Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016 :
~
 Ταπείνωσις είναι να σφάλλη ο άλλος και, πριν να προλάβη αυτός να ζητήση συγχώρησιν, ημείς να του βάνωμεν μετάνοιαν λέγοντες: -Συγχώρησον, αδελφέ μου, ευλόγησον!
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Ζωοδόχος Πηγή - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)
~ 7 Μαΐου
Ανάμνησις του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού. Μαρτύρων Ακακίου του εν Επτασκάλω (†303). Κοδράτου και των συν αυτώ Ρουφίνου και Σατορνίνου και Μαξίμου. Οσίων Ιωάννου του Ψυχαΐτου, Ταρασίου του εν Λυκαονία και Νείλου του μυροβλύτου. ~
Σήμερα 07/05/2016 εορτάζουν:
Ανάμνηση του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίου, Άγιος Κοδράτος και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες, Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Νείλου του Νέου του Μυροβλήτη, Σύναξη των Οσίων Κολλυβάδων Πατέρων, των εκ του Αγιωνύμου Άθωνος ορμωμένων
~ Για τον Άγιο Παχώμιο τον νέο Οσιομάρτυρα βλέπε στις 21 Μαΐου.

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή»

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπ....
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο

Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
 
Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος

Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της
~ '

***  Η ΚΟΡΩΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΗΣΤΡΙΑ
Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε σήμερα το πρωί η Κορώνη την Προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια. Στην παμμεσσηνιακή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου από όλη τη Μεσσηνία. Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεηστρίας, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου. Στη συνέχεια τελέσθη η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεήστριας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των Σχολίων.          Τον παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Σαμπαζιώτης, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.                Η Εικόνα της Ελεήστριας βρέθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1897, ύστερα από συνεχείς εμφανίσεις της Παναγίας σε μία γυναίκα του χωριού. Στο βραχώδη τόπο όπου βρέθηκε η Εικόνα, ανακαλύφθηκαν και άλλες δύο, αυτή του Εσταυρωμένου και του Ευαγγελιστή Λουκά. Εικάζεται ότι κάποιος καλόγερος ή ιερωμένος, προκειμένου να τις σώσει από κάποιον ιερόσυλο, τις τύλιξε σε ένα πετραχήλι και τις έκρυψε. Οι Εικόνες ήταν γλυπτές, σαν αγαλματίδια. Η σύνθεση και των τριών αποτελούν τη σημερινή εικόνα της Ελεήστριας. Όσο αφορά τη χρονολογία κατασκευής, σύμφωνα με τον Ολλανδό Αρχαιολόγο Πέρσον, ανήκουν στον 5-6 αιώνα μ.Χ., ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως κατατάσσονται στην μεταβυζαντινή εποχή. Ο ναός της Παναγίας Ελεήστριας χτίστηκε το 1900 στο σημείο όπου βρέθηκαν οι εικόνες.


***  ΕΙΔΗΣΗ ΦΩΤΙΑ: Στην Τουρκία υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ εκκλησίες κρυπτοχριστιανών...

Δέος προκαλεί το αποτέλεσμα έρευνας τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο στην Τουρκία υπάρχουν χιλιάδες κρυφά μέρη στα οποία τελούνται χριστιανικές λειτουργίες.
Ειδικότερα, πάνω από 35.000 σπίτια στη μουσουλμανική Τουρκία αποτελούν έδρα κρυφών χριστιανικών εκκλησιών.
Οι χριστιανοί νιώθουν αρκετά καταπιεσμένοι, σύμφωνα με την έρευνα, να εκδηλώσουν χωρίς φόβο τη θρησκεία τους, αφού, το θέμα των αλλόθρησκων θεωρείται ταμπού για τη Τουρκία, δεν έχουν λείψει κιόλας και οι επιθέσεις μουσουλμάνων σε χριστιανούς πολίτες.

***  ΒΟΜΒΑ ECONOMIST! H Eλλάδα ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ τον Ιούνιο...

~ Τριπλό χτύπημα για την Ελλάδα έρχεται τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.
Πρόωρες εκλογές, χρεοκοπία και έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη περιμένουν "στη γωνία", αφού, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του εν λόγω δημοσιεύματος, η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα την αξιολόγηση ώστε να καταφέρει να πάρει την δόση των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει απόλυτη ανάγκη, αλλά θα πρέπει να κάνει και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο...
Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Economist, τα χρήματα της χώρας τελειώνουν.
Συγκεκριμένα, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο φθάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις...



***  "Επίθεση" των ΗΠΑ σε Ρωσία! Παγκόσμιος τρόμος...

~  "Οχυρώνεται" όπως φαίνεται η Αμερική, ενόψει της ρωσικής απειλής.
Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην επαρχία Finnmark, η οποία βρίσκεται στην Νορβηγία και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Ρωσία, ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί για την παρατήρηση του διαστήματος, ενώ ο πρώην αναλυτής της CIA Allen Thomson, δήλωσε ότι είναι πιθανό οι αρχές να μπλοφάρουν και το ραντάρ να μεταφερθεί στην  πόλη Vardo στην Βόρεια Νορβηγία.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι το νέο ραντάρ θα αντικαταστήσει το παλαιότερο συνδεδεμένο με τον αμερικανικό σταθμό ραντάρ στην Φλόριντα, Globus, του οποίου η λειτουργία ήταν να αποτρέπει πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Αμερικής.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η Αμερική λόγω της κρισιμότητας της περιόδου και της ενίσχυσης της Ρωσικής στρατιωτικής δύναμης, επιθυμεί να προφυλαχτεί για παν ενδεχόμενο.
Ήδη η εγκατάσταση του Globus είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν, καθώς οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχει τοποθετηθεί κοντά στα σύνορα τους για στρατιωτικούς σκοπούς και όχι διαστημικούς....
Συγκεκριμένα ο αναλυτής Iaw Arne Willy Dahl, σχολίασε ότι το Globus παραβιάζει την συνθήκη της Γενεύης, η οποία απαγορεύει την εγκατάσταση στρατιωτικών συστημάτων σε κατοικημένες περιοχές.
Παρά λοιπόν τις δικαιολογίες των αμερικανών, η μετακίνηση νέου ραντάρ στα σύνορα, αφορά χτύπημα κάτω από την ζώνη για τους Ρώσους.

*** Προς διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ! Βουλευτής του κόμματος "επιτέθηκε" στον Αλέξη Τσίπρα...

~  Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν ευνοεί την κυβέρνηση εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που αναμένεται: ψηφοφορία και Eurogroup.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η συνεδρίαση και συνεχίζεται το βράδυ όπου θα αποφασισθεί ποιοι θα πάρουν τον λόγο στη συζήτηση για τα νομοσχέδια.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης, σύμφωνα με πηγές, εξοργισμένος είπε: "Θα κάνουμε ποτέ κανονική Κοινοβουλευτική Ομάδα; Θα μιλήσουμε κι εμείς ή μόνο θα ενημερωνόμαστε; Έχουμε εδώ και δυόμιση μήνες που περνάμε μέτρα και μέτρα, και δεν ξέρουμε τι γίνεται".

***  Μυστική Συμφωνία Κυβέρνησης-Δανειστών
  https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/05/cebccf85cf83cf84ceb9cebaceb7-cf83cf85cebccf86cf89cebdceb9ceb1.jpg?w=750&h=515Κρυφές περικοπές µισθών και συντάξεων στο ∆ηµόσιο, ύψους 300-350 εκατ. ευρώ, για φέτος αλλά και για τα επόµενα δύο χρόνια αποδέχεται η κυβέρνηση για να επιτύχει την ολοκλήρωση της συµφωνίας µε τους δανειστές, που θα ανοίξει τον δρόµο για την καταβολή των δόσεων του δανείου. Οπως συνάγεται από το κείµενο που συνόδευε την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κυρίως πακέτο µέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη συµφωνηθεί µεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, περιλαµβάνονται και περικοπές αµοιβών στο ∆ηµόσιο.

Πίσω από την αναφορά της Κοµισιόν σε «προσαρµογές στο σύστηµα αµοιβών στο ∆ηµόσιο» κρύβεται µυστική συµφωνία της κυβέρνησης µε τους εταίρους για άµεση επιβολή µειώσεων στις αποδοχές 400.000 και πλέον εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του ∆ηµοσίου που υπάγονται στα ειδικά µισθολόγια. Αναπροσαρµογές αναµένονται στον τρόπο υπολογισµού των βασικών µισθών, αλλά και των µισθολογικών προαγωγών των στρατιωτικών, των αστυνοµικών, των λιµενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστηµιακών, των καθηγητών ΤΕΙ, των διπλωµατικών υπαλλήλων, των ερευνητών και άλλων δηµοσίων λειτουργών, ώστε να προκύψουν εξοικονοµήσεις δαπανών στους προϋπο-
λογισµούς της τριετίας 2016-2018.
Σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα που έχει συµφωνηθεί, τα µέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016. Εκτός από τις συγκεκριµένες… ρυθµίσεις, η κυβέρνηση θα εξαναγκαστείεντός του 2016 να προχωρήσει σε αντίστοιχα µέτρα και για τους µισθούς των πολιτικών υπαλλήλων του ∆ηµοσίου, για τους οποίους τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου µισθολογίου. Οι παρεµβάσεις αυτές αποτελούν το πρώτο «πιάτο», καθώς στο πακέτο των προληπτικών µέτρων, που έρχονται εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασµα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, οι δανειστές ζητούν νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, µε αιχµή 30.000 απολύσεις υπαλλήλων και µειώσεις µισθών στο σύνολο των εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο. 

*** ΡΑΓΔΑΙΕΣ  ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ...Δραματική επιστολή Ε. Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους :

Σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιεί με επιστολή που έστειλε χθες τους ευρωπαίους ομολόγους του ότι ούτε αυτή η κυβέρνηση, ούτε καμία άλλη, μπορεί να φέρει τα επιπλέον προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. που ζητούν οι δανειστές. 
 Την επιστολή αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, μεταμεσονύκτια, χωρίς να έχει διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί από το υπ. Οικονομικών.

  Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την τροπολογία το αφορολόγητο κατεβαίνει τελικά στα 8.636 ευρώ - 900 ευρώ πιο κάτω δηλαδή από το ισχύον αφορολόγητο των 9.545 ευρώ και σχεδόν πεντακόσια ​ευρώ χαμηλότερα από όσα γνώριζαν και υπολόγιζαν ​οι ​εργαζόμενοι -  και οι βουλευτές που θα ​το ψηφίσουν.


  Ετσι με την τροπολογία: 
 Για άγαμους και ζευγάρια χωρίς παιδιά, η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1900 ευρώ, από 2100 ευρώ που ισχύει σήμερα. Η έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ μεταφράζεται σε αφορολόγητο 8636 ευρώ, από 9545 ευρώ που είναι σήμερα. 
 Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου διαμορφώνεται στα 1950 ευρώ, δηλαδή το έμμεσο αφορολόγητο για αυτούς θα φτάνει στα 8863 ευρώ.
 Για μισθοσυντήρητους με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα είναι 2000 ευρώ, όσο  δηλαδή προέβλεπε το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή. Για αυτούς, το αφορολόγητο θα ανέλθει στα 9090 ευρώ.
 Υπενθυμίζεται ότι για επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους που θα φορολογούνται πλέον με την ίδια κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, δεν θα ισχύει κανένα αφορολόγητο.
 Με άλλη τροπολογία που κατέθεσε επίσης τα μεσάνυχτα, επιβάλει και αύξηση κατά ολόκληρο 3% (!) στη φορολογία των επιχειρήσεων, από το 26% στο 29% για τα κέρδη έως 50.000 ευρώ.
 Με τις προτεινόμενες τροπολογίες το υπουργείο οικονομικών προσβλέπει σε επιπλέον έσοδα 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.  

  Η επιστολή του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

  «Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας γράφω πριν από την συνάντησή μας τη Δευτέρα για να ξεκαθαρίσω τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τόσο το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος.

  Υπάρχει, νομίζω, μια γενική αναγνώριση ότι η κυβέρνησή μου έχει κρατήσει τόσο το πνεύμα, όσο και το γράμμα της καλοκαιρινής συμφωνίας μας. Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο αναμένονταν αλλά αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αντανακλά το μεγάλο μέγεθος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονταν πολύ πολύπλοκη νομοθέτηση και απαίτησαν τη βοήθεια όχι μόνο της γενναιόδωρης τεχνικής υποστήριξης που παρασχέθηκε, αλλά και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για να γίνει η νομοθέτηση σωστά από την αρχή.

  Αντανακλά, όμως επίσης, ότι έχουμε εμπλακεί όχι μόνο σε δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και σε σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές από τις χρόνιες αδυναμίες του οικονομικού και δικαστικού συστήματος, τη φορολογική διοίκηση (περιλαμβανομένης μιας νέας αυτόνομης και ανεξάρτητης αρχής συλλογής εσόδων) και πιθανόν, περισσότερο σημαντικό απ’ όλα, τη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις που συζητείται αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο, αντιμετωπίζει με ριζοσπαστικό τρόπο τη βιωσιμότητα του συστήματος μακροπρόθεσμα ενοποιώντας όλα τα Ταμεία σε ένα, προσφέροντας ίδιους κανόνες για όλους τους συνταξιούχους και μειώνοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης.

  Εχουμε τώρα συμφωνήσει με τους τέσσερις Θεσμούς όσα περιλαμβάνονται στην πρώτη αξιολόγηση, όχι μόνο το δημοσιονομικό πακέτο του 3% του ΑΕΠ αλλά και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με πρώτη κατοικία, και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

  Από την οπτική μας έχουμε παραδώσει όσα υποσχεθήκαμε – σε κάποιες πτυχές περισσότερα. Και όλα αυτά έχοντας ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και αντιμετωπίζοντας μια απίστευτα περίπλοκη και σοβαρή προσφυγική κρίση.

  Ωστόσο, όπως ξέρετε υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ των Θεσμών για το αντίκτυπο του δημοσιονομικού πακέτου, καθώς οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και εμείς, είμαστε πεπεισμένοι ότι το πακέτο είναι αρκετό για να πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι αρκεί μόνο για να πιαστεί 1,5% του ΑΕΠ. Αυτή η εκτίμησή του, πρέπει να σημειωθεί, βασίζεται στην ίδια μεθοδολογία που παρήγαγε μια υποεκτίμηση το 2015 του μεγέθους των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ! Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαφορά των δυο ποσοστιαίων μονάδων για το 2018 είναι εξαιρετικά μεγάλη.  
 Και αυτό κάνει την πρόταση για επιπλέον 2% του ΑΕΠ παραμετρικά προληπτικά μέτρα νομοθετημένα εκ των προτέρων πολύ προβληματική.

  Πρώτον, δεν υπάρχει συνταγματικά τρόπος να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα και με συζητήσεις που είχα με συναδέλφους, αυτό ισχύει και σε ορισμένα άλλα κράτη μέλη. Ετσι θα πρέπει απλά να νομοθετήσουμε τα μέτρα και «απλώς» να υποσχεθούμε ότι θα ακυρωθούν το 2018 αν δεν χρειαστούν. Επικαλούμενος τόσο στην οικονομική, όσο και την πολιτική εμπειρία σας, μπορείτε να φανταστείτε να πάμε στο κοινοβούλιο αντί για ένα αναμενόμενο πακέτο 5,4 δισ. ευρώ ένα 9 δισ. ευρώ;

  Πράγματι, κάθε πακέτο άνω των 5,4 δισ. είναι καταδικασμένο να αντιμετωπιστεί από τους έλληνες πολίτες και τους οικονομικούς αναλυτές, εντός και εκτός Ελλάδος ως κοινωνικά και οικονομικά αντιπαραγωγικό. Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –για ότι αυτό σημαίνει- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ.

  Παρά τα ανωτέρω, και με μεγάλο κόστος για εμάς από τη στιγμή που η πρότασή μας είναι όντως πολύ σκληρή, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να καλύψουμε τις τέσσερις λέξεις-κλειδία, που αναφέρθηκαν τόσο από την Κριστίν Λαγκάρντ όσο και από τον Γερούν Ντάισλμπλουμ στο τελευταίο Eurogroup: νομοθέτηση, αντικειμενικότητα, αυτοματισμός, αξιοπιστία.

  Προτείναμε έναν αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των δαπανών του προϋπολογισμού –με αναφορά σε κάθε υπουργείο και λίγες συγκεκριμένες εξαιρέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων- ώστε να παράσχουμε την πρόσθετη διασφάλιση που απαιτούν χώρες-μέλη ότι θα είμαστε σε τροχιά για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

  Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μας έκαναν πολλές προτάσεις για βελτίωση του μηχανισμού σε ευθυγράμμιση με την απόφαση του Eurogroup, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει. Θα έχετε λάβει την πρότασή μας στην τελική της μορφή μέχρι τη Δευτέρα.

  Θεωρώ ότι ένας τέτοιος μηχανισμός, σε συνδυασμό με το πακέτο μεταρρυθμίσεων, είναι υπεραρκετός για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

  Και έρχομαι στο ζήτημα του χρέους, που αποτελεί επίσης μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια ξεκάθαρη δήλωση για μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά, κάτι που θα βοηθήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη της χώρας και ότι το ρίσκο χώρας απομακρύνεται (επιτέλους!) από την ατζέντα.

  Οι επενδυτές χρειάζονται μια ξεκάθαρη εικόνα για να επενδύσουν, κάτι που απαιτεί κατ' ελάχιστον μια ξεκάθαρη ανακοίνωση από το eurogroup ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, βοηθώντας μας έτσι να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο των δημοσιονομικών μέτρων – ύφεσης – περισσότερων μέτρων, σε ένανενάρετο κύκλο με βάση την ανάπτυξη. Και δεν είναι ζήτημα μόνο επενδύσεων και ανάπτυξης. Εχουμε μπροστά μας και τη μεταρρυθμιστική κόπωση των Ελλήνων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με έξι χρόνια κρίσης και έχουν χάσει το 25% του ΑΕΠ.

  Η επιστροφή στην ανάπτυξη λογικά θα μετριάσει την ανάγκη ενός ακόμη γύρου νέων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα βοηθήσει μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια με στόχο τα πολλά δομικά μας προβλήματα. Αυτό σίγουρα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των δανειστών μας.

  Οπότε, θεωρώ ότι τα στοιχεία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την παροχή της ελάφρυνσης χρέους, υπάρχουν. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει από το καλοκαίρι τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει αποτελέσει πηγή γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια πολύ προβληματική περιοχή, με τον τρόπο που αντιδράσαμε στην προσφυγική κρίση.

  Κανείς δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι μια ακόμη ελληνική κρίση, οδηγώντας ίσως σε ένα ακόμη αποτυχημένο κράτος στην περιοχή (failed state), είναι επωφελής για οποιονδήποτε.

  Η κυβέρνησή μου και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια συνολική λύση. Όμως μια τέτοια λύση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη όχι μόνο για τους πιστωτές μας και τους θεσμούς, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, που σε τελική ανάλυση πρέπει να έχουν την «ιδιοκτησία» του προγράμματος και να μπορούν να το διατηρήσουν. Θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαστε τόσο κοντά, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω το «αλλά τόσο μακριά».-
 
*** ΣΟΚ! Συνελήφθη πασίγνωστος αστρολόγος...

~ Σοκαρισμένη η ελληνική showbiz παρακολουθεί την υπόθεση σύλληψης του γνωστού αστρολόγου, Νίκου Χορταρέα, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για απάτη και απόσπαση χρημάτων. Μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών καλούσε κόσμο να του πει τα μελλούμενα, με ελάχιστη χρέωση 50 ευρώ, ενώ ζητούσε υπέρογκα ποσά για να "προβλέψει" γεγονότα.
Η αστυνομία βρισκόταν καιρό στα ίχνη του και τελικά, μέσω σχεδίου κατάφερε να τον συλλάβει με αποδείξεις. Μια γυναίκα αστυνομικός υποκρίθηκε την πελάτισσα και ο αστρολόγος της ζήτησε 2.000 ευρώ με σκοπό να της αποκαλύψει την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της.
Ο Νίκος Χορταρέας συνελήθφη αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ περιμένει την δικάσιμο.

*** Ξεσπάει ο Άδωνις Γεωργιάδης! "Είναι ψεύτης"...

~  Απάντηση στην επίθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, για τη ΝΔ είπε ότι οι προτάσεις της ταυτίζονται με του ΔΝΤ και για τον Κυριακό Μητσοτάκη τόνισε πως:  "άγεται και φέρεται από τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής", αλλά είναι και "φερέφωνο του μιντιακού κατεστημένου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανώς οργισμένος, απάντησε στον πρωθυπουργό μέσω του twitter: " Ειλικρινά σας λέω, για μένα που ξέρω τους αριθμούς, τον ακούω και μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση. Μιλάμε για απίστευτο ψεύτη!".

*** Παραδοχή Αλέξη Τσίπρα: " Η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή"...

~  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,  ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και τόνισε ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να υποστούν καμία μείωση και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει το ποσό των 384 ευρώ για κύρια σύνταξη.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το 98% των φορολογούμενων θα έχουν μικρή επιβάρυνση είτε μείωση φόρου, ενώ, όσον αφορά τους αγρότες, πάνω από το 90% δεν θα υποστεί επιπλέον επιβάρυνση από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση γίνεται για το "καλό μας", με απλά λόγια: "Αναγνωρίζω ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή για όλους αλλά αυτοί που έχουν επιβάρυνση είναι όσοι διαθέτουν, υψηλά εισοδήματα. Αυτό που καταφέρνουμε με αυτή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι η βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος".

***  ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ! Νέες τούρκικες παραβιάσεις...

~  Μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από το νησάκι Παναγιά, που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες.
Τα δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 24.000 πόδια, ενώ, μέσα στην ημέρα, έχουν ήδη σημειωθεί 3 τουρκικές παραβιάσεις από ένα ελικόπτερο.

***  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και  ΣΤΑΘΑΚΗΣ .... και  η ζωή συνεχίζεται !!!!!!!
Harris  Kodopoulos
Το ηθικό πλεονέκτημα…που λέγαμε.
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που απαλλάσει τον Σταθάκη από ποινικά αδικήματα κατάχρησης και κακοδιαχείρησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.. 

 Οπως εγινε γνωστό μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ασφαλιστικό είναι και αυτή που καταργεί καταλογισμούς σε… στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται αστικά και ποινικά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. 

 Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή, λόγω του σάλου και των αντιδράσεων που δημιούργησε!

***  Έκτακτη είδηση, έκτακτη είδηση..οι Αμερικανοί μας ζητούν να αποσύρουμε τα πολεμικά μας πλοία από το Αιγαίο και να βγάλουμε τον σκασμό απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις. Απίστευτη παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα,στο ελληνικό υπέξ. Απελάστε τον τώρα από την χώρα και διακόψτε τις διπλωματικές σχέσεις με τον νταβατζή των Τούρκων!!!

***  O θριαμβευτής των εκλογών στο Λονδίνο είναι γιος Πακιστανού οδηγού λεωφορείου

  O Sadiq Khan με τη σύζυγό του Saadiya και μέλη της εκστρατείας του κατευθύνονται στο Δημαρχείο του Λονδίνου  Sadiq Khan με τη σύζυγό του Saadiya και μέλη της εκστρατείας του κατευθύνονται στο Δημαρχείο του Λονδίνου       Άντε, μπρε...να γεμίσουμε κι εμείς την Ελλάδα με Πακιστάνια και Ταλιμπάνια δημάρχους...
 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ... ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ, ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ... έτσι δεν είναι κύριε Λουίζο... Ή ΜΕ ΜΗ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ... έτσι δεν είναι Σπύρο Ζαγάρη;;;
 ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Η ΠΑΓΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΞΕΦΡΕΝΗ ΚΟΥΡΣΑ, ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΕΣ, ΚΡΑΤΗ ΣΥΝΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΛΑΟΥΣ.
 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ KALLERGI ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΗΞΗ!                Για τον νέο τους δήμαρχο ψήφισαν οι Λονδρέζοι, σε μια ψηφοφορία που όπως όλα δείχνουν θα αναδείξει νικητή τον υποψήφιο των Εργατικών Sadiq Khan- έναν μουσουλμάνο, γιο Πακιστανού οδηγού λεωφορείου.
Ο Khan είναι σύμφωνα με τα exit polls και την μέχρι στιγμής καταμέτρηση ο επικρατέστερος για τη Δημαρχία της πόλης κι αυτός που θα διαδεχθεί τον Boris Johnson. Από τις 2.30 μ.μ. (τοπική ώρα) κι έχοντας καταμετρηθεί σχεδόν όλες οι ψήφοι στις εκλογικές περιφέρειες, όλοι έχουν αρχίσει να μιλούν για την σχεδόν βέβαιη εκλογική νίκη του Khan, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο πρώτος Μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου. Κατάφερε δε, να κυριαρχήσει έναντι του κύριου αντιπάλου του, του Zac Goldsmith, ο οποίος είναι από την πτέρυγα των Συντηρητικών και γιος του δισεκατομμυριούχου James Goldsmith.
Ο Khan δέχθηκε πολύ έντονα πυρά από τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον έχουν κατηγορήσει ότι πρόσκειται στους εξτρεμιστές. Ο ίδιος αντιτείνει ότι ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, κάτι που του κόστισε απειλές κατά της ζωής του, και ότι πάντα κατήγγελλε τον εξτρεμισμό. «Αν κερδίσω τις εκλογές, θα είμαι ένας δήμαρχος που ενώνει την πόλη μας, που ενώνει τις κοινότητες», είχε δηλώσει παλιότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 5 μ.μ. και 10 μ.μ. απόψε (τοπική ώρα), τα οποία και θα πληροφορηθούν πρώτοι οι 12 συνολικά υποψήφιοι μέσα στο Δημαρχείο της πόλης πριν δημοσιοποιηθούν στο κοινό.Ποιος είναι ο Sadiq Khan

 Ο Sadiq Khan γίνεται απόψε ο πρώτος Μουσουλμάνος Δήμαρχος του Λονδίνου

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1970 σε μια πακιστανική οικογένεια που είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σαντίκ Καν μεγάλωσε σε μια κοινωνική κατοικία μαζί με τους έξι αδελφούς και την αδελφή του στο Τούτινγκ, μια λαϊκή συνοικία του νότιου Λονδίνου. 
Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως, 45 χρόνια αργότερα, σε μια χώρα όπου η πολιτική παραμένει το προνόμιο μιας ελίτ, θα διεκδικούσε τον δήμο του Λονδίνου, δηλώνει η Ντορίν Λόρενς, φίλη του και μέλος της Βουλής των Λόρδων. Όμως αυτό το ταπεινό παρελθόν ταιριάζει επίσης σε έναν υποψήφιο σε μια πρωτεύουσα η καρδιά της οποίας «χτυπά αριστερά», που έχει την ποικιλομορφία ως σημαία και αγαπά επιπλέον όλες τις ωραίες ιστορίες επιτυχίας.
Ο Sadiq Khan αναφέρει συχνά ότι ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και η μητέρα του μοδίστρα και ότι ο ίδιος κοιμόταν μέχρι την ηλικία των 24 ετών στο πάνω κρεβάτι μιας κουκέτας στο σπίτι τους.
Στο σχολείο, ήθελε αρχικά να σπουδάσει θετικές επιστήμες και να γίνει οδοντίατρος, όμως ένας καθηγητής του πρόσεξε το χάρισμά του στην προφορική ομιλία και τον έστρεψε προς τη Νομική. Έτσι, θα γίνει δικηγόρος, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, και πρόεδρος για τρία χρόνια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Liberty.
Αλλά και στον δρόμο ο Σαντίκ είναι πεισματάρης: ως παιδί μαθαίνει μποξ για να μπορεί να απαντήσει σε εκείνους που τολμούν να τον αποκαλέσουν «Πάκι» ("Paki").
Σε ηλικία 15 ετών προσχωρεί στο Εργατικό Κόμμα. Το 1994 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Γουόντσγουορθ, στο νότιο Λονδίνο, θέση την οποία διατηρεί έως το 2006.
Το 2005 εγκαταλείπει τη δικηγορία για να εκλεγεί βουλευτής του Τούτινγκ, όπου εξακολουθεί να ζει, με τη σύζυγό του Σααντίγια, επίσης δικηγόρο, και τις δύο έφηβες κόρες τους.
Τρία χρόνια αργότερα, ο Γκόρντον Μπράουν τού προτείνει τη θέση του υπουργού αρμόδιου για τις κοινότητες, τον επόμενο χρόνο, εκείνην για τις μεταφορές. Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος που είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου ενός βρετανού πρωθυπουργού.

***  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ εναντίων αστυνομικών ...Μοιρίζει μπαρούτι στη Κουμουνδούρου  :
 
Έντονη είναι η ανησυχία των αστυνομικών συνδικαλιστών που κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας από το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της ΥΜΕΤ που είναι συγκεντρωμένες έξω από την είσοδο, αναμένουν εντολές από τη διοίκηση για επέμβαση και επιχείρηση απομάκρυνση τους.
Συμμετέχοντες στην ακτιβιστική κίνηση διαμαρτυρίας, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται όσο και να το επιδιώκει η πολιτική ηγεσία η ΕΛ.ΑΣ. να ξαναζήσει μαύρες στιγμές συναδελφικής βίας όπως αυτές του Οκτωβρίου του 2003 και κάνουν έκκληση για μαζική προσέλευση ενστόλων ώστε να προστατευθεί η παράσταση διαμαρτυρίας.
Στο μεταξύ  οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν διαμαρτυρία, ούτε συνδικαλιστές, αλλά αστυνομικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει τα γραφεία ενός αριστερού κόμματος 
Η κατάληψη των γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από ένστολους, κατά τους υπεύθυνους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας, αλλά μια κίνηση που παραπέμπει σε μη δημοκρατικές εποχές..
Αντιδημοκρατική, χαρακτηρίζει δηλαδή η Κουμουνδούρου την κίνηση των συνδικαλιστών των ενστόλων .
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Η σημερινή κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από ένστολους συνδικαλιστές είναι μια απαράδεκτη και πρωτοφανής ενέργεια. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα σε γραφεία αριστερού κόμματος παραπέμπει σε άλλες εποχές που η δημοκρατία έχει αφήσει πίσω της. Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτήν την ενέργεια”.  ~  Δείτε στο βίντεο του bloko.gr, την παράταξη αστυνομικών δυνάμεων της ΥΜΕΤ πίσω από τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ και εκπροσώπων ενώσεων και ομοσπονδιών των πυροσβεστών και λιμενικών, προκειμένου να αποκλειστεί η επανείσοδο τους στον ισόγειο προθάλαμο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.
ΥΜΕΤ πίσω από τους συνδικαλιστές , https://youtu.be/viZT2oNEFk8  .-
-
*** 

~  Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπυρνάζος και η συντακτική ομάδα των «Ενθεμάτων» αποχωρεί από την «Αυγή», με ένα κείμενο κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο κείμενο της αποχώρησης ο επιμελητής των "Ενθεμάτων" εξηγεί γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για λάθος πολιτική.


Αναλυτικά το κείμενο του Στρατή Μπουρνάζου, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Ενθεμάτων»:
«Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους. Την ίδια στιγμή, ενώ είμαι βέβαιος για το λάθος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά […] Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω – ακόμα κι όταν τους αξίζει· δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για “φασιστερά”, αλλά –κάτι που με τσακίζει– να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα «οικεία κακά», ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό. […]
Τα κείμενα δεν είναι μόνο (άψυχες) λέξεις, σελίδες στο χαρτί και την οθόνη. Είναι οι άνθρωποι που τα γράφουν και τα διαβάζουν· είναι οι σχέσεις, τα συναισθήματα οι ιδέες, οι σκέψεις που τα παράγουν και τις οποία παράγουν, με τη σειρά τους. Δεσμοί, σχέσεις, διαδρομές ανθρώπων. “Πάρε τη λέξη μου, δώσε μου το χέρι σου”. Αυτό είναι, για μένα, το μάθημα των δεκάξι χρόνων».

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :

***  Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν! Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν! Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
Η επίσημη ανακοίνωση και ο απτόητος Γκιρτζίκης
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 6 Μαΐου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ".
Η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό το Σάββατο (7/5) στο ΟΑΚΑ
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση, από τη στιγμή που ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν είχε καμία διάθεση υποχώρησης στο θέμα των βοηθών του τελικού.
"Δεν έγινε καμιά συμφωνία για τους βοηθούς του διαιτητή. Πολύ περισσότερο δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί. Είναι δυνατόν τη στιγμή που χανόντουσαν τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπαίναμε σε τέτοιες λεπτομέρειες ορίζοντας και τους βοηθούς του διαιτητή", φέρεται να αναρωτιόταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε στενούς του συνεργάτες.
Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιους ανθρώπους πριν τους δούμε. Ας γίνει το ματς κι ας κριθούν οι βοηθοί. Με ποία λογική δεν μπορούν να παίξουν; Είναι τιμωρημένοι; Έχουν δώσει αφορμές για κριτική εναντίον τους", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, σύμφωνα με το sport-fm.gr.
Τέλος διέψευσε ότι ήταν άφαντος στα τηλεφωνήματα που του έγιναν από το υφυπουργείο, τονίζοντας: "Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις από φίλους και συνεργάτες, αλλά όχι από τον υπουργό. Διαβάζω σε διάφορα σάιτ φοβερά πράγματα. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι: Έγιναν τέτοια πράγματα παρουσία μου; Κι εγώ που ήμουν και δεν το θυμάμαι";
Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε πριν από λίγο έγγραφο τόσο στην ΕΠΟ όσο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί.
Το παράδοξο, βέβαια, είναι πως ο τελικός είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε η ΕΛΑΣ δεν θα χρειαζόταν να διαθέσει μεγάλη αστυνομική δύναμη.
Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο φετινός τελικός Κυπέλλου ίσως να μην διεξαχθεί ποτέ, καθώς πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους μέχρι τις 30 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες για το Euro 2016.
Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα Grexit, καθώς πλέον ο Σταύρος Κοντονής δεν διακόπτει τη διοργάνωση, αλλά αναβάλλει τον τελικό του Κυπέλλου για λόγους ασφαλείας

*** Η  ΕΠΟ για 15  Μαϊου ανακοινώνει  για τον Τελικό  Κυπέλλου .- Υπάρχουν αντιδράσεις  από ΠΑΕ .- Αμφίβολη η διεξαγωγή του αν η ΕΠΟ  επιμείνει για την μη αλλαγή των εποπτών-διαιτητών στον πλαισίωμα του Διαιτητή Σιδηρόπουλου, ...στο τι θα πράξη  η Ελληνική Πολιτεία  .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 : ~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/aefara-news-04-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  Πέμπτη Μαϊου  2016  16ο  κεφάλαιο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/2016-16.html .-     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Μαϊου 2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-06-2016.html .-              
~ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝΥΜΙΩΝ στην Ορθόδοξη παράδοσή μας Σάββατο 07 Μαϊου 2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html .- 
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-07-2016.html .- 
~                                
-------------------------------------
  ***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου