Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~ Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 

Εἶπε ὁ Ἀββᾶς Ζήνων: Ὁ μοναχός, θὰ δώσει ἀπολογία στὸν Θεὸ κατὰ τὴν μέρα τῆς Κρίσεως γιὰ τὴν ἐλεημοσύνη τὴν ὁποία πῆρε ἀπὸ τοὺς χριστιανούς. Δηλαδή, ἄν ἔκανε τὸν πρέποντα κόπο τῆς προσευχῆς καὶ τῆς εὐχαριστίας καὶ γιὰ αὐτὸν καὶ γιὰ ἐκείνους ποὺ ἔδωσαν τὴν ἐλεημοσύνη.

(Ἐκ τῆς Ἁγιορείτικης Βιβλιοθήκης. Γέροντος Παντελεήμονος Λαυριώτου)
Γεροντικόν


Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
~ 3 Ιουνίου
Μαρτύρων Λουκιλιανού και Παύλης και των συν αυτοίς 4 νηπίων: Διονυσίου, Κλαυδίου, Παύλου και Υπατίου(†370-375). Μάρτυρος Υακίνθου Οσίων Πάππου επισκόπου Χυτρών και Αθανασίου του θαυματουργού (1). Οσίας Ιερίας.
(1) Ο όσιος Αθανάσιος από νεαρή ηλικία αφιερώθηκε ολόψυχα στην υπηρεσία της Εκκλησίας, κηρύττοντας και διαδίδοντας το λόγο του Θεού. Αργότερα ποθώντας την άσκηση, πήγε σε κάποιο μοναστήρι στον ποταμό Σάγορι, στο οποίο ηγούμενος ήταν κάποιος πρώην συγκλητικός. Αλλά δυστυχώς, οι μοναχοί εκεί ζούσαν σχεδόν κοσμική ζωή. Για το λόγο αυτό ο ηγούμενος παρακάλεσε τον Αθανάσιο να εργασθεί για τη διόρθωση και επαναφορά στην κοινωνική μοναχική τάξη των ατίθασων μοναχών. Ο Αθανάσιος εργάσθηκε με ζήλο και αυταπάρνηση και γρήγορα η προσπάθειά του είχε θαυμαστά αποτελέσματα. Ο γεμάτος θέρμη και «άλατι ηρτυμένος» λόγος του, το παράδειγμά του, το ήθος του, η αγία ζωή του και οι αδελφικές του παραινέσεις, αλλά και η ολονύκτια προσευχή και ικεσία στο Πανάγαθο και πανοικτήρμονα Θεό, έφεραν γρήγορα το ποθούμενο αποτέλεσμα. Εν συνεχεία, ο όσιος μετέβη στο μοναστήρι του Τραϊανού, όπου και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Εκεί συνέγραψε διάφορα θρησκευτικά συγγράμματα, τα οποία πουλούσε και τα χρήματα που κέρδιζε τα διέθετε σε πτωχούς και πάσχοντες. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθύτατο γήρας.~
Σήμερα 03/06/2017 εορτάζουν:
Ψυχοσάββατο, Άγιος Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος, Όσιος Αθανάσιος ο θαυματουργός
~  Ἦχος α’. Χορός Ἀγγελικός.
~   Ὡς ἄστρον φαεινόν, ἐκ νυκτὸς τῆς ἀπάτης, ὦ Λουκιλλιανέ, εὐσεβῶς ἀναλάμψας νομίμως ἠγώνισαι καὶ τὸν δόλιον ἔκτεινας· ὅθεν πρέσβευε σὺν τῇ θεόφρονι Παύλῃ καὶ τοῖς τέσσαρσι παισὶ Χριστῷ, ἀθλοφόρε, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 3 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/a6fGFpX57jc  .-


~
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
*** Navarino Waterfront και Bay 5* 250 εκατομμυρίων ευρώ 
Δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα προστεθούν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Costa Navarino, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΜΕΣ A.E. κινεί τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής τους κατά τη φετινή περίοδο. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στην Costa Navarino θα αγγίξουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στο τουριστικό συγκρότημα του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront (σ.σ. υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ στο "Θάρρος" για το θέμα).
H πολυτελής μονάδα στον οικισμό της Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 124,1 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτηρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων.
Ειδικότερα, θα πρόκειται για ένα "ζωντανό" resort, φιλικό προς το περιβάλλον, με τεχνητές λίμνες και κατοικίες κατά μήκος της ακτής, συνδεδεμένο με μια παραθαλάσσια Αγορά, κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης, που θα προσφέρει πλήθος επιλογών για φαγητό, αγορές και διασκέδαση.
Η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί στην Πύλο (Navarino Βay) και καλύπτει 1.400 στρέμματα, όπου λειτουργεί, ήδη, το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών. Συνολικά στην περιοχή θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων, καθώς και επιπλωμένα καταλύματα 900 δωματίων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρόκειται για ένα υπερπολυτελές resort- ξενοδοχείο, αποκλειστικά με σουίτες και βίλες με πισίνα, πλήρως εναρμονισμένες με το φυσικό τοπίο, σε μια μοναδική εφαρμογή της υπόσκαφης αρχιτεκτονικής. Θα περιλαμβάνει εξαιρετικές υποδομές, όπως spa και beach club αποκλειστικής χρήσης.
To NAVARINO BAY CLUBHOUSE, μια υπερμοντέρνα κατασκευή "βυθισμένη" στο πράσινο που σύντομα θα συμπληρώσει το υπάρχον γήπεδο The Bay Course, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του έργου.
Επανερχόμενοι στο δημοσίευμα της "Καθημερινής", αναφέρεται ότι «έως σήμερα, στην Costa Navarino, έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος στο δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας, όταν θα φθάσει να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης, θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.
Στο συγκρότημα κατά την αιχμή της σεζόν εργάζονται 1.200 υπάλληλοι, ενώ όταν ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα θα φθάσουν τους 3.300. Στόχος αποτελεί μελλοντικά να καταστεί εφικτή η 12μηνη λειτουργία του συγκροτήματος.
Στο Νavarino Dunes (Περιοχή Ολοκληρωμένης  Τουριστικής Ανάπτυξης Ρωμανού), που αναπτύσσεται σε 1.300 στρέμματα, λειτουργούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο, σπα, χώροι εστίασης, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κέντρα για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης, στο Navarino Βay (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου), που καλύπτει 1.400 στρέμματα, λειτουργεί το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της Costa Νavarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι σήμερα ξεπερνά, πλέον, το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Μόνο για το 2016 τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία υπολογίζονται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία εκτιμάται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Κατρούγκαλος – Νεφελούδης: «Τέλος στην πολιτική ομηρία κατόχων Εργατικών Κατοικιών» 
 
 
 
Παραχωρητήρια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους
 «Τέλος στην πολιτική ομηρία κατόχων Εργατικών Κατοικιών», όπως επισήμαναν χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, θέτει το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Μάλιστα, σε ενημερωτική συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας ο κ. Νεφελούδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, καθώς και τη διαδικασία για την οριστική παραχώρηση των Εργατικών Κατοικιών, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών των δικαιούχων Ε.Κ. των οικισμών του τέως ΟΕΚ, καθώς και τη νέα και μειωμένη ενιαία τιμή της παραχωρούμενης κατοικίας – η οποία εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν οι κάτοχοι να αποπληρώσουν τις κατοικίες τους.
Μάλιστα, στους οικισμούς Ε.Κ., όπως της Κυπαρισσίας, που είναι προ του 1996, οι δικαιούχοι θα πληρώσουν αρκετά λιγότερα χρήματα μετά τον καθορισμό στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από τα 450 ευρώ ή και πολύ περισσότερο που ήταν ο μ.ο., περί τα 735 ευρώ) της ενιαίας τιμής, η οποία ισχύει μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση επί υπουργίας του Γιώργου Κατρούγκαλου και συνέχισε η πολιτική ηγεσία που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο.
Ο κ. Νεφελούδης επισκέφθηκε το πρωί τις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας, στο Ροντάκι, όπου είδε από κοντά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της εγκατάλειψης από την Πολιτεία, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, όπως του τόνισαν κάτοικοι – κάτοχοι Ε.Κ.
Στη συνέχεια, στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας, ενημερώνοντας ο ίδιος είπε ότι όσοι από τους κατόχους έχουν τυχόν αποπληρώσει το σπίτι τους και δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα οριστικό παραχωρητήριο, θα έχουν επιστροφή χρημάτων. Για τους υπόλοιπους προβλέπεται συμψηφισμός, καθώς και αναπροσαρμογή των μηνιαίων δόσεων με βάση τη νέα τιμή που καθορίστηκε. Εκτός, δε, από την ονομαστική μείωση, οι δόσεις φθάνουν στις 360, από 240, ενώ υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις (εκπτώσεις) σε συνταξιούχους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με ΑμεΑ, χήρους-χήρες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κ.ά.
Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι έχουν αναλάβει μία μεγάλη πρωτοβουλία, με τον κ. Κατρούγκαλο, όταν ήταν εκείνος υπουργός Εργασίας, για τη ρύθμιση των οφειλών των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών του τέως ΟΕΚ. «Μια μεγάλη πρωτοβουλία, διότι διαπιστώσαμε ότι υπήρχε καθεστώς έντονης πολιτικής ομηρίας των ανθρώπων. Δεν είχαν καθοριστεί οι τελικές τιμές ή όσες είχαν καθοριστεί ήταν πάρα πολύ υψηλές, παραπάνω απ’ τις τιμές της ελεύθερης αγοράς. Υπήρχε ένα καθεστώς ομηρίας, διότι επί είκοσι και παραπάνω χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει οριστικά παραχωρητήρια. Εδώ, η Κυπαρισσία, είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία συνέπειας μεταξύ των εργολαβιών που είχαν αναληφθεί και του τι παρέδωσαν. Κι εδώ, επίσης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα. Τα είδαμε κι εδώ με το πώς χρησιμοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιήθηκαν, και είδαμε ότι παραμένουν και άδεια, κατεστραμμένα, τα καταστήματα που έπρεπε να δοθούν για κοινωνικές χρήσεις».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μείωση της τιμής «θεαματικά», όπως είπε, καθώς «η Κυπαρισσία είχε μία τιμή γύρω στα 450 ευρώ ανά τ.μ. Αυτή η τιμή κατεβαίνει κατά 150 ευρώ αρχικά, διότι υπεισέρχονται κι διάφορες άλλες εκπτώσεις στην τιμή που ανακοινώσαμε. Αφορά όλη την Ελλάδα και είναι 304,41 ευρώ, αντί μιας μέσης τιμής που ίσχυε για όλους τους οικισμούς και ήταν γύρω στα 735 ευρώ ανά τ.μ.».
Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία που θα γίνει για τις ρυθμίσεις.
Παρούσα στην ενημέρωση ήταν και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, στελέχη του υπουργείου και η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή.

***  Το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στο Δήμο Καλαμάτας 
Το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ έτους 2017 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωση, διαχείριση απορριμμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.), απονεμήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, προχθές το βράδυ. Η απονομή έγινε στο θαυμάσιο χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας.
Ο Δήμος Καλαμάτας βραβεύθηκε από τον οργανισμό Ecocity για το έργο «Βιοκλιματική ανακατασκευή παλαιού νοσοκομείου», που, ως γνωστόν, μετασκευάσθηκε στο νέο Δημαρχείο της πόλης. Εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας, το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος.
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας, πάντα ευαισθητοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, δε θα μπορούσε να αφήσει τη “χρυσή” ευκαιρία της χρήσης των προσφερόμενων εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την ψύξη – θέρμανση του κτηρίου του Νέου Δημαρχείου.
Το νέο μας Δημαρχείο, πρώην Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, μετά την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Νομαρχιακού Νοσοκομείου σε άλλο χώρο, είναι προσωπικό επίτευγμα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη  Νίκα, που σε δύσκολους καιρούς πίστεψε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Πρώτα έγινε ένα σύγχρονο κτήριο των δημοτικών υπηρεσιών, στολίδι για την πόλη και χώρος πολιτισμένης εξυπηρέτησης των δημοτών.
Οι ανάγκες των κλιματιστικών εγκαταστάσεων του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας σε θέρμανση - ψύξη υπολογίστηκε πως θα καλύπτονται από υδρόψυκτα συγκροτήματα VRV (γεωθερμικές αντλίες θερμότητας), προεκτιμώμενης ψυκτικής ισχύος 250 KW, με τη χρήση της γεωθερμίας κλειστού τύπου.
Τα πλεονεκτήματα της επιλογής του συστήματος της γεωθερμίας για την κάλυψη των αναγκών σε ψύξη – θέρμανση του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας είναι:
•Μειώνει τις εκπομπές CO2 περίπου στο 1/3, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα
•Καταργεί το πετρέλαιο και άλλα ορυκτά καύσιμα
•Διατηρεί υψηλούς βαθμούς απόδοσης, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες
•Η απαιτούμενη ενέργεια παρέχεται από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους λειτουργίας περίπου στο 70%
•Η μεγάλη προστιθέμενη αξία στο κτήριο και η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης αυτού».

*** ΣΟΡΟΣ-ΤΡΟΜΟΣ ! Θα μας πνίξει στους μουσουλμάνους μετανάστες...

~ H νέα παρέμβαση του Τζόρτζ Σόρος έκανε πολλούς Ευρωπαίους και Έλληνες να οργιστούν.
Άσκησε, με παρέμβασή του, πίεση στην Ένωση να δεχθεί με ευνοϊκότερους όρους τις ορδές των μουσουλμάνων μεταναστών.
Έκανε λόγο για τρομακτικές ελλείψεις ζητώντας από την Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν καλά μελετημένο «μηχανισμό αποδοχής» των μεταναστών εξ ανατολής.
Σε ένα συνοδευτικό κομμάτι που γράφτηκε για την ιστοσελίδα του Project Syndicate, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος ζήτησε περισσότερη συνεργασία σε ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά τη διατροφή, τη στέγαση και την αναδιανομή των μεταναστών που καταφτάνουν στην Ευρώπη ανά χιλιάδες κάθε βδομάδα.
«Η Ευρώπη εξακολουθεί να στερείται ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής», καταδικάζει ο Σόρος.
«Αν η Ευρώπη μπορούσε να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στην ανακούφιση των προσφύγων, η ορμή θα αλλάξει προς μια θετική κατεύθυνση», αναφέρει ένα από τα «καλά παιδιά» της Νέας Τάξης, που ωστόσο είναι πλέον ανεπιθύμητος από την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Φαντάζεστε τι μας περιμένει…

*** «ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ 3 δις ΕΤΗΣΙΩΣ» ! Παγωμάρα από την πρόταση...

~ «Το πρόβλημα δεν είναι ότι λένε ψέματα, είναι ότι δεν ντρέπονται να λένε ψέματα».
Απολαυστικός ήταν ο Κ. Βελόπουλος σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή του Γ. Αυτιά. Στο πάνελ πλαισιωνόταν από τους κκ Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ), Οικονόμου (ΝΔ), Τσίοδρα (Το Ποτάμι), Τσαγκάρη (οικονομολόγο), Μελιγγώνη (δημοσιογράφο), όλοι φιλοξενούμενοι του Γ. Αυτιά.
Η συζήτηση ήταν έντονη… ειδικά στο τέλος με τα 3 δις ετησίως…
Δείτε και θα καταλάβετε…
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΚΑΙ Γ.ΑΥΤΙΑΣ 003/06/2017: https://youtu.be/ZQ8-uMIoLOQ  .-


***  ΕΚΤΑΚΤΟ!  Η Γερμανία βάζει 'ΦΩΤΙΑ' στην ΕΛΛΑΔΑ...

~  Ξεκάθαρη απειλή από το Βερολίνο προς την Αθήνα.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤΕΝΝΑ μέσω του ανταποκριτή του στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλου κυβερνητικός αξιωματούχος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει σύγκρουση, θα χάσει».
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει λύση όπως τη θέλει η Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Αν όμως η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση τότε θα χάσει. Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα να μην φτάσουμε και πάλι σε καταστάσεις όπως το 2015» είναι μεταξύ άλλων τα λόγια του Γερμανού κυβερνητικού αξιωματούχου.
Υποστήριξε επίσης ότι η Γερμανία δεν είναι μόνη της. Όπως είπε, μια σειρά κρατών-μελών της ευρωζώνης, δυσκολεύονται να περάσουν από τα εθνικά τους Κοινοβούλια αυτά που θέλει η Ελλάδα.
{youtube}KzkGQUT_LAo{/youtube]

***  «Γιώργο ! Ορθότερον το Συμφερότερον» !  Τη Δευτέρα στον Γ. Παπαδάκη, ο Κ.Βελόπουλος...

~ Μπαράζ εμφανίσεων από τον Κ. Βελόπουλο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μετά από απαίτηση των ακροατών ο Τ.Χατζής προσκάλεσε λοιπόν τον Κ.Βελόπουλο για ραδιοφωνική εμφάνιση.
Φυσικά και η τηλεόραση δε θα μπορούσε να λείψει. Γι αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ. Βελόπουλος εμφανίστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι.
Η Περιοδεία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
 Μην χάσετε τις αποκαλύψεις που ετοιμάζει...

***  ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !  'ΤΡΕΜΕΙ' (!) ο Σόιμπλε...

~   «Τόσο η κυβέρνηση όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα εργάζονται προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο Eurogroup», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
 -  «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι από τη δική μας πλευρά δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που δεν θα δίνει οριστική λύση και δεν θα εγγυάται την έξοδο της Ελλάδας με βιώσιμους όρους στις αγορές», διαμηνύει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 -  «Τόσο η κυβέρνηση όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα εργάζονται προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο Eurogroup. Είναι εξάλλου το ίδιο το Eurogroup και όχι η ελληνική κυβέρνηση, που έθεσε ως ορόσημο την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών με το κοινό ανακοινωθέν του στις 22 Μαΐου», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 -  Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη διακηρυγμένη θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πως αν δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος μετά τη λήξη του προγράμματος, τότε δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν.
   -  «Το μομέντουμ για την εξεύρεση λύσης υπάρχει αυτή τη δεδομένη στιγμή», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για «φωνές που θα προτιμούσαν την εξεύρεση λύσης μετά τις γερμανικές εκλογές». «Κατανοούμε τα πολιτικά όρια όλων αλλά πρέπει και οι δανειστές και ειδικά η Γερμανία να κατανοήσει τα δικά μας κοινωνικά και οικονομικά όρια. Η ελληνική οικονομία πρέπει και μπορεί να βγει τώρα από την φάση της αβεβαιότητας και να περάσει σε μια περίοδο σταθερότητας και δυναμικής ανάκαμψης. Και ειλικρινά ο μόνος λόγος που υπάρχει για να μην γίνει τώρα αυτό θα ήταν οι πολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν δανειστές που δεν θέλουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.
 -   Υπάρχουν φυσικά κάποιοι που θεωρούν ότι η Γερμανία δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ούτε και την απεξάρτηση της από τον επίσημο τομέα. Δεν ανήκω βεβαίως σε αυτούς αλλά θα πρέπει η Γερμανία να το αποδείξει και εμπράκτως», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος .
Αναφερόμενος στη συζήτηση για «εθνική συνεννόηση» στο θέμα του χρέους, η οποία έχει επανέλθει στον δημόσιο διάλογο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλωσορίζει την «όψιμη αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του χρέους», το οποίο χαρακτηρίζει «εθνικό θέμα» που δεν χωρά πολιτικές σκοπιμότητες. Σημειώνει πάντως ότι, «σε αυτή την φάση, δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη κάποιας πρωτοβουλίας».
 -  Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα εφημερίδων του εξωτερικού, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση διακινδυνεύει τη δόση που εκκρεμεί, ο κ. Τζανακόπουλος απαντά πως «υπάρχουν συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα στο εσωτερικό, τα οποία κατόπιν οδηγιών της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, καλλιεργούν κλίμα καταστροφής και ευελπιστούν να οδηγηθεί η χώρα στο χείλος του γκρεμού για να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις. Αναφερόμενος ειδικότερα σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι, «η συγκεκριμένη εφημερίδα μας έχει συνηθίσει πολλές φορές σε δημοσιεύματα που υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες, έτσι ώστε να πιεστεί η χώρα και να αποδεχθεί προτάσεις ή συμβιβασμούς, οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν οικονομικά και κοινωνικά επιζήμιοι».
protothema

***  Διάλεξη του Γ. Χρούσου στην Καλαμάτα με τίτλο: «Οικονομική κρίση και διαχείριση του στρες» 
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη είχαν όσοι το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας.
Εκεί, ένας από τους 200 κορυφαίους κλινικούς ερευνητές στο κόσμο, ο Έλληνας ακαδημαϊκός Γεώργιος Χρούσος, μίλησε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας βρέθηκε στην πόλη ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του καρδιολόγου Μανώλη Μάκαρη. Θέμα της διάλεξης ήταν η «Οικονομική κρίση και η διαχείριση του στρες» ενώ οι παρευρισκόμενοι στο αμφιθέατρο, πέρα από τις επιστημονικές προσεγγίσεις για το τι είναι στρες, από πού προέρχεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους μηχανισμούς άμυνας εναντίον του.
Η άποψη του καθηγητή για το συγκεκριμένο ζήτημα, που αφορά στους περισσότερους Έλληνες, ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, είναι ότι «η φύση του ανθρώπου δεν είναι πεπρωμένο και η ψυχική και σωματική αντιμετώπιση του στρες είναι δυνατή, αν πραγματικά την επιδιώξουμε!».
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, που κράτησε πάνω από μία ώρα, ο καθηγητής προσπάθησε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, όπως σε ποιο βαθμό η οικονομική κρίση και το άγχος μπορούν να μας αρρωστήσουν ψυχικά, πώς να μεγαλώσουμε παιδιά χωρίς στρες, πώς το άγχος επιδρά στην αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας και αν η ενδομήτρια έκθεση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση σοβαρών παθήσεων κατά την ενήλικη ζωή οι οποίες συσχετίζονται με μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, αν είναι εφικτή η ψυχική και σωματική ανθεκτικότητα στο στρες και αν υπάρχουν μέθοδοι πρόληψης και διαχείρισής του, αν υπάρχει ωφέλιμο στρες και πώς αυτό διακρίνεται από το επιβλαβές distress, αν παχαίνει, αν επιταχύνει τη γήρανση, αν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης και καρκινογένεσης στον οργανισμό, αν υπάρχει τρόπος να εκτιμηθεί και να βαθμολογηθεί το άγχος στον άνθρωπο, αν επανέρχεται ο οργανισμός έπειτα από μια περίοδο παθολογικού στρες, τι είναι το «μεταμοντέρνο» στρες κ.ά.
Κλείνοντας θέλησε να μεταφέρει κάποιους παράγοντες που βοηθούν στη διαχείριση του άγχους. Επιγραμματικά είναι: Αρχικά ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει με το λόγο του ή να διώξει ή να προσαρμοστεί με το άγχος του. Σημαντικό ρόλο έχει η διατροφή του κάθε ατόμου. Η άσκηση λειτουργεί ανασταλτικά για το άγχος, όπως και ο  σωστός ύπνος και το πόσο τακτικά κάνει κάθε άτομο κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, πόσο σταθερά τηρεί κάποιες συνήθειες, όπως το φαγητό, τον ύπνο, την εργασία του κ.ο.κ.
Θετικός παράγοντας είναι και η θέληση του ατόμου να παρασυρθεί με κάτι που τον κάνει χαρούμενο.
Σημαντικές ο ίδιος θεωρεί και κάποιες εγκεφαλικές τεχνικές διαχείρισης του άγχους, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα κ.ο.κ.
Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την ηρεμία του ατόμου, όπως είπε, είναι η ασφάλεια που αισθάνεται, η κοινωνική ενσωμάτωση που πρέπει να έχει, η περηφάνια που νιώθει, η αυθεντικότητα και, τέλος, η αυτονομία του.
Μετά τη διάλεξη ο ίδιος δέχθηκε επί ώρα ερωτήσεις από το ακροατήριο, στις οποίες και απάντησε.
Η εκδήλωση να σημειωθεί ότι διεξήχθη υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του προέδρου της, αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Ζαχαριά, ενώ υποστηρίχθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Για δε την πραγματοποίησή της στην πόλη μας συνέβαλε καταλυτικά η δημοσιογράφος Βάσω Μιχοπούλου.
Π.Μπ.
  Ποιος είναι ο Γεώργιος Χρούσος
Ο Γεώργιος Χρούσος είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας και διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 κατέχει την έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το 2011 κατείχε τη Διακεκριμένη Έδρα Τζων Κλούγκε στην Ουάσινγκτον (Kluge Distinguished Chair in Technοlogy and Society, Library of Congress, USA).
Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στη Βηθεσδά της Πολιτείας του Maryland και καθηγητής Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον.
Έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως για την έρευνά του στο μοριακό σύστημα μετάδοσης του σήματος των γλυκοκορτικοειδών στο κύτταρο, στις νόσους του άξονα των επινεφριδίων και στους φυσιολογικούς και μοριακούς μηχανισμούς του στρες.
Έχει συγγράψει πάνω από 800 πρωτότυπες  επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 127.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις.
Σύμφωνα με το Institute of Scientific Information, είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο (ISI highly cited), όχι μόνο στην Κλινική Ιατρική, αλλά και στη Βιολογία και τη Βιοχημεία, καθώς και ο υψηλότερα αναφερόμενος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινολόγος παγκοσμίως.
Με δείκτη Hirsch 170 είναι ο μοναδικός Έλληνας ιατρός-επιστήμων που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ISI  highly cited στην Κλινική Ιατρική, που εμπεριέχει τους 200 πλέον αναφερόμενους ιατρούς-επιστήμονες στον κόσμο.
Είναι Master του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και του Αμερικανικoύ Κολλεγίου Ενδοκρινολογίας και Εταίρος (Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας.
Μεταξύ άλλων, είναι επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Λιέγης, Ανκόνας και Πατρών, επίτιμος καθηγητής  του Πανεπιστημίου Warwick, Coventry, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.
Έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του, με τελευταία το Αριστείο Μποδοσάκη το 2011, το Albert Struyvenberg Medal της European Society of Clinical Investigation, το 2012 και το Fred Conrad Koch, US Endocrine Society, το 2014. Την ίδια χρονιά έλαβε και το Α΄ Βραβείο «Γεώργιος Παπανικολάου» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.
Στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ διηύθυνε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εκπαίδευσης στην Ενδοκρινολογία στον κόσμο και υποστήριξε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία περισσότερων από 60 σήμερα διαπρεπών και βραβευμένων Ελλήνων και ξένων ιατρών–επιστημόνων.
Ύστερα από 25 χρόνια διακεκριμένης σταδιοδρομίας στις ΗΠΑ επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιατρική Επιστήμη.

***  Έκθεση για τον Αντιστασιακό Τύπο 
Έκθεση με τίτλο «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής και Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944», από τη βιβλιοθήκη-αρχείο του Γιώργου Δολιανίτη, θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και σήμερα.
Είναι εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είπε, τίμησε τον Μανώλη Γλέζο, απονέμοντάς του γλυπτό μετάλλιο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει πολλές διαφωνίες με τον Μανώλη Γλέζο σε πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε όμως ότι τον εκτιμά απεριόριστα, γιατί είναι άνθρωπος της αντίστασης σε όλα τα επίπεδα, είναι άνθρωπος με στάση ζωής που αποτελεί παράδειγμα για όλους, είναι πρόσωπο που αγωνίζεται για την ενότητα και έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό όλου του πολιτισμού φάσματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η Γιώτα Κοζομπόλη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας.
Ο Μανώλης Γλέζος από την πλευρά του μίλησε για το μεγάλο θέμα των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, δίνοντας στο κοινό που παρακολουθούσε σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για διάφορες πτυχές της υπόθεσης. Όπως τόνισε, το αίτημα είναι να επιστρέψει η Γερμανία τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που ανήκουν στην Ελλάδα, να πληρώσει για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα όταν εισέβαλαν στη χώρα και να αποπληρώσουν οι Γερμανοί το λεγόμενο κατοχικό δάνειο. 

***  Μια γιορτή απόψε με την 4η Λευκή Νύχτα όλη η Κυπαρισσία 
Επίκεντρο, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και ευρύτερα της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, έχει αναχθεί η Κυπαρισσία το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, με τη μεγαλειώδη εκδήλωση – απόψε – της 4ης Λευκής Νύχτας!
Εμπορικός Σύλλογος, επαγγελματίες, καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν βάλει τα δυνατά τους, ώστε η 4η Λευκή Νύχτα να ξεπεράσει σε ένταση, παλμό και διάρκεια τις τρεις προηγούμενες και, βεβαίως, να υπάρχει πολλαπλάσια κίνηση στην αγορά και όλη την πόλη.
Ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες δεν υπάρχει κρεβάτι άδειο στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, για τον τριήμερο εορτασμό της πόλης και, φυσικά, τη Λευκή Νύχτα.
Απόψε αναμένεται να συρρεύσουν στην Κυπαρισσία χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο από τις πρωτεύουσες τον γειτονικών νομών και την Καλαμάτα θα καταφθάσουν περισσότερα από 15 λεωφορεία!
Η αγορά της πόλης και η πόλη όλη, από άκρη σε άκρη, χάρη στις πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου και των επαγγελματιών, στολίζεται και φορά τα γιορτινά της για τη Λευκή Νύχτα και το τριήμερο. Από την Πάνω Πόλη μέχρι και την παραλία όλη η πόλη θα είναι απόψε «στον αέρα» και η νύχτα θα γίνει μέρα. Όλη η πόλη μια γιορτή.
Στην αγορά, με τις βιτρίνες στολισμένες και τους επαγγελματίες χαμογελαστούς, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. Μουσικά σχήματα, DJ's, κεράσματα, ποτά, κοκτέιλς, βεγγαλικά, αερόστατα θα κάνουν την ατμόσφαιρα ονειρική – παραμυθένια.
Δέκα μουσικά σχήματα θα δώσουν ξεχωριστή νότα σε όλη την αγορά και θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με μουσικές και τραγούδια σε διάφορα σημεία.
Παράλληλα, πολλές είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, facepainting περιμένει τα παιδιά, βεγγαλικά και αερόστατα θα φωτίσουν πολύχρωμα τη λαμπερή βραδιά και το τρελό γλέντι θα κρατήσει μέχρι πρωίας.
Φέτος ακόμα μια έκπληξη περιμένει το αγοραστικό κοινό, με το σύνθημα «ψωνίΖΩ κερδίΖΩ συμμετέχω»: όσοι πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα απόψε θα συμμετάσχουν στην κλήρωση μεγάλων δώρων. Για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες θα ψηφίσουν την καλύτερη βιτρίνα της βραδιάς. Ο «Διαγωνισμός της Καλύτερης Βιτρίνας» θα έχει κριτές όλους τους επισκέπτες και ανάλογα με τις ψήφους τους, που θα συγκεντρωθούν στην κάλπη η οποία θα στηθεί στο κέντρο της αγοράς, θα ανακηρυχθούν οι τρεις ομορφότερες βιτρίνες. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 21ος Γύρος της Πόλεως, με εκατοντάδες αθλητές, κάθε ηλικίας, απ’ όλη την Ελλάδα να λαμβάνουν μέρος.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ένα βίντεο- πρόσκληση για το Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 
Ένα video που αποτελεί διεθνή πρόσκληση για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας ετοίμασαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur.  Στο video, ο Στάθης Γυφτάκης, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τοπικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, δείχνει το Μέγαρο Χορού στο διεθνές κοινό.  Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017. 
Video: Kalamata 2nd Choir Competition  , https://youtu.be/yyMu8zYJXxg .- 

*** Αριστομένους ταλαιπωρία και παράταση των εργασιών… 
Στην οδό Αριστομένους βρίσκεται, ως γνωστόν, σε εξέλιξη το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο».
Στο πλαίσιό του και στη συμβολή των οδών Αριστομένους, Μακεδονίας και Πλάτωνος, πραγματοποιούνται εργασίες διάστρωσης με κυβόλιθους.
Προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι εργασίες αυτές, θα παραταθεί μέχρι και τη Δευτέρα η διακοπή της κυκλοφορίας και, ταυτόχρονα, η απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς Πλάτωνος και Μακεδονίας, από Φιλελλήνων έως Ψαρών, καθώς και στο πέρας της οδού Αριστομένους.
Προκειμένου να κατευθυνθούν εκτός πόλης, οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τη διαδρομή είτε μέσω Βασιλέως Γεωργίου είτε μέσω Κρήτης και Λυκούργου.  

***  Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις Εργατικές Κατοικίες εξήγγειλε από την Καλαμάτα ο Αν. Νεφελούδης 
Εκδήλωση για τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, σε χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής στην Αγία Τριάδα.
Ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και οι συνεργάτες του Μάριος Μουζάλας και Πέτρος Αντωνάκος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Μάκης Λεβέντης, ως εκπρόσωπος των διοργανωτών (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών "Καλαμάτα").
Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας είχε διάλογο με οικιστές εργατικών κατοικιών, τους οποίους ενημέρωσε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ, καθώς και για τη νέα μειωμένη ενιαία τιμή των 304,41 ευρώ ανά τ.μ. παραχωρούμενης κατοικίας, που εφαρμόζεται πανελλαδικά.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μεγάλη μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κατηγορίες και ομάδες, ώστε να αποκτήσουν με αξιοπρέπεια το σπίτι τους, μέσω ενός γενναίου προγράμματος αποπληρωμής». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προς τους οικιστές, «θέλουμε να φανούμε συνεπείς για να πάρετε τα οριστικά παραχωρητήρια».
Στη συνέχεια οικιστές που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση πήραν το λόγο και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Α.Π.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

~** ΑΕΚ - Άρης Μπάσκετ   71-60

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 42-37, 56-45, 71-60  έκανε το  (3-0).-
3η  στην Α1  η   ΑΕΚ  .- !~
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 8 (2), Μωραΐτης 5 (1), Μαυροειδής 8 (7ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 10, ΜακΓκράθ, Ελόνου 13 (9ριμπ.), Μιλόσεβιτς, Ντίξον 19 (3), Σκουλίδας, Βασιλειάδης 5 (1).
Άρης (Πρίφτης): Σκοτ 10 (2), Φλιώνης 5, Τσαϊρέλης 11 (2), Καββαδάς 11, Μούρτος 7 (10ριμπ.), Ξανθόπουλος 2, Καλαϊτζάκης, Ζάρας 4, Χρηστίδης 4, Σίμτσακ 2, Ντραγκίσεβιτς 4.


~** Ελλάδα - Μεξικό Βόλεϊ

~*** Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης Ποδόσφαιρο 4-1  (1-1) .- ^Η αρχική σύνθεση της Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Κριστιάνο
Στον πάγκο: Κασίγια, Νάτσο, Μπέιλ, Κόβατσιτς, Ασένσιο, Μοράτα, Ντανίλο .
Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

***  Ήττα με 3-0 της εθνικής βόλεϊ ανδρών από το Κατάρ    Στο World League...

Αρνητική ήταν στην πρεμιέρα της στον 3ο όμιλο του World League του βόλεϊ στη Βαρκελώνη η Εθνική Ανδρών, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0 από το Κατάρ. Οι σημαντικές απουσίες που έχει η Ελλάδα αποδείχθηκαν καθοριστικές και έχασε σχετικά εύκολα με 25-20, 25-23 και 25-20 στα τρία σετ.
Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη δεν μπόρεσαν σε κανένα σετ να πιάσουν σταθερά καλή απόδοση και είχαν μόνο κάποια ξεσπάσματα, με τα οποία ορισμένες φορές φάνηκε πως κάτι καλό μπορούσαν να κάνουν, αλλά αυτό δεν είχε συνέχεια.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά «παγωμένες» και νευρικές με αποτέλεσμα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι να φτάσουν σε διψήφιο σκορ. Τότε το Κατάρ άρχισε να αποκτά ρυθμό και απέκτησε προβάδισμα τριών πόντων με μπλοκ του Φαγέ για το 14-11. Από εκείνο το σημείο η διαφορά πήγαινε σταθερά από τους 2 μέχρι τους 3 πόντους, μέχρι ένα μικρό ξέσπασμα του Κατάρ στο τέλος του σετ, το οποίο μετέτρεψε το 22-0 σε 25-20.
Στο δεύτερο σετ το Κατάρ μπήκε από το ξεκίνημα καλύτερα στο ματς και ένα μπλοκ του Φαγέ έφερε και πάλι το +3 (6-3). Η ελληνική ομάδα πήγε να βγάλει αντίδραση και με άσο του Στιβαχτή μείωσε σε 7-6. Το Κατάρ έτρεξε ένα μικρό 4-0 για το 11-6, όμως η Ελλάδα και πάλι απάντησε και έφτασε στο 11-11 με άσο του Κουμεντάκη.
Παρά τις αλλεπάλληλες επιστροφές το ομοσπονδιακό συγκρότημα δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να περάσει μπροστά, με το Κατάρ να κρατά σταθερά στο τέλος του σετ ένα προβάδισμα ενός ή δύο πόντων και τελικά να νικά με 25-23.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα απ’ ό,τι τα προηγούμενα σετ. Πιάνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων με των Φράγκο (4-2) και στη συνέχεια τριών με τον Ανδρεάδη (8-5). Μολαταύτα, δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά και για άλλη μια φορά καθοριστικός ήταν ο Φαγέ στο 9-9, το οποίο ύστερα έγινε 12-9 υπέρ του Κατάρ.
Με την είσοδο του Κοκκινάκη η Ελλάδα μπήκε και πάλι μπροστά με 17-16, όμως οι Καταριανοί πέτυχαν και ξανά την ανατροπή, με την ελληνική ομάδα στο τέλος να χάνει το κουράγιο της και να ηττάται με 25-20.
Τα σετ: 20-25, 23-25, 21-25
Ελλάδα (Αρσενιάδης): Τερζής, Ανδρεάδης 7 (7/10 επ.), Ζουπάνι 5 (5/16 επ.), Τακουρίδης 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Φράγκος 9 (7/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 80% υπ. – 70% άριστες), Κουμεντάκης 14 (12/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 64% υπ. – 28% άριστες), Γκαράς –λ (48% υπ. – 17% άριστες) / Τσέλιος 1 (1 μπλοκ), Στιβαχτής 2 (2 άσοι), Κοκκινάκης 3 (3/7 επ., 75% υπ. – 50% άριστες), Σωτηρίου 4 (4/10 επ.).
Κατάρ (Τζιακάρντι): Γκεοργκίεφ 1 (1/1 επ.), Ρενάν 7 (7/18 επ., 47% υπ. – 37% άριστες), Ταμσίρ 10 (9/18 επ., 1 άσο), Ντιαγκνέ 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Ντούκιτς 14 (10/21 επ., 4 μπλοκ, 50% υπ. – 30% άριστες), Φαγιέ 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Στεφάνοβιτς –λ (50% υπ. – 25% άριστες) / Αμπουναμπότ 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Σε απολογία ΠΑΟΚ, Σαββίδης, Μίχελ, δίωξη σε Χουλτ 
Οι κλήσεις του δικαστή
Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, και τους Γιώργο Σαββίδη, Λούμπος Μίχελ από τον «Δικέφαλο», στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής, ενώ άσκησε (και επίσημα) πειθαρχική δίωξη στον Χουλτ και και τους Γιαννιώτη, Τασουλή. Την τιμωρία του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ζήτησε ο ΠΑΟΚ, μέσω της χρήσης video.
Η ανακοίνωση:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 08/06/2017 και ώρα 14:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 6η αγωνιστική των Play Offs.
Α) ΠΑΕ Πανιώνιος: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 31/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ ΑΕΚ.
 * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. α', δ' και ε', 7 περ. γ' του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γ. Σαββίδη (μέλος Δ.Σ.), L. Michel (μέλος Δ.Σ.): «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και την υπ΄αριθμ. πρωτ. 3592/17/1110378 από 1/6/2017 έκθεση της αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Γ. Σαββίδη και L. Michel στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 5, 6, 12, 13, 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1 περ. α΄εδ. α΄, εδ. β΄- περ. β΄ , 2 περ. α΄, δ΄και ε, 7 περ. γ΄ και 26 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
NIKLAS BO HULT (ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ):«Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την από 31-5-2017 και με αριθμ. πρωτ. 16034/1-6-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 8ης-6-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:30».
Α. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ (ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Χ. ΤΑΣΟΥΛΗ (ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την από 31-5-2017 και με αριθμ. πρωτ. 16035/1-6-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 8ης-6-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:30».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
10:50 OTE SPORT 7 MotoGP, Gran Premio d' Italia Oakley Ελεύθερα δοκιμαστικά 3
11:50 OTE SPORT 7 Moto2, Gran Premio d' Italia Oakley Ελεύθερα δοκιμαστικά 3
13:30 OTE SPORT 7 Moto3, Gran Premio d' Italia Oakley Ελεύθερα δοκιμαστικά 3
14:25 OTE SPORT 7 MotoGP, Gran Premio d' Italia Oakley Ελεύθερα δοκιμαστικά 4
15:00 OTE SPORT 8 Ιταλία - Πολωνία Βόλεϊ
15:05 OTE SPORT 7 MotoGP, Gran Premio d' Italia Oakley Δοκιμαστικά 1 και 2
16:00 OTE SPORT 7 Moto2, Gran Premio d' Italia Oakley Δοκιμαστικά
16:15 OTE SPORT 5 Βέσπρεμ - Παρί Σεν Ζερμέν Χάντμπολ
16:30 ΕΡΤ2/OTESPORT6 Ελλάδα - Μεξικό Βόλεϊ
17:00 OTE SPORT 4 ΑΕΚ - Άρης Μπάσκετ
20:00 OTE SPORT 6 Αναντολού Εφές - Μπεσίκτας Μπάσκετ
20:00 OTE SPORT 7 Βαλένθια - Μπασκόνια Μπάσκετ
21:45 OTE SPORT 1/ ΕΡΤ1 Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης Ποδόσφαιρο
21:45 OTE SPORT 8 Βενέτσια - Αβελίνο Μπάσκετ

~ ~****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5604   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3622   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.851  βίντεο   .-  
~  
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .- ~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* 
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  στη θάλασσα από Μουσουλμάνους  1-6-2017: https://youtu.be/Z5joiiQxuFY   ,.-
~ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  στη θάλασσα από Μουσουλμάνους  1-6-2017:
https://youtu.be/Z5joiiQxuFY  ,.-
~ΤΑ  ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ 1/6/2017:
 https://youtu.be/47iTYK-i-oI .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου