Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 :
 
 
 

*** 22 Απριλίου 
Αποστόλου (Ο΄) Ναθαναήλ (1). Θεοχάρους και Αποστόλου οσίων των εν Άρτη. Νεάρχου. Οσίου Θεοδώρου του Συκεώτου (2), επισκόπου Αναστασιουπόλεως (†613).
(1) Ο άγιος Ναθαναήλ καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα. Ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας:« Ιδέ αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ έστιν». Μετά την ανάληψη του Κυρίου ο Ναθαναήλ εξετέλεσε και αυτή την ανατεθείσα αποστολή της διάδοσης του Ευαγγελίου.
(2) Ο όσιος Θεόδωρος καταγόταν από το χωριό Συκεόν της Γαλατίας και έζησε στα χρόνια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ήταν καρπός μίας αμαρτωλής σχέσης μεταξύ μίας νεαρής ονόματι Μαρίας και κάποιου βασιλικού ταχυδρόμου ονόματι Κοσμά. Όμως ο πατέρας του γρήγορα τον εγκατέλειψε. Αντίθετα η μητέρα του μετανοηθείσα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείχθηκε συνετή και αφοσιώθηκε με όλη της την ψυχή στην ανατροφή του παιδιού της, ανατρέφοντάς τον «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Και ο Θεόδωρος αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τις μητρικές προσδοκίες. Σε νεαρή ηλικία εκάρη μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Για τα πλούσια πνευματικά και διοικητικά του τάλαντα εξελέγη ομόφωνα Επίσκοπος Αναστασιουπόλεως. Από τη θέση αυτή ο Θεόδωρος ξεδίπλωσε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν, αναδειχθείς σε μέγα διδάσκαλο κλήρου και λαού. Συμβούλευε, νουθετούσε, ενθάρρυνε, βοηθούσε και ευεργετούσε τούς πάντες ανεξαιρέτως. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, ώστε πολλοί άρχοντες έφθαναν στην έδρα της Επισκοπής του για να λάβουν τις πνευματικές οδηγίες του. Έλαβε δε από τον Πανάγαθο Θεό το χάρισμα να απαλλάσσει από τα ακάθαρτα πνεύματα. Παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του στον ιερώνυμο χορό των Αγίων και Δικαίων της πίστεώς μας. 
~ 22/04 Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Συκεώτου Επισκόπου Αναστασιουπόλεως - https://youtu.be/RQZe1oSJdJE?list=PL818C79CB4D1C7C88 ,

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :  απολυτίκιο Αγίου Γεωργίου : https://youtu.be/bgUSl60wDOc ,


*** Επεκτείνεται το πρόγραμμα δημοτικών λαχανόκηπων στην Καλαμάτα
     
O Δήμος Καλαμάτας καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση  για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα καλλιέργειας στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους. Θα διατεθούν επτά τεμάχια, εκτάσεως 50 τετραγωνικών μέτρων έκαστο, στη θέση Άσυλο, πίσω από τις Εργατικές Κατοικίες. Οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από νέους ενδιαφερόμενους.
Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να  καταθέσουν αίτηση στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Παπατσώνη 4, Καλαμάτα, έως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Πληροφορίες: Στάμου Στυλιανή, τηλ. 27213 60844.
Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά αυτό το πείραμα αστικής γεωργίας στην Καλαμάτα, καθώς τα παραχωρηθέντα τεμάχια Δημοτικών Λαχανόκηπων καλλιεργούν 91 πολίτες, στο Ανατολικό και το Δυτικό Κέντρο και στην περιοχή του Ασύλου Ανιάτων.
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αστικής γεωργίας, οι πολίτες καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

*** Κατά των συμφερόντων της Καλαμάτας η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες
     
Σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα τροποποιηθούν οι κανόνες
Σε συνέχεια σχετικής απαγορευτικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που ξεσήκωσε σάλο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε χθες το μεσημέρι τα εξής σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις στις παραλίες:
«Είναι προφανές ότι ο Δήμος Καλαμάτας συντάσσεται με τους επαγγελματίες στη διεκδίκηση του χώρου των παραλιών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Είμαστε αντίθετοι με τις αυθαιρεσίες που συνέβαιναν από πολλούς επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια και προφανώς οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση, μ’ αυτούς που νοικιάζουν 300 μέτρα και καταλαμβάνουν όλη την παραλία, που βάζουν τραπεζάκια μέσα στη θάλασσα, που δεν αφήνουν διάδρομο, που χτίζουν.
Ας κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου, γιατί η παραλία αποτελεί κτήμα του Δημοσίου όπως ξέρετε, αλλά δεν μπορεί να φθάνουμε σ’ αυτή την ακραία ενέργεια να απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα. Είναι σαν να λέμε να μη λειτουργήσει η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας, η Ανατολική, η Δυτική Παραλία, ο Αλμυρός, η Μικρή Μαντίνεια. Δε γίνονται αυτά.
Πρέπει να εξευρεθεί η σωστή λύση: και χώρος να δοθεί και οι διάδρομοι να διασφαλισθούν και η απόσταση από τη θάλασσα και, προφανώς, να καθαιρεθούν και όλες οι μόνιμες κατασκευές που έχουν γίνει στην παραλιακή ζώνη. Δε διαφωνούμε εμείς σ’ αυτά. Όχι όμως “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”.
Είναι μία απόφαση κατά των συμφερόντων της πόλης, κατά του τουρισμού, κατά της οικονομικής επιβίωσης των επαγγελματιών. Έχω την υπόσχεση ότι μέσα στην εβδομάδα θα αποσυρθεί και θα τροποποιηθεί και προσπαθούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση».
Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνάντηση καλεί σήμερα το πρωί στις 11.00 τα μέλη του, αλλά και κάθε άλλο επαγγελματία της παραλίας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, για την υπόθεση με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλαζ.
Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, γιατί η νέα σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό.
Οι καταστηματάρχες καλούνται στο καφέ «Μύθος». Α.Π.

***   Η τρίτη φορά έφερε και τα ισόβια
     
Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ημέρα, λέει μία από τις εκδοχές της γνωστής παροιμίας, και όπως σημείωσε χθες εφέτης του Τριμελούς, «ταιριάζει γάντι» στην περίπτωση κατηγορούμενου που για τρίτη φορά βρέθηκε μπροστά τους για καλλιέργεια χασισοφυτείας.
Αυτή τη φορά το δικαστήριο δεν ήταν καθόλου επιεικές μαζί του και του επέβαλε την ανώτερη ποινή, αυτή των ισοβίων.   Β.Β. 

***  Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Μεσάι, ναρκωτικά και εκβιασμούς (φωτογραφίες και βίντεο)
       
 
 Λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας η κλούβα που μετέφερε τους κατηγορούμενους για η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, τη διακίνηση ναρκωτικών και την εκβίαση καταστηματαρχών με συνολικά 13 κατηγορουμένους.
Καθώς η υπόθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εκδικασθεί, στις 24 Μαρτίου το Πενταμελές Εφετείο είχε αποφασίσει τη διακοπή της, ώστε να αρχίσει επί της ουσίας σήμερα Τετάρτη, 22 Απριλίου. Το πρώτο δικαστήριο το 2013 για να ολοκληρωθεί είχε χρειασθεί 14 συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου, οι οποίες χρονικά διήρκεσαν ένα μήνα.
  Θα παραιτηθούν 
Όπως είχε δηλώσει, μιλώντας το Μάρτιο στο «Θάρρος», ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης, ο πελάτης του Βασίλης Βαρελάς δηλώνει αθώος και επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή ανθρωποκτονία. Καθώς του έχει προκαλέσει εντύπωση, όπως είπε ο κ. Ράλλης, το γεγονός ότι καταδικάσθηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ο πελάτης του έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει.
Παρόμοια πρόθεση φαίνεται να έχει και ο δίδυμος αδελφός του, που επίσης έχει καταδικασθεί στην ίδια υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βαρελάς από το πρώτο δικαστήριο έχει καταδικασθεί σε δισ. ισόβια, 37 χρόνια, 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, την αγορά, κατοχή και πώληση αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο δολοφονίες, οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία σε οπλοφορία και οπλοχρησία για την καραμπίνα και το μαχαίρι, με τα οποία έγιναν οι δολοφονίες, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης επιχειρηματιών. Του έχει, δε, αναγνωρισθεί τοξικομανία.
Στο δίδυμο αδελφό του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 χρόνων και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών. Επίσης, του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία.  Β.Β.
Video: Δίκη για τη δολοφονία Μεσάι, ναρκωτικά και εκβιασμούς  , https://youtu.be/gwi1oTmdXAc .-
 
*** Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Καλαμάτα με ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια
     
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για ναρκωτικά στη Μεσσηνία
Επιπλέον, ο ένας κατηγορείται και για κατοχή λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και λαθραίου καπνού, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας κ.α.
Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 50χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορείται και για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στους ανωτέρω, πλην όμως ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -16,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω βρισκόντουσαν στο σημείο, προκειμένου η 50χρονη να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από τον 38χρονο. Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -125- ευρώ, ενώ στην κατοχή της 50χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ.
Επιπρόσθετα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 38χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
~ Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -29,4- γραμμαρίων.
 • Ζυγαριά ακριβείας.
 • Οκτώ (8) ναρκωτικά δισκία.
 • Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -217- γραμμαρίων.
 • Διάφορα αντικείμενα, που σχετίζονται με την συσκευασία των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

 *** H Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει το 70% των αναγκών της χώρας- Το παράδειγμα της ELPEN
       
Σύμφωνα με μελέτες του ΙΟΒΕ, η ετήσια συνεισφορά της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου στο ΑΕΠ της χώρας υπολογίζεται στα 2,8 δις ευρώ, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται σε ελληνικό φάρμακο, το ΑΕΠ ενισχύεται κατά 3.420 ευρώ.
Το παράδειγμα της ELPEN είναι χαρακτηριστικό: Στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα η ELPEN αναδεικνύεται ως η πρωτοπόρος  Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία σε πωλήσεις στην ελληνική εξωνοσοκομειακή αγορά ανάμεσα στις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες. Σήμερα, κατατάσσεται στη 6η θέση σε μια αγορά με 400 και πλέον φαρμακευτικές εταιρείες, εγχώριες και πολυεθνικές. 
Οι 27 παραγωγικές μονάδες, το 60% των θέσεων εργασίας του κλάδου και το 100% των νέων επενδύσεων δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες... Το πλαίσιο του αναπτυξιακού μοντέλου που θα πρέπει να υιοθετήσει εφεξής η χώρα μας πρέπει να περιλαμβάνει -και μάλιστα σε περίοπτη θέση- την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που με την σειρά της μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία διατυπώνει την πρότασή της για ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, με το οποίο δεσμεύεται για τα εξής: 
· Για τη δυνατότητά της να καλύψει το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το  50% της νοσοκομειακής με αξιόπιστα, επώνυμα και οικονομικά φάρμακα.
· Για νέες άμεσες επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, σε τεχνολογία αιχμής, σε έρευνα και τεχνογνωσία.
· Για ενίσχυση της απασχόλησης με τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείνει ένα σύνολο συγκεκριμένων  δράσεων με έμφαση στα παρακάτω: 
1. Αναπροσαρμογή  της Φαρμακευτικής Δαπάνης σε ρεαλιστικά επίπεδα σύμφωνα με τις πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες του πληθυσμού και με ελάχιστη επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό.
2. Έμφαση στον έλεγχο της κατανάλωσης και της συνταγογράφησης μέσω θεσμοθέτησης μέτρων για την προσφορά και την ζήτηση φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό, θα επέλθει άμεση  μείωση στα δυσβάστακτα Clawback και Rebate που απειλούν τη βιωσιμότητα των εγχώριων  παραγωγικών μονάδων φαρμάκων.
3. Έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω εξορθολογισμού της χρήσης των  φαρμάκων και όχι μέσω άδικων και εξοντωτικών μειώσεων στις τιμές  των οικονομικών φαρμάκων.
4. Θέσπιση ενός ορθολογικού πλαισίου προμηθειών φαρμάκων για τα Νοσοκομεία στη θέση της σημερινής διαδικασίας που οδηγεί σε μονοπωλιακές καταστάσεις
5. Εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής Γενοσήμων με βασικό άξονα την τροποποίηση του  της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία μέσω χορήγησης των απαραίτητων κινήτρων σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για την επιλογή Ελληνικού επώνυμου φαρμάκου.
6. Εκσυγχρονισμός και  ενίσχυση του υποστελεχωμένου ΕΟΦ, με στόχο την αντιμετώπιση της παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού που παρατηρείται σήμερα στην αδειοδότηση Ελληνικών και ξένων γενοσήμων φαρμάκων με σοβαρές συνέπειες σε βάρος της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και υπέρ των μεγαλοεισαγωγέων γενοσήμων.
Το λαμπρό παράδειγμα της δικής μας ELPEN
Το 2015 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΕLPEN,  κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, ξεκίνησε τη δημιουργία της πρότυπης φαρμακοβιομηχανίας   ΕLPEN.
Το ανήσυχο πνεύμα του φαρμακοποιού από τον Έβρο, κ. Δ. Πενταφράγκα, τον οδήγησε στη δημιουργία μιας «Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας Ευρωπαϊκών προδιαγραφών»,  η οποία έμελλε να αποτελέσει μια επάξια εκπροσώπηση του Ελληνικού Φαρμάκου στο εξωτερικό. Με περιορισμένους πόρους και πολλά όνειρα, έθεσε τις βάσεις για την παραγωγή επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων, προσφέροντας σημαντικό έργο στην εθνική οικονομία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα και τον άνθρωπο.
Εδώ και 50 χρόνια, η  ELPEN επενδύει σταθερά στην έρευνα, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμα φάρμακα υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας. Η δημιουργία του μεγαλύτερου Eρευνητικού και Πειραματικού εργαστηρίου της χώρας προωθεί με υποδειγματικό τρόπο τη δημιουργική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Εδώ και δεκαεννιά χρόνια το «Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο» της ELPEN έχει υλοποιήσει περισσότερα από 200 ερευνητικά προγράμματα, καθώς επίσης και περισσότερα από 650 Ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια. Σπουδαίος καρπός των ερευνητικών προσπαθειών της ELPEN αποτελεί η πρωτότυπη εισπνευστική συσκευή Elpenhaler, μια εφεύρεση του προέδρου και ιδρυτή της, κ. Δ. Πενταφράγκα,   η οποία έχει εγκριθεί σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες και φέρει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη.
Συγχρόνως, η ELPEN δραστηριοποιείται ενεργά σε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανά την Ελλάδα (με έμφαση στην ακριτική χώρα) αλλά και εξωτερικό (π.χ. ιεραποστολή Congo). Το πρόγραμμα ΕΚΕ της ELPEN στηρίζει πέντε άξονες: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Αθλητισμός και Φιλανθρωπία, με αντίστοιχες δράσεις υπέρ αθλητών, κοινωφελών οργανισμών, κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, πολιτιστικών/περιβαλλοντικών συλλόγων της περιφέρειας, άπορων αριστούχων και παιδιών πολυτέκνων οικογενειών.
Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και αγορών αποτελούσε ανέκαθεν στρατηγικό  στόχο της ELPEN. Σήμερα έχει εξαγωγική δραστηριότητα 30 σκευασμάτων υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Παράλληλα, με τη συνεχή ανάπτυξη προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τον ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας της, η ELPEN προωθεί το όραμα του ιδρυτή της, που δεν είναι άλλο από τη διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο
Πηγή: www.iatropedia.gr (Ρεπορτάζ: Μαρία Τσιλιμιγκάκη)

*** Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Εισβολή κουκουλοφόρων στο Ίδρυμα
     
Ενταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς μια ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον προαύλιο χώρο της σχολής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα 15 ατόμων μπήκε στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ενώ, νωρίτερα είχε βάλει φωτιά σε δύο κάδους σκουπιδιών.
Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων έχει διακοπεί.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Τρίτης υπήρξε νέα ένταση όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
www.iefimerida.gr  .-
 
*** Οι ΗΠΑ ανακηρύσσουν τους Ξηρό & Μαζιώτη διεθνείς τρομοκράτες
    
Εκτελεστική πράξη με την οποία χαρακτηρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη τρομοκράτες εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία και παγώνει λογαριασμούς του Ξηρού και του Μαζιώτη που τυχόν βρίσκονται στο αμερικανικό έδαφος.
Η κίνηση αυτή γίνεται μία μέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, εξέφρασαν εντονότατη δυσφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει τη μετατροπή του εγκλεισμού σε κατ’ οίκον περιορισμό για κρατουμένους που έχουν πολύ σοβαρές ασθένειες, επισημαίνοντας ότι τυχόν απελευθέρωση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17Ν Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια.
Oι ανησυχίες των ΗΠΑ για το θέμα του Σάββα Ξηρού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην ουσία του επίμαχου νόμου δήλωσε πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε Έλληνες ανταποκριτές μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι κανείς από τους καταδικασθέντες που εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος, υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή στο σπίτι του, υπό τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος.
Όπως είπε, εξήγησε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, δεδομένου ότι υπάρχουν 11 καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές. Υπογράμμισε ακόμη ότι «υπάρχουν πάντα τα ανθρώπινα ζητήματα», στα οποία η χώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί με ανθρωπιστική ευαισθησία.
«Πρόκειται για έναν νόμο που προβλέπει διαδικασίες, ιατρικό επιτελείο που θα διερευνήσει την κατάσταση των φυλακισμένων, υπάρχει μια δικαστική επιτροπή, η οποία θα εγκρίνει αν μπορεί αυτό να γίνει ή όχι, υπάρχει ένα βραχιόλι το οποίο έχει μια συγκεκριμένη τεχνική, και μάλιστα του είπα ότι αν έχουν καλύτερη τεχνική εκείνοι θα μπορούσαμε να τη δούμε», πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα ότι η τυχόν απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα αποτελούσε μια εχθρική ενέργεια, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως «η μελέτη του νόμου θα έδινε μια διαφορετική απάντηση».
Νωρίτερα, ο κ. Κέρι είχε εκφράσει τον προβληματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη, επισημαίνοντας ότι αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή.  www.naftemporiki.gr .-
 
***


***   Αθλητική  ενημέρωση  :
Μια νίκη από τη Μαδρίτη ο ΟΣΦΠ, 73-71 την Μπαρτσελόνα
*** Για το Φάιναλ φορ στο Ευρωμπάσκετ :
~3ος  αγώναςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  73-71 , (44-36) .- ^
Ο ΟΣΦΠ  κάνει το 2-1 απέχει ένα 1  αγώνα από την νίκη πρόκρισης .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-23 , ( 44-36) , 59-60 , 73-71.-^
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Βογίνοβιτς (Σερβία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 15 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 19 (2), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Ουέρτας, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8

Το πανόραμα των πλέι οφ:
3οι Αγώνες
 Δευτέρα, 20/4/2015
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) 74-75 -παρ. (65-65κ.α., 0-3 στη σειρά)
* Προκρίθηκε η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 86-85 (1-2)

Τρίτη, 21/4/2015
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 75-72 (1-2)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 73-71 (2-1)

4οι Αγώνες
 Τετάρτη, 22/4/2015
21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Πέμπτη, 23/4/2015
20:00 Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
22:00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

*** ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ στο γήπεδο Α.Ο. Διαβολιτσίου την ερχόμενη Κυριακή  :

*** Την  Κυριακή  26 Απριλίου 2015  ο αγώνας μπαράζ  για παραμονή στη Α΄ Τοπική ΕΠΣΜ κατηγορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Α.Ο. Διαβολιτσίου ! μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑ Αρφαρών και ΕΡΑΝΗΣ Φιλιατρών .-  {Σημείωση : Εάν η πρωταθλήτρια ομάδα Α.Ο. Κυπαρισσίας ανέβει στην Γ΄ εθνική κατηγορία , τότε παραμένουν και οι δύο ομάδες στο Α΄Τοπικό} .
 
    
Αστέρας Αρφαρών και -Εράνη Φιλιατρών την Κυριακή 26/04! Γήπεδο Διαβολιτσίου στις 17:00, στο Μπαράζ Α΄ Μεσσηνίας.   
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε ο αγώνας μπαράζ για την παραμονή στην Α΄ Μεσσηνίας, θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακής και σε ουδέτερο γήπεδο, σε αυτό του Διαβολιτσίου, στις 26 Απριλίου 2015!
Αντίπαλοι, ο Αστέρας Αρφαρών και η Εράνη Φιλιατρών που ισοβάθμησαν στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ κατηγορίας με 33 βαθμούς, καθώς στο πρώτο αγώνα στα Φιλιατρά στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής οι Φιλιατρινοί επικράτησαν με σκορ 2-1 και στον επαναληπτικό ματς της 25ης αγωνιστικής ο Αστέρας Αρφαρών νίκησε στην  έδρα του με σκορ 1-0.
Τέλος, αναφορικά με το ορισμό του γηπέδου του ΑΟ Διαβολιτσίου η επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης έλαβε υπόψιν της αρχικά την χιλιομετρική διαφορά των δυο σωματείων και αφετέρου τις γηπεδικές συνθήκες καθώς στο πρωτάθλημα της  Α’ Μεσσηνίας Εράνη και Αστέρας αγωνίζονται  στα γήπεδα Φιλιατρών και Αρφαρών, τα οποία διαθέτουν φυσικό χλοοτάπητα.
 
***ΤΡΙΤΗ (21/4/2015)
Ανατροπή και πάρτι πρόκρισης η Μπάγερν, τυπική διαδικασία για «Μπάρτσα»
Μπάγερν Μονάχου-Πόρτο 6-1 (1-3)
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Μπαντστούμπερ - Μαρτίνες, Ερέρα, Ρικάρντο, Μαρκάνο
 Κόκκινη: Μαρκάνο (87΄-δεύτερη κίτρινη)
ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (72΄ Ρόντε), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα (90΄ Ντάντε), Γκέτσε (86΄ Βάιζερ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.
ΠΟΡΤΟ (Χουλέν Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Ρέγες (35΄ Ρικάρντο), Κασεμίρο, Μπραχίμι (67΄ Εβάντρο), Ερέρα, Τόρες, Κουαρέσμα (46΄ Ρούμπεν Νέβες), Τζάκσον Μαρτίνες

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (3-1)
Διαιτητής: Σβάιν Οβνταρ Μουν (Νορβηγία)
Κίτρινες: Νταβίντ Λουϊς
 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνιελ Αλβες, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (55΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Ινιέστα (46΄ Τσάβι), Σουάρες (75΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ
 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Νταβίντ Λουϊς, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Καμπάιγ (66΄ Λούκας Μόουρα), Ματουϊντί (80΄ Ραμπιό), Βεράτι, Παστόρε, Καβάνι (80΄ Λαβέτσι), Ιμπραϊμοβιτς
ΤΕΤΑΡΤΗ (22/4/2015)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Μονακό-Γιουβέντους 0-1
 
***      BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: 
  1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2455    video.-  2479.-     
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2467   video.-  2408.-    
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9047  βίντεο   .-
 

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4058.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    996/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .-
www.erroso.gr , .- 

STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .-
~
Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .- 

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- ~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.000/ 1000 .- 

~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .- 
 ~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-
~                  

1 σχόλιο:

 1. ~ ''Η μοναξιά, κάποιες φορές, δεν είναι και τόσο απελπισία. Απελπισία είναι να δίνεσαι όπου νάναι, για να αποφύγεις την μοναξιά...!!!''
  ~ Aυτός που συγκρατεί τα νεύρα του είναι πιο κραταιός και από τον δίκαιο...!!!
  ~Εκείνο που μετράει στη ζωή είναι, μέσα από την δύναμη της φιλίας, του έρωτα, και της αγάπης, εκει που οι άλλοι βλέπουν το ανέφικτο και μη ορατό, εμείς να βλέπουμε το εφικτό και ορατό...!!!
  ~ ~ Ο ατάλαντος αντιγράφει, ο ταλαντούχος κλέβει, και ο μέτριος τα σφετερίζεται...!!!Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή