Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......
~

 ...Η σωτηρία του παιδιού σας περνά μέσα από τον εξαγιασμό τον δικό σας· όχι την θεωρία, αλλά την πράξη του εξαγιασμού…

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός


~ 29 Μαρτίου
Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων γυναικών και ιερωμένων ανδρών (†364): Ιωνά και Βαραχησίου και των συν αυτοίς: Αβίβου, Ζανιθά, Ηλία, Λαζάρου, Μάρη, Μαρούθα, Ναρσή, Σάβα, Σιμιάθη. Οσίου Ευσταθίου επισκόπου Κίου (1).
(1) Ο άγιος Ευστάθιος, έζησε στο χρόνια της Εικονομαχίας. Από μικρή ηλικία βάδισε το δρόμο της ευσέβειας, της αφοσίωσης και της άσκησης, διακρινόμενος για την βαθιά και ένθερμη πίστη του. Λίγο αργότερα εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε ιερέας. Αναγνωρίζοντας τις αρετές του η εκκλησία τον εξέλεξε επίσκοπο Κίου της Βιθυνίας. Στη νέα του διακονία, επέδειξε τα πλούσια ποιμαντικά και διοικητικά του χαρίσματα και εργάσθηκε με απαράμιλλη αφοσίωση στο έργο της φιλανθρωπίας. Για τη σθεναρή του στάση υπέρ των Αγίων εικόνων κίνησε τη μήνη των εικονομάχων αλλά ο Ευστάθιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και απτόητος από τις απειλές των δυσεβών εικονομάχων, αληθής και ακοίμητος φρουρός της ορθοδοξίας. Συνελήφθη και φυλακίστηκε και εν συνεχεία εξορίστηκε. Όμως παντού συμμετείχε ενεργά στην άμυνα και τον αγώνα της εκκλησίας. Καταπονημένος από τις πάμπολλες στερήσεις και κακουχίες παρέδωσε την αγία ψυχή του στον Κύριο, στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι θανάτου.  ~
Σήμερα 29/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων, Κύριλλος διάκονος, και των εν Ασκάλωνι και Γάζη παρθένων γυναικών και ιερωμένων ανδρών, Άγιοι Ιωνάς, Βαραχήσιος και οι συν αυτοίς Ζανιθάς, Λάζαρος, Μαρουθάς, Ναρσής, Ηλίας, Μάρης, Άβιβος, Σιμιάθης και Σάββας (ή Σώθα), Άγιος Διάδοχος επίσκοπος Φωτικής
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ἀρεθουσίων ὁ σοφὸς Ποιμενάρχης, ὑπὲρ Χριστοῦ Μᾶρκε στερρῶς ἠνωνίσω, ἐν τὴ Φοινίκη δὲ ὢ Κύριλλε Διάκονε, Μάρτυς ὤφθης ἔνθεος, καὶ ἐν Γάζῃ τὴ πόλει, ἅμα καὶ Ἀσκάλωνι, Ἱερεῖς θεοφόροι, μετὰ Γυναίων ἤθλησον σεμνῶν, οὖς ὡς ὀπλίτας, Χριστοῦ μακαρίσωμεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Μάρκου Επισκόπου Αρεθουσίων - 29 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/dXgyF-HWfGk  .-


~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
***  ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ! ΣΗΜΕΡΑ στον Α.ΛΙΑΤΣΟ θα διαλύσει το κατεστημένο...

~  Οι πολίτες απαίτησαν και φυσικά ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ απεδέχθη την πρόσκληση. Ο Αιμίλιος Λιάτσος θα φιλοξενήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29/03/2017 τον Κ.Βελόπουλο στο Kontra Channel ο Πρόεδρος του κόμματος θα αναπτύξει το πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα.
Θα αναπτύξει επίσης την άποψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία έχουσα ΠΛΗΡΗ επίγνωση της ΑΞΙΑΣ του Κοινοβουλευτισμού και της ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της χρονικής περιόδου, προτείνει μέτρα που θα αναβαθμίσουν το θεσμό αυτό, αλλά και θα κάνουν τους Έλληνες να νιώθουν ότι, όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο ΝΟΜΟ, δίχως ΚΑΜΙΑ Εξαίρεση.

*** ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη ΘΡΑΚΗ! Οι Γκρίζοι Λύκοι, ο Ερντογάν και η 'ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ΄Δ.ΘΡΑΚΗ...

~  H EYΠ ερευνά τα όπλα που βρέθηκαν χθες στο τζαμί της Ξάνθης. Η εμπλοκή αυτή είναι ενδεικτική της σοβαρότητας των ευρημάτων καθώς οι υπόνοιες είναι πως υπάρχει δράση της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι με κάλυψη της Τουρκίας και (φυσικά) του Προξενείου της περιοχής.
Τα δύο πιστόλια με σιγαστήρα και τα τριάντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων που βρέθηκαν κρυμμένα στον μιναρέ του τζαμιού στο χωριό Ηλιόπτερα του δήμου Τοπείρου θεωρούνται από τους αρμόδιους ζήτημα «εθνικής ασφαλείας». Οι λόγοι που επέβαλαν ειδική διαχείριση είναι οι εξής:
Αφενός μεν η προειδοποίηση του αυτοεξόριστου αντι-ερνοτγανικού πρώην διευθυντή της ΖΑΜΑΝ που προειδοποίησε για αύξηση της δραστηριότητας της ΜΙΤ στη Θράκη και την Ελλάδα γενικότερα.
Αφετέρου δε οι στενές σχέσεις του Ιμάμη του Τζαμιού με το Προξενείο και οι ελλιπείς εξηγήσεις που έδωσε στην Ασφάλεια για τα ευρήματα.
Τέλος το γεγονός πως η Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν, όπως και στενοί τους συνεργάτες, έχουν μιλήσει για «σύνορα» που φθάνουν από την Κύπρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Αμφισβητούν δηλαδή την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Δυτική Θράκη.
Χρειάζεται προσοχή και σίγουρα διακριτικότητα.

***  Σε νοσοκομείο της Αθήνας πλέον η 49χρονη που κατακρεουργήθηκε από σκυλιά 
Στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του Νοσοκομείου Γεννηματά στην Αθήνα συνεχίζεται η νοσηλεία της 49χρονης η οποία κατακρεουργήθηκε από την επίθεση που δέχθηκε από δύο σκυλιά κάνε κρόσο, ιδιοκτησίας 58χρονου, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.
Για χθες αργά το μεσημέρι είχε αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον 58χρονο στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, όμως ζητήθηκε αναβολή, καθώς η γυναίκα δεν μπορούσε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.
Όπως εξήγησε η κόρη της στο δικαστήριο, η κατάστασή της είναι σοβαρή, σύμφωνα με τις ιατρικές βεβαιώσεις που παρέδωσε στην Έδρα του δικαστηρίου, ενώ ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση από τους γιατρούς της για το πότε θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 6 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη μέρα της επίθεσης γιατρός είχε εξηγήσει στην Έδρα του δικαστηρίου ότι η 49χρονη έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στα γεννητικά όργανα και τα πόδια, που είναι σε βαθμό αναπηρίας.
Η γυναίκα είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση το βράδυ εκείνο από τα δύο σκυλιά στη συμβολή των οδών Ηρώων και Βασ. Γεωργίου, καθώς αυτά είχαν ξεφύγει από το περίβολο του σπιτιού που τα είχε ο 58χρονος.
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς διερχόμενοι επενέβησαν και έσωσαν τη γυναίκα και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.  Β.Β.  

*** Στα ΜΟΥΤΡΑ ΚΚΕ και ΤΣΙΠΡΑ! Η αλήθεια για τον Μπελογιάννη...

~  Ένα εξαιρετικό άρθρο διαβάσαμε στην Athens Voice, το οποίο έγραψε ο Δημήτρης Φύσσας (συγγραφέας και του βιβλίου  «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος») στο οποίο παραθέτει αναλυτικά το χρονικό θανάτωσης του Μπελογιάννη. Τα γεγονότα πριν είναι που μας ενδιαφέρουν κυρίως.
Θα σας παραθέσουμε τα ιστορικά γεγονότα όπως τα κατέγραψε και στα οποία ξεσκεπάζει τα ψέματα τόσο του ΚΚΕ όσο και του Αλέξη Τσίπρα. Προτού τα παραθέσουμε θέλουμε να τονίσουμε κάτι. Ο Μπελογιάννης είχε στήσει παράνομο δίκτυο ασυρμάτων που μετέδιδαν στη Σοβιετική Ένωση!
Γράφει ο κος Φύσσας:
Α. Ο εμφύλιος τελειώνει τον Αύγουστο του 1949, αλλά το ΚΚΕ δεν παραδέχεται την ήττα του. Το Σεπτέμβρη ο αρχηγός του, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γράφει στον υπερ-αρχηγό Στάλιν: «…Θα διατηρήσουμε την παρτιζάνικη δραστηριότητα σ’ όλη τη χώρα έχοντας έτοιμες τις δυνάμεις μας στο εξωτερικό και σε σχέση με τη διαμόρφωση της διεθνούς κατάστασης θα μπορέσουμε την κατάλληλη στιγμή να γενικεύσουμε πάλι τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του μοναρχοφασισμού»
Β. Τον Οκτώβρη η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ ρίχνει και επίσημα το σύνθημα «Το όπλο παρά πόδα», δηλαδή προετοιμασία για τη συνέχεια
Γ. Χιλιάδες παράνομα μέλη του ΚΚΕ στις πόλεις και αποκομμένοι στρατιώτες του «Δημοκρατικού Στρατού» του ΚΚΕ στα βουνά εξακολουθούν να συνεχίζουν μόνοι τους τον «πόλεμο» το 1949-50 ή και πέρα (οι δυο τελευταίοι Κρητικοί κατέβηκαν από τα βουνά γέροι, το 1974), αρνούμενοι κάθε δήλωση αποκήρυξης της (ανεδαφικής) πολιτικής του ΚΚΕ (και γι΄αυτό εκτελούνταν , εξορίζονταν ή φυλακίζονταν), ενώ πολλοί απ’ όσους έχουν υποχωρήσει στις ανατολικές χώρες αναλαμβάνουν παράνομες αποστολές στην Ελλάδα.
Δ. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον Ιούνη του 1950 φτάνει παράνομα στην Αθήνα, για να ανασυγκροτήσει τις οργανώσεις του παράνομου ΚΚΕ.
Ε. Ο Μπελογιάννης πιάστηκε το Δεκέμβρη του 1950 και δικάστηκε το φθινόπωρο του 1951, μαζί με πολλούς συνεργάτες του κια δικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο σαν στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ και κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Απαγγέλθηκαν 12 θανατικές καταδίκες, αλλά καμιά δεν εκτελέστηκε.
ΣΤ. Όμως το Νοέμβρη του 1951 ανακαλύφτηκαν παράνομοι ασύρματοι του ΚΚΕ στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα. Οι ασύρματοι αυτοί μεταδίδανε πληροφορίες στην ηγεσία του ΚΚΕ, που ήταν στις ανατολικές χώρες (ο βασικός ασυρματιστής Βαβούδης αυτοκτόνησε). Μετά απ’ αυτό, ο Μπελογιάννης -που θεωρήθηκε επικεφαλής του παράνομου κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αθήνα, επομένως και υπεύθυνος για τους ασυρμάτους- και οι συνεργάτες του ξαναδικάζονται, στο Διαρκές πλέον Στρατοδικείο Αθηνών, με βάση το μεταξικό νόμο 375/1936 «περί κατασκοπείας».
Ζ. Η δίκη καλύπτει το μισό Φλεβάρη του 1952 και λήγει την 1η του Μάρτη: ο Μπελογιάννης και πέντε σύντροφοί του καταδικάζονται ξανά σε θάνατο. Η στάση του Μπελογιάννη αταλάντευτη. Παρά την παγκόσμια κινητοποίηση, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η απόφαση θα εκτελεστεί.
Η. Ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δρα επίσης παράνομα στην Αθήνα, προσπαθώντας να σώσει τον -και προσωπικό του φίλο-  Μπελογιάννη, στέλνει αυτόβουλα στις Αρχές το εξής γράμμα : «1. Εγώ και όχι ο Μπελογιάννης είμαι υπεύθυνος για την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Κατά συνέπεια ευθύνομαι για όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες αυτής της οργάνωσης. 2. Δεν έχω σκοπό να παραστήσω τον γενναιόψυχο εκ του ασφαλούς. Δεσμεύομαι να παραδοθώ στις Αρχές για να δικαστώ, ευθύς μόλις η καταδίκη του φίλου μου και συντρόφου Μπελογιάνη ακυρωθεί. Νίκος Πλουμπίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Υ.Γ. Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον γραφικό μου χαρακτήρα. Εντούτοις για το γνήσιο της επιστολής, προσθέτω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Αθήνα 12-3-1952»
Θ. Το ΚΚΕ αρχικά θεωρεί το γράμμα πλαστό. Τελικά χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη «χαφιέ της Αφάλειας» και τον διαγράφει από το κόμμα. Οι Αρχές θεωρούν το γράμμα γνήσιο, όπως και είναι, αλλά δεν προχωρούν σε αναψηλάφηση της δίκης, όπως θα μπορούσαν, κάτι που ίσως θα γλίτωνε το Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.
Ι. Στις 30 Μάρτη του 1952 ο Μπελογιάννης και τέσσερις σύντροφοί του εκτελούνται. Χαρίζεται η ζωή στο νεαρό Τάκη Λαζαρίδη και στην Έλλη Παππά, που έχει γεννήσει στη φυλακή ένα γιο, από τη σχέση της με το Μπελογιάννη.
ΙΑ. Το Νοέμβρη του 1952 συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης και τον Αύγουστο του 1954 εκτελείται. Το ΚΚΕ λέει ότι η εκτέλεση είναι εικονική και ο «πράκτορας της Ασφάλειας» Πλουμπίδης έχει πάρει την αμοιβή του κι έχει φυγαδευτεί στην Αμερική.
ΙΒ. Ο Μπελογιάννης θεωρήθηκε εξαρχής ήρωας κι έτσι πέθανε. Ο Πλουμπίδης αποκαταστάθηκε πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και δυο χρόνια μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη, το 1958.

***  Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Χαλασμένα μικρόφωνα, φοιτητές, λιμενεργάτες και Survivor… 
Όλα τα είχε… το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κύριο χαρακτηριστικό, πάντως, ήταν το πρόβλημα με τα μικρόφωνα της αίθουσας, κάτι που ανάγκαζε τους ομιλητές να «παίζουν μουσικές καρέκλες». Κι αυτό, καθώς, λόγω της ηχογράφησης για τα πρακτικά, έπρεπε να μιλούν σε μικρόφωνο.
Για το θέμα των μικροφώνων που «μπλόκαρε» τη συνεδρίαση και, μάλιστα, υπήρξε πρόταση να αναβληθεί για χθες, η πρώτη λύση ήταν να μετακινούνται οι ομιλητές σε ένα μικρόφωνο που λειτουργούσε. Μετά την παρέμβαση τεχνικού, ωστόσο, το ζήτημα φάνηκε να λύνεται και έτσι συνεχίστηκε κανονικά η συνεδρίαση στα προ ημερησίας θέματα.
Όμως, ο «δαίμων του μικροφώνου» δεν το έβαλε κάτω: αφού χάλασε και το ένα από την πλευρά της μειοψηφίας, οι ομιλητές πήγαιναν στο προεδρείο και έθεταν τα ερωτήματά τους από εκεί. Κάπου εκεί υπήρξε ξανά πρόβλημα και αποφασίστηκε οι δημοτικοί σύμβουλοι που ηγούνται των παρατάξεων της μειοψηφίας να κάνουν το σύστημα «ρολόι» του βόλεϊ και έτσι όλοι να μετακινηθούν, ώστε να βρεθούν στα έδρανα των συμβούλων της πλειοψηφίας, όπου κάποια μικρόφωνα λειτουργούσαν.

Όπως ήταν λογικό, όλη αυτή η μετακίνηση προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα, με το δήμαρχο Καλαμάτας να εξηγεί ότι υπάρχει μεν ζήτημα, αλλά έστω προσωρινά μπορεί να συνεχιστεί το συμβούλιο, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν αντίστοιχα που λειτουργούν με ένα μικρόφωνο.

Αυτό το επιχείρημα, όμως, δεν ηρέμησε την αίθουσα και ο δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για χθες, αίτημα που δεν εισακούστηκε και έτσι αποφασίστηκε, αφού επέστρεψε ο τεχνικός, να υπάρξει 10λεπτο διάλειμμα με εκκένωση της αίθουσας, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Κάτι που τελικά έγινε.
Πέρα από το απρόοπτο με τα μικρόφωνα, εντύπωση έκανε η παρουσία σπουδαστών του ΤΕΙ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως μας είπαν οι σπουδαστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο εργασίας που εκπονούν για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός, όμως, από ένα χαιρετισμό του επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών», Μανώλη Μάκαρη και μετά του δημάρχου Π. Νίκα, κανείς από το προεδρείο δεν μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει στα παιδιά πώς λειτουργεί το συμβούλιο, ποιος κάθεται πού, ποια η σειρά της διαδικασίας κ.λπ. Έτσι, οι φοιτητές, προσπαθώντας να καταλάβουν τι γίνεται, μας ρωτούσαν για τα της διαδικασίας. Τώρα, τι κατάλαβαν και αν τελικά τους βοήθησε η επίσκεψη στη συγκεκριμένη απρόβλεπτη συνεδρίαση, είναι άλλο ζήτημα.

Να αναφέρουμε δε και κάτι άλλο: Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στα διαλείμματα του συμβουλίου βρίσκονταν στο εντευκτήριο και παρακολουθούσαν τηλεόραση… Το τι έβλεπαν δε θέλει και πολλή σκέψη… μα φυσικά Survivor, το τηλεπαιχνίδι που έχει καταφέρει να καθηλώσει πολύ κόσμο στο σπίτι του τα βράδια που προβάλλεται.
  ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ
Πέρα από τα «απρόοπτα» που περιγράψαμε παραπάνω, για ακόμα μια φορά σε συνεδρίαση το δικό τους ενδιαφέρον είχαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα. Θα σας μεταφέρουμε τα πιο σημαντικά που τέθηκαν, καθώς και τις απαντήσεις των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής.
Την αρχή έκανε ο Μανώλης Μάκαρης, που ρώτησε αν η Καλαμάτα θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Αστικές Καινοτόμες Δράσεις. Έπειτα θέλησε να ενημερωθεί για την κλειστή σύσκεψη του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, ενώ τέλος έδωσε συγχαρητήρια στη Φιλαρμονική για την επιτυχημένη συναυλία της. Ζήτησε, δε, από το Σώμα να ξαναδοθεί, αυτή τη φορά στο Μέγαρο Χορού, αφού, όπως είπε, πολύς κόσμος δεν κατάφερε να την παρακολουθήσει.
Στη συνέχεια θέματα έθεσε η παράταξη του Θεόδωρου Μπρεδήμα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καλύβια, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά και σε εκείνη με τα σκουπίδια στην πόλη. Βέβαια, διευκρίνισε πως για αυτήν την άσχημη εικόνα έχουν ευθύνη και οι δημότες, αφού, για παράδειγμα, πετούν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, ειδικά επαγγελματίες, όπως στη Σιδ. Σταθμού, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Αρχαία Θουρία.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του χώρου που δεν έχουν στη διάθεσή τους οι μειοψηφίες στο Νέο Δημαρχείο. Όταν, για παράδειγμα, συνεδριάζει κάποια επιτροπή, σχολίασε, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας μελετούν στους διαδρόμους τα θέματα συζήτησης.
Έπειτα υπήρξε ερώτηση για το νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα, ποια έργα του Δήμου έχουν ενταχθεί και σε ποιο σημείο επικαιροποίησης βρίσκονται.
Τέλος, θέλησε να ενημερωθεί για ένα χρόνιο πρόβλημα της Καλαμάτας τους θερινούς μήνες, που δεν είναι άλλο από το κυκλοφοριακό στην οδό Ναυαρίνου.
Ένα επίκαιρο ζήτημα, που μάλιστα έφερε φωνές στην αίθουσα, έθεσε ο Γιώργος Δημητρούλιας. Αφού έκανε ένα σύντομο ιστορικό στο κτήριο των λιμενεργατών στο λιμάνι της πόλης, θέλησε να μάθει τι θα γίνει με την τύχη του, αν και όταν αυτό περιέλθει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Αλούπης, όπως την κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει στο παρελθόν στην Καλαμάτα, καθώς και την επαρχιακή συγκοινωνία.
Ο Χάρης Βγενής θέλησε να ρωτήσει θέματα που αφορούν στον πολιτισμό και ειδικότερα, πόσο στοίχισε η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου, ενώ αναρωτήθηκε «μήπως οι 200 προσκλήσεις που δόθηκαν ήταν πολλές».
Επίσης, ζήτησε στοιχεία για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι 63 προσλήψεις στη «Φάρις», ενώ αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο του Πάσχα, ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προβολή της πόλης.
Γραπτά έστειλε, τέλος, τις ερωτήσεις του ο Δημήτρης Φαββατάς, αναφερόμενος στην κατάσταση της παραλία και πότε αυτή θα καθαριστεί.
  12.000 ευρώ η συναυλία του Γαϊτάνου
Σχετικά με τη συναυλία στο Μέγαρο Χορού, ο Θανάσης Ηλιόπουλος απάντησε ότι κόστισε 12.000 ευρώ, ενώ σχολιάζοντας υποερώτημα για το ΔΗΠΕΘΕΚ, είπε ότι καμία παράσταση δεν είναι κερδοφόρα και αντέχει χάρις σε χρήματα του Δήμου, αφού η επιχορήγηση του κράτους έχει μειωθεί δραματικά.
Για τις προσλήψεις στη «Φάρις», δήλωσε ότι αυτές γίνονται βάσει νόμων.
Όσον αφορά στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Μάκαρης, η Παναγιώτα Ντίντα απαντώντας είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα που ανέφερε, αφού δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Επίσης, εξήγησε ότι χρειάζεται εταιρικό σχήμα και εξωτερικούς υπαλλήλους στο Δήμο.
  ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 Το ΕΣΠΑ και τα έργα - γέφυρες
Σχετικά με το ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε και η κυρία Ντίντα, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε με λύπη ότι το ΕΣΠΑ απαιτεί έργα-γέφυρες, ενώ αναφορικά με τα ποια έργα θα ήθελε ο Δήμος να ενταχθούν, είπε ότι αυτό γίνεται αφού βγουν οι προσκλήσεις ανά έργο.
  Δημόσια ευχαριστήρια στον Αλέξη Χαρίτση- Επιμένει στην παραλιακή χάραξη ο Π. Νίκας
Απαντώντας στο τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων ήταν το Καλαμάτα- Ριζόμυλος, με τη Δημοτική Αρχή να επιμένει στην παραλιακή χάραξη, οι υποδομές για αντιπλημμυρικά έργα, ζητήματα που αφορούν χωριά του Ταϋγέτου και η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού.
  350.000 ευρώ το χρόνο για τη Φιλαρμονική
Σχολιάζοντας ερώτηση για τη Φιλαρμονική, είπε ότι ο Δήμος διαθέτει από τον προϋπολογισμό του 350.000 ευρώ, ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα στη λειτουργία της, ενώ για το θέμα του χώρου, σχολίασε ότι ευελπιστεί, όταν φτιαχτεί το ανοιχτό θέατρο, τέτοια προβλήματα να μην υφίστανται.
  Μέχρι το καλοκαίρι αναβάθμιση στα Καλύβια
Όσον αφορά στα Καλύβια, που ο δήμαρχος χαρακτήρισε ιστορική περιοχή της πόλης, δήλωσε ότι λόγω της δόμησής τους δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ανάπτυξης. Εντούτοις, θα γίνουν παρεμβάσεις, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν αλλάξει αρκετά εκεί.
  Χώρος για τη μειοψηφία στην Καρδιολογική
Για το ζήτημα του χώρου της μειοψηφίας που έθεσε ο κ. Αντωνόπουλος, ο κ. Νίκας ζήτησε υπομονή μερικών εβδομάδων, αφού, όπως είπε, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πρώην Καρδιολογική Κλινική, θα λυθεί.
  «Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα στη Ναυαρίνου, δεν υπάρχει λύση»
Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Ναυαρίνου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, απάντησε ότι ο Δήμος έχει δοκιμάσει τα πάντα και όλα απέτυχαν.
  
Οι λιμενεργάτες δε θα διωχθούν- Επικίνδυνο το κτήριο του Λιμεναρχείου
Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανήκουν τα πάντα, όπως είπε ο δήμαρχος εν συνεχεία, με λιμενεργάτες που υπήρχαν στην αίθουσα να αντιδρούν και να φωνάζουν ότι η Δημοτική Αρχή τούς διώχνει και το δήμαρχο, χωρίς να θέλει να μπει σε διάλογο, να δηλώνει ότι το Σωματείο δε θα μείνει στο δρόμο. Ανέφερε, επίσης, ότι στο κτήριο που στεγάζεται το Λιμεναρχείο επικρατεί το αδιαχώρητο και πλέον είναι επικίνδυνο για τους εργαζομένους σε αυτό.
  Γεμάτη κόσμο η Καλαμάτα το Πάσχα- Έβαλε «βύσμα» ο υπουργός για να βρει δωμάτια
Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στην πόλη, ο δήμαρχος δήλωσε χαρούμενος για τους χιλιάδες μαθητές που επιλέγουν την Καλαμάτα ως προορισμό για την εκδρομή τους, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να φεύγουν με την καλύτερη εικόνα, ώστε να επιστρέφουν σε αυτή και στο μέλλον.
Όσο για την κίνηση κατά το Πάσχα, δήλωσε ότι θα υπάρξει σίγουρα πληρότητα, ενώ, όπως ανέφερε, το τριήμερο που πέρασε ο υπουργός ζήτησε από τον ίδιο να μεσολαβήσει για να του βρει δύο δωμάτια, αφού δεν υπήρχαν.
  Κι αφού τελείωσαν τα προ ημερησίας θέματα, ξεκίνησε η συζήτηση των 40 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που κράτησε για ώρες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** ΑΡΘΡΟ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής μας καταστροφής...

~  Η Λύση είναι εδώ
 Άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου*
 Όλοι οι Έλληνες μιλούν για κακά Μνημόνια τα οποία έχουν καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Καθημερινά γίνονται άπειρες συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελς για τη διαπραγμάτευση, την ανεργία και τις μειώσεις των μισθών.
 Σε ελάχιστες όμως από αυτές ακούγονται οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής μας καταστροφής. Με μόνη εξαίρεση όλους εμάς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ελάχιστοι εντοπίζουν την ουσία του προβλήματος που είναι η έλλειψη παραγωγής, ακόμα και σε βασικά είδη.
 Κατά συνέπεια μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως την περίοδο των Μνημονίων ξοδέψαμε σε εισαγωγές 240 δις, ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 του ελληνικού χρέους. Για να καταλάβει κανείς παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές εισαγωγές. Τα ποσά που θα δείτε είναι σε ετήσια βάση και αφορούν καθημερινά προϊόντα.
 ■ 33.000.000 ευρώ για ιταλικό χαρτί υγείας ■ 16.500.000 ευρώ για γαλλικές προτηγανισμένες πατάτες ■ 122.000.000 ευρώ για ισπανικά ρούχα και παπούτσια ■ 80.000.000 ευρώ για κινεζικά παιχνίδια ■ 142.000.000 ευρώ για γάλα από Γερμανία και Ολλανδία ■ 54.500.000 ευρώ για ζάχαρη από Γαλλία ■ 1 δισ. για μοσχαρίσιο κρέας ■ 300.000.000 € για χοιρινό από Ισπανία, Γερμανία
 Τα ποσά ζαλίζουν αλλά προκαλούν και οργή διότι μιλάμε για προϊόντα που, ως επί το πλείστον, η Ελλάδα τα παράγει. Ποιος φταίει για όλα αυτά; σίγουρα το ελληνικό πολιτικό σκηνικό με μία ανικανότητα άνευ προηγουμένου (ας μην επεκταθούμε στο ενδεχόμενο δόλου), η Κεντρική Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης που έβαλε φραγμό στην ελληνική παραγωγή, η αστυφιλία που οδήγησε πολλά παιδιά αγροτών στο να εγκαταλείψουν τη γη για ένα γραφείο και φυσικά η οικονομική εξόντωση των παραγωγών μέσω φορολογίας, εισφορών και ακριβής ενέργειας (πετρέλαιο πχ).
 Πρέπει να γίνει σαφές πως χωρίς παραγωγή η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μοναδικές  λύσεις που προτείνουμε ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι πολλές και καταγεγραμμένες. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες άμεσα εφαρμόσιμες.
 Προτείνουμε την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών – διατροφικών προϊόντων κυρίως μέσω της τυποποίησης και της πιστοποίησης, αλλά και της διαφοροποίησης προς  νέα και καινοτόμα αγροτικά προϊόντα, που απαιτούν οι καταναλωτές στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Ο λόγος αφενός μεν για μονάδες βιομηχανικής μεταποίησης προϊόντων με αποτέλεσμα την αύξηση πώλησης του παραχθέντος προϊόντος. Αφετέρου δε στοχεύουμε και στην παραγωγή πατεντών. Ενδεικτικό παράδειγμα ο φακός που λειτουργεί με νερό, μία ελληνική πατέντα που μπορεί να γίνει και εξαγώγιμο προϊόν. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουμε συγκεντρώσει 300 ελληνικές πατέντες που μπορούν να εξαχθούν άμεσα και να δώσουν ζωή στην ελληνική οικονομία.
 Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση, οργάνωση και πίστη στις δυνάμεις μας. Η λύση είναι μία, η παραγωγή πλούτου. Ας γίνει σαφές.
 *Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 24/3

*** «Περίεργος» άγνωστος ενημέρωσε για βόμβα στο Διοικητήριο και έφυγε… 
Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη χθες στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Λίγα λεπτά πριν από τις 11.00 το πρωί ένας άντρας εμφανίσθηκε σε υπάλληλο του 2ου ορόφου του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνία, λέγοντας ότι σε μια ώρα θα εκραγεί βόμβα. Σύμφωνα με υπαλλήλους, το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και σε άλλα γραφεία.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, από την οποία δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτηρίου και ερευνήθηκε από αστυνομικούς και τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
Τελικά, επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για φάρσα και στις 12.30 επιτράπηκε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Β.Β.

***  ΒΟΜΒΕΣ ΣΗΜΙΤΗ στη ΣΥΝΤΕΥΞΗ του ! Θέλει να επιστρέψει;..

~  «Πιστεύω ότι τώρα στην Ελλάδα είναι μια έκτακτη κατάσταση η οποία χρειάζεται μια λύση με προσφυγή σε εκλογές» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο για Grexit, ωστόσο επεσήμανε ότι "φοβάται για ατύχημα".
«Φοβάμαι το ατύχημα»
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο για Grexit, αλλά φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση επί μήνες. Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται. Και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που να μη λέει ότι όσο καθυστερούν οι αξιολογήσεις, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:
«Οι συνθήκες είναι κακές. Και όταν συμβαίνει αυτό και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, δεν είναι καθόλου εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή». «Υπάρχει κρίση; Ναι. Γίνονται επενδύσεις; Όχι. Πρέπει να σκεφτείτε ότι οι επενδύσεις το 2016 ήταν στο επίπεδο του 2013. Ανεβαίνει το ΑΕΠ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας; Το ακαθάριστο προϊόν της χώρας ήταν χαμηλότερο το 2016, χαμηλότερο από το 1996. Από 20 χρόνια πριν. Υπάρχει εμπιστοσύνη; Επενδύουν; Ξέρεις ότι τα λεφτά σου είναι ασφαλισμένα; Όλοι ρωτάνε μήπως γίνει κάποιο κούρεμα σε μία τράπεζα. Υπάρχουν τα capital controls, υπάρχει υπερφορολόγηση, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η δημόσια διοίκηση», σημείωσε ακόμη, ασκώντας κριτική κατά της κυβέρνησης:
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Εκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας πρόεδρος είναι ένας Αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απ’ έξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;», συμπλήρωσε.
Αξιολόγηση
«Οσον αφορά τις προθέσεις, πιστεύω ότι τόσο από ευρωπαϊκής, όσο και από ελληνικής πλευράς, θέλουμε η αξιολόγηση να τελειώσει. Αλλά οι μεν Ευρωπαίοι θέτουν ορισμένα θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα αυτή η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, η δε κυβέρνηση για να μην αποδυναμώσει τη θέση της, δε θέλει να κάνει αναγκαίες υποχωρήσεις», ανέφερε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επικεντρώνοντας στο ζήτημα των εργασιακών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επισήμανε:
Τα εργασιακά έχουν ρυθμιστεί με το μνημόνιο που έγινε το 2012. Δηλαδή η Ελλάδα στην ουσία ζητά να ανακληθεί το μνημόνιο του 2012. Αυτό βεβαίως δεν είναι εύκολο γιατί δεν τελείωσε η κρίση, ώστε να αρχίσουν να ανακαλούνται τα μνημόνια. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να γίνουν σωστά, πρέπει από τη μια μεριά, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών να εκπροσωπούν όλους, και να μην εκπροσωπούν λίγους μόνο, και από την άλλη μεριά τα συνδικάτα να εκπροσωπούν όλους και όχι να εκπροσωπεί, το βασικό συνδικάτο και μόνο.
Εκλογές
Σχολιάζοντας το αίτημα να στηρίξει η αντιπολίτευση τα μέτρα, ο κ. Σημίτης τάχθηκε κατά, υποστηρίζοντας ότι «οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται στην πολιτική των κομμάτων». Ωστόσο, στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν πρόωρες εκλογές έκανε λόγο για «έκτακτη κατάσταση», η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις κάλπες. «Οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε.
Κεντροαριστερά
Ο κ. Σημίτης απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ένωση της Κεντροαριστεράς, σε «ενιαίο χώρο, με ενιαίο πρόγραμμα». Χρειάζεται μία ενιαιοποίηση όλου του χώρου και μία νέα ηγεσία, η οποία δεν αποκλείει τους παλιούς, αλλά έχει και πράγματι καινούργιους».
Κυρ. Μητσοτάκης
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοτάκης, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πέτυχε «κάτι το οποίο δεν ήταν προβλεπτό, δηλαδή να κερδίσει τις εκλογές στο κόμμα», προσθέτοντας ότι πρέπει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ.
Για είσοδο στην Ευρωζώνη - «πυρά» κατά κυβέρνησης Καραμανλή
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, κάνοντας λόγο για προϋποθέσεις τις οποίες η χώρα εκπλήρωσε με στοιχεία, απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες περί αμφισβήτησης αυτών των στοιχείων, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.
«Ηταν η μόνη χώρα η Ελλάδα και η μόνη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή η ίδια απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και είπαν κάνανε λάθος αυτοί και άρα είναι καταδικαστέα η προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2006 συνήλθε η επιτροπή του Eurostat η οποία εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις και είπε ότι η κυβέρνηση μου έκανε σωστά τις εγγραφές στις στατιστικές της αγοράς των όπλων, η αγορά των όπλων δεν υπολογίζεται όπως λέει η κυβέρνηση Καραμανλή κατά την στιγμή της αγοράς, αλλά κατά την στιγμή της παράδοσης. Και κατόπιν τούτου τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η Ελλάδα κατά πολύ λίγο, το όριο ήταν 3% το έλλειμμα της Ελλάδας όταν μπήκε ήταν 3,2, 3,3%. Και η Γαλλία είχε 3,5% και η Ιταλία είχε 3,3%. Κανένας σε αυτές τις χώρες δεν είπε ότι μπήκαμε παράνομα», επισήμανε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:
«Η ανάπτυξη της χώρας από το 2000 που εντάχθηκε στην Ευρωζώνη υπήρξε εξαιρετική για τις ελληνικές συνθήκες. Από το 2000 η ανάπτυξη ήταν 4,1% και συνέχισε να είναι υψηλή μέχρι το 2004. Το 2005 κατέρρευσε και μετά από το 2006 κατέρρευσε οριστικά. Το 2009 που έφυγε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχαμε ανάπτυξη αλλά είχαμε ύφεση -4%. Άρα τα τέσσερα πρώτα χρόνια υπήρχε ανάπτυξη. Επίσης, το χρέος ανέβηκε από το 2008 μέχρι το 2009. Στα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας το έλλειμμα είχε αυξηθεί μόνο 17 δισ. Στα 4 χρόνια 17 δισ, στον ένα χρόνο 36 δισ. Αυτή είναι η διαφορά».
Διαφθορά
Απαντώντας, στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για εμπλοκές πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «βλέπει τη διαφθορά όχι ως κοινωνικό φαινόμενο». «Για να ξεπεραστεί η διαφθορά χρειάζονται προσπάθειες όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία της Πολιτείας, την παρέμβαση στην κοινή γνώμη. Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα», πρόσθεσε.
«Δεν είναι χρήσιμο χωρίς να υπάρχουν στοιχεία να εκτοξεύονται καταγγελίες ή να δημιουργούνται, όπως φαίνεται ότι δημιουργούνται ή δημιουργήθηκαν διαδικασίες για να αναδειχθεί η διαφθορά των άλλων, χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια εγώ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες είναι χιλιάδες και γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια στο θέμα της τραπέζης Αττικής. Δεν είδα να υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια σε σχέση με αγορές εξοπλισμών. Πρόσφατα είπαμε ότι πρέπει να αγοράσουμε πιο προωθημένα αεροπλάνα, αλλά πόσο κοστίζουν, τι κάνουν; Πόσο επηρεάζουν τον προϋπολογισμό; Τη στιγμή που θα έπρεπε να διακόψουμε ή να περιορίσουμε τις δαπάνες στη χώρα», είπε.  enikos

***   Το πρόγραμμα κατάρτισης «Γευσιγνωσία Ελαιολάδου» του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας 
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης «Γευσιγνωσία Ελαιολάδου» το ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων στην Ανδρούσα την προσεχή Κυριακή, 2 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί στο χώρο του Γυμνασίου και στη Στέρνα, την ίδια ημέρα, στις 4.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο.
Το δε αναλυτικό πρόγραμμα των κατά τόπους μαθημάτων έχει ως εξής:
Κυριακή 2/4 πρωί 10:00-15:00, Ανδρούσα
Κυριακή 2/4 απόγευμα 16:00-21:00, Στέρνα
Σάββατο 8/4 απόγευμα 16:00-21:00, Πεταλίδι
Κυριακή 2/04 πρωί  10:00-15:00, Κορώνη
Κυριακή 2/4 απόγευμα 16:00-21:00, Φοινικούντα
Μ. Τετάρτη 12/4 απόγευμα 16:00-21:00, Μελιγαλάς
Σάββατο 22/4 πρωί 10:00-15:00, Κορυφάσιο
Σάββατο 22/4 απόγευμα 16:00-21:00, Χώρα
Κυριακή 23/4 πρωί 10:00-15:00, Γαργαλιάνοι
Κυριακή 23/4 απόγευμα 16:00-21:00, Φιλιατρά
Τετάρτη 26/4 απόγευμα 16:00-21:00, Αλαγονία
Κυριακή 30/4 πρωί 10:00-15:00, Κυπαρισσία
Κυριακή 30/4 απόγευμα 16:00-21:00, Δώριο
Κυριακή 8/5 πρωί 10:00-15:00 , Καρδαμύλη
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα κατάρτισης θα ολοκληρωθεί με τριήμερο πρωινό σεμινάριο στην Καλαμάτα, από 9 έως 11 Μαΐου, στο ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας.

*** Ένοχος γυναικολόγος του νοσοκομείου Καλαμάτας για θάνατο νεογνού 
Ένοχο έκρινε χθες σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως το γυναικολόγο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναφορικά με το θάνατο μωρού στις 11 Μαΐου 2011.
Ο γιατρός είχε κατηγορηθεί ότι δε μερίμνησε για τη διαρκή παρακολούθηση, μέσω των απαραίτητων εργαστηριακών, υπερηχογραφικών, καρδιοτοκογραφικών και κλινικών εξετάσεων, της κατάστασης της 19χρονης μητέρας και του κυοφορούμενου εμβρύου της, με αποτέλεσμα να μην αντιληφτεί εγκαίρως την αρχόμενη και εξελισσόμενη αλλοίωση των παλμών, και δη τη βραδυκαρδία του εμβρύου, και να μην υποβάλει εγκαίρως την επίτοκο σε καισαρική τομή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του μωρού από ενδομήτρια υποξία, μαζική εισρόφηση αμνιακού υγρού και βαριά περιγεννητική ασφυξία.
Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με την έκδοση της απόφασης. Την ενοχή του είχε ζητήσει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρότασή του, επέβαλε στο γιατρό ποινή φυλακίσεως 10 μηνών με 3ετή αναστολή.
Ο γιατρός έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η επίτοκος ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση και η αλλοίωση στους παλμούς του εμβρύου παρουσιάσθηκαν εντελώς ξαφνικά, ενώ άμεσα και εντός δεκαλέπτου την υπέβαλε σε καισαρική τομή.
Ωστόσο, το δικαστήριο δε δέχτηκε την εκδοχή του και έκρινε ότι οι αλλοιώσεις που παρουσίασε το έμβρυο δεν έγιναν έγκαιρα αντιληπτές. Β.Β.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! 7 Απριλίου ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ...

~   Η υποχώρηση βασικών οικονομικών δεικτών και η κατάρρευση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2017 οδηγεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην εντολή του άμεσου κλεισίματος της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr η κυβέρνηση τα έδωσε σχεδόν όλα και πλέον είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί η επίτευξη της συμφωνίας. «Ο Αλέξης πήρε τις αποφάσεις του…» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.
Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της τελικής συμφωνίας το περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς : «Στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να επιτευχθεί έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Θα προηγηθεί η συνεδρίαση προετοιμασίας του ΕuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου».
Εκτός από μειώσεις  σε αφορολόγητο και συντάξεις η κυβέρνηση θα ηττηθεί και στα εργασιακά αφού οι συλλογικές συμβάσεις δεν επανέρχονται, το όριο των απολύσεων αυξάνει και ο συνδικαλιστικός νόμος αλλάζει.
Παράλληλα φαίνεται πως έχει κλείσει και η πώληση μεγάλου κομματιού του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά εδώ γίνεται μια προσπάθεια να μην περιληφθούν τα υδροηλεκτρικά -λίγο δύσκολο- αλλά και να μεταβιβαστεί το 17% της επιχείρησης που σήμερα βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο.
Τέλος αξίζει να τονιστεί πως την πεποίθησή του ότι «θα έχουμε Staff level Agreement) ως την Παρασκευή 7 Απριλίου που συνεδριάζει το Eurogroup στη Μάλτα εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι την Πέμπτη στο EwG θα συζητηθεί η πρόοδος των συνομιλιών αλλά ο σταθμός για συμφωνία είναι η 7η Απριλίου κι αυτό προυποθέτει να έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η τεχνική συμφωνία (SLA).
Για το πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (MEFP) είπε ότι θα «κουμπώνει» χρονικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MoU). Κατά συνέπεια, επισήμανε, και το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα πρέπει να ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018.

*** ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥΤΙΝ σε ΕΡΝΤΟΓΑΝ ! Τρόμος στην ΤΟΥΡΚΙΑ...

~  Ένα απέραντο χάος είναι η κατάσταση στην τουρκική διπλωματία καθώς το Κρεμλίνο πάγωσε την πώληση των S-400  στην Άγκυρα με τον Ερντογάν να απειλεί με επιβολή φόρων στα εισαγόμενα ρωσικά προϊόντα.
Όμως αυτό δεν είναι το μόνο. Εκτός από το πάγωμα των αγοραπωλησιών έχουμε και τη ρωσική ενίσχυση στην Πολιτοφυλακή των Κούρδων SDF. Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως και οι ΗΠΑ έστειλαν στους Κούρδους στην Ιεράπολη  περί τα 43 τεθωρακισμένα οχήματα M-ATV MRAP.
Τέλος αν επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες που φέρνουν την Βάση στη Σούδα να αντικαθιστά το Ιντσερλικ για το ΝΑΤΟ βλέπουμε πως δημιουργείται μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να αποκομίσει πολλά  οφέλη και από τη Ρωσία και από το ΝΑΤΟ.
Το βασικό είναι, από κοινού, το πολιτικό σύστημα να αποφασίσει οργανωμένα ποιο είναι το Εθνικό Συμφέρον και όχι το μικροκομματικό.

***

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Έξω με Ηρακλή Ξυλοκάστρου η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου 
Τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (κυπελλούχος Κορινθίας, νίκησε με 4-3 στα πέναλτι την Κόρινθο 2006 στο μεγάλο τελικό), κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο Π.Σ. Η Καλαμάτα, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Η εν λόγω συνάντηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και η νικήτρια ομάδα θα περάσει χωρίς αγώνα στην 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου.
Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών είναι τα εξής:
ΑΟ Κατασταρίου (κυπελλούχος Ζακύνθου) – Κεραυνός Αγίου Βασιλείου (κυπελλούχος Αχαΐας) και ΑΟ Σάμης (κυπελλούχος Κεφαλληνίας/Ιθάκης) – Πανηλειακός (κυπελλούχος Ηλείας.
Στη 2η αγωνιστική οι νικητές των δύο αυτών «ζευγαριών» θα τεθούν αντιμέτωπες την Τετάρτη  12 Απριλίου και ο νικητής θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή του «ζευγαριού» Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Π.Σ. Η Καλαμάτα.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα :
19:00 OTE SPORT 7 Ολυμπιακός - Γενισέι Κρασνογιάρσκ Βόλεϊ
19:00 NOVASPORTS 1 Παναθηναϊκός - Νοβ Πρωτάθλημα πόλο Α1 ανδρών
21:00 NOVASPORTS 4 Λουντβιγκσμπουργκ - Μπανβιτ Basketball champions league
21:30 NOVASPORTS 2 Τενερίφη - Βίλερμπαν Basketball champions league
21:30 NOVASPORTS 3 Βενέτσια - Πιναρ Καρσιγιακα Basketball champions league
21:45 OTE SPORT 8 Μαγδεβούργο - Γκούμερσμπαχ Χάντμπολ
22:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour Masters 1000 Τένις

***  Η Βραζιλία με ρεκόρ πάει Ρωσία, κινδυνεύει η Αργεντινή
Στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018

~* Αποτελέσματα και σκόρερς:
Βολιβία–Αργεντινή 2-0
(31' Άρτσε, 53'Μορένο)

Εκουαδόρ–Κολομβία 0-2
(20' Χάμες Ροντρίγες, Κουαντράδο 34')

Χιλή–Βενεζουέλα 3-1
(5' Σάντσες,7',22' Παρέδες-62' Ροντόν)

Βραζιλία–Παραγουάη 3-0
(34' Κουτίνιο,64'Νειμάρ,86'Μαρτσέλο)

Περού–Ουρουγουάη 2-1
(35' Γκερέρο,62' Φλόρες-30'Σάντσες)

Η βαθμολογία
(14 αγωνιστικές)

1. Βραζιλία 33
 2. Κολομβία 24
 3. Ουρουγουάη 23
4. Χιλή 23
5. Αργεντινή 22
~~~~~~~~~~~~
6. Εκουαδόρ 20
7. Περού 18
8. Παραγουάη 18
9. Βολιβία 10
 10. Βενεζουέλα 6

***

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  : ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 

~
~  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5414   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3486   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3513 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.413  βίντεο   .-


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου