Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά Νέα Παρασκευή 22 Μαϊου 2015

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαϊου  2015 :
~

~

~
***   Απατεώνες στο ίντερνετ αποσπούν χρήματα για δήθεν στημένους αγώνες         
     
Απατηλά προφίλ παράνομου στοιχηματισμού «κυκλοφορούν» στο ίντερνετ, όπως προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Αστυνομία, οι διαχειριστές των προφίλ αυτών υπόσχονται δήθεν μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.
Στημένα παιχνίδια
Οι εν λόγω διαχειριστές δηλώνουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης.
Επιπλέον, υπόσχονται κέρδη μέσω υποτιθέμενων πληροφοριών για στημένα παιχνίδια, έναντι πάντα χρηματικής αμοιβής και οικονομικού οφέλους, με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών του διαδικτύου.
Στη συνέχεια, για αυτή την υποτιθεμένη έγκυρη πληροφόρηση που επικαλούνται ότι παρέχουν, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες την κατάθεση χρημάτων, είτε μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.
Τους στέλνουν χρήματα
Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού πείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.
Επισημαίνεται ότι τα απατηλά αυτά προφίλ χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι υποστηρίζουν ψευδώς ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα, κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων, και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους και συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:
-Να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές ή διαφημίσεις
-Να αναφέρουν άμεσα ανάλογα προφίλ, μέσω της σχετικής διαδικασίας στο εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
-Να μην αποστέλλουν κανένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό, καθώς πρόκειται για απατηλή διαδικασία
-Να μην εμπιστεύονται αγνώστους στο διαδίκτυο που υπόσχονται κέρδη
-Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - ΑΦΜ, κ.λπ.) και οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς - ΡΙΝ)
-Να μην εγγράφονται σε ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, καθόσον αυτό, πέρα από τη δίωξη των δραστών, μπορεί να προκαλέσει και ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες. 
 ~
***   Άνδρας έπεσε στις γραμμές του Μετρό και έχασε τη ζωή του         
      
Νεκρός είναι ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του μετρό στο σταθμό της Ακρόπολης. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια των συρμών έχουν διακοπεί από το Σύνταγμα έως το Σταθμό Συγγρού Φιξ.
www.enikos.gr  .-
~
***  Στο φως δύο περιπτώσεις αρπαγής ανηλίκων από Ρομά στη Σπάρτη         
     
Δεν είναι βιολογικά παιδιά των φερόμενων ως γονέων τους τα δύο ανήλικα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών το καθένα, που εντοπίστηκαν την Πέμπτη σε δύο καταυλισμούς Ρομά στη Λακωνία.
Προηγήθηκαν καταγγελίες στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των δύο ζευγαριών Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς των δύο παιδιών διέφεραν κατά πολύ από τα αντίστοιχα των ανηλίκων.
Σε αστυνομική έρευνα, την Πέμπτη, στους καταυλισμούς Ρομά σε Τραπεζοντή και Καλύβια βρέθηκαν το αγόρι και το κορίτσι, αντίστοιχα, και δείγμα DNA τους και των «γονέων» τους εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση.
Όπως διαπιστώθηκε την Παρασκευή, ο γενετικός τύπος μεταξύ των δειγμάτων αυτών διέφερε.
Μετά την εξέλιξη αυτή, τα δύο ζευγάρια που προσήχθησαν χθες στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, για αρπαγή ανηλίκων.
Η Αστυνομία, που θα κάνει το απόγευμα της Παρασκευής επίσημες ανακοινώσεις για τις δύο αυτές υποθέσεις, ερευνά πλέον τον τρόπο που τα παιδιά αυτά βρέθηκαν στους συγκεκριμένους καταυλισμούς και αναζητά τα ίχνη των πραγματικών γονέων τους.
www.tanea.gr . ,-
  ~
*** Μόνο με κράξιμο συγκινούνται κάποιοι στην Καλαμάτα (φωτογραφία)         
      
Δεν ξέρουμε αν ήταν τυχαίο ή οι βιαστικοί οδηγοί αποφάσισαν να σεβαστούν τους πεζούς, αλλά χθες το πρωί το πεζοδρόμιο της Αριστοδήμου δεν είχε αυτοκίνητα.
Ίσως σημασία να έπαιξε και το μήνυμα απόγνωσης κάποιου συνδημότη μας, που έχει γράψει στο σημείο: Οδηγέ, μην παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, σεβάσου τουλάχιστον τους αναπήρους.
Πού έχουμε φτάσει, όμως, να πρέπει να ρίξεις τον άλλον στο φιλότιμο για να κάνει το αυτονόητο...   Π.Μπ. 
~
***  Η Μυθική Πελοπόννησος τιμώμενος προορισμός στις Ημέρες Γαστρονομίας         
     
Ξεκινά σήμερα με παράλληλες εκδηλώσεις και αύριο με τις κανονικές εργασίες, το συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού που φέτος είναι αφιερωμένο στην Πελοπόννησο, καθώς και το Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας»
Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού στις 22, 23, και 24 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, που περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις, προβολές μεγάλου και μικρού μήκους γαστρονομικών ταινιών, πρότυπη έκθεση τοπικών προϊόντων, γευστικές δοκιμές και προγράμματα γευσιγνωσίας από δημοφιλείς chefs, εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
  Γαστρονομικός προορισμός
Οι Ημέρες Γαστρονομίας αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα διοργάνωση η οποία παρέχει τη δυνατότητα της πολύπλευρης ανάδειξης και εκπροσώπησης ενός τοπικού γαστρονομικού προορισμού μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων.
Στη φετινή διοργάνωση επιλέχθηκε η Πελοπόννησος ως τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός για το 2015.
Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων ανάδειξης της γεύσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της περιοχής.
Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάδειξη της γαστρονομικής φυσιογνωμίας και του συναρπαστικού πολιτισμού γεύσεων της Πελοποννήσου, με άξονα τη μακραίωνη γαστρονομική παράδοση της περιοχής και τη δυναμική της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας, η οποία συνδυάζει τόσο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα δημοφιλών παγκοσμίως τουριστικών προορισμών όσο και μια ανεξάντλητη παλέτα υψηλής ποιότητας, αυθεντικών τοπικών προϊόντων και συνταγών.
Το μεγάλο αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο πλαισιώνεται από ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις γευστικών δοκιμών και live cooking sessions από διάσημους chefs, εκθέσεις παραγωγών, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης, εικαστικές εκθέσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές ιδέες, συναρπαστικές διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού, επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών, συζητήσεις και ομιλίες για τη διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, παρουσιάσεις arte de latable, foodstyling & photography, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις όπως masterclasses και workshops, μουσικές θεματικές βραδιές και mixology – cocktail party nights από βραβευμένους bar-chefs, παρουσίαση ευρηματικών μαγειρικών συνταγών εμπνευσμένων από τη γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου κ.ά.
  Εκδηλώσεις
Στην πρότυπη έκθεση παραγωγών από την Πελοπόννησο, που πραγματοποιείται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, συμμετέχουν οι: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, All Organic Greek Garden Κτήμα Μανούσου και Μαρίας Μανουσάκη, Οινοποιητική Μονεμβασιάς, Οινωδός - Π. Μπαχταλιάς Μ.ΕΠΕ, Πυλιακή Γη - Χειροποίητα Εδέσματα, G-Fish –Γιάννης Γεροντίδης, Λ. Τράμπας & ΣΙΑ Ε.Ε.- Trabart, Οίκος Αδαμαντίνα, Sotirale-Bio, Βιολογική Μελισσοκομία "Άξιον Εστί" Α.Α. Δημακόπουλος, Ελαιώνας Σεφερλή, Λάδι Βιώσας, Laconic Gardens SA, Μελισσοκομικό Εργαστήριο Λιναρδάκη Ροδάμυ – Τα Προϊόντα της καρδιάς, Χρυσόμελο - Μελιστάλαχτα Προϊόντα, Το Γάλα του Μοριά, Greenland.
Το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις όπως:
-Μικρόπολις 10 το πρωί: Μελιτζανόπιτσα της μαμάς και φουρνιστά λαλάγγια της γιαγιάς. Ο γνωστός Chef Βησσαρίων Παρθένης και η ομάδα του UCOOK προσκαλούν τους μικρούς chefs σε ένα συναρπαστικό βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά σχολικής ηλικίας εμπνευσμένο από νόστιμες παιχνιδοσυνταγές.
-Cooking Stage στις 15.00: Η γνωστή μαγείρισσα από την Αρκαδία, Αναστασία Λάγγα, παρουσιάζει πρόγραμμα εμπνευσμένο από το φετινό Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής: αρκαδιανή γιαουρτόπιτα.
-Προβολή ταινίας μεγάλου μήκους: «Ο χρυσός της Αργολίδας»
-Chef in residence: Ο Γιάννης Μαράκας, chef του ξενοδοχείου Κυρίμαι στο Γερολιμένα Μάνης, παρουσιάζει τη συνταγή Σύγκλινο Μάνης σε κενό αέρος με καπνιστό τραχανά και πικάντικη σφέλα.
-Chef Σταμάτης Τσίλιας, προσεγγίζοντας το σύγχρονο Μέλανα Ζωμό.
 ~
***  Κόπηκε χθες το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κι έφυγε για τις αγορές του κόσμου!         
      
Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε χθες μετά το μεσημέρι και το απόγευμα φορτωνόταν σε κοντέινερς στο συσκευαστήριο του Μπάμπη Παπαδόπουλου, στην Τερψιθέα, για τις αγορές του κόσμου! Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, ξεκίνησε για μια ακόμα χρονιά να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Όπως είπε στο «Θ», χθες το απόγευμα, ο εξαγωγέας Μπάμπης Παπαδόπουλος, «ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) η συγκομιδή του πρώτου υπαίθριου καρπουζιού. Η ζήτηση είναι μεγάλη. Σήμερα (σ.σ. χθες) φορτώνω για Βουλγαρία και Λιθουανία! Είναι τα πρώτα αμάξια που φεύγουν. Κι επίσης, φορτώνω και για την εσωτερική αγορά! Η ποιότητα είναι έξτρα. Θα κάνει χρόνια να ξανακοπεί. Γιατί τα καρπούζια, τα πήγε ο καιρός τόσο καλά, που ονομάσαμε τη χρονιά «καρπουζοχρονιά»! Οι γεωπόνοι ήρθαν, έκαναν τον πρώτο έλεγχο, ήρθε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ο κ. Παρασκευόπουλος, τα είδε, μέτρησε τα μπρικς, τα οποία τα βρήκε 11, που είναι πολύ ικανοποιητικά για τώρα. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Οι τιμές είναι πολύ ικανοποιητικές, είναι τρομερές, για μας, πάνω από 50 λεπτά και εξαρτάται από την ποιότητα πάντα! Πιστεύω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές!».  Του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
*** Ο Ανδρέας Μανέτας προτείνεται για αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ    

Βρέθηκε ο νέος αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φωτεινής Αθανασοπούλου των ΑΝΕΛ, που υποστήριζε τη θεωρία των... ψεκασμών από αέρος. Πρόκειται για τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μανέτα. Είναι γεωπόνος, επί 28 χρόνια εργαζόμενος στον ΕΛΓΑ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν διευθυντής του υποκαταστήματος στην Τρίπολη και πρόεδρος για 8 χρόνια του Συλλόγου Εργαζομένων. Ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ψηφοδέλτιο του κ. Βουδούρη, στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά δεν εκλέχτηκε. - 
~
***  Καταδικάστηκε ο τοξικομανής που έσπαζε μαγαζιά με πέτρες για να κλέψει            
     
Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καταδικάστηκε ένας τοξικομανής, γνώριμος των δικαστηρίων, με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε πως στα τέλη Νοεμβρίου 2014 έλαβε σήμα από το Κέντρο (100) πως ένας πολίτης έχει ακινητοποιήσει στην πλατεία 23ης Μαρτίου έναν άνθρωπο που είχε προσπαθήσει να μπει μέσα σε μαγαζί, σπάζοντας την τζαμαρία, ενώ είχε αποπειραθεί να μπει και σε παρακείμενο κατάστημα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, έγινε προσαγωγή και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για γνωστό στην Αστυνομία πρόσωπο, που κατηγορείται και για άλλες πέντε κλοπές.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο τρόπος δράσης είναι ίδιος και σε καταγραφή από κάμερα ασφαλείας ταυτοποιήθηκε από το σωματότυπό του και το χαρακτηριστικό του βάδισμα, ενώ έχει κλέψει και δίτροχα.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε πως δε θυμάται τίποτε, πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και φαρμάκων, καθώς και ότι τον συντηρεί η αδελφή του, καθώς οι γονείς του έχουν πεθάνει.        Χ.Χ.
~
***  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τη Μεσσηνία ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών         
      
Στάση πληρωμών στους δανειστές, διαγραφή του κρατικού χρέους, κατάργηση των μνημονίων και εφαρμογή όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων ζητούν 150 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Τάσης.
Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως ανακοινώθηκε, θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, 23-24/5, από τους εκπροσώπους της Τάσης, ενώ η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Κομμουνιστικής Τάσης έχει ως εξής: «Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή! Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές- δανειστές, ούτε να “στεγνώσουν” τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.
Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.
Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.
Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:
-Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές
-Να διαγραφεί το ληστρικό -όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή -κρατικό χρέος
-Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.
Μεταξύ αυτών που φέρονται να υπογράφουν το κείμενο είναι και δύο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, η Γιάννα Κοντογιαννοπούλου και ο Κώστας Μπούρας
~
***  Με Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία και Αρχές Διοίκησης η συνέχεια των Πανελλαδικών (θέματα και απαντήσεις)         
      
Με μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης                                                  Θέματα Απαντήσεις
  • Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης                                                                                      Θέματα Απαντήσεις
  • Χημεία - Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Ι                                                        Θέματα Απαντήσεις 
  • Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΙΙ    Θέματα Απαντήσεις 
Καλή επιτυχία από το «Θάρρος»   
 ~
*** Η Καλαμάτα που θέλει να γίνει πόλη πρότυπο και στον ποδηλάτρομο (φωτογραφία)          
     
Δε θα αναφερθούμε ούτε σε κακοτεχνίες του ποδηλατόδρομου ούτε στη συνύπαρξη ποδηλατών με πεζούς και οδηγούς. Όμως, η εικόνα στα κάγκελα που θέλουν να παριστάνουν τις θέσεις για ποδήλατα μόνο καλή δεν είναι.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, οι θέσεις είναι υπερπλήρεις και, μάλιστα, κάποια ποδήλατα τα έχουν κλειδώσει σε κολώνα, αφού δεν υπάρχει χώρος.
Καλό θα ήταν να μπουν νέες θέσεις, ενώ ακόμα καλύτερο θα ήταν να βρεθεί ένα σχέδιο πιο κομψό και έξυπνο από αυτά τα άχαρα κάγκελα.
Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνουν οι του Δήμου και θα βρουν πανέμορφα σχέδια.   Π.Μπ.
~
***   Κλίμα τρόμου στο δικαστήριο από τις συγκλονιστικές περιγραφές για τις δολοφονίες των Μεσάι         
      
Με τις απολογίες των τριών βασικών κατηγορουμένων, στη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών και τη διακίνηση ναρκωτικών, συνεχίσθηκε χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Χθες, πρώτη ημέρα των απολογιών, απολογήθηκαν ο 51χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ που έχει καταδικασθεί σε 14 χρόνια και 6 μήνες για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή, υπόθαλψη εγκληματία, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών.
Ο Αλβανός που χρησιμοποιούσε το όνομα «Νίκο», στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή δις ισόβια και 13 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας με την οποία σκότωσε τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι. Επίσης, ο 26χρονος από τη Μεσσήνη που επίσης έχει καταδικασθεί πρωτόδικα σε δις ισόβια και 18 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 30.500 ευρώ, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού με το οποίο σκοτώθηκε ο 2,5 ετών Κέρι Μεσάι.
Από τις τρεις αυτές απολογίες ξεχώρισε η τελευταία, του 26χρονου, ο οποίος με το που ξεκίνησε είπε στο Δικαστήριο ότι φοβάται, εξηγώντας αργότερα ότι η φυλακή έχει δικούς της κώδικες, σε περίπτωση που καταδικασθεί πάλι ότι αυτός έχει σκοτώσει το παιδί, και πως θέλει να πει την αλήθεια, αλλά δεν μπορεί να τα πει όλα. Και αυτή τη φορά αρνήθηκε ότι αυτός σφάγιασε το παιδί, ενώ ο Αλβανός «Νίκο» επέμεινε στη θέση που είχε και στο πρώτο δικαστήριο, ότι δηλαδή, όταν πυροβόλησε τον πατέρα, σοκαρίστηκε τόσο πολύ, που δε θυμάται ούτε αν σκότωσε ούτε αν δε σκότωσε το παιδί.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί με τις απολογίες των υπολοίπων στις 22 Ιουνίου.
  Υπάλληλος ΟΣΕ: «Υπηρεσίες σεκιούριτι πρόσφερα»
Το πρωί η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση από την πλευρά του επιχειρηματία των πρωτότυπων τιμολογίων που είχαν ζητηθεί από την Έδρα, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι απολογίες. Δευτερόλεπτα πριν η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ζητήσει από τους κατηγορουμένους να είναι ειλικρινείς.
Ο υπάλληλος του ΟΣΕ είπε ότι είχε πάθος με τον αθλητισμό και γι’ αυτό είχε ανοίξει γυμναστήριο. Αντιμετώπιζε, όμως, οικονομικά προβλήματα. Τους δίδυμους αδελφούς (που έχουν καταδικασθεί, αλλά δε βρίσκονται στη δίκη, καθώς παραιτήθηκαν από την έφεση) τους γνώριζε από παιδιά και ξαναβρεθήκαν ύστερα από χρόνια. Ανέφερε τότε στον 52χρονο που έχει καταδικασθεί ως αρχηγός για τα προβλήματα που έχει και αυτός του είπε ότι καταστηματάρχες νυχτερινών μαγαζιών είχαν ζητήσει συνεργασία, αλλά αυτός δεν μπορεί και του πρόσφερε τη δουλειά. Θα τον ειδοποιούσαν, αν κάποιος δεν πλήρωνε ή έκανε φασαρία στο μαγαζί. Αρνήθηκε ότι εκβίασε ποτέ ή απείλησε, ενώ πληρωνόταν όταν προσέφερε τις υπηρεσίες του.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι έκανε «το σεκιούριτι» και «βρέθηκα στη φυλακή, γιατί μεσολάβησα σε 2 γνωστούς ανθρώπους», είπε για τους επιχειρηματίες. Μάλιστα, ανέφερε ότι και ο 52χρονος δίδυμος που έχει καταδικασθεί ως αρχηγός ήθελε να ανοίξει εταιρεία σεκιούριτι και εισπρακτική εταιρεία.
Για το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του, είπε ότι το αγόρασε, καθώς είχαν γίνει 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ενώ αρκετές φορές τού αναγνώσθηκαν συνομιλίες που είχε με τον 52χρονο και του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Είπε ότι ο 52χρονος του ζήτησε κάποια στιγμή να πάρει κάποια πράγματα, αλλά αυτός δεν μπορούσε και έστειλε τον επίσης κατηγορούμενο δασικό υπάλληλο. Όταν αυτός επέστρεψε, του είπε πως στη σακούλα ήταν ένα όπλο. Την άλλη μέρα ο 52χρονος ζήτησε και πήρε πίσω το όπλο.
Για την  κατηγορία ότι εκβίαζε και ιδιώτες για λογαριασμό τρίτων, υποστήριξε ότι τους γνώριζε προσωπικά και έκανε εξυπηρέτηση, όχι όμως με τη μορφή εκβιασμού.
Ρωτήθηκε, δε, αναλυτικά για κάθε κατάστημα και επιχειρηματία που φέρεται να εκβίαζε και τι σχέσεις είχε μαζί τους, καθώς και για το τι εννοούσε όταν μιλούσε με τους διδύμους και έλεγαν ότι το δικό τους ποσοστό θα είναι 30%. Προσπάθησε να εξηγήσει ότι διαμεσολαβούσε για οικονομικές διαφορές, όπως κάνει κάποιος για ένα γνωστό του, ενώ για λεφτά που αναφέρονταν, είπε ότι ο δίδυμος αδελφός του αρχηγού τού πήγαινε στο γυμναστήριο κρέατα, όταν κατέβαινε από το χωριό, και πήγαιναν πελάτες από εκεί και τα έπαιρναν.
Για τις απειλές που ακούγονται σε συνομιλίες, ο κατηγορούμενος υπάλληλος του ΟΣΕ είπε πως ήταν «λόγια του αέρα».
Καταλήγοντας, η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε, εάν ήταν δικαστής αν θα πίστευε αυτά που τους λέει, και απάντησε καταφατικά.
  «Νίκο»: Ο Μεσάι σκότωσε τον Ψυχόπαιδα
Ο Αλβανός με το παρατσούκλι «Νίκο» ξεκίνησε την απολογία του, λέγοντας ότι γνώρισε τον Φελίμ Μεσάι το Μάιο του 2008 και συνεργάστηκαν για τη μεταφορά ναρκωτικών. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους έφερε στην Καλαμάτα 150 γραμμάρια κοκαΐνης και με τον Φελίμ πήγαν σε μία συνάντηση.
Όπως περιέγραψε, σε μια παραλία συνάντησαν έναν με μηχανή, ο οποίος ήταν ο Σωτήρης Ψυχόπαιδας, που είχε βρεθεί δολοφονημένος. Μετά πήγαν σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων και μπήκαν σε παράδρομο. Περιέγραψε ότι ο Φελίμ προχώρησε μπροστά και αυτός με τον Ψυχόπαιδα ακολουθούσαν. Τότε ο Φελίμ πυροβόλησε 1-2 φορές, ο Ψυχόπαιδας άρχισε να τρέχει και τον πυροβόλησε άλλες 3-4 φορές.
Συνέχισε λέγοντας ότι ο Φελίμ πήρε από την τσέπη του θύματος χρήματα και έφυγαν. Τότε, όπως είπε, έφυγε για Αθήνα, αφού του ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η συνεργασία τους.
Ύστερα από λίγους μήνες ο Φελίμ πήγε στην Αθήνα και του είπε πως αυτός που σκότωσε ήταν το δεξί χέρι του 52χρονου δίδυμου και του ζήτησε να συνεχίσουν τη συνεργασία με τα ναρκωτικά, αλλιώς θα έλεγε ότι αυτός τον σκότωσε. Ο «Νίκο» είπε ότι έμαθε ποιος ήταν ο 52χρονος, φοβήθηκε και συνέχισε τη συνεργασία. Το 2010 εκδόθηκαν εντάλματα ότι με εντολή του 52χρονου είχε σκοτώσει τον Ψυχόπαιδα και είχε αποπειραθεί να σκοτώσει άλλον έναν και του είπαν ότι ο 52χρονος ρωτάει γι’ αυτόν. Συναντήθηκαν και του είπε ότι στη δίκη θα ξεκαθαρισθούν όλα.
Ο «Νίκο» τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην άντρα της γυναίκας του 52χρονου, για την οποία καταδικάσθηκε στην Αθήνα.
  «Φοβάστε τόσο πολύ;»
Το Νοέμβριο του 2011 ήρθε στην Καλαμάτα με το ΚΤΕΛ και στο σπίτι του 52χρονου συνάντησε τον Μεσάι, ο οποίος του είπε ότι σχεδιάζει μια ληστεία με 50.000 ευρώ και να την κάνουν μαζί. Συμφώνησαν να πάνε στο σπίτι του στο Πλατύ, ώστε να κόψει την κάννη από μια καραμπίνα για τη ληστεία.
Ο Μεσάι, όπως είπε ο «Νίκο», έφυγε και επέστρεψε το απόγευμα για τα ζώα του 52χρονου. Σε ερώτηση της προέδρου ότι στις συνομιλίες ο 52χρονος του ζητάει να φέρει όπλα με σιγαστήρες και να τελειώσουν τη δουλειά που άφησαν στην Ηγουμενίτσα, ο κατηγορούμενος απάντησε πως ήταν «μαστουρωμένοι» και δεν ήξεραν τι έλεγαν.
Επίσης, είπε ότι ο 52χρονος δεν του έδωσε ποτέ εντολή να σκοτώσει τον ομοεθνή του και ούτε κατάλαβε να έχει τέτοιες προθέσεις. Αντίθετα, είπε πως φοβόταν ότι είχε αρχίσει να τον υποψιάζεται πως αυτός σκότωσε τον Ψυχόπαιδα, που ήταν δεξί του χέρι.
Για την ημέρα των φόνων, αφηγήθηκε ότι με τον 26χρονο κατηγορούμενο νεαρό από τη Μεσσήνη και τον ξάδελφό του βγήκαν από την ιδιοκτησία του 52χρονου, ενώ μετά πήγε και ο Μεσάι. Έκαναν όλοι μαζί χρήση κοκαΐνης. Στο αυτοκίνητο του Μεσάι μπροστά καθόταν ο 2χρονος γιος του, πίσω από τον οδηγό κάθισε ο 24χρονος νεαρός και πίσω από τη θέση του συνοδηγού, όπου βρισκόταν  το παιδί, αυτός. Με άλλο αυτοκίνητο τους ακολούθησε ο ξάδελφος του 26χρονου.
Ο «Νίκο» είπε ότι στα αλβανικά τσακώθηκαν για τη δολοφονία Ψυχόπαιδα και ο Μεσάι πήγε να βγάλει όπλο. Τότε, τον πυροβόλησε με την καραμπίνα που είχε στα πόδια του. Από εκεί και πέρα, όπως είπε, από το σοκ δε θυμάται τίποτα, ενώ συνήλθε λίγο πριν επιστρέψουν με τους άλλους δύο στο σπίτι του 52χρονου. Μετά τον άφησαν στον Νέδοντα και κάλεσε φίλο του και έφυγε για Αθήνα. Αρνήθηκε, δε, ότι τον μετέφερε στην Αθήνα ο κατηγορούμενος δασικός υπάλληλος.
Είπε πως ήταν βρεγμένος, αλλά δε θυμάται πώς βρέθηκε στο νερό, ούτε τι έγινε μετά τους πυροβολισμούς.
«Κρίμα, από εσάς περίμενα την αλήθεια. Με απογοητεύσατε. Φοβάστε τόσο πολύ;», τον ρώτησε η πρόεδρος.
«Τι να φοβάμαι. Δεν ξέρω πώς σκοτώθηκε το παιδί. Δε θυμάμαι. Δεν είμαι ψυχρός δολοφόνος όπως με παρουσιάζουν. Όχι δεν είχα μαχαίρι μαζί μου. Δεν ξέρω αν είχε ο 26χρονος. Ήταν άμυνα. Αν ήθελα να σκοτώσω το Μεσάι, δε θα το έκανα μέσα στο αυτοκίνητο εν κινήσει και ούτε με καραμπίνα», είπε ο «Νίκο».
Τότε η πρόεδρος του ζήτησε να πλησιάσει την Έδρα και του έδωσε ένα φάκελο. Του είπε να τον ανοίξει και να βρει τη φωτογραφία του δολοφονημένου παιδιού. Ο «Νίκο» άφησε τον φάκελο επάνω στην Έδρα, λέγοντας ότι δε θέλει να δει τις φωτογραφίες με το παιδί. Αρνήθηκε ακόμα κι όταν ο εισαγγελέας τού είπε ότι βλέποντάς τες, μπορεί να θυμηθεί τι έγινε.
Σε ερώτηση, πάντως, αν αποκλείει να έχει σκοτώσει αυτός το παιδί, απάντησε ότι δεν το αποκλείει, αλλά δε θυμάται.
  26χρονος: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα»
Η χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε με την απολογία του 26χρονου, ο οποίος από την αρχή δήλωσε ότι φοβάται και δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα. Μάλιστα, είπε κι άλλες φορές ότι φοβάται και ότι η φυλακή έχει το δικό της κώδικα. Όπως ανέφερε, είχε πάει για δουλειά στον 52χρονο περίπου 3 μήνες πριν από τα γεγονότα και πως μιλούσε στο τηλέφωνο για λογαριασμό του, επειδή αυτός δεν μπορούσε λόγω προβλήματος ή επειδή δεν ήταν κάποιος άλλος εκεί να το κάνει.
Σημείωσε ότι ο Μεσάι χρωστούσε χρήματα σε επαγγελματία που είχε πάρει πράγματα για οικοδομικές εργασίες που έκανε στο σπίτι του 52χρονου, και ο 52χρονος ήθελε να πάνε στο Μεσάι να τα πληρώσει και το περισσότερο που να έκαναν, να του έριχναν «κανά κατακέφαλο».
Είπε ακόμη πως όταν έλεγε ο 52χρονος «προβατάκι», δε θεώρησε ότι μιλάει για κάτι άλλο.
Για το μοιραίο απόγευμα, περιέγραψε κι αυτός ότι έκαναν χρήση κοκαΐνης και μετά μπήκαν στο αυτοκίνητο του Μεσάι. Στο δρόμο ο «Νίκο» τσακώθηκε με τον Φελίμ, ενώ πρόσθεσε ότι ο «Νίκο» είχε ένα μαχαίρι στη μέση του και την καραμπίνα στα πόδια του. Όταν ο Μεσάι έσκυψε να πάρει κάτι που θεώρησε ότι μπορεί να είναι όπλο, ο «Νίκο» τον πυροβόλησε με την καραμπίνα. Τότε, ο 26χρονος είπε ότι άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο. Συνάντησε το άλλο αυτοκίνητο με τον ξάδελφό του που ερχόταν και του είπε να φύγουν γρήγορα.
Ο «Νίκο», όμως, βγήκε από το κανάλι, όπου είχε πέσει το αυτοκίνητο του Φελίμ, και τους απείλησε με την καραμπίνα να τον πάρουν για να μην τους σκοτώσει.
Η πρόεδρος της Έδρας τού ζήτησε να δει κι αυτός τις φωτογραφίες του κατακρεουργημένου παιδιού, αλλά είπε ότι δε θέλει.
«Φοβάσαι τόσο πολύ», τον ρώτησε η πρόεδρος, για να πάρει καταφατική απάντηση.
«Δεν έχω λερώσει τα χέρια μου με αίμα. Ο “Νίκο” σκότωσε το παιδί, ποιος άλλος;», είπε ο 26χρονος.
Αρνήθηκε ότι έπεσε κι αυτός στο νερό και ότι ο αστυνομικός που λέει ότι υπήρχαν ίχνη δύο ανθρώπων που βγήκαν από το κανάλι, δεν είδε καλά. Παραδέχθηκε ότι την καραμπίνα της δολοφονίας την πέταξε στα καλάμια στην περιοχή του αεροδρομίου και πως όταν ο 52χρονος του είπε για την «γκλίτσα», αυτός από το σοκ που είχε πάθει, ό,τι κι αν του έλεγε κάποιος, για το όπλο θα έλεγε.
Τέλος, για τα ναρκωτικά είπε ότι ο 52χρονος τον «κερνούσε», γιατί έκανε χρήση, αλλά δεν είχε αντιληφθεί διακίνηση.   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
 ***  Φοβούνται μεγασεισμό 9+ μέχρι το τέλος του μήνα
Στο περιοδικό seismic analitics δημοσιεύθηκε χθες μια μελέτη μη κρατικά χρηματοδοτούμενης ερευνητικής ομάδας σχετικά με την έντονη σεισμικότητα σε όλον τον πλανήτη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το  εικοσαήμερο 20/4 έως 9/5 και το μόνο που έκανε είναι να συγκρίνει την τρέχουσα σεισμικότητα με ανάλογες του παρελθόντος.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι άκρως αποθαρρυντικά.
Η σεισμική ακολουθία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν του 2011 που κατέστρεψε την Ιαπωνία και τα αποτελέσματα της μόλις τώρα αρχίζουν να φαίνονται.
Όμως για πια περιοχή φοβούνται περισσότερο;
Για το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στη Δυτική Αμερική.
Το γιατί φαίνεται στο χάρτη.

Το ρήγμα έχει δώσει χιλιάδες μικροσεισμούς και αντί να εκτονώνεται συνεχώς μαζεύει ενέργεια.
Το δεύτερο στοιχείο που ανησυχεί αυτή τη φορά ανησυχεί τους λοιπούς ερευνητές είναι η ευθυγράμμιση των πλανητών στις 29/5 /15 :ο Κρόνος, ο Δίας, και ο Ερμής στον Ταύρο, η Αφροδίτη, ο καρκίνος, ο Άρης, στην Παρθένο.
Αυτή η ευθυγράμμιση έχει πολύ ιστορία.
Όταν έγινε στο παρελθόν συνδέθηκε με τη δημιουργία του κόλπου της Καλιφόρνια, ενώ δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι τα λόγια του Νοστράδαμου δίνουν ακριβώς το στίγμα:
Το τρέμουλο τόσο σκληρά κατά το μήνα Μάιο, ο Κρόνος, ο Αιγόκερως, ο Δίας, ο Ερμής στον Ταύρο: Αφροδίτη, επίσης, τον καρκίνο, τον Άρη, στην Παρθένο, χαλάζι θα πέσει μεγαλύτερο από ένα αυγό.
~
***   Στη Λήμνο βρίσκεται ο μοναδικός ασκεπής ναός στον κόσμο
Ονομάστηκε Παναγία Κακαβιώτισσα από το βουνό που στέκει πάνω από το ξωκλήσι
Στη Λήμνο βρίσκεται ο μοναδικός ασκεπής ναός στον κόσμο
Η Παναγία η Κακαβιώτισσα, ένα ξωκλήσι που βρίσκεται κοντά στο ερειπωμένο πια χωριό Ζεματά ή Ζυματά στη περιοχή του Κοντιά, 4 μόλις χιλιόμετρα από τη Μύρινα, είναι ένα ξωκλήσι μοναδικό σε όλο τον κόσμο: είναι η μοναδική ασκεπής εκκλησία παγκοσμίως.

Το ξωκλήσι είναι ένα αγιορείτικο μετόχι που χτίστηκε στην εσοχή του βράχου στο βουνό Κάκαβο από ασκητές το 1305. Ο ναός χτίστηκε για να λειτουργούνται οι μοναχοί, που ασκήτευαν στις γύρω σπηλιές του βουνού.

Σύμφωνα με το http://www.kokkinovraxos.blogspot  , ακόμη και σήμερα, σε μια διπλανή μικρή σπηλιά συναντάμε ίχνη ανθρώπων, που πηγαίνουν στη σπηλιά, για να απομονωθούν και να προσευχηθούν. Υπάρχουν κονσέρβες, πνευματικά χριστιανικά βιβλία και στρωσίδια.Το ξωκλήσι λειτουργεί και εορτάζει κάθε Λαμπροτρίτη, όταν οι κάτοχοι της εικόνας την ανεβάζουν στο ναό, για να λειτουργηθεί.
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Μετά τη Σπάρτη στο Μελιγαλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

 Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στη Σπάρτη ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Κυπαρισσία, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και χρηματοδότης του Λακωνικού Συλλόγου, πέρασε, κατά την επιστροφή του στην πρωτεύουσα και από το Νομό μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» βρέθηκε για λίγη ώρα στο Μελιγαλά, τόπου καταγωγής του γιατρού του Παναθηναϊκού, Σταύρου Χάντζου, με τον οποίο και συναντήθηκε. - 
~
*** Πετάει το μπαλάκι η διοίκηση… «Ανοιχτές οι πόρτες σε όποιον επιθυμεί να έρθει»         
      
Μπορεί ν’ ακούγεται αρκετά συχνά και ακόμη περισσότερο ν’ αναπαράγεται το σενάριο το οποίο θέλει τον Γιώργο Ράλλη προσκολλημένο στα διοικητικά, ειδικότερα στην προεδρία της Μαύρης Θύελλας, ωστόσο η διοίκηση της Καλαμάτας είναι ξεκάθαρη και φροντίζει σε κάθε ευκαιρία, πλησιάζοντας στη γενική συνέλευση, να εξωτερικεύει τις προθέσεις της… «Οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όποιον επιθυμεί να έρθει και να πάρει την ομάδα. Δεν έχουμε πρόβλημα ν’ αποχωρήσουμε. Δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες. Περιμένουμε όποιον επιθυμεί να κάνει τις κινήσεις του μέχρι τη γενική συνέλευση, όμως και στη συνέχεια εμείς δεν θα κλείσουμε την πόρτα σε κανέναν. Μπορούμε να περιμένουμε όσο χρειαστεί», μας δήλωσε χθες πρωτοκλασάτο στέλεχος του Δ.Σ. και στενός συνεργάτης του κ. Ράλλη, μεταφέροντας το κλίμα το οποίο επικρατεί εντός της διοίκησης. Μ’ αυτό τον τρόπο πετάει το μπαλάκι προς όλους αυτούς που διοχετεύουν φήμες περί πρόθεσης εμπλοκής στην ομάδα, δίνοντας απαντήσεις και στους καχύποπτους που υποστηρίζουν ότι ο Ράλλης δεν φεύγει από την προεδρία.
του Νίκου Μπαλόπουλου  
~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2491   video.-  2408.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9190  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4293 / 427 .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.095  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-   
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                     
 ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                        
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                       
 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                               
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~  ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-19-2015.html .-
~  ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-
 ~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .- 
 ~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-
  ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
 ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαΐου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/22-2015.html .- 
~         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου