Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :
~

~

~

~
 

 
~ 27 Μαΐου 
Ιερομαρτύρων Ελλαδίου (1) (†ς΄αι. ) και Θεράποντος. Μαρτύρων Αλυπίου και Ευβιότου. Ιουλιανής και Παύλου. Οσίου Ιωάννου ομολογητού του Ρώσου (2) (†1730), του εν Νέω Προκοπίω Ευβοίας.
(1) Ο άγιος Ελλάδιος, έζησε την εποχή των σκληρών διωγμών κατά της Εκκλησίας. Η ζωή του ως λαϊκού, χαρακτηριζόταν από μεγάλη σωφροσύνη, άσκηση γι` αυτό και εξελέγη επίσκοπος. Από τη θέση αυτή ο Ελλάδιος, αναλώθηκε στη διακονία του ποιμνίου του. Κήρυττε, δίδασκε και με σύνεση και διάκριση, επέλυε τυχόν ανακύπτοντα προβλήματα. Η όλη του πολιτεία και διακονία κατόρθωσε να φέρει πολλούς ειδωλολάτρες στην ορθόδοξη πίστη. Η δράση του αυτή, προκάλεσε τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον συνέλαβαν και του πρότειναν να αρνηθεί το Χριστό για να σώσει τη ζωή του. Εξοργισμένοι από την ακλόνητη πίστη του επισκόπου τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, αλλά με τη χάρη του Θεού θεραπεύθηκε απ` όλα. Τελικά μετά από συνεχόμενους ραβδισμούς, παρέδωσε το πνεύμα του και έλαβε το στέφανο του.
(2) Ο όσιος Ιωάννης, καταγόταν από τη Ρωσία. Το 1730 αιχμαλωτίστηκε από τους Τατάρους, οι οποίοι τον πούλησαν δούλο σε κάποιο Τούρκο, στο Προκόπι της Καισάρειας. Ο Τούρκος αυτός, μεταχειρίστηκε διάφορα μέσα και μεθοδείες για να πείσει τον Ιωάννη να αρνηθεί την πίστη του και να γίνει Μουσουλμάνος, όμως ο Όσιος, παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Υπέστη για το λόγο αυτό διάφορες θλίψεις, κακουχίες ταλαιπωρίες τις οποίες υπέμεινε αγόγγυστα. Αργότερα με τη χάρη του Θεού, κατόρθωσε να ελευθερωθεί από τον ασεβή κύριό του, και αμέσως αποσύρθηκε σε κάποιο ερημικό μέρος, ασκούμενος. Αφού έζησε οσιακά, με αυστηρή άσκηση και θερμή προσευχή εκοιμήθη ειρηνικά το Μάιο του 1730, συνεχίζοντας να θαυματουργεί δια του σεπτού και πανίερου λειψάνου του, το οποίο από το 1925 τοποθετήθηκε στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.
~  27/05 Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Ρώσου - 27 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/uUiFACPG_R4?list=PL175C10CE6A189986 .-~
***  Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αύριο ομιλητής σε εκδήλωση στην Καλαμάτα          
      
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται αύριο ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να είναι ένας εκ των ομιλητών στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο αμφιθέατρο «Νικ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών οι φοιτητικοί σύλλογοι του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και του Τμήματος Φιλολογίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.
Θέμα της αυριανής εκδήλωσης είναι «Η δύσκολη Δημοκρατία και οι θεσμοί της (1946-1967) και εκτός από τον κ. Κωνσταντόπουλο, θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρος Θέμελης και ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Χρήστου.
Συντονιστής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Β. Κωνσταντινόπουλος.
~
*** Πάνω από 1.100 συμμετέχοντες θα βρεθούν στην Καλαμάτα για το φεστιβάλ χορωδιών

Η υπεύθυνη οργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Interkultur, Ella Schmiede ενημέρωσε το δήμαρχο Καλαμάτας πως ήδη 34 χορωδίες έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ της Καλαμάτας, εκ των οποίων οι 17 είναι από την Ελλάδα και οι υπόλοιπες από 16 διαφορετικά έθνη (περίπου 1.100 συμμετέχοντες). Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος η προθεσμία εγγραφής των χορωδιών, η οποία έληγε στις 18 Μαΐου, παρατάθηκε μέχρι τις 12 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το διεθνή διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών θα διοργανώσουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015. - 
~
***  Παιχνίδι προκαλεί τους νέους μέσω Facebook, να εξαφανιστούν, οδηγίες από την Αστυνομία           
     
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο “Game of 72” («Παιχνίδι των 72 ωρών»)
Πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), κατά το οποίο έφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, για 72 ώρες
 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Game of 72" («Παιχνίδι των 72 ωρών»).
Το εν λόγω «παιχνίδι» φέρεται να λαμβάνει χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφήβων, οι οποίοι προκαλούν ο ένας τον άλλον, να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες.
Ειδικότερα, το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».
Οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.
Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).
Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνούν, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.
Τέλος, εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:
• Τηλέφωνο: 11188
• Fax: 210-6476462
• Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Facebook: facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος: cyberkid.gr
• Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές. 
~
*** 100 φωτογραφίες από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία στο Instagram 

 Φωτογραφίες από την Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία μπορούν να δουν όσοι ακολουθούν το «Θάρρος» στο Instagram. Μέχρι σήμερα στο λογαριασμό του «Θ» έχουν προστεθεί 100 φωτογραφίες ενώ αυτό το νούμερο θα αυξάνεται συνεχώς. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα. -
~
***  Συμπαράταξη για τις παρεμβάσεις στον αιγιαλό της Καλαμάτας         
     
Από τις παρατάξεις στο Δήμο Καλαμάτας 
Ο καθορισμός των όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρων αιγιαλού στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας έτους 2015, εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
Πρόκειται για οκτώ χώρους παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού προς τρίτους με σύναψη μισθωτηρίου. Πέντε χώροι αφορούν στην Ανατολική παραλία, ένας τον Κορδία, ένας τον Αλμυρό Βέργας και ο τελευταίος τη Μ. Μαντίνεια.
Έχει σημασία να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης υπήρξε έντονος προβληματισμός μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας για την κατάσταση που επικρατεί στον αιγιαλό της Καλαμάτας, η οποία και χαρακτηρίστηκε, τουλάχιστον, ως απαράδεκτη. Η πολυνομία, όμως, και ο μεγάλος αριθμός εμπλεκόμενων υπηρεσιών δεν επιτρέπουν να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα, που δε θα "θολώνει" την καθημερινή πολιτιστική εικόνα της παραλίας.
Γι' αυτό όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και η ευθύνη να παραχωρηθεί αποκλειστικά στους Δήμους. Μάλιστα, ο Σταμάτης Μπεχράκης από τον "Ανοιχτό Δήμο" προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει και πέρα από τις αρμοδιότητές της, όταν υπάρχουν παρανομίες στην παραλία και μειώνεται ο δημόσιος χώρος και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.
Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν: Η εξουσιοδότηση του δημάρχου για υπογραφή συμβολαίου αποδοχής δωρεάς. Η δωρεά αφορά οικόπεδο στην Τοπική Κοινότητα Αλωνίων, το οποίο δώρισε ο κ. Αριστόδημος Μακρόπουλος. Ο ορισμός συμβολαιογράφου και η ανάθεση σύνταξης συμβολαιογραφικής δήλωσης δέσμευσης χώρων στάθμευσης, για την ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η νομική υποστήριξη δημοτικού υπαλλήλου και ο απολογισμός-ισολογισμός οικονομικού έτους 2014 του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Δραγώνα». Μερικά οικονομικά στοιχεία του είναι: καταθέσεις όψεως 213.546,16 ευρώ, πάγιο ενεργητικό (κτήρια-οικόπεδα) 596.757,29 ευρώ.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη  
~
*** 11 ενδιαφερόμενοι, 1 προσφορά για το έργο των παρεμβάσεων στο «χιλιόμετρο» στο λιμάνι

Κάποιος φαίνεται να έχει... ματιάσει το διαγωνισμό για τις παρεμβάσεις στον κυματοθραύστη ("χιλιόμετρο"), στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο πρώτος που έγινε προ μηνών κηρύχθηκε άγονος, ενώ χθες κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, καθώς οι υπόλοιποι δέκα ενδιαφερόμενοι αρνήθηκαν, με δεδομένο, όπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά, το μικρό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στην υλοποίησή του. Έτσι, με μία μόνο προσφορά φαίνεται πολύ δύσκολο η Επιτροπή Διαγωνισμού να προχωρήσει στην επικύρωσή του. Σε κάθε περίπτωση, σκοπός της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι στη συγκεκριμένη περιοχή να προχωρήσει σε αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων (σπασμένα φρεάτια κ.λπ.), όπως και στην προμήθεια και εγκατάσταση καθιστικών, για να κάθονται οι πεζοί, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες και εξετάζεται η λειτουργία σχετικής καντίνας. Η είσοδος στο «χιλιόμετρο» θα γίνεται από την πύλη που περνάει μπροστά από τους μύλους. Οι επισκέπτες, πάντως, δε θα μπορούν να μεταβούν σε άλλο σημείο του λιμανιού πέραν του «χιλιομέτρου», καθώς η πρόσβαση σε άλλους χώρους θα αποτρέπεται με κάγκελα, στο πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης. Α.Π. - 
~
*** Κλείνει από αύριο η Ναυαρίνου, πως θα είναι μετά την ανάπλαση (φωτογραφίες) 

  Ξεκινούν τα έργα την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 με «φρεζάρισμα» του δρόμου, στη Ναυαρίνου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)» είναι προϋπολογισµού 428.766,00 € (συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α) και εντάχθηκε εκ νέου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ. Με το έργο αυτό θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου. Η αστική συγκοινωνία θα εκτελείται μέσω των οδών Αύρας, Κρήτης και Ηρώων. - 
~
***  Νικολάκου κατά Πετράκου για Οιχαλία         
      
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για τις καταστροφές της Οιχαλίας, σημείωσε:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το Δήμο Οιχαλίας, έθεσε σε κινητικότητα όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των καταστροφών και στην υποστήριξη των κατοίκων της.
Σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μερίμνησε άμεσα, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προϋπόθεση απαραίτητη για την αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.
Στη συνέχεια, με επιστολή του στις 17/3/2015, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέστειλε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ώστε να εξελιχθούν οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.
Μετά την παρέλευση μακρού χρονικού διαστήματος και της μη ανταπόκρισης του υπουργείου, στις 8/5/2015 ο περιφερειάρχης επανήλθε με νέα επιστολή στο υπουργείο ζητώντας την άμεση ενεργοποίησή του, αφού στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είχε αποστείλει δύο ακόμα επιστολές με τις οποίες ζητούσε την άμεση παρέμβαση σε ζητήματα κατεπείγοντος χαρακτήρα.
Η “σπουδή” του κ. Πετράκου να επιρρίψει ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να εξετάσει πρώτα σε βάθος τα όσα αναφέρει, αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει πιστός θιασώτης μιας ξεπερασμένης παλαιοκομματικής νοοτροπίας, η οποία είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας. Παρασυρμένος από τη διάθεση άκρατου λαϊκισμού, που αγγίζει τα όρια του ψεύδους, επιδίδεται σε αβάσιμες κατηγορίες, τις οποίες με θέρμη ενστερνίζεται.
Ο κ. Πετράκος, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών, θα είχε φροντίσει να εντοπίσει το πρόβλημα και να εργαστεί προς επίλυσή του. Αντ’ αυτού, ωστόσο, επιδίδεται σε απλούς επικοινωνισμούς, οι οποίοι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και ως βουλευτής Μεσσηνίας οφείλει να εργάζεται προς όφελος των πολιτών της χώρας και την επίλυση των προβλημάτων της Μεσσηνίας.
Την πολιτική τακτική αυτή, άλλωστε, εφαρμόζει και στο εσωτερικό του κόμματός του, θέτοντας καταστροφικά διλήμματα για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή, απορρίπτοντας και απαξιώνοντας ακόμα και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».  
~
*** Ασπίδα από το ΣτΕ στον Κυπαρισσιακό κόλπο

  «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ «Φρένο» στην ανεξέλεγκτη οικιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη περιοχών της χώρας με ευαίσθητα οικοσυστήματα (όπως όσες έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000) βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στέλνοντας «τελεσίγραφο» στην πολιτεία να χαρακτηρίσει κατεπειγόντως ως «εθνικό πάρκο» σημαντικές ζώνες της Ηλείας και της Μεσσηνίας, καθώς η Ελλάδα απειλείται με «ευρωκαταδίκη» και «τσουχτερό» πρόστιμο, γιατί καθυστερεί επί 12 χρόνια την απαιτούμενη από το κοινοτικό δίκαιο προστασία τους. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομες πολλές από τις ρυθμίσεις σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που στάλθηκε για επεξεργασία λίγο πριν από τις εκλογές, και το οποίο χαρακτηρίζει ως «περιφερειακό πάρκο κόλπου Κυπαρισσίας» (καθορίζοντας ταυτόχρονα ζώνες προστασίας, χρήσεις γης, όρους δόμησης) διάφορες χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, «πλούσιες» σε αμμοθίνες, χελώνες καρέτα-καρέτα, ιδιαίτερα σημαντική βλάστηση και πανίδα κ.λπ. Το ΣτΕ διατύπωσε έντονες συνταγματικές ενστάσεις για το σχέδιο ΠΔ, καθώς από τις συνοδευτικές ειδικές μελέτες προκύπτει ότι οι περιοχές αυτές έχουν τόσο μεγάλη αισθητική – περιβαλλοντική αξία (όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά διεθνώς), ώστε να απαιτείται ο χαρακτηρισμός τους ως «εθνικού πάρκου» και όχι περιφερειακού, «μπλοκάροντας» έτσι κάθε σχεδιασμό οικιστικής ανάπτυξης ή εκτεταμένες τουριστικές δραστηριότητες σε όλη την παραλιακή ζώνη, απαγορεύοντας π.χ. την ιππασία που θέτει σε κίνδυνο τα αμμοθινικά συστήματα, τις φωλιές της καρέτα-καρέτα κ.λπ. Παράνομες θεωρούνται διάφορες ρυθμίσεις που επιτρέπουν κατάτμηση με όρια αρτιότητας 4-10 στρεμμάτων, καθώς στην πράξη ανέχονται αυθαίρετους οικισμούς, παράνομα κτίσματα, αλλά και τη μελλοντική δόμηση περιοχών που πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προστασία, όπως και οι γειτονικές τους ζώνες. Το Ε’ τμήμα ΣτΕ (πρόεδρος Α. Θεοφιλοπούλου, εισηγητής Ολ. Παπαδοπούλου), ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, έκρινε ότι η ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να συμπορεύεται με την προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτεία οφείλει να σταθμίζει τα αγαθά που διακυβεύονται, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκτός σχεδίου περιοχές προσφέρονται κατ’ αρχήν για γεωργική εκμετάλλευση, κτηνοτροφία, δασοπονία, αναψυχή, ενώ μπορούν να δομηθούν μόνο κατ’ εξαίρεση, εφόσον επιτρέπεται από το νόμο και υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις (από τις εντός σχεδίου), έτσι ώστε το περιβάλλον να θίγεται στο ελάχιστο δυνατό.Το πλαίσιο Οι θεμελιώδεις αυτοί κανόνες, τονίζει το ΣτΕ (32/15), ισχύουν πολύ περισσότερο στις περιοχές με ευαίσθητα οικοσυστήματα (όπως του δικτύου Natura), όπου η ανάπτυξη (οικιστική, τουριστική κ.λπ.) πρέπει να συνδέεται με τη διατήρηση του χαρακτήρα τους, του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος, του τοπίου. Οι οικιστικές ανάγκες πρέπει να προγραμματίζονται μέσα στις ήδη υπάρχουσες πόλεις και οικισμούς, με λελογισμένη επέκτασή τους, εντός των ορίων αντοχής κάθε περιοχής. Έτσι, τα περιοριστικά μέτρα προστασίας μπορούν να φθάνουν -κατά το ΣτΕ- μέχρι την πλήρη απαγόρευση δόμησης, ενώ τα δικαστήρια μπορούν να επιδικάζουν αποζημιώσεις σε όσους στερούνται ουσιωδώς τη χρήση της ιδιοκτησίας τους. Το επίμαχο διάταγμα αφορά χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές, όπως παράκτιες ζώνες με τις γνωστές θίνες της Κυπαρισσίας, τη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας (Ακρωτήρι Κατάκολο – Κυπαρισσία), αντίστοιχες ζώνες στην Ηλεία, όπως θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος, αλλά και λόφους, σπήλαια, ιαματικές πηγές, αρχαιολογικούς χώρους, μαζί και διάφορες γειτονικές περιοχές. Πριν από λίγους μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς από το 2002 που ολοκληρώθηκε η πρώτη μελέτη ακολούθησαν άλλες δύο χωρίς να εγκριθούν και ακόμα δεν έχει προωθηθεί κανένα προστατευτικό διάταγμα, ενώ η περιοχή (όπως διαπιστώθηκε με αυτοψία) βρίσκεται στο έλεος ανεξέλεγκτων και ασυντόνιστων δραστηριοτήτων με ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο για τις χελώνες, με ανθρώπινες δραστηριότητες που ασκούν πιέσεις σε περιοχές μεγάλης οικολογικής αξίας, με αμμοληψίες, δημιουργία δρόμων για οικιστική ανάπτυξη, υποβάθμιση των μεγαλύτερων αμμοθινών της Ελλάδας και ενός οικοσυστήματος διεθνούς σημασίας.Για ποιες διατάξεις έχει ανάψει «κόκκινο» Το ΣτΕ «κόβει» ως παράνομη διάταξη του σχεδίου ΠΔ που επέτρεπε να ισχύουν τα όρια αρτιότητας και ελάχιστης κατάτμησης που προβλέπει ο ν. 3937/11 για την εκτός σχεδίου δόμηση (4 έως 10 στρέμματα). Υπογραμμίζει δε ότι οι ευρύτερες αυτές περιοχές πρέπει να ενταχθούν σε «εθνικό πάρκο». Ο χαρακτηρισμός «περιφερειακό πάρκο» δεν είναι νόμιμος, γιατί επιτρέπει να υπάρχουν οικιστικές ενότητες ως περιφερειακές ζώνες των προστατευόμενων περιοχών, καθώς και ΠΟΤΑ (Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης). Το ΣτΕ αποκρούει την ανάπτυξη ευρύτατων δραστηριοτήτων για τους λουόμενους και την αναψυχή του κοινού και μάλιστα σε όλη τη ζώνη του αιγιαλού, απαγορεύοντας ρητά την προβλεπόμενη ιππασία, περιορίζοντας την κίνηση των τροχοφόρων σε δρόμους που έχουν δημιουργηθεί παράνομα (και οι οποίοι πρέπει να καταργηθούν ή μετατοπιστούν), βάζοντας «φρένο» στην αμμοληψία αλλά και στην χαλικοληψία από κοίτες – εκβολές ποταμών, γιατί υποβαθμίζουν έντονα το οικοσύστημα κ.λπ. - 
~
***  Με εντολή Ομπάμα η παρέμβαση των ΗΠΑ για την Ελλάδα στη G7 - Η σύνοδος ξεκινά σήμερα στη Δρέσδη
g7
-  Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών η παρέμβαση του Τζακ Λιου στη σύνοδο των G7 που ξεκινά σήμερα στη Δρέσδη, μετά από εντολή Ομπάμα .
 Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με εντολή του προέδρου Ομπάμα ο Τζακ Λιου (ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ) θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική ρεαλιστική λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η προτροπή Λιού, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ και για την Ελλάδα, θα είναι η λύση να βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Τις επόμενες δύο ημέρες θα βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στη Δρέσδη.
Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, που προηγείται αυτής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα διεξαχθεί στις 7- 9 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν, εκτός από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και μερικοί από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, όπως ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ.
ΗΠΑ: Συμφωνία με την Ελλάδα, εφόσον η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να πιέσουν τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ε.Ε. και κυρίως από τη Γερμανία, να βρεθεί άμεσα μια λύση με την Ελλάδα, η οποία όμως δεν θα σημαίνει σε καμία περίπτωση χρηματοδότηση της Ελλάδας χωρίς ένα αυστηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η "πτωχευμένη" Αργεντινή στέλνει δορυφόρο στο διάστημα!
doryforos
-   Με επιτυχία έστειλε η Αργεντινή τον πρώτο της δορυφόρο τηλεπικοινωνιών στο διάστημα ο οποίος μάλιστα είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά στη χώρα. Ο δορυφόρος θα καταλάβει θέση 36.000 χλμ. μακριά από τη Γη. Αποτελεί τον πρώτο του είδους του, κατασκευασμένο και σταλμένο σε τροχιά, από κράτος της Λατινικής Αμερικής. Χρειάστηκαν επτά χρόνια δουλειάς 500 επιστημόνων, το κόστος του ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι σε λειτουργία για τα επόμενα 15 χρόνια.
Με αυτή την ενέργεια η Αργεντινή μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, χωρών που έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν σκάφη στο διάστημα, μαζί με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισραήλ και χώρες της Ε.Ε.
Ο ARSAT-1 εκτοξεύθηκε με σκοπό να παρέχει ψηφιακό σήμα και βελτιωμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Παραγουάη, η Ουρουγουάη και φυσικά η Αργεντινή.
~
*** Ετοιμάζουν Grexit και νέο νόμισμα; Δείτε τι γράφει γερμανικό δημοσίευμα
vomva
-  Δείτε τι αναφέρει Γερμανική Ιστοσελίδα. Στη συνέχεια θα διαβάσετε την μετάφραση.
 Die Finanzwelt wartet gespannt, ob es zum Grexit kommt. Ein neues Indiz: Der Aktienkurs einer kleinen Papierfabrik aus Kanada ist explodiert. Grund soll ein Großauftrag aus Athen sein – dort wird angeblich die neue Währung vorbereitet...
Kanadischer Papierhersteller angeblich von Athen beauftragt
Der Aktienkurs schnellt in die Höhe
Doch schon 2011 gab es eine Spekulationsblase
Wie eng die internationalen Finanzmärkte verflochten sind, zeigt ein kurzer Blick über den Atlantik: An der kanadischen Börse schoss in der vergangenen Woche die Aktie der Papierdruckerei Fortress in die Höhe. Grund ist jedoch keine Buchdruckerei in Toronto, sondern ausgerechnet Griechenland.
Verdopplung des Kurses binnen weniger Tage
Oder genauer: der Grexit. Athen, so lautet das Gerücht, bereite die Wiedereinführung der Drachme vor. Bei Fortress liefen deshalb die Maschinen auf Hochtouren, schließlich ist das kleine Unternehmen einer der wenigen Hersteller von Banknotenpapier weltweit.
Angefacht wurde die Gerüchteküche vom Börsendienst Zerohedge, der behauptete, es gebe schon konkrete Designs für die neue Drachme. Die Anleger jedenfalls scheinen den Gerüchten zu glauben: Innerhalb von einer Woche sprang der Kurs der Aktie von knapp 1,70 Euro auf fast drei Euro – Tendenz steigend.
Wie lege ich 20.000 Euro an?
Tagesgeld, Festgeld, Sparbuch oder Aktienfonds - was bringt die größte Rendite? FOCUS Online zeigt Ihnen auf 30 Seiten, wie Sie Ihr Kapital trotz Minizinsen gewinnbringend anlegen.
Hier klicken für Infos und direkt zum Download
Nur eine Manipulation durch Spekulanten?
Ob wirklich ein Geheimplan zwischen Athen und Toronto existiert, gilt jedoch als äußerst fragwürdig. Die von Zerohedge präsentierten Designs existieren laut der "Frankfurter Allgemeinen Zeitung" bereits seit 2013 – und waren damals nur eine Spielerei eines griechischen Designers.
Viel wahrscheinlicher ist, dass Spekulanten die Gerüchte bewusst gestreut haben, um von der Kursexplosion zu profitieren. In den einschlägigen Foren im Internet diskutieren die Nutzer, ob sich ein Einstieg jetzt noch lohne und wie viel Geld noch zu holen sei.
Die Kursentwicklung der Fortress-Aktie über die Jahre:
Schon 2011 vervielfachte sich der Aktienkurs
Viel Geld, sollte sich die Geschichte wiederholen. Denn es ist nicht das erste Mal, dass die Fortress-Aktie wegen Griechenland einen Kurssprung hinlegt. Bereits in den Jahren 2010/2011 gewann der Papierhersteller binnen kürzester Zeit enorm an Wert. Der Grund: Spekulationen über einen möglichen Austritt Griechenlands.
Damals stieg der Aktienkurs sogar bis auf umgerechnet 46 Euro – nur um danach wieder auf zwei Euro abzustürzen. Sollte es diesmal ähnlich laufen, können Zocker also viel gewinnen, aber auch viel verlieren.
Nur ein scheint klar: Über einen tatsächlichen Drachmen-Druck in Toronto dürften die Kurskapriolen wenig aussagen.
Im Video: Hell's Bells an der Börse: Hier trifft die Anleger der Stromschlag
Μετάφραση:
Μια νέα ένδειξη: Η τιμή της μετοχής μιας μικρής χαρτοποιίας στον Καναδά έχει εκραγεί.
Φέρεται να είναι μια μεγάλη παραγγελία από την Αθήνα - Εκεί ετοιμάζεται (δήθεν) το νέο νόμισμα.
- Καναδός παραγωγός χαρτιού φέρεται ότι έλαβε σχετική παραγγελία από την Αθήνα
- Η τιμή της μετοχής έχει εκτοξευθεί στα ύψη
- Ήδη από το 2011 υπήρχε μια κερδοσκοπική φούσκα.
Πόσο στενά οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές διαπλέκονται, μια γρήγορη ματιά πέρα από τον Ατλαντικό:
Στη Καναδική χρηματιστηριακή αγορά την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της εκτύπωτικής χαρτιού Fortress ανέβηκε κατακόρυφα. Αλλά ο λόγος δεν είναι μια εκτύπωτική στο Τορόντο, αλλά στην ΕΛΛΑΔΑ.
Διπλασιασμός στις τιμές των μετοχών σε λίγες μέρες
Ή ακριβέστερα: το Grexit. Η Αθήνα, φημολογείται, προετοιμάζει την επαναφορά της δραχμής.
Στη Fortress τα μηχανήματα δούλευαν με τη μέγιστη ταχύτητα, διότι η μικρή εταιρεία αυτή είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές χαρτιού τραπεζογραμματίου παγκοσμίως.
Οι φήμες τροφοδοτήθηκαν από την Zero Hedge, που ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν ήδη συγκεκριμένα σχέδια για τη νέα δραχμή. Οι επενδυτές σε κάθε περίπτωση φαίνεται να πιστεύουν τις φήμες: Μέσα σε μια εβδομάδα, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε από 1,70 € σε σχεδόν 3 € - και αυξάνεται.
Μόνο μια χειραγώγηση από τους κερδοσκόπους;
Αν υπάρχει πραγματικά ένα μυστικό σχέδιο ανάμεσα στην Αθήνα και το Τορόντο, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο.
Τα σχέδια που παρουσιάζονται από την Zero Hedge υπάρχουν, σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine Zeitung» από το 2013 - και ήταν τότε απλώς ένα τέχνασμα ενός Έλληνα κερδοσκόπου.
Πολύ πιο πιθανό είναι ότι οι κερδοσκόποι έχουν σκορπίσει τις φήμες σκόπιμα, για να επωφεληθούν από την έκρηξη των τιμών.
Στα σχετικά forums συζητούν οι χρήστες/επενδυτές αν υπάρχει ακόμα λόγος επένδυσης και πόσα χρήματα μπορούν ακόμα να κερδίσουν.
Η απόδοση των μετοχών της Fortress κατά τη διάρκεια των ετών:
Ήδη μέχρι το 2011, η τιμή της μετοχής πολλαπλασιάστηκε
Πολλά χρήματα, αν επαναληφθεί η ιστορία αυτή. Για αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που οι μετοχές της Fortress κάνουν ένα άλμα τιμών λόγου Ελλάδας.
Ήδη από το 2010/2011 κέρδισε ο κατασκευαστής χαρτιού σε χρόνο μηδέν πάρα πολύ στην αξία. Ο λόγος: η κερδοσκοπία σχετικά με μια πιθανή ελληνική έξοδο.
Τότε, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε ακόμη και μέχρι το ισότιμο των 46 € - μόνο και μόνο για να συντριβεί πίσω στα 2 €.
Εάν αυτή τη φορά έχουμε παρόμοια άλματα, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πολλά, αλλά και να χάσουν πολλά.
Μόνο ένα είναι σαφές: Τα χρηματιστηριακά παιχνίδια δεν μπορούν να συσχετιστούν με μια πραγματική η όχι εκτύπωση δραχμής στο Τορόντο.
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Ομοσπονδιακός προπονητής στο Beach Volley ο Μάνος Ξενάκης

Σε προπονητές που έχουν κάνει επιστήμη το άθλημα και έχουν φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική άμμο έδωσε η ΕΟΠΕ τα κλειδιά στις θέσεις των ομοσπονδιακών. Ο Γιώργος Γιάτσης θα έχει πλέον το γενικό πρόσταγμα στο άθλημα ενώ από τα ονόματα που πήραν το χρίσμα ως περιφερειακοί είναι αυτά των Βάσω Καραντάσιου και Μάνου Ξενάκη. Αναλυτικά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη του Γιώργου Γιάτση ως επικεφαλής Ομοσπονδιακού τεχνικού Μπιτς Βόλεϊ, ενώ οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Ανάπτυξης του Μπιτς Βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα είναι οι: ΕΣΠΑΑ-ΕΣΠΕΔΑ-Ζ’ περιφέρεια-Κορινθία: Στάθης Χανδρινός Βόρεια Ελλάδα (ΕΠΕΣΘ-ΕΣΠΕΜ-Α’ Περιφέρεια): Ηλίας Ζωλασταθιάδης Κεντρική Ελλάδα: Βαγγέλης Σταθόπουλος Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Κρήτη: Αντιγόνη Μουστάκη, Μανώλης Παπαδάκης, Αποστόλης Πιστίκης Δυτική Ελλάδα: Παναγιώτης Ντανίκας, Γιάννης Βλάχος, Γιώργος Ασημακούλας Πελοπόννησος: Βάσω Καραντάσιου, Μάνος Ξενάκης Του Παντελή Λώρη, πηγή: www.novasports.gr . - 
~
***  Σύλληψη κορυφαίων στελεχών της FIFA με εντολή Ομπάμα
fifa1
- Μια πρωτοφανής επιχείρηση διεξήχθη σήμερα το πρωί στη Λωζάνη της Ελβετίας κατά τη διάρκεια της οποίας έξι κορυφαία στελέχη της FIFA συνελήφθησαν στα πλαίσια ερευνών κατά της διαφθοράς. Μάλιστα το σύμφωνα με τους New York Times το FBI έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στις έρευνες καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα η σύλληψη των στελεχών η οποία έγινε κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας συγκέντρωσης έγινε σε συνεργασία της Ελβετικής αστυνομίας και του FBI.
"Η αστυνομία του καντονίου συνέλαβε έξι στελέχη του ποδοσφαίρου (της διεθνούς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, FIFA) κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών. Υπάρχουν υποψίες ότι εκπρόσωποι αθλητικών μέσων ενημέρωσης και εταιρειών μάρκετινγκ έχουν εμπλακεί σε δωροδοκία υψηλόβαθμων στελεχών ποδοσφαιρικών οργανισμών (εκπροσώπων της FIFA και άλλων προσώπων που ανήκουν σε οργανισμούς που συνδέονται με τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με αντάλλαγμα τη χορήγηση δικαιωμάτων ενημερωτικής κάλυψης ή δικαιωμάτων μάρκετινγκ διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Αμερική", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν αιτήματος της εισαγγελία της Νέας Υόρκης.
Εκπρόσωπος της FIFA στη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία προσπαθεί "να αποσαφηνίσει" την κατάσταση.
"Είδαμε τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση. Σε αυτό το στάδιο δεν θα κάνουμε σχόλια", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η έρευνα αναμένεται να αποτελέσει απειλή και για τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος προς το παρών δεν φαίνεται να εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση.
~
*** Πετράκος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστραφεί γιατί είναι ήδη κατεστραμμένη
petrakos
-   Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, επανέλαβε την άποψη του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστραφεί γιατί είναι μια ήδη κατεστραμμένη χώρα.
Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η απειλή χρήσης ενός εργαλείου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, δείχνει ότι έχουν αρχίσει και ζορίζονται», είπε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τη δόση αν δεν ενδώσουν οι δανειστές.
«Προηγείται η πληρωμή μισθών, συντάξεων και του κοινωνικού κράτους», προσέθεσε ο κ. Πετράκος.
«Εργαζόμαστε να υπάρξει μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής. Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία γιατί αυτό συμφέρει όλες τις πλευρές αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι για οποιαδήποτε συμφωνία όπως τονίστηκε με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας η οποία θα βγάζει την χώρα από την κρίση, η οποία θα ανοίγει δρόμους για να υπάρξει επιτέλους μια οικονομική ανάκαμψη. Άρα ναι σε συμφωνία, όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία» επεσήμανε.
«Από ότι είδατε μόνο με την απειλή της μη πληρωμής της δόσης της 5ης Ιουνίου άρχισαν να τρέχουν όλοι. Οι μεν Ηνωμένες Πολιτείες να λένε στο ΔΝΤ «δεν τρέχει και τίποτε ρε παιδί μου. Μην το κάνετε θέμα», συμπλήρωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε λέγοντας «ενώ διάφορα παπαγαλάκια εγχώρια μιλούσαν ότι έρχεται η καταστροφή αν δεν πληρωθεί μία δόση, θα καταστραφεί η Ελλάδα.».
~
*** Μπακογιάννη, Αντώναρος, Μαραβέλιας σε εκδήλωση της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών
daap
-  H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της Κεντροδεξιάς» .
Το παρών έδωσαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Αντώναρος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Δημήτρης Μαραβέλιας με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Λίνα Κλείτου.
Η συμφωνία θα είναι κακή, πολύ κακή» τόνισε Η κα Μπακογιάννη, τόνισε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία άμεσα, ωστόσο θα είναι μια κακή πολύ κακή συμφωνία.
«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 6 Ιουνίου, θα γίνουμε Ζιμπάμπουε. Μόνο αυτή η χώρα δεν έχει πληρώσει ΔΝΤ και δεν θέλω η χώρα μου να γίνει Ζιμπάμπουε», ανέφερε.
Η βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας έναν απολογισμό για τις εξελίξεις στα εσωτερικά του κόμματος δήλωσε “εάν η ΝΔ πίεζε από το 2010 να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια 2,5 χρόνια μετά” και υποστήριξε ότι “η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά με τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογικής πλατφόρμας της Χαλκιδικής”.
“Η πορεία της παράταξης μας θα είναι δύσκολη. Θα είναι ένας αγώνας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ αξιακός”.
Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ωστόσο σημείωσε ότι διατηρείται τεράστια διαφορά μεταξύ της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στους άλλους ομιλητές είπε «Καλείστε να σχολιάστε την αδυναμία ανασυγκρότησης της παράταξης».
Πρέπει να αλλάξουμε. Και δεν μιλάω για αλλαγές σε επίπεδο προσώπων, αλλά κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας, αντίληψης δομής και λειτουργίας», ανέφερε στην παρέμβασή του, ο Δημήτρης Μαραβέλιας και τόνισε την ανάγκη θεσμοθέτησης της ύπαρξης διαφορετικών τάσεων, γεγονός που θα εξασφαλίσει ενότητα και προοπτική και τέλος κάλεσε για διεξαγωγή συνεδρίου με χαρακτηριστικά ιδρυτικού συνεδρίου λόγω κρίσης ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας στη ΝΔ
Ο κ. Αντώναρος, επεσήμανε με τη σειρά του ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση, στην ΚΟ και παρατήρησε πως στην κεντροδεξιά, τα τελευταία πέντε χρόνια δαιμονοποιήθηκε η συζήτηση και ο διάλογος, με αποτέλεσμα η ΝΔ να έχει χάσει την κλασσική της φυσιογνωμία, να έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία και να μην εκλαμβάνεται απο την κοινωνία ως πειστική εναλλακτική δύναμη άσκησης εξουσίας.
Η κεντροδεξιά έγινε δυνατή στην κοινωνία, όταν λειτούργησε με όρους πολυσυλλεκτικούς, μεγάλης αγκαλιάς είπε ο κ. Αντώναρος και χαρακτήρισε ενοχλητικό το γεγονός ότι «στα ανώτερα κλιμάκια της σημερινής ΝΔ απευθύνονται σε όσους έχουν κομματική ταυτότητα» σημειώνοντας πως «το ζήτημα είναι να κερδίσεις άλλους. Δεν χρειάζονται εκκωφαντικές στριγκλιές, ούτε ακραίες απόψεις, ούτε νεοφιλελεύθερες δοξασίες. Καθήκον μας είναι με ξεκάθαρα, σταράτα λόγια, να δείξουμε ότι έτσι δεν πάει άλλο. Η πολιτική να αλλάξει, η συζήτηση να γίνει και να μη βάζουμε το κεφάλι στην άμμο. Χάσαμε με μεγάλη διαφορά στις 25 Ιανουαρίου», επεσήμανε ο κ. Αντώναρος.
~
*** Σχέδιο πρόληψης της εγκληματικότητας απο Πανούση- Καλεί για κοινωνική συστράτευση
panousis
- Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, προτείνει δημιουργία δικτύου πρόληψη της εγκληματικότητας «Γονείς εν Δράσει» και συμμετοχή κάθε πολίτη και φορέα και επισημαίνει πως είναι πολύ σημαντική η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για τις αρχές και τους στόχους του υπουργείου και για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνίας.
Γι'αυτούς τους λόγους ζητάει την στήριξη των ΜΜΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός, αναφερόμενος στις δράσεις του υπουργείου, για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη πρόληψη του εγκλήματος , προτείνει τη διεύρυνση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών, την ενεργοποίηση ευέλικτων πεζών περιπολιών, την προώθηση του «Τοπικού Αστυνόμου» για τις απομακρυσμένες περιοχές, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ηχορρύπανση απο τα μπαρ το καλοκαίρι, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την πορνεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.).
Επίσης, την άμεση απαλλαγή των αστυνομικών από ξένα καθήκοντα, όπως οι επιδόσεις, που θα γίνονται από πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δήμων και σε άλλες δράσεις και την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που παραμένουν στην ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε νέους θεσμούς και καλεί τη Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργοποιήσει τα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας και το υπουργείο Παιδείας να εντάξει επιμορφωτικά σεμινάρια, για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τα ναρκωτικά, την προστασία ανηλίκων, την οδική ασφάλεια κλπ.
«Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή. Ως εκ τούτου, θεωρώ αναγκαία τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις διαδικασίες αποφυγής τέλεσης εγκληματικών πράξεων» δήλωσε ο αναπ Υπουργός και καταλήγει Ευχής έργον θα ήταν η δημιουργία Δικτύου με τίτλο «Γονείς (και κυρίως Μανάδες) εν Δράσει», ώστε η γονική επιμέλεια να γίνεται ασπίδα κατά της εκμετάλλευσης των νέων από κυκλώματα κάθε μορφής. Ελπίζουμε ότι και τα ΜΜΕ θα υποστηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας, αλλά και της σύννομης συμφιλιωτικής δράσης της Νέας Αστυνομίας με την κοινωνία».
~
***  Παράταση της ρύθμισης για χρέη στην εφορία έως και τις 26 Ιουνίου

Υπολογίζεται να εισπραχθούν πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ Παράταση της ρύθμισης για τα χρέη προς την εφορία έως και τις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε η ημερομηνία για τη ρύθμιση φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο σύμφωνα με την πρόβλεψη του σχετικού νόμου. Με ημερομηνία ενημέρωσης από τις Τράπεζες την περασμένη Παρασκευή, 22-05-2015, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ. Αν κι ένας αριθμός απ' αυτές τις αιτήσεις τελικά δε θα “κλείσει”, είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Μετά από κύμα αιτημάτων προς το υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου. Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε “λαβωμένες” ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ν.4328/2015». - 
~
***  Συνοπτικά οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα:
Τελαυταίο χαρτί του ΠΑΟΚ στη Τούμπα με τον ανεβασμένο ΠΑΟ
  ~* Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης   0-0 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ ημίχρ 0-0 πλεϊ οφ 27/05/2015 : http://youtu.be/3pBSR0fgeNc ,
~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   0-0  τελικό  πλέϊ  οφ  δηλώσεις 27/05/2015:
http://youtu.be/n8--B5bBAUU ,  *
~* ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός  0-1  , (0-1) .-
Το  γκόλ : Ταυλαρίδης .-
~ ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  Α΄ ημίχρ  0-1 γκολ Ταυλαρίδη πλέϊ οφ 27/5/2015 : http://youtu.be/4BYcINcwiAI ,

~ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-1  γκολ Ταυλαρίδη  27/05/2015 πλέϊ οφ : http://youtu.be/P8jBQDkbr2g ,

~ ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 πλέϊ οφ  27/05/2015 δηλώσεις γκολ : http://youtu.be/okocVKmAvCc ,


~ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-1 27/05/2015  πλέϊ οφ  το γκολ : http://youtu.be/1d5KnzuYMtk ,
~*  Η βαθμολογία των πλέι οφ
(σε 3 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 11 β . 7-0 δ-τ
2. ΠΑΟΚ 4 β. 1-2
3. Αστέρας Τρίπολης 3 β. 0-4  δ-τ
4. Ατρόμητος 2 β. 1-3  δ-τ
~* Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 31/5/2015)
18:15 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
20:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
~
***  Σήμερα  Τετάρτη 27/05  ο τελικός του Εuropa LeagueΣεβίλη -Ντνίπρο  ;  ???
Ντνίπρο και Σεβίλη διεκδικούν το τρόπαιο του Europa League
Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τόσο ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει διεξαχθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Την Τετάρτη (21:45) στο «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας η ομάδα-θεσμός του Εuropa League, Σεβίλη, αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ κι αυτό που ελπίζουν οι Ουκρανοί είναι μια έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της Γαλατάσαραϊ, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο (UEFA, τότε) εναντίον της Αρσεναλ, το 2000.-
Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ - "ΝΑΡΟΝΤΟΒΙ", ΠΟΛΩΝΙΑ .
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΜΑΡΤΙΝ ΑΤΚΙΝΣΟΝ (Αγγλία) .
- Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλάρκι, Στέφεν Τσάιλντ (επόπτες γραμμών), Άντονι Τέιλορ, Αντρέ Μάρινερ (επιπρόσθετοι) και αναπληρωματικός ο Τζέικ Κόλιν. Τέταρτος διαιτητής, ο Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς. -
~
***  Χθές , 
Εύκολο 1-0 του ΠΑΟ στα ημιτελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ
~ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -  ΠΑΟΚ  83-58  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σώμος, Παναγιώτου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Κούπερ 2, Μόργκαν 2.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9 (1), Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3 (1), Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 18 (2), Κόττας 3, Όντουμε 13 (1), Χαριτόπουλος, Σαλούστρος.
~ *  1οι ΑΓΩΝΕΣ (26-27/5/2015)Τρίτη, 26 Μαϊου 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 83-58
Τετάρτη, 27 Μαϊου  2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΣΕΦ 18:30 Ολυμπιακός-Αρης
2οι ΑΓΩΝΕΣ (28-29/5/2015)
Πέμπτη, 28 Μαϊου  2015

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΑΚΑ 18:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Παρασκευή, 29 Μαϊου  2015 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
ΣΕΦ 18:30 Ολυμπιακός-Αρης
~
*** Αθλητικές μεταδόσεις από TV  :
Τετάρτη 27/5Ρολάν Γκαρός, τένις, 12.00, Eurosport
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, πόλο (Α1 ανδρών), 17.00, Novasports 3
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης, ποδόσφαιρο (πλέι οφ Α' Εθνικής), 17.15, Novasports 2
Ολυμπιακός-Αρης, Basket League, 18:30, OTE sport 4
Ρολάν Γκαρός, τένις, 18.45, Eurosport
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, ποδόσφαιρο (πλέι οφ Α' Εθνικής), 19.30, Novasports 1
Σεβίλλη - Ντνίπρο, ποδόσφαιρο (Τελικός Γιουρόπα Λιγκ), 21.45, ΑΝΤ1
Ρόκετς - Ουόριορς, μπάσκετ (Τελικοί Δύσης, ΝΒΑ), 04.00, OTE sport4
Πέμπτη 28/5
Ρολάν Γκαρός, τένις, 12.00, Eurosport
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός, πόλο (4ος τελικός Α1 γυναικών, εφόσον χρειαστεί), 18.30, Novasports 1
Ρολάν Γκαρός, τένις, 18.45, Eurosport
Πολωνία - Ρωσία, βόλεϊ (World League), 21.25, OTE sport6
Ρασίνγκ - Γκουαρανί, ποδόσφαιρο (Κόπα Λιμπερταδόρες), 03.00, OTE sport3
Χοκς - Καβαλίερς, μπάσκετ (Τελικοί Ανατολής, ΝΒΑ), 03.30, OTE sport4
Παρασκευή 29/5
Ρολάν Γκαρός, τένις, 12.00, Eurosport
Αυστραλία - Ιταλία, βόλεϊ (World League), 13.10, OTE sport4
Ρολάν Γκαρός, τένις, 18.45, Eurosport
2ος τελικός, πόλο (Α1 ανδρών), 19.00, Novasports 3
Ρόκετς - Ουόριορς, μπάσκετ (Τελικοί Δύσης, ΝΒΑ), 04.00, OTE sport4
Σάββατο 30/5
Ρολάν Γκαρός, τένις, 12.00, Eurosport
Διεθνής Μαραθώνιος Στοκχόλμης, 12.50, Novasports 2
MotoGP, μοτοσικλέτα (GP Ιταλίας, κατατακτήριες δοκιμές), 15.05, OTE sport5
Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη, πόλο (5ος τελικός Α1 γυναικών, εφόσον χρειαστεί), 18.30, Novasports 3
Ρολάν Γκαρός, τένις, 18.45, Eurosport
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ, ποδόσφαιρο (Τελικός Κυπέλλου Γερμανίας), 21.00, OTE sport1
Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν, ποδόσφαιρο (Τελικός Κυπέλλου Γαλλίας), 22.00, OTE sport2
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα, ποδόσφαιρο (Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας), 22.30, OTE sport3
Καβαλίερς - Χοκς, μπάσκετ (Τελικοί Ανατολής, ΝΒΑ), 03.30, OTE sport4
~
***      BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4198.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2501.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2505.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9204  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378  .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133   
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas 
~
***  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,
~
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .- 
----------------------.    .......................
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-                 
~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .-                   
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  16  και  17  Μαϊου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/16-17-2015.html .-                         
~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-                               
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-                    
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαΐου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/22-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS ,  ΄Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο  23  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-23-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                           
~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015    ,ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα , 25  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 
 ~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  τη ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαϊου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-
   ~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html . -                                                                     
~ ~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .-                                                                        
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου