Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015 :
~

~
ΑΡΚΑΔΙΑ  ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ :  http://youtu.be/i210s5ciA5A ,

ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ Θ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: http://youtu.be/8khgJHBTRmw ,


~

~
***  20 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Μεθοδίου, του από Ολύμπου Λυκίας, επισκόπου Πατάρων (†312). Νικολάου Καβάσιλα (1) († ιδ΄αι.) Οσιομάρτυρος Ζαχαρίου του Αρταίου (†1782). Οσίου Καλλίστου (2), πατριάρχου Κπόλεως, του εν Άθω.
(1) Ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1322 και ήταν ανεψιός του Νείλου Καβάσιλα, ο οποίος χρημάτισε Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Το πατρικό του επώνυμο ήταν Χαμαετός, κράτησε όμως το μητρικό επώνυμο Καβάσιλας προφανώς λόγω της ισχυρής παρουσίας του θείου του. Έκανε λαμπρές σπουδές ρητορικής, θεολογίας, φιλοσοφίας και φυσικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη. Για ένα διάστημα διετέλεσε σύμβουλος του Κατακουζηνού, ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, εκάρη μοναχός και διέμενε στην περιώνυμη Μονή των Μαγγάνων. Ο άγιος ασπάσθηκε τις απόψεις και ιδέες του Γρηγορίου Παλαμά για τον ανατολικό μυστικισμό και το ησυχαστικό πνεύμα. Υπήρξε πολυγραφότατος και πληθωρικός συγγραφέας αξιολογότατων θεολογικών, ερμηνευτικών, λειτουργικών, ασκητικών και διδακτικών έργων, ως και περίφημων πανηγυρικών λόγων, επιστολών, και επιγραμμάτων. Μετά παπό ολλές περιπέτειες για τις απόψεις του περί ορθοδόξου μοναχισμού και δη κατά των Βαρλαάμ και Ακινδύνου, εκοιμήθη ειρηνικά λίγο μετά το 1391. Η αγιοποίηση του έγινε τον Ιούλιο του 1983.
(2) Ο όσιος Κάλλιστος ήταν λόγιος αγιορείτης ιερομόναχος, ο οποίος ασκήτευσε στη Μονή Ιβήρων. Για τις σπάνιες αρετές του και τη βαθύτατη μόρφωσή του ο αυτοκράτορας Ιωάννης Κατακουζηνός τον ανύψωσε το 1350 στον οικουμενικό θρόνο. Μετά από τέσσαρα χρόνια πατριαρχείας, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και αποσύρθηκε στη Μονή του Αγ. Μάμαντα και στη συνέχεια στην Τένεδο. Εκλήθη για δεύτερη φορά στον Οικουμενικό Θρόνο, όταν όμως ευρισκόταν ως απεσταλμένος στην ηγεμονίδα της Σερβίας, Ελισάβετ, αρρώστησε και εκοιμήθη στις Φέρρες της Θεσσαλίας το 1363. 
20/06  Απολυτίκιο Αγ. Μεθοδίου Επισκόπου Πατάρων - 20 ΙΟΥΝΙΟΥ,: https://youtu.be/4vSd5AhKA9M?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
*** Κακή διαφήμιση στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφία)           
       
Ξέρουμε τη δικαιολογία, αλλά δεν την πιστεύουμε πλέον. Σχεδόν καθημερινά, απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης, η Ναυαρίνου γίνεται σκουπιδότοπος.
Με δεδομένο ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρώτοι επισκέπτες του καλοκαιριού, θεωρούμε ότι δεν είναι η εικόνα αυτή και η καλύτερη διαφήμιση για την πόλη που θέλει να γίνει και ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα...   Α.Π.  
~
***  Υδατοδρόμιο κόμβος και στην Καλαμάτα

Δρομολόγια από το 2016 για την Hellenic Seaplanes Τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία NRG Trading House του ναυτιλιακού Ομίλου Χανδρή και την εταιρεία Globiled, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην επενδυτική ομάδα της Hellenic Seaplanes, γνωστοποίησε, χθες, στην Αθήνα ο πρόεδρος της εταιρείας της Υδροπλάνα Ελλάδας, Νίκος Χαραλάμπους. Στόχος της Hellenic Seaplanes είναι να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στις αρχές του 2016 και εντός του έτους να διευρύνει τις δραστηριότητές της για να φτάσει σταδιακά στα 112 υδατοδρόμια. Εξ αυτών, δύο θα είναι μητροπολιτικού χαρακτήρα, θα βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα διαθέτουν από 15 θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων. Παράλληλα, σχεδιάζεται να δημιουργηθούν άλλα 10 υδατοδρόμια-κόμβοι σε Χανιά, Βόλο, Μήλο, Καλαμάτα, Κω, Λέσβο, Αμφιλοχία, Αλεξανδρούπολη, Σύρο και Χαλκίδα, καθώς και 100 ακόμη μικρά με μία-δύο θέσεις πρόσδεσης σε παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές της χώρας. Η εταιρεία φιλοδοξεί ως το 2017 να διαθέτει 20 υδροπλάνα, εκ των οποίων 16 Viking twin otter (19 θέσεων) και τέσσερα Dornier Sea Star (12 θέσεων). Τα υδροπλάνα, κάποια από τα οποία θα είναι αμφίβια, θα εκτελούν τόσο τακτικά δρομολόγια όσο και πτήσεις τσάρτερ, ενώ θα παρέχουν και εναλλακτικές υπηρεσίες μεταφοράς ατόμων και εμπορευμάτων. Για τους σταθερούς επιβάτες της εταιρείας θα υπάρχει πρόγραμμα επιβράβευσης μιλίων, κατά τα αεροπορικά πρότυπα. Το μέσο κόστος ενός εισιτηρίου θα φτάνει τα 70-75 ευρώ ανά μισή ώρα πτήσης, των τελών συμπεριλαμβανομένων (5% του κομίστρου υπέρ του φορέα διαχείρισης του υδατοδρομίου). Ως τάξη μεγέθους η εταιρεία αναφέρει ότι η πτήση Αθήνα - Μύκονος είναι 26 λεπτά της ώρας. Προς στιγμήν άδεια υδατροδρομίου έχουν λάβει η Κέρκυρα και ο Βόλος - η απόφαση για την πόλη της Μαγνησίας θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το επόμενο διάστημα. Η διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων έχει καθυστερήσει τόσο λόγω των δημοτικών όσο και των εθνικών εκλογών και της κατοπινής συγχώνευσης των υπουργείων. Παράλληλα, έχει ακυρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση του ΣΕΦ, στο πλαίσιο του οποίου η Hellenic Seaplanes είχε προτείνει τη δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται στη μεταφορά της συγκεκριμένης υποδομής στον Άγιο Κοσμά, όπου βέβαια θα χρειαστεί η συνεργασία με την Ελληνικόν ΑΕ, ιδιοκτήτρια του χώρου. Επενδυτές Πέραν της NRG του ναυτιλιακού Ομίλου Χανδρή και της Globiled, στην επενδυτική ομάδα της εταιρείας συμμετέχουν επενδυτές από την Κύπρο και ξενοδόχοι, ενώ υπάρχει προσύμφωνο και με αμερικανικό επενδυτικό fund που μένει να ενεργοποιηθεί. Οι άμεσες επενδύσεις της Hellenic Seaplanes αναμένεται να φτάσουν τα 18 εκατ. ευρώ και συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση της επιχειρηματικής της ανάπτυξης. Πηγή: Αχιλλέας Χεκίμογλου-Το Βήμα - 
~
***  Εκροές εκατομμυρίων από τα τραπεζικά υποκαταστήματα στην Καλαμάτα 

Τα μικρά φορτηγά των χρηματαποστολών που μετέφεραν χρήματα στις τράπεζες, δείγμα του κλίματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των πολιτών, ήταν η εικόνα που κυριάρχησε χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι προχθές, σε ιδιωτική τράπεζα της Καλαμάτας, ιδιώτης "σήκωσε" περίπου ένα (1) εκατομμύριο ευρώ. Πάλι καλά που δεν τα πήρε μαζί του, αλλά τα τοποθέτησε σε θυρίδα της τράπεζας. Η κίνηση στα τραπεζικά καταστήματα χθες ήταν αυξημένη, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθούν κινήσεις πανικού. Εκτιμάται ότι τις τελευταίες ημέρες βγήκαν από τα ταμεία κάποια εκατομμύρια ευρώ. Γενικότερα, πάντως, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το 60% των αναλήψεων έγινε σε φυσική μορφή από καταθέτες που «σηκώνουν» ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, υπό το φόβο της επιβολής μέτρων περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 25% - 30% τοποθετήθηκε σε αμοιβαία κεφάλαια με θεματοφυλακή εκτός Ελλάδος, ενώ τα υπόλοιπα εστάλησαν με εμβάσματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Εκτιμάται ότι μέχρι και την Πέμπτη στην Ελλάδα είχαν διαρρεύσει περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που περιόρισε το «μαξιλάρι» ρευστότητας του κλάδου από τον ELA, καθιστώντας αναγκαία μία νέα αύξηση του πλαφόν δανεισμού από το συγκεκριμένο εργαλείο, δεδομένου ότι από τις 12/6 είχε ενισχυθεί κατά μόλις 3,4 δισ. ευρώ Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance - ELA) αποφάσισε εκτάκτως την Παρασκευή το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ύψος της σχετικής προσαρμογής. Οι τραπεζίτες, πάντως, είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι δεν έχουν φτάσει τα πράγματα σε σημείο «κόκκινου συναγερμού», παρά το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η αδυναμία της κυβέρνησης να κλείσει μία συμφωνία με τους δανειστές.Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***  Η Costa Navarino... απογείωσε τη Μεσσηνία         
      
Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμα της «Costa Navarino» η Καλαμάτα, αλλά και ολόκληρη η Μεσσηνία, ζει τον ίλιγγο της τουριστικής δόξας, κεφαλαιοποιώντας το εμπνευσμένο όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Εστιάζουμε στο πώς η Μεσσηνία αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι δοκιμών του νέου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, μιλώντας με τους ανθρώπους-κλειδιά της «Costa Navarino», αλλά και σημαντικούς παράγοντες που ισχυροποιούν το brand.
«Θέλω ν’ ακούω τον κόσμο που ταξιδεύει να λέει: πήγαμε στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και τώρα θα πάμε στη Μεσσηνία. Ήθελα να προσφέρω κάτι στον τόπο που γεννήθηκα και νομίζω το κατάφερα», δήλωνε στο περιοδικό «ΕΥ ΖΗΝ» με αφορμή το άνοιγμα της «Costa Navarino» ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.
Λίγους μόνο μήνες μετά, το «National Geographic Traveler Magazine» κατέτασσε τη Μεσσηνία στους 20 καλύτερους προορισμούς της χρονιάς, ενώ οι «Sunday Times» είχαν ήδη συμπεριλάβει το «The Romanos – A Luxury Collection Resort» στα καλύτερα νέα ξενοδοχεία της Ευρώπης. Η νέα εποχή γι’ αυτήν τη γωνιά της Πελοποννήσου μόλις άρχιζε.
Τι το διαφορετικό, όμως, συμβαίνει στη Μεσσηνία; Ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την επενδυτική ατζέντα και την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα; Τίποτα παραπάνω από το σχεδιασμό, την οργάνωση, αλλά και την εξαργύρωση όλων των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Με οργανωμένο και σαφή τρόπο και έχοντας ως παράδειγμα αλλά και αρωγό τη μεγάλη τουριστική επένδυση που άλλαξε τα δεδομένα της περιοχής, ο καθένας από την πλευρά του, ξενοδόχοι, εστιάτορες, παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων επανατοποθετούνται και σχεδιάζουν προσεκτικά τις κινήσεις τους μέσα σ’ αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση και η διάθεση για διάχυση της πληροφορίας δε σταματά ποτέ, με απώτερο στόχο την καθιέρωση της περιοχής ως δωδεκάμηνου τουριστικού προορισμού.
  Ποιότητα, εκπαίδευση, γαστρονομία

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στο «αθηνόραμα Travel», σημειώνει: «Το όραμα του καπετάν Βασίλη ήταν να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς της Μεσογείου.
Στην “Costa Navarino” εργαζόμαστε σ’ αυτήν την κατεύθυνση με άξονα το σεβασμό, την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας, του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας, επίσης, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για λειτουργία του προορισμού όλο το χρόνο. Σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει: η περιοχή μας ανοίγει και κλείνει την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα.
Η επιτυχία μας είναι συνδεδεμένη με την επιτυχία όλης της περιοχής. Συνεργαζόμαστε στενά με τους τοπικούς φορείς και πιστεύω ότι, μαζί, έχουμε ήδη καταφέρει πολλά. Πάνω από το 70% των συνεργατών μας είναι από την Πελοπόννησο. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, διότι οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα».

«Τα οφέλη της ανάπτυξης της “Costa Navarino”, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις της Μεσογείου, είναι ορατά σε κάθε επίπεδο.
Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, από την έναρξη της κατασκευής μέχρι και σήμερα, η επίδραση στην τοπική οικονομία πλησιάζει το ένα δισ. ευρώ», σημειώνει ο Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, προσθέτοντας: «Η επένδυσή μας στον αγροτικό τομέα είναι επίσης μεγάλη, καθώς πιστεύουμε ότι τουρισμός και γαστρονομία είναι απόλυτα συνδεδεμένες έννοιες. Οι δράσεις του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλης” έχουν στόχο να αναγνωρίζεται η μεσσηνιακή γαστρονομία ως μια από τις πιο υγιεινές διατροφές διεθνώς και κύριος εκπρόσωπος της μεσογειακής δίαιτας.
Το ζητούμενο είναι να βελτιώνεται συνεχώς το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν στο σύνολό του, από τη στιγμή που φτάνει ο επισκέπτης στην περιοχή, μέχρι την αναχώρησή του. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη σύμπλευση όλων των τουριστικών επιχειρήσεων και των φορέων».

Μια άλλη δράση που έχει υιοθετήσει η «Costa Navarino», προς το στόχο καθιέρωσης και ενίσχυσης του brand, είναι η τυποποίηση παραδοσιακών προϊόντων και το λανσάρισμά τους ως πρεσβευτών της Μεσσηνίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμη και στις προθήκες πωλητηρίων μεγάλων μουσείων του κόσμου.
Πρόκειται για τη σειρά προϊόντων Navarino Icons, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της περιοχής και αξιοποιεί πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της «Costa Navarino». Τη σημαντικότητα των τοπικών προϊόντων στην καθιέρωση ενός ταξιδιωτικού brand σημειώνει και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας Papadimitriou (με κορυφαία προϊόντα το παρθένο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι). «Η λέξη Kalamata αποτελεί κομμάτι του brand μας. Θυμίζουμε σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια καταναλωτές ετησίως σε Ελλάδα και εξωτερικό το τοπωνύμιο της περιοχής μας και συμβάλλουμε στο να συνδεθεί με μια ευχάριστη γευστική εμπειρία».
Όραμά του η Μεσσηνία να μπορέσει να δημιουργήσει μια κατάσταση αντίστοιχη με τη Σκοτία και το ουίσκι, με προϊόν-πρεσβευτή το ελαιόλαδο, το οποίο θα αποτελεί βασικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας: «Θα μαθαίνουμε στους επισκέπτες πώς παράγεται σε κάθε περιοχή και πώς να το δοκιμάζουν σωστά, φτιάχνοντας έτσι έναν όμορφο μύθο για το προϊόν μας – και χιλιάδες πρεσβευτές του ανά τον κόσμο».
  Βιώσιμη ανάπτυξη και περιβάλλον

Βασική παράμετρος της ανάπτυξης του brand της Μεσσηνίας είναι η προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης με την ταυτόχρονη ανάδειξη αλλά και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτή η «αλλαγή νοοτροπίας», όπως σημειώνει ο καθηγητής και διευθυντής της βραβευμένης ανασκαφής στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης έχει συντελέσει δραματικά στην καθιέρωση του brand και στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής.
«Οι αρχαιολογικοί χώροι θεωρούνται γενικώς σήμερα παράγοντες ανάπτυξης και δρόμοι που οδηγούν στην τόνωση του δημόσιου ενδιαφέροντος για την πολιτιστική κληρονομιά. Το κεντρικό ζητούμενο είναι να βρεθεί η κατάλληλη διαχειριστική στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις αξίες ενός αρχαιολογικού χώρου και ταυτόχρονα τις οικονομικές του δυνατότητες.
Νομίζω ότι το δίλημμα, προστασία ή χρήση των μνημείων, είναι ψευδές. Η απάντηση πρέπει να είναι: προστασία και χρήση. Οι επισκέπτες δεν μπορεί να μένουν έξω από το φράκτη των αρχαιολογικών χώρων. Είναι αναγκαίο να τους προσφέρεται αναψυχή σε συνδυασμό με γνώση για τα μνημεία και την αξία τους, αναψυχή που να συνάδει βέβαια με το χαρακτήρα τους».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Νίκος Κατσικερός, σημειώνει: «Στην “Costa Navarino”, γνωρίζοντας ότι ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον είναι ο βασικός πόρος τουριστικής ανάπτυξης, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ώστε κάθε μας αναπτυξιακό βήμα να γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον αυτό.
Γι’ αυτό περισσότερο από 10% του συνολικού προϋπολογισμού των αναπτύξεων επενδύεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Δημιουργούμε υποδομές και αναπτύσσουμε πρακτικές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής. Πιστεύουμε πως αυτή η πολιτική που ακολουθούμε, πέρα από την ευαισθησία του καθενός μας για τα θέματα περιβάλλοντος, αποτελεί και σωστή επιχειρηματική επιλογή για όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό».
  Γκολφ και φιλοσοφικές συζητήσεις στον ελαιώνα

«Δημιουργούμε μαζί με τους επισκέπτες μας ιστορίες και εμπειρίες τις οποίες ζουν και μοιράζονται. Ο επισκέπτης μας δε γεύεται μόνο τη μεσσηνιακή κουζίνα, αλλά την προετοιμάζει παρέα με τοπικές νοικοκυρές στο σπίτι τους, αναπτύσσει φιλοσοφικές συζητήσεις κάτω από τους ελαιώνες μας και παίρνει μέρος με τα παιδιά του σε μοναδικές αθλητικές δραστηριότητες στη φύση της Μεσσηνίας», σημειώνει η Μαρίνα Παπατσώνη, Marketing & Business Development director της ΤΕΜΕΣ.
Παράλληλα, αναφέρεται στο μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση αυτού του προορισμού που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η δημιουργία ιστοριών που αξίζει να ζήσεις και να διηγηθείς είναι αυτό που οδήγησε πάνω από 1.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν την περιοχή και να γράψουν πάνω από 12.500 άρθρα τόσο σε ελληνικά όσο και σε σημαντικά διεθνή μέσα. Η αναγνωρισιμότητα και η προσβασιμότητα είναι οι πλέον καθοριστικοί παράγοντες για τη δημιουργία ενός νέου προορισμού γνωστού ανά τον κόσμο.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει οδηγήσει τη Μεσσηνία να συνδέεται πλέον με σχεδόν όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αλματώδη αύξηση του τουρισμού της περιοχής –το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ήταν πέρυσι το τρίτο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο της Ευρώπης–, αλλά και τη δημιουργία της δυνατότητας σε όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου εύκολα και οικονομικά να γνωρίσουν τον κόσμο».
H Αegean υπήρξε κινητήριος μοχλός στην ανάπτυξη του προορισμού. «Από το 2012 που ξεκινήσαμε τις απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό προς την Καλαμάτα, έχουμε μεταφέρει περισσότερους από 100.000 επιβάτες. Φέτος θα έχουμε απευθείας δρομολόγια από Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη, Μόσχα, Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και Τελ Αβίβ», μας λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης, φίλος και συμπαραστάτης του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η όμορφη περιπέτεια της «Costa Navarino».
Δεν παραλείπει να τονίσει τη σημασία του τουρισμού του γκολφ για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας σημειώνοντας ότι «ο γκολφέρ, από έγκυρες μελέτες, ξοδεύει κατά μέσο όρο την ημέρα όσο ξοδεύει ο μέσος τουρίστας μια εβδομάδα».
  Η πόλη αλλάζει

Η Καλαμάτα αλλάζει μορφή, εκσυγχρονίζει την εικόνα της αλλά και τις υποδομές της, οι επιχειρηματίες αφιερώνουν χρόνο για την εκπαίδευσή τους και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, τα τοπικά προϊόντα με καλαίσθητες συσκευασίες και ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος, βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
«Ο καπετάν Βασίλης είναι μακράν ο μεγαλύτερος ευεργέτης της περιοχής. Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του, ούτε πρωθυπουργοί ούτε υπουργοί, οι οποίοι πέρασαν ή προέρχονται απ’ αυτόν τον τόπο», θα μας πει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι το αεροδρόμιο της πόλης είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, έχοντας πλέον φτάσει τις 1.000 πτήσεις ετησίως, όταν το 2009 ήταν μόλις 40. Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισκέπτες που έφτασαν στην περιοχή, το 86,5% έμεινε σε τοπικά καταλύματα και μόλις το 13,5% στην «Costa Navarino».

Παράλληλα, σε σχέση με πέντε χρόνια πριν, τριπλασιάστηκε η ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ το αντίκτυπο της επένδυσης στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών κατασκευής έως και σήμερα υπολογίζεται σε 907,5 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στην κατανάλωση και στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, είναι ενδεικτικό ότι για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται στην «Costa Navarino», 1,65 ευρώ δαπανώνται εκτός, ενώ σε απόλυτους αριθμούς, τα έσοδα που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις εστίασης είναι της τάξης των 2,25 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα 75.000 γεύματα από επισκέπτες του συγκροτήματος που γευματίζουν εκτός της «Costa Navarino».
«Με το νέο αυτοκινητόδρομο μέσα σε δύο ώρες βρίσκομαι από την Πλάκα στο γραφείο μου στην Καλαμάτα», μας λέει η συγγραφέας και σκηνοθέτις Έλενα Πέγκα, που από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Γραφείου Υποψηφιότητας «KALAMATA:21» καταστρώνει με πάθος σχέδια. «Δεν προτείνουμε απλώς ένα φεστιβάλ με χορό, μουσική, εικαστικά, θέατρο, αλλά κάτι που θα διαρκεί 365 ημέρες το χρόνο, θα αγκαλιάζει πάρα πολλούς τομείς και θα αφορά την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής. Θέλουμε να γίνουν συνεργασίες, ανταλλαγές και να ισορροπήσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.
Το φθινόπωρο η Βίκυ Καρέλια θα εγκαινιάσει στο κέντρο της πόλης ένα υπερσύγχρονο μουσείο με ελληνικές φορεσιές από την τεράστια συλλογή της. Το αεροδρόμιο, η “Costa Navarino” και τα κρουαζιερόπλοια έχουν φέρει τουριστική άνθηση, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού», συμπληρώνει.
Όσο για το τελευταίο, σταθερό ραντεβού της πόλης εδώ και 20 χρόνια (φέτος 17-24/7), απέδειξε, όπως μας λέει η καλλιτεχνική διευθύντριά του Βίκυ Μαραγκοπούλου, ότι «οι μικρότερες πόλεις μπορούν να αποτελέσουν θαυμάσιες τοποθεσίες για να γεννηθούν και να προχωρήσουν διεθνείς θεσμοί, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό».
Πηγή: Δημήτρης Σταθόπουλος dstathopoulos@athinorama.gr
*** Πετράκος, Κωνσταντινέας, Ψαρρέα και 46 ακόμα βουλευτές ζητούν να συζητηθεί το πόρισμα για το χρέος στην Ολομέλεια

Η κίνηση της ομάδας των 49 ερμηνεύεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές ως επίδειξη δύναμης της κυρίας Κωνσταντοπούλου - Μεταξύ των 49, οι Ραχήλ Μακρή, Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Στάθης Λεουτσάκος Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος ζητούν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της επιτροπής. Η κίνηση της ομάδας των 49 ερμηνεύεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές ως επίδειξη δύναμης της κυρίας Κωνσταντοπούλου ενόψει και των νέων συσχετισμών που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης – πιστωτών στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Το περιεχόμενο της επιστολής που κινείται στην σκληρή γραμμή απέναντι στους εταίρους – πιστωτές υπογράφεται από βουλευτές – εκπροσώπους όλων των τάσεων του κυβερνητικού κόμματος. Είναι δε ενδεικτικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, με επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους, οι συντάκτες του κειμένου επαναφέρουν το αίτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής με τις υπογραφές έχει ως εξής: «Αξιότιμη κα Πρόεδρε, Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Οι αιτούντες βουλευτές Θανάσης Πετράκος Θωμάς Κώτσιας Στέφανος Σαμοΐλης Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου Ευγενία Ουζουνίδου Γιώργος Ουρσουζϊδης Κώστας Ζαχαριάς Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου Ευαγγελία Βαγιωνάκη Μερόπη Τζούφη Βαγγέλης Διαμαντόπουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου Στάθης Λεουτσάκος Κριτσωτάκης Μιχάλης Ηλίας Ιωαννίδης Έλενα Ψαρρέα Κατερίνα Παπανάτσιου Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου Γιάννης Σταθάς Δημήτρης Κοδέλας Γιάννης Δέδες Χρήστος Σμίας Ελένη Σωτηρίου Μαρία Κανελλοπούλου Αθανάσιος Παπαδόπουλος Παύλος Πολάκης Γιάννης Μιχελογιαννάκης Γιώργος Ψυχογιός Κώστας Λαπαβίτσας Μάριος Κάτσης Πέτρος Κωνσταντινέας Φρόσω Καρασαρλίδου Στάθης Γιαννακίδης Ραχήλ Μακρή Θανάσης Σκούμας Συρμαλένιος Νίκος Γιώργος Καΐσας Σωκράτης Φάμελλος Νεκτάριος Σαντορινιός Ηλίας Καματερός Χουσεΐν Ζεϊμπέκ Φωτεινή Βακη Ζήσης Ζαννάς Δελημητρος Κώστας Βασίλης Χατζηλάμπρου Τσανακα Αλεξάνδρα Νατάσσα Γκαρά Κώστας Μπάρκας Αποστόλης Καραναστάσης». protothema.gr - 
~
***  Σκοτώθηκε 20χρονος στο δρόμο Μεθώνης-Φοινικούντας         
      
Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες στους δρόμους της Μεσσηνίας. Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, κοντά στη Μεθώνη, περίπου 1,5 χλμ. από το δημοτικό γήπεδο. Νεκρός είναι ο 20χρονος Αντώνης Χρονόπουλος από την Πύλο, ο οποίος κινούνταν με το μηχανάκι του προς τη Φοινικούντα και συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που επιχειρούσε να βγει από παράδρομο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, στο σημείο υπάρχει περιορισμένη ορατότητα. Το γεγονός έχει συγκλονίσει την ευρύτερη τοπική κοινωνία, καθώς, μάλιστα, ο άτυχος νεαρός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ είχε χάσει πριν από χρόνια τον πατέρα του, επίσης σε τροχαίο. 
~
***  Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ         
      
 -  Άρχισε χθες η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών–νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, ενώ θα διαρκέσει έως και τις 3 Ιουλίου.
Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια)
-Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά την 6.45 π.μ και τελειώνει στις 16.00 μ.μ.
-Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές, το μήνα Αύγουστο και α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημοσίων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.
-Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.
-Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν. Οι γονείς – κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια).
Μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς.
Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ. 1533/34/16.06.15 Απόφαση του Δ.Σ. ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση oaed.gr
Πηγή: aftodioikisi  
~
*** Καθημερινά η Τροχαία Καλαμάτας βεβαιώνει παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα         
      
Αποστολή ειδοποιητηρίων και επιβολή προστίμων 
  Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους και καθημερινά οι τροχονόμοι της Τροχαίας Καλαμάτας βεβαιώνουν παραβάσεις για έλλειψη ασφαλιστήριων συμβολαίων.
Σύντομα, δε, οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων θα λάβουν στο σπίτι τους ειδοποιητήρια και αν σε οκτώ ημέρες δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους, ο «πέλεκυς» του προστίμου θα είναι βαρύς.
  Πολλά ανασφάλιστα
Τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα έχει ενταθεί και στη Μεσσηνία, ενώ οι τροχονόμοι συνεχώς διαπιστώνουν τέτοιες παραβάσεις σε μηχανές και αυτοκίνητα.
Ήδη έχει αρχίσει από το κράτος η διασταύρωση των στοιχείων και τις αμέσως επόμενες ημέρες απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσουν οι αποστολές προσωποποιημένων ειδοποιητηρίων. 
Στους ιδιοκτήτες θα δίνεται περιθώριο εντός 8 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, ενώ ήδη θα ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο 250 ευρώ. Όποιος δε συμμορφωθεί μέσα στην 8ημερη προθεσμία, εκτός από το κόστος της ασφάλισης, θα τιμωρείται με βαρύτερο πρόστιμο, αλλά και με αφαίρεση των εγγράφων του αυτοκινήτου (άδεια, δίπλωμα κ.λπ.)
Υπολογίζεται ότι πλέον σε σύνολο ελληνικής επικράτειας κυκλοφορούν 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
  Υψηλά πρόστιμα
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αρχίσει ήδη η διασταύρωση στοιχείων με τα αρχεία που διαθέτει το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και από τα αρχεία του υπουργείου Μεταφορών.
Από τις ειδοποιήσεις και τα πρόστιμα γλιτώνουν όσοι έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία, καταθέτοντας πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν τα αρχικά ειδοποιητήρια θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν και την ασφάλιση και το πρόστιμο, διότι το δεύτερο στάδιο είναι βαρύτερο.
Όσοι δε συμμορφωθούν, τη δεύτερη ενόχληση θα λάβουν από την Αστυνομία, την οποία θα ειδοποιήσει η Γενική Γραμματεία Εσόδων.
Η Αστυνομία με τη σειρά της θα επιβάλει νέο πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος. Ειδικότερα, θα είναι στα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, στα 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και στα 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Παράλληλα, θα γίνει αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 10 ημέρες.
Αν το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί  σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια αφαιρούνται επί τόπου για δύο χρόνια (ή τρία χρόνια, σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή). Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
της Βίκυς Βετουλάκη 
~
***  Συνάντηση Πέτρου Κωνσταντινέα με Γιάννη Πανούση         
      
Η εξειδίκευση της κυβερνητικής πολιτικής στη Μεσσηνία ήταν η αφορμή της συνάντησης που είχε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ι. Πανούση, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέας.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση της Π.Υ. στην πρόσφατη πυρκαγιά στους Γαργαλιάνους, ενώ ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου για άμεσες βελτιώσεις, ώστε η φετινή αντιπυρική περίοδος να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτενέστερα συζητήθηκε στη συνέχεια το ζήτημα της εμπέδωσης της ασφάλειας στις αγροτικές περιοχές του νομού. Από την πλευρά του, ο βουλευτής μετέφερε την αγωνία των κατοίκων, καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Πανούσης απάντησε ανάμεσα σε άλλα πως η Μεσσηνία σε καμία περίπτωση δε θα υποτιμηθεί στον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό.
Ο κ. Κωνσταντινέας έθεσε στη συνέχεια θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των κυβερνητικών βουλευτών με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και τη στελέχωση του τμήματος Μεταγωγών για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και την υποστήριξη των αστυνομικών με τεχνικά μέσα και ατομικό εξοπλισμό.
Ο υπουργός αναγνώρισε πως η επίλυση των ζητημάτων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αστυνομικών δυνάμεων και δεσμεύτηκε να εξεταστούν οι ειδικότερες λεπτομέρειες, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή τους.  
~
***  Μια ακόμα σύγκρουση οχημάτων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 

 
 Λίγα λεπτά μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου δύο οχήματα συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Παλαιολόγου και Μαυρομιχάλη. Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν όχημα παραβίασε όταν όχημα παραβίασε το Stop, από την σύγκρουση υπάρχουν υλικές ζημίες, ενώ στο ένα όχημα ήταν και μικρά παιδιά που έχουν τρομάξει. - 
~
*** Ο δήμαρχος Καλαμάτας στη «Φωνή της Ελλάδας»

Στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Η Φωνή της Ελλάδας», που μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο, μίλησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Η συνέντευξη αφορούσε στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας ώστε να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζει Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση της πόλης σε ένα μεγάλο πληθυσμιακά ακροατήριο. Α.Π. - 
~
***  Φιδάκι πήγε για μπάνιο

Ένα φιδάκι έκανε την εμφάνισή του τις προηγούμενες ημέρες σε παραλία αναστατώνοντας τους λουόμενους. Μάλιστα, το ερπετό εμφανίσθηκε σε οργανωμένη παραλία και κρύφτηκε κάτω από ξύλινο διάδρομο, έτσι για να κάνει πλάκα σε όλους και να μην ξέρουν πού βρίσκεται. Παρά τις προσπάθειες, δεν εντοπίσθηκε και κάποιοι λουόμενοι είχαν φρικάρει. Β.Β. -
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Ράλλη-Παπαδόπουλου

Στο τέλος της εβδομάδας χρειάστηκε να φτάσουμε, με την αγωνία των φιλάθλων της Καλαμάτας να …χτυπάει κόκκινο. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του προέδρου της Καλαμάτας, Γιώργου Ράλλη, με τον Σταύρο Παπαδόπουλο, που είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλονται οι λαμπρότερες σελίδες που έχει γράψει η αγαπημένη Μαύρη Θύελλα. Ο γνωστός Καλαματιανός επιχειρηματίας που βρίσκεται αυτές της μέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ελπίδα της ομάδας είτε για μια αξιοπρεπή χρονιά και εκ νέου προσπάθεια για άνοδο στη Β’ Εθνική, είτε αν το θελήσει ο κ. Παπαδόπουλος για μια νέα επική πορεία… - 
~
***  Χώρισαν οι δρόμοι Κυπαρισσίας με Μαντζούνη αλλά δεν «ξεχνιέται» το όνειρο της ανόδου         
     
Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΑΟ Κυπαρισσίας γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας με τον Αλέξη Μαντζούνη, αλλά και την πρόθεσή του να παραμείνει σε ρόλο οδηγού, με στόχο τη δημιουργία της ομάδας, που θα ζητήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Αναλυτικότερα…
«Το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. συνήλθε χθες και αποφάσισε να λύσει την συνεργασία με τον Αλέξη Μαντζούνη. Η Διοίκηση του ΑΟΚ τον ευχαριστεί για την προσπάθεια που κατέβαλε όλη την χρονιά και την όμορφη πορεία προς το όνειρο. Του εύχεται καλή τύχη και υγεία!
Ακόμη, αποφασίστηκε το Δ.Σ. να συνεχίσει και την νέα ποδοσφαιρική περίοδο, ενωμένο και δυνατό, με στόχο πάντα να έχει μια δυνατή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στα γήπεδα».
  Απάντηση με αιχμές από Μαντζούνη
Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση του «διαζυγίου» ο πρώην πλέον τεχνικός της Κυπαρισσίας, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δίνει διαφορετική προέκταση, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την απόφαση του Δ.Σ…
«Μόλις ενημερώθηκα από site και facebook την απόλυσή μου από τον ΑΟΚ. Ευχαριστώ τους αγνούς φιλάθλους που μας στήριξαν όλη τη χρονιά και που στην πορεία έγιναν περισσότεροι. Όλους όσοι ήταν δίπλα μου όλη τη χρονιά, ψυχή τε και σώματι (Σπύρο Λεκάντη, Γιώργο Αλεξόπουλο) και τέλος τα λιοντάρια μου, γι’ αυτά που με αξίωσαν να ζήσω σε αυτό το υπέροχο ποδοσφαιρικό ταξίδι. Θα είναι για πάντα στην ψυχή μου. Αν έκανα λάθη ζητώ συγνώμη. ΄Εγιναν από το πάθος μου για το καλό της ομάδας. Αυτοί που είναι κοντά ξέρουν ότι δεν την πούλησα ποτέ, κάτι που θα είχαν κάνει οι 9 στους 10. Τέλος ευχαριστώ το συμβούλιο για τη σοφή απόφαση που πήρε. Εύχομαι ο επόμενος προπονητής να τη μεγαλώσει ακόμη περισσότερο».
Διαμαρτυρία στην ΕΠΟ και «απαίτηση επιείκειας»
Τα όσα αναφέρονται στο Φ.Α. του αγώνα μπαράζ από την πλευρά του διαιτητή Γιάχου φέρνουν πονοκεφάλους στη διοίκηση της Κυπαρισσίας, που φρόντισε όμως να μεταφέρει τις αντιρρήσεις της μέσω ανακοίνωσης διαμαρτυρίας στην ΕΠΟ. Γίνεται λόγος για πρόκληση από την αντίθετη πλευρά τόσο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όσο και από παίκτες της ΑΕ Σπάρτης και ζητά την επιείκεια της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ…
«Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος τελεί υπό τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα από την αθλητική δικαιοσύνη, στο ημίχρονο της αναμέτρησης τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και των αποδυτηρίων, προκάλεσε τον εκνευρισμό των φιλάθλων μας, οι οποίοι στα πρώτα 45΄ δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα με την άψογη συμπεριφορά τους. Το παραπάνω γεγονός όμως, σε συνδυασμός με την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι, το αίσθημα αδικίας για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών του, αλλά και τον προκλητικό ερχομό του τερματοφύλακα της ΑΕ Σπάρτης προς την κερκίδα των φιλάθλων μας με την επίτευξη του 3ου γκολ κάνοντας απρεπείς χειρονομίες, οδήγησε τους φιλάθλους μας στο 89΄ της αναμέτρησης, σε πράξεις (ρίψη 5-6 μπουκαλιών), οι οποίες δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία του συλλόγου μας και σε κάθε περίπτωση τις καταδικάζουμε. Οι φίλαθλοι μας, δεν έχουν δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και το απέδειξαν και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε με την ΑΕ Σπάρτης στον όμιλο των μπαράζ, όπου βρίσκονταν φίλοι και των δύο ομάδων στην ίδια κερκίδα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Για το λόγο αυτό ζητάμε την επιείκειά σας.
Ο πρόεδρος
Φωτεινός Γεώργιος». 
~
*** Ο Σφαιρόπουλος στο «Papaloukas & Friends» στην Costa Navarino

 Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ 3Ο BASKETBALL CAMP Το The Westin Resort Costa Navarino ανακοίνωσε με χαρά και υπερηφάνεια τη συμμετοχή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο 3ο Basketball Camp, με την ονομασία «Papaloukas & friends», που θα φιλοξενηθεί από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας και φιναλίστ του Final-4 της Euroleague, Ολυμπιακού, θα λάβει μέρος στο προπονητικό camp μπάσκετ ως guest star προσφέροντας στα παιδιά (7-17 ετών) που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα τη μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν, να λάβουν συμβουλές και να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη στιγμή που κλήθηκε να αναλάβει τον Ολυμπιακό, επέβαλε τη φιλοσοφία του, βελτίωσε σημαντικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας και χωρίς αμφιβολία έβαλε την υπογραφή του στον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ελλάδος. Γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι τονίζουν ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνετέλεσε τα μέγιστα στην εφετινή επιτυχία τους! Το 3ο Basketball Camp, που θα διεξαχθεί με την ονομασία «Papaloukas & Friends» και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, είναι ξεχωριστό, καθώς φιλοξενείται σε ιδανικό περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν την αναψυχή στο υψηλότερο επίπεδό της και το μπάσκετ, τόσο για τα παιδιά στο πρωινό πρόγραμμα όσο και για τους ενήλικες τις απογευματινές ώρες στο «Fantasy Basketball Camp». Καινοτόμο και πρωτοποριακό, εκτός από το άρτια και επιστημονικά δομημένο προπονητικό πρόγραμμά του, το «Papaloukas & Friends» θα δώσει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία σε ταλέντα του αθλήματος και παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ να προπονηθούν με τις καλύτερες συνθήκες και με τους πλέον κατάλληλους δασκάλους προκειμένου να βελτιώσουν την τεχνική τους, να μάθουν τρόπους ατομικής προπόνησης και εξέλιξης, αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ. Στο σύγχρονο κλειστό. προδιαγραφών FIBA. γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Θοδωρής Παπαλουκάς, μαζί με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο και πολλούς άλλους guest stars, θα μυήσουν στα «μυστικά» του αθλήματος, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-17 ετών. Το πρόγραμμα του Camp, μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά, έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν σε τέσσερις σταθμούς προπόνησης, οι Θανάσης Γιαπλές (πρωταθλητής Κατάρ 2015 με την Αλ Ραγιάν), Σταύρος Μυκονιάτης (assistant προπονητής στο Ρέθυμνο Creta Kings) και Βασίλης Μητσόπουλος (γυμναστής της Αλ Ραγιάν και παλαιότερα πολλών ομάδων της Α1). Το «Fantasy Basketball Camp», που απευθύνεται στους ενήλικες, θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημέρες και προσκαλεί τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του μπάσκετ να προπονηθούν και να ζήσουν τη δική τους μοναδική μπασκετική εμπειρία, δίπλα στα διαχρονικά είδωλα τους. Το πρόγραμμα του «Fantasy Basketball Camp» θα περιλαμβάνει: - Ομιλία του Θοδωρή Παπαλουκά (γύρω από την ομαδικότητα, την αυτοπειθαρχία, την ανάληψη ευθύνης και τη σωστή προετοιμασία πριν από έναν αγώνα) - Ομιλία έμπειρου γυμναστή (ελληνικής ομάδας Α1 κατηγορίας) πάνω σε θέματα διατροφής, υγείας και σωστής εκγύμνασης - Συμβουλές βελτίωσης ατομικής τεχνικής από καταξιωμένους προπονητές (Α1 κατηγορίας), τόσο γενικά όσο και σε ατομικά θέματα που θα ζητήσει ο συμμετέχων ενήλικος (π.χ. ντρίμπλα, σουτ) - Σύντομη ανάλυση DVD με την παρουσίαση βασικών στοιχείων scouting για την προετοιμασία ενός αγώνα - Διαγωνισμό δεξιοτήτων για την αξιολόγηση των συμμετεχόντων πριν από τη διεξαγωγή ενός mini draft για την επιλογή ομάδων - Αγωνιστικό διπλό με τη συμμετοχή των παρόντων (εν ενεργεία και βετεράνων) αθλητών - Αυτόγραφα και προσωπική φωτογράφηση με τους παρόντες αθλητές & προπονητές, - Αναμνηστικό T-shirt και πολλά άλλα. Όσοι επιλέξουν το The Westin Resort Costa Navarino, ή το The Romanos, a Luxury Collection Resort για τις διακοπές τους, είναι βέβαιο ότι θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία καθώς τα απογεύματα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι του αθλήματος θα μπορούν, σε ανοιχτό πρόγραμμα, να παίξουν μπάσκετ με τους superstars που θα συγκεντρωθούν στο κορυφαίο Resort της Μεσογείου. - 
~
***
~
~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .- ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .- ~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .- ~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .- ~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου