Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαϊου 2014

Ενημέρωση - η  εφημερίδα  μας ,  Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  :

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  στην ενημέρωσή  μας  :
***  Προβάδισμα 1,4% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση    ,
 Αύξηση της συσπείρωσηςΠροβάδισμα 1,4% δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%.
Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται Το Ποτάμι με 7,7%, ενώ άνοδο εμφανίζει η ΕΛΙΑ με ποσοστό 7%.
Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.
Στο 1,8% κινείται το ποσοστό, που συγκεντρώνει η ΔΗΜΑΡ.
Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφτασε το 62%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 63,5%, αντλώντας δύναμη από ένα μεγάλο μέρος (16%) των ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

***  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για βραδινό τρέξιμο
(βίντεο)  :    http://youtu.be/nVJy7TGLpUE  ,     
    
Ελάχιστες ώρες απέμειναν για την διεξαγωγή ενός μοναδικού, ακόμη και σε πανελλαδικό επίπεδο, αθλητικού γεγονότος, που «φιλοξενεί» η μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως αποτέλεσμα της πρωτοποριακής ιδέας των ανθρώπων του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού.
Ο λόγος για το 1ο NIGHT RUN Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, μετά τις 8.30 σε δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για νυχτερινή δρομική δραστηριότητα μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, που θα γίνει με τη συμβολή ατομικών φακών κεφαλής και στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν, αρκεί να είναι από 5 έως… 85 ετών. Μάλιστα μπορούν να το κάνουν είτε ατομικά, είτε ακόμη και ως ομάδα, ως παρέα, ως επιθυμία να ζήσουν κάτι μοναδικό.
Η όλη διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά εκπλήξεων από την πλευρά του βασικού διοργανωτή της εκδήλωσης, του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, αλλά και όλων αυτών που υποστηρίζουν με τη μορφή χορηγού ή υποστηρικτή το καινοτόμο αυτό αθλητικό event.
Σε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, αναφέρθηκαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elite City Resort” οι διοργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο, μεταφέροντας το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης, που είναι το «ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»…
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΓΣ)
Ο Μεσσηνιακός διοργανώνει την εκδήλωση αυτή, που είναι σίγουρα ιδιαίτερη, καθώς οι συμμετέχοντες τρέχουν βράδυ με φακό κεφαλής. Εγώ από την πλευρά μου να πω ότι μπορούν να τρέξουν άτομα κάθε ηλικίας από 5 έως 85 ετών και απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλο τον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να τρέξει κοντά μας».
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΓΣ)
Κάτι καινούριο γίνεται το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και μιλάω για ένα μοναδικό event σ’ ολόκληρη την Ελλάδα με πολλά στοιχεία καινοτομίας που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων. Οι Καλαματιανοί πρέπει ν’ αγκαλιάσουν το γεγονός αυτό και είναι σίγουρο ότι θα δουν και θα ζήσουν κάτι μοναδικό. Η ιδέα ξεκίνησε με την ψυχή του Μεσσηνιακού, τον Γιάννη Καλυβιώτη, πριν από έξι περίπου μήνες και το ευχάριστο είναι ότι την αγκάλιασαν πολλοί άνθρωποι. Ραντεβού λοιπόν στην πλατεία της Καλαμάτας, αρχικά με τη διαδρομή των 2 και έπειτα με αυτή των 5 χιλιομέτρων που θα τερματίσουν ύστερα από μια αρκετά ελκυστική διαδρομή και πάλι στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα γίνουν πρόσθετες δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να συναγωνιστούν σε αθλητικούς στίβους μάχης, σκυταλοδρομίες, αλλά και να λάβουν μέρος σε ομαδικό πρόγραμμα Zumba, που θα γίνει υπό τις οδηγίες της Σχολής Χορού Fame. Παράλληλα θα μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις και δημιουργίες των ανθρώπων του ΙΕΚ Oρίζων, και στο τέλος να χορέψουν ακολουθώντας τις μουσικές επιλογές του DJ.
Oφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε κρατικό χρήμα και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας. Ευχαριστούμε για τη στήριξή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα καταστήματα Αθλητικών ειδών «COSMOS”, το “Elite City Resort”, την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «ΤΟΥΟΤΑ ΚAKOYΡΟΣ», αλλά και τους εθελοντές από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.  Θέλω να πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του Μεσσηνιακού, και τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 600 άτομα και περιμένουμε μέχρι το Σάββατο, λίγο πριν την έναρξη του event, το νούμερο να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 1000. Σύνθημα του αγώνα είναι το «ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά».
  ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΑΡΑ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ELITE)
«Ως Elite City Resort στηρίζουμε πάντα πρωτοβουλίες με όραμα και προοπτική, που ανεβάζουν ψηλά την πόλη της Καλαμάτας. Προσπαθούμε να βοηθούμε όσο μπορούμε τέτοιες διοργανώσεις και θα βρεθούμε ως ομάδα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε».
  ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ COSMOS)
“Σαν επιχείρηση στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού, όντας χορηγοί τα τελευταία χρόνια. Το κατάστημά μας τροφοδοτεί τους φακούς κεφαλής και καλό θα είναι ο κόσμος να έρθει νωρίς να τους προμηθευτεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρώσουμε δωροεπιταγές αξίας 200 ευρώ και βεβαίως είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε τον κόσμο να βγαίνει και να αθλείται, που είναι και το πιο σημαντικό».
  ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥΟΤΑ KAKOYΡΟΣ)
Από το ξεκίνημά μας στηρίζουμε την προσπάθεια του Μεσσηνιακού και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Δεν έχω να πω πολλά, εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να ακολουθήσει τη διαδρομή».   Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Άραβες θέλουν τις παραλίες της Δυτικής Μεσσηνίας         
           
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Τη ζώνη που συγκροτεί το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας, αλλά και εκείνη της Δ. Πελοποννήσου και ειδικότερα της Δυτικής Μεσσηνίας, έχουν βάλει στο στόχαστρο τα αραβικά κεφάλαια, καθώς βλέπουν ότι μελλοντικά, σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες επενδύσεις του Αστέρα, του Ελληνικού και μεγάλων μαρινών, μπορούν να αποτελέσουν τις νέες «βιτρίνες» της χώρας, αποτελώντας πόλο έλξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Σε αυτήν ακριβώς τη λογική εντάσσεται η διαφαινόμενη ανάληψη του μάνατζμεντ δύο εκ των μονάδων του Αστέρα Βουλιαγμένης από την αλυσίδα Four Seasons συμφερόντων του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ (όπως αποκάλυψε μιλώντας στο συνέδριο του Economist), η σύμπραξη της Al Mabaar από το Άμπου Ντάμπι με Lamda και Fosun για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, και η δεδηλωμένη πρόθεση αραβικών εταιρειών να διεκδικήσουν τον επικείμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή μαρίνας στο Λαύριο που θα φιλοξενεί mega-yachts.
«Χτίζουν θέσεις», με άλλα λόγια, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο το οποίο προορίζεται να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα «βιτρίνα πολυτελείας» του ελληνικού αλλά και μεσογειακού τουρισμού, με βάση το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται στη χώρα μας για σύνθετες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια.
Προτεραιότητα αποτελεί η Αττική, και οι επενδύσεις –κράχτες «νέας γενιάς» (π.χ. ενυδρείο στα πρότυπα του Ντουμπάι στο Ελληνικό, σύνθετα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στον Αστέρα κ.ά.), που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν νέα πρότυπα αναφοράς σε επίπεδο ποιότητας, αισθητικής, αρχιτεκτονικής και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος.
Εδώ ταιριάζουν και τα σχέδια κατασκευής πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό όπως και αλλού, με το σκεπτικό ότι σε αυτή τη «νέας γενιάς» πολυτελή παραθαλάσσια ζώνη, πολυεκατομμυριούχοι και άλλοι κροίσοι, Άραβες και μη, θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν ένα πολυτελές ακίνητο.
  Τι βλέπουν στη Δυτική Πελοπόννησο
Στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βάλει τα αραβικά συμφέροντα και μια άλλη ζώνη, τη ραγδαία αναπτυσσόμενη παραθαλάσσια περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, και κυρίως τη Δυτική Μεσσηνία και Ηλεία, όπου και αυξάνεται ο αριθμός των τουριστικών συγκροτημάτων πολυτελείας.
Τον Αύγουστο του 2013, μάλιστα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουλαίντ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να συζητήσουν περί επενδύσεων, χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις ή να ληφθεί κάποια απόφαση, Τότε, το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest In Greece του παρέδωσαν ένα κατάλογο με υποψήφια για αγορά ή παραχώρηση πολυτελή τουριστικά projects, μεταξύ των οποίων και ακίνητα στη Δ. Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σαουδαραβικά επενδυτικά σχήματα όσο και από το Άμπου Ντάμπι έχουν καταρτίσει ένα «short list» με επενδυτικά σχέδια στο χώρο του ελληνικού τουρισμού, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο.
Στο μεταξύ, σήμερα, κατά τη διάρκεια της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που διεξάγεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Επικρατείας των ΗΑΕ, Σεΐχης Αμπντουλάχ Βιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν και Επικρατείας Αλ Ζαμπέρ αντίστοιχα, αναμένεται να μεταφέρουν στην ελληνική πλευρά το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στον τουρισμό. Λέγεται, μάλιστα, ότι βρίσκεται στα σκαριά συμφωνία για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας.

***  Καμία παράβαση στις μεσσηνιακές εταιρείες μετάλλων          
            
«Καθαρές» από κάθε άποψη βρέθηκαν στη Μεσσηνία τέσσερις επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων, ύστερα από έλεγχο της Αστυνομίας.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Αστυνομία, με τη συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, πραγματοποίησε  ελέγχους σε 16 επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων, με σκοπό την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησής τους. Τέσσερις από αυτές ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.
Στους υπόλοιπους ελέγχους συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο για καταδικαστικά έγγραφα, ένα για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ένα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν μία παράβαση για ανασφάλιστη εργασία, μία παράβαση για ρύπανση του περιβάλλοντος και μία παράβαση για στέρηση της προβλεπόμενης από το νόμο άδεια λειτουργίας.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης μία υπόθεση κλοπής μεταλλικών εξαρτημάτων και μηχανημάτων από εργοστάσιο στον Άγιο Βασίλειο Τρίπολης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

***   Αποκαλυπτήρια ανδριάντος του Καπετάν Αδάμη Κορέλλα         
           
Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του Καπετάν Αδάμη Κορέλλα, του ήρωα του 1821, στη Ναυαρινίτσα της Τοπικής Κοινότητας Κυνηγού του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θα γίνουν την προσεχή Κυριακή, 11 Μαΐου.
Η εορτή στη Ναυαρινίτσα θα ξεκινήσει παρουσία επισήμων, αρχών, εκπροσώπων της θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, στις 12.00 το μεσημέρι, με την επιμνημόσυνη δέηση και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
Εν συνεχεία, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος και η εορτή θα τελειώσει με χορό και μπουφέ.
Μάλιστα, θα παιχθεί για πρώτη φορά, επενδεδυμένη με ελληνικούς στίχους, η μουσική παρτιτούρα που έγραψε ο Johann Strauss για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία και ακούστηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία το 1827.
Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, στη θρυλική Ναυμαχία του Ναυαρίνου η συμμετοχή του Καπετάν Αδάμη Κορέλλα ήταν μεγάλη, καθιστώντας τον ίδιο σημαντικό πρόσωπο  για τη θετική έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.
Όντας πρωτοπαλίκαρο του Κολοκοτρώνη, θεωρούνταν ο φόβος και ο τρόμος του δυνάστη Ιμπραήμ. Τότε, μάλιστα, ήταν γνωστός με το όνομα «Τουρκοφάγος».
Ο ήρωας Αδάμης Κορέλλας, τιμώμενος καπετάνιος του Κολοκοτρώνη, εκτελώντας επώνυμη και προσωπική εντολή του αρχιστράτηγου του Αγώνα, ήταν το δεξί του χέρι στη μαχόμενη πελοποννησιακή και ειδικότερα πυλιακή γη. Αυτό αποδεικνύεται και από επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη στις 14 Μαρτίου 1823 εκ Τριπολιτσάς, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Να γνωρίζεται εις την πολιορκίαν αυτή μεγαλύτερόν σας ως αρχηγόν τον Αδάμη Κορέλλαν και να τον υπακούετε εις τας οδηγίας του και συμβουλάς του επιμελούμενοι με φιλοτιμίαν και προθυμίαν, να στενεύσετε την πολιορκία…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1842 έως το 1846 και από το 1848 έως το 1850 διετέλεσε και δήμαρχος της Πύλου.
Ο ανδριάντας του Καπετάν Αδάμη Κορέλλα φιλοτεχνήθηκε με ενέργειες του ιστορικού Συλλόγου «Καπετάν Αδάμης Κορέλλας, ο ήρωας του 1821», ο οποίος μαζί με το Δήμο Πύλου-Νέστορος είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

***  Θερμά αγκαλιάστηκε από το κοινό η χορευτική σύμπραξη πέντε χωριών         
           
Η παράσταση παραδοσιακών χορών «Για κατεβάτε στο χορό... ν’ ακούσετε πώς πιάνεται η αγάπη» παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από το καλαματιανό κοινό, καθώς και τις δύο μέρες το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο.
Η παράσταση ξεχώρισε για το πάντρεμα των παραδοσιακών χορών με το θέατρο, για το πρωτότυπο στήσιμό της γύρω από το θεματικό πυρήνα της αγάπης και, φυσικά, για τους χορευτές, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να δείξουν «Για κατεβάτε στο χορό... ν’ ακούσετε πώς πιάνεται η αγάπη».
Άξιο λόγου είναι, επίσης, το γεγονός ότι η παράσταση αποτέλεσε σύμπραξη πέντε διαφορετικών χωριών της Μεσσηνίας (Βαλύρα, Κατσαρού, Βέργα, Διαβολίτσι και Σκάλα), περνώντας το μήνυμα ότι σε χαλεπούς καιρούς η συνεργασία είναι η κινητήρια δύναμη για ό,τι το δημιουργικό.
Διδασκαλία - επιμέλεια χορών: Νίκος Χιώτης, Τόνια Ηλιοπούλου
Κείμενα - σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Θεατρική χορογραφία: Μαρία Λαδά
Γραφιστική επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού: Φίλιππος Στασινόπουλος
Επιμέλεια trailer: Αρέτα Κατσούλα, Δημήτρης Μπουρολιάς
Φορεσιές: Άγγελος Θεοδοσίου, Νίκος Σωτηρίου
Θεατρικά κοστούμια: Άννα Μαρία
Φωτισμός - ήχος: Χρήστος Κουτσαϊμάνης
Ορχήστρα - τραγούδι: Παναγιώτης Μάλαμας, Αγγελική Χιώτη, κλαρίνο - γκάϊντα: Νίκος Παπαηλίας, βιολί: Θανάσης Μούρλας, λαούτο: Κυριάκος Μαρκόγιαννης, σαντούρι: Χρήστος Λαδάς, κρουστά: Γιώργος Κλάδης
Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Καλλιρρόη Βίγκου, Τζωρτζίνα Δημητρακοπούλου, Αναστασία Μπουλούμπαση, Μαρινίκη Καραδήμα, Ευτυχία Μιχαλοπούλου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας
 Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας «Ο Θάμυρις»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού
Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Διαβολιτσίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας «Ο Άγιος Αθανάσιος».
 
***  Ομιλία Κασιδιάρη στην Πύλο         
            
Στην Πύλο θα μιλήσει αύριο σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής  της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης, η ομιλία θα είναι στην κεντρική πλατεία της Πύλου και θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη θα είναι και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
 
***  Ηλίας Κανάκης: Πρωτογενής παραγωγή, τουρισμός και πολιτισμός οι πυλώνες ανάπτυξης          
           
Σε τρεις πυλώνες, την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, στηρίζει το όραμά του για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλου – Νέστορος ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης, όπως γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ρεξ» .
Ο κ. Κανάκης επισήμανε ότι βασικό ζήτημα για την περιοχή είναι η πρόσβαση στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, που σήμερα είναι προβληματική. «Αν θέλουμε τουριστική ανάπτυξη, χωρίς οδική πρόσβαση ή πρόσβαση από εναέρια μέσα (ελικοδρόμιο κ.λπ.) ή και θαλάσσια, δε θα έρθει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά κρουαζιερόπλοια που δεν μπαίνουν στο λιμάνι της Πύλου. «Αν έμπαιναν δύο το μήνα, αυτό θα σήμαινε μια τεράστια ανάσα για την τοπική οικονομία», σχολίασε.
  Ανάπτυξη
Αναρωτήθηκε τι σημαίνει ανάπτυξη και δήλωσε ότι, μολονότι έθεσε την ερώτηση στο σημερινό δήμαρχο, δεν έλαβε απάντηση. «Ανάπτυξη είναι», συνέχισε, «η αύξηση της παραγωγής του πλούτου και μπορεί να επέλθει μέσω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, της προστιθέμενης αξίας στην πρωτογενή παραγωγή στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα, της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, των νέων ποιοτικών κατηγοριών ελαιολάδου. Εμείς, λόγω του μικρού κλήρου, δεν μπορούμε να αναπτύξουμε την ανταγωνιστική γεωργία, αλλά μόνο την ποιοτική, που αποτελεί όμως συγκριτικό πλεονέκτημα. Θέλει όμως βούληση να αναδειχθεί αυτή η διαφορά. Στον δε τομέα του λαδιού, μπορούμε να δημιουργήσουμε και ενεργειακό αποτύπωμα, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος παραγωγής, προστιθέμενη αξία στο προϊόν, ανταγωνιστικότητα στην ποιοτική γεωργία. Θα πρέπει να ξεκινήσει μια μελέτη που θα ισχύει για όλα τα στάδια παραγωγής και θα δείχνει πού υπάρχει πρόβλημα, πού μπορεί να μειωθεί το κόστος και το κέρδος να πάει στο τελικό προϊόν».
  Βελτίωση της καθημερινότητας
Ένας άλλος μεγάλος στόχος, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας με την αγροτική οδοποιία. «Αυτό είναι τεράστιο θέμα. Δεν μπορεί να αφήνει ο δήμαρχος να φαίνεται πως δεν έχει χρήματα να διαθέσει για την αγροτική οδοποιία και την ίδια ώρα, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, να φτιάχνει πλατεία στα Παπούλια. Θέλουμε έργα βιτρίνας ή να λυθούν πρώτα τα προβλήματα της καθημερινότητας», αναρωτήθηκε.
Χαρακτήρισε στη συνέχεια ως το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Πύλου _ Νέστορος το μεγάλο μήκος ακτογραμμής, τα λιμάνια που υπάρχουν, τις παραλίες, τα κάστρα και τις περιοχές Natura. «Αν δεν τα συνδέσουμε όλα αυτά, δεν πρόκειται να προχωρήσει κάτι», είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα την ανακήρυξη της Κορώνης προ διετίας ως  έδρας της μεσογειακής διατροφής. «Αυτό έμεινε καθαρά στη γουρνοπούλα που έφαγαν εκείνο το βράδυ. Αν το είχαν οι Ιταλοί στα χέρια τους, θα ήταν το μεγαλύτερο γεγονός για τα προϊόντα τους. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα σχετικό σύμφωνο ποιότητας και να συμπεριληφθούν σε αυτό το εστιατόριο, η πρωτογενής παραγωγή, το ξενοδοχείο, τα πάντα. Φαίνεται δε πως υπάρχουν χρήματα στο ΕΣΠΑ για σχετικές δράσεις προώθησης. Εμείς, με τον Γ. Κόκκινο, ως πρόεδρο της επιτροπής και εμένα ως αντιπρόεδρο, το κάναμε. Το έχουμε παραδώσει στο δήμαρχο και όλα σταμάτησαν εκεί».
  Πρωιμότητα των προϊόντων
Ακολούθως, επισήμανε και την πρωιμότητα παραγωγής των προϊόντων, λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, και πρόσθεσε ότι με έξι στρέμματα επιτραπέζιο σταφύλι βγαίνει εισόδημα και ζει μια οικογένεια για ένα χρόνο. Λόγω αυτού του παράγοντα και σε συνεργασία με τη χρήση νέων τεχνολογιών, μπορεί να βγει επιτραπέζιο σταφύλι από τη Μεσσηνία στην αγορά τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. «Κανείς, όμως, δεν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του παραγωγού σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό “σχολείο” για να δίνουμε κατεύθυνση στους αγρότες τι να κάνουν, αλλά θέλει πολιτική βούληση», είπε χαρακτηριστικά.
  Ιστορία, πολιτισμός και συνέργειες
Αναφερόμενος στην ιστορία και τον πολιτισμό, είπε, ανάμεσα σε άλλα, πως το Παλαιόκαστρο φέρει το θυρεό της Βενετίας. «Αν αυτό γίνει γνωστό, θα το αναστηλώσει ο Δήμος της Βενετίας, τη στιγμή που εμείς το αφήνουμε να ερειπώνει», υπογράμμισε. Σε άλλο σημείο τόνισε πως αν αναπτυχθούν και συνέργειες μεταξύ συλλόγων και φορέων, μπορούν να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, ακόμη και να «τρέξουν» κοινοτικά προγράμματα.
  Ομηρία των πολιτών 
Επιτέθηκε κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, λέγοντας πως δεν έχει αξιοποιήσει τα Τοπικά Συμβούλια. «Δε μοίρασε ούτε αρμοδιότητες, αλλά ούτε και πόρους. Για να μπαλωθεί μια λακκούβα, θα πρέπει κάποιος να περάσει από το Δήμο, να εκθέσει το πρόβλημα και να περιμένει όταν και πότε θα ικανοποιηθεί το αίτημα. Δεν έγινε για μικροπολιτικούς λόγους, μόνο και μόνο για να υπάρχει μια ομηρία των πολιτών», υπογράμμισε και καταλήγοντας ανέφερε ότι στις προθέσεις του, αν κερδίσει ο συνδυασμός τις εκλογές, «είναι να αναπτυχθεί συνεργασία με γραφείο στις Βρυξέλλες και ό,τι έχει σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να το πληροφορούμαστε άμεσα, από εκεί. Αν δε δοθούν υπεραξίες στον πολιτισμό, την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, δεν κάνουμε τίποτε».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
*** Ατύχημα με Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή του Λάδωνα
 Ατύχημα χωρίς, ευτυχώς, θύματα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν αεροσκάφος τύπου Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ. Από την πρόσκρουση, το αεροσκάφος που ανήκει στην 336 μοίρα βομβαρδισμού της 116ης Πτέρυγας Μάχης στον Αραξο, έχασε «τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας». Όπως έγινε γνωστό, μετά το περιστατικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΑ να συγκεντρώσει τους διοικητές των μονάδων «για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων». Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή.Η ανακοίνωση του ΓΕΑ «Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ. »Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. »Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.» Newsroom ΔΟΛ - 
 
*** Επίσκεψη Μ. Μάκαρη στο νοσοκομείο         
           
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα επισκεφθεί σήμερα στις 10.00 το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», μαζί με υποψήφιους συμβούλους.
Επανειλημμένα ο Μ. Μάκαρης έχει επισημάνει -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος στο Σύλλογο Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας- τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και αναλώσιμα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, οι οποίες απειλούν να καταστήσουν εξαιρετικά προβληματική την ομαλή λειτουργία του.
 
***  Περιοδεία Π. Γεωργακοπούλου
 Σήμερα Παρασκευή η υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, θα περιοδεύσει στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των κατοίκων της περιοχής. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στο Μελιγαλά, στις 4.30 το απόγευμα. Ακολούθως θα επισκεφθεί τις εξής Τοπικές Κοινότητες: 4.45 Μαγούλα 5.30 Στενύκλαρο καφενείο 6.00 Σολάκι 6.45 Νεοχώρι 7.30 Πάνω Σκάλα 8.00 Κάτω Σκάλα 9.00 Μελιγαλά. - 
 
*** Πρόσκληση Αναστασόπουλου στους συνυποψηφίους του για debate         
   
Πρόσκληση να παραστούν σε τηλεμαχία (debate) απηύθυνε στους υποψήφιους δημάρχους ο σημερινός δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Σύμφωνα με σχετική του επιστολή προς τους Γ. Τσώνη, Κων. Σπυρόπουλο, Κων. Αποστολόπουλο και Δημ. Σαμπαζιώτη, «πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μέγιστο αγαθό μίας προεκλογικής περιόδου είναι η ευρεία και άρτια ενημέρωση των δημοτών μας, σας προτείνω τη διεξαγωγή δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων δημάρχων για το Δήμο Μεσσήνης, σε τηλεοπτικό σταθμό της Μεσσηνίας, που θα δεχτεί την πρότασή μας.
Έτσι, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες του Δήμου Μεσσήνης να ακούσουν, να συγκρίνουν και να ενημερωθούν για τις θέσεις μας, τις απόψεις μας και το όραμα που έχουμε για τον καλλικράτειο Δήμο, τις Δημοτικές Ενότητες και τις Τοπικές Κοινότητες».
Κατέληγε δε, θεωρώντας πως θα εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων υποψηφίων.
  Αρνητική απάντηση Τσώνη
Αρνητικός, ωστόσο, ήταν ο εκ των υποψήφιων δημάρχων, Γ. Τσώνης. Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, «με έκπληξη διάβασα την επιστολή σας, η οποία περιλάμβανε ένα από τα παλιά τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν κάποιοι υποψήφιοι, την πρόσκληση σε τηλεοπτικό διάλογο (debate), που δεν μπορεί παρά να είναι “δημόσιος”».
Ο κ. Τσώνης επικαλείται το στενό πρόγραμμα των ομιλιών του στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ χαρακτηρίζει ως «μάλλον καθυστερημένη και ουτοπική» την πρόταση Αναστασόπουλου για τηλεοπτικό διάλογο, «που σε κάθε περίπτωση φαντάζει ως “πυροτέχνημα” εντυπωσιασμού».
Και προσθέτει: «Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ζητάτε τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς να μας γνωστοποιείτε αν έχετε εξασφαλίσει κανάλι και, κυρίως, όμως, αγνοώντας ότι υπάρχει -σύμφωνα με τη νομοθεσία- συγκεκριμένος αριθμός παρουσιών των υποψήφιων δημάρχων στα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που πιστεύει στην ανάγκη της ενημέρωσης, δε θα “έκαιγε” την ουσιώδη τηλεοπτική παρουσία του σε ένα κανάλι για να μετάσχει σε αμφιβόλου χρησιμότητας “κοκορομαχίες”, που συχνά μετατρέπονται τέτοια πάνελ συζήτησης».
Ακολούθως, αναφέρει ότι ακόμη και να ξεπεραστούν όλα τα διαδικαστικά θέματα, «για να διοργανωθούν σωστά οι τηλεοπτικοί διάλογοι, χωρίς υπόνοιες, ακολουθείται μια επίπονη και χρονοβόρος διαδικασία προετοιμασίας τους, για τον τρόπο διενέργειάς τους, το πρόσωπο του συντονιστή και τους μετέχοντες δημοσιογράφους σε αυτόν, οι οποίοι αναμφισβήτητα πρέπει να γνωρίζουν τα θέματα της Μεσσήνης, αλλά και να είναι κοινά αποδεκτοί.
Πιστεύω κι εγώ “ακράδαντα ότι το μέγιστο αγαθό μίας προεκλογικής περιόδου, είναι η ευρεία και άρτια ενημέρωση των δημοτών μας”, όπως σημειώνετε στην επιστολή σας. Προσωπικά, όμως, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά, για τους λόγους που σας προανέφερα, την ενημέρωση, την οποία ξεχωρίζω από τα τηλεοπτικά σόου, ή τους κινδύνους “κοκορομαχιών”, μέσω των οποίων επιχειρείται το κέρδος των εντυπώσεων και όχι η ενημέρωση των πολιτών».
Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών» εκφράζει τη λύπη του, «που έχοντας εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο της σωστής ενημέρωσης των συνδημοτών μας, διαψεύδω την εκτίμησή σας για θετική απάντηση στην πρότασή σας και συμμετοχή μου σε τηλεοπτικό σόου, ακολουθώντας τον πρωταρχικό μου στόχο για σωστή ενημέρωση των συνδημοτών μας με άλλες ουσιαστικές επιλογές».  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
***  Αύριο η κεντρική εκδήλωση της «Ανταρσίας στο Μωριά»

   Αύριο Σάββατο, 10 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της «Ανταρσίας στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή». Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Κάτσαρης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Δονάτος Νίκου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. - 
 
 *** 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3318   Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1785  video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777   video.- ^
                                                     Σύνολο  :  6880  βίντεο ανηρτημένα .- ^

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013. ~    566 .-    ,
 ~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2495   . -   Φίλοι. -        
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 269   φίλοι .-    
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , Σύλλογος Αθηναίων Αρφαραίων 135.- 
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 :  ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-                                                          
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
 ~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-  ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-
 http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html ,Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου