Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015  :
~



~   4 Νοεμβρίου
Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου, του εν Ολύμπω Προύσης(†846). Ιερομαρτύρων Νικάνδρου επισκόπου Μύρων († α΄ αι.) και Ερμείου πρεσβυτέρου (1) († α΄ αι.). Μάρτυρος Πορφυρίου (2), εξ Εφέσου. Ευσεβέστατου βασιλέως Ιωάννου (Βατάζη), του «ελεήμονος». Του αγίου και Δικαίου Αβιμέλεχ.
(1)Οι άγιοι Νίκανδρος και Ερμαίος ήταν μαθητές του αποστόλου Τίτου, αγαπητού συνεργάτη του αποστόλου Παύλου. Κήρυτταν το Ευαγγέλιο με περίσσιο ζήλο και αφοσίωση. Με το κήρυγμά τους πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν στο λόγο του Ιησού Χριστού. Για το λόγο αυτό καταγγέλθηκαν στον άρχοντα της πόλης, τον Λιβάνιο. Παρουσιάστηκαν δια της βίας ενώπιον του και διακήρυξαν την αλήθεια του Ευαγγελίου. Ο Λιβάνιος εξοργισμένος διέταξε τον βασανισμό τους. Συγκεκριμένα διέταξε να τους λυντσάρουν, όμως με τη βοήθεια της Θείας Χάρης οι άγιοι θεραπεύτηκαν. Το θαύμα αυτό αντί να συνετίσει τον άρχοντα, τον εξόργισε περισσότερο. Έτσι διέταξε το βασανισμό τους με πυρά και τον ενταφιασμό τους καθώς ήταν ζωντανοί ακόμα. Με αυτό το μαρτυρικό τρόπο παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.
(2)Ο άγιος Πορφύριος έζησε τον 3ο αιώνα στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού. Καταγόταν από την Έφεσο της Μικράς Ασίας και από μικρή ηλικία είχε ανατραφεί με μίμους στα θέατρα. Εξασκώντας την τέχνη του μίμου συχνά κορόιδευε τις χριστιανικές συνήθειες και τελετουργίες. Αλλά η Θεία πρόνοια έφερε μία απροσδόκητη μεταβολή. Ο Πορφύριος είχε μία κόρη την οποία έχασε από αιφνίδιο θάνατο. Η απώλειά της έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην καρδιά του. Άφησε το επάγγελμά του μίμου και άρχισε να περιφέρεται θρηνώντας. Η παρηγοριά στην καρδιά του ήρθε από τούς κόλπους των χριστιανών, πού τόσο είχε εμπαίξει. Έτσι βρίσκοντας την γαλήνη βαπτίσθηκε χριστιανός και μετά με θάρρος αποκήρυξε την ειδωλολατρική πίστη. Ο έπαρχος όταν το έμαθε τον κάλεσε και τον πρόσταξε να ασπαστεί τα είδωλα. Ο άγιος Πορφύριος αρνήθηκε και αποκεφαλίστηκε.
04/11/ Απολυτίκιον Αγ. Ιωννικίου - 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/v8vhEZLA_Iw?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC .-
~

Σήμερα 04/11/2015 εορτάζουν:

Όσιος Ιωαννίκιος ο Μεγάλος «ὁ ἐν Ὀλύμπῳ», Άγιοι Νίκανδρος επίσκοπος Μύρων και Ερμαίος ο πρεσβύτερος
*** Είμαι δεκαεξάρης, σας γ@μώ τα Λύκεια          
      
Ζητείται… εκπαίδευση για μόρφωση και δουλειά
Η χθεσινή μαθητική κοινητοποίηση στην Καλαμάτα ήταν γνωστή. Άγνωστη ήταν, όμως, για πολλούς η μαχητική διάθεση των παιδιών για καλύτερη δημόσια παιδεία και ο όγκος της συγκέντρωσης. Κι αυτό κάτι σημαίνει. Και είναι απλό. Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν χαθεί την πενταετία της κρίσης και οι ειδικοί υπολογίζουν ότι, ακόμη και αν όλα πάνε καλά από εδώ και πέρα, θα χρειαστούν 25 χρόνια για να επανακτηθούν.
Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι ακόμη πιο δυσοίωνες: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί στο 28%. Δηλαδή, τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα δε θα έχουν την παραμικρή ελπίδα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και απλώς θα συνωστίζονται για μία θέση μετανάστευσης. Σκεφθείτε τώρα το μέλλον των σημερινών μαθητών!
Τη διαδήλωση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Καλαμάτας και το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν: «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μιαν άλλη κοινωνία».
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Εκεί άνοιξαν τα πανό τους, φώναξαν τα συνθήματά τους, ενώ σύντομες ομιλίες έκαναν οι μαθητές Γιώργος Σπυρόπουλος, Άλκης Κατσάς και Νίκος Κουφαλάκος. Ήταν ομιλίες που δεν περιείχαν απλά τα αιτήματα των μαθητών, αλλά στο επίκεντρό τους ήταν το κάλεσμα για πάλη, προκειμένου η κοινωνία να γίνει δίκαιη και όλες οι οικογένειες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Δύο ακόμα συνθήματα που ξεχωρίσαμε: «Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας», «Εδώ, εδώ, μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μεγάλη πορεία μαθητών στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)

***  Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλασή της 23ης Μαρτίου         
     
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αν και μετρά τρεις συνεχόμενες θητείες, να καταλάβει, επιτέλους, ότι στην πόλη μας, αλλά και σε άλλες, υπάρχει ένα επιστημονικό δυναμικό νεαρών ανθρώπων που αγαπούν την Καλαμάτα και θα ήθελαν να προσφέρουν τη δική τους άποψη για τα δημόσια έργα της.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα  2015» ήταν, άλλωστε, η καλύτερη απάντηση στις αγκυλώσεις της Δημοτικής Αρχής. Κι αν αντιλαμβανόταν τις απαιτήσεις της εποχής πιο έγκαιρα, ίσως και η ανάπλαση της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου να είχε διαφορετική όψη, μαζί με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις.
Κι επειδή συνηθίζουμε να λέμε, για να μετριάσουμε την κριτική, «κάλλιο αργά παρά ποτέ», με πολλή ικανοποίηση μάθαμε ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Έτσι, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της οδού 23ης Μαρτίου θα προκηρυχθεί από το Δήμο Καλαμάτας. Ο δρόμος αυτός θα πρέπει να αποκτήσει μνημειακό χαρακτήρα, που να συνάδει με τα καλλιτεχνικά μνημεία τα οποία είναι τοποθετημένα σ' αυτόν, το δομημένο περιβάλλον και την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου.
Για το εξόχως σοβαρό αυτό θέμα ο Δήμος Καλαμάτας θα αξιολογήσει τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων και θα βραβεύσει με οικονομικά έπαθλα τις τρεις καλύτερες μελέτες.
Σημειώνεται πως θα ανεγερθεί και παμμεσσηνιακό ηρώον, για τους πεσόντες στους εθνικούς αγώνες από την Παλιγγενεσία του 1821 και μετέπειτα, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με σκοπό την κινητοποίηση των απανταχού Μεσσηνίων για την ανέγερση του μνημείου θα συσταθεί επιτροπή.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το δημογραφικό πρόβλημα «τρώει» τα σωθικά και της Μεσσηνίας…         
      
2.073 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 808 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟ 2015 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!
-Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών
 Η υπογεννητικότητα και τα ζοφερά δημογραφικά δεδομένα της Μεσσηνίας «τρώνε» χρόνο το χρόνο τα... σωθικά του νομού, λογική που συνάδει με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τους αριθμούς, η «μάχη» της Μεσσηνίας δε δίνεται μόνο σε οικονομικό πεδίο, αφού οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν και από το νομό και ο πληθυσμός γερνάει γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Μεσσηνία μπορεί να μην είναι σε θέση να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της.
Τα στατιστικά, λοιπόν, των ληξιαρχικών πράξεων για το 2015 λένε ότι μέχρι πρότινος οι θάνατοι έφταναν τους 2.073 και οι γεννήσεις τις 813!
Εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας, όπου είχαμε 513 θανάτους και 808 γεννήσεις, σε όλες τις άλλες περιοχές του νομού οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Στα υπόλοιπα στοιχεία για το 2015 είχαμε 614 γάμους και 202 διαζύγια, καθώς και 14 σύμφωνα συμβίωσης.
Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά πανελλαδικό, αφού η χώρα μαστίζεται από την κρίση, με την κύρια αιτία του προβλήματος να εστιάζεται στα υψηλά κόστη στην υγεία και τις συντάξεις.
Ωστόσο, το δυστύχημα είναι ότι στην Ελλάδα η μάχη για την οικονομική επιβίωση είναι τόσο πιεστική, που δεν υπάρχει χρόνος να κοιτάξουμε το μεγάλο κάδρο. Στην ανάγκη να κόψουν τις δαπάνες και να σταματήσουν τις σπατάλες, οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν πράγματα τα οποία ίσως να τους ενθάρρυναν να κάνουν παιδιά.
Φυσικά, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ να επισημάνουμε πως η δημογραφική μείωση του πληθυσμού σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση, τις μειώσεις μισθών και την υψηλή φορολόγηση.
Όπως σημειώνουν ειδικοί επιστήμονες, «ακόμη και χωρίς στατιστική επιβεβαίωση, η κατάσταση που επικρατεί είναι εμφανής. Αρκετά μαιευτήρια έχουν κλείσει πτέρυγες και τις έχουν μετατρέψει για άλλες ιατρικές ειδικότητες, ενώ αρκετά σχολεία στην επαρχία και τα νησιά έχουν μόλις μια χούφτα μαθητών. Από χωριό σε χωριό οι υπερήλικες ξεπερνούν τους ντόπιους και τους μετανάστες της εργατικής ηλικίας».  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ο γερανός σύμβολο του λιμανιού… πάει Πέραμα

Άρχισε χθες η αποσυναρμολόγηση του αυτοκινητογερανού Liebherr με δικτυωτή μπούμα, τύπου LG 1200, που ανήκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και εκποιήθηκε. Ο γερανός αποσυναρμολογείται για λογαριασμό της πλειοδότριας εταιρείας, συμφερόντων του Ιγνάτιου Σπανόπουλου, που προσέφερε τίμημα 62.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε πλειοδοτική δημοπρασία, ενώπιον της ορισθείσας Επιτροπής, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 47.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%. Θα αποσυναρμολογηθεί, δε, πλήρως εντός των δύο επομένων ημερών και θα μεταφερθεί οδικώς με φορτηγά, στην έδρα της εταιρείας, στο Πέραμα. Ο συγκεκριμένος γερανός είχε γίνει σήμα κατατεθέν, με την τριακονταετή… ορθοστασία του στο λιμάνι της Καλαμάτας και ο οποίος είχε αγοραστεί από τη Γερμανία, το 1985, με 2.500.000 μάρκα. Η μεταφορά του στο Πέραμα, σε ναυπηγείο που ανήκει στην εταιρεία που τον αγόρασε, θα γίνει με εφτά ή οκτώ φορτηγά. Εκεί θα γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και ακολούθως ο γερανός θα συναρμολογηθεί ξανά και θα τεθεί σε λειτουργία. Τα χρήματα από την πώληση θα διατεθούν για έργα στην προκυμαία. Έργα τα οποία προβλέπονται στο master plan και αφορούν στην ασφαλτόστρωση της προκυμαίας στο σημείο όπου βρισκόταν ο γερανός, τη δημιουργία νέου σταθμού αναμονής επιβατών, τις διαγραμμίσεις για τη στάθμευση αυτοκινήτων κ.λπ. Στην προκυμαία αυτή θα μπουν και νέα φωτιστικά, με τα χρήματα που εξασφάλισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας από την πώληση παλιοσίδερων. Α.Π. -

***  Έκλεψαν χωματουργικά μηχανήματα τα ξημερώματα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το προσωπικό συνεργείου που πήγε για δουλεία σήμερα το πρωί στην οδό Αρτέμιδος.
Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το ΚΤΕΛ επί της οδού Αρτέμιδος υπήρχαν χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου σήμερα να ξεκινήσουν έργα στην περιοχή.
Το βράδυ όμως άγνωστοι έκλεψαν 2 φορτωτάκια, στο σημείο έφθασαν άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας  και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες.



***  «Μανιάτικη»… τρύπα

Συμπληρώθηκε ένας μήνας και ακόμα η τρύπα- πηγάδι έξω από το «Θάρρος» παραμένει πρόχειρα κλειστή. Επειδή, εκτός από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα που τη μάθαμε πλέον, κυκλοφορεί κι άλλος κόσμος στην περιοχή και υπάρχει κίνδυνος κάποιο βράδυ να μη τη δει, τόσο δύσκολο είναι να γίνει σωστή επισκευή; Εκτός και αν η Δημοτική Αρχή, καταγόμενη από τη Μάνη, λόγω δημάρχου, μας κρατά «μανιάτικα» για όσα του γράφουμε και θέλει να μας τιμωρήσει. Ακόμα κι έτσι να είναι, όμως, ας βρει άλλον τρόπο. Λιγότερο επικίνδυνο για άλλους πολίτες. Α.Π. - 

***  Παρουσιάστηκε χθες στην Καλαμάτα το βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Μηλιαρά – Κουκούτση (φωτογραφίες)          
      
 
 
Το βιβλίο της Καλαματιανής συγγραφέως Μαρίας Μηλιαρά - Κουκούτση, με τίτλο «Θέλω να σε τρομάξω», παρουσιάστηκε, χθες, στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις». Εκδοτικός οίκος είναι ο «Κέδρος» και όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, ως μια σύντομη εισαγωγή, «από το πλουσιόσπιτο της Βιέννης όπου μεγάλωσε μέχρι το μικρό πέτρινο σπίτι σε ένα χωριό της δυτικής Μάνης, η Ελένη, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία απ’ αυτήν του παππού και του πατέρα της, πραγματοποιεί το πιο δύσκολο ταξίδι, μέσα στους κινδύνους και στις καταστροφές που προκαλεί ο πιο ανελέητος πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Έχοντας μέχρι τότε βολευτεί στη ρουτίνα μιας άνετης καθημερινότητας, θα διαβεί τα μονοπάτια της αγωνίας και του φόβου, όταν καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθούν η μονάκριβη κόρη της, ο γαμπρός της και ο πολυαγαπημένος της εγγονός είναι να πάρει το παιδί και να δραπετεύσουν από την Αυστρία.
Με καινούργια ταυτότητα, άγνωστη ακόμη και στους δικούς της, θα εγκατασταθεί με τον εγγονό της στην Πάτρα και θα παλέψει για την επιβίωση μέσα στην Κατοχή, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την τύχη των δικών της.
Στα λασπωμένα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κρατητήρια της Γκεστάπο, στα μπλόκα και στις εκτελέσεις, στις ηρωικές πράξεις αντίστασης, θα δει να αναμετρώνται ιδέες, αρχές, αξίες, να θυσιάζονται άνθρωποι που αγωνίζονται.
Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο θα διαπιστώσει την ευτέλεια όσων νόμιζε σημαντικά και θα ξαφνιαστεί από την αξία των μικρών, καθημερινών πραγμάτων. Κυρίως, όμως, θα γνωρίσει τον εαυτό της και, απελευθερωμένη από συμβάσεις και φόβους, θα νιώσει γεμάτη από έναν πλούτο που κανένας ποτέ δε θα μπορέσει να της στερήσει».
Η Μαρία Μηλιαρά - Κουκούτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Ανωτέρας Σχολής Υπομηχανικών Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Εργάστηκε για τριάντα έξι περίπου χρόνια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως μηχανικός. Συνταξιούχος πλέον, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Χολαργού, όπου ζει από το 1980, και Καλαμάτας.
Με τη συγγραφέα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση - συνάντηση λίγες ημέρες πριν από τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου. Μιλώντας για τη ζωή της στην Καλαμάτα, μας έλεγε ότι αυτό που θυμάται από τον εαυτό της είναι να έχει ένα βιβλίο ή περιοδικό στο χέρι και να διαβάζει. Οδηγός της στο χώρο της μυθοπλασίας ήταν το θρυλικό περιοδικό «Μάσκα».
Στη συνέχεια η εργασία και η οικογένεια ρούφηξαν όλη της την ενεργητικότητα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν παρέμεινε «βιβλιοφάγος». Η αποστράτευσή της από την καθημερινότητα της εργασίας τής έδωσε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και, όπως μας τόνισε, αυτό έπρεπε κάπου να διοχετευτεί.
«Το βιβλίο, όμως, δε γράφτηκε με σκοπό να δημοσιευτεί. Ήταν μια προσωπική μου ανάγκη να καταθέσω τις εμπειρίες μου. Έπειτα από έρευνα 1,5 χρόνου, το ολοκλήρωσα και το έδωσα, όπως συνηθίζεται, σε κάποιους φίλους να το διαβάσουν. Ο ενθουσιασμός τους με ανάγκασε να δοκιμάσω την τύχη του, στέλοντάς το σε κάποιους εκδοτικούς οίκους. Η απάντηση από τον “Κέδρο” ήταν σχεδόν άμεση κι έτσι η ιστορία μου πήρε το δρόμο της. Μάλιστα, απ’ ό,τι με πληροφορούν, το βιβλίο έχει επιτυχία και ήδη βρίσκεται στη β' έκδοση», μας είπε.
Για το περιεχόμενό του δεν πρόκειται να σας πούμε πολλά. Αυτό που είναι σίγουρο, μιλώντας από προσωπική πείρα, ότι από τις πρώτες σελίδες σε σπρώχνει να το διαβάσεις. Η απλή γλώσσα, η μυθοπλασία, τα υποβόσκοντα κοινωνικά και οικονομικά σχόλια της εποχής όπου διαδραματίζεται η ιστορία, είναι από τα όπλα του.
Τη ρωτήσαμε για τον τίτλο του «Θέλω να σε τρομάξω». Σχολίασε ότι είναι και μια κραυγή θυμού και αφύπνισης για τα όσα συμβαίνουν και στην εποχή μας, όπου ο φόβος κυριαρχεί στη ζωή μας.
Ολοκληρώσαμε την κουβέντα μας πάνω σ' αυτό το θέμα: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, πλέον. Όσο και να μας βομβαρδίζουν με φόβο, δεν πρόκειται να χαθούμε. Στη ζωή έχουν αξία πράγματα που ξεχάσαμε στα χρόνια της ευμάρειας. Καιρός να τα θυμηθούμε και πάλι».
Εμείς ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, ενώ μάθαμε ότι ήδη βρίσκεται στον… υπολογιστή και το δεύτερο, με θέμα μια ιστορία του σήμερα.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η «Ελληνική Δράση» προκαλεί και το Δημοτικό Συμβούλιο σιωπά καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση 

Δεν έχουν τελειωμό οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. Άνθρωποι πνίγονται – μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά – καθημερινά στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο και μέσο, με κίνδυνο της ζωής τους, την πατρίδα τους, το σπίτι τους, για να γλιτώσουν τη ζωή τους, και δυστυχώς πολλοί απ' αυτούς χάνουν στο ταξίδι. Πάνω από 3.000 είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτό το ταξίδι του τρόμου στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2015 μόνο. Από αυτούς 300 περίπου στο Αιγαίο, αριθμός που ασφαλώς έχει ανέβει πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες, καθιστώντας τη Μεσόγειο ένα απέραντο νεκροταφείο. Οι φρικιαστικές εικόνες που παρακολουθούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων καθημερινά και πολύ περισσότερα που δε βλέπουμε και πολλές φορές δε μαθαίνουμε, αποτελούν τον καθρέφτη της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος. Παρόλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ελληνική Δράση» εκφράζονται απόψεις απαράδεκτες και προκλητικές. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε θεωρήσει προσβλητική για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς και τη νοσταλγία του για τη χούντα. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε προσβλητικά και απαξιωτικά για τους πρόσφυγες, τους μουσουλμάνους και τους τσιγγάνους. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την επίσκεψη στη πόλη μας του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, έκανε ερώτηση στο κ. δήμαρχο, κάνοντας ουσιαστικά επίθεση στον εβραϊκό λαό και όχι μόνο. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι είναι γνωστός ιστορικά ο τρόπος εξόντωσης των Εβραίων. Επισημάναμε ότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και, μάλιστα, μια μέρα μετά την επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Περισσότεροι από 50.000 Έλληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στα κρεματόρια από τους ναζί. Προγόνους και ινδάλματα των σημερινών νεοφασιστών που βρίσκονται δίπλα μας στη χώρα μας, στην Ευρώπη, άσχετα αν προσπαθούν να το κρύψουν. Δηλώσαμε την απορία μας, για τη σιωπή και την ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν αυτές τις φασιστικές απόψεις οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», που δεν έχει τοποθετηθεί σε κανένα Δ.Σ. Σήμερα που καθημερινά στην Ευρώπη ορθώνονται νέοι φράχτες, η ανοχή σε αυτές τις φασιστικές απόψεις δεν είναι απλά λαθεμένη αλλά επικίνδυνη. Οι γιαγιάδες στη Μυτιλήνη που έδιναν με το μπιμπερό το γάλα στο βρέφος προσφυγόπουλο, ο φούρναρης στην Κω, τα χιλιάδες παιδιά από τα σχολεία που επισκέπτονται τους χώρους που βρίσκονται οι πρόσφυγες, μαζί με τα δεκάδες σωματεία και άλλους λαϊκούς φορείς, που πηγαίνουν ό,τι μπορούν, ό,τι έχουν, είναι η εικόνα και η στάση που κρατάμε εμείς. - 

***  Απαράδεκτη κατάσταση στο Πνευματικό Κέντρο – Έκοψαν υπεράριθμα εισιτήρια για το “Θείο Βάνια”          
      
 
Μπάχαλο έγινε η κατάσταση στο Πνευματικό Κέντρο  λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής παράσταση “Ο Θείος Βάνιας” που ήρθε από την πρωτεύουσα στην Καλαμάτα για 2 παραστάσεις σήμερα και αύριο... Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας τα εισιτήρια ήταν μη αριθμημένα και αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς θέση τουλάχιστον 30 άτομα που είχαν πληρώσει κανονικά το εισιτήριο τους! Αυτή την ώρα οι διοργανωτές, που προφανώς έκοψαν υπεράριθμα εισιτήρια, γράφουν λίστες γι' αυτούς που επιθυμούν να δουν αύριο την παράσταση ενώ είναι γνωστό ότι και για αύριο τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί όλα! Στους υπόλοιπους επέστρεψαν το αντίτιμο του εισιτηρίου και αποχώρησαν από το Πνευματικό Κέντρο απογοητευμένοι... 

***  Ηλιοβασίλεμα “ζωγραφιά” στο Μεσσηνιακό κόλπο! (φωτογραφίες)          
       
“Φωτιά” πήραν αργά το απόγευμα τα Social Media, με φωτογραφίες από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος... Φυσικά, η δική μας, πανέμορφη Μεσσηνία δεν θα μπορούσε να υστερεί. Τα χρώματα στο Μεσσηνιακό κόλπο με το συνδυασμό της Θάλασσας και του βουνού έδωσαν μια πραγματική “ζωγραφιά” σε όσους είχαν την τύχη να απολαύσουν το σημερινό ηλιοβασίλεμα...
Απολαύστε φωτογραφίες του "Θάρρους" αλλά και Μεσσήνιων στα social media 

 
 
 
 
***  Πως μια Ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατακτά τις διεθνείς αγορές         
     
Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την απόφαση του Σταύρου Δέμου να ιδρύσει ένα απλό φαρμακείο, το οποίο έχει εξελιχθεί στη κορυφαία φαρμακοβιομηχανία της ελληνικής νοσοκομειακής αγοράς και μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, την DEMO ΑΒΕΕ. Η εταιρεία γιόρτασε τον Σεπτέμβριο την συμπλήρωση μισού αιώνα επιτυχημένης και ανοδικής πορείας μαζί με τους εργαζομένους της σε ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον.
Η DEMO ABEE αποτελεί τα τελευταία δέκα χρόνια τον κορυφαίο εξαγωγέα φαρμακευτικών προϊόντων της Ελλάδας, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Ωκεανίας και της Μέσης Ανατολής. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στη Γερμανία με τη θυγατρική DEMO PharmaceuticalsGmbH  με έδρα το Μόναχο, λειτουργεί ήδη υποκατάστημα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους της είναι η λειτουργία επτά ακόμη υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, η εταιρεία από το 2000 έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά  στην 1η θέση  στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά.
Η σταθερή άνοδος της DEMO ABEE είναι συνέχεια μιας σειράς διαρκών επενδύσεων, όπως η δημιουργία του μεγαλύτερου και καλύτερα εξοπλισμένου εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου στην Ελλάδα, αλλά και του τρίτου εργοστάσιου παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι, που πλέον ξεπερνούν συνολικά τα 45.000 τμ. Η επιτυχημένη στρατηγική της εταιρείας την έχει οδηγήσει σε κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 112.000.000 €,  (στοιχεία 2104)  με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά και σε εντυπωσιακή αύξηση του προσωπικού της εν μέσω κρίσης, το οποίο αριθμεί σήμερα πάνω από  700 εργαζομένους.
Ο Γενικός Διευθυντής  και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE, κ. Δημήτρης Δέμος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση των 50 ετών της εταιρείας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εκτός της πρωτιάς στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά, οι επενδύσεις και η σταθερή αναβάθμιση της ποιότητας είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι εξαγωγές και οι διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας. Σήμερα, το 80% της παραγωγής μας έχει προορισμό στο εξωτερικό, με μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας άλλος παράγοντας ανάπτυξης  εξίσου -αν όχι περισσότερο- σημαντικός είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα στην εταιρεία και με την γνώση τους και την αφοσίωση τους  την έφεραν σε πολλές  πρωτιές. Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρείας, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού  και τα οικονομικά της στοιχεία για το έτος 2015 η πρόβλεψη είναι εντυπωσιακή, καθώς τα νούμερα ξεπερνούν κατά πολύ αυτά του 2014, παρά το κλίμα και τις δυσκολίες της τελευταίας  περιόδου στη χώρα μας.
DEMO: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια  www.demo.gr
Η φαρμακοβιομηχανία DEMO είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Οι τρεις παραγωγικές μονάδες της DEMO με έκταση 45.000 τμ., σε συνδυασμό με τις υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιτρέπουν στην εταιρεία να προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες εφοδιασμού (logistics) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με κύκλο εργασιών €112.000.000, ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 22% τα τελευταία 8 χρόνια και προσωπικό που ξεπερνά τα 700 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 50 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. 
 
 *** Τρεις αιώνες φυλακής θα μοιρασθούν δύο Τούρκοι για τη μεταφορά 30 Σύρων         
     
Και χρηματικό πρόστιμο 2.050.000 ευρώ ο καθένας 
Σε 150 χρόνια κάθειρξης (εκτιτέα τα 25 χρόνια) και χρηματική ποινή 2.050.000 ευρώ έκαστος καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο νεαροί Τούρκοι, ως κυβερνήτες ιστιοφόρου που εντοπίσθηκε τον Ιούνιο ακυβέρνητο και μετέφερε 30 Σύρους, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, με το μικρότερο να είναι μόλις 4 ετών.
Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως ήταν οι δουλέμποροι, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός καπετάνιος εξαφανίσθηκε, όταν σταμάτησαν στην Κύθνο για ανεφοδιασμό. Έτσι αναγκάστηκαν μαζί με κάποιους Σύρους να συνεχίσουν το ταξίδι, καθώς είχαν προορισμό την Ιταλία.
Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν τους πίστεψε και τους καταδίκασε για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών με σκοπό το κέρδος, κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και από κοινού και με τρόπο που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Και παιδιά
Το σκάφος εντοπίσθηκε ακυβέρνητο με μηχανική βλάβη στις 28 Ιουνίου φέτος, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου Μαλέα. Επρόκειτο για ένα ιστιοφόρο καταμαράν με το όνομα «Axakal» και σημαία Αμερικής.
Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα 30 Σύρους, ανάμεσα τους πέντε παιδιά, και σκοπός τους ήταν να πάνε στην Ιταλία.
Οι Σύροι ήταν στοιβαγμένοι στην καμπίνα του ιστιοφόρου, ενώ οι λιμενικοί κατέθεσαν ότι δεν υπήρχαν σωσίβια. Όταν τους έβγαλαν στο λιμάνι, τους είπαν ότι είχαν επιβιβασθεί από την Κωνσταντινούπολη και καθένας είχε πληρώσει από 3.500 έως 7.500 ευρώ.
Παράλληλα, κάτοικοι ειδοποίησαν τις Αρχές ότι δύο άτομα στη στεριά ζητούν νερό και πληροφορίες. Οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο νεαρούς Τούρκους σε ένα σπίτι και, όπως τους εξήγησαν, είχαν βγει με το φουσκωτό του ιστιοπλοϊκού για να βρουν βοήθεια και όχι για να φύγουν.
Κατά την απολογία του ο ένας νεαρός Τούρκος είπε ότι στην πατρίδα του είχε στούντιο παραγωγής ταινιών και χρωστούσε στο Δημόσιο 3,5 εκατομμύρια λίρες, αλλά και 2 εκατομμύρια λίρες σε ιδιώτες, και κάποιοι τον κυνηγούσαν για να τον σκοτώσουν. Λόγω των χρεών του δεν μπορούσε να φύγει νόμιμα από τη χώρα και γνωστός τού είπε ότι μπορεί να τον βοηθήσει να φύγει με το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά επειδή δεν είχε να πληρώσει τα ναύλα, ως αντάλλαγμα θα έβαζε το σκάφος στο όνομά του. Ο ίδιος είπε ότι είχε σκοπό από την Ιταλία να πάει στη Γερμανία, όπου η οικογένειά του διαθέτει σπίτι.
Τους άφησε
ο καπετάνιος
Όπως υποστήριξε, άλλος ήταν ο καπετάνιος και όταν έφθασαν στην Κύθνο, αυτός κατέβηκε για προμήθειες και πετρέλαιο, αλλά δεν ξαναγύρισε. Τότε όλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν το ταξίδι και όσοι γνώριζαν, βοηθούσαν στην πλοήγηση του σκάφους.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχαν μαζί τους ένα tablet, στο οποίο κατέβασαν πρόγραμμα που τους βοηθούσε για την πορεία και τις καιρικές συνθήκες.
Στην περιοχή της Λακωνίας, όπου τους βρήκαν, έπαθαν μηχανική βλάβη. Προσπάθησε, όπως είπε, να συνεχίσουν με το πανί, αλλά δεν είχε καθόλου αέρα. Επίσης, προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια και μέσω κινητών, αλλά δεν μπορούσαν να πουν στις Αρχές σε ποιο σημείο βρίσκονταν. Τότε, όπως κατέθεσε, είδαν ένα σπίτι απέναντι στη στεριά και πήραν το φουσκωτό για να ζητήσουν βοήθεια.
Αρνήθηκε ότι ήθελε να φύγουν και να εγκαταλείψουν τους άλλους πάνω στο σκάφος αβοήθητους, ενώ αν ήθελαν κάτι τέτοιο, είχαν πολύ χρόνο να το κάνουν, ούτε θα περίμεναν εκεί στο σπίτι μέχρι να πάει η Αστυνομία.
Τέλος, είπε ότι αν πρέπει το δικαστήριο να βρει οπωσδήποτε έναν ένοχο, να καταδικάσει αυτόν και όχι τον 23χρονο, ο οποίος απλώς τον βοήθησε, όταν του το ζήτησε.
Αρνήθηκαν
Ο έτερος Τούρκος κατηγορούμενος, 23 ετών, κατέθεσε ότι δεν είχε πάει στρατό και έτσι δεν μπορούσε να φύγει από τη χώρα νόμιμα. Μάλιστα, η δικηγόρος του λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι ο 23χρονος είχε πληρώσει 4.500 ευρώ στους δουλεμπόρους για τη μεταφορά του. Περιέγραψε την ιστορία όπως ο προηγούμενος, λέγοντας ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει και αυτός δέχθηκε. Επίσης επανέλαβε πως αν ήταν οι δουλέμποροι, θα εξαφανίζονταν όταν βγήκαν στη στεριά και δε θα περίμεναν την Αστυνομία.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν συνειδητοποιήσει την πράξη τους, ενώ είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης μεγάλων κυκλωμάτων. Αναφέρθηκε και στα όσα τραγικά συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο Αιγαίο και κατέληξε ζητώντας την καταδίκη τους, λέγοντας ότι διέπραξαν τα αδικήματα που κατηγορούνται, πρόταση που έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου.  της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μεγάλα προβλήματα στις δίκες αλλοδαπών από τους απλήρωτους διερμηνείς         
     
Απλήρωτοι από το 2012 είναι όσοι αλλοδαποί χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς σε δίκες στην Καλαμάτα, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει στείλει το απαραίτητο κονδύλι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι διερμηνείς να μην παρουσιάζονται, κι έτσι πολλές δίκες να αναβάλλονται ή να καθυστερούν μέχρι να πείσουν το διερμηνέα να παρουσιασθεί.
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή περίπτωση κατά τη συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Ο διερμηνέας για τους δύο Τούρκους που δικάζονταν ως δουλέμποροι δε δεχόταν να έρθει, καθώς δεν έχει πληρωθεί. Μάλιστα, ζητούσε από τους κατηγορουμένους και τους συνηγόρους τους επιπλέον αμοιβή, αρκετά τσουχτερή, ενώ είχε πάρει χρήματα και όταν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο αναβλήθηκε.
Μάλιστα, η συμπεριφορά του εξόργισε την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία, όταν ολοκληρώθηκε η  δίκη, του επισήμανε πως δε θα δεχθεί άλλη φορά τέτοια συμπεριφορά, λέγοντάς του πως γνωρίζει όσα διημείφθησαν με τους δικηγόρους και τι ζητούσε.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ουσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε όλη την Ελλάδα για τους διερμηνείς των δικαστηρίων. Πληροφορίες ήθελαν το καλοκαίρι να εκταμιεύεται ένα ποσό, ώστε να πληρωθεί μέρος των οφειλών, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις των διερμηνέων βρίσκονται στα κατώτατα επίπεδα και δεν έχουν αναμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς κυμαίνονται από 11,74 ευρώ μέχρι 17,64 ευρώ για κάθε υπόθεση.  Β.Β.

***   2 κλεμμένες μηχανές από την Αττική εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία           
     
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο περιπτώσεις κλοπής δίκυκλων μοτοσικλετών, ιδιοκτησίας ημεδαπών, που είχαν γίνει σε περιοχές της Αττικής.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Για τις ίδιες υποθέσεις, κατηγορούνται ακόμη πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς σε έρευνες που έγιναν σε χώρους ιδιοκτησίας τους, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι ανωτέρω δίκυκλες μοτοσυκλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων μοτοσικλετών, μία  δίκυκλη μοτοσικλέτα και ηλεκτρικά εργαλεία,  η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται. 

***  Προβλήματα σε δρόμους της Καλαμάτας λόγω του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης

Εντείνονται οι προσπάθειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι πρέπει να αποπερατωθεί μέχρι τέλους του 2015. Για το σκοπό αυτό, από σήμερα και για τουλάχιστον 15 ημέρες, δύο συνεργεία θα τοποθετούν κεντρικούς τροφοδοτικούς αγωγούς σε δρόμους της Καλαμάτας με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων. Αναγκαία προϋπόθεση ώστε να εκτελεσθούν οι εργασίες αυτές είναι να μη σταθμεύουν οι οδηγοί τα οχήματά τους στα τμήματα των παρακάτω οδών, ώστε να προχωρήσει ομαλά η κατασκευή του έργου και να διενεργείται η κυκλοφορία των οχημάτων. Επισημαίνεται ότι ένα συνεργείο θα εγκαταστήσει αγωγούς επί της οδού Αρτέμιδος, από τη Λαιΐκων μέχρι την Αγίου Γεωργίου, στη συνέχεια επί της οδού Αγίου Γεωργίου από την Αρτέμιδος μέχρι την Μπουλούκου και, τέλος, επί της οδού Μπουλούκου από την Αγίου Γεωργίου μέχρι την Αθηνών. Έτερο συνεργείο θα τοποθετήσει αγωγούς επί της οδού Μαυρομιχάλη, από την οδό Παλαιολόγου μέχρι το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Σημειώνεται πως η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα, αναβάλλεται. - 

*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  «Έφυγε» ο Αντώνης Πολυτάρχης         
     
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 22 ετών, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Καλαμάτας Αντώνης Πολυτάρχης, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, μετά από τροχαίο που είχε στην οδό Αθηνών.
Μία ακόμη τραγική απώλεια για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη.
Ο Αντώνης Πολυτάρχης τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην ΑΕΚ Καλαμάτας, ενώ έχει περάσει από ΑΟ Βέργας, ΑΕ Αβίας, Ολυμπιακό Καλαμάτας.  Ήταν γιος του παλιού ποδοσφαιριστή του Μεσσηνιακού και του Απόλλωνα Πεταλιδίου, Νίκου Πολυτάρχη και εγγονός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πεταλιδίου Βασίλη Σκαφιδά.
Το «Θ.» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Πολυτάρχη.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 12.00 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

***   Νέα πρόκληση για το Λαζαρίδη ο Μαραθώνιος της Αθήνας!         
      
Με τα παρακάτω λόγια ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, γνωστοποιεί τη νέα του πρόκληση:
«Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, θα τρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στην διαδρομή των 42km, με το καθημερινό μου αμαξίδιο, με συνοδό & συναθλητή, τον φίλο μου Διονύση Μάλαμα. Ο αριθμός μου είναι το 5303 και ξεκινάμε από το 4ο block.
Στόχος μας να τερματίσουμε στο Παναθηναϊκό στάδιο. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά με πίστη, δύναμη, αισιοδοξία και προσπάθεια πιστεύουμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε».
Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τον Γιώργο που ξέρουμε, ο οποίος γύρισε μόλις από τη Ρωσία και τη συμμετοχή του από δύο διεθνή τουρνουά στο τένις με αμαξίδιο που συνδυάστηκαν με κορυφαίες επιτυχίες.
«Επιστροφή από την Μόσχα και την συμμετοχή μου στα διεθνή τουρνουά Ikar open & Russia cup.
Το ταξίδι στην Μόσχα, άνοιξε και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο, Δύο τουρνουά, 3 Τελικοί, 3 Πρώτες θέσεις.
Στο τουρνουά Ikar open, που διεξήχθη 22-25/11, αγωνίστικα στον τελικό της δεύτερης ευκαιρίας και κατέκτησα την πρώτη θέση, ενώ στο διπλό με παρτενέρ μου τον Ρώσο αθλητή Υuri Golovin, παίξαμε στον τελικό του διπλού και κατακτήσαμε την πρώτη θέση.
Στο δεύτερο τουρνουά, το Russia cup, που διεξήχθη 27-30/11, στο μονό έφτασα μέχρι τον Ημιτελικό, ενώ στο διπλό ακόμα μια φορά με παρτενέρ μου τον Yuri Golovin, παίξαμε καταπληκτικά, συνεργαστήκαμε άψογα και κατακτήσαμε την πρώτη θέση και σε αυτό το τουρνουά.
Ήταν ένα εξαιρετικό 10ήμερο.
Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί είναι το τουρνουά Bianci cup, 27-29/11, στο Como-Ιταλία και στην συνέχεια Zelina open, 3-6/12, στην πόλη Wroclaw, Πολωνία.
Η προσπάθεια για την συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζάνειρο, συνεχίζεται. Όνειρο και στόχος», όπως μεταφέρει ο ίδιος ο Λαζαρίδης. 

Ολυμπιακός... Πα(ρ)ντοκράτορας φορτσάρει για τους «16»
***  Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ  2-1  , (0-1) .-^{4η αγωνιστική}.-
Τα  γκόλ : Ο Χότζιτς με κεφαλιά στο 21' είχε ανοίξει το σκορ για τους Κροάτες, και  Ο Πάρντο με τα δύο τέρματα της ανατροπής (65', 90'). Ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι στο 54' για τους Πειραιώτες. Από το 79' η Ντιναμό  αγωνίζονταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Πίβαριτς με 2η κίτρινη). -
Διαιτητής: Αντόνιο Ματέ Λαχόθ (Ισπανία)
Κίτρινες κάρτες: Ρογκ (13`), Πίβαριτς (28`), Γκονζάλο (53`), Μασάντο (69`)
Κόκκινες κάρτες: Πίβαριτς (78`)
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51` λ.τ. Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80` Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64` Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονζάλο, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντεζ (88` Μούσα), Χότζιτς (57` Ενρίκες), Πιάτσα (80` Σιγκάλι).
 (*) Ο Παρθενώνας με ένα λιοντάρι, δίπλα του έναν πυγμάχο μ` ένα ρολόι και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο απεικονίζονταν στον κορεό του Ολυμπιακού. Πάνω στον πυγμάχο υπάρχουν τα σύμβολα του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα.
 (*) Ο Μποτία τραυματίστηκε στο 50ο λεπτό (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) και τη θέση του πήρε ο Ντα Κόστα.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν - Αρσεναλ 5-1
Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1
5η αγωνιστική - Τρίτη 24 Νοεμβρ. 2015
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν - Ολυμπιακός
6η αγωνιστική - Τετάρτη 9 Δεκ. 2015
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν
Ολυμπιακός - Αρσεναλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 3 0 1 13-3 9
Ολυμπιακός 3 0 1 6-6 9
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 3 3-9 3
Αρσεναλ 1 0 3 6-11 3

***1  ~ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ   Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-                                                                                                             
2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html  .- ~
3.- Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html                                    
4~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .- 
5~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .-                                                                                                                                
6.-    ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015 : ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4437  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2635   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2628 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9693   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  :
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4602 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 563 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.427   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /
 





  

1 σχόλιο:

  1. Προσευχή :, είναι , η τάση του πνεύματος , προς την άϋλον υπόσταση του κόσμου μας . Είναι , η ανύψωση της ψυχής μας , προς τον Θεό μας . Είναι εκδήλωση αγάπης και λατρείας προς τον Θεό μας . Είναι , η προσπάθεια του κάθε ανθρώπου , να επικοινωνήσει με το αόρατο όν , τον δημιουργό των πάντων , τον Θεό μας . Είναι , η υπέρτατη σοφία , δύναμη και ομορφιά των πάντων , ο πατέρας μας , ο σωτήρας μας , ο Αληθινός Θεός μας .- ( Σοφά Λόγια Σοφών ανθρώπων . ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή