Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 :
 
  
 
 
*** 19 Απριλίου 
Οσιομαρτύρων Παφνουτίου (1) και Αγαθαγγέλου του εν Άθω (†1818). Μαρτύρων Διονυσίου, Θεοδώρου, Σωκράτους του εν Πέργη και των συν αυτοίς. Τρύφωνος πατριάρχου Κπόλεως, Γεωργίου επισκόπου Αντιοχείας της Πισιδίας του ομολογητού. Συμεών του «μονοχίτωνος και ανυπόδητου», ιδρυτού της ιεράς Μονής Φλαμουρίου, εν Πηλίω (1594), και Φίλιππης μητρός αγίου Θεοδώρου, του εκ Πέργης.

(1) Ο άγιος Παφνούτιος έζησε στα χρόνια του φοβερού διώκτη των χριστιανών του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Όταν εκείνος κήρυξε το διωγμό κατά των χριστιανών, ο έπαρχος Αρριανός ξεκίνησε για την έρημο της Αιγύπτου για να συλλάβει τον Παφνούτιο, ο οποίος ήταν ήδη περίφημος για την πνευματικότητα, το ήθος του και την εμμονή του στις χριστιανικές αξίες. Όμως ο άγιος παρουσιάσθηκε μόνος του μπροστά στον Αρριανό, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του επί τόπου. Από το μένος τους έσχισαν τις σάρκες του αγίου, ο οποίος αφού προσευχήθηκε θερμά εντελώς θαυματουργικά έκλεισαν όλες οι πληγές του με αποτέλεσμα να πιστεύσουν στο Χριστό οι δύο βασανιστές του. Έξαλλος ο Αρριανός διέταξε να αποκεφαλισθούν οι δύο επίορκοι στρατιώτες και έριξε τον Παφνούτιο στη φυλακή. Εκεί συνάντησε 40 προκρίτους τους οποίους μετά από κατήχηση κατάφερε να τους κάνει χριστιανούς. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο Αρριανός διέταξε το θάνατο όλων, όμως θαυματουργικώς ο Παφνούτιος έγινε άφαντος από τα μάτια του τυράννου. Αργότερα παρουσιάσθηκε από μόνος του στον Αρριανό, ο οποίος διέταξε να τον κομματιάσουν αλλά όταν ο Αρριανός επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου για να επιθεωρήσει το διαμελισμένο σώμα του αγίου, τα κομμάτια από θαύμα ενώθηκαν μεταξύ τους και είδε έκθαμβος τον Παφνούτιο ζωντανό μπροστά του. Το θαύμα αυτό του αγίου έγινε αφορμή να πιστεύσει στο Χριστό ένα ολόκληρο τάγμα στρατιωτών. Απελπισμένος ο Αρριανός και συγχρόνως φοβούμενος την θαυματουργική δράση του αγίου τον έστειλε στη Ρώμη, όπου ο άγιος υπέστη σταυρικό θάνατο κερδίζοντας έτσι την ουράνια δόξα.
~ 18/04 Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Ησυχαστού - 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: https://youtu.be/JZe38y1S67s ,

~ 19/04 Απολυτίκιο Αγ. Παφνουτίου - 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: https://youtu.be/Q-XJ777zovc ,


***   Spiegel: Ένεση ρευστότητας 5,5 δις από την Ρωσία, ο Πούτιν πετάει σωσίβιο στην Αθήνα
Τα χρήματα φέρνει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, Turkish Stream, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού περιοδικού
Λύση από τη Ρωσία, για το ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας, φέρνει συμφωνία για τον αγωγό Turkish Stream, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.
Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού κάνουν λόγο για συμφωνία που θα υπογραφεί τα επόμενα 24ωρα, ίσως και την ερχόμενη Τρίτη, ανάμεσα στη Μόσχα και την Αθήνα, προκειμένου ο αγωγός Turkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Αμέσως θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel. Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται, αλλά έχει γνώση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τις διαπραγματεύσεις.
Το ζήτημα του Turkish Stream συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το Spiegel. «Τα χρήματα από τη Ρωσία θα είναι προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη που θα έχει η Ελλάδα από τον αγωγό, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
spiegel_8
Ανάλογες πληροφορίες, για συμφωνία με τη Ρωσία, δημοσιεύει και η εφημερίδα «Αγορά» σήμερα.

***  Ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα το 1o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς (φωτογραφίες)
       
 
 
 
 
 
 «Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καλαμάτας φιλοδοξεί να καταγράψει, να ενισχύσει και να κατοχυρώσει σε διεθνές επίπεδο όλες τις τάσεις στον τομέα της ελαιοκομίας, προσκαλώντας στην πόλη μας μεγάλα ονόματα της ελληνικής αρχικά και στη συνέχεια της εξωτερικής θεσμικής παρουσίας εκπροσώπων και φορέων στο ελαιόλαδο και την ελιά.
Στοχεύουμε στη διάχυση των εξελίξεων και την άμεση επαφή με επιστήμονες, τυποποιητές και μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις σε όλα τα γνωστά κέντρα λήψης των αποφάσεων στον τομέα της ελαιοκομίας.
Η σύμπραξη και η συνεργασία για την καθιέρωση του φεστιβάλ, που θα συμπεριλαμβάνει συνέδρια, εκθέσεις και γαστρονομία, με ανάδειξη ενός μοναδικού σε κύρος διεθνούς διαγωνισμού, αποτελεί τον κύριο στόχο της προσπάθειάς μας, που θα συνεχίσει χωρίς αποκλεισμούς και με ισότιμη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και εκπροσώπων.
Η πρώτη μας προσπάθεια θα εξελιχθεί και θα αναβαθμισθεί με τη σύσταση μόνιμης οργανωτικής επιτροπής με αποφασιστικό ρόλο σε όλους τους μετέπειτα σχεδιασμούς μας.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα ελαιοκομικά προϊόντα μας, και θα πρέπει να τη βοηθήσουμε να εξελίσσεται αποτελεσματικά, στον τόπο που γεννήθηκε και αναπτύσσεται, τη Μεσσηνία, με το δυνατό όνομα Καλαμάτα», επισήμανε χθες, κατά την έναρξη του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και υπεύθυνος της διοργάνωσης, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι «τα Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελούν το σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις μεσογειακές χώρες. Η προσπάθειά μας τα τελευταία δύο χρόνια ήταν επίπονη, αλλά με τη συνεχή υποστήριξη συνεργατών και φίλων του καλαματιανού ελαιόλαδου και ελιάς, προσδοκούμε τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε πολύ περισσότερα και να αναδείξουμε, εκτός της χώρας μας, την αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας.
Στην περιοχή μας, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ελαιοκομικές ζώνες της Μεσογείου, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια σημαντική ζήτηση και γενικότερο ενδιαφέρον για ελιά και ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα. Η αναμενόμενη επέκταση του ΠΟΠ σε όλο το νομό θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στο όνομα - φήμη και την ταυτότητα του ποιοτικού ελαιολάδου, γνωστού σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές του πλανήτη. Το μερίδιο στις αγορές έχει αυξητική τάση και το ίδιο συμβαίνει και με τις τιμές. Με λίγα λόγια, μας αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι ποιοτικοί καταναλωτές».
Την έναρξη του Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κήρυξε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Π. Βλαχογεωργακόπουλος, ενώ μετά τον κ. Αντωνόπουλο και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι παριστάμενοι, μίλησε ο  Τζανέτος  Καραμίχας, πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ, πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου (Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.), μέλος του Προεδρείου της COPA / COGECA, με θέμα «Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκομίας και ο συνεργατισμός».
Η χθεσινή πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Είδαν τα μάτια μας γιορτές» του Στ. Χαραλαμπόπουλου, προσφορά της εταιρείας παραγωγής «Περίπλους», σε συνεργασία με το «Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας».
Οι εργασίες της σημερινής δεύτερης ημέρας, θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί.     Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

*** Μεσσηνιακά λάδια στην κορυφή του κόσμου…
       
Στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου της Νέας Υόρκης
 Διακρίσεις για επτά μεσσηνιακές εταιρείες

 
 
Σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ελαιολάδου επτά (7) μεσσηνιακές εταιρείες τιμήθηκαν για την ποιότητα των προϊόντων της. Ο λόγος για το Διεθνή Διαγωνισμό της Νέας Υόρκης (NYIOOC), που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από δοκιμές γευσιγνωσίας για τη βράβευση των «Καλύτερων Ελαιολάδων του Κόσμου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά οι ελληνικές συμμετοχές ήταν 35 και οι περισσότερες από όσες απέσπασαν χρυσό βραβείο, διακρίθηκαν στην κατηγορία «Απαλό ελαιόλαδο» (Delicate) και «Μεσαίο» (Medium).
Αναλυτικότερα, από τις 35 ελληνικές συμμετοχές, οι 9 κατατάχθηκαν στην κατηγορία «Απαλό» και οι 7 στην κατηγορία «Μεσαίο», ενώ μερικές βραβεύτηκαν για περισσότερα από ένα προϊόντα τους.
Τα «Μεσαία» ελαιόλαδα διακρίθηκαν, σύμφωνα με την κατάταξη του διαγωνισμού, για τη μεσαία-φρουτώδη γεύση τους και θεωρούνται τα ιδανικά για καθημερινή χρήση ελαιόλαδα, είτε φρέσκα είτε και για μαγείρεμα. Στην κατηγορία αυτή χρυσό βραβείο πήρε η εταιρεία: Doleon της Natures Icons (Καλαμάτα).
Αντίστοιχα, τα «Απαλά ελαιόλαδα», σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του διαγωνισμού, είναι αυτά που ταιριάζουν στις σαλάτες, το ψάρι και την πατάτα, ενώ δεν κερδίζουν όσα βραβεία κερδίζουν τα πιο φρουτώδη, παρά το γεγονός ότι οι εξειδικευμένοι γευσιγνώστες είναι εκπαιδευμένοι να διακρίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Αναλυτικά τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα που διακρίθηκαν στην κατηγορία αυτή είναι: Arhetipon της Eleokomia ltd, LIA της LIΑ Premium Extra Virgin Olive Oil, Μakaria Terra της Makaria Terra (Σκάλα Μεσσηνίας), Mani Blauel της Friedrich Βlauel & Co Ltd (Mάνη). Επίσης, τιμήθηκαν τα ελαιόλαδα Paniperi και Esti Kalamata.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό υπήρξαν 24 κατηγορίες βράβευσης, για κάθε μία από τις οποίες διακρίθηκε ένα κορυφαίο ελαιόλαδο, που έλαβε χρυσό βραβείο με βαθμολογία από 85 και πάνω. Αυτό έλαβε επιπλέον την ειδικότερη διάκριση «Καλύτερο στην κατηγορία του» (“Best in Class”).
Τα ελαιόλαδα που βραβεύτηκαν ως «Καλύτερα στην κατηγορία τους», κατανεμήθηκαν στις χώρες ως εξής: Ιταλία (5), Ισπανία (3), Αυστραλία (4), Χιλή (2), ΗΠΑ (2), Αίγυπτος (1), Πορτογαλία (1).
Μεταξύ, δε, των κριτών- γευσιγνωστών ήταν και ο μεσσηνιακής καταγωγής γεωπόνος, Κώστας Λύρης.

*** Δημοπρασία για την τοποθέτηση καντινών σε παραλίες του Δήμου Μεσσήνης
      
Έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταβιβάσεων του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, είτε απευθείας είτε κατόπιν δημοπρασίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εισήγηση του αντιδημάρχου Μεσσήνης Χρ. Καρύδη, που πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Καρύδης προτείνει στην εισήγησή του τη διενέργεια δημοπρασίας για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση τροχήλατων ή μη καντινών, στις θέσεις:
-Μία στην παραλία – αιγιαλό της Μπούκας, στον κενό χώρο μεταξύ Χαραλαμπόπουλου και Ζαφειρόπουλου
-Μία στην παραλία – αιγιαλό της Μπούκας, στον κενό χώρο μεταξύ Ζαφειρόπουλου και Όασης.
-Μία στην παραλία, ανατολικά του δημοτικού άλσους του Αγίου Ανδρέα
-Μία στην παραλία – αιγιαλό στη θέση «Βρύση της Αγγέλως», οικισμού Επισκοπής
-Μία στην παραλία – αιγιαλό στη θέση Μαματά Αχλαδοχωρίου
-Μία στην παραλία – αιγιαλό της Μπούκας, στη θέση Κόκκινο Λιθάρι Αχλαδοχωρίου
-Μία στην παραλία – αιγιαλό στη θέση Φάρος – Πεταλιδίου.
-Μία στην παραλία – αιγιαλό στη θέση Τζάνε – Μάτι Πεταλιδίου
-Μία στην παραλία – αιγιαλό στη θέση Καρυά Πεταλιδίου
-Μία στην παραλία – αιγιαλό της Ανάληψης  και σε θέση 50 μ. ανατολικά της εκκλησίας
-Μία στην παραλία – αιγιαλό της Βελίκας και σε απόσταση έως 50 μ. ανατολικά από την είσοδο του δρόμου (στο χώρο που είναι η βρύση). 

*** Μην κλείνετε τις ράμπες για ΑμεΑ!
      
Το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκα τυχαία στο δρόμο με τον Γιώργο Λαζαρίδη... Καθώς μιλούσαμε, μια κυρία πήγε να παρκάρει στη συμβολή των οδών Κανάρη και Βασ. Σοφίας, κλείνοντας τη ράμπα. Μόλις κατέβηκε και είδε από μακριά τον Γιώργο, που μετακινείται για χρόνια με αναπηρικό καροτσάκι, πήρε το αυτοκίνητό της.
Λίγα λεπτά αργότερα μια άλλη κυρία πάρκαρε το αυτοκίνητό της στο ίδιο σημείο, κλείνοντας τη ράμπα για ΑμεΑ.
Τα τελευταία χρόνια και, ιδίως, με την παρουσία του Γιώργου, η πόλη έχει αρχίσει να βελτιώνεται αρκετά στην κουλτούρα της απέναντι στα ΑμεΑ... Όμως, θέλουμε, όπως φαίνεται, αρκετή δουλειά ακόμη.
Η μετακίνηση αυτών των ατόμων είναι ούτως ή άλλως μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ας μην τους την κάνουμε δυσκολότερη για να γλιτώσουμε λίγο περπάτημα...     Κ. Γαζ.  

***  Τα ονόματα των νικητών των προσκλήσεων για το συνέδριο του In Situ «Metallaxis»
      
Οι δυο τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση είναι η Κατερίνα Βίγκου και ο Σταύρος Μιχαλόπουλος. Οι νικητές του διαγωνισμού θα πρέπει να βρίσκονται στις 09:30 π.μ. το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο ώστε να παραλάβουν στην είσοδο τις προσκλήσεις τους για το Συνέδριο το οποίο ξεκινά στις 10 π.μ. 

***  Αιματηρή συμπλοκή λόγω Facebook
      
Μια ανάρτηση στο Facebook την οποία θεώρησε συκοφαντική, ήταν η αιτία των διαφορών ενός 26χρονου με έναν 23χρονο που οδήγησε σε αιματηρό επεισόδιο μεταξύ τους, με τον πρώτο να νοσηλεύεται τραυματισμένος και τον δεύτερο να αναζητείται ως παρ’ ολίγον δολοφόνος!
Οι δύο νεαροί συναντήθηκαν τυχαία έξω από ένα μπαρ της συνοικίας των Παλαιών στο Βόλο τα ξημερώματα της Πέμπτης και άρχισαν να καυγαδίζουν, με τον 26χρονο να ζητά το λόγο από τον 23χρονο για το σε βάρος του κείμενο που είχε «ανεβάσει».
Ξαφνικά, ο 23χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε με αυτό δυο φορές τον 26χρονο στο αριστερό χέρι και τη λεκάνη! Αμέσως μετά την επίθεση τράπηκε σε φυγή και αναζητείται παντού από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.  www.protothema.gr   .-
 
***  Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Καλαμάτας
     
Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τη Δευτέρα 27 Απριλίου, το Σώμα θα κληθεί να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, διαδικασία για την οποία είναι αναγκαία τα δύο τρίτα του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή 27 ψήφοι.
Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.3852/2010, ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.
Επισημαίνεται ότι η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.
 
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Άνοιξε τα χαρτιά του στη συνάντηση με τους παλαιμάχους ο Βρακάς
     
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήρθε στην επιφάνεια, ως υποψήφιου επενδυτή, το όνομα του Χρήστου Βρακά, χωρίς όμως ο Κύπριος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην Αμερική, συγκεκριμένα στο χώρο των πετρελαιοειδών, να βγει δημοσίως και να εξωτερικεύσει τις απόψεις του. Κάποιοι μάλιστα «έπαιξαν» πάνω του, θεωρώντας ότι μπορεί ν’ αποτελέσει την ιδανική διάδοχη κατάσταση σ’ ένα ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιώργου Ράλλη, το οποίο οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι είναι αυτή τη στιγμή το πλέον αποδεκτό από τη μεγάλη πλειοψηφία των Μεσσήνιων φιλάθλων.
Χθες ο κ. Βρακάς, που έχει  πάντως δεσμούς με τη Μεσσηνία, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από τους Δολούς, άνοιξε τα χαρτιά του σε συνάντηση – ενημέρωση με κάποια από τα πρωτοκλασάτα ονόματα των παλαιμάχων της Καλαμάτας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, και περιελάμβανε τη συμμετοχή, τόσο του προέδρου των παλαιμάχων, Μανώλη Θεοδώρου, όσο και του Γιώργου Μπιστικέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» ο κ. Βρακάς, ο οποίος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι κέρδισε τους δύο άντρες με τις τοποθετήσεις του, και κυρίως με τη σοβαρότητά του, έδειξε έως ενός σημείου τουλάχιστον την απορία του, για ένα ενδεχόμενο εμπλοκής επί του παρόντος με τα διοικητικά της Θύελλας. Δεν θα ήταν αρνητικός απέναντι σ’ ένα μελλοντικό σενάριο εμπλοκής στην ομάδα της Καλαμάτας, όμως για την ώρα αυτό δείχνει εξαιρετικά δύσκολο, μάλλον απίθανο. Όπως ανέφερε μάλιστα στους κ.κ. Θεοδώρου, Μπιστικέα, μακροπρόθεσμα και υπό προϋποθέσεις, θ’ αποτελούσε πολύ καλή εξέλιξη για κάθε πλευρά να γίνει η προσέγγιση, όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο κάτι τέτοιο δεν έχει πιθανότητες να συμβεί. Πιο σαφής θα γίνει η κατάσταση στη συνέχεια, ίσως τον Ιούνιο οπότε και αναμένεται να επιστρέψει στη Μεσσηνία, όμως μπορούμε να πούμε ότι για την ώρα ο Χρήστος Βρακάς έχει θέσει άλλες προτεραιότητες. Μόλις εγκατασταθεί μόνιμα στη Μεσσηνία, κάτι που θα γίνει τον επόμενο χρόνο, θα μπορούσε να ζητήσει την ποδοσφαιρική εμπλοκή και γιατί όχι να τη συνδυάσει με τις επενδύσεις που έχει στα πλάνα του γύρω από το νομό μας.
Πάντως κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε πλήρης ενημέρωση των ποδοσφαιρικών θεμάτων, γύρω από την ομάδα της Καλαμάτας, όπως υπήρξε και εξωτερίκευση των προθέσεων του κ. Βρακά με φόντο τη βελτίωση των γηπεδικών συνθηκών και κυρίως την αναγέννηση της Μαύρης Θύελλας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λοιπόν να δώσει απαντήσεις, όμως δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί πλήρως αλλαγή των δεδομένων στη συνέχεια, αφού κάποιοι εξακολουθούν να καλοβλέπουν την άμεση εμπλοκή του Κύπριου επιχειρηματία στην Καλαμάτα.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Με γραπτή δήλωση γνωστοποίησε αργά το βράδυ τις προθέσεις του ο Βρακάς
«Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και να δούμε γρήγορα τη «Μαύρη Θύελλα» στα μεγάλα σαλόνια. Ευχαριστώ αμφότερους για την τιμή που μου κάνατε με την πρότασή σας από τον Σεπτέμβριο του 2014 να αναλάβω τα ηνία της ομάδας. Εγώ δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να αναλάβω τη διοίκηση γιατί τον χρόνο παραμονής μου στην Ελλάδα, προς το παρόν, δεν μπορώ να τον προσδιορίσω.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και θα είμαι πάντα στο πλευρό σας. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΊΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
Ευχαριστώ    Μετά τιμής   Χρήστος Βρακάς    Ακρογιάλι Καλαμάτας

  *** Τοπικό  ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας  30η αγωνιστική :
Σάββατο 18/04/2015 :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-1 .- ^
Τέλος Άγρας -Α.Ο. ΑΣΠΡΌΧΩΜΑ  3-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  4-2 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  3-2 .- ^
Κυριακή  19 /04/2015 :
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας

***  Γ΄ Εθνική  3ος  Όμιλος  , Κυριακή 19-04-2015 , 26η  αγωνιστική  :
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΕΒΟΥ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΚΥΜΗΣΑ.0.-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΧΑΪΚΗ

***  Ο Ολυμπιακός για το 42ο, ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, ΠΑΟ στην Κομοτηνή                 
Σούπερ Λιγκ (31η αγωνιστική) Ο Ολυμπιακός για το 42ο, ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, ΠΑΟ στην Κομοτηνή
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχουν ως εξής:
Σάββατο 18 Απριλίου  2015 :
 ~  Παναιτωλικός-Καλλονή  2-0 , (1-0) .- ^ Τα  γκολ : 16΄ Μαρτίνεζ , 90’+1’.αυτογκόλ Τσαμπούρη .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Δελφάκης
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλβες, Βιγιαφάνες, Γοδόι - Καλτσάς
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κέβιν, Μπεχαράνο (65' Μύγας), Άλβες (72' Μορένο), Κάπελ, Μάλεζας, Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζεγκέλε, Φωτάκης (62' Λαζάρ).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Άλεξιτς, Αντέγιο, Μανούσος, Λεοζίνιο (46' Μίνγκας), Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Ναβάρο (46' Αράς), Καλτσάς, Τσαμπούρης, Πετρόπουλος (74' Ξύδας).
  Βίντεο από αγώνα με τα γκολ :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 1ο  Ημίχρον. 1-0  γκολ 31η  αγων  18/04/205: http://youtu.be/IGkHuInruwM ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 2-0 δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/2PC60Hk9rTE ,
Παναιτωλικός- ΑΕΛ Καλονή  2-0  2ο αυτογκόλ 31η  αγων  18/04 2015: http://youtu.be/KxOc3-Aqo5I ,

  ~ SCODA Ξάνθη-Εργοτέλης   0-1 , (0-0).- .-^ 
Το  γκολ  : 66΄ πεν. Τζίλας .-
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες : Παπάζογλου, Ομπόντο, Μπέρτος - Ολαϊτάν
 Κόκκινες : Παπάζογλου (2η κίτρινη)
ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71` Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46` Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46` Ράνος), Καρυπίδης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89` Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76` Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (61` Ουλά).
Video από τον αγώνα και το γκολ :
ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1 γκολ πεν  31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/tyPkqne5qFA ,
Ξάνθη- Εργοτέλης 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Oe39Jn333oY ,

  ~ Κέρκυρα-ΠΑΟΚ  0-1 , (0-0).- ^
Το γκολ :  83΄ Κάτσε .-  
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Γκόμες, Μαρκόβσκι, Λεάλ, Γκαζαριάν - Νομπόα, Ρατς
Κόκκινη: Ρατς (2η κίτρινη, 65΄)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Σιόντης (90΄ Ανδρεόπουλος), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (77΄ Λεάλ), Γκαζαριάν, Μαρκόβσκι, Κόντος (64΄ Φάμπιο), Χαβίτο
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα (68΄ Σκόνδρας), Μακ (74΄ Κουλούρης), Βίτορ, Νομπόα, Κωνσταντινίδης, Κάτσε (90΄+ Γκολάσα), Αθανασιάδης
Video  από τον αγώνα και το γκολ :
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ Α΄ΗΜΙΧΡ  0-0  31η  αγων   18/04/2015: http://youtu.be/03OiGUHq0VI ,
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ 0-1 γκολ φάουλ Κάτσε 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/h9dV3Nu5KLg ,
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Ml90PrFIbYk ,

Κυριακή 19 Απριλίου 2015  :
15:00 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

17:15 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

 ~ ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-3 (α.α.)
~ Νίκη Βόλου-Πλατανιάς 0-3 (α.α.)

Δευτέρα 20 Απριλίου  2015  :

19:30 Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

***   Ο ΠΑΟ επιμένει στην παραίτηση Μποροβήλου για τα «στημένα»
 Νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ Ο ΠΑΟ επιμένει στην παραίτηση Μποροβήλου για τα «στημένα»
Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία μεταξύ άλλων στέκεται και στην απόφαση του Γιώργου Μποροβήλου να παραμείνει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Η «πράσινη» ΠΑΕ επανήλθε ζητώντας εκ νέου την παραίτηση του Μποροβήλου από το αξίωμά του, έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη για τους «στημένους» αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Για λόγους αρχής, ευθιξίας, αλλά και για τον ελάχιστο σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο, ο κ. Μποροβήλος οφείλει να παραιτηθεί, καθώς αιμορραγεί η ηθική του ακεραιότητα και δεν μπορεί να ηγηθεί της διοργάνωσης ενός έντιμου Πρωταθλήματος. Ως κατηγορούμενος για αλλοίωση αποτελεσμάτων -μπορεί να φέρει το τεκμήριο της αθωότητας-, όμως η αλαζονική επιμονή του να «δεθεί» στην καρέκλα του Προέδρου δεν δείχνει υψηλά στάνταρ αυτοσεβασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις θέσεις που ανέπτυξε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Θεωρούμε λοιπόν, πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και των αρμοδίων αρχών UEFA και FIFA να επιδιώξουν την από κοινού συνεργασία για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα μοιάζει με «ξερίζωμα» της ιστορίας μας και θα είναι ευθύνη της Κυβέρνησης.
Οι αφορισμοί, οι αποκλεισμοί, τα οριζόντια μέτρα που δεν κατανέμουν δίκαια τις ευθύνες και άρα δεν «χτυπούν» αποτελεσματικά τον πυρήνα του προβλήματος, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα και τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού, θα στερήσουν το αίσθημα της δικαιοσύνης από τους φιλάθλους και θα βυθίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυθαιρεσίας.
Για τον Παναθηναϊκό, αποτελεί προτεραιότητα να παραδώσει σε όλους τους φιλάθλους ένα Πρωτάθλημα ισονομίας. Η νίκη θα έρθει, αλλά και η μάχη είναι εξίσου ενδιαφέρουσα».

~  *** 17-04-2015 , 2ος  αγώνας :
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   63-76 , (25-35) .- ^ (1-1).-
Τα  δεκάλεπτα  : 10-15 , (25-35) , 45-56 , 63-76 .-

~ ΡΕΑΛ -ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ   90-85  .- ^ (2-0)  .-
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-45, 63-66, 90-85.

***  Πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις για επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκ          Θα ασκήσουν έφεσηΠρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις για επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκ
Εννέα ομάδες της Σούπερ Λίγκ αδειοδοτήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, άλλες τόσες όμως «κόπηκαν» και θα πρέπει να ασκήσουν έφεση εντός πέντε ημερών αν διαφωνούν με την απόφαση.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ χορήγησε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα στις ΠΑΕ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Καλλονή και Κέρκυρα.
Αντίθετα, απέρριψε τους φακέλους των ΠΑΕ, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, με το ζήτημα των δύο τελευταίων να είναι πάντως τυπικό, αφού ως γνωστό έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε καν φάκελο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τους συλλόγους που δεν έλαβαν άδεια σε πρώτη φάση αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της Ηπείρου διεκδικεί πρόκριση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Αν τελικά την κατακτήσει αλλά αποτύχει να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής τότε θα αποκλειστεί από τη διαδικασία διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και τη θέση του «'Αγιαξ της Ηπείρου» στα πλέι οφ θα λάβει ο αμέσως επόμενος στον βαθμολογικό πίνακα σύλλογος, εφόσον βεβαίως πληροί τις προϋποθέσεις.

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .-
~

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2451    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9026  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4047.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    989/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   390.-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου