Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας   ......
~
Δεν αλησμονώ τες καλωσύνες σου. μόνον, όταν βλάπτεται η ψυχή μου δεν συμφωνώ. Διότι κατά πολύ υπερτερεί ο Θεός της ανθρωπίνης αγάπης. Και όλα του κόσμου τα αγαθά εάν μου χαρίσης, εάν εγώ πληροφορηθώ ότι ένα πράγμα δεν είναι κατά Θεόν δεν το κάμνω εις τον αιώνα. Αφού ημέραν και νύκτα ζητώ να γίνεται το θέλημα του Θεού, πώς λοιπόν να το παραβώ; Δι' αυτό μη λέγης ότι δεν σε αγαπώ, αλλ' ότι δεν συμφωνεί ο Θεός με τον λογισμόν σου.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
Λίμνη Τσιβλού
~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
 

24 Μαΐου
Οσίων Συμεώνος (1), του εν τω Θαυμαστώ όρει (†590), Νικήτα στυλίτου, του Ρώσου και Κυριακού του εν Κύπρω. Μεγαλομάρτυρος Μελετίου του στρατηλάτου και των συν αυτώ. Ιωάννου και Στεφάνου, του «ακοιμήτου». Σεραπίωνος του Αιγυπτίου, Καλλινίκου του μάγου, των 12 Κομητών και Τριβούνων: Διδύμου, Θεοδωρίσκου, Θεοδώρου, Μαρκελλίνου, Μαρκέλλου, Μελετίου, Μερκουρίου, Φαύστου, Φήστου, Φίληκος και Φωτεινού• των τριών γυναικών: Μαρκιανής, Παλλαδίας και Σωσάννης των δύο Νηπίων: Κυριάκου και Χριστιανού και του λοιπού πλήθους των συν αυτοίς μαρτυρησάντων χιλιάδων ένδεκα και διακοσίων οκτώ (†208).
(1) Ο όσιος Συμεών, έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστίνου. Καταγόταν από την Έδεσσα, αλλά γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας. Όταν ευρίσκετο στην ηλικία των πέντε ετών ένας τρομερός σεισμός κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Αντιόχειας. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο πατέρας του, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του. Η μητέρα του Μάρθα όμως, διασώθηκε διότι απουσίαζε από την πόλη όπως και ο Συμεών, ο οποίος είχε πάει να προσκυνήσει το ναό του Αγίου Στεφάνου. Έκτοτε η Μάρθα ανέτρεφε και μεγάλωνε το γιο της εν Χριστώ. Σε πολύ νεαρή ηλικία, πλήρης χάριτος και πνεύματος, ο Συμεών μετέβη στη Σελεύκεια σε κάποιο φημισμένο μοναστήρι όπου μόναζε ένας περίφημος ασκητής, ο Ιωάννης. Κοντά του ο Συμεών μελέτησε συστηματικότερα τις άγιες Γραφές και ασκήθηκε στην προσευχή και την ταπεινοφροσύνη. Γρήγορα έγινε παράδειγμα μίμησης και για τούς άλλους αδελφούς της Μονής. Όμως κάποιος συμμοναστής του επιχείρησε να τον σκοτώσει με μαχαίρι, αλλά από θαύμα το χέρι του παρέλυσε επί τόπου.Όμως ο αμνησίκακος Συμεών όχι μόνον δε θύμωσε αλλά και προσευχήθηκε θερμά στον Κύριο να θεραπεύσει τον αδελφό του όπως και έγινε. Αργότερα ο όσιος αποσύρθηκε στο Θαυμαστό Όρος σ` ένα τόπο όπου υπήρχαν μόνο ξερόλιθοι. Εκεί έζησε αυστηρή ασκητική ζωή επί σαράντα πέντε έτη. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθύτατο γήρας και αξιώθηκε της αιωνίου μακαριότητας. ~
Σήμερα 24/05/2017 εορτάζουν:
Απόδοση της εορτής του Πάσχα, Όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης, Όσιος Κυριακός εξ Ευρύχου Κύπρου
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~  Ὡς ἀείφωτος λύχνος δωρεῶν τῆς ἀσκήσεως, ἐν τῷ Θαυμαστῷ Πάτερ Ὄρει, διαπρέψας ἀνέλαμψας, καὶ κλίμακα ἐκ γῆς, πρὸς οὐρανὸν, τὸν στῦλόν σου ὑπέθου ἀληθῶς, Συμεὼν θαυματοφόρε τοῖς εὐσεβῶς, προστρέχουσι τῇ Μάνδρᾳ σου. Δόξα τῷ δεδωκότι σου ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Συμεών του Στυλίτου - 24 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/sL8NpNPbG1U  .-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
~
***  Ανατίναξαν με αέριο ΑΤΜ της Πειραιώς σε κρεοπωλείο στο Κοπανάκι (φωτογραφίες) 
 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 4.00 χθες τα ξημερώματα εκκωφαντικός ήχος από την ανατίναξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του κρεοπωλείου «Καμπούκος» στο κέντρο της Τοπικής Κοινότητας, «ξύπνησε» το Κοπανάκι.
Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ, για να αφαιρέσουν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτό, ενώ από αυτή καταστράφηκε και το κρεοπωλείο στο οποίο στεγαζόταν.
Στο σημείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας από την Τρίπολη και άνδρες από το Α.Τ. Κυπαρισσίας και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία και διενεργεί προανάκριση. Ο χώρος του συμβάντος είχε αποκλειστεί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξαν ευρήματα από το σημείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες από την οπή για την έξοδο των χρημάτων διέρρευσαν στο μηχάνημα αέριο από φιάλη και μετά, με τη βοήθεια καλωδίου, προκάλεσαν έκρηξη. Αυτή ισοπέδωσε μηχάνημα και σημαντικό μέρος του καταστήματος και έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του που μένει εκεί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν κυμαίνεται στα 40.000 ευρώ.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και ανησυχούν ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή, αφού διαπιστώνουν πως έχουν αφεθεί στο έλεος από την Πολιτεία.
Αυτό είναι το τρίτο συμβάν σε ΑΤΜ της Πελοποννήσου τις τελευταίες μέρες. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας, άγνωστοι, αφού διέρρηξαν κατάστημα, μπήκαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από το κατάστημα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Στις 15 Μαΐου, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Τ.Κ. του Δήμου Κορινθίων άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ και αφαίρεσαν χρήματα.
Σημειώνεται πως, πριν από επτά χρόνια, το Μάιο του 2010, στο Κοπανάκι είχε παραβιαστεί πόρτα οικίσκου, μέσα στον οποίο βρισκόταν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και με χρήση οξυγόνου οι δράστες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας 27.700 ευρώ. Το δε Νοέμβριο του 2010 είχε παραβιαστεί το κατάστημα της ΑΤΕ στο Δώριο και είχαν αφαιρεθεί από το ΑΤΜ 13.560 ευρώ.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Τα κοιτάσματα πετρελαίου ανοίγουν την πόρτα της ανάπτυξης της Μεσσηνίας 
Τα… οικόπεδα 10 και 11 και το μέλλον της Μεσσηνίας 
 Το μέλλον της Μεσσηνίας σε πολλά ζητήματα αναμένεται να καθοριστεί από τις έρευνες για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νομού. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για το «οικόπεδο 10», στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, ενώ το ίδιο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον και για το «οικόπεδο 11», νότια της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Στην χθεσινή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πάτρας συζητήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Ιουνίου Πελάγους.
Το Π.Σ. έχει ουσιαστικά γνωμοδοτικό ρόλο επί της μελέτης που εκπόνησε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, από τα 11 οικόπεδα που μελετήθηκαν στο Ιόνιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αφορά στο οικόπεδο 10, που βρίσκεται στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στα όρια της Ηλείας.
«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, είναι μια πρόκληση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι μια αναπτυξιακή προοπτική. Πάντα, βέβαια, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς ελέγχους, τόσο όσον αφορά στο περιβάλλον και τους οργανισμούς που ζουν μέσα σε αυτό», σχολίασε μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Μπαλαμπάνης.
  Εύλογες οι ενστάσεις για τις επιπτώσεις
Πάντως, ο κ. Μπαλαμπάνης χαρακτήρισε εύλογες τις ενστάσεις, αλλά και την ανησυχία που εκφράζεται από σεισμολόγους, οικολογικές οργανώσεις της περιοχής, από επαγγελματίες του χώρου της αλιείας και του τουρισμού αλλά και από απλούς πολίτες, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο περιβάλλον μελλοντικές έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου.
«Εύλογη η ερώτηση του απλού πολίτη, του ψαρά, του ξενοδόχου, κατά πόσο η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα επηρεάσει τη ζωή στην Δυτική Ελλάδα. Διαβάζοντας κάποιος αναλυτικά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και την ελληνική νομοθεσία, έχουν συμπεριληφθεί πάρα πολλές προϋποθέσεις για την προστασία της ευρύτερης περιοχής. Παρ’ όλα αυτά, η Περιφέρεια έρχεται και θέτει περισσότερες προϋποθέσεις και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις με στόχο την προστασία των πολιτών της», σχολίασε ο κ. Μπαλαμπάνης.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφορικά με τους φόβους που έχει εκφράσει ότι γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, περί πιθανής ενεργοποίησης ρηγμάτων από τις έρευνες, ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία τέτοια δραστηριότητα που να εγκυμονεί κινδύνους. Από την άλλη, μια και το φαινόμενο της σεισμογενούς περιοχής μάς αγγίζει, ως Περιφέρεια κάναμε μια προσπάθεια ώστε να υπάρχουν διάφορες δράσεις και μετρήσεις που θα προλαμβάνουν μια πιθανή τέτοια εξέλιξη».
Ένας άλλος έντονος ενδοιασμός που εκφράζεται από τις τοπικές κοινωνίες είναι η οπτική επαφή των λουόμενων και γενικά των επισκεπτών με τις πλατφόρμες εξόρυξης, θέμα για το οποίο μάλλον δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική απάντηση. «Το να μην είναι ορατή η πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου είναι αδύνατον, θα σας δώσω όμως ένα παράδειγμα που αφορά στην περιοχή της Καβάλας. Εκεί γίνεται εξόρυξη πετρελαίου επί 40 χρόνια και ακριβώς απέναντι από τις πλατφόρμες υπάρχουν 5άστερα και 6άστερα ξενοδοχεία που κάθε χρόνο γεμίζουν με τουρίστες. Συμφωνώ ότι ίσως το αισθητικό κομμάτι να μην είναι και το πιο καλό, από την άλλη όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας των λουομένων, των εργαζομένων και έχουν τεθεί όλες οι προϋποθέσεις περί μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος  και της παράκτιας περιοχής», υποστήριξε ο κ. Μπαλαμπάνης.

***  Τα 15 βίντεο μας  για σήμερα  :  ...
1.- Ο Κυριάκος Βελόπουλος για Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη - (ALERT 3.5.2017): https://youtu.be/g57XNnfbS2M .-
2.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα η πιο πλούσια χώρα σε υδρίτες - (ALERT 25.5.2017): https://youtu.be/cwFI30dBoWA .-
3.- Χρέωσαν δισεκατομμύρια τη χώρα οι "εθνοσωτήρες" - (ALERT 23.5.2017):  https://youtu.be/UGtAQTGcZ-Y .-
4.- Το βιασμό κόρης από πατέρα θέλουν να διδάξουν στα σχολεία - (ALERT 25.5.2017): https://youtu.be/1eraFISpUwA .-
5.- Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΛΙΑΤΣΟΣ 05/05/2017: https://youtu.be/7h-oipwiJlI .-
6.- Κυριάκος Βελόπουλος Αιμίλιος Λιατσος 18/05/2017: https://youtu.be/XyqU4gL1zHw .-
7.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - (ALERT 23.5.2017): https://youtu.be/MklM9s7OH_s .-
8.-  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΗΠΑ,ΙΡΑΝ,ΤΡΑΜΠ) - (ALERT 2.5.2017): https://youtu.be/Yr1Y8amGouU .-
9.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - (ALERT 20.4.2017): https://youtu.be/WDHbPERRkp4 .-
10.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί η Ρωσία αντιδρά στην πίεση των ΗΠΑ - (ALERT 18.4.2017): https://youtu.be/LfJf8L9V_NM  .-
11.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - (ALERT 26.4.2017): https://youtu.be/FElalfgeEKg  .-
12.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ 24/02/2017: https://youtu.be/TdBVCMO9_7o  .-
13.-  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ελληνική πατέντα - Φακός που φορτίζει με νερό - (ALERT 21.2.2017) : https://youtu.be/du78O6ys-Bc  .-
 14.- Βελόπουλος για Σώρρα: "Λέει ότι έχει 33 τρις. Η ιστορία έχει βασιμότητα": https://youtu.be/GS6stQe0b4M   .-
15.- Κυριάκος Βελόπουλος: 1,2% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε δημοσκόπηση - (ALERT 25.1.2017): https://youtu.be/4GJFz6E1F7E  .-

*** Μεσσηνιακή «βεντέτα» για στρατόπεδο, μητροπολίτη… 
Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη 
Βεντέτα έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας (Κατρούγκαλου, Κωνσταντινέα, Κοζομπόλη) και του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη. Μάλιστα, ο τελευταίος επιμένει στο χαρακτηρισμό του «ανθρωπάκια» για τους βουλευτές.
Κι όλα αυτά με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και τα… ρουσφέτια του μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Η αμετροέπεια και η ευθύνη
Με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας, ο πολιτευτής της Ν.Δ., Μ. Χρυσομάλλης, εκδήλωσε για μία ακόμη φορά την αμετροέπειά του. Η αμετροέπεια δεν είναι ασυνήθιστη για την παράταξή του. Ο μόνος λόγος που θεωρήσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε στο τελευταίο επεισόδιό της είναι γιατί θεωρούμε την πολιτική πάνω από όλα θέμα προσωπικού και πολιτικού ήθους.
-Ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε στον τοπικό Τύπο για τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ επί λέξει: «αυτά τα ανθρωπάκια προκειμένου να κρατήσουν το μισθό τους και την καρέκλα τους, θα κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να χειροκροτούν μέχρι και αυτόν που λοιδορεί το μητροπολίτη τους». Ταυτόχρονα, μας «αφόρισε», διότι –δήθεν- έχουμε εκφραστεί υπέρ του κλεισίματος του στρατοπέδου.
Επειδή γνωριζόμαστε όλοι στην πόλη και το νομό μας, είναι προφανές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε επαγγελματίες πολιτικοί είναι, ούτε ανεπάγγελτοι, ούτε μανία έχουν με τα αξιώματα και τις καρέκλες. Κάποιοι άλλοι, γόνοι πολιτικών τζακιών, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και δηλώνουν αιώνιοι πολιτικοί ή περιφερόμενοι πολιτευτές, είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και διέλυσαν την κοινωνία. Είναι οι ίδιοι που, με περισσό θράσος και αμετροέπεια, μας κουνούν το δάχτυλο και θέλουν να σώσουν τη χώρα. Με τις ίδιες συνταγές του παλαιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.
Εμείς, εκλεγμένοι δύο φορές εντός του 2015 από τους πολίτες, έχουμε επίγνωση και της εντολής και των δυσκολιών που υπάρχουν στην υλοποίησή της.
Είμαστε δεσμευμένοι αταλάντευτα στην προσπάθεια:
-Να επιστρέψει η χώρα και η Μεσσηνία στην κανονικότητα, μακριά από την επιτροπεία των μνημονίων, τη θηλιά του χρέους και την κρίση.
-Να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης, για νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης με δίκαιη διανομή των καρπών της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας. Για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ως ασπίδας των αδυνάτων συμπολιτών μας. Για δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στη λειτουργία της διοίκησης και για διαρκή πόλεμο στη διαφθορά και διαπλοκή με όλα τα μέσα.
Η οικονομία σήμερα σταθεροποιείται και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά σε όλους, παρά τις γνωστές δυσκολίες. Μόνο η τυφλότητα της αντιπολίτευσης δεν τα διακρίνει. Είναι ώρα ευθύνης, για όλους. Η κοινωνία, αντί για ύβρεις και πολιτικές αμετροέπειες, περιμένει πολιτικές θέσεις και ουσιαστική κριτική.
Τέλος, για το επίμαχο θέμα του στρατοπέδου, ο κ. πολιτευτής διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια, αφού ουδείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «χειροκρότησε» τον υπουργό Άμυνας και τις δηλώσεις του για το μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ουδείς βουλευτής πήρε θέση για να φύγει το στρατόπεδο Καλαμάτας.
Η θέση μας είναι σαφής και στηρίζεται στο αυτονόητο: Ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το πώς και πού θα λειτουργούν, θα εκπαιδεύονται και θα ενεργούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αυτή γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητες τη χώρας. Όχι ο κάθε τοπικός παράγοντας, ανιδιοτελής ή όχι.
Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Κατρούγκαλος
Παναγιώτα Κοζομπόλη
Πέτρος Κωνσταντινέας


Βουλευτές Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ προς Καμμένο  για το στρατόπεδο: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΛΕΙΣΤΟ
 Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αποδείξανε το πόσο εξουσιολάγνοι και ανθρωπάκια είναι. Προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τον κυβερνητικό τους εταίρο και ρισκάρουν τη θεσούλα τους και το μισθό τους, είπαν τη μόνη φράση που ξέρουν καλά: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Όπως αναφέρουν στην τελευταία παράγραφο ανακοίνωσής τους, συμφωνούν με ό,τι πει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, δηλαδή ο κ. Καμμένος, για το θέμα του στρατοπέδου. Άρα να κλείσει.  Εύγε. «περήφανοι» βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας χαίρονται οι Μεσσήνιοι... και χωρίς στρατόπεδο!
Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δε χειροκρότησε τις δηλώσεις Καμμένου για το Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ωστόσο, ξέχασαν να πούνε ότι και κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να ψέξει τον κ. Καμμένο για αυτές του τις δηλώσεις. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ψεύτες και ανθρωπάκια.
Όσον αφορά στο γεγονός ότι κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ότι θέλει να κλείσει το στρατόπεδο, να υπενθυμίσω ότι στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο ο κ. Κωνσταντινέας ζήτησε να μετατραπεί το στρατόπεδο σε επιχειρησιακό κέντρο για την πολιτική προστασία και η κα Κοζομπόλη συντάχθηκε με τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει κάνει καμία δήλωση, προφανώς, γιατί δεν ξέρει ούτε πού βρίσκεται το στρατόπεδο.
Σχολιάζοντας τις προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπό μου, απλά τους υπενθυμίζω ότι είμαι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην Καλαμάτα, προερχόμενος από δύο γονείς ιατρούς, που πρόσφεραν για πολλές δεκαετίες ιατρικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τους Μεσσήνιους. Μόνο τζάκι δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει κανείς και ειδικά πολιτικό. Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να κυκλοφορώ με άνεση στη Μεσσηνία και να συνομιλώ με τους συμπολίτες μου κοιτάζοντάς τους στα μάτια, γιατί δεν τους εξαπάτησα ούτε τους κορόιδεψα. Δεν τους έταξα παροχές 12 δισ. για να με ψηφίσουν και μετά τους φόρτωσα στην πλάτη δύο μνημόνια με τα σκληρότερα μέτρα που έφερε ποτέ κυβέρνηση. Γι’ αυτό μπορώ να περπατάω περήφανος, σε αντίθεση με εσάς που κρατάτε ομπρέλα μέσα στο κατακαλόκαιρο… γιατί το «παίζετε» ό,τι βρέχει.
Ο κόσμος σάς έχει καταλάβει, κε Κατρούγκαλε, κα Κοζομπόλη και κε Κωνσταντινέα.  Η Νέμεσις πλησιάζει.  Μίλτος Χρυσομάλλης
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, πολιτευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.

*** Εκδήλωση προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ παρουσία Κουτσούμπα στον Ταϋγετο 
Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χθες από την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με θέμα το διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 28 Μαΐου με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους μαχητές του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο και την ομιλία από το γενικό γραμματέα της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στις 12.00, στο χώρο των δημοτικών κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας.
Για την εκδήλωση μίλησαν, εκ μέρους της ΤΕ Μεσσηνίας, ο Βασίλης Μπίζας και ο Δημήτρης Οικονομάκος.
Σχολιάζοντας ο Δημήτρης Οικονομάκος τη γενικότερη πολιτική κατάσταση τόνισε: "Το σκληρό πακέτο μέτρων, που πριν από λίγες μέρες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι απλά το 4ο μνημόνιο, όπως λέει η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, είναι 'μνημόνιο εις την τετάρτην', γιατί νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική τάξη, το λαό.
Η κυβέρνηση, βέβαια, για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα, που όπως ισχυρίζεται είναι πολιτικά αντισταθμίσματα, που εκτός από τα αντίμετρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Οι μειώσεις στις συντάξεις, που τις μετατρέπουν σε επιδόματα, η μείωση στο αφορολόγητο που φορολογεί ακόμα κι αυτόν που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας, στα οικογενειακά επιδόματα, στο επίδομα θέρμανσης, δεν αντισταθμίζονται!
Από την άλλη, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση η ξαναζεσταμένη σούπα της Ν.Δ., που ενώ δεν ψηφίζει τα μέτρα, μας λέει πως θα τα σεβαστεί και θα εφαρμόσει, άρα όλα όσα μας λέει είναι ένας φτηνός λαϊκισμός που γίνεται για την εξουσία, αφού θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική μέσα στον ίδιο μονόδρομο.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η μόνη ρεαλιστική και εφικτή πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ. Να δημιουργηθεί μία πλατιά κοινωνική συμμαχία των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, που θα βάζει φρένο στη σημερινή βαρβαρότητα και θα διεκδικεί παράλληλα όλα τα σύγχρονα δικαιώματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο λαός το 2017, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει στον ουρανό».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μπίζας αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
•Στις 11:00 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου. Το μνημείο βρίσκεται στο 32ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής Καλαμάτας – Σπάρτης (λίγο πριν το Τουριστικό)
•Στις 12.00 ακολουθεί ομιλία από το γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εγκαταστάσεις της Αγ. Μαρίνας.
•Μετά θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Λεωφορεία για την εκδήλωση θα ξεκινήσουν από όλη τη Μεσσηνία:
•Καλαμάτα στις 9.00 από Υπαπαντή
•Γαργαλιάνους στις 7.00 από Δημαρχείο
•Φιλιατρά στις 7.30 από Φουρναράκειο
•Κυπαρισσία στις 8.00 από Σταθμό
•Μεσσήνη στις 8.15 από Δημαρχείο
•Πύλο στις 730.
Επίσης λεωφορεία θα ξεκινήσουν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, από Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία.
Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Μαρίνας θα λειτουργεί κατασκήνωση από το Σάββατο 28 Μάη. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, πεζοπορία στον Ταΰγετο, ενώ στις 20.30 θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της ΕΠ Πελοποννήσου με θέμα την ιστορία και δράση του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο. Μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Λεωφορεία για το Σάββατο θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα στις 18.30 από την  πλατεία της Υπαπαντής.
  H 3η Μεραρχία των νεκρών του ΔΣΕ
Όλες ανεξαιρέτως οι Μεραρχίες του ΔΣΕ έγραψαν την δική τους ηρωική εποποιία στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας με τα ηρωικά τους κατορθώματα. Μία από αυτές, η 3η Μεραρχία, που έδρασε στην Πελοπόννησο, στάθηκε πιο ηρωική και συνάμα πιο τραγική από όλες τις άλλες, κι αυτό γιατί: Όλοι ανεξαιρέτως οι μαχητές της γνώριζαν ότι εάν δεν κατάφερναν να κρατήσουν τον Μοριά, αυτό θα σήμαινε τον θάνατό τους. Η γεωγραφική θέση και μορφολογία του εδάφους της Πελοποννήσου, σε συνδυασμό με την έλλειψη ναυτικού και αεροπορίας, καθιστούσε αδύνατη την οργανωμένη διαφυγή τους. Έπρεπε στον κλειστό αυτό χώρο ή να νικήσουν ή να πεθάνουν.  Α.Π.

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 24/5/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφελώδης, θα βρίσκεται στο 7.9 (Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Φοιτητές εκλογές 2017:Κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Καλαμάτας 
Οι καθιερωμένες φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα σε όλα τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Οι δε παρατάξεις που διεκδικούν τις ψήφους των φοιτητών σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Καλαμάτας είναι η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.
Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

***  Μυστήριο σε Κερατσίνι & Βουλιαγμένη: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα σε αυτοκίνητα 
Δύο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά από την πυροσβεστική που έσπευσε να κατασβέσει φωτιές σε ΙΧ αυτοκίνητα στην Βουλιαγμένη και το Κερατσίνι τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα όταν άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν απανθρακωμένο άτομο, ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Σχιστού, στον Σκαραμαγκά.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προήλθε από εύφλεκτο υγρό και πρόκειται πιθανότατα περί εγκληματικής ενέργειας.
Στις 5:20 η πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα στην παραλία Καβουρίου. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τις φλόγες εντόπισαν άλλο ένα απανθρακωμένο άτομο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τους νεκρούς, αν είναι άντρες ή γυναίκες, ούτε και αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους με την αστυνομία να αναζητά απαντήσεις για τις δύο υποθέσεις.  protothema.gr  φώτο αρχείου 

*** «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Μεσσήνης προσκαλεί  στις περιβαλλοντικές δράσεις της εκδήλωσης «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα», οι οποίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο θεσμό “Green Week” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
H “Green Week” διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος.
H έναρξη της εκδήλωσης «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Παράλληλα, πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.
Μέσα από τη δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» - το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.
Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

*** Δε θέλει πολύ… 
Δύσκολες οι εποχές που ζούμε από κάθε άποψη και τι σημασία έχει αν ζεις σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπως η Καλαμάτα, όταν ξυπνάς το πρωί και διαβάζεις για αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή στο Μάντσεστερ! Ο φόβος δεν «καταλαβαίνει» από τέτοια κλίμακα.
Έτσι, όταν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αίθουσα του Εφετείου ακούσθηκε κρότος από ανακλινόμενο κάθισμα που έκλεισε απότομα, αρκετοί πετάχτηκαν από τη θέση τους λίγο εντονότερα απ’ ό,τι ίσως θα συνέβαινε παλιότερα.   Β.Β. 

***  Οι τομείς και οι ειδικότητες για το νέο σχολικό έτος στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας 
Τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο σχολικό έτος 2017 – 18, καθώς και τις προϋποθέσεις εγγραφής, ανακοίνωσε το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Ειδικότερα:
Α΄ τάξη: Τάξη Προσανατολισμού
 Β΄ τάξη: Τομείς
-Διοίκησης & Οικονομίας
-Πληροφορικής -Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων -Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού
 Γ΄ τάξη: Ειδικότητες
-Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό -Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
-Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής -Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού -Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού -Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων -Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
 Εγγραφές
Οι εγγραφές γίνονται τον Ιούνιο (και κατ’ εξαίρεση το Σεπτέμβριο).
Α΄ Τάξη: Εγγράφονται κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου
Β΄ Τάξη: Εγγράφονται οι προαγόμενοι στη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ ή Γενικού Λυκείου. Κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου για απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας, οι οποίοι παρακολουθούν μόνο μαθήματα Τομέα – Ειδικότητας στη Β΄ και Γ΄ Τάξη και έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ. Οι δε μαθητές δεν πληρώνουν εισιτήριο για τη μεταφορά από τον τόπο κατοικίας τους προς το σχολείο.
  Τίτλοι σπουδών-επαγγελματικά δικαιώματα
Στους απόφοιτους ΕΠΑΛ χορηγείται:
-Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου, ισότιμο με του Γενικού Λυκείου
-Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4 με επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο εξασφαλίζει άδεια άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας
-Απόφοιτοι προαιρετικής Τάξης Μαθητείας έπειτα από πιστοποίηση Πτυχίο ειδικότητας 5
  Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση
-Στο σχολείο λειτούργησαν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 τμήματα μαθητείας και θα λειτουργήσουν ξανά το νέο σχολικό έτος 2017-2018 (είναι η απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας). Με το θεσμό της Τάξης Μαθητείας οι απόφοιτοι εντάσσονται σε εργασιακό περιβάλλον με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.
-Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1% μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα 2 γενικής παιδείας και 2 μαθήματα ειδικότητας (Πανελλαδικές ΕΠΑΛ)
-Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα, 2 γενικής παιδείας και 2 μαθήματα ειδικότητας (Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ).
-Στα TEI και στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό ποσοστό θέσεων, αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑΛ και Γ.Λ. (Πανελλαδικές ΕΠΑ.Λ)
-Συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ή παρόμοια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5
-Επανεγγραφή στη Γ' τάξη ΕΠΑΛ για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα από τον οποίο έχει αποφοιτήσει ή στη Β' τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες).
Πληροφορίες: Καλαμάτα 24100, Ρήγα Φεραίου & Κρήτης
Τηλ: 2721083084
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@2epal-kalam.mes.sch.gr
Δικτυακός τόπος: http://2epal-kalam.mes.sch.gr/

***  Κόκορας με χυλοπίτες και ζυμαρικά με αλλαντικά στην «Ελλάδος Γεύση» (φωτογραφίες) 
ζυμαρικά με αλλαντικά από την Τριφυλία περιλάμβανε το μενού της μαγειρικής του Δήμου Τριφυλίας στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» το Σάββατο το απόγευμα! Διακεκριμένοι σεφ μαγείρεψαν με πρώτες ύλες από την Τριφυλία και κέρασαν τους επισκέπτες παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και τριφυλιακά αποστάγματα. Στο… μαγείρεμα συνέδραμε και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως η Βιβή Παντελάκη και η Δήμητρα Ανδρινοπούλου κ.ά. Εκτός, λοιπόν, από τις μουσικές, τα τραγούδια και τη μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα το λιομάζωμα, της πρώτης μέρας, ο Δήμος Τριφυλίας προέβαλε τα τοπικά προϊόντα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά της περιοχής και, βεβαίως, τη γαστρονομία της.
Να σημειωθεί πως στην έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας συμμετείχαν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Τριφυλίας.
Με τη μαγειρική και τα κεράσματα πήραν όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης και του περιπτέρου της Τριφυλίας γεύση από τη φιλοξενία και την τριφυλιακή παραδοσιακή κουζίνα.
Για, δε, τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην εν λόγω έκθεση έχουν κατακλυστεί τα social media, όπου διαθέτουν λογαριασμούς αιρετοί και μέλη συλλόγων της Τριφυλίας, με φωτογραφίες και βίντεο!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ενημέρωση από Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» 
Με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την περασμένη Παρασκευή και να ενημερωθούν πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, ο μηχανολόγος-μηχανικός δρ. Γ. Ζόμπολας, εθελοντής του Ινστιτούτου, μίλησε στους μαθητές για την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προσομοιώσεις ανατροπής, σύγκρουσης, μέθης και εστιάζει την προσοχή των μαθητών στους παράγοντες εκείνους που οδηγούν σε θανατηφόρα τροχαία (κόπωση, αλκοόλ, απόσπαση προσοχής).
Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ελεγχόμενα περιβάλλοντα ατυχημάτων, αλλά και οι προσωπικές καταγεγραμμένες από τα ΜΜΕ εμπειρίες τροχαίων, «δίδαξαν» στους μαθητές ότι ο ΚΟΚ μάς αφορά όλους και ότι αρκεί μια στιγμή για να αποδειχτεί μοιραία για τη ζωή μας ή των άλλων ανθρώπων.
Το ίδιο βράδυ ο κ. Ζόμπολας ευαισθητοποίησε-ενημέρωσε επαγγελματίες οδηγούς σχολικών λεωφορείων, ταξί, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.  

***   Αλ. Χαρίτσης: Με ένα κλικ οι άδειες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα 
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα αδειοδοτούνται χωρίς κόστος και με ένα απλό «κλικ» τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τουριστικά καταλύματα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, πλέον οι επιχειρήσεις στους τομείς αυτούς μπορούν να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μία απλή γνωστοποίηση στη διοίκηση και με μηδενικό κόστος, ενώ είναι έτοιμο το κατάλληλο πληροφοριακό σύστημα και «μέχρι το τέλος Μαΐου η διαδικασία θα γίνεται πλήρως ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες».
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης, αφορά στις διαδικασίες ίδρυσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 80 του ν. 3463/2006, καθώς και στα θέατρα και τους κινηματογράφους, όπως αυτά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 2 του ν. 4442/2016. Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εμπίπτουν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικών καταλυμάτων.
Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας δεν εμπίπτουν τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών αμιγώς ίντερνετ και οι παιδότοποι.
Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, «μετά τη θέση σε λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων (Ο.Π.Σ.-ΑΔΕ) του άρθρου 14 του ν. 4442/2016, η διαδικασία διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος».

*** "Η Δύση μπροστά σε προκλήσεις'' 
Την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, που άφησε πίσω της 22 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με μια τέτοια τραγωδία. Πριν ευχηθούμε να είναι η τελευταία και λίγο προτού αναλογιστούμε τι ακριβώς έκανε για να μην ζήσουμε μια ακόμη '' τελευταία'', καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας το εξής. Όποιος δολοφονεί συστηματικά στα πλαίσια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι εχθρός της Δύσης. Είτε δολοφονεί για λόγους θρησκευτικού φανατισμού, είτε λόγω ακραίων πολιτικών αντιλήψεων, είτε για όποιον άλλο αρρωστημένο λόγο. Κι αυτό γιατί κάθε απειλή της ανθρώπινης ύπαρξης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη βάση του δυτικού πολιτισμού. Την αναγνώριση και την προστασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Ο δυτικός πολιτισμός, δε χτίστηκε απλά, από τη μια μέρα στην άλλη. Πέρασε από πολλά στάδια και χρειάστηκε να αφήσει συνειδητά πίσω του αρκετές μαύρες σελίδες, για να φτάσει στο σημερινό προηγμένο στάδιο. Πέρασε τον δικό του Μεσαίωνα και με πολύ κόπο έφτασε στην Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό. Μέσα από συγκρούσεις, εδραιώθηκε στη συνείδηση των λαών της Ευρώπης. Οι σημερινοί ηγέτες της Δύσης παρακολουθούν σχεδόν απαθείς, τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού να αμφισβητούνται έμπρακτα καθημερινά. Από δράστες που σκοτώνουν μαζικά, επιλέγοντας στόχους καθαρά συμβολικούς. Θέατρα, εστιατόρια, γήπεδα, συναυλίες. Στόχους που συμβολίζουν, όλα εκείνα πάνω στα οποία η Δύση βασίστηκε και εκείνοι έμαθαν να μισούν. Την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, την ανεκτικότητα, την πνευματική και ψυχική ανάταση. Μισούν τα παραπάνω, είτε γιατί μεγάλωσαν μακριά της σε ένα περιβάλλον που το καλλιέργησε στη ψυχή τους συστηματικά, είτε επειδή γεννήθηκαν σε αυτή, αλλά δε κατάφερε να τους μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της. Και αυτές τις αξίες η Δύση καλείται σήμερα να υπερασπιστεί με κάθε
τρόπο. Οι ηγέτες της οφείλουν να πάρουν αυστηρότατα μέτρα και να τσακίσουν την πάσης φύσεως τρομοκρατία. Η μεγάλη πρόκληση της Δύσης, είναι να νικήσει το τέρας της τρομοκρατίας χωρίς να του μοιάσει. Να υπερασπιστεί τις αξίες της, χωρίς να γίνει ένα μισαλλόδοξο  ρατσιστικό γκέτο ή ένας φοβισμένος ακόλουθος της πολιτικής ορθότητας. Με έναν λόγο, να υπερασπιστεί τους τωρινούς κοινωνούς του πολιτισμού της, δίχως να αποκλείσει φοβικά τους ειλικρινείς επίδοξους μελλοντικούς. Ένα ζευγάρι που παρακολουθεί μια θεατρική παράσταση, μια οικογένεια που τρώει σε ένα εστιατόριο, μια παρέα νέων που διασκεδάζει σε μια συναυλία, είναι πιο δυνατά από το μίσος και την παράνοια ενός τρομοκράτη.
Ηλίας Γεωργουλάκος

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Αγιαξ VS Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον τίτλο του Europa (21:45)
Σε βαρύ κλίμα...

~ Δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται απόψε στις 21:45 (EΡΤ1/COSMOTESPORTS1) στον τελικό του Europa League, σε βαρύ πάντως κλίμα ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.
-  Ο Αγιαξ των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων αντιμετωπίζει ως τυπικά γηπεδούχος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης. Πριν από την αναμέτρηση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των «θυμάτων» της επίθεσης στη βρετανική πόλη.
-  Ο Αγιαξ βρέθηκε για τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης τη δεκαετία του 1990 και φιλοδοξεί να επιστρέψει στηριζόμενος στη συνταγή που τον έκανε διάσημο στον πλανήτη: στα θαυματουργά πιτσιρίκια του!
-  Θα τα καταφέρει άραγε η πιο νεανική ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης;
-  Μεγάλος απόντας του τελικού είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα όταν ο Σουηδός στέφθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας με τον Αγιαξ το 2002, σχεδόν όλοι οι παίκτες του «Αίαντα» που θα αγωνιστούν στον τελικό δεν είχαν πάει ακόμα σχολείο ή ήταν μαθητές δημοτικού!
~ Παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 1993 έως το 1999 με... βετεράνο τον 31χρονο Λάσε Σένε. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις διάσημες ακαδημίες του συλλόγου, όχι όμως και ο Αντρέ Ονανά. Ο βασικός γκολκίπερ του Αγιαξ και αντικαταστάτης του Κάσπερ Σίλεσεν είναι μόλις 21 ετών, όμως αποκτήθηκε στα 20 από τη Μπαρτσελόνα, με την οποία διέπρεψε στο Youth League, αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχε χώρος στην πρώτη ομάδα.
- Η Γιουνάιτεντ έχει το δικό της «φυντάνι», τον Μάρκους Ράσφορντ που εμφανίστηκε πέρυσι από το... πουθενά και θεωρείται πλέον βασικός. Απόντος του Ιμπραϊμοβιτς, ο 19χρονος επιθετικός θεωρείται μάλιστα «αιχμή του δόρατος» από τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων».
-   Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή, ενώ σε πρακτικό επίπεδο θα επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στα «σαλόνια» του Champions League. Ο νικητής κερδίσει μια θέση στη διοργάνωση των πρωταθλητών, κάτι που χρειάζεται επειγόντως η Μάντσεστερ που κατετάγη μόλις 6η στην Premier League.
- Αντίθετα, ο Αγιαξ θα συμμετάσχει στους προκριματικούς ως δεύτερος του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Πρώτος τελικός για τον τεχνικό του Αγιαξ, Πίτερ Μπος, ο οποίος αναζητά την πρώτη διάκριση της προπονητικής του καριέρας! Εως τώρα έχει να επιδείξει μόνο ένα πρωτάθλημα ερασιτεχνών (!) με την Απελντόορν το 2002.
- Εκτός από τον τραυματία Ζλάταν, θα απουσιάσουν ακόμα οι Ρόχο, Γιανγκ, Σο από τη Γιουνάιτεντ, ενώ μοναδικός τιμωρημένος είναι ο Φίερχεφερ. Ετσι, ο Αγιαξ χάνει τον έναν από τους δύο γεννηθέντες τη δεκαετία του 1980 που υπολογίζονται ως βασικοί! Ο έτερος είναι ο Λάσε Σένε. Ολοι οι υπόλοιποι έχουν γεννηθεί από το 1992 και μετά!
~*  Το «Friends Arena»- Πανέμορφο και υπερσύγχρονο στάδιο, που αποπερατώθηκε το 2012 και στις 25 Οκτωβρίου η Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας έκοψε την κορδέλα. Η χωρητικότητά του είναι 50.000 θεατές, αλλά ξεπερνά τους 70.000 σε συναυλίες καθώς από την αρένα του έχουν περάσει ο Μπρους Σπρίνγκστιν, οι AC/DC και μόλις πριν από 2 εβδομάδες οι Depeche Mode.
- Η τοποθεσία του είναι ειδυλλιακή, ακριβώς δίπλα στη λίμνη Rastasjon. Είναι έδρα της ΑΪΚ Στοκχόλμης (με μέσο όρο 21.000 εισιτηρίων!) και της εθνικής Σουηδίας. Διαθέτει πάρκινγκ για 300 πούλμαν και 4.000 αυτοκίνητα, παρότι στα 700 μέτρα υπάρχει σταθμός του τρένου.
-  Γύρω από το γήπεδο έχουν κατασκευαστεί πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, γραφεία και συνεδριακά κέντρα, ενώ από το 2015 λειτουργεί το μεγαλύτερο Mall της Σουηδίας με 240 καταστήματα.
-  Τέλος ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα είναι ο «άρχοντας» του τελικού. Για τον 41χρονο Σλοβένο από το Κόπερ αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, αφού δεν έχει διευθύνει ποτέ τελικό εκτός από έναν στο Ευρωπαϊκό Ελπίδων πριν από 10 χρόνια (Ολλανδία-Σερβία 4-1).
~* Η χρυσή βίβλος του Europa League
-  010 Αμβούργο : ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Φούλαμ 1-1 (2-1 στην παράταση)
-  11 Δουβλίνο : ΠΟΡΤΟ-Μπράγκα 1-0
-  012 Βουκουρέστι: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-Αθ.Μπιλμπάο 3-0
-  013 Αμστερνταμ : ΤΣΕΛΣΙ-Μπενφίκα 2-1
-  014 Τορίνο : ΣΕΒΙΛΗ-Μπενφίκα 0-0 (4-2 στα πέναλτι)
-  15 Βαρσοβία : ΣΕΒΙΛΗ-Ντνίπρο 3-2
-  016 Βασιλεία : ΣΕΒΙΛΗ-Λίβερπουλ 3-1
-  017 Στοκχόλμη : Αγιαξ-Μάντσεστερ Γ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Παίζουν με ΑΕΚ την Τετάρτη Κουρμπέλης και Λουντ
Ικανοποίηση για Ουζουνίδη
Παίζουν με ΑΕΚ την Τετάρτη Κουρμπέλης και Λουντ
Η επιστροφή των Κουρμπέλη και Λουντ στην αποστολή του Παναθηναϊκού λύνει σε ένα βαθμό τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των play off της Super League.
Εκτός των δύο προαναφερθέντων, εκ των οποίων ο πρώτος αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα δίπλα στον Ζέκα, στη διάθεση του προπονητή των «πρασίνων» θα βρίσκεται και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος (εξέτισε την ποινή του).
Εκτός πλάνων τέθηκαν οι τραυματίες, Βιγιαφάνιες, Εμποκού και ο τιμωρημένος, Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός, μάλιστα, εξασφάλισε άδεια και μέχρι την Παρασκευή δεν θα προπονείται.
~  Η  αποστολή του Παναθηναϊκού: Ο. Βλαχοδήμος, Στιλ, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μαρινάκης, Μέστο, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Λουντ, Ζέκα, Στάικος, Π. Βλαχοδήμος, Λέτο, Ρέις, Χουλτ, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Μολίνς, Πίσπας.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Τετάρτη, 23/05/2017 11:00 EUROSPORT 2
Προκριματικά
Roland Garros
 11:00 EUROSPORT
Ιταλία - Νότιος Αφρική
Παγκόσμιο κύπελλο U-20
 14:00 EUROSPORT 2
Πορτογαλία - Κόστα Ρίκα
Παγκόσμιο κύπελλο U-20
 16:00 EUROSPORT 2
Προκριματικά
Roland Garros
 18:15 NOVASPORTS 2
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Super League
 18:30 EUROSPORT
Προκριματικά
Roland Garros
 20:30 COSMOTE Sport 7
Φενέρμπαχτσε - Τόφας
Τούρκικο πρωτάθλημα μπάσκετ
20:30 NOVASPORTS 1
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Super League
 21:45 ΕΡΤ1 / COSMOTE Sport 1
Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τελικός)
Europa League

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  

~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-

~Τετάρτη 17-05-2017 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
~Πέμπτη 18-05-2017  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~ Παρασκευή 19-05-2017 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .-

Σάββατο 20-05-2017  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html    .-
Κυριακή 20-05-2017  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~ Κυριακή  21-05-2017 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-                                                              ή...Ή
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .-
~*    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-

 ~*
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-


~ **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5583 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3593 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.775βίντεο   .-  


  
~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου