Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014

  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014   :

*** Αυτός είναι ο 30χρονος συνεργάτης του Μαζιώτη (φωτογραφία)

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη που συνελήφθη προχθές στο Βύρωνα. Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη προχθές (01-10-2014) στο Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τον ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ Αντώνη, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική. Δημοσιοποιείται η φωτογραφία από το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών. Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται. protothema.gr - 

***  Προσοχή! Νέα απάτη μέσω ίντερνετ με ψεύτικες αγγελίες εργασίας για το εξωτερικό         
           
 H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω Διαδικτύου όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες - χρήστες διαδικτύου, κυρίως εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί κ.α., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ημεδαπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολλέγια κ.λπ., με υψηλές αποδοχές.
Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από διακόσια (200) έως πεντακόσια (500) ευρώ, με πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.
Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα – έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας, έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.
Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα - προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERALERT
 
***  Μόνο ένα ελληνικό πανεπιστήμιο (της Κρήτης) στα 400 καλύτερα του κόσμου         
            
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ «ΤΑΪΜΣ»
Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, αφού είναι το μοναδικό που κατάφερε να συμπεριλαμβάνεται στα 400 καλύτερα του κόσμου (συγκεκριμένα στις θέσεις 301 - 350), σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη των βρετανικών «Τάιμς» (Times Higher Education World University Rankings 2014 - 2015).
Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει μόνο αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Καλύτερο στον κόσμο -για τέταρτη συνεχή χρονιά- αναδεικνύεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και ακολουθούν κατά σειρά τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Οξφόρδης, Στάνφορντ, Κέμπριτζ, ΜΙΤ, Πρίνστον, Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, Imperial Λονδίνου, Γιέηλ και Σικάγο.
Το καλύτερο ευρωπαϊκό (μη βρετανικό) πανεπιστήμιο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (γνωστό ως ΕΤΗ) στη θέση 13. Η Τουρκία αντιπροσωπεύεται με έξι πανεπιστήμια ανάμεσα στα 400 καλύτερα και το Ισραήλ με τρία, ενώ καμία γειτονική βαλκανική χώρα δεν έχει παρουσία.
Από δυτικοευρωπαϊκής πλευράς στα 400 καλύτερα περιλαμβάνονται 45 βρετανικά, 28 γερμανικά, 17 ιταλικά, 13 ολλανδικά, 11 γαλλικά, δέκα σουηδικά και οκτώ ελβετικά.
Η Ασία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και έξι ασιατικά πανεπιστήμια (από Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ν. Κορέα) βρίσκονται στα κορυφαία 50 και 24 στα καλύτερα 200.
Από την άλλη, η αναμφισβήτητη υπεροχή των ΗΠΑ σταδιακά μειώνεται, έστω και οριακά.
Η κατάταξη «Times Higher Education World University» δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται, μαζί με τις αντίστοιχες κατατάξεις της QS (World University Ranking) και της Σαγκάης (Academic Ranking of World Universities-ARWU), μία από αυτές με το μεγαλύτερο κύρος και διεθνή επιρροή.
Η κατάταξη βασίζεται σε τέσσερα βασικά κριτήρια: την ποιότητα διδασκαλίας, το επίπεδο έρευνας, τη μεταφορά γνώσης εκτός πανεπιστημίου και το βαθμό διεθνοποίησης των σπουδών.
Υπενθυμίζεται ότι στην κατάταξη της QS που δόθηκε στη δημοσιότητα προ εβδομάδων, πρώτο ελληνικό ΑΕΙ για το 2014 κατατάχθηκε διεθνώς το ΕΜΠ (στις θέσεις 441 - 450) και δεύτερο το Πανεπιστήμιο Κρήτης (στις θέσεις 451 - 460). Στην κινεζική κατάταξη ARWU για το 2013 δύο ελληνικά πανεπιστήμια, της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, ήσαν ανάμεσα στα 500 καλύτερα (στις θέσεις 301 - 400).   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

***   Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση την επόμενη βδομάδα         
            
Κανονικά τον Φεβρουάριο η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος - Για «σημάδια κατάρρευσης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
 Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Με την απόφαση που έλαβαν στην απογευματινή συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχειρούν να επαναβεβαιώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και συνδέουν ευθέως την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία με τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:
«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και
2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
Την επόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου αναμένεται ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας συνόδου. Το αίτημα της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου. Η συζήτηση επί της πρότασης δεν μπορεί να ξεκινήσει προτού συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την κατάθεση της πρότασης, κατά συνέπεια η συζήτηση επί του αιτήματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή.  πηγή: Protothema.gr
 
*** Ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου το Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου για φέτος το Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Οι δε εγγραφές θα γίνονται κάθε Πέμπτη, αρχίζοντας από σήμερα, μέχρι την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου (εκτός Σαββατοκύριακου), από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, στο χώρο του, Πλατεία Όθωνος 10, στον πρώτο όροφο. Η εγγραφή παραμένει δωρεάν. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετασχόντων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημέρα και ώρα εγγραφής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εργαστήριο και σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θέσει ο εισηγητής. Όσοι τελικά συμμετάσχουν σε κάποιο εργαστήριο, θα τους ζητηθεί, στην πρώτη συνάντηση, να συνδράμουν με 10 ευρώ (5 ευρώ με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ) για κάθε ένα εργαστήριο το οποίο θα παρακολουθήσουν. Ο δε κύκλος του κάθε εργαστηρίου θα διαρκέσει έως το Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή για τέσσερις μήνες. Τότε, θα εκτιμηθεί εκ νέου από τη συνέλευση του ΚΝΚ, εάν έχει επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χώρου και με ποια διαδικασία θα συνεχιστούν ή όχι τα εργαστήρια και η οικονομική συνδρομή των μελών. Τα εργαστήρια θα λειτουργούν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τη συνδρομή: «Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μία άτυπη εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται μέσα από τα ίδια τα μέλη και τους εθελοντές του. Μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απολύτως χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά σε φίλους του ΚΝΚ, μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά καιρούς και στον οργανισμό νεολαίας Κ.Α.ΝΕ. Ως εκ τούτου, βρεθήκαμε φέτος στο σημείο να αδυνατούμε πια να υποστηρίξουμε οικονομικά την ύπαρξή του και αναγκαζόμαστε να βάλουμε στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων μας υποχρεωτική συνδρομή, προκειμένου να διασφαλιστούν τα έξοδα του ΚΝΚ (ενοίκιο, ΔΕΚΟ, θέρμανση, διορθώσεις-βελτιώσεις χώρου)». - 

*** Με τον Ορειβατικό στο Μαίναλο και την Κυριακή νέα εξόρμηση στην Αγυιά (φωτογραφίες)          
    
 
Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη και ο Ορειβατικός οργανώνει εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία: 8 με 9 ώρες περπάτημα από τη Στεμνίτσα στη Βυτίνα.
Είναι κάπου που θέλεις να πας. Τι κάνεις; Ξέρεις ότι είχες υποχρεώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και δεν έφυγες απ’ την πόλη. Έμεινες δυο βδομάδες στο τσιμέντο, βοήθησες ανθρώπους, έβγαλες υποχρεώσεις, έκανες όλα τα ΠΡΕΠΕΙ… εκτός από ένα. Να κάνεις αυτό που ήθελες πραγματικά, να πας στα βουνά. Κανονίζεις, λοιπόν, με φίλους και πας.
Κάπως έτσι ξημέρωνε η Κυριακή και ήμουν μαζί με την Ντιάνα στη λίστα αναχώρησης. Κυριακή 6.25 π.μ. Αναχώρηση για τον Ορειβατικό από το σπίτι. Κυριακή 6.37 π.μ. Κοίτα κόσμος που μαζεύτηκε! Ωραία θα είναι! Κυριακή 6.53 π.μ. Η Άντα ανακοινώνει την επίσημη αναχώρηση από το σύλλογο.
Με κάμποσες ιστορίες μέσα στο βανάκι του Ορειβατικού και λίγη μουσική φτάνουμε Στεμνίτσα. Κατεβαίνουμε, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα καθαρού αέρα, πίνουμε έναν καφέ στο χέρι, θαυμάζουμε το καταπράσινο βουνό και μαζευόμαστε να συντονιστούμε για τη διαδρομή. Αποφασίστηκε ότι για αρχή θα φτάσουμε στην Ελάτη, κάπου τα 3/5 της συνολικής πορείας. Το βανάκι μάς αφήνει στην αρχή του μονοπατιού και το αποχαιρετάμε μέχρι να το δούμε πάλι στο ραντεβού μας στην Ελάτη.
Η ανάβαση αρχίζει και το να ζεσταθούμε είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η δροσιά του δάσους έχει αρχίσει να σε μουδιάζει. Όπως κάθε αρχή και δύσκολη που λέει και ο λαός… Αρχίζουμε να περπατάμε, η ώρα πλέον 9.30, ο ήλιος βγαίνει πίσω απ’ τα δέντρα και ανυπομονείς να σε ζεστάνει, καθώς προσπαθείς να βρεις ρυθμό για την ανάβαση. Οι δυσκολίες του ξεκινήματος σύντομα ξεχνιούνται. Ο ήλιος έχει ανέβει πάνω απ’ τα δέντρα. Είναι η στιγμή που το πράσινο φωτίζεται και η θέα του δάσους σού κλέβει την ανάσα. Μια ανάσα που σε βαραίνει στην πόλη και δε σε αφήνει να βρεις ρυθμό. Εδώ νιώθεις πια ότι αναπνέεις καθαρό αέρα και βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που πρέπει, δηλαδή εκεί που θέλεις. Ή, τουλάχιστον, έτσι ένιωσα εγώ.
Η πρώτη στάση δεν άργησε να γίνει, και όχι λόγω κούρασης, αλλά λόγω ομορφιάς! Σταματήσαμε σε ένα καταπράσινο κομμάτι στην καρδιά του δάσους. Η διαδρομή ήταν πραγματικά μαγευτική! Τοπία βγαλμένα από παραμύθια, όπως περιέγραψε η Ντιάνα κάποια στιγμή που φτάσαμε σε ένα ξέφωτο. Και το καλύτερο, απλά είναι ότι δεν το βλέπεις στο σπίτι σου πίσω από έναν υπολογιστή, ευχόμενος να ήσουν εκεί, αλλά είσαι εκεί και το ζεις.
Δυστυχώς, χρονικά δεν ξέρω πού είδα όλα αυτά τα τοπία που μου έκλεψαν την ανάσα, αυτά τα μαγευτικά ξέφωτα στη μέση του πουθενά, τα ελεύθερα άλογα να βόσκουν, τις γέφυρες από ξύλο σε πλήρη αρμονία μέσα στο δάσος, τα ρυάκια με το νερό και τα απίστευτα πολλά μανιτάρια! Λέξη κλειδί τα μανιτάρια… Ενώ κανείς μας δεν είναι ειδικός στα μανιτάρια, μόλις βρίσκουμε το πρώτο, όλοι ασυναίσθητα ψάχνουμε να βρούμε κι άλλα, και όσο ψάχνεις, βρίσκεις... πολλά: άσπρα, κόκκινα, μωβ, κίτρινα, πορτοκαλί, χρώματα γύρω μας παντού. Απλά όμορφα.
Απολαύσαμε τη διαδρομή και με το παραπάνω, βγαίνοντας από το χρονικό όριο που είχαμε θέσει αρχικά, αλλά κανείς δεν γκρίνιαξε. Ο λόγος ήταν απλός, κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στην τόση ομορφιά! Πέντε ώρες παρά κάτι περπάτημα και ο πρώτος στόχος έχει ήδη επιτευχτεί, είμαστε πλέον στην Ελάτη και το βανάκι είναι εκεί παρκαρισμένο δίπλα σε νερό και σκιά, έτοιμο να δεχτεί τους κουρασμένους ορειβάτες του, όπως πάντα. Μόνο που αυτή τη φορά οι περισσότεροι ορειβάτες δεν έχουν κουραστεί, θέλουν κι άλλο. Κοιτώντας την ώρα είδαμε ότι προλαβαίνουμε για Βυτίνα. Κάποιοι έμειναν, οι υπόλοιποι κινήσαμε. Ίδιο μονοπάτι, άλλη διαδρομή, άλλο περπάτημα, άλλη ομορφιά. Καθώς περπατάμε, λοιπόν, το τοπίο αλλάζει μαγικά, εναλλάσσονται τα χρώματα και οι ήχοι, η ώρα παίρνει και κουράζεσαι, και τσουπ! Ένα μανιτάρι που σου δίνει χαρά, ενέργεια και θέληση να φτάσεις στο τέλος να τα δεις όλα!
Και επειδή κάθε αρχή και ένα τέλος, το τέλος της διαδρομής δεν είναι μακριά. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση φαίνονται στο χαμόγελο του κάθε ορειβάτη. Η διαδρομή άξιζε με το παραπάνω και κανείς δεν παραπονιέται, παρά την κούραση που μπορεί να νιώθει. Κι αυτό, γιατί είναι μια «γλυκιά κούραση», όπως την αποκαλεί η Άντα.
Το τέλος ήταν στην πλατεία της Βυτίνας, όπου μας περίμεναν τα χαμόγελα και τα πειράγματα των ξεκουρασμένων πλέον συνορειβατών μας. Ήταν η ώρα της ξεκούρασης, του καφέ, της παρέας και της εξόρμησης στα μαγαζιά με τα τοπικά, φρέσκα προϊόντα της περιοχής. Λίγο πριν μας προλάβει η νύχτα μπήκαμε στο βανάκι και πήγαμε στο σημείο, όπου ξεκίνησαν όλα το ίδιο πρωί.
Χωριστήκαμε στα αυτοκίνητα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα. Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, σε κάποια άλλη εξόρμηση, να είστε όλοι καλά, γεροί και δυνατοί, για να μοιραστούμε κι άλλες διαδρομές μαζί!
Της Φωτεινής Παπαδοπούλου
Στην κορυφή Αγυιά με τον Ορειβατικό Σύλλογο
Στη Δυτική Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην κορυφή Αγυιά θα εξορμήσουν την ερχόμενη Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Η πεζοπορία θα έχει αφετηρία το χωριό Μεταξάδα, από όπου θα ακολουθήσουν ανηφορική πορεία έως την κορυφή. Εκεί θα απολαύσουν την όμορφη θέα που θα περιλαμβάνει όλη τη Δυτική Μεσσηνία, τη θάλασσα του Ιονίου Πελάγους και τη δυτική ακτογραμμή. Προορισμός θα είναι το χωριό Μουζάκι.
Ώρες πορείας: περίπου 5.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6977716580. Αναχώρηση από τα γραφεία στις 7.30 το πρωί της Κυριακής.

***  Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου          
           
Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον κύκλο θεατρικού παιχνιδιού
Με εντατικό ρυθμό ξεκίνησε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας τις ποικίλες και πολλαπλές πολιτιστικές της δραστηριότητες.
Ειδικότερα, συνεχίζονται οι εγγραφές για τον πρώτο τρίμηνο κύκλο θεατρικού παιχνιδιού, κάθε απόγευμα 6.00-8.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Λόγω αθρόας προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επίσης, τα μέλη της θεατρικής ομάδας των εφήβων άρχισαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα μαθήματα θεάτρου με τη σκηνοθέτιδα Όλγα Αλεξανδροπούλου, από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, ενώ συνεχίζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, 5.00-7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου.
Στο μεταξύ, σήμερα αναχωρεί η ομάδα κουκλοθέατρου του συλλόγου για το Κιλκίς, όπου θα πάρει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου (την Κυριακή 5/10 στις 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κιλκίς) με το έργο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη.
Τέλος, συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την παρουσίαση της  μουσικής συναυλίας με τον τίτλο «Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους». Πρόκειται για μια μουσική παράσταση του Μάνου Αβαράκη, όπου ο κορυφαίος σολίστας της Φυσαρμόνικας και των Αυλών παρουσιάζει συνθετική δουλειά του πάνω σε ποίηση νεοελλήνων ποιητών, πλαισιωμένη από λυρικές μελωδίες ποικίλων μουσικών παραδόσεων.

***  Ξεκινά αύριο το 3ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
            
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 4 και την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, το 3ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο του Λιμενικού.
Για το λόγο αυτό οι φορείς που το διοργανώνουν παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της ΕΡΑ Καλαμάτας, απευθύνοντας κάλεσμα από κοινού, σε όλο τον κόσμο, να δώσει μαζικό «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το «αυγό του φιδιού» πλέον έσπασε και απειλεί την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, δίχως καταπίεση και εκμετάλλευση, θα εξαλείψει οριστικά το φασιστικό κίνδυνο.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν κατά σειρά ο Κώστας Κουλουμπίνης, μέλος του Αντιφασιστικού Κινήματος της Καλαμάτας, ο Μιχάλης Μπορνόβας, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου, η Χριστίνα Λαδά από το Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την «Ανοιχτή Συνέλευση» Καλαμάτας, ο Δημήτρης Λεβέντης από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και, τέλος, ο Νίκος Πατσαρίνος, περιφερειακός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Συνδιοργανωτές, επίσης, του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΑ Καλαμάτας, το Νομαρχιακό ΑΔΕΔΥ, το ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων πρώην Υπουργείου Γεωργίας, η θεατρική ομάδα «Ωκύτοπο», το Α.Σ.Κ.Ι. Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας, το ΤΕΕ, το πολιτικό Στένσις, η θεατρική ομάδα Συν 1 «Μιχάλης Τούμπουρος» και το Re -think Project.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες στις 7.00 το απόγευμα, ενώ θα περιλαμβάνουν ομιλίες, αλλά και διασκέδαση με μουσικά συγκροτήματα. Παράλληλα, στο χώρο του Λιμενικού Πάρκου θα λειτουργεί αναψυκτήριο με φαγητό και ποτό για όσους βρεθούν στο φεστιβάλ.
Κ. Γαζ.   

***  Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Μαραμπέας,Γιαννημάρας & Μπασάκος για τα χρέη στη ΔΕΗ          
           
Με αφορμή τη ρύθμιση των χρεών  του Δήμου Δυτικής Μάνης στη ΔΕΗ
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Λένε πως η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος που αφορούσε στη λήψη απόφασης για τη ρύθμιση των οφειλών του Δήμου προς τη ΔΕΗ.
Η οφειλή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας, πρέπει να ξεπερνά κατά πολύ τα 400.000 ευρώ και για το λόγο αυτό πρότεινε να δεσμευτούν τα δημοτικά τέλη για να ικανοποιηθεί μέρος της απαίτησης της ΔΕΗ, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής της παροχής ρεύματος σε αντλιοστάσια και, κατά συνέπεια, της παροχής νερού στους κατοίκους.
Η συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση ήταν μια πρώτης τάξης αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο δήμαρχος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Γιαννημάρας και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παν. Μπασάκος.
Βολές Μαραμπέα
Ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε παροχές αντλιοστασίων και ξεκίνησε να αναφέρει το ιστορικό, λέγοντας πως «δεν έχω πρόθεση ούτε να κατακρίνω ούτε να ρίξω ευθύνες σε κανέναν».
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια ο Δήμος πλήρωσε στη ΔΕΗ 135.000 ευρώ και δεν εξόφλησε την οφειλή της ΔΕΥΑ. Λεύκτρου συνολικού ύψους 165.000 ευρώ περίπου, αν και η ΔΕΥΑΛ εισέπραξε, το α΄ τρίμηνο του 2011, 293.864 ευρώ, δηλαδή 128.000 ευρώ περισσότερα από ό,τι χρωστούσε στη ΔΕΗ. Από τα 165.000 ευρώ, οφείλονται ακόμα στη ΔΕΗ 122.000.
Ανέφερε για την επικοινωνία που είχε μαζί του ανώτερος υπάλληλος της ΔΕΗ ως προς το πρόβλημα ηλεκτροδότησης συγκεκριμένων αντλιοστασίων, λόγω οφειλών για τις οποίες ο προηγούμενος δήμαρχος είχε κάνει διακανονισμό.
Είπε πως του απάντησε ότι δε γνώριζε κάτι και του ζήτησε να στείλει τα σχετικά έγγραφα.
Σε ένα από αυτά που είχε σταλεί στις 22 Ιουλίου 2014, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γινόταν γνωστό πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των αντλιοστασίων ανέρχονταν στις 167.563 ευρώ και ζητούσε τακτοποίηση της οφειλής έως 30 Ιουλίου, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως θα γίνει διακοπή στις παροχές, σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα για τα αντλιοστάσια σε Νεοχώριο και Στούπα.
Το έγγραφο αυτό μαζί με το πρόγραμμα διακοπών κοινοποιούνταν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ακολούθησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 κι άλλο έγγραφο σχετικό με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των συγκεκριμένων αντλιοστασίων, που ανέφερε ότι το ποσό ανερχόταν σε
186.561 ευρώ και ότι έως τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να καταβληθεί το 20% και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις.
Ανέφερε, επίσης, πως υπήρχε δέσμευση μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 να καταβληθεί η α΄ δόση του διακανονισμού που ανερχόταν σε 32.500 ευρώ και πως έπειτα από επικοινωνία του με τον ανώτερο υπάλληλο της ΔΕΗ, ο τελευταίος τον συμβούλευσε να απευθυνθεί στην τομεάρχη στην Πάτρα. Ο κ. Μαραμπέας επικοινώνησε, ζήτησε μερικές ημέρες για να ανταποκριθεί στη δέσμευση, αλλά η τομεάρχης ήταν αμετάπειστη, απαιτούσε να πληρωθεί άμεσα η α΄ δόση και ζητούσε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτούν τα δημοτικά τέλη για εξόφληση των λογαριασμών.
Δόθηκε εντολή στο οικονομικό τμήμα του Δήμου να πληρωθεί η πρώτη δόση, στον προϋπολογισμό υπήρχαν μόνο 30.000 ευρώ που κατατέθηκαν στη ΔΕΗ στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε και σε αλληλογραφία που του έστειλαν τα ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ και σημείωσε πως αναζητήθηκε το σύνολο της οφειλής.
«Από τη διερεύνησή μας προέκυψε ότι το ποσό ανέρχεται σε 360.384 ευρώ, χρήματα που αναφέρονται μόνο σε 14 από τα 21 αντλιοστάσια της Δ.Ε. Λεύκτρου. Για τα υπόλοιπα 7 αντλιοστάσια στα 4 η κατανάλωση είναι μικρή, όμως σε αυτά στη Βατρινίτσα, στη Στούπα και στα Ρίγκλια, η κατανάλωση είναι πολύ μεγάλη, μπορεί η οφειλή να ανέρχεται στο ύψος των εκατό χιλιάδων ευρώ.
Στα παραπάνω ποσά δεν έχουν συμπεριληφθεί οι λογαριασμοί έκδοσης Αυγούστου, οπότε καταλαβαίνετε ότι το ποσό θα γίνει πολύ μεγαλύτερο».
Αφού πρότεινε τη δέσμευση των δημοτικών τελών για να ικανοποιηθεί μέρος της απαίτησης της ΔΕΗ, ανέφερε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εισέπραξε τα έτη 2011-2014 από κατανάλωση νερού 1.526.246 ευρώ. Αναρωτήθηκε πού πήγαν αυτά τα χρήματα και γιατί έμειναν ανεξόφλητοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, αν και οι καταναλωτές πληρώνουν.
Οι απόψεις της μειοψηφίας
Προσπάθεια να αντιδράσει κατέβαλε ο τέως δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, λέγοντας πως παρέλαβε χρέος για τα αντλιοστάσια 164.000 ευρώ. «Βρήκαμε κάποια δάνεια, κρατήσεις 30.000 ευρώ το μήνα, πληρώσαμε μέχρι σήμερα 1.260.000 ευρώ για τα δάνεια, που αν δεν τα πληρώναμε, θα είχαμε εξοφλήσει όλους τους λογαριασμούς», σχολίασε. Πρόσθεσε πως η καταγραφή των οφειλών που παρέλαβε στη δική του δημαρχοντία ήταν 3.012.000 ευρώ περίπου, μίλησε για τη μείωση των ΚΑΠ και δήλωσε πως συμφωνεί με τη δέσμευση, αν δεν είναι παράνομο το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι οφειλές από τα δημοτικά τέλη.
Αντίθετη άποψη με αυτή του δημάρχου εξέφρασε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Χρ. Λυμπερέας, ενώ ο συνάδελφός του Αλέξ. Ρουτζούνης μέμφθηκε τη Δημοτική Αρχή πως συκοφαντεί στα καφενεία την προηγούμενη. Ανέφερε πως όταν ήταν αντιδήμαρχος έλεγχε ο ίδιος το θέμα του χρέους, ενώ, όταν χρειάστηκε ρύθμιση, έγινε με απόφαση του δήμαρχου και όχι του Δ.Σ., λέγοντας πως «έγινε για δημιουργία εντυπώσεων και να ακούσει ο κόσμος ότι τάχα αυτοί ήτανε ανίκανοι». Πρόσθεσε πως η εισήγηση είναι παράνομη και πρότεινε τα χρήματα να βρεθούν από αλλού και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη.
Και το «Θ» στη συνεδρίαση
Αναφορά σε δημοσίευμα του «Θ» σχετικά με την απόκλιση που παρατηρείται στον προϋπολογισμό για το πρώτο εξάμηνο του 2014, χωρίς να το κατονομάσει, έκανε ο Παν. Μπασάκος, ο οποίος συμφώνησε στη δέσμευση των δημοτικών τελών, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει λογιστική τακτοποίηση.
Εξέφρασε την αμφιβολία του ως προς την κατάρτιση προϋπολογισμού με πραγματικά στοιχεία για το 2015, αφήνοντας εντελώς ανοιχτή την πιθανότητα επέμβασης του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.
Τι έγιναν τα 1,5 εκατ. ευρώ;
Τους ισχυρισμούς αντιγύρισε ο κ. Μαραμπέας, λέγοντας πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος. «Καταλαβαίνω ότι πράγματι είναι δύσκολες οι στιγμές που περνάτε γιατί τις πέρασα και μάλιστα χειρότερα, με προπηλακισμούς», είπε, μεταξύ άλλων, και ξανακατηγόρησε ευθέως ότι ενώ εισπράχθηκαν 1.500.000 ευρώ αυτό το διάστημα των τριών χρόνων, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις προς την ΔΕΗ.
Ζήτησε να μάθει τι έγιναν αυτά τα χρήματα και πρόσθεσε ότι «οι αποκλίσεις που έχουμε στον προϋπολογισμό οφείλονται στη μεγαλομανία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που έβαζε στον προϋπολογισμό μεγάλα έργα χωρίς μελέτες, χωρίς να είναι ώριμα και χωρίς να υπάρχουν χρήματα[…]. Εμείς πιστεύουμε ότι και τον αυτόματο πιλότο να βάλουμε ο Δήμος θα πάει καλύτερα από ό,τι πήγατε εσείς».
Όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε έντονα ο κ. Γιαννημάρας, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά και μέμφθηκε τη σημερινή Δημοτική Αρχή πως απουσίαζε από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και δε ζήτησε αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Παρεμβαίνοντας ο Παν. Μπασάκος είπε πως «εμμένουμε και ξαναλέμε ότι πρέπει ο κόσμος να πιει νερό και νερό όχι από αυτό που ακούσαμε στην ενημέρωση του δημάρχου των 800 κυβικών την ώρα, αλλά νερό πόσιμο».
«Μας εγκαλείτε κιόλας, ενώ είσαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι», ανταπάντησε ο κ. Μαραμπέας, προσθέτοντας πως απουσίαζε από τα Δ.Σ. «συνειδητά, γιατί δεν εφαρμόζατε το νόμο, προσπαθούσατε να καλύψετε ό,τι ρουσφέτια είχατε υποσχεθεί μέχρι την τελευταία στιγμή , αυτό κάνατε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια».
Ο κ. Γιαννημάρας απαίτησε να γραφεί στα πρακτικά ό,τι ανέφερε ο δήμαρχος και τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

***  Παγκάκια με θέα!

Όμορφη ιδέα να τοποθετηθούν τα δύο παγκάκια στην εσοχή της μάντρας του κήπου της Τράπεζας της Ελλάδος. Ποιος, άραγε, σκέφθηκε ακριβώς μπροστά να τοποθετήσει τους δύο κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης; Μήπως για να έχουν αυτά τα παγκάκια όμορφη θέα; Ω. - 

***  Φωτιά δίπλα σε νηπιαγωγείο στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

  
 
 
 
  Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε οικόπεδο γεμάτο χορτάρια και μπάζα δίπλα ακριβώς από το 6ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας στην οδό Στρατοπέδου. Επειδή η ώρα ήταν περασμένη από το σχολείο είχαν φύγει κάποια παιδιά ενώ στο σημείο έφθασαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και όχημα της ΔΕΗ. Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε διπλανό οικόπεδο που είναι γεμάτο ξερά χόρτα αλλά και μπάζα που κάποιοι αποφάσισαν να αφήσουν εκεί. Τελικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή περάσει στο γειτονικό σχολείο. -

***  Παράταση υποβολής αιτήσεων για Μεταπτυχιακό που ξεκινά στην Καλαμάτα          
           
Παράταση δόθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για το Μεταπτυχιακό με τίτλο «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με  Κατεύθυνση: «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία», πιο συγκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με  Κατεύθυνση: «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία», που διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη πενήντα (50) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι σπουδές οι οποίες διαρκούν τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα οδηγούν στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Φ.Ε.Κ. 3382/Β/18-12-2012).
  Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
·         Αίτηση συμμετοχής στο Π.Μ.Σ.
·         Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.  Εάν ο τίτλος σπουδών έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
·         Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία των προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο να αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου, που πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι (6).
·         Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή / και η επαγγελματική εμπειρία και, αν υπάρχουν, η επιστημονική και η κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.
·         Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης, αποδεκτό από επίπεδο Β2  (Lower) έως επίπεδο C2 (Proficiency) μιας τουλάχιστον κύριας ευρωπαϊκής γλώσσας (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής). Αποδεκτά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι αυτά που αναγνωρίζονται από το Α.Σ.Ε.Π. για τον διορισμό στον δημόσιο τομέα. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει πιστοποιητικό, η κατοχή ξένης γλώσσας θα διαπιστωθεί με εξετάσεις.
·         Ανάτυπα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά ή Πρακτικά συνεδρίων, αντίγραφα συγγραφικού έργου κ.τ.λ., εφόσον υπάρχουν.
·         Κάθε άλλο έργο ή δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή  του υποψηφίου (επικυρωμένα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά) σε συνάφεια με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
·         Δύο συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι., Προϊσταμένους Μονάδων, εργοδότες.
·         Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
·         Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες, στις οποίες να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.
  Τα δικαιολογητικά, πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2014, είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη αλληλογραφία (με ευανάγνωστη σφραγίδα κατάθεσης των ΕΛΤΑ με ημερομηνία μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2014 ) είτε με courier στην Γραμματεία του Π.Μ.Σ. «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με Κατεύθυνση: «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» (Πληροφορίες: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24.100, Καλαμάτα, τηλ. 27210-65119, 27210-65105 και 27210-65128, e-mail:class-phil@uop.gr, ιστοσελίδα του προγράμματος http://class-phil.kalamata.uop.gr/ ).
  Στο Π.Μ.Σ. για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. των Φιλοσοφικών Σχολών, γενικότερα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, των Παιδαγωγικών Επιστημών, των Θεατρικών Σπουδών και της Θεολογίας της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων ομογενών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  Για την φοίτηση στο Π.Μ.Σ. απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται σε 3.600€, καταβλητέα σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις των 900€, η καθεμία πριν από την έναρξη των μαθημάτων κάθε εξαμήνου. Γίνονται δεκτοί και υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. ή άλλων Ιδρυμάτων.
  Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι:
  Αξιολόγηση αιτήσεων, με βάση τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον φάκελο υποψηφιότητας.
  1. Συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής.
 Αναφορικά με την συνέντευξη θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ.

***  Σεισμική δόνηση στα Καλάβρυτα, ταρακούνησε και την Καλαμάτα         
         
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 18:12 μ.μ. στην Καλαμάτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τα Καλάβρυτα  και ήταν μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. 

***  Αν υπήρχαν περισσότερα νερά, θα ήταν αυξημένη η παραγωγή ρυζιού στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)            
   
 
Η έλλειψη των απαιτούμενων υποδομών άρδευσης είναι η αιτία που έχει μειωθεί σημαντικά τόσο ο αριθμός των παραγωγών όσο και η παραγωγή ρυζιού στην περιοχή της Μεσσήνης, όπως προέκυψε χθες, με την έναρξη της διαδικασίας συγκομιδής στη «Μακαρία».
Στο «αλώνισμα» βρέθηκαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος και οι καλλιεργητές Βασ. Κοτσιλιέρης, Πάρις Ξυνός και Παν. Περρωτής.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρθηκε στην άριστη ποιότητα του προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε πως με δυσκολίες συνεχίζεται η ορυζοκαλλιέργεια, λόγω και των προβλημάτων που υπάρχουν στην άρδευση των εκτάσεων και σχετίζονται με συμπληρωματικά έργα που απαιτούνται για τη βελτίωση των υποδομών, προκειμένου οι παραγωγοί να έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ποσότητα νερού για να καλλιεργήσουν μεγαλύτερη έκταση. Αναφερόμενος και στο ζήτημα της διάθεσης, είπε πως ο Δήμος προχωρά στη διαδικασία κατασκευής αγοράς αγροτών στα «Μπεζεστένια», καθώς ολοκληρώνονται οι μελέτες και ετοιμάζεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, όπου οι ρυζοπαραγωγοί θα έχουν περίοπτη θέση. Αν υπάρξει διάθεση σε καλές τιμές και καταναλωθεί όλη η παραγωγή, θα αυξηθούν τα καλλιεργούμενα στρέμματα και τότε θα πρέπει να υλοποιηθούν και οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί για ανακατασκευή των διωρύγων, για αποστραγγιστικά έργα και για βελτιώσεις σε όλο το δίκτυο της κάτω ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου.
Όπως σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούν οι υποδομές και ιδιαίτερα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, έχουμε όλοι καθήκον να συνεργαστούμε».
Δήλωσε πως δεσμεύεται για συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα και να βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής. Τέλος, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του αλωνίσματος θα επισκεφθούν την περιοχή μαθητές των σχολείων του Δήμου Μεσσήνης.
  Π. Περρωτής
Από την πλευρά του, ο παραγωγός Παν. Περρωτής ανέφερε ότι οι συνθήκες για το αλώνισμα είναι ευνοϊκές, αλλά η παραγωγή δεν είναι η αναμενόμενη. «Έχουμε όμως ποιότητα και ό,τι καλλιεργούμε εδώ, είναι το καλύτερο ρύζι στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, πως ήταν καίρια όσα είπε νωρίτερα ο δήμαρχος Μεσσήνης και σύστησε στους καταναλωτές να προτιμούν άφοβα το μεσσηνιακό ρύζι.
Ο ίδιος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες, προκειμένου να αυξηθεί η καλλιεργούμενη έκταση, που σήμερα είναι χέρσα στο μεγαλύτερο τμήμα της, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και να μειωθεί η ποσότητα των εισαγόμενων ρυζιών.
Όπως εξήγησε, η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω προβλημάτων με το δίκτυο του ΓΟΕΒ, ενώ μίλησε για την από κοινού προσπάθεια ανακατασκευής της διώρυγας δίπλα από το αεροδρόμιο, για να υπάρχει η απαιτούμενη ποσότητα νερού την άνοιξη.
Ανέφερε πως παράγονται περί τους 250 τόνους σε σχέση με τους 3.500 τόνους που παράγονταν πριν από 15 χρόνια, εξηγώντας πως, παρά τα προβλήματα, συνεχίζει να καλλιεργεί ρύζι επειδή αγαπά αυτό που κάνει. Είπε, επίσης, ότι το ρύζι που πουλά ο ίδιος στο κοινό, αποφλοιωμένο, έχει  κατανάλωση με αρκετό κέρδος, που καλύπτει τις ανάγκες.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η επιδότηση που λαμβάνει, με το καθεστώς των δικαιωμάτων από το 2006, και έτσι «μπορεί να στέκεται στα πόδια του».
Επισημαίνοντας τις δυσκολίες, ανέφερε πως για να ξεκινήσει ένας νέος καλλιεργητής την προσπάθειά του, απαιτείται καλή υποδομή κι αν δεν υπάρχει επιδότηση, είναι πολύ δύσκολη.
Η παραγόμενη ποσότητα ρυζιού στην περιοχή της Μεσσήνης διοχετεύεται σε δύο τυποποιητές, με τη μία εταιρεία να είναι τοπική και την άλλη στην Αθήνα, ενώ τμήμα της διατίθεται στη τοπική αγορά από τους παραγωγούς και σε καλαματιανά σούπερ μάρκετ.
  Β. Κοτσιλιέρης
Για δεύτερη φορά καλλιεργεί φέτος ρύζι ο Βασ. Κοτσιλιέρης. Δήλωσε πως αγαπά αυτό που κάνει, καθώς ζει από αυτό και ζήτησε υποστήριξη από την Πολιτεία: «Τα προβλήματα που υπάρχουν, πρέπει να τα δουν όλοι και να μας υποστηρίξουν. Έχουμε μια γη 3-4.000 στρέμματα. Δε ζητάμε πολλά. Ό,τι ζητάμε είναι μηδενικά μπροστά σε αυτά που γίνονται».
Δήλωσε, δε, αλληλέγγυος στην προσπάθεια και είπε πως ενώνει τις δυνάμεις του για τη βελτίωση των καλλιεργητικών συνθηκών.
  Γ. Αθανασόπουλος
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως η καλλιέργεια του ρυζιού ξεκίνησε από τον κάμπο της Μεσσήνης από τον αείμνηστο καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών Καραμάνο, ενώ η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής πιστοποιεί τις άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την υψηλής ποιότητας παραγωγή ρυζιού.
Σημείωσε δε πως «στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας η αγροτική παραγωγή πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο, και η συγκεκριμένη καλλιέργεια πρέπει να έχει τη δική της συμμετοχή».    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Πολιτική σε… τεντωμένο σχοινί για Κηπούπολη θα επιχειρήσει ο Δήμος Καλαμάτας          
   
Ψάχνει πρόταση συμβιβασμού μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της πολεοδομικής μελέτης
Με σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της πρότασης του Δήμου Καλαμάτας και του ΥΠΕΚΑ από τη μια πλευρά, και της εισήγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την άλλη, για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης, ανεβαίνουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η προϊσταμένη της Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.
Για το συγκεκριμένο θέμα είχε διαφανεί ότι οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, του συλλόγου της περιοχής, αλλά και βουλευτών, είχαν πιάσει τόπο και το Κεντρικό Σ.Χ.Ο.Π. είχε αποφασίσει, έστω και με οριακή ψηφοφορία, να κάνει δεκτή την παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία εισηγούνταν συντελεστή δόμησης 0,6 και αρτιότητα στα 600 τετραγωνικά μέτρα.
Όμως, κάποιοι χειρισμοί «πήγαν λάθος», αφού στο ΣτΕ, εκτός από τα δύο παραπάνω έγγραφα, υπήρχε και η εισήγηση  της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ προς το Κ.Σ.Χ.Ο.Π., η οποία ήταν αρνητική προς την προδιαγεγραμμένη απόφαση.
Έτσι, όπως αναφέρεται σχετικά στην εισήγηση του ΣτΕ, «στην από 20.1.2011 εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, ως προς τη φυσιογνωμία της περιοχής μελέτης, αναφέρεται ότι η Κηπούπολη αποτελεί εκτός σχεδίου θύλακα, που περιλαμβάνεται στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Συνοικίας της πόλης της Καλαμάτας.
Η περιοχή αυτή σήμερα εμφανίζει αραιή διάσπαρτη δόμηση εν μέσω καλλιεργούμενων εκτάσεων, κείται δε πλησίον του θαλάσσιου μετώπου, σε άμεση γειτνίαση αφενός με την ανατολική παραλία προς νότο και αφετέρου με το κέντρο και τη Συνοικία του κέντρου προς τα βορειοδυτικά.
Εξάλλου, στην ίδια εισήγηση της παραπάνω Διεύθυνσης, ως προς τους όρους δόμησης αναφέρονται τα εξής: Η περιοχή που προτείνεται να αποτελέσει τον τομέα Σ IV, η οποία σήμερα δίνει την εντύπωση ενός τεράστιου περιβολιού με πορτοκαλιές, εντάσσεται στο σχέδιο σύμφωνα με τις προβλέψεις του ισχύοντος ΓΠΣ, για να παραλάβει τις πιέσεις για οικιστική επέκταση της πόλης, αλλά και για να προστατευτεί από μια άναρχη δόμηση που φαίνεται να εμφανίζεται στην περιοχή.
Είναι σκόπιμο, όμως, να διατηρήσει όσο το δυνατόν τη σημερινή της φυσιογνωμία ως πορτοκαλεώνας και γι’ αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε ηπιότερους όρους δόμησης.
Σημειωτέον ότι η μελέτη αρχικώς είχε προτείνει ηπιότερους όρους (αρτιότητα οικοπέδων 1000 τετραγωνικά μέτρα και συντελεστή δόμησης 0,4). Με την 448/2002 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προτάθηκαν αρτιότητα οικοπέδων 500 μ2 και Σ.Δ. 0,7 και, έπειτα από αντιδράσεις τοπικών συλλόγων, με διορθωτική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε τελικά αρτιότητα οικοπέδων 600 μ2 και Σ.Δ. 0,6.
Η Διεύθυνσή μας δε συμφωνεί με τις τελικές προτάσεις και θεωρεί πολεοδομικά σκόπιμο να καθοριστεί ο Σ.Δ. σε 0,4 και η κάλυψη από 50% σε 40%. Σε σχέση με την αρτιότητα των οικοπέδων, προτείνουμε να καθοριστεί σε 1.000 τ.μ., γιατί η κατάτμηση των οικοπέδων δεν είναι πυκνή (το 87,5% της συνολικής έκτασης της περιοχής αποτελείται από οικόπεδα μεγαλύτερα των 1.000 τ.μ.), ενώ το μεγαλύτερο μέρος των μικρών οικοπέδων είναι τμήματα που αποτελούν συνέχεια των οικοπέδων της εντός σχεδίου περιοχής».
Και  η εισήγηση ολοκληρώνεται ως εξής: «Εν όψει των παραπάνω το σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως».   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Σημαντική διάκριση για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο Andelea Estate 

 Στην κορυφή βρέθηκε για μια ακόμα φορά το μεσσηνιακό ελαιόλαδο Andelea Estate, του ελαιοτριβείου Αφοί Μπενακόπουλοι, μετά τη διάκριση που έλαβε στον πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό της Αγγλίας “Great Taste 2014”. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Andelea Estate, με τόπο παραγωγής το Παραπούγκι και τις γύρω από αυτό περιοχές, ανταγωνίστηκε με επιτυχία 10.000 (!) εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα και απέσπασε ένα αστέρι από τους 400 κριτές. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση, αφού η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί το μοναδικό κριτήριο στον εν λόγω διαγωνισμό. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος παραγωγής, Παύλος Καπλάνης, δεν κρύβει τη μεγάλη του ικανοποίηση, καθώς δικαιώνεται η απόφαση που έλαβαν το ελαιοτριβείο και οι παραγωγοί της περιοχής για υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, πιστεύοντας πως μόνο η στροφή στην ποιότητα μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη βράβευση μέσα στη χρονιά, καθώς το ελαιοτριβείο απέσπασε με το ελαιόλαδό του και το αργυρό μετάλλιο στην Ιαπωνία (Olive Japan 2014), ενώ το 2013 είχε αποσπάσει διάκριση στην Έκθεση της Ζυρίχης. -  

***  Προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΚ 

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ συγκαλείται στα γραφεία της Επιχείρησης την προσεχή Δευτέρα και ώρα 20.00. Μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δ.Σ θα κληθούν να εγκρίνουν ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, όπως και να εγκρίνουν τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για την αποκατάσταση ζημιών δικτύων ύδρευσης. Ακόμη, αναφορικά με την υδραυλική μελέτη κεντρικού συλλεκτήρα αποχέτευσης ομβρίων Νοσοκομείου, θα γίνει ανάθεση επικαιροποίησης της μελέτης. Επίσης, το Δ.Σ. θα κληθεί να δώσει έγκριση σχετικά με τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού προμήθειας υδρομέτρων. - 

***  Δεν απάντησε ο δήμαρχος Τριφυλίας σε σοβαρά ερωτήματα του Δημήτρη Κουτσούλη

 Αναπάντητα έμειναν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σοβαρά ζητήματα και ερωτήματα που έθεσε στο δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κουτσούλης. Ο κ. Κουτσούλης μίλησε για τους παιδικούς σταθμούς, τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, τα έσοδα από τις εμποροπανηγύρεις, τα αδέσποτα, τους αθλητικούς χώρους, τις τοξικές βόμβες των παράνομων σκουπιδότοπων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τους παιδικούς σταθμούς, ρώτησε: «Πόσα λεφτά έχουν δοθεί, από το επιπλέον πρόγραμμα, εκτός ΕΣΠΑ, το οποίο συνεχώς περηφανεύεστε ότι έχετε πάρει, ποιος είναι ο κωδικός αυτού του προγράμματος, ποιος έχει κάνει την αποδοχή, με ποια κριτήρια πήρατε τα παιδιά και ποιες είναι οι συμβάσεις των εργαζομένων; Γιατί αν μπείτε στη Δι@υγεια, θα δούμε κάποιες δίμηνες συμβάσεις». Για τα σκουπίδια του νοσοκομείου, είπε: «Ποιο θεσμικό όργανο, τέλος πάντων, ποιος από το Δήμο ήταν αυτός ο οποίος έδωσε την εντολή στο μηχάνημα να πάει εκεί να δουλέψει και ανάγκασε τους κατοίκους να προσφύγουν στον εισαγγελέα και να σταματήσουν οι εργασίες;». Έθεσε και πάλι θέμα για τα έσοδα του πανηγυριού της Κυπαρισσίας, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, λέγοντας: «Θα περιμένω και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων και θα ζητήσω τα συγκεντρωτικά έσοδα, Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων, να μας πείτε ακριβώς πόσα είναι, να γίνει και κάποιος έλεγχος, αν έχουν όλοι πληρώσει αυτά τα οποία πρέπει να πληρώσουν και να μας πείτε ακριβώς πού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα έσοδα». Για τα αδέσποτα σημείωσε: «Στην περιοχή και της παραλίας της Κυπαρισσίας και στο Κοπανάκι, αλλά, φαντάζομαι, και στις περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, κάτι πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχουν φιλοζωικές οργανώσεις, μπορείτε να έρθετε σε επαφή, σε οτιδήποτε, δε χρωστούν όμως τίποτα οι πολίτες να βγαίνουν τη βόλτα τους και να κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή, να γίνουν βορά των σκύλων». Για τους αθλητικούς χώρους στην Κυπαρισσία υποστήριξε: «Αν πάμε στο κολυμβητήριο – τη στέρνα την οποία έχει αποκτήσει ο Δήμος Τριφυλίας, να μας πείτε τι σκοπό έχουμε για ένα έργο 2 εκατομμυρίων, το οποίο, ουσιαστικά, το αφήνουμε να μαραζώσει και θα παραμείνει κι αυτό στο έλεος της ερημιάς και της εγκατάλειψης, όπως και τόσα άλλα έργα στην περιοχή». Για, δε, το Κλειστό Γυμναστήριο, επισήμανε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχουν Σύλλογοι οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο των αγωνιστικών τμημάτων τους, έτσι ώστε να αθλούνται τα παιδιά μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ένα πρόγραμμα τέτοιο ώστε να ορίζει τις ώρες κοινού, με τις προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται σε άλλους Δήμους της χώρας. Δεν είμαστε εδώ πέρα, ξαφνικά, ξεχωριστός Δήμος, ώστε το Κλειστό να γίνεται ένα μέσο εξυπηρέτησης ρουσφετιών ή διαφόρων συλλόγων, δεν ξέρω κι εγώ τι! Με βάση τη νομιμότητα, θα πρέπει, λοιπόν, να καθοριστούν οι ώρες, έτσι ώστε τα παιδιά τα οποία έχουν διακρίσεις να μπορούν να αθλούνται. Έχω εδώ ένα χαρτί το οποίο σας έχει κοινοποιήσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, το οποίο, ουσιαστικά, μας προσβάλλει ως Δήμο. Ουσιαστικά σάς εγκαλεί να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να θέσετε εκείνα τα ωράρια τα οποία θα εξασφαλίζουν τα παιδιά, τις γυμναστικές τους ικανότητες, αλλά θα μπορούμε και κάποια ταλέντα να τα αναδείξουμε. Δε μας χρωστάνε τίποτα». Για τους παράνομους σκουπιδότοπους, τόνισε: «Προχθές είχαμε μία φωτιά στο Μεταλλείο. Μια τοξική βόμβα που υπάρχει περιφερειακά στην πόλη της Κυπαρισσίας, το ίδιο συμβαίνει με τη χωματερή στους Γαργαλιάνους, το ίδιο πιθανώς και σε άλλα μέρη. Σας καλώ, λοιπόν, να μου πείτε ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις». Επίσης, ζήτησε από το δήμαρχο Τριφυλίας να πάρει θέση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλώντας τον να πει εάν θα ακολουθήσει σε αυτό το δήμαρχο Καλαμάτας. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας, είπε συγκεκριμένα: «Όσον αφορά στις ερωτήσεις του κ. Κουτσούλη, το μόνο που έχω να πω, ανοίξατε, κύριε Κουτσούλη – και καλά κάνετε – ένα θέμα που θα πρέπει να μιλάμε, για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή, αν θέλετε να κάνετε μια ερώτηση συγκεκριμένη για να πάρετε συγκεκριμένη απάντηση, θα σας απαντήσω. Αλλά να κουβεντιάσουμε αυτή τη στιγμή, για τι θα γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά, ένα θέμα το οποίο είναι και μεγάλο και ουσιαστικό και δύσκολο στη διαχείρισή του, με πολλές ευαισθησίες, με ευαισθησίες και από τη μεριά των πολιτών και από τη μεριά των ζωοφίλων, νομίζω ότι μάλλον πετάτε κροτίδες λάμψης. Σε αυτά τα πράγματα εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω. Θα έχουμε τη δυνατότητα σε όλα τα θέματα τα οποία θίξατε, την ώρα που πρέπει, να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορώ κι εγώ να κάθομαι να πετάω χειροβομβίδες και φωτιστικά, αλλά αυτό δε νομίζω ότι βοηθάει, ούτε στη συζήτηση ούτε σε οτιδήποτε άλλο». Για το ζήτημα των σκουπιδιών στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, είπε ότι τον κάλεσε ο εισαγγελέας να συζητήσουν, αλλά δεν έγινε καμία μηνυτήρια αναφορά, προσθέτοντας ότι εκεί άνοιξε μια είσοδος για το νοσοκομείο, επειδή χρειαζόταν (σ.σ. στην πλευρά εκείνη του νοσοκομείου, στα 3 μέτρα από εκεί που πήγαιναν να μαζέψουν το σκουπιδαριό στο πεζοδρόμιο, υπάρχει εδώ και χρόνια είσοδος – έξοδος) και ότι όλα (σπασίματα πεζοδρομίου κ.τ.λ.) τα έκανε το νοσοκομείο. Για τους αθλητικούς χώρους, είπε ότι καθαρίστηκε το γήπεδο και ο χώρος έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο. Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

 ***   Βιωματικές εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στην Καλαμάτα           
           
Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και μπορούν να αποφευχθούν, είναι ο βασικός στόχος των βιωματικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στην Καλαμάτα (την  Παρασκευή από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι), στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ελεύθερη προσέλευση του κοινού.
Η εκδήλωση γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του υποψήφιου διδάκτορος και ερευνητή στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Παναγιώτη Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της επιστημονικής και ερευνητικής ενασχόλησής του με το αντικείμενο της Οδικής Ασφάλειας, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», του Δήμου Καλαμάτας και του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του ΕΜΠ.
Ο εξοπλισμός βιωματικής εκπαίδευσης, που θα επιδειχθεί, περιλαμβάνει:
-Προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, που αποτελείται από ένα όχημα το οποίο περιστρέφεται κατά το διαμήκη άξονά του, με στόχο να βιώσουν οι επιβάτες, οι οποίοι είναι δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας τους, τις δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα τους και την έντονη δυσφορία που προκαλεί η ανατροπή ενός οχήματος λόγω τροχαίου ατυχήματος, αλλά και την αξία της χρήσης ζώνης ασφαλείας.
-Προσομοιωτή πρόσκρουσης, που αποτελείται από ένα κάθισμα το οποίο γλιστρά σε κεκλιμένες ράγες και στη συνέχεια σταματά απότομα. Ο προσομοιωτής σκοπό έχει να καταδείξει στον εκπαιδευόμενο, ο οποίος είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας, τις δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα του σε ενδεχόμενη πρόσκρουση, ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα.
-Ειδικά γυαλιά προσομοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ.
-Συσκευή Μέτρησης Χρόνου Αντίδρασης και Απόστασης Ακινητοποίησης, η οποία μετρά το χρόνο αντίδρασης των χρηστών, καθώς και την απόσταση ακινητοποίησης που προκύπτει σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και διαφορετικές συνθήκες ολισθηρότητας οδοστρώματος.
-«Ζυγαριά» συσχέτισης βάρους-ταχύτητας, η οποία υπολογίζει το βάρος ενός ανθρώπου κατά την περίπτωση σύγκρουσης, αναλογικά με την ταχύτητα του οχήματος στο οποίο επιβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ένας άνθρωπος βάρους 52 κιλών συγκρουστεί με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, το βάρος που αποκτά ανέρχεται στα 749 κιλά, ενώ αν συγκρουστεί με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα, το βάρος του αυξάνεται στους 12 σχεδόν τόνους.

*** Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών μέσα σε καφετέρια         
         
Επί τουλάχιστον ένα μήνα, ηλικιωμένοι άνδρες ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από την Ρουμανία, μέσα σε καφετέρια της Πάτρας, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, μετά την σύλληψη ενός 79χρονου την στιγμή που ασελγούσε σε βάρος δύο ανήλικων, ηλικίας 13 και 15 ετών.
Μαζί με τον 79χρονο, συνελήφθη μία 52χρονη, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητούνται ο 33χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας 62χρονος, που το διευθύνει.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι τρεις διευκόλυναν την τέλεση ασελγών πράξεων από ηλικιωμένους, μέσα στο κατάστημα.
Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα της 15χρονης καθώς και τις δύο αδελφές της 13χρονης, ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες και στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, σχετικά με την υπόθεση πραγματοποίησαν επιχείρηση στην καφετέρια.
Ερευνώντας τους χώρους εντόπισαν τον 79χρονο την στιγμή που ασελγούσε σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών και τον συνέλαβαν.
Επίσης, προσήγαγαν στην Ασφάλεια, ακόμη δέκα θαμώνες του καταστήματος, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 62χρονος, για καταδικαστικές αποφάσεις και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 79χρονος εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι ανήλικες, τις αποπλάνησε και ασέλγησε σε βάρος τους, αφού πρώτα τους υποσχέθηκε αμοιβή 10 με 15 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Γιώργος Χριστοδουλάκης: Όταν κολλήσεις το «μικρόβιο» της ποδηλασίας δεν μπορείς να λείψεις ποτέ...         
   
Ο Γιώργος Χριστοδουλάκης δεν είναι ο ορισμός του πρωταθλητή –ξεκίνησε άλλωστε συστηματικές προπονήσεις αρκετά πρόσφατα και είναι ήδη 36 ετών- όμως είναι ο άνθρωπος που θα θέλαμε να είμαστε όσοι σκεφτόμαστε ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την καθιστική ζωή, αλλά πάντα το αναβάλλουμε, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, όπως ο φόρτος ή η κούραση της καθημερινότητας...
Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον παθιασμένο ποδηλάτη του Ευκλή πριν από λίγες μέρες και μας μίλησε για αυτή την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τα πεντάλ, το πώς τη συνδυάζει με τις υπόλοιπες ασχολίες του, τις πικρίες και τις χαρές που έχει γνωρίσει καταπίνοντας χιλιόμετρα στους δρόμους της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας:
«Ξεκίνησα πριν από 2,5 χρόνια στον Ευκλή. Το …μικρόβιο το πήρα από τους πρωτοπόρους της ομάδας, το Σταύρο Κανελλόπουλο και το Δημήτρη Δημητρακόπουλο. Πριν από την ποδηλασία έκανα ερασιτεχνικά μότο κρος για δύο χρόνια, αλλά αυτό που με μάγευε ήταν η  προσπάθεια και η «αθλητικότητα».
Θυμάμαι όμως ότι στα 12 έως τα 14 χρόνια μου περίπου το πρώτο μου άθλημα ήταν η ποδηλασία, πάλι στον Ευκλή. Στη συνέχεια τα παράτησα, ασχολήθηκα λίγο με στίβο, λίγο με βόλεϊ πριν πάω στο μότο κρος. Φαίνεται ότι το είχα σαν απωθημένο...
Στην αρχή ξαναξεκίνησα για χόμπι, για τις διαδρομές από …τουριστική άποψη, να δούμε τι γίνεται, αλλά πολύ γρήγορα έγινε πάθος. Δέσαμε σαν ομάδα με το Δημητρακοπούλο και τον Κανελλόπουλο, οι οποίοι με βάλανε στα …βαθιά. Αν ήθελα να τους ακολουθήσω έπρεπε να κάνω την ανάλογη προπόνηση, που είναι πλέον πέντε φορές την εβδομάδα -δύο 3ωρα, ένα 2ωρο και δύο 4ωρα τα Σαββατοκύριακα. Οι διαδρομές είναι συνήθως από 70 έως 100 χλμ. ημερησίως. Πάμε Μάνη, Κορώνη, Πύλο, Μεγαλόπολη, Σπάρτη… Η αγαπημένη μας είναι η Κορώνη, μας μαγεύει το τοπίο, η διαδρομή, η άσφαλτος είναι καλή, αλλά μας αρέσει ιδιαίτερα και η Μάνη»,  μεταφέρει ο Γιώργος Χριστοδουλάκης και συνεχίζει …αναλύοντας την προσωπική του περίπτωση:
«Θεωρώ ότι δίνω μια απάντηση σε όσους λένε ότι δεν έχουν το χρόνο να κάνουν ποδήλατο ή να αθληθούν. Εγώ προσπαθώ, αν και είναι πολύ σημαντικό ότι βοηθάει η οικογένεια μου, βοηθούν όλοι. Η σύζυγός μου Δήμητρα καταλαβαίνει ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω  και το αποδέχεται χωρίς να έχουμε στενοχώριες και πιέσεις. Με τις δουλειές κοιτάζω να τα βολέψω και να κάνω όσο πιο πολύ μπορώ ποδήλατο. Εργάζομαι στον Καρέλια (σ.σ. είναι και συνιδιοκτήτης στο καφέ Ρετρό στην Ιατροπούλου) τη μια εβδομάδα 6 π.μ.-2 μ.μ. οπότε σχολάω ντύνομαι και φεύγω για προπόνηση και όταν είμαι 2-10 μ.μ. πηγαίνω το πρωί».
Και η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει συναντήσει:
«Ευτυχώς δεν είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα. Στις προπονήσεις όμως κάποιες φορές προσπαθείς να βγάλεις μεγαλύτερη προπόνηση με άλλους ή και μόνο σου και βρίσκεσαι σε μεγάλες διαδρομές 250-260 χλμ. κι αναρωτιέσαι αν θα καταφέρεις να γυρίσεις».
Και οι χαρές που έχει ζήσει από την ποδηλασία:
«Η χαρά έρχεται όταν βάζεις κάποιο στόχο μέσα από τους αγώνες και τον πετυχαίνεις. Προσέχεις τη διατροφή σου και κάνεις ό,τι χρειάζεσαι για ν’ ανεβάσεις την απόδοσή σου. Αρκεί να πω ότι πριν από 2,5 χρόνια ήμουν 90 κιλά… Η αγωνιστική ποδηλασία είναι ένα δυνατό μικρόβιο προσαρμόζεται όλη σου η ζωή σε αυτό».
Αναφερόμενος σε συγκεκριμένο αγώνα ο Γιώργος Χριστοδουλάκης ξεχωρίζει το Γύρο της Ρόδου που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένος και ασφαλής από έναν και μόνο άνθρωπο που είχε το μεράκι να το κάνει.
Ρωτήσαμε το Γιώργο για το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το άθλημα και μας είπε:
«Όταν κινείσαι δίπλα στα αυτοκίνητα επικινδυνότητα υπάρχει πάντα. Καταλαβαίνεις πολλές φορές ότι δεν σε υπολογίζουν καθόλου, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Προσωπικά δε μου έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά και στο Δημήτρη και μπροστά μου το Σταύρο, τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο, ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό.
Δεν μας υπολογίζουν καθόλου οι οδηγοί, είναι σα να μη μας βλέπουν καθόλου ή έχουν συνήθως στο μυαλό τους το πρότυπο του ερασιτέχνη ποδηλάτη. Εμείς όμως κινούμαστε με 30-35 χλμ. μέση ταχύτητα κι έτσι δεν περιμένουν  ότι θα βρεθούμε τόσο γρήγορα κοντά τους. Πρέπει να τους υπολογίζουμε κι εμείς και λίγη παραπάνω προσοχή από τους οδηγούς για να μην έχουμε δυσάρεστα συμβάντα».
Στην ερώτηση για το αν θα πρότεινε στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την ποδηλασία ο Γιώργος μοιράζεται τον ενθουσιασμό του:
«Τώρα που βλέπω τι προσφέρει η ποδηλασία το συνιστώ ανεπιφύλακτα.  Θέλει πολλές ώρες και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα για να ασχοληθεί κάποιος. Αν το αποφασίσεις η τόσο μεγάλη ανταγωνιστικότητα σε φτάνει σε ένα σημείο που δεν θέλεις να κάνεις άλλα πράγματα. Γίνεσαι πιο πειθαρχημένος. Κοιτάς τη διατροφή σου, να είσαι όπως πρέπει από βάρος ή ό,τι άλλο χρειάζεται και στο τέλος δεν μπορείς να λείψεις από την ποδηλασία…».
Για το τι χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος ποδηλασία:
«Η ποδηλασία δεν είναι πολύ ακριβό σπορ. Με 1200-1300 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα καλό ποδήλατο για αγώνες κι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιο ερασιτεχνικά αρκού 300-400 ευρώ.
Στους αγώνες καταλαβαίνεις όμως τι είναι πραγματική ποδηλασία. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, ακόμα και στο πλαίσιο μιας ομάδας, δεν υπάρχει αυτή η ένταση του αγώνα. Εκεί δουλεύεις τελείως διαφορετικά».
Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το εξωτερικό:
«Σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, το ποδήλατο είναι το πρώτο άθλημα απ’ όλα. Σίγουρα είναι κάτι που μας στεναχωρεί  ότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω και θα θέλαμε να βοηθούμε για να κάνουμε κάτι παραπέρα. Για τα νέα παιδιά πλέον.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια το άθλημα της ποδηλασίας έχει ανέβει πολύ στη χώρα μας. Πιστεύω ότι πλέον κάνουν πιο οργανωμένα ποδήλατο, ενώ κάποια παιδιά κατάφεραν να φύγουν στο εξωτερικό κι έφεραν κι εδώ τις τεχνικές προπόνησης και άλλα στοιχεία ανεβάζοντας το επίπεδο».
Για το τι ισχύει και τι μπορεί να γίνει στη Μεσσηνία  για να μπουν νέα παιδιά:
«Η ακαδημία του Ευκλή συνεχίζει και υπάρχουν 3-4 παιδιά που προπονούνται με το Σταύρο και πάνε καλά. Από εκεί και πέρα μετράει το χρήμα, καθώς ένας σύλλογος θα πρέπει τουλάχιστον να έχει έναν προπονητή να βγάζει δύο τμήματα την ημέρα για προπόνηση, ένα πρωί ένα απόγευμα ώστε ν’ ανακαλυφθούν κάποια ταλέντα. Όσο δεν μπορεί να γίνει αυτό είναι δύσκολο γιατί τα παιδιά θέλουν βοήθεια, υποστήριξη και προσοχή στο δρόμο».
Για το αν υπάρχει στήριξη:
«Όταν ξεκίνησα θυμήθηκα την Ομοσπονδία να μας χορηγεί κάποια εισιτήρια και διαμονή για συγκεκριμένους αγώνες, αλλά μετά τίποτα, καμία χορηγία. Μόνο ένας αγώνας πρωταθλήματος, πια, κι αυτός όχι τα μεταφορικά, μόνο το ξενοδοχείο. Προσπαθούμε στο σύλλογο με δικές μας κινήσεις,  διοργανώνοντας αγώνες, προσελκύοντας αθλητές και με μια μικρή συνδρομή περίπου 5 ευρώ να μαζευτούν κάποια χρήματα για να γίνονται κάποιοι αγώνες».
Αξιολογώντας το «εγχείρημα» του Ευκλή την τελευταία διετία, ο Γιώργος Χριστοδουλάκης αναφέρει: «Φτιάξαμε μια ομάδα που συζητιέται σ’ όλη την Ελλάδα και είναι δύσκολο αυτό που έγινε, με λίγα άτομα να πάρουμε 5-6η θέση πανελλαδικά στην ετήσια συλλογική κατάταξη. Πιστεύω ότι θα πάμε λίγο καλύτερα φέτος γιατί είχαμε κάποιες μεγαλύτερες επιτυχίες (σ.σ. η αξιολόγηση θα βγει το Νοέμβρη). Στον Ευκλή υπάρχουν περίπου δέκα αθλητές με τακτικές συμμετοχές σε αγώνες, 28 ενεργοί με κάποιες παρουσίες και άλλοι 15 που ανήκουν και προπονούνται με τον Ευκλη.
Τέλος, ο Γιώργος Χριστοδουλάκης εκμυστηρεύεται τις προθέσεις του για τη συνέχεια:
«Είμαι 36 ετών και όσο μπορώ θα συνεχίσω να τρέχω στην ελίτ κατηγορία. Νομίζω η κατηγορία μάστερ (παλαίμαχοι) μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη για μένα. Όσοι τρέχουν έχουν στόχο να βγουν πρώτοι. Για μένα είναι λίγο δύσκολο, αλλά μπορώ να κυνηγήσω κάποιες θέσεις καλές. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου τη φετινή χρονιά, οπότε και κατάφερα κάποια υψηλά πλασαρίσματα. Πιστεύω να πάω λίγο καλύτερα την επόμενη, οπότε και σχεδιάζω να συμμετάσχω πάλι σε τουλάχιστον 20 αγώνες».
-Επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις για τον Γιώργο Χριστοδουλάκη και την παρέα του, αυτή την Κυριακή τα 70 χλμ. αντοχής στην Επίδαυρο, την άλλη εβδομάδα η 7η Ανάβαση Ταϋγέτου και στις 2 Νοεμβρίου ο 3ος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Νέδουσα –οι δύο τελευταίες συναντήσεις με διοργανωτή τον Ευκλή.    Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** ΛΕΜΟΚΑ: Ραντεβού στον Ταΰγετο για τον 5ο αγώνα Scramble Ν. Ελλάδας         
           
Μετά από έγκριση της αθλητικής ΜΟΤΟΕ η ΛΕΜΟΚΑ διοργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στον Ταΰγετο τον 5ο αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Ν. Ελλάδας 2014.
Ο αγώνας θα γίνει στο 37ο χλμ της Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης στο Ταΰγετο, θέση “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ”, αποτελώντας συνέχεια των πολύ καλών διοργανώσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η λήξη των εγγραφών είναι προγραμματισμένη για σήμερα, οπότε και θα ξεκαθαρίσει ο αριθμός των συμμετεχόντων.
Μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της προκήρυξης του αγώνα έχουν ως εξής:
ΠΡΟΓΑΡΜΜΑ
-         8.30 π.μ έως 10.30 π.μ: Έλεγχος εξακρίβωσης
-         8.30 π.μ. έως 10.30 π.μ.: Τεχνικός έλεγχος
-         8.30 π.μ: Άνοιγμα park ferme
-         11.15 π.μ.:  Εκκίνηση αναγνωριστικού γύρου
-         11.30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα
-         Δημοσίευση αποτελεσμάτων 15 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα
Απονομή επάθλων 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Μπουρδέκας Γεώργιος
Μέλη: Δημητρούλης Κωνσταντίνος - Λαγωνικάκος Γεώργιος
 ΣΤΕΛΕΧΗ
Πρόεδρος Αγωνοδικών: Λαφογιάννης Νικόλαος
Αγωνοδίκες: Τενέντες Παναγιώτης
Παρατηρητής – Φωτάγγελος Μουρίκης Αλυτάρχης: Νασόπουλος Αθανάσιος
Βοηθ. Αλυτάρχη - Γραμματεία Αγώνα: Δασκαλάκη Μένια
Τεχνικοί Έφοροι: Παπάς Πέτρος
Ιατρός αγώνα: INTERSALONIKA
Υπευθ. Διαδρομής: Κουδούνης Φίλιππος
Υπευθ. Χώρου Επισκευών-Ανεφοδιασμού: Λαγωνικάκος Γεώργιος Αποτελέσματα INFO-MEGA
   4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διάρκεια του αγώνα είναι: Α) 1 ώρα και 30 λεπτά συν δύο γύρους για τις κατηγορίες S1, S2, SSENIOR, CHAMPION. Β) 45 λεπτά συν ένα γύρο για την κατηγορία SB. Το μήκος της διαδρομής του αγώνα είναι 4 χιλιόμετρα περίπου και αποτελείται από μεσαίας σκληρότητας έδαφος. Απαγορεύονται οι δοκιμές στη διαδρομή του αγώνα μέχρι πριν το γύρο αναγνώρισης.
  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν Αθλητές που έχουν ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ σε Αθλητικά Σωματεία της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Οι Αθλητές που ανήκουν σε Σωματεία της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο μέσω των Σωματείων που ανήκουν και μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 23.59. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 50 ευρώ. Εκπρόθεσμες συμμετοχές θα γίνονται δεκτές κατά την διάρκεια του τεχνικού ελέγχου και θα επιβαρύνονται με 20 ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται μόνο αν ο αγώνας ματαιωθεί ή αναβληθεί.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής: S1 Δίχρονες έως 144 cc και τετράχρονες έως 250 cc Μαύρο φόντο – Λευκοί αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 1) S2 Δίχρονες από 175 cc και άνω και τετράχρονες από 290 cc και άνω. Κόκκινο φόντο – Λευκοί αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 2) S Senior Ενιαία ηλικιακή κατηγορία. Συμμετέχουν οι γεννηθέντες έως και το 1976. Κίτρινο φόντο – Μαύροι αριθμοί (οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο 3) Στις κατηγορίες S1, S2 και S Senior μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές δεν συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Enduro και Motocross της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. του 2014. Champion Συμμετέχουν αθλητές που δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στις κατηγορίες S1, S2 και S Senior και δεν βαθμολογούνται. Τα φόντα και τα νούμερα παραμένουν ίδια με αυτά που τρέχουν στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. SB Αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας με μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτων κυβικών και δεν βαθμολογούνται. Φόντα μπλε – Λευκοί αριθμοί Η σωστή επιλογή των χρωμάτων του φόντου και των αριθμών συμμετοχής είναι υποχρεωτική!
A)  Η διάρκεια του αγώνα για τις κατηγορίες S1, S2, SSenior, Sexpert ορίζεται 90 λεπτά +2 γύρους H διάρκεια του αγώνα για την κατηγορία SΒ ορίζεται σε 45 λεπτά + 1 γύρο. Β) Το μήκος της διαδρομής είναι 4.3 χιλιόμετρα. Γ)Για να θεωρηθεί αναβάτης τερματίσας πρέπει να καλύψει το λιγότερο το 75% των γύρων του νικητή της κατηγορίας του, εφόσον περάσει τη σημαία Τερματισμού.
Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας κύπελλο. Στον 4ο-5ο-6ο κάθε κατηγορίας μετάλλιο. Η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και θα γίνει 30 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις. Η προσέλευση των διακριθέντων θεωρείται απαραίτητη. 

***

***   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  
~ Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-

Το  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  από το Σταματινού  2014






~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.- 
~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
                                                                                               
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Το  αγοάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 
~
Μεσσηνιακή  πεδιάδα και  Μεσσηνιακός κόλπος  2014


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3676   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2097     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2102   video.- 
Σύνολον                                                        7875   βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2606  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    651.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   232 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/










Το  Αρφαρά Μεσσηνίας  από το Σταματινού Αρφαρών  2014


***

1 σχόλιο:

  1. ~ Όσο και αν φανεί κάποιος ότι προκόβει στη γνώση (περί του Θεού) , τόσο περισσότερο αισθάνεται την αδυναμία του .- { Μέγας Βασίλειος } .-

    ~ Να αγωνίζεσαι να φτάσεις στις μεγαλύτερες αρετές και να μην αδιαφορείς για τις μικρότερες .- { Μέγας Βασίλειος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή