Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05 Ιανουαρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014   :

εξωκλήσι  Αγίου  Νικολάου Αρφαρών Καλαμάτας 
 Το  Αρφαρά  Μεσσηνίας από  Ε.Ο. Αγ.  Κων/νου
Κεντρικός δρόμος στο  Αρφαρά  Καλαμάτας  2013
 
ΑΡΜΕΝΕΙΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

~  ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ μέσα από  φωτογραφίες    το έτος 2013 Διαδρομή - επίσκεψη : http://youtu.be/KkeNX990uvk ,

~  ARFARA  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ παρελθόν  και  παρόν μέσα από  φωτογραφίες 2013 : http://youtu.be/D77jgS33Fgk ,
 
~  Ιεραποστολή Άγιο Όρος Ιερο-Μόναχος  Δαμασκηνός  Μπουρούντι  Αφρικής  2012 – 13 : http://youtu.be/GfylINDuZ5I  ,

*** Να καλωσορίσουμε την Καλαμάτα του 2014…μια πόλη μοναδική! (φωτογραφίες)         
     
 
  
Όσο και αν την καταστρέφουμε, είναι μια πόλη μοναδική 
 Του Αντώνη Πετρογιάννη
 Υπάρχει μια όψη της Καλαμάτας που δεν παρατηρώ σχεδόν ποτέ. Είναι αυτή που βλέπουν οι τουρίστες και μένουν έκθαμβοι. Η ομορφιά που θάβεται πίσω από την ασχήμια.
Για ορισμένους γηγενείς η Καλαμάτα χαρακτηρίζεται από την άναρχη δόμηση, την κυριαρχία του τσιμέντου, την αμελητέα παρουσία πράσινου και την κάθε λογής ρύπανση.
Δεν ήταν πάντοτε έτσι. Τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως, ένας συνδυασμός αυθαιρεσίας και κακογουστιάς μετέτρεψε την πόλη της πριγκίπισσας Ιζαμπούς και της Μαρίας Πολυδούρη σε μια μεγαλούπολη, όπου κυριαρχεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Ωστόσο, όπως κάθε ελληνική πόλη, προσφέρει, σε όποιον έχει διάθεση και υπομονή για αναζήτηση, και σημάδια του ιστορικού γίγνεσθαι και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της.
Σε κάθε περίπτωση, η Καλαμάτα είναι η πόλη μας. Μια πόλη με θάλασσα, με ιστορία και μνήμες, μια πόλη πλούσια και ζωντανή, αλλά που κάθε μέρα γίνεται λιγότερο ανθρώπινη. Μια πόλη με προβλήματα, που επιλεκτικά θυμάται τις γειτονιές της και ξεχνάει πόσο φιλόξενη τη χρειάζονται οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτήν. Μια πόλη που ως άβουλος θεατής παρακολουθεί τους νόμους της αγοράς να κυριαρχούν.
Αλλά και μια πόλη με αντιστάσεις, που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ιστορία της, να υπερασπιστεί τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο για τους δημότες της.
Τελικά, τι είναι η Καλαμάτα: μια όμορφη πόλη, όπως πολύ αισιόδοξα την αποκαλεί η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, ή μια «Κουασιμόδεια» πόλη, όπως πολύ απαισιόδοξα κάποιοι είχαν γράψει σε κάποιον τοίχο; Δεν υπάρχει απάντηση…
Αλλά, ρε γαμώτο, έχουμε και μια παραλία να τη ζεις. Ένα θαλάσσιο μέτωπο που δε σε περιορίζει, σου ανοίγει το βλέμμα και σε ταξιδεύει.. Ηλιογέρματα πίσω από το γερανό του λιμανιού. Ορίζοντας ανοιχτός από το Κάστρο έως τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια. Με τον Ταΰγετο να δεσπόζει απέναντι. Φόντο οι στιγμές μας. Έρωτες, ραντεβού, παρέες. Παιχνίδια στις πλατείες, ζωές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, δίπλα σ’ αυτές που θα τις διδάξουν αξίες. Μια παραλία για όλους. Ανάπαυλα και ενδοσκόπηση μαζί με την προσδοκία της περιπλάνησης σε εμπειρίες μαγικές. Καμβάς, να τον χρωματίζουμε με ελπίδες, όνειρα, αγάπες, μαράζια. Εκεί όπου όλα αρχίζουν και μέσα από βόλτες – αρτηρίες, κάνουν την πόλη να ανασαίνει. Ας καλωσορίσουμε το 2014 σε μια μοναδική, έτσι κι αλλιώς, πόλη. Καλή χρονιά!
 
*** Θεοφάνεια με τον Αντώνη Σαμαρά
 Με ξεχωριστή λαμπρότητα και υψηλές παρουσίες θα γίνει αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα. Όπως έγινε γνωστό, το «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από σήμερα το βράδυ. Θα αποτελέσει ένα μικρό διάλειμμα στο ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει από τις επόμενες ημέρες, αφού η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει και επίσημα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη πλευρά, με ένα ευχαριστώ προς τους πολίτες διάνθισε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για τις θυσίες που έχουν υποστεί μέχρι τώρα και «επέτρεψαν στη χώρα μας να σταθεί όρθια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αν και στο λόγο του απέφυγε να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες, προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι «αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας». Το 2013 ήταν το «έτος μηδέν» σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Σαμαρά, ενώ το 2014 «ανατέλλει με προοπτικές ανάπτυξης». Με τις ίδιες ενέσεις αισιοδοξίας θα προσπαθήσει και από την Καλαμάτα να κατευνάσει το χειμαζόμενο λαό ο πρωθυπουργός. Έτσι, αναμένεται στις δηλώσεις του να μιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο με διασκελισμούς, για βιωσιμότητα του χρέους, για επάνοδο στις αγορές και για ευημερία εν όψει πρωτογενούς πλεονάσματος. Α.Π. - 
 
***  Ασυνείδητος κυνηγός και ευαίσθητος άνθρωπος          
          
Χθες εντόπισε ο Γιώργος στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων το χτυπημένο γεράκι της φωτογραφίας. Όπως μας εξήγησε, έχει τραύμα από σκάγι στο ένα φτερό. Αμέσως περισυνέλεξε το χτυπημένο πουλί και ειδοποίησε το Κέντρο Περίθαλψης στην Αίγινα, το οποίο και ανταποκρίθηκε άμεσα.
Μπράβο στο νεαρό Γιώργο! Όσο για τον κυνηγό, δεν υπάρχουν λόγια…
Π.Μπ. 
 
*** Νέος προορισμός Καλαμάτα- Παρίσι         
        
Περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Μεσσηνία αναμένεται μετά την ανακοίνωση της Aegean. Η εταιρεία θα εκτελεί επτά νέα δρομολόγια από τη Γαλλία, ενώ ενισχύει και τις υπηρεσίες της στο Παρίσι με πέντε αντί τριών πτήσεων προς την Αθήνα και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Ρόδο και Καλαμάτα. Η πρώτη πτήση αναμένεται στις 27 Μαΐου.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, αναμένεται νέα σημαντική αύξηση των αφίξεων εξωτερικού, καθώς «ανοίγονται» νέοι προορισμοί και επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Ο δε προγραμματισμός που ανακοινώθηκε έχει διαμορφωθεί με βάση τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημέρες και τις ώρες που θα προγραμματιστούν οι πτήσεις θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, κι αφού λήξει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για έγκριση των δρομολογίων.
Οι πτήσεις εξωτερικού αναμένεται να ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου 2014.
Οι δε αεροπορικοί προορισμοί για το 2014 από την Καλαμάτα θα είναι:
-Aegean: Παρίσι, Ντίσελντορφ, Μόσχα, Κίεβο, Αγία Πετρούπολη, Ροστόβ, Στοκχόλμη, Αθήνα
-Astra Airlines: Θεσσαλονίκη
-Austrian: Βιέννη
-British Airways: Λονδίνο (Χίθροου)
-Blu Panorama: Ρώμη
-Condor: Μόναχο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη
-Germania: Λονδίνο
-Easy jet: Αμβούργο, Λονδίνο
-Niki Fly: Βιέννη
-Travel Services: Πράγα
-Thomas Cook: Γλασκώβη, Λονδίνο, Μάντσεστερ
-Transavia: Άμστερνταμ
- Ryan Air: Μπέργαμο Μιλάνο
- Scandinavian: Όσλο
- Ural Airlines: Αγία Αικατερίνη. 
 
***  Τέλος αύριο για «Σκρουτζ»
 Μέχρι και αύριο Δευτέρα θα συνεχίσει η Πειραματική Σκηνή τις παραστάσεις με το έργο του Κάρολου Ντίκενς «Σκρουτζ». Έναρξη στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ σήμερα και στις 12.00 το μεσημέρι. - 
 
***Δόνηση “μυστήριο” στην Καλαμάτα ...

 Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα , έγινε αισθητή μια δόνηση λίγων δευτερολέπτων,με θόρυβο, στους περισσότερους κατοίκους της Καλαμάτας. Οι περισσότεροι νομίσαν ότι ήταν σεισμός... Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών δεν έχει καταγράψει καμία σεισμική δόνηση(στην ιστοσελίδα του καταγράφονται και οι πολύ μικρές δονήσεις) στην περιοχή μας σήμερα και την ώρα αυτή . Σε επικοινωνία μας με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας αλλά και με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας , μας ενημέρωσαν επίσης ότι δεν έχουν γνώση για κάποιο σεισμό ή κάποιο άλλο συμβάν . Έτσι κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που “ταρακούνησε” την Καλαμάτα σήμερα το απόγευμα... - 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  για  σήμερα Κυριακή :
*** Ο τίτλος και η άνοδος… περνά από τη Μανωλάδα
 
 Στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στον Κορδία, ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την προετοιμασία της για το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τη Δόξα Νέας Μανωλάδας, η ομάδα της Καλαμάτας, που καλείται να ξεπεράσει τις όποιες απώλειες προέκυψαν και να φθάσει στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος το οποίο θ’ ανοίξει διάπλατα το δρόμο… αναρρίχησης στην κορυφή. Το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα θα παρουσιαστεί «αλλαγμένο», λόγω των απουσιών τόσο του τιμωρημένου Πούτση, όσο και του Οντβόνγκ, που δεν επέστρεψε ποτέ από την Ιταλία, όπως άλλωστε και ο Τσιρίλο, δηλαδή δύο βασικών και αναντικατάστατων στελεχών του, ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικό και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δοθεί συνέχεια στο νικηφόρο σερί. Όλα δείχνουν ότι τη θέση του Πούτση στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Γεωργακόπουλος, ενώ αυτή του Οντβόνγκ στην κορυφή της επίθεσης τη διεκδικούν Αθανασόπουλος και Ηλιόπουλος, με τον πρώτο να έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται διαφοροποιήσει στο αρχικό σχήμα, που θ’ αποτελείται από τους Ριγανά, Σκαρλάτο, Καντούτση, Καλογερόπουλο, Τσόπελα, Τσιμικλή, Ζαχαρόπουλο, Καραχάλιο, Καλαντζή, Γεωργακόπουλο και έναν εκ των Αθανασόπουλου, Ηλιόπουλου. Στην αποστολή συμπεριελήφθησαν ακόμη οι Κολοβούρης, Κουντάνης, Κωνσταντόπουλος, Μπελεβέτης, Σοφός, Κακαλής και Κουρούπης. Εκτός αποστολής έμειναν ο νεοαποκτηθείς Νίκος Λιόλιος, καθώς δεν εκδόθηκε το δελτίο του από την ΕΠΟ, οι τραυματίες Νίκος Τριανταφυλλάκης, Θεόδωρος Πούτσης και οι Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Σπύρος Οδεμισιώτης, που δεν βρίσκονταν στα πλάνα του κ. Γκόφα. Στο πλευρό της η Μαύρη Θύελλα θα έχει γι’ ακόμη μια φορά τους φίλους της, καθώς το “Bulldogs Club” διοργανώνει εκδρομή στη Νέα Μανωλάδα, ενώ κοντά της θα βρεθούν και κάποιοι Μεσσήνιοι ακόμη, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μεμονωμένα στην Μανωλάδα. Ν. Μπ. - 
 
*** Έχασε από το Άργος ο Ακρίτας και παίζει σήμερα (3 μ.μ.) για την 3η θέση
  Όνειρο ήταν και πάει (αυτή τη φορά) η πρόκριση στον τελικό του final 4 βόλεϊ Πελοποννήσου νεανίδων για τον Ακρίτα, καθώς ηττήθηκε χθες το βράδυ από τον έμπειρο ΓΣ Άργους στον ημιτελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Κλειστό της Παραλίας. Η τοπική μας ομάδα που προπονούν η Μαίρη Τσιριμπή και ο Κώστας Κουτράκης πλήρωσε κάποια κρίσιμα λάθη που δεν συγχωρούνται σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, ανάμεσα σε ισοδύναμους αντιπάλους. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια των κοριτσιών είναι αξιέπαινη (χαρακτηριστικό ήταν το 1ο σετ το οποίο κέρδισαν 28-26) και σήμερα στις 3 μ.μ. θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι περισσότερο στα μέτρα τους, τη ΓΕ Ναυπλίου. Αναλυτικά τα σετ στο χθεσινό ημιτελικό με το Άργος ήταν: 28-26, 21-25, 19-25, 19-25. Διαιτητές: Κώστας Σαραβελάκης-Δοξαράς. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαίρη Τσιριμπή-Κώστας Κουτράκης): Σκλήρη, Π. Γκομούλκα, Καρακύκλα, Κουκούτση, Σπηλιωτοπούλου, Σαμπάτη, Παυλέα, Κατσόγιαννη, Α. Κυβέλου, Μαρίνη, Βέλμαχου, Χρ. Μουστάκη. ΓΣ ΑΡΓΟΥΣ: Μπούκουρα, Μπιρλεντεάνου, Κατσίρη, Παναγιωτοπούλου, Πετσελή, Ιωάννου, Παπασπυροπούλου, Σιάμπλη, Χιόνη, Υψηλάντη, Ψαρομούτζου, Νικολίτζα. - 

***  Πρόκριση …δια περιπάτου στην Πάτρα για Καλαμάτα ‘80         
   

Η διαφορά κατηγορίας και δυναμικότητας επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, με την Καλαμάτα ’80 να κερδίζει πολύ εύκολα με 3-0 σετ την ΕΑΠ μέσα στην Πάτρα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ ανδρών της ΕΟΠΕ. Τα σετ που ήταν 15-25, 10-25 και 17-25 τα λένε όλα για τον αγώνα, που αποτέλεσε ιδανικό ξεκίνημα για την τοπική μας ομάδα το 2014.  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Αποστολόπουλος, Μπουσούνης, Κοτσάκης, Γιατράκος, Περπινάκης, Βραχνάς, Δημητρακόπουλος, Μπλάουελ, 
 
*** ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ πρόγραμμα  αποτελέσματα:
Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 :
  Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός  1-0 , (1-0) .- ^

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσσας, Μπικέ, Μελισσάς, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης (79' Νταλμά), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά (87' Μπόγιοβιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (60' Κλωναρίδης), Ζέκα, Λαγός (81' Δώνης), Αμπέντ, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (72' Ντίνας).
    Τα  γκολ : 30΄ Καμαρά ,

Διαιτητές :Α.  Κάκος  , Μ.  Καρσιώτης , Ι . Τουμπακάκης ,-
Κάρτες : Σιλντενφελντ , Ζέκα , Γκάλο .-
H ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσσας, Μπικέ, Μελισσάς, Τζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης, Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά.

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Στεφανάκος, Γκόλιας, Καλί, Νταλμά, Καλογέρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπόγιοβιτς.
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης.

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέντες, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Δώνης, Ντίνας
Βίντεο  από αγώνα  :    

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -  ΠΑΟ 1-0   ,στο  ημίχρ,  1 - 0  γκολ  5 /1 /2014  :  http://youtu.be/g4IhKmko_3A  ,
 Βέροια - Πλατανιάς     2-2 , (1-1) .-
Τα γκολ : 22΄ Μπέν , 44΄Κάταϊ , 66΄Τόρες , 76΄ Μπάρμπας ,
Διαιτητές : Α. Παπάς ,Ι.  Απτόστογλου ,Ν.  Φαντόπουλος ,
Κάρτες : Μπάρμπας  , Δημήτρης , Όστοϊτς , Αμαραντίδης ,
  Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Σιόντης
 Στον πάγκο της Βέροιας: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Παυλίδης, Βεργώνης, Μάνος, Σισοκό, Κοτταρίδης
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (Μενδρινός), Τόρες, Κατάι, Μπέλιτς, .-
Στον πάγκο του Πλατανιά: Περιστερίδης, Τσοντάκης, Ντεντάκης, Γιακουμάκης, Μπέριαν, Μενδρινός, Σουκιάς
Βίντεο  από αγώνα :   
ΒΕΡΟΙΑ  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   το  1ο  γκόλ  1 - 0    5 -1 – 2014  : http://youtu.be/SiRWsv3uxe0  ,
~ ΒΕΡΟΙΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2 - 2   γκόλ ισοφαρ   5/ 1/ 2014 : http://youtu.be/9fscFZSgwO4 , ~  ΒΕΡΟΙΑ -   ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   ημίχρονο  1 - 1   γκολ  ισοφαρ  5/ 1/  2014 : http://youtu.be/O_nrXawOJRg  ,
~  ΒΕΡΟΙΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2 - 2   2ο  γκολ Πλατανιας  5- 1- 2014 : http://youtu.be/-1d6aVko7Rw ,
~ Γκόλ από  18η  αγων, 5/ 1/ 2014  : http://youtu.be/wNqT1y4lZJQ  ,

    Πανθρακικός - Λεβαδειακός   1-0 ,  (0-0) .-
Τα  γκόλ : 75΄ Ιγκορ ,
Διαιτητές :Σ. Τριτσώνης , Χ. Μπάλτας  , Α.  Γρεβάνης .-
Κάρτες : Μαρτίνεζ , Λαμπρόπουλος , Χρήστου ,
  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός (Α. Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου(Μακριδημήτρης) , Λαδάκης, Ζος, Κάσες, Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ντιόγκο
Λεβαδειακός (Τ. Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Νικολακάκης, Σκέμπης, Γεωργίου, Μαρτίνεθ, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος, Κονέ, Ορτέγκα, Καπό, Μάρτινς

Βίντεο από  αγώνα :
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 -  0   5/  1/  2014  το  γκόλ : http://youtu.be/aISN1dj2WkI ,
  Πανιώνιος - ΟΦΗ    0-0  , (0-0) .-
Τα  γκολ :
Διαιτητές :   Γ  .Καλογερέας , Η.  Αλεξέας ,  Ν.  Γεωργαράκος , 
Κάρτες : Μητρόπουλος , Ζορό , Καλάϊτζιτς ,
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαιτζιτς(Βερόν), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες και Ογιος

Ξάνθη  -  ΠΑΟΚ   1-2 , (1-0) .-

Τα  γκόλ : 13΄  Πέτρος Μάνταλος  ,87΄  Κατσουράνης ,91΄  Λίνο ,
Διαιτητές  :Α.  Ζάχος  , Α.  Καρατζίκας  ,Κ.  Ποντίκης
Κάρτες : Μπαξεβανίδης  , Γκουσμάν , Μπέρτος , Κίτσου, Τζαβέλας , Λαζάρ , Βούκιτς ,
Η 11άδα της Ξάνθης: Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος(Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (Μπέρτος)
 Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος(Λίνο) , Τζαβέλλας, Στοχ(Αθανασιάδης), Κατσουράνης, Λούκας, Κατσικάς(Τσιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Κάλβο, Ρούμπεν, Ράνος, Τσαμούρης, Μαρίν
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Λίνο, Κάτσε, Πόζογλου, Τζιόλης, Αθανασιάδης
  Βίντεο  από  αγώνα :

ΞΑΝΘΗ  - ΠΑΟΚ  ημίχρινο  1 - 0  γκόλ  5 -1 – 2014 
http://youtu.be/AP2y1Rj16Gs
 ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ  1 - 2   5/ 1/ 2014   γκολ  ισοφάρισης : http://youtu.be/kd9q-mzGAs0     
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ  1- 2    2o  γκολ  ΠΑΟΚ   5- 1- 2014 : http://youtu.be/pv0UOW1RJ6U  ,


ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΟΚ  1 - 2  δηλώσεις  γκόλ  5/ 1/ 2014 : http://youtu.be/ebt1xYMcJ6A  ,
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου  2014 :   
19:30 Άρης - Απόλλων Σμύρνης NS1
  

 *** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  69-64 .- ^

Δύσκολα ο Ολυμπιακός τη Ν.Κηφισιά, ο ΠΑΟ πέρασε από το Ρέθυμνο
  (Φωτογραφία):
Διαιτητές: Μητσόπουλος-Διαμαντής-Σκούτας
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (1), Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1).
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11, Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9, Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (3), Μπάρλος 4 (1).


Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε... στάση στο Ρέθυμνο
  (Φωτογραφία) :
*** ΑΓΟΡ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   63-82 .- ^ 
  Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος-Γκούμας-Δεσλής
ΑΓΟΡ (Θανάσης Γιαπλές): Χαρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 11 (1), Ράιτ, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 4, Σίννης, Λάτοβιτς 2, Άρμπετ 9 (3), Γκάμπριελ 13 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (1), Κάρι 13 (2), Μπατίστ 1, Φώτσης 7 (1), Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 16 (1), Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 3 (1), Ματσιούλις 3 (1).

Βίντεο  από  αγώνα  : 
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΟ  63 - 82  μπάσκετ  5/ 1/ 2014  : http://youtu.be/v1m05pgH6Xg ,

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες) στο  μπάσκετ :
1. Παναθηναϊκός 23
2. Πανιώνιος 22
3. Ολυμπιακός 21
4. ΠΑΟΚ 19
5. ΚΑΟΔ 18
6. Πανελευσινιακός 17
. Άρης 17
. Τρίκαλα 17
. ΑΓΟ Ρεθύμνου 17
. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 17
11. Κολοσσός Ρόδου 16
. Απόλλων Πατρών 16
13. Ηλυσιακός 15
. Ικαρος Χαλκίδας 15



18η Αγωνιστική
04/01/2014ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας Τρίπολης 0-2 ,- ^
04/01/2014ΕργοτέληςΑτρόμητος0-1 .-^
04/01/2014ΟλυμπιακόςΚαλλονή4-0 .-^
     
   *** *Σήμερα για την Α΄ τοπική κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας
    Σάββατο  4-1-2014 :
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φαραί  2-2  .- ^ 
ΑΟ Διαβολιτσίου -  ΑΟ Κυπαρισσίας  2-2  .- ^
ΑΟ Μεθώνης – Εράνη Φιλιατρών  0-1 .- ^ 
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας  2-1 .- ^ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0 (σκόρερ ο Γ.Α. Γιαννακούντζος 44΄).-
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 : 
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλαμάτας   0-0 .- ^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Απόλλων Καλαμάτας  4-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Εθνικός Μελιγαλά  1-0 .- ^ γκόλ Γιανακούτζος.- 
Τσικλητήρας Πύλου – Δωριέας Δωρίου  2-0 .- ^

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ     
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ     
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ
*** Σήμερα  για  την Β΄ Τοπική κατηγορία ΕΠΣΜεσσηνίας :
    Σήμερα  Σάββατο  4-1-2014 :
 Αστέρας Βαλύρας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  3-0  α.α.  .- ^
ΑΟ Ασπροχώματος – Αστέρας Μικρομάνης  1-0 .- ^ 
ΑΕ Αβίας – Νέος Άρις  2-1 .- ^ 
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΣ Μάνεσι  2-2 .- ^ 
Χανδριναϊκός – ΑΟ Βέργας  7-2 .- ^ 
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  3-1  .- ^ 
Ακρίτας Κορώνης – Δήμου Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 1-3  .- ^ 
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Πατίστα  3-3  .- ^ 
   
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014  
Πανθουριακός – Δόξα Καλαμάτας   2-0 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλλιθέας  3-2 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανιώνιος  0-0 .- ^
Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Χώρας  1-0 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας  1-3 .- ^
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας για  σήμερα ΕΠΣΜεσσηνίας :

  ΑΟ Διοδίων – Θύελλα Μερόπης  0-4 .- ^ 
Γαργαλιάνοι – ΠΑΟΚ  2-1  .- ^ 
ΑΣ Δαναός – Ίκαρος Καλαμάτας  2-2  .- ^ 
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 :  
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας  1-2 .- ^
Ατρόμητος Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας 
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ατρόμητος Πλατέος  2-2 .- ^
Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Παραλίας  2-0 .- ^
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου, Πανευαϊκός και ΑΕ Μάνης

***  ΓΙΑ  ΤΗΝ  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  4ος  ΟΜΙΛΟΣ  στο  ποδόσφαιρο 

Αναλυτικά:
1. Ατρόμητος Αχαΐας – Κόρινθος 0-1.-

2. Πανναυπλιακός – Εθνικός Σαγέϊκων
3. Παναρκαδικός – ΠΦΟ Πανόπουλου  2-0 1-1.-
4. Α.Ε Μεσολογγίου – ΠΑΟ Βάρδας  0-0.-
  5. Μεσσηνιακός – Αρης Αιτωλικού   2-0  , (0-0) .- ^

Τα  γκολ : 75΄ , 78΄ Χελάς ,
Βίντεο  από  αγώνα :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2 - 0   5 - 1 – 2014 :http://youtu.be/WGebfMqEkxs ,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τσάκωνας: Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπαστακός, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Πουλάκος, Τσουλάκος και Χελάς, ενώ στο πάγκο των πρασίνων βρίσκονται και οι Τσουκάλης, Βιτάλι, Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Ζησιμάτος, Μανωλόπουλος και Κουρέας
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (Λάκης Παπαχρήστου): Ρόκκος, Βέλμας, Χονδρογιάννης, Σωτηρόπουλος, Κολοκοίρης, Παλιάτσας, Καβαλιέρης, Πατσέας, Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης και Λαδάς, ενώ την 18άδα συμπληρώνουν και οι Γρηγορούδης, Μακρής, Νικολόππουλος, Ζήρας, Βασίλαρης και Κούφης.
6.Αχαϊκή – ΑΕ Ερμιονίδας  1-2.-
7.Α.Ε. Καραϊσκάκης – Παναργειακός  2-0 .- 
8.    Δόξα      Ν . Μανωλάδας – ΠΣ, Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ,Μαύρη Θύελλα  2-1  , (2-1) .- ^
  Τα γκολ : 4΄ Καλατζής , 18΄Κωστής , 39΄ Δαβουρλής ,
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ:Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Σανδραβέλης, Κωστής, Καλυβωκάς, Δαβουρλής, Νικολόπουλος, Κυριαζόπουλος, Μικελάτος και Πλαστουργός.
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Ρηγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Καντούτση, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Γεωργακόπουλος και Καλαντζής.
 


*** B ΄ Εθνική  στο  ποδόσφαιρο  :
ΚΑΛΙΘΕΑ -ΦΩΚΙΚΟΣ  2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-2 .- ^
ΓΛΥΦΑΔΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΒΟΛΟΥ  0-4 .- ^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  0-0 .- ^
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ  - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 1-1 .- ^
ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-0 . - .....

   *** Στο πένθος έχει βυθιστεί το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, αλλά και παγκοσμίως, στο άκουσμα της είδησης ότι ο Εουσέμπιο απεβίωσε.    
Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών από ανακοπή καρδιάς, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα υγείας.
Γεννημένος στη Μοζαμβίκη το 1942, όταν ήταν ακόμη πορτογαλική αποικία, ο Εουσέμπιο έκανε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Μπενφίκα, αλλά και την εθνική Πορτογαλίας, με την οποία είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ με εννέα τέρματα στο Μουντιάλ του 1966
 Πάμισος  Άγιος  Φλώρος 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3005    Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1422   video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1430   video.- ^
                                                      Σύνολο  :  5857   βίντεο ανηρτημένα .- ^
***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2447 . -   Φίλοι. -         https://www.facebook.com/giota.resvani  ,
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 253  φίλοι .-    www.spirospero.gr   ,
~** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.~

 
***   Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων :
1.
STAMOS  ,
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,

***  ~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~     http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013 
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html , ~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014.-
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-

http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~

Στον Άγιο  Κωνσταντίνο Αρφαρών  Καλαμάτας
Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών
από Μητροπολίτη Αλεξάνδρειας  Αιγύπτου  και Ερυθραίας 2013.
  
 
***

1 σχόλιο:

  1. ~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)
    ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
    ~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
    ~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
    ~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
    `~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
    Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! ~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).-
    Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτέ
    ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή