Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :
~

Ο Κύριος σοφίζει τον ταπεινό
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος εξευτελίζει τον εμπαθή εαυτό του και τον ταπεινώνει, αυτός θα γίνει σοφός από τον Κύριο. Και όποιος έχει την ιδέα ότι είναι σοφός, αυτός θα χάσει τη σοφία του Θεού.

Ο γιατρός του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΟ δικός μου ο γιατρός είναι στη Δράμα και είναι κτηνίατρος.

16 Ιουλίου
Ιερομάρτυρος Αθηνογένους επισκόπου (†311) και των συν αυτώ 10 μαρτύρων Αθηνογένους, Αμών, Αντιόχου, Ησυχίου, Θεοφράστου, Κλεονίκου, Μαξιμίνου, Πατροφίλου, Πέτρου του εκ Κρήτης, Ριγίνου. Των εν Πισιδία 15.000 αγίων Μαρτύρων και ετέρων πολλών Γυναικών και Φαύστου.
~
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
~ Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του  Άγιος Βλαδίμηρος ο Ισαπόστολος βασιλιάς των Ρώσων  Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Στις 16/07/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αθηνογένης επίσκοπος Πηδαχθόης και οι Δέκα Μαθητές του, Άγιος Φαύστος
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Χρῖσμα ἀγιόν, εἰσδεδεγμένος, Μάρτυς ἔνθεος, τοῦ Λόγου ὤφθης, Ἀθηνόγενες ἀθλήσας στερρότατα, καὶ ὡς θυσίαν αὐτῶ προσενήνοχας τῶν φοιτητῶν σου δεκάδα τὴν πάνσεπτον μεθ' ὧν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αθηνογένους - 16 ΙΟΥΛΙΟΥ :  https://youtu.be/EempE5dbhTo  .-


~**   KALAMATA   παραλία μπάνια 14/07/2016 : https://youtu.be/jxAF8Szr9s4 .-

~**  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .- 

***  Χούντα συνταγματαρχών πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία

Υποκινητής του πραξικοπήματος στην Τουρκία φέρεται να είναι, σύμφωνα με διαρροές από την κυβερνητική πλευρά, ένας απόστρατος συνταγματάρχης ονόματι Μουχαρέμ Κιοσέ, ο οποίος είχε απομακρυνθεί προ μηνών από το στράτευμα για επειδή προσπάθησε να αποκρύψει στοιχεία για μία άλλη απόπειρα πραξικοπήματος.
O συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ αποστρατεύτηκε και απομακρύνθηκε από τη θέση του νομικού προϊστάμενου του Γενικού Επιτελείου τον περασμένο Μάρτιο με απόφαση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, κατηγορούμενος για παρατυπίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της δίκης σε σχέση με τις καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας το 2009 του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ο συνταγματάρχης Κιοσέ ανέλαβε καθήκοντα στο ΓΕΕΘΑ και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και το λεγόμενο «κοσμικό δωμάτιο» (kozmik oda στα τουρκικά), η αίθουσα όπου φυλάγονται τα άκρως απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων. Ο προκάτοχός του είχε συλληφθεί για ανάμειξή του στο παρακρατικό δίκτυο Ergenekon, ενώ οι χειρισμοί του συνταγματάρχη Κιοσέ κατέληξαν σε δικαστική εντολή για έρευνα στο υπ’ αριθμ. 16 «κοσμικό δωμάτιο» και αποστολή των ψηφιακών στοιχείων που βρέθηκαν εκεί προς περαιτέρω διερεύνηση στο Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TUBITAK), για το οποίο όμως υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόσκειται στο τάγμα το Φετχουλάχ Γκιουλέν, το αποκαλούμενο από την κυβέρνηση Ερντογάν και «παράλληλο κράτος». Με αυτόν τον τρόπο η πλευρά του Γκιουλέν φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε άκρως απόρρητα στοιχεία.
Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά στην Τουρκία που μη στρατιωτικά πρόσωπα αποκτούσαν πρόσβαση στον εν λόγω χώρο και τα απόρρητα στοιχεία που φυλάσσονταν εκεί και υπεύθυνος για αυτό θεωρήθηκε ο Κιοσέ, ο οποίος στοχοποιήθηκε ως συνεργάτης του τάγματος του ιεροκήρυκα Γκιουλέν. Ακριβώς στο γεγονός αυτό στηρίχθηκε και η καταγγελία της τουρκικής κυβέρνησης ότι πίσω από το πραξικόπημα βρίσκεται ο Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος από τις ΗΠΑ όπου ζει εξόριστος απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί δικού του δακτύλου στο πραξικόπημα.
Στην ομάδα πραξικοπηματιών του Κιοσέ φέρονται να συμμετέχουν 37 αξιωματικοί, εκ των οποίων οι 6 είναι συνταγματάρχες, οι 5 αντισυνταγματάρχες, οι 3 ταγματάχες, οι 2 λοχαγοί, οι 14 υπολοχαγοί και οι 7 ανθυπολοχαγοί.
Οι πραξικοπηματίες αξιωματικοί ετοίμασαν σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης λίστα με 400 ονόματα για μεταθέσεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι περισσότερες αφορούν μονάδες της Χωροφυλακής, της Αεορπορίας και θέσεις στρατιωτικών ακολούθων στο εξωτερικό. Γιάννης Μανδαλίδης  Newsroom ΔΟΛ
 
***   Γενικό Επιτελείο Στρατού:Εχουμε τον έλεγχο της Τουρκίας
Ο Στρατός της Τουρκίας ανακοινώνει πως ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας-Για απόπειρα μέρους των ενόπλων δυνάμεων μιλά ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη και να διαφυλάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι θα διατηρηθούν οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας και πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του νόμου.
 Κατά ορισμένες πληροφορίες ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού έχει συλληφθεί ή βρίσκεται σε περιορισμό.
Οπως μεταδίδει το Reuters, στρατιώτες έχουν καταλάβει το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Ταυτόχρονα έχουν μπλοκάρει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν λειτουργούν.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.
 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».
«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV .
«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.
 Νωρίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ στη γέφυρα έχουν πάρει θέση τανκς.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην 'Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

*** Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος σε εξέλιξη στην Τουρκία            
 Γενικευμένος συναγερμός στη γείτονα χώρα - Πυροβολισμοί στην Άγκυρα - Έκλεισε η γέφυρα του Βοσπόρου
Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος σε εξέλιξη στην Τουρκία
Απόπειρα στρατιωτικού πραξιοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, που υποστηρίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναφέρουν την τάξη, όπως μεταδίδει το δίκτυο NTV.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα, αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός διεμήνυσε ακόμα πως αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν "το υψηλότερο τίμημα".
Πυροβολισμοί ακούστηκαν το βράδυ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Tο πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.
Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία, ενώ στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος τους.
Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

***   Πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον Ερντογάν
Εν αναμονή δήλωσης του Ερντογάν, προεδρικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει επίθεση εναντίον της τουρκικής δημοκρατίας απο μια ομάδα μέσα από τον στρατό.
prwti-antidrasi-apo-to-periballon-erntogan
~  Εν αναμονή δήλωσης του Ερντογάν, προεδρικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει επίθεση εναντίον της τουρκικής δημοκρατίας απο μια ομάδα μέσα από τον στρατό.
Οι ίδιες πηγες σημειώνουν ότι η ανακοινωση από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει την έγκριση της διοίκηση του στρατού.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ασφαλής, σύμφωνα με το CNN TURK

*** Επίθεση στη Νίκαια: Χαροπαλεύουν ακόμα περίπου 50 τραυματίες
 Μεταξύ των θυμάτων αυτών υπάρχουν πολλοί ξένοι και πολλά παιδιά, σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ
Επίθεση στη Νίκαια: Χαροπαλεύουν ακόμα περίπου 50 τραυματίες
"Περίπου 50" άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου την επομένη της επίθεσης στη Νίκαια, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται "πολλοί ξένοι", ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
"Υπάρχουν περίπου 50 πρόσωπα που εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Μεταξύ των θυμάτων αυτών υπάρχουν Γάλλοι, υπάρχουν επίσης πολλοί ξένοι προερχόμενοι απ' όλες τις ηπείρους και υπάρχουν πολλά παιδιά, μικρά παιδιά", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους αφού επισκέφθηκε τραυματίες από την επίθεση σε νοσοκομείο της Νίκαιας.
Ο Ολάντ προειδοποίησε επίσης πως η μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων θα είναι μακρά επειδή οι οργανώσεις αυτές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν τις δυτικές αξίες.
84 οι νεκροί, 202 οι τραυματίες
Ογδόντα τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά και έφηβοι, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών.
Συνολικά, 202 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση και 52 εξ αυτών δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, επισήμανε ο εισαγγελέας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του εναντίον του πλήθους.
Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, ήταν διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.
Ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.
Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση στην Νίκαια έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι (τζιχαντιστές) απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών. 
Πώς ξεγέλασε αστυνομία και στρατό ο δράστης
Οι πληροφορίες που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές και αποκαλύπτουν το σχέδιο του δράστη, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τις Αρχές της Γαλλίας και να σκορπίσει το θάνατο οδηγώντας το φορτηγό πάνω στο πλήθος για 2 χιλιόμετρα.
Ο οδηγός του φορτηγού είχε παρκάρει σε μια κοντινή οδό περίπου εννιά ώρες πριν ανέβει στο τιμόνι και σκοτώσει αδιακρίτως 84 ανθρώπους. Άλλωστε η κυκλοφορία και η στάθμευση στον παραλιακό δρόμο απαγορευόταν λόγω της εθνική εορτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.
Σύμφωνα με τη Nice Matin, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο ήταν η παράδοση εμπορευμάτων και είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.
Ωστόσο ό,τι και να είπε ο δράστης είναι απορίας άξιο πώς οι αστυνομικοί δεν του έκαναν κανέναν έλεγχο, τόσο στον ίδιο όσο και στο φορτηγό...
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον είδαν είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος πριν μπει στο φορτηγό και σκορπίσει το θάνατο.
Ταυτόχρονα η Bild γράφει ότι ο 31χρονος δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar).
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο RTL, o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.
Οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια.

***  Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη πρέπει να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας           
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τονίζει ο υπουργός Εργασίας
Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη πρέπει να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας
Το μέλλον της εργασίας και οι προκλήσεις που σχετίζονται με τις τεχνολογικές και δημογραφικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στις 14 και 15 Ιουλίου 2016.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, αναφερόμενος στην ανάγκη αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι η γενικευμένη απογοήτευση των λαών, σύμπτωμα της οποίας ήταν και το Brexit, δεν έχει ως αιτία το ευρωπαϊκό εγχείρημα καθ’ αυτό, αλλά τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στη διάβρωση της μεσαίας τάξης, την υπονόμευση του κράτους πρόνοιας και την έκρηξη των ανισοτήτων.
O υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας. Στη συνέχεια, τονίζοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί πολιτικό και οικονομικό σταθεροποιητή, ο υπουργός ενημέρωσε για την πρόσφατη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, βασικοί πυλώνες της οποίας όπως είπε είναι η ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, προσδιορίζοντας ως προτεραιότητα της χώρας την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικότερα μέσω της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Στην διάρκεια της δεύτερης τοποθέτησής του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος διεμήνυσε ότι «πέρα από την παραγωγικότητα και τις συνθήκες εργασίας, οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τη δομή της αγοράς εργασίας, προς μία κατεύθυνση που θα μπορούσε να εντείνει την ″εκτεταμένη ανασφάλεια″, με κίνδυνο, αν δεν ληφθούν μέτρα, η πλήρης απασχόληση να μην αποτελεί κανόνα, αλλά να αφορά μόνο μία προνομιούχα μειοψηφία. Κύρια προτεραιότητα της χώρας θα πρέπει να είναι η προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους και η επέκταση της κοινωνικής προστασίας, (συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας), στις νέες μορφές εργασίας», υπογράμμισε.
Ανέφερε ως καλή πρακτική το Μηχανισμό Διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας που έχει θεσπίσει το υπουργείο Εργασίας. Έκλεισε δε την ομιλία του, με την ανάγκη εστίασης στην πλευρά της ζήτησης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διαρροής εγκεφάλων, ζητώντας την επέκταση της χρηματοδότησης του κοινοτικού προγράμματος για την Εγγύηση για τη Νεολαία (Youth Guarantee).
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε ως παρατηρητής, κατόπιν πρόσκλησής τους, στη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Εργασίας και πραγματοποίησε σειρά διμερών επαφών με τους ομολόγους του της Αυστρίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας και την ηγεσία των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

***   Από τη βιντεοθήκη μας  τα  Βίντεο :
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών στη λιμνούλα  στα θυρανοίξια  14-07-2016: https://youtu.be/s-cN7UcSPWg .-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών Μεσσηνίας Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και Θυρανοίξια στο Ναό Μεταμόρφωσης  Πε 14-07-2016:
 https://youtu.be/IUeO0Hd8h2I .-
~Χριστιάνοι Φιλιατρών Θυρανοίξια ναού Σωτήρος τελετή  14/07/2016: https://youtu.be/b3ojbLYOpl8 .-
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Φιλιατρών Θυρανοίξια  14/07/2016:
 https://youtu.be/DPNYYmZL2Kk ,-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών Ι Ν Αγίου Αθανασίου στα θυρανοίξια  14/07/2016: https://youtu.be/vz1usr_ky_A .-
~Χριστιανούπολη Φιλιατρών  14/07/2016:
https://youtu.be/r3WPm9tyY8Q .-
~Αναχώρηση από Χριστιανούς 14/07/2016:
 https://youtu.be/H-QJ2YRJbJE .-

***  ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ...

~  Εξελίξεις της τελευταίας στιγμής. ΟΙ τουρκικός στρατός  μπλόκαρε τα social media. Facebook, Twitter και YouTube.
Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει καταληφθεί από το στρατό, όπως και η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Στους δρόμους οι αξιωματικοί απαιτούν από τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του καθώς ο στρατός ανέλαβε την εξουσία.
Ο Τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει την εξουσία.
Φαίνεται πως υπάρχει ένταση έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
***  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ!ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ...
Έκτακτες δηλώσεις έχουμε από την τουρκική ηγεσία. Έκαναν λόγο για ΠΡΑΚΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο κος Γιλντιρίμ ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως «τίποτα δε θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Είναι προσπάθεια από ένα μέρος του στρατού για ανατροπή της δημοκρατίας. Οι κρατικές δυνάμεις κάνουν ό,τι πρέπει για να επανέλθει η ομαλότητα». Τέλος έκανε σύσταση για ηρεμία στους πολίτες.
Θυμίζουμε πως οι γέφυρες που ενώνουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης είναι αποκλεισμένες.  Παράλληλα υπάρχουν πολεμικά ελικόπτερα και αεροπλάνα που πετούν χαμηλά στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Κάποιοι κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς.
Η κατάσταση είναι τεταμένη και επικρατεί πανικός. Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, ούτε έχει δηλώσει κάτι.
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έκλεισε η γέφυρα του ΒΟΣΠΟΡΟΥ...
Πληροφορίες από τον Τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο για αποκλεισμό, αυτή τη στιγμή, δύο γεφυρών στην Κωνσταντινούπολη. Οι γέφυρες ενώνουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.  Επίσης φαίνεται πως έχουμε ανάπτυξη όχι μόνο της αστυνομίας αλλά και του στρατού με τεθωρακισμένα. Παράλληλα υπάρχουν πολεμικά ελικόπτερα και αεροπλάνα που πετούν χαμηλά στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Κάποιοι κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς.
Υπάρχει έντονη φημολογία ως προς τις αιτίες αυτής της κινητοποίησης. Από επίσημα χείλη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.  Περισσότερα σε λίγο.

***  Αλλάζουν ΟΛΑ!Νέα δεδομένα στο χώρο του ΦΑΡΜΑΚΟΥ...

~  Νέα δεδομένα θα έχουμε στο χώρο του φαρμάκου θα έχουμε από 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η σημαντικότερη αλλαγή που θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας». Πιο ειδικά, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτό θα διασφαλίζεται με τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ).
Εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή, άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 2.400 ευρώ, για μεμονωμένο άτομο και των 3.600 ευρώ για το ζευγάρι ή για το μεμονωμένο άτομο µε ένα εξαρτώμενο µέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο), προσαυξανόμενο κατά 600 ευρώ για κάθε περαιτέρω εξαρτώμενο µέλος της οικογένειας και έως 6.000 ευρώ. Επίσης εξαιρούνται άτομα µε αναπηρία και των οποίων το πραγματικό εισόδημα κυμαίνεται από 6.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου πρόνοιας, οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, δεν θα καταβάλλουν πλέον το 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακά τους θα τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ισχύει σήμερα.
Ωστόσο, τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα παραμείνουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς. Όσον αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), θα χορηγούνται από τα φαρμακεία και τα ειδικά σημεία διανομής του ΕΟΠΥΥ.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Ο ΟΗΕ αποφάσισε. Ονομασία ΣΚΟΠΙΩΝ =ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ...

~  Το μακρινό 1993, τον Απρίλιο ο ΟΗΕ αποφάσισε ποια θα είναι η ονομασία των Σκοπίων. Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.

Φυσικά τα γειτονάκια μας, οι σλάβοι, δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.
Από τότε δυστυχώς πολλές χώρες διεθνώς έχουν αποδεχτεί ως επίσημη ονομασία του κρατιδίου τη λέξη «Μακεδονία». Μάλιστα μεταξύ αυτών ήταν και οι ΗΠΑ.
Πλην των ΗΠΑ, έχουμε αφρικανικές και σκανδιναβικές χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Η ήττα αυτή, της διπλωματίας της χώρας μας δεν είναι πολιτική, ούτε καν κομματική. Είναι εθνική. Δείχνει το έλλειμμα ενός οργανωμένου σχεδίου, μίας στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο για τα εθνικά μας θέματα.
Τέλος δείχνει το χαμηλό επίπεδο συμμαχιών, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πόσο προσδεμένοι είμαστε στο άρμα των ΗΠΑ…
Θυμίζουμε πως τα Σκόπια, ως γεωγραφική περιοχή ονομάζονται Βαρντάσκα, στην τοπική γλώσσα. Είναι προσδιορισμός γεωγραφικός, από την εποχή της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Σας παραθέτουμε και φωτογραφίες που το στηρίζουν. Συνεπώς δεν είναι καθόλου παράλογο να θεωρήσουμε πως αυτή η ονομασία πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στις τωρινές διαπραγματεύσεις. 



***  ΒΟΜΒΑ! Οι ΗΠΑ αντέγραψαν το τρομερό ελληνικό υπερόπλο! ΔΕΙΤΕ ΤΟ...  
~ Ο Έλληνας εφευρέτης Αρχιμήδης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ένα «όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας», με τη μορφή ενός γιγαντιαίου καθρέφτη να επικεντρώνει τις ηλιακές ακτίνες πάνω στα ρωμαϊκά πλοία, να τα τυλίγει στις φλόγες για να προστατεύσει έτσι τις Συρακούσες το 210 π.Χ. από τον εχθρό. Από τότε, το «ξίφος του φωτός» έχει παραμείνει ένα άπιαστο όνειρο για τους οπλουργούς. Περισσότερο από 2.000 χρόνια αργότερα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν πάνω στις προσπάθειες του Αρχιμήδη για το απόλυτο όπλο της αιθέριας κομψότητας. Όλα αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούν κατευθυνόμενη ενέργεια, με τη μορφή μιας ακτίνας λέιζερ, για να απενεργοποιήσουν ή να σκοτώσουν έναν αντίπαλο.
Το USS Ponce θα δοκιμάσει ένα πρωτότυπο στον Περσικό Κόλπο
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει να δοκιμάσει ένα όπλο λέιζερ ως όπλο πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο. Για το σκοπό αυτό, το πρώην αμφίβιο σκάφος USS Ponce (το 2012μετατράπηκε ως μητρικό πλοίο για τις δυνάμεις ναρκοπολέμου και τις ειδικές δυνάμεις) θα εξοπλιστεί την άνοιξη του 2014 με ένα προτότυπο όπλο λέιζερ LaWS (Laser Weapons System). Η ανάπτυξη του πλοίου στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου των ΗΠΑ – η οποία περιλαμβάνει επίσης τα δυτικά ύδατα του Ινδικού Ωκεανού και την περιοχή του Κέρας της Αφρικής δίπλα στον Περσικό Κόλπο – αρχίζει το καλοκαίρι του 2014 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα έτος. Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2013 και αναφέρεται επίσημα ως «επίδειξη στη θάλασσα». Είναι η πρώτη υπερπόντια ανάπτυξη ενός όπλου λέιζερ στερεάς κατάστασης σε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ.
LaWS λέιζερ στερεάς κατάστασης
Το LaWS είναι ένα λέιζερ στερεάς κατάστασης. Το όπλο χρησιμοποιεί έξι αλληλένδετες, εμπορικώς διαθέσιμες ίνες λέιζερ 5,4 kW των οποίων οι ακτίνες διέρχονται μέσω ενός κρυστάλλου διπλασιασμού συχνότητας. Οι έξι ακτίνες δεν ομαδοποιούνται σε μια ενιαία δέσμη, αλλά αντ “αυτού το λογισμικό ελέγχου διατηρεί τις ακτίνες διαχωρισμένες, αλλά σε στενή προσέγγιση, και λίγο πριν τον στόχο συνδυάζουν την ενέργειά τους, με την συνδυασμένη ενέργεια στο σημείο στόχου να είναι ισχύς 32 kW. Αυτή η μέθοδος είναι τεχνικά απλούστερη από την ομαδοποίηση των ακτίνων λέιζερ στο όπλο.
Η ενεργειακή απόδοση του LaWS είναι σήμερα ακόμη στο 25%. Αυτό σημαίνει ότι το σκάφος μεταφοράς πρέπει να παράγει περίπου 130 kW ενέργειας για να επιτρέψει τη χρήση του όπλου με ισχύς εξόδου 32 kW. Το Ναυτικό των ΗΠΑ παραπέμπει για το εύρος της δέσμης στον χαρακτηρισμό ως «σχετικό της τακτικής κατάστασης», αλλά δεν διευκρινίζει περαιτέρω. Μη επίσημες εκτιμήσεις – υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και συνθήκες ορατότητας – εκτιμούν μια εμβέλεια από δέκα ναυτικά μίλια.
Η ανάπτυξη και η δοκιμή του λέιζερ είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας που αφορά το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (ONR), καθώς και την διοίκηση που είναι αρμόδια για την ανάπτυξη ναυτικών οπλικών συστημάτων, Naval Sea Systems Command (NAVSEA). Το πρωτότυπο LaWS είχε συναμολογηθεί προσωρινά το 2012 στο αντιτορπιλικό USS Dewey (DDG 105) για δοκιμές. Τόσο στο πλοίο, όσο και στο πλαίσιο των προηγούμενων πειραμάτων στην ακτή, το όπλο λέιζερ κατέστρεψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και βάρκες που προσομείωναν τους στόχους. Μεταξύ άλλων, έχει επιβεβαιωθεί η βασική ικανότητα για την καταπολέμηση ταχύπλοων σκαφών RHIB. Ένα βίντεο από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στο διαδίκτυο δείχνει ότι η ακτίνα λέιζερ χρειάσθηκε τέσσερα δευτερόλεπτα για να καταστρέψει έναν εναέριο στόχο BQM-147 (μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ώρα).
Το ποσοστό επιτυχίας του λέιζερ είναι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ναυτικού των ΗΠΑ στο 100%. Η τεχνολογία είναι έτοιμη για χρήση. Η δοκιμή με το Ponce θα διεξαχθεί δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. «Το σύστημα έχει δοκιμαστεί, η απόδοση έχει αποδειχθεί», δήλωσε τον Απρίλιο ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου στο CNN. «Αν και η χρήση στο Ponce προορίζεται ως επίδειξη, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια».
Το LaWS θα πρέπει να ενσωματωθεί με το ραντάρ του συστήματος τερματικής άμυνας CIWS (Close-In Weapon System). Αυτό το σύστημα ραντάρ που ανιχνεύει εναέριους στόχους και στόχους επιφανείας ήδη σε δέκα μίλια μακριά, θα χρησιμεύσει στο LaWS κατά τις δοκιμές ως ραντάρ ελέγχου πυρός.
Όπλα λέιζερ στα πλοία – τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα
Το πρόγραμμα δοκιμών έχει ως στόχο τη σειριακή παραγωγή όπλων λέιζερ για τα πολεμικά πλοία. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ήδη από το 2007 επιδιώκει αυτό συστηματικά. Τα όπλα λέιζερ απί του σκάφους προορίζονται αρχικά ως πρόσθετος οπλισμός με τα συμβατικά όπλα, για να παρέχουν μια ικανότητα πολυ-επίπεδης αυτοπροστασίας. Αρχικά η περιοχή εφαρμογής θα είναι μικροί κινούμενοι στόχοι: Ταχύπλοα σκάφη και UAV, κατ “αρχήν, επανδρωμένα ελικόπτερα στη συνέχεια. Για να καταστραφούν ιπτάμενοι στόχοι μεγάλης ταχύτητας, όπως πυραύλοι πλεύσης ή τα μαχητικά-βομβαρδιστικά, απαιτείται για τα όπλα λέιζερ ισχύoς εκατοντάδvn kW, δήλωσε ο ναύαρχος Νέιβιν Κέρ, πρώην διευθυντής στο Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.
Για την εκπλήρωση αυτού του πιο μακροπρόθεσμου στόχου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διερευνά την ανάπτυξη άλλου τύπου όπλων λέιζερ, με βάση ένα λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων. Αξιοποιήσιμα αποτελέσματα ενός λέιζεr τέτοιας ισχύος δεν αναμένονται μέχρι την επόμενη δεκαετία. Μια μελέτη από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου που συνήφθη την άνοιξη του 2013 αναφέρει: «Η εισαγωγή των όπλων λέιζερ είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαγές στη χρήση της τακτικής, στον σχεδιασμό των πλοίων και στον προγραμματισμό των προμηθειών σε σχέση με τα επί του σκάφους όπλα, το οποίο θα σήμαινε ριζικές τεχνολογικές αλλαγές, ανάλογες με την εισαγωγή των πυραυλικών όπλων στην δεκαετία του 1950».
Αναφέρονται μια σειρά από πλεονεκτήματα των όπλων λέιζερ σε σύγκριση με τα συμαβτικά όπλα. Εφ “όσον το πλοίο παράγει επαρκή ηλεκτρική ενέργεια, τα πυρομαχικά είναι απεριόριστα. Οι ακτίνες λέιζερ που τροφοδοτούνται με την ταχύτητα του φωτός, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο για τους στόχους να τις αποφύγουν (εδώ ενδεχομένως οι σχεδιαστές αναφέρονται κυρίως στην μελλοντική καταπολέμηση των πυραύλων που προσεγγίζουν το πλοίο). Η ικανότητα της ενέργειας μπορεί να ρυθμιστεί, ως εκ τούτου το ίδιο όπλο μπορεί να προκαλέσει στον στόχο μια ελαφρά ζημιά, ή να τυφλώσει για λίγο τους αισθητήρες (προειδοποιητική βολή), μέτρια βλάβη (π.χ. να θέσει τους κινητήρες εκτός λειτουργίας), ή με στοχευμένο πυρ να καταστρέψει μόνο τους αισθητήρες του εχθρού.
Τέλος, αναμένεται ένα εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Ο διευθυντής στο Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, ναύαρχος Μάθιου Κλούντερ, υπολογίζει την τιμή μιας βολής λέιζερ σε ένα μόνο δολάριο. «Αν σκεφτείτε ότι κοστίζει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να χρησιμοποιήσετε έναν πύραυλο, στη συνέχεια μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πλεονεκτήματα [της τεχνολογίας λέιζερ]», δήλωσε ο Κλούντερ. Ακόμη και τα 20 χιλιοστών βλήματα του CIWS κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια ανά βολή.
Υπάρχουν επίσης και μειονεκτήματα. Σκόνη, βροχή, ομίχλη και ακόμη και υψηλή υγρασία μπορεί να επηρεάσουν τη συνοχή της δέσμης λέιζερ. Οι αντίπαλοι θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα σκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μια ανακλαστική επίστρωση στο φως του λέιζερ. Μπορούν να καταπολεμηθούν στόχοι μόνο στο πεδίο ορατότητας του όπλου. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι οι ακτίνες λέιζερ που χάνουν το στόχο τους, έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος από τα συνήθη βλήματα και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο πολιτικά αεροσκάφη ή φίλιες μονάδες.
Πριν από την εγκατάσταση ισχυρότερων όπλων λέιζερ στα πολεμικά πλοία, η παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί και να γίνει πιο αποτελεσματική. Για το σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη διαφορετικές ερευνητικές προσεγγίσεις υπό την αιγίδα του Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, αλλά και από άλλα εργαστήρια και ερευνητικές εγκαταστάσεις του Πενταγώνου. Ακόμη και κατά τη δοκιμή του LaWS στο USS Dewey το 2012, στο χώρο του ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν επιπλέον γεννήτριες και συστήματα διανομής, με αποτέλεσμα το κατάστρωμα και ο χώρος του ελικοπτέρου να έχει μπλοκαριστεί, κάτι το οποίο υπό επιχειρησιακές συνθήκες δεν είναι αποδεκτό. Στο Ponce θα υπάρχουν επίσης πρόσθετες μονάδες παραγωγής και διανομής για την λειτουργία του LaWS, αλλά εδώ το πρόσθετο φορτίο δεν αποτελεί ένα εμπόδιο για αυτό το μεγάλο πλοίο.
Οι μελλοντικές εκδόσεις αυτού του όπλου λέιζερ πρέπει να ευθυγραμμιστούν ώστε να λειτουργεί με ενέργεια αποκλειστικά από τα συστήματα επί του σκάφους, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2013 το γραφείο δημοσίων σχέσεων της NAVSEA. Ήδη από τον Απρίλιο ο υποναύαρχος Κλούντερ διαβεβαίωσε ότι το LaWS μπορεί κατ “αρχήν να ενσωματωθεί στην σημερινή διαμόρφωση πολεμικών πλοίων, χωρίς να χρειαστεί μια αλλαγή στο σύστημα παροχής ενέργειας. Ο υποναύαρχος Tομ Έκλες, επικεφαλής μηχανικός στη NAVSEA, επιβεβαίωσε επίσης τον Απρίλιο ότι το LaWS δεν θα αποτελούσε μια αδικαιολόγητη επιβάρυνση για το σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους.
Εξελιγμένο πεδίο δοκιμών
«Η κατεύθυνσης των ενεργειακών πρωτοβουλιών μας, και ιδίως το πρόγραμμα λέιζερ στερεάς κατάστασης που απολαμβάνει την υψηλότερη προτεραιότητα μεταξύ της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας», δήλωσε ο ναύαρχος Κλούντερ, «παρέχει μια πολύ προσιτή απάντηση στο σύνθετο πρόβλημα της προστασίας έναντι ασύμμετρων απειλών… »
Στο αμερικανικό Τύπο το γεγονός της διεξαγωγής των δοκιμών στον Περσικό Κόλπο συνδέεται με τις επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, από ιρανικά ταχύπλοα και UAV επιτήρησης. Τον Απρίλιο του 2013 ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου εξήγησε στο CNN εξήγησε ότι η ικανότητα του φάσματος λέιζερ είναι σύμφωνη με τους πιθανούς στόχους του εχθρού που πρέπει να αναμένονται στον Περσικό Κόλπο. Ένας άλλος είχε αναφέρει ότι η δοκιμή δεν προορίζεται ως ένα μήνυμα προς το Ιράν. Πολύ περισσότερο, «το δύσκολο περιβάλλον» είναι ιδανικό για τη δοκιμή του όπλου υπό ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας, εξήγησε. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι δοκιμαστικές βολές γίνουν κατά ιπτάμενων στόχων ή ταχύπλοων σκαφών.
Όπως φαίνεται από τις αναφορές της NAVSEA, ο πρωταρχικός σκοπός της αποστολής είναι να δοκιμαστεί η συνεχής επίδοση του οπλικού συστήματος σε ένα προκλητικό, ρεαλιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον Επιπλέον, να προσδιοριστεί αν το πλήρωμα του πλοίου έχει δυσκολίες στην λειτουργία του συστήματος. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πρέπει να εξεταστούν στο σχεδιασμό ενός μοντέλου παραγωγής όπλου λέιζερ που μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικές κατηγορίες πολεμικών πλοίων.
Το πρωτότυπο LaWS κοστίζει περί τα 32 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, στην περίπτωση μιας εγκατάστασης σειράς, εκτιμά το κόστος με 17 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα. Αν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποφασίσει μετά από τη δοκιμή στο Ponce για μια σειρά παραγωγής, θα μπορούσε να επιτευχθεί κατά την περίοδο 2017-2021, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της NAVSEA.
Βίντεο :  Laser Weapon System (LaWS) , https://youtu.be/OmoldX1wKYQ .-

***  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Διέρρευσε πληροφορία για πόλεμο! Εγκαταλείπουν τη χώρα...

~  Οι επενδυτές, αλλάζουν εντελώς τα σχέδια τους και αποχωρούν από την Τουρκία, κυρίως όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού.
Σύμφωνα, με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιχειρηματίες, που έχουν επενδύσει σε τουριστικά ακίνητα και υπηρεσίες εγκαταλείπουν σιγά σιγά την Τουρκία και στρέφονται σε πιο ασφαλείς χώρες, για να επενδύσουν τα χρήματά τους, αφού όπως έχουν δηλώσει στην Τουρκία εκτός από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φοβούνται και έναν επερχόμενο πόλεμο.
Μετά δε το χθεσινό χτύπημα στη Νότια Γαλλία, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακατεύθυνση μεγάλων επενδυτικών ροών, προς τα παράλια της Ισπανίας και της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία, απ’ τις πρώτες επιλογές των μεγαλοεπενδυτών είναι η Μύκονος και η Μαγιόρκα.

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

***Φιλικό 15/07/2016 :

Κλαμπ  ΜΠΡΙΖ Βελγίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 , (0-0) .- ^
~ Πρόκειται για το πέμπτο φιλικό του Ολυμπιακού μετά το 4-1 επί της Χορν, το 1-1 με τη Βάκερ, το 2-2 με τη Γάνδη και το 3-2 επί της Βέστερλο.
Τα  γκόλ  : -
Κάρτες : Φιγκέιρας ,  Ραφαέλοφ  , Φιγκέιρας , Μανιάτη ,
Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο (Λεάλι), Μποτία, Σιόβας ( Ντα Κόστα ), Ντε Λα Μπέγια( Μαζουακού ), Φιγκέιρας(Βούρος), Μιλιβόγεβιτς(Καμπιάσο ), Μπουχαλάκης(Ντουρμάζ), Φορτούνης (Μανθάτης), Πουλίδο(Σεμπά), Πάρντο (Μανιάτης), Ιντέγε( Τσόρι Ντομίνγκες).
Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέγ, Κόολς, Σίμονς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Κλάουντεμιρ, Φόρμερ, Ρεφαέλοφ(Ντιαμπί), Στορμ, Βόσεν, Ισκιέρδο .-

***    Συγκροτείται εκτάκτως σήμερα 9μελής διοίκηση στο Αρφαρά, υπό τον Δημήτρη Σακκά, για να δώσει τα δελτία…
Έκτακτη 6η (!) γενική συνέλευση σήμερα (χθές) στις 9 το βράδυ στο «Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι» για τον Αστέρα Αρφαρών, με σκοπό την συγκρότηση διοίκησης, μετά την παραίτηση αυτής του εξαιρετικού Γιάννη Πουλόπουλου   
Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μας θα είναι 9μελής, με επικεφαλής πιθανότατα Δημήτριο Κ. Σακκά (ΦΩΤΟ) με άμεσο σκοπό να δώσει τα δελτία σε όσους γηγενείς παίκτες του Αστέρα θέλουν να φύγουν (!) από την ομάδα του χωριού τους.
Μάλιστα επ’ αυτού αναμένεται και σχετική ανακοίνωση των παικτών του ιστορικού συλλόγου προς τον Τύπο, βάση της οποίας θα εξηγούν τους λόγους που αποχωρούν φέτος από τους «κυανόλευκους».

***       Η πρόταση παραπομπής σε δίκη Σταθόπουλου, Γκιρτζίκη, Σαρρή, Γκαγκάτση, Πιλάβιου, Καλογιάννη, Προύντζου…
~ Παραπομπή σε δίκη για τον Γιώργο Γκιρτζίκη και άλλων 21 της ΕΠΟ πρότεινε η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Τελειώνει (;) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας. Η λίστα με τους κατηγορούμενους.
    Πρόταση να παραπεμφθούν σε δίκη οι 22 από τους 23 κατηγορούμενους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της “κάρτας υγείας” έχει κάνει η αντιεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου. Η τελική απόφαση για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν σε δίκη ανήκει στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών όπου παραπέμπεται η υπόθεση και η απόφαση θα παρθεί εντός των επομένων 30 ημερών.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που σημαίνει ότι έπειτα από την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας που έγινε σήμερα το πρωί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να διερευνήσει το αδίκημα και να τους θέσει στο περιθώριο.
Το αδίκημα είναι “κακουργηματική απιστία κατ' εξακολούθηση για ζημιά σε βάρος της περιουσίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ”. Πρόκειται για την υπόθεση με την κάρτα Υγείας που ουδέποτε υλοποιήθηκε και προκάλεσε ζημιά 29 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΕΠΟ για μετρήσεις σε 300.000 ποδοσφαιριστές την περίοδο 2005-2013 που δεν έγιναν.
Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά στις 22/9/2005 και στις 18/2/2010, καταγγέλθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2013 και η ΕΠΟ με την εταιρία PC Systems είναι στα δικαστήρια. Ο 23ος κατηγορούμενος και ο μοναδικός για τον οποίο η αντιεισαγγελέας Εφετών δεν προτείνει την παραπομπή του σε δίκη είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης
Η λίστα με τους κατηγορούμενους για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε δίκη προς το συμβούλιο Εφετών:
1. Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος ΕΠΟ
2. Βαγγέλης Τοπολιάτη, αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ
3. Γιώργος Καραμελίδης, πρόεδρος ΚΕΔ.
4. Βαγγέλης Μαζαράκης, β' αντιπρόεδρος ΕΠΟ
5. Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος Football League
Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ:
6. Γιάννης Οικονομίδης
7. Νίκος Προύντζος
Πρώην πρόεδροι ΕΠΟ:
8. Βασίλης Γκαγκάτσης
9. Γιώργος Σαρρής
10. Σοφοκλής Πιλάβιος
 Πρώην μέλη ΕΠΟ:
11. Βασίλης Χατζηαποστόλου
12. Γιώργος Σιντόρης
13. Αριστείδης Σταθόπουλος
14. Νίκος Φύριος
15. Γιάννης Σίγαλας
16. Νίκος Ανασόπουλος
17. Σωκράτης Παπαδόπουλος
18. Θόδωρος Φωτίου
19. Γιάννης Δεσύλλας
20. Γιάννης Καλύβας
21. Χρήστος Σάββας
22. Βασίλης Μάντζιος

***

~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .- 
~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

~
  Την 1 Ιουλίου 1998 ο Φιλόσοφος , καθηγητής Πανεπιστημίου Δημήτριος Λιαντίνης  (Πραγματικό του όνομα Δημ. Νικολακόπουλος) ... παντρεμένος με μία κόρη μιά μάννα και δυό αδέρφια το Γιώργο και Στέφανο από το  χωριό Λιαντίνη της Λακωνίας ) σχεδίασε την εξαφάνισή του να φύγει από τη ζωή σε ηληκία 56 ετών , εξαφανισμένος σε μιά σχισμή-σπηλιά στην κορυφή το Προφήτη Ηλία , στον όρος Ταϋγετος , αφήνοντας μια επιστολή κι΄ έτσι  και έφυγε το 1998 .- Την εξαφάνισή του και τον τόπο θανάτου εκμυστηρεύτηκε στον α΄ πρώτο εξάδελφό του , Παναγιώτη Νικολακάκο , με τη υπόσχεση του εξάδελφού του , το μυστικό του θανάτου  του , να το κάνει γνωστό μετά από 7  χρόνια , όπως και έγινε , στην υπόσχεση που του έδωσε .-   Πράγματι το  2005 ο εξάδελφός του αποκάλυψε το μυστικό όπου  πήγε και άφησε την επίγεια ζωή του - την σχισμή/σπηλιά του Ταϋγέτου πού χάθηκε το 1998 .- Σχεδιάζοντας το θάνατό  του έλεγε ότι "  ο θάνατος είναι ένας ωραίος ύπνος " .-  Έγραψε : " Φεύγω  αυτοθέλησα . Αφανίζομαι  όρθιος , στιβαρός και περήφανος . Έζησα έρημος και ισχυρός . " .- Δημ. Λιαντίνης ή Νικολακάκος Φιλόσοφος καθηγητής πολυγραφότατος 1998 .-
   ~  Ελλάδα και ήλιος , ο πρώτος να βλέπω .- Λιαντίνης
Το Liantinis.org αποτελεί μια διαδικτυακή προσπάθεια, αφιερωμένη όχι μόνο στον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, αλλά και στην ελεύθερη σκέψη. Ο Λιαντίνης, όπως και πολλά άλλα τραγικά ιστορικά πρόσωπα, τυγχάνουν μιας οδυνηρής μεταχείρισης από τους ανθρώπους, που μεταφράζεται είτε σε παραπληροφόρηση, είτε σε ουσιαστική αφάνεια του έργου τους. Γιατί όπως λέει και ο Fr. Nietzsche:
«Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν»
~ Λιαντίνης- Έζησα έρημος και ισχυρός .-
Video :
~ Δημήτρης Λιαντίνης 1998-2005 έφυγε απο τη ζωή αυτοθέλητος  :  https://youtu.be/laQM8EaaAYQ .-

~Δημ  Λιαντίνης Καθηγητής Φιλόσοφος Αφανίζεται στον Ταΰγετο 1998: https://youtu.be/aJB_9EDuVWQ.-

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δημήτρης Λιαντίνης αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό στη μητέρα του. Μίλησαν για αρκετή ώρα οι δυο τους. Η ίδια μού μετέφερε αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία:
-Μάνα, άκου. Σύντομα θα λάβεις μια μαχαιριά, όχι στην
πλάτη, αλλά στην καρδιά. Θέλω να φανείς γενναία, σαν αρχαία
Σπαρτιάτισσα, που έχανε το γιο της, αλλά έστεκε περήφανη.
Η μάνα κατάλαβε αμέσως και αντέδρασε:
-Όχι, παιδί μου, όχι, εγώ πρέπει να φύγω πρώτη…
Της έπιασε το χέρι:
-Μανούλα, ηρέμησε. Νιώθω ότι έχω ζήσει πέντε ζωές.
Ήρθε η ώρα να φύγω.
-Παιδί μου, σπλάχνο μου, πάντα πίστευα σε σένα.
Ας γίνει αυτό που θέλεις.
Τον αγκάλιασε και τον φίλησε.
Και εκεί ο Λιαντίνης της είπε τα στερνά του λόγια…
~
Για πρώτη φορά στο φως η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998. Ανέκδοτες προσωπικές επιστολές που φανερώνουν μια σπάνια στάση ζωής, συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνώρισαν, σημειώσεις του, προσωπικά ημερολόγια, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και μία μαρτυρία- αποκάλυψη φωτίζουν το χρονικό ενός σχεδίου που ξεπερνά κάθε φαντασία.
Η δημοσιογραφική έρευνα του Δημήτρη Αλικάκου για τον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη συνιστά ένα αληθινό μυθιστόρημα.
*
 Συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον γνώρισαν, σημειώσεις του, προσωπικά ημερολόγια, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και μία μαρτυρία- αποκάλυψη φωτίζουν επίσης «το χρονικό ενός σχεδίου που ξεπερνά κάθε φαντασία» στο βιβλίο για το οποίο ο Δημήτρης Αλικάκος σημειώνει:
«Την 1η Ιουνίου 1998 χάθηκε για πάντα ένας άνθρωπος. Πικρή ή επώδυνη εμπειρία για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν. Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, μαθητές… Αδιάφορη για τους περισσότερους. Για μένα, αυτή η μέρα υπήρξε η αρχή μια νέας εποχής στη ζωή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω μια σπουδαία μορφή. Μια «ολόδροση σταγόνα ανθρώπου» όπως είπε τότε μια μαθήτριά του. Έκτοτε, αφιέρωσα χρόνο και ψυχή για να αναδείξω αυτόν τον «περίεργο» Έλληνα. Έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα τον τιμώ σιωπηλά με τον τρόπο μου. Σήμερα, προχωρώ ένα βήμα παραπέρα: Τιμώ τον άνθρωπο και στοχαστή με φωνή σεμνή, αλλά δυνατή!» (1/6/2016)
*
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον σκελετό που βρέθηκε επτά χρόνια αργότερα στον Ταϋγετο δεν κατάφερε να εντοπίσει τα αίτια ούτε την ακριβή ημερομηνία θανάτου, αλλά κατέληξε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ο καθηγητής. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο γράμμα προς την κόρη του, όλη του τη ζωή ετοίμαζε το θάνατο του και ήταν αποφασισμένος να πεθάνει όπως εκείνος επιθυμούσε, «όρθιος, στιβαρός και περήφανος». Οι συγγενείς του σεβάστηκαν την επιθυμία του. Ο Λιαντίνης άφησε πίσω του σπουδαίο έργο από βιβλία και χειρόγραφα. Για τους φοιτητές και τους συναδέλφους του ήταν ένας από τους καλύτερους καθηγητές που πέρασαν από τα έδρανα του Πανεπιστημίου. «Θα πεθάνω Θάνατε όχι όταν το θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω», είχε πεί. Οταν έφυγε ήταν 56 χρονών…
*
Ο Δημήτρης Αλικάκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου του 1967. Κατάγεται από το χωριό Τσέρια του νομού Λακωνίας. Είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Δημοσιογραφία. Είναι απόφοιτος του τμήματος του «Ελληνικού Πολιτισμού» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Δούλεψε ως ρεπόρτερ σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. Κάποτε φύτεψε έναν πλάτανο στο χωριό του.
~*  ΤΑ  ΕΡΓΑ  που άφησε  :
¨ " ΓΚΕΜΜΑ" , "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" , ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ-Στοά και Ρώμη " ,
 "HOMO EDUCANDUS" , "ΧΑΣΜΑ ΣΕΙΣΜΟΥ" , " Ο ΝΗΦΟΜΑΝΗΣ" ,
 " ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ" ,
 "ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" , "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ" .-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου