Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Μαϊου 2016

   Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Μαϊου 2016 :
~

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΟΥ ΝΑ ΕΥΑΡΕΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΑν θέλουμε πράγματι να ευαρεστήσουμε το Θεό και να συνάψουμε την τρισμακάριστη φιλία μαζί Του, ας παρουσιάσουμε το νου μας γυμνό σ’ Αυτόν, χωρίς να σέρνομε μαζί μας κανένα πράγμα του αιώνα, ούτε τέχνη, ούτε νόημα, ούτε τέχνασμα, ούτε δικαιολογία, ακόμη και αν γνωρίζομε όλη τη σοφία του κόσμου. Γιατί αποστρέφεται ο Θεός εκείνους που προσέρχονται σ’ Αυτόν με οίηση και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και τρέφονται από την κενοδοξία και είναι φουσκωμένοι από αυτήν. Σωστά είπαν μερικοί ερμηνευτές, ότι η μάταιη οίηση τρέφει και φουσκώνει τον άνθρωπο.

 
 ~  18 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Θεοδώρου επισκόπου Ρώμης. Μαρτύρων Βενεδήμου, Παυλίνου, Ηρακλείου, Διονυσίου και Χριστίνης των εξ Αθηνών, (γ΄αι.) Ανδρέου και Παύλου των εκ Μεσοποταμίας. Ιουλιανού. Πέτρου Αλεξανδρίας (Γαλακτίας). Θεοδότου, Τεκούσης και των συν αυτοίς εν Αγκύρα Παρθένων: Αλεξάνδρας, Ευφρασίας, Θεοδότης, Ιουλίας, Κλαυδίας, Ματρώνης και Φαεινής. Οσίων Στεφάνου Α` πατριάρχου Κων/πόλεως, Μαρτινιανού του εν τοις Αρεοβίνδου και Αναστασώς της εν τοις Λευκαδίου ~
Σήμερα 18/05/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες, Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
~ Ἦχος δ’. Ὃ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.        
Τῶν ἀθλοφόρων τὸν ὀκτάριθμον δῆμον, μαρτυρικοὶς ἐγκωμιάσωμεν ὕμνοις, Παυλῖνον Διονύσιον καὶ Πέτρον ὁμοῦ, Ἀνδρέαν καὶ Βενέδιμον, τὸν θεόφρονα Παῦλον, Ἡράκλειον τὸν ἔνδοξον, καὶ Χριστίναν τὴν θείαν οὗτοι καὶ γὰρ πρεσβεύουσιν ἀεί, ὑπὲρ τοῦ κόσμου. Χριστῷ τῷ θεῷ ἠμῶν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Παυλίνου, Βενεδίμου, Πέτρου, Διονυσίου, Ανδρέα, Παύλου, Χριστίνας - 18 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/k8fNq29rx7Y  .-

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας  Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες, Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
~

*** Η Καρδαμύλη παραδομένη στους ρυθμούς της Jazz!!!
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Διεθνές Festival Jazz μουσικής που διοργανώνεται από τις 14 έως τις 21 Μαΐου στην Καρδαμύλη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Καθημερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ το ανοιξιάτικο αεράκι μεταφέρει τις μουσικές νότες απ' άκρου εις άκρον δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχουμε ξανά ζήσει.
Δεν υπάρχει καφέ, μπαρ, εστιατόριο ή πλατεία που να μην φιλοξενεί κάποιο από τα μουσικά συγκροτήματα που έχουν συρρεύσει μαζί με εκατοντάδες τουρίστες από την Νορβηγία, αλλά και από όλο τον κόσμο!!!
Όσοι αυτές τις μέρες είστε στη Μεσσηνία, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε και την Καρδαμύλη, διαφορετικά προγραμματίστε το για του χρόνου. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!!! 
Όσο για εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε την Καρδαμύλη πριν την ολοκλήρωση του Jazz Festival. Θα είμαστε εδώ και θα σας μεταφέρουμε εικόνες!!!
 Πηγή :
http://beneas13.blogspot.gr  .-  

***  Σημεία των καιρών! ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΠΟΛΗΣ!!!
φοτο-11
Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Τούρκοι όταν αντίκρισαν τα πρώτα ίχνη ενός βυζαντινού ελληνορθόδοξου νεκροταφείου που αναδύθηκε τελείως αναπάντεχα σε ένα από τους ποιο κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
φοτο1
Όπως αναφέρεται, κατά την διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης ενός ιστορικού κτιρίου της Κωνσταντινούπολης συγκεκριμένα το κτίριο Casa Garibaldı που βρίσκεται στον κεντρικό δόμο İstiklal Caddesi, άρχισαν να αναδύονται κάτω από το έδαφος τάφοι από τον τέταρτο μ. Χ. αιώνα και ανθρώπινοι σωροί 1600-1800 ετών σε καλή κατάσταση από ένα όπως φαίνεται κεντρικό ελληνορθόδοξο χριστιανικό νεκροταφείο που βρίσκονταν επί αιώνες θαμμένο κάτω από τα θεμέλια αυτού του κτιρίου.
Το ιστορικό αυτό ελληνορθόδοξο χριστιανικό νεκροταφείο, ανακαλύφθηκε σε βάθος οχτώ μέτρων στα θεμέλια του κτηρίου σε ένα σημείο που από πάνω κυκλοφορούν καθημερινά σχεδόν 400.000 άτομα, δηλαδή σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Πόλης.
Ο διευθύνων τις ανασκαφές καθηγητής Sedat Bornovali, αμέσως μετά τα πρώτα ευρήματα κάλεσε την διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης, Zeynep Kızıltan, η οποία επιβεβαίωσε την μεγάλη ιστορική άξια του αναδυθέντος νεκροταφείου καθώς και των σκελετών που ανευρεθήκαν στο μέρος εκείνο.
Εντυπωσιακό είναι, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ότι στην αρχή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάτω από εκείνο το τόσο πολυσύχναστο μέρος βρίσκονταν αυτό το νεκροταφείο και οι άθικτοι σωροί που βρέθηκαν. Να σημειωθεί ότι το κτίριο αυτό έχει ιστορική αξία και είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό λόγω των σημαδιών κατάρρευσης που είχε παρουσιάσει να ανακαινιστεί. Με την ανακίνηση του ανακαλύφθηκε αυτό το ελληνορθόδοξο νεκροταφείο.
Να σημειωθεί επίσης ότι εκεί κοντά βρίσκεται και η ελληνορθόδοξη εκκλησιά της Αγίας Τριάδας, καθώς και πολλά ιστορικά κτίρια όπως το Κέντρο Γαλλικού Πολιτισμού, το Çiçek Pasajı, και άλλα. Όλα αυτά συντείνουν στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος αυτός ήταν ένας σημαντικός δρόμος της πρώτης περιόδου της Βυζαντινής αυτοκρατορίας
Σημεία των καιρών!
φοτο1

φοτο2
φοτο3

φοτο4
φοτο5

φοτο6
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Αναρτήθηκε από

*** Ο Γιώργος Γιαννόπουλος απόψε στην Καλαμάτα με τους «12 ενόρκους» 
Ο Μεσσήνιος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος δε θέλει και ιδιαίτερες συστάσεις… Τηλεόραση, Κινηματογράφος και Θέατρο αποτελούν την καθημερινότητά του, ενώ πολλές φορές ασχολείται και με τα τρία παράλληλα, όπως θα κάνει και φέτος το Σεπτέμβριο.
Αγαπά τη Μεσσηνία και όπου μπορεί μιλάει για αυτή. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που στο σίριαλ  «Το Σόι σου» στον Alpha, όπου πρωταγωνιστεί, υποδύεται τον Βαγγέλη Χαμπέα, ένα Μεσσήνιο, ενώ, όπως μας είπε, το Σεπτέμβριο θα κατεβάσει για γυρίσματα όλη την παραγωγή στην περιοχή μας.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Καλαμάτα για τους «Θεατρικούς Βηματισμούς», που ξεκίνησαν χθες και στους οποίους συμμετέχει με την παράσταση «12 ένορκοι» (σήμερα και αύριο), μιλήσαμε μαζί του για το θέατρο, την πολιτική, τα σχέδιά του…
Απολαύστε τον:
  -Τι κάνετε αυτή την περίοδο;
Αυτό τον καιρό κάνουμε μια μικρή περιοδεία με τους «12 ενόρκους», που είχε μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και, αφού περάσαμε από τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, την Πάτρα, τη Λαμία και άλλες πόλεις, απόψε θα είμαστε στην Καλαμάτα. Πέρα από αυτό, έχω ξεκινήσει πρόβες για το «Γάμο του Κουτρούλη» και με αυτό το έργο θα κάνουμε μια περιοδεία το καλοκαίρι. Είναι ένας πολύ καλός θίασος με τον Γιάννη Βούρο, την Τάνια Τρύπη και τον Κώστα Φλωκατούλα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου.
  -Είστε από τους λίγους ηθοποιούς που ακόμα κάνουν τηλεόραση, αφού πλέον οι ελληνικές παραγωγές είναι ελάχιστες. Μιλήστε μας γι’ αυτό.
Είμαι από τους τυχερούς, αλλά δεν πιστεύω ότι μόνο η τύχη είναι που κάνει αυτό το πράγμα. «Έχω χτίσει» μια καριέρα και δεν είναι τυχαίο που με καλούν μέσα στην κρίση. Εγώ προσωπικά δεν κάνω μόνο τηλεόραση, κάνω και θέατρο. Γενικά κάνω πολλά πράγματα και, μάλιστα, αντιφατικά μεταξύ τους. Όλο αυτό είναι κάτι που με γεμίζει χαρά, αφού κάνω τους «12 ενόρκους», κάνω στην τηλεόραση ένα λαϊκό άνθρωπο ακραίο, το Μεσσήνιο Βαγγέλη Χαμπέα, στον Οικονομίδη, κάνω ακραίους ρόλους και όλο μου δίνει μια χαρά.
  -Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να υποδύεται καθημερινά τόσους διαφορετικούς ανθρώπους;
Αυτό είναι εύκολο για μένα, αφού δε βαριέμαι και με γεμίζει χαρά. Αυτή, άλλωστε, είναι η δουλειά του ηθοποιού. Σήμερα, ας πούμε, ξέρω ότι θα κάνω τον Χαμπέα, αργότερα το ρατσιστή κ.ο.κ.
  -Περάσατε και από το χώρο της πολιτικής. Πείτε μας γι’ αυτό και πόσο σας ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι.
Ενεργοί στην πολιτική παραμένουμε όλοι οι άνθρωποι που ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη. Άλλωστε, η πολιτική είναι η πρώτη επιστήμη σύμφωνα με τον Αριστοτέλη.
Ότι έφυγα από έναν πολιτικό χώρο δε σημαίνει κάτι. Για τα κοινά πάντα ενδιαφέρομαι, όπως τώρα για τους πρόσφυγες, που πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και να δίνουμε αγάπη. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε μια κοινωνία, η κοινωνία είναι πολιτική από μόνη της.
  -Πως βλέπετε την κατάσταση γενικότερα;
Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, αφού πιστεύω στη νομοτελειακή πράξη, η οποία θεωρεί πως ό,τι γεννιέται είναι πιο φρέσκο, πιο δυνατό. Τώρα, αν όλος ο πλανήτης περνά μια κρίση με το προσφυγικό και άλλα πράγματα, είναι κάτι άλλο, κάτι πρόσκαιρο.
Σχετικά με την Ελλάδα, πιστεύω ότι έπρεπε να περάσει από το μνημόνιο και κάποτε, μάλιστα, όταν το έλεγα, με είχαν κάνει viral, ότι ο Γιαννόπουλος είναι υπέρ του μνημονίου. Όμως, πρέπει να φανεί ότι είμαι υπέρ της αλλαγής, για να φτιαχτεί επιτέλους κράτος. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα δεν πέρασε από Αναγέννηση, πρέπει επιτέλους να γίνει, πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί να φτιάξουμε τους βασικούς πυλώνες, δηλαδή την παιδεία, την οικονομία, τη δικαιοσύνη, εξωτερικών κ.λπ., κι έπειτα, όποια κυβέρνηση έρχεται, να διαχειρίζεται το τώρα.
  -Πώς σας φαίνεται ως ιδέα το Θεατρικό Φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα;
Είμαι περήφανος και τάσσομαι υπέρ του να γίνει η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Αυτό το φεστιβάλ γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση και στόχος είναι να βοηθήσει την Καλαμάτα.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το φεστιβάλ και πρέπει να καθιερωθεί στην Καλαμάτα, γίνει-δε γίνει η πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Είναι καλό σημαντικές παραστάσεις που έχουν ανέβει στην Αθήνα να έρχονται και στην Καλαμάτα.
Η Καλαμάτα έτσι και αλλιώς έχει μεγάλη παράδοση στο θέατρο και όταν εμείς οι ηθοποιοί λέμε ΔΗΠΕΘΕ, εννοούμε αυτά της Λάρισας και της Καλαμάτας. Είναι κάτι σημαντικό αυτό και δεν πρέπει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με τη μεγάλη του παράδοση να μαραζώσει.
Η πόλη αγαπά το θέατρο και αυτό φαίνεται, άλλωστε, από το μεγάλο αριθμό θεατρικών ομάδων που υπάρχουν.
  -Τα σχέδιά σας για τη νέα σεζόν;
Αρχικά θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά το σίριαλ που εμφανίζομαι και, μάλιστα, από εδώ θέλω να ανακοινώσω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε γυρίσματα στη Μεσσηνία, αφού το πρότεινα στην παραγωγή και δέχθηκαν. Έτσι εγώ ως Χαμπέας θα τους φέρω για διακοπές εδώ.
Ακόμα θα συνεχίσω στους «12 ενόρκους», ενώ Δευτέρα και Τρίτη θα παίζω σε μια μεγάλη επιτυχία που είχα κάνει πριν από μερικά χρόνια, την «Κυρία Ιουλία».
Τέλος, θα παίξω στην καινούργια ταινία του Οικονομίδη, ξεκινώντας γυρίσματα το Σεπτέμβρη.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
ΕΝΑΡΞΗ «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΩΝ» ΧΘΕΣ ΜΕ «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ»
Συνέχεια σήμερα στην Κεντρική  Σκηνή με «12 ενόρκους»
Με τη θεατρική παράσταση «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τους Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά, ξεκίνησαν χθες στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ οι «Θεατρικοί Βηματισμοί» από τις «Όψεις Πολιτισμού», σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
Οι «Θεατρικοί Βηματισμοί» θα συνεχιστούν με την παράσταση «Οι 12 ένορκοι» του Reginald Rose, επίσης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, σήμερα Τετάρτη 18 στις 19.00 και στις 21.30 και αύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου, στις 19.00 και στις 21.30.
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, δύο βραβεία κοινού και το 34ο Κορφιάτικο Βραβείο Σκηνοθεσίας, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων θα φιλοξενηθεί και στην Καλαμάτα.
Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.
Οι θεατές παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται. Το θέατρο μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο, θέτοντας τους θεατές στη θέση των ενόρκων!
  Ταυτότητα παράστασης
Οι 12 ένορκοι είναι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος.
Συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή
Κείμενο: Reginald Rose
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Νότης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Μουσική: Γιώργος Περού
Sound design: Νίκος Τσέκος
Video art: Λάμπης Ζαρουτιάδης
Παραγωγή: A PRIORI
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ κανονικό & 12 ευρώ φοιτητικό-άνεργοι. 

*** Φοιτητικές εκλογές σήμερα και στις Σχολές της Καλαμάτας  
18 Μαΐου σήμερα και οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων.
Στις Σχολές της Καλαμάτας τρεις παρατάξεις είναι υποψήφιες, όχι όμως σε όλες τις Σχολές.
Ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο, λοιπόν, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 8.00 το βράδυ.
Στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών υποψήφιες παρατάξεις είναι η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.
Στο Τμήμα Φιλολογίας είναι μόνο μία υποψήφια παράταξη, αυτή της ΠΑΣΠ.
  ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στις σχολές της Καλαμάτας, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το βράδυ. Αυτό, όμως, δε θα συμβεί στο Τμήμα Λογοθεραπείας, αφού πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι φοιτητές.
Ειδικότερα, στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας υποψήφιες παρατάξεις είναι η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.
Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής υποψήφιες είναι οι τρεις παραπάνω, δηλαδή ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ.
Τέλος, στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ειδικότερα στο Τμήμα Λογοθεραπείας, υποψήφιες παρατάξεις είναι η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ, ενώ λόγω του μικρού αριθμού των φοιτητών οι κάλπες θα ανοίξουν για δύο ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τις 11.00 έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Χωριστές δίκες ξεκινούν σήμερα για τις δύο οικογένειες τσιγγάνων που πωλούσαν ηρωίνη  
Χωριστά θα εκδικασθούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας οι υποθέσεις των δύο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ηρωίνης από την περιοχή της Αγίας Τριάδας, τις οποίες κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει δύο οικογένειες τσιγγάνων και εξαρθρώθηκαν ταυτόχρονα πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Η πρώτη, με εννέα κατηγορουμένους, αναμένεται να ξεκινήσει επί της ουσίας σήμερα το πρωί και αφορά στη μία οικογένεια, μαζί με άτομα που τους προμήθευαν ηρωίνη από την Αθήνα, αλλά και αγοραστές.
Η δεύτερη, με δεκαέξι κατηγορουμένους, ξεκίνησε χθες με το διορισμό δικηγόρων σε όσους δήλωσαν ότι δεν έχουν συνηγόρους και διεκόπη για τις 13 Ιουνίου.
  Το «κογιανί» και η «φρατζόλα»
Διορισμοί δικηγόρων έγιναν χθες και στην υπόθεση που θα εκδικασθεί σήμερα, ενώ δόθηκε περιθώριο μέχρι σήμερα να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία.
Στις αρχές του 2015 η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας προχώρησε σε επισύνδεση των τηλεφώνων συγκεκριμένων υπόπτων. Το κουβάρι των τηλεφωνικών συνομιλιών ξετυλίχτηκε με μεγάλη δυσκολία, καθώς αυτές δεν ήταν μόνο κωδικοποιημένες, αλλά τα τηλέφωνα ανήκαν σε «αχυράνθρωπους» (δηλωμένα σε στοιχεία τρίτων προσώπων), ενώ από μία συσκευή μπορεί να μιλούσαν 5-6 διαφορετικά πρόσωπα και πάντα με ψευδώνυμα. Οι τσιγγάνοι χρησιμοποιούσαν και δικές τους λέξεις, που δεν ήταν πάντα απόλυτα κατανοητές, και κωδικούς. Για παράδειγμα, η ηρωίνη μπορεί να ονομαζόταν «κογιανί» και η πλάκα ηρωίνης «φρατζόλα».
Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιούσαν μέτρα «αντιπαρακολούθησης». Με κάθε ευκαιρία φωτογράφιζαν τα συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας, τα οποία μέσω των κινητών τηλεφώνων «μοιράζονταν» σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να μπορούν να προφυλαχθούν. Το χειρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο ρόλο σε όλο αυτό είχαν τα τσιγγανάκια των οικογενειών, τα οποία είχαν στρατολογήσει και είτε τα έστελναν με τα ποδήλατα να κάνουν βόλτες πέριξ του καταυλισμού, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», είτε τους έδιναν τα ναρκωτικά για να ολοκληρώσουν την πώληση, παραλαμβάνοντας τα χρήματα που είχαν προσυνεννοηθεί.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις ακόμα και συγγενικών τους προσώπων.
Από τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί, έχουν διαπιστώσει ότι μέσα σε διάστημα δύο μηνών είχαν διακινηθεί αρκετά κιλά ηρωίνης.
  Χρησιμοποιούσαν παιδιά
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που θα ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Ιούνιο του 2014 για κατοχή 850 γραμμαρίων ηρωίνης. Πέρυσι τον Απρίλιο συνελήφθησαν ως μέλη της ομάδας αυτής οι δύο γιοι του με τις γυναίκες τους και η μητέρα της οικογένειας. Η συγκεκριμένη οικογένεια προμηθευόταν τα ναρκωτικά από ομοφύλους τους στο Μενίδι και επέλεγαν να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στην Καλαμάτα.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τα «έσοδα» από τα ναρκωτικά οι κατηγορούμενοι τα χρησιμοποιούσαν για να διάγουν άνετο βίο, εντοπίζοντας στα σπίτια τους πολλούς  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές και καινούργια αυτοκίνητα.
Ο προμηθευτής τσιγγάνος από το Ζεφύρι συνελήφθη στην Αθήνα και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 35.926 ευρώ από χρηματοκιβώτιο, μία καραμπίνα και 32 φυσίγγια. Μάλιστα, κι αυτός λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ενώ είχε τοποθετημένες ακόμα και κάμερες παρακολούθησης.
Οι συναλλαγές με τους χρήστες ηρωίνης γίνονταν συνήθως κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούσαν και χώρους του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, που το απόγευμα λειτουργεί ως ΙΕΚ.
Το αντάλλαγμα της αγοράς ναρκωτικών δεν ήταν πάντοτε χρήματα, καθώς οι τσιγγάνοι δέχονταν και πληρωμή σε είδος, όπως σε συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η προμήθεια ηρωίνης πληρώθηκε με 2 τενεκέδες λάδι.
Επίσης, αρκετές φορές οι τσιγγάνες πήγαιναν στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον αγοραστή έχοντας μαζί ένα παιδί, πάντα κάτω των 15 ετών, το οποίο ήταν αυτό που είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά και έπαιρνε τα χρήματα της πώλησης.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες συνελήφθη χθες στην Καλαμάτα     
Άλλη μια επιχείρηση αστραπή πραγματοποίησε χθες υπηρεσία της Αστυνομίας από την Αθήνα στη Μεσσηνία, αυτή τη φορά στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες σε σπίτια.
Χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής επισκέφθηκαν την Καλαμάτα και, σε συνεργασία με την εδώ Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων, αλλά και σύλληψη  ενός Έλληνα ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχε έδρα στην Αθήνα και μία από τις ληστείες που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει είχε γίνει στην Καλαμάτα. Οι δράστες, δε, είναι Αλβανοί και Έλληνες  .  Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία αναμένεται να γίνουν σήμερα.
Β.Β.

***  Ρεσιτάλ πιάνου σήμερα από τον Λουκά Γεώργα 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος την «Άνοιξη των Πλήκτρων», έναν πολύ πετυχημένο θεσμό σειράς από πιανιστικά ρεσιτάλ. Όλος ο κύκλος φέτος πραγματοποιείται με την ευγενική και σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις» και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Καλαμάτας. Φέτος φιλοξενούνται οκτώ σημαντικοί σολίστ, που βρίσκονται ήδη σε επαγγελματική μουσική δραστηριότητα ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ακαδημίες υψηλού κύρους. Σήμερα, στις 21.00 (ακριβώς!), στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, φιλοξενείται ένας γνώριμος της Καλαμάτας, σημαντικός πιανίστας, ο Λουκάς Γεώργας, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που εστιάζει στη φόρμα του πρελουδίου από τον Bach ως τον Rachmaninnof κι από τον Chopin στον Debussy. - 

***  Έγινε η κηδεία του Σωτήρη   
Επειδή αρκετοί ήταν αυτοί που ρώτησαν τι απέγινε ο 45χρονος Ρουμάνος, γνωστός και ως Σωτήρης, που σκοτώθηκε πριν από μια βδομάδα στους Μύλους, να ενημερώσουμε ότι, όπως μάθαμε, η κηδεία έγινε το Σάββατο στο νεκροταφείο Καλαμάτας από κάποιον που πλήρωσε όλα τα έξοδα, αλλά δεν επιθυμεί να δώσει τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.
Π.Μπ. 

*** Το βραβείο «Καραθεοδωρή» στην Καλαματιανή καθηγήτρια Ιατρικής Μαρία Γαζούλη

Την  απονομή του Βραβείου Καραθεοδωρή στην επίκoυρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μαρία Γαζούλη, αποφάσισε σε συνεδρίασή της τη 12η Μαΐου Επιτροπή του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Μαρία Γαζούλη, με καταγωγή από την Καλαμάτα, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων από το Τμήμα Βιολογίας και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Georgetown University Medical Center, Washington DC, USA, ενώ έχει εργαστεί και εκπαιδευτεί σε καταξιωμένα εργαστήρια του εξωτερικού. Διακρίνεται με βραβεία και υποτροφίες από το 1995 έως σήμερα και παρουσιάζει εξαιρετικά εστιασμένο ερευνητικό έργο στη μοριακή/γενετική βάση παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και ο καρκίνος. Το ερευνητικό της έργο εντάσσεται στις σύγχρονες τάσεις της βιοϊατρικής επιστήμης και περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, που έχουν τύχει πολύ μεγάλου αριθμού αναφορών. Επιπροσθέτως, η κα Γαζούλη συμμετέχει τόσο ως Scientific Coordinator όσο και ως επιστημονική υπεύθυνη ερευνητικής ομάδας σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας, ενώ έχει διατελέσει κριτής αρκετών προγραμμάτων. Να σημειωθεί πως το Βραβείο «Καραθεοδωρή» θεσπίστηκε από το Συμβούλιο Ιδρύματος και απονέμεται, έπειτα από κρίση Επιτροπής, σε ένα μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ που - κατά την ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων - βρίσκεται στη βαθμίδα του/της επίκουρου καθηγητή/τριας. Το βραβείο απονέμεται ανεξαρτήτως γνωστικού αντικείμενου με μόνο κριτήριο την Αριστεία και στοχεύει στην αναγνώριση της εξαιρετικής διάκρισης νέων συναδέλφων στην έρευνα και τη διδασκαλία. Την επιτροπή απαρτίζουν οι: Τσώκος Γεώργιος- καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Harvard και πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος (πρόεδρος), Εμμανουήλ Ιωάννης-καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών (μέλος), Καραμαλέγκου Ελένη-καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας, κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής (μέλος), Χρούσος Γεώργιος-καθηγητής Ιατρικής και νικητής του προηγούμενου βραβείου Παπανικολάου (μέλος). Η δε ημερομηνία της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθεί σύντομα. - 

***

 *** Αθλητική ενημέρωση :






***  Σήμερα 18/05/2016 :
~ Η Λίβερπουλ πάει για το 9ο ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τους οπαδούς των «ρεντς» να κάνουν απόβαση στην Βασιλεία.
Τελικός Europa League

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ  1-3 , (1-0)   .- ^
Τα γκόλ  :  στο 35΄ με απίθανο γκολ του Στάριτζ. , στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα από τον Γκαμέιρο που ισοφάρισε στο 46΄ . ,  Κόκε (64΄,70΄) .-
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Λόβρεν, Οριγκί, Κλάιν - Ραμί, Μπανέγκα, Βιτόλο, Μαριάνο
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ (83΄ Μπεντέκε), Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73΄ Αλεν), Φιρμίνο (69΄ Οριγκί), Κουτίνιο, Στάριτζ
 ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (78΄ Κολοτζίετζακ), Ντανιέλ Καρίσο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Μπανέγκα (90+3΄ Κριστόφορο), Κόκε, Βιτόλο, Γκαμέιρο (89΄ Γκαμέιρο)
~ Ασύλληπτα τα ρεκόρ των Σεβιγιάνων, που έγιναν η πρώτη ομάδα με τρεις διαδοχικούς τίτλους στην Ιστορία του θεσμού, αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης γενικότερα, 40 χρόνια μετά την Μπάγερν (πρωταθλητριών 1974, 1975, 1976).
Video  από τον αγώνα :
~**  ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ  Europa League Α΄ ημίχρονο από 35΄ 1-0  18/05/2016: https://youtu.be/PM2GRLqIZQk  .-
~ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ  1-3 γκόλ ισοφάρισης  1-1  Europa League 18/05/2016: https://youtu.be/u-8tbbn6QAU  .-
~ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ 1-3  2ο  γκόλ Europa League 18/05/2016: https://youtu.be/Yg1NLGSTFJw .-
~ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ 1-3  3ο γκόλ Europa League 18/05/2016:
 https://youtu.be/M5-NWKvSdz8  .-
~ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ 1-3  Τελικός Europa League  5ο κύπελλο για Σεβίλη 2016: https://youtu.be/IsToRpUTs_8   .-
~ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΗ 1-3  Τελικός Europa League 3ο συνεχόμενο τρόπαιο για Σεβίλη 2016 : https://youtu.be/iTJoUGmhZEs .-

Η «χρυσή βίβλος» των τελικών
 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
1958: ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ-Λονδίνο 2-2, 6-0
1959: ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ-Μπέρμιγχαμ 0-0, 4-1
1960: Δεν έγινε
1961: ΡΟΜΑ-Μπέρμιγχαμ 2-2, 2-0
1962: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Μπαρτσελόνα 6-2, 1-1
1963: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2, 2-0
1964: ΣΑΡΑΓΟΣΑ-Βαλένθια 2-1
1965: ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ-Γιουβέντους 1-0 (στο Τορίνο)
1966: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-Σαραγόσα 0-1, 4-2
1967: ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-Λιντς 2-0, 0-0
1968: ΛΙΝΤΣ-Φερεντσβάρος 1-0, 0-0
1969: ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-Ουίπεστ 3-0, 3-2
1970: ΑΡΣΕΝΑΛ-Αντερλεχτ 1-3, 3-0
1971: ΛΙΝΤΣ-Γιουβέντους 2-2, 1-1
ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
1972: ΤΟΤΕΝΑΜ-Γουλβς 2-1, 1-1
1973: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Γκλάντμπαχ 3-0, 0-2
1974: ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Τότεναμ 2-2, 2-0
1975: ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-Τβέντε 0-0, 5-1
1976: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Μπριζ 3-2, 1-1
1977: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0, 1-2
1978: ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ-Μπαστιά 0-0, 3-0
1979: ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-Ερυθρός Αστέρας 1-1, 1-0
1980: ΑΙΝΤΡΑΧΤ-Γκλάντμπαχ 2-3, 1-0
1981: ΙΠΣΟΥΪΤΣ-Αλκμααρ 3-0, 2-4
1982: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-Αμβούργο 1-0, 3-0
1983: ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-Μπενφίκα 1-0, 1-1
1984: ΤΟΤΕΝΑΜ-Αντερλεχτ 1-1, 1-1 (4-3 στα πέναλτι)
1985: ΡΕΑΛ-Βιντεότον 3-0, 0-1
1986: ΡΕΑΛ-Κολονία 5-1, 0-2
1987: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-0, 1-1
1988: ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-Εσπανιόλ 3-0, 0-3 (3-2 στα πέναλτι)
1989: ΝΑΠΟΛΙ-Στουτγκάρδη 2-1, 3-3
1990: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Φιορεντίνα 3-1, 0-0
1991: ΙΝΤΕΡ-Ρόμα 2-0, 0-1
1992: ΑΓΙΑΞ-Τορίνο 0-0, 2-2
1993: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-Ντόρτμουντ 3-1, 3-1
1994: ΙΝΤΕΡ-Σάλτσμπουργκ 1-0, 1-0
1995: ΠΑΡΜΑ-Γιουβέντους 1-0, 1-1
1996: ΜΠΑΓΕΡΝ-Μπορντό 2-0, 3-1
1997: ΣΑΛΚΕ-Ιντερ 1-0, 0-1 (4-1 στα πέναλτι)
1998 Παρίσι : ΙΝΤΕΡ-Λάτσιο 3-0
1999 Μόσχα : ΠΑΡΜΑ-Μαρσέιγ 3-0
2000 Κοπεγχάγη : ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-Αρσεναλ 0-0 (4-1 στα πέναλτι)
2001 Ντόρτμουντ : ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-Αλαβες 4-4 (5-4 στην παράταση)
2002 Ρότερνταμ : ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-Ντόρτμουντ 3-2
2003 Σεβίλη : ΠΟΡΤΟ-Σέλτικ 2-2 (3-2 στην παράταση)
2004 Γκέτεμποργκ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ-Μαρσέιγ 2-0
2005 Λισαβόνα : ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-Σπόρτινγκ Λισ. 3-1
2006 Αϊντχόβεν : ΣΕΒΙΛΗ-Μίντλεσμπρο 4-0
2007 Γλασκόβη : ΣΕΒΙΛΗ-Εσπανιόλ 1-1 (2-2 στην παράταση, 3-1 στα πέναλτι)
2008 Μάντσεστερ : ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡ.-Ρέιντζερς 2-0
2009 Κων/πολη : ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ-Βέρντερ Βρ. 1-1 (2-1 στην παράταση)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
2010 Αμβούργο : ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Φούλαμ 1-1 (2-1 στην παράταση)
2011 Δουβλίνο : ΠΟΡΤΟ-Μπράγκα 1-0
2012 Βουκουρέστι: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Αθ.Μπιλμπάο 3-0
2013 Αμστερνταμ : ΤΣΕΛΣΙ-Μπενφίκα 2-1
2014 Τορίνο : ΣΕΒΙΛΗ-Μπενφίκα 0-0 (4-2 στα πέναλτι)
2015 Βαρσοβία : ΣΕΒΙΛΗ-Ντνίπρο 3-2
2016 Βασιλεία : ΣΕΒΙΛΗ-Λίβερπουλ 3-1
ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE/Κύπελλο UEFA)
----------------------------------------------------
Περισσότερα Τρόπαια
5 : Σεβίλη (2006, 2007, 2014, 2015, 2016)
3 : Ιντερ (1991, 1994, 1998)
Γιουβέντους (1977, 1990, 1993)
Λίβερπουλ (1973, 1976, 2001)
Μοναδική ομάδα με τρία διαδοχικά τρόπαια: Σεβίλη (2014, 2015, 2016)
Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό
5 : Σεβίλη
4 : Λίβερπουλ, Ιντερ, Γιουβέντους, Γκλάντμπαχ
 Πολυνίκης Προπονητής
 Ουνάι Έμερι (Σεβίλη 2014, 2015, 2016)
Τζιοβάνι Τραπατόνι (Γιουβέντους 1977, 1991, 1993)
Χουάντε Ράμος (Σεβίλη 2006, 2007)
Λουϊς Μόλονι Αρμπέλο (Ρεάλ Μαδρίτης 1985, 1986)
Μοναδικός προπονητής με τρία διαδοχικά τρόπαια: Ουνάι Εμερι (Σεβίλη, 2014, 2015, 2016)
Τρόπαια ανά χώρα
10 Ισπανία
9 Ιταλία
7 Αγγλία
6 Γερμανία
4 Ολλανδία
2 Πορτογαλία, Σουηδία, Ρωσία
1 Βέλγιο, Τουρκία, Ουκρανία
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αήττητος ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πρώτος στο Φάιναλ 6
~*  Champions League  : Πόλο Ολυμπιακός - Έγκερ  8-7 .- ^
Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 1-3, 3-1.
Οι σκόρερ:
Ολυμπιακός: Βλαχόπουλος 3, Φουντούλης, Μουρίκης, Μάγιαρακ, Ντόσκας, Κολόμβος.
Έγκερ: Τσουκ 2, Χοσνιάνσκι 2, Τζάλανκι, Σίβος, Σούσκοβιτς.
 
~**  Basket League  :  Άρης - ΑΕΚ   67-77 .- ^ (1ος τελικός 3ης θέσης)
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Σώμος
 Δεκάλεπτα: 23-13, 43-28, 57-50, 67-77 .-
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 5, Γουάιτ 15 (1), Γουότερς 12 (2), Ζάρας 4, Κοέν 4, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 11
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Σάκοτα 15 (3), Χέρστον 5 (1), Μιλόσεβιτς 13 (2), Κάρτερ 10, Μπράουν 20 (4), Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 5 (1), Καλαμπόκης 2, Μωραϊτης, Μαυρειδής 6, Ερικ 1

Δύσκολα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 επί της Βουλιαγμένης
~* Πόλο Ανδρών : Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη   10-9 .- ^ (1ος τελικός)
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 5-4, 1-0
Ολυμπιακός: Μανωλιουδάκη 2, Μπιανκόνι, Ασημάκη 2, Ελευθεριάδου, Έμολο, Ε. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου .-

~**  Η ΑΕΚ  κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδα 2015-16 ,.. χθές με νίκη 2-1  επί Ολυμπιακού ΣΦΠ πρωταθλητού Ελλάδας στο ποδόσφαιρο  2015-16 :
Video από αγώνα με τη στέψη του κυπελλούχου Ελλάδας και πανηγυρισμούς !:  
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 2-1 Τελικός Κυπέλλου 17/05/2016: https://youtu.be/HIaEeu6M9Wo .-
~ ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Κύπελλο  2-1   1ο γκόλ Πέτρου  Μάνταλος  17/05/2016: https://youtu.be/MA3jODZl7U0 .-
~ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ  2-1 κύπελλο 17/05/2016 2ο γκολ ΑΕΚ Ράφιντ Τσεμπούρ : https://youtu.be/x1ZLMN1NSR4 .-  
  ~ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 2-1 Κύπελλο  μείωση γκόλ ΟΣΦΠ 17/05/2016  Ντομίνγκες: https://youtu.be/GqbopBBy6PM .-

 
    Μελισσανίδης: «Η μεγαλύτερη τιμωρία να σου δίνει το Κύπελλο ο Γκιρτζίκης»Στην φωτογραφία μας Μπάγιεβιτς και Μελισσανίδης
***  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  Τρίτη 17/05/2016 :
ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (1-0) .-^
 Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Τα  γκόλ : 31΄Μάνταλος ,  51΄ Τζεμπούρ  , 84΄ Τσόρη Ντομίνγκες .-
Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς, Μποτία - Σιμόες, Μάνταλος, Ντίντακ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Κασάμι (53΄ Ιντέγε), Πουλίδο, Φουστέρ (65΄ Ντομίνγκες), Μαζουακού, Σαλίνο, Ερνάνι (53΄ Πάρντο)
ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Άρθο, Σιμόες, Βάργκας (58΄ Μπακάκης), Γκάλο, Γιόχανσον, Τζιμπούρ, Μάνταλος (81΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (90+1΄ Πέκχαρτ), Ντίντακ, Κολοβέτσιος.
 * MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Πέτρος Μάνταλος, που μαζί με τους Τζεμπούρ, Βάργκας, Κολοβέτσιο ήταν οι κορυφαίοι της Ενωσης.
Η ΑΕΚ Κυπελλούχος ξανά με επιστροφή και στην Ευρώπη!

Ενας τίτλος που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του «Δικέφαλου» στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, εντάσσει τον (υπηρεσιακό) Στέλιο Μανωλά στην χρυσή βίβλο των μόλις πέντε προπονητών (Τζανετής, Νεγρεπόντης, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι τέσσερις) που έχουν κατακτήσει κύπελλο με την ΑΕΚ και ως παίκτες. Ο Μανωλάς είχε σηκώσει για πρώτη φορά κύπελλο ως ποδοσφαιριστής πριν από 33 χρόνια (1983) στο ίδιο γήπεδο. Πριμ 1 εκατ. ευρώ! Μελισσανίδης: «Η μεγαλύτερη τιμωρία να σου δίνει το Κύπελλο ο Γκιρτζίκης»       

Θεία Δίκη χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει Θεία Δίκη και υπάρχει Θεός, η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να σου δίνει ο Γκιρτζίκης το Κύπελλο».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Επιστρέψαμε με έναν τίτλο. Σημασία έχει να κάνουμε μια προσπάθεια για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και να μη βλέπουμε άδεια γήπεδα. Υπάρχει Θεία Δίκη και υπάρχει Θεός, η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να σου δίνει ο Γκιρτζίκης το Κύπελλο.
Η ΑΕΚ έδειξε ότι ήθελε περισσότερο Κύπελλο, έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με μια άριστη διαιτησία 50-50, οπότε όταν έχεις τέτοιες διαιτησίες όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα και οι νίκες και οι ήττες και οι ισοπαλίες. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο, το αξίζαμε και έπρεπε να το πάρουμε για τον κόσμο μας και όλα αυτά που έχουμε περάσει αυτά τα χρόνια».
Μπάγεβιτς:
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Στέλιο και την ομάδα μας που κέρδισε δίκαια, ήταν πάρα πολύ καλή. Μετά από πέντε χρόνια έφτασε η μέρα για ένα νέο τίτλο. Ήταν δύσκολα πέντε χρόνια, όχι τόσο για εμάς, όσο για τον κόσμο μας που έχει περάσει πολλά. Αρχίζει από σήμερα μια νέα εποχή για την ΑΕΚ. Το καλύτερο από όλα θα είναι να φτιαχτεί και το γήπεδό μας. Τότε θα είναι όλα στη θέση τους. Είναι μεγάλη χαρά για όλους»
Πριμ 1 εκατ. ευρώ!
Ενα εκατομμύριο θα μοιραστούν οι παίκτες της ΑΕΚ ως πριμ κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας. Το ποσό αυτό προκύπτει από τον εσωτερικό κανονισμό, όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα βάλει... κάτι παραπάνω. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ βρέθηκε στα αποδυτήρια, συνεχάρη τους παίκτες και τους υποσχέθηκε έξτρα πριμ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Newsroom ΔΟΛ

***  Παραλλήρημα Σάββα  Θεοδωρίδη: “Χάσαμε στην παρωδία του τελικού”. Εξαπέλυσε επίθεση στον Κοντονή
Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο για εξευτελισμό του Κυπέλλου και τελικό παρωδία -μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ- ενώ εξαπέλυσε “βόμβες” κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, τον οποίο χαρακτήρισε “κατάρα για το ποδόσφαιρο”.
“Είναι ντροπή .....
 που έγινε ο τελικός. Εάν ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε τον τελικό θα μέναμε εκτός ευρώπης. Θα γινόταν Grexit. Κάναμε υπηρεσία στην πατρίδα μας. Ας το χαρεί ο κύριος Κοντονής ο οποίος όρισε τους διαιτητές. Το έχετε ξαναδεί αυτό το πράγμα στον κόσμο; Πρέπει να ανοίξει τις τηλεοράσεις να δει πως θα γίνουν οι μεγάλοι τελικοί του Κυπέλλου στην Ευρώπη. Έχει δει τις βαθμολογίες που έχει ο Σιδηρόπουλος στην Ευρώπη με την Μάντσεστερ Σίτι και τα λοιπά;», ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.
Στη συνέχεια ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε: “Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αλλά μόνο σε αυτούς. Συγχαρητήρια και στα δικά μας τα παιδιά που έμειναν και χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο τελικός ήταν παρωδία. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει. Συγχαρητήρια στον Σίλβα και στους παίκτες, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου καλοί σήμερα. Από τον κύριο Κοντονή θίγονται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Δεν του εύχομαι και του χρόνου γιατί θα είναι κατάρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας χαρίζω τον κύριο Κοντονή”.
Πηγή   : http://filiatranews.blogspot.gr

***   Χρυσό ο Βαζαίος στα 200μ. μικτή ατομική της κολύμβησης
Στο ευρωπαϊκό του Λονδίνου
Χρυσό ο Βαζαίος στα 200μ. μικτή ατομική της κολύμβησης
~* H τελική κατάταξη1. Ανδρέας Βαζαίος (Ελλάδα) 1:58.18
2. Γκαλ Νέβο (Ισραήλ) 1:59.69
3. Αλέξις Μανάσας Σάντος (Πορτογαλία) 1:59.76
~* Δημητριάδης και Σαμιλίδης στους τελικούς, αποκλεισμός για Δρυμωνάκο
~**  Δύο ακόμη συμμετοχές σε τελικούς θα έχει αύριο η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου. Στέφανος Δημητριάδης και Παναγιώτης Σαμιλίδης εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό των 200μ. πεταλούδα και των 200μ. πρόσθιο αντίστοιχα και θα παλέψουν αύριο για το καλύτερο δυνατό.
~** Ο Γιάννης Δρυμωνάκος έκανε την προσπάθειά του στη δεύτερη ημιτελική σειρά, αλλά έμεινε 13ος με 1:58.79 και εκτός τελικού.
~** Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης νίκησε και την κούραση, πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 2:11.22 και πήρε την έκτη θέση στους ημιτελικούς των 200μ. πρόσθιο.
~** Στην ίδια ημιτελική σειρά συμμετείχε και ο Δημήτρης Κουλούρης. Αν και πήγε σαφώς καλύτερα από το πρωί, ο κολυβητής του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να πιάσει το ρεκόρ του (2:11.20) και κατετάγη 11ος με 2:12.09. “Δεδομένων των συνθηκών, ο χρόνος μου ήταν καλός.
~** Ο Απόστολος Χρήστου με χρόνο 25.28 τερμάτισε στην 5η θέση στον δεύτερο ημιτελικό των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου .-
~**  Η Νόρα Δράκου με χρόνο 1:02:06 τερμάτισε στην 8η θέση στον πρώτο ημιτελικό των 100μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου .-

*** Το Ρέθυμνο νίκησε τον Εθνικό και έκανε το 1-0 στη σειρά
Για την 3η θέση στο πόλο γυναικών
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΘΝΙΚΟΣ   8-7  .- ^

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-1, 5-1, 2-2.
Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (20/5) στον Πειραιά, ενώ, αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, αυτό θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/5) στο Ηράκλειο.

***  Καλαμάτα B.C. – Σύλλογος Δρομέων σήμερα στον τρίτο τελικό  
Ο τρίτος (και πιο κρίσιμος) αγώνας της τελικής φάσης των «Play – offs” του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μεταξύ της Καλαμάτα B.C. και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, διεξάγεται σήμερα και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.
Οι δύο ομάδες έχουν από 2 νίκες (1 στην κανονική περίοδο και 1 στους δύο πρώτους τελικούς) και η νικήτρια στο σημερινό αγώνα θα φτάσει τις τρεις νίκες, πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση του τίτλου και μαζί την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Στους δύο πρώτους αγώνες της τελικής φάσης των «play – offs” μίλησε η έδρα (στον πρώτο τελικό που διεξήχθη στην Τέντα η Καλαμάτα B.C.  θριάμβευσε με 62-36 του ΣΔΥ Τρίπολης, ενώ στο δεύτερο τελικό, ο ΣΔΥ  Τρίπολης πήρε τη «ρεβάνς» επικρατώντας με 70-65 της Καλαμάτα B.C.) και η Καλαμάτα B.C. φαίνεται πως έχει προβάδισμα για τη νίκη – άνοδο.
Προπονητής της Καλαμάτα B.C. είναι ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δε θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Γιάννη Σταθάκη (τραυματίας). Το «ρόστερ» της Καλαματιανής ομάδας απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Γερμανός, Τσικούρης, Γιαννουκάκης, Λ. Κούτρης, Τριανταφυλλόπουλος, Γαρίνης, Φωτάκης, Γεωργανάς, Κριμηλής, Μπαγατέλας, Σιδέρης, Σταθάκης, Αναστασόπουλος, Παθιάκης, Σπηλιώτης.
Προπονητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης είναι ο Ηλίας Μπαλής, ενώ το ρόστερ απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Κούγιας, Μαρκόπουλος, Καλούλι, Μπαλής, Αγγελόπουλος, Παπακώστας, Κουτσούγερας, Μπουρής, Κοσκινάς, Μικέλης, Δελής, Σωτηρόπουλος.
Διαιτητές είναι οι Αντώνης Αναστόπουλος, Λάμπρος Νάστος.
  Σύσκεψη χθες για τα μέτρα τάξης του τελικού
Εξάλλου, σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του τρίτου αγώνα της τελικής φάσης των «play offs” του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ Ανδρών, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας) και εκπρόσωποι των 2 φιναλίστ, της Καλαμάτα B.C. και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης. Αποφασίστηκε ν’ ανοίξει ολόκληρη η νότια εξέδρα, έτσι ώστε να καθίσουν εκεί οι φίλαθλοι της Καλαμάτας, οι δε φίλαθλοι του ΣΔΥ Τρίπολης θα καθίσουν στην βόρεια εξέδρα. Οι πάγκοι των 2 ομάδων θα βρίσκονται μπροστά από την βόρεια εξέδρα.
Τέλος, θα υπάρχει αστυνομική δύναμη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, ενώ οι φίλαθλοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους αναπτήρες και πλαστικά μπουκάλια.

***

~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.719 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.964 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.955  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.633  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 






~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Μαϊου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-16-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17  Μαϊου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-17-2016.html .-
~
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου