεργασίες και συμμαχίες με όσες δυνάμεις μπορούν να συναποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση.
Βέβαια, η άποψη αυτή δε διαπερνά όλο το μπλοκ των δυνάμεων που δεν έχουν ακόμα καταλήξει. Τόσο το επίσημο τοπικό ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, με δηλώσεις του γραμματέα Πελοποννήσου Μπ. Βακαλόπουλου στο «Θάρρος», αποκλείουν κάθε περίπτωση συνεργασίας με το «Δίκτυο» και προσπαθούν να πείσουν το νεαρό πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Παπαντωνίου να αποδεχτεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση, που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ενεργότερη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά.  -
 
***  Εντυπωσιάσθηκαν Αυστριακοί δημοσιογράφοι από την Καλαμάτα
  Ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων ξενάγησε και φιλοξένησε στην Καλαμάτα για μικρό χρονικό διάστημα ο Δήμος. Το ταξίδι των εκπροσώπων του Τύπου της Αυστρίας διήρκεσε από τις 13 μέχρι τις 16 Μαρτίου και οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Καλαμάτα την τελευταία ημέρα, αφού είχαν δει από κοντά τη δυτική Μεσσηνία και την Costa Navarino. «Η Καλαμάτα και οι άνθρωποί της άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετασχόντες. Μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, παραθαλάσσια και πλούσια σε ιστορία», έγραψε στο δήμαρχο ο Ιωάννης Ραφαλιάς του γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστρία. Την Καλαμάτα επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού, της Kronen Zeitung, της μεγαλύτερης αυστριακής εφημερίδας και μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έτερου επαγγελματικού περιοδικού και περιοδικού για golf. Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν την πόλη και, μεταξύ άλλων, εντυπωσιάσθηκαν αλλά και πείσθηκαν για το γεγονός ότι υπήρχαν λουόμενοι στη θάλασσα αυτήν την περίοδο. Οπωσδήποτε, έγινε αντιληπτό ότι η τουριστική σεζόν στην περιοχή μας διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες. Οι φιλοξενούμενοι γεύθηκαν, με μέριμνα του Δήμου, τοπικούς μεζέδες, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα. - 
 
***  Στη Μεσσηνία ο ΣΚΑΪ για ένα σπουδαίο έργο         
         
Στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στη Μεταξάδα θα βρεθεί ο ΣΚΑΪ για να αναδασώσει την πυρόπληκτη περιοχή.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 10 το πρωί αναδασώνουμε στην Μεσσηνία. 
Αυτή είναι η τελευταία αναδάσωση για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 - Χειμώνας 2014. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε είναι κοντά στο χωριό Μεταξάδα και έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το 2007 και το 2009. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου- Νέστορος. 
Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Επίσης, θα μας βοηθήσουν και οι εργαζόμενοι από το Costa Navarino. Αναμένεται να φυτευτούν 5.000 μικρά δέντρα. 
Οι δασολόγοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.
Σημείο συνάντησης: η περιοχή Άγιος Γεώργιος στην Μεταξάδα Μεσσηνίας. 
Ο ΣΚΑΪ από την έναρξη της λειτουργίας του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στις αναδασώσεις και έως σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από ενάμιση εκατομμύρια δέντρα σε όλη την Ελλάδα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ    ,   ΣΚΑΪ
 
 ***  Οι Καλαματιανοί απόλαυσαν την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στα «Πρόσωπα του Έρωτα» (φωτογραφίες)
     Την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή απόλαυσαν οι Καλαματιανοί το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Τα πρόσωπα του Έρωτα». που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας». Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνθέσεις του Μάνου Χατζηδάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Βαγγέλη Γκούφα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, του Μιχάλη Γκανά, αλλά και των Nino Rota, Monika, Van Morrison και Leonard Kohen. - 
 
***  Τα πεζοδρόμια της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας         
           
Μπορεί η οδός Ηρώων να έχει οικοδομηθεί εδώ και 20 χρόνια περίπου και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους δρόμους για να ζει κάποιος, παρ’ όλα αυτά πεζοδρόμια δεν έχουν κατασκευαστεί…    Π.Μπ. 
 
*** Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός στην Καλαμάτα         
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 19/3/2014 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)
πηγή: www.meteoclub.gr   ,
 
*** Από το 2000 έχει συλληφθεί 18 φορές!
  Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε χθες ένας νεαρός, χρόνιος τοξικομανής, για την κλοπή πέντε δίκυκλων μοτοποδηλάτων. Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών, καθώς το ιστορικό του στις κλοπές είναι μεγάλο. Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού έδωσε άλλη μια ευκαιρία, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας και μειώνοντας την ποινή του σε 3 χρόνια φυλάκισης, την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα στοιχεία που είχαν παρουσιασθεί και στο πρώτο δικαστήριο, ο νεαρός έχει συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις 18 φορές από το 2000, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του κι άλλες υποθέσεις. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο νεαρός έκλεβε μηχανάκια από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Έκλεψε ένα τον Ιούνιο του 2012 και τέσσερα τον Αύγουστο του 2012. Μάλιστα, κάποιοι από τους μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να κυκλοφορεί κιόλας με το κλεμμένο μηχανάκι τους. Σε άλλη περίπτωση τον είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας τράπεζας που έκλεβε το μηχανάκι, ενώ δύο από τα μηχανάκια βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εγκαταλελειμμένα και χωρίς πινακίδες. Στις 31 Αυγούστου 2012 η Αστυνομία ενημερώθηκε για κλοπή μοτοποδηλάτου από την οδό Νικηταρά, ενώ αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον εντόπισαν σε κοντινή περιοχή να προσπαθεί να βάλει μπροστά το μηχανάκι και τον συνέλαβαν. Στην απολογία του ο 29χρονος είπε ότι μεγάλωσε σε οικογένεια χρηστών ναρκωτικών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές.Β.Β. - 
 
***  Οδ. Βουδούρης: «Αριστερός Τατούλης» είναι όρος πολιτικά ανυπόστατος
 
Αφήστε τις προσπάθειές μας να αθροιστούν εκεί που συγκλίνουν Αγαπητοί συμπατριώτες του ΚΚΕ, διάβασα με προσοχή το άρθρο σας που με χαρακτηρίζει «Αριστερό Τατούλη» και θα ήθελα να σας απευθύνω τις εξής τρεις παρατηρήσεις. 1. Αναφερόμενοι σε συνέντευξή μου, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γράφετε ότι έχω δεχτεί την προοπτική, δημόσιοι πόροι να χρηματοδοτούν έργο το οποίο περνάει σε ιδιωτικά χέρια. Αγαπητοί συμπατριώτες, μην πέφτετε στην παγίδα της νεοφιλελεύθερης μονταζιέρας. Ακούστε τη συνέντευξη εσείς οι ίδιοι και θα διαπιστώσετε ότι ακριβώς αυτό κατήγγειλα: την υποτιθέμενη σύμπραξη, όπου το Δημόσιο βάζει τα χρήματα και οι εργολάβοι καρπώνονται τα κέρδη. Αυτό θέλουμε να ανατρέψουμε. Είστε αντίθετοι; 2. Αναφέρετε το όραμα του τουρισμού που προτάσσω και το συγχέετε με τον τουρισμό «υψηλών βαλαντίων». Έχω διευκρινίσει ότι ποιοτικός τουρισμός για μένα σημαίνει τουρισμός με: •σεβασμό στο περιβάλλον •αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου (αγροτική παραγωγή, αρχαιολογικός πλούτος, παραδοσιακοί οικισμοί κλπ.), •συνέργεια με άλλους τομείς προς ανάπτυξη (υγεία, παιδεία, οικολογία κ.λπ.) •ανάπτυξη μικρομεσαίων μονάδων με διάχυση των κερδών στο σύνολο της κοινωνίας και όχι στην αποκλειστικά για κάποιους επιχειρηματίες •εξασφάλιση της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας σε ένα διεθνές περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Είστε αντίθετοι; 3. Το εφεύρημα «Αριστερός Τατούλης» είναι πιθανώς ένα ενδιαφέρον επικοινωνιακό τέχνασμα. Είναι, όμως, ένας όρος πολιτικά ανυπόστατος. Διότι οι όροι «αριστερός» και «Τατούλης» είναι ενδογενώς εντελώς αντιπαραθετικοί. Εξ ορισμού «Αριστερός Τατούλης» δεν μπορεί να υπάρξει. Και γενικότερα, η ιδέα μιας «αριστερής διαχείρισης» της νεοφιλελεύθερης επιταγής της τρόικας αποτελεί αυταπάτη ή εξαπάτηση. Είστε αντίθετοι; Αγαπητοί συμπατριώτες, προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ευρεία συμμαχία αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, οικολογικών δυνάμεων μπορεί να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ζούμε σήμερα. Στη συμμαχία αυτή πιστεύω ότι έχει θέση το ΚΚΕ, όπως εξάλλου μας διδάσκει και η ιστορία. Σέβομαι, βέβαια, τις απόψεις σας, ακόμα και όταν διαφωνώ. Μην κάνετε, όμως, λάθος αντίπαλο, διότι αυτό είναι δώρο προς τις δυνάμεις που εσείς οι ίδιοι δηλώνετε πως αντιπαλεύετε. Σήμερα υπάρχει ένα αριστερό ψηφοδέλτιο το οποίο διεκδικεί, όχι μόνο να μετρήσει τις δυνάμεις του, αλλά να γυρίσει σελίδα στην Πελοπόννησο. Αν αποκλείετε τη συνεργασία, αφήστε τουλάχιστον τις προσπάθειές μας να αθροιστούν εκεί που αντικειμενικά συγκλίνουν. Οδυσσέας Βουδούρης Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου - 

***  Γ. Μπίζος για τον Νέλσον Μαντέλα: «Οι ισχυρότερες φιλίες χτίζονται στις αντίξοες συνθήκες»

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, στο Δ.Σ. του οποίου είναι γενικός γραμματέας ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Δημήτρης Μανιατάκης, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στη μνήμη του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Nelson Mandela, με τίτλο: «Αγώνας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εθνική συμφιλίωση». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μπίζος, δικηγόρος του Nelson Mandela, Μεσσήνιος στην καταγωγή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, σήμερα και ώρα 18.00.
Δηλώσεις του Γ. Μπίζου Ο ένας οδηγούσε και ο άλλος δίπλα, σκυμμένος στη θέση του συνοδηγού, κρυβόταν. «Μόνο έτσι μπορούσαμε τότε να συναντηθούμε, αφού χρειαζόμουν ειδική άδεια από την Αστυνομία για να πάω στη συνοικία του Νέλσον» διηγείται στην «Κ» ο 85χρονος σήμερα δικηγόρος και στενός φίλος του Νέλσον Μαντέλα, Γιώργος Μπίζος. «Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι οι ισχυρότερες φιλίες κτίζονται στις αντίξοες συνθήκες» σημειώνει ο κ. Μπίζος. «Γνωριστήκαμε το 1948 στο Πανεπιστήμιο», θυμάται ο Έλληνας ομογενής. «Τότε οι περισσότεροι συνομήλικοί μου βίωναν μια μεγάλη απογοήτευση: είχαν διακόψει τις σπουδές τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων για να βρουν στην πατρίδα μια κυβέρνηση που ασπαζόταν το Φασισμό». Και για τον ίδιο, όμως, που παιδί ακόμα εγκατέλειψε με τον πατέρα του σε μια βάρκα την κατεχόμενη Ελλάδα για να φτάσει στη Νότιο Αφρική έπειτα από πολλές περιπέτειες, η νομιμοποίηση του ρατσισμού ήταν κάτι αδιανόητο. Εξαρχής, λοιπόν, τάχθηκε στο πλευρό του χαρισματικού ηγέτη και έμεινε πιστός έως το τέλος. «Θυμάμαι ακόμα το κρυπτογραφημένο μήνυμα που μου είχε στείλει ο Μπίζος εκ μέρους του Μαντέλα, με την παράκληση να ψηφιστεί ομόφωνα η διακήρυξη ενάντια στο Απαρτχάιντ κατά τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ» συμπληρώνει ο κ. Σωτήρης Μουσούρης, που διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου του ΟΗΕ κατά του Απαρτχάιντ (1987-1992) και σήμερα είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην Αθήνα. «Η ψήφιση της διακήρυξης το Δεκέμβριο του 1989 έδωσε μεγάλη ώθηση στις μετέπειτα εξελίξεις στη Ν. Αφρική». Η στάση που κράτησαν πολλοί ομογενείς θεωρείται σήμερα αμφιλεγόμενη. «Ωστόσο, είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συμποσίου “Μέτωπο κατά του Απαρτχάιντ”, που διοργανώθηκε όταν η Ελλάδα είχε το 1988 την προεδρία της Ε.Ε. και χάρη στην τόλμη της τότε υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη. Το ζητούμενο, στο οποίο βρήκαμε αμέριστη ανταπόκριση από τους επιφανέστερους καλλιτέχνες, ήταν να τους αποτρέψουμε να εμφανίζονται στη Ν. Αφρική». Ελάχιστοι στην Ευρώπη άγγιζαν εκείνη την εποχή το ακανθώδες θέμα... - 

*** Ξανά στους δρόμους οι καθηγητές και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

  
   Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε σήμερα συμμετέχουν και οι καθηγητές του Νομού Μεσσηνίας. Αυτή την ώρα καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ βρίσκονται συγκεντρωμένοι και πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Καλαμάτα. Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και συγκέντρωση εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ έξω από το εργατικό κέντρο Καλαμάτας. - 

***  Νεαροί Ρουμάνοι δικάζονται στην Καλαμάτα για ένοπλες ληστείες και κλοπές σε Τριφυλία και Ηλεία         
            
Ένοπλες ληστείες και κλοπές κατηγορούνται ότι διέπρατταν σε περιοχές της Τριφυλίας και της Ηλείας τρεις νεαροί Ρουμάνοι, οι οποίοι από χθες δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης ληστειών και κλοπών.
Ήδη κρατούμενοι γι’ αυτή τη υπόθεση είναι οι δύο νεαροί Ρουμάνοι, ενώ ο τρίτος διαφεύγει. Κατηγορούμενη είναι και πρώην φίλη του φυγόδικου, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν κλοπιμαία.
Ένοπλες ληστείες
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ Κυπαρισσίας κατέθεσε ότι στις 25 Ιουνίου του 2013, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας, είδαν τον ένα νεαρό Ρουμάνο. Όταν του φώναξαν να τον ελέγξουν, τράπηκε σε φυγή. Μόλις τον έπιασαν, σε τσάντα που κρατούσε βρήκαν ένα παλιό όπλο με φυσίγγια. Στο Τμήμα τούς αποκάλυψε ότι είχε κάνει 12 κλοπές, αλλά όχι ληστείες.
Το δεύτερο Ρουμάνο, όπως είπε ο αστυνομικός, τον συνέλαβαν σε καφετέρια της Κυπαρισσίας, ενώ τον τρίτο δεν τον εντόπισαν.
Κάνοντας έρευνα στους χώρους τους, στο σπίτι της πρώην φίλης του φυγόδικου βρήκαν μια μεγάλη τηλεόραση, ένα φορητό υπολογιστή και κάποια άλλα αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές. Επίσης, στο σπίτι του πρώτου βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου- λάμψης.
Θύμα τους είχε πέσει ένας ηλικιωμένος που διαμένει χρόνια στο Τορόντο και επιστρέφει ανά τακτά διαστήματα στην Κυπαρισσία. Όπως κατέθεσε, δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι, την ώρα που κοιμόταν, του κόλλησαν το όπλο στο κεφάλι, τον χτύπησαν με τη λαβή στο μέτωπο και του πήραν 5.000 δολάρια Καναδά, το ρολόι, ένα δαχτυλίδι και τα κλειδιά του σπιτιού. Αναγνώρισε, είπε, τη φωνή του δεύτερου, όταν τους συνέλαβαν.
Παραδέχονται μόνο τις κλοπές
Βενζινοπώλης από την Κυπαρισσία κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του. Του έβαλαν το όπλο στο στήθος και του πήραν την τσάντα που κρατούσε, νομίζοντας ότι είχε χρήματα. Αυτή, όμως, είχε λαχανικά και ο βενζινοπώλης εκμεταλλεύτηκε το χρόνο, τους έσπρωξε και προσπάθησε να ξεφύγει. Όπως είπε, τον καταδίωξαν, πυροβόλησαν 3-4 φορές στον αέρα και έφυγαν, γιατί οι γείτονες άρχισαν να βγαίνουν έξω. Δήλωσε δε, πως ανεπιφύλακτα αναγνωρίζει και τους δύο, καθώς τους ξέρει πολύ καλά.
Ακολούθως κατέθεσαν ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου βρέθηκε αποτύπωμα του δεύτερου Ρουμάνου, ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Αη- Γιαννάκη, από τον οποίο έκλεψαν τηλεόραση και υπολογιστή, ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Ζαχάρω, απ’ που έκλεψαν τηλεόραση, ηχοσύστημα και ποτά, καθώς και άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες σπιτιών και αποθηκών.
Στην απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος, ισχυρίσθηκε ότι οι τρεις τους είχαν κάνει 4-5 κλοπές, αλλά ο ίδιος δε συμμετέσχε σε καμία ληστεία. Για την ημέρα που τον έπιασαν, είπε ότι το όπλο του το έδωσε ο δεύτερος προκειμένου να το πουλήσει, ενώ αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις δύο ένοπλες ληστείες. Τέλος, είπε ότι ο φυγόδικος τον παρέσυρε στις πράξεις αυτές.
Ο δεύτερος παραδέχθηκε μόνο 4 κλοπές, αλλά όχι τις ληστείες και ζήτησε συγγνώμη.
Η κατηγορούμενη είπε πως δε γνώριζε την προέλευση των αντικειμένων που βρέθηκαν στο σπίτι της, καθώς ήταν δώρο από τον πρώην φίλο της.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο νεαρών για τις ληστείες και τις κλοπές και την αθώωση της γυναίκας λόγω αμφιβολιών. Επίσης, τη μετατροπή της κατηγορίας για τους δύο νεαρούς, από εγκληματική οργάνωση σε συμμορία
Το δικαστήριο λόγω της προχωρημένης ώρας διέκοψε και θα εκδώσει απόφαση σήμερα.
της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Οι θαρραλέοι ξεκίνησαν τα μπάνια στην Καλαμάτα

 Τα μπάνια τους ξεκίνησαν δειλά δειλά από το Σαββατοκύριακο οι Καλαματιανοί. Μέρα με την ημέρα, μετά τους χειμερινούς κολυμβητές, βλέπεις στην παραλία της Καλαμάτας να κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλοι κολυμβητές, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στα παγωμένα ακόμα νερά της θάλασσας. Β.Β. -

*** 
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  : 
***  Η γιορτή του βόλεϊ συνεχίζεται στη Μεσσηνία
  Το 2012 η Καλαμάτα είχε φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ακολούθησε πέρυσι η ΓΣ της Ομοσπονδίας Διαιτητών βόλεϊ, ενώ αποκορύφωμα, αλλά όχι τέλος, ήταν το final 4 του κυπέλλου ανδρών. Η συνέχεια στις μεγάλες διοργανώσεις βόλεϊ σε αγωνιστικό επίπεδο θα δοθεί την άλλη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα 29-30 Μαρτίου στο Κλειστό της Πύλου με την ανάδειξη του κυπελλούχου στις γυναίκες, τίτλο που διεκδικούν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Πανναξιακός-Ηρακλής. Θ’ ακολουθήσει στις 24-25-26 Απριλίου στο Κλειστό της Παραλίας τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων με την εθνική μας ν’ αντιμετωπίζει το Βέλγιο, την Σλοβακία και την Ελβετία. Η ελληνική ομάδα θα βρίσκεται κοντά μας από τις 13/4 για προπονήσεις και τρία φιλικά με την Ισπανία. -

***  1ος  αγώνα ημιτελικών Κυπέλλου  Ελλάδας  :
~ ΟΦΗ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    0-0  , (0-0) .-
Στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου η ομάδα της Κρήτης απέκλεισε τον Πανιώνιο με δύο νίκες (2-0 και 2-1), ενώ οι «πράσινοι» προκρίθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, τον οποίο νίκησαν 4-0 στην Αθήνα (στο δεύτερο ματς έχασαν 1-0) .-
Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο με δύο γκολ του Παπάζογλου, ενώ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 1-0 την Κυριακή από τα Ιωάννινα με σκόρερ τον Ατζαγκούν
Τα  γκολ  : 69΄ Θανάσης Παπάζογλου  ,
Διαιτητές : Ανδρέας Παππάς ,
Κάρτες :   Μέντες ,Φερνάντες ,
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
 ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Μπανούσης, Ζε Εντουάρντο ( Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (Ι. Στάθης ), Παπάζογλου(Μπανούσης) ,
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Γιαγκιόζης, Κάλαϊτζιτς, Στάθης, Νούνιες, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Δαμιανάκης
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (Κλωναρτίδης), Μέντες(Πράνιτς ), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (Καρέλης), Μπεργκ ,
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους:  Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης
Το   βίντεο  από  αγώνα :
~  ΟΦΗ -  ΠΑΟ    γκολ  ΟΦΗ  1-0  κύπελλο 1ος αγωνιστική   19/3/2014 :    http://youtu.be/aWotkbS2Pak  ,

~ Ο  επαναλειπτικός  την Μ. Τετάρτη   16  Απριλίου  2014  .-
Ο  Τελικός   για  τις  ομάδες  που  θα  προκριθούν  θα  γίνει  στο  ΑΟΚΑ   26  Απριλίου  2014  .-
 ~ Ο  Θοδωρής Τριποτσέρης και  Γιάννης  Στάθης ποδοσφαιριστές  του ΟΦΗ  ,  προέρχονται  από τις  Ακαδημίες  του  Παναθηναϊκού .-
 
*** Για  μια  θέση  στην  οκτάδα στο  Τσάμπιον  Λίγκ  στο  ποδόσφαιρο :
Live Γιουνάιτεντ-ΟΣΦΠ (2-0) για την πρόκριση στους «8»
ΜΑΤΖΕΡΤΕΡ  ΓΙΟΥΝΑΪΤ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   3-0 , (2-0) .-  ^
 ~ Στον  1ο  αγώνα ο  Ολυμπιακός  είχε  επικρατήσει  με  2-0  .-
  Τα  γκολ : 23΄ πεν.  , 45΄ Φάν  Πέρσι , 51΄ Φαν  Πέρσι ,
Κάρτες :  Κάρι , Εβρά  , Κάρι ,Φέρντιναντ ,  Σαλίνο , Μανωλά , Μαρκάνο ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια (Γιάνκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ(Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι
Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Φελαϊνί, Φλέτσερ, Γιανουζάι, Καγκάουα, Γιανγκ, Τσιτσαρίτο
 Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (Μασάντο), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες(Βαλντές), Φουστέρ (Βέργος), Τσόρι
Στον πάγκο: Μέγιερι, Βέργος Μπόνγκ, Παπαδόπουλος, Μασάδο, Σάμαρης, Βαλντέζ

Video  από  αγώνα  :
~ Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ - ΟΣΦΠ  γκολ  πεν,  1-0  19/3/2014 : http://youtu.be/2Y0sCbypxws ,
 Μάντζεστερ Γιουν - ΟΣΦΠ  ημίχρονο  2-0  2ο  γκολ  19/ 3/ 2014 : http://youtu.be/ulnGoNYNFBM ,
~ Μάντζεστερ Γ - ΟΣΦΠ το 3ο γκολ 3-0 19/3/2014 : http://youtu.be/yIPgQHnRK9I  ,
 
*** Έντονος σκεπτικισμός αλλά και… προσπάθεια ανασύνταξης στην Μαύρη Θύελλα

 Του Νίκου Μπαλόπουλου Έντονη απογοήτευση και μεγάλος ο σκεπτικισμός, τα χαρακτηριστικά που ακολούθησαν την κάκιστη εμφάνιση και το αρνητικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι της Καλαμάτας με αντίπαλο τον Παναρκαδικό, με τους ανθρώπους της διοίκησης να βλέπουν πλέον ν’ απομακρύνεται το τρένο της ανόδου. Η αλήθεια είναι ότι από την Κυριακή το απόγευμα το ματς της Τρίπολης βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των διοικούντων, που προσπαθούν να βρουν τι φταίει και η ομάδα χάνει, όπως όλα δείχνουν, το μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος και της επιστροφής στη Β΄ Εθνική. Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του δεν θέλουν πάντως να πάρουν εν ψυχρώ αποφάσεις, που μπορούν να στοιχίσουν στη συνέχεια, ειδικότερα από τη στιγμή που σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, υπάρχουν πιθανότητες για την κάλυψη της διαφοράς που χωρίζει την ομάδα από την πρωτοπόρο Ερμιονίδα. Θα επιδιώξουν τις επόμενες ημέρες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ξεκινώντας την προσπάθεια ανασύνταξης και επιστροφής στις νίκες, κάτι που θα κρατήσει ζεστό τον κόσμο αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Οι τελευταίοι μαζί με τον τεχνικό επιτελείο έχουν συγκεντρώσει τα βέλη μερίδας του κόσμου, όχι όμως αρκετά μεγάλης, κάτι που φάνηκε και μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναρκαδικό, και το ίδιο θα λέγαμε πως ισχύει και από την πλευρά της διοίκησης, που είδε το αγωνιστικό τμήμα να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς. Η κριτική ήταν έντονη στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι, όμως είναι πιθανό να προέκυψε ως αποτέλεσμα της απογοήτευσης και της στενοχώριας, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί συνέχεια.«Φάρμακο» η νίκη επί του επικίνδυνου Ατρόμητου Αχαΐας Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τρόπος για να συνέλθει η ομάδα, είναι η κατάκτηση της νίκη στο εντός έδρας ματς της 22ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αχαΐας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο και το θετικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει «φάρμακο» απέναντι στην άσχημη κατάσταση η οποία προέκυψε μετά την ήττα στην Τρίπολη. Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινά από σήμερα – χθες το πρόγραμμα είχε ρεπό, αλλά και προπόνηση με βάρη και τρέξιμο για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών - με τον Γκόφα να μην υπολογίζει σε Σκαρλάτος, Μαρτίνο, και να περιμένει τα νεότερα για τους Καλαντζή και Λιόλιο, που συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας τους.Οι… ξεχασμένοι και η ανύπαρκτη μεσαία γραμμή Βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια της Καλαμάτας και όχι μονάχα αυτά, διαπιστώνεις εύκολα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη μεσαία γραμμή, ειδικότερα στο δημιουργικό κομμάτι. Το πρόβλημα ήταν ακόμη πιο εμφανές στην Τρίπολη, με τους γηπεδούχους να κάνουν κυριολεκτικά πάρτι στο χώρο του κέντρου. Προσπαθούσαν οι Μαρτίνος και Σκόνδρας όμως ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθουν καθώς ο Παναρκαδικός είχε κυριαρχήσει πλήρως. Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ευθύνες στους δύο ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως να έφταιξαν και λιγότερο από τους υπόλοιπους, οφείλουμε να θέσουμε ένα απλό ερώτημα για τους… ξεχασμένους. Μιλάμε για παίκτες όπως είναι οι Μπελεβέτης και Γεωργακόπουλος, που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον κ. Γκόφα, αλλά ξεκίνησαν τη χρονιά διεκδικώντας θέση βασικού ή ακόμη και τον Βασίλη Αθανασόπουλο, που αποτελεί περισσότερο παρατηρητή της προσπάθειας της ομάδας. -
 
  ***

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3152   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1645   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1663  video.-                                          Σύνολον                                                   6460   βίντεο    
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    509. 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου