Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  :
~
Ι.Ν. Αγίου Φλώρου και Λαύρου

 Ι. Σκήνωμα Αγίου Φλώρου

Βιογραφία
Οι Άγιοι Φλώρος και Λαύρος ήταν δίδυμα αδέλφια και ήταν άρρηκτα ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και αγάπης που είχαν προς το Χριστό. Κατάγονταν από το Βυζάντιο και είχαν διδαχθεί το χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου από τους Αγίους Πρόκλο (ή Πάτροκλο σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο) και Μάξιμο, οι όποιοι υπέστησαν και μαρτυρικό θάνατο για το Χριστό.
~ Μετά το θάνατο των διδασκάλων τους, ο Φλώρος και ο Λαύρος αναχώρησαν στην Ιλλυρία και διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τους την πόλη Ουλπιανά. Στην πόλη αυτή εργάζονταν την τέχνη τους, αλλά συγχρόνως μέσω αυτής προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου.
~ Εκεί υπήρχε και κάποιος Ιερέας ειδώλων, ονομαζόμενος Μερέντιος. Ο γιος αυτού Αθανάσιος από το ένα του μάτι έπαθε τύφλωση, που από την ιατρική επιστήμη δε βρήκε θεραπεία. Τότε πλησίασε τους δύο τεχνίτες αδελφούς, οι οποίοι με την επίκληση του ονόματος του Χριστού θεράπευσαν το μάτι του γιου του ειδωλολάτρη Ιερέα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό. Αυτό μόλις το έμαθε ο έπαρχος Λύκων, συνέλαβε τους δύο αδελφούς και, αφού τους βασάνισε φρικτά, τους έριξε μέσα σε ένα πηγάδι, όπου και παρέδωσαν το πνεύμα τους. Έτσι, οι δύο τεχνίτες αδελφοί μπήκαν στην αιώνια πόλη, «ἧς τεχνίτης καὶ δημιουργὸς ὁ Θεός» (Προς Εβραίους Επιστολή, ια' 10). Της οποίας, δηλαδή, τεχνίτης και κτίστης είναι αυτός ο Θεός. Τα λείψανα αυτών τα συνέλεξαν πιστοί Χριστιανοί και τα μετέφεραν στη Βασιλεύουσα.
 Σκήνωμα -Ι. Λείψανα Αγίου  Φλώρου
18 Αυγούστου
Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου (†β΄ αι.). Πατρόκλου και Ιουλιανής. Λέοντος του παρά την θάλασσαν της Λυκίας. Ερμίου, Πολυαίνου καί Σεραπίωνος. Οσιομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης (1) [Γρεβενών] (†1808). Ιωάννου Ε` και Γεωργίου Α` πατριαρχών Κων/πόλεως. Οσίων Βαρνάβα και Σωφρονίου, των Αθηναίων καί Χριστόφορου, παλαιών και νέων Ιδρυτών της σεβάσμιας Μονής Παναγίας εν Σουμελά. Σωφρονίου του εν Άθω. Οσίου Αρσενίου του νέου, του εν τη νήσω Πάρω άσκήσαντος (†1877).
(1)Ο άγιος Δημήτριος ο Μοναχός γεννήθηκε στην Σαμαρίνα της Πίνδου στα τέλη του 18ου αιώνα. Έγινε μοναχός στο τοπικό μοναστήρι και εκεί αφοσιώθηκε στην νηστεία και την προσευχή. Μετά την κατάπνιξη της επαναστάσεως το 1808 από τον Αλί Πασά βγήκε από το μοναστήρι του και γύριζε τα χωριά κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού. Μετά από συκοφαντία συνελήφθη από τον Αλί Πασά και φυλακίστηκε. Στη συνέχεια διατάχθηκε ο βασανισμός του κάτω από πολύ άγριες συνθήκες , σε σημείο που ένας από τούς βασανιστές του πίστεψε στον Χριστό και αποκεφαλίστηκε. Ο Αλί πασάς βλέποντας την υπομονή και καρτερία του Δημητρίου έκτισε ένα τοίχο και τον έβαλε μέσα αφήνοντας απέξω μόνο το κεφάλι του. Ο άγιος άντεξε για δέκα ημέρες και στην συνέχεια παρέδωσε το πνεύμα του.
~   18/08 Απολυτίκιο Αγ. Φλώρου και Λαύρου - 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/CO26uWmA91U?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

* Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Εὐσεβείας τοὶς τρόποις ἐγγυμναζόμενοι, τοῦ μαρτυρίου τὴν τρῖβον διαπεράτε καλῶς, ὡς αὐτάδελφοι κλεινοὶ Χριστὸν δοξάσαντες, ὅθεν γεραίρομεν ὑμᾶς, ὡς γενναίους Ἀθλητᾶς, Φλῶρε καὶ Λαῦρε βοῶντες. Ἀπὸ παντοίας ἀνάγκης, ρύσασθε πάντας ἠμᾶς Ἅγιοι.
~ Βίντεο από τελετή άφιξης στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Φλώρου εκ Τριπόλεως  17-08-2015 :
~ Ιερά Λείψανα Αγίου Φλώρου από Τρίπολη  φτάνουν στον Ι Ν  Αγίου Φλώρου και Λαύρου  17/08/2015: http://youtu.be/dPnu7JHircE ,

Ι Ν  Αγίου Φλώρου και Λαύρου στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών 17/08/2015 : http://youtu.be/p8bqxAoQxmg ,



  ***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ  ΜΑΣ.
  
Σύμφωνα  με  ανακοίνωση  του  ιερού  ναού  του χωριού  μας  το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  από  την υποδοχή μέχρι  την αναχώρηση  του  ιερού  σκηνώματος του  Αγίου Φλώρου  έχει  ως  εξής :
  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   και  περί   ώρα   7:00 μ.μ. :  θα γίνει η υποδοχή  του  ιερού  σκηνώματος  στην  είσοδο  του  χωριού  μας  από  Τρίπολη, θα ακολουθήσει  λιτάνευση, είσοδος  και  απόθεση  του σκηνώματος  στον ιερό ναό  Αγίων  Φλώρου και  Λαύρου  του  χωριού  μας και  στη  συνέχεια   θα ψαλλεί  μέγας  πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κου Χρυσοστόμου.   Μετά  το  πέρας  του  εσπερινού  και  περί   ώραν 10: 30  μ.μ. θα  τελασθεί  στον  ναό ιερά  αγρυπνία.
 Τρίτη  πρωΐ  18 Αυγούστου 2015  ημέρα  της  εορτής των  Αγίων  Φλώρου  και  Λαύρου : ώρα  7:00 θα  τελεσθεί όρθρος  και θεία  λειτουργία μετ’   αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  ιερουργούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας  Κου  Χρυσοστόμου.
  Το  απόγευμα  και  ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  ψαλλεί   μεθεόρτιος  εσπερινός, ιερά  παράκληση και  ιερό  ευχέλαιο.
  Τετάρτη  πρωΐ  19  Αυγούστου  2015 ώρα  7: 00  : θα τελεσθεί  όρθρος  και  θεία  λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος.
 Το  απόγευμα  και ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  τελεσθεί  εσπερινός  παράκληση  και  αγιασμός.
Πέμπτη  πρωΐ  20  Αυγούστου  ώρα  7: 00  θα  τελεσθεί  όρθρος, θεία  λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, θα ψαλλεί  ιερά  παράκληση  και  θα ακολουθήσει  η  αναχώρησης του  ιερού  σκηνώματος  του  Αγίου  Φλώρου.
~
*** Υγρός τάφος για δύο ανήλικα κόντεψε να γίνει αυτοκίνητο που έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
 
 
 Σήμερα λίγο μετά τις 6:30 το πρωί έγινε η ανέλκυση του αυτοκινήτου που πέφτοντας το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Καλαμάτας, λίγο έλειψε να γίνει ο υγρός τάφος δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 5 και 7 ετών. Η ανέλκυση έγινε με τη βοήθεια γερανού αλλά και δύτη που βούτηξε στο λιμάνι για να δέσει με ιμάντες το όχημα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα παράθυρα του οχήματα ήταν κλειστά ενώ όλοι μιλούν για ένα θαύμα αφού κατάφεραν και τα 3 άτομα να ζήσουν.
Το περιστατικό συνέβη στη 1.00 μετά το μεσημέρι, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε στο ύψος του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα», προκειμένου να κατέβει για κάποια ψώνια στο περίπτερο που βρίσκεται απέναντι.
Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, το αυτοκίνητο άρχισε να κυλά προς το λιμάνι. Χωρίς να προσκρούσει σε κανένα από τα πολλά κολωνάκια που υπάρχουν εκεί, διέσχισε το χερσαίο χώρο και έπεσε στη θάλασσα, στη βορειοδυτική γωνία του λιμανιού. Στο πίσω κάθισμα βρίσκονταν τα δύο ανήλικα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Προτού βουλιάξει, ο πατέρας τους είχε ήδη πέσει μέσα στο νερό και με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που τον συνέδραμαν, κατάφερε να τα απομακρύνει από το αυτοκίνητο.
Το όχημα βυθίστηκε αμέσως. Σε εκείνο το σημείο το βάθος ήταν 5 μέτρα περίπου και οι τρεις τους με ασθενοφόρο διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο.
Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα, δύτης του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας βούτηξε στο λιμάνι και κατάφερε να εντοπίσει το όχημα, που στο ενδιάμεσο είχε καταλήξει σε σημείο με σχεδόν μηδενική ορατότητα και σε βάθος 10 μέτρων.
Video: Αυτοκίνητο λιμάνι Καλαμάτας , https://youtu.be/HjRYWWIztyQ .-
 
*** Ασαφείς…φιοριτούρες από τον Θανάση Πετράκο για τη στάση του απέναντι στην Κυβέρνηση          
     
Η ειδησεογραφία, που αναπαράγεται εντός και εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι οι βουλευτές της "Αριστερής Πλατφόρμας", στην οποία ανήκει και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θ. Πετράκος, θεωρεί ως δεδομένο ότι τα μέλη της δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια "μνημονιακή" κυβέρνηση, αν και όποτε αυτό ζητηθεί από την ίδια.
Σε δηλώσεις του, όμως, χθες το πρωί, ο βουλευτής, προτίμησε τη "δημιουργική ασάφεια" από μια ξεκάθαρη δήλωση. Έτσι, υποστήριξε, ότι "ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες τέτοιες για τις οποίες να προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνέδριο". Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό MEGA πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα αποφασίσει την άμεση απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό δρόμο.
Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει τελικά σε ψήφο εμπιστοσύνης τί θα ψηφίσει ο κ. Πετράκος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: “Έχω τονίσει πολλές φορές, ο σκοπός ο δικός μου και των άλλων 32, 44 ότι θέλετε πες τε που δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί άμεσα από τον μνημονιακό δρόμο, ο οποίος είναι τραγικός για τη χώρα και φυσικά και για το ΣΥΡΙΖΑ”.
Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η κυβέρνηση θα μπορέσει να κατανοήσει περνώντας οι μέρες ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Με τα αν δεν γίνεται πολιτική”.
Σε επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων Ράνια Τζίμα και Δημ. Τάκη τί θα ψηφίσει σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε: “Έχω τονίσει ότι δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να ανατρέψω αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες. Είπε ότι θα πάμε σε συνέδριο και νομίζω ότι θα πάμε σε συνέδριο”.
Να κατέληγαν τουλάχιστον κάπου αυτοί οι 32, 44, ή όσοι τέλος πάντων είναι! Σε μια πρόταση, σε μια λύση, έστω ανάπηρη, έστω γελοία. Με αρλούμπες δεν εκβιάζεται το συναίσθημα, δεν είμαστε όλοι συγκινησιακά ή ιδεολογικά μωροί. Ο καιρός λέει να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση και στην ασάφεια.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ο καιρός σήμερα στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Τρίτη 18/8/2015 προβλέπεται αίθριος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Απελευθέρωση χώρων ταφής στο Κοιμητήριο Καλαμάτας 

Στο πλαίσιο της πολιτικής από τη Δημοτική Αρχή για απελευθέρωση χώρων ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, διερευνάται από την αρμόδια υπηρεσία της η κατάσταση όσον αφορά στους οικογενειακούς τάφους, προκειμένου να παύσει να είναι δεσμευμένο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα από το 60% του χώρου του Κοιμητηρίου, το οποίο μέχρι πρόσφατα κατελάμβαναν οι οικογενειακοί τάφοι. Στο παρελθόν, είχαν παραχωρηθεί 450 οικογενειακοί τάφοι και μέχρι σήμερα έχουν καταργηθεί 63. Τώρα υφίστανται 387, από τους οποίους 58 είναι χαρακτηρισμένοι ως μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η Υπηρεσία διερευνά την κατάσταση ως προς τους υπολοίπους 329, με σκοπό να απελευθερωθούν χώροι ταφής και να περιέλθουν σε ελεύθερη χρήση. Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε κατάργηση οικογενειακών τάφων σύμφωνα με τον Κανονισμό, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιείται έρευνα για την ανεύρεση συγγενών, καταβάλλεται προσπάθεια επικοινωνίας με αυτούς και δίδεται μέριμνα, σε περίπτωση κατάργησης του τάφου, για τα οστά, καθώς διενεργείται εκταφή και – σύμφωνα με την επιλογή των συγγενών – αυτά τίθενται σε οστεοθήκη, στο οστεοφυλάκιο ή στο χωνευτήριο. Σημειώνεται, επίσης, πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει κάνει αποδεκτή την ανάγκη αγοράς έκτασης, όμορης με το Κοιμητήριο Καλαμάτας, εφόσον βεβαίως αυτή εξευρεθεί, προκειμένου να χωροθετηθούν εκεί οι διοικητικές δημοτικές υπηρεσίες και οι βοηθητικοί χώροι, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κοιμητηρίου. Η έκταση θα πρέπει να έχει εμβαδόν μεταξύ 500 και 1.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου και θα αγορασθεί μετά από διαγωνισμό. - 

***  Νέες αλλαγές στα capital controls και τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών

Αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls επέρχονται με την αποφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε αργά χθες στην εφημεριδα της κυβερνησεως. Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ενώ ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό δίνεται - υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα. Επιπλόν, επιτρέπεται το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -χωρίς δικαίωμα ανάληψης- ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου. Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων. skai.gr - 

***   Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών         
     
Σε σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή ναρκωτικών, προχώρησαν σε δύο περιπτώσεις αστυνομικοί, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην  Καλαμάτα δύο 25χρονους Έλληνες, γιατί κατείχαν μικροποσότητα χασίς, που κατασχέθηκε.
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο 2ο  χλμ της Εθνικής Οδού Ασπροχώματος-Μεσσήνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 32χρονος Έλληνας, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι χασίς, που κατασχέθηκε. Προανάκριση και για τις δύο περιπτώσεις διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***   Αναγκαία επισκευή…          
      
Στη γέφυρα της Αγ. Τριάδας το πεζοδρόμιο, όπως ολοφάνερα διακρίνεται στη φωτογραφία, έχει ένα σημείο – παγίδα, με το καπάκι από το φρεάτιο να έχει μετακινηθεί, έχοντας σπάσει και το ρείθρο.  Ω. 

*** Ξεχείλισε… η νησίδα          
     
Η εικονιζόμενη νησίδα στη Βασιλ. Γεωργίου ξεχείλισε στην κυριολεξία από τα αυτοφυή άνθη, κάνοντας μικρή κατάληξη του οδοστρώματος! Ω. 

***  Οι Καλαματιανοί προσωπικοί σου «ταχυδρόμοι» στο Λονδίνο 

 
Δύο φίλοι άφησαν την Αθήνα και μετακόμισαν στο Λονδίνο για να ξεκινήσουν τη Weengs, μία νέα startup εταιρεία που αναλαμβάνει την αποστολή αλληλογραφίας. O Γρηγόρης Ζωντανός και ο Αλέξης Χριστοδούλου είναι δύο φίλοι, λίγο πριν τα 40, που γνωρίστηκαν στην Καλαμάτα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Τότε έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην με το Locish, ένα marketplace ταξιδιωτικών πληροφοριών. Όταν διαπίστωσαν πως η ιδέα τους είχε ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξή της, πήραν τη δύσκολη απόφαση, μπήκαν σε ένα αεροπλάνο και μετακόμισαν στο Λονδίνο, ξεκινώντας από το μηδέν . «Η Weengs είναι μία υπηρεσία που αλλάζει τον τρόπο που στέλνουμε δέματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς πλέον για να στείλει ένα αντικείμενο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι να τραβήξει μια φωτογραφία του αντικειμένου με την εφαρμογή Weengs και να βάλει τη διεύθυνση που θέλει να αποσταλεί», μου εξηγεί ο Αλέξης. Μέσα σε 15' ένας «άγγελος» της υπηρεσίας έρχεται και παραλαμβάνει το αντικείμενο απακετάριστο. Στη συνέχεια η εταιρεία το πακετάρει στην αποθήκη της, με δικά της υλικά και με επαγγελματικό τρόπο, και το ταχυδρομεί χρησιμοποιώντας την πιο οικονομική και αξιόπιστη επιλογή της αγοράς (π.χ. εθνικό ταχυδρομείο, DHL, UPS κλπ). «Είναι μια on-demand υπηρεσία», προσθέτει ο Γρηγόρης, «που απαλλάσσει τον κόσμο από την ταλαιπωρία του πακεταρίσματος και της ουράς στο ταχυδρομείο. Η εφαρμογή μας είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store της Apple, και προς το παρόν η αποστολή δεμάτων γίνεται μόνο από το Λονδίνο, προς οπουδήποτε στον κόσμο». Την ιδέα την εμπνεύστηκαν όταν χρησιμοποίησαν μία αντίστοιχη πλατφόρμα στις ΗΠΑ την περίοδο που έμεναν εκεί. Όπως λένε, τους άρεσε η εμπειρία και έτσι όταν πριν από έξι μήνες αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια καινούρια εταιρεία στην Ευρώπη, την έβαλαν μπροστά. «Κάνοντας έρευνα σε υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα, ανακαλύψαμε ότι πέρα από το ότι είναι μια εξαιρετική υπηρεσία, έχει και πολλές προοπτικές επιχειρηματικά. Οπότε αποφασίσαμε να την ξεκινήσουμε στο Λονδίνο». Για ποιο λόγο επιλέξατε το Λονδίνο και όχι την Αθήνα; Στην απόφαση έπαιξε ρόλο κυρίως το ζήτημα του μεγέθους και της ωριμότητας της αγοράς που απευθύνεται η Weengs. Θέλαμε να ξεκινήσουμε σε μία αγορά με δυναμική και ώριμο ανταγωνισμό, ώστε να ξέρουμε πως ό,τι κάνουμε θα έχει συνέχεια. Στην Αθήνα μπορεί να ήταν πιο εύκολο να κάνουμε τα πρώτα βήματα, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο μετά να αναπαράγουμε την υπηρεσία σε αγορές του εξωτερικού που λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε τον δύσκολο, αλλά σωστό κατά τη γνώμη μας, δρόμο. Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό; Η ευκολία. Στόχος της Weengs είναι να κάνει την αποστολή δέματος ασύλληπτα εύκολη. Συχνά έχουμε πελάτες που θέλουν να στείλουν ένα δώρο σε κάποιον αγαπημένο τους και το κρατάνε ξεχασμένο στο ράφι, επειδή δεν βρίσκουν χρόνο να αγοράσουν υλικά συσκευασίας, να το συσκευάσουν και να το πάνε στο ταχυδρομείο. Με τη Weengs δεν πιστεύουν ότι μπορεί να είναι τόσο απλό. Σε 15 λεπτά το αντικείμενο έχει φύγει από το σπίτι τους και έχει πάρει το δρόμο του προς τον παραλήπτη, χωρίς να κάνουν τίποτα. Έχετε δεχθεί κάποιας μορφής χρηματοδότηση μέχρι στιγμής; Από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε αυτή την προσπάθεια ο Απόστολος Αποστολάκης, γνωστός στον χώρο των startups από τις δικές του επιχειρηματικές προσπάθειες (e-shop.gr, e-food.gr κλπ) καθώς και από την επενδυτική του δραστηριότητα. Μαζί με τον Θάνο Τριάντ, angel investor στη Silicon Valley, ο οποίος είχε επενδύσει και στην προηγούμενη startup μας, επένδυσαν 100.000 λίρες για το πρώτο στάδιο της υλοποίησης και προώθησης της Weengs. Του Ανδρέα Γιαννόπουλου, από το «Πρώτο Θέμα» -

*** Μειώθηκαν οι προσφυγές ιδιοκτητών στα δικαστήρια εναντίον ενοικιαστών στην Καλαμάτα         
     
Άλλοι κάνουν υπομονή και άλλοι δέχτηκαν τη μείωση 
Σε ύφεση δείχνουν να βρίσκονται στον τομέα των δικαστικών διαδικασιών, οι διαταγές απόδοσης μισθίου που αφορούν ενοίκια και εξώσεις από οικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Τα στοιχεία στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο οι διαταγές μειώνονται, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ομαλοποιήθηκε η αγορά. Σύμφωνα με δικηγόρους της Καλαμάτας ότι μειώσεις ενοικίων ήταν να γίνουν έγιναν, ενώ έχει επικρατήσει και το ανθρώπινο στοιχείο των ιδιοκτητών για ενοικιαστές που δεν μπορούν πλέον με ευκολία να καταβάλουν τα ενοίκια.
Στοιχεία
Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας κινούνται οι διαδικασίες για απόδοση μισθίου, έως το ποσό των 650 ευρώ. Έτσι, το 2012 εκδόθηκαν συνολικά 99 διαταγές. Το πρώτο οκτάμηνο του 2012 είχαν εκδοθεί 65 διαταγές απόδοσης μισθίου. Το 2013 εκδόθηκαν 109 διαταγές και το πρώτο οκτάμηνο αυτού του έτους 72.
Το 2014 εκδόθηκαν το πρώτο 8μηνο 49 διαταγές και συνολικά όλο το χρόνο 66. Το 2015 έχουν εκδοθεί περίπου ίδιες με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Συνολικά από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες εκδόθηκαν 47 διαταγές απόδοσης μισθίου.
Για απόδοση μισθίου άνω των 650 ευρώ, οι διαδικασίες κινούνται από το Πρωτοδικείο. Έτσι, το 2012 από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εκδόθηκαν 34 διαταγές, ενώ το πρώτο 8μηνο του συγκεκριμένου έτους εκδόθηκαν 21. Το 2013 το πρώτο 8μηνο εκδόθηκαν 28 διαταγές απόδοσης μισθίου και συνολικά όλο το χρόνο εκδόθηκαν 42. Το 2014 εκδόθηκαν συνολικά 23 διαταγές και το πρώτο οκτάμηνο 15. Τέλος, το 2015, μέχρι χθες, είχαν εκδοθεί 13 διαταγές απόδοσης μισθίου.
Όσοι μπόρεσαν έκαναν συμφωνία
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος κ. Περικλής Ξηρογιάννης, η αίσθηση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, είναι ότι έχει εξισορροπηθεί κάτα κάποιο τρόπο η κατάσταση στον τομέα των ενοικίων. Όσοι μπόρεσαν ήρθαν σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και προχώρησαν σε μείωση του ενοικίου.
Παράλληλα, όμως, φαίνεται να υπάρχει και μια ανοχή από την πλευρά των ιδιοκτητών. Όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Καούνης, πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν υπομονή, καθώς βλέπουν ότι οι πρώην συνεπείς ενοικιαστές τους τώρα δεν μπορούν να καταβάλλουν τα ενοίκια και προσπαθούν να τους διευκολύνουν.
 
***  Επικρίσεις Δημ. Γαλιάτσου κατά της Δημοτικής Αρχής          
     
Εξοργισμένος από τα όσα συμβαίνουν στη Μεσσήνη, δήλωσε, μιλώντας στο «Θ.» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Γαλιάτσος. Ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε να ελέγχει αν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταλαμβάνουν τον προβλεπόμενο χώρο. Όταν ένας από τους καταστηματάρχες, στον οποίο βεβαιώθηκε παράβαση, αναρωτήθηκε γιατί συμβαίνει αυτό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του επέδειξε συνέντευξή του (κ. Γαλιάτσου) που είχε δημοσιευθεί πρόσφατα στο «Θ», λέγοντας  ότι με βάση το δημοσίευμα, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να είναι τυπική.
«Μην προσπαθούν κάποιοι να κρυφτούν πίσω από το δημοσίευμα για να καλύψουν την απραξία και την ανικανότητά τους. Θα χάσουν στη συνέχεια τον ύπνο τους», ήταν η προειδοποίηση που απηύθυνε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.
Ακολούθως, επισήμανε ότι όταν ξεκινούν έλεγχοι, θα πρέπει να ασκούνται σε όλους και όχι αλά καρτ , ενώ, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απάντηση που έδωσε στις καταγγελίες του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Κων. Μπουρίκας, λέγοντας πως «με τα όσα διάβασα, νόμισα ότι είμαι ακόμη αντιδήμαρχος. Επειδή όμως δεν είμαι, θα απαντήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας για τα όσα έκανα στο διάστημα της τετράμηνης θητείας μου».
Τέλος, δήλωσε πως πρόκειται για μία αήθη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να τον  μειώσει στα μάτια της κοινής γνώμης. «Δεν θα τους κάνω το χατίρι.  Ήμουν ξεκάθαρος, είμαι ξεκάθαρος και το ίδιο θα συνεχίσω να είμαι και στο μέλλον», σημείωσε.      

***  Εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή της Αλ. Μαστρογιαννάκη στο «Θερινό Σχολείο» Ιατρικής Παρασιτολογίας

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμμετοχής της ιατρού Μικροβιολόγου – Βιοπαθολόγου, Αλέκας Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη, από την Κυπαρισσία, στο «Θερινό Σχολείο» με θέμα «Ιατρική Παρασιτολογία "(Θεωρία και Πράξη), που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας, στον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα Πιερίας! Η κα Μαστρογιαννάκη, μαζί τη βοηθό της, Χρυσούλα Κόντου, αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την θεωρία και την πράξη της Ιατρικής Παρασιτολογίας, κάνοντας, παράλληλα, ευρύτερες γνωστές στο επιστημονικό προσωπικό και τους συμμετέχοντες στο «Θερινό Σχολείο» τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στο σύγχρονο Μικροβιολογικό της Εργαστήριο στην Κυπαρισσία, καθώς επίσης και τις Υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται από τη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας, τα Κ.Υ. της Τριφυλίας καθώς και τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια της περιοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να προωθήσει τον ιατρικό τουρισμό στην περιοχή! Στο «Θερινό Σχολείο» συμμετείχαν 75 μικροβιολόγοι από ολόκληρη τη χώρα. Συντονιστής ήταν ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαλισιόβας Νικόλαος. Μεταξύ των ομιλητών, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής, ερευνητής, διακεκριμένος Κλινικός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος ο οποίος στην «ομιλία» του τόνισε ότι, η εξέταση για τοξόπλασμα πρέπει να γίνεται στις γυναίκες πριν την εγκυμοσύνη. Από το MEDISYN (Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Μικροβιολόγων), συμμετείχαν ο γραμματέας Μακρίδης Παναγιώτης και η ιατρός Χατζηβασιλείου Γιούλα. Τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του «Θερινού Σχολείου» είναι τα εξής: Επιδημιολογία (& παθογένεια;) παρασίτων, Παράσιτα αίματος & μυελού (ελονοσία, τρυπανοσώματα, λεϊσμάνιες, φιλάριες, μπαμπέσιες κ.ά.). Επεξεργασία δειγμάτων κοπράνων, εμπλουτισμός και χρώσεις, Εντεροπαθογόνα πρωτόζωα (αμοιβάδωση, γιαρδίαση, κρυπτοσποριδίωση κ.ά.), εντεροπαθογόνοι έλμινθες (οξύουροι, ασκαρίδες, στρογγυλοειδείς, αγκυλοστόματα, ταινίες κ.ά.), Παράσιτα που σχετίζονται με περιφερική ηωσινοφιλία (τριχίνωση, εχινοκοκκίαση, κυστικέρκωση κ.ά.), τοξοπλάσμωση (κύηση & μεταμόσχευση), ανοσιακή απάντηση στις παρασιτώσεις, νεότερες τεχνικές στη διάγνωση των παρασιτώσεων, Μεταδιδόμενα με το αίμα παράσιτα, Αντιπαρασιτικά φάρμακα. - 

***   Και οι πεζοί έχουν υποχρεώσεις          
     
Ευθύνες και υποχρεώσεις από τον ΚΟΚ δεν έχουν μόνο οι οδηγοί, αν και οφείλουν να είναι οι πιο προσεκτικοί, αλλά και οι πεζοί.
Δεν μπορεί στην παραλιακή, παραμονή 15Αύγουστου με την κίνηση στο κατακόρυφο, να σταματάνε τα αυτοκίνητα στη διάβαση για να περάσουν οι πεζοί και αυτοί να περνάνε με το πάσο τους, οι μισοί συζητώντας και σταματώντας επάνω στη διάβαση και οι άλλοι μισοί να θυμούνται να ξεκινήσουν όταν οι πρώτοι έχουν ήδη περάσει απέναντι…  Β.Β. 

*** Ανάκληση χιλιάδων αυτοκινήτων και σκούτερ  

Πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων σκούτερ και μοτοσικλετών μάρκας Honda, μοντέλα ετών 2013, 2014 και 2015, για έλεγχο και - εφόσον χρειαστεί - αντικατάσταση του ρελέ μίζας εκτελεί η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματεία Βιομηχανίας. Η ανάκληση αφορά 1412 δίκυκλα και μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Στο μεταξύ, εκδόθηκαν ακόμη δύο επικαιροποιημένες ανακοινώσεις από τη γενική γραμματεία σχετικά με πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του αερόσακου του οδηγού αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris και Hilux που εκτελεί η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής. Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον αερόσακο οδηγού αφορά επιπλέον 42.720 οχήματα, μοντέλα Yaris και Hilux, παραγωγής από 2 Ιανουαρίου 2006 έως 10 Αυγούστου 2011. Τέλος, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας σε συνέχεια εκτέλεσης προγράμματος ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT Clio IV από την εταιρεία ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής, η ανάκληση αφορά επιπλέον 1059 οχήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων της κάθε μάρκας, για να γίνει o σχετικός έλεγχος και αντικατάσταση εξαρτημάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση. antenna.gr - 

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2538 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9386   βίντεο   .-
~
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  :
Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html .-

ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-18-2015.html .-
***
   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4492 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937   
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -                                   

~ Από γιατρό Γιάννη Α. Λαφαζάνο  :
Σταμάτη καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θελω να σε ενημερώσω ότι θα πάρω μέρος στον 27ο κολυμβητικό μαραθώνιο κολύμβησης του Μεσσηνιακού κόλπου. Επειδή το αποφάσισα τελευταία δεν είμαι στην λίστα του ΝΟΚ που έχει αναρτήσει στο internet, θα πέσω όμως κανονικά το Σάββατο 29 Αυγούστου. Ηθελα να το ξέρεις και ελπίζω η προσπάθειά μου να ευοδωθεί. Τη καλησπέρα στη Δέσποινα και χρόνια πολλά με υγεία .-
 
~*  ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ  ΜΑΣ  ΒΙΝΤΕΟ  : ~ Σταματάκος χορός παιδική Χαρά Καλαμάτα  17/08/2015: http://youtu.be/r7HQQR_FUik ,
~Παιδική Χαρά  διασκέδαση με χορό  17/08/2015 : http://youtu.be/PkA-xxdorBw ,
~Χορεύω παίζω Σταματάκος στην παιδική χαρά 17/08/2015  Καλαμάτα: https://youtu.be/64XPDc1kORA ,
~ Παιδική χαρά και παιγνίδια Σταματάκος 17/08/2015: http://youtu.be/KVPDcKl5g8U ,
~Στην Παιδική Χαρά χορός τραγούδι Σταματάκος  17/08/2015 : http://youtu.be/mHHfeRaOuvg , 
~Σακοδρομίες στην παιδική χαρά Ολύμπικο Καλαμάτας 17/08/2015: http://youtu.be/MgYiikrwiVc ,
~ Σκυταλοδρομίες στο Ολίμπικο Καλαμάτας 17/08/2015: http://youtu.be/MCHJmSRwoOE ,
~Παιδικά Χαρά ΟΛΥΜΠΙΚΟ Καλαμάτα  17/08/2015: http://youtu.be/yPbSyR6V5oI , 
~Στην παιδική χαρά Ολύμπικο Καλαμάτας 17/08/2015: http://youtu.be/QKQlYMFZRfc , 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου