Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  Arfara News  (2) Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008  ...
~
Αν δεν κάνεις αγώνα για τις ιδέες σου, είτε εσύ δεν αξίζεις, είτε οι ιδέες σου.   Έζρα Πάουντ
Συγγραφέας, λόγιος του 20ου αιώνα.

Δεν υπήκουσα παρά είς μίαν ιδέαν. Το να φανώ χρήσιμος, είς τον πλήσιον και είς τον τόπον μου.   Παύλος Μελάς


~ Πίσω από την μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ η προετοιμασία της έλευσης του Αντιχρίστου
«Εγώ ελήλυθα εν τω ονόματι του πατρός μου, και ου λαμβάνετέ με· εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι τω ιδίω, εκείνον λήψεσθε» (κατά Ιωάννην 5, 43): «Εγώ έχω έλθει στο όνομα του Πατρός μου και δεν με δέχεσθε· εάν άλλος έλθει στο δικό του όνομα, εκείνον θα δεχθείτε».
~
Με τα παραπάνω λόγια ο Κύριος περιγράφει την άρνηση του ισραηλιτικού λαού (στην πλειονότητά του, διότι και η Εκκλησία ξεπήδησε μέσα από τους κόλπους του εβραϊκού λαού, η Θεοτόκος, οι Απόστολοι, οι πρώτοι επίσκοποι, οι πρώτοι χριστιανοί ήταν Εβραίοι) να Τον δεχθεί ως Μεσσία. Ο λόγος ήταν ότι οι Εβραίοι περίμεναν Κάποιον ο Οποίος θα αποκαθιστούσε για αυτούς μία παγκόσμια κυριαρχία και όχι Αυτόν που θα τους συμφιλίωνε πνευματικά με τον Θεό – Πατέρα και θα τους χάριζε την βασιλεία των Ουρανών. Όταν ο Χριστός διέψευσε αυτές τις εγκόσμιες προσδοκίες τους, που δεν διέφεραν από τις προσδοκίες ενός ειδωλολάτρη κοσμοκράτορα, και είπε ότι η δική μου βασιλεία δεν είναι από Αυτόν τον κόσμο, Τον αρνήθηκαν και Τον σταύρωσαν. Από τότε η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται είτε πρόκειται για εβραίους είτε για μουσουλμάνους είτε για χριστιανούς! Ναι καλά διαβάσατε… Μην ξεχνάμε ότι ο Μωάμεθ δήλωσε στο Κοράνι του ότι ο Θεός δεν μπορεί να σταυρώθηκε και ο ίδιος προσπάθησε να εγκαθιδρύσει μία εγκόσμιο βασιλεία του Αλλάχ πάνω στην γη. Η σταύρωση του Χριστού ήταν και για αυτόν σκάνδαλο, όπως είχε προφητεύσει κάποιους αιώνες πριν ο απόστολος Παύλος.
Παρόμοιες αντιχριστιανικές αντιλήψεις δυστυχώς υπάρχουν όχι μόνο στους Ιεχωβάδες, αλλά ακόμη και σε χριστιανικές ετερόδοξες ομάδες.
Έτσι λοιπόν ο Ευαγγελικός πάστορας της Ιντιάνα Paul Begley πιστεύει ότι η κίνηση της μεταφοράς της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τέλ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ είναι η αρχή αυτού που στις σύγχρονες διδασκαλίες των Ευαγγελικών ονομάζεται «Τέλος των Ημερών». Διαβάστε λοιπόν τις απίστευτες δηλώσεις του Αμερικανού πάστορα μετά την απόφαση Τραμπ:
«Ο Εβραϊκός λαός – εγώ ήμουν εκεί, σας το λέω – πιστεύει ότι, όταν θα χτιστεί ο Ναός, θα αποκαλυφθεί ο Μεσσίας. Ο Ιησούς θα αποκαλυφθεί στον εβραϊκό λαό και θα τον αγκαλιάσουν». Όσοι νομίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύονται από κάποια ζηλωτική ιστοσελίδα, ας μπουν στην έγκυρη “Independent” να τις διαβάσουν (http://www.independent.co.uk/voices/jerusalem-donald-trump-israel-capital-decision-reason-why-evangelical-voters-us-fear-a8099321.html).
Όμως αυτός που θα έλθει και θα αγκαλιάσουν οι Εβραίοι, γιατί θα τους φέρει την εγκόσμιο κυριαρχία που αναμένουν, δεν θα είναι ο Χριστός, αλλά ο Αντί-Χριστος, ο Ψευδομεσσίας. Άλλωστε, στην χριστιανική μας παράδοση γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχει καμία άλλη Παρουσία του Χριστού, παρά μόνο η Δευτέρα Παρουσία Του, όταν θα γίνει η συντέλεια των αιώνων και θα έλθει «αποδούναι εκάστω κατά τα έργα αυτού». Την ώρα όμως της Δευτέρας Παρουσίας κανείς δεν γνωρίζει, όπως μας βεβαίωσε ο Ίδιος ο Χριστός στα ευαγγέλια.
*  Πάνω από 50 εκατομμύρια ευαγγελικοί στην Αμερική πιστεύουν ότι ο Θεός έδωσε την γη του Ισραήλ στον εβραϊκό λαό. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην προφητεία του «Τέλους των Ημερών» που προλέγει τον εβραϊκό έλεγχο ολόκληρης της Ιερουσαλήμ, έναν πόλεμο πολιτισμών και μια επιλογή των Εβραίων είτε να δεχθούν τον Χριστιανισμό είτε να πεθάνουν στην οργή του Θεού.
Μια άλλη Ευαγγελική χριστιανή, η Laurie Cardoza-Moore, ιδρύτρια και πρόεδρος της Διακήρυξης «Δικαιοσύνη στα έθνη» μιλάει ξεκάθαρα για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα! Η εν λόγω κυρία έγραψε τα εξής αποκαλυπτικά στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz: «Οι Χριστιανοί αναγνωρίζουν τη βιβλική σύνδεση των Εβραίων με την καθιέρωση της Ιερουσαλήμ από τον βασιλέα Δαβίδ ως πρωτεύουσας του αρχαίου Ισραήλ και της τοποθεσίας του τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο Ναό. Σύμφωνα με τους προφήτες, τον Ιεζεκιήλ, τον Ησαΐα και τον Απόστολο Ιωάννη, όλος ο Ισραήλ περιμένει την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού. Ο Πρόεδρος Donald Trump μπορεί να εφαρμόσει μία από τις πιο βιβλικές ιστορικές πρωτοβουλίες της Προεδρίας του, επιτρέποντας να τεθεί σε ισχύ το πρώτο βήμα της Πράξης για την Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ».
Όλοι αυτοί οι Ευαγγελικοί, που αποτελούν το 30% της εκλογικής βάσης του Τραμπ, τον πίεσαν να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την μεταφορά της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και ο Τραμπ, που βάλλεται από παντού, υπέκυψε στις πιέσεις τους, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τους βασικούς υποστηρικτές του.
Η έλευση του Αντιχρίστου σε χρόνο που κανείς δεν γνωρίζει δεν είναι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει. Ο άγιος Παΐσιος συνήθιζε να λέει σε όσους τον ρωτούσαν για αυτό το θέμα: «εσείς να είστε με τον Χριστό και να μην φοβάστε τίποτε».
Το γεγονός όμως ότι δυστυχώς υπάρχουν χριστιανοί, οι οποίοι πιστεύουν σε μία άλλη παρουσία ενός Μεσσία, εκτός από την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, και αναμένουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομόντα, δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του χριστιανικού κόσμου στις ΗΠΑ δεν διαφέρει ουσιαστικά στον τρόπο σκέψης του από τους Εβραίους και από τις προσδοκίες τους.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ! Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

~ Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται μεταβολή του καιρού το Σάββατο (16/12/2017) από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.
 Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Το Σάββατο (16/12/2017):
Από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η κεντρική Στερεά, πιθανόν η ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8, και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.
 Την Κυριακή (17/12/2017):
Μέχρι τη νύχτα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η δυτική Ελλάδα.
 Καλλιάνος: Κακοκαιρία - εξπρές το Σαββατοκύριακο
Κακοκαιρία - εξπρές προβλέπει για το Σαββατοκύριακο και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τη σκόνη και τους ισχυρούς νοτιάδες.
 Αναλυτικά, η πρόγνωση του:
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ
Σε αντίθεση με τις εξαιρετικές για την εποχή συνθήκες που διανύουμε τις τελευταίες ημέρες, όπου κυριαρχεί ο ήλιος, οι εξασθενημένοι άνεμοι και οι αυξημένες τιμές στον υδράργυρο, όλα φαίνεται ότι θα αλλάξουν από το προσεχές Σάββατο, αφού αναμένονται γενικευμένες βροχές σε όλη την Ελλάδα αλλά και ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική.
 ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ
Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε έως και την Παρασκευή, είναι λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και τίποτα παραπάνω. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και μάλιστα, αργά το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά, θα υπάρξουν περιοχές όπου η θερμοκρασία θα αγγίζει και τους 20°C. Οι άνεμοι μέχρι και την Παρασκευή δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
 ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ
Το αίτιο της προσεχούς μεταβολής του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα έρθει από την Αδριατική και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα περάσει πάνω από τις βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας μας, όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τα ανατολικά Βαλκάνια. Το βαρομετρικό χαμηλό αυτό, θα εφοδιαστεί με μεγάλα ποσά υγρασίας καθώς θα περνά πάνω από την Αδριατική και θα εναποθέσει την υγρασία αυτή με τη μορφή ακόμη και ισχυρών βροχοπτώσεων.
 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
Η κακοκαιρία στη χώρα μας θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, και κυρίως από τη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος). Βέβαια, θα έχει ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και σε περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και της νότιας Κρήτης, αλλά ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα μας έρθει από τα δυτικά.
 ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα έχουν την τάση να "προχωρήσουν" ανατολικότερα, και έτσι από το μεσημέρι του Σαββάτου θα επεκταθούν οι βροχοπτώσεις και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και προς το απόγευμα και στα υπόλοιπα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.
 ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα βρέξει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα (αν διατηρηθούν ασφαλώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία). Όμως θα υπάρξουν κάποια διαμερίσματα όπου οι βροχές θα είναι περισσότερες και επομένως εκεί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα.
 Τα διαμερίσματα αυτά θα είναι τα εξής ακόλουθα:
 - Κεντρικό και νότιο Ιόνιο
- Ήπειρος
- Δυτική Στερεά
- Δυτική κεντρική και νότια Πελοπόννησος
- Θράκη
 ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 9 ΜΠΟΦΟΡ
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, και καθώς το βαρομετρικό θα περνάει πάνω από την Ελλάδα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Φαίνεται ότι ειδικά σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσει ακόμη και τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να είναι κάπως δύσκολη η κατάσταση, ειδικά για τις περιοχές που ήδη θα έχει βρέξει ή θα συνεχίζει να βρέχει κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, όπως για παράδειγμα η Θράκη.
 ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των νοτιάδων, θα μας επισκεφτούν και ποσότητες σκόνης από την Αφρική (πιο αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας), με αποτέλεσμα ορισμένες από τις βροχές που θα εκδηλωθούν διάσπαρτα στη χώρα να είναι και λασποβροχές.
 ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΟΡΕΙΝΑ
Πάνω από τα 1800 μέτρα θα χιονίσει στη βόρεια Ελλάδα και ακόμη πιο ψηλά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις δεν θα μπορέσουν να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά λόγω των νοτιάδων που θα κρατήσουν αυξημένες τις θερμοκρασιακές τιμές.
 ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περίπου από το μεσημέρι του Σαββάτου (ίσως και λίγο νωρίτερα) θα ξεκινήσει να βρέχει τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι βροχές θα είναι γενικευμένες στους νομούς, και επομένως δεν μιλάμε για φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.
 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ
Και την Κυριακή θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικές αυτή τη φορά βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, όμως, τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια δεν θα μοιάζουν με αυτές του Σαββάτου. Παρ' όλα αυτά, όμως, η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να σημειώνει σταδιακή πτώση λόγω της βαθμιαίας στροφής των ανέμων σε βορειοδυτικούς, με αποτέλεσμα κάποιες χιονοπτώσεις να κατέβουν λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.
 ΥΓ: Επειδή απέχουμε 3 ημέρες μέχρι το Σάββατο, όπου αναμένεται η έναρξη της κακοκαιρίας, η οποία όμως θα είναι εξπρές, ίσως υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα προγνωστικά στοιχεία που μόλις σας έδωσα. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως σε μια τέτοια περίπτωση».  newsbomb.gr

*** Ποιος νηστεύει; Αυτός που τρώει δύο πιάτα φασόλια ή αυτός που τρώει ένα βραστό αυγό;
Ρώτησε κάποιος τον , ποιος καλύτερα, σε περίοδο νηστείας, αυτός που τρώει δυο πιάτα ανάλαδη φασολάδα, χαλβά κ.λπ., ή αυτός που τρώει ένα αυγό σφικτό;
~ Χωρίς περιστροφές ο Επιφάνιος απάντησε:
-Ο πρώτος! Ο δεύτερος κάνει απλώς δίαιτα.
Πράγματι, χωρίς να σημαίνει ότι στην νηστεία δεν έχει σημασία και ο ποσοτικός περιορισμός των τροφών, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:
το νόημα της νηστείας είναι πρωτίστως η υπακοή στην εντολή του Θεού.
Δεν νηστεύουμε μόνο για εγκράτεια, αλλά για να εκτελέσουμε την εντολή της νηστείας, που είναι εντολή της Εκκλησίας, δηλαδή εντολή του Θεού.
Ο στάρετς Βαρσανούφιος της Όπτινα έλεγε ότι, όταν ήταν στον κόσμο, έκανε 1.000 μετάνοιες χωρίς καθόλου κόπο.
Όταν ήλθε στο Μοναστήρι ως δόκιμος, ο Γέροντάς του του είπε να κάνει μόνο 33.
~ Ο Βαρσανούφιος αντέδρασε, λέγοντάς του ότι στον κόσμο έκανε 1.000.
Ο Γέροντάς του του είπε: κάνε τις 33 και μετά θα δούμε.
Μετά από λίγες μέρες πήγε στον Γέροντά του και τον παρακάλεσε να του μειώσει και τις 33 μετάνοιες που έκανε, γιατί ήταν αδύνατον να τις κάνει όλες!
Είναι δηλαδή φανερό ότι, όταν ο άνθρωπος κάνει κάτι από μόνος του, δεν έχει πόλεμο από τον διάβολο.
Όταν όμως κάνει κάτι από υπακοή στο θέλημα του Θεού, από υπακοή στην Εκκλησία, από υπακοή στον πνευματικό του, τότε έχει μεγάλο πόλεμο από τον σατανά, γιατί αυτός ξέρει ότι τότε η πράξη αυτή έχει αξία και ο άνθρωπος θα ωφεληθεί.
Πολλοί άνθρωποι κάνουν δίαιτα από εγωισμό, δηλαδή για να κρατήσουν την σιλουέτα τους και να αρέσουν στους ανθρώπους εξωτερικά.
Αυτό φυσικά δεν είναι νηστεία.
Εάν τους πεις να νηστεύσουν λίγες ημέρες, όπως ορίζει η Εκκλησία, αρνούνται με διάφορες προφάσεις, παρόλο που η «νηστεία» που κάνουν κατά την δίαιτά τους είναι πολύ αυστηρότερη από την νηστεία της Εκκλησίας!
Αυτό γίνεται γιατί ακριβώς η δίαιτα γίνεται με το θέλημα του ανθρώπου και έχει κίνητρα ατομικιστικά, ενώ η νηστεία γίνεται με την εκκοπή του θελήματος του ανθρώπου και από αγάπη στον Θεό. Είναι δηλαδή μία προσφορά, μία θυσία προς τον Θεό.
Για αυτό και η δεύτερη αγιάζει, ενώ η πρώτη όχι.
Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία πρώτα πρώτα ο άνθρωπος να τηρεί τις νηστείες, που έχει ορίσει η Εκκλησία μας, δηλαδή της Τετάρτης και της Παρασκευής, τις δύο Σαρακοστές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, την νηστεία των Αγίων Αποστόλων, την νηστεία της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο και κάποιες περιστασιακές νηστείες (29 Αυγούστου, 14 Σεπτεμβρίου).
Ταυτόχρονα θα πρέπει ο άνθρωπος να διεξάγει έναν διαρκή αγώνα νηστείας και εγκράτειας σέ ολη του την ζωή, εάν θέλει να βρίσκεται κοντά στον Θεό.
Ο Χριστός έχει πει πει ότι αυτό το γένος των δαιμόνων δεν νικιέται, παρά μόνο με προσευχή και νηστεία.

*** Ποιές είναι οι νηστείες-Γιατί νηστεύουμε
~ Η νηστεία αδελφέ είναι εντολή του . Η πρώτη και η πιο παλιά από όλες. Την έδωσε στούς πρωτοπλάστους μέσα στον παράδεισο,για να μπορέσουν να προφυλαχθούν οι πρωτόπλαστοι από επικίνδυνο και πρόωρο χρήση του δέντρου της .
* Έδωσε σε αυτούς εντολή ο καλός θεός να μην φάνε (να νηστέψουν δηλαδή) από αυτό το δέντρο, έως ότου με την άσκηση και την τελείωση που από αυτήν θα προέλθει, να γίνουν ώριμοι.
Αυτοί όμως με την σύσταση του διαβόλου και την δική τους ελευθερία, παράκουσαν την εντολή του θεού και εξετροχιάσθηκαν από την οδό της τελειώσεως, και ήταν αδύνατο πλέον να φτάσουν στην αθανασία και την θέωση για την οποίαν ήταν πλασμένοι.
Η νηστεία έκτοτε θεωρείται βασικό «εργαλείο» στην καταπολέμηση του διαβόλου και του κακού εαυτού μας … Ο Χριστός μας, τόνισε ακόμη περισσότερο την αξία της νηστείας. Είπε: «Το γένος τούτο ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία» . Δηλ. με τη νηστεία πολεμάμε τον διάβολο και νικάμε τις πονηρίες του καθώς και γίνεται ευαίσθητη η ανθρώπινη μας φύση στην αγάπη Του και στη χάρη Του.
Δεν μπορούμε να λεγόμαστε Χριστιανοί και να λέμε ότι αγαπάμε το Χριστό, όταν δεν τηρούμε τις εντολές Του… και μάλιστα την πρώτη από όλες. Η νηστεία που προηγείται Πάσχα, Χριστουγέννων μας βοηθάει ακόμη για να ζήσουμε και να βιώσουμε στην ύπαρξη μας το γεγονός της κάθε εορτής.
Μην ξεχνάμε επίσης πως μαζί με την νηστεία των τροφών πρέπει να φροντίζουμε και για την νηστεία των παθών μας ,σε πολλούς δε ύμνους τις Εκκλησίας μας καθώς και στην Πατερική πρακτική θεωρείτε ολοκληρωμένη η νηστεία μας μόνο, όταν φροντίζουμε απαραίτητα και για τα δύο, και την νηστεία των τροφών και την νηστεία των παθών.
Έτσι λοιπόν, οι Άγιοι μας καθόρισαν εμπνεόμενοι από το άγιο Πνεύμα για την ζωή των Χριστιανών, όσο αφορά το φαγητό, στο τι πρέπει να τρώμε την κάθε ημέρα και εποχή.
Για την νηστεία των παθών καλό είναι να μην κάνει ο καθένας όπως αυτός νομίζει, αλλά να αφεθεί στην διάκριση και να συμβουλεύετε τον πνευματικό του πατέρα, (τον εξομολόγο του δηλαδή.)
Ας ακούσουμε δυο χαρακτηριστικούς λόγους των αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και του οσίου Ηλία για την πραγματική νηστεία. Λέει ο Άγιος Βασίλειος:
»MΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ όμως το καλό της νηστείας μόνο στην αποχή από το φαγητό. Γιατί πραγματική νηστεία είναι μόνο να μην κάνεις τίποτε άδικο. “Να λύνεις κάθε δεσμό αδικίας”. Συγχώρησε τον πλησίον σου για το κακό που σου έκανε και ξέχασε αυτά πού σου χρωστάει.
“Η νηστεία σας να είναι καθαρή απο δικαστικές πράξεις και προστριβές.” Κρέας δέν τρως αλλά κατασπαράζεις τον αδελφό σου. Νηστεύεις το κρασί αλλα εισαι σπάταλος στις αδικίες. Περιμένεις να έρθει το βράδυ για να φάς αλλά ξοδεύεις ολη την ημέρα σου στα δικαστήρια. “ Αλοίμονο σε κείνους που δεν μεθάνε απο κρασί αλλα απο τις αδικίες.
ΝΟΜΙΖΩ λοιπόν οτι καμμιά συμβουλή δεν μπορεί να αγγίξει τόσο την ψυχή του λαίμαργου και να τον αλλάξει οσο και μια τυχαία μόνο συνάντηση με τον εγκρατή. Και μού φαίνεται πως αυτό σημαίνει να τρως και να πίνεις με τέτοιο τροπο που να αποτελεί τιμή για το Θεό, ώστε ακόμα και στο τραπέζι να λάμπει η ζωή μας ενα καλό εργο, και να δοξάζεται ο ουράνιος Πατέρας μας. »
Λέει ο όσιος Ηλίας:
Μερικοί προσέχουν πολύ την είσοδο των φαγητών, αλλά αδιαφορούν για την έξοδο των λόγων. Δεν έχουν μάθει να διώχνουν την οργή απ’ την καρδιά τους, και την επιθυμία από την σάρκα τους, όπως λέει ο Εκκλησιαστής, όμως έτσι μόνο κτίζεται η καθαρή καρδιά από το Πνεύμα που ανακαινίζει.
Έτσι λοιπόν οι νηστείες της εκκλησίας έχουν αναλυτικά :
Α) Hμέρες αυστηρής νηστείας:
Είναι η Tετάρτη και η Παρασκευή όλου του χρόνου και ιδιαίτερα των περιόδων νηστείας (σαρακοστών).
Νηστεία σημαίνει, φαγητό xωρίς λάδι.
Την Παρασκευή νηστεύουμε επειδή Παρασκευή σταυρώθηκε ο Κύριος, σταυρώvουμε με την νηστεία μας τον κακό εαυτό μας, για να μας ελεήσει τους ανάξιους, όπως ελέησε τον σταυρωμένο ευγνώμονα ληστή.
Την Tετάρτη για να θυμόμαστε ότι ένας φίλος του Τον πρόδωσε ημέρα Τετάρτη, και να το συνειδητοποιούμε ότι κι εμείς, παρ’ ότι είμαστε φίλοι Του, είναι δυνατό, αν δεν προσέχουμε και δεν αγωνιζόμαστε , να Τον προδώσουμε.
‘Όταν τις ημέρες που έχουμε χρέος να κάνουμε αυστηρή νηστεία συμπέσει κάποια εορτή, γίνεται «κατάλυση» (δηλ. χαλάρωση της νηστείας):
Αν είναι εορτή αγίου τρώμε λάδι, αν είναι εορτή της Παναγίας ή του Προδρόμου τρώμε ψάρι.
Οι ημέρες: Δευτέρα, Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή είναι ημέρες καταλύσιμες, δηλ. τρώμε απ’ όλα ό,τι θέλουμε, εκτός από τις περιόδους νηστειών.
Το Σάββατο και την Κυριακή δεν επιτρέπεται ποτέ να γίνει αυστηρή νηστεία, δηλ. χωρίς λάδι. ‘Όλο το xρόνo ένα μόνο Σάββατο νηστεύουμε το λάδι, δηλ. το Μεγάλο Σάββατο, επειδή την ημέρα αυτή ο Xριστός είναι σωματικά στον τάφο και η ψυχή Του έχει κατέβει στον Άδη να αναστήσει τον προπάτορα Αδάμ.
β)
1. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή:
Aρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή της Αναστάσεως. Είναι η πιο αυστηρή νηστεία όλου του χρόνου. Γίνεται προς τιμήν του Χριστού και ιδίως του Πάθους Του για μας. Κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή γίνονται οι εξής καταλύσεις:
Οποια μέρα και αν πέσει του Ευαγγελισμού τρώμε ψάρι, και των αγίων 40 Μαρτύρων τρώμε λάδι. Το ίδιο και στις 26 Μαρτίου εορτή της Συνάξεως αρχαγγέλου Γαβριήλ.
2. Η νηστεία των Χριστουγέννωv:
Από 15 Νοεμβρίου μέχρι και 24 Δεκεμβρίου. Κατά την νηστεία αυτή τρώμε ψάρι (όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής) από την αρχή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου (του Αγίου Σπυρίδωνα).
3. Νηστεία της Παναγίας:
Από 1 Αυγούστου μέχρι και 14 Αυγούστου. Νηστεύουμε προς τιμήν της Παναγίας και για την ψυχή μας. (Επειδή και η Παναγία νήστεψε 15 ημέρες, πριν από την Κοίμησή της για την ψυχή της σύμφωνα με την παράδοση ) Αν εκείνη νήστεψε για την ψυχή της, τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Η νηστεία είναι αυστηρή. Ψάρι τρώμε μόνο στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας (6 Αυγούστου).
~ 4. Νηστεία των Αγίων Αποστόλων:
Από την Δευτέρα μετά την Kυριακή των Αγίων Πάντων μέχρι τις 28 Ιουνίου. Συνήθως η νηστεία αυτή είναι πολύ μικρή. Νηστεύουμε Τετάρτη και Παρασκευή. ‘Όλες τις άλλες ημέρες, τρώμε αν θέλουμε ψάρι, μέχρι τις 24 Ιουνίου (Γενέθλιον του Προδρόμου). Από 25 μέχρι 28 Ιουνίου νηστεύουμε αυστηρότερα προς τιμήν των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Αν η εορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου) και των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου) πέσουν ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, τρώμε μόνο ψάρι. Αν πέσουν οποιαδήποτε άλλη ημέρα τρώμε από όλα.
Γ) Αυστηρή Νηστεία κάνουμε και στις εξής ημέρες:
1. 5 Ιανουαρίου (Παραμονή Θεοφανείων).
2. 14 Σεπτεμβρίου (Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), γιατί είναι κάτι το ανάλογο με την Μεγάλη Παρασκευή.
3. 29 Αυγούστου (αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου) σε ένδειξη πένθους για την άδικη θανάτωση του αγιοτέρου ανθρώπoυ της παγκόσμιας Ιστορίας (Aνώτερη από τον Πρόδρομο είναι μόνο η Παναγία).
Αν οι τρεις αυτές ημέρες τύχουν Σάββατο ή Kυριακή, τρώμε λάδι.
Ξανά υπογραμμίζουμε: ένα Σάββατο νηστεύουμε το λάδι, το Μ. Σάββατο, και καμιά Kυριακή!!! Γιατί η Kυριακή είναι εορτή χαρμόσυνη, εορτή της Ανάστασης του Χριστού.
δ) Περίοδοι Απολυτές.
Η Εκκλησία δεν καθώρισε μόνο περιόδους νηστείας, καθώρισε και περιόδους «απολυτές» , που τρώμε από όλα, όλες τις ημέρες και την Tετάρτη και την Παρασκευή.
Τέτοιες περίοδοι είναι οι εξής:
1. Το Δωδεκαήμερο. Δηλ. από 25 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Iανουαρίου, με εξαίρεση την παραμονή των Θεοφανείων, που νηστεύουμε .
2. Η Διακαινήσιμος, δηλ. η εβδομάδα του Πάσχα.
3. Η εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή (μέχρι των αγίων Πάντων).
4. Οι τρεις εβδομάδες που προηγούνται της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Απόκριες). Κατά τις 3 αυτές εβδομάδες έχουμε μια ποικιλία διατάξεων, που είναι οι εξής:
– Την πρώτη εβδομάδα (του Τελώνου και Φαρισαίου) τρώμε όλες τις ημέρες από όλα.
– Την δεύτερη εβδομάδα ( από του Ασώτου μέχρι των Απόκρεω ) τρώμε από όλα, αλλά νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή χωρίς λάδι.
– Την Τρίτη εβδομάδα, της Τυρινής, τρώμε από όλα τα άλλα εκτός από κρέας, όλες τις ημέρες΄ τρώμε και την Tετάρτη και την Παρασκευή.

*** Αδιανόητη δήλωση Κοτζιά: Ο Ερντογάν έδωσε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ λόγω… Survivor

~ Τα έχουμε ακούσει όλα και τίποτα δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει. Κι όμως, πάντα η κυβέρνηση θα βρει κάτι να μας εκπλήξει- δυσάρεστα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κλήθηκε να ενημερώσει για την επίσκεψη Ερντογάν αλλά και για τη  συνέντευξη που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον ΣΚΑΙ.
Ο κος Κοτζιάς είπε ότι ο Ερντογάν είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά άλλαξε γνώμη έπειτα από παρέμβαση του τούρκου επιχειρηματία στο χώρο των ΜΜΕ,  Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος είναι σύμβουλος του και συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καθώς είναι παραγωγός του reality show «Survivor»…

*** ΒΟΜΒΑ Πούτιν για τις εκλογές! Έμειναν όλοι άφωνοι

~  Την πρόθεση του να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2018, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου του.
Σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Govorit Moskva», ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε: «Θα κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με το κυβερνών κόμμα ‘Ενωμένη Ρωσία’ που ο λαός απεχθάνεται».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποιος είναι ο Πούτιν από πολιτικής άποψης», ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι θα ήθελε να είναι κάποιος που να απολαμβάνει την ευρεία υποστήριξη του ρωσικού λαού.
Ερωτηθείς για τις συμφωνίες πυραύλων και τη συνθήκη START, αν θα επιβιώσει κι αν θα υπάρξει ένας νέος αγώνας στον τομέα των εξοπλισμών, ο Πούτιν σχολίασε: «Δεν αποχωρήσαμε από τις θεμελιώδεις πυραυλικές συνθήκες - τη συνθήκη ΑBM - οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό. Οι ΗΠΑ εγκατέστησαν αμυντικούς πυραύλους στη Ρουμανία, τους ‘Aegis’, και τους μετακίνησαν σε παραθαλάσσιες περιοχές».
Σε άλλη ερώτηση του τηλεοπτικού καναλιού «Rossiya 1», αναφέρθηκε στο θέμα της Αρκτικής: «Τα θέματα ασφάλειας στην Αρκτική είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Η Αρκτική θα κάνει τη Ρωσία πλούσια, εκεί είναι οι πηγές ενέργειας», σημείωσε.
Σχετικά με το θέμα των ρωσοαμερικανικών επαφών κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι: «Αυτό επινοήθηκε από τους πολέμιους του προέδρου Τραμπ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι υπονομεύουν τη δική τους χώρα, δεν δείχνουν σεβασμό προς τους Αμερικανούς που ψήφισαν τον Τραμπ».
Σε ότι αφορά τις επαφές μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών, ο Πούτιν υποστηρίζει ότι είναι συνηθισμένη πρακτική για τους διπλωμάτες να μιλάνε: «Τι είναι τόσο παράξενο σε αυτό; Γιατί έχετε αυτή την ρωσική υστερία  της κατασκοπείας;».
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «εναπόκειται στον αμερικανικό λαό να εκτιμήσει το Τραμπ, όχι εγώ... Αλλά κοιτάξτε τις αγορές, είναι πάνω, υποδεικνύοντας στους επενδυτές να τον εμπιστεύονται. Σεβόμαστε επίσης την αντιπολίτευση των ΗΠΑ. Δεν ξέρω αν ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει την ίδια επιθυμία να συνεργαστεί στενά μαζί μας, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στενά για μια σειρά θεμάτων».
~Russia: President Putin holds annual press conference : https://youtu.be/Cq2U683LIIo  .-

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ από τη Β. Κορέα κατά ΗΠΑ: «Θα απαντήσουμε ΑΝΕΛΕΗΤΑ σε οποιοδήποτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ»...

~ Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παίρνει ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο» και κάνε «μεγάλο βήμα» προς τον πυρηνικό πόλεμο επιδιώκοντας ναυτικό αποκλεισμό, δήλωσε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Πιονγιάνγκ δήλωσε επίσης ότι θα απαντήσει «ανελέητα» στα μέτρα εναντίον οποιουδήποτε αποκλεισμού, καθώς θα θεωρούσε μια τέτοια κίνηση ως «πράξη πολέμου».
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας πιστεύει ότι οποιοσδήποτε αποκλεισμός θα αποτελούσε «παράλογη παραβίαση» της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειάς της, ανέφερε το KCNA, αναφέροντας έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Rex Tillerson, ανέφερε στο παρελθόν το «δικαίωμα στην απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας εμπορευμάτων μεταφοράς» προς και από το Βορρά, μετά το τελευταίο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραυλικό που εκτοξεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου.

*** Πούτιν για Τραμπ: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρέα»! Ζήτησε στενότερες σχέσεις...

~ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου ότι θα μπορούσε να πάει κάπου έξω μαζί με τον ηγέτη των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Με τον κ. Τραμπ απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο με το όνομα», εννοώντας δηλαδή με άνεση. «Πιθανότατα, ναι» είπε ο Πούτιν μόλις ρωτήθηκε εάν θα πήγαινε μαζί του κάπου.
Στη συνέχεια ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως ελπίζει ότι ο Τραμπ θα καθιερώσει στενότερες επαφές με τη Ρωσία:
«Ελπίζω ότι σταδιακά θα έχει ευκαιρίες να ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία, κάτι με το οποίο θα πραγματοποιήσει και μέρος των εκλογικών υποσχέσεών του».  Με πληροφορίες από RT

*** Αυτός είναι ο νέος Ρωσικός ΠΥΡΑΥΛΟΣ-ΤΡΟΜΟΣ για το ΝΑΤΟ! Πανηγυρίζει το Κρεμλίνο... (VIDEOS)

~ Στις 24 Νοεμβρίου, ένας νεοεισαγόμενος Ρωσικός πύραυλος διαφυγής έπληξε επιτυχώς έναν δοκιμαστικό στόχο.
Πρόκειται για τον πύραυλο PRS-1M ο οποίος είναι η νεώτερη προσθήκη στο σύστημα A-135 αντι-βαλλιστικού συστήματος προστασίας της Μόσχας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την επιτυχημένη δοκιμή του νέου πυραύλου στις 24 Νοεμβρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.
Η θέση περιελάμβανε βίντεο από την πραγματική δοκιμή των πυραύλων, η οποία δείχνει τις εξαιρετικές δυνατότητές τους.
Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις απίστευτες δυνατότητες του πυραύλου που πλέον έχει μπει κι επίσημα στο Ρωσικό αντι-βαλλιστικό σύστημα:
~Russia Successfully Tested an Upgraded PRS-1M Interceptor Missile : https://youtu.be/R9-xPJLHxG0  .-
~ Russia Successfully Tested PRS-1M interceptor Missile : https://youtu.be/9L7ldlrJ98g  .-
~ Interesting Facts About The Newest Russian PRS-1M Interceptor Anti Ballistic Missile : https://youtu.be/_J-HfOSCAmE
Με πληροφορίες από Russia Insider

*** ΒΟΜΒΑ! ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ βουλευτής...

~ Αυτοκτόνησε, το βράδυ της Τετάρτης, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Κεντάκι, Νταν Τζόνσον, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίησης μίας έφηβης στο υπόγειο του σπιτιού του, αναφέρει δημοσίευμα του crashonline.gr
Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, ο 57χρονος πολιτικός οδήγησε το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο σημείο μιας γέφυρας του Mount Washington και αυτοπυροβολήθηκε.

Είναι πραγματικά φοβερό το πόσο μεγάλη μόδα έχει γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνονται καταγγελίες για παρενόχληση. Έχει γίνει τόσο μόδα που φαίνεται ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο για να πλήξουν την ηθική κάποιου...

***  Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ του Κ. Βελόπουλου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ που έρχεται... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Φαίνεται ότι οδηγούμαστε στην «τελική λύση» στο ζήτημα του Σκοπιανού, και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς σε ξεπούλημα της Μακεδονία μας.
Αυτά όλα ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, τα είχε προβλέψει. Πολλές φορές μίλησε για τις συζητήσεις που γίνονται κάτω από το τραπέζι και την αποδοχή του ονόματος Μακεδονία για το γειτονικό κράτος από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.
Δείτε μια από τις πολλές ομιλίες του κ. Βελόπουλου στη βουλή για το μείζον εθνικό αυτό θέμα. Γιατί Ελληνικές πατριωτικές φωνές έχουν περάσει από το κοινοβούλιο, και δεν θα πρέπει να τις ξεχνάμε:
Βίντεο : Βελόπουλος - Βουλή ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ 18-11-10 , https://youtu.be/E9jJ61VmnoI  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 67-65, (32-40)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14  , 17-26 , 18-18 , 17-7  .- ^

~Αναλυτικά:
27/10/2010: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 73-61
02/12/2010: Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 86-69
15/01/2016: Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 72-77
10/03/2016: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 72-71
22/12/2016: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68
27/01/2017: Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 83-77
14-12-2017:Μπαμπεργκ-Ολυμπιακός 67-65

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  89-90(42-41) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-16  , 18-25 , 22-22 , 25-27 .- ^
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΚΙΜΚΙ ΜΟΣΧΑΣ 93-84  , (47-48) .-^
Τα δεκάλεπτα : 27-26 , 20-2220-18 , 26-18 .- ^
ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  87-75 , (40-38) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-15 , 25-23 , 28-14 , 19-23 .- ^

~** Αύριο  Παρασκευή 15-12-2017  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΜΑΚΜΠΙ Τ. Α.
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

  ***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ      εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.    εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ    εκτός
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ       εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ παρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ    εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   εκτός
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   εκτός
  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

  ~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε   11 -/-12  αγωνιστικές       
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2   
Ολυμπιακός 9-3            ^   
 Φενέρμπαχτσε 8-4       ^     
Παναθηναϊκός 7-4   
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4     
Κίμκι             7-5             ^          
Ζαλγκίρις Κάουνας 7-5  ^  
Μπάμπεργκ   6-6             ^
 ---------------------
Ρεάλ Μαδρίτης 6-6        ^
Μπασκόνια     5-6         
Μπαρτσελόνα 4-8          ^
 Ερυθρός Αστέρας 4-7   
~~~~~~~~~~~
Ουνικάχα  Μάλαγα    4-8    ^  
Βαλένθια   3-8                
Αναντολού Εφές 3-8   
Αρμάνι Μιλάνο   3-8       
 
***


~ ~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* AΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 04 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
 ~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-08-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-09-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-10-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας (2)- ARFARA NEWS  -2- Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/2-news-2-10-2017.html .-
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 και 10  Δεκεμβρίου 2017 :Μια επισκόπηση -ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/09-10-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από  το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-11-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-13-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-14-2017.html .-
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017  , 
Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News  (2) Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το  2008 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-2-14-2017.html .- 
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5942   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3802  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 563   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου