Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  07  Ιανουαρίου  2013  :

Το  ποντικάκι όπως πάντα κοντά στην ενημέρωση ! :
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
~** www.kalamatain.gr   , ΚΑΛΑΜΑΤΑ !!
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : ARFARA KALAMATAS  2012  2012  .-
 Stamos Arfara Messinias Greece  : Stamos Arfara Messinias Greece .-          
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  , : Arfara Messinias  Asteras Arfaron  .-
ASTERAS ARFARON 2011 : ASTERAS  ARFARON  2011 .-
 ARFARA - KALAMATAS  : , ARFARA KALAMATAS .-
***

***  Ξεκινούν τα νέα διόδια :
*  Όσοι οδηγοί πέρασαν μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να μην πληρώσουν νέα διόδια.
Όμως όπως μας ενημέρωσε ο Μορέας από σήμερα στις 6 ξεκινούν να λειτουργούν τα διόδια της Βελιγοστής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Στις 22/12/2012 αποδόθηκε στην κυκλοφορία το μήκους περίπου 12 χλμ. νέο τμήμα «Παραδείσια – Τσακώνα»,  του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Με την λειτουργία του νέου τμήματος, οι μετακινούμενοι απολαμβάνουν μια ενιαία, ταχεία και ασφαλή διαδρομή σε μήκος 147 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως και την είσοδο της Καλαμάτας (ανισόπεδος κόμβος «Μεσσήνης/Θουρίας»).
 ~ Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο –Σπάρτη» (Ν. 3559/2007) και της λοιπής υφιστάμενης Νομοθεσίας, από τις 18:00 σήμερα Δευτέρα 7/1/2013 τίθενται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα).
Η χρέωση στο μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου-Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί (κυκλοφορία μέσω προσωρινής παράκαμψης).
Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου και πάλι του παρακαμπτόμενου μήκους.
Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:
ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΒΕΛΙΓΟΣΤΗΣ
ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ
Κατηγορία οχήματος
Προς Αθήνα
Προς Καλαμάτα
Έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα
Είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα
€ 0,80
€ 0,80
€ 0,50
€ 0,50
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.
1,20
1,20
0,70
0,70
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 3,10
€ 3,10
€ 1,80
€ 1,80
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€ 4,30
€ 4,30
€ 2,60
€ 2,60
 ~                                                                                                    
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

***  Τα σύμβολα της χλιδής παρκαρισμένα στις μάντρες  :

* «…Αν η ζωή σου όλη είναι ένα καλό αυτοκίνητο, τότε βάλ’ του φωτιά και κάψ’ το…» γράφει ένα ξεθωριασμένο σύνθημα - απομεινάρι της «κάλπικης ευδαιμονίας» - σε κάποιον μαντρότοιχο της πόλης.
Πλέον, οι ιδιοκτήτες υπερπολυτελών Ι.Χ. τα στέλνουν στις μάντρες για να αποτάξουν το «σατανά της χλιδής», στα χιλιάδες κυβικά του οποίου πολλοί είχαν επενδύσει το κοινωνικό τους «είναι», καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Η δυστυχία τους είναι, όμως, ότι δε βρίσκουν να τα πουλήσουν σε «αξιοπρεπή τιμή».
Χθες το πρωί κάναμε ρεπορτάζ σε διάφορες μάντρες Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων της πόλης. Εκεί, βρήκαμε παρκαρισμένο, και στα αζήτητα, ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας των  τελευταίων χρόνων. Επιβλητικές Mercedes, Audi, BMW, θηριώδη τζιπ κ.ά. «εκλιπαρούν» για αγοραστές, με καρφιτσωμένες στο παρμπρίζ εξευτελιστικές τιμές. Porsche Boxter S 9.900 ευρώ, BMW X5 με υγραέριο 7.900 ευρώ, Mercedes 4.400 ευρώ, Cerokee 5.200 ευρώ. «Δεν τα κοιτάζει κανείς», είπε στο «Θ» υπάλληλος.
 Απαξίωση
Περασμένα μεγαλεία. Δεν πάει πολύς καιρός που οι «κουρσάρες» και οι «τζιπάρες» «διέβαιναν» καμαρωτές τους δρόμους της Καλαμάτας - αδιάψευστοι μάρτυρες του πλούτου των ιδιοκτητών/τριών-, αγορασμένες στις περισσότερες των περιπτώσεων από δάνεια που προορίζονταν για επιχειρήσεις, ή επιδοτήσεις για το λάδι.
Τώρα, ήρθαν η απαξίωση και ο ξεπεσμός. Οι περισσότεροι προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν, «σκοτώνοντας» ως προς τις τιμές - και χωρίς να έχουν γεράσει - τα «εργαλεία» στα οποία επένδυσαν επί χρόνια το κοινωνικό τους προφίλ, με τα οποία «έκαναν το εφέ τους», ή τα περιέφεραν ως «γυναικοπαγίδες», είτε και το αντίστροφο, στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Όσοι δεν μπορούν να τα δώσουν όσο όσο σε μάντρες, οι οποίες τα στέλνουν στη Γερμανία, απ’ όπου, αφού πάρουν τη «γερμανική εγγύηση», πωλούνται σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, παραδίδουν τις πινακίδες.
Δεν είναι, φυσικά, μόνο τα «χλιδάτα» αυτοκίνητα που μένουν απούλητα στις βιτρίνες των αυτοκινήτων. Γενικότερα η κίνηση στη συγκεκριμένη αγορά έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.
Ο Δημήτρης Παρασκευάκος, ιδιοκτήτης μάντρας στη Νέα Είσοδο, μας είπε χαρακτηριστικά: «Οι φόροι μαζί με την κρίση έχουν αναγκάσει τους περισσότερους να θέλουν να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει και είναι πάνω από 1.600 κυβικά. Πλέον θέλουν να τα αντικαταστήσουν με ένα πολύ μικρότερο.
Για να καταλάβετε τι γίνεται, τις προηγούμενες ημέρες πούλησα ένα τζιπ Cerokee του 2004 2.500 ευρώ, το οποίο έφυγε για Γερμανία! Έλληνας δεν τολμάει πλέον να ακουμπήσει τέτοια αυτοκίνητα, γιατί φοβάται τα τεκμήρια, συν τα τέλη, μαζί με άλλους φόρους. Έτσι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Τα πολυτελή πλέον αυτοκίνητα στην Ελλάδα τα “σκουπίζουν” οι Γερμανοί, οι οποίοι με τη σειρά τους τα στέλνουν και στις πρώην ανατολικές χώρες. Κι αυτό, αγοράζοντάς τα στο 1/10 της τιμής τους.
Αλλά και γενικότερα η ζήτηση έχει πέσει δραματικά. Για να καταλάβετε, το καλοκαίρι θα κλείσει το μεγαλύτερο ποσοστό, αν βεβαίως δεν κλείσουν μέχρι το Μάρτιο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς οι επιχειρήσεις του κλάδου μας θα επιβιώσουν με τέτοιες συνθήκες. Όταν πουλάς ένα και δύο αυτοκίνητα το μήνα, πώς να κρατηθείς;».
Τα ίδια συζητήσαμε και με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας AUTOPOLIS. Στη βιτρίνα του είχε μία VOLVO του 2008, με τιμή πώλησης 4.500 ευρώ, από 35.000 ευρώ που ήταν η αρχική. «Η αγορά στο χώρο του αυτοκινήτου έχει “στεγνώσει” εντελώς. Η οικονομική κρίση μας “πήρε και μας σήκωσε”. Για να καταλάβετε, το 2012 πούλησα περίπου 50 αυτοκίνητα, όταν πριν από μερικά χρόνια πουλούσα 250 με 270! Τώρα πια ο κόσμος ψάχνει να βολευτεί με 1.000 και 1.500 ευρώ. Τα πολυτελή αυτοκίνητα πηγαίνουν, κυρίως, στη Γερμανία, αν και στο μαγαζί μου ήρθαν και κάποιοι Σύριοι που έψαχναν για τζιπ, ίσως για να αντέχουν στον πόλεμο που έχουν στην περιοχή τους» σχολίασε.
Από τους πιο ευάλωτους κλάδους σε περιόδους κρίσης, η αγορά αυτοκινήτου υφίσταται τις συνέπειες της ύφεσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πτώση των πωλήσεων ξεπέρασε το 40% το Νοέμβριο του 2012. Και οι πωλήσεις, όμως, του Δεκεμβρίου “τράβηξαν” προς τα κάτω την εικόνα όλης της χρονιάς. Οι αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την πτώση, όχι μόνο στην κρίση, αλλά και στην αύξηση των φόρων. Και επισημαίνουν ότι δεν επηρεάζει μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά μια ολόκληρη σειρά παραγωγής, όπως η κατασκευή ατσαλιού, που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αθανασόπουλος μας έλεγε ότι βρίσκεις πλέον πανάκριβες Porsche έτους κατασκευής το 2005 και αρχική τιμή 140.000 ευρώ, με 10.000 ευρώ!
Με τη σειρά του και ο Παναγιώτης Χριστοφιλόπουλος, από την AUTO ACTION, δε μας είπε κάτι που δεν είχαμε ήδη ακούσει: «Μέχρι το 2008 ήταν καλή εποχή για το χώρο μας. Τώρα οι περισσότεροι φέρνουν πίσω τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, δίνοντάς τα σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Κάνουμε, βέβαια, μια προσπάθεια να τα δώσουμε σε χώρες, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι λύση.
Τώρα στη βιτρίνα μας ως “κράχτες” βάζουμε μόνο μικρά αυτοκίνητα. Τα ακριβά είναι στο βάθος και στα αζήτητα». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Έγκλημα με θύμα μια 41χρονη Ρουμάνα αποκαλύφθηκε στη Μανωλάδα
* Μία 41χρονη Ρουμάνα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγό της στη Μανωλάδα Ηλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε πολλά σημεία του σώματός της.
Στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας έχει προσαχθεί και ανακρίνεται ο 45χρονος σύζυγος του θύματος επίσης Ρουμάνος.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος της γυναίκας επήλθε πριν από περίπου 48 ώρες, ενώ στο σπίτι βρέθηκε μία βαριοπούλα καθώς και ένα ψαλίδι τα οποία θα εξετασθούν και θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.
H 41χρονη, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών που ζουν στη Ρουμανία, διέμενε μαζί με το σύζυγό της στην περιοχή της Μανωλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Φόβος για βεντέτα με τους τσιγγάνους στη Μεσσήνη  :
* ΔΙΑΧΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Οργή και αγανάκτηση στη Μεσσήνη για τους αθίγγανους
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
Η αύξηση της παραβατικότητας των αθιγγάνων, με αποκορύφωμα το τελευταίο περιστατικό, όταν κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να κλέψουν τα σπίτια των συγγενών του αδικοχαμένου Ηλία Δουρούμη, την ώρα της κηδείας του, αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη Μεσσήνη.
Όπου κι αν βρεθεί ή σταθεί κάποιος, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό, που απλώς ήρθε σαν το «κερασάκι στην τούρτα» μιας σειράς κλοπών και προστριβών, ακόμη και χειροδικίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και διάχυτος είναι ο φόβος πρόκλησης και νέων επεισοδίων, ίσως και με τραγική κατάληξη, αν επιχειρηθούν αντίποινα. Μιλώντας με κατοίκους της Μεσσήνης, πληροφορηθήκαμε ότι τα ζευγάρια βρίσκονται με βάρδιες στο σπίτι τους. Αν, δε, υπάρχει κάποια κοινωνική υποχρέωση, οπότε δε θα βρίσκεται κανείς στο σπίτι, κάποιοι απευθύνονται σε εταιρεία σεκιούριτι για φύλαξη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι ξεχειλίζουν από οργή και ζητούν λήψη μέτρων, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος. Όσο γι’ αυτό, ακούσαμε διαφορετικές απόψεις, με κάποια να μιλά για εκτοπισμό τους σε κάποιον από τους τόπους εξορίας του παρελθόντος ή ακόμη και στείρωσής τους. Ένας δε φιλήσυχος κάτοικος, ο οποίος έχει πέσει θύμα κλοπής, είπε πως δε θα διστάσει να πάρει το όπλο του, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του. Νικ. Γρηγορόπουλος
Η κατάσταση είναι δραματική και ανεξέλεγκτη και η Πολιτεία ανύπαρκτη, σχολίασε ο κ. Νικ. Γρηγορόπουλος. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η καταστολή, αλλά και η πρόληψη», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο κόσμος φοβάται. Μίλησε, επίσης, για την επικίνδυνη οδήγηση των αυτοκινήτων τους, καθώς δεν έχουν φώτα ή τα οδηγούν ανήλικοι χωρίς δίπλωμα. Η πιο συνηθισμένη παράβασή τους είναι να «σηκώνουν» οποιοδήποτε σιδερένιο αντικείμενο.
Κατά τον κ. Γρηγορόπουλο, είναι έντονο το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των κατοίκων, κάτι που οφείλεται στην ελλιπή αστυνόμευση. Παν. Δασκαρόλης  «Πληγή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ο κ. Πάνος Δασκαρόλης, θύμα κλοπής ο ίδιος δύο φορές, για να προσθέσει πως η Αστυνομία γνωρίζει την κατάσταση. «Εμείς ξυπνάμε το πρωί και σκεπτόμαστε τι θα κάνουμε στη δουλειά μας κι εκείνοι σκέπτονται πώς θα κλέψουν.
Είναι καθηγητές Πανεπιστημίου στην κλεψιά και πολλές φορές προηγούνται της Αστυνομίας», σχολίασε.
Με βάση τα λεγόμενά του, κινούνται σε μικρές ομάδες, για να εξετάσουν πού θα είναι το επόμενο χτύπημά τους.
Και ο ίδιος, πάντως, επιμένει πως πρέπει να ληφθούν μέτρα: «Να μη μένει κανένα σπίτι μόνο του. Οι τσιγγάνοι γνωρίζουν τους πάντες και τα πάντα κι έτσι αποφασίζουν πού θα “χτυπήσουν”».
Ολοκληρώνοντας χαρακτήρισε ιεροσυλία αυτό που έγινε, «να πενθεί όλο το Νησί το χαμό του 24χρονου Ηλία Δουρούμη κι εκείνοι να κάνουν τη δουλειά τους». Κων. Καραστάθης
«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις», παρατήρησε ο κ. Κων. Καραστάθης, αναφερόμενος στην προχθεσινή αστυνομική «σκούπα».
Θύμα κλοπής, επίσης, ανέφερε πως το σπίτι του έμεινε για 45 λεπτά «μόνο του». Ο ίδιος καθυστέρησε να επιστρέψει γιατί συναντήθηκε με ένα φίλο του, ενώ λίγο πριν είχαν φύγει και τα παιδιά του. «Αν δε με καθυστερούσε ο φίλος μου, θα τους πετύχαινα στο σπίτι και ίσως να με σκότωναν. Το σπίτι ήταν άνω – κάτω, ενώ πήραν και τα κοσμήματα – κειμήλια της μακαρίτισσας της γυναίκας μου. Κανένα πλέον από τα παιδιά μας δε θα έχει κάτι να θυμάται από τη μητέρα του, αφού έκλεψαν τα κοσμήματά της, τα οποία μου είχαν αφήσει για συναισθηματικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα θρηνήσουμε θύματα». Απόστ. Ιωαννίδης
«Η κατάσταση είναι προβληματική. Δεν έχουμε κράτος», σημείωσε ο κ. Απόστολος Ιωαννίδης, θύμα κλοπής. «Μου πήραν τα χρήματά μου μέσα σε μιάμιση ώρα που έλειψα από το σπίτι», σημείωσε και χαρακτήρισε «πρόστυχο αυτό που έγινε με την επιχειρούμενη κλοπή στο σπίτι των συγγενών του Ηλία Δουρούμη, την ώρα που τον συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία».
Όπως είπε, «είμαι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος του κόσμου και δεν έχω πειράξει κανέναν. Θα φτάσω, όμως, στο σημείο να σκοτώσω, αν ξαναγίνει κλοπή στο σπίτι μου. Με “έφαγε” 40 χρόνια η οικοδομή, πήρα κάτι λεφτά και μου τα έκλεψαν».
Τέλος, ανέφερε ότι οι παντρεμένοι βρίσκονται με βάρδιες στο σπίτι, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα κλοπής. Ι. Κορδονούρης
«Ψάχνω να βρω παρέα για να μη γυρίσω μόνος μου στο σπίτι, μήπως και συμβεί τίποτε», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Ι. Κορδονούρης. Θυμήθηκε δε ότι όταν διατηρούσε κατάστημα στη Μεσσήνη, έκανε βόλτες κατά μήκος του δρόμου, σε μικρή απόσταση, παρατηρώντας συνεχώς την είσοδό του. Παρά, όμως, την προσοχή, ένα τσιγγανάκι κατάφερε να περάσει τον «έλεγχο», μπήκε στο μαγαζί και πήρε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, που είχε αφήσει στον πάγκο, επειδή νωρίτερα είχε εισπράξει από πελάτη του 70 ευρώ.
Θυμήθηκε ακόμη ένα περιστατικό: φίλος του ανέθεσε σε εταιρεία σεκιούριτι τη φύλαξη του σπιτιού του, προκειμένου να παραβρεθεί σε γάμο. Ν. Τζώρτζης
«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Μεσσήνη είναι “καζάνι που βράζει”», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Τζώρτζης, ο οποίος συνέστησε αυτοσυγκράτηση και να λειτουργήσει καλύτερα η κρατική μηχανή. «Αλλιώς θα έχουμε έκτροπα, καθώς οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε καταλήγοντας.  Ι. Πατρινιός
Την άποψη ότι «έχουν βάλει όλο τον κόσμο στο στόχαστρο» διατύπωσε ο κ. Ι. Πατρινιός. «Μας έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, δεν τολμάμε να πάμε πουθενά, ούτε και να μιλήσουμε. Κινδυνεύουμε από λεπτό σε λεπτό να μας σκοτώσουν», σχολίασε. Αρτ. Φανός
Ανάστατος είναι ο εμπορικός κόσμος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αρτέμη Φανό, «από την ιεροσυλία (αναφέρεται στο περιστατικό της απόπειρας κλοπής των συγγενών του Ηλία Δουρούμη), αλλά και το γενικότερο τρόπο συμπεριφοράς των αθιγγάνων. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας και υπάρχουν συνάδελφοι που περιπολούν τις νύχτες, παρακολουθώντας τα καταστήματά τους».
Όπως είπε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόκειται στην επόμενη συνεδρίασή του να συζητήσει το θέμα και να εκδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.  Ανώνυμες μαρτυρίες
Κυρίαρχο στοιχείο είναι ο φόβος για κάποιους από τους κατοίκους. «Δεν τολμάμε να πούμε ούτε το όνομά μας. Μας φάγανε», είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς. Ένας επισήμανε ότι οι αθίγγανοι έχουν καταλύσει κάθε νόμο του κράτους και τις ουσιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, ενώ η Πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές παραμένουν απλοί θεατές. «Σε περίοδο έξαρσης της παραβατικότητας – εγκληματικότητας, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από όλους, που όμως στην πορεία αδρανεί και η κατάσταση επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν στο πρόβλημα και να το εξετάσουν σοβαρά κι όχι περιστασιακά», συμπλήρωσε.
Ένας άλλος παρατήρησε: «Από τη στιγμή που οι αιρετοί έχουν συναλλαγές με τους αθίγγανους, είναι δέσμιοί τους. Δεν μπορεί η ΟΠΚΕ να κάνει παρέλαση μόνο μετά από ένα χοντρό συμβάν και τον υπόλοιπο χρόνο να μη φαίνεται πουθενά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και σήμερα (χθες) δεν υπάρχει πρόβλημα μετά την αστυνομική επιχείρηση. Την επόμενη εβδομάδα, όμως, τι θα γίνει;
Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο σούπερ μάρκετ για τους αθίγγανους κι ό,τι τους αρέσει, το βουτάνε».

***  Στην Καλαμάτα τα αστέρια της παγκόσμιας ποδηλασίας  :
*  Ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα πολλαπλά αθλοτουριστικά οφέλη συνεπάγεται η παρουσία στην Καλαμάτα 12 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ποδηλατών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Περικλής Ηλίας και Γιόχαν Βαν Σούμερεν. Οι δυό τους, μαζί και με έναν δεύτερο Ολλανδό, τον Τόμας Ντέκερ, συμμετέχουν στην προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας SPTABLEWARE PRO-CYCLING TEAM του Κρόνου Νικαίας, στην οποία υπεύθυνος προπονητής είναι ο Βασίλης Αναστόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις άλλες διακρίσεις του ο Περικλής Ηλίας κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας (UCI MTB Marathon World Championships) που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στο Ornans της Γαλλίας, ενώ, μεταξύ άλλων, ο Γιόχαν Βαν Σούμερεν είχε αναδειχθεί πέρυσι νικητής στο Paris-Roubaix, όπου παίρνουν μέρος οι καλύτεροι ποδηλάτες του κόσμου.
Οι προπονήσεις της SPTABLEWARE PRO-CYCLING TEAM ΠΣ Κρόνος Νικαίας ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα. Στο παρελθόν η Μεσσηνία είχε φιλοξενήσει επανειλημμένως την εθνική ομάδα ποδηλασίας για την προετοιμασία της, ενώ πέρυσι είχε επιλέξει την Καλαμάτα και ένα γκρουπ Γερμανών ποδηλατών. Ο νομός συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα, που μπορούν να προβληθούν και κάποια να βελτιωθούν, ώστε να αποτελέσει μόνιμο προορισμό προετοιμασίας και για το συγκεκριμένο άθλημα.  Χ.Ε. 

*** Δωρεάν εργασία για όλους τους ανέργους προτείνει ο Πέτρος Δούκας  :
* Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Όπως γράφει ο κ.Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.
«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).
»Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή«, θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».
«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.  Newsroom ΔΟΛ 

*** Ο Δημήτρης Μπασδάνης νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. Τριφυλίας  :
* Ο Δημήτρης Μπασδάνης, από την Δ.Ε. Αετού, εξελέγη νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. Τριφυλίας κατά τις Δημαιρεσίες που διεξήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής.
 Ο κ. Μπασδάνης, προτάθηκε από το δήμαρχο στο Σώμα και έλαβε τις θετικές ψήφους 20 δημοτικών συμβούλων, ενώ βρέθηκαν και 9 λευκά, σε σύνολο παρόντων 29. Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική, εκτιμάται βάσιμα πως έλαβε τις θετικές ψήφους και των 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης, ενώ τα 9 λευκά ψηφοδέλτια έριξαν στην κάλπη οι 9 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας.
 Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το συγκρουσιακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της Συμπολίτευσης με τις σκληρές κόντρες των δύο «μετώπων», του δημάρχου και διατελεσάντων αντιδημάρχων και των συμβούλων που απαιτούσαν αλλαγές στους αντιδημάρχους - μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Μπασδάνης - εκφράστηκε στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της Συμπολίτευσης που προηγήθηκε των Δημαιρεσιών. Σύσκεψη, στο δημαρχείο Κυπαρισσίας, υπό το δήμαρχο και παρουσία των 20 δημοτικών του συμβούλων. Στη σύσκεψη αυτή, ο δήμαρχος πρότεινε για το αξίωμα του προέδρου τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, από τους Γαργαλιάνους, Γιάννη Κατσούλα - επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης στον πρώην δήμο Γαργαλιάνων. Με τη πρόταση αυτή διαφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι από το «μέτωπο» εκείνων που απαιτούν αλλαγές στους αντιδημάρχους, όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς τον τρόπο επιλογής και πρότασης, τα κριτήρια που αυτή έγινε από το δήμαρχο κτλ, διαφωνία βεβαίως με την οποία έστειλαν το μήνυμα στο δήμαρχο ότι δεν κάνουν πίσω και θα καταψήφιζαν την πρότασή του, όποια και αν ήταν, ωθώντας τον να αλλάξει τους αντιδημάρχους! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επιλογή και πρόταση της Συμπολίτευσης προσώπου για το αξίωμα του προέδρου, αυτοπροτάθηκε ο Δημήτρης Μπασδάνης! Για να μην προκαλέσει πρόβλημα στην ενότητα και συνοχής της δημοτικής ομάδας, ο κ. Κατσούλας ζήτησε από το δήμαρχο να μην επιμείνει στην πρόταση για τη δική του υποψηφιότητα, αποδεικνύοντας αφενός μεν την παραταξιακή συνείδηση που έχει και αφετέρου ότι αυτοσκοπός της ενασχόλησής του με το δήμο δεν είναι οι καρέκλες και τα αξιώματα και έτσι έμεινε η μία «αυτοπρόταση» Μπασδάνη και «κατέληξαν» στην υποψηφιότητά του.
 Η εκλογή προέδρου στο Δ.Σ. μπορεί να πέρασε «αναίμακτα», ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούσαν και απαιτούσαν ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους φέρονται να επιμένουν στις αξιώσεις τους και, μάλιστα, πια να ανεβάζουν τους τόνους θεωρώντας πως με την εκλογή Μπασδάνη «πέτυχαν μια πρώτη νίκη»!
 Από την άλλη, ο δήμαρχος Τριφυλίας μπροστά και μέσα στο συγκρουσιακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη δημοτική του ομάδα, πέρασε χωρίς απώλειες τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και «βλέπει» με άλλο μάτι την πορεία για τον ορισμό αντιδημάρχων.
 Ωστόσο, πια, έχει να αντιμετωπίσει το μέγα θέμα και πρόβλημα του ορισμού αντιδημάρχων  με νέους συσχετισμούς να διαμορφώνονται στη Συμπολίτευση αλλά και μεταξύ των δημοτικών συμβούλων των Δημοτικών Ενοτήτων!
 Αμετακίνητοι, εκτιμάται, θα μείνουν στις θέσεις των αντιδημάρχων οι Γιώργος Σαμπαζιώτης, Παναγιώτης Τσίγγανος και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ενώ «ανοιχτά» είναι όλα τα ενδεχόμενα για τους Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Φιλντίση και Τάσο Πούλο.
 Στις θέσεις των Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Σώματος επανεξελέγησαν οι Γιάννης Κατσαργύρης και Σταύρος Αντωνόπουλος, αντίστοιχα από τη μείζονα μειοψηφία λαμβάνοντας έκαστος από 25 θετικές ψήφους ενώ βρέθηκα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.
 Του Ηλία Γιαννόπουλου  Βίντεο: http://filiatranews.blogspot.gr
Σχετικό  Βίντεο : http://youtu.be/PcKe9i5xVpk  ,
 

***   Ο  Δημήτρης Πολίτης νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
  
* Πραγματοποίθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι καθιερωμένες δημαραισίες στο Δήμο Καλαμάτας.
 Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγει ο Δημήτρης Πολίτης με 26 ψήφους υπέρ 13 λευκά και 1 άκυρο.
 Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Πουλόπουλος με ψήφος 21 υπέρ 14 λευκά και 5 άκυρα.
 Τέλος γραμματέας του σώματος επανεξελέγει ο Γιάννης Γκλεγκλές με 21 ψήφους υπέρ 14 λευκά και 5 άκυρα.
 Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα ... 
***    


*** Ο Ηλίας Πατσιώτης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης
* Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης
Ο Ηλίας Πατσιώτης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών που διενεργήθηκαν, έλαβε 28 ψήφους υπέρ και μία λευκή. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νικ. Κωνσταντόπουλος με 27 ψήφους υπέρ και 2 λευκές, ενώ γραμματέας επανεκλέχθηκε ο Μιχ. Ψαρούλης, λαμβάνοντας 19 ψήφους υπέρ και 10 λευκές.
 Νέα μέλη στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεσσήνης
Στην εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προχώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεσσήνης.
Τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Κ. Ρούτσης με 28 ψήφους, Γ. Αθανασόπουλος με 24,  Φωτ. Αντωνόπουλος με 22, Ι. Τσούσης με 21 και Αναστ. Ηλιόπουλος με 19 ψήφους (από την πλειοψηφία) και Νικ. Τζώρτζης, Χρ. Καρύδης (ισοψήφησαν με 27 ψήφους) και Κων. Σπυρόπουλος με 20 ψήφους (αν και χρειάστηκε επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του).
Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Σπ. Κοντοθανάσης με 26 ψήφους, Παν. Παπαγεωργίου με 24 και Νικ. Φύκιρης με 23 ψήφους, ενώ από τη μειοψηφία οι Νικ. Κωνσταντόπουλος με 23 και Δημ. Γαλιάτσος με 22 ψήφους.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία ως τακτικά μέλη οι: Νικ. Κωνσταντέλος με 25 ψήφους, Αναστ. Βλαχοδημητρόπουλος και Ελένη Τσέλιου με 23 ψήφους, Νικ. Δουρούμης με 21 και Γ. Παπαδόπουλος με 18 ψήφους και από τη μειοψηφία οι: Νικ. Τζώρτζης και Κων. Αποστολόπουλος με 18 ψήφους και Κων. Σπυρόπουλος με 15 ψήφους.
Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι: Γ. Δαβίλλας με 28 ψήφους, Γ. Αθανασόπουλος με 23 και Ι. Μπρατσιάκος με 22 ψήφους, ενώ από τη μειοψηφία οι: Δημ. Γαλιάτσος με 20 και Αριστ. Αδαμόπουλος με 17 ψήφους.

***  Αποτελέσματα εκλογών ΕΑΣ Μεσσηνίας :
* Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις εκλογές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας . Τα αποτελέσματα με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:
1. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος του Γεωργίου 126
2. Αριστείδης Γιαννακόπουλος του Ανδρέα 40
3. Γεώργιος Γιαννακόπουλος του Παναγιώτη 44
4. Ιωάννης Γκίζας του Δημοσθένη 57
5. Ιωάννης Ζωντανός του Μιχαήλ 108
6. Γεώργιος Κατσούλης του Φωτίου 144
7. Κωνσταντίνος Κατσούλης του Νικολάου 145
8. Βασίλειος Κοζομπόλης του Ιωάννη 72
9. Γεώργιος Λαζόγιαννης του Βασιλείου 138
10. Ηλίας Ντονάς του Κωνσταντίνου 66
11. Αναστάσιος Τομαράς του Κωνσταντίνου 126
 Για Εποπτικό Συμβούλιο:
1. Στυλιανός Ζόμπολας του Ανδρέα 133
2. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος του Βασιλείου 126
3. Βασίλειος Καπράλος του Φωτίου 35
4. Γεώργιος Κόλλιας του Δημητρίου 128
5. Διονύσιος Πετρόπουλος του Ηλία 90
 Αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ
1. Δημήτριος Βεργόπουλος του Διονυσίου 142
** *


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  03 Ιανουαρίου  2013  .-
 * ~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο  αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου  2013 στην ενημέρωση  .-

~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή  6 Ιανουαρίου  2013 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  07  Ιανουαρίου  2013 .-


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =     2200   video.-
 
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =     568    video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =            534    video.-
                                                         
ΣΥΝΟΛΟΝ  :  3302    Βίντεο ν  Αναρτημένα  .- 

~*** Περίδης Ορφέας P1040189.MP4 : http://youtu.be/l_GkpqDs9WM  , ~*** Καταρράκτες Κατελάνου P1040187.MP4 : http://youtu.be/T-zl2t-ytKk  , ~***Αλέκος Σακελάριος P1040130.MP4 : http://youtu.be/L6iUC-PmOYw  , ~*** Άρχισαν τα όργανα P1040131.MP4 : http://youtu.be/hn6e6Ur74pI  , ~** Νταλάρας Γιώργος P1040145.MP4 :Τούρκος και Ρωμιά , http://youtu.be/FdZGgz-m3S8  , ~** ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ P1040177.MP4 : http://youtu.be/O45HKrp7GJQ  , ~** Άς είν΄ καλά το γινάτι σου P1040134.MP4 : http://youtu.be/IHAlYkGlNRE  ,


~** ΜΟΥΣΘΕΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ P1040183.MP4 : http://youtu.be/ONYXW8ac3jc  ,

** *** 399 ΣΜΎΞΗ Γρεβενών : http://youtu.be/6A3q4po2YZw  , ***400 Πιέρια όρη Όλυμπος : ****409 Μελιγαλά-Πανόπουλο 1-2 , 13-1-2013 : http://youtu.be/CoSsDQBtM_8  , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2013 : http://youtu.be/iAA_E73igU0  , *** 398 ΚΑΡΥΣΤΟΣ χταπόδες : http://youtu.be/7k3-koiM38U  , *** 396 Καταστροφή σκάφους : http://youtu.be/qFwOnrgy3Uk  ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου