Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημνερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016

 Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016 :
~
 
Φωτογραφίες
ΑΠΟ επίσκεψη προσκύνημα  στο Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών  
~ Βίντεο από προσκύνημα και παρακολούθηση Εσπερινού παραμονή εορτασμού  Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά ,...  ΦΙΛΙΑΤΡΑ  Μεσσηνίας εσπερινός  Αγίου Χαραλάμπους 09/02/2016 : https://youtu.be/c2vb8S_VXoE .-
  Φωτογραφίες από επίσκεψη εκδρομή στον Αμπελιώνα    ...  Για καφέ  πρωϊνό στον Αμπελιώνα Ν. Μεσσηνίας Τρίτη 09-02-2016 .-

  Βίντεο από επίσκεψη στον επικούρειο
~ Επικούρειος Απόλλων Φιγαλείας ανεβαίνοντας 09/02/2016 : https://youtu.be/gzv4s3G6wPg .- 

~ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ  Φιγαλείας  αφήγηση Χ . Δ .  09/02/2016: https://youtu.be/vtDjT8GAXuM  .-
   Φωτογραφίες από επίσκεψη εκδρομής  στον ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ  ΑΠΟΛΛΩΝΑ  ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ  Ν. ΗΛΕΙΑΣ την Τρίτη  09-02-2016
9 Φεβρουαρίου
Απόδοσις της εορτής της Υπαπαντής. Ιερομαρτύρων Νικηφόρου (1) (†257), Μαρκέλλου επισκόπου Σικελίας, Φιλαγρίου επισκόπου Κουρίου, Παγκρατίου επισκόπου Ταυρομενίας († δ΄ αι.), Πέτρου του Δαμασκηνού. Μαρτύρων Αλεξάνδρου, Άμμωνος και Νικηφόρου. Οσίου Ρωμανού του Κίλικος. 
(1) O άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού και Γαληνού και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστεψε τα λόγια κάποιου συκοφάντη. O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια. Όταν το 257 ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο, έτρεξε και έπεσε στα γόνατά του και τον παρακάλεσε με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνήθηκε πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε, ο Νικηφόρος τον πλησίασε και πάλι, ασπάσθηκε τις πληγές του και του ζήτηθε να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του. O Σατρίκιος ανένδοτος, τον απομάκρυνε και οδηγήθηκε για αποκεφαλισμό. Η άρνηση και η αδιαλλαξία του Σαπρίκιου, τον κατέστησαν ανάξιο στα μάτια του Θεού. Χωρίς πλέον την δύναμη της θείας χάρης, δεν άντεξε τα βασανιστήρια και την ώρα του αποκεφαλισμού λύγισε και ζήτησε να θυσιάσει στο είδωλα. Μόλις το άκουσε ο Νικηφόρος, έτρεξε και τον παρακάλεσε να ανακαλέσει την άρνησή του. Εκνευρισμένοι τότε οι δήμιοι, αποκεφάλισαν τον Νικηφόρο και έτσι αξιώθηκε εκείνος το στέφανο του μαρτυρίου, ενώ ο Σαπρίκιος το στίγμα της ατιμίας.  
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.    Ἀγάπη τοῦ Κτίσαντος, καταυγασθεῖς τὴν ψυχήν, τοῦ νόμου τῆς χάριτος, ἐκπληρωτῆς ἀκριβής, ἐμφρόνως γεγένησαι, ὅθεν καὶ τὸν πλησίον, ὡς σαυτὸν ἀγαπήσας, ἤθλησας Νικηφόρε, καὶ τὸν ὄφιν καθεῖλες, ἐντεῦθεν ἐν ὁμονοίᾳ, ἠμᾶς διατήρησαν.
~  Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/KsvZPv_33Bc .-  
Άγιος Νικηφόρος~ Βιογραφία
O Άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού (253 - 259 μ.Χ.) και Γαληνού (259 - 268 μ.Χ.), και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστευσε στα λόγια κάποιου συκοφάντη. O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια.
Όταν το 257 μ.Χ. ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο Άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο, τρέχει και πέφτει στο γόνατά του και τον παρακαλεί με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνείται πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε ο Νικηφόρος τον πλησιάζει και πάλι, ασπάζεται τις πληγές του και του ζητά να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του. O Σατρίκιος ανένδοτος, τον απομακρύνει και οδηγείται για αποκεφαλισμό. Η άρνηση και η αδιαλλαξία του Σαπρίκιου, τον καθιστούν ανάξιο στο μάτια του Θεού. Χωρίς πλέον την δύναμη της θείας χάρης, δεν άντεξε τα βασανιστήρια και την ώρα του αποκεφαλισμού λυγίζει και ζητά να θυσιάσει στο είδωλα. Μόλις το άκουσε ο Νικηφόρος, τρέχει και τον παρακαλεί να ανακαλέσει την άρνησή του. Εκνευρισμένοι τότε οι δήμιοι, αποκεφαλίζουν τον Νικηφόρο και έτσι αξιώνεται εκείνος το στέφανο του μαρτυρίου, ενώ ο Σαπρίκιος το στίγμα της ατιμίας.
***  Πέντε τα κρούσματα γρίπης στη Μεσσηνία!

Τα 3 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου! Πέντε άτομα βρίσκονταν μέχρι πρότινος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Από αυτά, τα δύο έχουν μεταφερθεί στις κλινικές, ενώ τα τρία (δύο Έλληνες και ένας Ρουμάνος) παραμένουν στη ΜΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα συμπτώματα αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, μέχρι 38 ετών. Εν τω μεταξύ, οι φήμες για θάνατο 52χρονου από τη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος από γρίπη δεν επιβεβαιώνεται από παράγοντες του νοσοκομείου, αλλά ούτε έχει καταγραφεί στην επίσημη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πάντως, πρώτη είναι η Ελλάδα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε κρούσματα γρίπης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Τα δε συγκριτικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τους νεκρούς από γρίπη, από πέρσι, πρόπερσι και το Φεβρουάριο του 2013, πραγματικά δείχνουν ξεκάθαρα το πρόβλημα: 17 Φεβρουαρίου 2013 είχαν χαθεί 6, 15 Φεβρουαρίου 2014 είχαν χαθεί 32 και 7 Φεβρουαρίου 2015 είχαν χαθεί 37 άνθρωποι. Και ερχόμαστε στο Φεβρουάριο 2016 με 7 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο την περασμένη Παρασκευή στη χώρα μας από επιπλοκές της γρίπης. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιβάλλεται: Εμβολιασμός όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Άμεση (εντός των πρώτων 48 ωρών) λήψη αντιικών σε όσους νοσούν. Παραμονή όσων νοσούν στα σπίτια τους, ώστε να μη μεταδίδουν τη νόσο. Αποφυγή των εσωτερικών χώρων με πολύ κόσμο, για όσους έχουν ευαισθησία και υποκείμενα νοσήματα. Συχνό πλύσιμο των χεριών και καλή διατροφή ως μέτρα πρόληψης. Α.Π. - 

***   Αντιδράσεις στις δηλώσεις Σπίρτζη για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης          
      
Αντίθετος στο πνεύμα των δηλώσεων του υπουργού και ο Παν. Νίκας
 Ως φυσικό επακόλουθο έρχονται οι δημόσιες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στα λεγόμενα του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, σχετικά με την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας- Θεσσαλονίκης και τον κίνδυνο διακοπής της, αφού, όπως τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "άγονη" και να χρηματοδοτείται από το κράτος.
Σειρά πήρε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη στο πνεύμα των δηλώσεων του υπουργού Υποδομών για τη αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη.
Κι αυτό, γιατί πρόκειται για ένα εγχείρημα που σημείωσε απόλυτη επιτυχία και σήμερα αποτελεί την κύρια σύνδεση της Νότιας Πελοποννήσου με τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δε θα είναι πλέον άγονη. Ας κάνει μικρή υπομονή το υπουργείο.
Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαλυθούν οι ανησυχίες για διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης, ενημερώνοντας κατ' αρχήν σχετικά τον υπουργό».
Να σημειώσουμε ότι ριζική αναδιάρθρωση του καθεστώτος των 28 αεροπορικών άγονων γραμμών ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη.
Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια για το νέο καθεστώς στις άγονες γραμμές. Τα κριτήρια είναι: α) η εποχή. «Δε γίνεται να έχουμε το ίδιο αντιστάθμισμα την τουριστική και τη μη τουριστική περίοδο», είπε,  β) η επιβατική κίνηση, γ) ο διαχωρισμός της επιδότησης των μόνιμων κατοίκων από τους επισκέπτες, δ) οι προορισμοί, η χιλιομετρική απόσταση, τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, η αναπτυξιακή και τουριστική πολιτική, εθνικοί λόγοι, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αεροδρομίων.
Το θέμα, όμως, είναι πως μέσα στα υπόλοιπα ο κ. Σπίρτζης έριξε σαν… βόμβα πως δε θεωρεί το Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί για την πρόθεσή του αλλά και το μέλλον της εν λόγω σύνδεσης, που έχει ενώσει την Πελοπόννησο τακτικά με τη βόρεια Ελλάδα.
Όπως φέρεται, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα ή Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα που κοστίζει 1,35 εκατ. ευρώ το χρόνο; Αυτό δεν είναι τόνωση στον τουρισμό της Κέρκυρας, αλλά ρουσφέτι σε αεροπορικές εταιρείες».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου και των γραφείων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οι δικηγόροι 

Σε κοινή συνάντηση καλεί ξανά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του νομού, τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους αγρότες, στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρου» την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί, για να διατρανώσουν «για άλλη μια φορά την απόφασή μας ότι συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά και αποφασιστικά. Για τη ζωή μας. Για την αξιοπρέπειά μας. Ακολούθως, να διαδηλώσουμε στην Καλαμάτα και να πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη των γραφείων των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πεισθούν να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Επίσης, για να συναποφασισθούν κι άλλες κοινές δράσεις και τρόποι κλιμάκωσης του αγώνα». Επίσης, καλεί τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας αύριο από 8.30 έως 12.00. - 

***  Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα 

Σε επίσημη αναγγελία της διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017, προέβησαν χθες ο δήμαρχος και η ηγεσία του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur. Παρουσία του προέδρου της Interkultur, Gunter Titsch (Γερμανού), της αντιπροέδρου Wang Qin (Κινέζας) και του καλλιτεχνικού διευθυντή Christian Ljunggren (Σουηδού), ο κ. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς την αντιπροσωπεία της Interkultur για την παρουσία των μελών της στην Καλαμάτα και για την πραγματοποίηση εδώ του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών τον Οκτώβριο του 2015. «Έχουμε τη χαρά να σας αναγγείλουμε ότι το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το 2017. Έτσι παγιώνεται μια μεγάλη διεθνής εκδήλωση για την Καλαμάτα, μια εκδήλωση προβολής, μια εκδήλωση πολιτισμού και τέχνης, ένα άλλο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για την πόλη μας», είπε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας και πάλι ευχαριστίες προς τα ηγετικά στελέχη της Interkultur, «γιατί ήρθαν στην Καλαμάτα, συμφωνήσαμε για όλες τις λεπτομέρειες που συνδέονται με την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής το 2017. Το θέμα, φυσικά, θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση. Δεν αλλάζουν ουσιαστικά οι όροι με το 2015 και απ’ αυτήν τη στιγμή ξεκινάμε την οργανωτική προσπάθεια, ώστε το 2017 να είμαστε πολύ καλύτεροι από το πολύ καλό 2015». Ο δήμαρχος εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς το Θανάση Ψαρούλη, «ο οποίος συνέβαλε ώστε να υπάρξει η πολύτιμη επαφή με την ηγεσία της Interkultur και στη συνέχεια να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα κι αυτός ο σχεδιασμός», καθώς και προς τους αιρετούς και τα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας που συνέβαλαν στην προετοιμασία και πραγματοποίηση του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών του 2015. -

 ***  Νέο γαϊτανάκι δηλώσεων Νίκα & Τατούλη για τα σκουπίδια…          
      
Ο Π. Τατούλης επιμένει στη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ
 Π. Νίκας: «Η πρόταση της κυβέρνησης εξυπηρετεί τους Δήμους»
 Με την προϋπόθεση ότι τα οικονομικά δεδομένα της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας δεν αλλάζουν, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τάσσεται δημόσια υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης, που επιδιώκει να αλλάξουν οι όροι της.
Επίσης, επανέλαβε ότι η σύμβαση, αν μείνει ως έχει, θα οδηγήσει σε υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, κάτι που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Τόνισε, λοιπόν ότι αν δεν αλλάξει η σύμβαση, τότε θα πρέπει να υιοθετηθεί η διαχείριση που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι τέσσερις Δήμοι στην Περιφέρεια, αρκεί να υπάρξει υποστήριξη από την κυβέρνηση όσον αφορά είτε στη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) είτε στη μετατροπή των υπολειμμάτων σε RDF, προκειμένου να διατίθεται στη βιομηχανία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Τρίπολη, τόνισε ότι όχι μόνο δε θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αντίθετα θα μειωθούν.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρεται: «Τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν και δε θα αυξηθούν, από την εφαρμογή του προγράμματός μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται από ορισμένους το τελευταίο διάστημα.
Η τιμή που έχει προκύψει από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέρχεται στα 61,79 ευρώ τον τόνο η μέγιστη μεσοσταθμιστική τιμή, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, ενώ για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ανέφερε ότι είναι 150.000 τόνοι τη στιγμή που ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει, για το 2020, 143.700 τόνους, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, οπότε υπάρχουν μεγαλύτερες ποσότητες, και ταυτόχρονα αγνοεί το ένα εκατομμύριο τόνους βιομηχανικών αποβλήτων, τα οποία διαχειρίζονται ως αστικά απορρίμματα».
Ο δήμαρχος, ωστόσο, σημείωσε σε δηλώσεις του: «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι αυτή τη στιγμή. Οι συναντήσεις είναι συνεχείς, εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΤΕΡΝΑ, την εταιρεία η οποία από το διαγωνισμό είχε αναλάβει τη σχετική διαδικασία διαχείρισης, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, ώστε να υπηρετηθεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα με τη μείωση του κόστους. Συμφωνούμε με την άποψη της κυβέρνησης, ότι έτσι υπηρετείται καλύτερα το δημόσιον συμφέρον.
Ευχόμαστε να υπάρξει μια σύγκλιση των απόψεων. Να έχουμε μια μείωση του κόστους διαχείρισης. Υπενθυμίζω ότι με τον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Ήπειρο απαιτείται το μισό κόστος για τη διαχείριση ενός τόνου σκουπιδιών σε σχέση με το δικό μας. Διαφορετικά πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας οι Δήμοι».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, πάντως, επέμεινε ότι η διαχείριση που κάνει η Καλαμάτα, αλλά και άλλοι Δήμοι στην Περιφέρεια, μπορεί να αποτελέσει τη λύση του προβλήματος, με την εξής όμως προϋπόθεση: «Για να μπορέσει να λειτουργήσει ως λύση οριστική και μόνιμη πρέπει κάτι να γίνει με τη διαχείριση του υπολείμματος. Εδώ απαιτείται η παρέμβαση της κυβέρνησης. Η διαχείριση του υπολείμματος μπορεί να γίνει ή με ένα κεντρικό ΧΥΤΥ ή με μετατροπή του σε RDF, που είναι και το καλύτερο, και να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια στην τσιμεντοβιομηχανία ως παράδειγμα. Ο Δήμος Καλαμάτας αυτή την εβδομάδα θα στείλει μια ποσότητα 25 τόνων υπολείμματος για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται και να κριθεί η καταλληλότητα του συγκεκριμένου υπολείμματος».
Α.Π.

***  Με εναλλακτική χρηματοδότηση η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα            
     
Αυξάνονται και πληθύνονται τα έργα που λόγω απουσίας χρηματοδότησης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους υλοποίησής τους. Αυτή τη φορά έχουμε την προσπάθεια για το σιδηροδρομικό τμήμα από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα, τμήμα που σήμερα δε λειτουργεί.
Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα συνταχθούν τεύχη δημοπράτησης για την εξεύρεση συμβούλου με στόχο «τη διερεύνηση και αξιολόγηση εναλλακτικών τρόπων υλοποίησης/χρηματοδότησης του έργου της κανονικοποίησης και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής και επέκταση της Μελέτης Σκοπιμότητας και Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους του έργου».
Αυτό το νέο έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την παρόμοια εξέλιξη για το έργο επέκτασης του Προαστιακού από το Κορωπί στο Λαύριο. Πώς, όμως, μεταφράζεται αυτή η νέα τάση;
Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Από τη μία έχουμε υπερδεσμευμένο το πρόγραμμα μεγάλων έργων στο Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ) και από την άλλη μεγάλες ανάγκες για μία γενιά νέων μεγάλων έργων, αυτή τη φορά με επίκεντρο το Σιδηρόδρομο.
Με την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομων ουσιαστικά η χώρα αποκτά ένα σοβαρό οδικό δίκτυο, χωρίς όμως το ίδιο να συμβαίνει και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα έργα στον ΠΑΘΕΠ να μοιάζουν ατελείωτα, ενώ συνολικά το δίκτυο είναι φτωχό. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η συνεχής αναφορά στη Σιδηροδρομική Εγνατία, που πολλοί θεωρούν ως ένα φαραωνικό πλάνο και άλλοι ένα απαραίτητο πλάνο διεύρυνσης του τρένου στην Ελλάδα.
  ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρόκειται για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού τμήματος που περιλαμβάνει τα τμήματα: Πάτρα–Πύργος–Ολυμπία (120 χλμ.), Πύργος – Κατάκολο (12 χλμ.), Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα (118 χλμ.).
Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την αναβάθμιση της μονής γραμμής από μετρική σε κανονικό εύρος με ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και τηλεπικοινωνίες για ταχύτητες μέχρι 160 χλμ./ώρα, όπου αυτό είναι εφικτό.
Οι μελέτες από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η γραμμή αυτή διασχίζει όλη τη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, ενώ τα δύο της άκρα ενώνουν τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής, την Πάτρα (300.000 κάτοικοι) και την Καλαμάτα (120.000 κάτοικοι). Το κόστος των έργων εκτιμάται σε 600 εκ. ευρώ, χωρίς ωστόσο το ποσό αυτό να έχει "κλειδώσει".
Tην Κυριακή 14 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της μελέτης από την ΕΡΓΟΣΕ, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, κίνηση που έρχεται να συνδυαστεί με την παραπάνω κίνηση από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 
***   Ένας καφές σε περιμένει και στην Καλαμάτα          
     
Ο καφές που… περιμένει κατακτά τελευταία όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου. Η ιδέα απλή και ταυτόχρονα σπουδαία:  Ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.
Η ιστορία του «καφέ που περιμένει» ξεκίνησε στα εργατικά καφέ της Νάπολης, στη Νότια Ιταλία, πριν από περίπου εκατό χρόνια και έγινε γνωστή με το όνομα «caffe sospeso». Μεταπολεμικά,  η παράδοση του «καφέ σε αναμονή» αποδυναμώθηκε, για να ξαναεμφανιστεί στη Νάπολη πριν από δέκα χρόνια. Βουλγαρία, Αυστραλία, Ρωσία είναι οι χώρες που ακολούθησαν. Τους τελευταίους μήνες η πρωτοβουλία εξαπλώνεται με πολύ γοργό ρυθμό σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή είναι επισήμως καταγεγραμμένες 162 επιχειρήσεις σε 17 χώρες και 112 πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στο δίκτυο των καφέδων που μας περιμένουν.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης θα φτάσει και στην Καλαμάτα, αφού ήδη γίνονται συνεννοήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως για το χρόνο υλοποίησης, τόνισε ότι «συμπολίτες που δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα ούτε για έναν καφέ ή τοστ, θα καταβληθεί προσπάθεια πολύ σύντομα να την αποκτήσουν».
  Μια απλή πράξη αλληλεγγύης
Κάπως έτσι έχει ξεκινήσει και δυναμώνει η αλυσίδα αλληλεγγύης του «καφέ που περιμένει» σε διάφορες πόλεις της χώρας. Ήδη καφετέριες συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, η οποία βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Ένας άλλος, όχι ασήμαντος, στόχος, είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να ενισχυθούν και κάποιες μικρές επιχειρήσεις. Μία καλή ευκαιρία για να μείνουν ζωντανά τα καφενεία ή καφετέριες της γειτονιάς και ν’ αποκτήσουν και πάλι το συνοικιακό και παρεΐστικο χαρακτήρα τους. Άλλωστε, η ενίσχυση μικρών, τοπικών επιχειρήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του κινήματος του caffε sospeso, από τα πρώτα του κιόλας βήματα.
Στους χώρους που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο των «καφέδων που περιμένουν» υπάρχει αναρτημένο ένα αυτοκόλλητο «Ένας καφές σε περιμένει» που υποδηλώνει τη συμμετοχή σε αυτό το ξεχωριστό δίκτυο αλληλεγγύης. Το μόνο αίτημα προς τα καταστήματα είναι μια έκπτωση της τάξης του 35% για τον καφέ που θα περιμένει (όχι δηλαδή, για τον πρώτο που πίνει ο ίδιος ο πελάτης, αλλά για τον κερασμένο). Συνήθως εκεί κυμαίνεται και η έκπτωση που κάνουν τα καταστήματα για τους καφέδες που είναι «για έξω».
  Η αξία της καλής πίστης
Το εγχείρημα, όπως υπογραμμίζουν οι άνθρωποι, βασίζεται στην ειλικρινή διάθεση και επιθυμία συμπολιτών μας να σταθούν μέσα από μια τόση απλή διαδικασία, ένα κέρασμα, δίπλα σε εκείνους που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι καταστηματάρχες στην πραγματικότητα είναι κοινωνοί της επιθυμίας κάποιων πελατών τους να κεράσουν έναν καφέ έναν ανώνυμο συμπολίτη τους.

*** Το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision για το 2016 

Με επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, το συγκρότημα που επέλεξε ο πρόεδρος της, Διονύσης Τσακνής για να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2016 είναι οι Europond, που μετονομάζονται σε Argo... Οι Argo, είναι χιπ-χοπ συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, θα τραγουδήσουν στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στις 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη. Μετά την διαρροή του ονόματος τους, η ΕΡΤ αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά τους και τη σύνθεσή τους. Η αλλαγή της σύνθεσης ήταν έτσι κι αλλιώς μέσα στο πρόγραμμα, όχι όμως και η αλλαγή του ονόματος. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Με το συγκρότημα “Argo” θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου. Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.» zougla.gr -

*** Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή -προσκύνημα και παρακολούθηση Εσπερινού για  εορτασμό Αγίου Χαράλαμπου στα Φιλιατρά Ν. Μεσσηνίας  09-02-2016  :
Αναχώρηση 09.00  π.μ από Μελιγαλά με Δαβίλλα τούρς .
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Μελιγαλά , Μαγούλα , Ζευγολατιό , Κεντρικό , Διαβολίτσι , Μάνδρα , Κ. Μέλπεια , Σύριζο , Στάσιμο , Κακαλέτρι , Πέτρα , Αμπελιώνα 11.00  π.μ. (καφές) , ΑΝΔΡΗΤΣΑΙΝΑ (δείπνος ),  Αμυγδαλιές , Καλλιθέα , Γρύλλος , ΚΡΕΣΤΕΝΑ , Καϊάφας , Ζαχάρω , .....Καλό Νερό , ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ , Φιλιατρά ... {προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους} ..δρόμος επιστροφής  από Κυπαρισσία , Καλό Νερό , Κόκλα , Βασιλικό , Κοπανάκι , Ζευγολατιό -Μελιγαλά 21.00  μ.μ. ώρα .-
Ακολουθούν   φωτογραφίες από την εκδρομή -διαδρομή  :












 Ακολουθεί Βίντεο  από επίσκεψη σε ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ  09-02-2016 :
~ Ανδρίτσαινα  αφήγηση Χ Δ  09/02/2016 : https://youtu.be/oWyhD_1_9_s .-
~ Ανδρίτσαινα  διαδρομή της πόλης 09/02/2016 :
 https://youtu.be/FXe-QvEGU60 .- 
~ ΑΝΔΡΗΤΣΑΙΝΑ Ν ΗΛΕΙΑΣ   διαδρομή 09-02-2016 :  https://youtu.be/AoXe-HzVG18 .-
 
***  Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 10/2/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν και κάποιες μπόρες ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 06-02-2016
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (20΄ Γουνδουλάκης, 79΄ Ανγκούλο)
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1 (54΄πεν. Μάντζιος - 87` Ηλιάδης)
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 (67΄ Σολτάνι)
ΚΥΡΙΑΚΗ 07-02-2016
Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (33' πέν. Βέλιος)
Βέροια-Καλλονή 2-0 (15΄ Μαγέφσκι, 87΄ Ανάκογλου)
Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 (53΄ Μπρίτο)19:30 (Καραϊσκάκη)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Livescore: Πανιώνιος - Παναιτωλικός στις 19:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-2016
 Πανιώνιος-Παναιτωλικός  2-0 .- ^
Τα γκόλ : (64΄ Ανσαριφάρντ, 70΄ Καραμάνος)

***  Ισοπαλία στη Σπάρτη και νέο πρόσωπο ο Όττα

Με νέο πρόσωπο τον 21χρονο Αργεντινό επιθετικό Φράνκο Όττα αναμένεται να διεξαχθεί η σημερινή προπόνηση της Καλαμάτας. Ο συμπατριώτης και συνονόματος του Τορεζάνι αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με τα χρώματα της Πύδνας Κίτρους (Πιερία), ενώ προέρχεται από επιτυχημένη θητεία στη Β’ Εθνική με τα χρώματα της Ζακύνθου και μια εξίσου καλή σεζόν πέρυσι ως παίκτης του Τυρνάβου. Ο νεαρός Λατινοαμερικάνος φαίνεται ικανός να βοηθήσει την τοπική μας ομάδας σε ένα κομμάτι που «πονάει». Κάτι που φάνηκε και στο δυνατό προχθεσινό φιλικό που έδωσαν οι «μελανόλευκοι» στη Σπάρτη, με την τοπική Αθλητική Ένωση και το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Ήταν μια συνάντηση που αναπλήρωσε τη δεύτερη Κυριακή αναβολής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και έδωσε την ευκαιρία στο νέο προπονητή Κώστα Καλογιαννίδη να βγάλει πολύτιμα και αντιπροσωπευτικά συμπεράσματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που λόγω ακριβώς της δυναμικότητάς του, δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν. Ο νεαρός τεχνικός προβληματίστηκε από τη λειτουργία της ομάδας στο α’ μέρος, αν και σε αυτό το διάστημα η Καλαμάτα κατόρθωσε να κρατήσει με αρκετή ασφάλεια μακριά τους Λάκωνες επιθετικούς, ενώ σε δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Οικονομόπουλο, ο Σταυράκης έκανε πολύ καλά τη δική του δουλειά. Όσο κυλούσε ο χρόνος και ιδιαίτερα στο α’ μέρος η Καλαμάτα στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο και δεν απειλήθηκε καθόλου, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σταμογιάννου από στημένο στις καθυστερήσεις. Στο επιθετικό κομμάτι χρειάζεται σαφώς περισσότερη δουλειά, με τον κ. Καλογιαννίδη να εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος, διαπιστώνοντας ότι πλέον έχουν αρχίσει και οι παίκτες να πιστεύουν στις δυνάμεις τους και την αίσια κατάλληλη της φετινής περιπέτειας της Καλαμάτας όσον αφορά στην εξασφάλιση της παραμονής.
 Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ: Τσελιος (46′ Κραβαρίτης), Σιωπης, Παρασκευαϊδης (75′ Σπηλιωτόπουλος), Γκαλιτσιος (64′ Μπιταξής), Δημολιός (46′ Αναστασόπουλος), Παναγιωτου (78′ Μπακιρτζίδης), Σταμογιάννος, Οικονομόπουλος, Χαλίλι (77′ Γκίτζιας), Βιγιαφανε (Μπουτσικάρης), Ηλιόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Τσόπελας, Λιόλιος, Μπαντούνας, Κασμερίδης (83′ Κανταρτζής), Τσιμικλης (78′ Ρήγας), Θεοδώρου (Κολημήτρας), Χατζηλιόντας (Μπεγλετζής), Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι, Ραχίμ (Κακαλής). - 

***   «Δεν έχετε αντιληφθεί τον κίνδυνο» προειδοποιεί ο Αλαφούζος
Κρούει τον κώδωνα...
«Δεν έχετε αντιληφθεί τον κίνδυνο» προειδοποιεί ο Αλαφούζος
~ Λίγη ώρα μετά την απάντηση της ΠΑΕ Ατρόμητος, στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος των Πρασίνων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έσπευσε να προειδοποιήσει για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που υπάρχει στον αγώνα των δύο ομάδων την Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδος, τονίζοντας μάλιστα ότι θα καλέσει αύριο το επείγουσα σύσκεψη τους αρμόδιους από το υπουργείο, την Αστυνομία, την ΕΠΟ και τον Ατρόμητο.
Ο πρόεδρος των Πρασίνων προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στο Περιστέρι, μετά την απόφαση της διοίκησης του Ατρόμητου να μην δεχθεί οπαδούς των φιλοξενούμενων στο ματς.   Yiannis Alafouzos @Yalafouzos
Δεν έχετε αντιληφθεί τον ενδεχόμενο κίνδυνο του αγώνα !!! Αύριο ο ΠΑΟ θα καλέσει σε επείγουσα σύσκεψη υπουργείο αστυνομία ΕΠΟ και Ατρόμητο



~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016:
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-~ ~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-

~

~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
~

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :     
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-                                                     ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  ~
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου