Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων ενημέρωσης Τρίτη 04 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  :



*** Κοζάνη: Κινδύνεψε η ζωή 14χρονης μετά από επίσκεψη σε οδοντιατρείο γειτονικού Κράτους - Τι λέει ο οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για το περιστατικό
 Κοζάνη: Κινδύνεψε η ζωή 14χρονης μετά από επίσκεψη σε οδοντιατρείο γειτονικού Κράτους - Τι λέει ο οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για το περιστατικό
Την περασμένη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οδοντιατρείο γειτονικού Βαλκανικού Κράτους επισκέφτηκε μία συντοπίτισσά μας ηλικίας 14χρόνων για την εξαγωγή νεογιλών δοντιών.
Το αποτέλεσμα της επισκέψεώς της είχε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, μιας και μετά την οδοντιατρική παρέμβαση του εκεί οδοντιάτρου η 14χρονη είχε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.
Μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας,  διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της .
Η 14χρονη μαθήτρια από ότι πληροφορηθήκαμε, διέφυγε κάθε κίνδυνο .
Να σημειώσουμε ότι η σοβαρότητα του περιστατικού ήταν υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό σε δηλώσεις προέβη ο Αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου κος Καραγιαννίδης Βασίλης στο kozaniLife.gr.
Ο κος Καραγιαννίδης μας είπε  πώς υπάρχουν σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.
«Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας» .
Ο κος Καραγιαννίδης μας ανέφερε περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου  ο κόσμος καταφεύγει   στις γειτονικές Βαλκανικές Χώρες  αναζητώντας φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να διερευνά όμως την προσωπική του ασφάλεια.
«Πρίν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κος Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο.
Δυστυχώς μετά από ενάμισυ μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο»
Μας ανέφερε χαρακτηριστικά πόσο αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας έχουμε στην περιοχή μας, λόγω της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.
Όταν ρωτήσαμε τον κο Καραγιννίδη αν στην περίπτωση της 14χρονης  υφίσταται παθολογικό αίτιο για την ακατάσχετη αιμορραγία , μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε αυτή την ανεξέλεγκτη αιμορραγία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε και από Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου με το οποία συνομίλησε ο κος Καραγιαννίδης για την εξέλιξη της υγείας της 14χρονης.
Βέβαια, σχολίασε πώς ακόμα και παθολογικός παράγοντας να υπήρχε, ο κάθε οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία.
«Αλίμονο στον οδοντίατρο που πάει να κάνει εξαγωγή και δεν παίρνει ιστορικό ενδοκαρδίτιδας,  ηπατικό, νεφρικό, ενδοκρινικό, οστεοπόρωσης και γενικότερα  αν παίρνει ο ασθενής οποιαδήποτε αγωγή».  Α.Ζ. για το kozaniLife.gr
 
*** Πανελλήνιο Συνέδριο στην Κοζάνη: «Η γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας και προϊόν πολιτισμού»

**  Πανελλήνιο Συνέδριο στην Κοζάνη: «Η γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας και προϊόν πολιτισμού»

Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» και το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 με θέμα: "Η γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας και προϊόν πολιτισμού". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης και η Είσοδος θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.
Οργανωτική επιτροπή
Αικατερίνη Βόντσα Εκπαιδευτικός, ΜΑ DIDACTIQUES DU PLURILINGUISME
Δρ. Όλγα Κούρτογλου
Βασίλειος Κιοσσές Ψυχολόγος- Υποψήφιος Δρ. Ιατρικής
Μαρία Δεληγιάννη School of English Language & Literature Aristotle University of Thessaloniki, MA Theoretical Linguistics, Greek Philology of AUTH, MA Applied Linguistics, Nured School of UOWM
Κώστας  Παυλός Φιλόλογος, Ιστορικός Α.Π.Θ.
Επιστημονική Επιτροπή
Δρ. Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη
Δρ. Θέκλα Σανσαρίδου- Χέντριξ
Prof Benjamin Hendrickx Department of Greek and Latin Studies University of Johannesburg
Δρ. Αναστασία Βακαλούδη
Δρ. Βασιλική Βόντσα
Δρ. Αγνή Παπαδοπούλου
Δρ. Ηλίας Γιαννάκης
Δρ. Παναγιώτης Τσιολάκης
Δρ. Δημήτριος Κασαπίδης
Δρ. Φωτεινή Καγιόγλου
Δρ. Όλγα Κούρτογλου       
 Πηγή : http://www.kozanilife.gr/ 

 *** Η απελευθέρωση του Αγίου Όρους από το Πολεμικό Ναυτικό  το 1912


031114 AgionorosΣτις 2 Νοεμβρίου 1912, ελάχιστες ημέρες μετά την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ, κατευθύνεται προς το Άγιο Όρος.   Η παρουσία του αντιμετωπίζεται με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες καμπάνων ενώ ο στόλος ανταποδίδει με 21 χαιρετιστήριες βολές.
Το Αντιτορπιλικό “Θύελλα” αγκυροβολεί στην Δάφνη, αποβιβάζει άγημα από 40 άνδρες και ο εκπρόσωπος του Σουλτάνου, που έδρευε στον Πύργο του Πρωτάτου παραδίνει το Άγον Όρος στο Ελληνικό Βασίλειο.   Το «Γ. Αβέρωφ» με τα ανιχνευτικά «Ιέραξ» και «Πάνθηρ» κατευθύνονται στον όρμο του Πρόβλακα, κοντά στα Νέα Ρόδα, όπου αποβιβάζουν 200 άνδρες, οι οποίοι καταλαμβάνουν την διώρυγα του Ξέρξη. Όλα αυτά μαρτυρούν ένα κλίμα αισιοδοξίας και συγκινητικών στιγμών, καθώς μετά από 488 χρόνια σκλαβιάς το Άγιο Όρος απελευθερώνεται.
Στις 4 Νοεμβρίου 1912 η Ιερά Κοινότητα αποστέλλει ευχαριστήριο τηλεγράφημα για την απελευθέρωση του Αγίου Όρους στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος και απάντησε ως εξής:
«Ὁ Πρόεδρος τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου
Ἐν Ἀθήναις τῇ 25ῃ Νοεμβρίου 1912
Πανοσιολογιώτατοι,
Μετά βαθυτάτης συγκινήσεως, ἀποδεχόμενος τόν φιλόστοργον ὑμῶν ἀσπασμόν, εὐχαριστῶ ἀπό μέσης καρδίας ἐπί ταῖς τιμητικαῖς ἐκφράσεσι, δι’ ὧν μέ περιβάλλουσι αἱ ὑμέτεραι Ἁγιότητες.
Ἀντισυγχαίρων δέ ἐπί ταῖς νίκαις, αἵτινες θείᾳ συνάρσει στέψασαι τά ἑλληνικά ὅπλα, ἀπελύτρωσαν καί τούς τῆς Ἀθωνιάδος τόπους, ἐπικαλοῦμαι τάς πρός τόν Ὕψιστον ὑμετέρας δεήσεις ὑπέρ τῆς κατά τούς κοινούς πόθους περατώσεως τοῦ Ἱεροῦ ἀγῶνος.
Ἐλευθέριος Κ. Βενιζέλος»
Τα γεγονότα που ακολούθησαν με το Βουλγαρικό απόσπασμα να εγκαθίσταται στη Μονή Ζωγράφου προκάλεσαν ένοπλες αντιδράσεις.   Ομάδα κελιωτών και λαϊκών με επί κεφαλής τον αστυνόμο, πολιόρκησε την οχυρωμένη μονή Ζωγράφου και έριξε μερικές εκφοβιστικές βολές.  Η στενή πολιορκία και η πάροδος του χρόνου ανάγκασαν το βουλγαρικό τμήμα να παραδοθεί στις 21 Ιουνίου και να μεταφερθεί αιχμάλωτο στον Πειραιά.
Τα γεγονότα έχουν ιδιαίτερη ιστορική, εθνική, πολιτιστική και δι-ορθόδοξη σημασία. Με αφορμή και την εκατονταετηρίδα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης η Αγιορείτικη Εστία σχεδιάζει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συνέδριο, ερευνητικό έργο, εκδόσεις, εκθέσεις. Θα γίνουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον επιστημόνων και όχι μόνο.
Θα είμαστε εκεί λοιπόν, για να μάθουμε περισσότερα για τα γεγονότα την ιστορία και παράδοση του Αγίου Όρους κατά τα χρόνια της απελευθέρωσης του.
 
***  Παιδίατρος βρέθηκε με 1,2 εκατ. φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας - Μαντλίν: Συνελήφθη παιδεραστής
που γνωρίζει για την εξαφάνιση
 

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις στη Βρετανία για έναν παιδίατρο από το Μάντσεστερ, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 1,2 εκατ. φωτογραφίες και βίντεο με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.
Ο παιδόφιλος γιατρός Raza Laskar, είχε δημιουργήσει φακέλους στον υπολογιστή του με δικά του βίντεο, στα οποία ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με έναν 15χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Ο Laskar, που εργαζόταν ως παιδίατρος σε νοσοκομεία του Μάντσεστερ, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, καθώς οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι του περίπου 1,2 εκατ. σοκαριστικές φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες είχε τραβήξει μάλιστα ο ίδιος....
περισσότερα εδώ
.......................
Μαντλίν: Συνελήφθη παιδεραστής
που γνωρίζει για την εξαφάνιση
Ένας παιδόφιλος από την Μεγάλη Βρετανία είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από τις Αρχές και παραδέχτηκε ότι έχει κακοποιήσει κοριτσάκια σε πάνω από δέκα χώρες!
Ο 77χρονος Ρόντρικ Μακ Ντόναλντ έκανε τουρισμό σε όλη του την ζωή και επισκεπτόταν χώρες για να ασελγήσει σε μικρά κορίτσια. Το 1988 είχε κατηγορηθεί για πρώτη φορά για παιδεραστία αλλά αθωώθηκε με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος και να συνεχίσει να καταστρέφει παιδικές ψυχές.
Τελικά έφθασε το 2014 για να τον συλλάβει η αστυνομία. Μετά από μεγάλη και χρόνια έρευνα διαπιστώθηκε η δράση του και υπάρχουν έντονες υποψίες ότι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν....
 


***  Χωριουδάκι με σπιτάκια!! - Δεν είναι κουκλίστικα;
 
Adventskalender
Φωτάκια, χιονάκι... έτοιμο το χωριουδάκι
για τα Χριστούγεννα!!
Μικρά σπιτάκια με διάφορα χαρτόνια που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας.
Είναι μια διασκεδαστική κατασκευή, εύκολη και θα απασχολήσει τα παιδιά δημιουργικά με τον χρόνο τους.
Όσο πιο χρωματιστά, τόσο πιο χαριτωμένο θα είναι το αποτέλεσμα.
 
 *** «Μοιράζομαι» σημαίνει ευτυχία!!!
Όταν ήμασταν παιδιά, μοιραζόμασταν τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη.  Το «Μοιράζομαι» ήρθε για να μας κάνει πάλι παιδιά, να γίνει η φωνή  όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν και δεν ξέρουν τον τρόπο.
Μοιράζομαι

 Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για το «Μοιράζομαι»
Βίντεο :
  Γίνε και εσύ μέλος της ομάδας του «Μοιράζομαι»
με 4 απλούς τρόπους:
1) Κάλυψε μια ανάγκη
Μπες στο «Μοιράζομαι» και διάλεξε από τις αγγελίες, την ανάγκη που θέλεις να καλύψεις. Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που θα θέλεις να βοηθήσεις αλλά δε θα έχεις τα απαραίτητα αγαθά, την απαραίτητη γνώση ή ειδικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βοηθήσεις! Για παράδειγμα, αν είσαι γιατρός, μπορείς αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσεις μία επέμβαση. Αν είσαι ηλεκτρολόγος, μπορείς να βοηθήσεις σε ηλεκτρολογικές ενός ιδρύματος. Αν είσαι καθηγήτρια κάνε μαθήματα στα παιδιά! Ακόμη κι αν δεν είσαι κάτι από τα παραπάνω, μπορείς να εξασφαλίσεις τις ανωτέρω ανάγκες με δικά σου έξοδα!
2) Ενίσχυσε το Μοιράζομαι
Βοήθησε το έργο του « Μοιράζομαι», στηρίζοντάς μας οικονομικά στον λογαριασμό τάδε. Ενισχύοντας το «Μοιράζομαι», βοηθάς στο να βελτιωθεί το έργο του και να αυξηθούν οι δράσεις του καλύπτοντας ορισμένα από τα βασικά λειτουργικά του έξοδα.
3) Γίνε εθελοντής
Δώσε λίγο από το χρόνο σου και γίνε εθελοντής στο «Μοιράζομαι» ή σε κάποιον άλλον οργανισμό που χρειάζεται τη βοήθειά σου. Η Ελλάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση μαζί με την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, στον πίνακα κατάταξης του εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις το 10% των Ελλήνων πολιτών ασχολούνται με τον εθελοντισμό. Βοήθησε να αυξήσουμε το ποσοστό μας συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις ενός Μη Κυβερνητικού Οργανισμού.
4) Μοιράσου το "μοιράζομαι"
Αγκάλιασε την προσπάθεια του «Μοιράζομαι»,  κάνοντας share στα social media. Μίλησε για το έργο του «Μοιράζομαι»,  στους φίλους σου, μοιράσου το στα social media. Ακόμη και έτσι, γίνεσαι ενεργό μέλος του «Μοιράζομαι», .
Δες και εσύ πώς τελικά "μοιράζομαι" σημαίνει ευτυχία!!!
----------------------------------------­----------------------------------------­-
"Moirazomai", the greek word for sharing, is a NonProfit Organization, founded in 2013 in Athens, Greece. Our target is to bring closer those who want to offer to those who are in need. Www.moirazomai.gr is like a portal, where needs of other NGOs and individuals are gathered, registered and published. What we eventually want to achieve is to cover those needs.  
 
***  Οι Κούρδοι τσακίζουν τους τζιχαντιστές - 5.000 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο!!!
Οι Κούρδοι στο Κομπάνι και σε άλλες περιοχές τσακίζουν τους τζιχαντιστές που μετρούν απώλειες περίπου 5.000 μαχητών τους το μήνα Οκτώβριο. Στο αποτέλεσμα αυτό βέβαια συνέδραμαν και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων όταν δεν έριχναν πυρομαχικά και όπλα στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.Άλλοι 505 ισλαμιστές τραυματίστηκαν. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το ισοζύγιο απωλειών είναι τόσο αρνητικό για τον ISIS. Αν ο ρυθμός αυτός απωλειών εξακολουθήσει τότε ο ISIS θα αποδυναμωθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Οκτώβριος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του 2014, όπου τουλάχιστον 6.715 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 2.805 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο Αμερικανοί στρατιώτες.
Ωστόσο, ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν σε Ιράκ και Συρία, αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

 

 

Το περιστατικό συνέβη στη παγωμένη Σιβηρία της Ρωσίας. Εκεί μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι διατηρεί ένα παγωμένο εξωγήινο πτώμα στο ψυγείο της! Το νεκρό μυστηριώδης πλάσμα, αναφέρθηκε από την ίδια γυναίκα, την Marta Yegorovnam, η οποία κατοικεί στη πόλη Petrozavodsk, στη δυτική Ρωσία. Έβγαλε μάλιστα 5 φωτογραφίες που “αποδεικνύουν” την ύπαρξη του νεκρού εξωγήινου!
Η Marta Yegorovnam ισχυρίζεται ότι βρήκε τον νεκρό εξωγήινο σ ‘ ένα σημείο συντριβής UFO το 2009, κοντά στην θερινή της κατοικία. Τον ανέσυρε μέσα από τα φλεγόμενα συντρίμμια του UFO!
Πλέον, ο εξωγήινος δεν βρίσκεται στην κατοχή της, αφού πριν από λίγες μέρες εμφανίσθηκαν δύο άνδρες οι οποίοι κατάσχεσαν το πλάσμα για εξετάσεις, ισχυριζόμενοι ότι είναι από το Karelian Research Center της  Russian Academy of Sciences.
 


***  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!!!ΑΓΡΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ!!!!
ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μπορεί εδώ στην πατρίδα μας να ασχολούμαστε και ορθώς πράττουμε με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά την ίδια στιγμή η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, βαίνει διαρκώς κλιμακούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες του Pentapostagma.gr.
Μάλιστα είχαμε εμπλοκή, μετά από πολύ καιρό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ρωσικών στα τουρκικά παράλια , σε ένα σαφέστατο μήνυμα του Κρεμλίνου στον Ερντογάν, για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο. Άλλωστε όλα οι δηλώσεις επίσημες και ανεπίσημες της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας για την Κύπρο «εκπέμπουν» θετικότατα μηνύματα.
Συγκεκριμένα τα νατοϊκά ραντάρ σε Πολωνία και Γερμανία , ανίχνευσαν εντελώς αιφνιδιαστικά, τέσσερις ομάδες ρωσικών  μαχητικών αεροσκαφών, να εκτελούν πτήση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, την Βόρεια Θάλασσα,  τον Ατλαντικό Ωκεανό, και την Μαύρη Θάλασσα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2014. Αυτές οι ευμεγέθεις ρωσικές αεροπορικές παρουσίες,  αντιπροσωπεύουν ένα ασυνήθιστο μεγάλο επίπεδο στρατιωτικής  δραστηριότητας πάνω τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ(atlanticcouncil.org).
Συγκεκριμένα  στις  3 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 29 Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν  και παρακολούθησαν  οκτώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, που πετούσαν σε σχηματισμό πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.
Αμέσως σμήνος με μαχητικά F-16 της  Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε στην περιοχή , αναγνώρισε και αναχαίτισε το ρωσικό σμήνος σύμφωνα με το ΝΑΤΟ. Στα ρωσικά αεροσκάφη υπήρχαν και τέσσερα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-95 bear, καθώς και τέσσερα   αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού Il-78.
Ο σχηματισμός αφού πέταξε πάνω από την ηπειρωτική Ρωσία στην συνέχεια κατευθύνθηκε  πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας στον διεθνή εναέριο χώρο. Έξι ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια πήραν πορεία προς τα βόρεια-ανατολικά και την  Ρωσία, ενώ δύο βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν την πορεία τους νοτιο-δυτικά, παράλληλα με τις  νορβηγικές ακτές.
Τα ρωσικά  βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή βρετανικά αεροσκάφη  Typhoon, τα παρακολουθούσαν από κοντά. Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν  πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά της Πορτογαλίας, όπου αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από  μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας. Τα ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια κατευθύνθηκαν βόρεια-ανατολικά, προς τα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ , τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν είχαν  υποβάλει σχέδια πτήσης ή διατήρηση επαφής μέσω ασυρμάτου με τις πολιτικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, και δεν χρησιμοποιούσαν τους αναμεταδότες επί του σκάφους. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο δυνητικό κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία, όπως είναι ο πολιτικός έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας , με κίνδυνο να πραγματοποιηθεί κάποιο ατύχημα, αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Επίσης το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη να  πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο, συμπεριλαμβανομένων δύο βομβαρδιστικών Tu-95 συνοδευόμενα από δύο μαχητικά Su-27 Flanker.
Μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας  αναχαίτισαν τα ρωσικά αεροσκάφη , ενώ το   ΝΑΤΟ συνέχιζε  να τα παρακολουθεί στον διεθνή εναέριο χώρο. Έως τις 16:00 CET το ρωσικό σμήνος  ήταν ακόμα στον αέρα, στην ίδια περιοχή. Δηλαδή είχαμε σαφή αποστολή «μηνύματος» στην Τουρκία.
Επίσης το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν ρωσικό σμήνος να πετά  πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, στο διεθνή εναέριο χώρο, αποτελούμενο από δύο υποστρατηγικά αεροσκάφη  MiG-31 Foxhound, δύο Su-34 Fullback, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 Flanker και δύο Su-24. Αμέσως πορτογαλικά μαχητικά F-16 , τα οποία περιπολούσαν στην εν λόγω περιοχή , πέταξαν και πραγματοποίησαν αναγνώριση .
Κατά το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν επίσης επτά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, να  πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το αεροσκάφη εντοπίστηκαν περίπου στις 2:30 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 28 Οκτωβρίου, και αποτελούνταν από δύο μαχητικά MiG-31 Foxhound, δύο μαχητικά πολλαπλών αποστολών Su-34 Fullback, ένα Su-27 Flanker και δύο μαχητικά  Su-24 .
Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν στον Κόλπο της Φινλανδίας και αναχαιτίστηκαν από γερμανικά μαχητικά Typhoon, που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή της βαλτικής θάλασσας  . Τα ρωσικά μαχητικά συνέχισαν την  πορεία τους προς το  Καλίνινγκραντ. Τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης με τις αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, χρησιμοποιούσαν τους  αναμεταδότες τους , αλλά δεν διατηρούσαν επαφή  μέσω ασυρμάτου με τον πολιτικό έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις..
Το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 παρακολουθήσεις ρωσικών αεροσκαφών το 2014 μέχρι σήμερα, οι οποίες σημειωτών  είναι περίπου τρεις φορές περισσότερες από ό, τι διεξήχθησαν το 2013.
Όπως  λοιπόν γίνεται κατανοητό η Ρωσία «δείχνει» τα δόντια της στο ΝΑΤΟ, με μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Ρωσία δύναται να πραγματοποιεί  πολεμικές αποστολές, σε πολλά διαφορετικά σημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία είχαμε πτήσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών σε σχηματισμό COMAO, δηλαδή συνδυασμένες πτήσεις αεροσκαφών που περιλάμβαναν διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, σε μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίδειξη δύναμης της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Επισημαίνουμε στο Pentapostagma.gr., εδώ και καιρό με σειρά άρθρων μας, ότι η ρωσική πολεμική βιομηχανία «πίσω» από τα Ουράλια όρη, εργάζεται πυρετωδώς και μέσα στο 2014 έχει παραδώσει πάνω 100 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ….
pentapostagma.gr
 
*** Oι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου έφτασαν... στη Νέα Υόρκη!!!

Συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον αγώνα για επιβίωση της φυλής των Καλάς (σ.σ. οι Καλάς υποστηρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου) πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Στο τέλος του «ανοικτού εορταστικού συνεδρίου», όπως ονομάστηκε, εγκρίθηκε ψήφισμα με τον οποίο υποστηρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει ποτέ να συμφωνήσει σε χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ή παράγωγά του για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων».
Το συνέδριο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με τη συνεργασία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της οποίας ο πρόεδρος Δημήτρης Χατζής ήταν ο κεντρικός ομιλητής.
Ο κ. Χατζής έκανε συνοπτική ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του ζητήματος της ονομασίας και στο ιστορικό της ίδρυσης της Παμμακεδονικής Ένωσης το 1947, ως «κίνησης προάσπισης των συμφερόντων και της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο πρόεδρο τον Στίβεν Λαδά», όπως είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, ενώ, ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι η απαλοιφή κάθε επεκτατικής και επιθετικής βλέψης των Σκοπιανών προς την πατρίδα μας», προσθέτοντας ότι «παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση της Ελλάδας σε τουριστικό επίπεδο και σε επίπεδο ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή της Μακεδονίας».
Τέλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης παρουσίασε στοιχεία και ντοκουμέντα που «αποδεικνύουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών» και «την προπαγάνδα που ασκούν στα σχολεία της χώρας τους, αλλά και τις προκλητικές κινήσεις τους στο εξωτερικό ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις».
Στο συνέδριο μίλησαν επίσης ο καθηγητής Νίκος Γεωργαντζάς (για την πολιτικό- πνευματική επιρροή του Αριστοτέλη στα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η συγγραφέας Λακσάν Μπίμπι (για το περιεχόμενο του βιβλίου της που αφορά τη φυλή των Καλάς), ο στρατιωτικός σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, αντισμήναρχος 'Αγγελος Καλλιγαρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρος Γαλάτουλας, ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος, ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Γεωργόπουλος και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων, Τιμολέων Κακούρος.  Πηγή: ΑΜΠΕ
 
 ***  ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
Ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας 10ετίας τόσο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη ότι θα είναι ο φετινός, αναφέρουν οι περιβαλλοντολόγοι αναλύοντας τα μοντέλα και τα στατιστικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στην διάθεσή τους.
Το γεγονός ότι ήδη έχουμε έντονες χιονοπτώσεις από τις 22 Οκτωβρίου, αλλά και θερμοκρασίες που σημειώνονται Ιανουάριο και Φεβρουάριο, δείχνουν ότι ο εφετινός χειμώνας θα διακόψει το σερί των "θερμών" χειμώνων της τελευταίας τριετίας (ο τελευταίος βαρύς χειμώνας ήταν το 2011-2012).
Φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και η χρονιά των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους στην ανατολική Ευρώπη. Οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, αφήνοντας έτσι, όλα τα συστήματα και το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Χρονιές όπως το 1988, το 2001, το 2002, το 2004 και το 2008, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ωστόσο το 1988, το 2001 και το 2004 τα φαινόμενα μέσα στο χειμώνα ήταν ακραία και ασυνήθιστα σε όλη την Ελλάδα (η προεκλογική εκστρατεία του 2004 είχε γίνει μέσα στα χιόνια), ιδιαίτερα κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο.
Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα έχει περισσότερα χιόνια και από τον χειμώνα 2007-2008 που ήταν μέχρι στιγμής ο πλέον βαρύς της τελευταίας δεκαετίας.
Στην ανατολική Ρωσία εφέτος μετά από πολλά χρόνια, επικρατεί ήδη αυτή την εποχή ψύχος με θερμοκρασίες ακόμα και -30oC. Το ψύχος αυτό αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρας μας τόσο μέσα στον Νοέμβριο όσο και και στον Δεκέμβριο.
Οι κλιματολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν θε έχουν και γεωστρατηγικές επιπτώσεις: Η Ρωσία θα "θησαυρίσει" από την πώληση αυξημένων ποσοτήτων φυσικού αερίου και θα "ρεφάρει" από την πτώση τιμών στο πετρέλαιο.
Την ίδια στιγμή, όσες χώρες δεν θα πάνε καλά με την Ρωσία και εκβiάζουν την Μόσχα με διάφορους τρόπους, θα περάσουν μάλλον δύσκολα...
defencenet.gr
 
***   ΠΟΥΤΙΝ: H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ 
 
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Mιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης του Valdai Club στο Σότσι, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κατηγόρησε τον Recep Tayyip Erdoğan ότι υποστηρίζει τους ξένους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία παρέχοντάς τους ιατρική περίθαλψη και ότι έχει μετατρέψει την Τουρκία σε ένα διεθνές κέτρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας.Tο Itar-Tass μέτεδωσε ότι ο Putin δήλωσε την Παρασκευή στο Sochi:

“Το Τουρκικό καθεστώς έχει εξελιχθεί σε μια σοβαρή απειλή για την διεθνή ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα. Ως εκ τούτου, η Ρωσική Ομοσπονδία δε θα διστάσει παραβλέποντας αυτήν τη σοβαρή απειλή να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να εμποδίσει τον Ερντογάν από την επίθεση αυτοκτονίας του στη Μέση Ανατολή”
Επίσης ανέφερε ότι στη βαρβαρότηρα του φαύλου φαινομένου του ISIS, υποκρύπτεται η Σαουδική Αραβία που στηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες , οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και του Κατάρ που πυροδότησαν έναν σεκταριστικό πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες αθώους πολίτες. 


Ο Πούτιν άσκησε κριτική και για τη δολιότητα του Τούρκου Πρωθυπυργού Ahmet Davutoğlu, που πρόσφατα εκβίασε ότι θα βοηθήσει το διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS μόνο αν υπάρχει σχέδιο για ανατροπή της συριακής κυβέρνησης.
“Αν ο κ. Ερντογάν έχει σκοπό να αναμιχθεί στη Συρία μόνο και μόνο για να ανατρέψει τον Σύριο Πρόεδρο, η Μόσχα τότε σίγουρα θα στείλει πυραύλους και όπλα στην αραβική χώρα σύμμαχο ” προειδοποίησε ο Πούτιν.
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της κρατικής Δούμα, Sergey Naryshkin επίσης κατήγγειλε την Τουρκία ότι δολοπλοκεί από το 2011 να αντικαταστήσει τη συριακή κυβέρνηση με μια κυβέρνηση μαριονέττα: 


“Προσπαθούν να παρέμβουν με το πρόσχημα της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης εντός του συριακού εδάφους”, ενώ χαρακτήρισε « θλιβερή παρωδία» την πρόσφατη αίτηση έγκρισης του Ερντογάν από το τουρκικό κοινοβούλιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού.
“Λυπάμαι που βλέπω ότι το περίφημο δόγμα του Τούρκου Πρωθυπουργού “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες ” έχει γίνει “μηδενική φιλική πολιτική” στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο Naryshkin.
(awdnews 01/11/14)
-
 
 ***  ΣΟΒΑΡΟ!!!ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!!ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

Μας δολοφονούν ομαδικά.
To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία
των ανθρώπων...
Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε - και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα - οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών... HΝ
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.
Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.
Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.
Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)
Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS
Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.
Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού...
Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά - και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.
Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.
Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα - προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα...
Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του...
Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.
Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων... ΗΝ
Του Αλέξανδρου Γεωργίου
http://www.madatoforos.com
http://autochthonesellhnes.blogspot.gr

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ     

 Η νηστεία  στην υγεία  στην ζωή μας
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3743    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8134    βίντεο   .-
Ο οδοντίατρος  στην υγεία  της ζωής  μας ! 
Ότι τρώμε  είμαστε !
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    689.–
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-
 Προσεγμένα  δόντια  όμορφο Στόμα  !
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  

   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
**
 Ο εγκέφαλος για τα πάντα !
~** https://www.facebook.com/ingossip.gr .-
***

 
 

1 σχόλιο:

  1. ~ Δεν είναι αρκετή μόνη η αποχή από τις τροφές για την τέλεια καθαρότητα της ψυχής , αν δεν βοηθήσουν και οι υπόλοιπες αρετές .- {Όσιος Ιωάννης ο Κασσιανός } .-
    ~ Όπως ο καθαρός ήλιος ανεβαίνει στον ορίζοντα , κατά τον ίδιο τρόπο λάμπει και η ψυχή που εγκαταλείπει το σώμα , όταν έχει καθαρή την συνείδηση . { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος}

    ΑπάντησηΔιαγραφή