Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016 :
~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  !!!!!!!!!!!


Εις τρεις τάξεις διαιρείται η χάρις: καθαρτική, φωτιστική, τελειωτική. Εις τρεις και η πολιτεία: Κατά φύσιν, υπέρ φύσιν, παρά φύσιν. Εις αυτάς τας τρεις τάξεις ανέρχεται και κατέρχεται. Τρία είναι και τα μεγάλα χαρίσματα, όπου λαμβάνει: θεωρία, αγάπη, απάθεια.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ 3 Σεπτεμβρίου
Ιερομαρτύρων Ανθίμου (1) επισκόπου Νικομήδειας (†302) και Αριστίωνος επισκόπου Αλεξανδρείας. Μαρτύρων Αρχοντίωνος, Βασιλίσσης, Ζήνωνος, Φοίβης διακόνου και Χαρίτωνος (†α΄αι.). Νεομάρτυρος Πολυδώρου (2) Νέας Εφέσου (†1794). Οσίων Θεοκτίστου (3) και Στεφάνου ομολογητού, ηγουμένου Τριγλίας. Αγίου βασιλέως Κωνσταντίνου, του νέου.
(1)Ο άγιος Άνθιμος γεννήθηκε στη Νικομήδεια. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους χριστιανούς της πόλης, οι οποίοι εκτιμούσαν τις αρετές του, τη δύναμη της πίστης και τον ηθικό του βίο. Ύστερα από πολλές παρακλήσεις ο άγιος θέλησε να γίνει επίσκοπος. Από το αξίωμα αυτό συνεχίσε να διδάσκει τον λόγο του Ευαγγελίου. Κατά το διωγμό τού Διοκλητιανού, ο άγιος συνελήφθη και τον διέταξαν να θυσιάσει στους Θεούς για να κερδίσει τη ζωή του. Ο άγιος δε δίστασε να ομολογήσει την πίστη του στο Χριστό. Μετά από αυτό τον βασάνισαν και τον αποκεφάλισαν.
(2)Ο άγιος Πολύδωρος ο Νεομάρτυρας από τη Λευκωσία, ανατράφηκε από γονείς ευσεβείς, διδάχθηκε θεολογία και ταξίδεψε σε πολλές χώρες κάνοντας το επάγγελμα του πραματευτή. Σε κάποια διασκέδαση μεθυσμένος όπως ήταν αρνήθηκε τον χριστιανισμό. Όταν συνήλθε μετανόησε πικρά. Εξομολογήθηκε και ανακοίνωσε τον πόθο του να μαρτυρήσει. Ύστερα από πολλές προσευχές έφτασε στην Νέα Έφεσο που μπροστά στο Μουφτή ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Μετά από πολλά βασανιστήρια τον απαγχόνισαν. Σήμερα η κάρα του Αγίου φυλάσσεται στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα.
(3) Ο όσιος Θεόκτιστος, ο όσιος και μέγας αυτός ασκητής επιδόθηκε σε αυστηρότατους ασκητικούς αγώνες κλεισμένος σε ένα κελί στην Λαύρα Φαρά. Σε ένα γειτονικό κελί εγκαταστάθηκε και ο Μέγας Ευθύμιος. Ο κοινός πόθος τής άσκησης συνέδεσε στενά τους δύο ασκητές. Μετά από πέντε χρόνια αποσύρθηκαν οριστικά σε μία σπηλιά στην έρημο για αυστηρότερη άσκηση. Ο όσιος Θεόκτιστος πέθανε σε βαθιά γεράματα το 451.  ~ 
Στις 03/09/2016 εορτάζουν:
Άγιος Άνθιμος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Νικομήδειας, Όσιος Θεόκτιστος συνασκητής του Μεγάλου Ευθυμίου, Άγιος Πολύδωρος ο Νεομάρτυρας από τη Λευκωσία
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ὡς φοῖνιξ ἐξήνθισας, τὴ Ἐκκλησία Χριστοῦ, καρποὶς τοὶς τῶν λόγων σου, τῶν εὐσεβῶν τᾶς ψυχᾶς, ἐκτρέφων ἐν χάριτι ὅθεν καὶ ἐναθλήσας, Πάτερ Ἄνθιμε χαίρων, ὤφθης Ἱερομάρτυς, εὐκλεὴς τοῦ Σωτῆρος, ὦ πρέσβευε δεόμεθα, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ανθίμου Νικομηδείας - 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/-BlDgBJFpmY  .-


~
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην....
 
Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία

Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
~

Στις 04/09/2016 εορτάζουν:

Άγιος Βαβύλας ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Αντιοχείας και τα Τρία Παιδιά που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν Αμμώνιος, Δονάτος και Φαύστος, Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης, Αγία Ερμιόνη κόρη του αποστόλου Φιλίππου, Όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά
Δίκαιοι Ελεάζαρ και Φινεές  Άγιος Μάμας  Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Όσιος Κοσμάς ο ερημίτης και ομολογητής

*** Γιατί Alpha και Σαββίδης δεν πήραν άδεια ενώ έδωσαν +61 εκατ.
Πώς γίνεται να προσφέρεις σχεδόν 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από τους αντιπάλους σου και να μην παίρνεις τηλεοπτική άδεια; Η εξήγηση είναι απλή: this is poker!              
Γιατί Alpha και Σαββίδης δεν πήραν άδεια ενώ έδωσαν +61 εκατ.
~ Πώς γίνεται να προσφέρεις σχεδόν 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από τους αντιπάλους σου και να μην παίρνεις τηλεοπτική άδεια; Η εξήγηση είναι απλή: this is poker!
Η διαδικασία για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ήταν γνωστή εξαρχής: όποιος προσφέρει τα περισσότερα θα αποκτήσει το δικό του κανάλι. Μόνο που στη συγκεκριμένη δημοπρασία δύο σχήματα προσέφεραν περισσότερα, αλλά δεν πήραν τίποτα.
Για την DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του Ιβάν Σαββίδη και την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) του Δημήτρη Κοντομηνά ο λόγος, που προσέφεραν 61,5 εκατ. ευρώ και 61 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αλλά είδαν τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και τον Καλογρίτσα να παίρνουν άδειες με τιμήματα «μόλις» 43,6 εκατ. και 52,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια «σκιά» στην όλη διαδικασία. Απλά, Σαββίδης και Κοντομηνάς πόνταραν το λάθος ποσό τη λάθος στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν είχαν προσφέρει αυτά τα χρήματα στις μάχες για την πρώτη ή τη δεύτερη άδεια, θα ήταν τώρα κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας. Αλλά ήταν έτσι δομημένη η δημοπρασία, που σε κάθε «τελικό» για τηλεοπτική άδεια ετίθεντο αντιμέτωπα δύο σχήματα.
Και οι Σαββίδης και Κοντομηνάς έπεσαν σε δυνατούς «παίκτες» στους... τελικούς για την τρίτη και την τέταρτη άδεια, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ήταν περισσότερο αποφασισμένοι.    
Ουσιαστικά, δηλαδή, Σαββίδης και Κοντομηνάς έπαιξαν και έχασαν σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, μεγάλος νικητής της οποίας αναδείχθηκε φυσικά ο ΣΚΑΪ, που προσφέροντας 30 εκατ. ευρώ λιγότερα από Μαρινάκη και Κυριακού (ΑΝΤ1) έγινε κάτοχος του ιδίου αντικειμένου: της πολυπόθητης τηλεοπτικής άδειας.
Οσο για το Star και την κυπριακή εταιρεία που επίσης συμμετείχαν στη δημοπρασία, οι προσφορές τους (13 εκατ. και 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) αποδεικνύνουν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια... περιουσία για να αποκτήσουν άδεια. 
Ιδού οι νικητές της δημοπρασίας και τα ποσά που πρόσφεραν:
ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος - 43,6 εκατ.ευρώ
Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας - 52,6 εκατ.ευρώ
AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού - 75,9 εκατ.ευρώ
Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης - 73,9 εκατ.ευρώ
Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια και οι προσφορές που έκαναν:
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) - Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR): 13 εκατ. ευρώ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED - Ιβάν Σαββίδης: 61,5 εκατ. ευρώ
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) - Δημήτρης Κοντομηνάς: 61 εκατ. ευρώ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP): 18 εκατ. ευρώ
Πηγή: iefimerida.gr

*** Στην Καλαμάτα διεθνές συνέδριο κοινωνικών επιστημόνων 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες το στέλεχος του Συμβουλίου Διεθνούς Συμφιλίωσης Ελλάδος (CIF Hellas), Αικατερίνη Ψαρούλη και η Αγγελική Μαλαπέτσα, εκ μέρους των Κοινωνικών Λειτουργών της Μεσσηνίας, οι οποίες συναντήθηκαν με το δήμαρχο.
Οι επισκέπτριες πληροφόρησαν τον Π. Νίκα ότι ο Σύνδεσμος Μελών CIF Hellas, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και, κατ' επέκταση, το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Μεσσηνίας, διοργανώνει το 32ο Διεθνές Συνέδριο του CIF (Council International Fellowship), στην Καλαμάτα, μεταξύ 18 και 23 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα «ΜΕΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ: έννοια κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα». Στην Καλαμάτα αναμένεται να έλθουν τουλάχιστον 250 σύνεδροι από διάφορες χώρες.
Το Council International Fellowship είναι ένα διεθνές δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 44 χώρες και συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της ειρήνης και καλύτερης κατανόησης σε διεθνές επίπεδο.
Ο Σύνδεσμος Μελών CIF Hellas είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1978 από Έλληνες επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εμψυχωτές νέων, ψυχολόγους και άλλους), οι οποίοι με υποτροφία του Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Fulbright είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα CIPUSA (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων των ΗΠΑ) και CIF (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων).
Ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει υπό την αιγίδα του και θα υποστηρίξει έμπρακτα τη διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου.

*** Ροδάκινα και δαμάσκηνα σε 200 οικογένειες από το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας 
Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης αδύναμων οικογενειών και καταπολέμησης της φτώχειας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς σε συνέντευξη που παραχώρησε, θα διανείμει μεγάλες ποσότητες ροδάκινων και δαμάσκηνων σε 200 τρίτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κορομηλάς, η διανομή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Σεπτεμβρίου (από τις 10.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.), στο εργοστάσιο Πατριαρχέα στα «Παλιάμπελα».
Οι ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να είναι μέλη στο σύλλογο και τα μόνα που θα χρειαστούν για να παραλάβουν τα φρούτα είναι ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει ότι είναι τρίτεκνοι, το εκκαθαριστικό της εφορίας, όπου θα φαίνεται ότι έχουν εισόδημα κάτω από 14.300 ευρώ, καθώς και 2 ευρώ για τα έξοδα της αποθήκης.
Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας οι 200 πρώτες οικογένειες που θα βρεθούν εκεί, ενώ αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να βρεθεί αυτές τις ημέρες και ώρες, μπορεί να δώσει τα δικαιολογητικά του σε κάποιον γνωστό, ώστε να παραλάβει αυτός τα φρούτα που δικαιούται.
Τέλος, ο κ. Κορομηλάς έκανε έκκληση ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πάνε με αυτοκίνητο για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα φρούτα.
  Εκδήλωση για τα παιδιά των τριτέκνων που πέρασαν στο πανεπιστήμιο
Στο μεταξύ, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας θα τιμηθούν την επόμενη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέρασαν σε τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εκτός της βράβευσης, τα παιδιά θα λάβουν και δωροεπιταγές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6072845031 για περισσότερες πληροφορίες.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών σχημάτων «Απόλλων – Άρτεμις» και «Αμφιείς».
Ο κ. Κορομηλάς κάλεσε όλα τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο να δώσουν το «παρών» σ’ αυτή την εορτή.
Στο περιθώριο δε της ενημέρωσης για τα παραπάνω ζητήματα, τόνισε ότι η κατάσταση των τριτέκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών τα τελευταία χρόνια στη χώρα γίνεται όλο και χειρότερη, προσθέτοντας ότι ήδη 150 οικογένειες του συλλόγου εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Επίσης, κάλεσε όσα φροντιστήρια ενδιαφέρονται να προσφέρουν έκπτωση στα μέλη του συλλόγου να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία των τριτέκνων, ενώ έκανε έκκληση και στη «Φάρις» να επαναφέρει την έκπτωση 30% που παρείχε στα μέλη του συλλόγου, αναλογιζόμενη τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής.   Του Κώστα Γαζούλη 

*** Εορτασμοί για τον 1χρονο λειτουργίας του Ελαιώνα
Εορτασμοί για τον 1χρονο λειτουργίας του Ελαιώνα
~  Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα και σήμερα, εργαζόμενοι, εθελοντές και πρόσφυγες, το γιόρτασαν με εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι διαμένοντες στη δομή.
Έκθεση ζωγραφικής, παράσταση θεάτρου σκιών με ηθοποιούς και talent show, ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με την επιμέλεια των εθελοντών της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Project Elea". Είναι οι ίδιοι εθελοντές που οργανώνουν καθημερινά δραστηριότητες στους χώρους του camp για τη δημιουργική απασχόληση των προσφύγων, ενηλίκων και παιδιών. Ένας από αυτούς, ήταν και ο Ανδρέας Ασιήκαλης, ο οποίος με εμπειρία στη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελβετία και εθελοντική δράση στη Μόρια της Λέσβου, αποφάσισε να έρθει στον Ελαιώνα και να προσφέρει λίγο από τον χρόνο του.
«Όταν έκλεισαν τα σύνορα, άρχισα να σκέφτομαι ότι το θέμα δεν είναι μόνο η επιβίωση, αλλά και η δημιουργική απασχόληση, προκειμένου να δώσουμε στους πρόσφυγες τα εφόδια για να σταθούν στα πόδια τους», εξηγεί ο κ. Ασιήκαλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα παιδιά μαθαίνουν ζωγραφική, αθλήματα, τέχνες, χορούς, ενώ οι γυναίκες συμμετέχουν σε μαθήματα γυμναστικής και ραπτικής. Στόχος της εθελοντικής ομάδας είναι να εντάξει τους ενήλικες πρόσφυγες ως εθελοντές, προκειμένου να διδάσκουν οι ίδιοι στα παιδιά, γλώσσες και δεξιότητες.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι ο Ελαιώνας δεν είναι έργο δικό του: «Ξεκίνησε από την κ. Χριστοδουλοπούλου και τον κ. Φλαμπουράρη. Από ένα σημείο και μετά έχω και εγώ μια συμμετοχή. Οφείλει όμως να πει κανείς, ότι χωρίς την Ανθή Καραγγελή, τον Μαχμούτ Αμπντελρασούλ και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο Ελαιώνας δεν θα λειτουργούσε σήμερα όπως λειτουργεί».
Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε το κέντρο φιλοξενίας «απάντηση στο ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε […] Αποτελεί πρότυπο λειτουργίας. Θέλουμε τα καινούρια camps να είναι σε αυτό το επίπεδο γαλήνης, ησυχίας, δραστηριότητας. Θα θέλαμε βέβαια τα σπιτάκια να είναι καλύτερα και προσπαθούμε να το κάνουμε».
«Ο Ελαιώνας δείχνει ότι θα τα καταφέρουμε», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός. «Οι άνθρωποι θα φύγουν από τα camps τα μέτρια, τα κακά, τα καλούτσικα που είναι τώρα. θα δημιουργήσουμε καινούριους χώρους, όχι μονάχα επειδή δικαιούνται αυτούς τους χώρους. Είναι θέμα αξιοπρέπειας δικής τους και δικής μας». «Η προσπάθειά μας είναι να γίνει γρήγορα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο, «δεν είναι εύκολο να γίνει γρήγορα. Δεν μπορούμε συνέχεια να κάνουμε τα πράγματα γρήγορα, γιατί τώρα πια δεν αρκεί να τα κάνουμε γρήγορα, πρέπει να τα κάνουμε και πιο καλά».
Ένας από τους πρόσφυγες που συμμετείχε στη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης, ήταν ο 25χρονος Μοχάμαντ Αρεκέμπ. Ο Μοχάμαντ από την Παλαιστίνη, ζει εδώ και έξι μήνες στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα. Έχοντας σπουδές στην πληροφορική, βοήθησε στο τεχνικό στήσιμο της πρωτότυπης παράστασης θεάτρου σκιών που οργανώθηκε, μιας παράστασης, όπου αντί για φιγούρες είχε πρόσφυγες - ερασιτέχνες ηθοποιούς.. Η παράσταση αφηγήθηκε τη διαδρομή μιας οικογένειας προσφύγων από τον πόλεμο στην Ευρώπη, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. «Χαίρομαι που με την παράσταση αυτή μιλάμε για τα προβλήματα των προσφύγων», λέει ο Μοχάμαντ. Ο ίδιος ονειρεύεται να ζει μια ελεύθερη ζωή, όπως λέει, έξω από κέντρα φιλοξενίας.
Λίγο πιο πέρα από το χώρο όπου γινόταν η παράσταση, είχαν στηθεί τα έργα ζωγραφικής ενηλίκων και παιδιών. Οι πρόσφυγες κλήθηκαν να αφηγηθούν με το πινέλο τους ένα κομμάτι της προσωπικής τους ιστορίας. Ο Σαλαχαντίν επέλεξε να ζωγραφίσει πορτρέτα άλλων διαμενόντων στη δομή. Ο 25χρονος Μπακούν από την Ακτή Ελεφαντοστού ζωγράφισε δάκρυα να τρέχουν «που όμως δεν τα προσέχει κανείς», όπως περιέγραψε.
Σε ένα τοίχο κοντά στην έκθεση τα μικρά προσφυγόπουλα έγραφαν με μία λέξη το τι χρειάζονται. Ειρήνη, ελευθερία, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, ένα καλό μέλλον και μια ασφαλή ζωή ζητούσαν τα περισσότερα.
Στο κέντρο φιλοξενίας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, διαμένουν 2.183 πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες προέρχονται από 22 χώρες, με την πλειοψηφία τους να κατάγεται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Την ευθύνη για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας έχει ο Μαχμούτ Αμπντελρασούλ. Όπως εξηγεί, «αρχικά ο Ελαιώνας ήταν μια δομή τράνζιτ, ενώ τώρα είναι δομή φιλοξενίας. Έχει αλλάξει ο χαρακτήρας της δομής. Προσπαθούμε να πραγματοποιούμε δράσεις ένταξης και ενδυνάμωση για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας». Στον Ελαιώνα, όπως συμπληρώνει, υπάρχει μια κοινότητα προσφύγων, σαν ένα μικρό χωριό, «που εννοείται ότι περνάει δυσκολίες, αλλά εδώ προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους».  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Προς 3η εκλογική αναμέτρηση η Ισπανία - Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι
Προς 3η εκλογική αναμέτρηση η Ισπανία - Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι
~  Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεν κατάφερε ούτε και σήμερα να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, γεγονός που πιθανότατα σηματοδοτεί ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή τρίτων βουλευτικών εκλογών μέσα σε έναν χρόνο.
Για να μην προσφύγει και πάλι στις κάλπες η χώρα θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Όπως και την Τετάρτη, ο Ραχόι εξασφάλισε την υποστήριξη 170 βουλευτών στο 350μελές κοινοβούλιο. Υπέρ του Ραχόι ψήφισαν οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (PP), εκείνοι του κεντρώου, φιλελεύθερου Ciudadanos και μία βουλευτίνα από ένα μικρό, τοπικό κόμμα των Κανάριων Νήσων. Οι Σοσιαλιστές, η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας τον καταψήφισαν.
Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με την ψηφοφορία της Τετάρτης, καθώς δεν υπήρξαν αποχές από το κοινοβούλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε σελίδα στο Facebook
Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε σελίδα στο Facebook
~ Σελίδα στο Facebook απέκτησε πλέον η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις δράσεις της, αλλά και να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες.
«Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε άμεσα και με ακρίβεια, θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη ανάρτησή της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ανάκαμψη εσόδων από ΦΠΑ στα νησιά τον Ιούλιο
Ανάκαμψη εσόδων από ΦΠΑ στα νησιά τον Ιούλιο
~  Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν τα έσοδα απο τον ΦΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τις επιδόσεις του Ιουνίου και υπερκάλυψαν τον στόχο, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιχές όπου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου την καλοκαιρινή περίοδο.
Η εξέλιξη αυτή αντιστέφει την εικόνα του Ιουνίου και προκαλεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών και στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την πορεία των εσόδων τον Αύγουστο και τους επόμενους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο Οικονομικών μεγάλη υπέρβαση κατά 82,8% απο τον στόχο παρουσίασαν τον Ιουλιο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ στη Σαντορίνη, ενώ στη Μύκονο υπερκαλύψθηκε ο στόχος κατά 45,6%. Στα δύο αυτά νησιά, τον Ιούνιο είχε σημειωθεί υστέρηση από τον στόχο 58% και 60% αντίστοιχα. Οι εξαγγελίες και η υλοποίηση του προγράμματος εντατικών ελέγχων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έφεραν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις του ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία. Ετσι, στη Σύρο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ υπερκάλυψαν τον στόχο κατά 37% , στην Πάρο 35% , στη Ρόδο 36% στην Κέρκυρα 25%, στα Χανιά 24,6%, στη Μυτιλήνη 13% και στο Ηράκλειο 12%.
Η αύξηση των εισπράξεων απο τον ΦΠΑ τον Ιούλιο, είχε σαν αποτέλεσμα το επτάμηνο σε ολόκληρη τη χώρα να παρουσιάσουν υπέρβαση απο τον στόχο κατά 3,5%.

***  Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία
Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία
~  Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου, οκτώ περιπτώσεις απάτης και είκοσι περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές το βράδυ στην Κόρινθο ένας 55χρονος Βούλγαρος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του.
Ειδικότερα, αναφορικά με τη δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του γιατρού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική αυτή ομάδα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 12 Ιουλίου έως και προχθές 31 Αυγούστου του 2016, διέπραξαν συνολικά, δύο περιπτώσεις απάτης και έντεκα απόπειρες απάτης, στην Κορινθία, τέσσερις απάτες και εννέα απόπειρες στην Αργολίδα και δύο περιπτώσεις απάτης στην Αρκαδία.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.900 ευρώ, μέρος του οποίου βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις 320.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Θεσσαλονίκη: Έπεσε η "αυλαία" για έναν ηρωϊκό καταδρομέα
Θεσσαλονίκη: Έπεσε η "αυλαία" για έναν ηρωϊκό καταδρομέα
~ Όλα έγιναν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η άτρακτος, διάτρητη από τα αντιαεροπορικά βλήματα, είχε γεμίσει καπνούς. Φλόγες ξεπηδούσαν τους κινητήρες του αεροπλάνου, και οι κραυγές των χτυπημένων συμπολεμιστών έκαναν εφιαλτική την ατμόσφαιρα.
Το βαρύ NORATLAS κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς το λόφο, και τη συντριβή, και ο καταδρομέας Θανάσης Ζαφειρίου, όρθιος στην πόρτα της ατράκτου, έπρεπε να "αποφασίσει" με ποιον τρόπο θα πεθάνει: κάρβουνο στα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου ή κομματιασμένος στο έδαφος από μια βουτιά στο κενό.
Πολυτέλεια να σκεφθεί και να αποφασίσει δεν είχε φυσικά, καθώς έβλεπε με τρόμο το έδαφος να 'ρχεται κατά πάνω του και το αεροσκάφος ασυγκράτητο να σπεύδει να συναντήσει τη βραχώδη πλαγιά "καταπίνοντας" με ανατριχιαστική "βουλιμία" τα τελευταία μέτρα που χώριζαν τον ουρανό από τη γη. Και τους τριάντα τρεις επιβαίνοντες από τον θάνατο.
Το ένστικτο, αυτό που στις πιο κρίσιμες στιγμές οδηγεί τον άνθρωπο, του "είπε": πήδα! Και το έκανε. Έκτοτε δεν θυμάται τίποτα. Δεν άκουσε τον τρομερό χτύπο από την πρόσκρουση και συντριβή, δεν είδε τα πτώματα των συμπολεμιστών του να εκτινάσσονται, ούτε τις φλόγες που τύλιξαν ένα μέρος του αεροπλάνου. Ξύπνησε πολλές μέρες αργότερα σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά και πάλι είχε ένα τεράστιο κενό στη μνήμη του.
Ως εκ θαύματος ο Θανάσης Ζαφειρίου θα επιζήσει, μόνος αυτός. Οι άλλοι, είκοσι οχτώ Έλληνες καταδρομείς και τέσσερα μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι δυο πιλότοι, θα βρουν ακαριαίο θάνατο κατά την συντριβή.
Θα χρειαστεί όμως πολύς καιρός και η βοήθεια γιατρών και άλλων ειδικών για να "συναρμολογήσει" στη μνήμη του ο τυχερός -πώς αλλιώς να τον χαρακτηρίσει κανείς;- καταδρομέας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τα συντρίμμια αυτής της τραγωδίας, η οποία θα τον ακολουθήσει, όχι με τον καλύτερο τρόπο, στην μετέπειτα ζωή του.
Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου του 1974, όταν δεκαπέντε μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη NORATLAS απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας με προορισμό τη φλεγόμενη Κύπρο.
Τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής προωθούνταν προς τα ενδότερα της νήσου και η στρατιωτική χούντα της Αθήνας αποφάσισε σε να στείλει δυνάμεις καταδρομών για να υπερασπιστούν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Στην επιχείρηση δόθηκε η κωδική ονομασία ΝΙΚΗ και εντολή να πετούν με "σιγή ασυρμάτου", απόλυτης σιωπής δηλαδή, ενώ με το που απογειώθηκαν τα αεροσκάφη μεταφέροντας περισσότερους από τετρακόσιους καταδρομείς, από το αρχηγείο αεροπορίας στην Αθήνα εστάλη στην εθνοφρουρά στην Κύπρο κωδικοποιημένο μήνυμα ότι "έρχονται δεκαπέντε πορτοκάλια".
Φτάνοντας στην Λευκωσία το σμήνος, και ξεκινώντας τη διαδικασία προσέγγισης και προσγείωσης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερωθεί όλες οι φρουρές για το σχέδιο, με αποτέλεσμα να υποδεχθούν τα αεροσκάφη με πολυβολισμούς.
Τα δυο πρώτα NORATLAS θα καταφέρουν να προσγειωθούν, το τρίτο, όμως, στο οποίο επέβαινε και ο Ζαφειρίου, θα δεχθεί συντριπτικά πλήγματα και ακυβέρνητο θα καρφωθεί και θα συντριβεί στο λόφο της Μακεδονίτισσας, λίγα χιλιόμετρα από τον διάδρομο προσγείωσης.
Με περιπετειώδη τρόπο θα καταφέρουν να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα NORATLAS, η τραγωδία όμως της κατάρριψης θα σφραγίσει την ηρωική προσπάθεια των Κυπρίων και Ελλήνων στρατιωτών να αποκρούσουν τους εισβολείς.
Εκσκαφείς και μπουλντόζες επιχωμάτωσαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, στα οποία βρίσκονταν θαμμένοι και οι σοροί των Ελλήνων στρατιωτών, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης των πυρομαχικών που μετέφερε στην άτρακτό του.
Χρειάστηκε να περάσουν σαράντα ένα χρόνια και να καταβληθούν ιδιαίτερα προσεκτικές προσπάθειες, ώστε να ανασκαφούν τα συντρίμμια και να ανασυρθούν τα ανθρώπινα οστά.
Η όλη διαδικασία, που περιλάμβανε ταυτοποίηση και ενταφιασμό με μεγάλες τιμές, στον παρακείμενο Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
Η αυλαία της τραγικής αυτής υπόθεσης θα πέσει, χθες το βράδυ, με τον θάνατο στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, του μοναδικού επιζήσαντα, καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ιωάννινα: Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά
Ιωάννινα: Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά
~ Στην πλατεία του Κατσικά έστησαν 28 σκηνές οικογένειες προσφύγων που έφυγαν από τον χώρο φιλοξενίας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και ζητώντας να μεταφερθούν σε στεγασμένο χώρο.
Παράλληλα, πολλά προσφυγόπουλα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία με πλακάτ, στα οποία γράφουν: «Σώστε τα παιδιά. Όχι άλλα ψέματα». Αργά το μεσημέρι, στους δρόμους του Κατσικά, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες, οι οποίοι επίμονα ζητούν μετεγκατάσταση, καθώς έρχεται χειμώνας και τις τελευταίες ημέρες, με τις καλοκαιρινές απογευματινές μπόρες, πλημμύρισε πολλές φορές το κέντρο φιλοξενίας.
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.
Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.
Αυξήθηκαν εκ νέου οι πρόσφυγες - μετανάστες στα κέντρα υποδοχής τα οποία διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις
Αυξήθηκαν εκ νέου, κατά 442 άτομα, σε σχέση με την πρόηγουμενη εβδομάδα οι πρόσφυγες - μετανάστες που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής, πέντε από τα οποία διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμμα χρηματοδότησης από ευρωπαικά ταμεία( 8.596 έναντι 8.154 την προηγούμενη εβδομάδα). Στη Λέσβο διαμένουν 4.926 έναντι 4.429 ατόμων την περασμένη εβδομάδα. Στη Σάμο διαμένουν 816 έναντι 881, στη Χίο 1.150 έναντι 1.300, στη Λέρο 621 έναντι 624 και στην Κω 1083 έναντι 920 την προηγούμενη εβδομάδα.
Συνολικά, στις 43 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις φιλοξενούνται 33.480 πρόσφυγες - μετάναστες έναντι 33.562 την προηγούμενη εβδομάδα. Την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων - μεταναστών έχουν αναλάβει 36 γιατροί και 21 νοσηλευτές, ενώ εξακολουθεί να υφίσταται και περιοδική κάλυψη με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. παιδίατροι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι).
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** "Η Wikipedia αγαπά τα μνημεία"
"Η Wikipedia αγαπά τα μνημεία"
~  Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί και στην Ελλάδα ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Wiki Loves Monuments» (Η Βικιπαίδεια αγαπά τα μνημεία 2016), στο πλαίσιο του αντίστοιχου διεθνούς διαγωνισμού.
Το «Wiki Loves Monuments είναι ένας δημόσιος διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Το 2010 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, ακολούθησε η πανευρωπαϊκή διοργάνωση του 2011, ενώ το 2012 διοργανώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο διαγωνισμός δίνει μία ευκαιρία σε φωτογράφους από όλον τον κόσμο να τραβήξουν φωτογραφίες της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, οι οποίες θα διαμοιραστούν στη συνέχεια μέσω Wikipedia. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ζητήσει από το ευρύ κοινό, τους αναγνώστες και τους χρήστες της Wikipedia, φωτογράφους, χομπίστες κ.α., να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις «ανεβάσουν» στο Wikimedia Commons για χρήση στη Wikipedia.
Ο διεθνής διαγωνισμός ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και η τελική προθεσμία για το «ανέβασμα» των φωτογραφιών είναι η 30ή Σεπτεμβρίου. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός, κατ΄εξαίρεση, θα ξεκινήσει την 8η Σεπτεμβρίου και ώρα 00:01.
Οι νικητήριες εικόνες και πολυμέσα στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού διαγωνίζονται για τα χρηματικά βραβεία που θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές, ενώ στους δέκα πρώτους στην κατάταξη θα δοθεί, επίσης, από ένα πόστερ με τη φωτογραφία που συμμετείχαν.
Ο νικητής του διεθνούς σκέλους θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός χρηματικού βραβείου 1.000 ευρώ ή μίας υποτροφίας έως 2.000 ευρώ για το συνέδριο Wikimania 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ.
Από το 2010, που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, έχουν «ανέβει» σχεδόν 1,5 εκατομμύρια φωτογραφίες. Στον περσινό διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 6.000 άνθρωποι από 33 χώρες. Φέτος, 40 χώρες από έξι ηπείρους θα διοργανώσουν τοπικούς διαγωνισμούς. Οκτώ από αυτές, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων που θα ανεβάσουν και να τις διαθέσουν με μία ελεύθερη άδεια. Οι τελικοί νικητές του διεθνούς διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού wlm.wikimedia.gr .
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Φιλιππίνες: Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη σε υπαίθρια αγορά
Φιλιππίνες: Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη σε υπαίθρια αγορά
~ Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Νταβάο, την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας, ο Ερνέστο Αμπέλα.
Οι αστυνομικές αρχές της πόλης ανέφεραν νωρίτερα ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 60 τραυματίες.
Ο πρόεδρος Ντουτέρτε, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, είναι ασφαλής και έχει μεταφερθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, ανέφεραν ο γιος του και αντιδήμαρχος της πόλης, Πάμπλο.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια υπαίθρια αγορά έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Marco Polo.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Επιβεβαιώθηκε επισήμως ο θάνατος του Ισλάμ Καρίμοφ
Επιβεβαιώθηκε επισήμως ο θάνατος του Ισλάμ Καρίμοφ
~  Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοφ πέθανε. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, 3 Σεπτεμβρίου, στη γενέτειρά του, Σαμαρκάνδη.
Ο Ισλάμ Καρίμοφ, ο ηγέτης του Ουζμπεκιστάν επί ένα τέταρτο του αιώνα, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη εβδομάδα.
Ο Καρίμοφ, άλλοτε απαράτσικ του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ήταν ο ηγέτης της πολυπληθέστερης χώρας της Κεντρικής Ασίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Ισλάμ Αμπντουγκανίεβιτς Καρίμοφ γεννήθηκε το 1938 στη Σαμαρκάνδη. Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και σπούδασε μηχανολογία στο Πολυτεχνείο Κεντρικής Ασίας και οικονομικά στο Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας της Τασκένδης.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εργοδηγός στη βιομηχανία αγροτικών μηχανημάτων της Τασκένδης και κατόπιν εργάστηκε ως μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος του τμήματος σχεδιασμού της αεροναυπηγικής βιομηχανίας της Τασκένδης, η οποία υπήρξε ο κύριος κατασκευαστής μεταγωγικών αεροσκαφών της πρώην ΕΣΣΔ.
Το 1964 εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) στο οποίο παρέμεινε ως μέλος μέχρι το 1991. Μεταξύ 1983-86 ήταν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν, ενώ το 1989 ανέλαβε πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ του Ουζμπεκιστάν.
Στις 24 Μαρτίου 1990 εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Ανώτατο Σοβιέτ του Ουζμπεκιστάν, ενώ στις πρώτες πανεθνικές προεδρικές εκλογές, τον επόμενο χρόνο, συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 86%.
Το 1995 η θητεία του ανανεώθηκε με δημοψήφισμα μέχρι το 2000. Στις 16 Φεβρουαρίου 1999 γλίτωσε από βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Τασκένδης, από την οποία σκοτώθηκαν 15 και τραυματίστηκαν 150 άνθρωποι.
Στις προεδρικές εκλογές του 2000, του 2007 και του 2014 εξελέγη πρόεδρος με ποσοστά άνω του 88%. Να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι σήμερα οι Δυτικοί παρατηρητές δεν έχουν χαρακτηρίσει "ελεύθερη και δίκαιη" καμία εκλογική διαδικασία στο Ουζμπεκιστάν. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές δεν είχε επιτραπεί η συμμετοχή ανεξάρτητων υποψηφίων. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι προέρχονταν από κόμματα πιστά στον ίδιο τον πρόεδρο.
Οι σχέσεις της κυβέρνησης του Καρίμοφ με τη Δύση είχαν επιδεινωθεί ραγδαία μετά την αιματηρή καταστολή μιας εξέγερσης στην ανατολική πόλη Αντιτζάν το 2005, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες διαδηλωτές.
Όμως οι σχέσεις του Ουζμπεκιστάν με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναθερμάνθηκαν όταν η χώρα έγινε σημαντική δίοδος για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο γειτονικό Αφγανιστάν. Το ΝΑΤΟ μάλιστα ίδρυσε ένα γραφείο για την Κεντρική Ασία στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη.
Ο Καρίμοφ ήταν παντρεμένος με την Τατιάνα Ακμπάροβνα και είχε αποκτήσει δύο κόρες.
Μάχη για τη διαδοχή
Παρά τις επίμονες φήμες για την εύθραυστη υγεία του, ο Ισλάμ Καρίμοφ δεν είχε ορίσει κανέναν διάδοχο για την προεδρία του Ουζμπεκιστάν, μιας χώρας που συνορεύει με το Αφγανιστάν και είναι από τις σημαντικότερες εξαγωγούς βάμβακος στον κόσμο.
Η μεγαλύτερη κόρη του, η Γκουλνάρα, που κάποτε ήταν η ευνοούμενή του και οι περισσότεροι την θεωρούσαν πιθανότερη διάδοχό του, έπεσε σε δυσμένεια αφού συνέκρινε τον πατέρα της με τον Στάλιν. Η Γκουλνάρα, που εκτός από τη διπλωματική καριέρα της ασχολήθηκε με το τραγούδι και τις επιχειρήσεις, φέρεται ότι τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2014 και χωρίς εκείνην στο προσκήνιο, με τον θάνατο του Καρίμοφ ενδέχεται να ξεκινήσει μια διαμάχη για την εξουσία, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές. Η μικρότερη αδελφή της, η Λόλα Καρίμοβα-Τιλιάγεβα, είναι σήμερα η εκπρόσωπος του Ουζμπεκιστάν στην UNESCO.
"Ακόμη και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο διαδοχής, θα το τηρήσουν οι διεκδικητές; Δεδομένης της κατάστασης και καθώς δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ουζμπεκιστάν στα 25 χρόνια από την ανεξαρτησία του, κανείς δεν ξέρει αν οι επίδοξοι διάδοχοι θα τηρήσουν τους κανόνες απόντος του διαιτητή", σχολίασε ο Σκοτ Ράντνιτς, του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, που είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν το Ουζμπεκιστάν.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Γερουσίας αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου στην περίπτωση αδυναμίας του τελευταίου να κυβερνήσει.
Ως πιθανότεροι διάδοχοι του Καρίμοφ φέρονται ο πρωθυπουργός Σαβκάτ Μιρζιόγεφ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρουστάν Αζίμοφ, που θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι. Την εξουσία θα μπορούσε να διεκδικήσει και ο Ρουστάμ Ινογιάτοφ, 72 ετών, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο 300-500 διαδηλωτών στο Αντιτζάν το 2005, σε μια κινητοποίηση που πνίγηκε στο αίμα από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως και οι πρόεδροι των γειτονικών χωρών, του Καζακστάν και του Τατζικιστάν, ο Καρίμοφ ανησυχούσε ιδιαίτερα για την άνοδο του ριζοσπαστικού ισλάμ στη χώρα του, όπου δρούσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (ΜΙΟ), μια οργάνωση που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα. Σήμερα, οι αρχές ανησυχούν περισσότερο για την επιστροφή όσων έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας περισσότεροι από 500 Ουζμπέκοι έφυγαν από την πατρίδα τους τα τελευταία χρόνια για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κατακυρώθηκαν 13 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία
Κατακυρώθηκαν 13 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία
~  Κατακυρώθηκαν τα 13 από 14 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, στις προσφορές που κατατέθηκαν κατά την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση μεταφοράς 54 μαθητών στο νομό. Τη διαπραγμάτευση ολοκλήρωσε την περασμένη Τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή της, η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη ενημέρωσε ότι όλα πήγαν καλά για τα 13 δρομολόγια (τα 11 για ταξί και τα 2 για λεωφορείο), μεταξύ των οποίων και αυτό για τους μαθητές της Μάνης που φοιτούν στο ΕΠΑΛ.
Ανέφερε ότι έχουν ζητήσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα αιτήματα για τα νέα δρομολόγια όσο το δυνατόν συντομότερα.
Πληροφόρησε, επίσης, ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η πληρωμή των 11 ταξιτζήδων για τα δρομολόγια που εκτέλεσαν το 2014 - 2015, τα οποία κρίθηκαν εκ των υστέρων μη σύννομα, ενώ για την περσινή χρονιά είπε πως δε φαίνονται προβλήματα πληρωμών.

***  Οι ΗΠΑ τελειώνουν τον Ερντογάν....  
 ~   Όπως φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι για τις ΗΠΑ και δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον Σουλτάνο και την Τουρκία, που μέχρι τώρα τους στήριζαν κάτω από τον φόβο της ευρύτερης Ρωσοτουρκικής συμμαχίας. Φαίνεται πως ύστερα της αυθαίρετης επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία και τις απειλές της κατά των Κούρδων, δεν πρόκειται οι Αμερικανοί να κάτσουν με σταυρωμένα τα πόδια και να είναι τόσο ανεκτικοί με το Ερντογάν.
Έτσι στην χθεσινή έγκληση υποστήριξης των Τούρκων, την ώρα που συγκρούονταν  με τους τζιχαντιστές, δεν έλαβε καμιά απάντηση. Η Τουρκία καταφέρε και παραλίγο δεν είχε μεγάλες απώλειες. Το «αστείο» είναι πως η βοήθει θα έρχονταν από την βάση του Ιντσιρλίκ, που ο Ερντογάν κρατούσε σε ομηρία αμερικανούς στρατιωτικούς ως συμμέτοχους στο πραξικόπημα εναντίον του.
Η μάχη έγινε σε περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, Τζαραμπλούς, με τους Τούρκους να συγκρούονται με τις δυνάμεις των τρομοκρατών του Daesh. Ζήτησαν βοήθεια όταν τραυματίστηκαν 3 στρατιώτες και ένα άρμα μάχης των Τούρκων καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές, με αντιαρματική ρουκέτα. Οι Τούρκοι βοήθαγαν τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ ώστε να καθαρίσουν την περιοχή από τις ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’.
Η άπαντηση που έλαβαν από το διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία ήταν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον τουρκικό σχεδιασμό που προωθείται στη βόρεια Συρία. Στρατιώτης απο ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ δήλωσε, κρατώντας την ανωνυμία, ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες απώλειες. Έπρεπε οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν το σχέδιο μας. Αλλά μας άφησαν εκεί στο δρόμο. Ευτυχώς, στην περιοχή έφθασαν λίγες ώρες αργότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη».

***  Αποκάλυψη ΣΕΙΣΜΟΣ για τις άδειες! Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.... 
~ Φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι πολύ χαρούμενη με τα 246 εκατ ευρώ που θα πάρει  που θα πάρει από τις άδειες, και ξέχασε τελείως τα 700 εκατ. ευρώ που χρωστάνε Μega, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς, και τους στερεί την δυνατότητα η κυβέρνηση να πληρώσουν κάποια στιγμή τα δάνειά τους με κλειστά το Mega και το Star.
Και δημιουργείται το ερώτημα, γιατί να κάτσουν οι υπόλοιποι μηντιάρχες-εκδότες, καθώς και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες να πληρώσουν τα δάνειά τους, όταν δίνουν την δυνατότητα στους παραπάνω επιχειρηματίες να το αποφύγουν;
Σιγά μην προσπαθήσει η Ολγα Γεροβασίλη να πληρώσει τα 622.000.000 ευρώ που χρωστάνε ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ και το ΜΕGA , αφού είναι άλλη μια τέλεια ευκαιρία τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, επιβαρύνοντας και άλλο τις τσέπες τους.
Οπότε ουσιαστικά η Γεροβασίλη δωρίσει στον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα τα 622.000.000 εκατ. ευρώ, αφού με το Mega κλειστό τα 622.000.000 εκατ. ευρώ των δανείων που έχουν οι συγκεκριμένες 3 επιχειρήσεις δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν.


***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τελειώνουν την Ελλάδα...

~  Σοκάρει με τα στοιχεία του το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης. Προβλέπει μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά 14.5% μέχρι το 2050, ενώ ο πληθυσμός  της ΕΕ θα έχει αυξηθεί συνολικά κατά 6.6%.
Μειώσεις  φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν, επίσης, Μολδαβία (κατά 42,7%) και ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%).
Αύξηση από την άλλη θα παρουσιάσουν χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με τη Νορβηγία, να αναμένει μία αύξηση του πληθυσμού κατά 54% και τη Σουηδία κατά 40%. Κύριος λόγος της αύξησης φαίνεται να είναι η τωρινή μετανάστευση.
 Σημαντικό ρόλο στη έρευνα παίζει καθοριστικό ρόλο και στην αύξηση του πληθυσμού της Αυστρίας, που προβλέπεται να έχει 2 εκατ μεγαλύτερο πληθυσμό από σήμερα.(22%). Το Λουξεμβούργο θα δει διπλασιασμό του πληθυσμού του ως το 2050.

***  

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Ένας σοφότερος Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός που μαθαίνει από τα λάθη του και θέλει να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με την ουσία. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς
Ένας γεμάτος Παναθηναϊκός, όσον αφορά το ρόστερ και το ταλέντο που διαθέτει ως ομάδα εμφανίζεται στο ξεκίνημα της σεζόν. Όσο και αν είναι νωρίς μοιάζει ξεκάθαρο ότι το τριφύλλι διαθέτει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών και ως φυσικό επακόλουθο, μοναδικό ζητούμενο είναι οι πράξεις, οι τίτλοι και όχι τα λόγια. 
Θριαμβολογία για αυγουστιάτικες νίκες δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό και η συμμετοχή σε ομίλους είναι αυτονόητο για τα δεδομένα του συλλόγου. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι σε μια διαδικασία που οι πράσινοι πέρσι τα θαλάσσωσαν, φέτος ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και άφησαν υποσχέσεις ότι αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα για επιστροφή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. 
Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός μοιάζει σοφότερος από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. Με μεταγραφικό πλάνο, χωρίς φανφάρες, υποσχέσεις και τυμπανοκρουσίες «γέμισε» την ομάδα με προσοχή στις θέσεις που πονούσε και δημιούργησε ένα πειστικό ρόστερ ικανό να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία.  
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι συμφωνίες με παίκτες τύπου Λεντέσμα και Σαμπά, όπου πλέον η ΠΑΕ λειτουργεί με τη λογική «παίξε για να πληρωθείς». Δηλαδή, μικρό εγγυημένο ποσό στο συμβόλαιο, αλλά αρκετά μπόνους συμμετοχών και διακρίσεων. Έτσι θα αποφύγει περιπέτειες σαν αυτή του Εσιέν. Άλλωστε, λάθη κάνουν όλοι, το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά, κάτι που συμβαίνει στους πράσινους. 
Ταυτόχρονα στη διοίκηση δείχνουν ότι έχουν κατανοήσει ότι ο κόσμος της ομάδας δεν συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο, από το πρωτάθλημα και την διάκριση στην Ευρώπη. Οι δευτερό-τριτες θέσεις και η απλή συμμετοχή στον όμιλο δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί μια πενταετία απόλυτης μετριότητας. 
Με αυτό το μοτίβο λειτουργίας, πολύ δουλειά και λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όλα δείχνουν ότι αν παραμείνει σοβαρός και επικεντρωμένος στην ουσία το μέλλον του ανήκει…

***  Κοντονής στις ΠΑΕ: «Φέρτε FIFA-UEFA για να λυθεί εδώ και τώρα το θέμα της διαιτησίας»!
 «Εδώ και τώρα», να καλέσουν την αντιπροσωπεία της FIFA, ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής από τις ΠΑΕ, τονίζοντας πως, ίσως, δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να «φτιάξουν» το ποδόσφαιρο!               Για «χρυσή ευκαιρία», να αλλάξουν, επιτέλους, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση με τις ΠΑΕ, το απόγευμα της Παρασκευής (2/9).
Ο κ. Κοντονής είπε, χαρακτηριστικά, στους εκπροσώπους των ομάδων της Λίγκας: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί τόσο το θέμα της αξιοπιστίας όσο και το θέμα της διαιτησίας, και να δώσουμε στον κόσμο το πρωτάθλημα που του αξίζει. Μπορεί να μην έχετε άλλη ευκαιρία! Η FIFA με ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένη να έρθει ξανά, ακόμα και τη Δευτέρα, ώστε να κάνετε τη συνάντηση εδώ και τώρα. Πρέπει να επιβληθεί ένα σωστό μοντέλο στη διαιτησία, αξιόπιστο, ώστε να έχουμε πρωτάθλημα που θα παίζετε με ίσους όρους». 
Συμπλήρωσε, δε: «Η FIFA, ακόμα και τώρα, περιμένει πρόσκληση για να έρθει. Καλέστε την, να έρθει εδώ άμεσα η αντιπροσωπεία και να γίνει η συνάντηση που ματαίωσε η ΕΠΟ, για να τελειώσουμε με το θέμα της διαιτησίας. Θα ζητήσω και εγώ με όλους τους τρόπους να πράξει το ίδιο η ΕΠΟ, να καλέσει και εκείνη τη FIFA, να γίνει εδώ και τώρα η συνάντηση». 
Τόνισε, εξάλλου: «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτή η συνάντηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν δεν γίνει, τότε την άλλη Τετάρτη θα είμαστε εδώ, να τα ξαναπούμε», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…
Τους προειδοποίησε, τέλος: «Εφόσον κριθεί ότι δεν τίθεται λόγος ανανέωσης της απόφασης αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα θα αρχίσει. Σε κάθε περίπτωση, σας καθιστώ αποκλείστηκα υπεύθυνους για το κλίμα στα γήπεδα και τον έλεγχο των οπαδών σας. Εάν γίνει το παραμικρό, θα κλείσουν όλα τα γήπεδα και έχω ενημερώσει σχετικά τη FIFA και την UEFA. Ουδείς επιθυμεί, πλέον, να ανεχθεί τις αθλιότητες στα ελληνικά γήπεδα και σας λέω ευθέως μην προσπαθήσετε να με δοκιμάσετε. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή».
Αυτή την ώρα, να πούμε, συντάσσεται ήδη η επιστολή-πρόκληση της Λίγκας προς τους εκπροσώπους των FIFA-UEFA και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η ΕΠΟ…

***  Διαψεύδει την τιμωρία της ΑΕΚ και των υπολοίπων η Ευρωλίγκα!
Λήξη συναγερμού για την ΑΕΚ και τους υπόλοιπους! Η Ευρωλίγκα διαψεύδει πως θα επιβάλει διά βίου αποκλεισμό στις ομάδες που αποχώρησαν από το Eurocup για να πάνε στο Champions League της FIBA!
\ Κατηγορηματικά διαψεύσθηκε από άνθρωπο της Ευρωλίγκας πως (όπως αποκάλυψε λιθουανικό δημοσίευμα) θα τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της οι ομάδες που αποσύρθηκαν από το Eurocup για το FIBA Champions League, όπου με σ’ αυτές είναι και η ΑΕΚ!
Από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής, υποστηρίζεται πως στη συνάντηση της Παρασκευής (2/9) που έγινε στη Βαρκελώνη και συμμετείχαν ακόμη οι Ολυμπιακός (με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο), Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενέρμπαχτσε, συζητήθηκαν άλλα θέματα και ουδέποτε το συγκεκριμένο. 
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε σήμερα, δεν συζητήθηκε καν η πιθανότητα να τιμωρήσουμε τις ομάδες που τελικά αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο Eurocup», φέρεται να είπε άνθρωπος της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportando».

***  Ξεκινάει το πρωτάθλημα!
Φως στο τούνελ! Από τη συνάντηση Λίγκας-Κοντονή προέκυψε η δέσμευση ΟΛΩΝ να δούμε μπάλα στις 10/9, ενώ οι ΠΑΕ καλούν τη FIFA, που έρχεται ξανά, για να εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία!             
Ολοκληρώθηκε γύρω στις 18:30, έπειτα από, περίπου, δύο ώρες, η συνάντηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας με τον Σταύρο Κοντονή και αυτό που προκύπτει είναι… φως στο τούνελ!
Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο, πρώτος ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, αποκάλυψε τη δέσμευση ΟΛΩΝ των πλευρών να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου, το άλλο Σάββατο δηλαδή. Όπως, μάλιστα, αποφασίστηκε, η… σέντρα θα γίνει κανονικά, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, ενώ, παράλληλα, δόθηκε και άτυπη παράταση για τις εγγυητικές.
Όπως μετέδωσε λίγο αργότερα, δε, ο Σάββας Λιβάνιος στον ΣΠΟΡ FM, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το χθεσινό ρεπορτάζ του sport-fm.gr, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα ζητήσουν να έρθει ΞΑΝΑ η αντιπροσωπεία της FIFA στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει η περιβόητη συνάντηση και να δοθεί οριστικά λύση στο θέμα της διαιτησίας, για να… κυλήσει, επιτέλους, η μπάλα στο χορτάρι! 
Η παγκόσμια ομοσπονδία, θυμίζουμε, εμφανίζεται έτοιμη να βρεθεί εκ νέου στη χώρα μας, πιθανότατα τη Δευτέρα (5/9), παρά το «φιάσκο» της περασμένης Τρίτης…


*** Τι είπε ο Μελισσανίδης για Μήτσιο και πώς αποθέωσε τον Κοντονή
 
Διαβάστε τα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην συνάντηση Λίγκας-Κοντονή. Η αντίδρασή του για τον ορισμό του Μήτσιου στο Ολυμπιακός-Αστέρας και η ατάκα-αποθέωσης στον Υφυπουργό.              
Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στην συνάντηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας με τον Σταύρο Κοντονή. 
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ παρουσίασε, όπως άλλωστε αναμενόταν, τις δικές του θέσεις για την έναρξη του πρωταθλήματος ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού. 
Ξεκαθάρισε, πως στην «Ένωση» περιμένουν να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και την ΕΠΟ για το «ισπανικό μοντέλο» διαιτησίας. Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ορισμοί τύπου Μήτσιου, όπως συνέβη στο ματς της πρεμιέρας της φετινής Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Μάλιστα, θέλοντας να δείξει την στήριξή του και να εκφράσει την εμπιστοσύνη του είπε στον Σταύρο Κοντονή: «είσαι υπουργάρα, έχεις διαλύσει τα λαμόγια και το παρασκήνιο, είσαι ο μεγαλύτερος υπουργός όλων των εποχών…»
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αίματα «άναψαν» όταν ο εκπρόσωπος του Ατρόμητου, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, αναρωτήθηκε για τον θεσμικό ρόλο της παρουσίας του Μελισσανίδη στη συνάντηση. Σε εκείνο το σημείο ο διοικητικός ηγέτης των κιτρινόμαυρων πήρε τον λόγο και του απάντησε λέγοντας: «Οι παραφυάδες της Εγκληματικής Οργάνωσης να μην μιλάνε». Ο εκπρόσωπος της ομάδας του Περιστερίου έκανε λόγο για προσβολή και τα πνεύματα ηρέμησαν έπειτα από την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή.  
Τέλος, η ΑΕΚ ζήτησε την έναρξη του πρωταθλήματος από την 1η αγωνιστική κι όχι από την 3η.


***  Νίκη με ανατροπή για τις Ελπίδες κόντρα στην Αλβανία 
ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2-1
οι ελπίδες
Στα προκριματικά του EuroΝίκη με ανατροπή για τις Ελπίδες κόντρα στην Αλβανία
~ Η εθνική ποδοσφαίρου των Ελπίδων νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Αλβανίας στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για τον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017.
Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό από το γκολ του Λατίφι, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ιωαννίδη (44΄, πέναλτι) και Τσιλιανίδη (90΄) και πανηγύρισαν τη νίκη.
Η Αλβανία άνοιξε το σκορ στο 22΄ με τον Λατίφι, ωστόσο η εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Ο Σκάλα είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 42ο λεπτό και άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.
Η ελληνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή της και έφτασε δύο λεπτά αργότερα στην ισοφάριση με το πέναλτι του Ιωαννίδη.
Στο 85΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Τζανετόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η εθνική να συνεχίσει με δέκα παίκτες.
Παρά την εξέλιξη αυτή, ωστόσο, οι διεθνείς προσπάθησαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ και το κατάφεραν στο 90΄ με τον Τσιλιανίδη, ο οποίος «έγραψε» το 2-1, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μπάρκας, Μύγας, Γιαννούλης (67΄ Τσιμίκας), Ρισβάνης, Τζανετόπουλος, Σιώπης (36΄ Τσιλιανίδης), Δώνης, Χαρίσης, Ιωαννίδης, Ορφανίδης (63΄ Κουλούρης), Μυστακίδης.
ΑΛΒΑΝΙΑ (Ρέντι Γιούπι): Στρακόσια, Γκουρίστα, Χοτζαλάρι, Σκάλα, Πρένγκα, Γκρέζντα (46΄ Καρίκι), Λάτσι, Μανάι, Μπάρε, Λατίφι, Τσεκίτσι.

***
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  
ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .- 

~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .-  
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~

~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -


https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί


~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  : http://www.twitter.com/stamos01/                                    
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011                                                   
 
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami                                            
 Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios Stamos Arfara Messinias GREECE
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-
~~ ~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .- *  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  95.- 
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-  
~* 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου