Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.
Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 ,.
~

 
 
~ Πολλοί νεκροί , κάθοντε στου αρρώστου το κρεβάτι ...!
 
  ~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .-

~ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ :
            https://youtu.be/ciwrrQUFAeE   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ
 
~ 15 Ιανουαρίου
Μαρτύρων Ελένης, Ελπιδίου, Δάνακτος και Πανσοφίου. Οσίων Παύλου του Θηβαίου (1) και Ιωάννου του «Καλυβίτου» (2). Γερασίμου Παλλαδά, πατριάρχου Αλεξανδρείας.
(1) Καταγόταν από πλούσια οικογένεια της κάτω Θηβαίδος της Αιγύπτου. Σε ηλικία 15 ετών, όταν έχασε και τους δύο γονείς του κατά τον διωγμό του αυτοκράτορα Δεκίου, κατέφυγε στην έρημο. Λόγω της μεγάλης πνευματικότητας, της ταπεινοφροσύνης και της μόρφωσής του, πλήθη μοναχών αλλά και λαού προσέρχονταν να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Μέγας Αντώνιος. Όταν όμως αυτός επέστρεψε ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα για να τον ξανασυναντήσει βρήκε τον όσιο πεθαμένο και δύο λιοντάρια να στέκουν κοντά στο τάφο του και να τον σκάβουν με τα νύχια τους.
(2) Γεννήθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα. Γονείς του ήταν ο συγκλητικός Ευτρόπιος και η Θεοδώρα. Σε νεαρή ηλικία και μη θέλοντας να ακολουθήσει τη λαμπρή καριέρα των δύο μεγαλύτερων αδελφών του, εγκατέλειψε κρυφά το πατρικό του σπίτι και ήλθε στην μονή των Ακοιμήτων όπου έγινε μοναχός. Αργότερα, όταν πληροφορήθηκε τη μεγάλη πίκρα της μητέρας του επειδή ο πατέρας του διήγε κοσμική ζωή, αποφάσισε με την συγκατάθεση του ηγουμένου της μονής να επιστρέψει στους γονείς του. Στους γονείς του παρουσιάσθηκε ως απλός μοναχός. Υπέκυψε όμως στις παρακλήσεις τους να μείνει κοντά τους υπό τον όρο να του κατασκευάσουν ένα καλύβι στο βάθος του πατρικού του περιβολιού. Εκεί παρέμεινε τρία χρόνια και με τη χάρη του Θεού και τις δικές του αγνές προσπάθειες κατόρθωσε να επαναφέρει τους γονείς του στο δρόμο του Θεού. Όταν αποκάλυψε στη μητέρα του την αληθινή του ταυτότητα παρέδωσε στον Κύριο την μακάρια ψυχή του.
~ Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Δε διστάζουμε να κάνουμε συλλαλητήριο, αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή» (ΒΙΝΤΕΟ)
\~  Για το θέμα της Μακεδονίας και των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.
* Ο Παναγιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Εκκλησία δεν έχει σκοπό να διαταράξει τις συζητήσεις αυτές, αλλά η θέση της συμπίπτει με αυτή όλων των Ελλήνων, πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Παράλληλα, σχολίασε και το γεγονός πως η Μητρόπολη και η Εκκλησία της Ελλάδος δε θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της διπλωματίας.
Ο Μητροπολίτης Ανθιμος είπε συγκεκριμένα:
«Ελλάδα ίσον Μακεδονία, Μακεδονία ίσον Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Κάποιες μεγάλες χώρες θέτουν αυτά θέματα, εμείς όμως ξέρουμε τι είναι η Μακεδονία. Δε διεκδικούμε τίποτα, αλλά έρχονται αυτοί και ζητούν συμβιβασμό για το όνομα. Κάποιες χώρες, όπως η Βουλγαρία, παραμονεύουν ώστε να έχουν κέρδη υπέρ τους.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει Ελληνας που δεν αγωνίζεται για το καλό της Ελλάδας. Υπάρχει διπλωματία που είναι γεμάτη σκοτάδια και φώτα, που δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει κάτω από τα πόδια σου. Θέλουμε να μείνουμε ελεύθεροι και δυνατοί.
Η Εκκλησία μας και όλοι εμείς αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την πατρίδα μας. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια διπλωματική προσπάθεια. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ τον ακούμε και παρέχει εχέγγυα εμπιστοσύνης. Σε μια προσπάθεια που θα νοθεύσει την Μακεδονία, τότε δε θα δοθεί λύση.
~ Την Μακεδονία μας την αγαπούμε. Είναι η ύπαρξή μας. Θέλουμε όλοι οι Ελληνες να κυριαρχεί η αγάπη και η ομόνοια. Δε θέλουμε να υποταχθούμε, να δώσουμε ό,τι έχουμε. Η Εκκλησία δε θα διαταράξει αυτή την υπόθεση. Θα περιμένουμε να περάσει η πρώτη αυτή φάση. Ας μην αμφισβητούμε ο ένας Ελληνας τον άλλον.
Εχουμε διοργανώσει τρία συλλαλητήρια και είχαν μεγάλα αποτελέσματα. Δε διστάζουμε να κάνουμε συλλαλητήριο, αλλά πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν πρέπει να ενεργούμε αντίθετα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις του κράτους μας. Ποιος στρατηγός, διανοούμενος, δικαστής, δικηγόρος μάς λέει πως τώρα είναι η στιγμή για συλλαλητήριο; Αν μας το έλεγαν αυτοί, θα συμφωνούσαμε και θα συμμετείχαμε».
Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Υμνο.
Βίντεο : Απευθείας Μετάδοση - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος 14-1-2018   , https://youtu.be/nLeCpOMqIiw .-
~ Το πρώτο βήμα το κάνει ο Θεός
~ Αν θα ανταποκριθούμε ή όχι.
Όπως συμβαίνει με τον καθρέφτη.
Όσο τον καθαρίζουμε τόσο περισσότερο φως αντανακλάται, έλεγε ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος σε μια σύναξη νέων.
Όσο λίγο και αν καθαρίζουμε τον καθρέφτη της ψυχής μας, αυτό είναι μια θετική ανταπόκριση.
Δείχνει τη θέλησή μας, τη διάθεσή μας.
Την καλή μας προσπάθεια.
* Αυτό οδηγεί σε μια άμεση (σε ανύποπτο χρόνο) απάντηση του καλού Θεού με αποστολή πλούσιας Χάρης.
Ο Χριστός χτυπάει και θα χτυπάει την πόρτα της ψυχής. Θα κάνει πάντα αυτό το πρώτο βήμα.
Εμείς, όμως, θα’χουμε τη λεπτή ακοή ν’ ακούσουμε το χτύπο;
Θα ‘ναι επαναλαμβανόμενος, διακριτικός, ανεπαίσθητος.
Αθόρυβος σχεδόν…
~

***  Τα ευρήματα από τις ανασκαφές της Πύλου οδηγούν σε αναθεώρηση της γνώσης για τα μυκηναϊκά κράτη 
«Τα αποτελέσματα των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας, μας οδηγούν σε αναθεώρηση της γνώσης μας για τα μυκηναϊκά κράτη, με πραγματικά απρόσμενα ευρήματα», τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μιζούρι - Σεντ Λούις Μιχάλης Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τις ανασκαφές.
Όπως εξηγεί, «ο διοικητικός ιστός του κράτους του Εγκλιανού, απέκτησε μία διοικητική διαίρεση δύο βαθμίδων, που συνίστατο στην κεντρική πρωτεύουσα και τις περιφερειακές πρωτεύουσες». Πρόκειται, όπως προσθέτει, «για μία πρώιμη μορφή της διπλής διοικητικής διαίρεσης που απαντάται σε ομοσπονδιακά κράτη».
  Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του καθηγητή Αρχαιολογίας Μιχάλη Κοσμόπουλου στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ανταποκριτή στην Πάτρα Ηλία Κάνιστρα.
  Έχετε χαρακτηρίσει την Ίκλαινα ως μία από τις πιο σημαντικές μυκηναϊκές θέσεις που ανασκάπτονται. Τι αποκαλύπτουν;
Οι ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα έχουν φέρει στο φως μία από τις πρωτεύουσες του μυκηναϊκού βασιλείου της Πύλου. Ο λόγος για τον οποίο η Ίκλαινα είναι τόσο σημαντική είναι ότι οδηγεί σε αναθεώρηση της γνώσης μας για τα μυκηναϊκά κράτη, με πραγματικά απρόσμενα ευρήματα: Κυκλώπεια κτίρια, αναπτυγμένες αστικές δομές (πλακόστρωτους δρόμους και πλατείες, σύστημα υδροδότησης, κεντρικό αποχετευτικό σύστημα), πινακίδα Γραμμικής Β, τοιχογραφίες εξαιρετικής αισθητικής, κα. Με βάση όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τη μυκηναϊκή Ελλάδα τέτοια ευρήματα βρίσκονται μόνο στα μεγάλα παλάτια (πχ Μυκήνες, Τίρυνθα, Θήβα, Πύλο). Τα ευρήματα της Ίκλαινας μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τα υπάρχοντα στοιχεία από νέα οπτική γωνία.
  Πώς σας βοηθούν τα ευρήματα, ώστε να καταλάβετε τον τρόπο που αναπτύχθηκαν οι πόλεις και τα κράτη στην ελληνική προϊστορία;
Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη των ευρημάτων, φαίνεται ότι τα πρώτα κράτη στην Πελοπόννησο ήταν αποτέλεσμα βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε τοπικούς ηγεμόνες. Στην περίπτωση της Πύλου, φαίνεται ότι οι ηγεμόνες της Ίκλαινας και του Άνω Εγκλιανού (του λεγομένου "Ανακτόρου του Νέστορα") συγκρούσθηκαν προς τα τέλη της μυκηναϊκής εποχής και ότι ο ηγεμόνας της Ίκλαινας έχασε, με αποτέλεσμα τα εδάφη του να προσαρτηθούν στην επικράτεια του ηγεμόνα του Εγκλιανού. Έτσι, φαίνεται ότι το βασίλειο της Πύλου δημιουργήθηκε από τη βίαιη προσάρτηση των εδαφών διαφόρων ηγεμονιών της Μεσσηνίας.
  Ποια είναι τα ευρήματα που σας έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι πολλοί από τους θεσμούς που έχουμε σήμερα, δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 3.000 χρόνια;
Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι εννοούμε με τη λέξη "θεσμοί". Δεν μιλάμε για συγκεκριμένες δομές, αλλά για γενικούς θεσμούς, όπως ο θεσμός του κράτους, δηλαδή μίας περιφέρειας με κεντρική εξουσία, στρατό, και έλεγχο επί πολλών πλευρών της οικονομίας και της κοινωνίας. Υπό την έννοια αυτή τα πρώτα βεβαιωμένα σύνθετα κράτη φαίνεται ότι εμφανίζονται στη μυκηναϊκή εποχή.
  Γιατί η Ίκλαινα θα μπορούσε να ήταν μέλος ενός πρώιμου ομοσπονδιακού κράτους, όπως για παράδειγμα, είναι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής;
Σύμφωνα με τα αρχεία της Γραμμικής Β που βρέθηκαν στον Άνω Εγκλιανό (που θεωρείται η κεντρική πρωτεύουσα του μυκηναϊκού βασιλείου της Πύλου), αν και η Ίκλαινα ήταν μία από τις δευτερεύουσες πρωτεύουσες του βασιλείου και βρισκόταν υπό την εξουσία της κεντρικής πρωτεύουσας, είχε κάποια σχετική αυτονομία (π.χ. είχε δικό της κυβερνήτη και δική της οικονομική παραγωγή). Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το σύστημα αυτό διακυβέρνησης είναι η αρχαιότερη έκφανση συστήματος διακυβέρνησης με δύο βαθμίδες, δηλαδή κεντρική εξουσία και υποκείμενες ημιανεξάρτητες περιφέρειες.
  Πώς αναπτύχθηκαν τα κράτη;
Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί ο θεσμός του κράτους, και όλοι ξέρουμε σε ποιο βαθμό κράτη και κυβέρνησης επιδρούν στη ζωή μας. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι, γιατί υπήρχαν περίοδοι στην ανθρώπινη ιστορία χωρίς να υπάρχουν κράτη, αλλά άλλες, λιγότερο σύνθετες μορφές διακυβέρνησης. Η μετάβαση από έναν κόσμο χωρίς κράτη σε έναν κόσμο όπου το κράτος είναι ο κυρίαρχος πολιτικός θεσμός αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας. Και τα πρώτα βεβαιωμένα κράτη στο δυτικό πολιτισμό γεννιούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα μινωικά κράτη της Κρήτης (περ. 2000-1500 πΧ) και τα μυκηναικά κράτη της ηπειρωτικής Ελλάδας (περ. 1600-1100 πΧ).
Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από τη Μεσσηνία (που είναι μια από τις περιοχές που και έχουν εξερευνηθεί αρχαιολογικά και μας έχουν δώσει κείμενα υπό τη μορφή πινακίδων Γραμμικής Β) φαίνεται ότι τα μυκηναϊκά κράτη γεννήθηκαν μέσω διεργασιών ενσωμάτωσης/προσάρτησης ανεξάρτητων ηγεμονιών από έναν ισχυρό ηγεμόνα. Μία από τις ανεξάρτητες αυτές ηγεμονίες ήταν της Ίκλαινας, της οποίας ο ηγεμόνας (τουλάχιστον επί τη βάση προκαταρκτικής μελέτης των ευρημάτων) φαίνεται ότι ηττήθηκε από τον ηγεμόνα του Άνω Εγκλιανού και τα εδάφη του προσαρτήθηκαν σε αυτά του Εγκλιανού. Υποθέτουμε ότι παρόμοιες εξελίξεις σημειώθηκαν και με άλλες ηγεμονίες της Μεσσηνίας, που σιγά-σιγά προσαρτήθηκαν στην ηγεμονία του Εγκλιανού.
Όπως γίνονταν οι προσαρτήσεις αυτές, οι ηγεμονίες που προσαρτούνταν διατήρησαν κάποιο βαθμό της προηγούμενης ανεξαρτησίας τους: η κάθε μία διατήρησε την πρωτεύουσά της, είχε δικό της κυβερνήτη και αντικυβερνήτη, δικούς της αξιωματούχους, δικά της ιερά, αλλά τμήμα της οικονομικής της παραγωγής ελεγχόταν από την κεντρική πρωτεύουσα του Εγκλιανού. Έτσι, με τη διατήρηση τμήματος της προηγούμενης ανεξαρτησίας τους, οι ηγεμονίες αυτές εντάχθηκαν στο διοικητικό ιστό του κράτους του Εγκλιανού, το οποίο απέκτησε μία διοικητική διαίρεση δύο βαθμίδων, που συνίστατο στην κεντρική πρωτεύουσα και τις περιφερειακές πρωτεύουσες. Πρόκειται για μία πρώιμη μορφή της διπλής διοικητικής διαίρεσης που απαντάται σε ομοσπονδιακά κράτη. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πλαφόν για πλειστηριασμούς κατοικίας θέλουν οι Μεσσήνιοι συμβολαιογράφοι 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την  πρώτη  κατοικία του φτωχού πολίτη, φαίνεται ότι είναι οι συμβολαιογράφοι της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσανατολίζονται και μετά τη λήξη της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς να θέσουν ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία της.
Μετά τη νέα τροπολογία, πλέον και για χρέη στο δημόσιο από 501 ευρώ και πάνω όλα τα σπίτια μπορεί να βγουν στο σφυρί. Μάλιστα, ορίσθηκε ότι από 1η Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα χρέη στο Δημόσιο.
  Συμβολαιογράφοι και πλειστηριασμοί
Για τη Μεσσηνία, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ ακόμα η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, για αποχή από τους πλειστηριασμούς.
Την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου, έχει ορισθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Δουμουλάκης, εκεί θα τεθεί και το θέμα της αποχής.
Στη Μεσσηνία δεν έχουν πιστοποιηθεί οι συμβολαιογράφοι, πλην ελαχίστων, για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν πιέσεις από τράπεζες για να γίνουν πιστοποιήσεις.
  Πλαφόν
Όπως διευκρίνισε ο κ. Δουμουλάκης, προσανατολίζεται στην κατάθεση πρότασης προς τη Γενική Συνέλευσή του Συλλόγου τους, να μην κάνουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 500 ευρώ και να υπάρχει ένα πλαφόν, κάτω από το οποίο  να μην δέχονται να κάνουν πλειστηριασμό δημοσίου και τραπεζών.
«Σαφώς και το πλαφόν αυτό δεν θα είναι οι 300.000 ευρώ. Σκεφτόμαστε να προσδιορίσουμε ένα ποσοστό της αξίας του ακινήτου, κάτω από το οποίο δεν θα δεχτούμε να κάνουμε πλειστηριασμό. Δηλαδή, αν οφείλει κάποιος 10.000 ευρώ, δεν μπορεί να εκπλειστηριάζεται ένα ακίνητο των 200.000 ευρώ. Είναι άδικο», διευκρίνισε ο κ. Δουμουλάκης.
Η διάταξη για το Δημόσιο έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο. Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η Εφορία μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση ακινήτου για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ. Ωστόσο, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, σε πρώτη φάση τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί δεν θα είναι πρώτες κατοικίες αλλά θα είναι ακίνητα φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία πάνω από 50.000 ευρώ.
Σε μια τέτοια προοπτική, για δίχτυ ασφαλείας τα 50.000 ευρώ σε ό, τι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο, ο κ. Δουμουλάκης είπε ότι αυτό είναι μια καλή πρόταση και θα μπορούσε να υποστηριχθεί και να μην δέχονται να κάνουν πλειστηριασμούς για οφειλές κάτω από το ποσό αυτό.
Για τη διενέργεια των πλειστηριασμών ακινήτων που θα βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί η Εφορία θα χρησιμοποιηθεί η ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα που διενεργούνται σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων κόκκινων δανειοληπτών.
Τα ακίνητα των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο όχι μόνο θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ αλλά θα εκποιούνται όσο όσο. Ο νόμος προβλέπει πλέον πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική. Τι σημαίνει αυτό για τους οφειλέτες; Με δεδομένο ότι η αγορά των ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές τιμές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται πολύ κάτω από τις αντικειμενικές σε επίπεδα που υπερβαίνουν ακόμη και το 50%, οι πλειστηριασμοί δεν θα κηρύσσονται άγονοι όπως γινόταν μέχρι τώρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πλειοδότες που θα παίρνουν τα ακίνητα των οφειλετών σε σκοτωμένες τιμές.
Μάλιστα, το τίμημα με το οποίο θα βγαίνουν στο σφυρί τα ακίνητα μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη των φορολογούμενων με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να βρεθούν όχι μόνο να χάσουν τα ακίνητά τους αλλά και συνεχίσουν να οφείλουν στην εφορία και να παραμένουν ανοιχτοί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
  Στην αντικειμενική αξία
Σε ό,τι αφορά πλειστηριασμούς από τράπεζες, το πλαφόν θα είναι προφανώς πιο ψηλό, ενώ σε ό,τι αφορά την αξία του ακινήτου, ο κ. Δουμουλάκης είπε ότι οι συμβολαιογράφοι θα αναφέρονται στην αντικειμενική αξία και όχι στην εμπορική.
Τέλος, ο κ. Δουμουλάκης είπε ότι έχει σταλεί από πέντε Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας, ανάμεσά τους και αυτός της Περιφέρειάς μας, έγγραφο και ζητούν την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει ότι όλοι οι πλειστηριασμοί θα είναι ηλεκτρονικοί και ότι αν στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο δεν δέχονται να κάνουν τον πλειστηριασμό  θα μπορεί αυτός να διενεργείται από συμβολαιογράφο της Αθήνας.
Βασικό αίτημα είναι ο πλειστηριασμός να γίνεται πάντα από συμβολαιογράφο της περιφέρειας, όπου βρίσκεται το ακίνητο.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ομιλία με τίτλο: “Οι συγκρούσεις & ο ρόλος των γονέων σε αυτές” 
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 έως 19:30, στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, την τρίτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:
“Οι συγκρούσεις & ο ρόλος των γονέων σε αυτές”
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των γονέων για το πως οι διάφορες συγκρούσεις που υπάρχουν στο οικογενειακό πλαίσιο, μπορούν να είναι εύκολα διαχειρίσιμες από τους γονείς και το σχολείο. Παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε γύρω από το τρόπο με τον οποίο τα παιδιά εκπέμπουν σήματα κινδύνου και με ποιο τρόπο θα πρέπει να τα διαχειριστούμε. Τέλος θα αναλύσουμε το ρόλο του πατέρα τη σημασία της πατρικής λειτουργίας στην ισορροπημένη ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.
To πρόγραμμα
18.15- 18.45: «Εκείνες οι μικρές και συθέμελες, φανερές και αθέατες, αθόρυβες και θυελλώδεις μάχες που δίνει το παιδί μας…»
Α.Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Κοινωνική Λειτουργός
18.45-19.15: «Πατρικός Ρόλος και Πατρική Λειτουργία»
Λακιώτης Γρηγόρης, Παιδοψυχίατρος Παιδιών& Εφήβων, εκπαιδευόμενος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

***  Τέλος στο «πήγαινε- έλα» για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις 
Ξεκινάει σε μια εβδομάδα η λειτουργία του Μητρώου Πολιτών
 Ξεκινάει από τις 22 Ιανουαρίου η λειτουργία του Μητρώου Πολιτών με στόχο να απλουστεύει τις διοικητικές διαδικασίες. Με τη λειτουργία του, αναμένεται η σταδιακή κατάργηση των σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που ζητούνται σήμερα από τρίτους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών. Χάρη σε αυτό, οι συναλλασσόμενοι θα απαλλαχθούν από την ταλαιπωρία να προσκομίζουν από υπηρεσία σε υπηρεσία αποσπάσματα ληξιαρχείου και πιστοποιητικά δημοτολογίου (πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και θανάτου), καθώς τα ληξιαρχικά γεγονότα του καθενός θα διατίθεται ηλεκτρονικά στους αντίστοιχους φορείς μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής διασύνδεσης.
  Τέλος στο «πήγαινε – έλα»
Με αυτό το νέο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αλλάζει ριζικά ο τρόπος οργάνωσης των στοιχείων αστικής και δημοτικής κατάστασης του πολίτη, απλουστεύονται οι διοικητικές διαδικασίες για την τήρηση, επεξεργασία και διάθεσή τους, ενώ προοπτικά δεν θα είναι αναγκαία η υποχρέωση του πολίτη να προσκομίζει πλήθος εγγράφων για απλές διοικητικές διαδικασίες.
Αναμένεται η σταδιακή κατάργηση των σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που ζητούνται σήμερα από τρίτους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον αναγκαία η προσφυγή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ή τα ΚΕΠ.
Το όφελος θα αυξάνεται όσο περισσότεροι φορείς του Δημόσιου θα εντάσσονται λειτουργικά στο νέο σύστημα, το οποίο υλοποιήθηκε από ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς κόστος, σε αντίθεση με την αρχική πρόβλεψη.
  Οι υπηρεσίες
Εάν για παράδειγμα παντρευτεί ένας δημότης Καλαμάτας στην Θεσσαλονίκη, αρκεί να δηλώσει τον γάμο στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης και δεν θα χρειαστεί να φέρει  τη ληξιαρχική πράξη στην Καλαμάτα για να ενημερωθεί η οικογενειακή του μερίδα, καθώς η μεταβολή θα αποσταλεί αυτόματα μέσω του συστήματος.
Πάνω σε αυτό το σύστημα θα υποστηρίζονται και άλλες λειτουργίες που παρέχονται από τη δημόσια διοίκηση, όπως είναι η έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίου, η έκδοση ΑΜΚΑ, τα πιστοποιητικά για εγγραφή των μαθητών στο σχολείο. Από τις 22 του μηνός άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του Μητρώου θα έχουν τα ΚΕΠ, η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Παιδείας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο ΟΓΑ και το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, «ημιαυτόματη» πρόσβαση θα έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η ΕΛΣΤΑΤ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Β.Β.
 
***  Σκουριασμένα σίδερα στη θάλασσα 
Άχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια, αλλά και σκουριασμένα σίδερα έχει βγάλει η φουρτουνιασμένη θάλασσα στην παραλία της Καλαμάτας.
Οι καταστηματάρχες που τοποθετούν καλοκαιρινό εξοπλισμό στην παραλία, καλό είναι να τον μαζεύουν εγκαίρως γιατί και οι ίδιοι ζημιώνονται και η θάλασσα με την πρώτη φουρτούνα τα παίρνει και μολύνεται.
Όπως το συγκεκριμένο τραπεζάκι της φωτογραφίας, όπου είναι τόσο πολύ σκουριασμένο που με δυσκολία καταλαβαίνεις τι ήταν κάποτε.  Β.Β. 

*** “Comandante” Τσώνης 
Αφού την Πέμπτη  «άστραψε & βρόντηξε» για όσους παίζουν πολιτικά παιχνίδια και κάνουν ψευτομαγκιές στην πλάτη των μαθητών (χωρίς όμως να τους κατονομάσει) την Παρασκευή ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης πήγε στο συγκρότημα των Λυκείων μίλησε με τους μαθητές, τερματίστηκε η κατάληψη με την παρέμβαση του, και στο τέλος φωτογραφήθηκε μαζί τους,  σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και  υπογραμμίζοντας ότι οι «νικητές είναι πάντα τα παιδιά».  “Hasta la Victoria Siempre” λοιπόν από τον “Comandante” της Μεσσήνης, αφού από  … «αυτογκόλ» αρχικά, κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να είναι αυτός που έπεισε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες τους… «2 σε 1» για το δήμαρχο αφού και ικανοποίησε τελικά μετά από χρόνια, το πάγιο αίτημα των καθηγητών του ΓΕΛ για την ανακατανομή των αιθουσών, αλλά και  τους μαθητές  του ΕΠΑΛ  όπως δείχνει και η φωτογραφία…  Κ. Γαζ. 

*** Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Δευτέρα 15/1/2018 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτε πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Παρουσία της Ελίζας Βόζεμπεργκ και της Γεωργίας Σαμαρά κόβουν την πίτα τους οι γυναίκες της Ν.Δ. στην Καλαμάτα 
Παρουσία της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζενμπεργκ καθώς και της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ η κοπής της πίτας του Τμήματος Γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση θα γίνει στο  bar-restaurant “Anais” στη Καλαμάτα, στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.   Κ. Γαζ.  

*** Ενημέρωσε το Μαξίμου, πάει στη δικαιοσύνη ο Μπέζος για τα οικόπεδα στην Παλαιόχουνη 
Οι καταγγελίες Μπέζου στο “Super” για τα οικόπεδα στην Παλαιόχουνη
 «Να πάψει να κρύβεται ο Περιφερειάρχης»
Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για «ψεύτικα συμβόλαια» αγοραπωλησίας εκτάσεων στην περιοχή της Παλαιόχουνης (εκεί που θα γίνει η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, με το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας) προχώρησε ο Αρκάς Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Θύμιου Κάππου στο TV Super.
Βέβαια, είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και τα καταγγελλόμενα θα κριθούν εκεί.
Ο κ. Μπέζος είπε ότι το θέμα έχει φτάσει πολύ ψηλά, έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και προανήγγειλε ότι η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή.
Παρόντες στο πάνελ ήταν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, το μέλος του ΦΟΔΣΑ και πρώην Δήμαρχος Μ. Σκαντζός, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης κ. Αργυρόπουλος και η συνεργάτης του σταθμού Γ. Παπαδοπούλου.
  Ο κ. Μπέζος ανάφερε όλο το ιστορικό, εξηγώντας ότι εμφανίστηκε προσύμφωνο αγοράς έκτασης του πατέρα του, Ηρακλή Μπέζου, στην Παλαιόχουνη, χωρίς εκείνος να έχει πουλήσει.
Επίσης, ανάφερε ότι χρειάστηκε εισαγγελική εντολή για να πάρει το οριστικό συμβόλαιο της έκτασης από το Υποθηκοφυλακείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κρατώντας το συμβόλαιο αυτό στα χέρια του ανάφερε στην εκπομπή ότι το συμβόλαιο αναφέρει ότι έχει πουληθεί με τις διατάξεις της έκτακτης χρησικτησίας.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ψεύτικά συμβόλαια και προχώρησε σε χαρακτηρισμούς, όπως «απατεώνας» και «καραμπινάτη απατεωνιά». Για να συμπληρώσει ότι παρά τους χαρακτηρισμούς και τις καταγγελίες, κανείς δεν του έχει κάνει μήνυση ως σήμερα!
  Επιπλέον, ο κ. Μπέζος –απαντώντας στον κ. Γιαννακούρα- είπε ότι το θέμα «δεν είναι οικονομικό. Δεν είναι μία υπόθεση μόνο του Ηρακλή Μπέζου, είναι πολλών ιδιοκτητών ακόμα.»
 Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κηρυχθεί μελλοντικά – εφόσον χρειαστεί- σε αναγκαστική απαλλοτρίωση η έκταση της οικογένειας του με την προβλεπόμενη αποζημίωση.
  Επιπλέον, ο κ. Μπέζος επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι ενώ ενημερώθηκε για την υπόθεση δεν κινητοποιήθηκε για να διερευνήσει τι συνέβη ακριβώς και προσέθεσε ότι κρύβεται … «βάζει τον οδηγό του για να απαντάει στα τηλέφωνα και την κυρία Νικολάκου για να κάνει δηλώσει στα ΜΜΕ».
  Στο τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας είπε: «Έχω μιλήσει με το μισό υπουργικό συμβούλιο, η τελευταία επικοινωνία ήταν με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Μαντζιούφα, έχει ενημερωθεί το Μαξίμου, όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας Πελοποννήσου και το θέμα θα έρθει στη βουλή.
Τη Δευτέρα στέλνω επίσημα πλέον πλήρη φάκελο σε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, σε όλους τους δημάρχους, στον ΦΟΔΣΑ για να το μάθουν οι πάντες και ο καθένας να πάρει την πολιτική του ευθύνη.
Είναι δεδομένη η εμπλοκή της Δικαιοσύνης».
 Η τηλεφωνική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη  Γιαννακούρα
 Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικώς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος είπε ότι έχουν ακουστεί πράγματα που τον συκοφαντούν και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το θέμα αυτό. Επίσης, ανάφερε ότι προ ημερών, επικοινώνησε μαζί του ο κ. Ηρακλής Μπέζος (πατέρας του Γιώργου Μπέζου) ο οποίος είπε (στον κ. Γιαννακούρα) ότι θέλει τα χρήματα του και δεν τον απασχολεί αν θα γίνει ή όχι το έργο.
«Το θέμα είναι οικονομικό και όχι ηθικό. Έχω ηχογραφήσει τη συνομιλία» είπε ο κ. Γιαννακούρας και κάλεσε όποιον επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Για να κλείσει με μία αιχμή προς τον κ. Μπέζο …. «Όταν πήγαινες στην ΤΕΡΝΑ και διαβουλεύοσουν, τότε ήταν καλά;»
 Η αντίδραση της ΤΕΡΝΑ
 Μερικές μέρες πριν βγει στον αέρα η εκπομπή του TV Super, έμμεση απάντηση στις καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας –για όσα είχε γράψει στο facebook- αποτέλεσαν δηλώσεις στο messiniapress του διευθυντή της ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Αγραφιώτη. Τη θέση ότι η ΤΕΡΝΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν ιδιώτες και δεν πρόκειται, για λόγους αρχής, να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ιδιωτών εξέφρασε ο διευθυντής της Εταιρείας, Γιώργος Αγραφιώτης, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου.
Ο κ. Αγραφιώτης, μιλώντας στο messiniapress, προσέθεσε ότι όποιος ιδιώτης εγείρει ζητήματα μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και ξεκαθάρισε.
  Το «Καλημέρα Αρκαδία» στο πλαίσιο της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, παραθέτει όσα ανάφερε δημοσίως ο κ. Μπέζος, αλλά και τις απαντήσεις του κ. Γιαννακούρα που είναι Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.
Επιπλέον, οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τις καταγγελίες και θέλει να αναφερθεί στην υπόθεση αυτή, η ιστοσελίδα μας δίνει το «βήμα» για κάθε απάντηση. ΠΗΓΗ :kalimera arcadia.gr

*** Τακτική και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού μέχρι τέλος του μήνα 
Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος του μήνα στην Τρίπολη.
Η μία είναι τακτική και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το μεσημέρι με διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη και η άλλη είναι ειδική συνεδρίαση και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Σε αυτή την ειδική συνεδρίαση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου για το 2017 και θα παρουσιασθεί η ετήσια έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την περσινή χρονιά.
Στην μεθαυριανή τακτική συνεδρίαση του Σώματος, τα θέματα που θα συζητηθούν και αφορούν και τη Μεσσηνία είναι:
-          Ορισμός προσώπων για την υπογραφή επιταγών και χρηματικών εντολών μεταφοράς της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
-          Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Κεντρική Αγορά Καλαμάτας», που βρίσκεται στη θέση «Αη Γιάννης» εντός σχεδίου της πόλης Καλαμάτας του Δ Καλαμάτας.
-          Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ποσού 172.120 €.
-          Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ποσού 1.665.000 €.
-          Έγκριση πρόσληψης προσωπικού (δύο Κτηνιάτρων σε Κορινθία και Μεσσηνία) με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μέχρι ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή Εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων σε υπηρεσίες του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειών της Χώρας. Β.Β.

***  Έρχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει εφέτος τις πόρτες του από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Τμήμα του φεστιβάλ θα μεταφερθεί επίσης, στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος και τη Δημητσάνα.
  Τελετή έναρξης
 Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανοίγει με την προβολή της ταινίας «Kuzola, Τραγούδια των Ριζών/Kuzola, Songs of the Roots» (Σκην. Hugo Bachelet, Γαλλία, 72’), παρουσία της πρωταγωνίστριας, της τραγουδίστριας της παγκόσμιας μουσικής, Lúcia de Carvalho.
  Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Lúcia de Carvalho και τον Μεσσήνιο Αντώνη Κουφουδάκη.
  Στο πλαίσιο του θεσμού, η φετινή «γιορτή» θα περιλαμβάνει: 68 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 23 μικρού μήκους, 19 ταινίες στην εκπαιδευτική ζώνη, 1 διημερίδα, 5 σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, μία εικαστική έκθεση. Τριάντα (30) ξένοι και Έλληνες προσκεκλημένοι σκηνοθέτες, θα προλογίσουν τις ταινίες τους για τις οποίες θα συζητήσουν αργότερα με το κοινό.
  «Κινηματογράφος και Υγεία» είναι το θέμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Το εν λόγω αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών και δημιουργών, καθώς και εικαστική έκθεση.
  Η είσοδος-συμμετοχή τις εκδηλώσεις, τις εκθέσεις και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
  Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην υγεία θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες με αφορμή μία διαταραχή υγείας συνθέτουν ένα έργο που οδηγεί σε δημιουργική σκέψη, λειτουργία και αντιμετώπιση. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ειδικούς σε θέματα υγείας και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας ένα πλαίσιο διαλόγου γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα της εκάστοτε θεματικής. Επίσης, στις 27 & 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί διημερίδα με ομιλίες ειδικών, προσκεκλημένων ιατρών και σκηνοθετών και συζητήσεις με το κοινό με αφορμή την προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ. Συνολικά θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ διακεκριμένων σκηνοθετών.
  Στόχος του αφιερώματος, που γίνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, είναι να εγείρει αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για φλέγοντα θέματα που αφορούν την υγεία.
  
Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Υγεία» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Έχει επίσης την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
 Εκπαιδευτική ζώνη:
  Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται στο μαθητικό κοινό με προβολές ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, καθημερινά από τις 9.00 έως τη 13.00.
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2018 περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές: υγεία, εφηβεία, πολιτιστική κληρονομιά, επιστήμη. Φέτος, συμμετέχουν πολλοί ξένοι σκηνοθέτες, οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Στόχος του φεστιβάλ και φέτος είναι τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πριν δύο χρόνια.
  Για το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ζώνης το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID, το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού-Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Αγών» και το Φεστιβάλ για νέους και παιδιά της Ολυμπίας.
  Συνεργάτες – Διοργάνωση
 Το φεστιβάλ φέτος συνεργάζεται με το Global Health Film initiative στη Μεγάλη Βρετανία, το Φεστιβάλ του Herceg Novi στο Μαυροβούνιο και το φεστιβάλ Cinema for Peace στη Γερμανία.
  Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν 2 βραβεία κοινού (με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ.
  Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας, τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τον Δήμο Ήλιδας και το πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.

***  «Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού με τη Μυρτώ Καμβυσίδη (βίντεο) 
Ένα όμορφο αφιέρωμα στην αξεπέραστη Βίκυ Μοσχολιού παρακολούθησαν οι τηλεθεατές του «Στην υγειά μας ρε παιδιά» που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Οι νέες τραγουδίστριες που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή ήταν οι: Βίκυ Καρατζόγλου, Παμπίνα Κοντέα, Μιρέλλα Πάχου, Κατερίνα Λιόλιου, Κέλυ Βουδούρη, Ειρήνη Ζώη και η δική μας Μυρτώ Καμβυσίδη.
*** Αθλητική ενημέρωση :
 

Δευτέρα 15/01/2018 ,19:30
Ολυμπιακός-Λαμία   2-0 , (2-0) .- ^
Τα  γκολ : 10΄ Μαρίν  , 37΄ Ανσαριφάρντ ,
Κάρτες :  Πίτι  , Ασίγμπα , Φιγκουέρα ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μιραλάς, Σεμπά, Ανσαριφάρντ.
Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα, Βάντερσον.

*** Η  κλήρωση αγώνων κυπέλλου Ελλάδας :

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 :
Πανιώνιος - Λαμία (17.15)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19.30)
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (21.45)

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  2018 :
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ (19.30)

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 6-8 Φεβρουαρίου, αλλά το αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει γίνει γνωστό.

*** Για  την U2O της Super League   17η αγωνιστική
16-01-2018:Ξάνθη-Ατρόμητος Α.    (για 9η αγωνιστική )

*** Άσφαιρη και στην Κάτω Αχαγιά η Καλαμάτα, «λύγισε» στη Βάρδα ο Τσικλητήρας
Το εκτός έδρας γκολ εξακολουθεί να ταλανίζει την Καλαμάτα και το πλήρωσε για μια ακόμη φορά σήμερα, μένοντας στο 0-0 στην Κάτω Αχαγιά με την Αχαϊκή.
Σε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές αξιόλογες στιγμές η τοπική μας ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ένα δοκάρι στο α’ μέρος με τον Καμινιώτη.
Δεν κατάφερε όμως να πιέσει ουσιαστικά, ούτε στο τελευταίο 35λεπτο, οπότε οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κοκκίνη.
 ~ Άτυχη ήταν η 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και για τον Τσικλητήρα Πύλου, ο οποίος «λύγισε» στη Βάρδα, με την τοπική ομάδα να παίρνει τη νίκη, χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Νικολόπουλος στο β’ημίχρονο.
~**  Γ’ Εθνική-5ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
ΠΑΟ Βάρδας - Τσικλητήρας Πύλου 1-0
Παναρκαδικός - Διαγόρας Βραχνέικων 2-0
Πανηλειακός - Αστέρας Βλαχιώτη 1-1
Παλληξουριακός - Αστέρας Αμαλιάδας 0-4
Αχαϊκή - Καλαμάτα 0-0
Ζάκυνθος - Λεωνίδιο 5-0
 ~**  Η βαθμολογία
1. Αστέρας Βλαχιώτη 28 21-8
2. Αστέρας Αμαλιάδας 26 25-9
3. Πανηλειακός 22 17-7
4. Καλαμάτα 22 12-3
5. Παναρκαδικός 19 13-9
6. ΠΑΟ Βάρδας 17 8-9
7. Τσικλητήρας Πύλου 16 10-8
8. Ζάκυνθος 15 15-13
9. Διαγόρας Βραχνέικων 15 16-18
10. Αχαϊκή 13 9-12
11. Παλληξουριακός 7 7-28
12. Λεωνίδιο 0 3-32
~**  Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 21/1/2018, 3 μ.μ. )
Τσικλητήρας Πύλου - Διαγόρας Βραχνέικων
Αστέρας Βλαχιώτη - ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Αμαλιάδας - Παναρκαδικός
Καλαμάτα - Πανηλειακός
Λεωνίδιο - Παλληξουριακός
Αχαϊκή - Ζάκυνθος

***  Με 6άρα «σκόρπισαν» και τη Νίκη Τραγανού τα κορίτσια του Εθνικού Καλαμάτας 
Με μια ακόμη εντυπωσιακή νίκη συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα γυναικών της Γ’ Εθνικής ο Εθνικός Καλαμάτας, κερδίζοντας στο γήπεδο του Ασπροχώματος τη Νίκη Τραγανού με 6-0!
Ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και εδραιώνει το νεοσύστατο μεσσηνιακό συγκρότημα στην κορυφή του 5ου Ομίλου.
Ο Εθνικός αγκάλιασε το 3ποντο από πολύ νωρίς, καθώς στο 12’ το σκορ ήταν ήδη 2-0, ενώ το 45λεπτο έκλεισε στο 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Φιλανδριανού (5’), Βουτσά (12’, 67’), Καλύβα (36’), Μαυροειδή (47’ π., 62’).

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.
Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5965   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3821   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3818  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 624   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου