Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018 .
~

 ~ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -ΠΑΤΡΙΔΑ -ΘΡΗΣΚΕΙΑ != ΕΛΛΗΝΑΣ - ΕΛΛΑΔΑ !

~* Φωτιά και τσεκούρι στους Νενέκους ....στους προδότες της πατρίδας μας ! Θ.Κ.

 
~ 13 Φεβρουαρίου
Ακύλλα και Πρισκίλλης (1) των αποστόλων. Ευλογίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (†607). Οσίων Αβραάμη, Μαρτινιανού (2) (†ε΄αι.), και Συμεώνος, κτίτορος της εν Άθω σεβασμιωτάτης μονής του «Χιλανδαρίου».
(1)Οι άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων που κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς. Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τούς άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του. O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τούς μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών. Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τους αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.
(2) O άγιος Μαρτινιανός καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μικρού. Από μικρός ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφοσίωσης. Σε νεαρή ηλικία έστησε τη σκήτη του στο όρια του όρους Κιβωτού, όπου περνούσε τη ζωή του με θερμή προσευχή, άσκηση και μελέτη του λόγου του Θεού. Η φήμη του, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να συρρέουν στο κελί του πλήθος κόσμου, πού ζητούσε παρηγοριά και τις συμβουλές του. Εκοιμήθη σε βαθιά γεράματα στο ερημητήριό του.
~ Πειραιώς Σεραφείμ: «Τη λύση για τα θρησκευτικά θα την δώσουν τα δικαστήρια»
~ Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις νομικές του γνώσεις, προχώρησε σε σημαντική ανάλυση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, κατά την κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6/2/2018.
* Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έθεσε αρχικά τον προβληματισμό του ως εξής: «Ζούμε σε ένα Κράτος που έχει ένα συνταγματικό πλαίσιο. Το Σύνταγμα στο άρθρο 16 λέει ότι το Κράτος αυτό για να έχει τη δυνατότητα να υπάρχει ως Κράτος – Έθνος των Ελλήνων οφείλει να διαμορφώνει εθνική και θρησκευτική συνείδηση των νέων Ελλήνων. Αυτή η συνείδηση θεμελιώνεται πάνω στο γνωστό τετράπτυχο του Ηροδότου: όμαιμον, ομόγλωσσο, ομόθρησκο, ομότροπο.
Δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμά μας έναν οποιοδήποτε λαό αλλά ένα Έθνος. Εάν λοιπόν οι ταγοί μας θέλουν να διατηρηθεί αυτό το Έθνος πρέπει να στηριχθεί οπωσδήποτε η θρησκευτική ιδιοπροσωπεία αυτού του λαού». Τόνισε μάλιστα ότι η στήριξη της ιδιοπροσωπείας αυτής δεν μπορεί να γίνει με τη μέθοδο του θρησκευτικού γραμματισμού καθώς ένα παιδί δεν μπορεί να προσλάβει και να αναλύσει πολύπλοκες έννοιες και στοιχεία από διάφορες θρησκευτικές παραδοχές.
~ Ακολούθως ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αναφέρθηκε στο «μείζον θέμα της καταστρατηγήσεως και απομειώσεως της αξιοπρέπειας της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο 4386 του 2016 (άρθρο 55) αναγνωρίζεται το έννομο δικαίωμα των συνελλήνων Ρωμαιοκαθολικής και Εβραϊκής θρησκευτικής παραδοχής να έχουν για τα δικά τους παιδιά ομολογιακό μάθημα και μάλιστα διδασκόμενο από καθηγητές που επιλέγουν οι θρησκευτικές ηγεσίες τους κατά παρέκκλιση των πινάκων αναπληρωτών και απηύθηνε το ερώτημα: «Γιατί για την Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να υπάρχει μία άλλη μεταχείριση που να προσβάλλει την αρχή της ισότητος και την αξιοπρέπεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν σχέσει με τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες;».
Για το θέμα αυτό, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι ο ίδιος μαζί με την ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ανέφερε μάλιστα ότι πιστεύει πως τη λύση θα τη δώσει η αναμενομένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ολοκλήρωσε την παρέμβαση του για το μάθημα των Θρησκευτικών τονίζοντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι τη λύση του προβλήματος θα τη δώσει η δικαστική εξουσία».

~*


*** Εφιάλτης ο Μπουτάρης (ο γέρο-γιδοξιούρης)
Ανανλεωση (09:51) Επιμένει στην ανεκδιήγητη οπτική που έθεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και των ΚΤΕΛ της πόλης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια και έτσι σήμερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε πως σε περίπτωση απόφασης αλλαγής του ονόματος, εκείνος θα πρότεινε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης» και είπε μάλιστα ότι «έχουμε ήδη χάσει»!
Αρχικά ο κύριος Μπουτάρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται», προσθέτοντας πως ουσιαστικά εκείνος έθεσε έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα γύρω από το οποίο «έχουμε ήδη πρόβλημα».
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «αυτό το περίφημο όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο».«Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε», επέμεινε ο δήμαρχος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις, ενώ αναρωτήθηκε: «Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη; Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε; Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη».
Υν: Καλό θα είναι ο Μπουτάρης να φύγει από την Ελλάδα και μα πάει να ζήσει στα ΣΚΟΠΙΑ  ..

*** Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής - Π. Πάγκαλος
Σοβαρό επεισόδιο είχαμε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας γύρω από τις βραχονησίδες όταν τουρκικό σκάφος έρευνας διάσωσης UMUT εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!
Κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό η τουρκική Ακτοφυλακή έχει “περικυκλώσει” τα Ίμια για να δηλώσει «κυριαρχία» στην περιοχή.
Μια «κυριαρχία» που την «έσπασε» ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος με την ρίψη στεφάνου για τους τρεις ήρωες πεσόντες του ΠΝ κατά την κρίση του 1996.Το επεισόδιο έλαβε χώρα ακριβώς στις 23:45
Πριν από λίγο προχώρησε σε μια χαρακτηριστική αλλά μη συνηθισμένη δήλωση ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην γειτονική Τουρκία και στις διαχρονικές σχέσεις μας μαζί της.
Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε λέγοντας πως έχει γνωρίσει πολλούς Τούρκους στην πολιτική του καριέρα.
Όπως είπε, όλοι τους έχουν διαφορετικές απόψεις και είναι δύσκολο να συνεννοηθεί κανείς. Μετά από αυτό κατέληξε στο να πει πως «ο μόνος καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος… »
Προφανώς δεν είχε μάθει ακόμα και για το χθεσινό επεισόδιο γιατί θα είχε να προσθέσει κι άλλα...
Βέβαια δεν είχε τόσο σθεναρή άποψη κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 για να υπερασπιστεί η τότε κυβέρνηση ελληνικό έδαφος. Ακόμα είναι νωπά στην μνήμη τα περί «φύσηξε ο αέρας και πήρε την Σημαία».

*** Πώς θα χαθεί (και) μέρος των οικονομικών εσόδων από την εκχώρηση των δικαιωμάτων της....
Η χθεσινή δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη περί αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου της πόλης από «Μακεδονία» σε κάτι άλλο διότι οι τουρίστες θα θεωρούν ότι έφτασαν στα Σκόπια, εκτός από το εξωφρενικό του περιεχομένου της επιβεβαιώνει και αυτό που μόνο το pronews.gr είχε εξαρχής θίξει:
Πέραν της Ιστορίας τα Σκόπια θα κλέψουν και μέρος του ελληνικού τουρισμού καθώς σύντομα θα διεκδικούν να είναι αυτοί οι μόνοι κάτοχοι του ομόματος και αντικειμένων που θα έχουν σχέση με αυτό.
Θα δημιουργηθεί μια σύγχυση σε εκατομμύρια απαίδευτους ανθρώπους που μαθαίνουν Ιστορία από το Χόλιγουντ και την... Ζίνα την βασίλισσα των Αμαζόνων που «έζησε» την ίδια εποχή με τον... Ιούλιο Καίσαρα, σύμφωνα με την «αξέχαστη» αμερικανική σειρά.
Άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι σύντομα θα χάσουμε πολλά έσοδα. Κατά τ'άλλα οι κυβερνώντες προσδοκούν οικονομικά οφέλη από την «συμφωνία» με την οποία εκχωρούν την Μακεδονία σε ένα αλβανο-σλαβικό κρατίδιο.
Οι Σκοπιανοί είναι σαφέστατοι. Δεν πρόκειται να αλλάξουν γλώσσα και ταυτότητα που επί του πρακτέου σημαίνει ότι στην ουσία το κράτος θα μετονομασθεί σε «Μακεδονία» ακόμα κι αν έχει σύνθετη ονομασία.
Η ονομασία αυτή δεν θα έχει καμία πρακτική σημασία αφού ο λαός αυτός θα συνεχίσει να αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα» και ότι μιλάει «μακεδονικά» και ότι είναι απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων και ότι αυτοί δεν ήταν Έλληνες και καταλάθος μιλάγανε αρχαία ελληνικά επειδή ήταν η παγκόσμια γλώσσα της εποχής και κατά λάθος συμμετείχαν ως Έλληνες στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες (δεν μπορούσες να συμμετάσχεις εάν δεν θεωρούσουν Έλληνας)
Επίσης το ότι οι αρχαίες πηγές τους αποκαλούσαν Δωριείς ποσώς ενδιαφέρει τους Σκοπιανούς και ειδικότερα αυτούς που κρύβονται από πίσω τους.
Κι όμως αρκεί ένα ψέμα να συζητιέται έντονα για πολλά χρόνια και αποκτάει υπόσταση. Ακόμα και οι ίδιοι οι κυβερνώντες του δίνουν πραγματική οντότητα και μάλιστα το αποκαλούν και «εθνικό συμφέρον» να το αποδεχθούμε όλοι μας.
Σημειώνεται ότι ο Γ.Μπουτάρης χθες είπε:
“Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great.
Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας.
Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ;
Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια.
Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”
Εν ολίγοις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέραν του ότι επιτρέπει με «ανετηλίκι» την εκχώρηση της Μακεδονίας, παραδέχεται ότι σιγά-σιγά θα πρέπει να εγκαταλείψουμε και τα σχετικά ονόματα.
Άμεση θα είναι η μείωση των τουριστικών εσόδων αφού θα έχουμε δύο «Μακεδονίες» και μεσομακροπρόθεσμα θα προκύψουν τα μελλοντικά προβλήματα για τις επόμενες γενιές εθνικού, ιστορικού και εδαφικού ενδιαφέροντος.
«Η ‘Μακεδονία’ (το κράτος των Σκοπίων δηλαδή) και η Ελλάδα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για μια νέα διεθνή ονομασία της χώρας μας, μια σύνθεση που θα περιέχει τη λέξη  ‘Μακεδονία’.
Αυτό το όνομα και οι άλλες λύσεις που θα συμφωνηθούν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζει το δικαίωμα του ‘μακεδονικού’ λαού σε διεθνές επίπεδο να αποκαλείται ‘μακεδονικός’ και η γλώσσα του ‘μακεδονική’. Δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο τα βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής μας ταυτότητας», σχολιάζει γνωστός δημοσιογράφος των Σκοπίων και αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
«Αυτή είναι η βασική στάση που μοιραζόμαστε με την εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» [Ελεύθερος Τύπος], το συντακτικό συμβούλιο της ηλεκτρονικής πύλης «Plus Info» και εγώ.
Αυτή δεν είναι διαπραγματευτική θέση,  επειδή δεν διαπραγματευόμαστε εμείς το όνομα- η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.
Κανείς στην κυβέρνηση δεν μιλά μαζί μου και μαζί μας,  και δεν αναμένουμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα.
Κατά μία έννοια μας κάνει να είμαστε άνετοι, καθώς οι συνομιλίες και οι διαβουλεύσεις δημιουργούν συνήθως υποχρεώσεις. 
Η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε το κοινό για τη διαδικασία και την τελική πρόταση. Δεν είναι δουλειά μας να κερδοσκοπούμε και να δηλώνουμε για κάθε ‘πρόταση’ που θα ακουσθεί εδώ ή αλλού.
Εάν η τελική πρόταση είναι σύμφωνη με τη γενική μας στάση που ανακοίνωσα εξαρχής, θα την καλωσορίσουμε ολόψυχα και θα την στηρίξουμε στο κοινό μας. Κανείς δεν οφείλει να μας το ζητήσει αυτό. 
Αντίθετα, αν το τελικό σχέδιο δεν συνάδει με αυτή τη στάση μας, δεν θα υποστηρίξουμε την πρόταση ως άρνηση της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας και θα υπερασπισθούμε το κοινό.
Είναι σαφής η θέση μας και με την κυβέρνηση δεν έχουμε και δεν θα έχουμε καμία  ειδική συμφωνία, ούτε κάποια διαμάχη που  πρέπει να λύσουμε. Η δουλειά μας είναι καθάρια σαν το φως της ημέρας!»

***  «Σίγουρες» 4 θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ… 
Όπως μαθαίνουμε, ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. που βρέθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα εκμυστηρεύτηκε σε τοπικά στελέχη που δεν έχουν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, ότι ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει» οι τέσσερις θέσεις για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Μένουν έτσι τρεις θέσεις, τις οποίες φαίνεται να διεκδικούν έξι-επτά ενδιαφερόμενοι μέχρι στιγμής, καθώς ίσως προκύψουν κι άλλοι όσο πλησιάζουμε σε εκλογές..
Δημόσια, βέβαια, ο κ. Κονταδάκης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι κανείς δεν είναι υποψήφιος, όλοι είναι εν δυνάμει και κρίνονται, κι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση είναι ο Κ. Μητσοτάκης.  Κ. Γαζ. 

*** Πολυτέλεια το σαπούνι και το χαρτί στις τουαλέτες του Δημαρχείου 
Μπορεί το χαρτί και το σαπούνι να θεωρούνται δεδομένα και απαραίτητα για κάθε τουαλέτα, αλλά για αυτές του Δημαρχείου Καλαμάτας είναι πολυτέλεια!
Μάλιστα, δεν υπάρχουν καν βάσεις για το χαρτί υγείας.
Όταν ρωτήσαμε υπάλληλο του Δημαρχείου για αυτό το φαινόμενο, μας είπε ότι το κλέβουν και έτσι ο κάθε υπάλληλος έχει στο γραφείο το δικό του ρολό.
Και όταν ρωτήσαμε αν ένας πολίτης χρειαστεί να πάει τουαλέτα… ε, εκεί, δεν υπήρξε απάντηση…
Ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματά του… και προσοχή αν πάτε στο Δημαρχείο, να έχετε το δικό σας ρολό μαζί!  Π.Μπ. 

*** Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο
Αφιερωματικό διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Μεσσήνιο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.
Το βράδυ του Σαββάτου, πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αποκάλυψαν αναμνηστική πλάκα στην είσοδο που φέρει το όνομα του Έλληνα κινηματογραφιστή.
Στο έργο και τη βιογραφία του Θ. Αγγελόπουλου αναφέρθηκε ο Βασίλης Μαστραγγελόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, ενώ ομιλίες πραγματοποιήθηκαν:
-από την Αιμιλία Κάραλη, δρα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέα, φιλόλογο καθηγήτρια της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, με θέμα «Θ. Αγγελόπουλος: Η κινηματογραφική πατρίδα των προσφύγων»
-από τον Κωστή Ζουλιάτη, μουσικό και σκηνοθέτη, με θέμα «Ο κινηματογράφος πέρα από τα μηνύματα, η δημιουργία του Αγγελόπουλου ως μια περίπτωση ποιητικής ειδησεογραφίας», καθώς και
-από τον Χρίστο Κοντοβουνήσιο, πρέσβη επί τιμή, λογοτέχνη.
Στη Φοίβη Οικονομοπούλου - Αγγελοπούλου, σύζυγο του αείμνηστου σκηνοθέτη, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας συνεχάρη τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, τις οποίες υποστήριξε ο Δήμος Καλαμάτας υλικά και ηθικά. Τόνισε δε ότι η απόδοση του ονόματος του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην αίθουσα έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία.
Επίσης, επισήμανε πως ο αείμνηστος κινηματογραφιστής είχε μέγιστη προσφορά στην 7η Τέχνη, υπήρξε πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και τίμησε τη Μεσσηνία και την Ελλάδα.
Αξιοσημείωτη δε είναι η προσφορά της οικογένειας Αγγελοπούλου, με τη μεταμόρφωση και αξιοποίηση της γενέτειράς τους Αμπελιώνας.
Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Δήμου Καλαμάτας υπέρ της 7ης Τέχνης, τονίζοντας ότι το κινηματοθέατρο ΗΛΕΚΤΡΑ, έργο του αρχιτέκτονα Τομπάζη, θα επαναλειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια να έχει η πόλη από φέτος θερινό κινηματογράφο.
Τέλος, ο Π. Νίκας απηύθυνε ευχαριστίες στην οικογένεια του αειμνήστου Θόδωρου Αγγελόπουλου που παρευρέθη στις εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν την Κυριακή, με την προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα».

*** Πιτσιρικάδες συνελήφθησαν με χασίς και τσιγαριλίκια στην παραλία της Καλαμάτας 
Τέσσερις νεαροί με μικροποσότητα χασίς συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο στάθμευσης έξω από το ΝΟΚ Καλαμάτας.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έλεγξαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο 18χρονοι και ένας 16χρονος ημεδαποί, όπως και ένας 18χρονος Βούλγαρος.
Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχουν από κοινού ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 19,6 γραμμαρίων, σε δύο συσκευασίες, καθώς και δύο τσιγαριλίκια κάνναβης.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Το 53% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι 
Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα μέιλ του, πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα από το κινητό του πριν πάει για ύπνο. Το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Πρόκειται για έναν εκ των βασικών λόγων, που το 53% παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι - με τον 1 στους 10 μάλιστα, να παραδέχεται πως τον παίρνει ο ύπνος με το smartphone στα χέρια.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που εκπόνησε η Huawei, με τίτλο «Smart (phone) Relationships» θέλοντας να αναλύσει τη σχέση του μέσου χρήστη με το τηλέφωνό του.
Η έρευνα δείχνει ότι το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Όσο για τους λόγους - σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας - πέραν της ψυχαγωγίας, αναζητά πληροφορίες, αλληλεπιδρά στα social media, διαβάζει τα τελευταία νέα, συνδέεται σε υπηρεσίες e-banking και πλοηγείται στο διαδίκτυο. Η έρευνα καταδεικνύει το πόσο δεμένοι είμαστε με τις συσκευές μας.
Ο μέσος Έλληνας χρήστης, χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78%. Το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei, παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων μάλιστα, το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.
Όπως αναφέρει η Χρύσα Παπακυργιάκη, ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων, και ειδική παιδαγωγός Msc Εγκληματολογίας, «η ανθρώπινη επαφή έχει κρυφτεί πλέον πίσω από μια οθόνη - όμως τι θα λέγατε να βλέπαμε την άλλη όψη του νομίσματος; Τι γίνεται εάν δούμε το κινητό ως μέσο επαφής και όχι ως εμπόδιο της; Χάρη σε αυτό, οι αγαπημένοι μας είναι συνεχώς κοντά μας, οι αγαπημένοι φίλοι, η οικογένεια εάν είσαι σπουδαστής, ο σύντροφος που δουλεύει πολλές ώρες, ο αγαπημένος τραγουδιστής, η οικογένειά σου. Τα smartphones είναι μέρος της ζωής μας, και η σωστή χρήση τους μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητάς της, καθώς και στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων».
«Εκεί βασίστηκε και η έρευνα της Huawei, όπου φάνηκε πως οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του smartphone είναι για texting (ανταλλαγή μηνυμάτων) και για λήψη κάποιας φωτογραφίας, κάτι που φανερώνει ότι πράγματι το κινητό είναι ένα μέσο επικοινωνίας και επαφής. Η φωτογραφία υπήρξε ανέκαθεν ένας τρόπος μη λεκτικής επικοινωνίας, εξάλλου είναι κάτι που ενισχύεται πλέον, μέσω των smartphones και των αντίστοιχων εφαρμογών σε όλα τα κινητά τηλέφωνα», προσθέτει.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 37% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο μπάνιο, το 25% το έχει μαζί του ακόμα και όταν κάνει μπάνιο, το 41% δεν το αποχωρίζεται ούτε στην κουζίνα, ενώ το 18% το χρησιμοποιεί στο παιδικό δωμάτιο.
«Η έρευνα της Huawei καταδεικνύει πως σήμερα οι περισσότεροι αισθανόμαστε χαμένοι χωρίς το smartphone μας. Είμαστε εθισμένοι σε τέτοιο βαθμό μαζί του, που το ελέγχουμε αρκετές φορές την ώρα, ενώ για κάποιους, η μέρα τους ξεκινάει και τελειώνει κοιτάζοντας το κινητό τους" σημειώνεται στα συμπεράσματα. "Στην καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε τα smartphones για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, να διαβάσουμε τα emails μας, να πραγματοποιήσουμε κλήσεις και να στείλουμε μηνύματα. Αναμενόμενο λοιπόν αποτελεί το ποσοστό 97%, που παίρνει το smartphone μαζί κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι. Επίσης, το ότι το 44% επιστρέφει για να το πάρει, εφ' όσον διαπιστώσει πως το έχει ξεχάσει, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό». ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ανήλικοι τσιγγάνοι παραβίαζαν αυτοκίνητα μέρα μεσημέρι στην Καλαμάτα 
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή για κλοπή και απόπειρα κλοπής οχημάτων και συγκεκριμένα δύο ανήλικα αδέλφια, ένας Βούλγαρος και ένας Μαροκινός.
Το πρώτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 35χρονος Μαροκινός και ένας 39χρονος Βούλγαρος το προηγούμενο βράδυ έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο τους εντοπίσθηκαν από ιδιώτη να οδηγούν το αυτοκίνητο στην περιοχή της πλατείας 23ης Μαρτίου. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν, ενώ επέστρεψαν το αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη.
Επίσης, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, συνελήφθησαν ένας 16χρονος τσιγγάνος και ο 13χρονος αδελφός του, γιατί λίγο νωρίτερα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν όχημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
Ειδικότερα, παραβίασαν την πόρτα αυτοκινήτου στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Βύρωνος, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι. Στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο αυτοκίνητο παραβιάζοντας την πόρτα του οδηγού. Έγιναν όμως αντιληπτοί και έφυγαν. Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν λίγο αργότερα στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Ομήρου.
Όπως επίσης προέκυψε, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψή τους διέρρηξαν ακόμη ένα αυτοκίνητο στην οδό Ακρίτα, σπάζοντας το παράθυρο του οδηγού, αλλά χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Επιπλέον, συνελήφθη η 48χρονη μητέρα των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
Προανάκριση για όλα τα περιστατικά διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.  Β.Β.

*** Αποκριάτικη εκδήλωση από την «Αλληλεγγύη» 
Το κέφι των παιδιών,  αλλά και των μεγάλων, της τα χάλασε της βροχής… Δεν τα κατάφερε να ματαιώσει την αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών «Η Αλληλεγγύη», με τίτλο «Χορός στο Γαϊτανάκι των παιδιών μας», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στην πλατεία Όθωνος στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τα παιδιά κράτησαν τις δώδεκα πολύχρωμες κορδέλες και αναβίωσαν το παραδοσιακό έθιμο που συμβολίζει την ομόνοια, τη συναδελφικότητα, τον κύκλο της ζωής και του χρόνου.
Η αναβίωση του εθίμου έγινε με ζωντανή μουσική, από ορχήστρα γονέων και συγκεκριμένα με την τρομπέτα του Τάσου Δράμπαλη, τον μπαγλαμά του Τάσου Κλείσα, το νταούλι του Δημήτρη Σαρρή, το ακορντεόν της Μαρίας Παραρά και τα κρουστά του Παναγιώτη Παναγόπουλου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Η Αλληλεγγύη» ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους γονείς-μουσικούς για τη συμμετοχή τους και τα τραγούδια που ερμήνευσαν, ελληνικά παραδοσιακά αλλά και αποκριάτικα ευρωπαϊκά.
Εύχεται τέλος σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά οι φετινές αποκριές να είναι οι καλύτερες.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Από τη Σούπερ Λιγκ
Εξοντωτική η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό
~ Με αφαίρεση τριών βαθμών από το εν εξελίξει πρωτάθλημα, ποινή διεξαγωγής δύο εντός αγώνων χωρίς θεατές (με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) και πρόστιμο 90.000 ευρώ, τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ο Ολυμπιακός, για τα επεισόδια στον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".
* Επίσης, θυμίζεται ότι καμία τιμωρία δεν είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου με το ΠΑΟΚ στον Βόλο, όπου οπαδοί των δύο ομάδων μαχαιρώνονταν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στη πεζογέφυρα του γηπέδου.
~ Η ανακοίνωση της Super League:«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:
 Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»:
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».
Η ποινή του Ολυμπιακού είναι εφέσιμη και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.     
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Στον Παναθηναϊκό ο 21χρονος Μόρις Νουσούεφ
Εικόνα ΑθλητισμόςΣε μία επένδυση για το μέλλον προχώρησε ο Παναθηναϊκός, με την απόκτηση του Ρώσου κεντρικού αμυντικού Μόρις Νουσούεφ. Ο 21χρονος έμεινε ελεύθερος από την ΜΤΚ Βουδαπέστης και αρχικά προορίζεται για την ομάδα των Νέων. Παλαιότερα ο Νουσούεφ είχε «θητεύσει» σε Μάριμπορ, Φιτέσε και Γκόριτσα. Ο Νουσούεφ είναι γεννημένος στις 28 Ιουνίου 1997 και έχει ύψος 1,92. Ο νεαρός θα ενταχθεί σε πρώτη φάση στην Κ20 του Παναθηναϊκού.

***  Τίτλοι τέλους για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο 
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας  ο ιστορικός πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» και πολυσχιδής επιχειρηματίας, Λυκούργος Γαϊτανάρος.
Δυστυχώς, μια πτώση μέσα στο σπίτι του περασμένο Μάιο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι και να καθηλωθεί επί μήνες σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί επανειλημμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Παρά την προχωρημένη του ηλικία, πριν από το ατύχημα ο Λυκούργος Γαϊτανάρος διατηρούσε αξιοθαύμαστο σθένος, διαύγεια και ζωτικότητα και ασχολούνταν με τις επιχειρηματικές-εξαγωγικές του δραστηριότητες, τα κοινά, αλλά και με την αγαπημένη του ομάδα της Καλαμάτας, με τακτική παρουσία στο γήπεδο, αλλά και καίριες παρεμβάσεις.
Ο αείμνηστος επιχειρηματίας ήταν κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταξύ της οποίας ο Οίκος Εφεσίου του αρχιτέκτονα Τσίλερ επί των οδών Βύρωνος και Ναυαρίνου στην παραλία της πόλης και συνιδιοκτήτης στο ξενοδοχείο Pharai Palace. 
Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος γεννήθηκε το 1927 στους Δολούς της μεσσηνιακής Μάνης. Παντρεύτηκε τη Φιλάνθη (Φωφώ) Καμαρινέα, η οποία από τη μητέρα της καταγόταν από την οικογένεια Μαυρομιχάλη και η οποία έφυγε από τη ζωή το 2017. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη.

Διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας, την οποία ανέβασε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 1972, αλλά και στη συνέχεια με την προσφορά του σε αυτή να αναγνωρίζεται με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 2.00 μ.μ., στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ενώ στην τελευταία του κατοικία προβλέπεται να τον συνοδεύσει πλήθος κόσμου.
Το «Θ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

*** Την απόσυρσή του από τις εκλογές της ΕΠΣΜ ανακοίνωσε ο Ηρ. Τσίκινης 
Την απόφασή του να μην συμμετάσχει τελικά στις εκλογές της ΕΠΣΜ που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, ανακοινώνοντας τα εξής:
«Πριν 1 χρόνο η ΝΕΑ ΠΝΟΗ κατέθεσε ένα πακέτο προτάσεων για τον πυρήνα του ποδοσφαίρου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέσα από την ΕΠΣΜ. Βγήκαμε ξεκάθαρα χωρίς να κρυβόμαστε και με ανιδιοτέλεια και βασικό μας σκοπό την δουλειά για μια καινούργια σελίδα στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο με πρωταρχικό στόχο την ΑΛΛΑΓΗ –ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΟΤΙΜΙΑ. Ελπίδα, να εκσυγχρονίσουμε το τοπικό μας ποδόσφαιρο, να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις, να αναδείξουμε τα ταλέντα στις ακαδημίες και να δώσουμε μια ΕΛΠΙΔΑ στο παράγοντα που ματώνει ότι ΑΞΙΖΕΙ να ασχολιέται.
Δυστυχώς όμως Δεν βρήκαμε την ανταπόκριση που θέλαμε.
Σκοντάψαμε σε ιδιοτελείς παράγοντες, σε ένα σύστημα που βασίζετε για την Καρέκλα, σκοντάψαμε σε μια νοοτροπία ξεπερασμένη πια και σε μια μικρό παραγοντική νοοτροπία που δεν εχει καμία ουσία για μας και το ποδόσφαιρο.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα παραμείνει ζωντανή και φυσικά θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια στις αρχές που έχουμε θέση. Αν και οι οιωνοί δεν είναι καλοί…
Ευχόμαστε η Απαξίωση και η Στασιμότητα που υπάρχει σήμερα να αλλάξει…… Ίδωμεν».

***   Η άφιξη του Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Παρακολουθείστε σε live streaming από τη Web TV του Novasports.gr, την άφιξη του Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού Superfoods (16:30 Novasports24HD). Δείτε τι θα δηλώσει ο Αμερικανός παίκτης για την επιστροφή του στους «πράσινους», στους Νικήτα Αυγουλή και Χρήστο Καούρη, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
~* Το απόγευμα αναμένεται στην Ελλάδα ο Μάικ Τζέιμς, προκειμένου να υπογράψει στον Παναθηναϊκό Superfoods και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Αμερικανός παίκτης αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 16:20. Ο παίκτης έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με το «τριφύλλι», το οποίο ανακοίνωσε την απόκτησή του νωρίτερα την Τρίτη.
https://instagram.com/p/BfIcy4UhEVo/?utm_source=ig_embed
~ Ο Αμερικανός παίκτης αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι, την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους φιλάθλους του «τριφυλλιού» αναμένεται να γίνει στο ντέρμπι των «αιωνίων» για την Euroleague.
* Μέσω ενός ποσταρίσματος στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Euroleague αναφέρθηκε στην επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό Superfoods. Μάλιστα, το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία του Αμερικανού με τη φανέλα των «πράσινων» αναφέρει: «Ο Μάικ Τζέιμς ξανά πίσω στα πράσινα».
*** Καταθέτει πρόταση η Αστάνα
Η Αστάνα είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τις τελευταίες εβδομάδες.
~ Η Αστάνα είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη ομάδα προσφέρει στον Αφρικανό παίκτη 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ στον Παναθηναϊκό προσφέρει 200 χιλιάδες ευρώ, για την απόκτηση του παίκτη.
Οι «πράσινοι» αξιώνουν περισσότερα χρήματα για να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται και στο στόχαστρο των Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Λέγκια Βαρσοβίας. Εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, σχετικά με το μέλλον του Κουλιμπαλί.

*** Στη διάθεση του Ουζουνίδη ο Μουνιέ
Ο Αντονί Μουνιέ προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ. 

Ο Αντονί Μουνιέ προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» είχε μείνει σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης, μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Λεβαδειακό.
Από εκεί και πέρα, οι Κουρμπέλης και Λουτσιάνο ακολούθησαν ατομικά προγράμματα προπόνησης, ενώ ο Μυστακίδης έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Μολίνς απουσίαζε από την προπόνηση, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό για τον τραυματισμό του. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» προπονήθηκαν κανονικά με το πρόγραμμα να αφιερώνεται σε ασκήσεις δύναμης και παιχνίδι κατοχής.

***  «Ο Τζέιμς επέστρεψε για το Final 4, τίποτα δεν θα ήταν πιθανό δίχως τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»
Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Μάικ Τζέιμς μίλησε για το σκεπτικό του Αμερικανού άσου πίσω από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και τη μεγάλη θέληση του Δ. Γιαννακόπουλο να τον ντύσει στα πράσινα.           
~ Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για το Final 4, όπως ανέφερε ο Έλληνας εκπρόσωπός του.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξανδρος Κατσαρός, τόνισε ότι ο 27χρονος γκαρντ είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή στην Ευρωλίγκα και ότι θέλει να οδηγήσει το «τριφύλλι» στο Βελιγράδι. «Όλα αυτά δεν θα ήταν πιθανά χωρίς το πάθος και την δέσμευση του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου», επεσήμανε.
Αναλυτικά όσα δήλωσε
«Ο Μάικ Τζέιμς είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στις δουλειές που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Γι' αυτό ήρθε πίσω για να φορέσει την αγαπημένη του πράσινη φανέλα. Ο μοναδικός του στόχος είναι να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Final Four. Περήφανος που ήμουν μέρος στην μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή στην Euroleague. Όλα αυτά δεν θα ήταν πιθανά χωρίς το πάθος και την δέσμευση του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

inner
Δημοφιλείς αναζητήσεις
                   
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .- 
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 

 ~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-  
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΔευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018 .- http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~** ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6072   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3884   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3881  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 854    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 

2 σχόλια: