Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα  16  Ιουλίου  2012  :

Ίσως τελευταία μέρα του καύσωνα ...

Ίσως να νμπουρούμε να κυκλοφορούμε άνετα ....
Το  ποντικάκι μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ! :
*** «Τα πάντα στο τραπέζι» για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου, στο πλαίσιο της οριστικοποίησης των πηγών από τις οποίες θα περικοπούν δαπάνες 11,5 δισ. ευρώ για το 2013-2014.
Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν μετά τη σύσκεψη ότι το υπουργείο Εργασίας θα είναι ο «αρσιβαρίστας» της εθνικής προσπάθειας για την εξοικονόμηση δαπανών 11,5 δισ. ευρώ.
Άλλο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι ΟΤΑ μετά την περικοπή δαπανών και σημείωναν ότι αναζητούνται τρόποι αύξησης των εσόδων των δήμων.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα θα έχει και αύριο, Τρίτη, συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου.
Στις 2:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Θα προηγηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για την αποτύπωση των πρώτων αποτελεσμάτων.
Τα μέτρα που θα επιλεγούν, μαζί με τις παρεμβάσεις ύψους 3 δισ. ευρώ για τον εφετινό προϋπολογισμό που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, θα τεθούν την Τετάρτη υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Αρμόδια στελέχη ξεκαθάριζαν ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι» αναφορικά με την περικοπή δαπανών και ότι οι όποιες ανακοινώσεις για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
«Τα πάντα είναι στο τραπέζι» απάντησε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εάν οι περικοπές θα αφορούν και επιδόματα και συντάξεις.
Το ίδιο στέλεχος σημείωνε ότι «η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική και από τους υπουργούς περιμένουμε τις προτάσεις τους. Αλλά οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές».
Ο κ. Στουρνάρας είχε επαφές με τους υπουργούς Εργασίας Ν.Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη, Υγείας Ανδρ.Λυκουρέντζο, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανού, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιού.
Ο κ. Στουρνάρας δεν είχε συνάντηση  με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα των μισθών των ένστολων.
Οι συναντήσεις του κ. Στουρνάρα διακόπηκαν για λίγη ώρα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Επικρατείας του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μ.Λινκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λινκ επανέλαβε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αρκεί η χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. 
Στην πρέσα συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα
Τα υπουργείο Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα σηκώσουν το κύριο βάρος της προσπάθειας για την περικοπή δαπανών. Παράγοντες της κυβέρνησης αναφέρουν ότι, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, η περιστολή δαπανών θα κυμανθεί μεταξύ 3,5 και 4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εργασίας και θα ανέλθει στα 2,1 δισ. ευρώ για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ήδη ο υπουργός Εργασίας έχει ανακοινώσει την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, το οποίο πιθανόν να είναι κοντά στο ύψος που ισχύει σήμερα για το σύνολο των κύριων συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, υπάρχει και η πρόταση του ΚΕΠΕ για αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων, η οποία, όπως αναφέρεται, «πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ' ύψος».
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ζητήσει να καταργηθεί η συντριπτική πλειονότητα των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και να δίδεται μόνον ένα επίδομα στο 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλα στοιχεία οι κοινωνικές δαπάνες (ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα, κλπ) έχουν ανέλθει στο 7,9% του ΑΕΠ το 2011 από 3% του ΑΕΠ το 2001. Η άνοδος αυτή αντιπροσωπεύει το 84% της συνολικής αύξησης των πρωτογενών δαπανών στη συγκεκριμένη περίοδο και, ως εκ τούτου σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περικοπών.
Στον αντίποδα, σε επίπεδο μισθών και συντάξεων το σχετικό κονδύλι έχει αυξηθεί λιγότερο από μια μονάδα, στο 9,8% του ΑΕΠ το 2011 από 9% του ΑΕΠ το 2001. Οπότε, για να περιοριστεί περαιτέρω η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου και να υπάρξουν περικοπές μεγάλης έκτασης, πρέπει να συγχωνευθούν και να καταργηθούν φορείς, να μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού και να αναδιαρθρωθούν εκ των βάθρων οι υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των ΟΤΑ.
Το «πακέτο» των μέτρων πρέπει να είναι έτοιμο στο σύνολό του έως τις 24 Ιουλίου, οπότε αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα επιτύχουν μια επιμήκυνση κατά δύο χρόνια, ώστε να υπάρξει τελικά ένα σχέδιο περικοπών τετραετούς διάρκειας (2013- 2016) και όχι διετούς διάρκειας (2013- 2014), το οποίο και θα προκαλέσει μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Εκλεψαν το σπίτι του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη      
Εκλεψαν το σπίτι του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη
*
Το σπίτι του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη στο Ριζόμυλο διέρρηξαν άγνωστοι.
Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι ολιγοήμερη απουσία της οικογένειας του βουλευτή, παραβίασαν την πίσω πόρτα, έκαναν το σπίτι άνω-κάτω κι έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά.

*** Κατά των λιγνιτωρυχείων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Κατά των λιγνιτωρυχείων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Προς
Τον Αξιότιμον
κ. Πουλοκέφαλον Γεώργιον
Πρόεδρον του Περιφερειακού Συμβουλίου
της Περιφερείας Πελοποννήσου
Εις Τρίπολιν
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Επικειμένης της συζητήσεως, εις την Συνεδρίαν του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη προσεχή Δευτέρα (16 Ιουλίου ε.έ.), του θέματος σχετικά με την εξόρυξη και μεταφορά λιγνίτη από την περιοχή της Ανατολικής Πυλίας και συγκεκριμένα των Κοινοτήτων Φαλάνθης και Χωματερού, με σεβασμό και με κατανόηση της ευαισθησίας Σας και του αρμόζοντος ρόλου Σας στα θέματα της Περιφέρειας, μακράν δε οποιασδήποτε θεωρήσεως της παρούσης τοποθετήσεώς μου ως αναμείξεως σε θέματα των αρμοδιοτήτων τόσον του Συμβουλίου όσον και της ιδιότητός Σας, ως Προέδρου του Συμβουλίου, επιτρέψτε μου να καταθέσω και εγώ τις αγωνίες μου για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά, ανθρωπιστικά και περιβαντολλογικά, εις έκτασι και βάθος, ενώνοντας τη φωνή μου με την εναγώνια φωνή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Πυλίας και των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας.
Η εναγώνια φωνή και ανησυχία των κατοίκων των παραπάνω περιοχών δεν είναι άνευ λόγου ή αδικαιολόγητος, όταν μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα της εξόρυξης και μεταφοράς του λιγνίτου από την περιοχή της Ανατολικής Πυλίας σε μία άλλη περιοχή, αυτή της Μεγαλοπόλεως, έχει συνέπειες όχι μόνο τοπικές αλλά και περιφερειακές πλέον, με την καταστροφή των κεντρικών αξόνων του οδικού δικτύου αλλά και του περιφερειακού και της ενδοχώρας.
Εκτός των προαναφερθέντων επιπτώσεων υφίστανται και άλλαι σπουδαιότερες και σημαντικότερες, οι οποίες άπτονται της περιβαντολλογικής διαταραχής και ρύπανσης, της γεωμορφολογικής καταστροφής της περιοχής, των γεωργικών καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών αναπτύξεων, της οικολογικής μόλυνσης, της διατάραξης της ισορροπίας των οικοσυστημάτων της χλωρίδας και της πανίδας, της μόλυνσης και της καταστροφής των υδροφόρων οριζόντων όχι μόνο στην τοπική περιοχή των παραπάνω Κοινοτήτων Φαλάνθης και Χωματερού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας.
Ολες αυτές οι καταστροφικές αναταράξεις και αλλαγές συνεπάγονται και την καταστροφή παραδοσιακών οικισμών και κοινοτήτων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την ερήμωση των πλησιόχωρων οικισμών, εξ' αιτίας της επικινδυνότητος των εργασιών εξόρυξης και μεταφοράς του λιγνίτου και την αύξηση της κοινωνικής μετεγκατάστασης των κατοίκων σε άλλας περιοχάς, με συνέπεια την ερήμωση της περιοχής και την μετατροπή της σε «κρανίου τόπον», ενώ δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες και οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων, όπως έχουμε παρόμοιες επιπτώσεις και σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου.
Επιπλέον γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Πυλίας αποτελεί ζώνη ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην οποίαν αποτυπώνονται όλες οι αρχαιολογικές περίοδοι της ιστορίας και του πολιτισμού (προϊστορικές, αρχαίες, πρωτοβυζαντινές, βυζαντινές, μεταβυζαντινές και της εποχής της τουρκοκρατίας και ενετοκρατίας), ιδιαίτερης σπουδαιότητας τόσο επιστημονικής όσο και τουριστικής, ενώ η εξόρυξη του λιγνίτη θα συνεπάγεται και την παράλληλη τουριστική καταστροφή, σε περιοχή μάλιστα με έντονη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και αναψυχής, με πυλώνα της την ήδη λειτουργούσα Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), και την καθιέρωση και αναγνώριση ζωνών ως Natura. Ολα αυτά θα οδηγήσουν σε αύξηση του φαινομένου της αναπτυξιακής ύφεσης και κάμψη της τοπικής οικονομίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για καθαρώς ανθρωπιστικούς και μόνο εκφράζω τόσο σ' Εσάς, όσο και στον αγαπητό Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη την εναγώνια παράκληση ώστε να πρυτανεύσουν, κατά τη λήψη της απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα πρώτιστα τα κοινωνικά, πολιτιστικά και ανθρωπιστικά κριτήρια και δευτερευόντως τα οικονομικά και αναπτυξιακά, για τα οποία δεν υπάρχουν και οι καλύτερες προοπτικές, ως προς την επίτευξη των τελικών στόχων και σκοπών για ανάπτυξη, ώστε τελικά να αποφευχθεί η υιοθέτηση αποφάσεων, οι οποίες θα αποβλέπουν στην εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων εξόρυξης και μεταφοράς λιγνίτη στη συγκεκριμένη μεσσηνιακή γη.
Εν Καλαμάτα τη 13η Ιουλίου 2012
Μετ' ευχών, ευλογιών και ευχαριστιών
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

*** Το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας      
Το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας
Από την ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας ο Αστέρας Τρίπολης, που στις πρώτες αγωνιστικές θα παίξει ακόμα με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εκτός έδρας! Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου, ενώ η πρώτη διακοπή θα γίνει μετά τη δεύτερη αγωνιστική, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 (με Λετονία εκτός στις 7/9 και με Λιθουανία εντός στις 11/9).
Η χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος στην Αθήνα έφερε ακόμα πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Βέροια και του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, ενώ το μεταξύ τους ντέρμπι θα γίνει την 14η αγωνιστική.
Το πρώτο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας είναι την 5η αγωνιστική (ΠΑΟΚ - Άρης). Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση συμμετείχαν κανονικά η Κέρκυρα και ο Πανιώνιος, παρά τις καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος τους από Παναιτωλικό και Εργοτέλη, ενώ κλειδάριθμοι δόθηκαν σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (λόγω κοινής έδρας), αλλά και σε Άρη, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Πλατανιά (λόγω εντοπιότητας).
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η αγωνιστική (16η)
Πανιώνιος-Άρης
Βέροια-Ολυμπιακός
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
Κέρκυρα-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός
2η αγωνιστική (17η)
Βέροια-Πανιώνιος
Άρης-ΟΦΗ
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα
Πλατανιάς-Πανθρακικός
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
3η αγωνιστική (18η)
Πανιώνιος-ΟΦΗ
Λεβαδειακός-Βέροια
ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός
Κέρκυρα-SKODA Ξάνθη
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
Πλατανιάς-Ατρόμητος
4η αγωνιστική (19η)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
Άρης-Κέρκυρα
Ολυμπιακός-Πανθρακικός
SKODA Ξάνθη-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς
5η αγωνιστική (20η)
Πανιώνιος-ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΟΦΗ
Πανθρακικός-Βέροια
ΠΑΟΚ-Άρης
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Πλατανιάς-SKODA Ξάνθη
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης
6η αγωνιστική (21η)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
ΑΕΚ-Κέρκυρα
Λεβαδειακός-Πανθρακικός
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Βέροια-Ατρόμητος
Άρης-Πλατανιάς
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική (22η)
Πανιώνιος-Κέρκυρα
Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Ατρόμητος-Λεβαδειακός
Πλατανιάς-ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης-Βέροια
Παναθηναϊκός-Άρης
Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη
8η αγωνιστική (23η)
Πανθρακικός-Πανιώνιος
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
ΑΕΚ-Πλατανιάς
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Βέροια-SKODA Ξάνθη
Άρης-Ολυμπιακός
9η αγωνιστική (24η)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Πανθρακικός
Πλατανιάς-Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός
Ολυμπιακός-ΟΦΗ
Άρης-Βέροια
10η αγωνιστική (25η)
Ατρόμητος-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα-SKODA Ξάνθη
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Λεβαδειακός-Άρης
ΟΦΗ-Βέροια
11η αγωνιστική (26η)
Πανιώνιος-Πλατανιάς
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
SKODA Ξάνθη-Πανθρακικός
Ολυμπιακός-Κέρκυρα
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Βέροια-ΑΕΚ
ΟΦΗ-Λεβαδειακός
12η αγωνιστική (27η)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός
Ατρόμητος-SKODA Ξάνθη
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Πανθρακικός-Άρης
Κέρκυρα-Βέροια
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Λεβαδειακός
13η αγωνιστική (28η)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός-Πλατανιάς
Άρης-Ατρόμητος
Βέροια-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Πανθρακικός
Λεβαδειακός-Κέρκυρα
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
14η αγωνιστική (29η)
SKODA Ξάνθη-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-Άρης
Πλατανιάς-Βέροια
Ατρόμητος-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός
Πανθρακικός-ΑΕΚ
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα
15η αγωνιστική (30η)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Άρης-SKODA Ξάνθη
Βέροια-Παναθηναϊκός
ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός-Πλατανιάς
ΑΕΚ-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Κέρκυρα-Πανθρακικός
*** Αναβολή με πρόσχημα τον καύσωνα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου για τα λιγνιτωρυχεία
Αναβολή με πρόσχημα τον καύσωνα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου για τα λιγνιτωρυχεία
* Αναβλήθηκε πριν από λίγο με πρόσχημα τον καύσωνα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Οπως είναι γνωστό στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είχε ενταχθεί η συζήτηση περί έγκρισης της ΜΠΕ για τα λιγνιτωρυχεία σε Φαλάνθη και Χωματερό. Στο δρόμο για την Τρίπολη βρίσκονταν 2 λεωφορεία με κατοίκους από την περιοχή της Κορώνης, ενώ στην αρκαδικά πρωτεύουσα αναμένονταν και αρκετοί κάτοικοι με ΙΧ, οι οποίοι ήδη έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η συνεδρίαση αναμένεται να ορισθεί εκ νέου για την ερχόμενη Παρασκευή
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά υπερμεγέθους οχήματος στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης      
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά υπερμεγέθους οχήματος στη ΔΕΗ ΜεγαλόποληςΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα λόγω μεταφοράς υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του "Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας" στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Ειδικότερα από αύριο μέχρι και την Παρασκευή η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας θα προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ή επιβράδυνση της κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση της μεταφοράς στο τμήμα αρμοδιότητας της επί του αυτοκινητοδρόμου (εντός Αρκαδίας) , όπου αυτό απαιτείται. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 6 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να μην διακόπτεται η κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, σύμφωνα με υποδείξεις των τροχονόμων και κατάλληλη σήμανση.
*** Προσαγωγή κατοίκου της περιοχής για εμπρησμό για τη φωτιά στα Μενινά -Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο      
Προσαγωγή κατοίκου της περιοχής για εμπρησμό για τη φωτιά στα Μενινά -Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωποΥπό έλεγχο έχει τεθεί από τις 4:15 μ.μ. η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 2 μ.μ. πάνω από τον παλιό σκουπιδότοπο κοντά στα Μενινά Καλαμάτας. Οι πυροσβεστικές αρχές έχουν ήδη μάλιστα προχωρήσει σε δύο προσαγωγές. Η πρώτη αφορά μία κάτοικο της περιοχής για εμπρησμό, ενώ η δεύτερη έναν άλλο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος για άγνωστο λόγο παρεμπόδισε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων προς το πύρινο μέτωπο. Η επιχείρησή, της οποίας ηγήθηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Βασίλης Καπέλιος, χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως απαιτητική, αλλά άκρως επιτυχημένη.
*** Εσβησε η φωτιά στο φαράγγι της Νέδουσας      
Εσβησε η φωτιά στο φαράγγι της Νέδουσας
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο φαράγγι της Νέδουσας πριν αυτή προλάβει να πάρει μεγάλες διαστάσεις
Νωρίτερα είχε στις 19.59 είχε αναρτηθεί η εξής είδηση: Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε φαράγγι στη Νέδουσα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή και η κατάσβεση γίνεται από εναέριες κι επίγειες δυνάμεις. Στελέχη της Πυροσβεστικής εκφράζουν αισιοδοξία πως σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
***

***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-

~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
~** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-

~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  l Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 13  Ιουλίου  2012.-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .- 

~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα  16  Ιουλίου  2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

 *** ΑΠΟ  ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ....ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ :
~** 008. Ζάκυνθος λιμάνι 14 και  15 /07/2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=l_mM6eE7k6Q  ,~** 014 Ζακυνθινή διασκέδαση Σάββατο 14/07/2012 βράδυ ,στο κέντρο "ΑΣΤΡΑ" στη Ζάκυνθο :
http://www.youtube.com/watch?v=7F6sfV7gJ1Y  ,~** 015.  Καντάδες Ζακύνθου 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=GqSBMpuf4Co  ,~** 016. Ζακυνθινές καντάδες 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=WOoDMv-QUvU  ,~** 017.  Διασκέδαση στην Ζάκυνθο 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=biLqngZ6kzQ  ,**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου