Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημνερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2015

    Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  :
~


 12 Δεκεμβρίου
Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος (1), του θαυματουργού (†348). Μάρτυρος Αλεξάνδρου (2) αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Μαρτύρων Αιθερίου και Συνετού του αναγνώστου. Οσίων Αμμωναθά και Ανθού. Ευφημιανής και Φαίβης. Ιωάννου, επισκόπου Ζιχνών (†1333).
(1)Έζησε την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου. Καταγόταν από τη Κύπρο και στην αρχή ζούσε ως βοσκός. Ήταν παντρεμένος με μια ευσεβή γυναίκα, η οποία πέθανε νέα. Έκτοτε ο άγιος πέρασε την υπόλοιπη ζωή του αφοσιωμένος στην υπηρεσία του Κυρίου και των πλησίον του. Λόγω της ηθικής του αρτιότητας ο Θεός τον τίμησε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Οι αρετές του και η δύναμη της πίστης του εκτιμήθηκαν και από το λαό, με αποτέλεσμα όταν απεβίωσε ο επίσκοπος Τριμυθούντος της Κύπρου, του ζητήθηκε αμέσως να αναλάβει τον επισκοπικό θρόνο. Υπήρξε μεγάλος θεματοφύλακας της ορθοδοξίας και με τα επιχειρήματά του ανέτρεπε τις κακοδοξίες των αιρετικών. Όταν ο άγιος ήταν επίσκοπος συνέβη και το εξής : δύο κλέφτες εισέβαλαν στο μαντρί της επισκοπής με σκοπό να κλέψουν το κοπάδι. Με θεία όμως παρέμβαση βρέθηκαν αλυσοδεμένοι. Την επόμενη ημέρα, όταν ο άγιος Σπυρίδων τους αντίκρισε, όχι μόνο τους ελευθέρωσε αλλά και τους χάρισε ένα κριάρι. Ο άγιος απεβίωσε εν ειρήνη.
(2)Ο άγιος Αλέξανδρος έζησε γύρω στα τέλη του δεύτερου αιώνα και μέχρι τα μέσα του τρίτου αιώνα. Συνδύαζε με την ευσέβεια που τον διακατείχε και μία μεγάλη επιθυμία για μάθηση, γι` αυτό χρημάτισε μαθητής του Κλημέντου του Αλεξάνδρεως. Διέπρεψε στις σπουδές του και διακρίθηκε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Αργότερα χρίστηκε επίσκοπος Φλανιάδος στην Καππαδοκία. Επειδή ο επίσκοπος Ιεροσολύμων, ο οποίος ονομαζόταν Νάρκισσος, ήταν υπερήλικας αλλά μεγάλης αρετής προσέλαβε σαν βοηθό του τον Αλέξανδρο τον οποίο και προόριζε για διάδοχό του. Μετά το μαρτυρικό τέλος του Νάρκισσου, ο Αλέξανδρος ανήλθε στον επισκοπικό θρόνο των Ιεροσολύμων. Αγωνίστηκε για την πίστη, ίδρυσε μάλιστα και μία βιβλιοθήκη στα Ιεροσόλυμα, στην οποία συγκέντρωσε πολλά εκκλησιαστικά και θεολογικά συγγράμματα. Στον διωγμό του Δεκίου συνελήφθηκε και επειδή δεν αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις, την πίστη του διατάχτηκε να τον ρίξουν στα λιοντάρια. Ως εκ θαύματος όμως τα άγρια θηρία τον άφησαν ανέγγικτο. Πέθανε εξαιτίας των πληγών που υπέστη από τα φρικτά βασανιστήρια. ~
Σήμερα 12/12/2015 εορτάζουν:
Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου, Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Ζιχνών
Μη αφήνης τον νου σου αργόν, δια να μη διδαχθής τα κακά. Μη αφήνεσαι να κυττάζης τας ελλείψεις των άλλων, διότι, χωρίς να το εννοής, θα ευρίσκεσαι συνεργός του πονηρού και απρόκοπος εις το αγαθόν. Μη συμμαχής εν αγνοία με τον εχθρόν της ψυχής σου... Όσον εσύ εν αγάπη σκεπάζεις τον αδελφόν, τοσούτον η χάρις θάλπει και φυλάττει σε από συκοφαντίας ανθρώπων.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ
~  Απολυτίκιο Αγ. Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού - 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , https://youtu.be/44w4mgoYn2E?list=PL39609B35298A9A5A .-



***  Η Καλαμάτα υποδέχθηκε και επίσημα τα Χριστούγεννα με το άναμμα του δέντρου (φωτογραφείς και βίντεο)         
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε γιορτινό κλίμα γεμάτο χαμόγελα και μελωδίες η Καλαμάτα φωταγώγησε απόψε το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας.
Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με τραγούδια από τη Δημοτική Φιλαρμονική της Καλαμάτας ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν μικροί και μεγάλοι από τις χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου.
Στη συνέχεια ο χρόνος μέτρησε αντίστροφα και στο 0 ο δήμαρχος Καλαμάτα φωταγώγησε το δέντρο.
Ο ουρανός της Καλαμάτας φωτίστηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα ενώ ακολούθησαν κεράσματα αλλά και συναυλία στα σπιτάκια που υπάρχουν στην πλατεία για αυτές τις ημέρες.
Video: .1.- Άναμμα δέντρου Καλαμάτα 2015- Αντίστροφη μέτρηση , https://youtu.be/e3rz07eHs6M .-
  2.-  Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμάτας- Χριστούγεννα 2015 , https://youtu.be/DB09W8mLkms .-
3.- Χριστουγεννιάτικα τραγούδια Καλαμάτα 2015 , https://youtu.be/Sg5Fbo0KS_Y .-

***  Το κόκκινο αστέρι του… Δημαρχείου          
     
Εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στολίσθηκε χθες το μεσημέρι χριστουγεννιάτικο δέντρο και στον 1ο όροφο του Δημαρχείου. Το στολισμό επισφράγισαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, παρουσία και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλου, αλλά και άλλων παραγόντων.
Το δέντρο έχει ένα κόκκινο αστέρι και κόκκινο σκουφί. Μάλιστα, όταν προσπαθούσαν να το τοποθετήσουν, ο δήμαρχος χαριτολογώντας - λόγω και της πολιτικής κατάστασης- είπε ότι το κόκκινο κυριαρχεί και το αστέρι γέρνει και προς τα αριστερά.
Η αντιπεριφερειάρχης, όμως, χαμογελαστή αλλά με πολλά υπονοούμενα, μας υπενθύμισε ότι το κόκκινο είναι και το χρώμα των γρήγορων αλλαγών…
Ο καθένας ας βάλει ό,τι θέλει μετά τις τελείες για το τι εννοούσε ή τι ευχόταν η κυρία Αλειφέρη…
Α.Π. 

***  Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» στους οδηγούς στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα         
     
Εορταστικό μήνυμα ανακούφισης αποφάσισε να στείλει ο Μορέας στους χρήστες του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.
Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρονται τα εξής: Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007), από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 00:00 της 1/1/2016), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2016.
Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στους παρακάτω πίνακες. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2015.



***  Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος         
      
Απεβίωσε χθες ο Μεσσήνιος, πρώην πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος. Ακόμα ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτεργάτες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αφού ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία του εκλιπόντος και της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Πρυτανείας του.
  Διοικητική αυτοτέλεια Πανεπιστημίου
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε παλιότερη συνέντευξή του, «η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να ακούει, αλλά όχι να υπακούει στα κόμματα». Υποστηρικτής της μαχόμενης Ιατρικής και της προσφοράς των δημόσιων λειτουργών στο δημόσιο αποκλειστικά χώρο. Όπως είχε δηλώσει, αν ήταν στο χέρι του να θεσπίσει μία και μόνη αλλαγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αυτή θα ήταν η εξασφάλιση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας του πανεπιστημίου.
  Η μεγάλη του αδυναμία
Επίσης, όπως είχε αναφέρει, η μεγάλη του χαρά παρέμενε η οικογενειακή συγκέντρωση κάθε Σάββατο μεσημέρι γύρω από το τραπέζι, με όλα τα μέλη ­ τρία παιδιά και έξι εγγόνια ­ παρόντα. «Μπορώ να το πω τώρα πια. Η μεγαλύτερή μου δύναμη είναι ακριβώς αυτή η οικογένεια που παραμένει ενωμένη και αγαπημένη, με τον έναν να στηρίζει τον άλλον», είχε σχολιάσει.
Σ’ αυτήν την οικογένεια ήταν που προσέτρεχε και συμβουλευόταν πάντα ο καθηγητής Δημόπουλος για όλες τις βασικές αποφάσεις που καλείτο να πάρει. «Ζητώ πάντα τη γνώμη της γυναίκας μου και των παιδιών μου, γιατί ξέρω ότι θα είναι γνώμη σωστή, ειλικρινής και δίκαιη». Όχι πως λείπει η κριτική, αν κάτι δεν τους φαίνεται καλό. «Ιδιαίτερα την κόρη μου την Ιωάννα την αποκαλώ "εισαγγελέα", γιατί πραγματικά είναι πολύ αυστηρή, αλλά αντικειμενική», σχολίασε.
Στο ίδιο αυτό οικογενειακό περιβάλλον και στο ήρεμο κλίμα που του εξασφάλιζε ο κ. Δημόπουλος λέει πως οφείλει το γεγονός ότι άσκησε στην Ελλάδα μια Ιατρική μαχόμενη. «Δηλαδή, άσκησα το επάγγελμα παράλληλα με το νοσοκομείο, αλλά στο νοσοκομείο προσέφερα όλες μου τις υπηρεσίες. Ποτέ δεν πήγα σε ιδιωτική κλινική, γιατί πιστεύω ότι οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να είναι αφιερωμένοι στο Δημόσιο.
Όπως πιστεύω ότι όλοι οι άρρωστοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στον καθηγητή, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, γι' αυτό και πάντα κάνω δύο φορές την εβδομάδα εξωτερικό ιατρείο στο Σισμανόγλειο ή στο Λαϊκό μόνος μου, στο οποίο με βλέπει όποιος θέλει χωρίς να πληρώσει τίποτα. Πιστεύω πως αυτό είναι υποχρέωση των γιατρών και των καθηγητών ιδιαιτέρως».
  Γεννήθηκε κι έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο Σιτοχώρι της Μεσσηνίας. Ένα ορεινό χωριό με καταπληκτική θέα και 20 όλους κι όλους (σήμερα) κατοίκους.
Ο πατέρας του, δάσκαλος στην αρχή, παπάς αργότερα, ήταν άνθρωπος δημιουργικός, παραγωγικός, που αγαπούσε το σύνολο, την κοινωνία και ήθελε να προσφέρει στους συνανθρώπους του. «Είχε ένα καλό ανάστημα, μια όμορφη παρουσία, ήταν τέλειος ψαλμωδός της βυζαντινής μουσικής και ­ μπορώ να πω ­ όπου πήγαινε άφηνε έργο». Η μάνα, μια ήσυχη γυναίκα που διατηρούσε στο σπίτι το ήρεμο εκείνο κλίμα που επέτρεπε στον πατέρα να εργάζεται συνέχεια στην ενορία του.
Ο μικρός Κώστας τελείωσε το Δημοτικό και τα πέντε χρόνια του Γυμνασίου στη Χώρα Τριφυλίας, όπου μετακινήθηκε ο πατέρας του, και τα δύο τελευταία χρόνια του Γυμνασίου στην Κυπαρισσία. Καλός μαθητής και με λογοτεχνικές τάσεις είχε την πρώτη του διάκριση στα 17, όταν η έκθεση που έγραψε με θέμα... «Το παιδομάζωμα» πήρε το δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το ΣΔΟΕ αποκαλύπτει πάρτυ φοροδιαφυγής στην Πελοπόννησο            
     
Ιδιωτικοί υπάλληλοι με τεράστια κέρδη, συνταξιούχοι με ανακριβείς δηλώσεις, αγρότες και ανεπάγγελτοι με αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων 
 Σε νέα λίστα φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ πιάστηκαν γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, ακόμη και ανεπάγγελτοι, έπειτα από διασταύρωση των φορολογικών τους δηλώσεων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Οι έλεγχοι που ολοκλήρωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου το τρίμηνο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος 2015, έφεραν στο φως ένα τεράστιο πάρτυ φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις.
Αναλυτικά, η λίστα με τα ευρήματα ελέγχου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιόνιων Νήσων έχει ως εξής:
1. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 9.642.561 ευρώ, που διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
2. Δικηγόρος προσαύξησε την περιουσία της κατά 5.840.120,85 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 4.452.159,75 ευρώ, που διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
4. Αγρότης προσαύξησε την περιουσία της κατά 4.257.663 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
5. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης Φόρου Δωρεάς και η ανακριβής δήλωση Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 1.967.479,96 ευρώ.
6. Ανεπάγγελτος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 900.000 ευρώ, που διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
7. Έμπορος πτηνών προσαύξησε την περιουσία του κατά 604.504 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
8. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, η μη τήρηση λογιστικών βιβλίων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 2.789.180,40 ευρώ.
9. Οικοδομική επιχείρηση εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 645.680,77 ευρώ.
10. Επιχείρηση οδικών μεταφορών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 169.200 ευρώ.
11. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης εξέδωσε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 130.332 ευρώ.
12. Έμπορος παλαιών σιδήρων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 114.087,15 ευρώ. 13. Επιχείρηση παραγωγής ειδών αρτοποιίας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 127.514 ευρώ.  Α.Π.

***  Οι Αϊ-Βασίληδες τρέχουν σήμερα στη Ναυαρίνου!         
       
Μια εύθυμη γιορτινή και συνάμα αγωνιστική νότα θα δώσει η πρωτοποριακή εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στην Παραλία ο Ακρίτας, με τη στήριξη του Δήμου και τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, μέλη του οποίου θα παραβρεθούν και του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, που θα ετοιμάζουν για συμμετέχοντες και επισκέπτες παραδοσιακές τηγανίτες και λαλάγγια.
Στις 4.30 μ.μ. στον κεντρικό προλιμένα δεκάδες μικροί και μεγάλοι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες θα τρέξουν ή θα περπατήσουν μέχρι το ξενοδοχείο Ελίτ και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο, δίνοντας στις 6 μ.μ. το έναυσμα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου καραβιού. 

***  Στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο 66χρονος «μπουρλιοτέρης» 

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 66χρονος που τα ξημερώματα της Τρίτης τίναξε στον αέρα το σπίτι της αδελφής του. Χθες ο 66χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας και, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του και η νοσηλεία του στην ψυχιατρική μονάδα των φυλακών. Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα Τρίτης έβαλε φιάλες υγραερίου στο φούρνο της κουζίνας στο σπίτι της αδελφής του, τον άναψε και έφυγε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα γκαζάκια να εκραγούν και να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού και την ίδια να γλυτώνει από θαύμα. Όταν συνελήφθη, παραδέχθηκε την πράξη του και την απέδωσε σε δήθεν διαφορές που είχε με την αδελφή του. Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο 66χρονος είχε δημιουργήσει κι άλλο επεισόδιο σε βάρος της αδελφής του. - 

*** Κατέθεσαν ο πατέρας του Γ. Κομμάτη και οι γονείς του κατηγορουμένουν από τον Κάμπο         
     
Στις 18 Δεκεμβρίου με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας θα συνεχισθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη για τη διπλή δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Χθες η ακροαματική διαδικασία συνεχίσθηκε με καταθέσεις γονιών θυμάτων και δραστών.
Πατέρας Ι. Κομμάτη
Αρχικά το πρωί κατέθεσε ο πατέρας του θύματος Γιάννη Κομμάτη, ο οποίος είπε ότι ο γιος τους ήταν 6 χρόνια καταδρομέας, με ειδική εκπαίδευση και όλοι τον φώναζαν «αγαθό γίγαντα». Στην Καλαμάτα είχε έρθει για διακοπές, ενώ διαβεβαίωσε ότι λόγω του στρατού έκανε συνεχώς εξετάσεις και ποτέ δε βρέθηκε να κάνει χρήση οποιασδήποτε ουσίας.
Ακολούθως κατέθεσε μηχανικός αυτοκινήτων από την Αθήνα, που είχε γνωρισθεί εκείνες τις ημέρες με τα δύο θύματα και έκαναν παρέα. Το δε μοιραίο βράδυ ήταν όλοι μαζί σε μαγαζί στην παραλία της Καλαμάτας, πριν τα δύο θύματα αναχωρήσουν για το θανάσιμο ραντεβού με τους δύο 19χρονους.
Γονείς 19χρονου
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι καταθέσεις του πατέρα και της μητέρας του 19χρονου δράστη από τον Κάμπο. Όπως τόνισαν, το παιδί τους ήταν καλός μαθητής και δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα. Η δε μητέρα του απέδωσε τις αλλαγές που συνέβησαν στο παιδί της στα αναβολικά, κρίνοντας ότι το θύμα Κ. Σγούρος τον έμπλεξε. Επίσης, ότι το θύμα τούς παρέσυρε στο ραντεβού στα Αλτομυρά.
Αμφότεροι δέχτηκαν πολλές ερωτήσεις, για τη συμπεριφορά του νέου τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του, αλλά και για τις συνήθειες και τις δραστηριότητές του.
Τελευταίος μάρτυρας για χθες κατέθεσε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, για τη σύλληψη των δύο δραστών μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος.
Στις 18 του μήνα η διαδικασία θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας, ενώ μετά την ανάγνωση των εγγράφων της υπόθεσης, θα ξεκινήσει η κατάθεση των 12 μαρτύρων υπεράσπισης.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Επέκταση του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα

Πρόταση για δραστηριοποίησή του στο Ζουμπούλειο Μέγαρο Ενισχύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο της πόλης Στην 560ή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», που διεξήχθη στις 27 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, ως εξής: επέκταση των υποδομών του «ΝΕΣΤΩΡ» στην Καλαμάτα, από τον Απρίλιο του 2016 και σύνταξη σχετικού μνημονίου συνεργασίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» / Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής αλλά και άλλων Ινστιτούτων του Κέντρου, που ενδιαφέρονται για συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Καλαμάτα, συζήτησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος με το διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ερευνητικού κέντρου, Σωτήριο Χαρισόπουλο. Η δε δραστηριότητα του «Δημόκριτου» αναμένεται να αναπτυχθεί σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο. Το θέμα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα συζητηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με το «Δημόκριτο». Γεγονός είναι ότι εάν γίνει η επέκταση του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα, θα ενισχυθεί εντυπωσιακά η πόλη σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο, διότι ο εθνικός δρόμος και το αεροδρόμιο δίνουν πλέον δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδρίων και κάθε είδους εκπαιδευτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων. Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προτείνει (και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει) ως έδρα δραστηριοποίησης του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα το Μέγαρο Ζουμπούλειο, ένα εμβληματικό κτήριο των αρχών του 20ού αιώνα, όπου τώρα στεγάζεται η Δημοτική Σχολή Χορού, που θα μεταφερθεί στο φυσικό της χώρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. - 

***  Εκδήλωση κατά του τσιγάρου στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες) 

 
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας διακοπής του καπνίσματος σε όσους μαθητές καπνίζουν ή για να μην ξεκινήσουν άλλοι αυτή τη συνήθεια, έγινε χθες στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας σχετική ενημέρωση. Όπως είπε ο λυκειάρχης του σχολείου Γιώργος Μαλαπάνης, το τσιγάρο αποτελεί πρόβλημα για τα σχολεία και γενικότερα τη νεολαία, ενώ το ζήτημα είναι να πειστούν τα παιδιά ότι τώρα που είναι νωρίς πρέπει να το σταματήσουν. Μάλιστα, από την προσωπική του εμπειρία κατέθεσε ότι «είναι μια απόφαση: ή κάποιος το κόβει ή το συνεχίζει». Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πνευμονολόγος Βασιλική Κουλουμέντα, η οποία δήλωσε χαρούμενη που μιλά σε παιδιά για αυτό το σοβαρό θέμα, γιατί αυτές οι ηλικίες, ή ακόμα και μικρότερες, είναι ο στόχος των ειδικών, ώστε να ενημερώσουν όσο πιο σωστά γίνεται για τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία. Η κυρία Κουλουμέντα μάς δήλωσε ότι, σύμφωνα με έρευνες, ήδη από το Γυμνάσιο το 22% των παιδιών καπνίζει, ποσοστό που θεωρεί ότι έχει αυξηθεί, αφού τα παιδιά ξεκινούν το κάπνισμα πολύ νωρίτερα σε σχέση με το παρελθόν, παρόλο που τα ποσοστά αυτά θα έπρεπε να έχουν περιοριστεί με την κρίση. Από δε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης ήδη από το Νηπιαγωγείο, με αντίστοιχα προγράμματα που προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία του ακροατηρίου, ώστε τα παιδιά από νωρίς να καταλάβουν ότι το κάπνισμα δεν είναι μόδα, δεν είναι μαγκιά, αλλά κάτι που βλάπτει. Π.Μπ. - 

***  Escape Room στην Καλαμάτα         
     
Το δικό της Escape Room φαίνεται πως θα αποκτήσει σύντομα και η Καλαμάτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Και για όσους δεν ξέρουν τι είναι τα Escape Room ή αλλιώς Δωμάτια Απόδρασης, πρόκειται για ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, το οποίο σε «ταξιδεύει», ενώ δοκιμάζει τις ικανότητες αντίληψης ενός ατόμου, όντας μέλος μιας ομάδας.
Η ομάδα, η οποία αποτελείται από δύο έως πέντε άτομα, «κλειδώνεται» σε ένα θεματικό δωμάτιο. Σκοπός είναι να καταφέρει να δραπετεύσει μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο, λύνοντας μια σειρά από γρίφους, χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις 5 αισθήσεις. Τα δωμάτια απόδρασης έχουν γίνει δημοφιλή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ παγκοσμίως ξεπερνούν τα 2.800!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το Escape Room στην Καλαμάτα θα στεγασθεί σε κτήριο στο κέντρο της Καλαμάτας και θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Στα δωμάτια διαφυγής μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε από 12 έως 112 ετών, κι αυτό διότι δεν είναι παιχνίδι ικανοτήτων, αλλά παιχνίδι σκέψης…   Β.Β. 

***  Αναδάσωση στον Ταΰγετο: Υπάρχουν δέντρα, δεν υπάρχουν χέρια…          
      
Στην Καλαμάτα, αλλά και γενικότερα στη Μεσσηνία, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, με δεκάδες χιλιάδες μέλη συνολικά.
Είναι κρίμα, όμως, που μέχρι σήμερα, επίσημα τουλάχιστον, ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την αναδάσωση της Κυριακής στον Ταΰγετο.
Η αναδάσωση και, μάλιστα, στον Ταΰγετο μας αφορά όλους και δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο του κάθε συλλόγου.
Ελπίζουμε, λοιπόν, κάποιοι, έστω τώρα, να κινητοποιηθούν για την Κυριακή και να θυμίσουμε τα βασικά:
Ειδικά συνεργεία θα βρίσκονται στις θέσεις των περιοχών που θα φυτευτούν και θα κατευθύνουν τους εθελοντές, παρέχοντας τις ανάλογες οδηγίες. Σημεία συγκέντρωσης θα καθοριστούν επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου και στις εγκαταστάσεις του Δασονομείου Αλαγονίας (Κρατικό Εργοστάσιο Ξυλείας).
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2721020820 και 2721022510.  Π.Μπ.  

***  Μονοκατοικία στην Καλαμάτα τυλίχθηκε στις φλόγες (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
 
Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής μια μονοκατοικία που βρίσκεται σε πάροδο της οδού Βενετσάνου Κετσέα τυλίχθηκε στις φλόγες όταν για άγνωστο λόγο προκλήθηκε έκρηξη στον καυστήρα του καλοριφέρ.
Στο σπίτι βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες που το μόνο που πρόλαβαν ήταν να το εγκαταλείψουν αφού η φωτιά επεκτάθηκε άμεσα.
Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ οι ζημίες είναι μεγάλες και είναι σε όλο το σπίτι.  Video:  Φωτιά Καλαμάτα- 11-12-2015 , https://youtu.be/bqJ6uyWfkeI  .-
 
***  «Αλλάζει» πάλι  ΣΉΜΕΡΑ ο καιρός στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 12/12/2015 προβλέπεται αρχικά άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΉ  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ  :
ΠΑΟ... και μαθηματικά στους 16 με 30άρα στη Ζιέλονα Γκόρα
***  Σε αγώνες της 9ης αγωνιστικής στη Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 67-86
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Κίμκι (Ρωσία) 69-78
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 79-61

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 7-2 16
Κίμκι 5-4 14
Ερυθρός Αστέρας 4-5 13
Ρεάλ Μαδρίτης 4-5 13
Μπάγερν Μονάχου 4-5 13
Στρασμπούρ 3-6 12

2ος ΟΜΙΛΟΣΛιμόζ (Γαλλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 67-76
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 95-86
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 82-85

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 8-1 17
Αναντολού Εφές 5-4 14
Λαμποράλ Κούτσα 5-4 14 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-5 13
-------------------------------
Αρμάνι Μιλάνο 3-6 12
Λιμόζ 2-7 11

3ος ΟΜΙΛΟΣΚαρσίγιακα (Τουρκία)- Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 78-88
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 88-92
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 82-51
Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπισάν (Γαλλία), Μάντιλα (Φινλανδία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8 (1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14 (1), Καλάθης 18 (3), Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Σάσο Φιλιπόφσκι): Μπουστ 5, Ρέινολντς 8 (2), Σέβτσικ 6, Πόνιτκα Μαρ. 2, Πόνιτκα Ματ. 11 (1), Γκρουσέτσκι, Χρίτσανιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3 (1), Μπορόβνιακ 3, Κόζαρεκ 8 (1)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-2 16
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-4 14 Προκρίθηκαν
Παναθηναϊκός 5-4 14
-------------------------------
Καρσίγιακα 2-7 11
Ζιέλονα Γκόρα 2-7 11

4ος ΟΜΙΛΟΣΜακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 85-65
Σάσαρι (Ιταλία)-Μάλαγα (Ισπανία) 65-77
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 94-66

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1 17
Μάλαγα 7-2 16
Μπάμπεργκ 5-4 14
Νταρουσάφακα 4-5 13
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-6 12
Σάσαρι 0-9 9

***  Το πρόγραμμα και η βαθμολογία Στην Α1 βόλεϊ ανδρών...:Αγωνιστική σε... δύο δόσεις με ντέρμπι Θεσσαλονίκης
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
«Μ. Μερκούρη» 19:00 Ολυμπιακός-Λαμία (Μουλά Ε., Μυλωνάκης)
Μίκρα 20:00 Ηρακλής-ΠΑΟΚ (Δανιηλίδου, Γεωργιάδης)
«Ν. Σαμαράς» 20:00 Ορεστιάδα-ΑΟΠ Κηφισιάς (Δεληκωστίδης, Στεργιόπουλος Δ.)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
«Δ. Βικέλας» 17:00 Φοίνικας Σύρου-Εθνικός Αλ/λης (Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος)
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός-Παναθηναϊκός (Γεωργουλέας, Μουλά Λ.)
Αγυά 19:00 Παναχαϊκή-Άρης (Βουδούρης, Κουτσούλας)
***  Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής  Στη Football League:
«Σκόνταψε» η Λάρισα φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην Καρδίτσα
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα 1-1

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
15:00 Κισσαμικός - Πανελευσινιακός 1-0 
15:00 Ζάκυνθος - Χανιά   3-3
15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αγροτικός Αστέρας  0-0
15:00 Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός  3-0
15:00 Εργοτέλης - Παναχαϊκή
18:00 Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

15:00 Κέρκυρα - Παναιγιάλειος
18:00 Τρίκαλα - Λαμία                
*** Στη 14η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ
«Μάχες» σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο και Λιβαδειά και Νέα Σμύρνη
ΣΑΒΒΑΤΟ
15:00 (Καυτανζόγλειο) Hρακλής - Πανθρακικός  0-0
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα  0-1
19:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - ΑΕΚ  1-1

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Βέροια
17:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Καλλονή
19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ

~***Αθλητική ατζέντα: Η αγωνιστική δράση σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ βόλεϊ          
     
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ντέρμπι σε «Β. Μαλαφέκας», «Π. Μπαχράμης» για την 14η αγωνιστική
 Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤ’ ΑΡΦΑΡΑ
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Πάμισος Μεσσήνης, δοκιμάζεται σήμερα με τον Αστέρα στ’ Αρφαρά στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής (προτελευταίας του α΄ γύρου). Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ντέρμπι. Το ένα είναι γειτονικό με τον φορμαρισμένο ΑΣ Ανδρούσας και «κοντράρεται» με τον Εθνικό Μελιγαλά, ενώ το άλλο είναι τοπικό και τίθενται αντιμέτωποι ο νεοφώτιστος ΑΟ Φαραί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
  ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Μ.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες θα προσπαθήσει στον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Μελιγαλά ο ΑΣ Ανδρούσας.
Ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης (ο συνεργάτης του Κώστας Καλογερόπουλος θ’ απουσιάσει ξανά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Πατσιώτη (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό) και Χάρη Μουλαβασίλη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Στο στρατόπεδο τώρα της ομάδας του Μελιγαλά ο προπονητής Κώστας Κλάδης και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’ ένα καλό αποτέλεσμα, πλησιάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο το γκρουπ των πρωτοπόρων.
Νοκ άουτ παραμένουν οι Παναγιώτης Καραντζούλιας και Νίκος Λάγιος (τραυματίες).
  ΑΡΦΑΡΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ Μ.
Ενισχυμένος με τον έμπειρο μεσοαμυντικό Γιώργο (Άκη) Ζέππο (εξέτισε την ποινή των πέντε αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί) υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πάμισο Μεσσήνης ο Αστέρας Αρφαρών. Ο προπονητής Στάθης Βανικιώτης προβληματίζεται για τη συμμετοχή του δυναμικού αμυντικού Ηλία Καπόγλη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Ο Αστέρας Αρφαρών θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα και «ποντάρει» πολλά στη δυνατή έδρα του.
Με στοχο το «διπλό» θ’ αγωνιστούν οι «πράσινοι» της Μεσσήνης, διατηρώντας έτσι τη διαφορά από τους διώκτες τους. Ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του νεαρού αμυντικού Γιάννη Τρίψα (αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον ΑΟ Κυπαρισσίας).
  ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Χωρίς τους Μούσα Γκουαγιέ (τιμωρημένος), Βαγγέλη Βαβαρούτσο (τραυματίας) και Διονύση Χανδρινό (το τελευταίο διάστημα δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας) θα παραταχθεί στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο ΑΟ Φαραί. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν μόνο νίκη, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.
Δύο απουσίες έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Συγκεκριμένα, ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Παναγιώτη Παπαδέα, Βασίλη Καρλαύτη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς). Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία.
   Οι διαιτητές των ματς της 14ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Εθνικός Μελιγαλά: Νίκας, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Πάμισος Μεσσήνης: Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννακλής, Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
 Κυριακή 13 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πανθουριακός: Η. Νικολόπουλος, Μαντάς, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Πλακογιάννης, Κασκάνης, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Μεσσηνιακός: Λάμιας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου: Μπλάνας, Ε. Παναγιωτόπουλος, Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΟ Σπερχογείας: Ζαρακοβίτης, Κ. Αντωνόπουλος, Ρέκκας
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. Πάμισος Μ. 41-4     34
2. Πύλος          33-14   31
3. ΑΟ Κυπαρισσίας    26-9     27
4. Εθνικός Μ.  26-16   26
5. Θουρία        21-19   20
6. Ανδρούσα   21-12   19
7. Μιλτιάδης    13-16   18
8. AO Φαραί   16-16   16
9. ΑΟ Σπερχογείας     17-29   15
-. Ολυμπιακός Κ.        15-20   15
-. Αρφαρά        17-24   15
12. Δώριο        14-38   13
-. Τ. Άγρας      13-22   13
14. Απόλλων Κ.          11-24   10
15. ΑΟ Διαβολιτσίου  14-27   9
-. Μεσσηνιακός           12-23   9
 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Kρίσιμα ματς σε Πύλο, «Π. Μπαχράμης», Κορδία
Με τρία κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 12ης αγωνιστικής (προτελευταίας του α΄ γύρου) του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, η φορμαρισμένη Αναγέννηση Παραλίας «κοντράρεται» με τον Κεραυνό Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι, ο Χανδριναϊκός φιλοξενεί την ΑΕ Αβίας, ενώ ο Αίαντας Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ασπροχώματος.
  ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Αβίας ο Χανδριναϊκός, ανεβαίνοντας και άλλο στην κατάταξη. Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας και ο συνεργάτης του Στάθης Θερριός, αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους και το νεαρό επιθετικό Θανάση Κοντό (απουσίασε από το προηγούμενο  ματς με τον Ηρακλή Καλαμάτας).
Στην ομάδα του Κάμπου τώρα, ο προπονητής Διονύσης Πουλής θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Θάνου Γαλανόπουλου και Νίκου Γεωργίκου (τιμωρημένοι).
Η ΑΕ Αβίας παρά τις απουσίες θα «κυνηγήσει» το «διπλό», παραμένοντας στην προνομιούχο τριάδα.
  ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση  θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Ασπροχώματος ο Αίαντας Καλαμάτας, πλησιάζοντας στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Ζέρβα, Παναγιώτη Αντωνόπουλο (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Με τον Βαγγέλη Σκουρλέτη (αντικατέστησε στα μέσα της εβδομάδας τον Τάκη Βούτσα), στον πάγκο του θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Ασπροχώματος, η οποία θέλει βαθμό ή βαθμούς. Ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να έχει στη διάθεσή του και τους Αντώνη Φίλιο, Σταύρο Χαρίτο, Αλέξανδρο Καραχάλιο (απουσίασαν από τον προηγούμενο αγώνα με τον Νέο Άρι για διάφορους λόγους).
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. – ΚΕΡΑΥΝΟΣ Κ.
Μονόδρομος είναι η νίκη για την Αναγέννηση Παραλίας στο σημερινό τοπικό ντέρμπι με τον Κεραυνό Καλαμάτας για να παραμείνει στην προνομιούχο τριάδα της Α1 κατηγορίας. Ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Γιαννακόπουλο (αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον Παπαφλέσσα Χώρας). Χωρίς τον Σταύρο Σώκαλη (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Κεραυνός Καλαμάτας. Δύσκολη δε θεωρείται η συμμετοχή του Ηλία Μπεσσή (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ο τεχνικός Νίκος Μουλατσιώτης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα, για ν’ απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.
  Οι διαιτητές των ματς της 12ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα - 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Mεθώνης
Χανδριναϊκός – ΑΕ Αβίας: Σκόρδος, Καυκάς, Ε. Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Η. Νικολόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιατέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Κεραυνός Καλαμάτας: Καστανάς, Γιαννέτσος, Τσακόπουλος
 Κυριακή 13 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ακρίτας Κορώνης: Νίκας, Τσουκάλη, Σακκάς
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας: Σερεμέτης, Παλλαδινός, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Ομόνοια: Τουρλομούσης, Ε. Αναγνωστόπουλος, Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Παπαφλέσσας Χώρας: Σκόρδος, Βοσνάκης, Κυριόπουλος
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Εράνη Φ.     36-10   29
2. Κορώνη       24-10   24
3. Αναγέννηση Π.       21-13   22
-. ΑΕ Αβίας     14-10   22
5. Ομόνοια      22-16   17
6. Αίαντας Κ.  15-10   16
-. Ασπρόχωμα 15-16   16
-. Χανδριναϊκός           20-18   16
9. Χώρα          16-18   13
10. Πεταλίδι    13-24   10
11. Νέος Άρις 12-30   9
12. Κεραυνός Κ.         7-18     8
13. Ηρακλής Κ.           9-16     5
14. ΑΟ Μεθώνης        6-21     3
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
 Με τρεις συναντήσεις ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής
Με τρεις συναντήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι δύο είναι για τον 1ο όμιλο, όπου ο ΠΑΟ Καλού Νερού αντιμετωπίζει την ΑΕ Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι και ο Διαγόρας Κοπανακίου «κοντράρεται» με τη Θύελλα Μερόπης.
Η τρίτη είναι για τον 2ο όμιλο με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας να φιλοξενεί τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.
  Οι διαιτητές των ματς της 10ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
  Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης: Καρβούνης, Παλλαδινός, Κασκάνης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Γεωργαντάς, Γαλακούτης, Ταβουλαρέας
 Κυριακή 13 Δεκεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Παπαφλέσσας Άμφειας: Σερεμέτης, Γ. Μιχαλόπουλος, Ρηγοπούλου
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Γιαννακλής, Λίγγρης, Τσαούση
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Πατίστα: Ψηλοπαναγιώτης, Π. Ηλιόπουλος, Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΕ Αιθαίας – Ατρόμητος Πλατέος: Μανιατέας, Τσαούση, Μπότη
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – ΑΕΚ Καλαμάτας: Γεωργαντάς, Τάγαρης, Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Καστανάς, Τσέλο, Καμπούρης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Στενωσιάς: Καρβούνης, Ρηγοπούλου, Καράβολας
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Δόξα Καλαμάτας: Βρυώνης, Γαλακούτης, Σταύρου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Ατρόμητος Καλαμάτας: Παναγιωτόπουλος, Λίγγρη, Χέλη
  Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Oι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας του β΄ γύρου
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου) το πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αύριο (το κυρίως «μενού»), τη Δευτέρα και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, είναι οι εξής:
  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων: Τουρλομούσης, Βοσνάκης, Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΣ Φυτειάς: Π. Ηλιόπουλος, Κυριόπουλος, Σταύρου
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Βασίλης Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – ΠΑΟΚ: Καρβούνης, Καράβολας, Α. Μιχαλόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Θησέας Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Μαντάς, Σταυρόπουλος
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας: Σακκάς, Χέλη, Μπότη
 Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΟ Χατζή: Παλλαδινός, Ρηγοπούλου, Α. Μιχαλόπουλος
 Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
Νέστορας Πύλου – ΑΕ Λογγάς: Καστανάς, Καυκάς, Αναγνωστόπουλος
Ρεπό: ΑΟ Βέργας
 Παιδικό ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δεκατρείς αγώνες σήμερα
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 5 ομίλους του παιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, καθώς διεξάγονται 13 αγώνες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχει ως εξής:
Ώρα  – 9.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Γ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Διαβολιτσίου: Ρέκκας
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας: Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΣ Ανδρούσας: Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Ηρακλής Καλαμάτας: Ταβουλαρέας
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Θησέας Καλαμάτας: Π. Ηλιόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – ΑΟ Σπερχογείας: Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Εράνη Φιλιατρών: Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – ΑΟ Κυπαρισσίας: Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Μεθώνης: Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Τσικλητήρας Πύλου: Γιαννέτσος
Ώρα 1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Μεσσηνιακός – Αίαντας Καλαμάτας: Μανιατέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Τσακόπουλος
Ρεπό: Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλαμάτας
ΜΠΑΣΚΕΤ Α΄ ΑΝΔΡΩΝ
Ενδιαφέροντα ματς σε Τέντα, Βλχιώτη, Σπάρτη
Τέσσερα ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα, ο Άτλας Καλαμάτας «κοντράρεται» με την Καλαμάτα, ο Ευκλής Καλαμάτας φιλοξενεί τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, ο ΑΓΟΝ Γυθείου αντιμετωπίζει τον ΓΣ Μεσσήνης, ενώ η ΑΕ Σπάρτης «συγκρούεται» με τον ΝΟ Πύλου.
Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν έχουν ως εξής:
Σήμερα – ώρα 4.00 μ.μ.
ΔΣ Βλαχιώτη
Λάκωνας ΑΓΟΝ Γυθείου – ΓΣ Μεσσήνης: Παν. Καρδαράς, Λαζ. Ντάσι
6.00 μ.μ.
Τέντα
Ευκλής Καλαμάτας – ΓΣ Γαργαλιάνων: Λ. Νάστος, Κ. Μπακετέας
6.30 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης – ΝΟ Πύλου: Παν. Μαγκαφάς, Παν. Χριστόπουλος
8.00 μ.μ.
Τέντα
Άτλας Καλαμάτας – Καλαμάτα: Πετρ. Ρίζος, Δημ. Σχοινάς
 Αύριο – ώρα 4.30 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα 80 – Απόλλων Τρίπολης: Πετρ. Ρίζος,
6.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – Ακάδημος Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Παν. Καρδαράς
 ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα με 4 συναντήσεις
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το οποίο διεξάγεται σε 2 ομίλους.
Το σημερινό πρόγραμμα  των συναντήσεων με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχει ως εξής:
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ώρα 6.00 μ.μ.
ΔΣ Κυπαρισσίας
Δίων Κυπαρισσίας – ΠΑΟΚ Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Χρ. Θωμόπουλος.
  2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΠΟΕΛ Μολάων – Φιλαθλητικός Σπάρτης: Γ. Δούβρης, Γ. Τσούβαλης
Ώρα 6.30 μ.μ.
ΔΣ Βλαχιώτη
Άρης Σκάλας – ΑΣ Λάκων Κρόνος: Παν. Καρδαράς, Λ. Ντάσι
Ώρα 8.30 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
Ολυμπιάδα Δαφνίου – ΑΟ Μονεμβασιάς: Παν. Μαγκαφάς, Παν. Χριστόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρεις αγώνες για το πρωτάθλημα κορασίδων
 Αγωνιστική δράση και σήμερα στο πρωτάθλημα μπάσκετ Κορασίδων της ΕΚΑΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται τρεις συναντήσεις που είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
Ακάδημος Καλαμάτας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Λ. Νάστος, Χρ. Νικητόπουλος
ΑΚΔ Τρίπολης
ΓΕ Άμιλλα Τρίπολης – Πελασγός Μεγαλόπολης: Χρ. Καρνέζης, Ι. Παπαχαραλάμπους
Ώρα 6.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – ΣΕΦΑ Αρκαδικός: Χρ. Καρνέζης, Ι. Παπαχαραλάμπους
  A2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Επιστροφή στις νίκες με Θρίαμβο θέλει σήμερα ο Μεσσηνιακός
 ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
 Για την 8η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών ο Μεσσηνιακός θα υποδεχθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου. Παρά την ήττα στην Πετρούπολη η καλαματιανή ομάδα είναι ιδιαίτερα δυνατή (και) φέτος και σε πολύ καλή κατάσταση, όπως αποδείχθηκε με την εύκολη επικράτηση σε βάρος του ακρίτα για το κύπελλο Ελλάδος. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι οι «πράσινες» προσπέρασαν μπάι την 2η αγωνιστική της β’ φάσης, κατά την οποία θα διεξαχθούν μόνο τέσσερις αγώνες στις 23/12 κι έτσι η καλαματιανή ομάδα θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο θεσμό με το νέο έτος.
Όσο για τη σημερινή αναμέτρηση, το 3ποντο είναι απολύτως στις δυνατότητες του Μεσσηνιακού, καθώς μάλιστα δεν υπάρχουν καθόλου αγωνιστικά προβλήματα για την παίκτρια-προπονήτρια Γωγώ Σουρή, με εξαίρεση την Εβελίνα Μπεσή.
Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής
Σήμερα
5 μ.μ.: Πανιώνιος-Παλλήνη: Κτενάς-Γεμενής
6 μ.μ.: Μεσσηνιακός-Θρίαμβος: Χανδρινός-Σαραβελάκης
6 μ.μ.: Ιωνικός-Ευρυάλη: Χαμπιλού-Γεωργάκη
8 μ.μ.: Ακρίτας-Κόρινθος: Γιαννακάκος-Τσουμελέας
Κυριακή 4.45 μ.μ.: Πετρούπολη-Ίωνες: Ρίγκος-Πρέντζας
 ΑΚΡΙΤΑΣ
Χωρίς Πανταζοπούλου απόψε στο Κλειστό με Κόρινθο
Την Κόρινθο θα υποδεχθεί απόψε στις 8:00 στο Κλειστό της Παραλίας ο Ακρίτας, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται ιδιαίτερα δυνατή. Πάντως ο ορισμός του αγώνα τόσο αργά ίσως …αποτρέψει τις παίκτριες του Μπάμπη Μυτσκίδη από τον …πειρασμό να αφήσουν το παιχνίδι να κριθεί στα 5 σετ, όπως έχει γίνει στα 6 από 7 φετινά παιχνίδια της καλαματιανής ομάδας!
Με εξαίρεση την Νάνσυ Πανταζοπούλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, όλες οι υπόλοιπες παίκτριες αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών». 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
                                                                                                                     
    
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
                                                                                                                                        
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4450  video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2689 video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        9830  βίντεο   .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου