Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../
~
Στην Ι. Μονή  ΙΒΗΡΩΝ  το  2014 στον αρσανά

Στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  Θ.Λ. 2015

Μια  άποψη από το χωριό μας το Αρφαρά

~ Σε  ηλικία 67 ετών έφυγε από την επίγεια ζωή
{12-01-2017} ο πνευμονολόγος γιατρός του Γαλατσίου
καταγωγή Αρφαρά Μεσσηνίας Αθανάσιος Ηλία
Μπούρας .- Ο  Θεός να τον αναπαύσει ..
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ....

~ Ο κόπος είναι δια το σώμα, η ταπείνωσις δια την ψυχήν. Και πάλιν τα δύο ομού, κόπος και ταπείνωσις, δι' όλον τον άνθρωπον.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 ~  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  με χίλιες ευχές για τους εορτάζοντας Αντωνίες και Αντώνιδες !

 ~ 17 Ιανουαρίου
Αντωνίου του Μεγάλου (1) (†356) και Αντωνίου του νέου (2), του εν Βερροία ασκήσαντος. Αριστοτέλους και Αχιλλέως (Αχιλλά). Θεοδοσίου του ευσεβούς βασιλέως, του Μεγάλου. Ιουνίλλας και Τουρβώνος, του νοταρίου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων (†1838).
(1)Γεννήθηκε το 251 στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώσε όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχώρησε για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του. Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Έγινε το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.
(2)Καταγόταν από τη Βέροια της Μακεδονίας. Νέος ακόμη πήγε στην Μονή της Πιερίας όπου έγινε υποδειγματικός μοναχός. Στη συνέχεια αποχώρησε από την μονή και με την άδεια του ηγουμένου εγκαταστάθηκε σε μια κοντινή σπηλιά. Εκεί ασκήτεψε για 50 χρόνια με αυστηρή προσευχή και άσκηση και κοιμήθηκε ειρηνικά μένοντας άταφος. Κατά τύχη τα σκυλιά κάποιου κυνηγού βρήκαν το άγιο λείψανό του. Το περισυνέλεξαν και το έθαψαν με ευλάβεια και τιμές στη Βέροια, ενώ στον τόπο της ταφής του έκτισαν ναό στ’ όνομά του, ο οποίος σώζεται μέχρι σήμερα. ~
Σήμερα 17/01/2017 εορτάζουν:
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων, Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός
 
~  Ἦχος δ’.
~ Τόν ζηλωτήν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος, Πάτερ Ἀντώνιε, τῆς ἐρήμου γέγονας οἰκιστής, καί τήν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου· διό πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
~*  Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἀντωνίου   : https://youtu.be/JcYA6NeZQ6M  .-

 
~
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας  Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)  Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.gr) Άγιος Αντώνιος ο Μέγας Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

***  Ο ΟΜΠΑΜΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ! Θέλει Πάση Θυσία ΠΟΛΕΜΟ...
 
~  Γράφαμε στις  8 Ιανουαρίου για τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Πρόεδρο Πούτιν: "Οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία είναι κάτι καλό, όχι κακό. Μόνο οι 'χαζοί' ή οι ανόητοι νομίζουν ότι είναι κακό. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα παγκοσμίως και χωρίς να υπάρχει ακόμα ένα. Όταν θα γίνω Πρόεδρος, η Ρωσία θα μας σέβεται περισσότερο απ'όσο τώρα και οι δύο χώρες, πιθανόν, να συνεργαστούν για να λύσουν τα πιο σημαντικά προβλήματα και θέματα του πλανήτη!", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twiiter. (μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μας άρθρο ΕΔΩ).
Ποιος ο λόγος να επαναφέρουμε το άρθρο αυτό στη μνήμη σας;
O Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε την Ουκρανία και είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και τον Πρωθυπουργό της χώρας Βολόντιμιρ Γκρόισμαν. Τι είπε ο κος Μπάιντεν;

«Πολεμάτε τόσο τον καρκίνο της διαφθοράς (…) όσο και την αδυσώπητη επίθεση του Κρεμλίνου». «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να στέκεται απέναντι σαν μια γροθιά στον ρωσικό εξαναγκασμό και την επίθεση», σημείωσε.
Η επίσκεψη αυτή αναμένεται «να υπογραμμίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και να φωτίσει την προσωπική τους ανάμειξη για την ανεξαρτησία, τη δημοκρατική ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια της Ουκρανίας», σημείωνε ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει για να αναγγείλει την επίσκεψη αυτή.
Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ εμφανίζουν δύο εξωτερικές πολιτικές. Οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα που είναι ταγμένοι στο πλευρό της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν και ο εκλεγείς Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ που είναι υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων με το Κρεμλίνο. Συνυπολογίστε και τις δηλώσεις του Τραμπ για το παρωχημένο ρόλο του ΝΑΤΟ και καταλαβαίνετε πως ο Μπάιντεν προσπαθεί να δημιουργήσει προηγούμενο και να ‘τορπιλίσει’, στο βαθμό που μπορεί την προσέγγιση Τραμ-Πούτιν.

***  ΠΟΛΕΜΟΣ στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ!Στρατιωτική κινητοποίηση στην Αλβανία, Επιστράτευση στη Σερβία...
~  Μεγάλη κλιμάκωση παρατηρείται στην κρίση μεταξύ Σερβίας, Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου καθώς παρατηρούνται κινητοποιήσεις μονάδων και θωρακισμένων οχημάτων αλλά και προώθηση μέρος της ταξιαρχίας αμέσου επεμβάσεως  των Αλβανών στα βόεια της χώρας, στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου καταγγέλλει ευθέως την Ρωσία  για την κρίση που έχει ξεσπάσει.
«Η Σερβία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το σενάριο της Κριμαίας και να ενωθεί με το Β.Κόσοβο. Βασίζεται στη βοήθεια της Ρωσίας και γι αυτό το τρένο το οποίο ήταν ρωσικής κατασκευής κατευθυνόταν από το Βελιγράδι προς το Κόσοβο».
«Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, όλα είχαν σχεδιαστεί» είπε ο Thaçi.
«Σκοπός είναι η ένωση, ο διαχωρισμός του Κοσόβου στην χειρότερη περίπτωση για τη Σερβία».
«Η μόνη απειλή για τους Σέρβους του Κοσόβου είναι η ίδια η Σερβία όταν τους χρησιμοποιεί για την πραγματοποίηση των δικών της στόχων» τόνισε.
Την ίδια στιγμή ο Σέρβος Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Κούκστς δήλωσε πως οι Αλβανοί της περιοχής απέστειλαν μια ειδική αστυνομική μονάδα «ισοδύναμη της δική μας σερβικής αντιτρομοκρατικής» στην σερβική περιοχή της Μιτροβίτσα, παραβιάζοντας όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει με ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν είχαν άδεια από το ΝΑΤΟ αλλά σίγουρα δεν είχαν καμία άδεια από τους Σέρβους»
Το «θερμόμετρο» τώρα ανεβαίνει επικίνδυνα και αναμένεται η επόμενη κίνηση του Βελιγραδίου.  Βίντεο : Albanian Armed Forces - 2016 - Military Power of Albania  ,  https://youtu.be/1nDLRJojGG0  .-
~ Βλέπουμε πως τα Βαλκάνια φλέγονται. Αφενός μεν η Μεγάλη Αλβανία ζει το δικό της Μεγαλοϊδεατισμό, η Σερβία με την κάλυψη της Ρωσίας προσπαθεί να αμυνθεί και η Κροατία εξελίσσεται σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

*** ΟΧΙ στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία 
«ΟΧΙ λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία» τονίζουν σε υπόμνημα καταγγελίας – διαμαρτυρίας που συνυπογράφουν κάτοικοι της περιοχής και αυτοδιοικητικοί και το οποίο κυκλοφορεί προς συλλογή και νέων, ακόμα περισσότερων, υπογραφών, μετά την ανακίνηση του θέματος στο ΥΠΕΚΑ.
Το υπόμνημα έχει ως εξής: «Όλοι εμείς οι υπογραφόμενοι, κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στις περιοχές “Καρτελάς, Αγ. Κωνσταντίνος, Μαύρη Λίμνα, Αγ. Γεώργιος”. Περιμέναμε ότι οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έθεταν φραγμό σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Απεναντίας έναν και πλέον χρόνο μετά την έκδοση των άνω αποφάσεων διαπιστώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι προωθούν τα σχέδιά τους, τα οποία λαμβάνουν τις σχετικές εγκρίσεις αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων (βλ. έγκριση ΥΠΠΟ). Η προοπτική λειτουργίας λιγνιτωρυχείου είναι εγκληματική και αντιστρατεύεται τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, που είναι ο αγροτικός και ο τουριστικός τομέας. Είναι ανύπαρκτη η όποια συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη από μια τέτοια δραστηριότητα, αφού οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας είναι μόνο οκτώ, η ετήσια παραγωγή 40.000 τόνοι, όσους δηλαδή καταναλώνει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη σε μία και μόνη ημέρα. Απεναντίας η επιφανειακή εκμετάλλευση με διαδοχικές βαθμίδες, η δια μηχανικών μέσων απομάκρυνση των άγονων υλικών, η εξόρυξη λιγνίτη, η θραύση και κοσκίνιση αυτού σε μια έκταση 268.000 τ.μ., με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας δέκα τριών ετών, θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ανάγλυφο της περιοχής, θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και θα εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
Επιπροσθέτως, θα ανοίξει μια πληγή στην περιοχή με υπαρκτό ενδεχόμενο τη χωρική και χρονική επέκταση της λειτουργίας, αφού όλη η περιοχή, σε έκταση 5.000.000 τ.μ., από τις Ράχες μέχρι το Κάστρο Κυπαρισσίας, θεωρείται λιγνιτοφόρα. Θα καταστρέψει ολοσχερώς πολυετείς καλλιέργειες ελαιοδένδρων, που καλύπτουν τη συγκεκριμένη έκταση, με αβέβαιο το νομικό καθεστώς παραχωρήσεως των ιδιοκτησιών, το οποίο σκοπίμως αφήνεται ασαφές στην ΜΠΕ. Η προβλεπόμενη θέση για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου είναι όμορη με οριοθετημένη περιοχή NATURA 2000 και γειτνιάζει με τις τοπικές κοινότητες Ραχών, Βρυσών, με τους οικισμούς Μύλων, Μύρου, Μεμί, Μπλεμενιάνων και με πληθώρα κατοικιών, κυρίων και εξοχικών, εκτός σχεδίου. Δηλώνουμε, επομένως, την κατηγορηματική αντίθεσή μας στα σχέδια λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή. Ζητούμε από το Δήμο Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην αρκεστούν στις αποφάσεις που εξέδωσαν, αλλά να δράσουν, ομού με την τοπική κοινωνία, για την αποτροπή εξόρυξης λιγνίτη. Ζητούμε από κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, και κυρίως το ΥΠΕΚΑ, να σταματήσει το προωθούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα. Διατρανώνουμε, τέλος, τη βούλησή μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου».
Σχετική ανάρτηση έκανε χθες στα social media ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Δήμου Τριφυλίας, Νώντας Βουδούρης, ο οποίος και θα θέσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Σεισμική δόνηση αισθητή στην Καλαμάτα 
Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί σεισμική δόνηση «ξύπνησε» την Καλαμάτα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος αυτού ήταν 3,8 ρίχτερ,  με εστιακό βάθος τα 10χλμ ενώ το επίκεντρο αυτού ήταν κοντά στους Χράνους Αρκαδίας 

*** Ο πολιτισμός… χάνεται στο Νεκροταφείο Καλαμάτας 
Μια ακόμα καταγγελία δημότη για τις συνθήκες εκταφής
 Το απαράδεκτο φαινόμενο που επικρατεί με την εκταφή των νεκρών στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλαμάτας αποτελεί διαχρονικό έγκλημα ηθικής τάξης.
Το "Θάρρος" έχει προσπαθήσει να αναδείξει το πρόβλημα με συνεχή ρεπορτάζ. Όπως και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Το ίδιο και η Δημοτική Αρχή. Μέχρι και η ΔΟΥ Καλαμάτας έχει ασχοληθεί, αλλά κανείς από τους υπευθύνους δε θέλει να αγγίξει το πρόβλημα… Παράδοξο.
Ένας ακόμα αγανακτισμένος πολίτης είναι η αιτία που αναδεικνύουμε το όλο θέμα. Μόλις χθες βρέθηκε στο νεκροταφείο για την εκταφή της γυναίκας του. Και πάλι, όμως, πρωταγωνιστής ήταν ο κασμάς, το καρότσι της οικοδομής (σ.σ. γνωρίζουμε ότι υπάρχει ειδικό φορείο, αλλά δε γνωρίζουμε για ποιους χρησιμοποιείται), η ανυπαρξία μέτρων υγιεινής για τον εργάτη, η απουσία παραβάν - για να μη γίνεται η διαδικασία βορά στα μάτια του κάθε περίεργου- σε μια ιερή προσωπική υπόθεση, η απουσία ιερέα, τα 50 ευρώ χωρίς απόδειξη, τα 120 ευρώ (σ.σ. υπερβολικό τίμημα) για την εκταφή.
Άραγε, αυτοί που διαχειρίζονται την τύχη των νεκρών μας, εκκλησιαστική και πολιτική εξουσία, θα συμπεριφέρονταν το ίδιο και στους δικούς τους ανθρώπους; Θα τους πετούσαν πάνω σ’ ένα καρότσι;
Η έρευνα για τις καταγγελίες που έγιναν πριν από κάποια χρόνια για την παραοικονομία στο Νεκροταφείο Καλαμάτας (με μαύρο χρήμα ενός εκατομμυρίου ευρώ) από τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τότε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του, Γιώργο Καραμπάτο, δεν ερευνήθηκαν ποτέ σε βάθος. Από τότε το θέμα έχει επανέλθει αρκετές φορές στο προσκήνιο, κυρίως σε τοπικούς φορείς και Αρχές, ωστόσο ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουν δοθεί.
Επίσης, με εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας απέστειλε προ μηνών προς όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, έγγραφο, στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: «Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών - επώνυμες και ανώνυμες - στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των Δήμων σας, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην εφορία, μη έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ. Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου».
Τι έγινε με όλα τα παραπάνω;
Τέλος, γιατί οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όταν θέτουν το θέμα, δε μιλούν και για χωροθέτηση περιοχής καύσης των νεκρών; Επειδή αντιδρά η Εκκλησία;
Νομίζω θα είχε περισσότερο ουσία, αν η Εκκλησία, αντί να ψάχνει τρόπους για να εμποδίσει τη θέληση ανθρώπων να επιλέξουν την καύση, ασχολιόταν με την πεμπτουσία της Ορθοδοξίας, τη μελέτη και μετάδοση της χριστιανικής φιλοσοφίας. Ίσως είναι καιρός να κάνει με εντιμότητα και τόλμη την αυτοκριτική της και να αντιληφθεί ότι έχει καταλήξει μια μεγάλη δημόσια υπηρεσία, που εργάζεται με σκανδαλωδώς ελαστικό ωράριο και μετά εκδίδει ανακοινώσεις για την καύση των νεκρών… Σκόρπιες σκέψεις για ένα θέμα που έχει πλέον κακοφορμίσει. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Απολογισμός πεπραγμένων αύριο από τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνη 
Εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης. 
Κατά την επετειακή αυτή ημερομηνία θα παρουσιαστεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και θα αναδειχθούν οι προτεραιότητες για τα επόμενα έτη.

***  Κάλεσμα ενότητας της Κεντροαριστεράς από τον Τάκη Αναστόπουλο 
Μιλώντας εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, στην εκδήλωση που οργάνωσε η πρωτοβουλία των τριών, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης, προχθές στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Αναστόπουλος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Όπως τόνισε, «ο νέος ενιαίος φορέας της παράταξης δε θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συμφωνιών άνωθεν, ούτε προϊόν μηχανισμών. Θα προκύψει μέσα από διαδικασίες ενός ανοιχτού, μαζικού, δημοκρατικού συνεδρίου, που θα γίνει εντός του 2017, το οποίο θα αποφασίσει το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια την εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.
Τις προσεχείς εβδομάδες θα καταστρώσουμε τον Οδικό Χάρτη, στον οποίο θα ξεκαθαρίζουμε τους όρους υπό τους οποίους θα φτάσουμε στο συνέδριο. Θα συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων. Με γνώμονα κυρίως το σεβασμό της αυτονομίας και των απόψεων όσων πάρουν μέρος στο εγχείρημα, σας καλούμε να είμαστε μαζί στα επόμενα βήματα: Να συνδιαμορφώσουμε και τον Οδικό Χάρτη και τις πολιτικές μας. Μαζί να συμβάλουμε στη δημιουργία του νέου που όλοι εκτιμούμε ότι έχει ανάγκη ο χώρος και η χώρα. Για να φέρουμε την ανανέωση στις δομές και στον πολιτικό μας λόγο. Για να δώσουμε περιεχόμενο στο αίτημα των πολιτών που μας παρακολουθούν αμήχανα και κρατούν σε διψήφια νούμερα τα ποσοστά των αναποφάσιστων. Για να δημιουργήσουμε το νέο φορέα της παράταξης που θα μας χωρά όλους, γιατί ο κόσμος μας θέλει όλους και μας θέλει ενωμένους.
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση, η οποία υπήρξε πολύ επιτυχημένη (άνω των 500 παριστάμενοι), άνοιξε με εισαγωγική ομιλία του Δ. Κατσαντώνη εκ μέρους των Σύγχρονων Δημοκρατών που συμμετέχουν στο εγχείρημα και έκλεισε με τον Γιάννη Δατσέρη. Μίλησαν, επίσης, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Γ. Μεϊμάρογλου, ο Γρ. Ψαριανός, ο Τάσος Δαρσινός εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Β. Καπετανγιάννης εκ μέρους των Μετά, ο Ν. Ευθυμιάδης (πρώην πρόεδρος των Βιομηχάνων ΒΕ), ο Αλ. Νικολαΐδης (ολυμπιονικης ταε κβο ντο) και ο Παύλος Ελευθεριάδης. Συντόνισε ο Α. Παπαδόπουλος και ερωτήσεις στους τρεις οργανωτές απηύθυναν η Σ. Λιάγκα και η Φ. Τσικρικτσή. 

*** Σύγκρουση χωρίς αντίκρισμα για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 
Ο οικονομικός απολογισμός του Κalamata:21 
  300.000 ευρώ κατέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας και για τις δύο φάσεις
 Κι εκεί που είχαμε αρχίσει να ξεχνάμε όλοι την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021, η χθεσινή συνεδρίαση της "Φάρις", με θέμα τον οικονομικό της απολογισμό, την έφερε και πάλι στο προσκήνιο.
Αυτή τη φορά υπήρχε και μια έκπληξη. Η απουσία του επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτορα Τσατσούλη, ο οποίος για άγνωστους λόγους δεν παρευρέθη στη συνεδρίαση- απολογισμό.
Παρουσιάζοντας την εισήγηση του οικονομικού απολογισμού, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι και για τις δύο φάσεις (προκριματική και τελική) ανήλθε σε 600.000 ευρώ, ωστόσο το τελικό άθροισμα των εξόδων ανήλθε στα 515.568 ευρώ, εκ των οποίων όμως τα περίπου 215.000 ευρώ καταβλήθηκαν από ιδιώτες χορηγούς. Έτσι, σύμφωνα με τους αριθμούς, ο Δήμος Καλαμάτας δαπάνησε περίπου 300.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της υποψηφιότητας.
Από την πλευρά των μελών της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο ασκήθηκε έντονη κριτική για το γεγονός ότι απουσίαζε ο κ. Τσατσούλης, ενώ με την πολιτική της η Δημοτική Αρχή δε φαίνεται να χρησιμοποιεί ως παρακαταθήκη ανάπτυξης του πολιτισμού στην Καλαμάτα το φάκελο της υποψηφιότητας.
Ο κ. Ηλιόπουλος, παρά την κριτική, επισήμανε ότι η όλη προσπάθεια δεν πρόκειται να…πάει στο βρόντο ή να κλειστεί σε κάποιο συρτάρι.
Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι πολύτιμα και, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει αρκετά στοιχεία από τις εισηγήσεις της έκθεσης.
Βέβαια, αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη για να έχει αξία, αλλά το ότι η Καλαμάτα βρέθηκε στον τελικό γύρο είναι σημαντικό γεγονός, αλλά και εφαλτήριο για ολιστικότερες προσεγγίσεις στο θέμα του πολιτισμού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Αναστάτωση από λάθη στους δασικούς χάρτες που «εξαφανίζουν» οικισμούς, σπίτια και περιουσίες στην Τριφυλία 
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Τριφυλία μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς, όπως διαπιστώνουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν σωρεία λαθών, φτάνοντας σε σημείο να «εξαφανίζουν» (σχεδόν) ολόκληρους οικισμούς, σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις. Τέτοια λάθη έχουν εντοπιστεί, όπως μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο «Θ», σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και αφορούν σε όλους τους προ-Καποδιαστριακούς Δήμους.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας για την ανάρτηση στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx), του δασικού χάρτη 274 προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ του Ν. Μεσσηνίας, για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 23-1-2017 και λήγει στις 23-3-2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες την αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία εκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει στις 12-4-2017.
Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη εκτάσεων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι ΟΤΑ, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.
Ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ΟΤΑ ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης, που βρίσκονται: 1ο Σ.Υ.Α.Δ.Χ -Ύδρας 5, Καλαμάτα, ισόγειο, τηλ. 2721020820 και 2721096456, 2ο Σ.Υ.Α.Δ.Χ – Ύδρας 5, Καλαμάτα, ισόγειο, τηλ. 2721062009 και 2721063040, 3ο Σ.Υ.Α.Δ.Χ – Ελ. Βενιζέλου 51, Κυπαρισσία, Έδρα Δασαρχείου Κυπαρισσίας, τηλ. 2761022400, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων. Κατ’ εξαίρεση το 1ο ΣΥΑΔΧ θα λειτουργεί και Σάββατο, από 7.30 έως 15.30.
Επίσης, για λόγους ενημέρωσης σύνδεσμος του αναρτημένου δασικού χάρτη βρίσκεται στις ιστοσελίδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Το ΚΕΠ και η Δημοτική Αστυνομία 
Αν μη τι άλλο, λειτουργική και καλαίσθητη σήμανση εγκαταστάθηκε στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, υποδεικνύοντας ότι στο κτήριο στεγάζονται το ΚΕΠ του Δήμου και η Δημοτική Αστυνομία. Σημειώνεται ότι στο προσεχές μέλλον θα εγκατασταθούν και άλλες Υπηρεσίες στο κτήριο, όπως το Γραφείο Ενημέρωσης για τα «κόκκινα» δάνεια, το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης και το Γραφείο Ενημέρωσης για τα τοπικά προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.   Α.Π. 

***  Οι πολίτες κρίνουν τις μελέτες ανάπλασης της 23ης Μαρτίου 
Ανοίγει τις πύλες της, σήμερα, η έκθεση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ιδεών τον οποίο προκήρυξε ο Δήμος Καλαμάτας με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό της οδού 23ης Μαρτίου και σκοπό την ενοποίηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, οπότε θα γίνει η επίδοση των βραβείων (ώρα 20.00).
Χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι το φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και σ’ αυτήν θα παρουσιασθούν όλες οι συμμετοχές και προτάσεις στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής, το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στους Μαρία Μαρλαντή, Ανδρέα Πετρόπουλο και Αντωνία Κουζή, ενώ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.300 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Τα σχόλια της κριτικής επιτροπής για τη συγκεκριμένη πρόταση, είναι τα ακόλουθα: «Διακρίνεται για τη στρατηγική απόφαση της πεζοδρόμησης για τη διαμόρφωση μιας νέας ταυτότητας, που αναδεικνύει το μνημειακό και ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.
Η επιτροπή προβληματίστηκε πολύ για το αν θα έπρεπε να απονείμει πρώτο βραβείο σε πρόταση που εξοστρακίζει το πρόβλημα της κυκλοφορίας των οχημάτων διαμέσου του χώρου που σήμερα ονομάζεται 'Πλατεία 23ης Μαρτίου'. Υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις μελών εναντίον μιας τέτοιας βράβευσης: η πόλη της Καλαμάτας διαθέτει λίγους εγκάρσιους άξονες από Ανατολή προς Δύση και η ενδεχόμενη αποκοπή ενός σημαντικού βόρειου περάσματος ενδέχεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα αλλού.
Την ίδια στιγμή, όμως, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη σε πολλά ελληνικά και διεθνή παραδείγματα η επιτυχία της ευρείας πεζοδρόμησης των ιστορικών κέντρων πόλεων σε εμπορικό, κοινωνικό, οικονομικό κ.λπ. επίπεδο. Είναι επίσης σαφές στην Επιτροπή ότι η Καλαμάτα υπολείπεται στο ζήτημα της ποσότητας και ποιότητας του δημοσίου χώρου που προορίζεται για πεζούς, ιδίως δε σε ό,τι αφορά χώρους ιδιαίτερης σημασίας, όπως είναι το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και η σύνδεσή του με το κέντρο της σύγχρονης πόλης.
Ως εκ τούτου, μια λύση που επιτίθεται σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, δε θα πρέπει να κατακριθεί για τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίζει, αλλά να επαινεθεί για το όραμα που προτείνει και γι' αυτό να κριθεί ως το όραμα γύρω από το οποίο θα συνταχθεί μια κυκλοφοριακή μελέτη σε κλίμακα πόλης, που θα επιτυγχάνει την αβίαστη ροή των πεζών από το σημερινό κέντρο στο Ιστορικό, διά της 23ης Μαρτίου, επιλύοντας ταυτόχρονα θέματα απαραίτητων οδεύσεων οχημάτων (τροφοδοσία, ασφάλεια, κ.λπ.) κατά τα διεθνή πρότυπα».
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στους: Ηλία Χαρίτο, Δημήτρη Πλιάτσικα και Ελευθέριο Παΐδα, και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στους: Μιχάλη Κανταρτζή και Πολύμνια Τορτοπίδη, συνοδεύεται δε από χρηματικό έπαθλο 1.700 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλει, επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας.
Τέλος, έπαινος απονεμήθηκε στους Κώστα – Ορφέα Γενιά και Αλέξανδρο Ζώμα, ενώ αποφασίσθηκε και η εξαγορά της μελέτης τους αντί 1.000 ευρώ.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Διαμαρτυρία και κατάληψη από ιδιώτες ειδικής αγωγής της Μεσσηνίας
Στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αναλήψεως βρέθηκαν χθες ιδιώτες που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει σε νέο καθεστώς εργασίας. Απόφαση, μάλιστα, που ελήφθη στη διάρκεια των γιορτών και έτσι ελάχιστοι από το χώρο της Ειδικής Αγωγής πρόλαβαν να την αντιληφθούν.
Χθες, λοιπόν, στο χώρο βρέθηκαν Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, καθώς και άλλες ειδικότητες που σχετίζονται με άτομα που χρήζουν ειδικής αγωγής, ενώ το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν και γονείς που τα παιδιά τους έχουν άμεση επαφή με τους παραπάνω επιστήμονες.
Στην αρχή πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, στη συνέχεια παρέδωσαν στον προϊστάμενο ψήφισμα ενώ, τέλος, προχώρησαν σε συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη της υπηρεσίας, κινήσεις που έγιναν στις περισσότερες πόλεις της χώρας.
  
Τι αλλαγές φέρνει το νέο καθεστώς και οι αντιδράσεις
Σύμφωνα με το Νόμο 4447/2016, ανατρέπονται οι συμβάσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα και όλο αυτό θα έχει συνέπειες στους ωφελούμενους, αλλά και στους ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των Λογοθεραπευτών, Ευάγγελος Σπαράγγης, δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να αλλάξει την παροχή υπηρεσιών, υποβαθμίζοντας και υπονομεύοντας, όπως τόνισε, την επιστήμη των ειδικών θεραπευτών (λογοθεραπευτών- εργοθεραπευτών- ψυχολόγων- ειδικών παιδαγωγών), αφού τους εξαναγκάζει να υπογράψουν συμβάσεις. Υπογραφή που οδηγεί σε περιορισμούς και αλλαγές στη διάρκεια, συχνότητα και δομή του θεραπευτικού πλαισίου, σε περιορισμούς και αλλαγές στις εγκρίσεις των ασφαλιζομένων, όπως και σε περιορισμό του κάθε ασφαλιζομένου στην επιλογή του θεραπευτή του.
Όπως εξήγησε, αυτό που καταγγέλλουν είναι η συγκεκριμένη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, αφού οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη δαπάνης για τις παραπάνω υπηρεσίες, καθώς επιχειρείται οριζόντια περικοπή.
Αυτό που ζητούν οι ειδικοί θεραπευτές είναι να επανεξεταστεί το καθεστώς των συμβάσεων και να μη γίνει συρρίκνωση του προϋπολογισμού της Ειδικής Αγωγής.
Πρακτικά και μιλώντας με παραδείγματα, ο κ. Σπαράγγης μάς είπε ότι μέχρι σήμερα οι θεραπευτές δεν είχαν καμία σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι με την απόδειξη που λάμβανε ο ασφαλιζόμενος από το θεραπευτή, τον οποίο είχε πληρώσει, πήγαινε στο ταμείο και λάμβανε τα χρήματα.
Πλέον ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κάνει συμβάσεις, με τις οποίες ο θεραπευτής θα πληρώνεται τουλάχιστον έπειτα από 3 μήνες, δηλαδή όταν ο Οργανισμός έχει χρήματα, χρήματα που θα έχουν εκπτώσεις στη δαπάνη.
Επίσης, ο Οργανισμός ζητά να υπάρξει το λεγόμενο rebate και clawback (κάτι που ήδη ισχύει για τους φυσικοθεραπευτές), όπερ σημαίνει ότι, αν ξεπεραστεί το πλαφόν της Ειδικής Αγωγής σε όλη τη χώρα, θα μπει «κόφτης», κάτι που, όπως είπε ο εκπρόσωπους των θεραπευτών, δημιουργεί θέμα επιβίωσης, καθώς και διαταραχή του θεραπευτικού προγράμματος των παιδιών.
Το αποτέλεσμα θα είναι να αναγκαστεί ο κάθε ασφαλιζόμενος να ψάχνει να βρει θεραπευτή και το παιδί να αλλάζει συνεχώς θεράποντα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια να χάνεται και η συναισθηματική επαφή του θεραπευτή με το παιδί.
  
Πώς σχολιάζουν τις αλλαγές οι γονείς
Χθες στη διαμαρτυρία βρέθηκαν και γονείς παιδιών που έχουν άμεση συνεργασία με τους θεραπευτές. Στόχος της παρουσίας τους ήταν η στήριξη προς αυτούς.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος Ζανιδάκης, τα τελευταία γεγονότα επηρεάζουν τους γονείς των παιδιών που χρήζουν ειδική αγωγή, παιδιά, δηλαδή, που είναι τα πρώτα που πλήττονται από την όλη υπόθεση. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, καθώς οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι δίπλα στους λογοθεραπευτές, αφού τους βλέπουν ως συνεργάτες και δεύτερους γονείς των δικών τους παιδιών.
Αυτή η κατάσταση που θέλουν να περαστεί, όπως συμπλήρωσε, οδηγεί σε σαλαμοποίηση κάθε ιατρικής εξέτασης άσχετης με την Ειδική Αγωγή, που είναι ξεχωριστή, ευαίσθητη, απαιτητική και ζωτικής σημασίας για αυτά τα παιδιά, τα οποία ουσιαστικά είναι μία από τις πιο αδύναμες και ιερές ομάδες του ελληνικού πληθυσμού. Ήταν κάτι ύπουλο, αφού ήρθε μέσα στις γιορτές, σχολίασε ακόμη και χρέος του απέναντι στα παιδιά του θεωρεί την αντίδραση.
Όσο για αυτά που ζητούν ως γονείς, είναι η ελεύθερη επιλογή του θεραπευτή για τα παιδιά τους, αφού είναι και θέμα σταθερής επαφής και χημείας.
Επίσης, ανέφερε ότι χρειάζονται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε αυτή την κατηγορία παιδιών, αφού μια ελαφριά κατάσταση χρειάζεται από 400 ευρώ για θεραπείες, ποσό που μπορεί να ξεπερνά και τα 1.000.
Τέλος, ζήτησε είναι να μην υπάρχουν στο εξής ύπουλες μεθοδεύσεις τύπου πλαφόν και σαλαμοποίησης με άλλους ιατρικούς κλάδους.
  Μαζί και οι φυσικοθεραπευτές
Να σημειωθεί πως στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και φυσικοθεραπευτές της Μεσσηνίας και Λακωνίας, με την πρόεδρο Κέλλυ Βακκά να δηλώνει ότι η σχέση θεραπευτή και παιδιού με ειδικές ανάγκες είναι βαθιά και διαρκεί πολλά χρόνια. Έτσι, με τη νέα σύμβαση αυτή η σχέση περιορίζεται και, μάλιστα, σταματά υποχρεωτικά όταν το παιδί φθάσει 18 ετών, κάτι που η ίδια θεωρεί έγκλημα.
Αυτό που ζητούν από την Πολιτεία είναι να γίνουν ουσιαστικές διαβουλεύσεις και όχι να λαμβάνονται επιπόλαιες αποφάσεις, που ουσιαστικά εκβιάζουν τους θεραπευτές.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
***Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών έχει ως εξής:
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 :
Άρης-ΑΕΚ 77-76 .- ^
~**  «Αιώνιο» ντέρμπι πράξη δεύτερη: Ημιτελικός Κυπέλλου
Στο ΣΕΦ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 :
ΣΕΦ 19.00  Novasports 2HD
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  67-77 .- ^
video :
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  67-77  Κύπελλο  16/01/2017:
 https://youtu.be/UvSW3Blz2DM.-
~**ΠΑΟ-ΕΦΕΣ  92-81  γ΄ περίοδος  50-50  17η αγωνιστική   13/01/2017:
https://youtu.be/SUJa_1NoIxs  .-
Διαιτητές  :  Σχινάς-Καρακατσούνης-Μάνος (Ντάβαρης-Ελευθεριάδης)

~** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2ος  ΗΜΗΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   67-77 , (28-29) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,(28-29) , 45-52 , 67-77 .-
~**ΠΑΟ-ΕΦΕΣ  92-81  γ΄ περίοδος  50-50  17η αγων  13/01/2017: .- https://youtu.be/SUJa_1NoIxs  '-
Ηγέτης ο Ρίβερς, άσος στο μανίκι του Πασκουάλ ο Γκάμπριελ, κομβικός ο Καλάθης.- 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).~*  Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Μάνος.  
 ~   Αναλυτικά η δωδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι. 
 ~  Αναλυτικά η δωδεκάδα του «τριφυλλιού»: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης, Καλάθης. 
~*   Για μία ακόμη φορά, 25η στην ιστορία τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods αναμετρώνται απόψε για το Κύπελλο.
 ~* Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Παπανικολάου και Σίνγκλετον, με τους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται ένα... κουβάρι στο παρκέ! 
 ~* Ο Μπιρτς τραυματίστηκε και αποσύρθηκε στον πάγκο. Μάλλον στο γόνατο είναι το πρόβλημα του Καναδού.
~*  Ο Παναθηναϊκός παίρνει μεγάλη νίκη με 77-67 απέναντι στον Ολυμπιακό και προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο .-
***  Στο  τελικό   κυπέλλου  Ελλάδας  για 13η σερί εμφάνιση του ΠΑΟ  σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Μπάσκετ .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης     στις { 19-02-2017}.-

~** AKTH ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΤΟΓΚΟ  0-0  .- ^



 
***Σε αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο 14 Ιανουαρίου  2017
Άρης-ΑΕΚ 77-76
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου  2017
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77
ΤΕΛΙΚΟΣ (19/2/2017)
Άρης-Παναθηναϊκός

~ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3347   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3339  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.797  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου