Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016 :
~Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως· ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ Ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους Ἀνατολήν. Κύριε δόξα σοι.
XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ , ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ , ΠΙΣΤΗ ΣΕ  ολους μας προς εσένα  , ΑΓΑΠΗ , ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΑΜΗΝ !!
~ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2016 επίσκεψη προσκύνημα: https://youtu.be/7CWVFTxeFzc .-

 ~**  AGION  OROS  Πηγαίνοντας το περιβόλι της Παναγίας από Ουρανούπολη  2016:    https://youtu.be/4izPwGNzZso .- 

~ 25 Δεκεμβρίου
Η κατά σάρκα Γέννησις τον Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.   ~

Δεν υπάρχει άλλο κακό χειρότερο από το κακό του θυμού, της παρακοής, της υπερηφάνειας, της ζήλειας, της κατακρίσεως και του μίσους. Αυτά τα πάθη μαραίνουν την ψυχήν, σκοτίζουν τον νουν, αφανίζουν την ευφυΐαν και κάθε είδος αρετής από τον άνθρωπον και φυγαδεύουν την θείαν χάριν.
Σήμερα 25/12/2016 εορτάζουν:
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού
~
 
 Ἦχος δ’.
Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως· ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι.
~ Ἀπολυτίκιον Χριστουγέννων : https://youtu.be/jOpr70ClwUg .-


~ Στις 25 Δεκεμβρίου η αγία Εκκλησία μας γιορτάζει το μεγάλο και ανερμήνευτο γεγονός της κατά σάρκα γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού από την Υπεραγία Θεοτόκο.
Η γέννηση του Χριστού - Δαφνί 11ος αι. μ.Χ. Η γέννηση του Χριστού - Τοιχογραφία στη νότια πτέρυγα της Παντάνασσας Μυστρά Η γέννηση του Χριστού
Μετά τον Ευαγγελισμό της Παρθένου Μαρίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ και ενώ πλησίαζε ο καιρός να τελειώσουν οι εννιά μήνες από την υπερφυσική σύλληψη του Χριστού στην παρθενική της μήτρα, ο Καίσαρ Αύγουστος διέταξε απογραφή του πληθυσμού του ρωμαϊκού κράτους. Τότε ο Ιωσήφ μαζί με τη Θεοτόκο, ξεκίνησαν για τη Βηθλεέμ, για να απογραφούν εκεί. Έτσι ξεκίνησαν από την Ναζαρέτ και ύστερα από κοπιαστικό ταξίδι έφτασαν στην Βηθλεέμ, όπου επειδή είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου δεν κατάφεραν να βρουν κατάλυμα, παρά μόνο ένα φτωχικό σπήλαιο. Εκεί η Θεοτόκος γέννησε τον Κύριο Ιησού Χριστό και σπαργάνωσε σαν βρέφος τον Κτίστη των απάντων. Έπειτα Τον έβαλε επάνω στη φάτνη των αλόγων ζώων, διότι «ἔμελλε νὰ ἐλευθέρωση ἡμᾶς ἀπὸ τὴν ἀλογίαν», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Από τότε, όλοι οι πιστοί χριστιανοί με χαρά ψάλλουν τον ύμνο των αγγέλων εκείνης της νύκτας: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία» (βλ. Ευαγγέλιο Λουκά, Β' 1-20). Δόξα δηλαδή, ας είναι στο θεό, που βρίσκεται στα ύψιστα μέρη του ουρανού και στη γη ολόκληρη, που είναι ταραγμένη από την αμαρτία ας βασιλεύσει η θεία ειρήνη, διότι ο Θεός έδειξε την αγάπη Του στους ανθρώπους με την ενανθρώπηση του Υιού Του.
Η γέννηση του Χριστού Η γέννηση του Χριστού Η γέννηση του Χριστού
Να σημειώσουμε εδώ, ότι η γιορτή των Χριστουγέννων καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. επί πατριαρχείας Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Κατ' άλλους ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή την 6η Ιανουαρίου.
Η γέννηση του Χριστού - Λαγουδερά, Παναγία της Αράκου Κύπρου 1192 μ.Χ.  Η γέννηση του Χριστού Η γέννηση του Χριστού Η γέννηση του Χριστού - 1546 μ.Χ. - Mονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος (Κρητική σχολή, Θεοφάνης ο Kρής)
~*  Μαζί με την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου μας, μνημονεύονται και οι Μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού Χριστό στο σπήλαιο της Βηθλεέμ (βλ. κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον Κεφάλαιο Β' στίχοι 1 έως 12).
Η Προσκύνηση των Μάγων Η Προσκύνηση των Μάγων «Θεοδρόμον αστέρα Θεωρήσαντες Μάγοι», τοιχογραφία στο παρεκκλήσιο του Ακαθίστου Ύμνου της Μονής του Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή, Καλοπαναγιώτης (Γύρω στο 1500 μ.Χ.) Η Προσκύνηση των Μάγων - Καθολικό Μονής Δαφνίου τέλη 11ου αι. μ.Χ.Η Προσκύνηση των Μάγων

***

***  Τα 10 σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς σύμφωνα με το «Science» 
Η ανακοίνωση για την πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, που έκαναν οι επιστήμονες των ανιχνευτών LIGO στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υπήρξε η επιστημονική ανακάλυψη της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με ένα από τα κορυφαία στον κόσμο επιστημονικά περιοδικά, το «Science».
Τα βαρυτικά κύματα, οι «ρυτιδώσεις» του χωροχρόνου που ταξιδεύουν στο σύμπαν από μακρινές πηγές για να φθάσουν έως τη Γη, είχαν προβλεφθεί θεωρητικά από τον Αϊνστάιν πριν από περίπου ένα αιώνα και η ύπαρξή τους επιβεβαιώθηκε φέτος με μεγάλη καθυστέρηση. Τα πρώτα βαρυτικά κύματα που ανιχνεύθηκαν, όπως εκτιμάται, δημιουργήθηκαν από τη συγχώνευση δύο μεγάλων μαύρων οπών σε απόσταση 1,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.
Τη λίστα (Top 10) με τα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2016 συμπληρώνουν:
Η ανακάλυψη από τους αστρονόμους ενός μικρού εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη, γύρω από το κοντινότερο άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου.
Η θριαμβευτική νίκη στη Ν. Κορέα του υπολογιστή AlphaGo της DeepMind (θυγατρικής της Google) επί του Νο 2 στον κόσμο παίκτη του πολύ δύσκολου επιτραπέζιου παιγνιδιού Go, δείχνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο έξυπνη.
Το ξανάνιωμα και η επέκταση της ζωής τρωκτικών μέσω κυτταρικών και γενετικών επεμβάσεων, δείχνοντας ότι η γήρανση μπορεί να αναστραφεί, τουλάχιστον εν μέρει.
Η ανακάλυψη ότι (και) οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν μια ικανότητα που έως τώρα θεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο: να «διαβάζουν» το μυαλό των άλλων, κατανοώντας τις επιθυμίες και τις προθέσεις τους.
Η δημιουργία πρωτεϊνών που δεν υπάρχουν στη φύση, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων υλικών.
Η ανάπτυξη από Ιάπωνες επιστήμονες, εμβρύων τρωκτικών από ωάρια που είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, δίνοντας νέο νόημα στον όρο «μωρά του σωλήνα» και ανοίγοντας τον δρόμο για την μελλοντική δημιουργία ανθρωπίνων ωαρίων κατά παραγγελία.
Η ανακάλυψη, μετά από γενετικές αναλύσεις, ότι ένα μοναδικό κύμα μεταναστεύσεων των προγόνων μας από την Αφρική, πριν περίπου 70.000 χρόνια ήταν αρκετό για να «κατακτήσει» ο Homo sapiens όλη σχεδόν τη Γη.
Η δημιουργία από τη βρετανική εταιρεία Oxford Nanopore Technologies μιας φορητής συσκευής αλληλούχισης του γονιδιώματος, η οποία επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ανάγνωση του DNA.
Η δημιουργία του πρώτου φακού από μετα-υλικά, που χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα του ορατού φωτός, είναι φθηνός, ελαφρύς και λεπτός και μπορεί να φέρει επανάσταση σε μικροσκόπια και κάμερες.
Επειδή όμως, εκτός από τη γνώμη των ειδικών, μετράει και η γνώμη του...λαού, το «Science» ζήτησε από τους χιλιάδες αναγνώστες του να δώσουν διαδικτυακά τη δική τους βαθμολογία. Περίπου 225.000 «ψήφοι» ρίχτηκαν στην κάλπη και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό όσον αφορά την πρώτη θέση.
Ως σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη ψηφίστηκε η καλλιέργεια ανθρωπίνων εμβρύων στο εργαστήριο επί σχεδόν δύο εβδομάδες (43%) και ακολούθησαν η ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων (32%), η φορητή συσκευή ανάγνωσης του DNA (13%), η νίκη της τεχνητής νοημοσύνης του AlphaGo (7%) και η μερική αναστροφή της γήρανσης (5%).
Όσον αφορά τις αρνητικές για την επιστήμη εξελίξεις, το «Science» ως τέτοιες θεωρεί την καταπίεση και τις επιλεκτικές διώξεις ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ερευνητών στην Τουρκία από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, τη διάλυση της «φούσκας» της αμερικανικής εταιρείας Theranos της Σίλικον Βάλεϊ που είχε -εις μάτην- υποτεθεί να φέρει επανάσταση στις διαγνωστικές εξετάσεις αίματος με μια νέα συσκευή, καθώς και τις επιδεινούμενες σχέσεις του ολοένα πιο συντηρητικού αμερικανικού Κογκρέσου με την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ.
Περιοχές που αναμένεται να τραβήξουν το επιστημονικό ενδιαφέρον το 2017, θεωρούνται η (με πολλά ερωτηματικά) στάση της νέας κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στα επιστημονικά θέματα, η καλλιέργεια και ανάπτυξη ανθρωπίνων εμβρύων στο εργαστήριο, για πρώτη φορά πάνω από δύο εβδομάδες (οπότε αρχίζουν να σχηματίζονται τα πρώτα όργανα), τα αποτελέσματα των πρώτων εμβολίων για τον ιό Ζίκα και η αναζήτηση του -ακόμη υποθετικού- πλανήτη Εννέα ή πλανήτη Χ στο ηλιακό μας σύστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Περιμετρικός της Καλαμάτας, όλος ο δρόμος σε βίντεο και φωτογραφίες 
Το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε στην κυκλοφορία όλος ο περιμετρικός της Καλαμάτας, ένα δρόμος που καταλήγει στην οδό Λακωνικής στη διασταύρωση για Ελαιοχώρι.
Δείτε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες όλη τη διαδρομή, που με βάση τα όρια ταχύτητας που έχει ορίσει η τροχαία ένας οδηγός χρειάζεται περίπου 8 λεπτά από το ύψος της Θουρίας έως και το τέλος της οδού.

***  Άκρως επικίνδυνο! 
Το κτήριο Αλειφέρη, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όλοι το γνωρίζουμε. Επειδή έχουμε συνηθίσει το χάλασμα, ίσως πάψαμε να προσέχουμε – και οι αρμόδιοι επίσης – πόσο επικίνδυνο έχει καταστεί για τους περαστικούς. Το δίχτυ προστασίας σε πολλά σημεία έχει σχιστεί. Επίσης, στο στέγαστρο από τσίγκο έχουν συσσωρευτεί πολλά δομικά υλικά (από κομμάτια του κτηρίου που πέφτουν), με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να μην αντέξει το βάρος.  Ας το φροντίσουν το γρηγορότερο δυνατόν!  Ω. 

***  Συνετρίβη ρωσικό τουπόλεφ με 92 επιβάτες στη Μαύρη Θάλασσα 
Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154 στο οποίο επέβαιναν 91 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 "Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων", ανακοίνωσε το υπουργείο. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες. Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

***  Τ.Ε. ΚΚΕ Μεσσηνίας: Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα 
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέδωσε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα του ακριβοπληρωμένου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Καλαμάτας.
Πιστός στην παράδοση των προκατόχων του (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων τους)  που σε ανάλογες περιπτώσεις και με αντίστοιχη φρασεολογία παρουσίαζαν το άσπρο μαύρο για τα εργατικά λαϊκά στρώματα του νομού μας, υποστήριξε ότι με τα έργα της κυβέρνησής του η Μεσσηνία και η Καλαμάτα μπαίνουν στο επίκεντρο της Πελοποννήσου, ότι θα έρθει η ανάπτυξη, χωρίς να λέει βεβαίως ότι βασική προϋπόθεση είναι το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων.
Και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που διεκδικούν για τον εαυτό τους την πατρότητα αυτών των έργων αλλά και μερίδα του τοπικού αστικού τύπου που υποδεικνύουν την καθυστέρηση στην κατασκευή των υπόλοιπων οδικών αξόνων του νομού, έχουν τον ίδιο θεό: την υπεράσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Υποκριτικά  αναφέρονται στο λαό και στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποφέρουν, στην πραγματικότητα. Άλλα αυτιά θέλουν να «χαϊδέψουν».
Τα έργα υποδομής αφορούν την ανάπτυξη της κερδοφορίας των  μεγάλων επιχειρηματιών, τα τεράστια κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων. Τελικά, καμιά σχέση δεν έχουν με τη βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, των συνταξιούχων, των άνεργων, όλων αυτών δηλαδή που αποκλειστικά πληρώνουν για να μπουκώνεται με άφθονο κρατικό χρήμα το κεφάλαιο. Και αναφερόμαστε σε ένα έργο που φτιάχτηκε με λεφτά του ελληνικού λαού μέσα από κρατικές και ευρωπαϊκές πιστώσεις, που ανατιμολογήθηκε αρκετές φορές (προς τα πάνω) άσχετα ποια κυβέρνηση ήταν στην εξουσία ικανοποιώντας πάντα τις απαιτήσεις των κατασκευαστικών εταιριών, που συνεχίζει και τον πληρώνει ο λαός με πανάκριβα διόδια. Ακόμα και τα πλευρικά διόδια που είναι μέσα στον αστικό ιστό και εξυπηρετούν το νοσοκομείο δεν θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση.
·         Έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία γιατί δεν προτάσσονται; Μήπως γιατί δεν είναι επιλέξιμα για την κερδοφορία του κεφαλαίου και αφορούν μόνο τον κοσμάκη που πλημυρίζει το σπίτι του, το μαγαζί και το χωράφι του;
·         Αντισεισμικά έργα γιατί δεν προτάσσονται; Πόσα είναι τα δημόσια κτήρια (σχολεία, νοσοκομεία κτλ)  που ελέγχτηκαν και πάρθηκαν μέτρα; Μόνο όταν γίνεται κάνα σεισμός γίνονται «έργα» σε επίπεδο εξαγγελιών.
Παράλληλα εκτός από τα εγκαίνια ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου του είπαν τα κάλαντα. Όμως, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας μας περνάει για ιθαγενείς στους οποίους μοιράζει καθρεφτάκια, πέρα από τα μεγάλα λόγια για την Ειδική Αγωγή  ας απαντήσει στα παρακάτω καυτά ερωτήματα:
1. Πόσα από τα τμήματα ένταξης που ιδρύθηκαν λειτουργούν (στο νομό μας δεν λειτουργεί το τμήμα ένταξης στο Γυμνάσιο Πύλου, στο Δημοτικό Δυτικής Μάνης, Κυπαρισσίας κ.α.);
2. Γιατί αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες, οι δάσκαλοι που εργάζονται στην παράλληλοι στήριξη δεν δουλεύουν με ένα μαθητή αλλά με 2-3 ακόμα και 4 παιδιά, μέχρι και σε 3 διαφορετικά σχολεία υποβαθμίζοντας την ειδική αγωγή μετατρέποντας τη σε απασχόληση;
3. Γιατί στο Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και στο Τμήμα Κωφών και Βαρήκοων τα κενά καλύπτονται από καθηγητές χωρίς καμία ειδίκευση στην ειδική αγωγή;
4. Γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής και εδώ και 15 χρόνια!!! είναι αναπληρωτές σε εργασιακή ομηρία;
5. Γιατί με το νόμο που πέρασε το καλοκαίρι οργανική θέση στην ειδική αγωγή μπορεί να πάρει ο κάθε εκπαιδευτικός χωρίς καμία ειδίκευση σε αυτήν;
Αλλά και στο Μουσικό Σχολείο:
1.Γιατί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας υπάρχουν ακόμα και τώρα 250 ώρες κενές λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού στα μαθήματα μουσικής παιδείας;
2.Γιατί τα υποχρεωτικά όργανα (πιάνο και παραδοσιακός ταμπουράς) αντί για ατομικά μαθήματα γίνονται ομαδικά;
Βέβαια οι απαντήσεις είναι απλές: γιατί «όλα τα λεφτά» από τη σκληρή δουλειά, αλλά και από την άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων κατευθύνονται στα ταμεία των επιχειρηματιών. Έτσι αναπτύσσεται η καπιταλιστική οικονομία, έτσι έρχεται η ανάπτυξή της.
Στα παραπάνω ερωτήματα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να δώσουν λύσεις προς όφελός τους,  διεκδικώντας τες στο δρόμο της σύγκρουσης, στο δρόμο της πάλης για τη συνολική  ανατροπή.
ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      Καλαμάτα 24/12/2016

*** Πλημύρισε από κόσμο και μουσική το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες είναι οι Καλαματιανοί καθώς και οι επισκέπτες που έχουν βγει στην πλατεία της Καλαμάτας.
Το εορταστικό κλίμα συμπληρώνουν μπάντες παιδιών που παίζουν μουσική σε διάφορα σημεία της πόλης.
Τέλος να σημειωθεί ότι τα καταστήματα που ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογος της πόλης θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.
Video: Χριστούγεννα 2016 Καλαμάτα- Κίνηση , https://youtu.be/KPhwCTSlGQw  .-

***


*** Αθλητική ενημέρωση  :
*** 1η  αγωνιστική 12 και 14-10-2016 :
Ρεάλ  Μαδρίτης-Ολυμπιακός  83-65 .-      (Η)
Παναθηναϊκός-Ζαγκλίρις  Κάουνας 84-76 .-   (Ν)
2η  αγωνιστική 20  και 21-10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές  90-66 .-   (Ν)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός  81-77.-    (Η)
3η αγωνιστική 25 και 26-10-2016:
Ολυμπιακός-Μιλάνο 91-81 .-     (Ν)
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-    (Ν)
4η αγωνιστική 27 κα΄28-10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .-    (Ν)
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-    (Ν)
5η αγωνιστική 3 και 4-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  75-81 .-   (Η)
Ανατολού Εφές-Παναθηναϊκός κ.α.70-70 παρατ. 91-83 .-   (Η)
6η  αγωνιστική 10 και11-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Μακαμπί Τ.Α.  κ.α  67-67  παράταση 83-75 .-
Γαλατάσαράϊ-Ολυμπιακός  89-87 .-   (Η)
7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52  .-  (Ν)
Ρεάλ Μανδρίτης-Παναθηναϊκός 87-84 .-    (Η)
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79  .-  (Ν)
9η αγωνιστική 24  και 25 -11-2016 :
Ολυμπιακός-Μακαμπί Τ.Α.  73-80 .-   (Η)
 Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα  86-80 .-   (Ν)
10η αγωνιστική 2 -12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .-   (Ν)
Μπαρτσελίνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-  (Η)
11η  αγωνιστική 9-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .-   (Ν)
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 85-58 .-    (Ν)
12η  αγωνιστική 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες -Ολυμπιακός 75-88 .-    (Ν)
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε   81-70 .-    (Ν)
13η αγωνιστική 20 και 21-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας   73-65 .-  (Ν)
Μιλάνο-Παναθηναϊκός   72-86 .-   (Ν)
14η  αγωνιστική 22 και23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .-   (Η)
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια   69-68 .- ^ (Ν)
15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσέ
Ούνιξ Καζάν- Παναθηναϊκός16η αγωνιστική 6-1-2017 :
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
17η  αγωνιστική 12 και 13-01-2017:
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός -Ανατολού Εφές
18η αγωνιστική 19 και 20-1-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός -Μπασκόνια
19η αγωνιστική 24 και 25 -01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
Μιλάνο-Ολυμπιακός
20η αγωνιστική 26-01-2017 και 27-1-2017 :
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ
21η  αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν - Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ - Παναθηναϊκός
22η  αγωνιστική  09 και 10-2-2017  :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός -Ζαγκλίρις Κάουνες
23η  αγωνιστική 23 και 2402-2017 :
Φενέρμπαχρσε-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν
24η  αγωνιστική 02 και 03-03-2017  :
Μακαμπί Τ.Α. -Ολυμπιακός
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
25η  αγωνιστική 09 και 10-03-2017 :
Ζαγκλίρις Κάουνες-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα
26η αγωνιστική 16 και 17-03-2017 :
Πανασθηναϊκός-Ρεάλ Μανδρίτης
Ολυμπιακός-Γαλατασαρά¨
27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017 :
Παναθηναϊκός -Μιλάνο
Ερυθρός Αστέρας -Ολυμπιακός
28η αγωνιστική  23και 24-03-2017 : 
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική 30 και 31 -03-2017 :
Ανατολοού Εφές-Ολυμιακός
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
30η  αγωνιστική 06 και07-04-2017 :
ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός
Μακαμπί Τ.Α.- Παναθηναϊκός

~* Υ .  Σημείωση :   (Ν)= Νίκη ,    (Η)-Ήττα


***14η  αγωνιστική 22 και23-12-2016 για τις Ελληνικές ομάδες :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .-
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια  69-68  .-
***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  στις  14 αγωνιστικές :
     Ομάδες             Ν-Η    Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    12-2   26
Ρεάλ Μαδρίτης       9-5   23
Ολυμπιακός            9-5   23
Παναθηναϊκός         9-5 23
 ---------------------------
Μπασκόνια              9-5   23
Φενερμπαχτσέ         9-5 23
Νταρουσάφακα       8-6 22
Αναντολού Εφές     7-7   21
-----------------------------
Ερυθρός Αστέρας    6-8  20
Μπαρτσελόνα          6-8  20
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-9  19
Ζαλγκίρις                 5-9  19
Ούνιξ Καζάν            5-9  19
Μπάμπεργκ             5-9   19
Γαλατασαράι          4-10  18
Αρμάνι Μιλάνο      4-10  18

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)  69-68 .-

Τα  δεκάλεπτα : 27-18 , (37-41) , 55-59 , 69-68 .-
  Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ορντόφ (Κροατία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23, Νίκολς 3, Ρίβερς 4, Τζέιμς 16, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14.
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλφόνσο Αλόνσο): Λάρκιν 6, Πριτζιόνι 6, Χανγκά 12, Μπομπουά 11, Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουζ 2.
  Βίντεο από τον αγώνα  : 
~ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  α΄ περίοδος 27-18  14η  αγων  23/12/2016: https://youtu.be/LRMdDs0ZzwI .-
~ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   Α΄ ημίχρονο 37-41 23/12/2016  14η  αγων :
https://youtu.be/OMyJl-X0KUg .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68   δηλώσεις  14η  αγων  23/12/2016 : 
https://youtu.be/Im7PWSNvKto .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68 γ΄περίοδος  55-59  23-12 2016:    
https://youtu.be/Im7PWSNvKto .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ     69-68 , 27-18 , 37-41 , 55-59 ,  23/12/2016:    
https://youtu.be/-WnSpq5SgJI  .-
~*ΠΑΟ-Μπασκόνια  69-68  HAI  LAIT  αγώνα  δηλώσεις σχόλια  23/12-2016:  https://youtu.be/y1F776E0Knk .-
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68   δηλώσεις  14η  αγων  23/12/2016 003: https://youtu.be/sNPLE2AC_yQ .-
~*Δηλώσεις Γιάννη Μπουρούση 23/12/2016 ΠΑΟ/Μπασκόνια 69-68 :
https://youtu.be/xoCZJCUkUj4  .-
*Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68  23/12/2016 Σχόλια δηλώσεις: https://youtu.be/aZFTQf4UvqQ .-
 *** Για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  στο ευρωμπάσκετ: 

***  Μπάμπεργκ  - Ολυμπιακός   82-68  , (48-30) .-

Τα  δεκάλεπτα : 23-13 , (48-30)  , 59-50, 82-68 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Ζήσης 9 (1/6 τριπ.), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1 τριπ., 7 ασ.), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.
VIDEO  από τον αγώνα  :
~* HAI  - LAIT   Μπάμπεργκ-ΟΣΦΠ   82-68 14η  αγωνισ   22/12/2016:
https://youtu.be/OiwTvpx6nLw  .-
~*ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΟΣΦΠ 82-68  14η  αγων   22/12/2016:
 https://youtu.be/WduIFRapSbY .- ~*ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΟΣΦΠ 82-68  Α΄ ημίχρονο 48-30 14η αγων  22/12/2016: https://youtu.be/5JzZ0aemyeA .-
~*Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 γ΄περίοδος 59-50  22/12/2016: https://youtu.be/A9R5AjXWU-I .-
***  Ερυθρός Αστέρας -Ρεάλ Μαδρίτης    82-70   .-  
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 43-35, 62-51, 82-70 .-

*** Ζαλγκίρις   Κάουνας   -  Ούνικς  Καζάν  80-88  .-
 
Δεκάλεπτα: 19-23, 46-43, 69-58, 80-88  .-
 Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 9 (1), Βαλίνσκας 3, Βέστερμαν 4, Σειμπούτις 2, Μότουμ 11 (1), Γιανκούνας 21 (1), Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 2, Λίμα, Καβαλιάουσκας 14, Ουλανόβας 4
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5 (1), Αντίποφ, Λάνγκφορντ 26 (2), Στολ, Παραχούσκι 24, Κόλομ 15 (2), Μπάνιτς, Βορόνοφ 3 (1), Πάνιν, Καϊμακόγλου 13 (3), Ουίλιαμς 2

*** Γαλατάσαραϊ  - Αναντολού  Εφές 76-86 .-Τα δεκάλεπτα : 18-16 ,  44-38,  58-60,  76-86 .-

*** Παρασκευή 23/12/2016 :
14η αγωνιστική Πέμπτη, 22/12/2016 :
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 76-86
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 80-88
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-70
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 82-68
Παρασκευή, 23/12/2016:
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  79-95 κ.α. 75-75 .-
Τα δεκάλεπτα : 23-13, (41-36), 59-58 , κ.α. 75-75 , παράταση 79-95 .- 
~ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε  παρατ  79-95   23/12/2016  14η  αγων:
  Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  86-84 .-
Τα δεκάλεπτα : 13-22 , (31-48) , 58-61 ,  86-84 .-
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)  69-68 .-

***

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  

  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-22-2016-2014-https-youtu.html  .-
 ~*****   https://www.facebook.com/MCVMVR/videos/1040214996028596/ .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/12/news-23-2016-2014-httpsyoutu.html .-
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  24  Δεκεμβρίου  2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-24-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-25-2016.html .-
~
*** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5082 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3296   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3303 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 680  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
   ,    .-
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου