Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουλίου   2013   :
 
Καλύβα  Γέροντα μοναχου Αγειορίτη  Παΐσιου στην Παναγούδα


***   ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Δημοτικοί Αστυνόμοι: Νέοι, μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ για να βρουν ένα μισθό
           Με αξιόλογο μορφωτικό επίπεδο, στις περισσότερες περιπτώσεις νεαρής ηλικίας, οι οποίοι πάντως προσελήφθησαν με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες και των οποίων η μετάταξη στην ΕΛΑΣ θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της πόλης.
Αυτό είναι το προφίλ των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, αλλά και στις άλλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Αθήνας, όπως και ενός εκ των εκπροσώπων τους.
Για τους συνολικά 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς της χώρας που προγραμματίζεται μέσα στο επόμενο διάστημα να τεθούν σε διαθεσιμότητα, η αγωνία έχει μόλις ξεκινήσει.
Κατ’ αρχάς, η μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ αποτελεί ένα πλήγμα τόσο στο κύρος όσο σε αυτό καθαυτό το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συζητάμε για ανάδειξη του ρόλου της και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και την ίδια στιγμή αφαιρούμε πολύτιμα στελέχη, σχολιάζουν  με κάθε ευκαιρία στελέχη της.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών προσελήφθησαν από το 2004 και μετά, με διαφανείς συνθήκες και ως αποτέλεσμα της αύξησης των αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στους Δήμους.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών της Αθήνας, Θάνο Τάτση, «εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία διαβεβαίωση ότι απλώς θα μεταταχθούμε στην ΕΛΑΣ. Έχουμε ακούσει για διαθεσιμότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι συνάδελφοι θα ενταχθούν σε μια δεξαμενή, από την οποία όσοι κριθούν υπεράριθμοι ή ακατάλληλοι να αξιοποιηθούν, θα χάσουν τη δουλειά τους». Παράλληλα, προαναγγέλλει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από τους συναδέλφους του. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Τρυγάνε τους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας στο Λαγκούβαρδο
            Τους πρώτους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας τρυγάνε εδώ και λίγες μέρες στη Φάρμα Goji Berry στο Λαγκούβαρδο! Η απόδοση των πρώτων καρπών και η ποιότητα των φρούτων της καλλιέργειας του ελληνικού Goji, που είναι και η πρώτη στην περιοχή και, μάλιστα, σπορόφυτη, είναι εξαιρετική και το γεγονός αυτό γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση τους καλλιεργητές – παραγωγούς, Παναγιώτη Τσαγκάνη και Παναγιώτη Καμπύλη!
Ήδη, αν και πρώτη χρονιά συγκομιδής, η παραγωγή πάει πολύ καλά. Ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες συγκομίζοντας περίπου 700 γραμμάρια, έπειτα γύρω στα 800, μετά λίγο περισσότερο από 1 κιλό, 2 κιλά περίπου την επόμενη φορά και νωρίς το πρωί της Κυριακής, που τρυγούσαν για πέμπτη φορά, είχαν συγκομίσει περίπου 20 κιλά και υπήρχε πολύς καρπός για να μαζευτεί.
Τις επόμενες μέρες θα συγκομίσουν πάλι και υπολογίζουν να βγάλουν περί τα 50 με 60 κιλά, τη μέρα, που θεωρείται εξαιρετική απόδοση για πρώτη χρονιά, ενώ υπάρχει πάρα πολύς καρπός, επίσης, στο στάδιο της ωρίμανσης!
Όπως έχουμε γράψει, παρουσιάζοντας στο «Θ» της φάρμα Goji Berry, σε 4 στρέμματα περίπου, στις 10 Απριλίου 2012, φύτεψαν τα σπορόφυτα δέντρα τους! Το δε ενδιαφέρον από εταιρείες βιολογικών προϊόντων καθώς και τη ΦΑΓΕ, είναι έντονο και οι δύο παραγωγοί βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους, είτε νωπό είτε αποξηραμένο. Σημειώνουμε ότι η ποικιλία της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι το Lycium barbarum, με γλυκό καρπό και υψηλή απόδοση!

***  O Χριστόφορος Πέσκιας βρέθηκε στο «ΕΥ ΖΗΝ» ,την Παρασκευή ο Γιάννης Λουκάκος
           Τον κύκλο των Μεσσηνιακών Γαστρονομικών Βραδιών άνοιξε προχθές το «ΕΥ ΖΗΝ» του Elite City Resort, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη και ισορροπημένη εμπειρία, με ιδιαίτερες, μοναδικές γεύσεις.
Στο φιλόξενο χώρο της πισίνας, με την minimal αισθητική και καλοκαιρινή αύρα, με την υπέροχη μουσική που επιμελήθηκε ο dj Τζίμης Κωνσταντόπουλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλήρες μενού δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια.
Οι πρώτες ύλες στο μενού, καθώς και οι εκλεκτές ετικέτες οινοποιών, που συνόδευσαν τα πιάτα με τον πιο αρμονικό τρόπο, ήταν μεσσηνιακής προέλευσης.
Ο βραβευμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας στο τέλος της  βραδιάς βρέθηκε κοντά στον κόσμο, αντάλλαξε απόψεις και δέχτηκε συγχαρητήρια για το μενού, που ανέδειξε δημιουργικά την τοπική κουζίνα.
Η συνέχεια της «ΕΥ ΖΗΝ» εμπειρίας θα δοθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με τον Γιάννη Λουκάκο να μαγειρεύει μόνο για εσάς ένα μεσσηνιακό μενού.
Η κράτηση είναι υποχρεωτική. Τηλέφωνο κρατήσεων 27210 22434.

*** Σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί, προς κατάργηση 46 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ
            Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί 46 ειδικοτήτων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια, ενώ 500 ακόμη θα μεταταχθούν, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώνεται επίσημα αύριο, Τετάρτη, στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Ουσιαστικά, η κινητικότητα των εκπαιδευτικών συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο Τεχνολογικό Λύκειο που αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Με το νομοσχέδιο αυτό αλλάζει συνολικά η μορφή της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη χώρα.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας στο Βήμα, η ηγεσία του υπουργείου «ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα προτάσσει ως αναγκαία για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του είχε ορίσει τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας στις 12.500 «διαθεσιμότητες» και σε 7.500 εκπαιδευτικούς.
Ωστόσο, με το δεδομένο ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποστήριξε ότι ο ποσοτικός προσδιορισμός των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών δεν μπορεί να προηγείται της αξιολόγησής τους. Έτσι, ύστερα από αξιολόγηση 190.000 ατόμων προέκυψε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι δυνατό να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τις 2.000 σε συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες.
Τελικά προέκυψαν δύο εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης προσωπικού με δεδομένες και τις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές σε Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο:
Σενάριο 1ο: Από τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς κατά την 30ή Ιουνίου 2013:
α) στις 4.933 κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, υποχρεωτική μετάταξη ισάριθμων υπεραρίθμων εκπαιδευτικών των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν.
β) στις 2.500 κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της κεντρικής και των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ υποχρεωτική μετάταξη υπεραρίθμων εκπαιδευτικών με ισόποση μείωση αποσπάσεων και
γ) διαθεσιμότητα των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να πλεονάζουν.
Σενάριο 2ο: Από τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς κατά την 30ή Ιουνίου 2013
α) στις 4.933 κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, υποχρεωτική μετάταξη ισάριθμων υπεραρίθμων εκπαιδευτικών των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν,
β) διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών που προκύπτουν από τυχόν κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων εφόσον προκριθούν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου Τεχνικού Λυκείου και
γ) υποχρεωτική μετάταξη στις 2.500 κενές οργανικές θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της κεντρικής και των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ όσων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να πλεονάζουν, με ισόποση μείωση αποσπάσεων, εφόσον είναι κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και ειδικοτήτων αναγκαίων ή συναφών για τη βελτίωση του διοικητικού έργου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επελέγη το δεύτερο σενάριο, καθώς επίκεινται σημαντικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση της χώρας και πολλές ειδικότητες τους θα καταργηθούν.
Οι ειδικότητες της... ανεργίας
«Μετά από συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας.
Έτσι καταργούνται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπήρχαν συνολικά ως σήμερα και συνεπώς καταργούνται ουσιαστικά 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν. Οι εκπαιδευτικοί κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέους εκπαιδευτικούς αυξημένων προσόντων, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας.Newsroom  ΔΟΛ

*** Η Δημοτική Αστυνομία δεν έκοβε μόνο κλήσεις
            Μία από τις λάθος εντυπώσεις που κυκλοφορούν στην πόλη, και για την οποία ευθύνη φέρουν και οι αρμόδιοι, είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία ήταν μόνο για να κόβει κλήσεις.
Δυστυχώς, ποτέ δε βγήκε στην επιφάνεια ότι η Δημοτική Αστυνομία πρόσφερε και κοινωνικό έργο, ενώ πολλές φορές έκανε πράγματα που κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί.
Έτσι πλέον οι περισσότεροι σκέφτονται: «Ωραία, θα γλυτώσουμε και τις κλήσεις».
Τώρα τι θα γίνει με το παρκάρισμα στην πόλη; Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά βλέπω να παρκάρουν μέχρι και μέσα στο σιντριβάνι.
Π.Μπ.

***  Υπαίθρια ουρητήρια στο Διοικητήριο
           

Σε ουρητήρια έχουν μετατρέψει κάποιοι το χώρο κάτω από τη βορινή σκάλα του Διοικητηρίου.
Παρά το γεγονός ότι εντός του κτηρίου υπάρχουν τουαλέτες για το κοινό, κάποιοι δε σέβονται τίποτα.
Β.Β. 


*** Ενημέρωση για την ανακύκλωση και την οικιακή κομποστοποίηση στη Στούπα
           
Περίπου 50 άτομα, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, αλλά και κάτοικοι, έδωσαν το «παρών» την Κυριακή στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών για την ανακύκλωση και την οικιακή κομποστοποίηση.
Επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας θα είναι η ενημέρωση «πόρτα πόρτα», σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης, ενώ θα ακολουθήσει σειρά κι άλλων δραστηριοτήτων με σκοπό και στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θ» το μέλος της Επιτροπής, Βούλα Κυριακέα.
Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, σημείωσε ότι η συνάντηση είναι η αρχή μιας συνειδητής αλλά και δύσκολης προσπάθειας, που θα μπορούσε να ονομαστεί «σεβασμός προς το περιβάλλον».

  Η αρχή
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ακούγαμε αποσπασματικά αλλά και τρομαχτικά σχόλια, για το τεράστιο θέμα των σκουπιδιών που αφορά στη χώρα μας, αλλά και όλο τον κόσμο, και για αυτό αποφασίσαμε να μάθουμε όσο το δυνατό περισσότερα. Μάθαμε, λοιπόν, τρομάξαμε, είδαμε όμως ότι υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση του τρομακτικού κινδύνου που ήδη βρίσκεται μπροστά μας… Ιούλιος – Αύγουστος, ο χορός των σκουπιδιών των σκουληκιών και των ποντικών. Γνωστές οι αηδιαστικές εικόνες που ασχημαίνουν την ομορφιά του τόπου μας… Για αυτό, παρόλο που είναι η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για όλους μας, κανονίσαμε αυτή τη συνάντηση. Στηριζόμαστε και ελπίζουμε στο… “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” και για αυτό αρχίζουμε από σήμερα».
Πρόσθεσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στο τέλος της τουριστικής περιόδου και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, «γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να σεβαστούμε το περιβάλλον. Συνεχής ενημέρωση και επαφή με όσους έχουν κάνει βήματα μπροστά. Και υπάρχουν αρκετοί…».
«Ο τελικός, όμως, και πιο αποτελεσματικός στόχος είναι να πείσουμε και να στηρίζουμε την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να αποφασίσει να αντιμετωπίσει το θέμα δυναμικά, με αερόβια κομποστοποίηση και ανακύκλωση, που μπορεί να γίνει με τρόπο που, εκτός από την πολιτισμένη εικόνα στην περιοχή μας, θα φέρνει έσοδα στο Δήμο και στους δημότες του κατ’ επέκταση», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως «αυτό που ξεκίνησε χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια για να πετύχει. Και είμαστε αποφασισμένοι και διαθέσιμοι να συνεχίσουμε με όσους θελήσουν να συστρατευτούν σε αυτή μας την προσπάθεια, που ξεκινά με καθαρό στόχο χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Γιατί για ένα βεβαιωθήκαμε. Η βρώμα που βγαίνει από τα σκουπίδια είναι απείρως μικρότερη από τη βρώμα που υπάρχει στη διαχείρισή τους».
Ευχαρίστησε δε τους Στέφανο και Γεωργία Κουνιάδου, το γιατρό Γρηγ. Ορφανίδη (ήταν ο πρώτος που έδωσε την εικόνα πολιτισμού που πρέπει να έχει κάθε τόπος), τον κάτοικο της περιοχής Κυρ. Κουσιούνη, ο οποίος εφαρμόζει χρόνια την κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες, αλλά και τον κ. Δημ. Κουζή, ο οποίος διαθέτει κοντέινερ, όπου μπορούν να μεταφερθούν, αφού έχουν πρώτα διαχωριστεί, τα ανακυκλώσιμα είδη. 

*** Φοβάμαι...      
  
του Δημήτρη Γιατράκου 
Φεύγοντας προχθές βράδυ από τα γραφεία της  εφημερίδας μαζί με τον Αντώνη, πέσαμε πάνω σε μια ομάδα που μοίραζε φυλλάδια στους πολίτες, εκφράζοντας την αντίθεσή της για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου.
Το μπολνταρισμένο (έντονο μαύρο) με κεφαλαία γράμματα σύνθημα του φυλλαδίου, που ήταν και ο επίλογος του κειμένου, έγραφε: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
«Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;» με πρόλαβε ο Αντώνης. «Πόλεμος» του απαντώ και συμφώνησε κουνώντας το κεφάλι.
Όπως, λοιπόν, δείχνουν τα πράγματα, από τη μια, με τις εμπρηστικές δηλώσεις Κουκούτση πριν από καιρό στην Πάτρα ότι «το φεστιβάλ της Καλαμάτας θα γίνει ντε και καλά και θα σας λιώσουμε» και, από την άλλη, «δε θα επιτρέψουμε την πραγματοποίησή του», η πόλη εκείνο το διήμερο θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς καμιά από τις δυο πλευρές δε φαίνεται να κάνει πίσω. Κακός οιωνός για την Καλαμάτα, που λογικά θα είναι γεμάτη από επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, εκείνο τον καιρό. Γράφω λογικά, γιατί θα είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και παραδοσιακά η πόλη, ακόμη και σε καιρό κρίσης, είναι τίγκα στην κίνηση. Ωστόσο, όλο αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους που θέλουν να χαλαρώσουν και, κατά συνέπεια, δε γουστάρουν να βρεθούν εν μέσω οδομαχιών με σπασμένα κεφάλια.
Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα ασφάλειας, τώρα μάλιστα που αποδιοργανώνεται και η Αστυνομία, όπως γράφαμε στο χθεσινό πρώτο θέμα της εφημερίδας. Όσο υπάρχει, λοιπόν, καιρός θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Ελληνική Αστυνομία, το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μη γίνει η πόλη πρώτο θέμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
Κακά τα ψέματα, με την τροπή που έχει πάρει το πράγμα, δείχνει πως οι στρατοί ετοιμάζονται και εξοπλίζονται. Και επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οι τρεις αρχές που προανέφερα ας συνεργαστούν προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν τα χειρότερα. Διαφορετικά, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί.
  Θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Ελληνική Αστυνομία, το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μη γίνει η πόλη πρώτο θέμα στα ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

~** Με Γιώργο Μπαρτζώκα και Ανδρέα Γλυνιαδάκη η 2η μέρα του «Brent Petway & Friends» (φωτογραφίες)
   Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν σήμερα Τρίτη (9/7) τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino, τον προπονητή του Ολυμπιακού, κ.Γιώργο Μπαρτζώκα.
  Ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη για τη σεζόν που πέρασε και πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, μίλησε με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους, αλλά και με παιδιά από τις Ακαδημίες της Μεσσήνης και του Άρη Καλαμάτας, που είχαν τη μοναδική εμπειρία να κάνουν προπόνηση στο άρτιο κλειστό γήπεδο του Navarino Dunes, υπό τις οδηγίες του Μπρεντ Πέτγουεϊ, τον προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, κ.Θανάση Γιαπλέ, του βοηθού, κ.Σταύρου Μυκονιάτη και του γυμναστή της κρητικής ομάδας, κ.Βασίλη Μητσόπουλου.
  «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτό το πραγματικά εκπληκτικό μέρος. Οι εγκαταστάσεις και οι χώροι είναι υπέροχοι, το γήπεδο είναι ικανό να φιλοξενήσει επαγγελματικές ομάδες. Επομένως βρίσκεστε στο τέλειο περιβάλλον για να δουλέψετε στο μπάσκετ, το οποίο πιστεύω πως αγαπάτε. Η αγάπη για το άθλημα είναι το βασικό στοιχείο για να κάνετε όλα τα υπόλοιπα ως μελλοντικοί μπασκετμπολίστες. Έχετε και εξαιρετικό επιτελείο, που σας μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ» είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού κ.Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά που ακολουθούν το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή (12/7).
  Για το αν επέλεξε εκείνος τον Πέτγουεϊ και για ποιους λόγους, είπε: «Φυσικά κι εγώ ήμουν εκείνος που τον επέλεξα. Η επιλογή ενός παίκτη είναι μια σημαντική και πολύ σοβαρή διαδικασία. Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες “να,θα πάρω τον τάδε παίκτη”. Τους παίκτες που επιλέγουμε τους παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου. Τους μελετούν προσεκτικά οι συνεργάτες μας και ερευνούμε τα πάντα για αυτούς. Για το χαρακτήρα τους, για την εργατικότητα τους, για τη θέληση και τη δίψα για διακρίσεις. Ο Μπρεντ είναι από τους καλύτερους παίκτες της Α1 και έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες για αυτόν. Η αθλητικότητα του είναι κάτι το τρομερό και δεν το βρίσκεις στην Ευρώπη. Έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει στην Ευρωλίγκα και εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες. Με κίνητρο, γεμάτους ενέργεια».
  Για τον νέο παίκτη, τον Μπράιαντ Ντάνστον, που απέκτησε ο Ολυμπιακός είπε: «Ναι, είναι αλήθεια ότι προσθέσαμε στο ρόστερ μας έναν ακόμη παίκτη και θα προσθέσουμε έναν-δύο ακόμη. Προέχει να βρούμε ένα ακόμη ψηλό και αργότερα, δίχως βιασύνη, θα επιλέξουμε έναν περιφερειακό. Δεν βιαζόμαστε.
  Τώρα πήραμε τον Ντάνστον, για τον οποίο είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει πολύ. Καταλήξαμε σε αυτόν μέσα από έναν συνδυασμό αξιολόγησης στοιχείων, πληροφοριών για τον χαρακτήρα του αλλά και των αναγκών που είχαμε ως ομάδα.  Ασχοληθήκαμε πολύ με την περίπτωση του. Είναι ένας παίκτης που ήταν πρώτος στην αξιολόγηση, στα κοψίματα και στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα που αγωνιζόταν. Για ψηλός είχε φοβερά μεγάλα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και βολές, ενώ είναι ικανότατος ριμπάουντερ. Συλλέξαμε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του, μάθαμε πως είναι καλό παιδί, πως δουλεύει σκληρά και παρότι ορισμένοι θεωρούν πως είναι επιλογή με ρίσκο, για εμάς είναι μια ασφαλής επιλογή»


Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Κάναμε μια εξαιρετική χρονιά στην Ευρώπη, με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Όπως είπατε είναι λίγες οι φορές που μια ομάδα κατόρθωσε να πετύχει το back to back, όποτε αυτό δείχνει από μόνο του πόσο μεγάλο ήταν το επίτευγμα του Ολυμπιακού. Ήμασταν πολύ καλοί και στα δύο ματς του φάιναλ-φορ και είναι σπάνιο να νικήσει μια ομάδα δύο ματς, με τόσο μεγάλες διαφορές. Η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ καλές ομάδες, ασχέτως αν εμείς ήμασταν τόσο καλοί και δεν τους επιτρέψαμε να το δείξουν».
  Για την αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και για το αν την δικαιολογεί: «Ήταν αντικείμενο έρευνας και προβληματισμού και για εμάς. Γενικώς η σεζόν ήταν μεγάλη και πολύ απαιτητική. Παίξαμε 75 ματς και το εφετινό TOP16  είχε πάρα πολλά ματς. Είχαμε και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και στο τέλος λιγοστέψαμε ποσοτικά. Ο Μάντζαρης, που είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, ήταν τραυματίας και ο Λο ουσιαστικά έχασε τα δύο πρώτα ματς. Έβγαινε από το νοσοκομείο για να παίξει και ξαναγύριζε εκεί. Ακόμη ένας λόγος είναι οτι αδειάσαμε ψυχολογικά μετά το φάιναλ-φορ. Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχε μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί και ήταν πάρα πολύ διψασμένος»

*** Τζούλου/Σαραντέα και Σπάλλας/Περπινάκης οι νικητές του Beach Volley στη Σάντοβα (φωτογραφίες)
  
LIPTON ICE TEA BEACH VOLLEYBALL SUMMER SERIES 2013 ΣΑΝΤΟΒΑΣ
 Τζούλου/Σαραντέα και Σπάλλας/Περπινάκης οι νικητές

 Πλούσιο θέαμα, με πολλές δυνατές αναμετρήσεις και όμορφα στιγμιότυπα μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα επεφύλασσε το τουρνουά μπιτς βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στο «Ακτή» στη Σάντοβα, με υπεύθυνο διοργανωτή τον Γιάννη Σκαρτσίλη, στο πλαίσιο της αγωνιστικής σειράς της «Lipton». Συμμετείχαν 12 ομάδες ανδρών και 6 γυναικών, με την πραγματοποίηση μιας αναμέτρησης ανδρών την Παρασκευή, ενός πραγματικού …μαραθωνίου μπητς βόλεϊ το Σάββατο με 23 παιχνίδια από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ την Κυριακή κορυφώθηκε το ενδιαφέρον με τη δράση να ξεκινά στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 7 μ.μ. με τους τελικούς.
Νικήτρια ομάδα στους άνδρες αναδείχθηκε αυτή των Μάριου Σπάλλα-Μάριου Περπινάκη (αποκτήθηκε από την Καλαμάτα ’80), ενώ στις γυναίκες επικράτησαν η Κωνσταντίνα Τζούλου/Ελίνα Σαραντέα.

Ειδικότερα, οι Σπάλλας/Περπινάκης «λύγισαν» στο τάι μπρέικ (21-13, 20-22, 15-12) την αντίσταση των Βαγγέλη Ντάκουρη-Νίκου Μανιατέα. Μέχρι τα ημιτελικά έφτασαν οι Διαμαντής Εξαρχέας-Θοδωρής Κωνσταντόπουλος (αποκλείστηκαν με 2-1 από τους πρωταθλητές) και Γιώργος Βασιλόπουλος-Παναγιώτης Παπαδέας (2-0 από τους Ντάκουρη/Μανιατέα).
Στον τελικό των γυναικών η Κωνσταντίνα Τζούλου και η Ελίνα Σαραντέα επικράτησαν με 21-16 , 21-17 κόντρα στην ομάδα της Ιφιγένειας Σαμπάτη/Δήμητρας Γεωργακοπούλου, που με τη σειρά τους είχαν νικήσει στα ημιτελικά σε βάρπς της ομάδας των Σεσίλια Μάνα/Μαρία Κωνσταντοπούλου. Μέχρι τους «4» έφτασαν και οι Βαλεντίνη Κυβέλου-Χριστίνα Μουστάκη που «λύγισαν» στο τάι μπρέικ απέναντι στις νικήτριες του τουρνουά.
Στα αξιοσημείωτα ήταν η συμμετοχή του έμπειρου Μανιάτη αμυντικού της ΑΕΚ, Νίκου Γεωργέα που μαζί με τον Βασίλη Μπεγέτη κατάφεραν να πετύχουν μια νίκη σε τρεις αγώνες. Στους άνδρες αγωνίστηκαν ακόμη οι Νίκος Λεβεντόπουλος/Γιάννης Σφυρής (αδελφός της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Έφης Σφυρή), Ανδρέας Σαρδέλης/Γιάννης Πράττης, Κώστας Δημητρακόπουλος/Παναγιώτης Σμυρλής, Μάκης Κυβέλος/Χρήστος Μπελογιάννης, Βασίλης Μπουρολιάς/Αριστοφάνης Διακουμέας, Στέφανος Μάνα/Δήμος Μπουσούνης, Χρίστος Βλάσσης/Φροίξος Κωτσάκης.
Την 6άδα των γυναικών συμπλήρωσαν οι Χαρά Νάσεντ/Έλενα Ξάφη, Ελπίδα Μπούρα/Καλίντια Μπούρα.
Η διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές μεταλλίων και την προσφορά δώρων της Lipton στα ζευγάρια των τελικών, ενώ ήδη ο Γιάννης Σκαρτσίλης και το «Ακτή» καφέ μπητς μπαρ Σάντοβα ετοιμάζονται να υποδεχθούν το επόμενο τουρνουά. Θα είναι το προσεχές Σάββατο 13 Ιουλίου (ώρα συγκέντρωσης των συμμετεχόντων στις 10 το πρωί) μια συνάντηση αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18 ετών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-977893.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι τα καταστήματα Chillbox, που θα προσφέρει προϊόντα του (παγωμένο γιαούρτι κ.α.) σε όλους τους συμμετέχοντες και το Ski SUP Σάντοβα που θα χαρίσει μια βόλτα στους δύο πρώτους νικητές.  Χ.Ε.

***


*** 


~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/27-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  27  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Μένουμε  Ζούμε Μαθαίνουμε γιά  την Ελλάδα μας  , Παρασκευή 28/6/2013
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/30-2013.html , ΕΛΛΑΔΑ  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  30  Ιουνίου  2013 .-

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 : ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-

 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~



** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου