Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......
~
 
Πίστευσον, τέκνον μου, ότι εις όσα και αν πάσχωμεν, εις όλα ο Χριστός είναι άριστος ιατρός της ψυχής και του σώματος. Αρκεί να έχης την τελείαν αυταπάρνησιν, την τελείαν πίστιν και αφοσίωσιν εις αυτόν χωρίς δισταγμόν... Είπε εις αυτόν τα παράπονά σου και θα ιδής παράκλησιν, θα ιδής θεραπείαν, όπου να θεραπεύη όχι μόνον το σώμα, αλλά μάλλον της ψυχής σου τα πάθη.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
 ~  19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου (1), Απφίας και Φιλήμονος αποστόλων. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας (2) (†1589). Μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολύευκτου. Ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου (†1809). Οσίων Ευγενίου και Μακαρίου, των ομολογητών. Κόνωνος του εν Ιορδάνη και Ραβουλά του συστησαμένου την ομώνυμον Μονήν.
(1) O άγιος Άρχιππος καταγόταν από τις Κολοσσαίς, όπου τον συνάντησε ο Απ. Παύλος, τον κατήχησε και τον βάπτισε χριστιανό. Γρήγορα όμως λόγω της προθυμίας του, του ζήλου του και της ευσέβειάς του αποδείχθηκε σε συστρατιώτη του αποστόλου, ο οποίος τον αναφέρει στις προς Φιλήμονα και Κολασσαείς επιστολές του. Αργότερα συνελήφθη με διαταγή του έπαρχου Ανδροκλέους και πιέσθηκει να αρνηθεί την πίστη του. O Άρχιππος αρνήθηκε και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, τα οποία αντί να τον πτοήσουν τον ενδυνάμωσαν. Τέλος ο μαρτυρικός δια λιθοβολισμού θάνατος χάρισε στον Αρχίππο το στέφανο της δόξης.
(2) Η αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα και καταγόταν από αρχοντική πλούσια οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο Άγγελος Μπενιζέλος και μητέρα της η Συρίγη, γυναίκα στείρα η οποία απέκτησε την αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Δώδεκα ετών την πίεσαν να παντρευτεί κάποιο πλούσιο Αθηναίο, ο οποίος όμως την κακομεταχειριζόταν. Τρία χρόνια όμως αργότερα, ο σύζυγός της πέθανε και η αγία απαλλάχθηκε από τη βάναυση συμπεριφορά του. Οι γονείς της την πίεσαν για δεύτερο γάμο, όμως η Φιλοθέη αποφάσισε να γίνει μοναχή και διαθέσει όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελλήνων, γεγονός το οποίο δυσαρεστούσε τούς Τούρκους κατακτητές, οι οποίοι εισέβαλαν στο μοναστήρι και κτύπησαν ανελέητα την Αγία, η οποία παρέδωσε την αγία ψυχή της στις 19 Φεβρουαρίου 1589. 
Σήμερα 19/02/2017 εορτάζουν:
Κυριακή των Απόκρεω, Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, Άγιος Άρχιππος ο Απόστολος, Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας
 ~ Ἀθηναίων ἡ πόλις ἡ περιώνυμος Φιλοθέην τιμᾷ τὴν ὁσιομάρτυρα καὶ ἀσπάζεται αὐτῆς τὸ θεῖον λείψανον, ὅτι ἐβίωσε σεμνῶς καὶ μετήλλαξε τὸ ζῆν ἀθλήσει καὶ μαρτυρίῳ, καὶ πρεσβεύει πρὸς τὸν Σωτῆρα, διδόναι πᾶσι τὸ θεῖον ἔλεος.
 ~* Απολυτίκιο της Αγ. Φιλοθέης - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/JDyLzhTHLAA  .-


Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις
*** 235.345 επιβάτες πέρασαν πέρυσι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας- Το φετινό πρόγραμμα πτήσεων 
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σε επίπεδο μετακίνησης επιβατών, σπάει το αεροδρόμιο Καλαμάτας κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία. Πέρυσι μόνο πέρασαν από αυτό 235.345 επιβάτες, αριθμός που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, πρόκειται να αυξηθεί τη σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει.
Το «Θάρρος» συνάντησε τον αερολιμενάρχη, έναν άνθρωπο που ξέρει τον αερολιμένα Καλαμάτας καλύτερα από τον καθένα, αφού υπηρετεί σε αυτό από το 1984, ενώ κατέχει την παρούσα θέση από το 2006.
Λίγο πριν βγει στη σύνταξη μιλήσαμε μαζί του για την «απογείωση» του αερολιμένα της πόλης, καθώς και για τις βελτιώσεις ή τις αλλαγές που χρειάζεται:

Η χρονιά που έφυγε ήταν μια ακόμα καλή για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Μιλήστε μας για αυτήν.
Η περσινή χρονιά έκλεισε με θετικά πρόσημα. Ειδικότερα στο εξωτερικό είχαμε αύξηση 24%, ενώ στο εσωτερικό περίπου 2%. Σε επιβάτες, αυτό σημαίνει ότι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πέρασαν 235.345 άνθρωποι.
Τι βλέπετε για τη νέα χρονιά και τι αλλαγές θα υπάρξουν στις πτήσεις;
Για φέτος βλέπουμε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού, αφού πλέον από τις 3-4 πτήσεις την εβδομάδα μόνο για τη Θεσσαλονίκη, τώρα θα υπάρξει καθημερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αθήνα.
Σχετικά με τις πτήσεις του εξωτερικού, θα προστεθούν νέα δρομολόγια στις γραμμές προς Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ και, φυσικά, Λάρνακα. Όλα αυτά, και επιπλέον προορισμοί που αναμένεται να ενταχθούν και δεν έχουν κλείσει προς το παρόν, θα αποδώσουν θετικό πρόσημο. Μπορεί από φέτος να μην υπάρχει η γραμμή της Βαρσοβίας, αλλά ήταν μια περιορισμένη σε αριθμό επιβατών πτήση. Ωστόσο, αναμένεται από την επόμενη χρονιά επαναλειτουργία της.
Γενικότερα, λοιπόν, περιμένουμε μια αύξηση γύρω στο 20%.
Η τεράστια αυτή αύξηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει σημειωθεί την τελευταία πενταετία. Αν σας μιλούσαν πριν από πέντε χρόνια για μια τέτοια αύξηση, τι θα λέγατε;
Η μεταβολή συνέβη από τότε που η Aegean αποφάσισε να διατηρεί στην Καλαμάτα ένα αεροπλάνο Α319, το οποίο κάνει δρομολόγια από Πέμπτη έως Τρίτη. Η μεταβολή αυτή έγινε θεωρώ συντονισμένα με την έναρξη της Costa Navarino. Τότε ξεκίνησαν βασικές κινήσεις Περιφέρειας, Αυτοδιοικητικών Αρχών γενικότερα και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας για ανάπτυξη των αερομεταφορών στη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα τη σταδιακή προσθήκη τακτικών γραμμών με πολλές πόλεις του εξωτερικού, δηλαδή μετατράπηκε από ένα αεροδρόμιο που βασικά εξυπηρετούσε πτήσεις τσάρτερ μικρής κατηγορίας σε ένα που εξυπηρετεί τακτικές γραμμές. Αυτές ήταν που έφεραν και τη διαφορά.
Όσο για το τι θα απαντούσα πριν από πέντε χρόνια, θα σας έλεγα πως δεν πίστευα ότι θα υπάρξει τέτοιας έκτασης κίνηση, π.χ. με την British Airways να φτάνει στην Καλαμάτα με δύο τακτικές γραμμές την εβδομάδα, όπως και πολλές άλλες εταιρείες με τακτικές συνδέσεις με Βιέννη, Ρώμη, Παρίσι κ.α.
Αν σκεφτείτε ότι έχουμε αύξηση περίπου 250% τα τελευταία πέντε χρόνια, σίγουρα μπορώ να σας πω ότι δεν το περίμενα.
Όπως επίσης σημαντικό θεωρώ το κομμάτι των συνεδριακών πτήσεων με χιλιάδες συνέδρους, π.χ. Volks wagen, Deuch telecome, Amway, Herbal, μεγάλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.
Τέλος, η κατηγορία των πτήσεων bussines class (jet airtaxi –private vip) έχει παρουσιάσει άνοδο 300% και παραπάνω την τελευταία πενταετία.
Μιλάτε για μια τεράστια κίνηση, που μάλιστα θα αυξηθεί… Ο αερολιμένας της Καλαμάτας μπορεί να την υποστηρίξει με τις υπάρχουσες υποδομές; Ο αερολιμένας κατασκευάστηκε το 1989/1990 με τις τότε προδιαγραφές (μια αίθουσα εσωτερικού – εξωτερικού για αφίξεις- αναχωρήσεις και μία αναμονής), και με master plan έως το 2020 να έχει διπλασιαστεί, εφόσον παρουσιαζόταν σημαντική αύξηση της αεροπορικής κίνησης.
Οι σύγχρονες ανάγκες για low cost εταιρείες (όπως pre boarding-extra –intra schengen διαδικασίες) αντιμετωπίζονται πλέον με δυσκολία. Θεωρώ ότι έχει γίνει κατανοητό και σε επίπεδο της Κεντρικής Υπηρεσίας μας ότι απαιτούνται βελτιώσεις.
Η πρώτη ενέργεια, κατά την άποψή μου, είναι οι απαλλοτριώσεις, ώστε να επεκταθούν πίστα αεροσκαφών και κτηριακές εγκαταστάσεις. Μέχρι να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να εφαρμόζεται σωστός συντονισμός – διαχωρισμός στις πτήσεις, που γίνεται από την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, και να ενισχυθούμε σε προσωπικό και εμείς και οι συνεργαζόμενες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να είναι εφικτή η διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας σε κενά διαστήματα.
Δεν έχει καμία χρησιμότητα να φτιάξουμε μια πίστα για 8 αεροπλάνα, αλλά να έχουμε τα ίδια κτήρια με χωρητικότητα για 4 αεροσκάφη.
Κατά τη γνώμη σας, το υπάρχον κτήριο, καθώς και οι υποδομές που διαθέτει, χρειάζονται παρεμβάσεις, αφού προφανώς είναι ουτοπικό να μιλάμε για νέο αεροδρόμιο;
Το κτήριο που έχουμε και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως check in, ιμάντες αποσκευών, εγκαταστάσεις κλιματισμού κ.λπ., λειτουργούν χωρίς κάτι το σοβαρό, αντιλαμβάνεστε όμως ότι από το 2002 που έγινε ο τελευταίος εκσυγχρονισμός τους και με την καταπόνηση συνεχούς λειτουργίας, απαιτούνται βελτιώσεις για να αντέξουν και στη διαφαινόμενη περαιτέρω ανάπτυξη της χρήσης τους. Για φέτος υπολογίζουμε να ξεπεράσουμε τις 16-18 ώρες ημερησίως.

Η ανθρώπινη δύναμη του αερολιμένα αυτή τη στιγμή ποια είναι; Υπάρχουν κενά;
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω επτά άτομα (επιχειρησιακή και υποστηρικτικές ειδικότητες), ενώ πέντε υπάρχουν στην Αεροναυτιλία σε χωριστή διοικητική δομή. Από εκεί και πέρα, εμπλέκονται σε ορισμένους βασικούς τομείς συνεργαζόμενες Υπηρεσίες, όπως της 120 ΠΕΑ, π.χ. εναέρια κυκλοφορία, πυρασφάλεια, έλεγχοι ασφαλείας της Αστυνομίας, το Τελωνείο κ.ά.
Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε ζητήσει ενίσχυση και περιμένουμε την έγκριση. Με βάση το νέο οργανισμό Ν.4427/2016 υπάρχουν κενά, αλλά δεν το θέτω έτσι. Το πρόβλημα είναι ότι αισθανόμαστε μια πίεση για περαιτέρω προσφορά ανάπτυξης και δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις, όπως τίθενται σε όλο το εύρος 24ώρου.
Να πω ότι αναμένεται σύντομα να υπάρχει μια αλλαγή στην Υπηρεσία μας μετά την παραχώρηση της λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ίσως από εκεί να προκύψει ενδιαφέρον με μεταθέσεις από συναδέλφους.
Συχνά ακούμε για ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας… Η γνώμη σας;
Δεν έχω να σας απαντήσω κάτι σε αυτό, αφού κι εγώ από δημοσιεύματα έχω δει ότι κι αυτό θα προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση. Από πλευράς Κεντρικής ΥΠΑ δεν έχουμε τοπικά προς το παρόν διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
     
             ΓΕΝΙΚΟΣ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ   ΠΤΗΣΕΩΝ   K.A.KΛ.Κ     ΑΠΟ  26/03/2017 – 28/10/2017

S
L
O
T
ΕΤΑΙΡΙΑ    ΑΡΙΘ.
ΠΤΗΣΗΣ AIRL/FLT NUM.
ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΠΤΗΣΕΩΝ
FL.PERIOD
ΘΕΣΕΙΣ &
ΤΥΠΟΣA/Φ
SEATS-/F
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
ΧΩΡΑ-ΠΟΛΗ
ARR.   FROM
ΩΡΑ ΤΟΠ.
ΑΦΙΞ.
ΩΡΑ ΤΟΠ
ΑΝΑΧ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΧΩΡΑ-ΠΟΛΗ
DEST.TO
RMKS
 MONDAY / ΔΕΥΤΕΡΑ       
TA3 N/S -  752   AEGEAN 01/05-09/10144/A319 N/S-10830LYONLGT OK
KDE 1664/1665 CONDOR 05/06-23/10180/A320FRANKFURT08450945FRANKFURT 
KDE 1666/1667 CONDOR05/06-23/10180/320MUNICH10001055MUNICH 
KIZ 217/218 ARKIA17/04.110/E90TEL AVIV11201220TEL AVIV 
KHV 6767/6738 TRANSAVIA 24/04-09/10149/B73WAMSTERDAM11501235AMSTERDAM 
KENT 0847/0848 ENTER AIR31/07-28/08145/B734PARIS12201305PARIS 
KCO 976/977 COBALTAIR17/07-28/08144/A319LARNAKA12451330LARNACA 
KA3  753/750  AEGEAN 01/05-29/05144/A319LYON14151440PARIS 
KA3  753/750  AEGEAN 05/06-09/10144/A319LYON14151520PARIS 
KQS 9001/9004 TRAVEL SERVICES08/05-02/1094/73HLYON (VIA HER)15101555NANTES 
KENT 0927/0928 ENTER AIR10/07-25/09145/B734PARIS16001700PARIS 
TA3 751 -  N/S AEGEAN05/06-09/10144/A319PARIS 2315N/S+1  
 TUESDAY / ΤΡΙΤΗ       
 A3 N/S   732    AEGEAN 02/05-26/09144/A319N/S 0750MOSKOW 
K6D 6397/6397 TRAVEL SERV. SL03/10094/73HBRATISLAVA08350925BRATISLAVAARR VIA AOK
K6D 6397/6397 TRAVEL SERV. SL20/06-26/09094/73HBRATISLAVA09000950BRATISLAVAARR VIA AOK
KEZY 8381/8382 EASY JET29/03-24/10180/A320LONDON11201200LONDON 
KQS 2210/2211 TRAVEL SERVICES 03/10189/73HPRAGA11551245PRAGA 
KQS 2210/2211 TRAVEL SERVICES 30/05,20/06,11/07
01/08,22/08,12/09
189/73HPRAGA15151600PRAGA 
KCO 976/977 COBALTAIR29/08144/A319LARNAKA13301415LARNACA 
KDK9018/4019  THOMAS COOK25/04A321MUNCHEN15551700MILANO 
KA3     733   AEGEAN 02/05-26/09144/A319MOSKOW16051530RODOS KENO 
 WEDNESDAY/TETΑΡTH       
KIZ0217/0218 ARKIA12/04110/E90TEL AVIV11301230TEL AVIV 
KTO 0090/1511 TRANSAVIA FRANCE21/060/73HPARIS14501530PARIS 
K2L 8352/1353 HELVETIC AIRWAYS27/09112/E90ZURICH14551530ZURICH  ΔΕΥΤΕΡΑ
AEGEAN              LYON
CONDOR             FRANKFURT MUNICH
TRANSAVIA       AMSTERDAM
ENTAIR AIR       PARIS
COBALT AIR     LARNACA
TRAVEL SERVICES LYON/NANTES

05/06-09/10
 5/6-23/10
24/04-09/10
10/07-25/09
17/07-28/08
08/05-02/10
 
 ΤΡΙΤΗ
AEGEAN              MOSKOW
TRAVEL SERV.   BRATISLAVA
EAZY JET            LONDON
TRAVEL SERV.   PRAGA

02/05-26/09
20/06-26/09
29/03-24/10
30/05-12/09
 
 ΤΕΤΑΡΤΗ
MONO OLYMPIC AIR
ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ
  
 ΠΕΜΠΤΗ
AEGEAN                      MUNICH
BRITHSH AIRWAYS    LONDON
SMALL PLANET          KATOWICE
EASY JET                    LONDON
TRANSAVIA                AMSTERDAM
PRIMERA                     BILLUD
PRIMERA                    COPENHAGEN

29/06-28/09
01/04-28/10
01/06-28/09
22/06-26/10
20/04-05/10
22/06-19/10
18/05-19/10
 
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
AEGEAN                     LARNACA
AEGEAN                     MILANO
AEGEAN                     DUSSELDORF
CONDOR                    MUNICH
TRAVEL SERVICE     PRAGA
AEGEAN                     STOCKHOLM

04/08-25/08
04/08-25/08
25/03-17/11
05/05-20/10
09/06-22/09
19/05-21/07 &  01/09-29/09 (META ΣΕ ΣΑΒΒ)
 
 ΣΑΒΒΑΤΟ
AEGEAN                   NANTES
AEGEAN                   PARIS
ARKIA                       TEL AVIV
TRANSAVIA             AMSTERDAM
TRANSAVIA 2o        AMSTERDAM
JET AIR FLY / TUI     LILLE
BRITHSH AIRWAYS  LONDON
AEGEAN                    STOCKHOLM

 

20/05-30/09
20/05-07/10
27/05-26/08
08/07-26/08
22/04-30/09
06/05-30/09
01/04-28/10
01/04-29/04 &07/10-18/11
 
 ΚΥΡΙΑΚΗ
AEGEAN                  MOSKOW
AEGEAN                  MUNCHEN
AUSTRIAN               VIENNA
MISTRAL                  MILANO
THOMAS COOK       MANCHESTER
THOMAS COOK       BIRMINGHAM
BRITISH AIRWAYS  LONDON
THOMAS COOK    LONDON

11/06-24/09
19/02-19/11
02/07-17/09
04/06-17/09
07/05-01/10
21/05-01/10
07/05-22/10
14/05-01/10
 
    
    
    

Η OLYMPIC AIR ΕΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 1/6-30/06 ΕΝΩ ΑΠΟ 25/3-31/05 ΚΑΙ ΑΠΟ 01/10-28/10 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΘΕΣ/ΚΗ.

*** Στον «αέρα» οι άμεσες ενισχύσεις λόγω δασικών χαρτών  : 
Η χώρα βρίσκεται προ του κινδύνου να της επιβληθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σημαντικές δημοσιονομικές διορθώσεις και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά των επιδοτήσεων που έλαβαν στο παρελθόν, ενώ καθίσταται σαφές ότι θα μειωθούν ή θα διακοπεί εντελώς η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα τόσο με τις τρέχουσες πληρωμές όσο και με την αναζήτηση εξηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προηγούμενες χρονιές.
Στην επόμενη επταετούς διάρκειας προγραμματική περίοδο η Ελλάδα θα γνωρίσει μείωση των κοινοτικών κονδυλίων που κατευθύνονται στον αγροτικό τομέα, ενώ χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός επιδοτήσεων.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών -σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες-, όπως αναφέρεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ του "Έθνους", δημιουργεί μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της χώρας, καθώς πέραν της απώλειας της κυριότητας χιλιάδων ιδιοκτησιών που θα προκύψει, το μεγάλο πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως οργανισμός που διαχειρίζεται το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων, θα υποχρεωθεί να λάβει υπόψη τα επίσημα στοιχεία των δασικών χαρτών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, οι δασικοί χάρτες -σε κάποιες μάλιστα Περιφέρειες έχουν ήδη αναρτηθεί- χαρακτηρίζουν ως δασικές, τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπους, «ερμηνεύοντας» χάρτες του 1945. Αυτό δημιουργεί χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων καθώς οι εκτάσεις εκείνες που αφορούν στο ΟΣΔΕ και τις επιδοτήσεις, θα πάψουν να είναι επιλέξιμες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτή την περίπτωση θα επιβάλει ποινές απαιτώντας επιστροφές ποσών που καταβλήθηκαν ως αγροτικές επιδοτήσεις τα προηγούμενα χρόνια, τα δικαιώματα των αγροτών θα διαφοροποιηθούν και αυτό σημαίνει οικονομικές κυρώσεις, χαμένες εκτάσεις και μειωμένες επιδοτήσεις.
Κίνδυνο διατρέχουν, επίσης, εποικιστικές και λοιπές εκτάσεις αλλά και κληροτεμάχια που δόθηκαν από το ελληνικό κράτος για αγροτική παραγωγή και για αστικές ανάγκες, εκτάσεις αναδασμών, βιομηχανίες και επενδύσεις που έγιναν μέσω και του αναπτυξιακού νόμου.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, πάντως, επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή βοσκοτόπους, προσθέτοντας ότι οι δασικοί χάρτες δεν έχουν ως αντικείμενο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά το χαρακτηρισμό μιας περιοχής. Θα αναδείξουν τα προβλήματα-όπου υπάρχουν-και στη συνέχεια θα εξεταστούν ανά περιοχή.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ
Αναστολή της ανάρτησης της κύρωσης των Δασικών Χαρτών
Την αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης της κύρωσης των Δασικών Χαρτών, την επανεκκίνησή της με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά και συμμετοχή των Δήμων στην Επιτροπή Αξιολόγησης Αντιρρήσεων, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ανάλογο αίτημα αναστολής, όπως είναι γνωστό, έχει υποβάλει και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούνται από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.
Όπως τονίσθηκε, οι χάρτες δεν έχουν θεωρημένα από τις πολεοδομικές υπηρεσίες τα σχέδια πόλης και τα όρια των οικισμών, δεν υπάρχει θεώρηση των ορίων των εποικιστικών εκτάσεων και δε λαμβάνονται υπόψη οι αναδασμοί κ.ά.
Η ΚΕΔΕ ζητά να ληφθούν υπόψη και αυτά, καθώς και να εξασφαλιστεί η χρήση απεικονίσεων, που αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση, να παραταθεί για έξι μήνες το χρονικό διάστημα υποβολής αντιρρήσεων και να μειωθεί το παράβολο, το οποίο να έχει συμβολικό χαρακτήρα.
(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

***  Καλαματιανό Καρναβάλι 2017: Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή παρέλαση 
Χρώματα και φωνές γέμισαν οι δρόμοι της Καλαμάτας λίγο μετά τις 7 το βράδυ του Σαββάτου όπου ξεκίνησε η νυχτερινή παρέλαση.
Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Ταξιαρχών με τα γκρουπ μέσω της οδού Αριστομένους να καταλήγουν μπροστά στο Ναό των Αγίων Αποστολών.
Στον τερματισμό της παρέλαση είχε στηθεί εξέδρα όπου ο Σάββας Πούμπουρας υποδεχόταν τα γκρουπ.
Ακολούθησε συναυλία από τις 48 ores ενώ η νύχτα θα είναι μεγάλη για την πόλη της Καλαμάτας αφού ήδη έχουν ξεκινήσει πάρτι σε στέκια της πόλης.

***  Πού είναι το περιοδικό του καρναβαλιού οέο; 
Σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου που δόθηκαν από τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής έγινε αναφορά στο περιοδικό που θα κυκλοφορούσε και φέτος. Μάλιστα, το φετινό θα είχε και ιστορικό ενδιαφέρον, αφού θα αναφερόταν στην Ιζαμπώ αλλά και στο καρναβάλι που, όπως μάθαμε, υπήρχε παλιά στην Καλαμάτα.
Για περιοδικό ακούγαμε, όμως περιοδικό δε βρήκαμε…
Ή, μάλλον, βρήκαμε ένα, σε ξενοδοχείο του κέντρου της Καλαμάτας, αλλά θεωρήσαμε ότι δεν ήταν σωστό να το πάρουμε…
Άραγε, πόσα κομμάτια τυπώθηκαν και πού κάποιος μπορεί να το βρει;
Π.Μπ. 

*** Ημερίδα με τίτλο: Σύγχρονη Ιατρική φροντίδα Ατόμων Μεγάλης Ηλικίας 
Ο Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας για ηλικιωμένους στα πλαίσια της πολιτικής του για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φιλοξενούμενούς του, διοργανώνει αύριο μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα, στις 7.00 το απόγευμα.
Θέματα
1.     Η πρόληψη των καταγμάτων και η σημασία της βιταμίνης D
 Ομιλητής: κος Κων/νος Δρετάκης,  Διευθυντής Ρομποτικής Ορθοπεδικής  Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan, Διδάκτωρ Παν/μιου Κρήτης
2.     Μπορεί να θεραπευτεί η Άνοια με χειρουργική επέμβαση;
    Ομιλητής: κος Δημήτρης Κομπόγιωργας,   Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου  Metropolitan
3.     Κατάγματα  ισχίου διάγνωση σύγχρονη θεραπεία και αποκατάσταση
 Ομιλητής:  κος Στυλιανός Θεοχαράκης,   Επιμελητής Νοσοκομείου Metropolitan
4. Αρθροπλαστικές αρθρώσεων με σύγχρονες τεχνικές και η συμβολή στην καλύτερη ποιότητα ζωής σε ηλικιωμένους
   Ομιλητής: κος Θεοφάνης  Βασιλακάκος,  Ορθοπεδικός Χειρουργός,   Συνεργάτης  Νοσοκομείου Metropolitan.
Συντονιστής – Παρουσιαστής – Kος Κρεμμυδάς Κων/νος Νευρολόγος – Επιστημονικός Διευθυντής Παπαδοπούλειου Οίκου Φιλοξενίας για Ηλικιωμένους.
H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες:  27210 62235.

*** «Καμπάνες» σε τσιγγάνους για κλοπές 
Λαλίστατοι ήταν πέντε τσιγγάνοι στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες που είχε καταγράψει η Αστυνομία για κλοπές που είχαν διαπράξει σε διάφορα σπίτια. Αν και οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή, προχθές το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έκρινε ενόχους τους τέσσερις, ενώ παρέπεμψε τον πέμπτο στο Μονομελές Ανηλίκων, καθώς όταν διαπράχθηκαν οι κλοπές ήταν 17 ετών.
Οι δύο καταδικάσθηκαν για μία κλοπή και τους επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 5 ετών στον καθένα, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για 6 κλοπές και καθώς ήταν υπότροποι, τους επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 8 ετών στον καθένα.
Όταν το φθινόπωρο του 2016 αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας η υπόθεση, είχε ανακοινωθεί ότι οι τσιγγάνοι είχαν ξεκινήσει τις κλοπές τον Οκτώβριο του 2015 και είχαν διαρρήξει δεκάδες σπίτια, αποκομίζοντας λεία που ξεπερνούσε τα 20.000 ευρώ.
Στις συνομιλίες που καταγράφηκαν και αναγνώστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι τσιγγάνοι εμφανίζονταν να παρακολουθούν τις κινήσεις των ενοίκων και, όταν αυτοί έφευγαν, έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Επίσης, είχε καταγραφεί ότι είχαν διαπράξει μία κλοπή στα Χανιά Κρήτης.  Β.Β.

*** Τελέστηκε το δεκαετές μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη (βίντεο & φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω, στο μητροπολιτικό ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την κοίμηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.
Τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη, τονίζοντας ιδιαίτερα τη στενή τους σχέση, λόγω της ευβοϊκής καταγωγής του κυρού Χρυσοστόμου.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, αναφερόμενος στο έργο του προκατόχου του.
Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο κοιμητήριο Καλαμάτας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του.  Φωτογραφίες- Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός
 ***  Κουπόνια προτεραιότητας για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης 
Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, για τη διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων πολιτών, διένειμε στις 15-2-2017 κουπόνια σειράς προτεραιότητας για την υποβολή αιτήσεων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μέσω της Υπηρεσίας αυτής, που καλύπτουν την περίοδο μέχρι και τις 2-3-2017. Διανομή κουπονιών σειράς προτεραιότητας θα γίνεται από την Τρίτη 21-2-2017 και στη συνέχεια. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό όλο το 2017.
Υποβολή αιτήσεων στα γραφεία 858, 862 & 863, στο ισόγειο του Διοικητηρίου. Πληροφορίες, δικαιολογητικά και κουπόνια προτεραιότητας στο γραφείο 858.

~

*** Αθλητική ενημέρωση  :

  ***  Τελικός  Κυπέλλου στο μπάσκετ  :
Σάββατο  18/02/2017  ,  Ώρα  17.00  στην Θεσσαλονίκη  :

~* ΑΡΗΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   59 - 68 .- ^
Τα δεκάλεπτα :10-18  , 27-29 ,-37-49 ,59-68  ,- 
VIDEO :
~*ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  ΚΎΠΕΛΛΟ τελικός 18-02-2017:
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 68-59     περίοδος  49-37  κύπελλο  18/02/2017: 
https://youtu.be/Zvfy2ep2r9I .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59    περίοδος  29-27  κύπελλο 18/02/2017 : https://youtu.be/FWJa925UH9A .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  Τελικός  κυπέλλου    περίοδος 18/10/18 : https://youtu.be/5FroAH5Djmk 

 ***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Aτρόμητος-Ξάνθη 2-1
(42΄ Πλατέλλας, 85΄ Τόνσο - 57΄πεν. Γιουνές)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
(18΄πεν. Κόντε)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5
(7΄ Κλωναρίδης, 9΄ Μπεργκ, 30΄ Μολέδο, 39΄ Εμποκού, 83΄ Μπουμάλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ηρακλής  1-0  .- ^
17:15 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός-Πλατανιάς   1-2  .-^
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Βέροια   4-0 .- ^
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Ολυμπιακός  1-0 .- ^

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (AEL Arena) ΑΕΛ-Λεβαδειακός

*** Β΄ ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ  FOOTBOLL LEAGUE :
Σάββατο  18/02/2017  :
~  ΧΑΝΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 1-4  , (0-2)  .-
Κυριακή  19/02/2017 :
~ ΛΑΜΙΑ -ΣΠΑΡΤΗ   2-0 .- ^
~  ΑΡΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0 .- ^
~  ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΙΘΕΑ 2-2  .- ^ 
~  ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ  0-0  .- ^
~ ΟΦΗ-ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  5-0 .- ^
~ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 .- ^
~ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  3-1 .- ^
~ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-0 .-^

*** Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  3ος  όμιλος :
~  ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  1-1  .- ^
~ Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  1-2  .- ^
~ Α.Ο ΘΗΒΑ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  1-1  .- ^
~ ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-1  .- ^
~ ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-2  .- ^
~  ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ -ΤΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ  1-0 .- ^
~ ΦΩΣΤΗΡΑΣ -ΧΑΛΚΙΔΑ  0-1 .- ^

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ
Σάββατο  18-02-2017
ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ   0-1  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.  0-2  .- ^
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.  1-1  .- ^
ΘΟΥΡΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ  1-1  .- ^
 Κυριακή 19-02-2017
ΑΟ Διαβολιτσίου – Π.Σ. Η Καλαμάτα  0-3 .-^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 2-0 .-^
Εράνη Φιλιατρών – Εθνικός Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΑΡΩΝ  3-0 .- ^ α.α.
Ρεπό: ΑΣ Ανδρούσας.
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Α1  ΚΑΤΗΦΟΡΙΑ
Σάββατο
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΧΩΡΑ    3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   1-0 .- ^
ΔΩΡΙΟ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  0-1 .- ^
Κυριακή
Ολυμπιακός Ανάληψης – Νέος Άρις  2-0.-^
Απόλλων Πεταλιδίου – Ακρίτας Κορώνης  1-0 .- ^
Ομόνοια – ΑΟ Ασπροχώματος  1-0 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας -
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ
Σάββατο
Ο ΑΟ Μεθώνης - ΑΟ Πατίστα   0-3 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας - Πράσινα Πουλιά  1-3 .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης -  ΑΣ Φυτειάς  2-1 .-^
ΑΕ Γαργαλιάνων- ΠΑΟ Καλού Νερού   1-2  .- ^
Δόξα Καλαμάτας -  Ατρόμητο Πλατέος  4-1 .-^
Κυριακή
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας  2-2 .- ^
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης  6-1 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας  1-0 .- ^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ 1-3 .-^
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Φυτειάς 2-1 .-^
ΑΟ Στενωσιάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  1-3 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Πανιώνιος 2-2 .-^
Ρεπό Πανευαϊκός.
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δευτέρα  13/02/2017 :
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας   2-4  .- ^
O Eρμής Καλαμάτας κόντρα στον Παναθηναϊκό Καλαμάτας  0-1 .-^
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Δαναός  1-5 .- ^
Ίκαρος Καλαμάτας – Νέστορας Πύλου  2-2 .-^
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
ΑΟ Λεΐκων – ΑΟ Βέργας
ΑΟ Νέδουσα – Θύελλα Παραλίας
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας.

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου