Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~
Πρόσκληση από τον πάπα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΑμερικανίδα καθηγήτρια διαβίβασε σε Ορθόδοξο κληρικό την επιθυμία του πάπα να προσκαλέσει τον Γέροντα Παΐσιο και Γέροντα Πορφύριο να πάνε στο Βατικανό. Η απάντηση και των δύο ήταν η εξής: «Όχι δεν μπορούμε να πάμε. Διότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ο Πάπας δεν είναι έτοιμοι. Έχουν πολύ εγωισμό. Όχι μόνο θέλουν να μας υποτάξουν, αλλά και δεν πιστεύουν ότι έχουμε την αλήθεια εμείς. Δεν χρειάζεται να πάμε. Καλύτερα θα βοηθήσουμε την υπόθεση με την προσευχή μας».


 
 
 
 ~ 22 Ιουλίου
Μαρίας της Μαγδαληνής (1) († α΄αι.). Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.
(1) Η αγία μυροφόρος και ισαπόστολος Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από τα Μάγδαλα. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Η Μαρία η Μαγδαληνή, ακολούθησε τον Χριστό έως το πάθος Του, έγινε μυροφόρος, είδε πρώτη την Ανάσταση, όταν αργά την νύχτα του Σαββάτου είδε τον άγγελο που κύλησε την πέτρα από την θύρα του μνημείου. Επίσης μόλις ξημέρωσε, ενώ στέκοταν κοντά στο μνημείο, είδε δύο αγγέλους με λευκά να κάθονται στο μνημείο και μετά είδε τον Χριστό, ο οποίος μάλιστα επειδή τον πέρασε για τον κηπουρό, της είπε " Μη μου άπτου" (μην με αγγίζεις). Μετά την ανάληψη του Κυρίου, η Μαρία πήγε στην Έφεσο στον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη. Εκεί εκοιμήθη και ενταφιάστηκε.  ~
Σήμερα 22/07/2017 εορτάζουν:
Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Μυροφόρος και Ισαπόστολος, Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς η Χιοπολίτιδα
Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
Χριστῷ τῷ δι᾽ ἡμᾶς, ἐκ Παρθένου τεχθέντι, Σεμνὴ Μανδαληνή, ἠκολούθεις Μαρία, αὐτοῦ τὰ δικαιώματα, καὶ τοὺς νόμους φυλάττουσα, ὅθεν σήμερον, τὴν παναγίαν σου μνήμην, ἑορτάζοντες, ἀνευφημοῦμέν σε πίστει, καὶ πόθῳ γεραίρομεν.
Απολυτίκιο Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής, Μυροφόρου και Ισαποστόλου - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/hz9fntzrUak   .-


Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
22 Ιουλίου: Εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής
Τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής τιμά σήμερα, 22 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, καταγόταν από τα Μάγδαλα, πόλη που βρίσκεται δυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα επτά δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του.
~ Αυτή, μάλιστα, κατά την Ανάσταση του Κυρίου ήλθε πρώτη στον τάφο Του με αρώματα, και άγγελοι ντυμένοι στα λευκά ανήγγειλαν σ’ αυτή την Ανάσταση Του.
Η Μαρία, μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, εξακολούθησε να διακονεί στην πρώτη χριστιανική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ. Έπειτα πήγε στην Έφεσο, κοντά στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, οπού και πέθανε.
Τάφηκε στην είσοδο της σπηλιάς, όπου αργότερα εκοιμήθησαν οι επτά παίδες εν Εφέσω.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.
Χριστώ τω δι᾽ ημάς, εκ Παρθένου τεχθέντι, Σεμνή Μανδαληνή, ηκολούθεις Μαρία, αυτού τα δικαιώματα, και τους νόμους φυλάττουσα, όθεν σήμερον, την παναγίαν σου μνήμην, εορτάζοντες, ανευφημούμέν σε πίστει, και πόθω γεραίρομεν.

***  28 Δήμοι δεν έχουν δώσει δασικούς χάρτες λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας 
Μεταξύ αυτών και οι Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος
 Μόλις επτά ημέρες πριν από τη λήξη της -σχεδόν- επτάμηνης διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, που «συνεπάγεται και τη λήξη των παρατάσεων», 28 από τους 120 Δήμους «δεν έχουν οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν από το Μάιο 2016», μεταξύ αυτών και τρεις από τη Μεσσηνία, οι Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει πως οι εν λόγω ΟΤΑ «οφείλουν να επισπεύσουν την αποστολή στοιχείων στο Κτηματολόγιο, ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες στις περιοχές κατοικίας εντός σχεδίου και εντός οικιστικών πυκνώσεων».
Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, «κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών το 48% των ΟΤΑ που είχαν αναρτημένο χάρτη έχει αποστείλει στοιχεία και έχουμε φτάσει σήμερα σε ποσοστό ενσωμάτωσης στοιχείων 77%. Δηλαδή, στο 77% των ΟΤΑ οι πολίτες δε χρειάζεται να υποβάλουν αντίρρηση στις περιοχές των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων».
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΝ, οι 28 Δήμοι που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει στοιχεία στην εφαρμογή της ΕΚΧΑ ΑΕ – Κτηματολόγιο και είναι ακόμα ασυνεπείς ως προς την υποχρέωσή τους είναι οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτικής Μάνης, Δωδώνης, Ζαγόρας-Μουρεσίου, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κόντιας, Μετσόβου, Μήλου, Μυκόνου, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας, Νότιου Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πύλου-Νέστορος, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπετσών, Χίου και Ωραιοκάστρου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως αρκετοί από τους παραπάνω Δήμους βρίσκονται σε επικοινωνία με το ΥΠΕΝ για την ενσωμάτωση των στοιχείων.  ΠΗΓΗ: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κανένα κρούσμα Xylella fastidiosa 
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαψεύδει κατηγορηματικά την εμφάνιση κρούσματος Xylella fastidiosa στη χώρα μας. Τονίζει συγκεκριμένα: «Σε συνέχεια ανεύθυνων και παντελώς αστήρικτων δηλώσεων (κάποιες δε εξ αυτών έγιναν κατά τρόπο απαράδεκτο από θεσμικούς παράγοντες), η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ για την φυτοϋγεία, ως αρμόδια αρχή της χώρας σε εθνικό επίπεδο, ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων των επισκοπήσεων έτους 2015, 2016 και 2017 (πρώτο εξάμηνο) προκύπτει ότι στον ελλαδικό χώρο δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα απολύτως κανένα κρούσμα του επικίνδυνου οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa».
Πολύ θετική η παραπάνω ανακοίνωση του υπουργείου για τις ελιές μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει οι υπηρεσίες του να έχουν τα μάτια τους… δεκατέσσερα για τυχόν εμφάνιση.  Α.Π.

*** «Θωρακίζεται» απέναντι στις πλημμύρες η Καλαμάτα 
Η εταιρεία SICAP, που προσέφερε έκπτωση 54% περίπου, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης όσον αφορά στο έργο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό - Β΄ φάση». Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη έγινε δέσμευση πίστωσης ποσού 2.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του ΦΠΑ και μεταβίβαση της πίστωσης αυτής στο Δήμο Καλαμάτας για τη χρηματοδότηση του ως άνω έργου (προϋπολογισμός έργου: 3.100.000 ευρώ με το ΦΠΑ, η δε πίστωση επαρκεί λόγω της έκπτωσης που προσέφερε ο προσωρινός ανάδοχος).
 Για την πραγματοποίηση του έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ.
Το δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, από το νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα, συμπληρώνει το έργο διαχείρισης ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το νοσοκομείο, που βρίσκεται σε διαδικασία πραγματοποίησης από τον εγκατεστημένο εργολάβο.
Στο πλαίσιο του νέου έργου από το νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα θα κατασκευασθεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Άρι.
Επίσης, θα κατασκευασθούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευασθούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευασθούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.

***  «Σουρωτήρι» σπίτια και εξοχικά στη Μεσσηνία 
Από επίδοξους διαρρήκτες – Τελευταίο θύμα ο οικισμός «Ακρόπολη» στο Δ. Οιχαλίας 
   Με μαθηματική ακρίβεια αυξάνονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών στη Μεσσηνία, όπως προέκυψε και από τα συνολικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για το 2016. Οι ληστές επιλέγουν πλέον τους εύκολους στόχους, αποφεύγοντας τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, βάζοντας στο «στόχαστρό» τους τις οικίες ανυποψίαστων πολιτών.
Τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οικισμών και χωριών ανά το νομό, λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης, αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης παραβατικών στοιχείων.
Πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν τοποθετήσει σιδεριές σε πόρτες και παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ επιβεβλημένη θεωρείται η αντικατάσταση της κύριας εισόδου σπιτιών και πολυκατοικιών με αξιόπιστες πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας.
Τελευταία περίπτωση εισβολής σε σπίτια ήταν στον οικισμό "Ακρόπολη", μεταξύ Βασιλικού και Κόκλας, στο Δήμο Οιχαλίας. Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής στο "Θάρρος", το τελευταίο εικοσαήμερο επτά (7) σπίτια έγιναν έρμαιο στα χέρια των διαρρηκτών. Μαρτυρίες λένε ότι στόχος ήταν χρήματα και κοσμήματα.
Βέβαια, έγιναν οι απαραίτητες καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, αλλά και στην Εισαγγελία, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Οι παθόντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα πρέπει να θρέφουν και ελπίδες αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, αν και έχουν πέσει επανειλημμένως θύματα και στο πρόσφατο παρελθόν. Αναρωτιούνται, όμως, όπως είναι φυσιολογικό, τι θα πρέπει να κάνουν, ώστε να μη γίνονται λεία διαφόρων επιτηδείων.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Τα 5 υποέργα για την αποχέτευση Πύλου – Μεθώνης 
Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και ανάπτυξης 
 Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» έχει ενταχθεί με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Πύλου και ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Μεθώνης».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.353.569,96 ευρώ και η πράξη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 21 Δεκεμβρίου 2020.
  Αποχέτευση Πύλου
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο χωρίζεται σε πέντε υποέργα:
-1ο Υποέργο, Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Πύλου: Περιλαμβάνεται η κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του ανατολικού τμήματος της πόλης της Πύλου, καθώς και του αγωγού από τη Γιάλοβα ως την Πύλο και τα αντίστοιχα αντλιοστάσια. Για την αποχέτευση της Γιάλοβας θα κατασκευαστεί μικρού μήκους εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και αγωγός μεταφοράς, ο οποίος θα οδηγεί τα λύματα στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου.
Επειδή στην πορεία του αγωγού μεταφοράς βρίσκονται τα υπό κατασκευή έργα της ΠΟΤΑ και έπειτα από συμφωνία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος τα λύματα της ΠΟΤΑ θα οδηγηθούν προς επεξεργασία στις εγκαταστάσεις καθαρισμού της Πύλου, ο αγωγός μεταφοράς από τη Γιάλοβα, από κάποιο σημείο και μετά, θα παραλάβει και την παροχή λυμάτων που θα απορρέουν από την ΠΟΤΑ.
Για το έργο αυτό προβλέπεται:
1. Εγκατάσταση δικτύου ακαθάρτων στο τμήμα της Πύλου το οποίο δε διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης. Το δίκτυο θα ενωθεί με το υφιστάμενο δίκτυο του κεντρικού πυρήνα της πόλης
2. Εγκατάσταση δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό της Γιάλοβας. Το δίκτυο θα καταλήγει στα αντλιοστάσια που προβλέπει η μελέτη
3. Για τη Γιάλοβα η διάταξη του δικτύου προβλέπει τη λειτουργία τεσσάρων αντλιοστασίων
4. Εγκατάσταση καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων μεταξύ των αντλιοστασίων, από το αντλιοστάσιο Γ3 στην περιοχή που βρίσκονται τα έργα της ΠΟΤΑ Πύλου και από εκεί στην αρχή του υφιστάμενου δικτύου της πόλης της Πύλου. Η συνολική εγκατάσταση αποχέτευσης εντός της ΠΟΤΑ δεν ανήκει σε αυτό το έργο, όμως προβλέπεται η σύνδεση του έργου με την αποχέτευσης της ΠΟΤΑ.
  Αποχέτευση Μεθώνης
-2ο: Υποέργο, Κατασκευή Αντλιοστασίων Ακαθάρτων Γιάλοβας: Αρχικά η κατασκευή των αντλιοστασίων συμπεριλαμβανόταν στο πρώτο υποέργο, μαζί με το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και τον αγωγό μεταφοράς της Γιάλοβας. Ωστόσο, μετά την εκπόνηση νέας μελέτης για ισχυροποίηση των θεμελίων των αντλιοστασίων, το κόστος της κατασκευής τους υπερέβη τον αρχικό προϋπολογισμό που είχε προβλεφθεί για το σκοπό αυτό. Για αυτό το λόγο η υλοποίηση των αντλιοστασίων αποτέλεσε αντικείμενο νέου υποέργου, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της νέας μελέτης, ενώ ο προϋπολογισμός του δικτύου αποχέτευσης Γιάλοβας απομειώθηκε κατά το αρχικό ποσό που είχε προβλεφθεί για τα αντλιοστάσια. Το υποέργο αυτό είναι, επομένως, άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο για την ομαλή λειτουργία της αποχέτευσης Γιάλοβας.
-3ο και 5ο Υποέργα, Αρχαιολογική επίβλεψη (αποχέτευσης Πύλου και Μεθώνης): Εργασίες επίβλεψης του συνόλου των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου, με σκοπό την αποφυγή καταστροφής αρχαιοτήτων.
-4ο Υποέργο, Ολοκλήρωση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Μεθώνης: Περιλαμβάνεται η κατασκευή του υπολειπόμενου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Μεθώνης, έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο του δομημένου τμήματος του οικισμού αυτού και η ενοποίησή του με το υφιστάμενο δίκτυο.
Το προς κατασκευή δίκτυο προβλέπεται στο σύνολό του βαρυτικό, χωρίς απαίτηση κατασκευής αντλιοστασίων. Προβλέπεται μόνο μικρή επέκταση στην ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση των υφιστάμενων αντλιοστασίων (υπάρχουν ήδη οι απαιτούμενες οικοδομικές αναμονές).
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν σωληνώσεις συνολικού μήκους 6.016 μ.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Παίζουμε και τραγουδάμε για τον Γρηγόρη 
Για άλλη μια φορά η κοινωνία της Τριφυλίας ευαισθητοποιείται επιθυμώντας να σταθεί αλληλέγγυα σε ένα νέο παιδί, που έπειτα από μια άτυχη στιγμή τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2016 ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον οδήγησε σε πολύμηνη παραμονή σε νοσοκομείο και τώρα σε κέντρο αποκατάστασης.
Οι Σύλλογοι των Φιλιατρών με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παίζουμε και τραγουδάμε το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της υγείας ενός από τα πιο αγαπητά παιδιά της πόλης μας, του Γρηγόρη! Θέλουμε με το δικό μας τρόπο να του πούμε ότι βιαζόμαστε να τον δούμε πάλι κοντά μας χαμογελαστό όπως πάντα, να χορεύει, να παίζει μουσική, να παίζει μπάσκετ!
Έτσι, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου στο κλειστό Γήπεδο Γαργαλιάνων οργανώνουμε τουρνουά μπάσκετ από τις 19.00 ως τις 21.00.
Θα πάρουν μέρος οι ομάδες: Εράνη Φιλιατρών, Γ.Σ. Γαργαλιάνων ως συνδιοργανωτές, Α. Σ. Τριφυλίας, Δίων Κυπαρισσίας, Mad frogs (ομάδα από την Αθήνα ). Επίσης, θα γίνει και αγώνας κορασίδων πριν από τον τελικό, την Κυριακή.
Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, 16 μουσικοί & τραγουδιστές, οι Κατερίνα Τσιρίδου, Νίκος Πρωτόπαππας, Θέλμα Καραγιάννη, Αρετή Κοκκίνου, Στέλλα Καρύδα, Μήδεια, Χαριτίνη Πανοπούλου, Άννα Καραγεωργιάδου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Χρυσάνθη Νικολοπούλου, Στέλιος Κρεούζης, Γιώργος Παντελάκης, Παντελής Ζυγαρόπουλος, BIG BAND και Γιάννης Καυκάς, θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς για το Γρηγόρη.
Σας καλούμε να είστε μαζί μας στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στο τουρνουά μπάσκετ και στη συναυλία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του Γρηγόρη.
Ανεξάρτητα από την παρουσία του, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει τη δική του προσφορά αγάπης στο λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 485/748683-93».

*** Κατασκευή έργων μέσω ΣΔΙΤ – Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας & Μεσσήνης 
Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/7), όπως ανακοινώθηκε χθες, θα συζητηθεί πρόταση για κατασκευή έργων με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Η πρόταση θα είναι κοινή με το Δήμο Μεσσήνης και θα υπογράφεται από τους δύο δημάρχους.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προτίθεται να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατασκευή των παρακάτω έργων μέσω ΣΔΙΤ.
  ΚΤΗΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
•Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Προσθήκη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 17ο Δημοτικό Σχολείο, 11ο Νηπιαγωγείο, Παιδικοί Σταθμοί Λαιίκων, Βέργας και Θουρίας, μονοθέσιο Νηπιαγωγείο ανατολικά 1ου Λυκείου (νοτίως οδού Λυκούργου), αίθουσα γυμναστικής στο 13ο Δημοτικό Σχολείο.
Σημειώνεται ότι για την ένταξη σχολικών κτηρίων στη διαδικασία κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των διευθυντών Εκπαίδευσης.
  ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου, κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου, αναβάθμιση κολυμβητηρίου.

*** Ένα ακόμα Μεταπτυχιακό ξεκινά στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με Κατεύθυνση: «Νέα Ελληνική Φιλολογία», που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη τριάντα πέντε (35) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν κατά το διάστημα 24 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2017, είτε αυτοπροσώπως, είτε με συστημένη αλληλογραφία (με ευανάγνωστη σφραγίδα κατάθεσης των ΕΛΤΑ μέχρι και την 30ή  Σεπτεμβρίου 2017), είτε με courier (ταχυμεταφορά), στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  Παλαιό Στρατόπεδο – Ανατολικό Κέντρο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα (υπ’ όψιν Ειρήνης Μουτάφη, Χριστίνας Νικολαΐδου).
Πληροφορίες: τηλ. 2721065115, 65106, e-mail: mgs-phil@uop.gr,  ιστότοπος του Τμήματος Φιλολογίας:  phil.uop.gr.

***  Προβληματισμένοι οι παραγωγοί ντομάτας στα Φιλιατρά για τις ελληνοποιήσεις 
Με τις ελληνοποιήσεις, τις αθρόες εισαγωγές, το κόστος παραγωγής, την εμπορία ατυποποίητου προϊόντος κατευθείαν από το χωράφι, αλλά και το φόβο του εντόμου tuta absoluta, βρίσκονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί υπαίθριας ντομάτας, που σιγά σιγά οδηγούνται στη μείωση των στρεμμάτων που καλλιεργούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ύπαιθρος Χώρα".
Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού το 2016 στη χώρα μας καλλιεργήθηκαν 19.048 στρέμματα, το 2015: 20.687 στρέμματα, ενώ το 2014 η καλλιέργεια έφτανε τα 89.072 στρέμματα.
Συγχρόνως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Incofruit Hellas (με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ), την τελευταία 3ετία (2014-2016) οι εισαγωγές υπαίθριας ντομάτας σημειώνουν ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το 2014 η χώρα μας εισήγαγε 9.194 τόνους (συνολικής αξίας 6.459.109 εκατ. ευρώ), το 2015 η αντίστοιχη ποσότητα αυξήθηκε στους 12.350 τόνους (αξίας 7.918.335 εκατ. ευρώ) και πέρσι έφτασε τους 18.217 τόνους (αξίας 13.043.695 εκατ. ευρώ).
Κύριες χώρες εισαγωγής αποτελούν η Πολωνία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Αλβανία, ενώ κύρια χώρα προορισμού της υπαίθριας ντομάτας είναι η Βουλγαρία, στην οποία το 2016 κατευθύνθηκαν 35.336 τόνοι.
    Φιλιατρά
Η tuta, το αυξημένο κόστος καλλιέργειας και οι χαμηλές τιμές, απέτρεψαν τους παραγωγούς και στα Φιλιατρά να καλλιεργήσουν. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μεγάλη μείωση στην καλλιέργεια, σχεδόν 70%, αφού οι παραγωγοί θεωρούν ότι δεν μπορεί να είναι κερδοφόρα», σημειώνει στην «Ύπαιθρο Χώρα», ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Φιλιατρών «Γαία», Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, όπου στην περιοχή τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε η συγκομιδή.
Με το ξεκίνημα, η τιμή, όπως υπογραμμίζει, κυμαίνεται στα 0,60 – 0,70 ευρώ/κιλό. Σε σχέση με άλλες χρονιές δεν είναι ικανοποιητική και αυτό αποδίδεται στην ύπαρξη, ακόμη, των θερμοκηπιακών, αλλά και στη μη απορρόφηση του προϊόντος λόγω της υπερπροσφοράς που υπάρχει, από τις εισαγόμενες που έχουν κατακλύσει την αγορά.
«Την προηγούμενη βδομάδα, οι ελληνικές ντομάτες πωλούνταν στην κεντρική αγορά προς 1 ευρώ. Τότε έγιναν εισαγωγές από Πολωνία, οι οποίες έφτασαν στην κεντρική αγορά προς 0,65 ευρώ – 0,73 ευρώ. Παράλληλα, φτάνουν στην αγορά ντομάτες Μαρόκου, οι οποίες βαφτίζονται ευρωπαϊκό προϊόν και διακινούνται σε όλη την Ευρώπη εις βάρος Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών παραγωγών», λέει χαρακτηριστικά.
Εκτιμά, δε, ότι η κατάσταση με την υπαίθρια ντομάτα θα ξεκαθαρίσει το τρίτο 10ήμερο του Ιούλη, όταν θα έχουν τελειώσει οι ντομάτες θερμοκηπίου.

***  «Eφυγε» ο Δημήτρης Σιάχος -Είχε δημιουργήσει πλατφόρμα δικτύωσης κατά του καρκίνου 
Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Σιάχος, στέλεχος της ΝΔ ο οποίος είχε συγκλονίσει μέσα από τη δράση που συνεχώς ανέπτυσσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημά υγείας του.
Ήταν μαχητής μέχρι το τέλος. Έπασχε από καρκίνο, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία αντιμετώπιζε την ασθένεια και συνεχώς προσπαθούσε όχι να πάρει αλλά να προσφέρει εκείνος δύναμη σε όσους το χρειάζονταν και το είχαν ανάγκη.
Για το λόγο αυτό είχε δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα wincancer.gr στην οποία είχε πολύ πλούσια δραστηριότητα, ενώ απαριθμούνται σε χιλιάδες οι φίλοι της αντίστοιχης σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκεί δημοσίευε βίντεο και εικόνες από τον καθημερινό του αγώνα.
«Ξεκινήσαμε! Με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα και την Πίστη (εννοώντας την σύζυγο του) τους φίλους και αδέλφια μου στο πλευρό μου θα νικήσουμε και πάλι τον Καρκίνο!», ήταν το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια ημέρα πριν είχε ενωθεί με την αγαπημένη του με το μυστήριο του γάμου.
Είχε θητεύσει σε υπουργεία. Η καθολική αναγνώριση προς το πρόσωπό του, σαν αποτέλεσμα της ισχυρής προσωπικότητας σε συνδυασμό με τις γνώσεις του και την μεγάλη επιστημονική του επάρκεια, τον κατέταξαν στις πρώτες θέσεις της εκτίμησης για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στο συνέδριό της, όπου ήταν μέλος μέχρι και σήμερα.
Μέχρι το τέλος εκκλήσεις στον κόσμο να προσφέρει αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ δεν παρέλειπε να ευχαριστεί το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Μεγαλείο ψυχής. Μαζί πάντα με την «Πίστη» του. Και στο τέλος η αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά! Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την Διδακτορική του διατριβή...  iefimerida.gr

*** Υποδύθηκαν υπαλλήλους της ΔΕΗ και «έγδυσαν» ηλικιωμένη… 
Άλλο ένα κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένου ατόμου σημειώθηκε χθες το πρωί στους Γαργαλιάνους, όπου οι κακοποιοί υποδύθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «έγδυσαν» ηλικιωμένη στο σπίτι της, στη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι κακοποιοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, προφασίστηκαν πως κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού της ηλικιωμένης, λέγοντάς της ότι διατρέχει κίνδυνο από ενδεχόμενη διαρροή και πυρκαγιά, πείθοντάς τη να μαζέψει κοσμήματα και χρυσαφικά, εάν είχε, για να μην καταστραφούν.
Η άτυχη γυναίκα πείσθηκε, έβαλε σε μια σακούλα κοσμήματα και χρυσαφικά και τα έβγαλε από το σπίτι. Οι κακοποιοί, ακολούθως, της είπαν να μπει ξανά για να κλείσει το γενικό διακόπτη του ρεύματος. Μόλις εκείνη εισήλθε στην οικία, οι δράστες βούτηξαν τη σακούλα με τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά και έγιναν «καπνός».
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη και προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Γαργαλιάνων.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Μ. Χρυσομάλλης: «Ο καθρέπτης της ανικανότητας της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δασικοί χάρτες» 
Ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ φαιδρότητας και δραματικών επιπτώσεων επί της ιδιωτικής περιουσίας, της αγροτικής παραγωγής, της ασφάλειας συναλλαγών, του κράτους δικαίου εν γένει, του τουρισμού, των κανόνων δόμησης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί η διαδικασία που η κυβέρνηση επέλεξε για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Από την έναρξη της ανάρτησης στη Μεσσηνία, στα τέλη Ιανουαρίου 2017 και εν μέσω διαδοχικών παρατάσεων, η κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: να μεταβάλει και να συμπληρώνει διαρκώς το νομικό πλαίσιο, παρέχοντας και αναγκαίες εφαρμοστικές διευκρινίσεις, ώστε ακόμη και έμπειροι δασολόγοι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Ψηφίσθηκαν οι εξής τροποποιήσεις του νόμου και δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις – και παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες:
1. Εγκύκλιος 151590/331/6.2.2017 (ΑΔΑ: ΨΟΩΑ4653Π8-4ΝΛ) Ενημέρωση αναρτημένου δασικού χάρτη με περιοχές άρθρου 23 παρ. 2α΄ και 2β΄ ν. 3889/2010
2. ΚΥΑ 151585/323/3.2.2017 (ΦΕΚ Β´ 347/08.02.2017) Καθορισμός ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του N. 3889/2010 (ΦΕΚ 182Α) κατά του περιεχομένου αναρτημένου δασικού χάρτη. [Διαύγεια ΑΔΑ: Ω9ΨΔ4653Π8-6ΟΝ)]
3. Εγκύκλιος 153373/441/22.2.2017 (ΑΔΑ: 61ΤΗ4653Π8-Ω7Θ) Περιοχές κηρυγμένων αναδασωτέων εκτάσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες
4. Εγκύκλιος 153385/742/23.03.2017 (ΑΔΑ: ΩΡΣ44653Π8-Σ60) Τροποποίηση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων
5. Νόμος 4462/2017 (Α´ 39) Άρθρο δεύτερο «Τροποποιήσεις – προσθήκες στο ν. 3889/2010 (Α΄182)»
6. Νόμος 4467/2017 (Α´ 56/13.04.2017) «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»
7. Εγκύκλιος 153393/918/12.04.2017 (ΑΔΑ: 6ΔΜ04653Π8-ΦΧΒ) Οδηγίες για περιοχές του αναρτημένου δασικού χάρτη με ισχύουσες πράξεις της διοίκησης
8. Εγκύκλιος 153400/956/20.04.2017 (ΑΔΑ: 78ΑΤ4653Π8-Η9Θ) Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων
9. Υ.Α. 153394/919/12.04.2017 (Β´ 1366) Καθορισμός, προσδιορισμός, τρόπος και διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών (ΑΔΑ: ΩΣΡΑ4653Π8-78Ε)
10. ΚΥΑ 155973/999/26.04.2017 (Β´ 1491) Τροποποίηση – συμπλήρωση της 151585/323/03.02.2017 (ΦΕΚ 347 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 3889/2010 (ΦΕΚ 182 Α΄) κατά του περιεχομένου αναρτημένου δασικού χάρτη».
11. Υ.Α. 153395/920/12.4.2017 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ´ 206) Καθορισμός αποζημίωσης ιδιώτη δικηγόρου μέλους Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) κατά του περιεχομένου τού δασικού χάρτη. [Στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ: ΩΨΡΓ4653Π8-ΡΦ4]
12. Εγκύκλιος οικ.156582/2790/19.5.2017 (ΑΔΑ: ΩΩΙ74653Π8-ΗΜΡ) Διαπιστωτική πράξη εννοιολογικού προσδιορισμού και αντιστοίχου διάκρισης, των εκτάσεων που υπήχθησαν τελεσιδίκως στις παρ. 6β ή 6γ του άρθρου 3 ν. 998/1979 ρυθμιζόμενες με την παρ. 7 της ανωτέρω διάταξης, προ ισχύος του ν. 4280/2014
13.  Υ.Α. 156586/2798/19.5.2017 (Β´ 1782) Καθορισμός του τρόπου και της διαδικασίας χορήγησης της έγκρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, των απαιτούμενων δικαιολογητικών, των υποχρεώσεων του δικαιούχου και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων 47 και 47Β του νόμου του ν. 998/1979 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 36 του ν. 4280/2014 και το άρθρο 12 του νόμου 4315/2014 αντίστοιχα και τροποποιήθηκαν με τα άρθρα 2 και 4 του νόμου 4467/2017.
14. Υ.Α. 157196/3204/7.6.2017 (Β´ 2082) Καθορισμός τύπου του τίτλου κυριότητας της παρ. 11 του άρθρου 47 και του τύπου διαπιστωτικής πράξης της παρ. 2 του άρθρου 47Β, του ν. 998/1979, ως ισχύει.
15. Ν. 4478/2017 (Α´ 91/23.06.2017) I) Κύρωση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη Σύμβαση της Βαρσοβίας… και λοιπές διατάξεις». [Μεταβατική διάταξη για τους δασικούς χάρτες: άρθρο 78]
16. Εγκύκλιος 158577/1580/04.07.2017 (ΑΔΑ: Ψ1Ρ74653Π8-Ω1Ω) Εφαρμογή διατάξεων νόμων 4462/2017 και 4467/2017 και λοιπές οδηγίες.
17. ΚΥΑ 158298/3670/4.7.2017 (Β´ 2355) Εφαρμογή των άρθρων 47 (παρ. 5-14) και 47Β του ν. 998/1979 σε περιοχές αναρτημένων δασικών χαρτών.
18. Υ.Α 158576/1579/4.7.2017 (Β´ 2373) Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών και τιμολογίου υπολογισμού προεκτιμώμενων αμοιβών για τις εργασίες κατάρτισης δασικών χαρτών
19. (Στις 20 Ιουλίου 2017!!!) Εγκύκλιος 158585/1758/20.7.2017 (ΑΔΑ: Ψ31Ι4653Π8-ΓΣΨ) Οδηγίες σχετικά με διαδικασία και δικαιολογητικά για την υπαγωγή στα άρθρα 47 και 47Β ν. 998/1979 σε περιοχές αναρτημένων δασικών χαρτών.
Έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση, πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσει να εκδίδει εγκυκλίους με οδηγίες, ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας, προσθέτοντας ακόμα μια παγκόσμια πρωτιά αστείων χειρισμών στο ενεργητικό της.
Δηλαδή, η κυβέρνηση, εντελώς απροετοίμαστη από νομικής και τεχνικής πλευράς, προχώρησε στην ανάρτηση δασικών χαρτών, που η ίδια εξαρχής ομολόγησε ότι περιέχουν σωρεία λαθών από τεχνικής πλευράς και είπε στους πολίτες: «Πληρώστε και διορθώστε τα δικά μου λάθη»! Και τροποποιεί συνεχώς τη διαδικασία, ενώ η περίοδος για την άσκηση αντιρρήσεων λήγει στις 27 Ιουλίου. Μάλιστα, κατόρθωσε να διασυνδέσει τα συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις και τους δασικούς χάρτες μόλις προ 15 ημερών περίπου, τονίζοντας διαρκώς στους δυστυχείς… ιθαγενείς: «Καταθέστε ενστάσεις για να σώσετε τις επιδοτήσεις και τα χωράφια σας». Ποιος να προλάβει, πού να βρεθούν οι μηχανικοί, οι τοπογράφοι και οι λοιποί επιστήμονες, ώστε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους οι 20.000 τουλάχιστον αγρότες της Μεσσηνίας που έχουν πρόβλημα;
Αποτελεί μέγιστη ασέβεια, πλήγμα στην έννοια του κράτους δικαίου και έσχατη περιφρόνηση προς τους πολίτες – ιδιοκτήτες αγροτικής γης το περιεχόμενο των δασικών χαρτών, με τα ατελείωτα λάθη που βγάζουν δασικά μέχρι και τμήματα επαρχιακών οδών . Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία: δεκαεννιά (19) τροποποιήσεις και εξηγήσεις – διευκρινίσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή και η προθεσμία λήγει στις 27 Ιουλίου!
Πράγματι, είναι ανελέητη η κυβέρνηση έναντι των πολιτών και ιδίως των ιδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων.
Είναι εξόφθαλμο πλέον πως τίθενται εν αμφιβόλω η ιδιωτική περιουσία, η αγροτική οικονομία, η ασφάλεια των συναλλαγών, το κράτος δικαίου και η ισονομία! Φαντασθείτε εκείνον που υπέβαλε αντίρρηση στις 27 Μαρτίου, αγνοώντας όσα στη συνέχεια ίσχυσαν!
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ, έστω και την έσχατη ώρα, σοβαρότητα από την κυβέρνηση.
Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν χρειαστεί 19 τροποποιήσεις-διευκρινίσεις, ο κ. Φάμελος, αν διαθέτει ψήγματα αξιοπρέπειας οφείλει να σταματήσει τη διαδικασία, να αποσύρει το νόμο και να φέρει ένα σωστό πλαίσιο χωρίς φυσικά τη λογική του χαρατσιού που διέπει την τωρινή διαδικασία. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό και θέλει να συνεχίσει την αυτογελιοποιησή του ως υπουργός μαζί και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλει να παρατείνει την περίοδο αντιρρήσεων επί αρκετούς μήνες. Να μη μείνει κανείς ιδιοκτήτης, ακόμη και όσοι ζουν στο εξωτερικό, χωρίς ενημέρωση και χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά του. Να μη χάσει κανείς την περιουσία του, από την αξεπέραστη, ακόμη και από… Μπανανίες της Νοτίου Αμερικής ή της Αφρικής, προχειρότητα και ανικανότητα της κυβέρνησης!
Τέλος, οφείλει να αλλάξει τη λογική του σημερινού νόμου υιοθετώντας χωρίς αντίρρηση τα Α.Δ. αγροτεμάχια ως μη δασικά και φυσικά το μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εύχομαι και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ να σκεφτούν τους 20.000 και πλέον αγρότες της Μεσσηνίας και να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά αν κρίνουμε από την τελευταία περιοδεία του κ. Φάμελου στη Μεσσηνία, αντί οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ να του πουν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, απλά του χαμογελούσαν συγκαταβατικά. Προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί τους!
Ντροπή!  Η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει.
  Του Μίλτου Χρυσομάλλη,
Δρος Πολιτικού Μηχανικού, πολιτευτή Μεσσηνίας Ν.Δ.
 
***  «Κόντρα» Δήμου Καλαμάτας - Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για το μέλλον της πρώην «Σχολής Παπαφλέσσα» 
Σχετικά με το θέμα λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου για ΑμεΑ, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απέστειλε προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το ακόλουθο έγγραφο, σε απάντηση εγγράφου του τελευταίου:
«Σε απάντηση στο ανωτέρω έγγραφό σας πρέπει κατ' αρχήν να παρατηρήσουμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την προτροπή σας για 'προσωπική παρέμβαση' του δημάρχου στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, προκειμένου να εκδοθεί άδεια οικοδομής στο κτήριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα, για την υλοποίηση του έργου 'ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ'.
Πέραν του γεγονότος ότι ουδείς σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί προς έκδοση οικοδομικής αδείας μέχρι σήμερα, σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι οι άδειες εκδίδονται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, όπως ο νόμος ορίζει.
Εν προκειμένω, όπως γνωρίζετε, δεν έχει προχωρήσει η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 61 που έχετε ζητήσει από 24/02/2015 και η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής αδείας με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Όπως επίσης γνωρίζετε, το ουσιαστικό πρόβλημα για την εμπλοκή αυτή έγκειται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, για το οποίο σας έχουμε προτείνει τρόπο αντιμετώπισης ήδη εδώ και δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα επειδή ο Δήμος δεν προτίθεται να απεμπολήσει δικαιώματά του επί του ακινήτου και προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σύγχρονο έργο για την πόλη, σας εξηγήσαμε ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με θετική διάθεση και των δυο πλευρών.
Προτείναμε, λοιπόν, τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε Προγραμματική Σύμβαση από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το σκοπό υλοποίησης του εν λόγω έργου και σας είχαμε μάλιστα αποστείλει σχέδιο σχετικού κειμένου, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση επί της πρότασής μας.
Κατά συνέπεια, είναι εύλογη η έκπληξή μας για το περιεχόμενο της από 18/7/2017 επιστολής σας. Επειδή στην επιστολή σας αυτή δεν κάνετε αναφορά σε τυχόν χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ όπως μας είχατε ενημερώσει στο παρελθόν, θα θέλαμε να έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση για το θέμα αυτό.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα πρόσφατα κρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ως το μοναδικό κατάλληλο να στεγάσει σε μέρος των εγκαταστάσεών του το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο έναντι ενοικίου που θα καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση να το εισπράττετε εσείς. Περιμένουμε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα».

*** Προσπάθεια ίδρυσης Σωματείου ατόμων με «Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» στη Μεσσηνία με πρωτοβουλία του κέντρου αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» 
Β. Μαράκα: «Κανείς δεν πεθαίνει από σκλήρυνση κατά πλάκας - Η καλή ψυχολογία είναι το παν για τους ασθενείς»
 Δωρεάν συνεδρίες για άτομα που πάσχουν από τη νόσο για τα πρώτα δύο χρόνια από τη διάγνωση της ασθένειας
 Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες το πρωί η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με «Σκλήρυνση Κατά Πλάκας», Βάσω Μαράκα. Η κα Μαράκα επισκέφθηκε το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» στο πλαίσιο ενημέρωσης των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο, αλλά και με σκοπό να συμβάλει στις προσπάθειες της «Διάπλασης» για δημιουργία συλλόγου ατόμων με «σκλήρυνση κατά πλάκας» στη Μεσσηνία, όπως και την ευρύτερη περιοχή της νοτίου Πελοποννήσου.
Την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καλωσόρισε ο κ. Νεκτάριος Γιαννόπουλος, διοικητικός διευθυντής του κέντρου αποκατάστασης. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την προσπάθεια της δημιουργίας συλλόγου ατόμων με «σκλήρυνση κατά πλάκας» στην περιοχή, κάνοντας γνωστό ότι η «Διάπλαση» θα προσφέρει προσωπικό από τη γραμματεία, ώστε να ενημερώνουν στο τηλεφωνικό τους κέντρο άτομα που πάσχουν από τη νόσο. Παράλληλα,  σημείωσε ότι τα δύο πρώτα χρόνια, από την ημέρα διάγνωσης της ασθένειας, θα παρέχονται δωρεάν συνεδρίες στο κέντρο αποκατάστασης.
Η κα Μαράκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία αυτή της «Διάπλασης», τονίζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό της για τις «άρτιες» εγκαταστάσεις του κέντρου αποκατάστασης. Πρόσθεσε, δε, ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια θα προσφέρουν αμέριστη συμπαράσταση για τη δημιουργία αυτού του συλλόγου στη Νότια Πελοπόννησο. Επίσης, αναφέρθηκε σε «Μύθους & Αλήθειες» για τη νόσο. Σημείωσε ότι το «παν» για τους ασθενείς είναι η καλή ψυχολογία και η σωστή τήρηση των κανόνων των ιατρών που χρειάζονται για την παρακολούθηση της ασθένειας, όπως ο νευρολόγος, ο φυσιοθεραπευτής, αλλά και ο διατροφολόγος.
Κάλεσε, δε, τους πάσχοντες να μη μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους αλλά να βγουν έξω, τονίζοντας ότι «κανείς δεν πέθανε» από την ασθένεια.
Παράλληλα, η κα Μαράκα ζήτησε από την Πολιτεία να στηρίξει τα άτομα που πάσχουν από «σκλήρυνση κατά πλάκας» και να μην τα αντιμετωπίζει με «ρατσισμό». Σήμερα στη χώρα μας πάσχουν από τη νόσο περίπου 12.000 άτομα, ενώ γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μητρώου ασθενών από τη «σκλήρυνση» με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Κλείνοντας η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της «Διάπλασης», υπογραμμίζοντας ότι είναι «αρωγοί» στη δημιουργία ανάλογου συλλόγου στην περιοχή της Νοτίου Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, σημείωσε ότι η παρουσία εδώ ατόμων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία του συλλόγου με «σκλήρυνση κατά πλάκας» αποτελεί τιμή αλλά και αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στη «Διάπλαση». Σημείωσε δε, ότι η προσέγγιση που γίνεται στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο είναι διεπιστημονική, καθώς αντιμετωπίζονται ουσιαστικά τα λειτουργικά ελλείμματα, όχι μόνο το έλλειμμα της κίνησης. Η κα Καραβασίλη υπογράμμισε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από «σκλήρυνση κατά πλάκας» χρειάζονται και τη φυσικοθεραπεία και την εργοθεραπεία και τη συμβουλή διατροφολόγου και ιατρού, χρειάζονται τον ψυχολόγο, χρειάζονται γυμναστή και υδροθεραπευτή… Όλα αυτά λειτουργούν σαν μια αρμονικά δεμένη ομάδα στο κέντρο αποκατάστασης.
Τέλος, κάλεσε όλους τους πάσχοντες από τη νόσο να ενημερωθούν κατάλληλα για την ασθένεια και να την αντιμετωπίσουν, όπως και παράλληλα να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.   Του Κώστα Γαζούλη

***  Εγκαθίσταται το παράρτημα του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα 
Στο δημοτικό κτήριο στη συμβολή των οδών Παπατσώνη 4 και Μαντίκλου (ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου) εγκαθίσταται το παράρτημα του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα. Το ακίνητο αυτό έχει παραχωρηθεί κατά χρήση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Δημόκριτο» για την προσωρινή στέγαση του παραρτήματος.
Εκτιμάται ότι σ' ενάμιση χρόνο περίπου το παράρτημα θα στεγασθεί στο δημοτικό κτήριο Ζουμπούλειο, που έχει παραχωρηθεί στο «Δημόκριτο» από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού γίνει μεταστέγαση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», σε συνεργασία με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, έχει καταθέσει ήδη ερευνητική πρόταση σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με θέμα «Ανάπτυξη και κατασκευή καινοτόμου οργανολογίας βαθιάς θάλασσας με χρήση βασικών τεχνολογιών για διεπιστημονική έρευνα στη θάλασσα».
Η πρόταση είναι η πρώτη που κατατίθεται από το παράρτημα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με έδρα την Καλαμάτα.  Α.Π.

*** Ενδιαφέρον από την European Seaways για την γραμμή Καλαμάτα- Κρήτη 
Η εταιρεία European Seaways κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κάλυψη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι που είναι επιδοτούμενα.
Η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει μέχρι την ερχόμενη  Τρίτη το όνομα του πλοίο με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο για την κάλυψη της γραμμής, τα πιστοποιητικά και την εγγυητική επιστολή.
Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από την εταιρεία ΛΑΝΕ με το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το οποίο λόγω τεχνικού προβλήματος παραμένει ακινητοποιημένο. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη Δευτέρα 17 Ιουλίου κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ.
Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα το χειμώνα και 450 το καλοκαίρι με ογδόντα κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης τα μισθώματα (επιδότηση) για την κάλυψη των γραμμών προσδιορίζονται ως εξής:
α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος  τριάντα οκτώ χιλιάδων (38.000) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων
β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων
γ) ΓΥΘΕΙΟ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος είκοσι χιλιάδων τριάντα (20.030) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων
δ) ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα έως 30/09/2017, έναντι μισθώματος δεκαέξι χιλιάδων εξήντα έξι (16.066) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

*** Λύση διεξόδου για τους δασικούς χάρτες 
«Πλάτη» για την επίλυση αρκετών προβλημάτων που προέκυψαν όλο αυτό το διάστημα μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, δια του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν προχθές στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με πρόεδρο τον Δημήτρη Γάκη, με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης δίνεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της υποβολή αίτησης αντίρρησης επί των αναρτημένων δασικών χαρτών, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου για την αίτησή του μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Επί της ουσίας, η διαδικασία απλουστεύεται, διότι απαιτείται για τους αγρότες άμεσα μόνο το πρωτόκολλο και κατόπιν μπορούν να φέρουν το τοπογραφικό.
Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για αλλαγή χρήσης ή για παραχώρηση κυριότητας (για εκτάσεις στις οποίες η εκχέρσωση έχει γίνει προ του 1975)  θα πρέπει να έχει κατατεθεί στο Δασαρχείο της περιοχής έως τις 27 Ιουλίου. Αφορά όσους εκμεταλλεύονται αγροτεμάχια, τα οποία στους Δασικούς Χάρτες είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά και έχουν ειδοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) προκειμένου να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν τις καλλιέργειες και τις επιδοτήσεις τους.

*** «Το κλουβί με τις τρελές» στο Κάστρο Καλαμάτας 
Μετά την πρωτοφανή υποδοχή από το θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας της παράστασης «Το κλουβί με τις τρελές» του Ζαν Πουαρέ, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά (και με παράταση), το Μάρτιο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η «Θεατρική Διαδρομή» αποφάσισε να ξαναπαρουσιάσει την παράσταση στο Κάστρο Καλαμάτας στις 27-28-29 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν την είδαν να τη δουν, αλλά και γι αυτούς που την είδαν και επιθυμούν να την ξαναδούν. 

***  Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 
Σε συνέχεια του διεθνούς master class βιολοντσέλου το καλοκαίρι του 2016 με την Indira Rahmatulla, διοργανώνονται φέτος το καλοκαίρι οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Σχολών της «Φάρις», σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις».
Στόχοι και όραμα του φεστιβάλ είναι μέσα από μουσικά σεμινάρια masterclass διεθνούς απήχησης να δώσει δυνατότητες καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευση σε νέους και νέες μουσικούς από όλον τον κόσμο.
Οι καταξιωμένοι μουσικοί που θα διδάξουν στα masterclass και θα λάβουν ενεργό μέρος στις συναυλίες του καλοκαιριού είναι ο Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer, η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla και η πιανίστα Αλεξία Μουζά, καθώς και ο Michael Faust, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Dusseldorf Γερμανίας με ειδίκευση στο φλάουτο.
Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού. Θα μετάσχουν δε πάνω από 60 μαθητές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα το Ωδείο, ως χώρος και οργανισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».
Ο κ. Γυφτάκης τόνισε ότι οι απόφοιτοι του Ωδείου, Δημήτρης Λάμπος και Λυδία Άιζενμπαχ, οραματίσθηκαν δύο παράλληλα σεμινάρια, γεγονός που συνέπεσε με την παλιά ιδέα του κ. Γυφτάκη «να κάνουμε ένα μικρό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής».

*** Τελευταίες παραστάσεις του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 κλείνει η αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον όσων αγαπούν το σύγχρονο χορό και θα δώσει ακόμη πολλές συγκινήσεις στο φιλότεχνο κοινό μέχρι να κλείσουν οι πύλες του.
      Οι τελευταίες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχουν ως ακολούθως:
        • 21 & 22.07.2017, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας | 20:00
Διάρκεια 50'
Meeting You
HELENA FRANZÉN & ORI FLOMIN
Χορογραφία, Ερμηνεία Helena Franzén & Ori Flomin
Μουσική Jukka Rintamäki
Βίντεο & Φωτογραφία Håkan Jelk
Κοστούμια Agnieszka Dlugoszewska
Διεύθυνση ομάδας για τη Helena Franzén Lena Uhlander
Παραγγελία της ArtLab Gnesta και της σουηδικής Σκηνής Τέχνης της Σαίρμλαντ (Scenkonst Sörmland)
       • 22 & 23.07.2017 Μέγαρο Xορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή
22.7 στις 22:00 / 60΄
23.7 στις 20:30 / 60΄
Three Times Rebel
MARINA MASCARELL
Σύλληψη, Σκηνοθεσία Marina Mascarell
Χορογραφία Marina Mascarell & χορευτές
Βοηθός χορογράφων David Essing
Μουσική σύνθεση, Eρμηνεία επί σκηνής Yamila Ríos
Κοστούμια Daphna Munz
Σκηνικά Ludmila Rodrigues
Φωτισμοί Loes Schakenbos
Καλλιτεχνική έρευνα Marthe Koetsier
Ερμηνεύουν Nina Botkay, Maud de la Purification, Filippo Domini, Eli Cohen, Chen-Wei Lee
        • 23.07.2017, Παραλία Καλαμάτας (Θέση Πανελλήνιο) | 11:00
Οne One One
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ & AOIFE McATAMNEY
Σύλληψη Γιάννης Μανταφούνης
Χορογραφία Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney
Διεύθυνση παραγωγής Mélanie Fréguin
Παραγωγή Cie Ioannis Mandafounis
Συμπαραγωγή: Prairie – Migros Pour-cent culturel, Festival de Danse 2015
Με την υποστήριξη της Πόλης της Γενεύης, του Καντονιού της Γενεύης, του Ελβετικού Συμβουλίου Τεχνών Pro Helvetia, του Culture Ireland, του Κέντρου Χορογραφικής Δημιουργίας του Λουξεμβούργου (Trois-CL), του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, της Ελβετικής Εταιρείας Συγγραφέων (SSA)
      • 23.07.2017, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
Διάρκεια 35΄
It's Always Here
ADI BOUTROUS
Χορογραφία Adi Boutrous
Καλλιτεχνική σύμβουλος, Υπεύθυνη δοκιμών Anat Vaadia
Φωτισμοί Yoav Barel
Μουσική Francisco Lopez, Prince Conley, Entrance
Μουσική επιμέλεια Adi Boutrous
Eρμηνεύουν Avshalom Latucha, Adi Boutrous
Πρεμιέρα: Φεστιβάλ Curtain Up, Iσραήλ 2016, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Hillel Kogan
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα
   • 23.07.2017, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
Διάρκεια 35΄
SCARABEO Angles and the Void
ANDREA COSTANZO MARTINI
Χορογραφία Andrea Costanzo Martini
Δραματουργία Yael Biegon-Citron
Yπεύθυνη δοκιμών Melanie Barson
Φωτισμοί Yoav Barel
Ήχος Binya Reches
Κοστούμια Nir Benita
Μουσική Julyan, John Cale / B. Eno, Franco Battiato
Καλλιτεχνικός σύμβουλος Hillel Kogan
Ερμηνεύουν Avidan Ben-Giat, Andrea Costanzo Martini
          ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
           • Παρασκευή 21.7.2017, στις 12:00, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα
Τo Μουσείο χορεύει: Ξενάγηση στο Μουσείο
και Παρουσίαση του πρωινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρας Κέιν
    Η μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού, η Ζουζού Νικολούδη, στη μνήμη της οποίας είναι φέτος αφιερωμένο το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αφήνει το στίγμα της μοναδικής προσωπικότητας, του χορού και του έργου της στην έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας».
Φωτογραφίες της Ζουζούς αλλά και των «Χορικών» της καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις της και παραστάσεις της ομάδας της, η οποία είχε ανοίξει την αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πλαισιώνουν την έκθεση που συνεχίζεται να παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσήνης.
Η έκθεση συνδέει το χορό με τους αρχαίους μεσσηνιακούς μύθους και τη μουσική, με αντικείμενα, τελετές και μυστήρια χαμένα στα βάθη της ιστορίας μας. Στο χώρο της έκθεσης φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το πρωινό σεμινάριο «Επαναστατικοί Χοροί» της Ισιδώρας Ντάνκαν με την Μπάρμπαρα Κέιν, που θα οδηγήσει σε μια πρωτότυπη χορευτική ξενάγηση με τίτλο «Το Μουσείο Χορεύει». Μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, που θα φωτίσει την κοινή πορεία της Ζουζούς Νικολούδη και της Ισιδώρας Ντάνκαν, τη σύνδεση του έργου τους με την αρχαία Ελλάδα, τον ολοζώντανο διάλογο που μπορούμε να έχουμε μαζί τους.
               • Κυριακή 23.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ
Προβολή ταινίας: Mr. Gaga
Σκηνοθεσία: Tomer Heymann
Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία 2015. Στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους
Πρωταγωνιστής της ταινίας Mr Gaga (Μίστερ Γκάγκα) του Τόμερ Χέυμαν είναι ο Οχάντ Ναχαρίν, από τους κορυφαίους και πιο χαρισματικούς χορογράφους της εποχής μας. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισραηλινού χορογράφου, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις πιο προσωπικές του στιγμές, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο ανέκδοτο υλικό και χορευτικά αποσπάσματα που κόβουν την ανάσα.
          ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τιμές εισιτηρίων
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15€ & 12€
(φοιτητικό/ μειωμένο)*
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο : 12€ (Γενική είσοδος)
- Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12€ (Γενική είσοδος)
- Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του
Φεστιβάλ: 10€
- Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις, στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και στην παράσταση ONE ONE ONE του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney στην Παραλία της Καλαμάτας.
         * H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Πράσινος ως το 2020 ο Χουλτ που πήρε και... αύξηση
100.000 ευρώ παραπάνω
Τη φανέλα του Παναθηναϊκού έως το 2020 θα συνεχίσει να φοράει ο Νίκλας Χουλτ. Και αυτό γιατί ο Σουηδός αριστερός μπακ συνάντησε τους διοικούντες του «τριφυλλιού» και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του γι' ακόμη ένα χρόνο, το οποίο έληγε αρχικά το καλοκαίρι του 2019.
Προκειμένου να πει το «ναι» στην πρόταση των «πράσινων» για επέκταση της συνεργασίας τους, ο 27χρονος άσος ικανοποιήθηκε οικονομικά με μια αύξηση των αποδοχών του κατά περίπου 100.000 ευρώ.
Πάντως, ο Χουλτ είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούσε να φύγει από τον Παναθηναϊκό, ενώ απέσυρε και την προσφυγή που είχε καταθέσει, προκειμένου να διασφαλίσει χρήματα που του οφείλονταν από προηγούμενους μήνες.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο Πανιώνιος στον 3ο προκριματικό με το βλέμμα στη Μακάμπι
Εφυγε νικητής από τη Σλοβενία
Εύκολα και χωρίς να... ιδρώσει ο Πανιώνιος προκρίθηκε στην Γ προκριματικό γύρο του Europa League. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 3-2 της Γκόριτσα και με συνδυασμό το 2-0 του πρώτου αγώνα έδειξαν και στην πράξη ότι έχουν τεράστια διαφορά από τους Σλοβένους. Το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού, μιας και ο Πανιώνιος κέρδισε πιο εύκολα.
Μασούρας (11'), Γεσίλ (16') και Λάμπρου (23') τα γκολ για τον ιστορικό. Με πέναλτι ήρθαν τα τέρματα της Γκόριτσα. Ο Κάπιτς (15', 67') ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα.
Ο Πανιώνιος από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι δεν αρκείται στο σκορ του πρώτου αγώνα και θα κυνηγήσει τη νίκη και στην Σλοβενία.
Οι παίκτες του Γρηγορίου από το πρώτο λεπτό είχαν τον έλεγχο και με υποδειγματικές αντεπιθέσεις κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 11’ ο Μασούντ βρήκε εντυπωσιακά τον Μασούρα κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαββίδης έκανε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάπιτς κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων ο Πανιώνιος πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Οι «κυανέρυθροι» άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα και ο Γεσίλ σε κενή εστία, μετά από την πάσα του Λάμπρου έκανε το 1-2.
Η ασφυκτική πίεση των παικτών του Γρηγορίου συνεχίστηκε και στο 23’ ο Λάμπρου με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 1-3. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει και να χάνει κλασικές ευκαιρίες, αλλά έως το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι.
Στην επανάληψη οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 57’ σε κενή εστία ο Γεσίλ δεν πρόλαβε την μπάλα του Μασούντ. Στο 66’ ο Μασούντ έκανε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Κάπιτς, ο οποίος έκανε το 2-3.
Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι ο Πανιώνιος με δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Διαιτητής: Αμπντουλά (Ουκρανία)
Κάρτες: Κόλενς, Γκρούντινα, Φιλίποβιτς / Μασούρας
Γκόριτσα: Σορτσάν, Τσέλσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56’ Μάρινιτς ), Κόλενς (82’ Χούμαρ ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (67’ Ναγκοτέ ), Κουρκ
Πανιώνιος: Κότνικ, Οικονόμου, Κόρμπος, Λάμπρου (80’ Γκιοατά ), Γεσίλ, Μασούρας (67’ Σαραμαντάς ), Χατζισαφί, Μπανανά (60΄ Ταπόκο), Βλάχος, Μασούντ, Σαββίδης     Newsroom ΔΟΛ

***  ΕΠΟ: Εγκρίθηκε το καταστατικό, οδεύουμε σε εκλογές
Μέσα Αυγούστου οι αρχαιρεσίες
Το Ειρηνοδικείο ενέκρινε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άνοιξε.
Το νέο καταστατικό είχε ψηφιστεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου, ενώ με την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν βάσει του καταστατικού και όχι του νόμου. Εντός των προσεχών ημερών η διοίκηση της ΕΠΟ αναμένεται να ορίσει την εκλογική Γενική Συνέλευση, μετά την πραγματοποίηση της οποίας απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες για τη διενέργεια εκλογών.
Κατά συνέπεια, ως πιθανό διάστημα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών μπορεί να υπολογίζεται εκείνο περί τα μέσα Αυγούστου.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .- 
~
    http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                         www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου