Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  ...
~**  ΟΜΟΡΦΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : ~2004 μ.Χ.Ένα στρατιωτικό ελικόπτερου Chinook που μετέφερε τον (114o) Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Αγιο Όρος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ναυτικά μιλιά ανατολικά από την Αμπελο Σιθωνίας. Σκοτώνονται και τα 17 μέλη του πληρώματος. Στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης: ο μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος, ο μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος, ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά, ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου, ο διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος, ο Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη, ο Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη, ο Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα, ο Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη, o Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη, ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου, ο ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης, ο αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και ο επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.
11 Αυγούστου
Μαρτύρων Εύπλου του διακόνου (†304), Γαΐου, Γαϊανού, Ζήνωνος, Μακαρίου. Μάρκου και Νεοφύτου. Όσιομαρτύρων Βασιλείου και Θεοδώρου των Ρώσων. Νεομαρτύρων Αναστασίου του εξ Ασωμάτου και Δημητρίου εξ Αγιάσου της νήσου Λέσβου καταγόμενων και εν Κασαμπά της Μικράς Ασίας αθλησάντων (†1816). Νήφωνος (1), πατριάρχου Κων/λεως, του από Θεσ/κης (†1460). Οσίου Πασσαρίωνος. Ανάμνησις του εν Κέρκυρα θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος, καθ` ο απηλλάγη η πόλις το 1716 της πολιορκίας των Τούρκων.
(1) Ο άγιος Νήφων, καταγόταν από την Πελοπόννησο καιτο κοσμικό του όνομα ήταν Νικόλαος. Ακολούθησε έναν μοναχό, ο οποίος ονομαζόταν Αντώνιος και χρίστηκε και αυτός μοναχός. Την μοναχική του ζωή την ξεκίνησε στην Επίδαυρο αλλάζοντας το κοσμικό του όνομα σε Νήφων. Όταν ο μοναχός Αντώνιος απεβίωσε, ο Νήφων πήγε στο κάστρο της Βάρδας. Εκεί γνώρισε τον αγιορείτη Ζαχαρία, τον οποίο ακολούθησε και έτσι εγκαταστάθηκε στην Μονή της Θεοτόκου, στην Αχρίδα. Όταν ο Ζαχαρίας εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Αχρίδας, ο Νήφων αποσύρθηκε στη Μονή Διονυσίου στο άγιο Όρος, όπου και χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια ιερέας. Στη συνέχεια κλήθηκε να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά το θάνατο του Ζαχαρία ανέλαβε την αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Ο Νήφων ανέβηκε συνολικά δύο φορές στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Την τρίτη φορά πού του προτάθηκε να επαναθρονιστεί, αρνήθηκε και αποσύρθηκε στη Μονή όπου και απεβίωσε ειρηνικά.
Μην κάνης συντροφιά με αιρετικό, κυριάρχησε στη γλώσσα σου και στην κοιλιά σου και, όπου μένεις, λέγε συνέχεια. είμαι ξένος.  Γεροντικόν

~* Ξεκινώντας τη ζωή   2010-2011 Σταματάκος Β Σκούλικας Αρφαρά Καλαμάτα Τρίκαλα: https://youtu.be/rS8dG8zBKQ8 .-

~** Διαδρομή ζωής Σταμάτης Δέσποινα Β.  Σκούλικα 2012-2015από το πρώτα χρόνια της ζωής  : https://youtu.be/38Ua5fetXIM .-

~ 11 Σεπτεμβρίου: Εορτή Οσίας Θεοδώρας από την Αλεξάνδρεια
Η Οσία Θεοδώρα καταγόταν από την Αλεξάνδρεια. Έζησε στα χρόνια του βασιλιά Ζήνωνος (474 – 490 μ.Χ.) και ήταν συνεζευγμένη με ευσεβή άνδρα, τον Παφνούτιο. Η ζωή της Θεοδώρας ήταν τίμια, ενάρετη και αφοσιωμένη στο σύζυγο της.
* Όμως, ο μισόκαλος διάβολος, σε κάποια στιγμή αδυναμίας της Θεοδώρας, την έσπρωξε κρυφά στη μοιχεία. Κανείς δεν την είδε. Κανείς δεν το έμαθε. Μπορούσε, επομένως, να συνεχίσει αρμονικά τη ζωή της με το σύζυγο της.
Όταν, όμως, άκουσε τα λόγια του Ευαγγελίου, με τα όποια ο Κύριος διδάσκει ότι «οὐκ ἐστὶ κρυπτόν, ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται» (Λουκά, η’ 17), δεν υπάρχει, δηλαδή, κρυφό, το όποιο δε θα γίνει φανερό στο μέλλον, σκέφθηκε το βάθος της αμαρτίας της και έκλαψε πικρά. Ντύθηκε έπειτα ανδρικά, πήγε σε μοναστήρι και εκάρη μοναχός με το όνομα Θεόδωρος.
Εκεί, μέρα – νύκτα μετανοούσε και έκλαιγε την αμαρτία της. Μετά από δύο χρόνια, συκοφαντήθηκε ότι πόρνευσε με γυναίκα, όταν έφεραν ένα νεογέννητο μωράκι έξω από την πόρτα του μοναστηριού. Τότε η Θεοδώρα πήρε το βρέφος και για επτά ολόκληρα χρόνια, έξω από το μοναστήρι με διάφορες κακουχίες, το ανέθρεψε σαν δικό της.
Όταν επανήλθε στο μοναστήρι, το ταλαιπωρημένο σώμα της μετά από λίγο καιρό ξεψύχησε. Τότε οι μοναχοί, όταν διαπίστωσαν το φύλο της, θαύμασαν και όλοι μαζί δόξασαν τον Θεό.
~ Απολυτίκιον
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Δώρον ένθεον, ηγιασμένον, Θεώ ήνεγκας, την βιοτήν σου, Θεοδώρα Οσία πανεύφημε, της μετανοίας το πυρ γαρ εμφαίνουσα, μέσον ανδρών φιλοσόφως διέλαμψας, όθεν πρέσβευε, απαύστως τω σε δοξάσαντι, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
Έτερον Απολυτίκιον
Ήχος πλ. δ’.
Εν σοι Μήτερ ακριβώς διεσώθη το κατ᾽ εικόνα· λαβούσα γαρ τον σταυρόν, ηκολούθησας τω Χριστώ, και πράττουσα εδίδασκες, υπεροράν μεν σαρκός, παρέρχεται γαρ· επιμελείσθαι δε ψυχής, πράγματος αθανάτoυ· διό και μετά Αγγέλων συναγάλλεται, Οσία Θεοδώρα το πνεύμά σου.
Κοντάκιον
Ήχος β’. Τα άνω ζητών.
Το σώμα το σον, νηστείας κατατήξασα, αγρύπνοις ευχαίς, τον Κτίστην καθικέτευσας, του λαβείν συγχώρησιν, την τελείαν της αμαρτίας σου· ην και έλαβες αληθώς, οδόν μετανοίας υποδείξασα.
Έτερον Κοντάκιον
Ήχος α’. Χορός, Αγγελικός.
Την νύκτα των παθών, εκφυγούσα θεόφρον, προσήλθες νοητώς, τω Ηλίω της δόξης, ασκήσει νεκρώσασα, της σαρκός τα σκιρτήματα· όθεν γέγονας, υπογραμμός μοναζόντων, και ανόρθωσις, των πεπτωκότων εν βίω» διό σε γεραίρομεν.
Κάθισμα
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ασκήσει ελάμπρυνας, την Ιεράν σου στολήν, και δώρον προσήνεξαι, τω σαρκωθέντι Θεώ, Θεοδώρα θεόπνευστε· χάριν δε ιαμάτων, προς αυτού ειληφυία, νόσων αποδιώκεις, την αχλύν μακαρία, πρεσβεύουσα του σωθήναι, ημάς τους ευφημούντάς σε.
Ο Οίκος
Υπογραμμός αναδέδεικται πεπτωκόσιν ο βίος σου, και βουλομένοις προσέρχεσθαι διά μετανοίας, τω ειδότι τα πταίσματα συγχωρείν, καθώς γέγραπται· αυτώ γαρ πιστεύσασα, καθάπερ η πόρνη, αντί μύρου προσήγαγες όμβρους δακρύων· εν οις τον όφιν ποντίσασα καθείλες, και την νίκην ανεδήσω, Θεοδώρα τρισόλβιε· διό το θηρίον νεκρώσασα ευχαίς σου, νεκρόν εξανέστησας δυνάμει του Κτίστου σου, υπέρ ου συ νενέκρωσαι· διό σε γεραίρομεν.
~* Απολυτίκιο Οσίας Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/320XSQS_YmI .- ~
Σήμερα 11/09/2017 εορτάζουν:
Οσία Θεοδώρα από την Αλεξάνδρεια, Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου
*** Απλές συμβουλές για να αποκτήσουμε ταπείνωση
~ Θέλετε να σας πω μερικούς τρόπους; Απλούς θα σας πω. Απλούς. Να σας τους πω για να έλθουμε στο πρακτικό μέρος.
* 1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο;
Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.
6. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.
7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν; Μη λυπάσαι.
8. Σε κακολογούν; Μην αντιμάχεσαι.
9. Σου μεταδίδουν ευθύνες τα παιδιά σου;
Οι συγγενείς σου, οι δικοί σου οι άνθρωποι;
Μη διαμαρτύρεσαι.
10. Θυμώνουν μαζί σου; Να παραμένεις ήρεμος.
11. Σου κλέβουν φανερά; Κάνε τον τυφλό.
12. Σε ειρωνεύονται; Να μακροθυμείς.
13. Δεν ακούνε τις συμβουλές σου;
Ιδίως δεν ακούνε τις συμβουλές σου τα παιδιά σου;
Πέσε στα γόνατα και κάνε προσευχή.
14. Εκνευρισμός στο αντρόγυνο;
Εσύ φταις. Κι’ εσύ φταις. Όχι ο άλλος.
15. Έφταιξες; Ζήτησε συγγνώμη.
16. Δεν έφταιξες; Πάλι ζήτησε συγγνώμη.
17. Έχεις υγεία; Δόξαζε τον Θεό.
18. Έχεις αρρώστια; Έχεις καρκίνο, ταλαιπωρείσαι,
υποφέρεις, βασανίζεσαι, πονάς;
Δόξαζε τον Θεό.
19. Γκρίνια, ανεργία, φτώχεια μέσα στο σπίτι;
Νήστευε, Αγρύπνησε, Κάνε προσευχή.
Για όλους και για όλα προσευχή. Πολλή προσευχή. Πολλή προσευχή. Νηστεία και προσευχή διότι «τούτο το γένος των παθών και των δαιμόνων ουκ εκπορεύεται παρά μόνο με νηστεία και προσευχή.
Είθε αδελφοί μου, να ακολουθήσουμε όλοι μας -και πρώτος εγώ- τις ταπεινές αυτές συμβουλές και να είστε βέβαιοι ότι θα σωθούμε.-


***  49χρονος δύτης έχασε τη ζωή του στη νήσο Πρώτη 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή της Νήσου Πρώτη, 49χρονος δύτης.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το gargalianoionline.gr ο 49χρονος διενεργούσε οργανωμένη κατάδυση, από σχολή η οποία βρίσκεται εκτός Μαραθόπολης, στην θαλάσσια περιοχή της Νήσου Πρώτη, κοντά στην παραλία της Βουρλιάς, όταν ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του.
Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε ο δύτης προκειμένου να εξεταστεί από εμπειρογνώμονα.

***  Στην οδό Ι. Ψαρρέα 
Εξακολουθεί να είναι μέσα στα σκοτάδια η οδός Ιωάννη Ψαρρέα και τώρα που θα αλλάξει η ώρα και το φως θα πέφτει από νωρίς, θα είναι πρόβλημα για τους κατοίκους που κυκλοφορούν πεζοί.
Επίσης, στην άκρη του δρόμου, ο οποίος δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση,  υπάρχει ένα φρεάτιο αγωγού που εξέχει αρκετά από το έδαφος και οι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει επάνω καρέκλες και παλιές γλάστρες για να το διακρίνουν στο σκοτάδι πεζοί και οχήματα. Β.Β.

***  Τα κόλπα που μείωσαν τους φόρους στην Εφορία...

~ Τις συνέπειες από την… εκδίκηση των «πλουσίων», αυτών δηλαδή που εμφάνιζαν μέχρι και πέρυσι τα υψηλότερα εισοδήματα στις φορολογικές τους δηλώσεις, αποτυπώνει η φετινή εκκαθάριση από το Taxisnet.
Τα νοικοκυριά με δηλωθέν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, αν και δεν ξεπερνούν πλέον τις 130.000 σε αριθμό – σε σύνολο 6,2 εκατ. – εμφάνισαν το 2017 εισόδημα περίπου 12 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2016.
Το 2% των φορολογούμενων φτάνει πλέον να δηλώνει κάτι περισσότερο από το 15% των συνολικών εισοδημάτων και η μείωση κοστίζει πάνω από 200 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Με μετατροπές επιχειρήσεων από ατομικές σε νομικά πρόσωπα κάθε είδους, με «σπάσιμο» εισοδημάτων σε περισσότερα ΑΦΜ, με συμφωνίες με τους εργοδότες κάτω από τη… μύτη της εφορίας και με μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε από εταιρίες σε φυσικά πρόσωπα, οι «έχοντες» βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στην απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει το εισόδημα με συντελεστές ακόμη και άνω του 50% προκειμένου να τονώσει τα δημόσια έσοδα.
Τα χειρότερα για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι είναι μπροστά. Οι φορολογούμενοι με τα υψηλά εισοδήματα – κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που έχουν περιθώρια να μεταβάλουν το δηλωθέν εισόδημά τους – πιάστηκαν στον… ύπνο το 2016, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς τόσο ο νέος τρόπος φορολόγησης με βάση την κλίμακα όσο και η καινούργια μέθοδος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών βάσει δηλωθέντος εισοδήματος, ψηφίστηκαν τον Μάιο του 2016 και ενώ είχαν ήδη εκδοθεί τιμολόγια πολλών δισ. ευρώ.
Πλέον, οι κινήσεις «άμυνας» απέναντι στη φοροεπιδρομή έχουν πάρει διαστάσεις καταιγίδας και οι φορολογικές Αρχές φοβούνται ότι οι δηλώσεις του 2018 θα δείξουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων από το -20% που αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του 2017.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι συνταγές απόκρυψης φορολογητέας ύλης γίνονται ολοένα και δημοφιλέστερες:
1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες εφάρμοσαν διάφορες συνταγές για να περιορίσουν τα δηλωθέντα κέρδη και να φορολογηθούν με χαμηλότερο συντελεστή γλιτώνοντας παράλληλα και από ασφαλιστικές εισφορές.
Μια συνταγή ήταν η συνήθης πρακτική της φοροδιαφυγής, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών ή της πώλησης αγαθών χωρίς παραστατικά. Μία δεύτερη συνταγή ήταν το «φούσκωμα» των επαγγελματικών δαπανών με υπαρκτά μεν παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις) τα οποία όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως επαγγελματικά έξοδα (π.χ. δαπάνες της οικογένειας κ.λπ.).
Για να απορριφθούν αυτές οι δαπάνες ως μη επαγγελματικές πρέπει να γίνει εκτενής φορολογικός έλεγχος. Η τρίτη συνταγή ήταν το «σπάσιμο» των εσόδων σε δύο ή περισσότερους ΑΦΜ.
Πολλοί προχώρησαν στη σύσταση ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών. Επιλέγοντας τρίτο πρόσωπο στη θέση του διαχειριστή, απέφυγαν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ενώ το κέρδος φορολογήθηκε με συντελεστή 29% και όχι 45% που φτάνει ο συντελεστής φορολόγησης για τις ατομικές επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο.
Οι ΙΚΕ έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο βλέπει παράθυρο εισφορο-αποφυγής πίσω από τη σύσταση περίπου 4.600 ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών μόνο από τις αρχές του χρόνου. Το σενάριο να πληρώνουν εισφορές και οι μέτοχοι των ΙΚΕ είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά η υιοθέτησή του θα πλήξει καίρια την επιχειρηματική δραστηριότητα.
2. Το σπάσιμο της ιδιοκτησίας (κατά κύριο λόγο σε ψιλή κυριότητα και επικαρπία), είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους υπόχρεους σε καταβολή συμπληρωματικού φόρου ακινήτων, υπερβαίνοντας το όριο των 200.000 ευρώ.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα έσοδα από τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών προσώπων ανήλθαν φέτος στα 382 εκατ. από 387 εκατ. πέρυσι και τα αντίστοιχα των νομικών προσώπων σε 247 εκατ. από 261 εκατ. πέρυσι, με το συνολικό ποσό να περιορίζεται στα 629 εκατ. από 649 εκατ. το 2016.
Εταιρίες οι οποίες πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο από το πρώτο ευρώ μεταβιβάζουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του φυσικού προσώπου προκειμένου – μεταξύ άλλων – να γλιτώσουν και από τον συμπληρωματικό φόρο που στα νομικά πρόσωπα πληρώνεται από το πρώτο ευρώ.
3. Στις τάξεις των μισθωτών, η κυριότερη μέθοδος απόκρυψης ύλης είναι αυτή που γίνεται σε συμφωνία με τον εργοδότη.
Υπογράφεται ατομική σύμβαση με χαμηλότερο εισόδημα. Ο εργοδότης γλιτώνει ασφαλιστικές εισφορές και μειώνει το ποσό της παρακράτησης φόρου που αποδίδει στο κράτος, ενώ ο εργαζόμενος εξασφαλίζει την ίδια καθαρή αμοιβή εισπράττοντας τη διαφορά «κάτω από το τραπέζι».
 Πηγή: Καθημερινή

***  Μας καταστρέφουν! Η μεγάλη ΣΦΑΓΗ... 

~  Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν και πάλι οι συζητήσεις με τους δανειστές, καθώς φαίνεται πως έξι επιδόματα παραμένουν «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ειδήσεις», οι θεσμοί έχουν δώσει σαφείς εντολές για περικοπή και αναδιανομή των προνοιακών, αναπηρικών και οικογενειακών επιδομάτων, κάτι που θα πρέπει να έχει αποφασιστεί και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα επί τάπητος θα βρεθούν έξι κατηγορίες παροχών:
• η καταβολή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος,
• η χορήγηση καρτών μεταφοράς σε πολύτεκνους αλλά και ανάπηρους,
• τα κριτήρια λήψης επιδόματος στέγασης ή επιδότησης ενοικίου σε 600.000 δικαιούχους το 2019,
• η αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης της αναπηρίας για την καταβολή των επιδομάτων,
• η ανακατανομή των οικογενειακών επιδομάτων με ενίσχυση της  στήριξης των οικογενειών με έως δυο τέκνα και
• η πορεία καταβολής Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων για το 2018 και το 2019.
Ποια επιδόματα… ψαλιδίζονται:
Επιδόματα αναπηρίας: Η σκληρότερη μάχη με τους δανειστές στην αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης της αναπηρίας. Οι δανειστές ζητούν την ιδιωτικοποίηση των κέντρων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας αλλά και την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο επιστημονικό εργαλείο του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οικογενειακά επιδόματα: Οι δανειστές ζητούν την περικοπή των ποσών για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω και αναδιανομή των κονδυλίων ή την εξεύρεση των πόρων από την περικοπή άλλων παροχών.
Στεγαστικό – φοιτητικό επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ που ισχύει σήμερα με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.  Οι δανειστές συμφωνούν στο κόψιμο του φοιτητικού επιδόματος από φέτος.
Επίδομα στέγασης: Η κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει από τώρα για τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος στέγασης που θα δοθεί σε 600.000 δικαιούχους το 2019.
Καταβολή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ζητήσει από τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας να περιορίσουν τις δαπάνες τουλάχιστον κατά 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι δανειστές αναμένεται να ζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες για το ΚΕΑ.  Πηγή: Εφημερίδα «Ειδήσεις»

*** Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ελικόπτερο είναι ΡΩΣΙΚΟ! Απολαύστε το... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Το ισχυρότερο ελικόπτερο στον κόσμο είναι γενικώς αποδεκτό ότι είναι το Mi-26, και φυσικά είναι Ρωσικό.
Το ελικόπτερο αυτό μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα ενώ είναι και εξαιρετικά γρήγορο.
Δείτε ένα βίντεο-αφιέρωμα για το εξαιρετικής ποιότητος Ρωσικό όχημα:
Βίντεο : Russian Powerful Helicopter Mil Mi - 26 , https://youtu.be/aQbJEg-0_Lo  .-

*** Η ΡΩΣΙΑ ηγέτης και στο ΕΔΑΦΟΣ! Τα Ρωσικά τανκς ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, οι Ρώσοι χειριστές των τανκς γιορτάζουν τις επαγγελματικές τους διακοπές.
Την παραμονή της ημέρας αυτής, δημοσιογράφος του Russia Today επισκέφθηκε το εκπαιδευτικό έδαφος στην περιοχή της Μόσχας, διεξήγαγε δοκιμαστική οδήγηση του θρυλικού T-80 και εκτίμησε την ικανότητα των πληρωμάτων τους.
Δείτε τα πλάνα στο παρακάτω βίντεο: Т-80 для чайников: тест-драйв легендарного танка от корреспондента RT ,
https://youtu.be/_gm4-qKt9dI  .-

*** «Φεύγει» η Eldorado Gold από την Ελλάδα 
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος συνεχιζόμενες καθυστερήσεις εκ μέρους του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος αλλά και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών παρά τις προσπάθειες της καναδικής εταιρείας και της εκπροσώπου του στην Ελλάδα Hellas Gold να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία.
Η Eldorado Gold καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη για τα σχέδια στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική.
«Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα κόστη και τον προγραμματισμό της Eldorado και τελικά υπονομεύουν τη δυνατότητά μας να προωθήσουμε αποτελεσματικά την ανάπτυξη και λειτουργία αυτών των περιουσιακών στοιχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα γίνουν περαιτέρω επενδύσεις τόσο στα ορυχεία της Κασσάνδρας όσο και στο Πέραμα και τις Σάπες στη Θράκη. Μοναδική εξαίρεση στη διακοπή των επενδύσεων τα χρήματα για ένα πρόγραμμα συντήρησης και για ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα θα μειωθούν τα χρήματα για επενδύσεις στην κοινωνία και τα σχέδια για τις υποδομές ενώ θα επηρεαστούν και οι εισφορές σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Όσον αφορά την τύχη των εργαζομένων και των υπεργολάβων, η αναστολή των συμβολαίων θα γίνει βάσει της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.
Ανακοινώνει, τέλος, ότι «η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».
Η ανακοίνωση της Eldorado έχει ως εξής:
Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.
Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.
Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.
Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.
Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:
«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα. Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα αφορά στην οικοδόμηση μιας παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητας και μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμο εταίρο της χώρας, έχοντας την ικανότητα να προάγει τις δεξιότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων της και να προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για την ευημερία οικογενειών και τοπικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, ως οικονομικός εταίρος αυτή η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει τα άκρως αναγκαία φορολογικά και εξαγωγικά έσοδα για τις επόμενες γενιές.
Η Eldorado ήταν και παραμένει ένας προσηλωμένος, υπεύθυνος και υπομονετικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών. Από την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας με αντίτιμο 2 δις δολάρια το 2012, η Eldorado έχει επενδύσει επιπλέον 1 δις  δολάρια στη χώρα. Το ποσό αυτό θα διπλασιαζόταν αν ήταν σε θέση να αναπτύξει πλήρως τα έργα της σε Ολυμπιάδα, Σκουριές και Πέραμα. Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, η Eldorado δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους μετόχους μας να διαθέτουμε τα κεφάλαια όχι μόνο σε έργα με υψηλότερες αποδόσεις αλλά και σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τις επενδύσεις μας και συνεργάζονται μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Ως εκ τούτου, η Eldorado δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τα κεφάλαιά της χωρίς αυτές τις άδειες και θα επιδιώξει με όλα τα μέσα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή της και να υπερασπιστεί τα συμβατικά της δικαιώματα.
Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα.»
Έργο Σκουριών (Χαλκιδική)
Οι δραστηριότητες κατασκευής και ανάπτυξης του έργου των Σκουριών, με επένδυση άνω των 350 εκ. δολαρίων μέχρι σήμερα και με εργατικό δυναμικό 530 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.
Έργο Ολυμπιάδας (Χαλκιδική)
Η φάση δοκιμαστικής λειτουργίας του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται και η έναρξη εμπορικής παραγωγής της φάσης 2 επρόκειτο να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Ο σημερινός αριθμός εργαζομένων στην Ολυμπιάδα είναι περίπου 950 άτομα συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Η δοκιμαστική φάση και η περαιτέρω ανάπτυξη του μεταλλείου θα ανασταλεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην Ολυμπιάδα.
Έργο Στρατωνίου (Χαλκιδική)
Η μεταλλευτική δραστηριότητα Στρατωνίου απασχολεί σήμερα περίπου 830 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, και είχε διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους βάσει των βεβαιωμένων και πιθανών αποθεμάτων στις αρχές του 2017. Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις για αύξηση των γεωλογικών αποθεμάτων και κατά συνέπεια επέκτασης της ζωής του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών, ενώ ταυτόχρονα η Eldorado υλοποιεί γεωτρητικό πρόγραμμα προκειμένου να εξερευνήσει το κατώτερο τμήμα του κοιτάσματος. Πρόσθετες επενδύσεις θα ήταν απαραίτητες κατά τα επόμενα δύο χρόνια για την επιβεβαίωση πρόσθετων γεωλογικών αποθεμάτων. Όλες οι δραστηριότητες εξόρυξης και εξερεύνησης θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.
Έργα Περάματος και Σαπών (Θράκη)
Τα έργα Περάματος και Σαπών βρίσκονται επί του παρόντος σε καθεστώς συντήρησης λόγω των εκκρεμών αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Περάματος και για το πρόγραμμα γεωτρήσεων στις Σάπες – και οι δύο παραμένουν σε εκκρεμότητα για περισσότερα από τρία χρόνια.  protothema.gr

*** Συναυλία αλληλεγγύης από απόφοιτους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας για συμπολίτη μας 
Συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του ΜΣΚ και πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου  στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των αποφοίτων η συναυλία θα γίνει για τη συγκέντρωση χρημάτων για μέλος του Συλλόγου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
Αυτή η συναυλία είναι πολύ ξεχωριστή κ' ιδιαίτερη για όλους εμάς για ένα πολύ ιδιαίτερο λόγο. Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα για το μέλος μας και συμπολίτη μας,  Μάριο Σαρέλλα, ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιήσει επέμβαση στο Λονδίνο για το εκ γενετής πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όρασή του.
Ευελπιστούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή και να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον  Μάριο στην "δοκιμασία" του αυτή.

***  Η Leroy Merlin ανοίγει κατάστημα στην Καλαμάτα 
Ο…χορός της καθόδου πολυεθνικών εταιριών στην Καλαμάτα καλά κρατεί. Εν αναμονή των πρώτων σε λειτουργία, τους επόμενους μήνες, στο κέντρο της πόλης και στην παραλία, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θ", στη λίστα θα πρέπει να προστεθεί ακόμα μία.
Πρόκειται για τη Leroy Merlin, γαλλικών συμφερόντων, η οποία θα στεγαστεί στη Νέα Είσοδο στον πρώην κτήριο της "Ηλεκτρονικής".
  Ποια είναι
Η Leroy Merlin είναι μια γαλλική εταιρεία για τη βελτίωση της κατοικίας. Διαθέτει υποκαταστήματα σε 13 χώρες. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Groupe Adeo (στην Ελλάδα και στη Κύπρο: συμμετοχή 60% Groupe Adeo, 40% Παύλος Φουρλής).
 Μετά από μια μελέτη σε βάθος της κατοικίας και των συνηθειών των κατοίκων, η Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα τον Μάρτιο 2007 στο εμπορικό πάρκο του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.
 Τον Οκτώβριο 2008 άνοιξε ένα δεύτερο κατάστημα Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό πάρκο του Florida Park. Το Μάρτιο του 2009 ένα τρίτο κατάστημα εγκαινιάστηκε στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, το 1ο διώροφο κατάστημα. Το τέταρτο κατάστημα Leroy Merlin άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στη Λάρισα το Νοεμβρίου 2009. Το πρώτο κατάστημα Leroy Merlin στη Κύπρο άνοιξε τις πύλες του στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο του 2011)
Η Leroy Merlin προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες γκάμες προϊόντων για τα μαστορέματα, τις κατασκευές, τον κήπο και τη διακόσμηση. Η Leroy Merlin συμμετέχει ενεργά εντάσσοντας δυναμικά στην κουλτούρα της την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
 Στόχος, η συνολική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών, και την υποστήριξη της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας (πάνω από 70% των προμηθευτών είναι Έλληνες και Κύπριοι). Τα προϊόντα που επιτρέπουν εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον έχουν σηματοδοτηθεί αντίστοιχα.
Οι άνθρωποι της Leroy Merlin δραστηριοποιούνται ενεργά κάνοντας τοπικές ενέργειες με συγκεκριμένα προγράμματα για το περιβάλλον και για πληθυσμούς με ειδικές ανάγκες και συνθήκες διαβίωσης. Η ανακύκλωση στα καταστήματα και τα γραφεία γίνεται συστηματικά. Οι πλαστικές σακούλες στα καταστήματα έχουν καταργηθεί και αντικατασταθεί με εναλλακτικές λύσεις.
   Ιστορία
Tο 1923, ο Αντόλφ Λερουά και η Ροζ Μερλέν, σύντροφοι στη προσωπική ζωή και συνεργάτες, εμπορεύονταν στη βόρεια Γαλλία υλικά που άφησαν πίσω τους οι συμμαχικές δυνάμεις μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύντομα παρατήρησαν μεγάλη ζήτηση σε προϊόντα για το σπίτι και τις κατασκευές και άρχισαν το εμπόριο επίπλων και προϊόντων για τα μαστορέματα και τις κατασκευές. Έτσι γεννήθηκαν τα μαστορέματα και το DIY.
Το 1960, η εταιρεία πήρε το όνομα Leroy Merlin, επινόησε τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων στο σπίτι και άνοιξε το πρώτο μεγάλο κατάστημα πώλησης προϊόντων μαστορέματος. Από το 1979, η Association Mulliez είναι ο κύριος μέτοχος του Groupe Adeo, της μητρικής εταιρείας στην οποία ανήκει πλέον η Leroy Merlin.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά
Για ελλείψεις κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί
Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά
~ Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει σε λίγη ώρα σε όλα τα σχολεία της χώρας, με χιλιάδες μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τους.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ σε σχολεία των αστικών κέντρων θα μεταβούν για να ευχηθούν όπως κάθε χρόνο το «καλή χρονιά» και οι αρχηγοί των κομμάτων του Kοινοβουλίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Είναι το σχολείο στο προαύλιο του οποίου έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο Μάριος.
Το υπουργείο Παιδείας έκανε την περασμένη Παρασκευή προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική εκπαίδευση, οπότε δεν αναμένεται να διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα με κενά στα σχολεία της χώρας.
Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας ωστόσο (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) αναφέρουν ότι παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, θα λείπουν σήμερα από τα σχολεία περίπου 4.500 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη. Με κύριο το πρόβλημα στα Δημοτικά Σχολεία καθώς Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κάνει λόγο για 4000 κενά, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια τα κενά αναμένεται, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, να είναι γύρω στα 1000 πανελλαδικά.  in.gr

***  Ίρμα: Κατέστρεψε τα πάντα και «σβήνει»! Σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής η Φλόριντα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~ - Σε τροπική καταιγίδα εξασθενεί πλέον ο κυκλώνας Ίρμα - Εικόνες απίστευτης καταστροφής από το πέρασμά του - Συνολικά 30 οι νεκροί από το φονικό πέρασμά του - Τρία εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα - Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να πάει στους πληγέντες
Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, άφησε πίσω της 30 νεκρούς σε Καραϊβική και ΗΠΑ και τώρα, σιγά σιγά, η Ίρμα «σβήνει». Η καταστροφή δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμη. Θα έρθει στο φως όταν ο κυκλώνας υποχωρήσει τελείως.
~ Η Ίρμα αναμένεται σήμερα Δευτέρα (11.09.2017) να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, ενώ θα κινείται στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Τζόρτζια, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).
*USA: Floridians behold Irma as fierce hurricane tears through Naples :  https://youtu.be/SzWmlxcwrPY .-
~ Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, άφησε πίσω της 30 νεκρούς σε Καραϊβική και ΗΠΑ και τώρα, σιγά σιγά, η Ίρμα «σβήνει».
Η καταστροφή δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμη. Θα έρθει στο φως όταν ο κυκλώνας υποχωρήσει τελείως. Η Ίρμα αναμένεται σήμερα Δευτέρα (11.09.2017) να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, ενώ θα κινείται στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Τζόρτζια, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).

Ο κυκλώνας εξασθένησε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Τάμπα στην Φλόριντα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα ανέμων 155 χλμ/ω σύμφωνα με το NHC. Μαζί με τον Ίρμα, εξασθενεί και ο κυκλώνας Χοσέ, που κινούνταν πάνω από τον δυτικό Ατλαντικό. Η σφοδρότητά του, αναμένεται να εξασθενήσει περαιτέρω μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, σύμφωνα με NHC
Οι άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα κινούνται με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ βρίσκεται 395 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της νήσου Γκραντ Τερκ.
* USA: Palm trees wobble as Irma slams Naples : https://youtu.be/bt5lsyknDT8 .-
~
Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, άφησε πίσω της 30 νεκρούς σε Καραϊβική και ΗΠΑ και τώρα, σιγά σιγά, η Ίρμα «σβήνει». Η καταστροφή δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμη. Θα έρθει στο φως όταν ο κυκλώνας υποχωρήσει τελείως. Η Ίρμα αναμένεται σήμερα Δευτέρα (11.09.2017) να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, ενώ θα κινείται στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Τζόρτζια, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).

Ο κυκλώνας εξασθένησε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Τάμπα στην Φλόριντα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα ανέμων 155 χλμ/ω σύμφωνα με το NHC. Μαζί με τον Ίρμα, εξασθενεί και ο κυκλώνας Χοσέ, που κινούνταν πάνω από τον δυτικό Ατλαντικό. Η σφοδρότητά του, αναμένεται να εξασθενήσει περαιτέρω μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, σύμφωνα με NHC. Οι άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα κινούνται με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ βρίσκεται 395 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της νήσου Γκραντ Τερκ.

Στο μάτι του κυκλώνα η Φλόριντα

Συνοδευόμενο από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες, το μάτι του γιγαντιαίου κυκλώνα Ίρμα έφθασε στη Φλόριντα προκαλώντας εικόνες αποκάλυψης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πινακίδα STOP που γυρνούσε γύρω γύρω εξαιτίας των ανέμων;
~
Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, άφησε πίσω της 30 νεκρούς σε Καραϊβική και ΗΠΑ και τώρα, σιγά σιγά, η Ίρμα «σβήνει». Η καταστροφή δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμη. Θα έρθει στο φως όταν ο κυκλώνας υποχωρήσει τελείως. Η Ίρμα αναμένεται σήμερα Δευτέρα (11.09.2017) να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, ενώ θα κινείται στα βόρεια της πολιτείας Φλόριντα ή πάνω από τις νότιες περιοχές της Τζόρτζια, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).

Ο κυκλώνας εξασθένησε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Τάμπα στην Φλόριντα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα ανέμων 155 χλμ/ω σύμφωνα με το NHC. Μαζί με τον Ίρμα, εξασθενεί και ο κυκλώνας Χοσέ, που κινούνταν πάνω από τον δυτικό Ατλαντικό. Η σφοδρότητά του, αναμένεται να εξασθενήσει περαιτέρω μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, σύμφωνα με NHC. Οι άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα κινούνται με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ βρίσκεται 395 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της νήσου Γκραντ Τερκ.

Στο μάτι του κυκλώνα η Φλόριντα

Συνοδευόμενο από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες, το μάτι του γιγαντιαίου κυκλώνα Ίρμα έφθασε στη Φλόριντα προκαλώντας εικόνες αποκάλυψης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πινακίδα STOP που γυρνούσε γύρω γύρω εξαιτίας των ανέμων;

Ο Ντόναλντ Τραπ ήδη κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφή και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να την επισκεφτεί άμεσα. Με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα ο κυκλώνας Ίρμα έφθασε στο έδαφος στο Μάρκο Άιλαντ, στη δυτική Φλόριντα, στις 22:35.
~  Κατατασσόταν ακόμη στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον αλλά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας εξασθένησε στην κατηγορία 2.
Με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ. ανά ώρα, ο κυκλώνας κάλυπτε 22 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα θύματα της Ίρμα

Η Φλόριντα ήδη μετράει τρεις νεκρούς από τον κυκλώνα: έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία το Σαββατοκύριακο. Ο απολογισμός προστίθεται στους 27 νεκρούς που άφησε πίσω του ο κυκλώνας σε πολλά νησιά της Καραϊβικής.
~
Το φαινόμενο έχει εξάλλου προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Φλόριντα δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με τις εταιρείες που ηλεκτροδοτούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου θα χρειαστεί εβδομάδες.

Προς το παρόν, η κακοκαιρία έχει επηρεάσει τους καταναλωτές της εταιρείας Florida Power & Light’s (FPL) στο νότιο και ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Η FPL, η μεγαλύτερη πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλόριντα, γνωστοποίησε ότι περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια από τους πελάτες της δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα γύρω στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Περισσότερο επηρεάστηκαν οι κομητείες Μαϊάμι Ντέιντ, Μπρόουαρντ και Παλμ Μπιτς. «Θα χρειαστεί να ανοικοδομήσουμε τμήμα του συστήματός μας, ιδίως στο δυτικό τμήμα της πολιτείας. Αυτή η διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας θα διαρκέσει εβδομάδες, όχι ημέρες» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Ρομπ Γκουλντ.

Η απόφαση Τραμπ

Στην ηλιόλουστη Ουάσινγκτον και με την εντυπωσιακή Μελάνια στο πλευρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ, κήρυξε τη Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής.

*** Αθλητική ενημέρωση :

  ~** Δευτέρα , 11-09-2017  ώρα 19.30 :
*** ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΠΑΟΚ    0-0 .-^
 
 ~ Μεγάλη γκέλα του (τραγικού στο β' μέρος) ΠΑΟΚ, καθώς αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 32' έμεινε στο 0-0 με τον μάγκα Απόλλωνα. Δύο δοκάρια ο δικέφαλος, που κόλλησε ξανά μακριά από την Τούμπα!            
Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κύργιας, Ντάσιος, Μπίτζιμιν, Βαλλιάνος, Κονέ (92’ Μενδρινός), Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (78’ Μάατσεν), Σιατραβάνης (92’ Ελμπάζ), Καστιγέχος
Στον πάγκο για τον Απόλλωνα: Ταΐρης, Μπάμπιαρζ, Κούρος, Μπαρτολίνι
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (63’ Κάτσε), Πέλκας (46’ Μαουρίτσιο), Τζάλμα Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (72’ Μακ), Πρίγιοβιτς
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Λημνιός, Κουλούρης
Διαιτητής του αγώνα ο Στυλιαράς με βοηθούς τους Πετρόπουλο, Κολοσιώνη.
 

 ***  SUPER LEAGUE στην Ελλάδα 3η αγωνιστική  :

ΗΜ/ΝΙΑΩΡΑΟΜΑΔΕΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
09/09/1716:00ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΛΑΜΙΑ1 - 3
09/09/1718:15ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ0 - 0
09/09/1720:30ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1 - 1
10/09/1716:00ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ1 - 1
10/09/1718:15ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ1-1
10/09/1718:15Α.Ε.Κ. - ΑΕΛ 4-0
10/09/1720:30ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-0
11/09/1719:30ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.

***  ΕΛΛΑΔΑ -ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  77-64 , (37-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  25-17 , (37-30) , 61-48 , 77-64 .-

*** Η ΡΩΣΙΑ στους  Οκτώ (8) .
~** ΡΩΣΙΑ -ΚΡΟΑΤΙΑ   101-78 .- ^

*** ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των προημιτελικών στο Ευρωμπάσκετ :
Τρίτη 12-09-2017 :
 Α.-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
Β.- ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ
Τετάρτη 13-09-2017 :
Γ .- ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ
Δ .-ΙΤΑΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
*** ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ :
Πέμπτη 14-09-2017:
ΝΙΚΗΤΗΣ Α-ΝΙΚΗΤΗΣ Β
Παρασκευή 15-09-2017 :
ΝΙΚΗΤΗΣ Γ -ΝΙΚΗΤΗΣ Δ

ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
  *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  
 
 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου