Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 -01-2016

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :
~
 

~ 9 Ιανουαρίου
Ιερομάρτυρος Θεοκτίστου, του ομολογητού. Μαρτύρων Πολυεύκτου (1) (†295) και Λαυρεντίου.Νεομάρτυρος Κυράννης (Κυρήνης) εκ Βυσώκας Θεσσαλονίκης. Οσίων Αντωνίνης της εν Νικομήδεια και Ευστρατίου του θαυματουργού (2) († θ΄αι.).
(1) Καταγόταν από τη Μελιτηνή της Μεσοποταμίας και ήταν στρατιωτικός. Όταν μεταξύ των ετών 253- 256 ο αυτοκράτορας Ουλεριανός διέταξε σκληρό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Πολύευκτος δεν διστάσε να ομολογήσει την πίστη του δημόσια. Όταν το πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας τον κάλεσε σε απολογία. Στον πεθερό του που τον συμβουλεύσε να πειθαρχήσει στην αυτοκρατορική προσταγή, ο Πολύευκτος του υπενθυμίσε ότι οφείλουμε να πειθαρχούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Δεν λύγισε ακόμη και στις ικεσίες και τα δάκρυα της νεαρής συζύγου του. Παρέμεινε σταθερός στην πίστη του και αποκεφαλίστηκε κερδίζοντας το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) Γεννήθηκε στο χωριό Βιρτζινιανή από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και τη Μεγεθώ. Σε νεαρή ηλικία επισκέφθηκε την μονή Αγάρων στο όρος Όλυμπος της Βιθυνίας, όπου μόναζαν τ’ αδέλφια της μητέρας του, Γρηγόριος και Βασίλειος. Εκεί εκάρη μοναχός. Αργότερα λόγω του ταπεινού και αυστηρού του βίου και της πνευματικής μεγαλοσύνης του εξελέγη ηγούμενος. Λόγω της εχθρικής στάσης του αυτοκράτορα Λέοντα Γ΄ του Ισαύρου έναντι των αγίων εικόνων και μετά από προτροπή του Αγίου Ιωαννίκου εγκατέλειψε τη μονή και επανήλθε στην πατρίδα του απ’ όπου μαχόταν για την αναστήλωση των εικόνων. Εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 95 ετών, αφού έκανε πολλά θαύματα.~
~   ΓΕΝΕΘΛΙΑ  ΠΑΠΠΟΥ  Σ Ν Σ   9/1,2016 : https://youtu.be/onfmWsdBrPs  .-

Σήμερα 09/01/2016 εορτάζουν:
Άγιος Πολύευκτος, Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός

Ταπεινοφροσύνη
Η ταπεινοφροσύνη είναι η πέτρα η στερεά και άρρηκτη επί της οποίας οικοδομείται η πνευματική ζωή.
~
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 

Παραμονή των Φώτων
 
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 

Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Άγιος Πολύευκτος*** Βιογραφία
Ο Άγιος Πολύευκτος έζησε κατά την εποχή των αυτοκρατόρων Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.) και Ουαλεριανού (251 - 259 μ.Χ.) και ήταν στρατιωτικός. Υπήρξε ο πρώτος που μαρτύρησε για τον Χριστό στη Μελιτηνή της Αρμενίας, όπου εκτελούσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα.
Όταν μεταξύ των ετών 253 - 256 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ουλεριανός διέταξε σκληρό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Πολύευκτος δεν διστάζει να ομολογήσει την πίστη του στο στράτευμα. Όταν το πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας τον κάλεσε σε απολογία. Στον πεθερό του, που τον συμβουλεύει να πειθαρχήσει στην αυτοκρατορική προσταγή, ο Πολύευκτος του υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να πειθαρχούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Δεν λυγίζει ακόμη και στις ικεσίες και τα δάκρυα της νεαρής συζύγου του, Παυλίνας. Παραμένει σταθερός στην πίστη του και αποκεφαλίζεται κερδίζοντας το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξη του Αγίου Μάρτυρος Πολυεύκτου ετελείτο στο σεπτό ναό που ανήγειραν οι πιστοί στον τόπο του μαρτυρίου του, που έκειτο κοντά στην περιοχή του Φιλαδελφίου και του Ταύρου Κωνσταντινουπόλεως.
Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός~  Βιογραφία

Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός
Ο Όσιος Ευστράτιος καταγόταν από την περιοχή της Ταρσίας (Ταρσός Βιθυνίας στη Μικρά Ασία), η οποία ανήκε στη μεγάλη διοικητική περιφέρεια των Οπτημάτων και συγκεκριμένα από την κωμόπολη που έφερε το όνομα Βιτζιανή και έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς του, Γεώργιος και Μεγεθώ, ήταν ευσεβείς και εύποροι. Ο Όσιος Ευστράτιος ανατράφηκε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου και οι γονείς του φρόντισαν και για την εκπαίδευσή του. Όταν συμπλήρωσε το εικοστό έτος της ηλικίας του η καρδιά του κυριεύθηκε από Θείο έρωτα. Τότε άφησε τους γονείς του και μετέβη στον Όλυμπο της Βιθυνίας, στο Μοναστήρι του Αυγάρου, στο οποίο μόναζαν οι θείοι του, από τη μητέρα του, Γρηγόριος και Βασίλειος. Εκεί λοιπόν, έγινε δεκτός από τους θείους του και ακολούθησε και αυτός την επίπονη και σκληρή ζωή του μοναχού.
Ο Όσιος καθημερινά διακονούσε τους πάντες με πρόθυμη καρδιά και ταπεινό φρόνημα. Δεν ενδιαφερόταν για τίποτε από τα αγαθά του κόσμου. Δεν είχε τίποτε στην κατοχή του, παρά μόνο ένα τρίχινο ένδυμα και ένα ύφασμα από μαλλί προβάτου. Δεν είχε ούτε τόπο ορισμένο για να κοιμάται. Λένε μάλιστα, ότι από τότε που έγινε μοναχός, στα εβδομήντα πέντε του ασκητικού του βίου, δεν κοιμήθηκε ποτέ ύπτιος ή με το αριστερό πλευρό.
Όταν πέθαναν οι προ αυτού ηγούμενοι της μονής, οι πατέρες εμπιστεύθηκαν στον Όσιο τη διοίκηση της μονής και τον ανέδειξαν ηγούμενο.
Εκείνο τον καιρό επέστρεψε νικητής από τον πόλεμο κατά των Βουλγάρων, ο εικονομάχος Λέων ο Ε’ (813-820 μ.Χ.), ο οποίος ανέτρεψε τον ευσεβέστατο αυτοκράτορα Μιχαήλ. Η αίρεση της εικονομαχίας άρχισε να φουντώνει. Ο Όσιος Ευστράτιος, μετά από προτροπή του Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου (τιμάται 4 Νοεμβρίου), άφησε τη Μονή και επέστρεψε στην πατρίδα του. Μόλις όμως έγινε η αναστήλωση των αγίων εικόνων, ο Όσιος επανήλθε στο μοναστήρι του. Η μέρα περνούσε με Πνευματικά γυμνάσματα και άσκηση και η νύκτα με αγρυπνίες και γονυκλισίες. Η μονολόγιστη ελπίδα, η ευχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ήταν στην καρδιά και τα χείλη του. Ο Θεός τον αξίωσε με το χάρισμα της θαυματουργίας.
Ο Άγιος προείδε, με τη Χάρη του Θεού, το θάνατό του. Λίγο πριν απέλθει από την παρούσα ζωή, κάλεσε τους μοναχούς και τους είπε : «Αδελφοί, ο χρόνος της επίγειας ζωής μου έφθασε στο τέλος του. Λοιπόν, τέκνα μου αγαπητά, να φυλάξετε την παρακαταθήκη που παραλάβατε, γιατί τα πράγματα της παρούσας ζωής είναι πρόσκαιρα και μάταια, ενώ της μέλλουσας ζωής είναι άφθαρτα και αιώνια». Μόλις τελείωσε τα σύντομα αυτά λόγια, τους ευλόγησε και τους σφράγισε με το σημείο του Σταυρού. Έπειτα, αφού ύψωσε το βλέμμα του στον ουρανό, είπε, «Κύριε, εις τας χείρας σου παραδίδω το πνεύμα μου».
Έτσι ο Όσιος Ευστράτιος κοιμήθηκε με ειρήνη σε ηλικία 95 ετών.

09/01 Απολυτίκιο Αγ. Πολυεύκτου - 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/iUHTw9mWW6w ,

~
*** Αυξημένη η παραγωγή ελαιολάδου στην Τριφυλία
      
Ολοκληρώνεται, ουσιαστικά, μέχρι το τέλος του μήνα η ελαιοσυγκομιδή στη Μεσσηνία και από τα πρώτα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Τριφυλία, η φετινή παραγωγή αποδείχτηκε ιδιαίτερα καλή, αφού ξεπέρασε τους 20.000 τόνους
Τα πρώτα στοιχεία αποδεικνύουν ότι έχει γίνει συγκομιδή στο 80% της παραγωγής στην ελαιοκομική ζώνη της περιοχής, καθώς απομένουν ορισμένα κοινοτικά διαμερίσματα στη ορεινή Τριφυλία που η συλλογή θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιανουαρίου.
Οι αποδόσεις είναι ικανοποιητικές και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας προβλέπει ότι ο στόχος η φετινή παραγωγή να ξεπεράσει τους 20.000 τόνους, έχει επιτευχθεί όπως αναφέρουν και οι ελαιοτριβείς. Παράλληλα με την παραγωγή, ικανοποιητικές είναι και οι τιμές, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση.
Η πλήρη εκτίμηση της παραγόμενης ποσότητας θα επιβεβαιωθεί με επίσημα στοιχεία στο τέλος του μήνα.
Την ίδια ώρα οι παραγωγοί είναι συγκρατημένοι στην πώληση ελαιολάδου, καθώς η επιδότηση δόθηκε, ενώ πέρασαν οι γιορτές, οπότε οι περισσότεροι θα διατηρήσουν ποσότητες για προσωπική χρήση.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, οι πράξεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ήταν μέχρι 3.10 ευρώ το κιλό, αλλά δεν αποκλείεται εντός του μηνός να γίνουν πωλήσεις με καλύτερη τιμή, ενώ στους Γαργαλιάνους ελαιοτριβείο προέβη σε πώληση με 3,20 ευρώ το κιλό.
Εκτίμηση της αγοράς είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το προϊόν, οπότε ως το Φεβρουάριο μπορεί να δούμε άνοδο της τιμής σε καλύτερα επίπεδα.  Α.Π.

*** Οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων της Μεσσηνίας δήλωσαν ποιον επιλέγουν για διευθυντή
     
Μπροστά στις κάλπες βρέθηκαν χθες οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων της Μεσσηνίας για να ψηφίσουν για τους νέους διευθυντές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η εν λόγω ψηφοφορία είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής των νέων διευθυντών, αφού έχει ήδη προηγηθεί άλλη μοριοδότηση, ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η κάλπη είχε στηθεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου προσήλθαν και οι 99 εγγεγραμμένοι που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν.
Από τις 99 ψήφους ο Νικόλαος Κλάδης έλαβε 51, ο Δημήτριος Οικονομόπουλος 35, ο Αναστάσιος Αργυρόπουλος 6 και η Μαρία Καράμπελα 3, ενώ υπήρχαν και 4 λευκά.

Για τη Δευτεροβάθμια η κάλπη είχε στηθεί στο Γυμνάσιο Παραλίας, με τη λίστα να περιλαμβάνει 92 άτομα με δικαίωμα ψήφου. Τελικά για τη θέση ψήφισαν 91 άτομα και οι ψήφοι τους μοιράστηκαν ως εξής: Χαρά Κιουρή 20, Ιωάννης Πλατάρος 19, Γεώργιος Σταματόπουλος 19, Χριστόδουλος Στυλιανίδης 14, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος 7, Ελένη Θεοδωρακάκου και Γεώργιος Χρονόπουλος από 5 ψήφους ο καθένας.  Π.Μπ.

*** Εκλογές… χωρίς «ουρές» αυτή την Κυριακή για το νέο πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία!
       
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαδικασία της δεύτερης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο πρόεδρός της, Περικλής Μαντάς.
Αφού ευχήθηκε το 2016 να είναι καλύτερο από το 2015 σε όλους τους πολίτες, ο κ. Μαντάς απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ψήφισαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου να δώσουν εκ νέου το «παρών» αύριο, οπότε η πολύμηνη δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. βαίνει στο τέλος της.
«Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη νομιμοποίηση και δύναμη θα έχει ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί την Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περικλής Μαντάς.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι η εκλογική διαδικασία θα γίνει στα ίδια τμήματα με αυτά της πρώτης Κυριακής, πριν από 20 ημέρες, από τις 7.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ υποσχέθηκε ότι θα είναι πολύ πιο σύντομη, χωρίς «ουρές», καθώς αυτή τη φορά θα γίνει με εκλογικούς καταλόγους (όπως αυτοί διαμορφώθηκαν την πρώτη Κυριακή) και δε θα χρειάζεται να συμπληρωθεί εκ νέου αίτηση εγγραφής, καθώς και να πληρώσει κάποιος τα 3 ευρώ. Υπενθύμισε, δε, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου.
Κλείνοντας ο κ. Μαντάς ευχήθηκε να φθάσει ξανά η συμμετοχή κοντά στους 7.500 ψηφοφόρους που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή στη Μεσσηνία και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους.
Σε απάντηση ερώτησης του δημοσιογράφου Θανάση Πουλόπουλου της τηλεόρασης του ΝΕΤ, για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, και αν το κόμμα θα είναι μνημονιακό ή αντιμνημονιακό, ο κ. Μαντάς απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια στους πολίτες και με υπεύθυνη πολιτική θα βοηθήσει τη χώρα να βρεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά, ώστε να βγει το συντομότερο από την κάθε είδους εποπτεία.
Όσον αφορά στην τριήμερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με πάρα πολύ κόσμο και πλέον απ’ όλους του πιστώνεται η προσπάθεια που έκανε για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μεσσηνίας.   Του Κώστα Γαζούλη

*** Παραιτείται ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης 

Παραιτείται ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Παναγιώτης Φαρμάκης, που εξελέγη με το Συνδυασμό «Τριφυλια ξεκινάμε» του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα. Η παραίτησή του αναμένεται να υποβληθεί και να γίνει δεκτή από το δήμαρχο Τριφυλίας τις προσεχείς ημέρες. Ο κ. Φαρμάκης παραιτείται επειδή θα μεταναστεύσει στο εξωτερικό και, ως εκ τούτου, δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών. Μετά την παραίτηση του κ. Φαρμάκη και σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των νόμων 3852/2010 και 4257/2014, το αξίωμα του προέδρου του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών αναμένεται να καταλάβει ο επόμενος, κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, και σε περίπτωση μη αποδοχής αυτού, ο Γεώργιος Κωτσάκης. Μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών θα κληθεί να ορκιστεί η πρώτη επιλαχούσα του Συνδυασμού «Τριφυλια ξεκινάμε», Ευανθία Παπαγεωργίου, ενώ σε περίπτωση άρνησής της, ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης από τον ίδιο συνδυασμό. - 

***  Κόκκινη… πριν από τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα
     
Όσοι δεν μπορούν να περιμένουν τη Λευκή Νύχτα του καλοκαιριού για να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν, ας μην αγωνιούν, ετοιμάζεται και η Κόκκινη Νύχτα, στα τέλη Φεβρουαρίου. Την εξαγγελία έκανε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διευκρινίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός «κόκκινη» δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι επαγγελματίες και οι έμποροι της πόλης είχε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Φλεβάρη η «Κόκκινη Νύχτα».
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα είναι μια νύχτα κεφιού και αγορών, στην οποία οι επαγγελματίες και έμποροι θα κληθούν να προσφέρουν τα είδη τους στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.
Πρόσθεσε ότι θα γίνει διαφήμιση της εκδήλωσης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, ώστε να έρθουν και πολλοί επισκέπτες, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί το Φεβρουάριο. Α.Π.

*** Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αποχή από 11 έως 22 Ιανουαρίου αντιδρώντας στον Κώδικα και το Ασφαλιστικό
      
Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους, από τις 11 έως τις 22 Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό του Συμβούλιο, αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΚΠολΔ και στο προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, ενώ ζητά σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα θέματα αυτά! 
Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη χθες και την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ., Αιμιλιανός Σεκλός και ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Πετρόπουλος, αναφέρεται: «Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, την 08-01-2016, αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΚΠολΔ και στο προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, το οποίο, αν ψηφιστεί ως έχει, αποδομεί την κοινωνία και τη χώρα, αποφάσισε ομόφωνα: Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους, για το χρονικό διάστημα από 11-01-2016 μέχρι και την 22 Ιανουαρίου 2016. Το Δ.Σ. ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό».

*** Τραγική ειρωνεία          
     
Όπως θα διαβάσετε σήμερα στο «Θάρρος», χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έγιναν γυρίσματα για μια νέα ταινία. Το σενάριο θέλει έναν Σύρο που θέλει να ταξιδέψει με παράνομο διαβατήριο για τη Γερμανία να επιλέγει αυτό της Καλαμάτας, αφού θεωρεί ότι εδώ τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο χαλαρά και δε θα γίνει τόσο αυστηρός έλεγχος.
Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποδεδειγμένα, με βάση στοιχεία της Αστυνομίας, είναι από τα αεροδρόμια που σχεδόν σε κάθε πτήση γίνονται συλλήψεις ατόμων που επιχειρούν να πετάξουν παράνομα.
Αντίθετα, σε μεγάλα αεροδρόμια, όπου η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, οι έλεγχοι είναι πιο επιφανειακοί.
Το αν τελικά ο Σύρος κατάφερε να ταξιδέψει, θα το μάθουμε στις αίθουσες των κινηματογράφων.
Π.Μπ. 

*** Σοβαρές αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων στη δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των δύο 19χρονων που δικάζονται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου για τη διπλή δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, συνεχίσθηκε χθες η δίκη. Η συνεδρίαση διεκόπη το μεσημέρι για να συνεχισθεί σήμερα το πρωί και να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων υπεράσπισης. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτών των καταθέσεων η δίκη έχει προγραμματισθεί να διακοπεί για τις 22 Ιανουαρίου, οπότε οι δύο δράστες αναμένεται να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για τη φρικτή δολοφονία.Εντάσεις Στην τελευταία συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, πριν από τις γιορτές, εντύπωση είχε προκαλέσει έκθεση ψυχιάτρου, ότι ο 19χρονος δράστης από την Καλαμάτα πάσχει από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή ή αλλιώς «Σύνδρομο Θυμού και Εξαιρετικά Επιθετικής Συμπεριφοράς». Χθες, κατά τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, σημειώθηκαν πολλές εντάσεις μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και, μάλιστα, κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Έδρας αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ένταση προκάλεσε και ο ισχυρισμός του συνηγόρου υπεράσπισης του 19χρονου κατηγορουμένου από τη Μάνη, Αλ. Κούγια, ότι ο πελάτης του είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία και πως το περισσότερο που μπορεί να κατηγορηθεί είναι για απλή συνέργεια.Μάρτυρες Η διαδικασία χθες ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του 19χρονου από τη Μάνη. Κατέθεσαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ως συνάδελφοι της μητέρας του, οι οποίοι- μεταξύ άλλων- τόνισαν πως πρόκειται για ένα καλό και συνεσταλμένο παιδί και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε. Επίσης, κατέθεσαν ως αξιοπρόσεκτο στοιχείο ότι ο 19χρονος ξαφνικά, και δύο μήνες πριν από τη δολοφονία, απέκτησε μεγάλη σωματική διάπλαση. Τέλος, ότι η μητέρα του κρυφά τού είχε κάνει αιματολογικές εξετάσεις, ανησυχώντας γι’ αυτή την αλλαγή, αλλά δε βρήκε ουσίες αναβολικών. Κατέθεσε ακόμη συγγενής του 19χρονου. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι στη Μάνη είναι σύνηθες οι νεαροί να κυνηγούν χωρίς να διαθέτουν άδεια κυνηγίου. Τελευταίος μάρτυρας για χθες ήταν φίλος του πατέρα του 19χρονου Καλαματιανού κατηγορουμένου, ο οποίος είναι ψυχολόγος. Επιβεβαίωσε την έκθεση του ψυχιάτρου για το «Σύνδρομο Θυμού», τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ήταν επιθετικός λόγω του χωρισμού των γονιών του. Υποστήριξε, δε, ότι οι πυροβολισμοί κατά των θυμάτων ήταν παρόρμηση και οι εν συνεχεία ενέργειες εξαφάνισης των πτωμάτων κινήσεις πανικού. Τέλος, ούτε και χθες παρουσιάσθηκε για να καταθέσει ο ψυχίατρος που έκανε τη γνωμάτευση για το 19χρονο Καλαματιανό δράστη. Β.Β. - 

*** Κτήριο σιδηροδρομικού σταθμού και προαστιακό θέλει ο Δήμος Καλαμάτας 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δραστηριότητες του Δήμου σε κτήρια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ το θέμα της ενοικίασής τους στο Δήμο βρίσκεται σε άριστο δρόμο. Με το ζήτημα, δε, της αναγκαιότητας ενοικίασης κτηρίων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας θα απασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση. Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του τραίνου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι κατ' αρχήν ο Δήμος είναι υπέρ της επαναλειτουργίας προαστιακού σιδηρόδρομου (μέχρι τη Μεσσήνη και το Ζευγολατιό), υπό την προϋπόθεση ότι την επαναλειτουργία θα αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με πληρότητα προσωπικού και φυσικά οικονομική στήριξη από το κράτος με συμμετοχή και των Δήμων που εξυπηρετούνται. Ο Δήμος Καλαμάτας δε συμφωνεί με την ευκαιριακή λειτουργία του σιδηρόδρομου, γιατί αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και θέτει ζητήματα ασφάλειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου θα εξετασθεί όσον αφορά στη Μεσσηνία, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων: «Ο απώτερος στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά συνέπεια και της περιοχής της Καλαμάτας. Με βάση αυτό, η εταιρεία θα διερευνήσει τη δυνατότητα επανακυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, με όρους οικονομικής βιωσιμότητας». Α.Π. - 
 
***  Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα στην Πελοπόννησο
   
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έδωσε στη δημοσιότητα συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2015 στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
  Ι. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 62 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 41 που σημειώθηκαν το 2014 (αύξηση 51%). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 4 το Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση 50%), 10 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 το Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση 67%), 46 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 31 το Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση 48%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 82 παθόντες (έναντι 61 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 8 νεκροί έναντι 4 το Δεκέμβριο του 2014, 11 σοβαρά τραυματίες έναντι 8 το Δεκέμβριο του 2014, 63 ελαφρά τραυματίες έναντι 49 το Δεκέμβριο του 2014.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Παραβίαση προτεραιότητας. Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών. Ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
  ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Δεκέμβριο του 2015 συγκροτήθηκαν 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 17.075 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 170 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.174 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 583 για υπερβολική ταχύτητα, 42 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 121 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 139 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 70 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 37 για παραβίαση σηματοδότη, 97 για ΚΤΕΟ, 53 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 7 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς, 4 για παραβίαση προτεραιότητας και 3 για αντικανονικό προσπέρασμα.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

 ***  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  Πρόγραμμα  08 Ιαν. 2016
Εντός έδρας δοκιμασίες για ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, «ταξίδι» για τον ΠΑΟ

Στην 17η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ :
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/2016
 Ατρόμητος-Πλατανιάς Χανίων  0-0 .- ^
  Βέροια-Πανθρακικός  0-0 .- ^
  ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1 .- ^
Βίντεο από αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββάτου  :
~ ΑΕΚ- ΞΑΝΘΗ    1ο  γκόλ   1-0  17η αγων  09/01/2016 : https://youtu.be/wfnIvw9UkSE .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  ΓΚΌΛ ΙΣΟΦΑΡ  1-1  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/ZoZuI2tLiL8 .-
~ ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-0  17 η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/bercYgUIGnQ .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  Α΄ ημίχρ   1-1  φάσεις γκόλ  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/7XWgPETxP_E .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  δηλώσεις  γκόλ  09/01/2016 17η  αγων: https://youtu.be/IcN1H9s7oAQ .-
~  ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 2-1  2ο  γκόλ  09/01/2016  17η  αγων : https://youtu.be/6eKHFQxHlpk .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  χαμένο πέναλτι  09/01/2016 :
https://youtu.be/-InkOHBVpY8 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/y7FNZ3x54-k .-
~ Βέροια-Πανθρακικός  0-0  17η  αγων  9-1-2016 : https://youtu.be/VtZ0BxKUXiY .-
~ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1  17η  αγων   9-1-2016 : https://youtu.be/-I6GNI-5UVg .-

Livescore: Πλατανιάς - Ατρόμητος (0-0), Λεβαδειακός-ΑΕΚ και Εργοτέλης-Πανιώνιος (17:15)
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1/2016
Τούμπας 15:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικού 17:15 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
Νέας Σμύρνης 17:15 Πανιώνιος-Ηρακλής
«Γ. Καραϊσκάκης» 19:30 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1/2016

Δημοτικό Μυτιλήνης 19:30 Καλλονή-Παναθηναϊκός

 ***   H Football League ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της 14ης και της 15ης αγωνιστικής.
14η αγωνιστική
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου  2016
Κισσαμικός – Καλλιθέα
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός
ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός
Ζάκυνθος – Λαμία
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή
ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα

  ***  Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος  :
13η αγ. 10/01/2016, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων   2-1  .- ^ Σα
 Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων
 Λεβάντε-Αιολικός
 Λουτράκι-Παμβουπρασιακός
 Χαλκίδα-Ερμιονίδα
 Σπάρτη-Παναργειακός
***  Το πρόγραμμα Με τη 13η αγωνιστική Α1 στο μπάσκετ :
Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α1 μπάσκετ
Σάββατο, 9/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Πυλαία 17:00 ΠΑΟΚ-Καβάλα Καρακατσούνης, Θεονάς, Ταρενίδης (Παραλικίδης)
Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-ΑΕΚ Αναστόπουλος, Μπήτης, Γεωργιάδης (Πολιτόπουλος)
Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Κόροιβος Αμ. Σχινάς, Μητσόπουλος, Τσώνος (Ντίνος)
Πάτρας 17:00 Απόλλων Π.-Τρίκαλα Πηλοϊδης, Σώμος, Μαγκλογιάννης (Σπυρίδωνος)
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρ.-Άρης Παπαπέτρου, Μάνος, Ανδρικόπουλος (Βιτζηλαίος)

Κυριακή, 10/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Μερκούρη 16:30 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός Φούφης, Πουρσανίδης, Κωνσταντινόπουλος (Μαχαιριανάκης)

Δευτέρα, 11/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Κηφισιά Κορομηλά, Γκούμας, Κατραχούρας (Ορφανός)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
===========
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός 24 12 12-0 5-0 7-0 964-786
Ολυμπιακός 23 12 11-1 7-0 4-1 1014-777
Αρης 21 12 9-3 6-1 3-2 919-790
ΑΕΚ 21 12 9-3 5-2 4-1 916-838
ΠΑΟΚ 18 12 6-6 3-2 3-4 875-835
Κόροιβος Αμ. 18 12 6-6 2-4 4-2 841-902
Κηφισιά 17 12 5-7 2-5 3-2 835-880
Κολοσσός Ρ. 17 12 5-7 3-2 2-5 904-923
Τρίκαλα 17 12 5-7 4-2 1-5 894-918
Ρέθυμνο 16 12 4-8 4-2 0-6 864-910
Απόλλων Πατρών 16 12 4-8 2-4 2-4 849-930
Αρκαδικός 15 12 3-9 2-3 1-6 810-954
Λαύριο 15 12 3-9 1-4 2-5 835-955
Καβάλα 14 12 2-10 2-5 0-5 758-874

***   Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός...
basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta
***  Πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας Β΄ ΄γύρος ,:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 η αγωνιστική  Σ/Κ  09  και  10/01/2016 :
 Πάμισος Μ.-Σπερχογεία –
Δώριο-Μεσσηνιακός –
Πύλος-Μιλτιάδης    1-0  .-^ Σα
Απόλλων Κ.-Εθνικός Μ. –
Αρφαρά-Ολυμπιακός Κ. 1-3 .- ^ Σα
Τ. Άγρας-Θουρία –
Κυπαρισσία-Διαβολίτσι –
ΑΟ Φαραί-Ανδρούσα   2-1.-^  Σα

*** Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας 14η  αγωνιστική Σ/Κ  09και109/01/2016 :
14η  αγων.  αγωνιστική
 Ομόνοια-Χώρα     2-1  .- ^ Σα
Κεραυνός Κ.-Ασπρόχωμα –
Εράνη Φ.-Ηρακλής Κ. –
Αναγέννηση Π.-Κορώνη  3-3 .- ^ Σα
Μεθώνη-ΑΕ Αβίας –
Αίαντας Κ.-Χανδριναϊκός  5-0 .- ^ Σα
Πεταλίδι-Νέος Άρις –

*** Β΄ Τοπικό στο  ποδόσφαιρο 10ς   και  2ος  όμιλος  :
12η  αγωνιστή αγωνιστική
 ΑΕ Γαργαλιάνων- Πλατύ  2-1 .- ^ Σα
  Άμφεια- Ηρακλής Κυπ. –
  ΑΕ Αιθαίας- Θύελλα Μερ.  4-0 .- ^ Σα
  Αστέρας Μ.- ΑΟ Πατίστα –
 Καλό Νερό- ΑΟ Φυτειάς  7-0  .- ^ Σα
  Πανιώνιος- Κοπανάκι – 
 2ος   όμιλος 12η  αγωνιστική  :
 ΑΟ Στενωσιάς- Βλαχόπουλο –
Δόξα Κ.- Ακαδ. Παμίσου –
Παναθηναϊκός Κ.- Ατρόμητος Κ. –
Θύελλα Χαρ.- ΑΕΚ Κ. –
Ανάληψη- ΑΕ Μάνης   2-0 .- Σα
Καλλιθέα -Πράσινα Π. –

***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας
 10η  αγωνιστική  03/01/2016 :
ΑΟ Λεΐκων – Αστ. Βαλύρας
ΠΑΟΚ – ΑΟ Βέργας
Πανευαϊκός – Ίκαρος Κ.
Ερμής Κ. – Θύελλα Π
 2ος  όμιλος  10η αγων. 03/01/2016 :
 ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Χατζή
Θησέας Κ. – ΑΣ Φυτειάς
Δαναός – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Νέδουσα – Άρις Κ.
~
 11η  αγωνιστική   09και10/01/2016 :
ΠΑΟΚ – ΑΟ Λεΐκων
Αστ. Βαλύρας – Πανευαϊκός
ΑΟ Βέργας – Ερμής Κ.
Ίκαρος Κ. – Θύελλα Π.
11η  αγωνιστική  2ος  όμιλος 09 και10/01/2016  :
  Θησέας Κ. – ΑΕ Λογγάς
ΑΟ Χατζή – Δαναός
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Νέδουσα
Νέστωρ Πύλου – Άρις Κ.

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Α.Ε. Αβίας -Αναγέννηση Παραλίας   0-4 .- ^
Α.Σ. Ανδρούσης -Πράσινα Πουλιά   2-3 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. Φαραί  5-0  .- ^
 Α.Σ. Δαναός -Α.Ο. Διαβολιτσίου  Αναβλήθηκε

***  Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 72-79 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μάλαγα (Ισπανία)   68-66 .- ^                          
Τα  δεκάλεπτα :21-17, (37-33) , 58-55,68-66 .-
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 8/1  78-77.- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 8/1  65-83 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κούμπαν   2-0   4
Φενερμπαχτσέ   2-0   4
Αναντολού Εφές 1-1   3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1  3
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 1-1 3
Μάλαγα 1-1   3
Νταρουσάφακα 0-2 2
Ερυθρός Αστέρας 0-2   2

 6ος Όμιλος
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 76-82  .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 95-81 .- ^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 87-70 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 8/1 96-63 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0 4
Λαμποράλ Κούτσα 1-1 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1 3
Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 3
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Κίμκι 1-1 3
Μπάμπεργκ    1-1   3
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-2  2

***  Καλαμάτα: Όλοι πλην Τσόπελα, Παλιούρα αύριο με Βύζαντα- Μαζικό παρών ζητά ο Γαϊτανάρος
     
Την ευκαιρία να πατήσουν για πρώτη φορά μετά από καιρό τον χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου αύριο στις 3 μ.μ. θα διεξαχθεί ο κρίσιμος αγώνας με τον Βύζαντα, για την 13η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, θα έχουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας. Πλην του τιμωρημένου Παλιούρα και του Γιάννη Τσόπελα, ο οποίος θ’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής μετά την 1η Φλεβάρη (ο 25χρονος Καλαματιανός αμυντικός αποκτήθηκε από τη Λαμία), όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που συνθέτουν το νέο ρόστερ της Μαύρης Θύελλας θα είναι στη διάθεσή του προπονητή Λεωνίδα Μπίλη. Ανάμεσά τους τα υπόλοιπα έξι μετεγγραφικά αποκτήματα της χειμερινής περιόδου, ήτοι οι: Άγγελος Σταυράκης (τερματοφύλακας, 27 ετών από τη Νίκη Βόλου), Ανδρέας Χατζηλιόντας (μέσος, 28 ετών από Ρόδο), Γιάννης Κανταρτζής (κεντρικός αμυντικός, 27 ετών από Νίκη Βόλου), Τρύφων Κασμερίδης (20 ετών, στόπερ, από Εθνικό Γαζώρου), Νίκος Λιόλιος (24 ετών, αμυντικός από την Καβάλα), καθώς και ο νεαρός Μεσσήνιος επιθετικός Γιώργος Μουλιάτος από τον Πανθουριακό.
Το ρόστερ της τοπικής μας ομάδας έχει αλλάξει δραματικά το τελευταίο διάστημα με πολυάριθμες αποχωρήσεις, …καρατομήσεις και αποχές, ενώ οι «νέοι» έχουν δουλέψει ελάχιστες ημέρες μαζί. Ωστόσο, ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης, που εμφανίζεται ευχαριστημένος από τα μέχρι τώρα μετεγγραφικά “επιτεύγματα” καλείται να κάνει …το θαύμα του, συντονίζοντας, κρατώντας συγκεντρωμένους και βγάζοντας το απαραίτητο αγωνιστικό πάθος από τους ποδοσφαιριστές του, με στόχο το μοναδικό επιθυμητό αποτέλεσμα: τη νίκη που θα επιτρέψει στην Μαύρη Θύελλα να κάνει μια νέα αρχή και να αναρριχηθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού του 3ου Ομίλου, ξεμπερδεύοντας όσο γίνεται πιο γρήγορα  με την εξασφάλιση της παραμονής.
-Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στον 3ο Όμιλο ανοίγει σήμερα στις 3 μ.μ. στην Τρίπολη, με τη συνάντηση Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων Χίου.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ
Μαζικό «παρών» με το Βύζαντα ζητά μέσα από το νοσοκομείο
Μαζικό «παρών» από τους φιλάθλους στον αυριανό αγώνα της Καλαμάτας με το Βύζαντα Μεγάρων ζητά ο επίτιμος πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας», Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο οποίος, αν και νοσηλευόμενος, δεν παύει να νοιάζεται για την ομάδα.
Όπως αναφέρει σε σχετικό του κάλεσμα μέσα από το νοσοκομείο: «Αγαπητοί φίλαθλοι, Χρόνια Πολλά και ο καινούργιος χρόνος να σας χαρίσει υγεία, το πολυτιμότερο δώρο και ό,τι άλλο ποθείτε.
Θερμή παράκληση την Κυριακή να δώσουμε όλοι το “παρών” και να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας ΝΙΚΗ, γιατί δεν πάει άλλο.
Πιστεύω με τις αναμενόμενες μεταγραφές, που είναι απαραίτητες για ένα καλό αποτέλεσμα, και με την πλαισίωση του συμβουλίου με νέα πρόσωπα, ικανά και γνωστά στην πόλη της Καλαμάτας, τα οποία είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για να βοηθήσουν τον κ. Ράλλη, ο οποίος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και προσφέρει υπηρεσίες… Αλλά ένας κούκος μόνος του την άνοιξη δε φέρνει!
Θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να έρθει σε επαφή με τα γνωστά πρόσωπα, τα οποία καλώς γνωρίζει. “Διότι ο ασθενής επισκέπτεται τον ιατρό και όχι ο ιατρός τον ασθενή…”.
Τελειώνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία, συνεργασία και συμπαράσταση στον πρόεδρο, ο οποίος πολύ σωστά γράφει πως την Κυριακή χρειάζεται πειθαρχία, πολιτισμός  και απόλυτη ησυχία.
Εγώ, παρότι νοσηλεύομαι στη Β΄ Παθολογική του Νοσοκομείου, θα τους περιμένω όλους μαζί παρέα να εορτάσουμε τη Νίκη».

~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2742 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2721   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9916  βίντεο  
.- 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου