Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012   :
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ  και  ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  για  όλους  μας !
Το ποντικάκι στην καθημερινή μας ενημέρωση ! :
Με ψήφους 179  ΝΑΙ  και 121 ΟΧΙ η Ελληνική Βουλή  έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην 1η κυβέρνηση εθνικής ενώτητας του Αντώνη Κ. Σαμαρά !

~*** Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο
 * Τελευταία προθεσμία την 24η Αυγούστου να απογραφούν όσοι δικαιούχοι συντάξεων δεν το έχουν κάνει, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διαφορετική περίπτωση παύει η καταβολή της σύνταξης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην εφαρμογή μας δίκαιης μισθολογικής πολιτικής, τη μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης αλλά και την εξακρίβωση των αληθινά δικαιούχων. Επανέλαβε δε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, προτεραιτότητα αποτελεί η εξακρίβωση των πραγματικών δικαιούχων συντάξεων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία του Λογιστηρίου του κράτους δείχνουν ότι 15.781 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη δεν έχουν απογραφεί.
Ετσι ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν έχουν απογραφεί έως 15 Ιουνίου, τους δύο επόμενους μήνες, δηλαδή στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου, θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτό τον τρόπο, παύει η καταβολή της σύνταξης, αρχίζει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας εξήγγειλε από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με επιστημονική μεθοδολογία.
Αναφορικά με την απόδοση των συντάξεων, ο αν. υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εντός τριμήνου δημιουργείται σχετικό portal ώστε οι δικαιούχοι να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013, το πολύ σε 5 μήνες, και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.
Επίσης, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα, έναντι, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε εξάλλου ότι ο περιορισμός του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθεί χωρίς να γίνουν απολύσεις. Η υλοποίηση, με προσήλωση, της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων και της μείωσης των συμβασιούχων στο Δημόσιο θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενώ θα δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάση δεδομένων που αφορούν τη μισθολογική δαπάνη, καθώς σήμερα τα στοιχεία δεν είναι πλήρη, λόγω διαφοράς βάσης και μεθοδολογικών αδυναμιών.
Τέλος ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου και του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης με στόχο την προσωποποίηση των ευθυνών σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και απάτης.

~***  Οι 29 αλλαγές στη φορολογία που προωθεί το ΥΠΟΙΚ :
* Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία με στόχο τη μείωση των φόρων, την άρση των αδικιών και τη θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τους φοροφυγάδες προανήγγειλε στη Βουλή ,ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.
Ο υφυπουργός περιγράφοντας τις δράσεις, που θα αναλάβει στο αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο οικονομικών στο καυτό μέτωπο της φορολογίας ανακοίνωσε οτι:
- Θα επανεξετασθεί το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ με στόχο να αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 8.000 ευρώ, με στόχο να υπάρξει ελάφρυνση στα πολύ χαμηλά εισοδήματα ,απο την περικοπή του αφορολόγητου στα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των μέτρων του μνημονίου.
Επίσης ανακοίνωσε οτι θα επενεξετασθεί ο αριθμός των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρξει μιά κλίμακα με λιγότερους φορολογικούς συντελεστές και χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή απο το 45% που είναι σήμερα. Το μέτρο αυτό καθώς και οι υπόλοιπες αλλαγές στη φορολογία θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο επίσης θα προβλέπεται και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων.
- Θα αντικατασταθεί από το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας από έναν νέο προοδευτικό φόρο ακινήτων.
- Θα φορολογηθεί αυτοτελώς η υπεραξία που προκύπτει απο την πώληση ακινήτων ιδιωτών για ποσά που θα υπερβαίνουν κάποιο όριο. Παράλληλα θα επενεξετασθεί με βάση τα όσα ισχύουν στις Ευρωπαικές χώρες ο συντελεστής του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
- Θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης ,με το φόρο του πετρελαίου κίνησης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει επιδότηση στρωμμάτων του πληθυσμού με βάση γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
- Θα επανεξεταστούν οι φορολαπαλλαγές με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια
- Θα υπάρξει μελέτη με στόχο να θεσπιστούν κίνητρα για την απόκτηση φορολογικής κατοικίας οικονομικά εύρωστων αλλοδαπών όπως ευκατάστατους συνταξιούχους και επιχειρηματίες
Στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο κ. Μαυραγάνης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Σε περιπτώσεις εκ προθέσεως φοροδιαφυγής για ποσά πάνω από ένα όριο ανά έτος, ο φορολογικός συμβιβασμός και η πληρωμή των φόρων δεν θα καταργούν τον αξιόποινο χαρακτήρα της φοροδιαφυγής.
• Εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για όποιον δεν συμμορφωθεί και δεν δηλώσει την περιουσία του, εκτός από τις χρηματικές ποινές, θα προβλεφθεί και αυστηρή ποινή μέσω θέσπισης ποινικού αδικήματος.
• Αλλαγή του συστήματος των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους με θέσπιση προστίμου ως ποσοστό επί του κυρίου φόρου, που δεν θα μειώνεται σε περίπτωση συμβιβασμού – ίσως μόνο σε περιπτώσεις οικειοθελούς συμμόρφωσης - και την επιβολή τόκου υπερημερίας στον οφειλόμενο φόρο. Για περιπτώσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων θα υπάρχει ειδικό πρόστιμο το ύψος του οποίου θα επαναπροσδιορισθεί.
• Θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες εταιρείες (Controlled Foreign Corporation Legislation-CFC), που θα περιέχει τεκμήρια για την ανίχνευση ελεγχόμενων εταιρειών που έχουν συσταθεί μόνο για φορολογικούς σκοπούς, όπως αυτό της πραγματικής διοίκησης της επιχείρησης, για να αποκαλυφθούν και να φορολογηθούν στην Ελλάδα οι εξωχώριες εταιρείες.
• Θέσπιση γενικής αλλά πλήρους διάταξης για την φοροαποφυγή όπως διαθέτουν οι προηγμένες φορολογικά χώρες, ώστε να μπορούν να ακυρωθούν φορολογικά συναλλαγές οι οποίες γίνονται με αποκλειστικό σκοπό την αποφυγή φόρου χωρίς πραγματικό οικονομικό αντικείμενο.
• Ενοποίηση του μηχανισμού φορολογικών ελέγχων και αναδιάρθρωσή του, με σκοπό τη διενέργεια γρήγορων και στοχευμένων ελέγχων με βάση επιλογή από την επεξεργασία στοιχείων του προφίλ του φορολογούμενου.
• Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του Φοροεισπρακτικού Μηχανισμού και κεντρικός συντονισμός του ελεγκτικού έργου για να ελεγχθούν οι ανέλεγκτες υποθέσεις
• Εξοπλισμός των τελωνείων - συνοριακών και εισαγωγής - με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου
• Ενοποίηση της νομοθεσίας, περί ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing) σε ένα νομοθέτημα με πρόβλεψη για αποκλειστική αρμοδιότητα ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και με ειδική εκπαίδευση στελεχών του ή αξιοποίηση στελεχών άλλων υπουργείων, που ήδη έχουν εκπαιδευτεί.
Επίσης ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε μια σειρά απο κινήσεις και ειδικά μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της απλοποίησης της φορολογίας και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας. Αυτά είναι:
• Η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
• Η επαναξιολόγηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων με σκοπό την κατάργησή τους για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά.
• Η επανεξέταση του συστήματος υποβολής δηλώσεων, βεβαίωσης και καταβολής του ΦΠΑ καθώς και της δυνατότητας μετάβασης σε καθεστώς ΦΠΑ πραγματικού χρόνου.
• Η κατάργηση των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ,για διαφορές πάνω από συγκεκριμένο όριο και υπαγωγή των υποθέσεων προς συμβιβασμό στο θεσμό της Φορολογικής Διαιτησίας, στην οποία θα προσφεύγει ο φορολογούμενος πριν το Δικαστήριο χωρίς να εξαρτάται από το αν θα συναινέσει στο αίτημα Διαιτησίας ο Υπουργός.
• Η δημοσίευση στο διαδίκτυο των Αποφάσεων της Επιτροπής Φορολογικής Διαιτησίας για να επιτευχθεί διαφάνεια
• Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων – μεταβολών – δικαιολογητικών
• Η επανεξέταση με τη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης του αδικήματος μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τη μη πληρωμή φόρων.
• Η επανεξέταση του καθεστώτος λήψης διασφάλισης μέτρων υπέρ του Δημοσίου ώστε να μην οδηγούνται οι επιχειρήσεις σε κλείσιμο εξαιτίας αυτών των μέτρων
• Η ίδρυση στο Υπουργείο Διεύθυνσης Φορολογικών Μελετών με σκοπό την εκπαίδευση των υπαλλήλων σε τεχνικά θέματα και την εκπόνηση μελετών για εξειδικευμένα φορολογικά θέματα με τη συνδρομή φορέων

*~*** ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ Ο.Σ.Ε, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ...ΧΑΖΟ!
* ~  Για να δούμε, "συνωμοσιολογία" κι αυτό όπως η "μη βοήθεια" των Ρώσων προκειμένου ν' αποφύγουμε το ΔΝΤ;
Ως συμπλήρωμα στο δημοσίευμα του "Παρόν", διαβάστε κι αυτό:
~ Ο Ρώσος φιλέλληνας «πολιορκεί» τον ΟΣΕ...
*Σημειωτέον ότι οι Ρώσοι ακόμα ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ! Τι θα κάνει ο Σαμαράς; Θα καταλάβει επιτέλους πως πάνω απ' όλα είναι το εθνικό συμφέρον ή θ' ακολουθήσει τα προδοτικά χνάρια του Γιωργάκη;
~ apo hellas othodoxy

~*** Σχέδιο κατασκευής τζαμιού στην Ελλάδα με στόχο τη παρακολούθηση μουσουλμάνων εξτρεμιστών
~ Σοκάρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Τhe Sunday Telegraph, το οποίο κάνει λόγο για ύπαρξη σχεδίου δημιουργίας τζαμιού στην Ευρώπη των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας και της Λιβύης επί ...
Καντάφι, προκειμένου να παγιδεύουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου φαίνεται, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσπάθεια κατασκευής του τζαμιού στον Βοτανικό…. Μάλιστα, σημειώνεται ότι μεταξύ των άλλων πηγών χρηματοδότησης για την κατασκευή του τζαμιού θα ήταν το λιβυκό κράτος και η Σαουδική Αραβία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το τζαμί θα κατασκευαζόταν σε χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου και θα αποτελούσε πόλο έλξης μουσουλμάνων εξτρεμιστών οι οποίοι θα παρακολουθούντο κατ’ αυτό τον τρόπο στενά από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τη βοήθεια της ESO της μυστικής λιβυκής υπηρεσίας, η MI6 προσέλαβε έναν πράκτορα ο οποίος «συνδέεται στενά» με ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Με την κωδική ονομασία «Ιωσήφ», ο πράκτορας προετοιμάστηκε για να διεισδύσει σε μια ομάδα της Αλ Κάιντα που βρισκόταν σε πόλη της δυτικής Ευρώπης, με σκοπό τη δημιουργία ενός τζαμιού για την προσέλκυση μουσουλμάνων εξτρεμιστών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Telegraph αναφέρει ότι το όνομα της πόλης, το οποίο βρίσκεται στην ηπειρωτική νότια Ευρώπη, «δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας», αλλά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για την Ελλάδα. Η χρονική περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την έναρξη των προσπαθειών κατασκευής τζαμιού στην Αττική και το θέμα είχε τεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Λιβύη το 2009! Τον Δεκέμβριο του 2003, ο «Ιωσήφ» πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης που είχε παλιότερα τοποθετηθεί στο Λονδίνο. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν με στελέχη της ΜΙ6 σε ξενοδοχείο, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία του τεμένους. Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη πτυχή της όλης επιχείρησης ήταν η απόφαση της MI6 να κρατήσει κρυφές όλες αυτές τις πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όπου «Ιωσήφ» έζησε και όπου το τζαμί-παγίδα ήταν να συσταθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα που η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ανήκει στο ΝΑΤΟ. Το σχέδιο θα μπορούσε να είχε αποτύχει εάν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν το τζαμί ως επιχειρησιακό κέντρο από το οποίο θα εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της χώρας υποδοχής, ή οποιοδήποτε άλλου στόχου, γράφει η Telegraph. Η υπόθεση είναι κατά παραπάνω από σοβαρή, καθώς, όπως διαφαίνεται από το σχετικό δημοσίευμα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να δημιουργήσουν μια «κυψέλη» τρομοκρατών στην καρδιά της Αθήνας για να τους παρακολουθούν πιο εύκολα!


~*** Σεκιούριτι ....Η Χρυσή Αυγή !!

 ~ -ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
-Η Χρυσή Αυγή μαζί με εταιρείες σεκιούριτι θα περιφρουρεί γειτονιές της Αθήνας
Το έργο της Αστυνομίας ετοιμάζεται να «αντικαταστήσει» η Χρυσή Αυγή η οποία φαίνεται πως μαζί με εταιρείες σεκιούριτι ετοιμάζεται να βοηθήσει στην τήρηση της τάξης σε ορισμένες περιοχές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να καλύψει την αδυναμία των αρχών για ασφάλεια και έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την περιφρούρηση υποβαθμισμένων γειτονιών της πρωτεύουσας.
Τα άτομα που θα περιπολούν, θα ενημερώνουν την Αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση την οποία θα βλέπουν.
Επίσης, η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καλύψει τα κενά προσωπικού στις εταιρείες αυτές με άνεργα μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κομματική επιχορήγηση που θα λάβει η Χρυσή Αυγή.


~*** Χωρίς τρόφιμα το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ λόγω παύσης πιστώσεων... Οι προμηθευτές δεν παραδίδουν εμπορεύματα αν δεν εξοφληθούν τα χρέη του 2011.
Μαζί με το… Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» αρχίζει να χάνεται και η ελπίδα για τη διάσωση της Υγείας.
Εν έτει 2012, τα ελληνικά νοσοκομεία στερεύουν όχι μόνο από υλικά, αλλά και από τρόφιμα.

~*** Σε άνευ προηγουμένου «ηλεκτρονικό φακέλωμα», και μάλιστα αναδρομικά, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο θα καταγράψει μέσω του TAXIS σε ετήσια βάση τις καταθέσεις, τα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, τις ασφαλιστικές εισφορές, τους λογαριασμούς κινητών και σταθερών τηλεφώνων, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των ΔΕΚΟ και τις ιατρικές δαπάνες. Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε ...
διασταυρώσεις για να εντοπίσει περιστατικά φοροδιαφυγής καθώς και να επιβάλλει φόρους σε πολίτες, τα εισοδήματα των οποίων δεν έχουν δηλωθεί, ενώ έχουν αποκτήσει ακίνητα που δεν δικαιολογούνται.

~*** Ρωσίδες ιερόδουλες έκλεψαν απόρρητα μυστικά του τουρκικού στρατού!

~*** Το διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης απάντησε δεύτερη φορά σχετικά με την προσφυγή της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία σε βάρος του Ελληνικού Λαού, ζητώντας νέα στοιχεία από τον Ελληνικό Λαό για να προχωρήσει.
Την εβδομάδα αυτή θα δοθούν οδηγίες και συντονισμός ώστε όλοι μας, σύσσωμοι μια γροθιά να αποστείλουμε στην Χάγη τα συγκλονιστικά και καταιγιστικά στοιχεία που έχουμε ως Ελληνικός Λαός και που μας ζητά το δικαστήριο.

~ Δεύτερη Απάντηση από την Χάγη και τι Πρέπει να Κάνουμε: http://youtu.be/KYnloPviNBM ,

~*** Το διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης απάντησε δεύτερη φορά σχετικά με την προσφυγή της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία σε βάρος του Ελληνικού Λαού, ζητώντας νέα στοιχεία από τον Ελληνικό Λαό για να προχωρήσει.
~ Την εβδομάδα αυτή θα δοθούν οδηγίες και συντονισμός ώστε όλοι μας, σύσσωμοι μια γροθιά να αποστείλουμε στην Χάγη τα συγκλονιστικά και καταιγιστικά στοιχεία που έχουμε ως Ελληνικός Λαός και που μας ζητά το δικαστήριο.~** The international criminal court at the Hague replied for a second time regarding the complaint by Olga Yeritsidou and Tanya Maria Geritsidou regarding crimes against humanity and genocide at the expense of the Greek People, asking for further evidence and data from the Greek People in order to proceed.
~  This coming week there will be given instructions and coordination so that all together as one, we shall send to the Hague the shocking and staggering evidence and data we possess as Greeks, and which the court is asking for.


~* Χριστιανικός Σιωνισμός

~ Αγάπη για τη Σιών: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ!!
~ Ζητάτε την ειρήνη της Ιερουσαλήμ: «Ας ευτυχούν εκείνοι που σε αγαπούν. Ας είναι ειρήνη στα τείχη σου, αφθονία στα παλάτια σου». Ένεκα των αδελφών μου και των πλησίων μου, θα λέω τώρα: «Ειρήνη σε σένα!» Ένεκα του οίκου του Κυρίου του Θεού μας, θα ζητώ το καλό σου (Ψαλμός 122:6-9).
~ «Κατά την ημέρα εκείνη, ο κλάδος του Κυρίου θα είναι ωραίος και ένδοξος, και ο καρπός της γης εξαίρετος και ευφρόσυνος σ' εκείνους που θα έχουν διασωθεί από τον Ισραήλ» (Ησαΐας 4:2).
Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Χριστιανοί έχουν συχνά αναρωτηθεί σχετικά με την πραγματική υπόσταση του Χριστιανικού Σιωνισμού. Βασίζεται άραγε στο λόγο του Θεού; Στην ιστορία; Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολιτικό κίνημα, όπως αρκετοί υποστηρίζουν; Ποιοι είναι αυτοί οι Χριστιανοί Σιωνιστές και τι ακριβώς πρεσβεύουν;
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές είναι Χριστιανοί που πιστεύουν στη Βίβλο και έχουν θέσει ως έναν από τους κύριους στόχους της ζωής τους τη μελέτη των Γραφών, ώστε να μπορέσουν να ερμηνεύσουν το θέλημα του Θεού για το Ισραήλ και το σχέδιό του για το κράτος αυτό, στους αιώνες των αιώνων. Μπορεί να είναι Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι, Καθολικοί ή να ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο χριστιανικό δόγμα. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν επειδή αναφέρονται στο λόγο του Θεού σχετικά με το Ισραήλ ή την Ιερουσαλήμ, αφού πιστεύουν ότι το θεϊκό σχέδιο είναι ούτως ή άλλως μυστήριο και ανεξήγητο για τους ανθρώπους.
Οι συγκεκριμένοι Χριστιανοί Σιωνιστές δεν πιστεύουν ότι οι ομόθρησκοί τους μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ηθικά πρότυπα με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αντίθετα μάλιστα, μέσα στην αγάπη τους για την αλήθεια, φρονούν ότι πρέπει να υπακούουν στο λόγο του Θεού και να φροντίσουν να κυριαρχήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης και της πεποίθησής τους για όσα το θεϊκό σχέδιο επαγγέλλεται αναφορικά με το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.
Ο Χριστιανικός Σιωνισμός βασίζεται στον αλάνθαστο και αμετάβλητο Λόγο του Θεού. Έχει δεσμευθεί στην αποδοχή και την ανάληψη ενεργούς δράσης στο ίδιο το έργο του Θεού - την προφητική και θεϊκά αναγγελθείσα επιστροφή στη Σιών των φυσικών απογόνων του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.
Ο Χριστιανικός Σιωνισμός σημαίνει συμπαράταξη με το Ισραήλ και την άνευ όρων υποστήριξή του οποτεδήποτε εκδηλώνεται αντισημιτισμός, διατυπώνονται ιστορικές ανακρίβειες ή αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Συχνά, αυτό σημαίνει έναν μοναχικό αγώνα ενάντια στις διαστρεβλωμένες αλήθειες της προπαγάνδας και στην παραπλανημένη κοινή γνώμη.
Ο Χριστιανικός Σιωνισμός αποτελεί μια απάντηση στην αποκατάσταση του Ισραήλ από όλους όσοι έχουν, μέσω του Θεού, ενώσει τις καρδιές τους με τον εβραϊκό λαό και έχουν υποστεί μια «περιτομή καρδιάς». Στην προς Ρωμαίους Επιστολή του (2:28-29), ο απόστολος Παύλος λέει: «Επειδή, Ιουδαίος δεν είναι αυτός που είναι κατά το φανερό μέρος Ιουδαίος, ούτε περιτομή αυτή που είναι κατά το φανερό μέρος, αυτή που γίνεται στη σάρκα. Αλλά Ιουδαίος είναι αυτός που είναι κατά το κρυφό μέρος Ιουδαίος και περιτομή αυτή της καρδιάς, κατά το πνεύμα, όχι κατά το γράμμα, για το οποίο ο έπαινος είναι όχι από ανθρώπους, αλλά από τον Θεό».
Η Βίβλος λέει ότι στο τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν μη Εβραίοι από όλα τα έθνη του κόσμου, που θα ταυτιστούν με τον εβραϊκό λαό και θα έρθουν μαζί του στη Σιών. Ακόμα, λέει, ότι ο Θεός θα δώσει εντολή στους μη Εβραίους να πάρουν τους Εβραίους στους ώμους τους και να τους φέρουν πίσω στη γη των προγόνων τους.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Χριστιανών Σιωνιστών είναι ότι δεν πιστεύουν απλώς ότι υπάρχει μέλλον για το λαό Ισραήλ, αλλά είναι πρόθυμοι να γίνουν οι ίδιοι όργανα στο έργο του Θεού, για να δουν αυτό το μέλλον να πραγματοποιείται.
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές αναζητούν κάθε δυνατό κανάλι επικοινωνίας για να διακηρύξουν το λόγο του Θεού, ο οποίος έδωσε τη Γη της Χαναάν ως κληρονομιά στο λαό του Ισραήλ για πάντα. Ο Θεός έδωσε αυτή την υπόσχεση στον Αβραάμ πριν από 4.000 χρόνια (Γένεση 13:14-1
.
Η υπόσχεση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές, με την επισήμανση ότι η απώλεια του τόπου διαμονής, εξαιτίας των εξεγέρσεων και της ανυπακοής του λαού αυτού, δε θα σήμαινε και την απώλεια ιδιοκτησίας επί της γης (Δευτερονόμιο 30:1-6). Ο Θεός, ο οποίος εξόρισε τον εβραϊκό λαό σε δύο στιγμές της Ιστορίας - το 586 π.Χ. και το 70 μ.Χ. - επανέλαβε την υπόσχεσή του να φέρει πίσω ξανά τον λαό αυτόν στη γη του (Ιερεμίας 31:10 και Ησαΐας 11:11). Η συγκέντρωση του Ισραήλ θα είναι μόνιμη (Αμώς 9:16).
Για τους Χριστιανούς Σιωνιστές, η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και η αποκατάστασή του στα αρχαία πατρογονικά του εδάφη, το 1948, αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα και σωτηρία για τον κόσμο. Το Ισραήλ αποτελεί μαρτυρία για την αφοσίωση του Θεού, ότι δηλαδή τηρεί το λόγο Του, όπως έχει ανέκαθεν αποδειχθεί από την ιστορία. Το να υποστηρίζει κανείς το Ισραήλ (Γένεση 12:3), να του παρέχει ανακούφιση από τα δεινά (Ησαΐας 40:1-2) και να προσεύχεται για την ειρήνη στη χώρα αυτή (Ψαλμός 122:6) σημαίνει, στην ουσία, να συνεργάζεται αρμονικά με τον Θεό.
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν στο όραμα των προφητών του Ισραήλ, ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ειρήνη μεταξύ των εθνών, ούτε διαρκής παγκόσμια τάξη, ότι δεν θα υπάρξει τέλος στη διαφθορά της φύσης του ανθρώπου, παρά μόνο αν αποκατασταθεί οριστικά ο εβραϊκός λαός στη γη και στο Θεό του. Τότε, το Ισραήλ υπό τη βασιλεία του Μεσσία του θα καταστεί ποταμός ευλογίας για όλα τα έθνη, ένα φως για τον κόσμο.
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές αναγνωρίζουν με λύπη τους τον ενεργό ρόλο που έχουν διαδραματίσει πολλοί «Χριστιανοί», στους διωγμούς κατά των Εβραίων, ανά τους αιώνες. Αυτό γίνεται ακόμα πιο θλιβερό, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα όσα αγαπούν περισσότερο σ' αυτόν τον κόσμο ως Χριστιανοί, έχουν προέρθει από τους Εβραίους: η Αγία Γραφή και ο Ιησούς.
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές επιθυμούν να υπενθυμίσουν εκ νέου την πλήρη διδασκαλία του αποστόλου Παύλου προς τους Ρωμαίους (κεφ. 9-11). Η αγνόηση ζωτικής σημασίας αποσπασμάτων οδήγησε σε λανθασμένα δόγματα και μια θεολογική διδασκαλία «αντικατάστασης», που στρέφεται εναντίον της Βίβλου. Αυτή η τελευταία, αποστερεί από το εβραϊκό έθνος κάθε εθνικό μέλλον και υποστηρίζει ότι η Εκκλησία έχει αντικαταστήσει το Ισραήλ και έχει κληρονομήσει από αυτό όλες τις ευλογίες. Στην προς Ρωμαίους Επιστολή του, ο Παύλος αντικρούει αυτήν την εσφαλμένη θέση και κηρύσσει ακριβώς το αντίθετο.
Υπάρχουν σαφείς δεσμοί ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την Εκκλησία στο πέρασμα του χρόνου και η θεολογική άποψη της «αντικατάστασης» έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση ενός από τα μεγαλύτερα θαύματα του Θεού στις μέρες μας, την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και την επιστροφή των Εβραίων στα πατρογονικά τους εδάφη.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝ
Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με την εβραϊκή ιστορική εμπειρία, τα οποία προβληματίζουν τους Χριστιανούς περισσότερο από την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και τη σημασία που έχει αυτί για τους Εβραίους. Δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση στη χριστιανική εμπειρία, κατά την οποία να ταυτίζεται σε τέτοιο βαθμό η χώρα και ο λαός της, η θρησκεία και η πολιτική. Καθ' όλη την ιστορία της εβραϊκής παράδοσης, η Σιών υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα της εβραϊκής συνείδησης, όπως εκδηλώνεται στο απαραβίαστο συμβόλαιο ανάμεσα στο Θεό και τον λαό Του, το Ισραήλ.
Η γεωπολιτική διάσταση του Εβραϊσμού υπήρξε πάντα ανασταλτικός παράγων για τον Χριστιανισμό. Η άρνηση των Χριστιανών να εκτιμήσουν τον κεντρικό ρόλο που κατείχε ανέκαθεν η συγκεκριμένη χώρα για τον εβραϊκό λαό, αποκαλύπτει την αδιάλλακτη θέση ορισμένων Χριστιανών να επιμένουν να ορίζουν τον Ιουδαϊσμό με τη λογική του Χριστιανισμού αντί να συμφιλιωθούν με τον ίδιο τον Ιουδαϊσμό και την ιδιαιτερότητά του. Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν στις ιστορικές καταβολές του Σιωνισμού, πολύ δε περισσότερο ότι το δικαίωμα για απόκτηση της Γης της Επαγγελίας, όπως απορρέει από τη Βίβλο, είναι σύμφωνο με τα ιστορικά γεγονότα. Το εβραϊκό έθνος κατοίκησε τη χώρα αυτή επί πολλούς αιώνες, πολύ πριν εγκατασταθούν εκεί οι Άραβες. Είχε οικοδομήσει ένα αναπτυγμένο, ανεξάρτητο κράτος, κατά τη διασπορά δε του εβραϊκού λαού η χώρα παρέμεινε έρημη, ακαλλιέργητη και σχεδόν ακατοίκητη.
Μετά την πτώση των Ασμοναίων, η χώρα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Σταυροφόρους, τους Άραβες, τους Μαμελούκους, τους Τούρκους και τελικά τους Βρετανούς. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ εκεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, ενώ το εβραϊκό κράτος αποτελεί ένα πανάρχαιο, ιστορικό γεγονός. Η Ιερουσαλήμ δεν υπήρξε ποτέ αραβική πρωτεύουσα, υπήρξε όμως (όπως είναι και σήμερα) η πρωτεύουσα του Ισραήλ, από το 1.000 π.Χ. Η εβραϊκή ζωή και ο πολιτισμός γεννήθηκαν στο Ισραήλ και έδωσαν μοναδικά δώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Παλαιστίνη, συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ποτέ αραβικός πολιτισμός.
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πιστεύουν ότι το Ισραήλ πρέπει να υπάρχει και αυτή είναι ακριβώς η άποψη που υποστηρίχθηκε από τον Θεόδωρο Χερτσλ. Όπως, όμως, τόνισε ο πατέρας του σύγχρονου Σιωνισμού και οι συνεχιστές του (μαζί με τους Χριστιανούς φίλους τους Γουίλιαμ Χέτσλερ, Γουίλιαμ Μπλάκστοουν και άλλους) δεν θα μπορούσε να υπάρξει εβραϊκό κράτος παρά μόνο στη Γη του Ισραήλ, την ίδια τη Σιών.
Πολλοί άλλοι Χριστιανοί Σιωνιστές υποστήριξαν την ίδια άποψη και ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση του Σιωνισμού. Ακόμα, συστήθηκαν στην Παλαιστίνη διάφορες οργανώσεις με καθαρά σιωνιστική αποστολή: η Χριστιανική Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί Φίλοι του Ισραήλ και οι Γέφυρες για την Ειρήνη, αποτελούν τρία μόνο παραδείγματα.
Η Σιών είναι η κορυφή ενός λόφου, στην καρδιά της Ιουδαίας, στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, όπου ο Κύριος επέλεξε στοργικά να τοποθετήσει το όνομά Του.
Εδώ είναι που ο Κύριος υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει ο Λυτρωτής του κόσμου, και θα έρθει άδοντας στη Σιών όπου θα φέρει την αιώνια χαρά.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πρέπει να αντιμετωπίζουν συνεχώς τον αντισημιτισμό αλλά και όλους όσοι καταφέρονται κατά του Ισραήλ, σε κάθε ευκαιρία και να ανασκευάζουν τις διαστρεβλωμένες αλήθειες, την ψευδή πληροφόρηση και τις άδικες κατηγορίες κατά του7 Ισραήλ. Συγκεντρώνουν για το σκοπό αυτό χρήματα για να φέρουν τους «Ολίμ» (τους νέους μετανάστες) στη Γη του Ισραήλ και μιλούν υπέρ του Ισραήλ σε όλες τις χώρες που κατοικούν. Επίσης, ενθαρρύνουν τους συνανθρώπους τους να επισκεφτούν το Ισραήλ, ως τουρίστες. Υποστηρίζουν το Ισραήλ με συστηματικές προσευχές.
Οργανώνουν συνέδρια και διασκέψεις για να ενημερώσουν τον κόσμο. Εκδίδουν έντυπα. Προσεγγίζουν τους ηγέτες των χωρών τους για να θέσουν υπόψη του ζητήματα που αφορούν το Ισραήλ. Έχουν οργανώσει ένα δίκτυο ανθρώπων, τους οποίους φέρνουν σε επαφή με το Ισραήλ και τους Ισραηλινούς με στόχο να συναφθούν μεταξύ τους επιχειρηματικές σχέσεις καθώς και οικονομικοί, πνευματικοί, εκπαιδευτικοί και πολιτικοί δεσμοί.
Ο Θεός ανακοίνωσε μέσω των προφητών Του, για να μάθουν όλα τα έθνη ότι θα συγκέντρωνε ξανά τον λαό Του Ισραήλ για τους σκοπούς του έργου Του.
Αυτή η συγκέντρωση έχει πολιτικές συνέπειες και προκαλεί πολλές θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Οι αντισιωνιστές, οι οποίοι αντιτίθενται σ' αυτήν τη συγκέντρωση και την ύπαρξη του Ισραήλ ως έθνους, είναι σαν να αντιτίθενται στον ίδιο τον Θεό. Δεν υπάρχει «τρίτη» λύση.
Οι Εβραίοι είτε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε όχι.
Επειδή, δεν θέλω να αγνοείτε αδελφοί, αυτό το μυστήριο (για να μη υψηλοφρονείτε), ότι στον Ισραήλ έγινε τύφλωση κατά ένα μέρος, μέχρις ότου εισέλθει το πλήρωμα των εθνών και έτσι ολόκληρος ο Ισραήλ θα σωθεί, όπως είναι γραμμένο: 'Από τη Σιών θα έρθει ο Λυτρωτής και θα αποδιώξει τις ασέβειες από τον Ιακώβ. Και αυτή είναι από μένα η διαθήκη σ' αυτούς', όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους. Σύμφωνα μεν με το ευαγγέλιο είναι εχθροί για σας, σύμφωνα όμως με την εκλογή είναι αγαπητοί για τους πατέρες. Επειδή, τα χαρίσματα και η πρόσκληση του Θεού δεν επιδέχονται μεταμέλεια» (Ρωμαίους 11:25-29).
Η διακονία «Χριστιανοί για τον λαό Ισραήλ (Christians for Israel - Greece)» είναι μια διαδογματική κίνηση που αντιλαμβάνεται την επιστροφή του λαού Ισράηλ ως εκπλήρωση των βιβλικών προφητειών και ως «σημείο των έσχατων καιρών», το οποίο μας προσανατολίζει και επισείει την προσοχή μας στην αναμενόμενη δεύτερη παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ως Χριστιανοί στη γενιά μας πιστεύουμε και γινόμαστε μάρτυρες της πιστότητας του Θεού στη διαθήκη Του και στην υπόσχεσή Του για την επιστροφή του λαού Ισραήλ στη βιβλική γη:
«Μη φοβάσαι, επιδή, εγώ είμαι μαζί σου. Από την ανατολή θα φέρω το σπέρμα σου και από τη δύση θα σε συνάξω. Θα πω στον βορρά: Δώσε, και προς τον νότο: Μη εμποδίσεις. Φέρε τους γιους μου από μακριά και τις θυγατέρες μου από τα άκρα της γης...» (Ησαΐας 43:5-7).
Ως Χριστιανοί κατανοούμε, με βάση τον Λόγο του Θεού, ότι είμαστε μπολιασμένοι στη ρίζα:
«Αλλά αν μερικά από τα κλαδιά αποκόπηκαν, εσύ μάλιστα, ενώ ήσουν αγριελιά, μπολιάστηκες ανάμεσα σ' αυτά και έγινες ενεργά συμμέτοχη με τη ρίζα και με το πάχος του ήμερου ελιόδεντρου, μη καυχάσαι σε βάρος των κλάδων. Αν, όμως, καυχάσαι σε βάρος τους, εσύ δεν βαστάζεις τη ρίζα, αλλά η ρίζα βαστάζει εσένα» (Ρωμαίους 11:17-1
.
Ως Χριστιανοί είμαστε μπολιασμένοι στη ρίζα μέσω της χάρης της Νέας Διαθήκης:
«Να, έρχονται ημέρες, λέει ο Κύριος, και θα κάνω στον οίκο Ισραήλ και στον οίκο Ιούδα μια νέα διαθήκη, όχι σύμφωνα με τη διαθήκη που έκανα στους πατέρες τους, κατά την ημέρα που τους έπιασα από το χέρι για να τους βγάλω από την Αίγυπτο, επειδή, αυτοί παράβηκαν τη διαθήκη μου, κι εγώ τους αποστράφηκα, λέει ο Κύριος. Αλλά αυτή θα είναι η διαθήκη που θα κάνω στον οίκο Ισραήλ: Ύστερα από τις ημέρες εκείνες, λέει ο Κύριος, θα βάλω τον νόμο μου στα ενδόμυχά τους και θα τον γράψω στις καρδιές τους και θα είμαι Θεός τους και αυτοί θα είναι λαός μου» (Ιερεμίας 31:31-33).
Ως Χριστιανοί κατανοούμε ότι όλες οι διαθήκες του Θεού έγιναν με τον λαό Ισραήλ (Ρωμαίους 9:4) και ότι ο Θεός δεν απέρριψε τον λαό Του, τον Ισραήλ (Ρωμαίους 11:1), αλλά συνεχίζει να έχει σχέση μαζί τους, βάσει των υποσχέσεων της διαθήκης. Ο οραματισμός μας, η ελπίδα μας και η προσευχή μας για την Εκκλησία του Χριστού είναι να κατανοήσει το μυστήριο του Ισραήλ (Ρωμαίους 11:25) και μαζί με την κατανόηση, την προσευχή και την έμπρακτη αγάπη του Κυρίου, να γίνει ευλογία μεταξύ των Χριστιανών και του λαού Ισραήλ, προσβλέποντας στη σωτηρία, στη λύτρωση και την ανάπαυσή του.
Ως Χριστιανοί βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς, τα «πρωτογεννήματα» αυτής της μεγάλης πνευματικής συγκομιδής που ο Κύριος προείπε μέσω των προφητών:
«Κι επάνω στον οίκο του Δαβίδ κι επάνω στους κατοίκους της Ιερουσαλήμ θα εκχύσω πνεύμα χάρης και ικεσιών και θα επιβλέψουν σε μένα, τον οποίον εξεκέντησαν» (Ζαχαρίας 12:10).
Τα τελευταία 10 χρόνια, οι Εβραίοι που δεχονται τον Γιεσούα (Ιησού) ως Μεσσία και Λυτρωτή (Μεσσιανικοί) έχουν εκατονταπλασιαστεί, όπως και οι μεσσιανικές συναγωγές στο Ισραήλ και ανα τον κόσμο.


~***Ο Εβραιόδουλος πρύτανης που πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ!!
Μια ζωή απατεώνες οι χριστιανοί απολογητές!!
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΤΙ ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΕΩΣΕΣ 32.000 ΕΥΡΩ??
Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Όπως φαίνεται, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ'αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».
~ Τι σχέση έχει η πολύπαθη έρευνα στην χώρα με τις διεθνής σχέσεις του ΑΠΘ και τον γάμο της γραμματέας του, μονο ο κ. Μυλόπουλος μπορεί να εξηγήσει. Όπως λέει πάντως ο ίδιος στο «Θέμα» ο γάμος ήταν... σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ...

~****  ...“ζούμε σε μια κοινωνία απληστίας που ευφημιστικά ονομάσαμε Κοινωνία της Αφθονίας”...Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός/Συγγραφέας

~*** ...“Ιθάκη είναι ο εαυτός μας κ΄ επιστροφή ο εξανθρωπισμός μας”...Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός/Συγγραφέας

~*** Χρυσή Αυγή καλεί Ανεξάρτητους κατά νόμου Ραγκούση! :
~ Στη χθεσινή ομιλία του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη βουλή, διατυπώθηκε επισήμως η πρόσκληση προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες για κατάθεση – από κοινού – πρότασης για κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Ιδού και το σχετικό απόσπασμα:
* “Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το πρωί της Δευτέρας πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838 του 2010. Επειδή, όπως πληροφορήθην, ανάλογη πρόταση σκοπεύει να καταθέσει και το κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, καλούμε τους ιθύνοντες του εν λόγω κόμματος σε διάλογο για την εύρεση των σημείων συγκλίσεως στις δύο προτάσεις. Ούτως ώστε να ενισχυθεί κοινοβουλευτικά το λαϊκό πλέον αίτημα για την κατάργηση του νόμου αυτού, που θα δώσει το έναυσμα για συνολική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα”.
* Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Πάνου Καμμένου σε μία πρόταση, που μπορεί να εξέπληξε πολλούς, κινείται όμως, προς τη σωστή κατεύθυνση.
~*** "Άπλωσα...* * τις σκέψεις στα μονοπάτια των ήχων...* * κι οι νότες χόρευαν...* * γυμνές, ανάγλυφες...* * σχηματίζοντας όνειρα...* * κι αυτά μ' αγκάλιαζαν...* * φιλούσαν τα υγρά χείλη θύμιζαν Ζωή...* * ζωγράφιζαν Αγάπη...* * ξάπλωσα σε μιαν άκρη...* * σφράγισα τα μάτια με χρώματα...* * ταξίδεψα στον κόσμο της ψυχής μου...* * κι Εσύ...* * πάντα με αγνάντευες...* *φώτιζες τα βήματα...* * σκέπαζες τρυφερά, ολάκερη την ύπαρξη...* * προσευχόσουν...* *καρφωμένη στον βορρά...* * ισοπέδωνες αποστάσεις...* *να είσαι κοντά μου...* * κι Εγώ...* * ζωγράφισα...* *ένα νησί στην ψυχή...* * να ξαπλώνεις μαζί μου, χωρίς άλλους διαβάτες...* * χωρίς άλλες κραυγές...* *δεν έχω φτιάξει λιμάνι...* * εσύ φτερουγίζεις Αγάπη...* *όταν φιλάς την ζωή μου...* * να θυμάσαι...* * κοντά σου...* *Αναστήθηκα...* * Ψυχή μου...* *"
~**

***
~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
**** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,     Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/29062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 29/06/2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
                                 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-


ΑΠΟ  ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ
~** 085 ΟΡΝΙΘΕΣ, θέατρο κάστρου, ΜΕΘ ,  2012 , - 15- :
http://www.youtube.com/watch?v=OJ98hppNKpg  ,



~** 086 ΚΑΛΑΜΑΤΑ θέατρο κάστρου , έργο Ορνιθες ΜΕΘ 06/07/2012  , - 16- :
http://www.youtube.com/watch?v=0JrQv9IhprI  ,



~** 088. Ορνιθες Αριστοφάνη ΜΕΘ ερασιτ.  θέατρο  Καλαμάτας 06/07/2012 ,  -17- :
http://www.youtube.com/watch?v=DCIVTmtojPA  ,


~** 089 Ορνιθες Αριστοφάνη 2012 ΜΕΘ στο θέατρο κάστρου Καλαμάτας  , - 18- :
http://www.youtube.com/watch?v=V0a1lVoHmhc  ,



~*** 091. ΟΡΝΙΘΕΣ Αριστοφάνη 2012 από το ΜΕΘ  Καλαμάτας στο κάστρο -19- :
http://www.youtube.com/watch?v=LcMzNakHlK8  ,



~** 092. Όρνιθες Αριστοφάνη ΜΕΘ θεατρική παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας . , -20- :
http://www.youtube.com/watch?v=6WUqr0vapIM  ,



~** 093. Όρνιθες Αριστοφάνη ,  - 21 - από  ΜΕΘ  Καλαμάτας Παρασκευή 06/07/ 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=iSNBypPaYOw   ,



~** ** 095. Διαδρομή στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ 07/07/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=bYkMIyAERzQ  ,



~** 096. Διαδρομή ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ έξοδος 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=68bA9E2-d3s  .



**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου