Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS

ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
~Η  Εφημερίδα  μας , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
n1287488600_30146291_2178717.jpg
*** Μάχη με τα κύματα δίνει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
      
Στον προβλήτα του Λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε πριν από μισή ώρα, το οχηματαγωγό πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.
Εξαιτίας  της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια στην προσάραξε σε μικρή απόσταση απο την ακτή.
Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
Στο οχηματαγωγό - επιβατηγό σκάφος επιβαίνουν  227 άτομα.
Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για  Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.
Αμέσως ο πλοίαρχος απομακρύνθηκε από το σημείο (σε μικρή απόσταση από το λιμάνι) ενώ το τοπικό λιμεναρχείο έδωσε εντολή σε αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή να το προσεγγίσουν για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας και να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.
Η προσπάθεια ασφαλούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Κάσου αναμένεται να επιτραπεί εφόσον κοπάσουν οι άνεμοι και καταφέρει να αποκολληθεί.
Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα, ο περιφερειακός Λιμενάρχης κ. Γιάννης Αργυρίου καθώς επίσης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Πηγή : www.rodiaki.gr  .-





***  Όσες φορές χτίσαμε γέφυρες μεταξύ μας, είχαμε επαναστατικά αποτελέσματα (βίντεο)
      
Με ένα μοναδικό βίντεο η εταιρία που διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου περνά το δικό της μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.
Το βίντεο που ακολουθεί κλείνει με το μήνυμα «Όσες φορές χτίσαμε γέφυρες μεταξύ μας, είχαμε επαναστατικά αποτελέσματα»
Video  : ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – 25η Μαρτίου 2015 ,  https://youtu.be/eB7Cb3FxC_U  .-









*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 26/3/2015 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με τάση αύξησης από τις απογευματινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να πέσουν κάποιες λασποβροχές, ενώ θα υπάρξει και θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το www.kalamata.meteoclub.gr/ .-



*** Η αναπαράσταση των πολιτικών και της μουρμούρας
     
Η φετινή αναπαράσταση θα μείνει για χρόνια χαραγμένη στο μυαλό των Καλαματιανών, λόγω και των πολλών επισήμων που ήρθαν στην εκδήλωση.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δύο υπουργοί, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι οι βουλευτές του νομού.
Σε αυτό το κείμενο μέσα από φωτογραφίες θα σας παρουσιάσουμε λεπτομέρειες που λίγοι είδαν ή έδωσαν σημασία: 
Είναι κοινό μυστικό ότι πίσω από κάθε εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας βρίσκεται η Έβελυν Καμβυσίδη. Τη Δευτέρα, λοιπόν, βρέθηκε στο χώρο της αναπαράστασης ώρα πριν ξεκινήσει για να ρυθμίσει τις θέσεις που θα κάθονταν οι επίσημοι  
Πρώτος στο σημείο της αναπαράστασης έφθασε ο Αντώνης Σαμαράς με σύζυγο του Γεωργία. Αρκετός ήταν ο κόσμος που ήθελε να τον χαιρετήσει ή να του μιλήσει, έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπήκε σε ένα παρτέρι


Μαζί με τον Πέτρο Τατούλη έφθασε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο τέως βουλευτής χαιρετούσε τον κόσμο γεμάτος χαρά, μέχρι που πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά. Εκεί άλλαξε πορεία και δεν άλλαξαν βλέμμα. Την ίδια στάση κράτησε και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Και επειδή πολύς λόγος έχει γίνει μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας, ο Θανάσης Πετράκος αποφάσισε με το χαιρετισμό του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα 
Το κλίμα ήταν τόσο περίεργο, που μέχρι και οι επίσημοι μπήκαν στο ναό των Αγίων Αποστόλων χωρισμένοι σε γκρουπ
Πανικός επικράτησε, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος πήγε να μπει στην εκκλησία: κάμερες, φωτογραφικές μηχανές αλλά και χαιρετούρες 
Μπορεί το κλίμα στην εκδήλωση πολιτικά να ήταν κάπως… αλλά οι δύο αντιδήμαρχοι, μαζί με την αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μας έκαναν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού
Μόνο και μόνο οι θέσεις που είχαν καθίσει οι επίσημοι λένε πολλά: οι δύο τέως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο άλλο άκρο από τον Αντώνη Σαμαρά, κι ο Παναγιώτης Νίκας στη μέση, άνετος, σαν σωστός οικοδεσπότης
Τελικά η εκτίμηση του Πέτρου Τατούλη και της Ελένης Αλειφέρη στο πρόσωπο του Πέτρου Κωνσταντινέα δεν κρύβεται. Είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε αυτό το εγκάρδιο κλίμα
Μπορεί στην εξέδρα των επισήμων να πέφτουν τα βλέμματα καρφιά, αλλά οι χορευτές απτόητοι «ζουν» την αναπαράσταση 
Μπορεί η εικόνα να φαίνεται ωραία και να δίνει ένα όμορφο κλίμα, αλλά μόνο αυτή την άποψη δεν είχαν οι άντρες της προεδρικής φρουράς, οι οποίοι πραγματικά σάστισαν από την κατάσταση που επικράτησε
 
Και τελικά, όλα πήγαν καλά για το δήμαρχο Καλαμάτας που στη φωτογραφία τρίβει τα χέρια του, σε απόσταση ασφαλείας πάντα από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον Θανάση Πετράκο ανάμεσα να αποτελεί «τη νεκρά ζώνη»!
  
Κι αφού η αναπαράσταση τελείωσε, όλοι, πλην του Αντώνη Σαμαρά, κατηφόρισαν προς το Δημαρχείο, με τον κόσμο να χειροκροτεί τον Προκόπη Παυλόπουλο     Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση





*** «Ζητάω δικαιοσύνη, όχι ελεημοσύνη»
      
ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΤΗ ΟΡ. ΝΤΟΥΤΣΙ ΣΤΟ «Θ»
Να φωνάζει ότι είναι αθώος εξακολουθεί μέσα από τις φυλακές Γρεβενών ο Βορειοηπειρώτης ισοβίτης Ορέστης Ντούτσι, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του δικηγόρου της Κυπαρισσίας, Σπύρου Ιωάννου, ενώ με επιστολή του στο «Θάρρος» διαμαρτύρεται ότι 25 μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό δεν έχει καθαρογραφεί η σχετική δικαστική απόφαση, ώστε να μπορεί να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
Ο 43χρονος σήμερα Βορειοηπειρώτης έχει καταδικασθεί και σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε ισόβια κάθειρξη, έχοντας κριθεί ένοχος για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου. Στο συγκατηγορούμενό του Αλβανό αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό και μειώθηκε η ποινή του σε 20 χρόνια κάθειρξης.
Είναι, δε, η δεύτερη φορά, μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του, που ο Ορέστης Ντούτσι επικοινωνεί με το «Θ», ζητώντας να ακουσθεί η φωνή του. Στη δισέλιδη επιστολή του, κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είτε ως μάρτυρες είτε ως σχετικοί με όποιον τρόπο με την υπόθεση είχαν αναφερθεί στο δικαστήριο. Από το σημερινό δημοσίευμα έχουν αφαιρεθεί, αλλά η επιστολή του βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, για όποια Αρχή ενδιαφέρεται.
Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό τις απόψεις του, με το δικαίωμα ακόμα κι ενός καταδικασμένου σε ισόβια για ανθρωποκτονία.
  «Είμαι αθώος»
Ξεκινώντας τη χειρόγραφη επιστολή του, τονίζει: «Ζητάω δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη και απευθύνομαι στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Σύλλογο Δικηγόρων της Κυπαρισσίας που το 2009 έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρεθεί ο ένοχος που διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα στις 26/1/2009 στο συνάδελφό τους και πολύ καλά έκαναν. Δεν έχει ενοχληθεί, όμως, κανείς τους που ένας αθώος άνθρωπος επί 6 χρόνια βρίσκεται στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη στο Εφετείο και κάποιοι κρατούν το στόμα τους κλειστό».
Ακολούθως, ονοματίζει άτομα που ο ίδιος πιστεύει ότι γνωρίζουν την αλήθεια για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου και αναρωτιέται «πώς γίνεται άνθρωποι που μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση δεν κλήθηκαν στο δικαστήριο να καταθέσουν».
Πιστεύει ότι κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια και ότι ο ίδιος μπήκε φυλακή, διότι τόλμησε να κάνει μήνυση για τοκογλυφία, ενώ κάνει λόγο για κύκλωμα.
«Θέλω να τονίσω, όμως, ότι όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως και κάποια στιγμή θα βγουν όλα στη φόρα. Στο χωριό μου λένε ότι γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος», σημειώνει αμέσως μετά.
  Δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση
Το επόμενο θέμα που αναφέρει στην επιστολή του ο Ορέστης Ντούτσι είναι η καθαρογραφή της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας. «Το Φεβρουάριο του 2012, το Εφετείο Καλαμάτας έκρινε κατά τη δική του κρίση ότι είμαι ένοχος και με άφησαν σε ισόβια κάθειρξη για κάτι που δεν έχω ουδεμία σχέση και ενώ στο συγκατηγορούμενό μου που έχει δώσει 5 διαφορετικές απολογίες, αναγνώρισαν ελαφρυντικό και μείωσαν την ποινή. Εγώ ακόμα και σήμερα δεν έχω πάρει καθαρογραμμένη την απόφαση για να προσφύγω στον Άρειο Πάγο να βρω το δίκιο μου. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, ο συγκατηγορούμενός μου βρίσκεται με άδεια από τις αρχές του Μαρτίου και κυκλοφορεί με περηφάνια στην  πόλη της Κυπαρισσίας με τους ανθρώπους που τον συμβούλεψαν να με βάλει στη φυλακή. Τους ευχαριστώ πολύ. Ζητάω δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη», καταλήγει στην επιστολή του ο Όρέστης Ντούτσι.
Της Βίκυς Βετουλάκη 


*** Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)
        
    
   
  
 
 
 
 
 
 
Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία παρά τον άστατο καιρό! Χιλιάδες κόσμου στην παρέλαση! 


*** Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου στην Πύλο (φωτογραφίες)
        
Ο Δήμος Πύλου –Νέστορος τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα, την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάτης του 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης.
  Τόσο στην Πύλο έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι Αρχές, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και σύσσωμοι οι δημότες.
  Ο άστατος καιρός δε στάθηκε εμπόδιο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου, οι οποίοι παρέλασαν με υπερηφάνεια, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν στους πολίτες παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
  Με μήνυμά του ο κ. Καφαντάρης τόνισε: «Είναι χρέος όλων των Ελλήνων, αυτή τη σημαντική επέτειο για το Ελληνικό Έθνος, που συνδυάζεται και με μια από τις σπουδαιότερες εορτές της ορθόδοξης πίστης μας, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης και στην ανδρεία αυτών, χύνοντας αίμα στο βωμό της ελευθερίας.  Ας μη λησμονούμε το ιερό μήνυμα των αδιάκοπων αγώνων του ’21 κατά του ξένου δυνάστη, ότι δηλαδή η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και το πάθος της υπεράσπισης της πατρίδος μας είναι αυτά που χρειάζονται για να νικήσουμε κάθε μας μάχη. Στις μέρες μας, που η χώρα βιώνει μια οικονομική και κοινωνική κρίση, το μήνυμα της επανάστασης του ‘21 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καλώντας όλους εμάς να υπερασπιστούμε το συμφέρον του συνόλου των συνανθρώπων μας, βάζοντάς το πάνω από το ατομικό μας συμφέρον.»




***  Ο ΙΟ Σικιωνίων σάρωσε τα μετάλλια και η Καλαμάτα τα εύσημα… (φωτογραφίες)
      
 
 
 
Με μια μεγάλη γιορτή, αντάξια μιας μεγάλης διοργάνωσης έπεσε χθες το βράδυ στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του ΝΟΚ η αυλαία του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ιστιοπλοΐας για σκάφη όπτιμιστ και λέιζερ 4.7. Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και Αίολος κέρδισαν τα εύσημα μιας απόλυτα επιτυχημένης αθλητικής γιορτής, την οποία στήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιώτες χορηγοί και εθελοντές. Για ένα 4ήμερο (21-24/3) περισσότεροι από 130 νεαροί ιστιοπλόοι από την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία γέμισαν πανιά το Μεσσηνιακό Κόλπο, χάρηκαν τον αθλητισμό και τον συναγωνισμό, με τον ΙΟ Συκιωνίων (Κιάτο) να εντυπωσιάζει με την κατάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των διακρίσεων, κάνοντας …παρέλαση στο βάθρο.
Μερίδιο στα μετάλλια εξασφάλισαν οι διοργανωτές σύλλογοι της Καλαμάτας, με τον Αίολο να κερδίζει την πρωτιά στα 11χρονα αγόρια με τον Τάσο Μάλλιο και την 2η θέση στα όπτιμιστ αγοριών, ενώ ο ΝΟΚ πήρε τη 2η θέση στα λέιζερ κοριτσιών με τη Στεφανία Αδαμοπούλου και την 2η θέση στα 11χρονα κορίτσια όπτιμιστ με την Ξάνθη Μαρισέλ.
Την χθεσινή εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατέρας Φίλιππος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Αντωνία Μπούζα, ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Μανώλης Μάκαρης επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, ενώ με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ΕΙΟ θα ενισχύσει με πανιά τους νικητές των όπτιμιστ. Πέρα από τους χαιρετισμούς, τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες αίσθηση προκάλεσε η προσωπική δέσμευση του κ. Κωνσταντινέα, ο οποίος είπε ότι στον επόμενο προϋπολογισμό θα υπάρχει γενναία χρηματοδότηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας.
Οι βραβεύσεις
Γενική όπτιμιστ
1ος Δημήτρης Ζαμάνος, 2η Ουρανία Παναγοπούλου, 3η Αλίκη Κανέλου, όλοι του ΙΟ Συκιωνίων.
Αγόρια Δημήτρης Ζαμάνος, 2ος Στάθης Πίσπας (Αίολος), 3ος Βαγγέλης Κοτσάκος (ΙΟ Πατρών)
Κορίτσια
1η Ουρανία Παναγοπούλου, 2η Αλίκη Κανέλου, 3η Σταματίνα Τσαπάρα, όλες του ΙΟ Συκιωνίων
11χρονα αγόρια
1ος Τάσος Μάλλιος (Αίολος), 2ος Νίκος Κασσιανος (ΑΙ Ιθάκης), 3ος Νίκος Γεωργόπουλος (ΙΟ Πατρών)
11χρονα κορίτσια
1η Σοφία Μπουτεράκου (ΝΟ Λακωνίας), 2η Ξάνθη Μαρισέλ (ΝΟ Καλαμάτας), 3η Ελεάννα Μπουρνάζου (Νο Αιγίου).
Λέιζερ 4.7
Γενική και Αγόρια
1ος Παναγιώτης Καραπιπέρης (ΙΟ Συκιωνίων), 2ος Βασίλης Πέτρος Καρπούζας (ΙΟ Πατρών), 3ος Σωτήρης Καραπιπέρης (ΙΟ Συκιωνίων)
Κορίτσια
1η Κωνσταντίνα Δανιά (Ιάσων Ρίου), 2η Στεφανία Αδαμοπούλου (ΝΟ Καλαμάτας), 3η Άννα Μαρία Μαμαλούκα (ΝΟ Λευκάδας).
Οι συμμετοχές του Αιόλου
Όπτιμιστ
Στάθης Πίσπας (2ο αγόρι-5ος γενική και πρόκριση στην προεθνική ομάδα), Μάλλιος Χρήστος (6ο αγόρι-10ος γενική), Οικονομόπουλος Παναγιώτης (27ος γενική), Γιαννόπουλος Γιάννης, Γκόνης Αναστάσιος, Μάλλιος Τάσος (1ο αγόρι κάτω των 11 ετών, 12ος στα αγόρια-17η γενική, Γεννάτος Σταύρος, Γεννάτος Στέφανος, Τυπάλδος Βασίλης (8ο αγόρι-13ος γενική), Οικονομόπουλος Γιώργος, Λεκαράκου Ήλια, Νικητόπουλος Παναγιώτης, Παπαδέας Σταύρος, Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος.
Λέιζερ
Πίσπας Γεώργιος (6ος), Βραχάτης Δημήτρης (8ος), Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος (12ος) και Παναγιώτης (7ος), Κωστάκης Μάριος (25ος).
Οι συμμετοχές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας
Όπτιμιστ
Στάθης Τσάμης (4ο αγόρια-7ος γενικής και πρόκριση στην προεθνική ομάδα), Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος (33ος γενικής), Γιώργος Τσάμης, Παναγιώτης Κρασσόπουλος (17ος στα αγόρια-23ος γενική), Αγγελική Αδαμοπούλου (30ή γενική), Άρτεμις Πατικοπούλου, Αθανασία Τσιαπάρα, Ξάνθη Μαρισέλ (2ο κορίτσι κάτω των 11 ετών), Αμαλία Μαρισέλ, Γιάννης Χριστόπουλος, Αριστοτέλης Σιαφάκας, Αλέξανδρος Σιαφάκας.
Λέιζερ 4,7
Ανδρέας Γούλας (11ος), Ηλίας Κολιτσιδάκης, Εύα Μακροπούλου (18η), Στεφανία Αδαμοπούλου (2ο κορίτσι, 10η γενική και πρόκριση στην προεθνική ομάδα), Σταυρίνα Μυλωνά, Γιώργος Γαλανόπουλος, Στέλιος Κρασόπουλος (5ος) και Εμμανουήλ Κολλινιάτης (15ος).




***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4108   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2417    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 412   video.- 
Σύνολον                                         8937  βίντεο   .-


https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3613.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 376. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    914/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .-  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                 
































~**  ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ :
Συνεργάτης σε
Arfara-Messinias- asteras-arfaron ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
ARFARA - KALAMATAS ,
ASTERAS ARFARON 2011 ,
Arfara-Messinias 2 ,
stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios ,
Stamos Arfara Messinias Greece ,
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013. - 351 φίλοι .-


~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 246 φίλοι .-
http://www.youtube.com/stamos01 ,
http://www.youtube.com/stamatios01 ,
http://www.youtube.com/vlasiskal ,
http://www.twitter.com/stamos01 ,




*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου