Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015 :
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση 06/08/2015 .-
~ Φωτογραφίες από πανηγυρικό  εορτασμό του Σωτήρος στον Ι.Ν. Σωτήρος εντός κάστρου αρχαιολογικού χώρου ΠΥΛΟΥ  Μεσσηνίας την Πέμπτη06-08-2015  ..χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ....


 


**  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  σ΄όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες !!!
6 Αυγούστου
Μεταμόρφωσης του Κυρίου (1) και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
(1) Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Η αφορμή για την θέσπιση της εορτής έχει ως εξής: Ο Κύριος είχε προειπεί στους μαθητές του για τούς κινδύνους, για τα πάθη Του και την θανάτωση Του, καθώς επίσης και επίσης και τι θα υφίσταντο στο μέλλον από τούς ειδωλολάτρες και τους εχθρούς του Ευαγγελίου, λέγοντας τους πώς αυτά ανήκουν στην παρούσα ζωή. Εκείνο όμως που έχει ουσιαστική σημασία είναι η αιώνια ζωή. Έτσι λοιπόν ο Χριστός θέλοντας να δείξει στους μαθητές του μία πρόγευση της αιώνιας ζωής, παρέλαβε τρεις από τούς μαθητές τους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και τους ανέβασε στο όρος Θαβώρ. Εκεί μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπό Του σαν το φως. Και τότε εμφανίστηκαν ο Μωυσής και ο Ηλίας οι οποίοι συνομίλησαν μαζί με τον Ιησού. Ο Κύριος πήρε μόνο αυτούς τούς μαθητές, διότι είχαν κάποια υπεροχή έναντι των άλλων. Συγκεκριμένα ο Πέτρος γιατί πίστευε πολύ τον Χριστό, ο Ιωάννης γιατί Τον αγαπούσε πολύ και ο Ιάκωβος επειδή είχε την δύναμη να πιει το ποτήρι που ήπιε ο Χριστός. Τους Μωϋσή και Ηλία τους έφερε για να διορθώσει τις εντυπώσεις που υπήρχαν μέχρι τότε για το ποίος ήταν, αν ήταν δηλαδή ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ή κάποιος μεγάλος προφήτης.
~** 06/06/097/08/ Απολυτίκιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/zACjymsaV9Y ,

~
~**Μητροπολίτης Μεσσηνίας  στον εορτασμό του Σωτήρος στον Ι Ν Σωτήρος στο κάστρο Πύλου 06/08/2015: http://youtu.be/mRCrIP3U0d8 ,

~**Εορτή Σωτήρος Θεία Λειτουργία στον Ι Ν  της Πύλου από  μητροπολίτη Μεσσηνίας  06/08/2015 : http://youtu.be/dQUuimvr5ow  ,

~**PYLOS  αφήγηση  ενημέρωση από Αθανασία  Δ...6/8/2015: http://youtu.be/E2nIt0XbLS8 ,
~**Ι. Ν. του  Σωτήρος και Αρχαιολογικός χώρος κάστρου ΠΥΛΟΥ  6/8/2015: http://youtu.be/QK8_yzi84Z8 ,

~**ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ φαγητό στην ταβέρνα ¨" ΕΛΕΝΑ " 6/8/2015: http://youtu.be/P-nCESWhuqY ,
~**ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ Μεσσηνίας 6/8/2015: http://youtu.be/V6JBcyv1724 ,
~**Φοινικούντα  αφήγηση ενημέρωση από Αθανασία Δ.. 6/8/2015: http://youtu.be/coah_1jalac ,
~** ΜΕΘΩΝΗ Μεσσηνίας 6/8/2015:  http://youtu.be/9RPI42NI01c 
*** Άγριος προπηλακισμός εφοριακών σε πανηγύρι         
  
Άγριος προπηλακισμός εφοριακών από δεκάδες Ροδίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, δέχθηκαν την οργή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αρχικά τους αποδοκίμασαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό δεν έμεινε μόνο στις αποδοκιμασίες. Συνεχίστηκε με ύβρεις, ενώ παρε,ποδίστηκε ο έλεγχος από ορισμένους.
Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού που ήταν στο σημείο και συμμετείχε στον έλεγχο, στην κυριολεξία φυγάδευσε τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.
Για το περιστατικό αυτό το οποίο αξιολογείται ως σοβαρό, ενημερώθηκε απευθείας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή απόψε να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

***  Συνάντηση Μπέζου - Κουρουμπλή για το νέο ΕΣΠΑ στην Υγεία
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μεταξύ του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεωργίου Μπέζου, των συνεργατών του υπουργού και στελεχών του υπουργείου Υγείας, της Διαχειριστικής Αρχής και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. Αντικείμενο της διευρυμένης συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η εποπτεία όλων εκείνων των ενεργειών, προκειμένου τα νοσοκομεία της χώρας άμεσα και ολοκληρωμένα να προβούν στην ωρίμανση προτάσεων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Κύριος στόχος να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους για την Υγεία. Το δε γραφείο του υπουργού Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία των μεγάλων καινοτόμων έργων που έχουν υλοποιηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, κάλεσε το διοικητή Γεώργιο Μπέζο με τους συνεργάτες του, προκειμένου να τους μεταφέρουν την εμπειρία και τις απόψεις τους, για το πώς, δηλαδή, αντίστοιχες δράσεις θα μπορούσαν «να τρέξουν» και σε άλλα νοσοκομεία τη νέα προγραμματική περίοδο. Η συζήτηση εστιάστηκε στην υλοποίηση και στα οφέλη του έργου της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και στις παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία αποτελούν από τα πιο ενεργοβόρα δημόσια κτήρια και το Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρει τη σφραγίδα του πρώτου «πράσινου» νοσοκομείου της χώρας. Ξεχωριστή μνεία έγινε στο έργο της ηλιοθερμίας, έργο που φέρει την απόλυτα σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών Υγείας και που προτείνεται το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθεί και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε, δε, η αναφορά του κ. Μπέζου ότι το ποσό της εξοικονόμησης πόρων από το σύνολο των υλοποιημένων δράσεων στο νοσοκομείο αγγίζει σε ετήσια βάση το 1.100.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη των άλλων νοσοκομείων της χώρας, εντάσσεται η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την οργάνωση μέσα στο Σεπτέμβριο ημερίδας πανελλήνιας εμβέλειας, που θα απευθύνεται στο σύνολο των στελεχών του χώρου Υγείας, προκειμένου να παρουσιαστούν αυτές οι βέλτιστες πρακτικές και η τεχνογνωσία για την υλοποίησή τους. «Πρόθεσή μας είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε και άλλα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες και να επιτύχουν εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και εν τέλει της υγείας των πολιτών. Υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζος. Κλείνοντας, από τους παρισταμένους στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πολύ σύντομα θα επαναληφθεί η συζήτηση, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο δράσης και προετοιμασίας των προτάσεων από πλευράς των νοσοκομείων εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου. - 

***  “Ζωντάνεψε” και πάλι το έργο Καλό Νερό – Τσακώνα          

      
ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ δια «χειρός» Σταθάκη
Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…
-Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος
-Πρόβλεψη και για την οριζόντια διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο μέσω ΣΔΙΤ
-Καμία πρόβλεψη για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην περιοχή μας
 Μία από τις πλέον πετυχημένες διαφημίσεις στην ελληνική τηλεόραση ήταν αυτή με τον πλανόδιο ψήστη έξω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που έλεγε «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…».
Θα μπορούσε να μεταφραστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και η δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου ότι στο νέο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί και ο δρόμος Καλό Νερό –Τσακώνα. Ένα έργο με δεκάδες υποσχέσεις υλοποίησης εδώ και χρόνια, δεκάδες διακηρύξεις από τα πλέον επίσημα – υπουργικά- χείλη.
Στην προχθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Γ. Σταθάκη το συγκεκριμένο έργο εξαγγέλλεται για μία ακόμα φορά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τον πιστέψουμε.
Βέβαια, εκτός από τους «μπομπολόδρομους», στο νέο ΕΣΠΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το σιδηρόδρομο, για τη σύνδεση της Πάτρας, μέσω Πύργου, με την Καλαμάτα, ούτε καν η πρόβλεψη για την επαναλειτουργία του προαστιακού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Παρά τα παραπάνω, ας δούμε αναλυτικά τις νέες εξαγγελίες, με την ελπίδα ότι δε θα μείνουν στα λόγια, όπως και οι προηγούμενες.
Είκοσι τρία μεγάλα έργα υποδομής περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, προϋπολογισμού 5,2 δισ. ευρώ.
Το ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ είναι, όπως αναφέρεται, το μεγαλύτερο από άποψη διαθέσιμων κοινοτικών πόρων Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με 1,1 δισ. ευρώ, όσο και από το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ), με 3,2 δισ. ευρώ, με τους εθνικούς πόρους να ανέρχονται σε 853 εκατ. ευρώ. Το επιχειρησιακό αξιοποιεί το 22% των κοινοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 20 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, πάντως, αποτελεί πρώτης τάξης πρόβλημα η λεγόμενη υπερδέσμευση (overbooking) του προγράμματος, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα οικονομικά μεγέθη του επιχειρησιακού. Έτσι, για να προχωρήσουν τα έργα θα χρειαστούν περισσότεροι πόροι, οι οποίοι προς στιγμήν είναι άγνωστο πού θα βρεθούν.
Στον Τομέα Μεταφορών τα 14 έργα είναι μεταξύ άλλων: Κατασκευή αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος, κατασκευή αυτοκινητόδρομου «Καλό Νερό - Τσακώνα». Στον Τομέα Περιβάλλοντος στα εννέα έργα υπάρχει κι αυτό που αφορά στην οριζόντια Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Στόχοι
Στον Τομέα Μεταφορών στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της ολοκλήρωσης μέρους των υποδομών του βασικού διευρωπαϊκού δικτύου και η περαιτέρω ανάπτυξη ή αναβάθμιση του λεγόμενου αναλυτικού διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, με έμφαση στο οδικό και σιδηροδρομικό, αλλά και επιλεγμένες παρεμβάσεις λιμένων και αεροδρομίων.
Για τις θαλάσσιες μεταφορές, υπάρχει μια γενική περιγραφή: Η υλοποίηση εστιασμένων παρεμβάσεων σε λιμάνια του διευρωπαϊκού δικτύου που βελτιώνουν τις υφιστάμενες υποδομές και η βελτίωση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων. Παρεμβάσεις σε λιμένες του διευρωπαϊκού δικτύου και αναβάθμιση ή εκσυγχρονισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Για τις αεροπορικές μεταφορές: Η υλοποίηση εστιασμένων παρεμβάσεων σε αεροδρόμια του διευρωπαϊκού δικτύου σε νησιωτικές περιφέρειες, που βελτιώνουν τη συνδεσιμότητα των νησιών.
Επίσης, επιδιώκεται η προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος μεταφορών, με σύνδεση σιδηρόδρομων και αυτοκινητόδρομων με λιμάνια του διευρωπαϊκού δικτύου και ΒΙΠΕ.
Ακόμη, στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας μεταφορών, με μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσω βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων υψηλής αποδοτικότητας, αλλά και η βελτίωση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας με εγκατάσταση ή βελτίωση συστημάτων διαχείρισης της θαλάσσιας κυκλοφορίας μέσων έρευνας και διάσωσης.
Επίσης, στην αεροναυτιλία επιδιώκεται η υλοποίηση οριζόντιων παρεμβάσεων μέσω προμήθειας κι εγκατάστασης σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.
Άλλος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και επέκταση βιώσιμων και οικολογικών αστικών μεταφορών, με έμφαση στην αύξηση της χρήσης περιβαλλοντικά φιλικών μέσων μεταφοράς με την κατασκευή - ολοκλήρωση έργων καθαρών αστικών και προαστιακών μεταφορών στα κύρια αστικά κέντρα της χώρας.
Ειδικότερα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων προβλέπεται: Η χωριστή συλλογή και ανακύκλωση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με βάση το Εθνικό και τους επικαιροποιημένους ΠΕΣΔΑ. Η βελτίωση της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων και της περιβαλλοντικής αποκατάστασης ρυπασμένων χώρων από βιομηχανικά και επικίνδυνα απόβλητα. Η βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων κατά κατηγορία οικισμών.
Προτεραιότητα αποτελεί και η ενίσχυση της προσαρμοστικότητας στην κλιματική αλλαγή και η πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών από πλημμύρες, καθώς και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, με έμφαση στη βελτίωση του πλαισίου διατήρησης, διαχείρισης και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, καθώς και στην ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και της υποβάθμισης των λειτουργιών των οικοσυστημάτων.
 ***  Ν. Λέκκα: «Όταν δεν παραβιάζεται η νομιμότητα, οι μετακινήσεις δε μας βρίσκουν αντίθετους»         

      
«Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί στην υπηρεσία του πολίτη»
 «Μία αλλαγή από μια Διεύθυνση σε άλλη, στο ίδιο κτήριο, στην ίδια πόλη και από τη στιγμή που έχει τηρηθεί η νομιμότητα και δεν παραβιάζεται η κατηγορία που έχουμε διορισθεί, δε μας βρίσκει αντίθετους».
Αυτό τόνισε, ερωτώμενη από το «Θάρρος», η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα, μετά την απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να ζητήσει από την τοπική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να ακυρώσει την απόφαση με τις μετακινήσεις υπαλλήλων.
Η κα Λέκκα εργάζεται σε υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, είναι προϊσταμένη Τμήματος και στην απόφαση προβλέπεται μετακίνησή της σε άλλο τμήμα.
Προέχει η εξυπηρέτηση
Κατά την ίδια, η επίμαχη απόφαση είναι στην ουσία η βούληση της πολιτικής ηγεσίας και διευκρίνισε: "Η μετακίνηση κάθε υπαλλήλου ισχύει από την ώρα που θα εκδοθεί η ατομική διοικητική πράξη, που αφορά στη μετακίνηση του και θα του κοινοποιηθεί. Πάγια άποψη του συνδικαλιστικού κινήματος είναι: Σε κάθε είδους μετακίνηση θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα της διαδικασίας. Άποψή μας είναι ότι προέχει η εξυπηρέτηση του πολίτη και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Μία αλλαγή από μια Διεύθυνση σε μια άλλη Διεύθυνση, στο ίδιο κτήριο, στην ίδια πόλη και από τη στιγμή που δεν παραβιάζεται η κατηγορία που έχουμε διορισθεί, δε μας βρίσκει αντίθετους. Ένα άλλο θέμα που υπάρχει είναι το θέμα της επιλογής προϊσταμένων. Επίσης, σε αυτό είμαστε απόλυτοι, ότι πρέπει να συσταθούν και να λειτουργήσουν τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων, ώστε ο κάθε ένας να πάρει τη θέση που του αρμόζει, να νομιμοποιηθεί στα μάτια των υπαλλήλων του και να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Ακόμα, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσβάλλει μια διοικητική πράξη της οποίας δεν έχει τηρηθεί η νομιμότητα. Κι αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα καταγγελθεί».
"Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί"
Διευκρίνισε ακόμη ότι στην απόφαση αυτή μέχρι να σταλούν οι ατομικές πράξεις μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές, αφού μόνο οι πράξεις αυτές έχουν εφαρμοστική ισχύ: «Κάθε υπηρεσία έχει διευθυντές οι οποίοι γνωρίζουν και τα προβλήματα της υπηρεσίας τους και τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων τους, ενώ είναι σε θέση ο καθένας να μιλήσει για τη Διεύθυνσή του, τι χρειάζεται και πού χωλαίνει. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να γίνονται οι αλλαγές. Το συνδικαλιστικό κίνημα, ωστόσο, θεωρεί πως, όταν δεν παραβιάζεται η νομιμότητα, η ιδιότητά σου ως υπαλλήλου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και μιλάω ως υπάλληλος που έχω μετακινηθεί πάρα πολλές φορές. Υπάρχουν υπάλληλοι που είναι 5 μήνες πριν από τη σύνταξη, εννοείται ότι αυτό το βλέπεις ότι δεν έχει λογική να γίνει. Πάντα κριτήριο πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Και βάσει του Συντάγματος, ο δημόσιος υπάλληλος είναι δημόσιος λειτουργός στην υπηρεσία του πολίτη. Δεν είναι στην υπηρεσία του εαυτού του. Αν κάποιος ξέρει ότι με κάποιες αλλαγές παραβιάζεται η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, πρέπει να το καταγγείλει».   της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Ελλείψεις υποδομών για ΑμΕΑ εντόπισαν οι τουρίστες κρουαζιεροπλοίων στην Καλαμάτα           

      
Σε ακόμα μία διερευνητική καμπάνια προχώρησε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 σχετικά με την άποψη των τουριστών που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο «Tomson Majesty» στις 16 Ιουλίου, για την Καλαμάτα.
Ως θετικά στοιχεία αναφέρθηκαν η παλιά πόλη, το κάστρο, οι εκκλησίες (κυρίως η Υπαπαντή), η παραλία με τα καθαρά νερά της, οι δωρεάν ξαπλώστρες, η πληθώρα επιλογών σε μαγαζιά με δωρεάν wi fi και η ευγενική εξυπηρέτηση, ενώ οι προσιτές τιμές, η καθαριότητα της πόλης και οι φιλικοί και φιλόξενοι άνθρωποι είναι μερικές κοινές απαντήσεις που έλαβε το Γραφείο Υποψηφιότητας από τους τουρίστες και στις δύο έρευνες.
Στον αντίποδα, βελτίωσης χρήζουν το ασθενές σήμα wi fi σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, τα άδεια καταστήματα, η έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρία, η έλλειψη πρασίνου, η κατάσταση των πεζοδρομίων και τα περιττώματα σκυλιών στους δρόμους. Κοινά στοιχεία με την προηγούμενη έρευνα είναι τα γκράφιτι στους δρόμους, η έλλειψη αρκετών πινακίδων στο κέντρο της πόλης για καθοδήγηση των επισκεπτών, ενώ και τις δύο φορές μια μικρή μερίδα των ερωτηθέντων απάντησε ότι η εξυπηρέτηση στις καφετέριες δεν ήταν ικανοποιητική και ότι οι Καλαματιανοί δε μιλούν άνετα αγγλικά.
Σε πολύ σημαντικό ζήτημα αναδεικνύεται, όπως δήλωσαν οι επισκέπτες, η έλλειψη καταστημάτων που να προμηθεύουν αναμνηστικά (μπλουζάκια κ.α.) της πόλης και τοπικά προϊόντα σε κατάλληλες συσκευασίες (μικρές, με αγγλικές ετικέτες, για δώρο κ.λπ.), ενώ προχώρησαν και σε προτάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Σε αυτές συμπεριέλαβαν την ύπαρξη ποδηλάτων προς ενοικίαση κοντά στο λιμάνι, τη διάθεση χάρτη με τις διαδρομές των λεωφορείων, την καλύτερη σήμανση στο κέντρο της πόλης και τη λειτουργία περισσότερων τουριστικών καταστημάτων.
Οι τουρίστες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ενημέρωση, ρωτήθηκαν και για το ποσό που διέθεσαν κατά την παραμονή τους στην Καλαμάτα (από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι), το οποίο κατά μέσο όρο (ανά ζευγάρι) είναι 23 ευρώ. Αρκετοί, όμως, δήλωσαν ότι θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα (έως και 100 ευρώ περισσότερα) για αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα, αν τα έβρισκαν ευκολότερα.  

*** Ε. Αλειφέρη: «Οι μετακινήσεις υπαλλήλων είναι αναγκαίες και θα γίνουν μετά βεβαιότητας»         

      
Όλοι ήθελαν ενίσχυση υπηρεσιών, αλλά κανείς δεν έδινε ονομαστικές προτάσεις
«Οι μετακινήσεις υπαλλήλων θα γίνουν μετά βεβαιότητας και ίσως πιο εκτεταμένες από τον αρχικό σχεδιασμό, για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, στους κανόνες και τις κατευθύνσεις που έχουμε θέσει». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, μετά την προχθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να πάρει πίσω τη σχετική απόφαση και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία.
Ερωτώμενη από το "Θάρρος", η κα Αλειφέρη είπε ότι έχει μιλήσει αναλυτικά με όλους τους προϊσταμένους και τους διευθυντές, έχουν τεθεί ζητήματα ενίσχυσης προσωπικού, αλλά ποτέ κανείς - αν και ζήτησε - δεν κατέθεσε ονομαστικές προτάσεις για να βελτιωθεί η λειτουργία των υπηρεσιών.
Απέρριψε, δε, οποιαδήποτε αιχμή ή υπόνοια για σκοπιμότητα στις μετακινήσεις και κάλεσε όποιον έχει θέλει, να μιλήσει με ονόματα και όχι στον αέρα. Επίσης, είπε ότι κανένας υπάλληλος και με κανέναν τρόπο δεν υποβαθμίσθηκε.
«Τους έχουμε εμπιστοσύνη»
Η κα Αλειφέρη εξήγησε από την αρχή ότι οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές των υπηρεσιών με τους οποίους είχε συναντήσεις δε διαφώνησαν με τις μετακινήσεις υπαλλήλων: «Οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι ζητούσαν ενίσχυση προσωπικού. Όμως, δεν είχαν προτάσεις μετακινήσεων, όπως δεν είχαν οι υπάλληλοι. Ο Σύλλογος είχε συμφωνήσει ότι απαιτείται ενίσχυση των υπηρεσιών, αλλά δεν ήθελε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα με ονόματα υπαλλήλων. Μου έδιναν μόνο γενικές προτάσεις και όχι συγκεκριμένες. Πώς, λοιπόν, θα ενισχυθούν και θα δουλέψουν καλύτερα οι υπηρεσίες, όταν προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν και συνεχώς το προσωπικό μειώνεται με τις νέες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων; Από πού θα τους φέρουμε; Άρα, πρέπει να γίνουν μετακινήσεις εντός υπηρεσιών, να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία των υπηρεσιών και να γνωρίζουν το γνωστικό αντικείμενο και άλλοι υπάλληλοι. Αυτό το πλεονέκτημα έχουν κατά τεκμήριο οι προϊστάμενοι. Μπορούν πιο γρήγορα να μάθουν άλλο αντικείμενο και γι' αυτό γίνονται μετακινήσεις και σε προϊσταμένους. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στις προσωπικότητές τους, ότι μπορούν να αναλάβουν άλλο αντικείμενο και, άρα, γρήγορα να λειτουργήσουν τα τμήματα. Θα γίνουν εκτεταμένες μετακινήσεις στο προσωπικό, ίσως και πιο εκτεταμένες απ’ όσες έχουν ανακοινωθεί. Προς το παρόν, λόγω των αδειών, για πρακτικούς λόγους, δεν έχουν γίνει ακόμα», υπογράμμισε η κα Αλειφέρη, επισημαίνοντας ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι μετακινήσεις.
«Τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα»
Η κα Αλειφέρη πρόσθεσε ότι θα γίνουν και διορθωτικές κινήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις αιχμές που αφέθηκαν κατά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου ότι υπάρχουν σκοπιμότητες, είπε: «Να μας τα πουν με συγκεκριμένα ονόματα. Καμία σκοπιμότητα και κανένα τέτοιο κριτήριο δεν είχαμε στο μυαλό μας. Οι μετακινήσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο. Υπηρεσιακοί λόγοι ανέστειλαν λίγο τη διαδικασία και για να έχω εικόνα προσώπων και καταστάσεων. Μερικοί έχουν μια επιχειρηματολογία, ότι θα πουν ένα επιχείρημα σκοπιμοτήτων, προκειμένου υπό το φόβο της κατηγορίας να μη γίνουν μερικά πράγματα. Θεωρούμε ότι έχουμε δυναμικό που, αν πραγματικά αξιοποιηθεί όπως πρέπει, μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες σε υπαλλήλους. Έχω προσωπική αντίληψη για πολλά πράγματα. Υπάρχουν δύο σταθερές: όλοι οι υπάλληλοι λένε "δε θέλω να μετακινηθώ από τη θέση μου" και οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι λένε "θέλω κι άλλο προσωπικό". Μεταξύ των δύο εμείς έπρεπε να βρούμε μια λύση. Διεγνωσμένα σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχουν προβλήματα και θέλουμε να δοθούν οι καλύτερες λύσεις. Πολλούς τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα και οι καταστάσεις και σίγουρα τους έχουμε ξεπεράσει κι εμείς. Η καχυποψία και η εκ προοιμίου σκέψη πως ό,τι γίνεται είναι με σκοπιμότητα, δε με αφορά".
Κλείνοντας ανέφερε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τομές, χωρίς να υποβαθμισθεί κανείς.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Επίσκεψη Θεοχαρόπουλου το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία          

     
Επίσκεψη το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του τέως ειδικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δρος Αγροτικής Οικονομίας, μαζί με το γραμματέα της ΚΕ, Γιώργο Μπουλμπασάκο και τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, μέλος της ΚΕ στην Μεσσηνία, έχει ως εξής:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 8/8
18.00 Συνάντηση με το διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Τριφυλίας
18.30 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στο Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟ (Κυπαρισσία)
21.00 Θα παρευρεθεί στη γιορτή του Συλλόγου Ελαιωτών στο Δάσος της Ελαίας
 ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8
11.00 Συνάντηση με το δήμαρχο Πύλου στο Δημαρχείο Πύλου
11.15 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στην Πύλο
18.30 Συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα (μεζεδοπωλείο ΚΑΤΕΛΑΝΟΥ - Παραλία).
 *** Για 7 έργα επιδιώκει δανειοδότηση 5,85 εκατ. ευρώ από την Ε.Τ.Επ. ο Δήμος Καλαμάτας 
«Ο Δήμος Καλαμάτας, μέσα στην οικονομική στενότητα η οποία αντικειμενικά υπάρχει, κινείται στην κατεύθυνση συνεργασίας και δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την πραγματοποίηση έργων», σημείωσε χθες, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Επισήμανε πως «είναι εξόχως ελκυστικοί οι όροι της δανειοδότησης» και πρόσθεσε ότι τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο. Με στόχο την παραπέρα βελτίωση της φυσιογνωμίας της πόλης, επιδιώκεται η δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους από την Ε.Τ.Επ., συνολικού ποσού 5.856.425 ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν τα εξής έργα: -Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο («Ουζάκια») με 1.925.000 ευρώ -Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα, με ποδηλατόδρομο, από οδό Κροντήρη έως Μαρίνα, με 1.170.000 ευρώ -Ανάπλαση της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου με 378.425 ευρώ -Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τη στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας με 1.364.000 ευρώ -Αστική ανάπλαση περιοχής Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας και αναβάθμιση των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεών του με 350.000 ευρώ -Αντικατάσταση υλικού επικάλυψης γυμναστηρίου «Τέντα» Δήμου Καλαμάτας και συμπληρωματικές εργασίες με 369.000 ευρώ -Κατασκευή δημοτικού χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στη θέση «Παλιάμπελα» με 300.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα απολύτως ώριμα μελετητικά, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ έχουν και περιβαλλοντική διάσταση. -
*** Έλλειψη και στο χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες 
Όλο και ζορίζουν τα πράγματα στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς τα οικονομικά περιορίζονται όλο και περισσότερο. Το χαρτί της φωτό είναι κολλημένο πάνω από φωτοτυπικό μηχάνημα υπηρεσίας, προτρέποντας όποιον υπάλληλο θέλει να βγάλει φωτοτυπίες να φέρνει χαρτί από την υπηρεσία του λόγω έλλειψης. Β.Β. -
***  Εικόνα ντροπής... 
Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει παρόμοια φωτογραφία από το ίδιο μέρος (parking Νέδοντος). Κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε από τα πεταμένα στη νησίδα κουβούκλια, πλην βεβαίως όσων αναγκάζονται να περπατήσουν εκεί, όπως η εικονιζόμενη οικογένεια… Δεν είναι ντροπή να μη τα μαζεύουν; Ω. - 
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 7/8/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης, από τις μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.6 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
 ***  Λαμπερή «Βραδιά Φιλοξενίας» από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών (φωτογραφίες)           
       
Χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στη σημαντικότερη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων, τη «Βραδιά Φιλοξενίας».
Το κοινό ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προηγούμενη χρονιά. Με την παρουσία του πλημμύρισε με συναισθήματα ζεστασιάς και αγάπης τον ενενηντάχρονο πια Σύλλογο, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σταθερά από το 2000.
Αυτή ξεκίνησε με την πρόεδρο Βιβή Παντελάκη να ευχαριστεί το κοινό που εμπιστεύεται στο Σύλλογο τα παιδιά του για να μάθουν μουσική και παραδοσιακούς χορούς και που σε κάθε εκδήλωση στηρίζει με την παρουσία του την ίδια την ύπαρξή του. Αναφέρθηκε ακόμα στις τελευταίες δραστηριότητες του Συλλόγου, την αντικατάσταση της στέγης του Βυζαντινού Μνημείου της Παναγίας της Βλαχέρνας και την εμφάνιση του Χορευτικού του Τμήματος στο Φεστιβάλ  ZILELE στην πόλη Φοξάνι της Ρουμανίας στις 3, 4 και 5 Ιουλίου.
Πρώτη ξεκίνησε η Φιλαρμονική παίζοντας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Ennio Morrricone, της Adele, καθώς και κομμάτια από το διεθνή κινηματογράφο. Τραγούδησε η Γεωργία Μπαζάνου και σολίστ ήταν ο Δημήτρης Τσαφαράς.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν εφτά χορευτικά τμήματα που χόρεψαν χορούς από το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Σέρρες, τη Θράκη και τη Μεσσηνία.
Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία με τη συμμετοχή του Χορευτικού στο Φεστιβάλ στη Ρουμανία. Τη διδασκαλία των χορών είχε κάνει ο δάσκαλος Νίκος Αθανασόπουλος.
Να σημειωθεί ότι στο Πάρκο της Βλαχέρνας είχε προηγηθεί Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά. Περίπου διακόσια παιδιά πέρασαν δύο δημιουργικά απογεύματα ζωγραφίζοντας, κάνοντας κολάζ, κατασκευές και πλαστελίνη και τα έργα τους εκτέθηκαν τη «Βραδιά Φιλοξενίας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Αδρακτάς και Σπύρος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φαρμάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και Φιλιατρινοί που ζουν στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δραστηριοποιούνται στις εκεί οργανώσεις των αποδήμων.
Στο τέλος προσφέρθηκαν στο κοινό γλυκά και αναψυκτικά.
Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις ακόμα: στην Πλατεία των Φιλιατρών στις 10 του μήνα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στις 30 Αυγούστου.

***  Βαλκανικό ηχόχρωμα και ρυθμοί κεντρικής Ευρώπης στην προκυμαία από τους “Melios Balkana Mama”

 
Μια βραδιά με ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περασμένη Τρίτη στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ο λόγος για τους “Melios Balkana Mama”, με έντονο το καλαματιανό στοιχείο, αφού απόλαυσαν και δύο καλαματιανά μέλη μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς, τους ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους Μυρτώ Καμβυσίδη στο τραγούδι και Βασίλη Παναγιωτόπουλο στο τρομπόνι. Οι "MELIOS BALKANA MAMA" αποτελούν ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από είδη μουσικής όπως το Swing και η Reggae, έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών, ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους. Το κοινό που κατέκλυσε την κεντρική προκυμαία διασκέδασε με το βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών, ενώ χόρεψε μέχρι και το γνωστό και αγαπημένο Καλαματιανό χορό με το τραγούδι «Μήλο μου Κόκκινο». Ειδικότερα, συμμετείχαν: Μέλιος Κατσαμάκης - στίχοι, μουσική, τραγούδι, τρομπέτα Μυρτώ Καμβυσίδη - τραγούδι Βασίλης Παναγιωτόπουλος - τρομπόνι Αλέξανδρος Λιβιτσάνος - ενορχήστρωση, Πλήκτρα, κόρνο Μενέλαος Μοραΐτης- τούμπα Jim Μποσινάκος - drums Σπύρος Πελεκάνος - ηλεκτρική κιθάρα Παναγιώτης Δανίκας - μπάσο Μάρκος Καραβάς – σαξόφωνο. - 

***
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
 ~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
 ~ Μετά την επιστροφή από προσκύνημα στο Άγιο Όρος 30-07-2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/30-07-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  31 Ιουλίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-31-2015.html .-
~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-   ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4278 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9339   βίντεο   .-
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.221  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-      
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου