Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  22  Φεβρουαρίου  2013  :
Το  ποντικάκι πάντα  κοντά μας ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
  
*** ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΤΥΧΗΜΑ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ :
~ Σοβαρό  εργατικό ατύχημα στην ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΒΟΥΛΗ αποφεύφχθηκε , όταν υπάλληλος γυναίκα  ανέβηκε  στην οροφή  της  αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής , γιά να  απομακρύνει τα νερά , καί γλυστρώντας( η υπάλληλος) σπάζει το  τζάμι της οροφής , γιά  να βρεθεί κρεμασμένη , πάνω από τα  κεφάλια  των Υπουργικών εδράνων .-
Είναι  η αρχιτεκτόνισα κ.  Μαρία Φωτείου Υπάλλος  της  ελληνικής  Βουλής

*** Κάθειρξη 10 χρόνων σε τσιγγάνο που άρπαζε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλεία :
  * Της Βίκυς Βετουλάκη
 Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 34χρονο τσιγγάνο που τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012 μπήκε σε 3 κοσμηματοπωλεία, άρπαξε χρυσαφικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έσπρωξε τους ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.
Ο τσιγγάνος εμφανίσθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου μετανιωμένος, δηλώνοντας πως έκανε χρήση ναρκωτικών και προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη δόση του, ενώ ευχαρίστησε που τον έβαλαν φυλακή και γλύτωσε από τα ναρκωτικά.
 Σε 3 κοσμηματοπωλεία
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 34χρονος στις 23 Αυγούστου μπήκε στο πρώτο κοσμηματοπωλείο και ζήτησε να δει χρυσές αλυσίδες για την αρραβωνιαστικιά του. Όταν ο ιδιοκτήτης δεν τον κοιτούσε, άρπαξε ένα χρυσό σταυρό. Ο ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε, το κατάλαβε, όταν ο τσιγγάνος έφυγε, προσπάθησε να τον κυνηγήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης, είπε ότι πριν από 20 ημέρες ο πατέρας του κατηγορουμένου τού έδωσε 500 ευρώ που ήταν η αξία του σταυρού.
Στο δεύτερο κοσμηματοπωλείο, δύο ημέρες μετά, ο δράστης ζήτησε να δει δαχτυλίδια. Όταν η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι δεν ήταν πελάτης, προσπάθησε να τον απομακρύνει και αυτός, σπρώχνοντας, την πέταξε κάτω, ενώ η μάρτυρας κατέθεσε ότι της έριξε μια κλωτσιά και έφυγε με 4 χρυσά δαχτυλίδια.
Στην τρίτη περίπτωση, στις 5 Σεπτεμβρίου, από άλλο κοσμηματοπωλείο ο δράστης πήρε ένα δαχτυλίδι, η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να τον συγκρατήσει και αυτός την έσπρωξε. Ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε σε ένα ταξί και βρήκαν στην κατοχή του το δαχτυλίδι.
 Ένοχος
Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι τότε είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά και ο ίδιος μεγαλώνει τα 6 του παιδιά τώρα που είναι στη φυλακή. Ο δε κατηγορούμενος ευχαρίστησε που μπήκε στη φυλακή, λέγοντας πως έτσι σώθηκε από τα ναρκωτικά. Είπε πως δε χτύπησε τις δύο γυναίκες, αλλά στην προσπάθειά τους να τον συγκρατήσουν έπεσαν στο έδαφος. Επίσης, πάντα δούλευε και έφτασε σε αυτό το σημείο από τα ναρκωτικά.
Τελικά, το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο και του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 2 μήνες για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε στις δύο γυναίκες.-

*** 11,5 χρόνια φυλακή σε νεαρό Αλβανό για ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ :

  * Η  ειλικρίνεια ληστή άφησε «άναυδο» το δικαστήριο
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 «Άφωνη» έμεινε χθες η Έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως και το ακροατήριο, από όσα είπε νεαρός Αλβανός ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2009.
Ο νεαρός Αλβανός κατονόμασε τον εαυτό του ως «ληστή», ενώ όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε γιατί δεν έχει κάνει κλοπές στην Αλβανία, απάντησε ότι εκεί η Αστυνομία σκοτώνει όποιον πάει να ληστέψει ή όταν αντιληφθεί ότι ο δράστης οπλοφορεί!
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αλβανός εκτίει μεγάλη ποινή για σοβαρότερα αδικήματα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, έχει καταδικασθεί από δικαστήριο στην Αθήνα για συμμετοχή σε ομάδα 7 ατόμων οι οποίοι το 2009 είχαν διαπράξει 17 αξιόποινες πράξεις, ανάμεσά τους ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και πολλές ληστείες. Μάλιστα, έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 40 χρόνια φυλάκισης.
 Ληστεία
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη του πρακτορείου και πελατών, λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ μπήκαν στο κατάστημα δύο νεαροί με μαντήλια στα πρόσωπα. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος πιστόλι. Ο ένας έβαλε το όπλο στο κεφάλι του ιδιοκτήτη και ο άλλος το μαχαίρι στο μπράτσο του και πήραν από το ταμείο 4.200 ευρώ. Φεύγοντας πυροβόλησαν 5 φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Περαστικός τούς ακολούθησε και τους είδε, όταν απομακρύνθηκαν από το κατάστημα, να βγάζουν τα μαντήλια από τα πρόσωπά τους.
Στη συνέχεια από φωτογραφίες που του έδειξαν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά συνελήφθη στην Αθήνα για συμμετοχή σε άλλες πράξεις.
 Κυνικός
Ο νεαρός κατηγορούμενος με απόλυτη ψυχραιμία επανέλαβε πως ήταν αυτός που μπήκε στο πρακτορείο με το μαχαίρι, όπως επίσης ότι έχει καταδικασθεί άδικα ένας ομοεθνής του ως συνεργός του, διότι με άλλον είχε διαπράξει τη ληστεία. Μάλιστα, κατέθεσε και τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Χαρακτηριστικό είναι πως απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι έχουν καταδικάσει ως συνεργό του έναν ανήλικο, υπογραμμίζοντας: «Εγώ είμαι ληστής, είναι δυνατόν να έπαιρνα ως συνεργό μου έναν ανήλικο;».
Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου, είπε ότι έχει διαπράξει και άλλες ληστείες, για τις οποίες και έχει καταδικασθεί.
Αφοπλιστική ήταν η απάντησή του στην ερώτηση της προέδρου, γιατί έχει κάνει ληστείες μόνο στην Ελλάδα και όχι στην Αλβανία: «Εκεί είναι αλλιώς τα πράγματα. Η Αστυνομία στην Αλβανία έχει δικαίωμα να σε σκοτώσει, όταν έχεις όπλο πάνω σου»!
Το δικαστήριο φυσικά τον έκρινε εκ νέου ένοχο και στωικά ο ίδιος άκουσε τη μείωση της ποινής του κατά 1,5 χρόνο, αφού είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξης.

*** 6 χρόνια σε τσιγγάνο που έκρυψε ηρωίνη στο εσώρουχο της κόρης του :
  * Της Βίκυς Βετουλάκη
 Στο εσώρουχο της 12χρονης κόρης του είχε κρύψει ηρωίνη ένας τσιγγάνος, όταν είδε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας να μπαίνουν στη σκηνή του στην περιοχή του ποταμού Άρι το Γενάρη του 2011.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο τσιγγάνος είχε καταδικασθεί συνολικά σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και χθες το δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 6 χρόνια κάθειρξης, με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
 Ηρωίνη
Όπως κατέθεσε αστυνομικός, πληροφορίες ανέφεραν πως ο τσιγγάνος στη σκηνή του προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικά. Πήγαν στον καταυλισμό και την πρώτη ημέρα παρακολούθησης είδαν δύο γνωστούς σε αυτούς τοξικομανείς να βγαίνουν από τη σκηνή του κατηγορουμένου.
Λίγες ημέρες αργότερα, ξανά σε παρακολούθηση, είδαν πάλι τον έναν από τους δύο τοξικομανείς να μπαίνει και μετά από λίγο να βγαίνει από τη σκηνή. Τον έλεγξαν και τους αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ηρωίνης αντί 10 ευρώ.
Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή του κατηγορουμένου, όπου και βρήκαν πολλά άτομα. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, κάποια στιγμή παρατήρησε ότι η ανήλικη κόρη του κατηγορουμένου προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Οδήγησαν το παιδί στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ενώ μετά από έρευνα από γυναίκα αστυνομικό βρέθηκε να έχει κρυμμένη στο εσώρουχό του μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και σε ένα τσαντάκι 65 ευρώ. Όταν τη ρώτησαν, απάντησε ότι της τα έδωσε ο πατέρας της να τα φυλάξει.
 Ζήτησε συγγνώμη
Στην απολογία του ο τσιγγάνος είπε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν πολλά άτομα στη σκηνή του, αλλά αυτός δε δίνει ναρκωτικά. Επίσης, ότι είναι βαρύς χρήστης ο ίδιος και δεν μπορούσε καλά καλά να σηκωθεί από το κρεβάτι. Συμπλήρωσε πως όταν είδε τους αστυνομικούς πέταξε τα ναρκωτικά στο χώμα και είπε της μικρής να τα κρύψει. Επιπλέον, κατέθεσε ότι τα χρήματα που είχε το παιδί ήταν από τα κάλαντα και όχι από ναρκωτικά. Κατέληξε ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά του και ευχαριστώντας τους δικαστές που τον έβαλαν φυλακή, καθώς έγινε καλά.

*** Στα 24 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι παράνομες συντάξεις του Δημοσίου :
  * Περισσότερες από 2.300 περιπτώσεις καταβολής συντάξεων σε πρόσωπα που δεν ήταν πια στη ζωή εντόπισε η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά φτάνουν τα 24 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχουν επιστραφεί τα 12,7 εκατομμύρια και αναζητούνται τα υπόλοιπα.
Στην ανακοίνωση του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι :
«Η διαδικασία της απογραφής (καταγραφής) των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών) ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.
» Εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη τελικώς δεν απεγράφησαν 2.368 περιπτώσεις. Για αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη η καταβολή της σύνταξης.
» Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ. Από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 12.733.001 ευρώ.
»Για το υπόλοιπο ποσό των 11.275.086 ευρώ γίνεται αναζήτηση από την Υπηρεσία περίπτωση προς περίπτωση.
»Από την διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
» Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Η έρευνα συνεχίζεται.
»Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα».
Όπως ακόμη επισημαίνεται: «Τηρήθηκε, χωρίς καμία εξαίρεση, η σειρά προτεραιότητας στην απονομή των συντάξεων και απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες και επετεύχθη σύντμηση του χρόνου αναμονής στο ΓΛΚ από 11 μήνες που ήταν τον Ιούλιο του 2012, στους 7 μήνες τον Φεβρουάριο του 2013».
Πέρα από αυτό το υπουργείο σημειώνει ότι η διαδικτυακή πύλη του ΓΛΚ (www.glk.gr ή www.minfin.gr) παρέχει στους ενδιαφερόμενους πολίτες τις ακόλουθες υπηρεσίες:
 *νημέρωση για διαδικασίες που αφορούν τη συνταξιοδότησή τους, όπως προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, νομοθεσία, έντυπα, κ.ά.
  • Δυνατότητα υπολογισμού του ύψους της σύνταξης με βάση στοιχεία που καταχωρεί ο ενδιαφερόμενος.
  • Γενική πληροφόρηση για τις ημερομηνίες των αιτήσεων συνταξιοδότησης που θα καταβληθούν με την επόμενη πληρωμή (στο τέλος κάθε μηνός). Με τον τρόπο αυτό κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με μια ματιά να εκτιμήσει το χρόνο κατά τον οποίο θα του καταβληθεί η πρώτη σύνταξή του.
  • Κάθε ενδιαφερόμενος με συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων του μπορεί να ενημερωθεί εξατομικευμένα και αναλυτικά για την πορεία της αίτησής του (αφορά αιτήσεις που υπεβλήθησαν μετά την 01.02.2013).  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ανοίγει και πάλι τον ερχόμενο μήνα το 9ο Σύνταγμα Πεζικού - Γιαννίτσα :
 Ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «σφραγίζει» το γεγονός
 Η επίσημη απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιεύτηκε κι έτσι η επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας θα πρέπει να θεωρείται πλέον ως τετελεσμένο γεγονός.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μετά το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Γιαννιτσά ανοίγει τις πύλες του από τον ερχόμενο μήνα και υποδέχεται, συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου τους στρατεύσιμους της 2013Β΄/ΕΣΣΟ.
 Οι στρατεύσιμοι θα προέρχονται από τη Μεσσηνία και την Αττική.
 Νωρίτερα, στις 8 Μαρτίου, ετοιμάζεται εκδήλωση για την επαναλειτουργία και την ονομασία.

*** Το βιβλίο του παρουσιάζει στην Καλαμάτα ο Γιάννης Δραγασάκης :
  * ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
 Εκδήλωση με Γιάννη Δραγασάκη
 Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη
«Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις», οι εκδόσεις Ταξιδευτής ανοίγουν δημόσιο διάλογο με εκπροσώπους της κοινωνίας για την προοπτική του τόπου και των ανθρώπων του.
Στις εκδηλώσεις αυτές παίρνουν το λόγο με παρεμβάσεις τους και συζητούν με τον Γιάννη Δραγασάκη οι εκπρόσωποι (πρόεδροι) εργατικών, εργοδοτικών, αγροτικών, επαγγελματικών κι άλλων κοινωνικών τοπικών φορέων.
Για την Καλαμάτα, η εκδήλωση, που είναι η πρώτη που διοργανώνεται, θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2 ).-

***  Κόντρα Τατούλη - Πετράκου σε επιτροπή της Βουλής για το ΕΣΠΑ :
  *  Επίθεση σε Τατούλη για προσβλητική συμπεριφορά
 Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τα αναπτυξιακά έργα Περιφέρειας Πελοποννήσου και την πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρώτον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα στοιχεία στις 24 Ιανουαρίου του 2012 ήταν προτελευταία, όπως και στις 22 Ιανουαρίου 2013 είναι, δυστυχώς, πάλι προτελευταία. Άλλο, βέβαια εάν έχει γίνει υπερδέσμευση - και έχει γίνει υπερδέσμευση - και θα πρέπει να εξηγηθεί πώς και με ποια διαδικασία θα υλοποιηθούν τα επιπλέον.
Δεύτερο ζήτημα, ότι δεν υπάρχουν έργα τα οποία “λιμνάζουν”. Δυστυχώς, όλα τα έργα της Μεσσηνίας και όχι μόνο έχουν πρόβλημα. Τι θα γίνει με το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού και με ποιον τρόπο θα ξεμπλοκαριστεί; Επίσης, το Τζάνε - Καλαμάκι για ποιο λόγο πήγε στον τρίτο ανάδοχο, οπότε οι δύο προηγούμενοι, όπως είναι λογικό, να κάνουν ενστάσεις;
[…] Το τρίτο ζήτημα έχει να κάνει με τα έργα. Υπάρχουν ζητήματα, δεν είναι μόνο στη Λακωνία, είναι και το Λιμάνι της Κυπαρισσίας, για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια. Αποτελεί ορθή διαχείριση, κύριε πρόεδρε, κατά τη γνώμη σας αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη και για τους οποίους ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά δικαστική διερεύνηση να “ανταμείβονται” και να αναβαθμίζεται η θέση τους στην Περιφέρεια; Ο ένας, μάλιστα, να είναι και στο υπηρεσιακό συμβούλιο που θα κρίνει την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπόλοιπων συναδέλφων; Να, λοιπόν, ένας επιπλέον παράγοντας στο γιατί κάποια έργα έχουν κακοτεχνίες, κακοπληρώνονται, διπλοπληρώνονται και τριτοπληρώνονται και δεν τελειώνουν. Με ποιες διαδικασίες και με ποια λογική αυτά τα ζητήματα θα λυθούν;
Επειδή, βέβαια ειπώθηκαν διάφορες κουβέντες, όχι εδώ, αλλά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να “λεηλατήσει” την εξουσία, ερωτώ: είναι ηθικό; Νόμιμο είναι, νομότυπο είναι, είναι ηθικό όμως; Και δεν είναι περίεργο στα έργα έως 300.000 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να μπαίνουν εκπτώσεις 40% και 50% και στα έργα από 2.000.000 έως 10.000.000 ευρώ οι εκπτώσεις να είναι από 4% έως 12%; Όπως είναι το Γύθειο, ο Γερολιμένας, η αποκατάσταση στην Κόρινθο από τον κυματισμό, οι Βουτιάνοι, το Κουμπίλα - Λουλούδι και σε όλα αυτά εκ των υστέρων να γίνεται κοινοπραξία με την “ΚΑΣΤΑΤ”, συμφερόντων του αδερφού του κυρίου περιφερειάρχη;
Επόμενο, ερώτημα. Θα γίνει, λέει, Περιφερειακό Ταμείο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πώς προέκυψε η ανάγκη; Έγινε καταγραφή των αναγκών και διαπιστώθηκε ότι οι ανάγκες της Περιφέρειας δεν καλύπτονται από τα άλλα προγράμματα;
Ειπώθηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί το βασικό του κεφάλαιο και ότι θα είναι από το ΕΣΠΑ. Ερωτώ, από ποιο κονδύλιο; Ποιο κονδύλιο του ΕΣΠΑ έχει δοθεί για αυτό το ζήτημα;
Το επόμενο ερώτημα αφορά την ΕΟΖ, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Είναι ο σκληρός πυρήνας της πολιτικής της Περιφέρειας. Η ερώτησή μου, είναι, η εξής: Τι ακριβώς θα προβλέπει η Ειδική Οικονομική Ζώνη για την ενέργεια και για τη ναυτιλία; Σε ποια λογική ορθής διαχείρισης της ανάπτυξης εντάσσεται η πρόσκληση προς τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.λπ. και Γενική Διεύθυνση Οικονομικών, η οποία λέει - για να δούμε και τι είναι οι Ειδικές Ζώνες – “ότι η αρχική προτεινόμενη ατζέντα συζήτησης έχει ως εξής: Θέματα ΦΠΑ. Δηλαδή τι; Δεύτερον, δυνατότητα εμπροσθοβαρών πληρωμών. Δηλαδή, τι; Διαδικασία περιβαλλοντικής εξαίρεσης από το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων”. Αν το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων δε χρειάζεται μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε ποιο έργο θα χρειάζεται;
[…] Ρυθμίσεις για τη διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο των εγκαταστάσεων. Δηλαδή, το εργοστάσιο της καύσης θα απαγορεύει στους ΟΤΑ ή σε κάποιο Δήμο που θα κάνει κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή κ.λπ., να έχει αυτό το έργο. Το ερώτημά μου σε όλα αυτά που λέει: εντάσσονται σε μία σύγχρονη Περιφέρεια 2020 για την οποία ειπώθηκε;
Επόμενο ερώτημα, με δεδομένο ότι η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ απαντούν ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα οποιοσδήποτε – και η Περιφέρεια – για παρέμβαση στο δίκτυο: το δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αναβαθμιστεί σε μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορεί να αντέξει 2.100 Μεγαβάτ. Τι είδους συνεργασίες αναπτύσσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να δούμε πώς θα αναπτυχθεί με τον κ. Φούχτελ και σε ποιους τομείς; Ποιο είναι το όφελος για τους πολίτες της Περιφέρειας και ποιο το τίμημα; Μήπως το τίμημα θα είναι η απαλλαγή των Γερμανών από το τέλος πληρωμής ρύπων, να γεμίσει η Περιφέρεια με 8.000 Μεγαβάτ από καθρέφτες, τα οποία δε θα πηγαίνουν πουθενά; Επαναλαμβάνω ότι η απάντηση της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ είναι ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέμβει στο δίκτυο υψηλής τάσης, γιατί αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ.
Τέλος, όσον αφορά στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ειπώθηκε ποιος είναι ο ανάδοχος μέχρι το τέλος του χρόνου. Ποιος ρυθμίζει αυτή τη διαδικασία; Ποιος συμμετέχει από την πλευρά της Περιφέρειας; Δε συμμετέχει η Περιφέρεια; Συμμετέχει κάποιος άλλος;».
Στο τέλος της διαδικασίας, ο κ. Πετράκος δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι, δυστυχώς, να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, προσβλητική συμπεριφορά του κ. Τατούλη, ο οποίος συνειδητά, πρώτον, είπε ψέματα και συκοφάντησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ιονία Οδό, όταν γνωρίζει ότι η θέση μας είναι η ολοκλήρωσή της μέχρι στην Τσακώνα.
Όσον αφορά στην αήθη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς του, η πιο επιεικής μας απάντηση είναι ότι τους επιστρέφουμε και τονίζουμε ότι αυτή του η συμπεριφορά αποδεικνύει το ήθος του ανθρώπου».

***  Φόβους για «πογκρόμ» στα αδέσποτα γεννά ο νέος νόμος για την ευθανασία  :
  
*  Ελαστικότερα γίνονται τα κριτήρια για να οδηγηθεί ένα αδέσποτο ζώο στην ευθανασία, σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων.
Με τον ισχύοντα νόμο, οδηγούνται σε ευθανασία τα ζώα που εκδηλώνουν «απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, ενώ με την προτεινόμενη αλλαγή απειλούνται με ευθανασία τα ζώα που προέβησαν σε «ανεπιτυχή απόπειρα επίθεσης» ή όσα επιδεικνύουν «αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά».
Αυτό, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελίες για επιθετικότητα ζώων από ανθρώπους που απλώς ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.
Η επικινδυνότητα των ζώων θα κρίνεται από πενταμελή επιτροπή με δύο εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, έναν κυνηγό, έναν υπεύθυνο του δήμου και έναν κτηνίατρο.
Newsroom ΔΟΛ

***  Κίνδυνος «να τιναχτεί στον αέρα» το έργο στο Ακρογιάλι  :
  *  ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
 Κίνδυνος «να τιναχτεί στον αέρα» το έργο στο Ακρογιάλι
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Στον «αέρα» κινδυνεύει «να τιναχθεί» το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από την Τρίτη ο υπεργολάβος άρχισε να αποσύρει τα μηχανήματά του, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα επιστρέψει. Οι δε κάτοικοι οργανώνουν τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της παραλιακής ζώνης.
Στο μεταξύ, χωρίς ξεκάθαρο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, είναι η έκθεση του ΙΓΜΕ που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από ογκόλιθους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου στο Ακρογιάλι. Η έκθεση αφορά στην ποιότητα των πετρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί.
 Εξαγριωμένοι κάτοικοι
Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η περιοχή και το έργο. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 2,5 πρόβολοι και απομένουν άλλοι 4,5.
Το έργο τον τελευταίο καιρό, λόγω και των καιρικών συνθηκών, δεν εκτελούνταν, ενώ ούτε και χθες πραγματοποιήθηκαν εργασίες, παρά τη βελτίωση του καιρού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο εκτελών το έργο απέσυρε τα μηχανήματά του, αφήνοντας αιχμές περί παρεμβάσεων και συμφερόντων «που του κάνουν τη ζωή δύσκολη», εξ ου και δεν μπορεί να προχωρήσει τις εργασίες. Φοβούνται, δε, πως το έργο θα μείνει ημιτελές και η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε σχέση με πριν.
 Αποτελέσματα ΙΓΜΕ
Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ για την ποιότητα των πετρωμάτων που χρησιμοποιούνται στο έργο εστάλησαν στη Αντιπεριφέρεια από την Παρασκευή. Ερωτώμενος σχετικά ο αντιπεριερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς απάντησε ότι η έκθεση δεν καταλήγει σε συμπέρασμα, θετικό ή αρνητικό, αλλά παραθέτει τα αποτελέσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν από τη μελετήτρια και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον ζήτημα για την πορεία εκτέλεσης του έργου, το οποίο έχει συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης κατά το Νοέμβριο του 2013. Με δεδομένο ότι ξεκίνησε νωρίς πέρυσι το καλοκαίρι και τώρα, ευρισκόμενοι στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, έχουν ολοκληρωθεί 2,5 πρόβολοι και απομένουν άλλοι 4,5, εντείνεται ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί έγκαιρα. Αν, μάλιστα, ο υπεργολάβος δε συνεχίσει την εκτέλεση και η ανάδοχος εταιρεία χρειασθεί να αναζητήσει άλλη λύση, τότε θεωρείται σίγουρη η καθυστέρηση.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
*** Για την Ευρωλίγκα στο Ευρωμπάσκετ:

21/02/2013Φενέρμπαχτσε ΟύλκερΜπαρτσελόνα60-99 .-^
21/02/2013ΜακάμπιΣιένα92-61 .- ^
21/02/2013ΜπάμπεργκΟυνικάχα Μάλαγα 65-68 .-^
21/02/2013ΖαλγκίριςΠαναθηναϊκός73-78 .-^
22/02/2013ΚίμκιΜπεσίκτας-
22/02/2013Αναντολού ΕφέςΤΣΣΚΑ Μόσχας-
22/02/2013ΟλυμπιακόςΚάχα Λαμποράλ-
22/02/2013Ρεάλ ΜαδρίτηςΑλμπα Βερολίνου-

*

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        735 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  732   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3748   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr


***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-

***
 
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου