Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΠροσπαθήστε να κόψετε τα πάθη και τα ελαττώματα σας, από τα οποία είναι γεμάτη η καρδιά μας.


~ 5 Σεπτεμβρίου
Προφήτου Ζαχαρίου (1) και Ελισάβετ. Ιερομαρτύρων Αβδαίου επισκόπου Περσίδας καί Θεοδώρου.Μαρτύρων Θεοδώρου, Μεδίμνου καί Ουρβανού.
(1) Ήταν αρχιερέας, παντρεμένος αλλά χωρίς παιδιά. Κάποια μέρα την ώρα της λειτουργίας, είδε ένα άγγελο που του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. Ο Ζαχαρίας δεν το πίστεψε, γιατί ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν στείρα και μεγάλης ηλικίας. Τότε ο άγγελος του είπε, ότι θα μείνει κωφάλαλος μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Πράγματι η γυναίκα του γέννησε ένα αγόρι και μόλις του δόθηκε το όνομα Ιωάννης λύθηκε η γλώσσα του Ζαχαρία και όλοι δόξασαν το Θεό. Η χάρη αυτή έγινε από το Θεό στον Ζαχαρία, επειδή ήταν δίκαιος, άμεμπτος από κάθε σοβαρή ενοχή και ζούσε σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου.~
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του ΕλισάβετΌσιος Αθανάσιος ηγούμενος Μονής Μπρέστ  Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ, Άγιος Αβδαίος επίσκοπος Περσίας Αγία Ελισάβετ
Σήμερα 05/09/2016 εορτάζουν:
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ, Άγιος Αβδαίος επίσκοπος Περσίας
~  Ἦχος δ'. Κατεπλάγη Ἰωσήφ.
~  Εκ τής ρίζης Ιεσσαί, καί εξ όσφύος τού Δαυϊδ, η θεόπαις Μαριάμ, σήμερον τίκτεται ημίν, διό καί χαίριν, η σύμπασα καί κενουργείται, Συγχάρητε ομού, ο ουρανός καί η γή, αινέσατε αυτήν, αι στρατιαί τών εθνών, Ιωακείμ ευφραίνεται, καί Άννα πανηγυρίζει κραυγάζουσα, Η στείρα τίκτει, τήν Θεοτόκον, καί τροφόν τής ζωής ημών.
~* Απολυτίκιο Προφήτου Ζαχαρία - 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/LuiOP0bzzRY .-


Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
    
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην....
 
Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία

Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία
Ο ευαγγελισμός του Ζαχαρία - Μικρογραφία από αρχαίο αρμενικό χειρόγραφο  Προφήτης Ζαχαρίας  Προφήτης Ζαχαρίας - Ψηφιδωτό του 6ου αιώνα μ.Χ. στην βυζαντική βασιλική του Ευφράσιου στο Porec της Κροατίας Προφήτης Ζαχαρίας  Αγία Ελισάβετ                  Ο Ζαχαρίας, πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή, έζησε στα χρόνια του Ηρώδη, βασιλιά της Ιουδαίας. Κατά τη γνώμη του Χρυσοστόμου, καθώς και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, ο Ζαχαρίας δεν ήταν απλός Ιερέας, αλλά αρχιερέας που έμπαινε στα άγια των αγίων. Σύζυγο είχε την Ελισάβετ και δεν είχαν παιδί.
Κάποια μέρα λοιπόν, την ώρα του θυμιάματος μέσα στο θυσιαστήριο, είδε άγγελο Κυρίου που του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά, αλλά δυσπίστησε. Η γυναίκα του ήταν στείρα και γριά, πώς θα γινόταν αυτό που άκουγε; Τότε ο άγγελος του είπε ότι θα μείνει κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.
Πράγματι, η Ελισάβετ συνέλαβε και έκανε γιο. Όταν θέλησαν να δώσουν όνομα στο παιδί, ο Ζαχαρίας έγραψε πάνω σε πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως δε λύθηκε η γλώσσα του και όλοι μαζί δόξασαν το Θεό.
Βέβαια, η χάρη αυτή έγινε από το Θεό στο Ζαχαρία, διότι της ήταν «δίκαιος ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενος ἐν πάσαις ταὶς ἐντολαὶς καὶ δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτος» (Λουκά, α' 6.). Ήταν, δηλαδή, δίκαιος μπροστά στο Θεό και ζούσε σύμφωνα με της της εντολές και τα παραγγέλματα του Κυρίου, άμεμπτος από κάθε σοβαρή ενοχή.

*** Την Παναγία Δημιοβίτισσα υποδέχθηκε η Καλαμάτα 
 
 
 
Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Iεράς Εικόνας της Παναγίας της Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή.
Ένα εκκλησιαστικό τελετουργικό που πραγματοποιείται σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος το 1843.
AdTech Ad
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη θαυματουργική δύναμη και χάρη της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που διανύουμε.  «Η κρίση δεν είναι οικονομική και αξιών, αλλά έγινε πλέον κρίση επιβίωσης, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα» τόνισε χαρακτηριστικά.  Συνάμα, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει και να καθοδηγεί τα έργα όλων.
Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.
Βίντεο : ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑΣ 3-9-2016  , https://youtu.be/UFcytC8pXA4  .-

*** Πρ. Παυλόπουλος: «Χρέος της Πολιτείας η κατασκευή μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη»
 
Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Για περίπου μια ώρα ο Καθηγητής, που με τη σκαπάνη του έφερε στο «φως» αυτό το μοναδικό χώρο, Πέτρος Θέμελης, ξενάγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο σύνολο του αρχαιολογικού χώρου, συνοδεία και του αρχαιολόγου κ. Νίκου Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από την πλήρη ανάδειξη της αρχαία πολιτείας, καθώς, όπως εκμυστηρεύτηκε στον κ. Θέμελη, η τελευταία του επίσκεψη στο χώρο ήταν πριν από 13 χρόνια  μαζί με τον Κώστα Καραμανλή. Γι’ ακόμα μια φορά δε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους με τις γνώσεις του γύρω από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία.
Η κατασκευή Μουσείου
Μετά το πέρας της ξενάγησης και πριν αναχωρήσει για την Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση, τονίζοντας το χρέος της ελληνικής πολιτείας για την κατασκευή μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη. «Εδώ και 30 χρόνια, ο κορυφαίος Αρχαιολόγος μας κ. Πέτρος Θέμελης φέρνει στο φως, με τη μοναδική επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την υποδειγματική επιμονή του, την Αρχαία Μεσσήνη. Έτσι, αναδύεται η πορεία της Αρχαίας Μεσσήνης από την εποχή του 7ου αιώνα π.Χ. –όταν διαμορφώθηκαν τα οχυρά των Μεσσηνίων στην Ιθώμη, το άντρο του Ιθωμάτα Δία- ως το 370 π.Χ., όταν ο Επαμεινώνδας, μετά τη μάχη των Λεύκτρων, ίδρυσε την Αρχαία Μεσσήνη. Κάπως έτσι ο κ. Πέτρος Θέμελης αναδεικνύει την Αρχαία Μεσσήνη ως ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της Ελληνικής Αρχαιότητας.
Είναι χρέος της Πολιτείας, απέναντι στην πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και ανταποδίδοντας στον κ. Πέτρο Θέμελη αυτό που πραγματικά του αναλογεί, να οργανωθεί το ανάλογο Μουσείο. Από την πλευρά μου, και υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την εκπλήρωση αυτού του χρέους».
Του Κώστα Γαζούλη   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Αρχαία Μεσσήνη- Προκόπης Παυλόπουλος , https://youtu.be/JP2N7Jzqstg  .-

***   «Χάθηκαν» οι ακάλυπτες επιταγές από την αγορά!
Συνεχώς μειούμενες είναι τα τελευταία δύο χρόνια στις δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας οι υποθέσεις που αφορούν ακάλυπτες επιταγές και διαταγές πληρωμής, κι αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στην καλυτέρευση της εθνικής μας οικονομίας, αλλά στο γεγονός ότι πλέον οι τράπεζες εκδίδουν με το σταγονόμετρο μπλοκ επιταγών.
Από τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, προκύπτει σαφέστατα ότι τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μεγάλη μείωση έως τα όρια της εξαφάνισης καινούργιων υποθέσεων που αφορούν ακάλυπτες επιταγές, ενώ έχουν αυξηθεί οι διαταγές πληρωμής από τον… ΟΤΕ προς ιδιώτες και επιχειρήσεις για οφειλές.
Στη φετινή μείωση των υποθέσεων αυτών διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και η μεγάλη σε διάρκεια αποχή των δικηγόρων.
  Για επιταγές έως 20.000 ευρώ
Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας κινούνται οι διαδικασίες για ακάλυπτες επιταγές έως το ποσό των 20.000 ευρώ. Έτσι, το 2012 εκδόθηκαν 977 διαταγές πληρωμής για ακάλυπτες επιταγές, το 2013 εκδόθηκαν 763, ενώ το 2014 μειώθηκαν σε 424 διαταγές. Για το 2015 έως τα τέλη Αυγούστου είχαν κατατεθεί αιτήσεις για 143 διαταγές πληρωμής, ενώ φέτος και για το ίδιο χρονικό διάστημα συνολικά κατατέθηκαν 86 αιτήσεις. Από αυτές, ακριβώς οι μισές, δηλαδή 43 αφορούν διαταγές πληρωμής για ακάλυπτες επιταγές και οι άλλες 43 έχουν κατατεθεί από τον ΟΤΕ για οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων.
  Επιταγές άνω των 20.000 ευρώ
Για ακάλυπτες επιταγές, άνω των 20.000 ευρώ, οι ποινικές διαδικασίες κινούνται από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Έτσι, το 2011 από το Πρωτοδικείο εκδόθηκαν 487 διαταγές πληρωμής για ακάλυπτες επιταγές, το 2012 εκδόθηκαν 573, το 2013 εκδόθηκαν 579 διαταγές και το 2014 εκδόθηκαν 332 διαταγές πληρωμής για ακάλυπτες επιταγές άνω των 20.000 ευρώ. Για ολόκληρο το 2015, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κατατέθηκαν 293 διαταγές πληρωμής για ακάλυπτες επιταγές, ενώ το 2016, μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν κατατεθεί μόλις 38.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο 
Η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει… κακοφορμίσει. Τελευταίο παράδειγμα, η φωτιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, από την πλευρά της Διυπουργικής Επιτροπής τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει μία ακόμα συνάντηση με τους δημάρχους της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην τοπική διαχείριση.
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενό της ήταν το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Από τον υπουργό έγινε ενημέρωση των βουλευτών για τις προοπτικές, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα δεδομένα που σχετίζονται με την τοπική διαχείριση, αλλά και για αυτά που σχετίζονται με την κεντρική, τη λύση δηλαδή που έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του υπουργείου έγινε γνωστό, για μια ακόμα φορά, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι σοβαρές προτάσεις των Δήμων που θα σχετίζονται με την τοπική διαχείριση. Μάλιστα, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία σε εκείνους που θα επιλέξουν τον πιο πάνω δρόμο.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, υπογραμμίστηκε ότι σε περίπτωση που οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου εξακολουθήσουν να δείχνουν απροθυμία επί του ζητήματος, τότε η κυβέρνηση δε θα έχει άλλη λύση, παρά να προχωρήσει τις διαδικασίες της κεντρικής διαχείρισης.
Μάλιστα, όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, την ευθύνη πλέον έχουν οι δήμαρχοι, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις. Α.Π.

*** Erasmus και καινοτομία στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: “Partageons nos valeurs dans l’effort” 
Μπορεί να υπάρξει καινοτομία σε ένα δημόσιο σχολείο; Στις μέρες μας παρατηρούμε στις τάξεις αρκετούς μαθητές να χαρακτηρίζονται από έλλειψη κινήτρων για μάθηση. Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να δώσουμε κίνητρα στους μαθητές μας;
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Partageons nos valeurs dans l’effort”, στο οποίο συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, η καλυτέρευση της σχολικής επίδοσης των μαθητών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες την προηγούμενη σχολική χρονιά που είχαν ως στόχο τη μείωση της σχολικής αποτυχίας.
Ειδικότερα:
-Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγιο, που κατέγραφε σε μια πρώτη φάση ποια ήταν η σχέση τους με το σχολείο
-Τον Οκτώβριο του 2015 δώδεκα καθηγητές του σχολείου ανέλαβαν να ελέγχουν δεκαπέντε αδύνατους μαθητές καθημερινά, αν έχουν έρθει διαβασμένοι στο σχολείο. Η δράση έληξε το Δεκέμβριο και διαπιστώθηκε καλυτέρευση στη σχολική επίδοση σε αρκετούς από τους μαθητές που συμμετείχαν.
-Στη συνέχεια οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που μετρούσε την ύπαρξη κινήτρων για μάθηση και η δράση διαμορφώθηκε ως εξής: ένας καλός μαθητής ανέλαβε να βοηθάει έναν αδύναμο μαθητή κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς. Ένας καθηγητής ορίστηκε υπεύθυνος να επιβλέπει και να βοηθάει πέντε αδύνατους μαθητές. Η δράση θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις διαθεματικού χαρακτήρα που εξήψαν το ενδιαφέρον των μαθητών και ενίσχυσαν σημαντικά τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση. Η ιδέα ήταν εδώ να αποκτήσουν οι μαθητές ερευνητική διάθεση και ενεργή συμμετοχή στην κατάκτηση της γνώσης: Αρχικά οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και πραγματοποίησαν αρκετές εργασίες στο εργαστήριο της πληροφορικής σχετικές με τα αρχαία ελληνικά αγωνίσματα. Κατόπιν αναβίωσαν αρχαία ελληνικά αγωνίσματα σε αγώνες που διοργανώθηκαν στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Επίσης, έχοντας διδαχθεί στο μάθημα της Ιστορίας τον τρόπο που παίρνονταν οι αποφάσεις στην Αρχαία Αθήνα, έγραψαν θεατρικό δρώμενο και το παρουσίασαν στα γαλλικά στο Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Άλλο θέμα που απασχόλησε τους μαθητές ήταν η λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Και πάλι η δράση ξεκίνησε με εργασίες των μαθητών στην αίθουσα της Πληροφορικής και ολοκληρώθηκε στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας με μια βιωματική δράση που διοργάνωσε ο διευθυντής του σχολείου: Οι μαθητές έπρεπε να λάβουν μιαν απόφαση για ένα συγκεκριμένο θέμα (επιθυμούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατεβάσουν μια κοινή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες;) και ενήργησαν ως υπουργοί Εξωτερικών των χωρών τους, ως πρωθυπουργοί και ως βουλευτές των κοινοβουλίων της χώρας τους.
Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές την προηγούμενη μέρα είχαν επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και είχαν ενημερωθεί από υπαλλήλους του κοινοβουλίου.
Την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και δράσεις που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι: θα καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, θα χαρακτηρίζονται από έλλειψη διακρίσεων, θα υπερασπίζονται ηθικές αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η εντιμότητα, η ελευθερία.
Για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων θα υπάρξει συνεργασία με αθλητικά σωματεία της πόλης και με το ΕΚΠΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού). Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που θα προάγουν τις διεπιστημονικές και εγκάρσιες ικανότητες και τις καλές πρακτικές (στον αθλητισμό και σε άλλα μαθήματα).
Τέλος, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρχονται σε επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων χωρών και να επικοινωνούν μαζί τους είτε κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων είτε μέσω facebook και twinspace.
Πέντε μαθητές έχουν ήδη ταξιδέψει στη Γερμανία, επτά θα ταξιδέψουν στο Παλέρμο της Ιταλίας τον επόμενο Νοέμβριο και δέκα στη Μασσαλία τον επόμενο Απρίλιο. Συνολικά, μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, περισσότεροι από 150 μαθητές θα έχουν ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης και θα έχουν αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για όλη τους τη ζωή.
Στο σάιτ του προγράμματος http://partageonsnosvaleurs.weebly.com/ βρίσκονται αναρτημένα όλα τα αποτελέσματα και οι δραστηριότητες που έγιναν την πρώτη χρονιά του προγράμματος.
Ο διευθυντής   Απόστολος Ασημακόπουλος

*** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο αστυνομικό τμήμα αύριο στα Φιλιατρά
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Α.Τ. Φιλιατρών διοργανώνει αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών μπροστά από το κτίριο του Α.Τ.  Η προσυγκέντρωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Φιλιατρών στις 11:30 π.μ. «Διεκδικούμε τη συνέχιση λειτουργίας του ΑΤ Φιλιατρών καθώς και την ενίσχυσή του με προσωπικό όπως προβλέπει η οργανική του δύναμη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα των διοργανωτών. Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, ενημερώνονται οι πολίτες των Φιλιατρών ότι το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών θα παραμείνει κλειστό από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

*** Ευχάριστη έκπληξη από τη «Φάρις»… 
Μας εξέπληξε ευχάριστα χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της “Φάρις” και ο πρόεδρός της Θανάσης Ηλιόπουλος, σε ό,τι αφορά το ύψος των διδάκτρων στις σχολές της.
Ειδικότερα, στις πολύτεκνες οικογένειες θεσπίστηκε έκπτωση 50% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ. Μέχρι πέρσι η έκπτωση ήταν 20% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Σχετικά με τις τρίτεκνες οικογένειες, θεσπίστηκε έκπτωση 30% για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Μέχρι πέρσι η έκπτωση ήταν 15% για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, θεσπίστηκε πλήρης απαλλαγή από τα δίδακτρα για τα παιδιά άπορων οικογένειων που διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό της Πρόνοιας.
Μέχρι πέρσι ίσχυε έκπτωση ύψους 50% με κριτήριο εισοδήματα έως 30.000 ευρώ για μαθητές με ειδικές ανάγκες. Από φέτος το ποσοστό του 50% ισχύει για μαθητές με αναπηρία από 67% έως 80% (και εισοδήματα έως 30.000 ευρώ), ενώ άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω απαλλάσσονται της καταβολής διδάκτρων.
Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τα δίδακτρα στο Τμήμα Προπαιδείας μειώνονται στα 35 από τα 43 ευρώ, ενώ στο τμήμα Προνηπίων στα 17,5 από 21,5 ευρώ.
Σχετικά με το Εικαστικό Εργαστήριο, τα δίδακτρα μειώνονται στο Τμήμα Νηπίων στα 30 ευρώ από τα 38, όπως και στο Παιδικό.
Τέλος, στη Δημοτική Σχολή Χορού στα προκαταρκτικά τμήματα τα δίδακτρα μειώνονται στα 40 από τα 50 ευρώ.  Α.Π. 

*** Πα. Πελ: Νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Φιλολογίας ο Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος
Ο Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Αυγούστου 2016 στην Καλαμάτα.
Γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολωνίας (1980‐83), απ’ όπου έλαβε το Διδακτορικό του  Δίπλωμα, με επόπτη τον αείμνηστο και διαπρεπή κλασσικό φιλόλογο R. Merkelbach. Ειδικεύτηκε σε τρεις  βασικούς κλάδους σπουδών (1. Κλασσική Φιλολογία, 2. Λατινική Φιλολογία, 3. Βυζαντινή Φιλολογία) και στις φιλολογικές επιστήμες (Επιγραφική, Παπυρολογία, Παλαιογραφία, Κριτική των Κειμένων).
Δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από το 2005  μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κλασική Φιλολογία στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής.
Έχει συγγράψει  12 μονογραφίες και πολλές μελέτες σε επιστημονικά και φιλολογικά περιοδικά καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια, που έχει οργανώσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, η  Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, ο Φιλολογικός Σύλλογος «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» κ.ά., με ανακοινώσεις σε θέματα γλώσσας, φιλολογίας και διδακτικής.
Συμμετείχε στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  ως εκπρόσωπος του ΤΙΑΔΠΑ από το 2009 και του Τμήματος Φιλολογίας το  2011 και σε πολλές επιτροπές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών από το 2007.
Είναι Γενικός Γραμματεύς του Δ.Σ. του Φιλολογικού Συλλόγου  «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» και έχει διατελέσει υπεύθυνος οικονομικών του  παλαιότερου αυτού Φιλολογικού Συλλόγου της χώρας, ο οποίος  διαχειρίζεται πλήθος κληροδοτημάτων και παρουσιάζει δραστηριότητες  εκπαιδευτικής και πολιτιστικής φύσεως (υποτροφίες, διαγωνισμούς, συνέδρια, εκδόσεις κ.λπ.).
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, η οποία αποτελεί  προπύργιο προάσπισης των ανθρωπιστικών επιστημών και αξιών.
Τα τελευταία χρόνια είναι εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  

~*** Έναρξη σχολικής χρονιάς χωρίς καθαρισμό
Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα ρυθμίζει τα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων όλης της χώρας κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016 – 2017, εκφράζουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)  και ο Παμεσσηννιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Όπως, μεταξύ, άλλων αναφέρουν σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Απαιτούμε εδώ και τώρα:
-Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις  και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ
-Να εκδοθεί, άμεσα, από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 – να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό.
-Καταβολή του 10% των αποδοχών, που αυθαίρετα και χωρίς καμιά λογική μας έχουν υφαρπάξει
-Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
Ο αγώνας μας για καθαρά σχολεία συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί».

*** Όπως πάντα κοντά στους πολίτες… 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ειδικά όταν βρίσκεται στη γενέτειρά του τη Μεσσηνία, με ιδιαίτερη χαρά περιμένει τη στιγμή που θα σφίξει το χέρι με παλιούς γνώριμους, αλλά και όλους όσοι θέλουν να τον χαιρετήσουν.  Α. 



***  ΑΠΟ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ 03 και 04/09/2016 :
 ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Προκόπιο Εύβοιας και στον Σωτήρα της Κύμης , Επίσης στον Άγιο Νικόλαο Άνω Βάθεια Αμάρυνθου Εύβοιας
~ΑΙΔΗΨΟΣ  από πλοίο από Αρκίτσα  03/09/2016:
~Αιδηψός στο λιμάνι από Αρκίτσα  03/09/2016:
https://youtu.be/kkwAqwY_pFs .-
~Αλιβέρι  Εύβοιας  διαδρομή 03/09/2016 :
 https://youtu.be/WoNXHqTKojE .-
~ΑΡΚΙΤΣΑ  λιμάνι  φερυ μπώτ   03/09/2016:
 https://youtu.be/Nr10S6rD6lE .-
~Αρκίτσα  Αταλάντης  Αιδηψός  Εύβοιας  με το φέρυ 03/09/2016:    https://youtu.be/Le7xmV8nwRE .-
~Διαδρομή εκδρομή Εύβοια με τραγούδια 03/09/2016:
~ΕΡΕΤΡΙΑ  Εύβοια  03/09/2016 :
  https://youtu.be/jiYnwuadU-U .-  
~Εύβοια  διαδρομή Ερέτριας Αμάρυνθος  4-09-2016:
https://youtu.be/kTzlbNrCL8w .-
~Εύβοια  εκδρομή 03/09/2016 ενημέρωση για Προκόπη και Α  Ιωάννη Ρώσο :
https://youtu.be/aMVXnLLISuc .-

***  Τροχαίο με τραυματισμό έξω από την Κυπαρισσία (φωτογραφίες)
Μια γυναίκα τραυματίστηκε λίγο έξω από την Κυπαρισσία όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και αφού ξήλωσε μια στάση του ΚΤΕΛ «καρφώθηκε» σε ένα δέντρο.
Η γυναίκα έχει τραυματιστεί και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.


***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

*** Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣ Μεσσηνίας 
Β΄ Φάση : Σαββατοκύριακο  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016 :
Σάββατο  03/09 /2016 ,:
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ  0-2 .- ^
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Τ. ΑΓΡΑΣ   3-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Νέος ΑΡΙΣ   1-0 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-1 .-
Κυριακή 04/09/2016 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-2 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  2-0 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης  2-1 .- ^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  3-2 .-^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -ΠΑΜIΣΟΣ  Μεσσήνης  1-0 (πέναλ. . 2-4)
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης 2-1.- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 3-3 .-

***Κολυμβητικός διάπλους Μεσσηνιακού Κόλπου: Νικητής ο Βούλγαρος Βιντένοφ, τερμάτισε 70χρονη
Ο Βούλγαρος Dimitar Videnov, με χρόνο 7 ώρες και 52 λεπτά, είναι ο νικητής του 28ου κολυμβητικού διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου, που διεξήχθη χθες με επιτυχία, αλλά και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο Ισπανός Cezar Rui Hernandez πήρε τη 2η θέση με 8,57 ώρες, ενώ την 3άδα των νικητών συμπλήρωσε ο Ούγγρος Αττίλα Μανιόκι (9,06). Ο Τρύφωνας Κούστας ακολούθησε 4ος με 9,35 ώρες, ενώ 5η και 1η γυναίκα ήταν η Raquel Gomez Zapater από την Ισπανία.
Ο Steven Minaglia από τη Χαβάη τερμάτισε σε 9,56, ο Αθανάσιος Ρέκκος έκανε 9,57 και ο Αθανάσιος Βασίλας 11 ώρες και 8 λεπτά, 9η ήταν η Αναστασία Μαυρίδου (11,12), 10η η Σοφία Ψιλόλιγνου (11,50), 11ος ο Ισπανός Miguel Angel Rodriguez Rosa (12,45), ο Γιάννης Λαφαζάνος τερμάτισε έγκυρα σε 12,55 ώρες, ενώ μαθήματα ψυχής παρέδωσε η 70χρονη Βρετανή MS Ellery McGowan, που ολοκλήρωσε επιτυχημένα τον αγώνα σε 13 ώρες!
Εγκατέλειψαν οι James Boucher (Αγγλία), ο Τούρκος Mustafa Aydogdu και η Vanina Monica Chiariano από την Αργεντινή.

***  Προσεχείς αγώνες Κυπέλλου ΕΠΣ Μεσσηνίας 3η Φάση 10  και 11/09/2016:
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
ΔΩΡΙΟ -Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΙΑΣ Χώρας
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
και Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -Α.Ο. ΔΙΑΒΙΛΙΤΣΙ
 ** Η 1η  αγωνιστική στο Α΄ Τοπικό της  ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ  Σ/Κ 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 ,1η αγωνιστικής
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
 ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
~** Η  Α1  κατηγορία τοπικού ΕΠΣ Μεσσηνίας  αρχίζει ην 01  Οκτωβρίου 2016  .-

***

~~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  :  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html  .-

*

 ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3081 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.081        βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου