Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...
~ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για ΟΛΟΥΣ μας .... !


Από επίσκεψη Τσίπρα στις Η.Π.Α. ΤΗΝ 16-19/10/2017 :
~*N. TRABS- Α. ΤΣΙΠΡΑΣ Λ Οίκος -1- 17/10/2017: https://youtu.be/CVGrGnxIK_I  .-
~*Α .Τσίπρας  - Τράμπ στο Λ. ΟΊΚΟ  17/10/2 17   - 2-:https://youtu.be/o6HNWsuQqiw  .-

 
 Διά να έλθη το Πνεύμα το Άγιον να κατοικήση μέσα μας, πρέπει πρώτα να καθαρίσωμεν το εσωτερικόν μας με την ταπείνωσιν.Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

~ 16 Οκτωβρίου
16. Μαρτύρος Λογγίνου του εκατοντάρχου, του φρουρήσαντος τον Κύριον επί του Σταυρού και εν τω Τάφω (†α΄αι.). Μαρτύρων Δομετίου, Δομνίνου, Λεοντίου και Τερεντίου. Οσίων Μαλλού καί Σαβίνου.
~
~
~ Ἦχος α’. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.
~ Τὸν Ἥλιον τῆς δόξης Σταυρῶ προσηλωθέντα, καὶ τοὶς ἐν σκιᾷ τοῦ θανάτου ἐκλάμποντα ὡς εἶδες, ηὐνάσθης αὐτοῦ ταὶς ἀστραπαίς, καὶ ἤθλησας Λογγίνε εὐσεβῶς, διὰ τοῦτο νοσημάτων παντοδαπῶν, λυτρούσαι τοὺς ἐκβοώντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.
* Απολυτίκιο Αγ. Λογγίνου του Εκατόνταρχου - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/wkT_kaNzt6M .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
~

***  Επέστρεψε σαν Μητροπολίτης ο κ. Θεόκλητος στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας 
 
 
Την πρώτη θεία Λειτουργία ως Επίσκοπος τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών καί Μετεώρων κ. Θεόκλητος, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, του οποίου υπήρξε Εφημέριος και Προϊστάμενος για 20 συναπτά έτη.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη και ιερείς της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Συμπροσευχόμενος παρέστει από του ιερού βήματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.
Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο Μητροπολίτη. Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Σταγών, αναφέρθηκε με συγκίνηση στα χρόνια της διακονίας του στην ενορία και δώρησε στον Ναό ως αγαθή ανάμνηση ένα αργυρούν ιερό Ευαγγέλιο. Το Εκκλησιασ. Συμβούλιο με την σειρά του προσέφερε στον κ. Θεόκλητο μία πλήρη αρχιερατική στολή και ένα Εγκόλπιο μετά επιστηθίου Σταυρού.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ερχόμενος εξ άλλης ενορίας, στην οποία λειτούργησε, ευχήθηκε για μία ακόμη φορά στον Μητροπολίτη Σταγών να έχει υγεία και ευλογημένη ποιμαντορία και παρουσίασε τον νέο Εφημέριο-Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο.

*** «Έκπληξη» για τους αστέγους της Αθήνας 
Η «Έκπληξη» της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ και της ΜΚΟ «Κλίμακα» επιστρατεύει για 8η χρονιά την τέχνη στην υπηρεσία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη προγράμματος στήριξης αστέγων της ΜΚΟ Κλίμακα, «η φιλοσοφία και στόχος αυτής της εκδήλωσης δεν είναι να σώσουμε τους αστέγους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι η ελληνική κοινωνία έχει εκείνα τα αντανακλαστικά απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη στέγης, κάτι που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται περισσότερο λόγω της φτωχοποίησης του πληθυσμού και της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για την αποτύπωση της αλληλεγγύης που υπάρχει στις κοινωνίες σήμερα εντός αλλά κι εκτός Ελλάδας. Είναι πολύ ωραίο η τέχνη που ενώνει ανθρώπους, πολιτισμούς, έρχεται να στηρίξει μια πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα όπως είναι οι άστεγοι».
Όπως λέει χαρακτηριστικά, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνεται κάθε χρονιά ποτέ δεν είναι αρκετό για να λύσει ένα τέτοιων διαστάσεων πρόβλημα. «Μπορούμε όμως να καλύψουμε κάποιες δράσεις. Δε λειτουργούμε ως φιλανθρωπικός φορέας, πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Εμείς πλέον λειτουργούμε το θεσμό της κοινωνικής κατοικίας. Στηρίζουμε τη στέγαση ατόμων που είτε κινδυνεύουν με έξωση είτε βρίσκονται στον δρόμο. Οπότε τους επιδοτούμε το ενοίκιο, κάποια λειτουργικά έξοδα, ενώ παρεμβαίνουμε ώστε αυτά τα άτομα να μπορούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, να έχουν μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής, να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας ή ψυχικής υγείας. Εμείς πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δράσεις και φιλανθρωπίες».
Για τη μεγάλη κι άμεση ανταπόκριση καλλιτεχνών αλλά και του κοινού κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Κολλάρου, επιμελήτρια της έκθεσης. «Είναι η 8η φορά που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση και την έκθεση, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Την προετοιμάζουμε από το Μάιο. Η ανταπόκριση των καλλιτεχνών είναι μεγάλη. Μάλιστα, ανυπομονούν να συμμετάσχουν θα έλεγα, καθώς υπάρχουν κάποιοι δημιουργοί που μας ακολουθούν από την πρώτη κιόλας χρονιά. Αυτή τη χρονιά όμως έχουμε και πολλές καινούργιες συμμετοχές, όχι μόνο γνωστούς, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες, από χώρες όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και από την Αμερική και το Μεξικό».
Μάλιστα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κάποιοι καλλιτέχνες ανυπομονούν να συμμετάσχουν, γιατί είναι ένας τρόπος να συνεισφέρουν κι οι ίδιοι στο πρόβλημα των αστέγων. Με όχημα το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους "μεταφράζουν" την προσφορά τους σε αυτήν την ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Εξάλλου, ο καθένας βοηθά από τη θέση που μπορεί και με τις δικές του δυνατότητες».
Όπως δηλώνει η κα Κολλάρου, η έκθεση θα συγκεντρώσει γύρω στα 300 έργα τέχνης, η τιμή τους είναι 50 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι ανερχόμενος ή παρά πολύ γνωστός ο δημιουργός. «Σε αυτήν την έκθεση θα λέγαμε ότι οι καλλιτέχνες εξισώνονται κι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν αυτόν το σκοπό».
Και η ανταπόκριση του κοινού όμως είναι επίσης θερμή. «Είναι και μια ευκαιρία θα λέγαμε ο κόσμος να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει τη σύγχρονη τέχνη, ενώ έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα αυθεντικό έργο τέχνης σε πολύ καλή τιμή, συμβολική, διότι δεν αντανακλά την αξία των έργων. Βασικά στόχος μας είναι και ευχόμαστε να πουληθούν όλα τα έργα, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό».
Η έκθεση άρχισε χθες στο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι (Κωνσταντινουπόλεως 44), ενώ σήμερα Σάββατο 14 και αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα λειτουργεί από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο Πασχάλης για τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Κιτσικόπουλο 
Η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Κιτσικόπουλου το πρωί της Κυριακής στην Παλιόχωρα Αβίας, έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα αφού ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος ήταν ένας κιθαρίστας που άφησε  το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι. Από τις μεγαλύτερες συνεργασίες του ήταν αυτή με τους Olympians.
Το βράδυ της Κυριακής ο Πασχάλης θέλησε να τον αποχαιρετήσει γράφοντας τα παρακάτω στο Facebook:
"Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Γνώρισα τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο τότε που σπούδαζε στο Α.Π.Θ.Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν τακτικός θαμώνας στο club που εμφανιζόμασταν.
Αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός μας και όταν διαλύσαμε συνέχισα εγώ να συνεργάζομαι μαζί του.
Καλός φίλος, καλός κιθαρίστας και καλός συνεργάτης,
Βαγγέλη έφυγες πρόωρα και άδικα.
Θα σε θυμόμαστε με αγάπη.
Σημ.Στις φωτογραφίες ωραίες στιγμές απο τότε και πρόσφατα."

Θανατηφόρο ατύχημα στην Παλιόχωρα Αβίας
 Ολύμπιανς:

Το συγκρότημα  δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1965 στην Θεσσαλονίκη από τους 'Αλκη Κακαλιάγκο (πιάνο-hammond organ)   μέλος των "VIPS", και τα μέλη του διαλυθέντος συγκροτήματος των "BRAHMS" Πασχάλη Αρβανιτίδη (τραγούδι-μπάσο), Βαγγέλη Κουτσοτόλη (σαξόφωνο), Κούλη Καλογιαννίδη (κιθάρα), Δημήτρη Λαζαρίδη (τύμπανα).
Πρώτες εμφανίσεις στo night-club "Χαβάη" στην Ν.Κρήνη (σήμερα νοσοκομείο ΙΚΑ) με "αφεντικό" τον Τάκη Κανίδη. Η νεολαία της Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή αγκαλιάζει και στηρίζει με την αγάπη της το συγκρότημα.
Ο Γιώργος Κοντόπουλος  (ραδιοφωνικός παραγωγός) με τα μαγνητόφωνα του ηχογραφεί ζωντανά τους Ολύμπιανς σε μουσικό πρωινό στην "Χαβάη" και τους παρουσιάζει σε εκπομπή του στον Αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργούσε τότε στην Περραία  Θεσσαλονίκης.Ο 'Αλκης Στέας σε εκπομπή του στο Κρατικό ραδιόφωνο βγάζει στον αέρα  την ίδια ηχογράφηση με ζωντανή συνέντευξη των Ολύμπιανς.Αυτή την εκπομπή την ακούει ο Γιάννης Σωκρατίδης τότε διευθυντής του υποκαταστήματος στην Θεσσαλονίκη της Δισκογραφικής εταιρείας "Ελλαδίσκ"  ο οποίος ενθουσιάζεται και ανοίγει τον δρόμο για να ηχογραφηθούν στην Αθήνα (Δεκέμβριος 1965), με παραγωγό τον Σπύρο Ράλλη, το πρώτο σαρανταπεντάρι δισκάκι με τον  "Τρόπο" και το "Συμπόσιο".Αποτέλεσμα, επιτυχία και αναγνώριση σ'όλη την Ελλάδα.
Σημαντικός σταθμός η πρώτη εμφάνιση των ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου1966 στην "Χρυσή Βραδυά" σε μια μεγάλη πολύωρη συναυλία στο κατάμεστο Παναθηναικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο όπου σμμετείχε όλο το μουσικό κατεστημένο της εποχής.Επίσης διεξήχθη ένας διαγωνισμός νεανικών μουσικών συγκροτημάτων όπου οι Θεσσαλονικείς ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ πήραν το 78% το ψήφων της Αθηναικής νεολαίας,''.....αυτό ήταν κάτι που έφτανε τα όρια ενός σκανδάλου.'Ενα απρόβλεπτο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ,τσάκιζε τα καλύτερα συγκροτήματα της Αθήνας -και μάλιστα μέσα στην έδρα τους!......" (απόσπασμα από το βιβλίο ''Ελληνικό Ροκ'' του Μανώλη Νταλούκα).                                 
Η πρωτοφανής επιτυχία των "Ολύμπιανς", για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. μπορεί να αιτιολογηθεί ως εξής.Πάντα οι νέοι θέλουν να έχουν την δική τους μουσική. Ο χορευτικός ρυθμός που συγκινούσε τότε (1965)  ήταν το σέικ. Οι "Φόρμινξ", που προηγήθηκαν των "Ολύμπιανς", έπαιζαν μεν μοντέρνα χορευτική μουσική, αλλά "σνόμπαραν" τον ελληνικό στίχο. Και γενικά όλα τα συγκροτήματα εκείνης της εποχής έκαναν το ίδιο, η τραγουδούσαν στα  ελληνικά με ξενική προφορά...."Από τη βραδυά εκείνη,όλα τα συγκροτήματα αναθεωρούν την στάση τους .'Ολοι αρχίζουν να γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο η...... διασκευάζουν ξένες επιτυχίες στα ελληνικά...." (απόσπασμα από το βιβλίο ''Ελληνικό Ροκ'' του Μανώλη Νταλούκα).
Η καθαρή και ειλικρινής άρθρωση του Πασχάλη σε μελωδίες με ελληνικό στίχο, σε μουσική με "ευρωπαικό άκουσμα" σε σύγχρονους μοντέρνους χορευτικούς ρυθμούς έκανε να σκιρτίσουν οι καρδιές όλων των νέων, και να χαρίσουν όλη τους την αγάπη στο συγκρότημα και ακόμη να την μεταφέρουν και στις επόμενες γενιές.
Αποτέλεσμα όλα τα νεανικά ροκ συγκροτήματα άρχισαν να ηχογραφούν την μουσική τους πάνω σε ελληνικό στίχο,και μέχρι σήμερα όλα τα ροκ συγκροτήματα ακόμη και τα πιο.....(hard rock) τραγουδούν ελληνικά.Ετσι επικράτησε και ο όρος "Ελληνικό ροκ".
Ακολουθεί το "Συγνώμη" με στίχους γραμμένους από τον Ν.Ελληναίο, το "Σχολείο" και η δημοτικότητα του γκρουπ ανεβαίνει στα ύψη.
Στρατιωτική θητεία, σπουδές και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις απεμάκρυναν κάποια ιδρυτικά μέλη από το συγκρότημα.
'Ετσι πολλοί καλοί μουσικοί που εν συνεχεία διέπρεψαν στο μουσικό στερέωμα πέρασαν από τους "Ολύμπιανς" όπως οι Βασίλης Παπαβασιλείου (μπάσο-τραγούδι), Νίκος Παπάζογλου (ο γνωστός τραγουδιστής) και Γιάννης Καρατζόγλου (τραγούδι), Παντελής Δεληγιαννίδης (κιθάρα), Γιώργος Ζηκογιάννης (μπάσο), Νίκος Αρχοντής (βιολί-σαξόφωνο), Αντώνης Θεοδωρόπουλος (σαξόφωνο), Πάνος Λεμονίδης (ντράμς), Νέστωρας Δάνας (κιθάρα), Βαγγέλης Κιτσικόπουλος (κιθάρα-τραγούδι), Ρούλης Πυρίλης (ντράμς).
Το 1972 έχουν απομείνει από τα ιδρυτικά μέλη μόνο ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και ο 'Αλκης Κακαλιάγκος. Τα μουσικά πράγματα της εποχής δεν ευνοούν την ύπαρξη συγκροτημάτων (1972).
Ο Πασχάλης κατεβαίνει στην Αθήνα και ξεκινά μια επιτυχημένη σόλο καριέρα.
Ο 'Αλκης Κακαλιάγκος παραμένει στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να συνθέτει μουσική, να κάνει μουσικές παραγωγές με αποκορύφωμα την μουσική επένδυση στην μεγάλου μήκους ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου "Το Ρομαντικό σημείωμα" συμμετοχή στο 38ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1987.Πρόσφατη συνθετική εργασία (2012) η μουσική επένδυση στο μεγάλου μήκους ( 116 λεπτών περίπου ) ντοκυμαντέρ "ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (Memories from Thessaloniki δες βίντεο παρακάτω).Μια παραγωγή της ΕΡΤ 3 (Κρατική τηλεόραση) στο πρόγραμμα "Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης"(Κ.Μπλιάτκας) για την επέτειο των 100 χρόνων (1912-2012) ελεύθερης Θεσσαλονίκης.
'Ολες ο μεγάλες επιτυχίες των Ολύμπιανς πέτυχαν μεγάλες πωλήσεις εντός της Ελλάδας αλλά και στους ομογενείς του εξωτερικού.Το δε τραγούδι τους "Συγνώμη" (Κακαλιάγκος Α.-Ν.Ελληναίος) κυκλοφόρησε και σε ξένες διασκευές.1)Οι "Επίκουροι" στην Τσεχοσλοβακία  ,2)στα Αγγλικά με τον Piero Cotto με τίτλο Forgiveness  και 3) στην Τουρκία στην Τούρκικη γλώσσα με τίτλο Aşkı Sende Buldum να το τραγουδά με μεγάλη επιτυχία η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Gönül Turgut από το 1969.Από το 2010 οι παραγωγοί του επιτυχημένου σε 25 χώρες τηλεοπτικού σήριαλ "Η Προδοσία" ενσωμάτωσαν την Τούρκικη έκδοση του τραγουδιού στο σήριαλ.
Οι ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ είναι το μοναδικό Ελληνικό μουσικό γκρουπ που τιμήθηκε με χρυσό & πλατινένιο δίσκο για τις 50.000 & 100.000 αντίστοιχα πωλήσεις LP δίσκου τους.Το 2015 γιορτάζουν 50 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική μουσική.Το 2016 γιορτάζουν 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους 45στροφών με το θρυλικό τραγούδι τους "Τρόπο"(δες βίντεο) με flipside  το instrumental "Συμπόσιο". kakaliagos.gr
Video:  Olympians - Φίλε μου φίλε , https://youtu.be/K2VSsL_F_mY .-

***   Διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη των Εργατικών Κατοικιών Κυπαρισσίας 
Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν κάτοικοι στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας για εγκατάλειψη από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως ισχυρίζονται, είναι πάρα πολλά αλλά παρά το γεγονός ότι τα έχουν κατ’ επανάληψη επισημάνει στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν έχουν δει ενδιαφέρον κι ανταπόκριση από την πλευρά της. Στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών διαμένουν εκατοντάδες πολίτες που είναι δημότες του δήμου Τριφυλίας και πληρώνουν δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Ωστόσο, ενώ οι ίδιοι είναι συνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο δήμο, όπως αναφέρουν, ανταποδοτικότητα από την πλευρά της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας δεν υπάρχει. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, σημειώνουν, δεν είναι όσο συχνή θα έπρεπε για έναν οικισμό με τόσα σπίτια και τόσους κατοίκους και μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι κάδοι είναι χαλασμένοι και τρύπιοι και τρέχουν ζουμιά ενώ αναδύεται μπόχα που δε μπορούν να αναπνεύσουν. Ακόμα και όταν αδειάζουν η κατάσταση είναι άθλια από τη δυσοσμία επειδή δεν πλένονται και απολυμαίνονται. Για τα σκουπίδια διαρκής είναι ο φόβος τους για τη δημόσια υγεία στον οικισμό. Κλαριά και ογκώδη αντικείμενα είναι επί εβδομάδες ολόκληρες αφημένα σε διάφορα σημεία των πεζοδρομίων αλλά παρότι έχουν ειδοποιήσει κι ενημερώσει τη δημοτική Αρχή δεν έχει περάσει ένα φορτηγό του δήμου Τριφυλίας να τα απομακρύνει. Οι δρόμοι, σε κάποια σημεία, από έργα του έχει εκτελέσει ο δήμος έχουν «σπάσει» αλλά ακόμα δεν είναι αποκατασταθεί το οδόστρωμα, ενώ σε ένα σημείο που έχει τοποθετηθεί σιδερένια σχάρα για τα όμβρια ύδατα, υπάρχει «γούβα» ολόκληρη στην οποία απλώς έχουν βάλει έναν προστατευτικό κώνο. Ο, δε, δρόμος από την επαρχιακή οδό μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και, μάλιστα, είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας που εφάπτεται του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών. Όσο για το πεζοδρόμιο από το Γυμνάσιο μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες, οι κάτοικοι λένε ότι η δημοτική Αρχή τους είπε ψέματα. «Δεν είμαστε δημότες β’ κατηγορίας όσοι κατοικούμε στις Εργατικές Κατοικίες. Δημότες με υποχρεώσεις και δικαιώματα είμαστε. Τόσες οικογένειες με μικρά παιδιά.  Η δημοτική Αρχή Τριφυλίας μάς αγνοεί. Έχει εγκαταλείψει τον οικισμό και τόσους ανθρώπους στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς το δήμο, αλλά η δημοτική Αρχή δεν παρέχει ανταποδοτικότητα στον οικισμό μας και σε εμάς. Επειδή μένουμε στις Εργατικές Κατοικίες μη μας θεωρούν δημότες β’ κατηγορίας. Η καθαριότητα είναι δικαίωμά μας και πληρώνουμε στο δήμο. Βλέπετε την κατάσταση που είναι έτσι εδώ και πολλές εβδομάδες παρότι έχει ενημερωθεί η δημοτική Αρχή. Δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούμαστε από το δήμο. Καθαριότητα, δρόμους, φωτισμό. Μας κοροϊδεύουν με το πεζοδρόμιο και το φωτισμό που λένε ότι φτιάχνουν και θα έφτιαχναν και δημοπρατήθηκε έργο για το πεζοδρόμιο και ποτέ δεν το έφτιαξαν. Μας έδειχναν τα σχέδια και τους πιστεύαμε. Ψέματα. Κινδυνεύουμε για να έρθουμε στα σπίτια μας. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας…», είπαν στο «Θ» κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Κυπαρισσίας.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Και νέα υπόθεση για την οικοπεδοποίηση της Ελαφονήσου προσεχώς στο Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας 
Και δεύτερη υπόθεση απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση με αντικείμενο την περίφημη ιστορία «οικοπεδοποίησης» της Ελαφονήσου, οδηγείται σύντομα στις αίθουσες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Αυτή τη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας παραπέμπονται 5 άτομα, 4 άντρες και μια γυναίκα, με επίδικα 20 συμβόλαια. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που δικάσθηκε και στην πρώτη υπόθεση και κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και ο ξάδελφος του Δημάρχου Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη υπόθεση που εκδικάσθηκε επίσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάσθηκαν 15 συνολικά κατηγορούμενοι, με την μικρότερη ποινή να είναι 12 έτη κάθειρξης.
  Τότε 17 συμβόλαια
Στην πρώτη υπόθεση που εκδικάσθηκε φέτος και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο εξετάσθηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ από την έδρα τότε είχε τονισθεί ότι εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν 135 συμβόλαια. Στην υπόθεση τότε, βασικός κατηγορούμενος ήταν ο νυν Δήμαρχος Ελαφονήσου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και πλέον βρίσκεται κρατούμενος, καθώς δεν είχε καταβάλλει το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε ορισθεί από το δικαστήριο ως εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.
  Τώρα 20
Η νέα υπόθεση που οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων αφορά 20 επίδικα συμβόλαια, τα οποία συντάχθηκαν από τον Οκτώβριο 2002 έως το Μάιο του 2007 και η εμπορική τους αξία, σύμφωνα με αυτή που έχει υπολογισθεί στο βούλευμα ξεπερνάει τουλάχιστον τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτή κατηγορείται ο ξάδελφος του Δημάρχου ότι με τη σύμπραξη του συμβολαιογράφου κατήρτισε ατομικά και ως πληρεξούσιος των άλλων τριών κατηγορουμένων,  συμβόλαια για εκτάσεις, για τις οποίες όλοι γνώριζαν σύμφωνα με το βούλευμα, ότι ήταν δασικές εκτάσεις.
Ειδικότερα, ενώ το γνώριζαν παρουσίασαν ψευδώς και παραπλάνησαν την Υποθηκοφύλακα Νεάπολης, ότι οι κληρονομούμενες και μεταβιβαζόμενες με τα επίδικα συμβόλαια εκτάσεις, είναι αγροτικές και ότι αποκτήθηκαν από κληρονομιά.
Επίσης, απέκρυψαν διατάξεις του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου το 1996 και του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου του  1970, με τις οποίες είχε διαταχθεί η αποβολή τους από τις εκτάσεις αυτές.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για άτομα της ευρύτερης οικογένειας που δεν παραπέμπονται σε δίκη, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν αποφασίσει και επιβάλει, τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εκποίησης ακινήτων που κατέχουν και βρίσκονται στην επίδικη περιοχή.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ανύπαρκτα τα σπίτια προς ενοικίαση για μόνιμη κατοικία στην Καλαμάτα 
Είδος προς εξαφάνιση έχουν γίνει  τα σπίτια  προς ενοικίαση για μόνιμη κατοικία στην Καλαμάτα. Αλλά και γι’ αυτές που προσφέρονται, τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και  εκ διαμέτρου αντίθετα με το βασικό μισθό της εποχής μας.
Όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων στην Καλαμάτα, σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις   σπίτι για μόνιμη κατοικία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και σχεδόν ακατόρθωτο σε οικονομική τιμή.
Η αυξημένη φορολογία, τα χρέη που αφήνουν κάποιοι ενοικιαστές φεύγοντας, αλλά και οι φθορές, έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες ή να τα κρατούν κλειστά ή να τα νοικιάζουν με την ημέρα.
Στην ανυπαρξία προσφοράς έχει οδηγήσει και η οικοδομική ύφεση της τελευταίας δεκαετίας, αφού τα νέα διαμερίσματα που έχουν χτιστεί είναι ελάχιστα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν φοιτητές που ακόμα δεν έχουν βρει μόνιμη κατοικία στην Καλαμάτα και φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια ή διαμένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία.
  «Δυσεύρετα τα μεγάλα σπίτια»
Πολύ μεγάλη έλλειψη χώρων για ενοικίαση, έχει παρατηρήσει ο κ. Δημήτρης Ζάγουρας, από το Real Estate.  Η αναζήτηση μίσθωσης χώρου για μόνιμη κατοικία, έχει μετατραπεί σε ένα πολύ δύσκολο πάζλ. Δυσεύρετα, όπως είπε ο κ. Ζάγουρας, είναι τα μεγάλα σπίτια, από δύο κρεβατοκάμαρες και πάνω.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, όπως εξήγησε, έχει διαπιστώσει πως προτιμούν να τα κρατάνε κλειστά παρά να τα νοικιάζουν για μόνιμη κατοικία. Κι αυτό γιατί η δυνατότητα που τους έχει δώσει τώρα η ημερήσια μίσθωση, εκτιμούν ότι τους συμφέρει περισσότερο.
Επίσης,  τους αποτρέπει η επιλογή της μόνιμης μίσθωσης, καθώς στο παρελθόν έχουν παθήματα από ενοικιαστές που ή τους άφησαν «φέσια» σε ενοίκια και λογαριασμούς ή μεγάλες φθορές στο ακίνητό τους. Όπως κατέληξε, το κράτος ζητάει φόρους για τα ακίνητα και τα μισθώματα, αλλά αν ένας ενοικιαστής σου καταστρέψει το σπίτι, το κράτος δεν το ενδιαφέρει.
  «Υψηλά ενοίκια»
Και από την «Antonopoulos Group» ο κ. Αντωνόπουλος, τόνισε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια για ενοικίαση στην Καλαμάτα. Και όσα υπάρχουν διαθέσιμα, τα ενοίκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και δεν έχουν προσαρμοσθεί με το βασικό μισθό που υπάρχει σήμερα.
Επίσης, η πρώτη επιλογή πλέον των ιδιοκτητών, είναι η ενοικίαση με την ημέρα ή την εβδομάδα, είτε με δικές τους προσπάθειες, είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο ίντερνετ.
«Παλιά έλεγες θα ψάξω, είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά κάτι  θα βρω να νοικιάσω. Τώρα δεν βρίσκεις τίποτα,  εκτός κι αν είσαι πολύ τυχερός», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος έχει παρατηρήσει μέσα από τη δική του ενασχόληση ότι σε έλλειψη είναι και τα μικρά και τα μεγάλα σπίτια.
  «Δεν υπάρχουν νέα διαμερίσματα»
Από την Μεσσηνιακή Κτηματομεσιτική, ο κ. Μπογέας, τόνισε πως η έλλειψη για την ενοικίαση σπιτιών είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα. Μάλιστα, εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχουν κτισθεί όλες κι όλες δύο πολυκατοικίες.
Δεν υπάρχουν καινούργια διαμερίσματα, ενώ από την δική του εμπειρία, η μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στα μικρά διαμερίσματα, όπου η ζήτηση είναι μεγάλη, λόγω των αναγκών και για στέγαση φοιτητών.
Επίσης ο κόσμος ζητά μικρά και φθηνά διαμερίσματα, κυρίως με μηνιαίο μίσθωμα 180-200 ευρώ.
Μεγάλη ζήτηση για διαμερίσματα υπάρχει και από δημοσίους υπαλλήλους (εκπαιδευτικούς, Σώματα Ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις κ.λπ.), που αναζητούν οικονομικά και επιπλωμένα διαμερίσματα, αλλά και από οικογένειες που παίρνουν μετάθεση στην περιοχή μας.
Ο κ. Μπογέας πρόσθεσε ότι πλέον όταν νοικιάζετε ένα σπίτι, δεν προλαβαίνει να δημοσιευθεί σε εφημερίδα ή να πάει σε μεσιτικό γραφείο, αφού μόλις ο ιδιοκτήτης βάλει ένα ενοικιαστήριο στην πόρτα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων νοικιάζεται την ίδια μέρα. Το πρόβλημα βέβαια, όπως επανέλαβε δεν θα υπήρχε αν τα τελευταία χρόνια είχαν  χτιστεί καινούργιες οικοδομές.
Τέλος, σημείωσε ότι τα ενοίκια που ζητούνται είναι υψηλά, αναφέροντας ως παράδειγμα, ότι ένα μετασεισμικό τριάρι μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ ενοίκιο το μήνα.
  «Δε βρίσκουν οι φοιτητές»
Από τις Μεσιτικές υπηρεσίες AGB, ο κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Real Estate, υπογράμμισε ότι οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια έχουν πλέον εξαφανισθεί από την αγορά της ενοικίασης.
Τόνισε μάλιστα, ότι φέτος στην Καλαμάτα, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι και μένουν προσωρινά κάπου αλλού, σε φιλικά σπίτια ή ακόμα και σε ξενοδοχεία.
Οι ιδιοκτήτες, όπως είπε ο κ. Αδαμόπουλος, προτιμούν πλέον την ενοικίαση των ιδιοκτησιών τους με την ημέρα ή την εβδομάδα.
«Μετά τα κρατούν κλειστά για να μην έχουν φορολογίες και ούτε προβλήματα ότι δεν τους πληρώνουν τα ενοίκια ή τους προκαλούν ζημιές στο ακίνητο. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η  ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα, καθώς έχει  σταματήσει η κατασκευή νέων διαμερισμάτων», κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος.Της Βίκυς Βετουλάκη 
   Η Καλαμάτα στην εποχή του Αirbnb

***  Γωνία σκουπιδιών 
Κλαριά, σκουπίδια και ό,τι άλλο θέλεις είναι πεταμένα στη διασταύρωση των οδών Βύρωνος και Σανταρόζα. Αυτοί που πέταξαν τα κλαριά, μάλλον,  δεν ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να τα πάρει, ενώ , όσον αφορά στα  σκουπίδια, δεν έκαναν τον κόπο να τα πετάξουν στον υπόγειο κάδο που διακρίνεται αριστερά ότι υπάρχει στην περιοχή. Β.Β.

***  ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ των ΑΛΒΑΝΩΝ! Απειλούν να μας 'πνίξουν'...

~ Εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο άθλιο νομοθέτημα των Τιράνων για τις «εθνικές μειονότητες» και την αναγνώριση… «βουλγαρικής μειονότητας» στην Αλβανία!
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ψήφιση από την αλβανική Βουλή νομοσχεδίου που αφορά τις μειονότητες στη γειτονική χώρα, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας».
Η αλβανική απάντηση ήρθε κατ’αρχήν με ένα δημοσίευμα στην αλβανική εφημερίδα Star:
«Οι Έλληνες όπως ο Νίκος Κοτζιάς ξυπνάνε το πρωί από το θόρυβο που κάνουν οι Αλβανοί, καθώς δουλεύουν καθαρίζοντας ένα διαμέρισμα, τρώνε ένα σουβλάκι που τους φτιάχνουν οι Αλβανοί και το Αλβανάκι που μεγάλωσε εκεί νιώθει την προσβολή.
Ο γείτονας διπλωμάτης «σπέρνει» αυτά τα στερεότυπα στους πολίτες της χώρας του και πέραν αυτής, προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι για κάθε παράβαση ένοχοι είναι οι Αλβανοί.
Πιο κάτω θα πούμε του υπουργού Ν.Κοτζιά ποια είναι αυτά που δεν ντροπιάζουν τους Αλβανούς:
«Δεν ‘τα χώνουμε» για τη μουσική, το φαγητό ή τους Έλληνες. Μόνο σε εκείνους τους γείτονες που δεν λαμβάνουν μέτρα για να καταργήσουν την εμπόλεμη κατάσταση, αφήνοντας τη χώρα μας σε συνεχή απειλή.
«Δεν ‘τα χώνουμε» παρά σε εκείνους τους γείτονες που ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν το παρελθόν μας, την ιστορία μας και κατά συνέπεια προσπαθούν να την παραμορφώσουν».
Αλλά «τα χώνουμε» στους γείτονες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγνώμη για την αιματηρή γενοκτονία των τσάμηδων, όπου περίπου τρεις χιλιάδες σκοτώθηκαν και άλλοι 25 χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τα σπίτι τους.
«Τα χώνουμε» στους γείτονες που κάθε φορά που υπάρχει οποιαδήποτε προσπάθεια να τεθεί στο τραπέζι το θέμα της τσαμουριάς, διαμαρτύρονται και τιμωρούν με την έκδοση τελεσιγράφου «Persona non grata».
«Τα χώνουμε» στους γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν για τις δύο πέτρες που φέραμε στα Τίρανα από την ‘τσαμουριά’ ως σύμβολο για αυτά τα εδάφη.
«Τα χώνουμε» στους γείτονες που αρνούνται να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο ως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα (αν και αυτό είναι άλλο θέμα).
«Τα χώνουμε» στους γείτονες κάθε φορά που ρίχνεται ένα θέμα για συζήτηση σχετικά με την προέλευση των εδαφών μας, δεν θα ξεχάσουν να μας φέρουν τις εθνικιστικές ορέξεις τους για τη Βόρεια Ήπειρο.
Τους εμπιστευόμαστε τις ζωές τουλάχιστον 800 χιλιάδων αδελφών μας. Ας προσέξουν».  pronews

*** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ! 'Ίπταται' μεταξύ ΦΥΣΙΚΟΥ και ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ...

~ Η Μονή Παντοκράτορος είναι κτισμένη πάνω στη θάλασσα, στην ανατολική πλευρά του Αγίου Όρους και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
~ Το Καθολικό της μονής είναι αθωνικού τύπου με τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Η μονή έχει συνολικά δεκαπέντε παρεκκλήσια με σπουδαιότερο εκείνο της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Από τα κελιά-εξαρτήματα που ανήκουν στη μονή ξεχωρίζουν του Ραβδούχου (βρίσκεται στις Καρυές), πιθανώς του 10ου αι. και της Κοίμησης της Θεοτόκου που ονομάζεται «Άξιον Εστί» ή του «Άδειν», από όπου και προέρχεται η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές και συγκεκριμένα στο ναό του Πρωτάτου. Στη μονή ανήκει και η Σκήτη του Προφήτη Ηλία.
Ιδρυτές της μονής ήταν δύο βυζαντινοί αξιωματούχοι, ο Αλέξιος και ο Ιωάννης, οι οποίοι στα μέσα του 14ου αι. μόνασαν σε κελί, που με την ενίσχυση του αυτοκράτορα Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγου πήρε τη μορφή μοναστηριού. Μετά την πτώση της αυτοκρατορίας, η μονή ενισχύεται οικονομικά από ηγεμόνες παραδουνάβιων χωρών.
Η μονή διαθέτει μία μεγάλη συλλογή φορητών εικόνων, εκκλησιαστικών σκευών και κειμηλίων, ενώ στη βιβλιοθήκη της φυλάσσονται 350 χειρόγραφα και πάνω από 3.500 βιβλία. Επίσης, υπάρχει τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και ιερά λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, του Ιερού Χρυσοστόμου και πολλών άλλων.
Στη μονή βρίσκεται εγκατεστημένη αδελφότητα 25 μοναχών.
Ιερά εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας
H Ιερά εικόνα της Παναγίας της «Γερόντισσας» είναι η κύρια εικόνα της Mονής. H παράδοση αναφέρει ότι είναι δώρο του Bυζαντινού αυτοκράτορα Aλεξίου A’ του Kομνηνού προς το μοναστήρι.
H εικόνα αποτελεί αντίγραφο της ψηφιδωτής εικόνας της Παναγίας της «Γοργοεπηκόου», που βρισκόταν στη Mονή Παντοκράτορος στην Kωνσταντινούπολη, η οποία είχε κτιστεί από τον ίδιο τον αυτοκράτορα. H συγκεκριμένη εικόνα είναι η μοναδική φορητή εικόνα, η οποία απεικονίζει την Παναγία ολόσωμη σε στάση δέησης. H μορφή της είναι ευχάριστη, γλυκύτατη και γεμάτη έλεος, αφήνοντας στον κάθε προσκυνητή αισθήματα χαράς, ευφροσύνης, αγαλλιάσεως, ελπίδας, παρηγοριάς και ευσπλαχνίας. H μορφή της Παναγίας σ’ αυτήν την εικόνα δείχνει σε κάθε πιστό ότι προστρέχει στην ανάγκη των τέκνων της και πάντοτε παραμυθεί αυτούς. monastiria.gr

*** Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ που ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ τους ανθέλληνες! Αλλάζει η ΙΣΤΟΡΙΑ...

~ Το DNA μίλησε. Σύμφωνα με διεθνή μελέτη επιστημόνων η οποία δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννήσιων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%.
Η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του 1830 του Γερμανού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ ότι, μετά από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο ντόπιος ελληνικός πληθυσμός ουσιαστικά εξαφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. σχεδόν πλήρως από σλαβικές φυλές, οι οποίες τελικά εξελληνίσθηκαν υπό την επιρροή και της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής "European Journal of Human Genetics", ανέλυσαν δείγματα DNA από 241 ανθρώπους από όλη την Πελοπόννησο, οι περισσότεροι ηλικίας 70 έως 90 ετών (ο γηραιότερος 107 ετών), των οποίων οι παππούδες είχαν γεννηθεί μεταξύ 1860-1880 και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στους πελοποννησιακούς και στους σημερινούς σλαβικούς πληθυσμούς, με ένα μικρό μόνο βαθμό εισροής γονιδίων από τους δεύτερους στους πρώτους.
Μάλιστα οι Πελοποννήσιοι φαίνεται πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39 έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%). Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλάβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης».
Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει γενετικά ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες διαφέρουν από τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους, αλλά και μεταξύ τους, ενώ καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι έχουν σλαβική καταγωγή. Στη Βαθιά Μάνη και στη Νότια Τσακωνιά η σλαβική γενετική καταγωγή δεν ξεπερνά το 1%, ενώ η ιταλική κυμαίνεται μεταξύ 14% έως 25%.
Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας και Φώτης Τσέτσος (Πανεπιστήμιο Πέρντιου ΗΠΑ-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Περιστέρα Πάσχου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Νικολέτα Ψαθά (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Αθανάσιος Θεοδοσιάδης (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Altius-Σιάτλ), Ευαγγελία Γιαννάκη και Νίκος Ζώγας (Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης-Αιματολογικό Τμήμα).
Με αυτή τη μελέτη όχι μόνο καταρρίπτεται η θεωρία του Φαλμεράιερ αλλά και οι όποιες επιδιώξεις Σλάβων που επιθυμούν να έχουν έρεισμα σε ελληνικό έδαφος.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***    Καθαρή νίκη για Καλαμάτα, 2-0 τη Βάρδα και με χαμένο πέναλτι 
Με νίκη συνδυάστηκε η 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής για την Καλαμάτα, καθώς κέρδισε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον ΠΑΟ Βάρδας και έφτασε τους 7 βαθμούς, ανεβαίνοντας στη 2η θέση, πίσω από τον Αστέρα Αμαλιάδας που είναι η μοναδική ομάδα του 5ου Ομίλου με το απόλυτο των επιτυχιών.
Το έμπειρο ηλειακό συγκρότημα επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά η Μαύρη Θύελλα, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κατόρθωσε να πάρει ένα ξεκάθαρο 3ποντο, που εκτός από το 2-0, σημαδεύτηκε με ένα χαμένο πέναλτι και αρκετές ακόμα δημιουργικές στιγμές.
Τα γκολ που έκριναν τη συνάντηση πέτυχαν στο21’ ο Σταύρος Τσουλάκος και 62’ ο Πωλ Γουερέ. Ο τελευταίος κέρδισε πέναλτι στο 71’ όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημητρίου, όμως ο Ρονκάτο που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Τη δεύτερη φετινή νίκη της Μαύρης Θύελλας πανηγύρισαν από τις κερκίδες περίπου 1.500 φίλαθλοι, με αυξημένη και εντονότερη την παρουσία των φανατικών στη δυτική κερκίδα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Καλογερόπουλος, Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Τσεμπερίδης, Καμινιώτης (58’ λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Κουρέλλας (90’ Βασιλόπουλος), Γουερέ, Ρονκάτο (86’ Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (80’ Αθανασόπουλος).
ΒΑΡΔΑ: Καπούταγλης, Π. Πολίτης, Χούσα (76’ Κουργιαλάς), Παλιάτσας (89’ Ράλλης), Δημητρίου, Ανδριέλλος, Γ. Πολίτης, Καρούτης, Μελετίδης, Κωνσταντόπουλος, Μάζης (70’ Καλογερόπουλος).

Γ’ Εθνική-5ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Καλαμάτα - Βάρδα 2-0
Τσικλητήρας Πύλου - Αστέρας Βλαχιώτη 1-2
Ζάκυνθος - Πανηλειακός 0-3
Αχαϊκή - Παλληξουριακός 3-1
Λεωνίδιο - Παναρκαδικός 0-3
Αστέρας Αμαλιάδας - Διαγόρας Βραχνέικων 1-0

Η βαθμολογία
1.Αστέρας Αμαλιάδας 9
2.Καλαμάτα 7
3. Διαγόρας Βραχνέικων 7
4. Πανηλειακός 5
5. Αχαϊκή 4
6. Ζάκυνθος 4
7.Παλληξουριακός 3
8. Παναρκαδικός 3
9. Παλληξουριακός 3
10. Τσικλητήρας Πύλου 1
11. ΠΑΟ Βάρδας 1
12. Λεωνίδιο 0

Η επόμενη αγωνιστική, 22/10
Αστέρας Αμαλιάδας-Τσικλητήρας Πύλου
Διαγόρας Βραχνέικων-Λεωνίδιο
Παναρκαδικός-Αχαϊκή
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα
ΠΑΟ Βάρδας-Ζάκυνθος
Παλληξουριακός-Πανηλειακός

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5880   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3742   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3741  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.363   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου