Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 27  Δεκεμβρίου  2015  :
~


27 Δεκεμβρίου
Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου (1) (†34). Μάρτυρος Μαυρικίου (2) και των συν αυτώ 70 μαρτύρων. Οσίων Θεοδώρου του Γραπτού (†840), Θεοδώρου Α` αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Λουκά του Τριγληνού.
(1)Υπήρξε ένας από τους επτά διακόνους τους οποίους εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί και χειροτόνησαν οι Άγιοι Απόστολοι, με σκοπό να επιβλέπουν τη διαχείριση των τροφίμων και των χρημάτων των χριστιανικών κοινοτήτων. Ο Στέφανος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Για τη προσφορά και τις αρετές του τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Με το χάρισμα αυτό θεράπευε ασθενείς και αποδείκνυε τη δύναμη του Χριστού. Με τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση ανέτρεπε εύκολα τις κακοδοξίες των Ιουδαίων για το έργο του Χριστού, προκαλώντας την οργή και το φθόνο τους. Κάποιοι μάλιστα από τους φανατικούς Ιουδαίους τον συκοφάντησαν και τον οδήγησαν σε απολογία μπροστά στους αρχιερείς. Όταν ο Στέφανος απολογήθηκε κατατρόπωσε το συνέδριο και τους αρχιερείς προκαλώντας την οργή τους. Έπειτα από την απολογία του, οι Ιουδαίοι τον έσυραν έξω από το δικαστήριο και τον θανάτωσαν δια λιθοβολισμού.
(2)Ο άγιος Μαυρίκιος και οι άγιοι 70 μάρτυρες μαρτύρησαν στα χρόνια του βασιλιά Μαξιμιανού. Ήταν στρατιώτες που διέμεναν στην Απάμεια της Βιθυνίας του Πόντου. Όταν τους κάλεσε ο βασιλιάς, οι άγιοι ομολόγησαν ενώπιόν του, ότι ήταν Χριστιανοί. Αμέσως τους αφαίρεσαν τις στρατιωτικές ζώνες και τους έριξαν στη φυλακή. Ο Μαξιμιανός για να κάνει να υποφέρει ο Μαυρίκιος περισσότερο, αποκεφάλισε μπροστά του τον υιό του. Στη συνέχεια έδεσε τους μάρτυρες σε πασσάλους και τους άφησε δίπλα σε βαλτόνερα. Μετά από δέκα μαρτυρικές ημέρες παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.  ~
Σήμερα 27/12/2015 εορτάζουν:
Μετά την Χριστού Γέννησιν, Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος, Άγιος Θεόδωρος ο Γραπτός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΣήμερα οι άνθρωποι ζητούν να τους αγαπήσουν και γι' αυτό αποτυγχάνουν. Το σωστό είναι να μην ενδιαφέρεσαι αν σε αγαπούν, αλλά αν εσύ αγαπάς τον Χριστό και τους ανθρώπους. Μόνο έτσι γεμίζει η ψυχή.
~
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της
~ Απολυτίκιο Αρχιδιακόνου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος - 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  , https://youtu.be/5SZFQU422ak?list=PL39609B35298A9A5A  .-

Βιογραφία
Ο Άγιος Στέφανος ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μεταξύ των επτά διακόνων, που εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί για να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών, ώστε να μη γίνονται λάθη και τους χειροτόνησαν οι Άγιοι Απόστολοι. Αν και κουραστική η ευθύνη του επιστάτη για τόσους αδερφούς παρ’ όλα αυτά ο Στέφανος έβρισκε καιρό και δύναμη για να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Χριστού. Και όπως αναφέρει η Αγία Γραφή: «Στέφανος πλήρης πίστεως καὶ δυνάμεως ἐποίει τέρατα καὶ σημεῖα μεγάλα ἐν τῷ λαῷ».(Πραξ. Αποστόλων, στ΄8-15, ζ΄1-60). Δηλαδή ο Στέφανος, που ήταν γεμάτος πίστη και χάρισμα ευγλωττίας δυνατό, έκανε μεταξύ του λαού μεγάλα θαύματα, που προκαλούσαν κατάπληξη και αποδείκνυαν την αλήθεια του χριστιανικού κηρύγματος.
Ο Στέφανος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Για τη προσφορά και τις αρετές του τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Με το χάρισμα αυτό θεράπευε ασθενείς και αποδείκνυε τη δύναμη του Χριστού. Με τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση ανέτρεπε εύκολα τις κακοδοξίες των Ιουδαίων για το έργο του Χριστού, προκαλώντας την οργή και το φθόνο τους.
Οι Ιουδαίοι, όμως, καθώς ήταν προκατειλημμένοι, εξαπέλυσαν συκοφάντες ανάμεσα στο λαό, που διέδιδαν ότι άκουσαν το Στέφανο να βλαστημεί το Μωϋσή και το Θεό. Με αφορμή, λοιπόν, αυτές τις συκοφαντίες, που οι ίδιοι είχαν ενσπείρει, άρπαξαν με μίσος το Στέφανο και τον οδήγησαν μπροστά στο Συνέδριο, τάχα για να απολογηθεί. Η απολογία του Στεφάνου υπήρξε πρότυπο τόλμης και θάρρους. Χωρίς να φοβηθεί καθόλου, εξαπέλυσε λόγια - κεραυνούς εναντίον των Ιουδαίων. Και από υπόδικος, ορθώθηκε θυελλώδης ελεγκτής και κατήγορος. Τότε ακράτητοι από το μίσος οι Ιουδαίοι, τον έσυραν έξω από την πόλη, όπου τον θανάτωσαν με λιθοβολισμό. Εκεί φάνηκε και η μεγάλη συγχωρητικότητα του Στεφάνου προς τους εχθρούς του με τη φράση του, «Κύριε, μὴ στήσης αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην». Κύριε μη λογαριάσεις σ’ αυτούς την αμαρτία αυτή.
***  Τι έλεγαν στα θύματά τους οι απατεώνες για να τους αποσπάσουν χρήματα         
     
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 31χρονος Βούλγαρος από την Πάτρα, που είχε ρόλο «εισπράκτορα» στην ομάδα που αναστάτωνε οικογένειες, πως μέλους τους έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ανήλικο ή ότι το ίδιο έχει τραυματισθεί σοβαρά και κανόνιζαν ραντεβού για είσπραξη χρημάτων, δήθεν από δικηγόρο, γιατρό ή οδηγό ασθενοφόρου.
Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ενώ συνελήφθη την Κυριακή μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν ειδοποιήθηκε από οικογένεια από την οποία οι δράστες επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα.
Συνολικά, σε Μεσσηνία και Ηλεία, έχουν καταγραφεί 46 περιστατικά από τους ίδιους δράστες, ενώ μόνο σε μια περίπτωση κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 10.000 ευρώ.
  Σενάρια
Οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορους τρόπους και σενάρια για να πείσουν τα θύματά τους να τους καταβάλουν χρήματα. Το βασικότερό τους σενάριο, ήταν ότι μέλος της οικογένειας έχει χτυπήσει σοβαρά ανήλικο σε τροχαίο ατύχημα ή ότι είχε τραυματισθεί το ίδιο.
Στην περιοχή της Καλαμάτας επιχείρησαν να εξαπατήσουν συνολικά 31 άτομα. Σε μια περίπτωση, άγνωστη γυναίκα μέλος της ομάδας, μιλώντας σπαστά ελληνικά, τηλεφώνησε σε οικογένεια και προσποιούμενη τη δικηγόρο, ανέφερε ότι ο γιος τους είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με ανήλικο παιδί, έχει συλληφθεί και χρειάζεται χρήματα. Το τηλέφωνο πήρε στη συνέχεια ένας άνδρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον γιο της οικογένειας.
Σε άλλη οικογένεια, πήρε τηλέφωνο κατευθείαν άντρας και προσποιήθηκε το γιο της οικογένειας, λέγοντας πως έχει εμπλακεί σε τροχαίο με ανήλικο παιδί.
Το ίδιο ακριβώς σενάριο παρουσίασαν οι δράστες και σε τρίτη οικογένεια στην Καλαμάτα και ζήτησαν το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ από άλλη οικογένεια ζήτησαν 40.000 ευρώ προκειμένου ο «γιος» να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Σε άλλη περίπτωση τηλεφώνησαν στους παππούδες και τους είπαν ότι ο εγγονός τους προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μια γυναίκα προσποιήθηκε τη δικηγόρο και ένας άντρας τον εγγονό, απαιτώντας το ποσό των 50.000 ευρώ.
Σε μια άλλη οικογένεια, η γυναίκα προσποιήθηκε τη γιατρό, λέγοντας ότι ο γιος τους έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έχει σπάσει και τα δύο του πόδια, με αποτέλεσμα να απαιτείται χειρουργείο και πως χρειάζονται άμεσα για υλικά, το ποσό των 8.000 ευρώ.
Μεσημεριανές ώρες αυτή τη φορά άνδρας, μέλος της ομάδας, τηλεφώνησε σε γυναίκα και προφασιζόμενος το γιατρό, ανέφερε ότι η κόρη της έχει υποστεί διπλό κάταγμα στο πόδι ενώ είχε σπάσει και τα δόντια της, απαιτώντας το ποσό των 8.000 ευρώ για την αποκατάστασή της, ενώ προκειμένου να γίνει πιστευτός, μια γυναίκα από το βάθος φώναζε, προσποιούμενη την κόρη.
  Πήραν 10.000 ευρώ
Σε άλλη οικογένεια, τηλεφώνησε γυναίκα, όπου προφασιζόμενη την αστυνομικό ανέφερε ότι η κόρη τους είχε προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με ανήλικο παιδί και ζήτησε 20.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να αφεθεί ελεύθερη, ενώ μια γυναίκα από το βάθος φώναζε, προσποιούμενη την κόρη.
Σε μια γυναίκα, τηλεφώνησαν το βράδυ και ένας άνδρας προφασιζόμενος τον αστυνομικό της είπε ότι η νύφη της είχε προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με ανήλικο παιδί, ζητώντας το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ και πάλι μια γυναίκα φώναζε από το βάθος.
Στους Γαργαλιάνους, μία γυναίκα τηλεφωνούσε και προσποιούμενη την κόρη  έλεγε ότι βρίσκεται στο τμήμα και χρειάζεται βοήθεια.
Στην Κυπαρισσία τηλεφώνησαν σε σπίτι και άγνωστος άνδρας, προφασιζόμενος τον ιατρό, ανέφερε ότι το εγγόνι τους έπεσε και έσπασε το πόδι του στον παιδικό σταθμό, και ζήτησε χρήματα για το χειρουργείο.
Στην Ηλεία, ο άνδρας που τηλεφώνησε προσποιήθηκε τον αστυνομικό και ανέφερε ότι η κόρη της οικογένειας, έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με παιδί, ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μια γυναίκα από το βάθος φώναζε. Η οικογένεια συμφώνησε και τελικά σε άγνωστο άτομο που πήγε σπίτι τους παρέδωσαν το ποσό των 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια, στο πρόσωπο του άγνωστου στον οποίο έδωσαν τα χρήματα, αναγνώρισαν τον 31χρονο «εισπράκτορα» που συνελήφθη στην Καλαμάτα. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Απίστευτο! Πήγε στον τάφο του πατέρα της και βρήκε… κάποιον άλλον!
Απίστευτο! Πήγε στον τάφο του πατέρα της και βρήκε… κάποιον άλλον!
~  Μπροστά σε μια ανεξήγητη εικόνα βρέθηκε η κα Μ.Μ., όταν πήγε στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ανήμερα των Χριστουγέννων για να επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα της, αλλά διαπίστωσε ότι εκεί είχε ταφεί κάποιο άλλο άτομο και μάλιστα… γυναίκα.
Σύμφωνα με την κα Μ. αυτοί που έκαναν την εκταφή, χωρίς φυσικά να ενημερώσουν την ίδια και την οικογένεια της, δε φρόντισαν ούτε να απομακρύνουν εικόνες και άλλα αντικείμενα, που υπήρχαν στον τάφο του πατέρα της, αλλά παρέμεναν ακόμη εκεί.
Εξάλλου από αυτά κατάλαβε η ίδια ότι επρόκειτο για τον τάφο του πατέρα της.
Η κα Μ. επικοινώνησε με τον εφημέριο του κοιμητηρίου, ο οποίος έκπληκτος από το γεγονός προσπάθησε να τη βοηθήσει, ανοίγοντας της το οστεοφυλάκιο, προκειμένου να βρεθούν τα οστά του πατέρα της.
Τα οστά όμως δεν υπήρχαν πουθενά.
Τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της έχουν αναστατωθεί από την υπόθεση αυτή, καθώς δε γνωρίζουν πού βρίσκονται τα οστά του δικού τους ανθρώπου.

***  Ανοίγουν σήμερα ξανά τα καταστήματα της Καλαμάτας - Όλο το ωράριο για τις τελευταίες ημέρες του 2015         
       
Κυριακή σήμερα και τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν αφού ισχύει το εορταστικό ωράριο το οποίο έχει ως εξής:
27-12-15 Κυριακή 11.00 – 19.00
28-12-15 Δευτέρα 8.30 – 14.00 & 17.00 – 21.00
29-12-15 Τρίτη 8.30 – 14.00 & 17.00 – 21.00
30-12-15 Τετάρτη 8.30 – 14.00 & 17.00 – 21.00
31-12-15 Πέμπτη 8.30 – 19.00
1-1-16 Παρασκευή Αργία
2-1-16 Αργία
3-1-16 Αργία 

*** Οι ιατροδικαστές προειδοποιούν: Για να είμαστε αχρείαστοι, προσοχή με τα όρια του αλκοόλ στις γιορτές         
     
Με ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν τα όρια της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και συστήνουν την ακριβή τήρησή τους προκειμένου «να ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία ατυχήματα»
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία ελπίζει σε αυτές τις γιορτές όλοι οι οδηγοί να είναι πιο προσεχτικοί, ειδικά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, έτσι ώστε «όλοι οι ιατροδικαστές να είμαστε αχρείαστοι»
Συνυφασμένο με το γιορτινό κλίμα των ημερών το αλκοόλ, ωστόσο, τείνει να μετατρέπεται συχνά σε άκρως επικίνδυνο ή και μοιραίο παράγοντα κατά την οδήγηση και την οδική ασφάλεια. Με ανακοίνωσή τους οι Έλληνες ιατροδικαστές υπενθυμίζουν τα όρια της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και συστήνουν την ακριβή τήρησή τους προκειμένου «να ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία ατυχήματα και εμείς οι ιατροδικαστές να είμαστε αχρείαστοι».
Στην Ελλάδα, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν, σύμφωνα με τα στατιστικά, την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών.
Η επίπτωση του αλκοόλ στην οδήγηση… γνωστή και μη εξαιρετέα: η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την εγρήγορση του οργανισμού, την ικανότητα αναγνώρισης κινδύνου, την ικανότητα παρακολούθησης αλλαγής των συνθηκών και αυξάνει δραματικά το χρόνο που χρειάζεται ο εγκέφαλος του οδηγού να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον, ικανότητες εξαιρετικά σημαντικές κατά την οδήγηση.
Πότε ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ
Η θεωρία είναι γνωστή, ωστόσο, οι Έλληνες οδηγοί αποδεικνύεται ότι δυσκολεύονται στην... πράξη. Το «ακόμη ένα ποτηράκι» ή «το τελευταίο ποτηράκι» αποτελούν τις πιο συχνές υποσχέσεις που δίδουν οι οδηγοί στους εαυτούς τους και τους άλλους τις γιορτινές ημέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, βάσει του νόμου ένας οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του είναι από 0,50 γραµµάρια ανά λίτρο αίµατος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραµµαρίου, ανά λίτρο εκπνεόµενου αέρα (στα γνωστά αλκοτέστ της τροχαίας).
Αυτό μεταφράζεται σε ποσότητα αλκοόλ ως εξής:  Ένα ποτήρι κρασί (125ml), μία μπύρα (330ml), ή ένα ποτήρι (40ml) ουίσκι, βότκα, τζιν περιέχουν την ίδια ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, δηλαδή περίπου 16ml ή 13 γραμμάρια. Έτσι, με την  κατανάλωση 490ml μπύρας, 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου, 55ml ουίσκι ή βότκας ή τζιν το όριο έχει «καταρριφθεί».
Η νομοθεσία προβλέπει χρηματικά πρόστιμα, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ακόμη και ακινητοποίηση οχήματος για τους οδηγούς που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο αυτό που παραβλέπουν οι Έλληνες οδηγοί είναι ότι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται πρωτίστως με τη σωματική ακεραιότητα και την ζωή τους και όχι με το όχημα ή το δίπλωμα τους.
protothema.gr  

*** Σκηνές από ταινία τρόμου στην Αχαΐα: Ληστές χτύπησαν με βαριοπούλα 54χρονο και έκλεψαν 90.000 ευρώ
Σκηνές από ταινία τρόμου στην Αχαΐα: Ληστές χτύπησαν με βαριοπούλα 54χρονο και έκλεψαν 90.000 ευρώ
~  Δεν ήταν μόνο η παρέα στην Παιανάι που έζησε ρεβεγιόν τρόμου. Αντίστοιχες σκηνές, που μοιάζουν βγαλμένες από αστυνομική ταινία έζησε και ζευγάρι στην Αχαΐα, το βράδυ των Χριστουγέννων.
Ο 54χρονος και η 38χρονη σύντροφός του, βρίσκονταν στο σπίτι τους στην περιοχή των Δουνεϊκων επί της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου όταν, σύμφωνα με το ilialive.gr, γύρω στις 10 το βράδυ, εισέβαλαν τρεις ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλα, κρατώντας πιστόλι και βαριοπούλα, και οι οποίοι αφού ξυλοκόπησαν τον 54χρονο κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματοκιβώτιο που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε το ποσό των 90.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές με τη βαριοπούλα έσπασαν αρχικά το παράθυρο της κουζίνας και στη συνέχεια την κεντρική πόρτα. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 54χρονη, τη σύντροφό του και το παιδί της, το οποίο ακούγοντας τα όσα συνέβαιναν βγήκε τρομαγμένο στο μπαλκόνι με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Οι δράστες εισβάλλοντας στο σπίτι άρχισαν να χτυπούν με τη βαριοπούλα τον 54χρονο στο σώμα, ενώ απειλούσαν με το πιστόλι τον ίδιο και την 38χρονη, για να τους πουν που έχουν χρήματα.
Οι δράστες φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι και από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, κατέβηκαν στο ισόγειο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του γιου του 54χρονοου  και ένα κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έσπασαν την πόρτα και μέσα στο χώρο αναζήτησαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί, πακτωμένο στον τοίχο. Κατάφεραν να το αποκολλήσουν και να τραπούν στη συνέχεια σε φυγή με το αυτοκίνητο που είχαν έρθει και που προφανώς τους περίμενε και τέταρτος δράστης.
Όσο συνέβαιναν αυτά, ο γιος της 38χρονης κάλεσε στο κινητό το γιο του 54χρονου και στη συνέχεια την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του 54χρονου βρισκόταν κοντά και έσπευσε στο σπίτι, όπου είδε τους ληστές να φεύγουν και τους καταδίωξε για λίγο, πριν αυτοί επιταχύνουν και χαθούν μέσα στη νύχτα, ενώ στιγμές αργότερα έφτανε στο σημείο αστυνομικοί.
Οι δράστες είχαν δέσει και ακινητοποιήσει τον 54χρονο και την 38χρονη χειροπόδαρα με τη χρήση φαρδιάς ταινίας περιτυλίγματος. Ο 54χρονος βρέθηκε αιμόφυρτος μετά τα χτυπήματα  από τη βαριοπούλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
www.ilialive.gr  .-

***  Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο
~  Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 βαθμών Ρίχτερ κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και 5,4 βαθμών κατά το Ευρωμεσογειακό σημειώθηκε στις 13.03 στο νότιο Αιγαίο, κοντά στην Κάρπαθο.
To εστιακό βάθος του σεισμό εντοπίζεται στα 10 χλμ. και το επίκεντρό του στα 19 χλμ.ανατολικά της Καρπάθου και 131 νοτιοδυτικά της Ρόδου

***   «Έφυγε» από τη ζωή η αδελφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσω
«Έφυγε» από τη ζωή η αδελφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσω
~  Η αδελφή του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία της αδερφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσως, θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για την απώλεια της Βάσως Μεϊμαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του καλού φίλου και συναγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα, που διακρίθηκε ως οικογενειάρχης, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια και την κοινωνική της προσφορά. Θερμά συλλυπητήρια στα τρία παιδιά της και τους οικείους της».
Τα συλλυπητήριά του στον κ. Μεϊμαράκη, μέσω Twitter, εξέφρασε τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο συνυποψήφιός του για την προεδρία της ΝΔ στο δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου, Κυριάκος Μητσοτάκης.  www.Protothema.gr  .-

***  Economist: Πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλυσόδεσε την Ελλάδα σε ένα φτωχό μέλλον
Economist: Πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλυσόδεσε την Ελλάδα σε ένα φτωχό μέλλον
~  Με ένα σκίτσο, ο Economist σκιαγραφεί τις διαφορές ανάμεσα στις θέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου A. Μέρκελ.
Ειδικότερα ο διάσημος σκιτσογράφος Kevin Kallaugher, γνωστός ως KAL, σκιαγραφεί την πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και πως αλυσόδεσε την Ελλάδα σε ένα φτωχό μέλλον.
Στο σκίτσο εμφανίζεται ο Ελληνας πρωθυπουργός επάνω σε έναν οδοστρωτήρα, με δυναμικό-μαχητικό ύφος, κρατώντας τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ οδηγεί μια νταλίκα. Πριν συναντηθούν, τους χωρίζει… μια λεζάντα που γράφει: «Επιτέλους θα συναντηθούν»…
skitso
www.enikonomia.gr  .-

***   Για να μη μπερδεύεσαι Έλληνα δεν έχουμε ενωμένη Ευρώπη εμείς είμαστε οι σκλάβοι τους
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε ποτέ Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μία αυτοκρατορία που έχει υποδουλώσει την...
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε ποτέ Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μία αυτοκρατορία που έχει υποδουλώσει την Ελλάδα απλά στα σημερινά χρόνια η υποδούλωση έχει αλλάξει μορφή. Απλοί σκλάβοι είμαστε που ψηφίζουμε τον μαστιγωτή μας. ΄
Δεν έχουμε τίποτα ίδιο με την Ευρώπη και δεν υπάρχει και η διάθεση από την Ευρώπη να αλλάξει αυτό. Ούτε καν στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Πόσο μάλλον για το οικονομικό θέμα. Δεν διαφέρει σε τίποτα από την Τουρκοκρατία η μόνη διαφορά είναι ότι εκεί είχες έναν Πασά Ενώ τώρα την Τρόικα. Για  την Ελλάδα  μας δεν είναι φίλοι , ούτε οι Γερμανοί , ούτε οι Γάλοι ούτε  πάρα πολύ άλλοι  .- Δυστυχώς γι΄αυτούς τους  ευρωπαίους  φίλια είναι το δικό  τους συμφέρον . Φίλοι γι΄ αυτούς είναι τα οικονομικά  τους συμφέροντα , τα πετρέλαια  , οι υδατάνθρακες , γι΄ αυτό και  φίλους έχουν τους Τούρκους,  όπου  και  επενδύουν ! Για  μας  κατά την γνώμη  μου  πραγματικοί φίλοι είναι  οι Ρωσία και  .... Δυστυχώς δεν έχουμε  πολιτικούς  !! Έχουμε  μαριονέτες που κινούντε σύμφωνα με διαθέσεις των  εχθρών  μας , διότι σπούδασαν στην Γερμανία , Γαλλία  , Η.Π.Α. κ.λ.π.
Καληνύχτα Ελλάδα αν ποτέ ξυπνήσεις ξύπνα και εμένα…

***  Ένα ακόμα μοναδικό βίντεο 6 λεπτών από την Καλαμάτα του 1985         
       
Χθες δημοσιεύσαμε ένα ξεχωριστό βίντεο με την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το 1985.
Σήμερα η σελίδα στο facebook "Φωτογραφίες της Καλαμάτας μέσα στο χρόνο" δημοσιεύει  ένα ακόμα βίντεο 6 λεπτών  που δείχνει όλη την πόλη μας πριν 30 χρόνια, ένα βίντεο γεμάτο αναμνήσεις για όσους έζησαν την Καλαμάτα τότε, αλλά και ένα βίντεο που θα δείξει σε όσους δεν είχαν γεννηθεί τότε πόσο έχει αλλάξει η πόλη μας σε σχέση με σήμερα
 Βίντεο  ., Η πόλη της Καλαμάτας το 1985 : { Η πόλη της Καλαμάτας απο ενα ντοκυμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης το 1985 με τίτλο ''Τα Λιμάνια μας ''Στο βίντεο βλέπουμε την πλατεία 23ης Μρτίου την πλατεία Υπαπαντής, την παραλία, το Σιδηροδρομικό Σταθμό και άλλες γωνιές της πόλης. Εχουν γίνει περικοπές απο το αρχικό βίντεο γιατί σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε κομμάτια της πόλης απο το παρελθόν. }   ,   https://youtu.be/BNdFFlQb7CM
~
***  Στο τραπέζι η επέκταση του αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια         
     
Η πλήρης συγκοινωνιακή κάλυψη της Καλαμάτας είναι ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Δημοτικές παρατάξεις, φορείς και κάτοικοι με δημόσιες παρεμβάσεις τους, καλούν τους αρμόδιους επί του θέματος να προχωρήσουν στην υλοποίηση λύσης του προβλήματος.
Προς την κατεύθυνση αυτή, επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να επεκταθεί το αστικό ΚΤΕΛ μέχρι τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, κάτι που οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαίο, αφενός επειδή δεν εξυπηρετούνται με τα περιορισμένα σήμερα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ και αφετέρου γιατί πιστεύουν ότι θα υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η τουριστική κίνηση με τα αστικά λεωφορεία.
 Χαρακτηριστικά, την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Μικρής Μαντίνειας, μεταξύ εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστικού ΚΤΕΛ, της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Μικρής Μαντίνειας και των πολιτιστικών συλλόγων Βέργας και Μικρής Μαντίνειας, με θέμα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «την προοπτική επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στα όρια του δήμου Βέργας – Μ. Μαντίνειας. Θα επακολουθήσει και σύσκεψη με την κ. Νικολάκου, υπεύθυνη μεταφορών και συγκοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Σημειώνεται ότι για την επέκταση της αστικής περιοχής της Καλαμάτας, ώστε να επεκταθούν και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, κυρίως αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, γι’ αυτό και οι έχοντες τη σχετική πρωτοβουλία θα ζητήσουν τη συνάντηση με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου.  Α.Π.

***  Παρέμβαση στην πλατεία Υπαπαντής

Για την πλατεία Υπαπαντής έχει εκπονηθεί, ως γνωστό, μελέτη ανάπλασης, με την οποία θα ολοκληρωθεί και η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου. Μέχρι τότε, για λόγους ευταξίας και εξυπηρέτησης των προσκυνητών θα αποκλεισθεί η είσοδος των οχημάτων στη δυτική πλευρά του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, με την κατασκευή παρτεριών και τη διενέργεια φυτεύσεων. Το έργο θα γίνει σε συμφωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και θα είναι έτοιμο πριν τον εορτασμό της Υπαπαντής. Επιπρόσθετα, μετά τις γιορτές αναμένεται να λειτουργήσει το 11ο Νηπιαγωγείο στις νέες του εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου, αφού στις γιορτές τοποθετηθούν και οι χώροι υγιεινής. Επίσης, μετά τις γιορτές θα δοθεί σε χρήση και ο αύλειος χώρος του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Χίου, στον οποίο εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης. Τέλος, μετά την απόφαση διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για έργα αντιπλημμύρισης, την οποίαν επέδωσε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γ. Δέδες, θα εισαχθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ως θέμα της ημερήσιας διάταξης η αποδοχή της χρηματοδότησης. Επίσης, θα συζητηθεί και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΚ, που θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου αντιπλημμύρισης από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα, καθώς έχει εκπονήσει και τις σχετικές μελέτες. Α.Π. -

***   Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένο στις Σέρρες
Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένο στις Σέρρες -  Ώρες αγωνίας βίωσε βραδινές ώρες ανήμερα τα Χριστούγεννα ένας 92χρονος σε χωριό των Σερρών.
Δύο ληστές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού τον ακινητοποίησαν (έδεσαν τα χέρια του με σχοινί), αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και νοσηλεύεται. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: www.seleo.gr  .-

*** «Δεν θα αφήσουμε στο έλεος των εθνικιστών τους Ρώσους της Ουκρανίας»
#
 
*** ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!!! 
#ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!!!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ JAISHISLAM (ΦΩΤΟ) ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ!!!
ΗΤΑΝ ΤΟ "ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ"ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ SAMIR GOUNTAR ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ..Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ

***  ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ RIVNE.
 #
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ RIVNE.ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΝΙΑ..
ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ.."77 ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΗΚΑΝ,ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ,ΟΛΙΚΩΣ Η' ΜΕΡΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ Η'ΣΤΟΥΣ ΟΥΝΙΤΕΣ"..  Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ;; ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ

***  ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ!!!
#
ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ!!!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΤΑΤΑΡΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜ.ΔΟΛΑΡΙΑ!!!
Ο ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ,ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!
ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΟΤΑΤΑΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,LENUR ISLYAMOV,Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 560 ΑΝΤΡΕΣ.  ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ

***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  H Football League ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της 14ης και της 15ης αγωνιστικής.
Ο Εργοτέλης θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, από την Αναγέννηση Καρδίτσας για τη 14 «στροφή», ενώ, στο πλαίσιο της 15ης θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες των αγώνων
14η αγωνιστική
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου
Κισσαμικός – Καλλιθέα
Σάββατο 9 Ιανουαρίου
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
Κυριακή 10 Ιανουαρίου
Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός
ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός
Ζάκυνθος – Λαμία
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή
ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα
15η αγωνιστική
Σάββατο 16 Ιανουαρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Σμύρνης
Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Πανελευσινιακός – Αχαρναϊκός
Καλλιθέα – Αγροτικός Αστέρας
Λαμία – Χανιά
Παναχαϊκή – Κισσαμικός
ΑΕΛ – Ζάκυνθος
Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου
Παναιγιάλειος – Πανσερραϊκός
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
Εργοτέλης – Τρίκαλα

***  Κοντονής σε Γκιρτζίκη: “Να εφαρμοστούν οι νόμοι”
Κοντονής σε Γκιρτζίκη: “Να εφαρμοστούν οι νόμοι”
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής όπου τέθηκε στο τραπέζι η άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων με τους πειθαρχικούς κανονισμούς.
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή των κανονισμών εκ μέρους της ΕΠΟ και της Super League.
Χαρακτηριστικό -και πρόσφατο- παράδειγμα ήταν τα όσα έγιναν στο Περιστέρι. Δεν υπήρξε σύσταση, αλλά ούτε και διακοπή όταν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενο στο ματς Ατρόμητος-Πανιώνιος.
Αυτό αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, και την αφορμή για τη σημερινή συνάντηση Κοντονή-Γκιρτζίκη με τον υφυπουργό να εντοπίζει τη μη ενιαία εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου της ομοσπονδίας που προκαλεί κρούσματα βίας και σοβαρές αντιδράσεις.
Ο Κοντονής από τον Γκιρτζίκη ζήτησε την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων με τους υφιστάμενους κανονισμούς της ομοσπονδίας, για να μπει ένα τέλος στη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα.

***  Η Γκενκ τα δίνει όλα για Καρέλη
Η Γκενκ τα δίνει όλα για Καρέλη
~ Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα «Πράσινη» η πρόταση της βέλγικης ομάδας, που εκτιμάται ότι θα γίνει προσεχώς, θα είναι δελεαστική και θα ικανοποιεί τους «πράσινους». Δηλαδή θα είναι από 3 εκατομμύρια ευρώ και πάνω. Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον και από τις Τουλούζ, Παλέρμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Γκενκ είναι αυτή που «καίγεται» πιο πολύ για τον Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός έχει έτοιμη λίστα, που βρίσκεται και στα χέρια του Αντρέα Στραματσόνι. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθεί δανεικός ή ελεύθερος. Ο Κάιλ Λάφερτι δεν απασχολεί πλέον το «τριφύλλι», καθώς αν φύγει ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί ένας περιφερειακός επιθετικός και όχι ένας με τα στοιχεία του Βορειοϊρλανδού. Υπάρχει στα υπόψιν και ο Μαρτίνεθ της Τορίνο, που είναι κάπως «αλμυρός». Υπάρχει διάθεση πάντως από τον Γιάννη Αλαφούζο να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός σε αυτήν τη θέση και εφόσον δημιουργηθεί κενό δηλαδή, με έναν παίκτη θεωρητικά καλύτερο από τον Νίκο Καρέλη.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ στην   TV  :
Κυριακή 27/12/2015 14:00 OTE Sport 4
Μπιλμπάο - Μπανταλόνα
Ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ

16:00 OTE Sport 7
Μπάνβιτ - Καρσίγιακα
Τούρκικο πρωτάθλημα μπάσκετ

18:30 NOVASPORTS 2
Livescore ΠΑΟ - Αρης (38-37 30') στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Με «νοκ-άουτ» στον τελικό
Παναθηναϊκός - Άρης (1ος Ημιτελικός)   90-69 , (38-37) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-16 , (38-37), 69-48 , 90-69 .-
Κύπελλο Ελλάδος-Μπάσκετ
*** Ο  ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ 1η  ομάδα στο Τελικό  του Κυπέλλου στο Ελληνικό μπάσκετ .-
Αύριο 28/12/2015 : Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ    (2ος Ημιτελικός) .-
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Μητσόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9(3), Φώτσης 3(1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22(5), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 20(2), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Φλιώνης, Ουάιτ 13 (1), Ουότερς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάγκινς 16, Κοέν 5 (1), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17(1).

Προημιτελικά (7-8/10/2015)
ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 73-67
Αρης - ΑΕΚ 64-61
Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά 61-59 -παρ. (56-56κ.α.)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 27-28/12/2015
1. Παναθηναϊκός-Άρης 90-69
2. Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟΚ

Ε' Φάση - Τελικός - Κυριακή 21/02/2016

Παναθηναϊκός - Νικητής 2

20:00 OTE Sport 4
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
Ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ

***  Nεκρός ποδοσφαιριστής που εμπλεκόταν σε «στημένα» ματς
Διεθνής στο Ελ Σαλβαδόρ Nεκρός ποδοσφαιριστής που εμπλεκόταν σε «στημένα» ματς
~  Άλλη μια περίεργη υπόθεση γύρω από τα «στημένα» ματς του ποδοσφαίρου, έρχεται από το εξωτερικό για να ταράξει τα νερά. Μπορεί να μην έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όπως αποδεικνύεται όσοι αναμειγνύονται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα, δεν έχουν καλά ξεμπερδέματα.
Το πρωί της Κυριακής λοιπόν, στο μακρινό Ελ Σαλβαδόρ, δολοφονήθηκε ο 33χρονος πρώην διεθνής αμυντικός, Αλφρέδο Πατσέκο, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε τιμωρηθεί με δια βίου απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Ο λόγος που είχε τιμωρηθεί δεν ήταν άλλος από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των τεσσάρων «στημένων» (συνολικά τιμωρήθηκαν 15 ποδοσφαιριστές) αγώνων της εθνικής ομάδας για στοιχηματικούς σκοπούς.
Ο Πατσέκο δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαν Σαλβαδόρ με τα ΜΜΕ της νησιωτικής χώρας της Κεντρικής Αμερικής να αναφέρουν πως υπήρξαν και τραυματισμοί άλλων δύο ατόμων που βρίσκονταν στην παρέα του θύματος.
Ο Πατσέκο στην καριέρα του αγωνίστηκε με τις ομάδες των Άγκιλα, Ισίδρο Μεταπάν και Ρεντ Μπουλ Νιου Γιορκ στο MLS των ΗΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 25  Δεκεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-25-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS   στο  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Σάββατο  26  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή    27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-
~
                                                                                                                                             
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~    

 
                         
 
 
 
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                      

                                                                                                                
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4460 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2711 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9885  βίντεο   .-  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου