Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση 16/12/2014

Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 :*** Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας:
 
Τα Μυστήρια είναι εκείνες οι ιερές τελετές της Εκκλησίας μας, που αποτελούν αισθητά σημεία της θείας χάρης, μεταδίδουν στους πιστούς την ουράνια ευλογία, χαράσσουν βαθειά στο εσωτερικό των χριστιανών σωτηριώδεις συνέπειες, αναμορφώνουν ψυχικά τον άνθρωπο, τον μεταμορφώνουν σε καινή κτίση. Τα ιερά Μυστήρια είναι θεοσύστατα, δηλαδή τα συνέστησε ο ίδιος ο Χριστός. Η συνειδητή συμμετοχή όλων μας σε αυτά είναι απαραίτητη για την ένωσή μας με τον Θεό και τη σωτηρία μας.
Η σημασία των ιερών Μυστηρίων
Τα μυστήρια είναι ιερές τελετές της Εκκλησίας μας, που ιδρύθηκαν από τον ίδιο τον Χριστό. Παρέχουν στους πιστούς τη θεία χάρη και αποσκοπούν στην ευλογία ολόκληρης της ψυχοσωματικής υπόστασης του ανθρώπου. Τα ιερά μυστήρια είναι επτά:
1) Το βάπτισμα ενσωματώνει το βαπτισθέντα στο σώμα της Εκκλησίας.
2) Το χρίσμα σφραγίζει με τα χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος τη νέα πνευματική ζωή που άρχισε με το βάπτισμα.
3) Η μετάνοια – εξομολόγηση αποκαθιστά την πνευματική υγεία της ψυχής, την οποία χάνει ο άνθρωπος με την αμαρτία.
4) Η θεία ευχαριστία τρέφει με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τα μέλη της Εκκλησίας, τα ενώνει εσωτερικά με τη θεότητα και τα θεοποιεί.
5) Η ιεροσύνη παρέχει με τη χειροτονία τους λειτουργούς της Εκκλησίας.
6) Ο γάμος δημιουργεί, ευλογεί και αγιάζει τη χριστιανική οικογένεια.
7) Το ευχέλαιο παρέχει τη σωματική ίαση στα ασθενούντα μέλη της Εκκλησίας, αλλά και την πνευματική τους υγεία με την άφεση των αμαρτιών.
Υπάρχουν ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας που είναι υποχρεωτικά για όλους τους πιστούς. Αυτά είναι το Βάπτισμα, το Χρίσμα, η Εξομολόγηση και η Θεία Ευχαριστία. Υπάρχουν και εκείνα που δεν είναι υποχρεωτικά για όλους τους πιστούς. Αυτά είναι ο Γάμος, η Ιερωσύνη και το Ευχέλαιο.
Άλλα Μυστήρια της Εκκλησίας μας τελούνται μόνο μία φορά στον πιστό, και συγκεκριμένα το Βάπτισμα, το Χρίσμα και η Ιεροσύνη. Άλλα είναι επαναλαμβανόμενα στη ζωή του πιστού, και συγκεκριμένα η Εξομολόγηση, η Θεία Ευχαριστία και το Ευχέλαιο. Ο Γάμος είναι μη επαναλαμβανόμενο Μυστήριο, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ευλογεί την τέλεση ενός Γάμου και φιλανθρώπως επιτρέπει τη σύναψη δύο ακόμη.   Πηγή:  www.romenihol.gr ,.-
 
***   Εβδομάδα αλληλεγγύης 

Εβδομάδα αλληλεγγύης, από χθες έως τις 22 του μήνα, οργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, αλλά και φάρμακα, προκειμένου να τα διαθέσουν σε οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Επίσης, στο σχολείο θα γίνουν συζητήσεις και δρώμενα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων από εκπαιδευτικούς, γιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου και εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να πάνε τρόφιμα, ρούχα (καθαρά), παπούτσια, παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) και φάρμακα στο σχολείο (Κρήτης 46 τηλ. 2721082708). Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα 22/12, στις 10.30 το πρωί, αντιπροσωπεία του σχολείου, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα επισκεφτούν το Γηροκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές με παππούδες και γιαγιάδες. - 

***  Απάτη μέσω ίντερνετ για ενοικιάσεις κατοικιών, τι να προσέξετε σύμφωνα με την Αστυνομία          
           
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο, με απατηλό - παραπλανητικό περιεχόμενο, για δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών από ιδιώτη σε ιδιώτη
Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing), με σκοπό να πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή ή/και να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα
Οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται να μην αποστέλλουν προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία τους σε άγνωστα άτομα, καθώς και να επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών
Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 111 88, μέσω e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (iOS - Αndroid) CYBERKID                                                                             
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναρτηθεί αγγελίες στο διαδίκτυο με απατηλό - παραπλανητικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις οποίες προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες μίσθωσης/ενοικίασης κατοικιών, ακόμη και στη χώρα μας, φερόμενες από ιδιώτη σε ιδιώτη.
Προκειμένου να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά για μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες, «επιδιώκεται» να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι πολλές από αυτού του είδους οι αγγελίες έχουν απατηλό και παράλληλα παραπλανητικό περιεχόμενο και απώτερος σκοπός τους είναι να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν μέσω διαδικτύου να νοικιάσουν κατοικία, ώστε να αποστείλουν κατά περίπτωση:
·         σημαντικό χρηματικό ποσό, ως προκαταβολή για τη δήθεν προσφερόμενη προς ενοικίαση κατοικία, ζητώντας μάλιστα τα ποσά αυτά να αποστέλλονται συνήθως μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών,
·         προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ. κ.λπ.),
·         προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers) αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ κ.λπ.)
Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους αγγελίες, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους.
Επιπλέον, συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, καθώς και να διασταυρώνουν - επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
Ειδικότερα, συνιστάται:
·         Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου αγγελιοδότη και μέσω δεύτερης πηγής ή του τηλεφωνικού καταλόγου.
·         Να διασταυρώνεται – επιβεβαιώνεται η φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
·         Να αξιολογούνται προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω διαδικτύου ή σε σχετικά e-mail και να δίδεται προσοχή εάν υπάρχουν ανορθογραφίες ή κάποια διεύθυνση e-mail που δεν αναφέρει το όνομα της εταιρείας ή του αγγελιοδότη. Ακόμη να παρατηρείται εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, καθώς αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία.
·         Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσύνδεσμοι (links) όταν ελέγχονται οι πηγές των διαδικτυακών αγγελιών. Επίσης, θα πρέπει να δίδεται προσοχή σε μία άλλη μορφή απάτης, που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση), η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε «απομιμήσεις», με σκοπό την κλοπή προσωπικών τους στοιχείων.
·         Να δημιουργείται εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας άλλος λογαριασμός για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες.
Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση, ότι σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία, η ενοικίαση κατοικιών και διαμερισμάτων αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία διέπεται από ειδικό νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένες αστικές και φορολογικές προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος  στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Στον πενταψήφιο αριθμό: 111 88
·         Στέλνοντας  e-mail  στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·         Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα   ios - android: CYBERKID

 *** Χειμωνιάτικες ζεστές βουτιές στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)            
     
Στις θάλασσες επέστρεψαν οι λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης αυτό το Σαββατοκύριακο. Η λιακάδα ήταν ό,τι έπρεπε, ακόμα και για… καλοκαιρινή ηλιοθεραπεία.
Κι όπως μας είπαν γνωστοί, η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν καλή και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.  Β.Β.
 
*** Ζευγάρι Αλβανών έκλεβε ρούχα και χτύπησε υπάλληλο 
Δεν πρόλαβε να ανοίξει και αμέσως είχαν τα «τυχερά» τους σε πολυκατάστημα με ρούχα στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς συνελήφθη μια 32χρονη Αλβανή να κλέβει ρούχα, ενώ διέφυγε ο σύζυγός της κι ένα ακόμα άτομο. Μάλιστα, επικράτησε πανικός, όταν υπάλληλος ασφαλείας του καταστήματος προσπάθησε να τους σταματήσει και του επιτέθηκαν. Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής η 32χρονη μαζί με τον άντρα της και άλλο ένα άτομο πήγαν στο κατάστημα. Υπάλληλος ασφαλείας διαπίστωσε ότι έβαζαν ρούχα σε τσάντες που είχαν μαζί τους, χωρίς να τα πηγαίνουν στο ταμείο. Όταν βγήκαν από το κατάστημα, ο υπάλληλος προσπάθησε να τους ελέγξει και να τους σταματήσει και προκειμένου να διαφύγουν, ο άντρας χτύπησε τον υπάλληλο και έφυγαν τρέχοντας. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και έπειτα από κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντοπίστηκε η 32χρονη και συνελήφθη. Όπως προέκυψε, οι ίδιοι την προηγούμενη ημέρα είχαν επισκεφθεί και πάλι το ίδιο κατάστημα και είχαν αφαιρέσει ρούχα χωρίς να γίνουν εκείνη τη στιγμή αντιληπτοί. Αυτό όμως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τις κάμερες ασφαλείας. Χθες το μεσημέρι με δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της για ληστεία η 32χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια.Β.Β. - 
 
***  Ορκωμοσίες στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας         
            
89 φοιτητές θα λάβουν το πτυχίο τους 
 Ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν απόψε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στις 6.45 θα γίνει ορκωμοσία στο Τμήμα Φιλολογίας, όπου θα λάβουν το πτυχίο τους 39 φοιτητές, μεταξύ αυτών κι ένας διδάκτορας.
Στη συνέχεια, στις 8.00, θα αρχίσει ορκωμοσία στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών, όπου θα λάβουν το πτυχίο τους 50 άτομα, μεταξύ αυτών τέσσερις διδάκτορες.
Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν από τις ορκωμοσίες (6.00)  θα έχουν προηγηθεί τα εγκαίνια της Πανεπιστημιακής Αρχαιολογικής Μουσειακής Συλλογής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
 
*** Κρήτης και Φιλελλήνων: Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα 
Προχωρούν οι προετοιμασίες ώστε να δοθεί η δυνατότητα για στροφή αριστερά από την Κρήτης στη Φιλελλήνων και για αμφιδρόμηση της Μιαούλη. Αφού ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ένας οδηγός θα μπορεί να κινηθεί ως εξής: ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς Φαρών, θα μπορεί να πάει ευθεία, δεξιά στη Μιαούλη (δεν επιτρέπεται τώρα) και αριστερά στη Φιλελλήνων (δεν επιτρέπεται τώρα), ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς το Πάρκο, θα μπορεί να κατευθυνθεί ευθεία, δεξιά στη Φιλελλήνων, όχι όμως αριστερά στη Μιαούλη (η κατάσταση διατηρείται ως έχει), ευρισκόμενος στη Φιλελλήνων με κατεύθυνση προς το λιμάνι, θα μπορεί να συνεχίσει ευθεία στη Μιαούλη (δεν επιτρέπεται τώρα), είτε να κάνει δεξιά ή αριστερά, κάτι που ισχύει και τώρα, ευρισκόμενος στη Μιαούλη με κατεύθυνση προς βορρά, θα μπορεί να κινηθεί όπως τώρα, δηλαδή να συνεχίσει ευθεία στη Φιλελλήνων, είτε να κάνει αριστερά ή δεξιά στην Κρήτης. Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας ολοκλήρωσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου τις εργασίες παραλλαγής του κόμβου, όσον αφορά στα φωτιστικά των σηματοδοτών. Σήμερα αναμένεται ομάδα τεχνικών από την Αθήνα, για την εγκατάσταση νέου προγράμματος και τη ρύθμιση των σηματοδοτών. Η θέση σε λειτουργία των φαναριών, αφού εγκατασταθεί και κάθετη σήμανση, θα ανακοινωθεί με νέα ειδοποίηση εκ μέρους του Δήμου. Επειδή οι σηματοδότες δε λειτουργούν εν όψει των νέων ρυθμίσεων, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να σέβονται την προτεραιότητα που αποδίδεται με σήματα STOP. - 

 *** Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021: Ανακοινώθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής

Στις 9 Δεκεμβρίου 2014 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εκκίνηση της διαδικασίας για την προ-επιλογή των ελληνικών πόλεων που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Θα ακολουθήσει, το 2016, η επιλογή της πόλης που θα ονομασθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και η Καλαμάτα φιλοδοξεί να της ανατεθεί αυτή η ευθύνη. Η προκήρυξη περιλαμβάνει τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη διαδικασία για τον ορισμό μίας πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και την απονομή του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Επιπλέον, αναφέρεται η σύνθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα αποτελείται από 10 ανεξάρτητους Ευρωπαίους και 2 εθνικούς κριτές, οι οποίοι θα αναλάβουν να αξιολογήσουν τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από τις υποψήφιες πόλεις. Η Καλαμάτα έχει ήδη μπει στη διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 και είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό. Η Καλαμάτα μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα, πλέον, για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητάς της και η υποβολή του θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015. Σήμερα ο δήμαρχος Π. Νίκας θα μεταβεί στην Τρίπολη, προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. - 

*** Η Εύη Τατούλη υποψήφια με τη Ν.Δ.          
   
Την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., στην Αρκαδία, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, επιβεβαίωσε η Εύη Τατούλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης.
«Δε θα κρύψω ότι είμαι κόρη του Πέτρου Τατούλη και είμαι υπερήφανη που είμαι πολιτικό του παιδί» είπε. Μιλώντας για τον εαυτό της, έπειτα από σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι είναι 33 ετών, έχει τρία παιδιά, 2, 4 και 6 ετών, έχει σπουδάσει στη Νομική και έχει εργαστεί στην «Καθημερινή», ενώ έχει συγγράψει δύο βιβλία.

*** 
 -Η στάθμη του νερού εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο του συναγερμού 
Επικίνδυνη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με το πρόβλημα να έχει μετατοπιστεί πλέον κυρίως στο Νότιο τμήμα του Νομού. 
Ο Έβρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τη Δευτέρα έσπασε το ανάχωμα και στο Πέταλο. Συνεργεία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχη καθημερινά για να συγκρατήσουν τα νερά του ποταμού, ενώ χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει.  
Από τις πλημμύρες έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια. 
Video , Έβρος πλημμύρες 2014 - Καταστροφές Δήμος Σουφλίου   : http://youtu.be/ZvTnpxYSO1U ,
Οι κάτοικοι διακατέχονται από αισθήματα έντονης ανησυχίας μιας και δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει ενώ τα νερά του ποταμού θέτουν σε δοκιμασία αναχώματα και Αρχές. 
Στο βόριο τμήμα του Νομού τα φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση, με τη στάθμη του νερού να υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο η εικόνα είναι διαφορετική στο νότιο τμήμα. Εκεί κατά μέσο όρο η στάθμη αγγίζει τα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6. 
Επιπλέον πονοκέφαλο στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκαλούν και οι μεγάλες ποσότητες υδάτων που καταλήγουν στο ύψους του Τυχερού από τον ποταμό Εργίνη της Τουρκίας.
Video , Έβρος πλημμύρες 2014 - Κάτοικοι στο Ορμένιο   : http://youtu.be/DdIN9IoIX1k ,.


*** Τα ακριβά δώρα του γάμου θα επιστρέφονται μετά το χωρισμό αποφάσισε ο Άρειος Πάγος          
           
Θα πρέπει να επιστρέφονται στον δωρητή τα ακριβά δώρα, αν αυτός τα ζητά πίσω μετά τον χωρισμό ενός ζευγαριού, όπως αποφάνθηκε κρίνοντας υπόθεση ο Άρειος Πάγος.
  Σύμφωνα με την απόφαση αυτό θα μπορεί να γίνεται εάν λήξει η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο συντρόφων ή εάν πεθάνει ο ένας από τους δύο. 
  Σύμφωνα με το Έθνος, με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ανατρέπεται με πλειοψηφία 4-1 ψήφοι αντίθετη απόφαση του Εφετείου καθώς οι αρεοπαγίτες δέχτηκαν  ότι μπορεί να αναζητείται δικαστικά η επιστροφή τέτοιων μεγάλης αξίας δώρων, με βάση τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό, όταν έρχεται το τέλος μιας ελεύθερης συμβίωσης.
  Ο Άρειος Πάγος «άναψε πράσινο φως» ώστε μια γυναίκα να μπορέσει να διεκδικήσει δικαστικά όλα τα δώρα (ακίνητα, ΙΧ, κ.λπ. ή τη χρηματική τους αξία) που είχε κάνει στον φίλο της με τον οποίο συζούσε σε ελεύθερη σχέση, χωρίς γάμο και ο οποίος μετά 15 χρόνια σχέσης πέθανε και τον κληρονόμησε η αδελφή του.
  Η απόφαση αυτή θεωρείται «μπούσουλας» για την εκδίκαση παρομοίων υποθέσεων.
  Στην απόφαση τονίζεται ότι στο πλαίσιο της ελεύθερης συμβίωσης υπάρχουν καθημερινά συνηθισμένες παροχές από τον έναν προς τον άλλον, που γίνονται από ελευθεριότητα και χωρίς πρόθεση λήψης ανταλλάγματος. Στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να γίνει λόγος για πλουτισμό του άλλου και δεν μπορεί να αξιωθεί η επιστροφή των σχετικών δώρων με τις διατάξεις του ΑΚ περί αδικαιολόγητου πλουτισμού.
  Αντίθετα, τονίζει ο ΑΠ, δεν ισχύει το ίδιο όταν υπάρχει παροχή περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, η οποία προϋποθέτει και έχει ως βάση και «θεμέλιο» τη συμβιωτική σχέση των δύο συντρόφων. Έτσι, εάν κατά την ελεύθερη συμβίωση υπήρξε πλουτισμός ενός εκ των συμβιούντων συντρόφων από την περιουσία του άλλου και η περιουσιακή αυτή βελτίωση έγινε με την προοπτική γάμου ή στο πλαίσιο της «κοινωνίας βίου», τότε στην περίπτωση που σταματά η ελεύθερη συμβίωση παύει να υπάρχει και η θεμελιώδης αιτία χάριν της οποίας έγινε η περιουσιακή μετακίνηση και μπορεί να αναζητηθεί η επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων.

***  Χριστουγεννιάτικος στολισμός…         
   
Πολλά τα παράπονα των κατοίκων γύρω από την περιοχή της Τέντας, στο Ανατολικό Κέντρο, για την κατάσταση με τον ηλεκτροφωτισμό των δημόσιων χώρων, αλλά και με το χριστουγεννιάτικο στολισμό. «Ούτε ένα λαμπάκι δεν περίσσεψε για εμάς, να σπάσει την γκρίζα ατμόσφαιρα της εποχής», μας έλεγε δημότης.
Πάντως, ακόμα κι αν είναι έτσι, δε θα ήταν άσχημο οι δέκα - είκοσι επαγγελματίες της περιοχής να βάλουν ρεφενέ από δέκα ευρώ και να δημιουργήσουν μια δική τους, αυθεντικότερη ατμόσφαιρα...   Α.Π.
 
***  Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι         
           
Την 29η Δεκεμβρίου, οπότε θα γίνει η τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα περιμένουν οι δικηγόροι για να αποφασίσουν αν θα αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντά τους.
Οι δικηγόροι, μετά το δημοψήφισμα που διενήργησαν 2-3 Δεκεμβρίου, έχουν αποφασίσει αποχή διαρκείας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε στην Αθήνα η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δε συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας.
Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τις 16 Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δε συνιστά  αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.
Γι’ αυτό αποφασίσθηκε ότι σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών η Συντονιστική Επιτροπή και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της. Μέχρι τότε, οι μόνες υποθέσεις που θα παρίστανται δικηγόροι θα είναι με κρατούμενους κατηγορούμενους και αν απειλούνται με κίνδυνο παραγραφής.
Στο μεταξύ, περίπου 10 δικηγόροι και μια δικηγορική εταιρεία της Αθήνας κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της αποχής, με το αιτιολογικό ότι αυτή έπρεπε να κηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση και όχι από την Ολομέλεια.  Β.Β.
 
*** Η Μυρτώ δύο χρόνια μετά την ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στην Πάρο που συγκλόνισε το πανελλήνιο... Πως είναι σήμερα;
13 Νοεμβρίου 2014. Η Μυρτώ είναι 17 χρονών. Τα μαλλιά της είναι ξανθά και είναι πολύ όμορφη... Μου λένε ότι είναι και πάρα πολύ έξυπνη.
~ Το πιστεύω χωρίς καμία αμφιβολία. Έχει πολύ κοφτερό βλέμμα. Όμως δεν μιλάει. Δεν μπορεί. Ούτε μπορεί να σταθεί όρθια. Γιατί πριν από δύο χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 2012, στην Πάρο, κάποιος δεν σεβάστηκε τη ζωή της. Της επιτέθηκε γιατί «του άρεσε», τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα και την άφησε μια ανάσα πριν τον θάνατο σε έναν βράχο, πλημμυρισμένη στα αίματά της.
~ Συναντήσαμε τη Μυρτώ στη Λάρισα. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus. Εκεί που τους τελευταίους 10 μήνες και κάτι παλεύει για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Και να μιλήσει ξανά. Να ξαναβρεί τη ζωή της.
~ Πριν ήταν στην Αμερική, στη Βοστώνη, όπου νοσηλεύτηκε για 7,5 μήνες, ενώ προηγήθηκε νοσηλεία δύο μηνών στο Αττικό, τρεισήμισι μηνών στην εντατική του Υγεία και πεντέμισι μηνών στον Ευαγγελισμό. Έχει κάνει μέχρι σήμερα έξι επεμβάσεις, οι τέσσερις από αυτές στο κεφάλι.
Σπίτι της έγιναν τα νοσοκομεία. Δίπλα της συνεχώς η μητέρα της, η κυρία Μαρία Κοτρώτσου, που κάνει τα πάντα για να δει ξανά το παιδί της όπως ήταν πριν από εκείνη την τραγική ημέρα.  «Εσείς πως είστε;», ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις που της έκανα.   Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό. Είναι κάτι που αποφεύγω. Προσπαθώ να σκέφτομαι πως είναι η Μυρτώ, τι κάνει η Μυρτώ. Γιατί αν μπλέξω στο πως είμαι εγώ ... το φοβάμαι    Η Μυρτώ πως είναι τώρα; Είναι λίγο καλύτερα. Βέβαια αυτό οφείλεται στις θεραπείες που γίνονται εντατικά κάθε μέρα και πολλές ώρες. Περίπου πέντε ώρες. Έχει αποδώσει.  Τι βελτίωση έχετε δει;   Μην περιμένετε να σας πω ότι μιλάει και περπατάει, αυτά ακόμη δεν έχουν γίνει. Μια υποτυπώδης συνεννόηση με ένα "ααα" ή ένα "οοο" που σημαίνει όχι ή ναι, ένα "γεια" που φωνάζει τη μαμά μου, και τα υπόλοιπα με τα μάτια και με τα χέρια. Καταλαβαίνει, αλλά η εκφορά του λόγου είναι που τη δεσμεύει και δεν μπορεί να μας πει αυτά που καταλαβαίνει ή αυτά που θέλει. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δεν μπορώ να φανταστώ να μπω στη θέση της για να είμαι ειλικρινής. Να καταλαβαίνει το μυαλό σου και να μην μπορείς να εκφραστείς. Προσπαθώ να την καταλάβω αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την καταλάβω στα πάντα, δεν μπορώ να καταλάβω τις σκέψεις της και δεν μπορεί και εκείνη να μου εκφράσει τις σκέψεις της. Μπορεί να την ρωτήσω αν πονάει, αν θέλει κάτι, αν της αρέσει κάτι, αλλά αυτά είναι ό,τι το δικό μου το μυαλό σκέφτεται, δεν είναι ότι σκέφτεται με το δικό της. Μου απαντάει αλλά έχει και εκείνη πολλά πράγματα που δεν εκφράζει. Και αυτό πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ άσχημο για έναν άνθρωπο. Πιστεύω ότι νιώθει εγκλωβισμένη. Εγώ έτσι θα ένιωθα. Συν ότι δεν μπορεί και να κινηθεί.   Όπως μας εξηγεί, αυτά τα προβλήματα δεν οφείλονται στον ψυχολογικό σοκ που υπέστη εκείνη την ημέρα, αλλά στα πολύ δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε: «Όταν χτυπάει ο εγκέφαλος, τα νεύρα που φεύγουν και καταλήγουν στα διάφορα μέρη του σώματος και τα νεύρα που ξεκινούν από τα διάφορα μέρη του σώματος, πρέπει να έχουν μια ανταπόκριση. Αυτή η ανταπόκριση έχει χαλάσει. Και γι' αυτό έχει αυτό που λέμε σπαστικότητα, που στραβώνουν τα μέλη. Η σπαστικότητα επίσης φέρνει πόνους. Είναι σαν να έχεις συνεχεία κράμπες. Ιδίως στα χέρια και στα πόδια».                                                 
~ Θυμάται καθόλου τι έχει γίνει;
Όχι, δεν θυμάται. Και πιθανόν να μην θυμηθεί ποτέ. Ο εγκέφαλος με αυτά τα χτυπήματα που δέχτηκε, όπως μας είπαν και από την Αμερική, έχει διαγράψει τα πάντα. Μπορεί κάτι στη λέξη Πάρος να της έρχεται σαν κάτι άσχημο, αλλά αυτό μπορεί να το έχει κάνει και μετά ο εγκέφαλός της. Μας είχαν πει να προσέχουμε τι λέμε και πως το λέμε, γιατί τα άτομα που δεν θυμούνται και έχουν περάσει από δύσκολες καταστάσεις τείνουν να δημιουργούν μια εικόνα μέσα από αυτά που ακούνε. Και όσο πιο τραγικά και άσχημα τα ακούνε, τόσο πιο τραγική και άσχημη είναι η εικόνα που δημιουργούν. Αλλά στην ουσία είναι η εικόνα που δημιουργούν εκ των υστέρων και όχι η εικόνα που έχουν από την στιγμή εκείνη. Η επόμενη φάση της θεραπείας της τι περιλαμβάνει;
Δεν υπάρχει επόμενη. Είναι αυτή που είμαστε τώρα. Φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, συνέχεια, και ότι μας δώσει. Δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει κάτι, δεν ξέρουμε αν θα ξαναμιλήσει, δεν ξέρουμε αν θα ξαναπερπατήσει. Δεν ξέρουμε καν αν θα σταθεί, ας μην φτάσουμε στο περπάτημα. Αν θα σταθεί... Αυτά δεν τα ξέρουμε.   Ούτε οι γιατροί έχουν πει κάτι;
Κανένας γιατρός ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αμερική δεν δεσμευόταν να κάνει προβλέψεις στις οποίες θα μπορούσε να πέσει έξω. Και δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο εκείνο ώστε να μπορεί να προβλέπει, έστω και μέσω εξετάσεων, την πορεία ενός ασθενούς με εγκεφαλικές κακώσεις. Μπορεί να παλεύεις και για μια ζωή.
 ~ Το Animus, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα, που φιλοξενείται η Μυρτώ από τότε που επέστρεψε από την Βοστώνη, επιλέχθηκε αφενός γιατί η κ. Κοτρώτσου γνώριζε τη δουλειά που έκανε και το προτιμούσε από άλλα κέντρα, και αφετέρου επειδή ο πρόεδρος του κέντρου, ο κύριος Αχιλλέας Νταβέλης, είχε ευαισθητοποιηθεί με την υπόθεση της Μυρτούς και πρόσφερε στην οικογένεια τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς.
«Στην αρχή με κώλυε λίγο η απόσταση», μας λέει η κυρία Κοτρώτσου. «Γιατί στην Αθήνα έχω και το άλλο μου παιδί και στην ουσία έχουμε αποξενωθεί. Που δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που έχει και εκείνος τα προβλήματά του, ιδίως μετά από αυτό που συνέβη, που η οικογένειά του έχει διαλυθεί», μας λέει και συνεχίζει: «Η ζωή της ήταν πολύ διαφορετική, αλλιώς είχε μάθει. Εμείς ήμασταν συνέχεια μαζί. Πάντα οι τρεις μας στο σπίτι. Τώρα βρέθηκε σε μια κατάσταση που είναι μόνη της».   Η Ελεάννα είναι σήμερα 20 χρονών, σπουδάζει στη νοσηλευτική και ζει στην Αθήνα για να μπορεί να παρακολουθεί τη σχολή της. Όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό μόλις είχε δώσει πανελλήνιες και ήταν εκείνη που βρήκε την αδερφή της μετά την επίθεση.      Πως έχει βιώσει η Ελεάννα την όλη κατάσταση;     Άσχημα, δεν έχει συνέλθει ακόμη.    Τι λέει;                                      Δεν μιλάει για αυτό το θέμα. Έχει μια άρνηση, δεν θέλει να μιλάει γι΄αυτό και ούτε το περιβάλλον της θέλει να της μιλάνε γι΄αυτό. Αυτός που έχει τα μεγαλύτερα τραύματα σε μια τέτοια κατάσταση, ψυχολογικά, είναι αυτοί που την βρίσκουν. Γιατί αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Πόσο μάλλον όταν έχει γίνει αυτό που έγινε στη Μυρτώ. Δεν ήταν ένα τροχαίο. Δεν έπεσε εκεί που περπατούσε και χτύπησε. Ήταν μια πολύ σκληρή εικόνα, για οποιονδήποτε θα την έβλεπε, ακόμη και για έναν άγνωστο.        Την πρώτη στιγμή που την βρήκατε, ξέρατε τι είχε γίνει;    Το κατάλαβα. Τον είχα δει περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα και μετά όταν είδα την Μυρτώ στην κατάσταση που την είδα κατάλαβα τι έχει υποστεί και ο πρώτος άνθρωπος που πήγε το μυαλό μου ήταν σε αυτόν. Δεν είχα δει άλλον άνθρωπο ούτε να πλησιάζει ούτε να μας κοιτάζει.     Αυτό που θυμάστε έντονα από εκείνη την ημέρα;       Το πώς την βρήκα. Ότι από εκείνη την ημέρα δεν είναι η ίδια -μπορεί σαν παρουσιαστικό να είναι η ίδια, με μικρές διαφορές- αλλά δεν είναι το παιδί που έφυγε από δίπλα μου. Εκείνο μιλούσε, γελούσε, ήταν πανέξυπνη, εκδηλωτική... Δεν είναι το ίδιο...   Πιστεύετε ότι θα την ξαναδείτε έτσι;     Το ελπίζω... Αλλά δεν ξέρω. Προσπαθώ -και αυτό ακόμη- να μην το πολυσκέφτομαι γιατί καμιά φορά όταν βάζει τόσο ψηλά τον πήχη απογοητεύεσαι. Και όταν απογοητευθείς μειώνεις κάπως τις προσπάθειές σου. Κουράζεσαι, απογοητεύεσαι και σταματάς. Γι΄ αυτό προσπαθώ ΚΑΙ αυτό να μην το πολυσκέφτομαι.     Όσο μιλάμε στο δωμάτιο που φιλοξενούνται στο Animus, επιστρέψει η Μυρτώ από τις θεραπείες. Αρχικά δείχνει κάπως τρομαγμένη με την παρουσία ενός άγνωστου ανθρώπου μέσα στο δωμάτιό της. Στη συνέχεια φαίνεται να με συνηθίζει. Την πηγαίνουν στο μέσα δωμάτιο και συνεχίζουμε τη συνέντευξη. Όμως η Μυρτώ ουρλιάζει. Το είχε πει κάποια στιγμή η μητέρα της ότι η Μυρτώ ουρλιάζει συχνά. Είναι από τους πόνους συνήθως ή όταν την ενοχλεί κάτι. Δεν έχει άλλο τρόπο να το εκφράσει. Τη φέρνουν ξανά σε εμάς και μόλις πάει δίπλα της η μαμά της, αμέσως ηρεμεί. Κάποια στιγμή της χαμογελά. Κάποια άλλη τη ρωτάει η μητέρα της κάτι και της ζητάει να γυρίσει να την κοιτάξει αν συμφωνεί με αυτό που της είπε. Και η Μυρτώ γυρίζει το κεφάλι και την κοιτάει. Μετά έρχεται η ώρα του φαγητού. Με μια μεγάλη σύριγγα της χορηγούν πολτοποιημένη τροφή, με ένα σωληνάκι που έχει τοποθετηθεί στην κοιλιά της. Το ίδιο και με το νερό...
~ «Είναι μια κούκλα», λέω μόλις έφυγε.    Εγώ πολλές φορές θαύμαζα το μυαλό της. Την έβλεπα κάθε μέρα, δεν κοιτούσα το παρουσιαστικό. Το μυαλό της ήταν αυτό που με εντυπωσίαζε. Και αυτό στην ουσία δεν το έχω τώρα. Πόσο κοφτερό ήταν το μυαλό της, οι απαντήσεις που έδινε... αυτό είναι κάτι που δεν το έχω. Εύχομαι να μην έρχονται μάνες σε αυτή την κατάσταση. Είναι πάρα πολύ σκληρό. Εδώ θα δείτε και άλλες μάνες. Είναι πολλές, με νέα παιδιά από τροχαία, αλλά είναι πολύ πιο σκληρό να ξέρεις ότι κάποιος το έκανε επίτηδες. Έκανε ότι έκανε και δεν το άφησε να ζήσει, παρά το κοπάνησε να του λιώσει και το κεφάλι. Υπάρχουν φορές που το μυαλό μου αρνείται να το δεχτεί...
Θεωρείτε δίκαιη την ποινή;      Όχι βέβαια. Αλλά σε αυτό δεν φταίνε οι δικαστές, εδώ φταίνε οι νόμοι της Ελλάδος. Το έχουμε δει σε τόσα θέματα, η Μυρτώ είναι ένα από αυτά. Εδώ δίνουν άδεια στους τρομοκράτες, στους βαρυποινίτες, σε όλους δίνουν άδεια. Στην Αμερική όταν τους τα έλεγα, με κοίταζαν σαν να έχω έρθει από άλλο πλανήτη. Στην Αριζόνα η κακοποίηση παιδιού κάτω από 11 ετών επισείει θανατική καταδίκη. Οι νόμοι τους είναι πολύ πιο αυστηροί σε αυτά», μας λέει και συνεχίζει: «Χτύπημα είναι και ένα χαστούκι, και μια μπουνιά, χτύπημα είναι να αφήσεις και τον άλλον φυτό. Τι διαφέρει από το να τον σκοτώσεις; Για μένα και για κάθε γονιό, το να αναπνέει το παιδί του, ακόμη και σε ένα κρεβάτι, μπορεί να σημαίνει κάτι. Αλλά για το ίδιο το άτομο, που έχει υποστεί αυτό το πράγμα και είναι φυτό, στην ουσία τους σταματάει τη ζωή. Δεν την ανατρέπει, τη σταματάει! Αυτό το άτομο δεν μπορεί να βγει, να διασκεδάσει, να φτιάξει τη ζωή του, να σπουδάσει. Τίποτα από όλα αυτά. Σίγουρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν και σίγουρα οι νόμο, σε τέτοια θέματα. Ναι, πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί. Σε τέτοια εγκλήματα, εκ προ μελέτης και σε ανήλικα παιδιά. Τι περιμένουμε; Ότι αυτό το άτομο θα αλλάξει; Οι περισσότεροι βιαστές όταν βγαίνουν το ξανακάνουν».     Και συνεχίζει: «Άλλο να πεινάς και να κλέψεις, μια σοκολάτα ή οτιδήποτε και άλλο να πας να ικανοποιήσεις άλλες σου ορέξεις. Δεν έχει σχέση με την πείνα. Δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι προέρχεσαι από μια φτωχή χώρα».    Ο ίδιος τι ισχυρίστηκε;         Ότι του άρεσε.   Στο δικαστήριο το είπε αυτό;     Στο δικαστήριο δεν μιλούσε. Είπε "τα έχω πει". Ότι μας αρέσει δηλαδή, το φτάνουμε σε αυτό το σημείο; Αν είναι άνθρωπος το σκοτώνουμε, αν είναι πράγμα το παίρνουμε; Αυτός είναι ο νόμος της ζούγκλας.    Στο ίντερνετ υπάρχει και σελίδα –και εμένα τυχαία μου την έστειλαν- με όλη την ανάκριση και την ομολογία του με πολύ παραστατικό τρόπο. Τι έκανε και πως το έκανε... με λεπτομέρειες δευτερολέπτου. Δεν ήταν εύκολο να το διαβάσω. Να σου λέει ο άλλος και πως έκανε έτσι το παιδί σου... Σου φαίνεται ακόμη πιο απάνθρωπο.     Μας λέει επίσης ότι πιστεύει πως ο δράστης είχε ξανακάνει επιθέσεις: «Είχα ξαναπάει στην Πάρο μετά γιατί ήθελα να δω ξανά αυτό το μέρος. Πως τα συνέλαβε, πως τα σκέφτηκε. Μετρήσανε και οι αστυνομικοί και είδανε ότι σε εκείνο το μέρος δεν ακούγεται ο ήχος. Γιατί και εγώ είχα απορία γιατί δεν την άκουσα να φωνάζει. Κάτι που φαντάζομαι ότι το γνώρισε. Όταν πηγαίνεις στο ίδιο μέρος συνέχεια –και αυτό αποδεικνύεται από τις διάφορες φωτογραφίες που έχεις βγάλει με διαφορετικά ρούχα- θεωρώ ότι γνωρίζεις πολύ καλά το μέρος και θεωρώ –μέσα μου- ότι το έχει ξανακάνει. Και έχω και λόγους που το πιστεύω από κάποια μαρτυρία κάποιας κυρίας. Τον είχε δει να τριγυρίζει και να κοιτάει μέσα από χόρτα, μέσα από καλάμια, γυναίκες. Πιστεύω λοιπόν ότι έχει κάνει επιθέσεις». Η κυρία Κοτρώτσου θυμάται τη δίκη και τι ήταν αυτό που την ενόχλησε πολύ.     Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τη χειρότερη γυναίκα δικηγόρο κατ' εμέ, που μπορούσε να έχει αυτό το κράτος. Και ο λόγος ήταν ακριβώς επειδή ήταν γυναίκα και μάνα. Δεν με θύμωσε τίποτε άλλο στη δίκη όσο δύο της φράσεις. Είπε θα πρέπει να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε άθλιες συνθήκες και έρχονται από τις χώρες τους για ένα καλύτερο μέλλον –μέχρι εκεί άντε και να το δεχτώ- που προέρχονται από μια διαφορετική κουλτούρα και μια διαφορετική θρησκεία, και θα πρέπει να τους κρίνουμε επιεικώς, ακριβώς γιατί έχουν άλλη κουλτούρα και άλλα πιστεύω. Δηλαδή έρχεται ο ξένος, στη δική μου χώρα, δεν σέβεται το δικό μου πιστεύω, τη δική μου κουλτούρα στην χώρα που τον φιλοξενεί, αλλά να τον δω εγώ επιεικώς, που ήρθε και μου κατέστρεψε το παιδί; Αυτή λέγεται και γυναίκα και είναι και μάνα. Και εγώ αναρωτιέμαι, αν ήταν το παιδί της στη θέση της Μυρτώς, τι θα έλεγε..; Δεν το εύχομαι σε καμία μάνα. Είναι η μόνη άσχημη εικόνα που μου έμεινε από τη δίκη.      Από αυτόν;     Προσπαθούσα επί πολλές ώρες να δω μια ματιά του, αλλά δεν σήκωσε το βλέμμα. Ήταν πολύ καλά δασκαλεμένος. Είχε σκυμμένο το κεφάλι και ζητούσε συγνώμη. Ένα συγνώμη που δεν έχεις το θάρρος να σηκώσεις τα μάτια σου να κοιτάξεις αυτόν που του έχεις κάνει κακό και να το πιστεύεις, απλά το λες σαν ποίημα, μόνο συγνώμη δεν λέγεται. Είναι ένα συγνώμη που ακούγεται σαν βρισιά. Πάει αυτό. Δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί κάνω άσχημες σκέψεις. Πηγή: tro-ma-ktiko
 *** Αθλητική  Επικαιρότητα :
*** Στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς και φέτος ο Γιώργος Λαζαρίδης!         
   
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο αποτελούμενη από τον "δικό μας" Καλαματιανό πρωταθλητή  Γιώργο Λαζαρίδη και τον  Στέφανο Διαμαντή επικράτησε στην κατηγορία για την καλύτερη ομάδα με αναπηρία στα βραβεία του ΠΣΑΤ.
Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Εθνική γυναικών γκολμπολ και την τρίτη το ομαδικό R4 στην σκοποβολή. 

*** Προβληματισμός στην Καλαμάτα και στο βάθος Αιολικός 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΡΤΕΣ Ο ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ Σημάδια έντονου προβληματισμού ακολούθησαν τη μετριότατη εμφάνιση και το άσχημο αποτέλεσμα στο ματς με τη Μανωλάδα και η συζήτηση η οποία έγινε χθες στην προπόνηση της Καλαμάτα είχε ως επίκεντρο τα δύο αυτά σημεία. Ωστόσο και επειδή η ομάδα είναι στους στόχους της, αλλά και επειδή ακολουθεί την Κυριακή το νέο δύσκολο εντός έδρας ματς με τον Αιολικό, εκείνο που προέχει είναι ηρεμία και η ιδανική ψυχολογική και αγωνιστική ετοιμότητα, κομμάτια τα οποία καλείται να «πλάσει» ο Νίκος Κουρμπανάς, που πέρασε τα μηνύματα ήδη στους ποδοσφαιριστές του. Πλέον το μυαλό όλων περνά στον αγώνα της Κυριακής με τον Αιολικό, από το οποίο θα απουσιάσει ο φορμαρισμένος Λουμπαρδέας, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, αλλά επιστρέφει ο Ρούσσης που εξέτισε την ποινή του. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον νεαρό Κουντάνη, ενώ αναμένεται σταδιακά ν’ ανεβάσει ρυθμούς ο Σαλαπάτας. Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμάτα είναι για τα καλά στο κόλπο της ανόδου, έστω κι αν το αυριανό ρεπό της έχει κάποια άσχημα «βαθμολογικά κατάλοιπα» και για να παραμείνει σ’ αυτό θα πρέπει να κάνει το καθήκον της και να εκμεταλλευτεί επιτέλους τον παράγοντα έδρα στην αναμέτρηση με τον Αιολικό. - 

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3914    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2267     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 257   video.- 
Σύνολον                                                   8438    βίντεο   .-
~* https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2681 
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   333 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    729.–  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   288 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,432/371/21  , 19  χιλ./258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-


  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-


 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-
 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-

1 σχόλιο:

  1. ~ Όποιος είναι εχθρός του κόπου , εξακολουθεί να είναι φίλος των ηδονών .-
    ~ Πολλές φορές μια και μόνη ώρα επιμελείας κέρδισε τον παράδεισο και μια ώρα αμέλειας τον έχασε . {Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης} .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή